Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Πώς ήξεραν οι αρχαίοι πότε έπρεπε να πάνε στο Μαντείο των Δελφών αφού δεν είχαν κοινό ημερολόγιο;


Σύμφωνα λοιπόν με ερευνητές του Τμήματος Αρχαιολογίας και Αρχαίας Ιστορίας του Πανεπιστήμιου τou Leicester, είναι πιθανό ένα αίνιγμα 2.700 ετών να βρήκε την απάντησή του!


Το μυστήριο γύρω από το Μαντείο των Δελφών, ήταν το εξής: πώς κατάφερναν οι αρχαίοι από όλη την Ελλάδα - συχνά και από τη Μεσόγειο-, να μαζεύονται από παντού μία συγκεκριμένη ημερομηνία στο Μαντείο, αφού δεν υπήρχε κάποιο κοινό ημερολόγιο για όλες τις περιoxές;


Αρχικά οι χρησμοί της Πυθίας δίνονταν μόνο μια φορά το χρόνο, στις 7 του Βυσίου μήνα, δηλαδή στις 7 Φεβρουαρίου. Αργότερα, το Μαντείο άρχισε να χρησμοδοτεί στις 7 κάθε μήνα εκτός από τους τρεις του χειμώνα (Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο) αφού -σύμφωνα με τον μύθο- ο Απόλλωνας έφευγε τότε από τους Δελφούς και πήγαινε στους Υπερβορείους.


Και η πιθανή λύση του!


Οι ερευνητές του Leicester, σκέφτηκαν πως ένας τρόπος υπήρχε να γνωρίζουν οι άνθρωποι από όλη την αρχαία Ελλάδα την ακριβή ημέρα που το Μαντείο χρησμοδοτούσε: να παρακολουθούν την κίνηση κάποιων άστρων στον ουρανό. Αφού μελέτησαν δεκάδες αρχαία χειρόγραφα, παρατήρησαν ότι ο αστερισμός του Δελφινιού αναδυόταν στον ανατολικό ορίζοντα στα τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου, ακριβώς δηλαδή την περίοδο που πολλές πόλεις έκαναν τελετές και θυσίες στον Δελφίνιο Απόλλωνα.


Το περίεργο ήταν ότι αυτούς τους μήνες το Μαντείο δεν χρησμοδοτούσε- όπως θα περίμενε κανείς αν ίσχυε ότι οι άνθρωποι συνδίαζαν τις θυσίες στον Απόλλωνα με τους χρησμούς της Πυθίας. Τι ήταν λοιπόν εκείνο που έκανε τους αρχαίους από την Ελλάδα και τη Μεσόγειο να επισκέπτονται τους Δελφούς, έναν μήνα μετά από τις τελετές αυτές;


Η λύση στο μυστήριο ήρθε όταν οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ψηλοί βράχοι που υψώνονται στην περιοχή των Δελφών καθυστερούν την ανατολή των άστρων του Δελφινιού κατά ένα μήνα. Δηλαδή εκείνοι που ήθελαν να συμβουλευτούν τον Απόλλωνα, έφταναν στους Δελφούς από διάφορα μέρη και παρατηρούσαν τον ουρανό, μέχρι να δουν τον αστερισμό του Δελφινιού να εμφανίζεται στον ανατολικό ορίζοντα. Αυτό γινόταν με καθυστέρηση ενός μηνός από ότι στις πεδινές περιοχές, άρα στις αρχές Φεβρουαρίου!


Συμβαίνει άραγε και σήμερα;


Και αν αναρωτιέστε κατά πόσο θα μπορούσαμε σήμερα να παρατηρήσουμε το αντίστοιχο φαινόμενο στον ουρανό, η απάντηση έρχεται και πάλι από το Πανεπιστήμιο του Leicester. " Το μεγάλο πρόβλημα είναι η φωτορύπανση που υπάρχει πλέον σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Αν ο ουρανός στους Δελφούς είναι αρκετά σκοτεινός, ίσως να είστε τυχεροί και να δείτε το "Δελφίνι" να αναδύεται όχι όμως στις αρχές Φεβρουαρίου όπως στην αρχαιότητα αλλά μάλλον έναν μήνα μετά".





http://strange-files.blogspot.com
http://www.apocalypsejohn.com

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΗΠΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Πολύ ενθαρρυντική είδηση μας έρχεται από την Αμερική! Η επιτροπή Εξωτερικών Υπόθεσων της Αμερικανικής Βουλής ενέκρινε σχεδόν ομόφωνο ψήφισμα με το οποίο... καταδικάζει την Τουρκία για την καταπάτηση των θρησκευτικών ελευθεριών στη χώρα.

Βεβαίως η ιστορία δεν έχει τελειώσει επειδή το ψήφισμα πρέπει να περάσει από την ολομέλεια της βουλής. Δεν υπάρχει όμως αμφιβολία ότι αποτελεί ισχυρότατο χαστούκι προς τη γείτονα, η οποία καταπιέζει ανηλεώς τα δικαιώματα των θρησκευτικών μειονοτήτων στην....
Τουρκία. Γι’ αυτό και οι οργανώσεις των Ελλήνων και των Αρμένιων χαιρέτισαν ήδη με ενθουσιασμό το ψήφισμα της βουλής.

Να σημειώσουμε επίσης ότι οι ΗΠΑ σκληρύνουν τη στάση τους προς την FYROM τελευταία και επανάρχισαν μάλιστα σε δημόσια έγγραφα να την αποκαλούν FYROM, επειδή αντελήφθησαν ότι οι Σκοπιανοί δεν έχουν διάθεση διαλόγου και επιθυμία συνεννόησης.

Ας ευχηθούμε αυτές οι ειδήσεις να σηματοδοτούν την απαρχή αναθεώρησης της πολιτικής της υπεδύναμης έναντι των προαιώνιων εχθρών μας επειδή ο Ερντογάν και ο Νταβούτογλου έγιναν εξαιρειτικά θρασείς τελευταία επειδή νιώθουν την αδυναμία της Ελλάδος εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Παράλληλα οι Γερμανοί της Βαυαρίας ζητούν εξάμηνη διακοπή των ενταξιακών συνομιλιών για την ένταξη της Τουρκίας, στην Ενωμένη Ευρώπη, εξαιτίας της αδυναμίας της να συνεργαστεί με κράτος - μέλος της Ενώσεως όπως είναι η Κύπρος που θα προεδρεύει μάλιστα την Ευρωπαική ένωση για ένα εξάμηνο.

"Κατόπιν επιθυμίας του συντάκτη να μην γραφούν σχόλια"

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
Πηγή :http://ksipnistere.blogspot.com/

Διαβάστε Περισσότερα »

Πιο ακριβοπληρωμένος ο διευθυντής του Ελ. Βενιζέλος από τον Ομπάμα


Τη στιγμή που η Ελλάδα αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στη μαύρη εργασία, αλλά και "νοικιάζει" εργαζομένους με 625 ευρώ το μήνα, ο διευθυντής του Ελ. Βενιζέλος ανανεώνει τη σύμβασή του με αμοιβές 650.000 ευρώ το χρόνο
 
Την ώρα που η κυβέρνηση μιλά για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και βάζει μαχαίρι σε όλους τους μισθούς και τις συντάξεις, ο Γιάννης Παράσχης, γενικός διευθυντής του Ελ. Βενιζέλος διαπραγματεύεται ετήσιες απολαβές ύψους 650 000 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Ελευθεροτυπίας, που δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών που επρόκειτο να λάβει χώρα σήμερα Πέμπτη θα συζητηθεί -εκτός ημερήσιας διάταξης- η επέκταση της σύμβασης εργασίας του γενικού διευθυντή του "Ελευθέριος Βενιζέλος", Γιάννη Παράσχη, για πέντε χρόνια με απολαβές 650.000 ευρώ το χρόνο.
Ως μέτρο σύγκρισης ας σημειωθεί ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα λαμβάνει ετήσια αποζημίωση 400.000 δολαρίων συν 50.000 δολάρια έξοδα κίνησης.
Το ποσό αυτό ισούται με 320.000 ευρώ.
Η σύμβαση του κ. Παράσχη (είναι ταυτόχρονα και μέλος του Δ.Σ. του ΔΟΛ και μέλος της τριμελούς Επιτροπής Ελέγχου) θα έληγε σε εννέα μήνες.
Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) είναι ιδιωτική εταιρεία, στην οποία το ελληνικό Δημόσιο συμμετέχει με 55%, η Hochtief AirPort GmbH διαθέτει το 26,667%, η Hochtief AirPort Capital GmbH το 13,333% και το υπόλοιπο ανήκει σε ιδιώτες επενδυτές.
Το εννιαμελές Δ.Σ. του ΔΑΑ, στο οποίο προεδρεύει ο καθηγητής Ευστράτιος Παπαδημητρίου, είναι προφανώς ενήμερο για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, στο οποίο περιλαμβάνεται ο αερολιμένας.
Η πώληση ποσοστού του Δημοσίου έχει ήδη αποφασιστεί, όπως και η επέκταση της σύμβασης διαχείρισης για τα επόμενα 20 χρόνια, είτε με τους Γερμανούς είτε με όποιον τους διαδεχτεί. Μάλιστα το Δημόσιο έχει προσλάβει ως χρηματοοικονομικούς συμβούλους την ΒΝΡ Paribas και την Εθνική Τράπεζα.
Το 2010 ο ΔΑΑ παρουσίασε πτώση της επιβατικής κίνησης κατά 5%, ενώ ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 356,5 εκατομμύρια ευρώ έναντι 457,4 το 2009.
Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 96,55 εκατομμύρια έναντι 181,7 το προηγούμενο έτος. Τα δε χρηματικά διαθέσιμα ανήλθαν σε 220 εκατομμύρια, που είναι τοποθετημένα στο σύνολό τους σε προθεσμιακές καταθέσεις.
news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η χώρα σε πύρινο κλοιό.Καίγονται Βοιωτία,Γιάννενα,Πιερία,και Ηγουμενίτσα




Πολύ δύσκολη και η αποψινή μέρα για την πυροσβεστική που βλέπει με το πέρασμα της ώρας να αυξάνονται τα μέτωπα της φωτιάς...


Στο νομό Πιερίας, πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 18.30 σε ξερά χόρτα στον προαύλιο χώρο εργοστασίου ξυλείας, στην Καλλιθέα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από τη φωτιά απειλείται άμεσα το εργοστάσιο. Στο σημείο επιχειρούν 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα, ενώ αναμένονται, από στιγμή σε στιγμή, ενισχύσεις.

Νωρίτερα, φωτιά εκδηλώθηκε κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής Κορινού -Περίστασης, στο νομό Πιερίας, από σπινθήρες που προκλήθηκαν κατά τη διέλευση αμαξοστοιχίας. Η φωτιά, που καίει ξερά χόρτα, έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, ενώ τα δρομολόγια του ΟΣΕ εκτελούνται κανονικά. Τέλος υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που ξέσπασε, νωρίς το μεσημέρι, στις Αλυκές.

Στις φλόγες η Ηγουμενίτσα
Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε στις 18.30, στο δασύλλιο της Ηγουμενίτσας, απέναντι από το λιμάνι, στο σημείο όπου υπήρχαν μέχρι πριν λίγες βδομάδες τα παραπήγματα των λαθρομεταναστών και τα οποία είχαν κατεδαφιστεί μετά την απομάκρυνσή τους.

Εκτός από την Πυροσβεστική της Θεσπρωτίας και ένα αεροπλάνο, προωθούνται δυνάμεις πυρόσβεσης και από τα Γιάννινα. Όμως, αυτές δεν επαρκούν, γιατί στην περιοχή των Ιωαννίνων είναι σε εξέλιξη τρία μέτωπα φωτιάς: στην Καστρίτσα, το Ορεινό και Αργυροχώρι Πωγωνίου και στην Κακαβιά. Για τη φωτιά της Ηγουμενίτσας, ζητήθηκε η ενίσχυση των υδροφόρων οχημάτων και προσωπικού και από τη Θεσσαλονίκη.

Ταυτόχρονες πυρκαγιές σε Φθιώτιδα και Βοιωτία
Η πρώτη που είναι και η μεγαλύτερη ξέσπασε σε αγροτοδασική περιοχή της Τιθορέας πολύ κοντά στο χωριό Αγία Παρασκευή. Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα πολύ μεγάλες διαστάσεις λόγω των ανέμων. Επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 22 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ενώ από την πρώτη στιγμή, με ό,τι μέσα διέθεταν ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες και οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής.

Η δεύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε - σύμφωνα με το lamiareport.gr - σε δασική έκταση κοντά στο Θούριο, μεταξύ Χαιρώνειας και Λιβαδειάς. Επιχειρούν 1 αεροσκάφος και 15 άνδρες με 6 οχήματα.

Καίγονται τα Γιάννενα για ακόμα μία μέρα
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές στην Καστρίτσα και στο Αργυροχώρι Ιωαννίνων. Η δεύτερη μπήκε στο ελληνικό έδαφος χτες από την Αλβανία, όπου και εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα, ενώ στην Καστρίτσα εκδηλώθηκε στις 11.45 το πρωί και καίει πουρνάρια.

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αχαϊα
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική περιοχή στον Ψαθόπυργο Αχαΐας, ενώ λόγω της φωτιάς έκλεισε για προληπτικούς λόγους τμήμα της εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου. Στην κατάσβεση της φωτιάς πήραν μέρος 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν 3 αεροσκάφη. Στις 19.30 το μέτωπο τέθηκε υπό έλεγχο.

Υπό μερικό έλεγχο στη Ζάκυνθο
Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή Μακρύς Γιαλός, στις Βολίμες. Για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

NewsIt
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιο ήταν το περιβόητο σχέδιο Μάρσαλ !


..


Ποιο ήταν το περιβόητο σχέδιο Μάρσαλ που που ξεκίνησε μετά τον πόλεμο για την Ευρωπη ως αποτέλεσμα  της εξωτερικής πολιτικής των Η.Π.Α. και της αντίληψης ότι η επικράτηση του κομμουνισμού θα αποτελούσε κίνδυνο για τα συμφέροντα και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Επρόκειτο για οικονομική βοήθεια που χορηγήθηκε σε χώρες της Ευρώπης. Αποσκοπούσε αφενός στην τόνωση των οικονομιών τους, (που με σημαντικά δάνεια χρηματοδότησαν έτσι τις κατεστραμμένες από τον πόλεμο αγορές τους) και αφετέρου, εξυπηρετούσε άμεσα την αμερικανική εξωτερική πολιτική, που επιθυμούσε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να περιέλθουν οι χώρες αυτές, εξαιτίας ανέχειας, στη σφαίρα επιρροής της Σοβιετικής Ένωσης. Η χορηγία της βοήθειας αυτής δεν έγινε με διμερείς διαδικασίες αλλά, με όρους που τέθηκαν από την Ουάσιγκτον. Αυτοί περιλάμβαναν την καταστολή των κομουνιστικών απειλών και την έμμεση περιστολή της ανεξαρτησίας των δικαιούχων κρατών, μιας και με όπλο το μπλοκάρισμα των πιστώσεων η αμερικανική ηγεσία μπορούσε να πιέσει τις κυβερνήσεις σε περίπτωση που αρνούνταν να ανταποκριθούν στις επιθυμίες της. Τον Ιούλιο του 1947 ιδρύθηκε η «Επιτροπή για την Ευρωπαϊκή Οικονομική Συνεργασία» (OEEC), που αποσκοπούσε στη διαχείριση του Σχεδίου Μάρσαλ, ενώ το 1949 ακολούθησε η ίδρυση από τους Σοβιετικούς του «Συμβουλίου Αμοιβαίας Οικονομικής Βοήθειας (COMECON).

Νωρίτερα στα τέλη Απριλίου του 1947, ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Τζορτζ Μάρσαλ, επιστρέφοντας από τη διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών των μεγάλων δυνάμεων στη Μόσχα, έθεσε κατ' αρχήν το πρόβλημα της ευρωπαϊκής ανοικοδόμησης, επισημαίνοντας σε ραδιοφωνική ομιλία του ότι «η ανάκαμψη της Ευρώπης υπήρξε πολύ βραδύτερη από ό,τι αναμενόταν... Ο ασθενής καταρρέει ενώ οι γιατροί διαβουλεύονται...

Οποιαδήποτε ενέργεια είναι δυνατή για την αντιμετώπιση των πιεστικών προβλημάτων πρέπει να αναληφθεί χωρίς καθυστέρηση».

Η ραδιοφωνική ομιλία του Απριλίου ήταν ο προάγγελος του σχεδίου Μάρσαλ, που βέβαια είχε πολιτικούς στόχους και φυσικά οικονομικούς.

Το σχέδιο Μάρσαλ στόχευε αναμφίβολα στην εξασθένιση της επιρροής της ΕΣΣΔ, αλλά θα λειτουργούσε καλύτερα από προπαγανδιστικής πλευράς αν παρουσιαζόταν σαν «κάτι θετικό και ελκυστικό και όχι μόνο σαν αντικομμουνισμός». Ηδη υπήρχαν «ενδείξεις καχυποψίας και σκεπτικισμού» στον τρόπο που «οι ξένοι λαοί αρχίζουν να βλέπουν την αμερικανική βοήθεια».

Στην ομιλία του στο Χάρβαρντ στις 5 Ιουνίου 1947, ο Μάρσαλ, εκθέτοντας το σχέδιό του, τόνισε ότι «η παγκόσμια κατάσταση ήταν πολύ σοβαρή». Οι απαιτήσεις της Ευρώπης για την κάλυψη αναγκών πρώτης ανάγκης τα επόμενα «τρία ή τέσσερα χρόνια, κυρίως από την Αμερική, ήταν πολύ μεγαλύτερες» από την αγοραστική της δύναμη σε ρευστό χρήμα.

Υπήρχε μια αλληλοεξάρτηση των οικονομικών των ΗΠΑ και της Ευρώπης και η μη ευρωπαϊκή ανάκαμψη θα είχε «συνέπειες στην οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών». Λόγοι οικονομικοί επέβαλαν τη βοήθεια προς την Ευρώπη, ώστε να ξαναλειτουργήσει ομαλά η αγορά της. Η Ευρώπη, παραδοσιακά, ήταν ο καλύτερος πελάτης των βιομηχανικών και αγροτικών προϊόντων των ΗΠΑ.

Οαληθινός προάγγελος του σχεδίου Μάρσαλ ήταν το δόγμα Τρούμαν για τη βοήθεια προς την Ελλάδα και την Τουρκία, γι' αυτό εκπρόσωπος της αμερικανικής διοίκησης πρότεινε «την επεξεργασία του ελληνο-τουρκικού μας προγράμματος προς μια κατανοητή δήλωση εξωτερικής πολιτικής», όπου θα προβαλλόταν «η επέκταση της βοήθειας» από τις ΗΠΑ «προς τις ξένες χώρες γενικότερα».

Πρώτοι παραλήπτες της βοήθειας που παρείχε το σχέδιο Μάρσαλ, ήταν οι χώρες που κατά τη γνώμη της Αμερικανικής ηγεσίας κινδύνευαν άμεσα από την εξάπλωση του κομμουνισμού δηλαδή, της Ελλάδας και της Τουρκίας. Ήδη την ίδια περίοδο, δηλαδή αμέσως μετά το τέλος του πολέμου, στην Ελλάδα, κομμουνιστές αντάρτες είχαν έρθει σε ένοπλη αντιπαράθεση ενάντια στην φιλομοναρχική κυβέρνηση η οποία υποστηριζόταν από τους Βρετανούς που διατηρούσαν σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις στην χώρα.

Η οικονομική βοήθεια του σχεδίου Μάρσαλ διαιρέθηκε ανάμεσα στις συμμετέχουσες χώρες, βασισμένη στο "κατά κεφαλήν" εισόδημα. Περισσότερη ενίσχυση δόθηκε στις μεγάλες βιομηχανικές δυνάμεις, καθώς επικρατούσε η άποψη ότι η αποκατάστασή τους ήταν στοιχειώδης για την γενική αναβίωση της Ευρώπης. Ακόμη, περισσότερη "κατά κεφαλήν" βοήθεια δόθηκε στους Συμμάχους του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ λιγότερη δόθηκε σε αυτούς που αποτελούσαν τις Δυνάμεις του Άξονα, ή σε αυτούς που απλώς παρέμειναν ουδέτεροι.

cretalive.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Δυο νέες πυρκαγιές σε Βοιωτία και Φθιώτιδα



Συναγερμός σήμανε πριν από μια ώρα περίπου στο επιχειρησιακό κέντρο της Π.Υ. Στερεάς για 2 πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα σε Φθιώτιδα και Βοιωτία.

Η πρώτη που είναι και η μεγαλύτερη ξέσπασε σε αγροτοδασική περιοχή της Τιθορέας πολύ κοντά στο χωριό Αγία Παρασκευή.
Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα πολύ μεγάλες διαστάσεις λόγω των ανέμων. Επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 22 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ενώ από την πρώτη στιγμή, με ό,τι μέσα διέθεταν ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες και οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής.

Η δεύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση κοντά στο Θούριο, μεταξύ Χαιρώνειας και Λιβαδειάς. Επιχειρούν 1 αεροσκάφος και 15 άνδρες με 6 οχήματα.
20.10  
Σε εξέλιξη είναι και οι δυο φωτιές που εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα λίγο πριν τις 5.00 το απόγευμα.

Και στα δυο μέτωπα υπάρχουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ στην Τιθορέα δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για τα σπίτια στο χωριό της Αγίας Παρασκευής, που απειλήθηκαν αρχικά.

Μέχρι να πέσει το σκοτάδι από αέρος συνδράμουν 2 canadair και 1 ελικόπτερο στη Φθιώτιδα και τα 2 PZL στο Θούριο Λιβαδειάς .
 Lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα »

Στον Ελαιώνα το μουσουλμανικό τζαμί

Στον Ελαιώνα το μουσουλμανικό τζαμί
Τροπολογία με την οποία "ανοίγει ο δρόμος" για τη λειτουργία, στο χώρο του Ελαιώνα, λατρευτικού χώρου (τεμένους) για τους μουσουλμάνους που διαβιούν στην περιοχή της πρωτεύουσας κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και συνυπογράφεται από πλειάδα συναρμοδίων υπουργών.
Το ισλαμικό τέμενος, η κατασκευή του οποίου αναβάλλεται για σχεδόν δύο δεκαετίες, προβλέπεται να λειτουργήσει "σε τμήμα δημοσίου κτήματος" της περιοχής του Ελαιώνα και ειδικότερα "σε υφιστάμενο κτίριο, το οποίο θα ανακαινιστεί και θα μετασκευαστεί κατάλληλα", όπως αναφέρεται στην τροπολογία.
Για την ταχεία εκτέλεση του έργου, η ανάθεση της μελέτης και της κατασκευής του θα γίνει στην Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και οι σχετικές δαπάνες θα βαρύνουν το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Σε σχέση με τη διαχείριση του τεμένους μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του, στην τροπολογία ορίζεται ότι η χρήση του παραχωρείται από το δημόσιο δωρεάν στο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία "Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών", που συστάθηκε με νόμο του 2006.
Διαβάστε Περισσότερα »

Kύπρος:2,4 δισ. η ζημιά από την έκρηξη



Σε μεγάλες ανατροπές στο οικονομικό οικοδόμημα της Κύπρου ενδέχεται να οδηγήσει η πρόσφατη έκρηξη στη ναυτική βάση της Λεμεσού, καθώς, σύμφωνα με έκθεση της ελβετικής τράπεζας CreditSuisse, η ζημιά στις υποδομές εκτιμάται στα 2,4 δισ. ευρώ, γεγονός που θα έχει αρνητική επίδραση κατά 13,8% στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) της χώρας.

Στην έκθεση της ελβετικής τράπεζας, που δημοσιεύτηκε στην...
εφημερίδα «Φιλελεύθερος», επισημαίνεται ότι οι αναλυτές άρχισαν ήδη να παρακολουθούν και άλλους παράγοντες που επηρεάζουν το μακροοικονομικό περιβάλλον της Κύπρου και πως στο βάθος βλέπουν επιδράσεις και στις τράπεζες. Οι αναλυτές επισημαίνουν ακόμα ότι «η μονάδα παραγωγής ενέργειας δεν έχει ακόμα κριθεί ασφαλής ώστε να έχουν μια σωστή αποτίμηση των ζημιών, η οποία από τις φωτογραφίες φαίνεται σημαντική».

Επιπτώσεις
Στην έκθεση αναφέρεται ότι αν και είναι δύσκολο να ποσοστικοποιηθούν προς το παρόν οι επιπτώσεις, αυτό θα έχει αναπόφευκτα αρνητικές συνέπειες στην εγχώρια οικονομία και ως εκ τούτου θα επηρεάσει τα έσοδα των τραπεζών. Το δημόσιο χρέος προς το ΑΕΠ βρίσκεται στο σχετικό χαμηλό 62%, αλλά, όπως σημειώνεται, οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες περίπου 100 μονάδες βάσης. Δεν είναι, ωστόσο, σαφές κατά πόσο αυτό οφείλεται από τις επιδράσεις της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδος ή από την έκρηξη στη ναυτική βάση.

Η εκτίμηση των αναλυτών είναι ότι οι επιδράσεις από την έκρηξη θα αυξήσουν το ετήσιο έλλειμμα κατά 1,8 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ οι διακοπές ρεύματος είναι πιθανόν να επηρεάσουν αρνητικά τις επιχειρήσεις, οδηγώντας σε μεγαλύτερες απώλειες. Η Credit-Suisse εκτιμά, επίσης, ότι το κόστος για την κατασκευή του ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού στο Βασιλικό θα ανέλθει στο 1,5 δισ. ευρώ ή στο 8,6% του ΑΕΠ, ποσό που θα μειωθεί στα 900 εκατ. ευρώ ή 5,2% του ΑΕΠ, μετά την καταβολή της ασφαλιστικής κάλυψης.
Η ανέγερση
Στην έκθεση σημειώνεται ότι η ανέγερση νέου σταθμού στο Βασιλικό θα ενισχύσει το κυπριακό ΑΕΠ, όπως γίνεται συνήθως μετά τις καταστροφές, επισημαίνοντας πως το ΑΕΠ περιλαμβάνει και την απόσβεση επενδύσεων και επομένως η ανέγερση νέου σταθμού θα προστεθεί σε αυτό.

Έμμεσες επιπτώσεις αναμένεται να προκύψουν και από τις διακοπές της ηλεκτροδότησης και τις προμήθειες νερού, λόγω του ότι τέθηκαν εκτός λειτουργίας μονάδες αφαλάτωσης, ενώ θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις και από την αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, τόσο λόγω της ανισορροπίας μεταξύ προσφοράς και ζήτησης, αλλά και από το γεγονός ότι ο σταθμός παραγωγής που καταστράφηκε είχε το φθηνότερο κόστος παραγωγής στη χώρα.

Ο αντίκτυπος στην Ευρώπη από τα γεγονότα στην Κύπρο είναι ελάχιστος, επισημαίνει το Τμήμα Ανάλυσης της CreditSuisse και εστιάζει το κέντρο βάρους στις εγχώριες οικονομικές συνέπειες, αφού -όπως σημειώνεται- «η κυπριακή οικονομία και το σύνολο των ζημιών είναι πολύ μικρό για να προκαλέσουν οποιοδήποτε σημαντικό αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή οικονομία».

/greece-salonika.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2010-2011



Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κων/νου Σκανδαλίδη (177145/14.07.2011, ΦΕΚ Β 1610), παρατείνεται έως 31 Ιουλίου 2011, η ημερομηνία  υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών στον Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π, από τους εγκεκριμένους Φορείς Πιστοποίησης, τους νόμιμους εκπροσώπους των ελαιοτριβείων και των επιχειρήσεων μεταποίησης επιτραπέζιας ελιάς,
προκειμένου οι παραγωγοί ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς να καταστούν δικαιούχοι της ειδικής στήριξης, για την ελαιοκομική περίοδο 2010-2011.
Επιπλέον:
1. Οι ενταγμένοι στο Μητρώο του Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π. Φορείς Πιστοποίησης του Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, βάσει των εθνικών προτύπων της σειράς AGRO 2 και οι εγκεκριμένοι Οργανισμοί Ελέγχου και Πιστοποίησης προϊόντων βιολογικής γεωργίας, υποχρεούνται να υποβάλλουν, κατά περίπτωση, τα εξής:
• Ηλεκτρονικό αρχείο (σε μορφή EXCEL) με τα στοιχεία των πιστοποιημένων παραγωγών, σύμφωνα με το Υπόδειγμα Α
• Τα σχετικά Πιστοποιητικά Συμμόρφωσης για την τήρηση του Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης
• Ηλεκτρονικό αρχείο (σε μορφή EXCEL) με τον κωδικό αριθμό των πιστοποιητικών συμμόρφωσης για την τήρηση της βιολογικής μεθόδου στην ελαιοκαλλιέργεια, ανά επιχειρηματία/δικαιούχο παραγωγό
 
2. Οι πιστοποιημένες από τον Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π. επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή ελαιολάδου ή επιτραπέζιας ελιάς ΠΟΠ ή ΠΓΕ (ελαιοτριβεία και επιχειρήσεις μεταποίησης  επιτραπέζιας ελιάς), υποχρεούνται να υποβάλλουν, τα εξής:
• Ηλεκτρονικό αρχείο (σε μορφή EXCEL) των συνεργαζόμενων παραγωγών, σύμφωνα με το Υπόδειγμα Β
• Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης, σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ ISO 22000:2005
• Υπεύθυνη Δήλωση του νόμιμου εκπρόσωπου της επιχείρησης, στην οποία θα αναφέρονται τα εξής: «Δηλώνω υπεύθυνα ότι οι ελαιοπαραγωγοί που περιλαμβάνονται στο Υπόδειγμα Β έχουν προσκομίσει Υπεύθυνες Δηλώσεις στο ελαιοτριβείο μου, με τα προβλεπόμενα στοιχεία (ονοματεπώνυμο, κωδικός ΟΣΔΕ, αριθμός ελαιοδένδρων, περιοχή αγροτεμαχίων κλπ.) και βρίσκονται στη διάθεση του Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π. οποτεδήποτε ζητηθούν»
 
Λεπτομέρειες για τη χορήγηση της ειδικής στήριξης περιλαμβάνονται στον Οδηγό Εφαρμογής που έχει εκδώσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 
Κατά τα λοιπά ισχύει η υπ΄ αριθμ. 263343 (ΦΕΚ Β 778/04.06.2010) Υπουργική Απόφαση. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος στη «λίστα της ντροπής» του ΟΚΑΝΑ



Α. Λοβέρδος: Υπό αναθεώρηση και το ΕΣΠΑ

Μέχρι το Νοέμβριο του 2011 θα έχει εξαλειφθεί η «λίστα ντροπής» του ΟΚΑΝΑ διαβεβαίωσε στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Με αφορμή επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ, Έλενας Ράπτη, για τις μεταμοσχεύσεις, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι προσωπικά για τον ίδιο το θέμα αυτό είναι πρώτης προτεραιότητας.

«Όταν παραλάβαμε από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, στη λίστα αναμονής του ΟΚΑΝΑ ήταν περίπου 5.000 άτομα και πήγε στις 7.000. Ασχολούμαι προσωπικά με το θέμα, είναι πρώτης προτεραιότητας για το υπουργείο και το Νοέμβριο του 2011 δεν θα υπάρχει λίστα», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ Λοβέρδος.

Ακόμα, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι θα επανεξεταστούν από την αρχή όλα τα προγράμματα του ΕΣΠΑ που πηγαίνουν σε γιατρούς και σε νοσοκομεία.

«Σταμάτησα όλα τα προγράμματα στο υπουργείο καθώς διαπιστώθηκε «μεγάλη αντιδικία, ανταγωνισμός και ύβρεις μεταξύ των γιατρών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέδρος προσθέτοντας ότι θα συγκροτηθεί ειδική ομάδα που θα επαναξιολογήσει από την αρχή όλα τα προγράμματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νόμιμα τα Π.Δ. για την Ένωση Περιφερειών

Νόμιμα κρίθηκαν από το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας δυο σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων που αφορούν στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος και στις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων και Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.
Ειδικότερα, με το πρώτο σχέδιο Π. Δ., ρυθμίζονται ο σκοπός και οι πόροι της ΕΠΕ, ο τρόπος εκλογής των οργάνων της και οι αρμοδιότητες τους, καθώς και θέματα οικονομικής διοίκησής της.
Με το δεύτερο σχέδιο, ρυθμίζονται επίσης ο σκοπός και οι πόροι των ΠΕΔ και της ΚΕΔΕ, όπως και η σύσταση, ο τρόπος εκλογής και οι αρμοδιότητες των οργάνων τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Κλείνει το Στρατολογικό Γραφείο





Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
1. Σας ενημερώνουμε ότι το Στρατολογικό Γραφείο Λιβαδειάς από την 1η Αυγούστου 2011 σταματά οριστικά τη λειτουργία του στην πόλη της Λιβαδειάς, επειδή με απόφαση της Ιεραρχίας, εγκρίθηκε η μεταστάθμευση και η συγχώνευση-συνένωσή του με το Στρατολογικό Γραφείο Λαμίας, προκειμένου να λειτουργήσει η νέα Στρατολογική Υπηρεσία Στερεάς Ελλάδας, με έδρα τη Λαμία.
2. Από την προαναφερόμενη ημερομηνία ( 01-8-2011) η εξυπηρέτηση των πολιτών θα συνεχίσει να γίνεται μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), τα οποία θα διαβιβάζουν τις αιτήσεις των πολιτών για διεκπεραίωση, στο Στρατολογικό Γραφείο Λαμίας (Στρατόπεδο «Τσαλτάκη» ΤΚ 35100, Λαμία, τηλέφ.: 22313-50400, 22313-50402, Φαξ: 22310-45079).
Με εκτίμηση
Άνχης(ΣΣΝΣ) Δημήτριος Γαλανόπουλος
Διευθυντής


Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσα είναι τελικά τα λεφτά που θα πάρει η Ελλάδα από τη νέα βοήθεια


Πόσο θα είναι το πραγματικό οικονομικό όφελος για τη χώρα μας από το νέο πακέτο βοήθειας των 109 δισ. ευρώ που αποφασίστηκε χθες

Picture 0 for Πόσα είναι τελικά τα λεφτά που θα πάρει η Ελλάδα από τη νέα βοήθεια
Πολλοί υπολογισμοί έχουν γίνει από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα, σχετικά με το ακριβές ποσό το οποίο θα εισρεύσει στην Ελλάδα με τη μορφή άμεσης οικονομικής βοήθειας, μέσω του β' πακέτου, που ενέκρινε η Σύνοδος Κορυφής. Στην πραγματικότητα, το ποσό αυτό, θα είναι 60 δισ. ευρώ. Πώς προκύπτει το νούμερο; Προσέξτε:
Από τις χώρες της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείου (ΔΝΤ), η Ελλάδα προβλέπεται να πάρει αυτή τη φορά το ποσό των 109 δισ. ευρώ, όπως αναφέρεται ονομαστικά στο σχετικό κείμενο των αποφάσεων. Όμως, θα πρέπει να γίνουν δύο πολύ σημαντικές διευκρινήσεις. Η πρώτη έχει να κάνει με το γεγονός ότι στο ποσό αυτό συνυπολογίζονται και 49 δισ. ευρώ, που είναι οι έως τώρα ανείσπρακτες δόσεις του πρώτου δανείου, των 110 δισ ευρώ, που ήδη τρέχει. Κατά συνέπεια, τα net λεφτά αυτού του πακέτου είναι 60 δισ. (109 - 49= 60 δισ. ευρώ).
Κατά δεύτερον, επαναλαμβάνεται ότι στο ποσό αυτό δεν υπολογίζεται το οικονομικό όφελος από τη συμμετοχή των ιδιωτών σε αυτό το πακέτο, η οποία θα είναι όντως σημαντική. Υπολογίζεται ότι θα φτάσει πολύ κοντά στα 50 δισ. ευρώ και θα αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη ανάσα που θα δοθεί στην Ελλάδα, μέσω του β' πακέτου. Το γεγονός ότι η ΕΚΤ υποχώρησε κι αποδέχθηκε την συμμετοχή και των τραπεζών σε αυτή την επιχείρηση θεωρείται μεγάλο αβαντάζ στην όλη διαδικασία και στο αποτέλεσμα της.
voria.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Τον Παρθενώνα ζήτησαν ως εγγύηση οι Φινλανδοί...




Ως εγγύηση για τη συμμετοχή τους στο νέο πακέτο βοήθειας, οι Φινλανδοί ζήτησαν την υποθήκευση του Παρθενώνα, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Κοριέρε Ντελλα Σέρα, η οποία επικαλείται διπλωματικές πηγές.
“Ως απαραίτητη συνθήκη για τη χορήγηση του νέου δανείου, η Φινλανδία κατά τη διάρκεια των πυρετωδών διαπραγματεύσεων στη Σύνοδο Κορυφής, ζήτησε ως εγγύηση δημόσια αγαθά όπως την Ακρόπολη και μερικά ελληνικά νησιά” γράφει η Ιταλική εφημερίδα.

Μάλιστα οι Φινλανδοί “κοστολόγησαν” τον Παρθενώνα στα 300 εκατομμύρια ευρώ!

Η Κοριέρε Ντελα Σέρα πάντως δεν απέφυγε τον πειρασμό να αναρωτηθεί:

"Άραγε θα άφηναν τον Παρθενώνα στο σημείο και θα το νοικιάζανε ή θα τον έπαιρναν μαζί τους στη Φινλανδία;"

cosmo.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Πήγαινε στο Ινστιτούτο Αισθητικής και έφευγε... πλουσιότερη

Είχε αφαιρέσει συνολικά 8.000 ευρώ

Η 38χρονη ήταν τακτική πελάτισσα του ινστιτούτου αισθητικής, στο κέντρο της Λιβαδειάς. Όμως τα χρήματα που ξόδευε ήταν πολύ λιγότερα από αυτά που αφαιρούσε από την τσάντα της ιδιοκτήτριας του ινστιτούτου.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που η ιδιοκτήτρια ανακάλυπτε ότι έλειπαν χρήματα από την τσάντα της που βρισκόταν στο χώρο υποδοχής.

Δεν ήθελε να το πιστέψει, αλλά συνδυάζοντας τα πρόσωπα, τις επισκέψεις και τα διαστήματα που έχανε χρήματα, κατέληξε σε συγκεκριμένη πελάτισσα, κατά τα άλλα υπεράνω κάθε υποψίας.

Ενημέρωσε την Ασφάλεια Λιβαδειάς και στο επόμενο ραντεβού με τη «χρυσοδάκτυλη» πελάτισσα, τοποθέτησαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Όταν η 38χρονη τελείωσε την επίσκεψη περιποίησης και βγήκε από την πόρτα του ινστιτούτου, την περίμεναν οι άνδρες της Ασφάλειας.

Βρέθηκαν πάνω της 300 ευρώ από τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα και έτσι αναγκάστηκε να παραδεχτεί την πράξη της.

Σύμφωνα με πληροφορίες  η «καλή» πελάτισσα, με τον τρόπο αυτό, είχε αφαιρέσει συνολικά 8.000 ευρώ, όπως κατέθεσε στην αστυνομία η ιδιοκτήτρια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διακρίσεις Αντικυρέων αθλητών.Χρυσός ο Χάρης Συντζάκης χάλκινη η Λία Ζυγόρη


Αγωνιζόμενοι με τα χρώματα της εθνικής Ελλάδος έλαβαν μέρος στο Βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου οι Αντικυρέοι αθλητές, Χάρης Συντζάκης και η Λία Ζυγόρη. Το πρωτάθλημα εφήβων νεανίδων διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 16-17 Ιουλίου στην Αδριανούπολη της Τουρκίας. Το Σάββατο ο Χάρης Συντζάκης με άλμα 2 μέτρα και 12 εκατοστά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα σε ύψος, την ίδια μέρα η Λία Ζυγόρη που αγωνίζεται για το Γ.Σ. Γλυφάδας μαζί με τις Γιαννοπούλου, Πετρίδου και Γαβαλά στην ομάδα 4χ400 μ. με χρόνο 3.50.94 κατέλαβαν την Τρίτη θέση. Οι νεανίδες κατέλαβαν την 2η θέση στη βαθμολογία με 151 βαθμούς με πρώτη τη Ρουμανία με 163 και Τρίτη την Τουρκία με 145, ενώ στους έφηβους πήραμε την Τρίτη θέση με 164 βαθμούς μετά από την πρώτη Τουρκία με 171,5 και τη δεύτερη Ρουμανία με 165.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παπανδρέου: "Θα μειωθεί 26 δισ. ευρώ το ελληνικό χρέος"




Στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, χαρακτήρισε ως "δευτερεύον ζήτημα" το πως θα αξιολογηθεί η συμμετοχή ιδιωτών στην αποπληρωμή του χρέους, προφανώς αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να κηρυχθεί η χώρα μας σε καθεστώς "επιλεκτικής χρεοκοπίας" από τους οίκους αξιολόγησης.
Ο κ. Παπανδρέου προανήγγειλε ριζικές αλλαγές, ενώ τόνισε πως η τελική απόφαση της Συνόδου δίνει ένα αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς καθώς η χώρα πέτυχε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων με μειωμένο επιτόκιο.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η συμφωνία της 21ης Ιουλίου μειώνει το δημόσιο χρέος μέσω της ελάφρυνσης  των επιτοκίων κατά 26,1 δισεκατομμύρια ευρώ – ήτοι κατά 12% του ΑΕΠ

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι με τις αποφάσεις εγγυάται η μακροχρόνια βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και παράλληλα τίθεται σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα, με το οποίο θα επανέλθει η ελληνική οικονομία σε θετικούς ρυθμούς.

Ελλάδα θα αλλάξει ριζικά και αποφασιστικά. Με διάλογο, αλλά θα αλλάξει. Για να μην ζήσουν τα παιδιά μας την θανάσιμη απειλή του χρέους", ξεκαθάρισε.

Επιπλέον, εξήγησε ότι με το νέο πρόγραμμα διασφαλίζονται οι δανειακές μας ανάγκες μέχρι το 2020, ενώ υπάρχει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων από 15 έως και 30 χρόνια.

Σχετικά με το επίμαχο ζήτημα της αξιολόγησης της χώρας μας σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας, ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως η συμμετοχή των ιδιωτών θα είναι μεγάλη αλλά εθελοντική, ενώ η συμμετοχή τους δείχνει και μια ψήφο εμπιστοσύνης, που θα εξυγιάνει και το βάρος του χρέους.

Υπογράμμισε δε, πως η αξιολόγηση των διεθνών οίκων είναι δευτερεύον ζήτημα όταν έχουν εγγυηθεί η ΕΚΤ και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και σε συνδυασμό με το γεγονός πως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έλαβε όλες τις εγγυήσεις για συνέχιση της ρευστότητας.

Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε πως δεν τίθεται θέμα λήψης νέων μέτρων, όσο το πρόγραμμα που έχει ψηφίσει η Βουλή εφαρμόζεται και όσο προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις, ενώ διαβεβαίωσε πως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δε διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

Για τα ευρωομόλογα σημείωσε πως στο μέλλον θα είναι η λύση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λαμία:Βρέθηκε σε δάσος κομματιασμένη η οδοντίατρος


Ενα απίστευτο θρίλερ εξελίσσεται γύρω από τη μυστηριώδη εξαφάνιση της 62χρονης οδοντιάτρου, η σορός της οποίας εντοπίστηκε διαμελισμένη, καθώς είχε...
 γίνει βορά άγριων ζώων, σε δασική έκταση της Λαμίας. Οι αστυνομικοί που διεξάγουν τις έρευνες εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, με πιο βασικό από όλα αυτό της εγκληματικής ενέργειας.



Η κόρη της άτυχης γυναίκας, αλλά και συγγενείς αναγνώρισαν κάποια από τα πράγματα που βρέθηκαν στην περιοχή, όπως την περούκα που φορούσε η αγνοούμενη, καθώς είχε χάσει τα μαλλιά της λόγω προβλημάτων υγείας, όσο και τα ρούχα της και το κομποσκοίνι που είχε πάντα μαζί της. Ολα βρέθηκαν διάσπαρτα σε απόσταση 15 μέτρων από τα ανθρώπινα υπολείμματα. Πάντως, ακόμη κι αν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργαστηριακές εξετάσεις για την ταυτοποίηση του DNA, οι συγγενείς της εξαφανισμένης γυναίκας διατηρούν ελάχιστες αμφιβολίες για την ταυτότητα της νεκρής.

Το αμάξι της αγνοούμενης, ένα κόκκινο Fiat Punto, εντοπίστηκε χθες από περίπολο αστυνομικών της ΟΠΚΕ, κανονικά σταθμευμένο και κλειδωμένο, πράγμα που δείχνει ότι αυτός που το άφησε είχε μαζί του το κλειδί. Ετσι, μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας στην Αθήνα προκειμένου να διερευνηθεί για δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως αν εντοπίσουν αυτόν που το πάρκαρε, θα έχουν κάνει σημαντικό βήμα στη διαλεύκανση της εξαφάνισης.

Αυτό που δύσκολα θα ξεκαθαριστεί, είναι ο τρόπος με τον οποίο έχασε τη ζωή της η άτυχη γυναίκα. Το γεγονός ότι το αυτοκίνητό της βρέθηκε σε πολύ μεγάλη απόσταση αποκλείει το ενδεχόμενο να έφτασε περπατώντας εκεί που βρέθηκε. Ενα σημείο το οποίο, όπως είπε ο ηγούμενος της Μονής Αντίνιτσας π. Αγαθόνικος Αναγνωστόπουλος, συνήθιζε να επισκέπτεται η οδοντίατρος παρά τις παροτρύνσεις του να προσέχει, καθώς αποτελεί τόπο διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών!

Οι αστυνομικοί ακολουθούν βήμα προς βήμα την πορεία της οδοντιάτρου, από την Κυριακή 3 Ιουλίου που επισκέφθηκε το μοναστήρι της Αντίνιτσας. Διανυκτέρευσε εκεί και έφυγε με το αυτοκίνητό της το πρωί της Δευτέρας για τον Αγιο Κωνσταντίνο, όπου έμεινε. Από τότε τα ίχνη της χάθηκαν και την Πέμπτη 7 Ιουλίου οι δικοί της δήλωσαν εξαφάνιση. Οι άνδρες της Ασφάλειας και ο εισαγγελέας Λαμίας πήραν καταθέσεις από τον ηγούμενο και τους μοναχούς και δύο αλλοδαπούς που εργάζονται στη μονή. Κανείς, όμως δεν μπόρεσε να διαφωτίσει τις έρευνες.

Espressonews.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Επικίνδυνα τα τατουάζ μαύρης χέννας

Τα δημοφιλή - κυρίως μεταξύ των νέων - τατουάζ από μαύρη χέννα, τα οποία προσφέρονται στο κοινό το καλοκαίρι, σε παραλίες και άλλα μέρη τουριστικών περιοχών, συνιστούν - σύμφωνα με το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) - μια σοβαρή και επαναλαμβανόμενη απειλή για την υγεία των πολιτών, διότι είναι δυνατό να προκαλέσουν έντονες αλλεργικές αντιδράσεις.



Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κέντρου «για να επιτευχθεί το έντονο μαύρο χρώμα του τατουάζ και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια, προστίθεται μεγάλη συγκέντρωση χρωστικών ουσιών. Αυτές οι ψηλές συγκεντρώσεις χρωστικών πυροδοτούν αλλεργικές αντιδράσεις. Για σοβαρά περιστατικά, χρειάζεται επείγουσα ιατρική φροντίδα ακόμα και εισαγωγή σε νοσοκομείο».

Επίσης, οι ειδικοί του ΚΕΠΚΑ επισημαίνουν πως το τατουάζ μαύρης χέννας μπορεί να προκαλέσει και ανεπιθύμητες συνέπειες, μη αναστρέψιμες για το υπόλοιπο της ζωής του καταναλωτή, όπως «μόνιμη ζημιά στο δέρμα, αλλεργική, εξ επαφής δερματίτιδα και ανάπτυξη πολυευαισθησίας». Αναφέρουν ακόμη πως, σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις, με μόνιμη βλάβη, είναι συχνό φαινόμενο, μετά την εφαρμογή του τατουάζ. Μάλιστα, τα συμπτώματα εμφανίζονται, έπειτα από τρεις έως δώδεκα μέρες.

«Στις μέρες μας, το κοκκινοκάστανο χρώμα, που αφήνει, στο δέρμα, η φυσική χέννα, δεν είναι αρεστό, σε αντίθεση με τα προσωρινά τατουάζ, από μαύρη χέννα, που είναι πολύ δημοφιλή. Αυτή ακριβώς η προτίμηση του καταναλωτικού κοινού, όπως και τα μεγάλα περιθώρια κέρδους, οδηγούν τους καλλιτέχνες να παραβλέπουν τις επιζήμιες επιπτώσεις, στην ανθρώπινη υγεία, από τα τατουάζ μαύρης χέννας» αναφέρει το ΚΕΠΚΑ.

Το Κέντρο συνιστά σε όσους θέλουν να αποκτήσουν τατουάζ χέννας, να ζητούν πληροφορίες για την προέλευση της πάστας χέννας και κατάλογο των συστατικών και οδηγιών, για να διαπιστωθεί το είδος της πάστας. "Αν οι καλλιτέχνες - δημιουργοί δεν είναι σε θέση να μας δώσουν ακριβή πληροφόρηση, για το προϊόν τους, τότε, αποφεύγουμε το τατουάζ" τονίζει χαρακτηριστικά.

metrogreece.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Καραγκιοζιλίκια αλα... Μάκης!!


Τι άλλο θα κάνει ο Ταρζάν της τηλεόρασης για να γεμίσει την τσέπη του;; Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος προωθεί απο την εκπομπή του προϊόντα τα οποία εισάγει και πουλάει ο ίδιος.. Μιλάμε για το "γιλέκο" και τα άλλα προιόντα της ίδιας εταιρείας που υπόσχονται θαυματουργά αποτελέσματα.. Μέχρι και τον...



παπά έβαλε ο "αθεόφοβος" να κάνει το πειραματόζωο προκειμένου να μας πείσει πως κάνουν δουλειά.. Ο Χατζηνικολάου διαφημίζει την Real, ο Μάκης τα nanobionic προιόντα του, έγινε το ALTER παραμάγαζο.. Αθάνατη ελληνική τηλεόραση!!
.trelokouneli.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΔΥΟ ΕΡΓΑ




1. Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η απόφαση ένταξης και χρηματοδότησης του έργου από το ΠΕΠ (ΕΣΠΑ) του έργου «Κτηριακές εγκαταστάσεις επέκτασης Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου», προϋπολογισμού 2.100.000 € με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών υγείας και περίθαλψης στην Ευρυτανία.

Πρόκειται για ένα έργο απολύτως αναγκαίο για την Ευρυτανία, που αποτέλεσε αίτημα των φορέων της περιοχής και πρόκειται πλέον να πραγματοποιηθεί, αναβαθμίζοντας τις συνθήκες περίθαλψης των πολιτών και βελτιώνοντας το κτίριο του Νοσοκομείου Καρπενησίου.
2.Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά, εντάχθηκε στο ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας (ΕΣΠΑ) το έργο «Αντικατάσταση εξωτερικού υδραγωγείου Μαλεσίνας», που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα με προϋπολογισμό 1.782.590 €.

Το έργο αποτελεί μια σημαντική παρέμβαση που βελτιώνει τις συνθήκες ύδρευσης στη Μαλεσίνα αναβαθμίζοντας το δίκτυο μεταφοράς νερού, με θετικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στη δημόσια υγεία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Oλο το κείμενο της απόφασης της Συνόδου Κορυφής



∆ΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΕΕ
Επιβεβαιώνουμε εκ νέου τη δέσμευσή μας υπέρ του ευρώ, καθώς και ότι θα καταβάλουμε κάθε αναγκαία προσπάθεια προκειμένου να διασφαλισθεί η χρηματοοικονομική σταθερότητα της ευρωζώνης στο σύνολό της καθώς και των κρατών μελών της. Επαναλαμβάνουμε επίσης ότι είμαστε αποφασισμένοι να ενισχύσουμε τη σύγκλιση, την ανταγωνιστικότητα και τη διακυβέρνηση εντός της ζώνης του ευρώ. Από τις απαρχές της κρίσης του δημόσιου χρέους, ελήφθησαν σημαντικά μέτρα με στόχο τη σταθεροποίηση της ζώνης του ευρώ, τη μεταρρύθμιση των κανόνων και την εκπόνηση νέων εργαλείων σταθεροποίησης. Η ανάκαμψη στην ζώνη του ευρώ ακολουθεί ικανοποιητικούς ρυθμούς και το ευρώ [EUR=X] στηρίζεται σε υγιή βασικά οικονομικά μεγέθη. Αλλά οι προκλήσεις που παρουσιάζονται υπογραμμίζουν την ανάγκη για μέτρα μεγαλύτερης εμβέλειας.
Σήμερα, συμφωνήσαμε όσον αφορά τα ακόλουθα μέτρα:
Ελλάδα:
1. Επικροτούμε τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση με στόχο τη σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών και τη μεταρρύθμιση της οικονομίας, καθώς και τη νέα δέσμη μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της ιδιωτικοποίησης, η οποία θεσπίσθηκε πρόσφατα από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Πρόκειται για πρωτοφανείς, αλλά αναγκαίες προσπάθειες προκειμένου να επανέλθει η ελληνική οικονομία σε βιώσιμη πορεία οικονομικής ανάπτυξης. Συνειδητοποιούμε τις προσπάθειες που απαιτούν τα μέτρα προσαρμογής για τους Έλληνες πολίτες και είμαστε βέβαιοι ότι οι θυσίες αυτές είναι αναγκαίες για την οικονομική ανάκαμψη και θα συμβάλουν στη μελλοντική σταθερότητα και ευημερία της χώρας.
2. Συμφωνούμε να στηρίξουμε ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα και, από κοινού με το ∆ΝΤ και την εθελοντική συμβολή του ιδιωτικού τομέα, να καλύψουμε πλήρως το χρηματοδοτικό έλλειμμα. Η συνολική επίσημη χρηματοδότηση εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 109 δισ. ευρώ. Το πρόγραμμα αυτό θα σχεδιασθεί, κυρίως με χαμηλότερα επιτόκια και μεγαλύτερες προθεσμίες λήξεως, ώστε να βελτιώσει αποφασιστικά τη βιωσιμότητα του χρέους και τις δυνατότητες αναχρηματοδότησης της Ελλάδας. Καλούμε το ∆ΝΤ να συνεχίσει να συνεισφέρει στη χρηματοδότηση του νέου ελληνικού προγράμματος. Ως μέσο χρηματοδότησης σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) για την επόμενη εκταμίευση. Θα παρακολουθήσουμε εκ του σύνεγγυς την αυστηρή υλοποίηση του προγράμματος με βάση τακτική αξιολόγηση από την Επιτροπή σε συνεργασία με την ΕΚΤ και το ∆ΝΤ.
3. Αποφασίσαμε να επιμηκύνουμε την προθεσμία λήξεως των μελλοντικών δανείων του EFSF προς την Ελλάδα κατά το μέγιστο δυνατό διάστημα από τα ισχύοντα 7,5 έτη σε τουλάχιστον 15 έτη και σε 30 έτη κατ’ ανώτατο όριο με περίοδο χάριτος 10 ετών. Στο πλαίσιο αυτό, θα εξασφαλίσουμε την κατάλληλη παρακολούθηση του προγράμματος. Θα παράσχουμε δάνεια του EFSF με επιτόκια δανεισμού ισοδύναμα με τα επιτόκια του Μηχανισμού για τη στήριξη του ισοζυγίου πληρωμών (επί του παρόντος περ. 3,5%), ώστε να πλησιάσουμε το κόστος χρηματοδότησης του EFSF, χωρίς να κατέλθουμε κάτω από αυτό. Αποφασίσαμε επίσης να παρατείνουμε σημαντικά τις προθεσμίες λήξεως του υπάρχοντος ελληνικού μηχανισμού. Η πρωτοβουλία αυτή θα συνοδεύεται από μηχανισμό που διασφαλίζει κατάλληλα κίνητρα για την εκτέλεση του προγράμματος.
4. Ζητούμε την υλοποίηση μιας συνολικής στρατηγικής οικονομικής μεγέθυνσης και επενδύσεων στην Ελλάδα. Επικροτούμε την απόφαση της Επιτροπής να συστήσει ειδική ομάδα η οποία θα συνεργασθεί με τις ελληνικές αρχές προκειμένου να διοχετευθούν οι πόροι των διαρθρωτικών ταμείων προς την ανταγωνιστικότητα και την οικονομική μεγέθυνση, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την κατάρτιση. Θα κινητοποιήσουμε πόρους και θεσμούς της ΕΕ, όπως η ΕΤΕπ προς τον σκοπό αυτό και θα δώσουμε νέα ώθηση στην ελληνική οικονομία. Τα κράτη μέλη και η Επιτροπή θα κινητοποιήσουν αμέσως όλους τους απαραίτητους πόρους προκειμένου να παράσχουν έκτακτη τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα για να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις της. Η Επιτροπή θα υποβάλει έκθεση για τη σχετική πρόοδο τον Οκτώβριο.
5. Ο χρηματοπιστωτικός τομέας έχει επιδείξει προθυμία να υποστηρίξει την Ελλάδα εθελοντικά αξιοποιώντας διάφορες δυνατότητες προς περαιτέρω ενίσχυση της γενικής βιωσιμότητας. Η καθαρή συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα εκτιμάται σε 37 δισ. ευρώ1. Η πιστωτική ενίσχυση θα παρασχεθεί για να στηρίξει την ποιότητα της παροχής ασφάλειας προκειμένου να καταστεί δυνατή η περαιτέρω χρήση της για την πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στις πράξεις εξασφάλισης ρευστότητας του Ευρωσυστήματος. Εν ανάγκη θα παράσχουμε επαρκείς πόρους για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.
Λαμβανομένου υπόψη του κόστους της πιστωτικής ενίσχυσης για την περίοδο 2011-2014. Επιπλέον, ένα πρόγραμμα επαναγοράς του χρέους θα συνεισφέρει κατά 12,6 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα το σύνολο να ανέρχεται σε 50 δισ. ευρώ. Για την περίοδο 2011-2019 η συνολική καθαρή συμβολή από τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα εκτιμάται σε 106 δισ. ευρώ.
Συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα:
6. Όσον αφορά τη γενική προσέγγισή μας για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην ευρωζώνη, επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές ότι η περίπτωση της Ελλάδας απαιτεί μια λύση έκτακτου και μοναδικού χαρακτήρα.
7. Όλες οι άλλες χώρες της ευρωζώνης επαναλαμβάνουν επισήμως την ακράδαντη αποφασιστικότητά τους να τιμήσουν πλήρως την οικεία κρατική υπογραφή τους, καθώς και όλες τις δεσμεύσεις τους για βιώσιμες δημοσιονομικές συνθήκες και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ζώνης του ευρώ υποστηρίζουν πλήρως την αποφασιστικότητα αυτή, καθώς η αξιοπιστία όλων των κρατικών υπογραφών τους συνιστά ουσιαστικό στοιχείο για την εξασφάλιση χρηματοοικονομικής σταθερότητας στο σύνολο της ευρωζώνης.
Εργαλεία σταθεροποίησης:
8. Προκειμένου να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα του EFSF και του ΕΜΣ και να αντιμετωπιστεί ενδεχόμενος κίνδυνος εξάπλωσης της κρίσης, συμφωνούμε να αυξηθεί η ευελιξία τους με επιβολή κατάλληλων προϋποθέσεων, ώστε να έχουν τη δυνατότητα:
- να δρουν βάσει προληπτικού προγράμματος·
- να χρηματοδοτούν την ανακεφαλαιοποίηση χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων μέσω της χορήγησης δανείων σε κυβερνήσεις, μεταξύ άλλων και σε χώρες που δεν υπάγονται σε πρόγραμμα·
- να παρεμβαίνει στις δευτερεύουσες αγορές βάσει ανάλυσης της ΕΚΤ που αναγνωρίζει την ύπαρξη εξαιρετικών περιστάσεων στη χρηματοπιστωτική αγορά και κινδύνων για τη δημοσιονομική σταθερότητα και βάσει απόφασης με αμοιβαία συμφωνία των κρατών μελών του EFSF/ΕΜΣ, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση της κρίσης.
Θα δρομολογήσουμε τις αναγκαίες διαδικασίες για την εφαρμογή των αποφάσεων αυτών το συντομότερο δυνατόν.
9. Κατά περίπτωση, θα τεθεί σε εφαρμογή συμφωνία παροχής ασφάλειας ούτως ώστε να καλύπτεται ο κίνδυνος που προκύπτει για τα κράτη μέλη της ευρωζώνης από τις εγγυήσεις τους προς το EFSF.
∆ημοσιονομική εξυγίανση και μεγέθυνση στη ζώνη του ευρώ:
10. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις χώρες που υπάγονται σε προγράμματα έως ότου ανακτήσουν πρόσβαση στις αγορές, με την προϋπόθεση ότι θα εφαρμόσουν επιτυχώς τα προγράμματα αυτά. ∆εχόμαστε με ικανοποίηση την αποφασιστικότητα της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας για την αυστηρή εφαρμογή των προγραμμάτων τους και επαναλαμβάνουμε την ισχυρή μας δέσμευση για την επιτυχία αυτών των προγραμμάτων. Τα επιτόκια δανεισμού και οι προθεσμίες λήξεως του EFSF επί των οποίων συμφωνήσαμε για την Ελλάδα θα ισχύσουν επίσης για την Πορτογαλία και την Ιρλανδία. Εν προκειμένω, σημειώνουμε ότι η Ιρλανδία είναι πρόθυμη να συμμετάσχει εποικοδομητικά στις συζητήσεις για το σχέδιο οδηγίας σχετικά με την κοινή ενοποιημένη βάση φορολογίας εταιρειών (ΚΕΒΦΕ) και στις διαρθρωμένες συζητήσεις για θέματα φορολογικής πολιτικής στο πλαίσιο του Συμφώνου για το ευρώ.
11. Όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης θα τηρήσουν αυστηρά τους συμπεφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους, θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα και θα αντιμετωπίσουν τις μακροοικονομικές ανισορροπίες. Τα δημοσιονομικά ελλείμματα σε όλες τις χώρες εκτός από τις υπαγόμενες σε πρόγραμμα θα μειωθούν κάτω από 3% ως το 2013 το αργότερο. Στο πλαίσιο αυτό, δεχόμαστε με ικανοποίηση τη δημοσιονομική δέσμη που παρουσίασε πρόσφατα η ιταλική κυβέρνηση, βάσει της οποίας θα μπορέσει να μειώσει το έλλειμμα κάτω από 3% το 2012 και να επιτύχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό το 2014. Εκφράζουμε επίσης την ικανοποίησή μας για τις φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις που ανέλαβε να πραγματοποιήσει η Ισπανία στο δημοσιονομικό, χρηματοοικονομικό και διαρθρωτικό τομέα. Εν συνεχεία των αποτελεσμάτων των δοκιμών αντοχής των τραπεζών, τα κράτη μέλη θα παράσχουν δίκτυα ασφαλείας στις τράπεζες όταν χρειάζεται.
12. Θα υλοποιήσουμε τις συστάσεις που εγκρίθηκαν τον Ιούνιο σχετικά με μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της οικονομικής μεγέθυνσης. Καλούμε την Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να ενδυναμώσουν τις συνέργειες μεταξύ δανειοδοτικών προγραμμάτων και κεφαλαίων της ΕΕ σε όλες τις υπαγόμενες σε προγράμματα συνδρομής ΕΕ/∆ΝΤ χώρες. Στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες για βελτίωση της ικανότητας απορρόφησης κεφαλαίων της ΕΕ ώστε να τονωθεί η οικονομική μεγέθυνση και η απασχόληση, μεταξύ άλλων μέσω προσωρινής αύξησης των ποσοστών συγχρηματοδότησης.
Οικονομική διακυβέρνηση:
13. Ζητάμε την ταχεία οριστικοποίηση της νομοθετικής δέσμης και την ενίσχυση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης και το νέο πλαίσιο μακροοικονομικής εποπτείας. Τα μέλη της ευρωζώνης θα στηρίξουν πλήρως της προσπάθειες της πολωνικής Προεδρίας για την επίτευξη συμφωνίας με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσον αφορά τους κανόνες ψηφοφορίας στο προληπτικό σκέλος του συμφώνου.
14. ∆εσμευόμαστε να εισαγάγουμε ως το τέλος του 2012 εθνικά δημοσιονομικά πλαίσια όπως προβλέπεται στην οδηγία για τα δημοσιονομικά πλαίσια.
15. Συμφωνούμε ότι θα πρέπει να περιοριστεί η εξάρτηση από εξωτερικές αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας στο κανονιστικό πλαίσιο της ΕΕ λαμβανομένων υπόψη των πρόσφατων σχετικών προτάσεων της Επιτροπής και αναμένουμε τις προτάσεις της Επιτροπής για τους οργανισμούς αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας.
16. Καλούμε τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σε στενή διαβούλευση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής και τον Πρόεδρο της Ευρωομάδας, να υποβάλει ως τον Οκτώβριο συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση των μεθόδων εργασίας και την καλύτερη διαχείριση κρίσεων στην ευρωζώνη.
newscode.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Θα αλωνίσουν και σήμερα οι οδηγοί ταξί στη χώρα ανενόχλητοι



Την κατάσταση στα χέρια τους αποφάσισαν να πάρουν οι τουριστικοί πράκτορες και οι ξενοδόχοι, απευθύνοντας δραματική έκκληση σε εισαγγελικές αρχές και κυβέρνηση θα βάλουν τέλος στην ασυδοσία των ταξιτζήδες.

Αφού εδώ και πέντε μέρες, από την ημέρα που οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν να κατέβουν σε απεργία κλείνοντας δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια, Εθνικές οδούς σπάζοντας τα νεύρα πολιτών και τουριστών και τον τουρισμό σε αδιέξοδο, η Πολιτεία δεν έχει κάνει ΤΙΠΟΤΑ, αποφάσισαν τουριστικοί πράκτορες και ξενοδόχοι να ενωθούν και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Μπορεί η προϊσταμένη της Εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, να έχει από την πρώτη μέρα δώσει εντολή ακόμη και για κατάσχεση των ταξί που παρακωλύουν την κυκλοφορία, αλλά μέχρι στιγμής, σε όλη τη χώρα έχουν σχηματιστεί συνολικά 33 δικογραφίες για τα μπλόκα που έχουν γίνει. Από αυτές, οι 10 αφορούν σε αποκλεισμούς δρόμων στην Αθήνα.

Έτσι, την Παρασκευή ο ΣΕΤΕ απευθύνθηκε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε ζητώντας την ενεργοποίηση των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών (στις οποίες καταλογίζει αδράνεια και ανοχή), προκειμένου να δοθεί μια λύση στον Γολγοθά των τελευταίων ημερών.

Ο Σύνδεσμος παρακαλεί τον κ. Τέντε να δώσει τις κατάλληλες οδηγίες και εντολές για να μην επαναληφθούν φαινόμενα αποκλεισμού οδών, λιμανιών και αεροδρομίων, προειδοποιώντας πως προτίθεται να κινήσει «κάθε νόμιμη διαδικασία κατά παντός υπευθύνου, συμπεριλαμβανομένων όσων παραλείπουν να εκπληρώσουν τα νόμιμα καθήκοντά τους», κατηγορώντας πως εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές πως με τη στάση τους αγγίζουν τα όρια παράβασης καθήκοντος.

Την ίδια ώρα, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, με επιστολή του στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο ζητά τη σύγκληση διυπουργικής επιτροπής διαχείρισης κρίσης ώστε «να υπάρξει συντονισμένη δράση στο πρόβλημα της απεργίας των ιδιοκτητών ταξί».

Τη λήψη αναγκαίων μέτρων και εφαρμογή του νόμου ζητεί με επιστολή του προς τους υπουργούς, Προστασίας του Πολίτη, Ανταγωνιστικότητας Ανάπτυξης και Ναυτιλίας και Πολιτισμού και Τουρισμού και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

Ο ΣΕΕΝ αναφέρει ότι ήδη πολλές εταιρείες κρουαζιέρας αναγκάστηκαν να ακυρώσουν προγράμματα προσεγγίσεως των πλοίων τους στον Πειραιά, αλλά και σε άλλα λιμάνια. Προσθέτει, μάλιστα, ότι πολλές εταιρείες βρίσκονται πολύ κοντά στο να αποφασίσουν τη ματαίωση μελλοντικών προσεγγίσεων σε ελληνικά λιμάνια, κατάσταση που θα μπορούσε να έχει μεγάλη και άγνωστη χρονική διάρκεια και όχι μόνο για τη φετινή τουριστική περίοδο!

Δεν «έδεσαν» στο Ηράκλειο δυο κρουαζιερόπλοια!

Πρόκειται για κρουαζιερόπλοια της εταιρείας Louis, Magesty και Cristal, με 2.500 επιβάτες, τα οποία ακύρωσαν προγραμματισμένη άφιξη στο Ηράκλειο καθώς οι ιδιοκτήτες των ταξί είχαν αποκλείσει το λιμάνι και εμπόδιζαν τη διέλευση των πούλμαν για να παραλάβουν τους τουρίστες.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της εταιρείας Louis, Γ. Κουμπενά, οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τις προγραμματισμένες επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους και η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να τους αποζημιώσει. Μάλιστα, η εταιρεία ήδη έβγαλε από το πρόγραμμά της το Ηράκλειο της Κρήτης.

Παράγοντες του κλάδου τονίζουν ότι μόνο σε μια ημέρα, 12.000 και πλέον επιβάτες δεν μπόρεσαν να επισκεφτούν εγχώριους προορισμούς.

Και ενώ ο τουρισμός της χώρας "αιμοραγεί" κάθε μέρα και περισσότερο από τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί, εκείνοι επιμένουν να κλείνουν δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια. Την Πέμπτη, αλώνιζαν ελεύθεροι, κόβοντας τη χώρα στη μέση με τον αποκλεισμό των Τεμπών, ενώ έκλεισαν και αρκετή ώρα τις εισόδους της Θεσσαλονίκης!
newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αντίθετη η Μητρόπολη στην ίδρυση Πολιτιστικού Κέντρου




Eν Λεβαδείᾳ τῇ 21ῃ Ἰουλίου 2011
Ἔφθασαν στήν Ἱερά Μητρόπολη Θηβῶν καί Λεβαδείας πληροφορίες ἀπό κατοίκους τοῦ Στειρίου, ὅτι ὁ κ. Παῦλος Πισσάνος καί συνεργάτες του, στήν προσπάθεια νά ὑλοποιήσουν τό γνωστό ἀπό παλαιότερα σχέδιο γιά τήν ἵδρυση στήν περιοχή μεταξύ Διστόμου καί Στειρίου Παγκόσμιου Πολιτιστικοῦ Κέντρου μέ τήν ἐπωνυμία «Ἑπτάπολις», δραστηριοποιοῦνται καί πάλιν, μεταφέροντας ὁμάδες ἐπιστημόνων στό Στείρι προκειμένου νά πείσουν τούς κατοίκους τῆς περιοχῆς νά ἀποδεχθοῦν καί νά ὑποστηρίξουν τήν ἵδρυση καί λειτουργία τοῦ Κέντρου «Ἑπτάπολις» προβαίνοντας παράλληλα σέ σχετικές ἐνέργειες πρός τίς ἁρμόδιες δημόσιες ὑπηρεσίες στήν Βοιωτία καί τήν Ἀθήνα.
Ἀσφαλῶς ἀναγνωρίζουμε ὅτι καθένας ἔχει τό δικαίωμα μέσα στά πλαίσια τῆς νομιμότητας νά προωθεῖ καί νά ἐφαρμόζει τά σχέδιά του καί νά κάνει τίς ἐπιλογές του. Στήν προκειμένη, ὅμως, περίπτωση αἰωροῦνται κάποιες ὑποψίες, πού προκαλοῦν φόβους γιά τούς ἀπώτερους πραγματικούς στόχους τοῦ ἐγχειρήματος.
Οἱ ὑποψίες καί οἱ φόβοι προκύπτουν ἀπό τό καταστατικό τοῦ Σωματείου «Ὄλυμπος, Παγκόσμιο Πολιτιστικό Κέντρο» πού ἔχει πρόεδρο τόν κ. Πισσάνο. Κάποιες διατυπώσεις σχετικά μέ «ἀναφλόγιση τοῦ Ἀρχαίου Ἑλληνικοῦ Πνεύματος καί τῆς Ὀλυμπικῆς συνείδησης», ἀφήνουν περιθώρια ὅτι τό Κέντρο ἐνδέχεται νά δράσει ὡς φορέας γνωστῶν ἤδη στίς μέρες μας νεοπαγανιστικῶν ἀντιλήψεων καί νά στραφεῖ κατά τῆς Ὀρθόδοξης Χριστιανικῆς παράδοσης καί πίστης, ἐπηρεάζοντας ἔτσι τό πλήρωμα τῆς Τοπικῆς μας Ἐκκλησίας.
Βέβαια ἀκόμα καί ἔνα τέτοιο ἐνδεχόμενο, ἔστω καί ἄν ἐμεῖς, ὡς Ἐκκλησία, διαφωνοῦμε, εἶναι σεβαστό μέσα στό πλαίσιο τῆς πνευματικῆς δημοκρατίας, πού διασφαλίζει τήν ἐλεύθερη διακίνηση τῶν ἰδεῶν, ἀκόμη καί τῶν πλέον ἐκκεντρικῶν.
Ἐπειδή, ὅμως ὁ κ. Πισσάνος, σύμφωνα μέ πληροφορίες μας, διαδίδει ὅτι ἡ Ἱερά Μητρόπολις καί ὁ Ἐπίσκοπός Της κ. Γεώργιος εἶναι ἐνήμεροι και δῆθεν σύμφωνοι με τά σχεδιά καί τίς προθέσεις του, εἴμαστε ὑποχρεωμένοι, προκειμένου νά διαφωτίσουμε τήν κοινή γνώμη νά δηλώσουμε κατηγορηματικά ὅτι κάτι τέτοιο εἶναι ψευδές καί παραπλανητικό.
Ἀντιθέτως ἡ Ἱερά Μητρόπολη Θηβῶν καί Λεβαδείας ἔχει ἐξ’ ἀρχῆς διατυπώσει καί κοινοποιήσει τίς σχετικές ἐπιφυλάξεις της, στό δελτίο τύπου τῆς 27ης Ἰανουαρίου 2010.
Κάνουμε και πάλι ἔκκληση στούς κατοίκους τῆς περιοχῆς Διστόμου-Στειρίου νά εἶναι προσεκτικοί, νά μήν ἐπηρεάζονται καί πρίν προβοῦν σέ ὁποιαδήποτε ἐνέργεια νά ἀναλογισθοῦν καί τήν εὐθύνη τους ὡς μελῶν τῆς Ὀρθόδοξου Ἐκκλησίας.
Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζουν ακάθεκτες οι «γοργόνες» μας



Νίκη με 6-5 επί της Ρωσίας

Πιάνοντας ονειρεμένη απόδοση, που «γεννά» ελπίδες ακόμα και για χρυσό, η Εθνική μας ομάδα πόλο των γυναικών επικράτησε 6-5 της πανίσχυρης Ρωσίας, κατέλαβε την πρώτη θέση του ομίλου της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Σανγκάης και προκρίθηκε απευθείας στα προημιτελικά της διοργάνωσης!

Εκεί όπου τη Δευτέρα (25 Ιουλίου), στις 11:40 π.μ., θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια ομάδα του αγώνα ανάμεσα στη 2η ομάδα του Α' ομίλου και την 3η του Β' ομίλου, που θα γίνει το Σάββατο (23 Ιουλίου).

Το «χρυσό» γκολ για την Εθνική μας πέτυχε με πέναλτι η Αντιγόνη Ρουμπέση, 59'' πριν από το τέλος του αγώνα. Πέναλτι που είχε κερδίσει η Αλεξάνδρα Ασημάκη.

Λίγο νωρίτερα, η Σομπόλεβα είχε δώσει προβάδισμα στη Ρωσία, 5-4 (3:14 πριν από το τέλος), αλλά η Ασημάκη είχε φέρει το παιχνίδι στα ίσα (5-5), 1:39 πριν από το τέλος.

Στην τελευταία της επίθεση, η Ρωσία έπαιξε με παίκτρια παραπάνω, αλλά η Ιβάνοβα σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι…

- Η Ελλάδα κερδίζει για πρώτη φορά τη Ρωσία σε επίπεδο παγκοσμίου πρωταθλήματος, καθώς μέχρι τώρα μετρούσε μόλις μία ισοπαλία (4-4), στη διοργάνωση του Μόντρεαλ, το 2005.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 1-1, 1-1,. 2-1

Ελλάδα (Μορφέσης): Αντωνάκου 2, Ρουμπέση 2, Γερόλυμου 1, Ασημάκη 1

Ρωσία (Καμπάνοφ): Σομπόλεβα 2, Κόνουκ 1, Λισούνοβα 1, Μπελιάεβα 1

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ισπανία επικράτησε 12-4 της Βραζιλίας και πήρε την 3η θέση στον Α' όμιλο.

Η βαθμολογία

(Σε τρεις αγώνες)

Ελλάδα 27-22 6
Ρωσία 38-18 4
Ισπανία 29032 2
Βραζιλία 16-38 0

πηγή: sportfm
Διαβάστε Περισσότερα »

Λονδίνο:Έκοψαν κλήση στον Ομπάμα


Προφανώς η βρετανική Τροχαία δεν κάνει διακρίσεις,καθώς έκοψε πρόστιμο ακόμη και στο αυτοκίνητο του προέδρου Ομπάμα. Ο δήμαρχος του Λονδίνου Boris Johnson ισχυρίζεται, όπως δημοσιεύει η Evening Standard, ότι η...αυτοκινητοπομπή του Αμερικανού προέδρου όταν ο ίδιος επισκεπτόταν το Λονδίνο, προκάλεσε συμφόρηση στο κέντρο της πόλης και γι’ αυτό επεβλήθη στις Ηνωμένες Πολιτείες πρόστιμο περίπου 200 δολαρίων.

Μπορεί το ποσό να φαίνεται ιδιαίτερα μικρό, ωστόσο αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προβλήματος, όπως λένε ο δήμαρχος και άλλοι αρμόδιοι, καθώς η Αμερικανική Πρεσβεία οφείλει περίπου 8,7 εκατ. δολ. στη βρετανική τροχαία από απλήρωτα πρόστιμα από το 2003. Καθώς οι δρόμοι δεν ήταν κλειστοί κατά την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα τον περασμένο Μάιο, η αυτοκινητοπομπή υπόκειται στο πρόστιμο.

Ωστόσο, μέσα από την αμερικανική πρεσβεία αρμόδιοι επικαλούνται τη Συνθήκη της Βιέννης για Διπλωματικές Σχέσεις, σύμφωνα με την οποία οι διπλωματικές αποστολές εκπίπτουν από την επιβολή ανάλογων προστίμων. Σύμφωνα με την εφημερίδα Standard, το προσωπικό όχημα του Ομπάμα, η Κάντιλακ που την αποκαλούν «Το Θηρίο», αρχικά απέφυγε την επιβολή προστίμου καθώς δεν διέθετε πινακίδες κυκλοφορίας και έτσι οι κάμερες δεν μπόρεσαν να καταγράψουν τον αριθμό του.
Πηγή :http://www.trelokouneli.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Βενιζέλος: «Θέλαμε αυτές τις αποφάσεις για να βάλουμε πάτο στο βαρέλι»

«Με τις σημερινές αποφάσεις της Ευρωζώνης έχουμε ακόμη μεγαλύτερη θωράκιση των ελληνικών τραπεζών, καθώς διασφαλίζεται πλήρως η ρευστότητα τους και καλύπτονται πλήρως οι χρηματοδοτικές τους ανάγκες».
Αυτό ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατα τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του πρωθυπουργού.
«Πρόκειται για μια αποστομωτική απάντηση σε όσους είχαν επενδύσει σε αξιολόγηση που θα δημιουργούσε προβλήματα για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα», επισήμανε ο  υπουργός Οικονομικών, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στην απόφαση για ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας του τραπεζικού συστήματοςτου τραπεζικού συστήματος, που συνιστά θετικό μήνυμα για τον Έλληνα καταθέτη και την πραγματική οικονομία.
Ο κ.Βενιζέλος, επίσης,  υπογράμμισε ότι  η ευρωζώνη, η ΕΚΤ και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, στέλνουν καθαρό μήνυμα στις αγορές, καθώς δίνουν πλήρη κάλυψη και απάντηση και συμπλήρωσε:
«Θέλαμε αυτές τις αποφάσεις για να βάλουμε πάτο στο βαρέλι, καθώς η διασφάλιση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους και η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος μας επιτρέπουν να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας.»
Απαντώντας σε ερώτηση για τη μεταβατική περίοδο κατά την οποία η ΕΚΤ θα πρέπει να λαμβάνει εγγυήσεις από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό για τη συνέχιση της χρηματοδότησης , τόνισε ότι εφόσον υπάρξει κάτι τέτοιο, θα είναι περιορισμένης διάρκειας.
Επεσήμανε επίσης, ότι η σημερινή απόφαση έστειλε αίτημα για παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση , διαφάνεια και αποφασιστικότητα στην προστασία του ευρώ, που δέχεται επίθεση στον πυρήνα του και σε χώρες όπως η Ιταλία που καλύπτει το 25% του δημοσίου χρέους της ευρωζώνης.
Σε ότι αφορά τέλος τα αποτελέσματα των πρόσφατων τεστ αντοχής ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι οι επιδόσεις των 6 μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών που καλύπτουν το 90% του ελληνικού τραπεζικού συστήματος ήταν ικανοποιητικές , εξέλιξη η οποία στέλνει πολύ θετικό μήνυμα στους Έλληνες πολίτες, τους καταθέτες και τις αγορές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα 25,5 λεπτά έκλεισε την τιμή του σταριού η ΕΑΣ Λιβαδειάς


http://permisospress.blogspot.com


Επετεύχθη τιμή πώλησης ανώτερη από την τρέχουσα τιμή της αγοράς, προς όφελος των μελών της ΕΑΣ Λιβαδειάς


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός πώλησης σιτηρών της ΕΑΣ Λιβαδειάς. Η τελική τιμή πώλησης που επετεύχθη ήταν στα 25,5 λεπτά ανά κιλό για το σιτάρι και στα 21,0 λεπτά ανά κιλό για τη βρώμη, τιμή η οποία κρίνεται ικανοποιητικήγια την τρέχουσα περίοδο, δεδομένου ότι είναι ανώτερη από την σημερινή τιμή της αγοράς.
Ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Λιβαδειάς κ. Γιώργος Ανέστης δήλωσε με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού: «Είμαστε χαρούμενοι που και φέτος καταφέραμε να κρατήσουμε την αγορά σε υψηλό επίπεδο και για μια ακόμη φορά προστατεύσαμε το εισόδημα των παραγωγών-μελών της Ένωσής μας, προσφέροντάς τους την ανώτερη δυνατή τιμή...».

Οι παραγωγοί-μέλη της ΕΑΣ Λιβαδειάς ενημερώνονται ότι μέχρι την Τρίτη 26 Ιουλίου 2011 θα έχουν πιστωθεί οι λογαριασμοί τους με το αντίτιμο της αξίας των πωληθέντων προϊόντων τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα...


Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 22 Ιουλίου...

Γεγονoτα
1894: Το πρώτο ράλι αυτοκινήτων σε δημόσιο δρόμο διεξάγεται στη Γαλλία. Οι συμμετέχοντες διανύουν διαδρομή 78 μιλίων από το Παρίσι στη Ρουέν. Ο κόμης Ντε Ντιόν καταρρίπτει το μέσο όρο ταχύτητας με 22,5 χλμ/ώρα.

1927: Ιδρύεται η Ρόμα από τη συγχώνευση των ποδοσφαιρικών ομάδων Άλμπα, Προ Ρόμα και Φορτιτούντο, κατ' απαίτηση του δικτάτορα Μουσολίνι.

1943: Διακόσιες χιλιάδες λαού στην κατεχόμενη Αθήνα πραγματοποιούν μαχητική διαδήλωση εναντίον της απόφασης των Γερμανών να παραχωρήσουν στη Βουλγαρία ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα ως τον Αξιό. Εκατό διαδηλωτές νεκροί στην άσφαλτο έκαναν τον Χίτλερ να αναστείλει την απόφαση «επ' αόριστον».

1965: Τρία μέλη των Rolling Stones, ο Μικ Τζάγκερ, ο Μπράιαν Τζόουνς και ο Μπιλ Γουάιλμαν καταδικάζονται από δικαστήριο του Λονδίνου σε πρόστιμο 5 λιρών ο καθένας. Κρίθηκαν ένοχοι για προσβολή της δημοσίας αιδούς, επειδή ούρησαν σε πολυσύχναστο δρόμο του Λονδίνου.

1974: Στην Κύπρο, ο πρόεδρος - μαριονέτα της χούντας Νίκος Σαμψών κηρύσσει την ένωση της μεγαλονήσου με την Ελλάδα, ενώ οι Τούρκοι βγάζουν τανκς στην Κυρήνεια, ρίχνουν αλεξιπτωτιστές στο βόρειο τμήμα του νησιού, στέλνουν νέα πλοία και προσγειώνουν ογδόντα αεροπλάνα στη θέση Αγύρτα.

Γεννησεις
1887: Γκούσταβ Χερτζ, γερμανός φυσικός. Τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ το 1925.

1955: Βίλεμ Νταφόε, αμερικανός ηθοποιός.

Θανατοι
1934: Τζον Ντίλινγκερ, αμερικανός ληστής τραπεζών και «υπ' αριθμ. 1 δημόσιος κίνδυνος».

1988: Τώνης Μαρούδας, τραγουδιστής.

1992: Γουέιν ΜακΛάρεν, αμερικανός ηθοποιός, ο γνωστός καουμπόη του Marlboro

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ