Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Πώς θα υπολογίσετε το έκτακτο χαράτσι



Από μερικές δεκάδες ευρώ έως και 2.000-3.000 ευρώ, ανάλογα με την έκταση της δομημένης ακίνητης περιουσίας των φορολογούμενων και την αντικειμενική αξία της περιοχής που βρίσκονται τα ακίνητα, θα κυμανθεί ο λογαριασμός της έκτακτης εισφοράς που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Παρότι η συγκεκριμένη κλίμακα υπολογισμού της έκτακτης εισφοράς δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί - αυτό θα γίνει ως την ερχόμενη Τρίτη, όπως ανακοίνωσε
ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος - οι ιδιοκτήτες σε πολύ φθηνές περιοχές θα επιβαρυνθούν με έκτακτη εισφορά μισό ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ενώ οι ιδιοκτήτες στις πολύ ακριβές περιοχές θα πληρώσουν 10 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Αυτό σημαίνει ότι, για ένα ακίνητο 60 τ.μ. σε κάποιο χωριό της Ελλάδος με αντικειμενική τιμή έως 500 ευρώ, η έκτακτη εισφορά θα ανέλθει σε 30 ευρώ, ενώ, αν το ακίνητο αυτό έχει έκταση 100 τ.μ., θα καταβληθεί εισφορά 50 ευρώ.

Στις ακριβές περιοχές, όπου η έκτακτη εισφορά θα είναι 10 ευρώ το τ.μ., ο λογαριασμός θα φθάσει τα 1.500 ευρώ για ένα ακίνητο 150 τ.μ. και 2.000 ευρώ για ακίνητο 200 τ.μ..

Στην προκειμένη περίπτωση, πρόκειται για περιοχές όπως η Εκάλη, η Κηφισιά, η Φιλοθέη και γενικά όλα τα ακριβά προάστια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και κάποιων άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας.

Σε περιοχές που θεωρούνται μεσαίου κόστους, σε ό,τι αφορά στην τιμή ζώνης, ο υπολογισμός της έκτακτης εισφοράς θα γίνει κατά μέσο όρο με 4-5 ευρώ το τ.μ.. Αυτό σημαίνει ότι, για ένα ακίνητο 100 τ.μ. σε μια τέτοια περιοχή, η έκτακτη εισφορά θα ανέλθει σε 500 ευρώ.

Στο Υπουργείο Οικονομικών δεν αποκλείουν η έκτακτη εισφορά για το 2011 να καταβληθεί έως και σε δύο δόσεις μέχρι τον Φεβρουάριο, ενώ σε έως έξι δόσεις θα καταβληθεί η έκτακτη εισφορά για το 2012.

Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται είναι τι θα γίνει με το γεγονός ότι οι λογαριασμοί της Δ.Ε.Η. στα ενοικιαζόμενα ακίνητα αποστέλλονται στους ενοικιαστές. Στην περίπτωση αυτή, οι τελευταίοι θα πρέπει να καταβάλουν την εισφορά και στη συνέχεια να εισπράξουν από τους ιδιοκτήτες το ποσό που κατέβαλαν.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος
zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δημοσιογράφος χ...... πάνω της live on camera...VIDEO





Μια δημοσιογράφος την ώρα που παίρνει συνέντευξη παθαίνει κάτι απρόοπτο που…

εκανε καφέ το παντελόνι της





news24gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι τροχονόμοι στα σχολεία


Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ένστολοι αστυνομικοί της Τροχαίας θα διανείμουν αύριο ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής σε γονείς και μαθητές δημοτικών σχολείων σε όλη τη χώρα. Η πρωτοβουλία αυτή, που....




πραγματοποιείται με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, έχει σαν στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων και των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Ανάλογες ενδεικτικές συμβουλές προς τους γονείς είναι αναρτημένες και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας ως εξής:

Όλοι θέλουμε τα παιδιά μας να πηγαίνουν και να επιστρέφουν από τα σχολεία τους ασφαλή. Να θυμάστε ότι οι γονείς είναι εκείνοι που δίνουν τα πρώτα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στο παιδί.

Γι αυτό:


• Αναζητήστε την πιο ασφαλή διαδρομή, που πρέπει να ακολουθεί το παιδί σας, για να φθάσει και να επιστρέψει από το σχολείο του.


• Η πιο σύντομη διαδρομή δεν είναι απαραίτητα και η πιο ακίνδυνη. Ελέγξετε πολλές φορές το δρομολόγιο για το σχολείο του παιδιού σας. Όταν καταλήξετε στην πιο κατάλληλη διαδρομή, φροντίστε να τη διανύσετε πολλές φορές μαζί του, έτσι ώστε να του αποτυπωθεί σωστά.


• Ακολουθώντας καθημερινά την ίδια διαδρομή, θα μπορεί σιγά-σιγά να γνωρίσει όλες τις ιδιαιτερότητες και ιδιομορφίες του δρομολογίου και κατά συνέπεια τους ενδεχόμενους κινδύνους.


• Το παιδί πρέπει να μάθει να σταματά στην άκρη του πεζοδρομίου, πριν περάσει στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Πρέπει να μάθει να ελέγχει προσεκτικά αριστερά και δεξιά το δρόμο και να τον διασχίζει μόνο όταν θα είναι απόλυτα σίγουρο ότι δεν περνούν οχήματα.


• Μάθετε στο παιδί σας να αντιλαμβάνεται σωστά πότε ένα όχημα είναι μακριά ή κοντά του. Μια κακή εκτίμηση μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα.


• Κρατάτε πάντα από το χέρι το παιδί σας που πρέπει να βαδίζει στην εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου.


• Μάθετε στο παιδί σας ότι ακόμα και στις διαβάσεις των πεζών πρέπει να είναι εξίσου προσεκτικό. Και στην περίπτωση αυτή ισχύει ο προσεκτικός έλεγχος του δρόμου δεξιά και αριστερά.


• Ιδίως τις βραδινές ώρες, το κίτρινο χρώμα στα ρούχα του παιδιού ή τα αντανακλαστικά αυτοκόλλητα, βοηθούν τους οδηγούς να αντιληφθούν καλύτερα την παρουσία του στο δρόμο.


• Αν στο σχολείο ή τη διαδρομή υπάρχει έλλειψη ή φθορές σε σηματοδότες ή πινακίδες (οδικά σήματα), ενημερώστε άμεσα τους αρμόδιους φορείς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα η χορήγηση αδειών μουσικής στη Δημοτική Κοινότητα Λιβαδειάς


Τη Δευτέρα  12 Σεπτεμβρίου, στο Παλαιό Δημαρχείο, θα πραγματοποιηθεί η 19η  Συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδειάς με θέματα ημερήσιας διάταξης τα ακόλουθα:
1.    Χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικής και παρατάσεως στην εταιρεία ΜΠΟΝΗ Σ & ΣΙΑ Ο.Ε  (διακριτική επωνυμία ΑΡΩΜΑ )
2.    Χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικής και παρατάσεως στην εταιρεία ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΟΝΔΡΟΣ –ΨΑΡΟΜΥΑΛΟΣ Ο.Ε . (διακριτική επωνυμία  INDIGO)
3.    Χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικής και παρατάσεως στην εταιρεία ΓΚΩΝΙΑΣ Α.Ε ( Κατάστημα Σνακ Μπάρ-Πιτσαρία )
4.    Χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικής και παρατάσεως στην εταιρεία ΓΚΩΝΙΑΣ Α.Ε ( Καφετέρια με διακριτική επωνυμία ΑΚΑΔΗΜΙΑ  )
5.    Χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικής και παρατάσεως στην ΡΕΝΤΙΦΗ ΜΑΡΙΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ ( διακριτική επωνυμία ΕΡΚΥΝΑ )
6.    Χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικής και παρατάσεως στην εταιρεία
Ε.ΣΙΔΗΡΑΣ –ΧΡ.ΤΣΙΤΣΙΚΛΗΣ Ο.Ε ( διακριτική επωνυμία  DOLCE ) .
7.    Χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικής και παρατάσεως στον ΜΠΑΡΤΖΟ ΓΕΩΡΓΙΟ του ΠΑΝΤΕΛΗ .
8.    Χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικής και παρατάσεως στον ΤΣΑΜΠΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟ του ΑΝΔΡΕΑ  ( διακριτική επωνυμία MOSTRA CAFÉ).
9.    Χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικής και παρατάσεως  στον ΚΟΡΟΓΙΑΝΝΟ ΓΕΩΡΓΙΟ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ( διακριτική επωνυμία ΜΙΔΕΙΑ ) .
10.    Χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικής και παρατάσεως στην εταιρεiα ΜΠΟΛΟΒΙΝΗ Γ – ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ Α. Ο.Ε (διακριτική επωνυμία CAFE AMAN )
11.    Προέγκριση Ιδρυσης Καταστήματος « Κυλικείο εντός 1ου Δημοτικού Σχολείου » της ΜΠΕΖΕΝΤΕ ΙΩΑΝΝΑΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ.
12.    Προέγκριση Ιδρυσης Καταστήματος  « ΟΒΕΛΙΣΤΗΡΙΟ » της  ΚΑΛΛΙΑΝΤΑΣΗ ΠΑΓΩΝΑΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ .
13.    Προέγκριση Ιδρυσης Καταστήματος   « Παιδότοπου » της ΠΟΛΥΤΑΡΧΟΥ ΜΑΡΙΑΣ .
14.     Γνωμοδότηση για την εκτέλεση του έργου « Διαμόρφωση Χώρου για τη λειτουργία Εμποροπανήγυρης
»σύμφωνα με την 59/2011 μελέτη της ΤΥΔΛ .
15.    Γνωμοδότηση για την εγκατάσταση πρόχειρων σταυλικών εγκαταστάσεων ποιμνίου δυναμικότητας 27 προβάτων της Πούλου Ερασμίας .
16.    Εξέταση αιτήματος κου Κατσούλα Δημητρίου ,για παραχώρηση θέσης στάθμευσης Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ , στην οδό Φίλωνος .
17.    Εξέταση αίτησης του κου Ντούσα Ιωάννη  για ενοικίαση κοινόχρηστου χώρου Πεζοδρομίου επί της οδού Κορύνης , για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων .
siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα ξεκινά η δίκη για τη σφαγή στο Δίστομο


Μια σημαντική δίκη που αφορά άμεσα τα θύματα της σφαγής των 218 κατοίκων του μαρτυρικού Διστόμου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στις 10 Ιουνίου 1944, ξεκινά αύριο, Δευτέρα, και θα διαρκέσει ως την προσεχή Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Πρόκειται για την υπόθεση της ετεροδικίας που θα εκδικαστεί στη Χάγη, κατόπιν προσφυγής της Γερμανίας εναντίον της Ιταλίας, εξαιτίας της εκτέλεσης απόφασης υπέρ του Διστόμου, δίκη στην οποία θα παρέμβει και το ελληνικό δημόσιο, με απόφαση που έλαβε το υπουργικό συμβούλιο, ύστερα από εισήγηση του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, όταν πριν από μερικούς μήνες ανακινήθηκε το ζήτημα με την κατάθεση της γερμανικής προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο.
Το Ευρωπαϊκό Κέντρο για τα Συνταγματικά και Ανθρώπινα Δικαιώματα (ECCHR) και η Ένωση Δημοκρατικών Δικηγόρων Γερμανίας (RAV), διοργανώνουν αύριο το απόγευμα (18.30) στο Πανεπιστήμιο της Χάγης, συμπόσιο με θέμα: "Αποζημιώσεις λόγω μαζικών παραβιάσεων των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σύγχρονες εξελίξεις και προκλήσεις σχετικά με την Ετεροδικία του Κράτους".
Στο συμπόσιο, το οποίο παρουσιάζει μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον, θα παρουσιαστεί η εξέλιξη της υπόθεσης του Αργύρη Σφουντούρη, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τον δικηγόρο Martin Klingner, ο οποίος έχει και το χειρισμό της.
Θα παραστούν, επίσης, και αναμένεται να παρέμβουν οι Βασίλειος Καρκούλιας και Μιλτιάδης Σφουντούρης, πρόεδρος και γραμματέας, αντίστοιχα, της Πανελλήνιας Ένωσης Θυμάτων Ναζιστικής Κατοχής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Oι κρατούμενες του Ελαιώνα μιλούν για την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο

Δύο κρατούμενες μιλούν για την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο
permisospress.blogspot.com

Τα όνειρα δεν φυλακίζονται, δεν περιορίζονται. Δεν μπορούν να κλειστούν πίσω από τα κάγκελα μίας φυλακής, μεγαλώνουν, ταξιδεύουν και όταν υπάρχει θέληση, μπορούν να γίνουν και πραγματικότητα. Η Ντίνα και η Σάμαρ είχαν το δικό τους όνειρο. Έγκλειστες στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα, θέλησαν να πετάξουν μακριά και βρήκαν, ως άρμα, τη σπουδή.
Κατάφεραν, η μεν Ντίνα να συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις και να περάσει στο τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η δε Σάμαρ να εγγραφεί στο τμήμα Κοινωνιολογίας στο Ρέθυμνο. Πριν λίγες μέρες έφτασε στα χέρια τής καθεμιάς μία προσωπική συγχαρητήρια επιστολή του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Πεταλωτή. «θα ήθελα να σου εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για τη σπουδαία σου επιτυχία...», ξεκινούσε η επιστολή και ταυτόχρονα άνοιγε για τις κοπέλες μία άλλη πόρτα από τη βαριά του σωφρονιστικού καταστήματος.
Στα 38 της χρόνια η Ντίνα βρέθηκε στη φυλακή. Δεν έχει σημασία ο λόγος. Είναι «μέσα» 15 μήνες τώρα. Έχει καταδικαστεί σε 15 χρόνια, αν και η υπόθεσή της δεν έχει περάσει από δευτεροβάθμιο δικαστήρια και άρα, δε έχει τελεσιδικίσει ακόμη. «Περιμένω να γίνει το τελευταίο δικαστήριο, για να δω ποια θα είναι η τελική μου ποινή», λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, μέσα από τις φυλακές. Δεν θέλει να θυμάται και να συζητάει τον λόγο, που την οδήγησε εκεί. «Ας το αφήσουμε αυτό, καλύτερα. Ας μιλήσουμε για την πόρτα που άνοιξε μπροστά μου...».
«Ήθελα πολύ να σπουδάσω και εδώ, στις φυλακές, υπάρχει πολύς ελεύθερος χρόνος. Είναι στην κρίση της καθεμιάς μας να τον διαχειριστεί όπως εκείνη νομίζει καλύτερα. Εγώ επέλεξα να διαβάζω αυτές τις τρεις ώρες, κάθε μέρα, που είχα στη διάθεσή μου», υπογραμμίζει και προσθέτει: «Πάντα υπάρχει τρόπος. Αν υπάρχει θέληση, τότε υπάρχει και η δύναμη, ώστε να μην αφηνόμαστε στις δυσκολίες της ζωής».
Η Ντίνα είχε απολυτήριο λυκείου, παρακολούθησε μέσα στις φυλακές τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας (κατ' ιδίαν διδαχθέντων) και κατάφερε να συγκεντρώσει 15.000 μόρια. «Πρώτη μου επιλογή ήταν η γερμανική φιλολογία, η σχολή που πέρασα ήταν η δεύτερή μου επιλογή. Μ' ενδιαφέρει πολύ ο πολιτισμός. Ήταν ένα όνειρο ζωής για μένα να σπουδάσω. Είμαι πολύ χαρούμενη που θα το καταφέρω και μάλιστα κάτω από δύσκολες συνθήκες».
Τα όνειρά της δεν περιορίζονται μόνο στην απόκτηση ενός τίτλου σπουδών. «Τώρα που άνοιξε αυτή η πόρτα θέλω να προχωρήσω. Όταν τελειώσω θα μ' ενδιέφερε να κάνω ένα μεταπτυχιακό, να πάρω μία εξειδίκευση. Έχω πολλές προσδοκίες ακόμα. Γιατί να μη δω και την προοπτική μίας ακαδημαϊκής καριέρας», λέει.
Το μήνυμα που θέλει να περάσει προς όλους είναι ότι «πάντα υπάρχει τρόπος, ακόμα και γι' αυτούς που είναι έγκλειστοι. Πρέπει να προσπαθούμε και να μην εγκαταλείπουμε. Όταν είμαστε ελεύθεροι πολίτες, δυστυχώς, δίνουμε άλλες προτεραιότητες και προσπερνούμε τα σημαντικά».
Η Σάμαρ, ήρθε από τη Γεωργία στην Ελλάδα πριν από 10 χρόνια. Στις φυλακές βρίσκεται εδώ και 2,5 χρόνια, εκτίοντας ποινή κάθειρξης επτά χρόνων. Σήμερα, στα 27 της χρόνια, αποφάσισε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να σπουδάσει. Για το λόγο αυτό γράφτηκε στο τμήμα Κοινωνιολογίας στο Ρέθυμνο.
«Εγώ δεν έδωσα εξετάσεις, είναι άλλη η διαδικασία. Κατέθεσα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και κατάφερα να εγγραφώ στη σχολή, που ήθελα», λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.
Τα ελληνικά της είναι σε εξαιρετικό επίπεδο. Εξηγεί: «Το 2007 πήρα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την επάρκεια γλώσσας, ενώ είχα πάρει το απολυτήριο λυκείου από τη Γεωργία, πριν έρθω στην Ελλάδα».
Στην Ελλάδα η Σάμαρ, εργαζόταν ως μπέιμπι σίτερ. «Θα ήθελα να προσφέρω στους ανθρώπους με όποιον τρόπο μπορώ, γι' αυτό και επέλεξα να σπουδάσω Κοινωνιολογία», λέει και προσθέτει: «Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω νηπιαγωγός. Περνώντας από εδώ έγινε μία ανατροπή σε πολλά πράγματα της ζωής μου. Άλλαξαν πολλά και είδα με διαφορετικό μάτι τον κόσμο».
«Αν θέλει κάτι κάποιος πολύ, μπορεί να το πετύχει, όσες δυσκολίες κι αν έρθουν. Εμένα αυτό μου έμαθε η ως τώρα ζωή μου», τονίζει.
Τα δύο κορίτσια περιμένουν να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής τους στις σχολές, που πέρασαν. Τα μαθήματα θα τα παρακολουθούν μέσα από τις φυλακές με το υλικό που θα τους στέλνουν τα πανεπιστήμια, αλλά και μέσω διαδικτύου. Οι εξετάσεις θα δίνονται κατά πάσα πιθανότητα εντός του σωφρονιστικού καταστήματος, αλλά όλα αυτά θα συμφωνηθούν μεταξύ της διεύθυνσης των φυλακών και των πανεπιστημιακών τμημάτων.
Ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, (Ειδική Γραμματεία Σώματος Επιθεώρησης και Ελέγχου Καταστημάτων Κράτησης), Μαρίνος Σκανδάμης, συγχαίρει τις δύο κοπέλες, μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Συγχαρητήρια για τη σκληρή προσπάθεια που κατέβαλαν σε ένα ιδιαίτερα σκληρό περιβάλλον. Είναι διπλά άξιες γι' αυτό που πέτυχαν. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε το υπουργείο Δικαιοσύνης επιχειρήσαμε και δώσαμε μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη, όσο το δυνατόν, περισσότερων εκπαιδευτικών, μορφωτικών και πολιτιστικών θεσμών».
Τονίζει δε ότι «αυτή τη στιγμή, στα ελληνικά καταστήματα κράτησης, λειτουργούν περισσότερα από 40 προγράμματα, όπως ομάδες ενισχυτικής διδασκαλίας, θεατρικές ομάδες, εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών, εργαστήρια εκμάθησης και πιστοποίησης της ελληνικής γλώσσας, εργαστήρια χειροτεχνίας κ.α.».
Ανακοινώνει ότι εντός του Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσουν πιλοτικά και Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, σε περίπου πέντε σωφρονιστικά καταστήματα.
«Να τονιστεί ότι η εκπαίδευση απασχολεί δημιουργικά τον κρατούμενο, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις κοινωνικής επανένταξης, ήδη μέσα από τον σωφρονιστικό χώρο, και παρέχει τα εφόδια στον κρατούμενο, για να πατήσει στα πόδια του, βγαίνοντας από το κατάστημα», καταλήγει ο κ. Σκανδάμης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απεργία αύριο και μεθαύριο σε ΔΟΥ και Τελωνεία


Αντιδρούν για την «προσωπική διαφορά» οι υπάλληλοι

Απεργούν αύριο και μεθαύριο οι εργαζόμενοι σε ΔΟΥ και τελωνεία, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να ανακαλέσει τη συμφωνία περί προσωπικής διαφοράς, στο νέο μισθολόγιο.

Οι εργαζόμενοι του υπουργείου Οικονομικών αντιδρούν κάθετα στην ανάκληση της συμφωνίας περί «προσωπικής διαφοράς», η οποία θα έχει σημαντική επίπτωση στο ύψος του εισοδήματός τους.

Το συνδικαλιστικό όργανο των εφοριακών θα συνεδριάσει στις 13 του μήνα, προκειμένου να αποφασίσει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο Ντοκουμέντο! Τα Εγκλήματα του Τρίτου Ράιχ Εναντίον των Ελλήνων.


Δυστυχώς το τέταρτο Ράιχ έχει έρθει στη χώρα μας με βελούδινο τρόπο (τράπεζες και χρέος) και συνεχίζει να απλώνει τα πλοκάμια του στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Στο παρακάτω video θα δείτε συγκλονιστικές εικόνες από την πείνα που υπέστη ο Ελληνικός Λαός στη...
Γερμανική κατοχή 1941-44 καθώς και τα εγκλήματα των ναζί.

Ένα συμπέρασμα μπορούμε να βγάλουμε από το video αυτό . Ή θα διώξουμε το Τέταρτο Ράιχ και τα εδώ υποχείριά του με οποιονδήποτε τρόπο όσο συντομότερα γίνεται, ή είναι πολύ πιθανόν να ξαναβιώσουμε τις εικόνες που θα δείτε στο video.

ΠΡΟΣΟΧΗ . ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ. ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΔΟΥΝ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ

http://ksipnistere.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα:Του έπεσε το κινητό την ώρα της διάρρηξης!



Το κινητό τηλέφωνο πρόδωσε τους διαρρήκτες σπιτιού...
και η αστυνομία συνέλαβε τον έναν από τους δύο δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες  oι διαρρήκτες μπήκαν ανενόχλητοι όπως συνήθως σε σπίτι στην Χαλκίδα και πήραν διάφορα αντικείμενα αξίας.

Φεύγοντας όμως έπεσε στο πάτωμα το τηλέφωνο του ενός δράστη, χωρίς εκείνος να το αντιληφθεί. Όταν αργότερα κατάλαβε την απώλεια, επικοινώνησε από άλλη συσκευή για να το εντοπίσει, μην γνωρίζοντας βέβαια πως του είχε πέσει την ώρα της διάρρηξης. Για κακή του τύχη όμως αυτός που απάντησε ήταν αστυνομικός, αφού η αστυνομία είχε ήδη ενημερωθεί για το περιστατικό. Ο αστυνομικός προθυμοποιήθηκε να παραδώσει στον αλλοδαπό το τηλέφωνο και του έκλεισε ραντεβού. Μαζί του όμως υπήρχαν και άλλοι αστυνομικοί που συνέλαβαν τον δράστη.
24wro
Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία: 3 συλλήψεις για κλοπή καλωδίων χαλκού


permisospress.blogspot.

2 άνδρες και 1 γυναίκα συνέλαβαν άνδρες της Α΄ΟΠΚΕ Βοιωτίας, όταν στις 10.00 το βράδυ σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο 39ο χλμ. Θηβών-Λιβαδειάς, βρήκαν στο αυτοκίνητο που επέβαιναν 2 κόφτες μετάλλων, καθώς επίσης και χάλκινα καλώδια της ΔΕΗ και άλλα που είχαν αφαιρέσει όπως ομολόγησαν από εγκαταλειμμένο εργοστάσιο στη Λιβαδειά.



Διαβάστε Περισσότερα »

Κανένα ελληνικό στα 300 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου


permisospress.blogspot.com
Κανένα από τα έξι ελληνικά πανεπιστήμια που προκρίθηκαν κατά τον έλεγχο της εταιρείας QS (Quacquarelli Symonds) για τους διεθνείς πίνακες κατάταξης, δεν κατάφεραν να διακριθούν στον κατάλογο με τα 300 καλύτερα παγκοσμίως. Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών διακρίνεται ως....




το καλύτερο ελληνικό πανεπιστήμιο, αν και έπεσε κατά 101 θέσεις στον διεθνή πινάκα κατάταξης: από την 286η θέση το 2010 στην 387η θέση το 2011.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καθώς και το Πανεπιστήμιο Κρήτης έπεσαν στην κατάταξη και ενώ το 2010 είχαν καταλάβει την 401η-450η θέση, φέτος ανέρχονται στην 451η-500η θέση.

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Πατρών έπεσαν στην κατάταξη και ενώ το 2010 είχαν καταλάβει την 401η-500η θέση, το 2011 ανέρχονται στην 551η-600η θέση και τέλος, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έπεσε σε κατηγορία και από την 600η θέση τώρα βρίσκεται στην 601η θέση.

Η συνολική επίδοση των πανεπιστημίων βασίζεται σε 6 βασικούς παράγοντες: Ακαδημαϊκή Επισκόπηση, Επισκόπηση των Εργοδοτών, Σχολές ανά Μαθητή, Αναφορά ανά Μαθητή, Διεθνείς Σχολές και Διεθνείς Φοιτητές.Για δεύτερο συνεχές έτος το Πανεπιστήμιο του Cambridge βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης και μαζί με το πανεπιστήμιο του Harvard, του MIT, του Yale και της Οξφόρδης συνιστούν την πρώτη πεντάδα.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ: Άκου Έλληνα…




Άκου Έλληνα την καρδία σου… αυτή σου το έλεγε ΠΑΝΤΑ! 


Αυτή σου φωνάζει και ΤΩΡΑ «Δεν γενήθηκες ουραγός»…









tsantiri.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εναρξη εγγραφών στο τμήμα στίβου «Γ.Σ. ΠΙΝΔΑΡΟΣ»


Εναρξη περιόδου 12 Σεπτεμβρίου 2011. 
Εγγραφές και προπονήσεις καθημερινά από 16:00-17:30  στο Δημοτικό Στάδιο Θήβας
 
 
 
 
 
aliartos-spor
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκλονιστικό βίντεο: Φρικιαστικά ατυχήματα που αποφεύγονται την τελευταία... στιγμή!




Οι άνθρωποι αυτοί είχαν πραγματικά... άγιο. Δείτε πως γλιτώνουν πραγματικά παρά... τρίχα.


a-pistefto.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Μειώσεις έως και 50% στους μισθούς από το νέο μισθολόγιο


H κυβέρνηση ποντάρει πολλά στην εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου από την 1η Οκτωβρίου για να εξοικονομήσει από την μείωση του μισθολογικού κόστους του Δημοσίου 200 εκατομμύρια ευρώ φέτος και ένα δισεκατομμύριο ευρώ το 2012.
Μάλιστα όπως τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» , το δημοσιονομικό όφελος μέσω του ενιαίου μισθολογίου, θα υπερβαίνει τις απαιτήσεις της τρόικας για το 2011 και το 2012.
«Το νέο μισθολόγιο συνάπτεται με το νέο βαθμολόγιο και με μεγάλες θεσμικές αλλαγές στον χώρο της δημόσιας Διοίκησης, αλλά και στον χώρο των ΔΕΚΟ. Πρόκειται για ένα νέο θεσμικό πλαίσιο βασισμένο στην αξιοκρατία και τη διαφάνεια. Πρόκειται για μία παρέμβαση που έχει έντονο το στοιχείο της ηθικής νομιμοποίησης και της εσωτερικής δικαιοσύνης. Το όφελος θα είναι πολύ μεγάλο», σημειώνει ο υπουργός.
Οι μειώσεις μπορεί να φτάνουν και στο 50% του μισθού.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να δοθεί μπόνους παραγωγικότητας, αλλά η τρόικα δεν φαίνεται ζεστή στην υιοθέτηση αυτού του μέτρου.
Ακόμη στο νέο μισθολόγιο δεν θα υπάρχει καμία διαφοροποίηση στις αποδοχές υπάλληλων που εργάζονται στην ίδια θέση και έχουν τα ίδια προσόντα.
.
Τέλος στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν ότι θα πρέπει να υπάρξει μία μεταβατική περίοδος για τις μειώσεις των αποδοχών των εν ενεργεία δημοσίων υπαλλήλων, αλλά η τρόικα έχει ξεκαθαρίσει ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει. 
newscode.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

H «Βαβυλωνία» στα Τροφώνια 2011



«Βαβυλωνία»
Τροφώνια 2011
Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου
Ώρα έναρξης 8:30 μ.μ.
Ανοικτό Θέατρο Κρύας

Το Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς και ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου παρουσιάζουν τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας και ώρα 8:30 μ.μ. τη θεατρική παράσταση «Βαβυλωνία» του Δημήτριου Κ. Βυζάντιου.

Σκηνοθεσία: Χρύσανθος Καγιάς

Πρωταγωνιστούν:
Κατερίνα Ζαχείλα, Μαρίνος Φίλων, Βαγγέλης Γούπιος, Φώφη Μπάλιου, Παρασκευάς Κουνούκλας, Γιώργος Αγραφιώτης, Γιώργος Πούλος, Δημήτρης Λεβέντης, Αντωνία Σαραντίδου, Βιργινία Παππά, Κατερίνα Κακοσαίου, Γιώργος Ηλιάδης
Είσοδος Ελεύθερη
viwtika.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα »

Όταν το παιδί αρνείται να πάει στο σχολείο


Πώς να το αντιμετωπίσετε!

Πολλά από τα παιδιά που πάνε πρώτη φορά σχολείο, μπορεί να αρνηθούν να πάνε σχολείο. Η άρνηση αυτή είναι τόσο έντονη που φέρνει σε απελπισία γονείς και δασκάλους, γιατί δεν ξέρουν τι να κάνουν.

Μερικές φορές μάλιστα, οι γονείς αντιδρούν με έντονο θυμό σε αυτή τη συμπεριφορά του παιδιού, αλλά γρήγορα διαπιστώνουν ότι με αυτή την αντίδραση, όχι μόνο δεν πετυχαίνουν τίποτα, αλλά μπορεί και να φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα, από αυτά που επιθυμούν.

Πώς εμφανίζεται;

Ένα μικρό παιδί μπορεί να κλαίει, να κάνει εμετούς και να παραπονιέται για πονοκεφάλους, πόνους στο στομάχι ή στην κοιλιά. Ακόμα, μπορεί να αρχίζει να βρέχεται τη νύχτα, να μωρουδίζει και να είναι πολύ προσκολλημένο στη μητέρα του, ή σε κάποιον άλλον ενήλικο μέσα στο σπίτι.

Ένα μεγαλύτερο παιδί μπορεί επίσης να έχει άγχος, να φοβάται υπερβολικά, να παραπονιέται ότι έχει πονοκεφάλους και ζαλάδες, και ότι δεν μπορεί να συγκεντρωθεί. Μερικές φορές το παιδί είναι θλιμμένο, δεν μπορεί να κοιμηθεί καλά κι έχει ανορεξία.

Με αυτά τα συμπτώματα, το παιδί εκδηλώνει έντονο άγχος. Αυτό μπορεί να συνδέεται με το φόβο του μήπως αποτύχει στο σχολείο, μήπως δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις προσδοκίες των γονιών και των δασκάλων του.

Έτσι προτιμά να μην εγκαταλείψει την ασφάλεια του σπιτιού του. Πολύ συχνά, και οι ίδιοι οι γονείς –ιδίως η μητέρα – δυσκολεύονται να αποχωριστούν το παιδί τους.

Παιδιά που αρνούνται να πάνε στο σχολείο αναφέρουν καμιά φορά ότι τους πειράζουν οι συμμαθητές τους, ή ότι ο δάσκαλός τους είναι ιδιαίτερα αυστηρός, χωρίς αυτό απαραίτητα να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Τι μπορείτε να κάνετε;

Σε ένα μικρότερο παιδί:

Δείξτε στο παιδί ότι νοιάζεστε γι’ αυτό
Βοηθήστε το να αποχωριστεί ευκολότερα τη μητέρα του, ενθαρρύνοντάς την να μένει λίγη ώρα για κάποιο χρονικό διάστημα, στο προαύλιο του σχολείου
Βοηθήστε το παιδί να νιώσει άνετα με τους συμμαθητές του, χρησιμοποιώντας το δυναμικό της ομάδας της τάξης, και φροντίστε να δημιουργήσει μια σχέση με κάποιο άλλο παιδί
Ενθαρρύνετε το παιδί να ενταχθεί στην ομάδα, χωρίς να το μειώνετε ή να το αποπαίρνετε
Το παιχνίδι με τα άλλα παιδιά θα το βοηθήσει να νιώσει πιο άνετα και θα αποκτήσει κάποια εμπιστοσύνη στον εαυτό το
Αν θελήσει να επικοινωνήσει με το σπίτι τηλεφωνικά, διευκολύνετέ το
Φροντίστε όσο κρατάει το πρόβλημα να μην είστε πολύ απαιτητικοί μαζί του, έχοντας υπόψιν σας, ότι είναι πιο σημαντικό να παραμείνει το παιδί στην τάξη, παρά να κάνει τα μαθήματά του
Μην το φορτώσετε με σχολικές υποχρεώσεις και μην έχετε απαιτήσεις για σχολική επίδοση
Αν το παιδί δεν έρθει σχολείο, φροντίστε, αν είναι δυνατόν, να επικοινωνήσετε μαζί του, εκδηλώνοντάς του το ενδιαφέρον σας. Ακόμα, μπορείτε να παροτρύνετε μερικούς συμμαθητές του να κάνουν το ίδιο.

Σε ένα μεγαλύτερο παιδί:

Προσπαθήστε να καταλάβετε, συζητώντας με το παιδί, τα αίτια που του προκαλούν ανησυχία, ή άγχος (π.χ. η αλλαγή του δασκάλου, κάποια αρρώστια στην οικογένεια, ο αποχωρισμός από ένα σημαντικό στη ζωή του παιδιού πρόσωπο).
Συζητήστε με τους γονείς του τις πιθανές αιτίες, κι εξηγήστε τους ότι:
δεν είναι ένδειξη αδιαφορίας, ή τεμπελιάς του παιδιού
Μια αλλαγή σχολείου –ιδίως σε αυτήν τη φάση- δεν βοηθάει, γιατί το πρόβλημα μπορεί να εμφανιστεί και στο άλλο σχολείο
Η επιστροφή στο σχολείο μπορεί να γίνει σταδιακά (στην αρχή μπορεί να το συνοδεύει η μητέρα, ή και ο πατέρας, κι αργότερα κάποιο άλλο φιλικό πρόσωπο)
Ακόμα κι αν το παιδί απουσιάζει απ’ το σχολείο για αρκετό χρονικό διάστημα, ο πρωταρχικός στόχος είναι να επιστρέψει και να παραμείνει στο χώρο του σχολείου. Επομένως, η σχολική του επίδοση σ’αυτή τη φάση είναι δευτερεύουσας σημασίας.

Πηγή: iatronet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι θεωρίες συνωμοσίας 10 χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου

Ήξερε η κυβέρνηση Μπους για το χτύπημα;

Οι θεωρίες συνωμοσίας για το τι κρύβεται πίσω από τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου «ανθούν», μολονότι έχουν περάσει δέκα ολόκληρα χρόνια από το τρομακτικό χτύπημα.

Σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή τη 10η επέτειο από τη «μέρα που άλλαξε τον κόσμο», πολλοί Αμερικανοί δεν πιστεύουν ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ήταν αυτός που οργάνωσε την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους.

Η επίθεση χρεώθηκε στην τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα και τον ηγέτη της, που προετοίμαζαν μυστικά το χτύπημα στην «καρδιά» της υπερδύναμης. Δέκα χρόνια μετά η επίσημη αυτή εκδοχή συνεχίζει να αμφισβητείται.

Ίσως κανένα άλλο γεγονός στην παγκόσμια σύγχρονη ιστορία να μην έχει δημιουργήσει τόσες πολλές θεωρίες συνωμοσίας όσο το χτύπημα των Δίδυμων Πύργων και του Πενταγώνου.



Η πιο διαδεδομένη θεωρία συνωμοσίας

Η πιο διαδεδομένη από όλες αυτές τις θεωρίες συνωμοσίας, είναι ότι η επίθεση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 2.752 άτομα, ήταν ενορχηστρωμένη από την αμερικανική κυβέρνηση η οποία μάλιστα είχε τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς σε διάφορους ορόφους των Δίδυμων Πύργων, η πυροδότηση των οποίων ήταν αυτή που τελικά τους κατεδάφισε.

Ένας από τους ισχυρισμούς στον οποίο βασίζεται αυτή η θεωρία είναι ότι οι Δίδυμοι Πύργοι δε θα μπορούσαν να καταρρεύσουν μόνο από την πρόσκρουση των αεροπλάνων και την ανάφλεξη των καυσίμων τους και αντίστοιχα δεν θα μπορούσε να καταρρεύσει τόσο γρήγορα το κτίριο 7 του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, αφού δεν είχε χτυπηθεί ποτέ από αεροπλάνο.

Μάλιστα σύμφωνα με τις έρευνες, φαίνεται ότι ένα μεγάλο ποσοστό των Αμερικανών κατηγορεί ευθέως την κυβέρνηση Μπους για την ιστορική τρομοκρατική αυτή επίθεση και δεν θεωρεί ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν βρισκόταν πίσω από την επίθεση, απορρίπτοντας έτσι το βασικό επιχείρημα του Τζορτζ Μπους για να ξεκινήσει ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας.

Η θεωρία των «4.000 Εβραίων»

Μεταδόθηκε αρχικά από αραβικό δορυφορικό δίκτυο και έλεγε πως 4.000 Εβραίοι δεν παρουσιάστηκαν στην εργασία τους στη περιοχή των δίδυμων πύργων τη μοιραία μέρα. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία συνωμοσίας η Μοσάντ, η οποία γνώριζε για την επικείμενη επίθεση, επικοινώνησε με έναν προς ένα τους αμερικανοεβραίους που εργάζονταν στους Δίδυμους Πύργους και ζήτησε να μην πάνε στην εργασία τους.



Η κηροζίνη δεν προκάλεσε την έκρηξη

Μία ομάδα επιστημόνων ερεύνησε τα συντρίμμια των δίδυμων πύργων και διαπίστωσε πως αυτά περιέχουν στοιχεία ίδια με εκείνα των εξελιγμένων εκρηκτικών υλικών που κατασκευάστηκαν σε αμερικανικά εργαστήρια, το χρονικό διάστημα πριν από την 11η Σεπτεμβρίου. Η σκόνη από τα χαλάσματα που αναλύθηκε περιέχει ίχνη εκρηκτικής ύλης, γεγονός που δεν μπορεί να εξηγηθεί ούτε από την πρόσκρουση των αεροσκαφών, ούτε από κάποια φυσική αιτία.

Το συμπέρασμα αυτό έρχεται να συμπληρώσει ισχυρισμό του αμερικανικού Geological Survey, που μιλάει για υψηλές συγκεντρώσεις σφαιριδίων σιδήρου που βρέθηκε στη σκόνη των χαλασμάτων και τα οποία απαιτούν θερμοκρασίες πολύ πιο υψηλές από αυτές που πετυχαίνει η καύση αεροπορικού καυσίμου, ή μια πυρκαγιά κτιρίου, για να σχηματιστούν.



Σύμφωνα, πάντως, με τα επίσημα στοιχεία του NIST, (National Institute of Standards and Technology), οι Πύργοι κατέρρευσαν εξαιτίας της πυρκαγιάς που προκάλεσε η κηροζίνη των αεροπλάνων.

Κεφάλια δαιμόνων μέσα από τους καπνούς


Μερικές ημέρες μετά την τραγωδία, κυκλοφόρησαν στο Ίντερνετ ορισμένες φωτογραφίες που έδειχναν να βγαίνει από τους Δίδυμους Πύργους καπνός που έμοιαζε με κεφάλια δαιμόνων. To Associated Press επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον μία από τις φωτογραφίες αυτές είναι αυθεντική. Η εξήγηση όμως που δίνεται είναι πως πρόκειται για οπτική απάτη.




Το χτύπημα στο Πεντάγωνο

Το Πεντάγωνο, δεν χτυπήθηκε από επιβατικό αεροσκάφος, αλλά από πύραυλο Κρουζ, που εκτοξεύτηκε, μάλιστα, κατά τους συνωμοσιολόγους, «από τοποθεσία του κρατικού συστήματος».

Η θεωρία φαίνεται να καταρρέει εύκολα, καθώς υπήρχαν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες που είδαν το αεροπλάνο να πέφτει επάνω στο κτίριο και στο σημείο της καταστροφής βρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν με DNA οι σοροί των επιβατών και των μελών του πληρώματος της πτήσης 77 της American Airlines.



Οι «διαβολικές» συμπτώσεις των αριθμών

- Η 11η Σεπτεμβρίου είναι η 254η μέρα του χρόνου: 2+5+4 = 11
- Μετά την 11η Σεπτεμβρίου μένουν 111 μέρες για το τέλος του χρόνου
- Δίδυμοι Πύργοι – δίπλα δίπλα φαίνονται σαν τον αριθμό 11
- Το πρώτο αεροπλάνο που χτύπησε τους πύργους ήταν η Πτήση 11 από τις American Airlines ή AA – A=το πρώτο γράμμα της αλφαβήτου οπότε ξανά έχουμε 11:11
- Πολιτεία της Νέας Υόρκης – Η 11η Πολιτεία που προστέθηκε στην ένωση
- New York City (πόλη της Νέας Υόρκης) – 11 γράμματα
- Afghanistan (Αφγανιστάν) – 11 γράμματα
- The Pentagon (Το πεντάγωνο) – 11 γράμματα
- Ramzi Yousef – 11 γράμματα (καταδικάστηκε για την ενορχήστρωση της επίθεσης στους δίδυμους πύργους το 1993)
- Πτήση 11 – 92 επιβαίνοντες – 9 + 2 = 11
- Πτήση 77 – 65 επιβαίνοντες – 6 + 5 = 11
- Ο ταχυδρομικός κώδικας για τη Νέα Υόρκη είναι 10001




newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιόρτασε ο Ορχομενός την επέτειο του θαύματος


Γιόρτασε ο Ορχομενός την επέτειο του θαύματος


Με κάθε λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη ο Ορχομενός γιόρτασε το Σάββατο την επέτειο του θαύματος της Παναγίας που στις 10 Σεπτεμβρίου του 1943 εμφανίστηκε μπροστά στα γερμανικά ερπυστριοφόρα και με το χέρι σηκωμένο σε απαγορευτική στάση τα καθήλωσε αποτρέποντας την καταστροφή της πόλης.

Το Σάββατο το πρωί παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους πιστών στον ιερό ναό της Παναγίας Σκριπούς εψάλη δοξολογία και ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας μέχρι το σημείο που εμφανίστηκε η Μεγαλόχαρη και ακινητοποίησε τα ναζιστικά στρατεύματα.  
«Είναι μια ξεχωριστή μέρα για τον Ορχομενό που γιορτάζουμε την διάσωσή του πριν από 68 χρόνια από τα χιτλερικά τανκς. Είναι ένα μεγάλο γεγονός και μια μεγάλη γιορτή. Τιμήσαμε την θεομήτορα, ευχηθήκαμε σε όλους υγεία, να μας δίνει δύναμη, να μας προστατεύει και να μας ενισχύει. Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα με επίγνωση της αποστολής μας», είπε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος.
Στη «μοναδική μέρα χαράς και μνήμης για τον Ορχομενό και όλη την περιοχή» αναφέρθηκε ο δήμαρχος Ορχομενού Κώστας Ξηρογιάννης
Ξηρογιάννης ο οποίος έδωσε σε όλους τις ευχές του.
Για την επέτειο που «αποτελεί σταθμό στη θρησκευτική ζωή της περιοχής» μίλησε ο βουλευτής Βασίλης Τόγιας ενώ η βουλευτής Βάσω Τσόνολγου αναφερόμενη στην μεγάλη γιορτή επεσήμανε ότι η «χριστιανοσύνη για τους Έλληνες αποτελεί ελπίδα για το μέλλον»
Τις ευχές τις έδωσε και η βουλευτής Άρια Αγάτσα κάνοντας λόγο για «σπουδαία γιορτή και ημέρα μνήμης» ενώ στην σημασία της επετείου αναφέρθηκε ο βουλευτής Μιχάλης Γιαννάκης. 
«Είναι μια λαμπρή γιορτή και τιμάμε την Παναγία που έσωσε την πόλη» είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης ενώ ο πρώην βουλευτής Ανδρέας Κουτσούμπας ευχήθηκε: «Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και δύναμη, διότι χρειαζόμαστε δύναμη για να ανταπεξέλθουμε στη δύσκολη περίοδο που περνάμε και την ακόμα πιο δύσκολη που έρχεται».
Ευχές έδωσε το μέλος του Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ Άκης Βαγιάκος ο οποίος αναφέρθηκε στην σημαντική γιορτή και ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Θωμάς Θώδου που ευχήθηκε η Παναγία «να βάλει άλλη μια φορά το χέρι της να σώσει την Ελλάδα».
Τέλος ο πάτερ Χαράλαμπος αφού τόνισε ότι πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ημέρες για τον Ορχομενό είπε χαρακτηριστικά: «Η παναγία με την θαυμαστή επέμβασή της έσωσε τον τόπο και τους κατοίκους του από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Ευχαριστούμε το θεό και την Παναγία που ευλογούν και αγιάζουν τον τόπο διαχρονικά».
Επίσης ο π. Χαράλαμπος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα έργα που πρέπει να γίνουν για το ναό λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ενώ εδώ και χρόνια εγκρίθηκε η μελέτη περιβάλλοντος χώρου δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί το έργο και περιμένουμε από τον Περιφερειάρχη μας τον κ. Περγαντά που τον αγαπάμε πάρα πολύ να μας βοηθήσει σε αυτή τη προσπάθεια όπως και κάθε αρμόδιος γιατί αυτό το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί και να βρεθεί κοντά μας ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης ο κ. Βαρθολομαίος για το εγκαινιάσει όπως το έχει υποσχεθεί».
tabloid.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν Σήμερα


Γιορτάζουν: Ευανθία

Γεγονoτα
1789: Καθιερώνονται οι όροι «Αριστερά» και «Δεξιά», κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για το νέο Σύνταγμα στην επαναστατημένη Γαλλία.

1875: Δημοσιεύεται η πρώτη σειρά κόμικς σε.....
εφημερίδα.

1922: Κίνημα Πλαστήρα, Γονατά και Φωκά στη Χίο και τη Λέσβο από τα στρατεύματα που είχαν διαφύγει από τη Μικρά Ασία στα δύο αυτά νησιά.

1943: Οι Γερμανοί κυριεύουν τα Δωδεκάνησα, στο πλαίσιο του αφοπλισμού των Ιταλών πρώην συμμάχων τους.

1964: Καθιερώνεται στην εκπαίδευση η δημοτική γλώσσα, επί πρωθυπουργίας Γεώργιου Παπανδρέου.

2001: Οι ΗΠΑ δέχονται πολλαπλά τρομοκρατικά χτυπήματα από αέρος. Αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας πέφτουν πάνω στους δίδυμους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, στο Πεντάγωνο και στο Πίτσμπουργκ. Ο αριθμός των θυμάτων εκτιμάται ότι ξεπερνά τους 3.000 .

Γεννησεις

1938: Ξένια Καλογεροπούλου, ηθοποιός.

1944: Νίκος Περάκης, σκηνοθέτης του κινηματογράφου.

Θανατοι

1971: Νικήτας Χρουστσόφ, ηγέτη της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης, που προσπάθησε να μεταρρυθμίσει τον υπαρκτό σοσιαλισμό.

1986: Παναγιώτης Κανελλόπουλος, πολιτικός, φιλόσοφος και ιστορικός.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των Kυριακάτικων εφημερίδων



Διαβάστε  τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων από το zougla.gr:
ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Το πραγματικό έλλειμμα της χώρας είναι η ποινική ατιμωρησία των πολιτικών





  • Η Νέα Δημοκρατία έκανε ένα τεράστιο λάθος και το πληρώνει σήμερα η χώρα
  • Τα κροκοδείλια δάκρυα της Νέας Δημοκρατίας
  • Η πολιτική «ομερτά» η κύρια αιτία της κατάντιας μας
  • Ομολογία πολιτικής δειλίας από τη Νέα Δημοκρατία
Η Νέα Δημοκρατία ως αντιπολίτευση σήμερα μέμφεται το παρελθόν της και την απογραφή Αλογοσκούφη και εθελοτυφλώντας επιμένει πως ήταν ένα λάθος που δεν έπρεπε να γίνει. Δεν έπρεπε δηλαδή να γίνει η απογραφή και η δημοσιοποίηση του αποτελέσματός της στην Ευρωπαϊκή Ένωση!!!

Δεν ξέρω αν στη Νέα Δημοκρατία πάσχουν από αυτοκτονικό ιδεασμό, δεν μπορώ να γνωρίζω εάν η επιθυμία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην κυβερνήσει την χώρα είναι τόσο μεγάλη που οδηγεί τα μέλη της σε τέτοιου είδους δηλώσεις. Αυτό που μπορώ να καταλάβω, είναι πως δεν είναι δυνατόν να τολμούν οι πολιτικοί στρατηγοί της Νέας Δημοκρατίας να ανακοινώνουν τέτοιου είδους αηδίες, που μόνο αρνητικά μπορούν να λειτουργήσουν, διώχνοντας από τους Έλληνες πολίτες την οποιαδήποτε σκέψη να την στηρίξουν για να σταματήσει το κακό που έχει βρει τη χώρα…

Και για να εξηγούμαι…

Τι μας λέει η Νέα Δημοκρατία; Πώς δεν έπρεπε να ψάξει να βρει εάν έγιναν απάτες από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ; Ή μήπως έπρεπε να μην δημοσιοποιήσει τα αίσχη που έγιναν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ; (αν και είναι σαφέστατο πως ο έλεγχος – απογραφή που έκανε ο Αλογοσκούφης δεν άγγιξε μεγάλες κομπίνες –βλ. Χρηματιστήριο-, Ολυμπιακά Έργα, αγορές στρατιωτικού υλικού κ.α.)

Η Νέα Δημοκρατία έρχεται δηλαδή σήμερα να μας πει πως έπρεπε να παραλάβει μία χώρα σε οποιαδήποτε κατάσταση και να προσποιηθεί πως όλα έχουν καλώς;

Λάθος κύριοι…! Μέγα λάθος όχι μόνο ότι το είπατε, όχι μόνο ότι το σκεφτήκατε, αλλά και επειδή δεν προχωρήσατε όπως οφείλατε να κάνετε, όταν ανακαλύψατε την μεγάλη αρπαχτή που είχε γίνει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Και έρχεστε σήμερα να «ομολογήσετε» τι; Ότι δεν έπρεπε να εκθέσετε την χώρα;
Και γιατί παρακαλώ; Για να μην μάθουν οι «αγορές» τι είχε συμβεί κατά την προηγούμενη κυβέρνηση/κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ;
Δεν ήξεραν οι "αγορές" και περίμεναν εσάς να κάνετε την «απογραφή» για να τα μάθουν;
Είστε σοβαροί ή ψάχνετε για ηλίθια άλλοθι που θα σας απομακρύνουν από το ενδεχόμενο να κυβερνήσετε;

Αν, αγαπητοί κύριοι πολιτικοί της Νέας Δημοκρατίας, δεν επιθυμείτε να κυβερνήσετε, να βγείτε και να το πείτε στους Έλληνες.
Ευθαρσώς… έντιμα πράγματα και μετά να αποχωρήσετε από την πολιτική σκηνή ομαδικώς.
Να μην μείνει ούτε ένας από εσάς στον πολιτικό βίο.
Ειδάλλως, με την στάση σας και την «ομολογία» σας γύρω από την απογραφή Αλογοσκούφη, μόνο απέχθεια προκαλείται και τίποτε άλλο…

Δυστυχώς, ως κόμμα αποδεικνύεται πως είστε πολύ λίγοι και πολύ επιρρεπείς στα λάθη.
Στα μεγάλα λάθη…
Και είστε τόσο επιρρεπείς, που αγγίζετε (και ίσως να ξεπερνάτε) και τα όρια της ηλιθιότητας και πολιτικής ανικανότητας.

Εγώ δεν ξέρω πολλά, αλλά όπου και να ρωτήσετε θα σας πούνε το ίδιο. Όταν αρχίζει μια δουλειά, πρέπει και να τελειώνει. Αλλιώς είναι μισή δουλειά και ως μισή δουλειά είναι αποτυχημένη.

Έτσι, καλά έκανε ο Αλογοσκούφης και έκανε την απογραφή. Και καλά έκανε και δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα της έρευνας εκείνης. Καλύτερα δεν γινόταν... Αλλά, το πράγμα ήθελε και συνέχεια... Και η συνέχεια απαιτούσε εντιμότητα και κυρίως, κοχόνες...!

Όμως, εσείς, αγαπητοί κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, νομίζοντας πως οι πολίτες είναι δουλικά παραγωγής χρήματος και εξουσίας, αποφασίσατε να μην τελειώσετε την δουλειά της απογραφής, αποφασίσατε να συνεχίσετε το «έργο» του ΠΑΣΟΚ και με την συνένοχη σιωπή σας, να εξασφαλίσετε και την σιωπή του!!!
Αλλά ούτε αυτό καταφέρατε, επειδή δεν είχατε καταλάβει πως η πολιτική του ΠΑΣΟΚ βασίζεται σε πυροτεχνήματα, σε στρακαστρούκες, σε επικοινωνιακά κολπάκια και, κυρίως, στην επιφόρτιση ευθυνών σε όλους πλην του σοσιαληστικού κόμματος.

Και αφού δεν καταλάβατε την ουσία της πολιτικής ύπαρξης του ΠΑΣΟΚ, αφού δεν προχωρήσατε στην ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής και στην επαναφορά ΟΛΩΝ των κλεμμένων (Άκηδες, Μαντέληδες, Τσουκάτοι και άλλοι πολλοί που ασχολήθηκαν με το «σπορ» της κατασπατάλησης του εθνικού χρήματος και πλούτου), έρχεστε σήμερα ωσάν μωρές παρθένες να μας πείτε τι;
Ότι κάνατε λάθος που κάνατε την απογραφή;
Η ομολογία σας, δυστυχώς αποδεικνύει πως συνεχίζετε να είστε μωροί, αλλά όχι και… παρθένοι!

Αυτό ήταν και το τεράστιο λάθος σας, αυτό το λάθος που επιβάρυνε με τεράστια ποσά το χρέος της χώρας…
Δεχτήκατε την γενικολογία, αλλά δεν ολοκληρώσατε, όπως οφείλατε, τιμωρώντας τους υπευθύνους.
Και σήμερα, ο Ελληνικός λαός τιμωρεί τόσο εσάς, ως άτολμους και συνενόχους, αλλά και το ΠΑΣΟΚ ως ληστρικά κινούμενο και κατά συρροήν ψευδόμενο κόμμα απέναντι στους πολίτες.

Η μη τιμωρία, λοιπόν, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, σας κατέταξε στη θέση των συνενόχων, γι αυτό και σήμερα διαχέεται εντέχνως και πολύ επιτυχημένα η κυβερνητική προπαγάνδα «όλοι ίδιοι είναι», στην οποία δεν είστε σε θέση να προτάξετε οποιαδήποτε έντιμη απάντηση.

Η σιωπή σας αυτή, σας κατέστησε συνενόχους, και η απόφασή σας να μην τιμωρήσετε εκείνους που βίασαν κατά σύστημα, επανειλημμένα και για προσωπικό τους όφελος, την δημοκρατία, τους θεσμούς και την οικονομία, σας καθιστά ενόχους.

Μην «δακρύζετε» λοιπόν, προσπαθώντας να δημιουργήσετε τεχνηέντως πολιτικές γέφυρες με την κυβέρνηση ή προσπαθώντας να απομακρυνθείτε από την «καυτή πατάτα».

Αν είστε πολιτικά έντιμοι, αποδεχθείτε το τεράστιο λάθος σας: Έπρεπε να φυλακίσετε παραδειγματικά τους παρανομούντες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Και αυτό που οφείλατε να το κάνετε, δεν το κάνατε. Δυστυχώς…

Εάν το κάνατε, θα βρίσκατε πολλά από αυτά τα χρήματα που μας λείπουν σήμερα.

Δυστυχώς, όμως, το μεγαλύτερο έλλειμμα στη χώρα, είναι αυτό της πολιτικής εντιμότητας…

Κι επειδή δεν την έχετε, δεν πείθετε.

Κι επειδή δεν την έχετε, έχετε τοποθετήσει τη χώρα και τη δημοκρατία σε αδιέξοδο.

Κι επειδή δεν την έχετε, αναγκάζετε τον λαό να πάρει αυτός την κατάσταση στα χέρια του…

Να είστε σίγουροι, πως όταν συμβεί αυτό, θα παρακαλάτε ο λαός να κρατάει πέτρες…

Αγαπητοί κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, γνωρίζετε πολύ καλά ποιοί λόγοι σας στοχοποιούν για... "φάπες", γιαουρτώματα και γιουχαΐσματα. Και γι αυτό φοβάστε, όπως φοβούνται τα μέλη της κυβέρνησης Παπανδρέου. Και φοβάστε περισσότερο, επειδή δεν είναι μυστικό πως εσείς φταίτε περισσότερο και από την κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία ήρθε λόγω δική σας ανικανότητας.

Εγώ, ως πολίτης, μία συμβουλή έχω να σας δώσω. Μία συμβουλή που σίγουρα σας είναι γνωστή: Οτιδήποτε πεις θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σου...
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ