Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Ζώα μέσα στη μήτρα (Photos & Video)



Ζώα μέσα στη μήτρα (1)
Αυτές οι πραγματικές φωτογραφίες από ζώα σε εμβρυική κατάσταση μέσα στη μήτρα, είναι μέρος του νέου ντοκιμαντέρ του National Geographic με τίτλο «Extraordinary Animals in the Womb». Το θέαμα είναι μοναδικό!

Ζώα μέσα στη μήτρα (2)
Ζώα μέσα στη μήτρα (3)
otherside.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι άνθρωποι που λατρεύουν τη... μπύρα (pics)



Και καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες... στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείτε να καταλάβετε τι θα πει «μπυροκοιλιά»


























Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόκριση-θρίλερ για την Εθνική



Κέρδισε την Κροατία με 74-69

Πρόκριση-θρίλερ για την Εθνική Ανδρών στη Β' φάση του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, όπου θα μεταφέρει στον 6ο όμιλο 1 νίκη - 1 ήττα. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με εντυπωσιακά ξεσπάσματα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αγχωτική απόδοση στο δεύτερο, επικράτησε 74-69 της Κροατίας, σε αγώνα για την 5η και τελευταία ημέρα της Α' φάσης, και ελπίζει σε ήττα της ΠΓΔΜ το βράδυ από την Βοσνία για να «τερματίσει» στην πρώτη θέση του Γ' ομίλου. Σε διαφορετική περίπτωση θα πάρει τη δεύτερη θέση.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΛΛΑΔΑ 2011: Γυρνάει στους δρόμους με το παιδί της δεμένο!!


Πού είναι το Kράτος Πρόνοιας;


Μόνο φρίκη μπορεί να προκαλέσει το θέαμα του δεμένου παιδιού στους δρόμους της Λαμίας. 


Μια μητέρα (ο Θεός να την κάνει) κυκλοφορεί καθημερινά στους δρόμους με το γιο της δεμένο. 


Ευτυχώς που ενδιαφέρθηκε μια πολίτης, για την απάνθρωπη αυτή πράξη και...
έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες.


Η γυναίκα, πέρα από τις φωτογραφίες, έγραψε και μια επιστολή στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:


"Άλλες δυο φορές παλιότερα, είχα δει το παιδί αυτό, και μάλιστα την μια να κακοποιείται στην Πλ. Ελευθερίας από την μητέρα του, επειδή τόλμησε να φωνάξει, που ήθελε να ξύσει το πρόσωπό του. 


Σήμερα έμεινα επίτηδες στο σημείο που τους βρήκα, για να δω από κοντά τι συμβαίνει και είδα το παιδί χλωμό, με λευκοπλάστ ή γάζα τυλιγμένη την γλώσσα να προεξέχει από το στόμα. 


Όταν την ρώτησα γιατί είναι το παιδί δεμένο, πίσω από την πλάτη, η δικαιολογία ήταν ότι αυτοτραυματίζεται και ότι το κάνει για καλό του και ότι όπου κι αν πάω, είναι ενήμεροι όλοι, και οι αξιωματικοί και οι γιατροί".




Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται πόλεμος στη Μεσόγειο- Τα ελληνικά δεδομένα


Του Μενέλαου Τασιόπουλου
Πριν από λίγες ώρες άνδρες των επίλεκτων δυνάμεων ασφαλείας της Τουρκίας, έκαναν εξονυχιστικό έλεγχο σε πούλμαν με ισραηλινούς τουρίστες. Το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης Τουρκίας-Ισραήλ ανεβαίνει κάθε ώρα που περνάει. Οι δύο χώρες από ην προηγούμενη εβδομάδα έχουν διακόψει τις διπλωματικές τους σχέσεις σε επίπεδο πρέσβεων, ενώ οι σκληρές και επιθετικές δηλώσεις διαδέχονται η μία την άλλη.
Η ρήξη
Κρίσιμο το γεγονός ότι εκπρόσωπος του ισραηλινού Κοινοβουλίου, ενημέρωσε την Ουάσιγκτον και την Χίλαρι Κλίντον, ότι το Ισραήλ εντάσσει πλέον την Τουρκία στον «άξονα του κακού», μαζί με το Ιράν και τη Β. Κορέα. Κατηγορώντας την μάλιστα ότι υποθάλπει τη διεθνή τρομοκρατία. Σε όλο τον κόσμο αναμένεται η έναρξη των ερευνών για τα θαλάσσια κοιτάσματα πετρελαίου και αερίου στην Κύπρο, σε περίπου δύο εβδομάδες, όταν οι απειλές της Τουρκίας, ότι θα επέμβει στρατιωτικά είτε θα επιβεβαιωθούν είτε η Τουρκία απέναντι στο Ισραηλινό, το Αμερικανικό ναυτικό , το Ελληνικό στο Αιγαίο και την Ρωσία να συζητά για εμπλοκή των δικών της ναυτικών και στρατιωτικών δυνάμεων , στην περίπτωση που η Άγκυρα επιχειρήσει Αττίλα 3, θα υποχωρήσει, αποδεχόμενη τον περιορισμένο ρόλο της, στη Μεσόγειο , τα Βαλκάνια και τον Καύκασο.
Η παγίδα
Όσο και αν εκδηλώνεται στην Αθήνα θαυμασμός και δέος για την αυτοκρατορική στρατηγική των Ερντογάν- Νταβούτογλου, αυτή ενέχει ένα πολύ σημαντικό στρατηγικά λάθος. Εκτιμά τη σημερινή Τουρκία κατ’ αντιστοιχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, χωρίς να αναζητά συμμάχους αλλά μόνον αντιπαλότητες. Η Τουρκία στην παρούσα φάση έχει ανοιχτά τρία μέτωπα. Το Κουρδικό στα ανατολικά της, το μόνιμο στο Αιγαίο- δυτικά της- και το νότιο που σχετίζεται με την αναταραχή στην Αραβία και ειδικά στη Συρία που εξελίσσεται. Σημειωτέον ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, που δεν είναι καθόλου περίφημες ιστορικά για την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα τους, αλλά μόνον για τον όγκο τους, έχουν δεχθεί πολύ σημαντικό πλήγμα από τις εσωτερικές εκκαθαρίσεις εξαιτίας της Εργκένεκον και της ελίτ των κεμαλικών, στα ανώτερα και ανώτατα επιτελικά τους επίπεδα.
Το πάζλ για την «θρασύδειλη» Άγκυρα που επεμβαίνει στρατιωτικά , εκ του ασφαλούς, όπως έκανε και στην Κύπρο το 1974, γίνεται πολύ δύσκολο , σχεδόν αδιέξοδο.
Να σημειώσουμε ότι σήμερα , ο εταίρος της Τουρκίας στον «θεωρητικό» άξονα του Ισλάμ, το Ιράν, εστράφη εναντίον της, εξαιτίας της νατοϊκής «αντιπυραυλικής ασπίδας», που το σημαδεύει και δείχνει πρόθυμη η Άγκυρα να συμμετάσχει. Έτσι τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη τόσο με το Ισραήλ όσο και με το Ιράν. Ομοίως προκαλώντας την Ρωσία ,με την «ενότητα του Καυκάσου», από την γεωργία και την Αρμενία , μέχρι την Άγκυρα, όραμα που δημοσιοποίησε προ μηνών ο Νταβούτογλου, φέρνει την Μόσχα σε συσχετισμό με την Ουάσιγκτον, που είναι σε απολύτως ψυχρές σχέσεις με την Άγκυρα πλέον, άσχετα με τα επιμέρους συμφέροντα των δύο πρώην υπερδυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου ή του Καυκάσου.
Μένει στο πλευρό της Τουρκίας, ο μόνιμος σύμμαχός της, το Βερολίνο , με το οποίο υπογράφει στρατιωτικές συμφωνίες για εξοπλισμούς. Αλλά η Γερμανία μπορεί να στηρίξει την Άγκυρα με μυστικές επιχειρήσεις, όπως έκανε και την εποχή του Κεμάλ, πετυχαίνοντας την Μικρασιατική καταστροφή του Ελληνισμού. Δεν μπορεί να στηρίξει την Τουρκία έναντι του Ισραήλ λόγω του ναζισμού και δεν μπορεί να στείλει στρατό λόγω του μεταπολεμικού Συντάγματός της.
Η σύγκρουση
Όσο και αν φαίνεται προωθημένο τόσο από την πλευρά της Άγκυρας όσο και από την πλευρά του Τελ Αβίβ αναπτύσσεται μια θερμή αντιπαράθεση. Είναι πολύ πιθανό ότι εύκολα μπορούν όλα να καταλήξουν σε μια θερμή σύγκρουση στρατιωτικού τύπου, εκτός αν η Άγκυρα υποχωρήσει. Αλλά τότε πως θα αποκτήσει κύρος ως αυτοκρατορία των μουσουλμάνων; Το Ισραήλ ,με τα δεδομένα της Αραβικής Άνοιξης που εξαπλώνεται δεν έχει καμία ανησυχία να συγκρουστεί με την Τουρκία. Πέραν του ότι θα εμπεδώσει τον άξονα με Κύπρο- Ελλάδα , προς την Ευρώπη , θα δημιουργήσει πολύ πιο θετικό περιβάλλον σε σχέση με τους Άραβες , σε σχέση με τον πόλεμο των 6ημερών, που ακολούθησε την συγκρότηση του και δημιουργεί επιπλοκές μέχρι σήμερα. Γιατί οι Τούρκοι και πολύ περισσότερο η Οθωμανική Αυτοκρατορία αποτέλεσε μια δύναμη κατοχής για τους Άραβες, όπως και για τους Έλληνες ή τους Βαλκάνιους.
Η Άνοιξη των Εθνών στον 18ο αιώνα και τον 19ο, διέλυσε την Αυτοκρατορία των Οθωμανών, όπως και η Άνοιξη των Αράβων, περισσότερο κοινωνική και λιγότερο απελευθερωτική, θα δημιουργήσει δεδομένα Εθνοαστισμού στη Μέση Ανατολή και την Βόρειο Αφρική, που θα ευνοήσει το Ισραήλ, που επιδιώκει σήμερα παρά ποτέ , την έξοδο του από την απομόνωση, που το χαρακτηρίζει από την ίδρυση του νέου κράτους του και τη σύγκρουση με τους Παλαιστινίους. Άλλωστε δυνάμεις όπως το Ιράν στους Σιίτες ή η Αίγυπτος στους Σουνίτες, επιζητούν την δική τους ισχυροποίηση μέσα στο Ισλάμ , τον Αραβικό Σύνδεσμο ή την Ισλαμική Διάσκεψη και δεν έχουν λόγο να χαρίσουν το μέλλον την Ιστορίας στους νέο-οθωμανούς της Άγκυρας.
Ο παράγοντας Ελλάδα
Μπορεί στην παρούσα φάση η Ελλάδα να είναι κυριολεκτικά οικονομικά κατεστραμμένη, χωρίς κύρος στην Ευρώπη και απολύτως αποδομημένη εκ των έσω. Υπακούοντας στις νέο-ταξικές οδηγίες της μεταψυχροπολεμικής Παγκοσμιοποίησης, το πολιτικό και οικονομικό της σύστημα προετοιμάζεται να μετατραπεί σε «ρωμιούς» στη νέα αυτοκρατορία των Οθωμανών, ενώ σε συνάξεις όπως αυτή του Ερζερούμ, να δίνει «Γή και Ύδωρ» με την υπογραφή του παρόντος πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, ενώ ο προκάτοχος του Κ. Καραμανλής είχε και κουμπαριά με τον χαλίφη Ερντογάν και το μέσο έλληνα να περνά τις μέρες της οικονομικής του απαξίας, παρακολουθώντας τουρκικά σίριαλ στην τηλεόραση ή μαθαίνοντας τουρκικά, για να καταλαβαίνει καλύτερα τη γλώσσα.
Παραταύτα βρίσκει το θάρρος το πολιτικό της δυναμικό να τοποθετηθεί, διπλωματικά- στρατιωτικά-οικονομικά με την πλευρά του Ισραήλ και του άξονα με την Κύπρο. Η επίσκεψη Μπεγλίτη στο Ισραήλ και η τοποθέτηση του ομολόγου του περί ιστορικών Εθνών, που θα εξελίξουν την πορεία στην ευρύτερη περιοχή δίνουν μια απεικόνιση μιας Ελλάδας, που θα μπορέσει να ανταπεξέλθει του σημερινού «βατερλό» και να διατηρήσει την αυτονομία και την σημασία της στη Μεσόγειο.
Άλλωστε ότι και αν συμβεί στην Κύπρο , μία από τις ενδιαφέρουσες συνέχειες θα είναι έξω από το Καστελόριζο. Εκεί που θα συναντήσει η Ελληνική ΑΟΖ την Κυπριακή και Ισραηλινή ή θα πετύχει η Τουρκία την διχοτόμηση του Αιγαίου, συνδέοντας τη δική της ΑΟΖ με εκείνη της Αιγύπτου και ίσως έτσι «υποκλέψει» και το κοίτασμα φυσικού αερίου νοτίως της Κρήτης, αξιοποιώντας μια ιδιαίτερη σχέση με τους αντικαθεστωτικούς της Λιβύης.
Όπως και αν εξελιχθούν τα ζητήματα η Τουρκία κοιτά «ανατολικά» και η Ελλάδα «δυτικά». Αν υπάρξει πόλεμος, όπως πάντα συμβαίνει στις θερμές συρράξεις… θα υπάρξουν νικητές και ηττημένοι, αλλά και μια νέα τάξη στη Μεσόγειο, που θα είναι σε κάθε περίπτωση μετά- Νάσερ εποχή , όχι μόνον για τους Άραβες και τους Ισραηλινούς, αλλά και για τους Έλληνες
newscode.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

40.000 Βιετναμέζοι έχουν προσβληθεί από τη νόσο χεριών, ποδιών και στόματος

40.000 Βιετναμέζοι έχουν προσβληθεί από τη νόσο χεριών, ποδιών και στόματος

Η νόσος χεριών, ποδιών και στόματος έχει μολύνει σχεδόν 40.000 ανθρώπους στο Βιετνάμ κι έχει προκαλέσει τον θάνατο 86 ανθρώπων από την αρχή του χρόνου, μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Η εξάπλωση της νόσου δεν εμφανίζει σημάδια ύφεσης, έγραψε η εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Saigon Giai Phong, επικαλούμενη το υπουργείο Υγείας.
Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο απολογισμός των θυμάτων είναι υψηλός, αλλά επέμεινε ότι η νόσος βρίσκεται υπό έλεγχο.
Το υπουργείο έκανε έκκληση στις τοπικές υπηρεσίες υγείας να ενημερώσουν το κοινό για τη νόσο και να εξασφαλίσουν τις συνθήκες υγιεινής.
Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί μέσω του σάλιου από τις φουσκάλες που έχουν εμφανιστεί στο στόμα και από το υγρό στις φουσκάλες στα χέρια και τα πόδια ή από τα περιττώματα του προσβεβλημένου ατόμου.
Ωστόσο η νόσος είναι σπάνια μεταξύ των ενηλίκων, των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα είναι συνήθως ισχυρότερο και ικανό να την καταπολεμήσει.
Σε μικρό αριθμό περιπτώσεων η νόσος είναι απειλητική για την ζωή του προσβληθέντος εξαιτίας των επιπλοκών που μπορεί να προκαλέσει όπως η πνευμονική αιμορραγία και η μηνιγγίτιδα.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γερμ.Πρακτ.)
Διαβάστε Περισσότερα »

Το διάβασμα σπάει τα δεσμά... των φυλακών Ελεώνα!!!


Για τρίτη φορά μια μαθήτρια του σχολείου των γυναικείων φυλακών Ελεώνα Θηβών κερδίζει το "εισιτήριο" της ελευθερίας και μία θέση σε ανώτατη σχολή

Το διάβασμα σπάει τα δεσμά...
permisospress.blogspot.
Τρίτωσε το... καλό στο σχολείο που λειτουργεί μέσα στις γυναικείες φυλακές του Ελεώνα Θηβών. Την περασμένη Δευτέρα που δημοσιοποιήθηκαν οι βάσεις των Πανελλαδικών έγινε γνωστό ότι 33χρονη κρατούμενη, η Τίνα, συγκέντρωσε τη βαθμολογία που της έδωσε το "εισιτήριο" εισαγωγής της στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Σχολή Κοινωνικών Επιστημών).


Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) της εν λόγω φυλακής έχει πλέον κάθε λόγο να "πανηγυρίζει". Και αυτό διότι την περσινή σχολική χρονιά 30χρονη έγκλειστη πέρασε στα ΤΕΙ (Τμήμα Εμπορικού και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων), ενώ είχε προηγηθεί η επιτυχία της 27χρονης Μαρίνας Λιτβίνοβα, που υπήρξε μαθήτρια του ίδιου σχολείου και είχε καταφέρει να περάσει από τις πρώτες στη Νομική Αθηνών (έδωσε εξετάσεις ενώ ήδη είχε αθωωθεί από την κατηγορία που της είχε αποδοθεί).
Η Τίνα, ελληνικής καταγωγής (που εκτίει πλέον ποινή), τον χειμώνα που μας πέρασε αποφάσισε να ανοίξει έναν νέο δρόμο στη ζωή της. Είχε τελειώσει το λύκειο πριν από τον εγκλεισμό της και για να λάβει μέρος στις πανελλαδικές έγινε η εγγραφή της (μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας) στο Γ΄ Λύκειο της Θήβας.
Την πήγαιναν να δώσει εξετάσεις με χειροπέδες συνοδεία περιπολικού, αλλά θριάμβευσαν η ψυχική της δύναμη και η προετοιμασία που είχε κάνει.
Κι όπως είναι φυσικό, είναι ιδιαίτερα χαρούμενη μετά την επιτυχία της. Την περασμένη Παρασκευή είχε -όπως πληροφορηθήκαμε- επισκεπτήριο από συγγενείς και φίλους που πήγαν να τη συγχαρούν.
Σύμμαχοι
Ως σύμμαχους στην προσπάθειά της η Tίνα είχε τον διευθυντή του σχολείου, κ. Κλήμη Πυρουνάκη, την κοινωνική υπηρεσία, αλλά κυρίως τους οκτώ καθηγητές που της έκαναν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας στο σχολείο της φυλακής, τα οποία ξεκίνησαν από τον περασμένο Ιανουάριο περίπου (η ενισχυτική διδασκαλία γίνεται μέσω του ΙΔΕΚΕ -Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων- είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης).
Η Τίνα (που περιγράφεται ως ιδιαίτερα επιμελής με τα μαθήματά της) παράλληλα εργάζεται στη φυλακή, καθώς είναι υπεύθυνη της βιβλιοθήκης στην πτέρυγά της.
Φοιτήτριες
Στα βήματα της Μαρίνας
Σε επιτυχημένες φοιτήτριες έχουν εξελιχθεί οι δύο προηγούμενες γυναίκες που είχαν φοιτήσει στο ΣΔΕ του Ελεώνα και πέρασαν σε ανώτατες σχολές. Για τις εξετάσεις της 30χρονης έγκλειστης -που είχε περάσει τη περσινή σχολική χρονιά στα ΤΕΙ-, όπως μας είπε ο κ. Πυρουνάκης εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το εξής σύστημα: Στις εξεταστικές περιόδους έρχονται καθηγητές της από τα ΤΕΙ μέσα στο σχολείο της φυλακής και της δίνουν τα θέματα μέσα σε σφραγισμένους φακέλους. Η όλη διαδικασία της γραπτής εξέτασης γίνεται παρουσία επιτροπής καθηγητών του σχολείου. Ηδη η 30χρονη φοιτήτρια κρατούμενη έχει δώσει σε δύο εξεταστικές και τα έχει πάει καλά. Στο σχολείο της φυλακής ευελπιστούν να συνεχιστεί αυτό το σύστημα (δηλ. η παρουσία καθηγητών ανώτατων σχολών μέσα στο σχολείο της φυλακής κατά τη διάρκεια των εξετάσεων), και για την Τίνα αλλά και όσες φοιτήτριες κρατούμενες ακολουθήσουν.
Οσον αφορά την 27χρονη Μαρίνα Λιτβίνοβα (που είχε προηγηθεί), σήμερα είναι μία πολύ καλή φοιτήτρια της Νομικής και παράλληλα εργάζεται. Την 1η Φεβρουαρίου του 2011 η προσπάθειά της αναγνωρίστηκε και από την πολιτεία με τη βράβευσή της από την κ. Φώφη Γεννηματά, αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
ΓΚΕΛΥ ΑΛΜΑΛΙΩΤΟΥ-ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗ


Ανοίγουν νέοι ορίζοντες
Ο διευθυντής του σχολείου της φυλακής Ελεώνα Θηβών κ. Κλήμης Πυρουνάκης, θεολόγος, δήλωσε στο "Εθνος": "Η επιτυχία της Τίνας πραγματικά συγκινεί. Είναι πολύ σημαντικό που τα τελευταία χρόνια το σχολείο μας είχε τρεις εισαγωγές μαθητριών μας στο πανεπιστήμιο. Αυτό το γεγονός λειτουργεί όπως τα συγκοινωνούντα δοχεία και δίνει ένα κίνητρο και σε άλλες κρατούμενες να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Οι συμμετοχές στο σχολείο της φυλακής είναι όλο και περισσότερες και αυτό είναι πολύ θετικό γιατί τους ανοίγει νέους ορίζοντες. Παράλληλα, θεωρώ εξαιρετικά αποδοτικό το μοντέλο της ενισχυτικής διδασκαλίας που πλέον εφαρμόζεται στο ΣΔΕ της φυλακής για την προετοιμασία στο πανεπιστήμιο".
Διαβάστε Περισσότερα »

Στόματα ερμητικά κλειστά για τον δολοφόνο του 22χρονου



Το απόγευμα η κηδεία
Θρηνούν τα Μάλια Ηρακλείου τον Γιάννη Ρουσάκη, 22 χρόνων, που άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα ύστερα από τραύματα με μαχαίρι, που δέχθηκε κατά...
τη διαρκεια επεισοδίων μεταξύ οπαδών, κοντά στο Παγκρήτιο Στάδιο.

H κηδεία του νεαρού θα γίνει στις 5 το απόγευμα στα Μάλια.

Οι έρευνες συνεχίζονται από 2 αστυνομικά κλιμάκια που συγκροτήθηκαν στο Ηράκλειο με επικεφαλής εισαγγελείς και προσπαθούν να διαλευκάνουν το νέο μακελειό που πραγματοποιήθηκε στο βωμό της τυφλής οπαδικής βίας τα ξημερώματα στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης.






Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν γίνει 5 κατ' οίκον έρευνες που συνοδεύτηκαν με 2 προσαγωγές, με το ενδιαφέρον των αρμόδιων εισαγγελικών κι αστυνομικών εκπροσώπων να εστιάζεται σε σπίτια σεσημασμένων και μάλιστα κατ' επανάληψη στο παρελθόν για βανδαλισμούς και χουλιγκανισμό οπαδών του ΟΦΗ.



Είναι χαρακτηριστικό, ότι στην πλειοψηφία τους οι οργανωμένοι οπαδοί κι αυτοί που κατά προτεραιότητα έχουν μπεί στο φακό της αστυνομικής έρευνας έχουν εξαφανιστεί.
Eξίσου εντυπωσιακό στοιχείο και η άρνηση των οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ηροδότου, των φίλων δηλαδή και οπαδών των ίδιων ομάδων που υποστήριζε ο άτυχος 21χρονος σερβιτόρος από τα Μάλια, να πουν ποιοι από πλευράς οπαδών του ΟΦΗ συμμετείχαν στο ραντεβού του θανάτου.












Η κατάσταση πάντως έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο κι επιβάλλεται η συντεταγμένη πολιτεία να λάβει δραστικά μέτρα και για τις λέσχες- συνδέσμους των αφιονισμένων οπαδών, όσο όμως και των ίδιων των ομάδων που με τη στάση τους ενθαρρύνουν ή έστω ανέχονται την άγρια μέχρι δολοφονικού σημείου συμπεριφορά των "επιστημόνων" τους.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακαλείται από τον ΕΦΕΤ χαλβάς με σαλμονέλα


Επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία

Ανακαλείται χαλβάς που διακινείται από τη «Lidl Hellas», καθώς, ύστερα από αυτοελέγχους της επιχείρησης, ανιχνεύτηκε σε αυτόν ο παθογόνος μικροοργανισμός «σαλμονέλα», γεγονός που καθιστά το προϊόν επιβλαβές για τη δημόσια υγεία, όπως ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ.

Πρόκειται για χαλβά με γεύση βανίλια, με την εμπορική επωνυμία «ΝΑΥΣΙΚΑ», σε συσκευασία των 400 g, με αριθμό παρτίδας L01 222 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 01.12.2013, το οποίο παράγεται, για λογαριασμό και με ευθύνη της «Lidl Hellas», από την επιχείρηση «ΑΦΟΙ ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ Α.Β.Ε.Ε.».

Η επιχείρηση «Lidl Hellas» προχώρησε σε ανάκληση/απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας από την εσωτερική αγορά.
newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ...!ΤΙ ?ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ....ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ... ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ...???



.....ΣΟΚΑΡΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...!!...
/volostv.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Ληστεία με καλάσνικοφ στο Μελισσοχώρι



Ελληνικά Ταχυδρομεία
Ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για τον εντοπισμό των ληστών με τις κουκούλες και τα καλάσνικοφ

Η 40χρονη ταχυδρομική υπάλληλος μόλις είχε πάρει από τα ΕΛΤΑ Θηβών τα χρήματα και με το αυτοκίνητό της σταμάτησε στις 12:05΄ στο Μελισσοχώρι Θηβών για να δώσει τις συντάξεις. Δεν πρόλαβε όμως ούτε να κατέβει από το αυτοκίνητο.
Δίπλα της σταμάτησε ένα πράσινο Hyundaι στο οποίο επέβαιναν 3 άτομα, που φορούσαν κουκούλες fullface.
Οι δυο από αυτούς πετάχτηκαν έξω με τα καλάσνικοφ στα χέρια και άρπαξαν τον ταχυδρομικό σάκο που περιείχε 15.000 ευρώ.
Οι δράστες πήραν και το κινητό τηλέφωνο της σοκαρισμένης υπαλλήλου και έφυγαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς την πλευρά του χωριού Καπαρέλι.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Θήβας .




Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος τα ακριβά αυτοκίνητα για τους βουλευτές

Τέλος τα ακριβά αυτοκίνητα για τους βουλευτές

Οι βουλευτές χάνουν σιγα σιγά τα προνόμοια τους και η αρχή γίνεται από τα υπερπολυτελή αυτοκίνητα. Από τις λιμουζίνες λοιπόν θα πρέπει να περιοριστού στα αυτοκίνητα πόλης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου, η οποία εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό του για ριζικές περικοπές στα προκλητικά βουλευτικά προνόμια, οι βουλευτές Αθήνας, Πειραιά, οι ευρωβουλευτές καθώς και αυτοί που εκλέχθηκαν από τα ψηφοδέλτια επικρατείας θα δικαιούνται αυτοκίνητα έως 1.400 κυβικά εκατοστά. Πιο τυχεροί φαίνεται πως είναι οι βουλευτές της επαρχίας, οι οποίοι θα μπορούν να επιλέξουν Ι.Χ έως 1.800 κυβικά. Ο λόγος είναι προφανής, οι βουλευτές περιφέρειας μετακινούνται τακτικά, καλύπτοντας μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις ώστε να παραβρίσκονται τόσο στην Βουλή όσο και στις εκλογικές τους περιφέρειες.
Ο γενικός διευθυντής του κοινοβουλίου κ. Θανάσης Παπαϊωάννου αναφέρει ότι «είναι σαφές πως θα υπάρξει μείωση δαπάνης. Θα υπάρξει επίσης διαφοροποίηση του πλαφόν κόστους για τους βουλευτές Αθήνα Πειραιά και Επαρχίας. Πάντως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το αυτοκίνητο αποτελεί εργαλείο δουλειάς».
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σχηματάρι:Κινηματογραφική ληστεία στη μέση του δρόμου



Ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για τη σύλληψη των δραστών, που άρπαξαν 15.000 ευρώ

Η ληστεία έγινε στις 7:40΄σήμερα το πρωί στο Σχηματάρι, με θύμα μια 40χρονη υπάλληλο εταιρείας διακίνησης υγρών καυσίμων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η 40χρονη ξεκίνησε από το σπίτι της για να πάει στην εταιρεία στην Αθήνα. Στην οδό Σχηματαρίου, μόλις 200 μέτρα από το σπίτι της, ένα αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν 2 άτομα, της έκλεισε το δρόμο.
Πριν προλάβει να καταλάβει τι συμβαίνει, ο συνοδηγός κατέβηκε με καλυμμένο το πρόσωπο και με την απειλή πιστολιού πήρε 2 τσάντες που είχε η γυναίκα στο αυτοκίνητο.
Η μια περιείχε ρούχα, η άλλη όμως είχε χρήματα, που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες φτάνουν τις 15.000 ευρώ.
Η αστυνομική διεύθυνση Βοιωτίας αναζητά ένα μπλε Nissan που πιθανότατα χρησιμοποίησαν οι ληστές, όπως είπε το θύμα, που όμως δεν ήταν σε θέση να δώσει πολλές λεπτομέρειες και περιγραφές από το σοκ που είχε υποστεί.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Φρικτό τροχαίο δυστύχημα στα Τρίκαλα



Οδηγός μηχανής διαμέλισε δύο γυναίκες ενώ πήγαιναν σε γάμο

Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο γυναίκες 76 και 58 ετών αντίστοιχα, στα Τρίκαλα όταν προσπάθησαν να διασχίσουν τον δρόμο ώστε να βρεθούν στο κέντρο όπου πραγματοποιούνταν γαμήλιο γλέντι.

Ένας οδηγός μηχανής, 24 ετών, κινούμενος με κατεύθυνση την Πύλη Τρικάλων παρέσυρε τις δύο άτυχες γυναίκες. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος.

Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της τροχαίας Τρικάλων και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ όπου μετέφεραν νεκρούς και τραυματίες στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο των δύο γυναικών και τον βαρύ τραυματισμό του μοτοσικλετιστή.
newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Νεκρός οπαδός στην Κρήτη


Νεκρός οπαδός στην Κρήτη
Τραγική κατάληξη είχε συμπλοκή οπαδών που έγινε τα ξημερώματα στην Κρήτη.

Περισσότερα από 30 άτομα συνεπλάκησαν, σε ραντεβού που είχαν δώσει για να λύσουν τις… διαφορές τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ένας εξ αυτών με μαχαίρι, ενώ άλλοι δύο νοσηλεύονται τραυματίες, με την κατάστασή τους να είναι κρίσιμη.

Το "ραντεβού θανάτου" έγινε στις 04:00 περίπου, στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, ένα μέρος με πάρα πολύ κόσμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν επιβεβαιώνει η αστυνομία της περιοχής, οι οπαδοί ήταν του ΟΦΗ και του Ηροδότου, ενώ ανάμεσα στα 30-40 άτομα ήταν και οπαδοί του Παναθηναϊκού.

Ο άτυχος άνδρας ήταν 21 ετών με καταγωγή από τα Μάλια, ενώ οι άλλοι δύο που είναι πολύ σοβαρά τραυματισμένοι έχουν μεταφερθεί στο «Βενιζέλειο» νοσοκομείο και διατρέχει σοβαρό κίνδυνο η ζωή τους, με τις επόμενες ώρες να είναι πολύ κρίσιμες.

Η αστυνομία Ηρακλείου έχει προχωρήσει σε συλλήψεις αρκετών εκ των συμμετεχόντων, οι οποίοι θα ανακριθούν.
sport-fm
Διαβάστε Περισσότερα »

Ελληνική πατέντα! Ρομπότ μαζεύει ελιές!

permisospress.blogspot.
Έναν εργάτη - ρομπότ που μπορεί να ελαχιστοποιήσει τον χρόνο συγκομιδής των ελιών, χωρίς να «τραυματίσει» το δέντρο, κατασκεύασε ο Πάνος Γκολφίνος από το Χελιδόνι του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.
Τη στιγμή που οι ελαιοπαραγωγοί θα ψάχνουν αγωνιωδώς για εργάτες για τη συγκομιδή των ελιών και θα...ετοιμάζουν τις τέμπλες, ο ίδιος θα πατά απλά το κουμπί του τηλεχειριστηρίου...
Τη στιγμή που οι μεγάλες εταιρίες γεωργικών μηχανημάτων παρουσιάζουν τα νέα συστήματα ελαιοσυγκομιδής, ο Πάνος Γκολφίνος χαμογελά με νόημα, αφού κατάφερε να κατασκευάσει ένα πρωτοποριακό ρομποτικό μηχάνημα που με μορφή και κινήσεις ανθρώπινου χεριού, με δόνηση, μπορεί μέσα σε λίγες ώρες να ολοκληρώσει τη συγκομιδή εκατοντάδων ριζών ελιάς.
Ποιος είναι ο Πάνος Γκολφίνος:
Ελαιοτριβέας από το Χελιδόνι, ο Πάνος Γκολφίνος είναι ένας εξαιρετικά εύστροφος άνθρωπος που οι πατέντες ήταν πάντα μια πρόκληση γι' αυτόν. Αν και το σχολείο δεν ήταν η πρώτη του προτεραιότητα, η αγάπη για τη μηχανολογία του προσέφερε σημαντικές γνώσεις που αξιοποιεί στη δουλειά του καθημερινά αλλά βοηθώντας σε πολλές περιπτώσεις φίλους και συγχωριανούς, δίνοντας πρακτικές λύσεις.
Ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής και το διαδίκτυο είναι πια βασικοί «συνεργάτες» που τον βοηθούν στο να ψάξει, να μάθει και να κατασκευάσει τελικά ότι του «καρφωθεί» στο μυαλό, χωρίς να υπολογίζει κόστος ή βαθμό δυσκολίας. Υποστηρικτής αυτής της προσπάθειας αλλά και πολύτιμος βοηθός, είναι και ο γιός του Βασίλης που ακολουθεί τα «χνάρια» του πατέρα του.
Το σύστημα ελαιοσυγκομιδής
Πριν τρία χρόνια επισκέφθηκε την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και εκεί είδε ένα παρόμοιο μηχάνημα που παρουσίαζε Ιταλική εταιρεία. Τότε, του «καρφώθηκε» η ιδέα για την κατασκευή ενός τέτοιου συστήματος. Μετά από ατελείωτα βράδια μελέτης και μαθηματικών υπολογισμών, αφού «...έπρεπε να πετύχω τη δύναμη που ήθελα και να υπολογίσω την αντοχή των υλικών, με βασική προτεραιότητα να μην «πληγωθεί» το δέντρο και κυρίως την ασφάλεια του χειριστή», εξηγεί ο ίδιος.
Πως λειτουργεί
Πρόκειται για ένα μηχανοκίνητο σύστημα με μορφή ανθρώπινου χεριού που έχει τη δυνατότητα να επιμηκυνθεί και να φτάσει τα 4 μέτρα ύψος ώστε να καλύψει ακόμα και την ψηλότερη ελιά. «Είναι τόσο ευέλικτο που ο «καρπός» του έχει τη δυνατότητα να κάνει δεκάδες κινήσεις και «σπασίματα» ώστε να φτάσει στο επιθυμητό σημείο-κλαδί της ελιάς. Αφού αγκαλιάσει το κλαδί που πρέπει, με το σύστημα της δόνησης, τινάζει την ελιά χωρίς να την πληγώσει, αφού οι τσιμπίδες - δάκτυλά του είναι επενδυμένα με ειδικά λάστιχα και ποδιές», λέει ο Πάνος Γκολφίνος.
Εξηγεί μάλιστα ότι, πριν ένα χρόνο, είχε κατασκευάσει ένα μικρότερου τύπου ανάλογο μηχάνημα που σε πλήρη λειτουργία ολοκλήρωσε τη συγκομιδή 300 ελαιοδέντρων σε λιγότερο από δύο ημέρες. Με το νέο μηχάνημα, ο χρόνος μειώνεται σημαντικά, αφού είναι τελειοποιημένο και επιπλέον λαμβάνει εντολές κίνησης από ασύρματο τηλεχειριστήριο.Το γεγονός ότι είναι ρυμουλκούμενο, το κάνει ακόμα πιο ευέλικτο, αφού μπορεί να μεταφερθεί εύκολα και να τοποθετηθεί ακόμα και σε ανώμαλο έδαφος ή πλαγιές.
Χρόνος και χρήμα
Η κατασκευή του εν λόγω μηχανήματος ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο και ολοκληρώθηκε πριν λίγες εβδομάδες. «Συνολικά μου πήρε να το φτιάξω περίπου τρεις μήνες και μου κόστισε περίπου 15.000 ευρώ. Βέβαια, επειδή πήγαινα βήμα - βήμα και ψάχνοντας, τώρα που το ολοκλήρωσα βλέπω ότι για να κατασκευάσω ένα ανάλογο, θα χρειαζόμουν μόνο ένα μήνα», λέει ο ίδιος.
Δοκιμή και γιατί όχι...παραγωγή
Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, ο ίδιος δεν είναι μεγάλος ελαιοπαραγωγός αφού οι ελιές που έχει φτάνουν δεν φτάνουν τις 150 ρίζες. Η δημιουργία του ήταν πιο πολύ μέρος της αγάπης του Πάνου Γκολφίνου για τις μηχανολογικές κατασκευές. Ωστόσο, φέτος θα το δοκιμάσει βοηθώντας φίλους και συγγενείς στη συγκομιδή των ελιών, «γιατί θέλω να δω τι εμπλοκές ενδεχομένως θα παρουσιάσει και τι βελτιώσεις απαιτεί» όπως λέει ο ίδιος και γιατί όχι, κάποια στιγμή να βγει στην παραγωγή, αφού πρόκειται σίγουρα για μια υπερσύχρονη και πρωτοποριακή κατασκευή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πιό ανατριχιαστικό δε γίνεται!Φιγούρα χωρίς σώμα διαπερνά δασικό δρόμο!








 
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσέγγιση Ελλάδας-Ισραήλ με το βλέμμα στην Τουρκία



Την ώρα που η Τουρκία προκαλεί εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και απειλεί ενόψει των ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ, Ελλάδα και Ισραήλ έρχονται πιο κοντά. Ιστορική επίσκεψη Μπεγλίτη και υπογραφή μνημονίου συνεργασίας
Μνημόνιο Συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ υπέγραψε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης με τον ομόλογό του , Εχούντ Μπαράκ, με τον οποίο συναντήθηκε το απόγευμα  της Κυριακής στην Ιερουσαλήμ ξεκινώντας την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στο Ισραήλ.
Ο Έλληνας υπουργός να έσπευσε να διευκρινίσει ότι η επίσκεψή του αφορά αποκλειστικά τις διμερείς σχέσεις με το κράτος του Ισραήλ και δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά με άλλες χώρες της περιοχής.
"Οι σχέσεις μας με το Ισραήλ δεν ετεροπροσδιορίζονται, δεν επηρεάζονται από την όποια συγκυρία. Θέλουμε να αναπτύξουμε σχέσεις κοιτώντας στο μέλλον", υπογράμμισε.
Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει τη χρονική συγκυρία της επίσκεψης.
Οι σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ βρίσκονται στο ναδίρ. Η Άγκυρα προχώρησε στην απέλαση του πρεσβευτή του Ισραήλ, μετά την άρνηση των ισραηλινών να απολογηθούν για την επίθεση κομάντος στον Στολίσκο Ελευθερίας τον Μάιο του 2010. Η επίθεση είχε στοιχίσει τη ζωή σε 8 Τούρκους και έναν Αμερικανό τουρκικής καταγωγής.
"Δεν χρειάζεται να απολογηθούμε για τον τρόπο που οι στρατιώτες μας υπερασπίστηκαν τον εαυτό τους" δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπέντζαμιν Νετανιάχου.
Παράλληλα η Τουρκία εκτόξευσε απειλές κατά της Κύπρου, καθώς πλησιάζει η ώρα της γεώτρησης στην κυπριακή ΑΟΖ, ανεβάζοντας στα ύψη το θερμόμετρο στη Μεσόγειο.
Οι κινήσεις της Τουρκίας, έχουν φέρει κοντά τον τελευταίο χρόνο Ελλάδα και Ισραήλ, που πρόσφατα αποφάσισαν να αναβάλουν κοινή στρατιωτική άσκηση, λόγω της έντασης που επικρατεί στην περιοχή.
Συνεργασία με μέλλον
Η επίσκεψη Μπεγλίτη, είναι η πρώτη Έλληνα υπουργού Άμυνας στο Ισραήλ και αι εντάσσεται στο μνημόνιο συνεργασίας, που συμφωνήθηκε πέρσι ανάμεσα στον Γιώργο Παπανδρέου και τον ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου.
Όπως δήλωσε ο κ. Μπεγλίτης "έρχομαι ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας της χώρας μου για να δηλώσω την πολιτική μας βούληση ως Κυβέρνηση, αλλά και ως πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, ότι θέλουμε να εργασθούμε ειλικρινά οι δύο χώρες, οι δύο κυβερνήσεις, οι δύο λαοί, ώστε να αναπτύξουμε περαιτέρω και να εμβαθύνουμε τις διμερείς μας σχέσεις σε όλους τους τομείς αμοιβαίου συμφέροντος και ενδιαφέροντος".
Τόνισε, επιπλέον, ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες γύρω από την ασφάλεια του κράτους του Ισραήλ και το νόμιμο δικαίωμά του που απορρέει από το Διεθνές Δίκαιο στην αυτοάμυνα, καταδικάζοντας όλες εκείνες τις τρομοκρατικές ενέργειες από οργανώσεις που δρουν από τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη εναντίον πολιτών του Κράτους του Ισραήλ.
Μπαράκ: "Επιθυμούμε εμβάθυνση των σχέσεών μας"
Με θετικά λόγια για την αναβάθμιση της στρατιωτικής και αμυντικής συνεργιασίας των δυο χωρών μίλησε και ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ε. Μπαράκ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την επίσκεψη του Έλληνα ομολόγου του.
"Βλέπουμε με ικανοποίηση την εμβάθυνση και διεύρυνση των σχέσεων μεταξύ ημών και των Ελλήνων σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου και του τομέα ασφαλείας και επιθυμούμε να δούμε την εμβάθυνση και την διεύρυνση της συνεργασίας αυτής μεταξύ των κυβερνήσεων, μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας και μεταξύ των λαών μας", είπε ο κ. Μπάρακ.
Ο Πάνος Μπεγλίτης συναντήθηκε επίσης με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Αντιστράτηγο κ. Μπένι Γκαντζ.
Τη Δευτέρα θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Σιμόν Πέρεζ και θα συναντηθεί με τον Iσραηλινό Πρωθυπουργό, κ. Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ενώ θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Άβιντγκορ Λίμπερμαν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι νέες άδειες ταξί


permisospress.blogspot.

Δημόσιες και αμεταβίβαστες θα είναι οι νέες άδειες ταξί για τη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί ο Γιάννης Ραγκούσης για την απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Προβλέπει όμως ειδική αντιμετώπιση σε όσους τις απέκτησαν τα τελευταία χρόνια και τους οδηγούς ταξί όπως αναφέρει η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία".


Συγκεκριμένα, θεσπίζονται πρώτη φορά εναλλακτικές μορφές ταξί, όπως η προμίσθωση μέσω Internet, τα εννιαθέσια οχήματα και κυρίως η είσοδος των επί μισθώσει δικύκλων για όσους επιλέγουν αυτή τη λύση για τις μετακινήσεις τους.

Δεν προβλέπεται να θεσμοθετηθούν πληθυσμιακά κριτήρια στον καθορισμό του αριθμού των αδειών, θέμα στο οποίο επιμένουν ιδιαίτερα οι ιδιοκτήτες ταξί, αλλά θα ληφθεί μέριμνα για καλλικρατικούς δήμους με λιγότερους από 70.000 κατοίκους, που καλύπτει κυρίως τα νησιά και τα περισσότερα επαρχιακά κέντρα.

Στην Αθήνα αναλογούν 3 ταξί ανά 1.000 κατοίκους, έναντι 2 στο Βερολίνο, 2,9 στο Μόναχο, 2,1 στη Ρώμη και 1,9 στη Λισαβόνα. Στο Λεκανοπέδιο κυκλοφορούν σήμερα 15.000 ταξί και στο σύνολο της χώρας φθάνουν τις 28.000, ενώ εκτιμάται ότι δεν λείπουν οι «μαϊμούδες».

Σημείο αιχμής είναι η μαύρη αγορά που λειτουργεί εδώ και δεκαετίες στις μεταβιβάσεις αδειών. Από στοιχεία του υπουργείου Μεταφορών μόνον τα 10 τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί αφορολόγητες συναλλαγές «κάτω από το τραπέζι» που ξεπερνούν τα 5 δισ. ευρώ. Εχουν μεταβιβαστεί περίπου 35.000 άδειες με τιμές που κυμαίνονται γύρω στα 150.000 ευρώ. Τα διαφυγόντα φορολογικά έσοδα για το Δημόσιο ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, οι άδειες αγοράζονται και κληρονομούνται. Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να διαθέτει έως δύο άδειες, αλλά δικαίωμα ιδιοκτησίας έχουν και συγγενικά του πρόσωπα. Επιπλέον λειτουργούν «μάντρες», που συγκεντρώνουν άδειες και τις διαθέτουν έναντι μισθώματος της τάξης των 50 έως και 60 ευρώ την ημέρα.

Με αυτά τα δεδομένα, στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών είναι να αποκτήσει και πάλι η άδεια ταξί το δημόσιο χαρακτήρα της. Προς αυτή την κατεύθυνση προβλέπονται τα εξής:

1. Θα παραχωρούνται έναντι τιμήματος από το κράτος και με συγκεκριμένα κριτήρια. Σε συνεργασία με το υπουργείο Απασχόλησης, ιδιοκτήτες και οδηγοί θα παρακολουθούν επιδοτούμενο πρόγραμμα δίμηνης διάρκειας και θα αποκτούν ειδική πιστοποίηση. Τα σεμινάρια θα αφορούν κανόνες καλής συμπεριφοράς, εκμάθηση ξένης γλώσσας κ.λπ.

2. Θα είναι αμεταβίβαστες και θα ανανεώνονται κάθε 3-5 χρόνια, με τον ενδιαφερόμενο να είναι υποχρεωμένος να προσκομίσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Από τον περιοδικό έλεγχο θα περάσουν όλοι οι ιδιοκτήτες, ώστε να εντοπιστούν οι «μαϊμούδες».

Ειδική μέριμνα θα ληφθεί για όσους απέκτησαν άδεια ταξί τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο της κυβερνητικής δέσμευσης για απελευθέρωση του επαγγέλματος με κανόνες. Οι βασικές προτάσεις προβλέπουν:

*Τη δωρεάν παραχώρηση μισής άδειας ταξί σε όσους διαθέτουν σήμερα ανάλογο μερίδιο (μισή άδεια).

*Την εφαρμογή ενός είδους «φορολογικής αποζημίωσης», με έσοδα που θα εξασφαλιστούν από τα τέλη απόκτησης νέων αδειών και κυρίως από την επιβολή προστίμων σε πωλητές αδειών που έχουν αποκρύψει στο παρελθόν έσοδα από το Δημόσιο. Το τελευταίο πάντως δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση, αφού οι μεταβιβάσεις έχουν γίνει με συμβολαιογραφικές πράξεις όπου αναγράφονται τιμές της τάξης των 2.500 έως 5.000 ευρώ.

Ειδική μεταχείριση θα έχουν και οι σημερινοί οδηγοί ταξί, για τους οποίους προτείνεται να αποκτήσουν μισή άδεια ταξί χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Το υπουργείο Μεταφορών ευελπιστεί να κερδίσει την κοινή γνώμη με μια σειρά πρωτοβουλίες, όπως η μετατροπή μερίδας από τα κυκλοφορούντα ταξί σε μέσα για την εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Η μεγάλη αλλαγή θα έρθει με την είσοδο των δικύκλων, που θα μισθώνονται όπως τα κοινά ταξί με ειδικές ταρίφες και εκτιμάται ότι θα εξυπηρετούν καλύτερα μετακινήσεις στο κέντρο της Αθήνας και των μεγάλων πόλεων.

Αποτελεί μέρος των προμισθωμένων υπηρεσιών, που περιλαμβάνουν και τα εννιαθέσια ταξί και θα κάνουν κρατήσεις μέσω τηλεφωνικής κλίσης αλλά και Internet.

Οι υπηρεσίες αυτές θα λειτουργούν σε πανελλαδική κλίμακα, θα έχουν ελεύθερα διαπραγματεύσιμο κόμιστρο, αλλά θα απαγορεύεται να παίρνουν πελάτες από το δρόμο και θα έχουν υποχρέωση να εκδίδουν παραστατικό. Η νέα αυτή υπηρεσία αναμένεται να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της τουριστικής κίνησης και να δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

newscode.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Θησαυρό 40,2 ΔΙΣ "κρύβει" η Ελληνική γη


Τον... θησαυρό αξίας 40,2 δισ. ευρώ που βρίσκεται στα έγκατα της ελληνικής γης φέρνει στην επιφάνεια από το τέλος του χρόνου η κυβέρνηση. Ξεκινά διαγωνισμούς για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας. Πρόκειται για τα Μη Ενεργειακά Μεταλλικά Ορυκτά που ως έναν μεγάλο βάθμο βρίσκονται αναξιοποίητα και, όπως δηλώνει στο "Εθνος της Κυριακής" ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Μανιάτης, "τους επόμενους μήνες θα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε νέους διεθνείς διαγωνισμούς για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου". Το "Ε.τ.Κ." δημοσιοποιεί....




σήμερα χάρτες του ΙΓΜΕ με τα σπουδαιότερα ορυκτά της χώρας, τα οποία αναμένεται να "παίξουν" και τον καθοριστικό ρόλο στο νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας και να δημιουργήσουν μια νέα παραγωγική βάση. Το αποθεματικό δυναμικό των κυριότερων μετάλλων της χώρας Νικέλιο, Χρώμιο, Μόλυβδος - Ψευδάργυρος, Χαλκός, Ασήμι, Αντιμόνιο, Μαγγάνιο, Μόλυβδος και Βολφράμιο έχει υπολογιστεί στα 40,2 δισ. ευρώ.

Στρατηγικής σημασίας
Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι σε σχέση με σχετική ευρωπαϊκή έκθεση που συντάχθηκε πρόσφατα 14 ΜΕΟΠΥ -Sb (αντιμόνιο), Be (βηρύλλιο), Co (κοβάλτιο), Ga (γάλλιο), Ge (γερμάνιο), In (ίνδιο), Mg (μαγνήσιο), Nb (νιόβιο), PGE (πλατινοειδή μέταλλα), REE (σπάνιες γαίες), Ta (ταντάλιο), Sn (κασσίτερος), φθορίτης, γραφίτης- θεωρούνται κρίσιμα και στρατηγικής σημασίας για την ευρωπαϊκή βιομηχανία. Μερικά από αυτά απαντώνται στη χώρα μας και μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο κοιτασματολογικής έρευνας και οικονομικού ενδιαφέροντος, με δεδομένη την προστιθέμενη αναπτυξιακή τους αξία. Εξάλλου, το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να εστιαστεί στη Β. Ελλάδα.

Η μεταλλευτική αξία των βεβαιωμένων αποθεμάτων νικελίου, ψευδαργύρου, μολύβδου, χαλκού, χρυσού και αργύρου στη Μακεδονία και τη Θράκη, με βάση την ενεργό μεταλλευτική παραγωγή, τις επενδύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και τις τρέχουσες τιμές των μετάλλων, ανέρχεται περίπου σε 27,6 δισ. ευρώ. Μάλιστα ο ελληνικός εξορυκτικός κλάδος είναι έντονα και ανοδικά εξωστρεφής, με περίπου το 77% των πωλήσεών του να κατευθύνεται σε εξαγωγές. Προς αξιοποίηση οδεύουν και τα γεωθερμικά επίπεδα. Η χώρα μας έχει ισχυρό δυναμικό και ήδη οι πρώτοι διαγωνισμοί κατοκυρώθηκαν και ακολουθούν και άλλοι. Το "Ε.τ.Κ." παρουσιάζει επίσης χάρτη με τα βεβαιωμένα και πιθανά γεωθερμικά πεδία.

123.000 θέσεις εργασίας από... πρώτες ύλες
5,7 εκατ. τόνοι μέταλλο σε Θράκη και Μακεδονία
Η ελληνική γη, και ιδίως η Μακεδονία και η Θράκη, κρύβουν περίπου 5,7 εκατ. τόνους μετάλλων.
Σημαντικές ευκαιρίες, και ιδίως στη διεθνή αγορά, με εξαγωγές μεταλλευμάτων και αδρανών υλικών ανοίγονται για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΙΓΜΕ, οι πωλήσεις μεταλλευμάτων, ορυκτών, μαρμάρων και κατεργασμένων μεταλλουργικών προϊόντων για το 2008 ανήλθαν σε περίπου 1,1 δισ. ευρώ, από τα οποία οι 800.000 ευρώ, δηλαδή το 72%, αντιστοιχούν σε εξαγωγές. Για πρώτη φορά, μετά από μια μεγάλη περίοδο θετικών ρυθμών ανάπτυξης, το 2009 ο ελληνικός μεταλλευτικός κλάδος παρουσίασε σημαντική κάμψη και πτώση στη ζήτηση αλλά και στις τιμές των πρώτων υλών. Ακόμη υπήρξε πτώση παραγωγής και αξίας πωλήσεων, που κυμάνθηκε από 20-30% σε σχέση με τα αντίστοιχα μεγέθη του 2008.

Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή οικονομία επηρέασαν σημαντικά το εμπόριο των μεταλλευτικών - μεταλλουργικών προϊόντων που, σε συνδυασμό με την καθίζηση της κατασκευαστικής βιομηχανίας, οδήγησαν σε μείωση της δραστηριότητας του εξορυκτικού κλάδου στη χώρα μας.

Ομως από το 2010 καταγράφεται ήδη ανάκαμψη της παραγωγικής υποχώρησης που παρατηρήθηκε το 2009, ενώ υπάρχουν βάσιμες προοπτικές ότι η ανοδική πορεία θα συνεχισθεί και στο 2011 λόγω της προβλεπόμενης παγκόσμιας αύξησης στη ζήτηση πρώτων υλών της τάξης του 20-30%. Σήμερα απασχολούνται περίπου 23.000 εργαζόμενοι και υπάρχουν ακόμη περισσότερες από 100.000 θέσεις εξαρτημένης εργασίας. Η Ελλάδα κατέχει κλαδικά σημαντική θέση στην Ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά όσον αφορά συγκεκριμένες Μη Ενεργειακές Ορυκτές Πρώτες υλες. Τα τελευταία 20 χρόνια στις πρώτες θέσεις παραγωγικής δραστηριότητας βρίσκονται, μαζί με τον λιγνίτη, τα αδρανή υλικά και τα μάρμαρα, ο βωξίτης, τα νικελιούχα σιδηρομεταλλεύματα, οι ποζολανικές γαίες, ο μπεντονίτης, ο περλίτης, ο γύψος και η κίσσηρις.

Γιάννης Μανιάτης, υφυπουργός ΠΕΚΑ
Στο φως τα ευρήματα σε 100 περιοχές της χώρας
Στο "φως" έρχονται σύντομα και τα ευρήματα 100 σημαντικών κοιτασμολογικών περιοχών της χώρας, όπως προαναγγέλλει με δηλώσεις του στο "Εθνος της Κυριακής" ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Γ. Μανιάτης.
Ο κ. Μανιάτης τονίζει τη σπουδαιότητα της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας: "Η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον αποτελεί κορυφαία αναπτυξιακή προτεραιότητα της χώρας". Και για την εκμετάλλευσή του ο υφυπουργός σημειώνει: "Εχουμε ήδη διαμορφώσει έναν από τους πιο σύγχρονους κωδικούς μεταλλευτικών και λατομικών στην Ευρώπη". Εξάλλου, κάνει γνωστό ότι μέχρι το τέλος του χρόνους "θα δώσουμε στη δημοσιότητα τον νόμο για τα λατομεία".

Ειδική επιτροπή
Οι διεθνείς διαγωνισμοί θα ξεκινήσουν σύντομα και, όπως λέει ο υφυπουργός ΠΕΚΑ: "Ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων εξετάζει την οικονομική βιωσιμότητα των 100 σημαντικότερων κοιτασμοτολογικών περιοχών της χώρας. Τους επόμενους μήνες θα προκηρύξουμε μετά από πάρα πολλά χρόνια νέους διεθνείς διαγωνισμούς για την αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου". Το υπουργείο ΠΕΚΑ έχει δώσει επίσης προς δημόσια διαβούλευση τις νέες βασικές αρχές της εθνικής μεταλλευτικής πολιτικής. Επιχειρήσεις και άλλοι εμπλεκόμενοι θα καταθέσουν τις απόψεις τους προκειμένου να δοθούν λύσεις σε θέματα χωροταξικά, π.χ. χρήσεων γης, προτεραιότητες αξιοποίησης ορυκτών.

Η Ελλάδα, επίσης, έλαβε πρόσφατα μία σημαντική διάκριση στην ΕΕ, κάτι που αποδεικνύει και την πραγματική αξία που έχει ο ορυκτός πλούτος της. Ο υφυπουργός ΠΕΚΑ επιλέχθηκε από τον αρμόδιο Επίτροπο, Ταγιάνι, ως έναν από τους έξι υπουργούς της ΕΕ των 27 για τη χάραξη πια ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής αξιοποίησης ορυκτών πρώτων υλών.
Ρεπορτάζ : Χρήστος Κολώνας
(από το Έθνος της Κυριακής)
Διαβάστε Περισσότερα »

Ντελαπάρισε νταλίκα στο Μαρτίνο, άνοιξε το ρεύμα προς Αθήνα





Από παρακαμπτήριο γίνεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών, στο ύψος του Μαρτίνου. Τα αυτοκίνητα οδηγούνται στον παράδρομο της εθνικής στη γέφυρα του Μαρτίνου και μέχρι το Κάστρο.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα συρόμενο φορτηγό ντελαπάρισε στο 117 χλμ. με αποτέλεσμα να κλείσει το δρόμο. Μέχρι και αυτή την ώρα προσπαθούν να καθαρίσουν το οδόστρωμα, το οποίο έχει γεμίσει με κόλλα πλακιδίων σε σκόνη που μετέφερε σε κουβάδες η νταλίκα.

Όπως είπε στο LamiaReport ο Διοικητής του Α΄Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων κ. Πάππος ο δρόμος σε λίγο θα δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία.
LamiaReport
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ