Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Τι έχει συμβεί σε αυτό το κορίτσι 42 χρόνια μετά; (Photos)


Τι έχει συμβεί σε αυτό το κορίτσι 42 χρόνια μετά; (1)
Η Terri Smith ήταν μόλις 7 ετών, αριστερά στην παραπάνω φωτογραφία. Κανείς όμως δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα της συνέβαινε 42 χρόνια μετά.

Τι έχει συμβεί σε αυτό το κορίτσι 42 χρόνια μετά; (2)
Σύμφωνα με τους γιατρούς, η 49 χρονη γυναίκα χρειάζεται να χάσει βάρος άμεσα, διαφορετικά κινδινεύει να πεθάνει.
Πέρα από το υπερβολικό βάρος της, η Terri υποφέρει από τρομερούς πονοκεφάλους, αλλά δεν χωράει στο μηχάνημα MRI για να μπορέσει να κάνει σκανάρισμα του εγκεφάλου της.
Έτσι, οι γιατροί έβαλαν την γυναίκα σε αυστηρό πρόγραμμα απώλειας βάρους με άσκηση και υγιεινή διατροφή. Αυτή είναι η μόνη ελπίδα της οικογένειας της να αποφύγει μια οδυνηρή απώλεια.
Η Terri Smith έχει την απόλυτη συμπαράσταση του άνδρα και της κόρης της, οι οποίοι κάνουν τα πάντα για αυτήν, αφού δεν μπορεί να σταθεί και να κινηθεί μόνη της.
Θεωρείται πως είναι η πιο υπέρβαρη γυναίκα του κόσμου.
Τι έχει συμβεί σε αυτό το κορίτσι 42 χρόνια μετά; (3)
Τι έχει συμβεί σε αυτό το κορίτσι 42 χρόνια μετά; (4)
Τι έχει συμβεί σε αυτό το κορίτσι 42 χρόνια μετά; (5)
Τι έχει συμβεί σε αυτό το κορίτσι 42 χρόνια μετά; (6)
Τι έχει συμβεί σε αυτό το κορίτσι 42 χρόνια μετά; (7)
Τι έχει συμβεί σε αυτό το κορίτσι 42 χρόνια μετά; (8)
Τι έχει συμβεί σε αυτό το κορίτσι 42 χρόνια μετά; (9)
Τι έχει συμβεί σε αυτό το κορίτσι 42 χρόνια μετά; (10)
Τι έχει συμβεί σε αυτό το κορίτσι 42 χρόνια μετά; (11)
Τι έχει συμβεί σε αυτό το κορίτσι 42 χρόνια μετά; (12)
Τι έχει συμβεί σε αυτό το κορίτσι 42 χρόνια μετά; (13)




http://www.otherside.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Τον απέλυσαν γιατί είχε μεγάλο μουστάκι!





Τέσσερις εβδομάδες προθεσμία δίνει το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας σε κρατική αεροπορική εταιρεία για να δώσει πειστικές εξηγήσεις γιατί απέλυσε ιπτάμενο φροντιστή όταν εκείνος αρνήθηκε πεισματικά να ξυρίσει το μεγάλο, γνωστό ως τσιγκελωτό, μουστάκι του.

Η αντιπαράθεση του Βίκτορ Γιόναθ Ντε με τον κρατικό αερομεταφορέα Indian, πρώην Indian Airlines, χρονολογείται από το 2001. Πριν φθάσει η υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο είχε προηγηθεί απόφαση κατώτερου δικαστηρίου υπέρ του δικαιώματος της αεροπορικής εταιρείας να τον απολύσει.

Σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν...

στην Ινδία, όλα τα μέλη του πληρώματος αεροσκαφών πρέπει να είναι φρεσκοξυρισμένα. Εάν κάποιος έχει μουστάκι δεν θα πρέπει να ξεπερνά το επάνω χείλος του στόματος. Αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές δεν ισχύουν για τους υπαλλήλους Σιχ, που επιτρέπεται να κρατούν το μουστάκι τους.

Το 2001 ο αερομεταφορέας είχε στηρίξει την απομάκρυνση του ιπτάμενου φροντιστή σε λόγους υγείας, ειδικά από τη στιγμή που είχε συχνά επαφή με το φαγητό που προσφερόταν στους επιβάτες εν ώρα πτήσης. Εκπρόσωπος της εταιρείας είχε δηλώσει τότε ότι ο κώδικας του αερομεταφορέα δεν επιτρέπει μουστάκι που μπορεί να παραπέμπει σε έλλειψη υγιεινής.

Πηγή: typos.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Πριν τον 15Αυγουστο οι νέοι διευθυντές των σχολείων της Στερεάς


Πριν τον Δεκαπενταύγουστο θα ανακοινωθούν οι λίστες με τα ονόματα των προσώπων που θα επιλεγούν για τις θέσεις των διευθυντών των σχολείων της Στερεάς Ελλάδας. Η διαδικασία πέρασε δια πυρός και σιδήρου, ήταν επίπονη και κράτησε μεγάλο χρονικό διάστημα και μάλιστα έγινε δυσκολότερη λόγω των ανακολουθιών της ηγεσίας του υπουργείου παιδείας μιας και με εγκύκλιο του έφερε τα πάνω κάτω και αναγκάσθηκε τελικά να την πάρει πίσω. Την δυσκολία παραδέχτηκε και ο προϊστάμενος της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Φθιώτιδας Θανάσης Μιχελής που χαρακτήρισε δικαιολογημένες τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών καθηγητών. 

Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται καύσωνας "εξπρές" Τρίτη και Τετάρτη






Κύμα καύσωνα μικρής διάρκειας αναμένεται να πλήξει την χώρα την Τρίτη και την Τετάρτη, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενώ σταδιακή υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών προβλέπονται από την Πέμπτη.
Ειδικότερα, αύριο Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα νότια 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο φτάνοντας τοπικά στους 37 και τους 38 βαθμούς Κελσίου.
Την Τρίτη ο καιρός θα είναι αίθριος και ζεστός, με τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 39 και κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου.
Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος ενώ από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Μακεδονία και το βράδυ στη Θράκη, τη Θεσσαλία και το βόρειο Αιγαίο όπου τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 βαθμιαία 7 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το βράδυ στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στα δυτικά και βόρεια θα σημειώσει πτώση ενώ στα ανατολικά και νότια θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.
Την Πέμπτη στη βορειοανατολική χώρα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα »

Ελληνίδα Φιλόλογος χειρουργούσε στο ΙΚΑ και στον ιδιωτικό τομέα


ΗΤΑΝ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗ..ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΔΙΚΑΤΣΑ ΣΑΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΙΑΤΡΟΣ

Συνολικά 43 πτυχία - «μαϊμού» έφεραν στο φως οι έλεγχοι του ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) όχι μόνο στις ειδικότητες της Ιατρικής και της Οδοντιατρικής, αλλά και στους μηχανικούς, τους δικηγόρους, τους γυμναστές, τους νοσηλευτές, τους φιλολόγους και τους μουσικούς.
Όλες οι υποθέσεις έχουν πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, ενώ έχει ενημερωθεί και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Πάντως, η εμμονή με την απόκτηση πανεπιστημιακού πτυχίου οδηγεί πολλούς Έλληνες στην αγορά τίτλων από ανύπαρκτα πανεπιστήμια, μέσω διαδικτύου.
Από χώρες εκτός ΕΕ

Αναλυτικότερα

, στον κλάδο των μηχανικών εντοπίστηκαν 11 πλαστά βασικά πτυχία, στη φιλολογία 3 βασικά και 1 διδακτορικό, στη Νομική 2, στην Ιατρική 11, στην Οδοντιατρική 5, στη Φυσική Αγωγή 5, στον κλάδο των Καλών Τεχνών 2 βασικά και 1 μεταπτυχιακό, 1 στη Νοσηλευτική και 1 στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων.

«Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν πτυχία από χώρες εκτός ΕΕ. Προέρχονται κυρίως από τις πρώην ανατολικές χώρες», δήλωσε στον «ΑτΚ» ο πρόεδρος του ΔΟΑΤΑΠ, καθηγητής Ορθοδοντικής του ΑΠΘ, Αθανάσιος Αθανασίου, και πρόσθεσε: «Οταν υποβάλλει κάποιος τα χαρτιά του για αναγνώριση, εμείς, από την ίδρυση του Οργανισμού το 2005, προβαίνουμε σε διασταύρωση της γνησιότητας του πτυχίου, είτε μέσω της εμπλοκής της ελληνικής προξενικής αρχής στην αλλοδαπή είτε απευθείας μέσω του πανεπιστημίου ή με επικοινωνία με τον αντίστοιχο ΔΟΑΤΑΠ των άλλων χωρών. Σε κάθε χώρα του κόσμου υπάρχουν αντίστοιχοι οργανισμοί, βέβαια με διαφορετική βαρύτητα και λειτουργία σε ό,τι αφορά την αναγνώριση από χώρα σε χώρα».

Από ανώνυμη καταγγελία

Μία πτυχιούχος Φιλολογίας από πανεπιστήμιο της Λευκορωσίας ασκούσε το επάγγελμα του γιατρού, και μάλιστα ως χειρουργός, τόσο στο ΙΚΑ όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Η υπόθεση εστάλη πριν από περίπου πέντε μήνες στο ΔΟΑΤΑΠ, όπου διαπιστώθηκε πως κατείχε πλαστό πτυχίο χειρουργού από πανεπιστήμιο της Αρμενίας.

«Στα τέλη της δεκαετίας του '90 της δόθηκε η δυνατότητα να συμμετάσχει στις εξετάσεις για την αναγνώριση πτυχίου Ιατρικής, αλλά την περίοδο εκείνη δε γινόταν διασταύρωση εγκυρότητας από το πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ», είπε ο κ. Αθανασίου και πρόσθεσε: «Η κυρία είχε δώσει εξετάσεις στα μαθήματα Παθολογίας και Χειρουργικής στην Ελλάδα, είχε επιτύχει και είχε αποκτήσει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Ηταν γραμμένη στον Ιατρικό Σύλλογο και είχε κάνει ειδικότητα. Και όλα αυτά με ένα πτυχίο Φιλολογίας από τη Λευκορωσία».

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν έφτασε ανώνυμη καταγγελία με πλήθος στοιχείων στον Ιατρικό Σύλλογο Αιγίου. «Η υπόθεση διερευνήθηκε και ανακαλύψαμε ότι η "γιατρός" ήταν κάτοχος πτυχίου Φιλολογίας από τη Λευκορωσία, αλλά εμφάνιζε πλαστό πτυχίο Ιατρικής και χειρουργούσε τόσο στο ΙΚΑ όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Τη διαγράψαμε από το σύλλογο και το ζήτημα διερευνάται δικαστικά. Ευτυχώς δεν έχουμε άλλα παρόμοια περιστατικά στο σύλλογό μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου, Σωτήρης Κοίλιας.
news24gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλείνουν 22 κέντρα νεοσυλλέκτων.Τι αλλάζει στην κατάταξη


Όσοι έχουν υπηρετήσει τη στρατιωτική τους θητεία γνωρίζουν καλά ότι η στρατιωτική εκπαίδευση που έλαβαν δεν τους μετέτρεψε σε ...”φονικές μηχανές”! Τα τελευταία χρόνια μάλιστα με τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, η εκπαίδευση των νεοσύλλεκτων σε αρκετές περιπτώσεις θα μπορούσε να χαρακτηριστεί απλά ανύπαρκτη.

Το χειρότερο όμως είναι ότι ήταν -και ακόμη είναι- πανάκριβη! 88.200.000, ξοδεύει μόνο ο Στρατός Ξηράς κάθε χρόνο στα Κέντρα Νεοσυλλέκτων! Αυτό σημαίνει ότι ο κάθε εκπαιδευόμενος μας κοστίζει -χωρίς να εκπαιδεύεται- 1.837,76 ευρώ!

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης ζήτησε και έλαβε συγεκριμένες προτάσεις για άμεση μείωση του κόστους και οι απαντήσεις που έλαβε απλά σημαίνουν “πόλεμο” με τοπικές κοινωνίες σ΄ όλη την Ελλάδα,αφού προβλέπουν λουκέτο σε πάρα πολλά Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων ! Τα οποία μπορεί να μην εκπαιδεύουν -κάποια απ΄ αυτά- όπως πρέπει τους νεοσύλλεκτους, συντηρούν όμως τοπικές κοινωνίες ,οι οποίες δεκαετίες τώρα είχαν συνηθίσει να ταυτίζουν την οικονομική τους επιβίωση με τη λειτουργία των στρατοπέδων.

Παρόλα αυτά η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και οι συνεχείς πιέσεις που ασκούνται και στο ΥΕΘΑ για ακόμη περισσότερες και μεγαλύτερες περικοπές, δεν αφήνουν άλλη επιλογή στον ΥΕΘΑ Πάνο Μπεγλίτη κι έδωσε “πράσινο φως” για να μπει λουκέτο σε 22 μονάδες του Στρατού Ξηράς,οι οποίες λειτουργούν ως Κέντρα Νεοσυλλέκτων.

Αν και πολλές χώρες του ΝΑΤΟ, με τη Γερμανία , έχουν καταργήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων, εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα που προβλέπει την εκπαίδευση κάθε στρατεύσιμου απ΄ ευθείας στη μονάδα του, η Ελλάδα όχι μόνο να τα διατήρησε, αλλά το 2005 ,τα αύξησε δραματικά. Ο τότε ΥΕΘΑ Σ.Σπηλιωτόπουλος,είχε δεχτεί εισηγήσεις του ΓΕΣ οι οποίες μάλλον υπερεκτιμούσαν τον ξεχασμένο από χρόνια “βόρειο κίνδυνο” και είχε προχωρήσει σε εγκαίνια και λειτουργία νέων ΚΕΝ. Το 2005, ο Ελληνικός Στρατός διέθετε το εξωφρενικό νούμερο των 35 ΚΕΝ! Ακόμη και στο Παρανέστι (!) φτιάχτηκε ένα!

Πόσα χρήματα εξοικονομούνται από το κλείσιμο.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μπορεί ως αντιπολίτευση να κατακεραύνωνε αυτή τη τακτική της ΝΔ, ωστόσο χρειάστηκαν κοντά 22 μήνες διακυβέρνησής της για να ληφθούν αποφάσεις και κυρίως να δοθεί η εντολή υλοποίησής τους. Ο Π.Μπεγλίτης που ως αναπληρωτής υπουργός είχε δώσει το “καλό παράδειγμα” ,δεχόμενος να πάψει η λειτουργία του 6ου Συντάγματος Πεζικού (ΚΕΝ) που λειτουργούσε στην εκλογική του περιφέρεια στη Κόρινθο, μόλις ανέλαβε τη νέα του θέση ,αποφάσισε να προχωρήσει.

Σύμφωνα με τη μελέτη του ΓΕΣ, την οποία έχει στα χέρια του ο Π.Μπεγλίτης:

•Τα 35 ΚΕΝ μας κοστίζουν 88.200.000 ευρώ. Ο Στρατός Ξηράς εκπαιδεύει 48.000 οπλίτες ,άρα το κόστος ανά άτομο καθορίζεται στα 1.837,76 ευρώ!

•Με το κλείσιμο 22 ΚΕΝ , υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθεί ποσό 34.200.000 ευρώ, περιορίζοντας το κόστος της εκπαίδευσης των νεοσυλλεκτων στα 54.000.000. Που σημαίνει ότι το κόστος ανά εκπαιδευόμενο θα πέσει από τα 1.837,76 στα 1.125,30 ευρώ.

Αλλαγές και στη κατάταξη και εκπαίδευση
Εκτός από το οικονομικό ενδιαφέρον της υπόθεσης,υπάρχει και το θέμα της εκπαίδευσης που πρέπει να αναβαθμιστεί.

Το ΓΕΣ στην ίδια μελέτη που υπέβαλε στον ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτη υποστηρίζει ότι:

•Η μείωση των ΚΕΝ θα δώσει τη δυνατότητα αξιοποίησης του προσωπικού με δυνατότητα εκπαίδευσης 32 εβδομάδων ,έναντι 16 που απασχολούνται τώρα.

•Τα ΚΕΝ θα μπορούν να δέχονται 40.000 κατατασσόμενους σε τέσσερις ΕΣΣΟ. Με δεδομένο ότι οι κλάσεις μέχρι το 2013 φαίνεται να αποδίδουν έως και 57.000 οπλίτες ,το ΓΕΣ πρότεινε τη κατάταξη σε δύο φάσεις ,ώστε και η μείωση των ΚΕΝ να γίνει αλλά και να αυξηθεί τεχνητά η χωρητικότητά τους.

•Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να γίνεται κατάταξη έξι φορές το χρόνο κι όχι τέσσερις, στις οποίες επιμένει το ΓΕΣ.

Όλα αυτά θα εφαρμοστούν από την κατάταξη της 2011 Γ΄ΕΣΣΟ, η οποία κατατάσσεται στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου. Οι αλλαγές έχουν “πιλοτικό” χαρακτήρα ,αλλά αυτό που παραμένει ανοιχτό για τον ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτη είναι αν οι σειρές κατάταξης των στρατευσιμων θα παραμείνουν στις τέσσερις ή θα αυξηθούν στις έξι ΕΣΣΟ το χρόνο.
Πηγή :http://www.newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συχνές διακοπές νερού στην Αλυκή, διαμαρτυρίες από παραθεριστές.



http://static.panoramio.com/photos/original/51630744.jpg


Τρεις μέρες χωρίς νερό είναι ο παραθεριστικός οικισμός της Αλυκής της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης στο Δήμο της Θήβας, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της περιοχής. Το πρόβλημα σύμφωνα με το Δήμαρχο Σπύρο Νικολάου εντοπίζεται στον εξωτερικό αγωγό μεταφοράς του νερού από τον Μόρνο μέχρι το εσωτερικό δίκτυο διανομής νερού στην Αλυκή.
Ο σιδερένιος αγωγός που κατασκευάστηκε την περίοδο 95 – 96  είναι εμφανής και έχει υποστεί σοβαρές ζημιές κυρίως στο εσωτερικό του από το πέρασμα του χρόνου και τις καιρικές συνθήκες. Έτσι το νερό που περνά από το εσωτερικό του εξωτερικού αγωγού, μεταφέρει κομμάτια από τη μεμβράνη που είναι κατασκευασμένος με αποτέλεσμα να φράζουν τα φίλτρα καθαρισμού στο εσωτερικό δίκτυο διανομής του νερού στην Αλυκή. Για τον καθαρισμό τους οι υπηρεσίες του Δήμου αναγκάζονται να προχωρούν στη διακοπή της υδροδότησης του οικισμού.  Στόχος της Δημοτικής αρχής σύμφωνα με τον κο Νικολάου είναι να αντικατασταθεί ο εξωτερικός αγωγός των 16 συνολικά χιλιομέτρων που μεταφέρει το νερό στο εσωτερικό δίκτυο διανομής της Αλυκής.
Συντάχθηκε απο τον/την Θανάσης Μερτζάνης   lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Θ. Τουσιάδης:Η προστασία του πολίτη είναι δουλειά τής Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ΕΛ.ΑΣ





<<Κλοπές από ΡΟΜΑ , επαιτεία στους κεντρικούς δρόμους από ΡΟΜΑ , ναρκωτικά, επεισόδια στην Αταλάντη , στο Πυρί της Θήβας, στην Ανθήλη , στο Παγκράτι Λαμίας, πριν από λίγες μέρες στο Αχλάδι και τώρα έρχονται καταγγελίες από κατοίκους και παραθεριστές ότι στην παραλία της Αρκίτσας τα Σαββατοκύριακα φοβούνται να πλησιάσουν επειδή η παραλία καταλαμβάνεται από ΡΟΜΑ . Και να μην αναφερθώ στους σκουπιδότοπους που δημιουργούν όπου εγκαθίστανται για 2 - 3 μέρες ( π.χ. στην «Ταράτσα» στην Λαμία ) .

Ίσως για όλα αυτά, όπως κάποιοι λένε, να φταίει η Ελληνική κοινωνία, το συζητάμε, ίσως πάλι να φταίνε οι ΡΟΜΑ ( δηλαδή οι τσιγγάνοι ή γύφτοι όπως τους λέει ο λαός ) πάντως σίγουρα χρειάζεται πολύς χρόνος για να διορθωθεί ριζικά η κατάσταση μέσω παιδείας και άλλων κοινωνικό - οικονομικών μέτρων, όμως η καθημερινή παραβατικότητά τους, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα.. Υπεύθυνοι γι' αυτό είναι ο Περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχες, οι Δήμαρχοι και φυσικά η Ελληνική Αστυνομία.

Να εφαρμόζεται ο νόμος άμεσα , να προστατεύονται αποτελεσματικά οι φιλήσυχοι , νομοταγείς πολίτες άμεσα.

Η εφαρμογή του νόμου και η προστασία του πολίτη είναι δουλειά τής Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τής Ελληνικής Αστυνομίας και όχι των πολιτών, όπως έγινε προ καιρού στο Αχλάδι και απειλείται να γίνει τώρα και στην Αρκίτσα.>>

Θ. Τουσιάδης
Περιφερειακός Σύμβουλος
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των Kυριακάτικων εφημερίδων


Τα πρωτοσέλιδα των Kυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε  τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων από το  zougla.gr ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

O γιος της Χάρις Αλεξίου: Βρέθηκα προ εκπλήξεως όταν παντρεύτηκε η μητέρα μου!




Μιλά για τους ταλαντούχους γονείς του, το διαζύγιό τους και τις επιπτώσεις του, τον ίδιο και τα επαγγελματικά του βήματα.
Ο γιος της Χάρις Αλεξίου και του Αχιλλέα Θεοφίλου, Μάνος Θεοφίλου, μιλά στο ''People'' για τους ταλαντούχους γονείς του, το διαζύγιό τους και τις επιπτώσεις του, τον ίδιο και τα επαγγελματικά του βήματα.
Ο 28χρονος Μάνος που ποτέ δεν πίστευε ότι θα αποκτούσε δική του δισκογραφική εταιρεία, μανατζμεντ ή ότι θα έκανε παραγωγές με τους καλλιτέχνες του, αρχικά μας συστήνεται...

Σαν παιδί ήταν...
''Αντιδραστικός! Και προφανώς αυτό συνέβαινε γιατί όταν ήμουν πιτσιρικάς, ενώ όλοι οι φίλοι έβγαιναν και πήγαιναν σε πάρτι και σε μαγαζιά, οι γονείς μου μου έλεγαν ότι εγώ μέχρι τις 12 έπρεπε να είμαι σπίτι. Επίσης, κάθε φορά που έλεγα ότι θα κάνω τρύπα στο αφτί ή στη γλώσσα, έλεγαν ''όχι'' κι έτσι εγώ πήγαινα και το έκανα. Ήθελα να κάνω ό,τι έβλεπα να κάνουν οι φίλοι μου. Κάποια πράγματα μου τα επέτρεπαν, αλλά τα περισσότερα όχι. Είναι λογικό όταν ένα παιδί είναι στα 15-16 και του θέτουν περιορισμούς, να αντιδρά. Δεν κινήθηκα, όμως, στα άκρα αλλά ούτε κι εκείνοι.''

Δεν τον περιόριζαν επειδή ήταν ''ο γιος της Αλεξίου και του Θεοφίλου''...
''Όχι, στην οικογένειά μας πάντα ο γνώμονας ήταν η προστασία μου, γιατί πάντα υπήρχε αγάπη ανάμεσά μας. Δεν ήθελαν να βρεθώ αντιμέτωπος με κάποια πράγματα, όπως το να είμαι 16, να πάω σε ένα κλαμπ και να πιω αλκοόλ. Γενικότερα όμως, νομίζω ότι πέρασα νορμάλ εφηβεία. Μάλιστα, στα 17 μου ήθελα να βγάζω δικά μου χρήματα κι έτσι δούλεψα υπάλληλος σε ένα βίντεο κλαμπ και σε ένα καφέ ως σερβιτόρος. Οι δικοί μου χάρηκαν πολύ γι αυτό. Νομίζω ότι στα 18 μου, όταν έφυγα από την Αθήνα για σπουδές, άρχισα να αντιδρώ πραγματικά. Μου πέρασε όμως, πάρα πολύ γρήγορα. Ουσιαστικά η εφηβεία μου ήταν από τα 18 μέχρι τα 20.''



Η χαρακτηριστικότερη εικόνα που έχει από την παιδική του ηλικία...
''Τις καθημερινές να ζω στο περιβάλλον της μητέρας μου και τα σαββατοκύριακα στο περιβάλλον του πατέρα μου. Χώρισαν όταν ήμουν μικρός, σχεδόν 6 χρονών και έχω πάρα πολύ λίγες αναμνήσεις από εκείνη την ηλικία. Έχω περισσότερες από όταν χώρισαν και μετά. Δεν με κούρασε ποτέ κάτι, ήταν πολύ φυσιολογικός αυτός ο τρόπος ζωής γιατί δεν κλότσαγε κάτι στη συμπεριφορά τους... Άλλα παιδιά περιγράφουν το χωρισμό των δικών τους ως τραυματική εμπειρία. Εγώ πάλι, όχι. Πάντα θυμάμαι ότι ήταν πολύ αγαπημένοι. Και χωρισμένοι ήταν πολύ κοντά ο ένας στον άλλο.''

Ο τρόπος με τον οποίο του αποκάλυψαν ότι είναι υιοθετημένος
''Αν σου πω ότι δεν θυμάμαι πώς προέκυψε αυτή η συζήτηση; Την έκανα με την μητέρα μου. Δεν με ένοιαζε ποτέ το ότι είμαι υιοθετημένος. Είχα τόση αγάπη, γιατί ν' αναρωτηθώ; Αυτό δεν είναι το ζητούμενο σε μία οικογένεια; Να νιώθεις ότι σε αγαπούν οι γονείς σου, σε αποδέχονται και αυτό που έχεις είναι πραγματική οικογένεια. Δεν χρειάζεται να ψάξεις τίποτε άλλο.''



Τα συναισθήματά του όταν ξαναπαντρεύτηκαν οι γονείς του...
''Παραδόξως ήμουν μια χαρά. Όσον αφορά τον πατέρα μου, η σύζυγός του ήταν μια πολύ γνώριμη φιγούρα για μένα, γιατί συζούσαν πολλά χρόνια πριν παντρευτούν. Δεν μου έκανε αίσθηση. Μάλλον βρέθηκα προ εκπλήξεως όταν παντρεύτηκε η μητέρα μου (σ.σ. με το μάνατζέρ της, Σωτήρη Μπασιάκο), γιατί τον σύντροφό της δεν τον γνώριζα, δεν είχαμε ζήσει μαζί, δεν συζούσαν, δεν ήταν ένα οικείο πρόσωπο για μένα.''

Όταν όλοι στο σχολείο γνωρίζουν ότι είσαι ο γιος της Χαρούλας Αλεξίου...
''Είχα θέμα. Στο γυμνάσιο και στο λύκειο, ήμουν πάντα ο γιος της Αλεξίου, γιατί τον Θεοφίλου ήταν λογικό να μην τον ξέρει το ευρύτερο κοινό. Μου έκανε κακό στην ψυχολογία, αλλά με δουλειά με τον εαυτό μου και τη μητέρα μου το ξεπέρασα. Συζητήσαμε πολύ γι' αυτό. Για να σου πω την αλήθεια, ήταν βασικά και ο ουσιαστικότερος λόγος για να κάνω κάποια πράγματα μόνος μου. Στην αρχή το θεωρούσα κατάρα, αλλά μετά κατάλαβα ότι είναι ευλογία.''



Oικογένεια και γάμος...
''Η μητέρα μου το ζητάει, έστω και χαριτολογώντας... (γέλια) Όταν κρατάει τη βαφτιστήρα της, μου λέει συνεχώς: ''Άντε, πότε θα κάνεις κι εσύ ένα παιδάκι να στο προσέχω, να το έχω να το μεγαλώνω;''
tlife
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Κοσσυφοπέδιο απειλεί να βάλει πάλι φωτιά στα Βαλκάνια




Γιατί ένα μικρό τμήμα γης αποτελεί το χρυσόμαλλο δέρας, γύρω από το οποίο ερίζουν οι ισχυροί του πλανήτη ποιος θα το αποκτήσει

Ίσως κάποιοι πουν, ότι έχουμε τόσα προβλήματα, με το Κοσσυφοπέδιο θα ασχολούμαστε; Δεν θα είχαμε καμιά πρόθεση να ασχοληθούμε, αν το Κοσσυφοπέδιο δεν αποτελούσε το χρυσόμαλλο δέρας, γύρω από το οποίο ερίζουν οι ισχυροί της γης ποιος θα το αποκτήσει.
Και για να γίνει αυτό αντιληπτό, γιατί δηλαδή τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για ένα μικρό τμήμα γης, για το οποίο ο στρατιωτικός μηχανισμός του ΝΑΤΟ άδειασε τις αποθήκες των πυρομαχικών του κατά της πολύπαθης Σερβίας, πρέπει να πούμε ότι σε όλη τη μακρά ιστορία της Βαλκανικής η κατοχή του Κοσσυφοπεδίου εξασφάλιζε την επιτυχία είτε των από Βορρά προς Νότο στρατιωτικών επιχειρήσεων είτε αντιστρόφως.
Επιπλέον είναι περιοχή πλούσια σε ορυκτά και έχει οικονομικό ενδιαφέρον από την εποχή κιόλας των Ρωμαίων. Πόσο αποτιμάται σε ευρώ το υπέδαφος του Κοσσυφοπεδίου; Το 2005, η Παγκόσμια Τράπεζα υπολόγισε ότι αξίζει 13,5 δις ευρώ. Αλλά γέλασαν όσοι άκουσαν το νούμερο, αφού οι επιχειρηματικοί κύκλοι κάνουν λόγο για περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια.
Και για να μη νομίσει κάποιος ότι είναι αυθαίρετος ο αριθμός, ένα προ έτους δημοσίευμα της «The Wall Street Journal» έρχεται να τον επιβεβαιώσει. Κατά την εφημερίδα του Μέρντοχ, ο Τζορτζ Σόρος, «έχει βάλει στο μάτι τον ορυκτό πλούτο του Κοσσυφοπεδίου» και βρίσκεται σε συνεργασία με τον εκατομμυριούχο Αλβανό, Sahit Muja, ο οποίος ζει στη Νέα Υόρκη και είναι γνωστός για τις «εξορυκτικές δραστηριότητές του στο Κοσσυφοπέδιο», διευθύνοντας την εταιρία «Albanian Minerals».
Ο Σόρος και ο Muja επιδιώκουν να επενδύσουν σε υπόγεια αποθέματα του Κοσσυφοπεδίου και τα οποία, πιστεύεται, ότι θα τους αποφέρουν τουλάχιστον 300 δισ. ευρώ κέρδη! Οι δύο εκατομμυριούχοι, σύμφωνα με την εφημερίδα, επισκέφθηκαν το Κοσσυφοπέδιο και ξεναγήθηκαν σε υπόγειες στοές εξόρυξης μετάλλων. Αναφερόμενος στα όσα γράφει η «The Wall Street Journal», ο Sahit Muja, δήλωσε ότι το Κοσσυφοπέδιο έχει ανεκμετάλλευτα κοιτάσματα ψευδαργύρου, χρωμίου, χρυσού, αργύρου, νικελίου και άλλων πολύτιμων μετάλλων. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι κατά τη δεκαετία του 1980 στην περιοχή εξορυσσόταν το 70% του ορυκτού πλούτου της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας.
Όλα αυτά δείχνουν τη μεγάλη γεωοικονομική (πλην της γεωστρατηγικής) αξίας της περιοχής και εξηγούν και το γιατί οι Σέρβοι δεν θα ήσαν αντίθετοι σε μια διαίρεσή του, ώστε ο σερβικός τομέας να ενσωματωθεί σ’ αυτούς. Ό,τι πάρουν δηλαδή, αφού η ανεξαρτησία του είναι δεδομένη. Η «Deutsche Welle» δημοσίευσε πληροφορίες από σερβικές διπλωματικές πηγές, που υποστηρίζουν την κατάτμηση του Κοσσυφοπεδίου, όπου το βόρειο μέρος θα ενσωματωθεί με τη Σερβία και οι υπόλοιπες περιοχές θα παραμείνουν στο Κοσσυφοπέδιο (τα Τίρανα φυσικά προτιμούν ενσωμάτωση στην Αλβανία, του υπόλοιπου τμήματος).
Οι πρόσφατες ταραχές σταμάτησαν προσωρινά, με τις ειρηνευτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ να αναλαμβάνουν τον έλεγχο των συνοριακών σημείων ελέγχου. Όμως, ο διοικητής της KFOR, σε πρόσφατη συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Tagesspiegel» δεν είναι καθόλου αισιόδοξος. Τον ανησυχούν οι πολυεθνικές συμμορίες, αποτελούμενες τόσο από Αλβανούς όσο και από Σέρβους, που κάνουν ότι θέλουν. «Για τις εγκληματικές ομάδες αυτές, σημασία έχει μόνο η διατήρηση της εξουσίας τους. Έχει να κάνει με το χρήμα καθώς είναι αυτές τον οποίων ο λόγος έχει πραγματικά βαρύτητα στον βορρά σήμερα. Αυτές είναι οι ένοπλες δυνάμεις που ελέγχουν τα οδοφράγματα και πληρώνουν τους ανθρώπους που τα φυλάγουν».
Η σημερινή εκεχειρία είναι προσωρινή. Ο σχολιαστής Φατλούμ Σαντίκου λέγει στους «Southeast European Times», ότι «μπορεί να ανακουφίζει τα πράγματα, δεν εξασφαλίζει όμως κάποια λύση στο πολιτικό πρόβλημα του βορρά». Ακόμη όμως και αν συμφωνήσουν Σέρβοι και Αλβανοί στη διχοτόμηση του Κοσσυφοπεδίου, υπάρχει και άλλη πλευρά που προειδοποιεί ότι τέτοιο ενδεχόμενο θα αποτελέσει προηγούμενο. Αναφέρομαι στον αρχηγό του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος DUI, των Σκοπίων, Αλί Αχμέτι, ο οποίος δήλωσε στην κρατική τηλεόραση της Πρίστινας (RTK):
«Εάν υπάρξουν προφάσεις για αλλαγές των συνόρων, εάν υπάρξουν προφάσεις για επιβολή νέας τάξης πραγμάτων, για τη διαμόρφωση μιας διαφορετικής κατάστασης από τη σημερινή, εγώ δεν μπορώ να αναλάβω κανενός είδους ευθύνη για τη διαφύλαξη της ειρήνης στη «Μακεδονία», δεδομένου ότι υπό τέτοιες συνθήκες οι άνθρωποι αυτοοργανώνονται, έχουν τις δικές τους κατευθύνσεις, όπως ακριβώς συνέβη το '90, το '99 και το 2001». Το «αυτοοργανώνονται» σημαίνει απλά, ότι οι Αλβανοί του Τετόβου, δεν θα μείνουν αδιάφοροι, αφού ψάχνουν αφορμή για απόσχιση από τα Σκόπια.
Τι κάνουμε εμείς σε όσα πρόκειται να έρθουν; Ασχολούμαστε με τον κ. Κουτμερίδη και τον κ. Μανώλη.
Ο Μακεδών
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε εγκατάλειψη το μοναδικό στον κόσμο νεκροταφείο βρεφών στην Αστυπάλαια


Πήλινες «χύτρες» στο μοναδικό στον κόσμο νεκροταφείο βρεφών του αρχαίου κόσμου που βρίσκεται στην Αστυπάλαια παραμένουν έκθετες ή είναι έτοιμες για μεταφορά σε άλλο χώρο.

Η μοναδικότητα του ευρήματος στην Αστυπάλαια, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1995, αποκτά μεγάλο διεθνές ενδιαφέρον, καθώς ανασύρονται διαρκώς εκατοντάδες ταφές, ήδη σχεδόν 3.000!

Η μεγάλη νεκρόπολις, σε λειτουργία από το 850 π.Χ., έχει αφεθεί σε εγκατάλειψη και επιπλέον έχει δοθεί άδεια ανέγερσης οικοδομής στην ιδιοκτησία , όπου εντοπίστηκαν τα ευρήματα.

Οι αρχαιολόγοι βρίσκονται σε αμηχανία, καθώς δυνατότητα απαλλοτρίωσης δεν υπάρχει και τα ευρήματα εκτείνονται σε γειτονικά οικόπεδα.
skai.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Εκκλησία πάει... μνημόνιο – Ιερές περικοπές

Ένα από τα μείζονα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η Ιερά Σύνοδος είναι η αποπληρωμή των δανείων που έλαβε για την αγορά μετοχών, κυρίως της Εθνικής Τράπεζας, είτε μετέχοντας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της είτε αγοράζοντας μετοχές όταν θεωρούσε ότι το τίμημα ήταν αρκετά ελκυστικό.
Για την εξαγορά τους όμως χρησιμοποίησε κατ' αρχάς μέρος των αποθεματικών που διέθετε σε διάφορες τράπεζες με συνέπεια σήμερα να μην έχει τη ρευστότητα άλλων εποχών και δεύτερον προχώρησε στη λήψη μεγάλων δανείων, για τα οποία κάθε χρόνο πρέπει να καταβάλλει περισσότερα από 3,6 εκατ. ευρώ.
Το σοβαρότερο ζήτημα που θα αντιμετωπιστεί στις αρχές του 2012 είναι το δάνειο που ζήτησε και έλαβε μόλις πριν από έναν χρόνο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ύψους 26,9 εκατ. ευρώ, για την αποπληρωμή του οποίου θα ζητήσει διακανονισμό.
Αγωνία για τα μερίσματα
Όπως προκύπτει, από το 2006 ως και το 2010 οι οικονομικές υπηρεσίες προχώρησαν στην αγορά μετοχών διαθέτοντας περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ. Από αυτά, τα 53 προέρχονται από δάνεια.
Το σκεπτικό που υπερίσχυσε ήταν ότι από τα μερίσματα που θα λάμβαναν αφενός θα βοηθούσαν στην αποπληρωμή των δανείων, αφετέρου θα ενίσχυαν τα ετήσια έσοδα του προϋπολογισμού της Κεντρικής Οικονομικής Υπηρεσίας.
«Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να μας δοθούν τα μερίσματα. Κάθε χρόνο είχαμε εισροή περίπου 8 εκατ. ευρώ και με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζαμε ένα μεγάλο κομμάτι των εξόδων και την αποπληρωμή των δανείων επισημαίνει ο κ. Βασίλειος στην προσπάθεια του να εξηγήσει την εναγώνια προσπάθεια για ανεύρεση ρευστού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τα τελευταία πέντε χρόνια η Εκκλησία της Ελλάδος διέθεσε: το 2006 37,5 εκατ. ευρώ, το 2008 32,8 εκατ. ευρώ, το 2009 19,5 εκατ. ευρώ και το 2010 27 εκατ. ευρώ για την αγορά μετοχών οι οποίες έχασαν το μεγαλύτερο κομμάτι της ονομαστικής αξίας που διέθεταν όταν αγοράστηκαν.
Ακίνητα τα... ακίνητα
Το μεγάλο πλεονέκτημα που διέθεταν οι οικονομικές υπηρεσίες ήταν η συγκέντρωση πολλών εκατομμυρίων από την ενοικίαση των ακινήτων που διαθέτουν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.
Συνολικά η Ιερά Σύνοδος είναι κάτοχος 24 κτιρίων που περιλαμβάνουν καταστήματα, γραφεία και ξενοδοχεία στην Αθήνα και 13 κτιρίων με αντίστοιχη λειτουργία στη Θεσσαλονίκη , στα οποία στεγάζονται ακόμη και υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, όπως πολεοδομίες και υπηρεσίες νομαρχιών.
Ταυτόχρονα κάθε χρόνο δηλώνει ιδιοκτήτρια 550.000 δασικών και 35.000 χορτολιβαδικών εκτάσεων οι οποίες αποφέρουν μηδαμινά έσοδα στον ετήσιο προϋπολογισμό της, παρά το γεγονός ότι ορισμένα τμήματά τους βρίσκονται σε περιοχές χαρακτηρισμένες ως φιλέτα , όπως η Βουλιαγμένη.
Ο αγώνας δρόμου που καταβάλλεται τώρα είναι η αξιοποίηση των ακινήτων, τα οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις κάθε χρόνο έδιναν από ενοίκια περίπου 4 εκατ. ευρώ στις οικονομικές υπηρεσίες.
Σήμερα εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης η κατάσταση έχει ανατραπεί δραματικά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ενοικιαστές των τριών ξενοδοχείων που διαθέτει η Σύνοδος τα δύο στην Αθήνα, στις οδούς Ερμού και Κορνάρου, και ένα στην Εγνατία οδό της Θεσσαλονίκης πιέζουν ασφυκτικά για μείωση των ενοικίων.
Ταυτόχρονα τα δεκάδες μικρά και μεγάλα καταστήματα ιδιοκτησίας της που βρίσκονται στην οδό Αθηνάς στην Αθήνα και στην οδό Βαλαωρίτου στη Θεσσαλονίκη είναι ξενοίκιαστα, καθώς ελάχιστες επιχειρήσεις αυτή την περίοδο αναπτύσσονται και επενδύουν στις συγκεκριμένες περιοχές.
ΙΕΡΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ
Προσπάθεια να μην «κατέβουν τα ρολά» του Συνοδικού Μεγάρου καταβάλλουν τους τελευταίους δύο μήνες οι οικονομικές υπηρεσίες της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Με ένα πρόγραμμα σκληρής λιτότητας ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικών της Εκκλησίας Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Βασίλειος προσπαθεί να αντιστρέψει το δυσμενές κλίμα που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της αποπληρωμής δανείων που ελήφθησαν για την αγορά μετοχών, της έλλειψης μερισμάτων που προκύπτουν από αυτές, της δραματικής μείωσης των εσόδων από την πτώση των ενοικίων, καθώς και της απώλειας της αξίας των ομολόγων που διαθέτει στα χαρτοφυλάκια.
Ενδεικτική του κλίματος που κυριαρχεί είναι η δήλωση στο «Βήμα» του ιδίου του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, ο οποίος επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «η Εκκλησία κάνει έναν μεγάλο αγώνα. Ως το τέλος τον έτους θα περάσουμε δύσκολες στιγμές και προσθέτει ότι πιστεύω πως θα ξεπεράσουμε τον σκόπελο, έστω και με μεγάλες θυσίες. Δεν θέλουμε να αφήσουμε κανέναν άνθρωπο πεινασμένο. Δεν θέλουμε να απολύσουμε κανέναν υπάλληλο, παρά το γεγονός ότι έχουμε μεγάλα προβλήματα ρευστότητας».
Ενώ ο κ. Βασίλειος τονίζει ότι το επόμενο διάστημα οι «οικονομικές υπηρεσίες πρέπει να εξορθολογήσουν τις δαπάνες τους μειώνοντας δραστικά τα έξοδα και αυξάνοντας τα έσοδα.
Η μόνη δαπάνη για την οποία θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια σε συνεργασία με κρατικούς φορείς και υπουργεία είναι η ανέγερση και λειτουργία δύο ιδρυμάτων στη Θεσσαλονίκη: ένα για τους καρκινοπαθείς και ένα για τα αυτιστικά παιδιά».
Ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικών Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Βασίλειος προχωρεί σε σχέδιο σκληρής λιτότητας καθώς η δραματική μείωση των εσόδων αφήνει μητροπόλεις και μονές χωρίς ρευστό.
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΚΛΗΡΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

Βραχνάς η προσπάθεια ενοικίασης των μεγάλων κτιρίων
Επί τουλάχιστον πενήντα χρόνια η Εκκλησία ενίσχυε τα ταμεία της από τα ενοίκια που εισέπραττε από το υπουργείο Παιδείας στην οδό Μητροπόλεως.
Η μεταφορά του σε ιδιόκτητο κτίριο σήμανε την απώλεια ενός μεγάλου εσόδου χρονα κτίριο στο κέντρο των Αθηνών, εμβαδού 10.000τετραγωνικών μέτρων, παραμένει επίσης αναξιοποίητο.
Στην προσπάθεια ανεύρεσης πόρων τον επόμενο μήνα οι οικονομικές υπηρεσίες της Εκκλησίας θα προχωρήσουν εκ νέου στην προκήρυξη διαγωνισμού για την ενοικίαση των μεγάλων κτιρίων και όλα τα επιτελικά στελέχη ελπίζουν να έρθει ένα καλό αποτέλεσμα, καθώς έχουν ήδη προκηρυχθεί έξι διαγωνισμοί, ανάμεσά τους και διεθνείς, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Οι πρώτες πάντως συνέπειες της οικονομικής ύφεσης έχουν αρχίσει να φαίνονται στο Συνοδικό Μέγαρο, καθώς τους τελευταίους δύο μήνες οι εργαζόμενοι πληρώνονται με καθυστέρηση μιας εβδομάδας έως και δέκα ημερών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τους επόμενους μήνες οι οικονομικές υπηρεσίες θα πρέπει να πορευτούν και να αντιμετωπίσουν τα έξοδά τους σε μισθούς, λειτουργικές δαπάνες, υποτροφίες και ενισχύσεις με τα περίπου 4 εκατ. ευρώ που έχουν στην άμεση διάθεσή τους και χωρίς να μπορούν να ακουμπήσουν τα περίπου 15 εκατομμύρια που βρίσκονται σε κλειστούς λογαριασμούς και μπορούν να χρησιμοποιηθούν, βάσει των κωδικών τους, μόνο για τη ν ανέγερση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και την ανακαίνιση του Συνοδικού Μεγάρου.
Γι’ αυτό και πολλοί αρχιερείς έχουν αρχίσει να διερωτώνται μήπως στη Σύνοδο της Ιεραρχίας του Οκτωβρίου τεθεί το πρόβλημα των οικονομικών.
Η αγορά όμως των μετοχών αποφασίστηκε από την ίδια Σύνοδο, με συνέπεια να βρίσκεται το σύνολο των μητροπολιτών σε δύσκολη θέση να εκφράσει απόψεις για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί...
Την ίδια ώρα, άλλες μητροπόλεις και κυρίως μονές θα προχωρούν στην πραγματοποίηση επενδύσεων σε συνεργασία με ιδιώτες τις οποίες οι κεντρικές οικονομικές υπηρεσίες θα παρακολουθούν μη έχοντας τη δυνατότητα μεγάλης συμμετοχής.
romfea.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξενιτεύεται ο Έλληνας χάκερ


Ξενιτεύεται ο Έλληνας χάκερΣε ηλικία δεκαέξι χρόνων χαρακτηρίστηκε από το FBI και την Interpol ως «κυβερνοτρομοκράτης». Επικηρύχθηκε και επί δύο χρόνια οι διωκτικές αρχές όλου του κόσμου τον αναζητούσαν εναγωνίως.
Πλέον, στα δεκαοκτώ του ο Έλληνας χάκερ που έθεσε σε συναγερμό τους πάντες άφησε πίσω του τις εισβολές.
Για δύο ολόκληρα χρόνια οι μεγαλύτερες αστυνομίες του κόσμου ασχολούνταν με τον πιτσιρικά από τον Αγιο Δημήτριο αφού είχε καταφέρει να εισβάλει στα αρχεία του FBI και να τινάξει στον αέρα τα ηλεκτρονικά μέτρα ασφαλείας των κεντρικών γραφείων της Interpol στη Λυών της Γαλλίας.
Τελικά, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αττικής τον εντόπισε και τον συνέλαβε. Στην Αθήνα έφτασαν αμέσως πράκτορες των δύο μεγάλων υπηρεσιών για να γνωρίσουν από κοντά τον «μάγο» του Διαδικτύου. Μάλιστα, δεν ήταν και λίγες οι μεγάλες επιχειρήσεις που θέλησαν να εντάξουν στο δυναμικό τους τον 18χρονο εξπέρ των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Εκείνος όμως για άλλη μία φορά επέλεξε να είναι αφεντικό του εαυτού του.
Άλλωστε τον Σεπτέμβριο θα συζητήσει με δύο μεγάλες αμερικανικές εταιρείες πληροφορικής για το ενδεχόμενο συνεργασίας τους. Επίσης, θα έχει ακόμη μία συνάντηση με τους ειδικούς του FBI, για μια συνεργασία με την αμερικανική υπηρεσία, καθώς αποτελεί πάγια τακτική των αμερικανικών υπηρεσιών να «προσλαμβάνουν» τους χάκερ που καταφέρνουν να σπάσουν τα συστήματα ασφαλείας τους.
Πηγή: zougla.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Τι να κάνετε αν βραχεί το κινητό σας



Καλοκαίρι είναι, και τα ατυχήματα με τα κινητά πληθαίνουν. Έτσι σε κάποια ταβέρνα ή μπαρ, μπορεί να πέσει κάποιο υγρό πάνω στο κινητό μας, ή ακόμα χειρότερα να κάνει το ίδιο… βουτιά μέσα σε κανένα ποτήρι. Τί πρέπει να κάνουμε λοιπόν για να το σώσουμε;

Πρώτα, πρέπει να δράσουμε γρήγορα και να απομακρύνουμε το κινητό μας απο το υγρό περιβάλλον και να το κλείσουμε.
Το επόμενο βήμα είναι να αφαιρέσουμε την μπαταρία. Ο ηλεκτρισμός και το νερό δεν είναι καλός συνδυασμός! Πολλά εξαρτήματα μέσα στο κινητό μπορεί να βραχυκυκλώσουν και να καταστραφούν. Γρήγορες κινήσεις λοιπόν!
Αφαιρούμε την κάρτα SIM και αν τυχόν παρατηρήσουμε ότι έχει βραχεί την σκουπίζουμε απαλά με ένα πανάκι. Αφαιρούμε έπειτα όποια περιφερειακά υπαρχουν. Δηλαδή θήκες, handsfree κτλ.
Κρατάμε το κινητό με τρόπο ώστε η μεριά που βράχηκε να είναι προς τα κάτω, για να ‘τραβάει’ η βαρύτητα το νερό προς το έδαφος. Καθώς κρατάμε το κινητό μας με αυτό το τρόπο σκουπίζουμε προσεκτικά τα πλήκτρα με ένα πανάκι.
Έπειτα προσπαθούμε να το στεγνώσουμε όσο καλύτερα γίνεται με το πιστολάκι μαλλιών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θρίλερ με την έκτη δόση...



Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα, όπως αποκάλυψε στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του Mega o Μιχάλης Ιγνατίου αλλά γράφει σήμερα και η εφημερίδα  Realnews.
Το ΔΣ του ΔΝΤ υποστηρίζει πως ο ελληνικό χρέος συνεχίζει να μην είναι βιώσιμο.
Οπως σημειώνει το δημοσίευμα, πρότειναν την «κλασική συνταγή» παρέμβασης του Ταμείου: αναδιάρθρωση, υποτίμηση και λιτότητα. Ζητούν να συμφωνηθεί μεγαλύτερο «κούρεμα» του χρέους, προτού ο διεθνής οικονομικός οργανισμός ανάψει το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η συμφωνία των Βρυξελλών.
Στην Αθήνα, επικρατεί μεγάλος προβληματισμός για τη νέα κρίση, που πλήττει την Ευρωζώνη και είναι πιθανόν να έχει επιπτώσεις στην Ελλάδα.
Η κυβέρνηση ανησυχεί για τον τρόπο με τον οποίο θα εξειδικευτούν οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής εν μέσω των ραγδαίων εξελίξεων στην Ευρώπη ενώ είναι πολύ πιθανό η χρηματοδότηση της 15ης Σεπτεμβρίου των 8 δισ.ευρώ από την τρόικα να καταβληθεί ως η έκτη δόση του Μνημονίου και όχι ως η πρώτη της νέας συμφωνίας.
Αν η δόση καταβληθεί ως έκτη του Μνημονίου το επιτόκιο θα είναι μεγαλύτερο κατά 1% ενώ ο χρόνος αποπληρωμής της μικρότερος.
newscode.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο δεκάλογος των έξυπνων διακοπών


Με το θερμόμετρο να παίρνει εκ νέου την ανιούσα και την οικονομική κρίση να βάζει όλο και περισσότερα εμπόδια για καλοκαιρινές διακοπές, πολλοί νιώθουν ότι θα πρέπει να πάρουν διαζύγιο από την προσωπική τους ξεκούραση. Παρ' όλα αυτά και με δεδομένο ότι οι επόμενοι μήνες αναμένονται... επίπονοι, μια σύντομη απόδραση από την καθημερινότητα δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη.
Οι ταξιδιώτες του Αυγούστου αδημονούν να φθάσει η στιγμή της αναχώρησης για να απολαύσουν μια έστω και ολιγοήμερη ξεκούραση. Το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου βρίσκεται προ των πυλών και αρκετές δελεαστικές προσφορές περιμένουν να ικανοποιήσουν όσους τις επιλέξουν. Καλοκαίρι άλλωστε δεν σημαίνει αναγκαστικά πολυέξοδες εξορμήσεις, φορτωμένα προγράμματα και απαιτητικές διαμονές. Υπάρχουν λύσεις με λίγα χρήματα για έξυπνες διακοπές και αποδράσεις που υπόσχονται να σας χαλαρώσουν
1 Ο προγραμματισμός των διακοπών καλό είναι να γίνεται όσο το δυνατόν νωρίτερα σε σχέση με την ημερομηνία που έχετε....... επιλέξει να φύγετε ώστε να πετύχετε καλύτερες τιμές στα καταλύματα, καθώς πολλά είναι τα ξενοδοχεία αλλά και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια τα οποία κάνουν προσφορές αρκεί να γίνει η προκράτηση ένα εικοσαήμερο πριν.
2 Διακοπές σε κοντινούς προορισμούς εφόσον με αυτόν τον τρόπο εξοικονομούνται τα χρήματα της βενζίνης, των διοδίων, αλλά και τα αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια αν πρόκειται για νησί. Καλή επιλογή αποτελούν και οι περιοχές χωρίς μεγάλη τουριστική κίνηση, στις οποίες σαφώς και οι τιμές στα καταλύματα είναι χαμηλές.
3 Καλύτερες τιμές προσφέρονται τόσο για τα καταλύματα όσο και για τα ακτοπλοϊκά αν επιλέξετε να ξεκινήσετε τις διακοπές σας μέσα στην εβδομάδα ή τετραήμερα χωρίς παρασκευοσαββατοκύριακα, καθώς τις καθημερινές οι τουριστικοί προορισμοί ?εκτός κάποιων εξαιρέσεων? δεν παρουσιάζουν πληρότητα.
4 Αν πετάτε με low cost αεροπορική εταιρεία για ένα long weekend, ή για 3-4 μέρες, μπορείτε να εξοικονομήσετε από 20 έως 40 ευρώ, αν δεν παραδώσετε βαλίτσα στο check in. Πάρτε μαζί σας μόνο μία χειραποσκευή. Αυτή μπορεί να είναι ένα σακίδιο πλάτης στο οποίο απλά θα προσέξετε να μη συμπεριλάβετε περισσότερες από δέκα συσκευασίες υγρών άνω των 100 ml η καθεμία.

5 Από τις πιο οικονομικές λύσεις θεωρείται το κάμπινγκ. Στη χώρα μας υπάρχουν πολλά και οργανωμένα, ενώ όσον αφορά τις τιμές είναι χαμηλότερες σε σχέση με τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Και όσοι δεν διαθέτουν σκηνή ή τροχόσπιτο, καλό είναι να γνωρίζουν ότι υπάρχει η δυνατότητα της ενοικίασης με τη μέρα στο κάμπινγκ που θα επιλέξουν.
ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Η λύση των... συγγενών και του φαγητού
6 Είναι προτιμότερο να ψωνίζετε και να μαγειρεύετε εφόσον υπάρχει η δυνατότητα, καθώς με αυτόν τον τρόπο γλιτώνετε τα χρήματα από τις ταβέρνες. Ακόμα και τον καφέ της παραλίας μπορείτε να τον ετοιμάζετε από το δωμάτιο και να μην τον αγοράζετε στην... τσιμπημένη τιμή του beach bar...
7 Εκμεταλλευτείτε τα σπίτια συγγενών και φίλων για να μην πληρώσετε για τη διαμονή σας με αποτέλεσμα το ποσό που θα εξοικονομήσετε ενδεχομένως και να παρατείνει τον χρόνο των διακοπών σας... Αλλά και αν διαθέτετε σπίτι στο χωριό, πρέπει εν μέσω κρίσης να το δείτε με διαφορετικό μάτι.
8 Προσοχή στο μέρος όπου παραθερίζετε. Ψωνίζετε μόνο σε περίπτωση ανάγκης από τοπικά mini market και παντοπωλεία. Συνήθως οι τιμές τους είναι πολύ πιο ακριβές από ένα μεγάλο super market της περιοχής. Και για το πού να φάτε ή να βγείτε για ποτό το βράδυ, καλύτερα ρωτήστε έναν ντόπιο...
ΚΕΡΔΗ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ
Ελεύθερες παραλίες και περσινά μαγιό
9 Και φυσικά μπορείτε να αποφύγετε τις επισκέψεις σε οργανωμένες παραλίες όπου υπάρχει εισιτήριο εισόδου αλλά και αντίτιμο για την ξαπλώστρα, δαπάνη που εκτινάσσει τον προϋπολογισμό των διακοπών στα ύψη. Υπάρχουν εφάμιλλες, αν όχι και καλύτερες παραλίες, τις οποίες μπορείτε να απολαύσετε εντελώς ανέξοδα!
10 Φέτος ήρθε ο καιρός να ξαναθυμηθείτε περσινά ή προπέρσινα μαγιό και ρούχα, ώστε να μην επιβαρυνθείτε και με μία ακόμα αγορά για τις διακοπές σας. Την ώρα που θα ετοιμάζετε βαλίτσα, καλό είναι να επισκεφθείτε την... ντουλάπα σας και όχι κάποιο κατάστημα για την ανανέωση της γκαρνταρόμπα σας...
Eθνος
Διαβάστε Περισσότερα »

Σταματούν να πληρώνουν κοινόχρηστα οι Έλληνες



Μεγάλο «κανόνι» έρχεται από αρκετές εταιρείες διαχείρισης πολυκατοικιών,
καθώς πλέον αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Το τελευταίο διάστημα, πληθαίνουν τα κρούσματα άρνησης πληρωμής από ενοίκους πολυκατοικιών για τις υπηρεσίες που προσφέρουν, κάτι που έχει ως συνέπεια την διακοπή της συνεργασίας των δύο πλευρών!

Όπως υπολογίζεται, σχεδόν όλες οι εταιρείες έχουν χρέη από 300.000 έως 500.000 ευρώ η κάθε μία, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική τους καταστροφή, παρά τις προσπάθειες εξόφλησης των κοινοχρήστων, που γίνονται πλέον με κάθε πιθανό τρόπο…
Πηγή :http://www.prionokordela.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

«Βράζει» το ΠΑΣΟΚ για τον Κουτμερίδη



Οργισμένος εμφανίζεται ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου για τον βουλευτή του κ. Στάθη Κουτμερίδη χωρίς ωστόσο να έχει τεθεί επιτακτικά θέμα παραίτησής του. Το γεγονός ότι ο Σερραίος βουλευτής έχει εμπλακεί στην υπόθεση με την ίδρυση ΜΚΟ η οποία θα αναλάμβανε να προσλάβει εργαζομένους στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος για...



την κοινωφελή εργασία και με τον τρόπο αυτό έχει δώσει το δικαίωμα στην ΝΔ να μιλά για «πράσινο μηχανισμό» που θα βολέψει τα «δικά τους παιδιά», έχει εξοργίσει το Μέγαρο Μαξίμου.

Κυρίως γιατί ένας δικός τους βουλευτής απειλεί να «ακυρώσει» ηθικά ένα πρόγραμμα με το οποίο η κυβέρνηση υπολογίζει να αντιμετωπίσει την ανεργία και να σουλουπώσει το κοινωνικό της προφίλ και επιπροσθέτως γιατί επιχειρούσε να πείσει πως θα υπάρχει διαφάνεια στις προσλήψεις. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το συγχρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. και το ελληνικό δημόσιο πρόγραμμα για κοινωφελή εργασία, το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και στην πρώτη του φάση αφορά σε 55.000 νέες θέσεις εργασίας αποκλειστικά για άνεργους.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 280.000.000 ευρώ και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι οι προσλήψεις θα γίνονται από τοπικούς φορείς Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα ενώ οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα τοποθετούνται σε Δήμους και Περιφέρειες της χώρας.

Πέραν όμως του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, η οργή ξεχειλίζει και από την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ με αρκετούς βουλευτές να ζητούν επιτακτικά την παραίτηση του κ. Κουτμερίδη συμπληρώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να απολογούνται για τις δικές του πράξεις. Πάντως, ο γραμματέας της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλης Εξαρχος, ζήτησε από την πρώτη στιγμή εξηγήσεις από τον βουλευτή επισημαίνοντάς του να κρατήσει αποστάσεις από την συγκεκριμένη ΜΚΟ και από εκεί και πέρα «το τι θα κάνεις είναι δικό σου θέμα».

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα »

Συμπληρώθηκαν 66 χρόνια από τον βομβαρδισμό της Χιροσίμα

Η Ιαπωνία τίμησε την 66η επέτειο του ατομικού βομβαρδισμού...
της Χιροσίμα από τις ΗΠΑ με τον πρωθυπουργό Ναότο Καν να κάνει έκκληση...
για άλλη μια φορά για αποπυρηνικοποίηση και για εξάλειψη των πυρηνικών όπλων.

Κατά τη διάρκεια τελετής στο πάρκο όπου βρίσκεται το Μνημείο Ειρήνης της Χιροσίμα, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός εν μέσω της κρίσης στην Φουκουσίμα, τόνισε ότι η χώρα πρέπει να αλλάξει την ενεργειακή πολιτική της.

Στην τελετή παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από περισσότερες από 60 χώρες.

«Η εμπιστοσύνη που είχε κάποτε ο λαός της Ιαπωνίας στην πυρηνική ενέργεια έχει ραγίσει» δήλωσε ο δήμαρχος της Χιροσίμα Καζούμι Ματσούι.

Στα τέλη του 1945 η ατομική βόμβα σκότωσε 140.000 ανθρώπους, έναντι συνολικού πληθυσμού 350.000 κατοίκων της πόλης. Αρκετές χιλιάδες πέθαναν αργότερα από διάφορες αρρώστιες και τραύματα. Σήμερα, ο επίσημος απολογισμός έχει φτάσει τους 269.446 νεκρούς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν Σημερα........

Γιορτάζουν: Αστέριος, Αστέρω
Γεγονoτα
1929: Ιδρύεται στο Ηράκλειο της Κρήτης το αθλητικό σωματείο Εργοτέλης, που πήρε την ονομασία του από τον αρχαίο κρητικό ολυμπιονίκη.

1961: Ο πρωθυπουργός της Σοβιετικής Ένωσης Νικίτα Κρούστσεφ προβλέπει ότι η.....
οικονομία της χώρας του θα ξεπεράσει αυτή των ΗΠΑ.

1964: Η Τουρκία βομβαρδίζει θέσεις των Ελληνοκυπρίων στην Κύπρο.

1973: Άραβες τρομοκράτες ανοίγουν πυρ στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 3 άνθρωποι και να τραυματισθούν 56.

1998: Βομβιστικές ενέργειες στις πρεσβείες των ΗΠΑ στο Νταρ Ες Σαλάμ της Τανζανίας και Ναϊρόμπι της Κένυας, με 224 νεκρούς και 4500 τραυματίες.

Γεννησεις

1876: Μαργκερίτα Χερτρουίντα Τζέλε, γνωστή ως Μάτα Χάρι, η πιο διάσημη διπλή κατάσκοπος.

1948: Αντώνης Βαρδής, τραγουδοποιός.

1955: Γρηγόρης Βαλτινός, ηθοποιός.

1975: Τσαρλίζ Θέρον, αμερικανίδα ηθοποιός.

Θανατοι

1957: Όλιβερ (Νόρβελ) Χάρντι, αμερικανός ηθοποιός, το πληθωρικό μισό του κινηματογραφικού ζευγαριού «Χοντρός-Λιγνός».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ