Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Δήλωση-σοκ Βενιζέλου προς Γιωργάκη: «Παραιτήσoυ ή θα σε παραιτήσω εγώ»!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της prionokordela.gr, ο Ευ. Βενιζέλος βρίσκεται σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία από το «κρεβάτι του πόνου» με τον Γιώργο Παπανδρέου, καθ’ όλη τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου.
«Παραιτήσω ή θα σε παραιτήσω εγώ», φέρεται να του είπε έξω από τα δόντια.
Όπως όλα δείχνουν, ο Παπανδρέου υπέγραψε το πολιτικό του τέλος και ήδη αποτελεί πολιτικό παρελθόν για το ΠΑΣΟΚ και μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της Ελλάδας…
Διαβάστε Περισσότερα »

Δίστομο:Ποιοι άρπαξαν τις 267.000 ευρώ από την Εθνική



Αδίστακτη 7μελής συμμορία πίσω από τη μεγάλη ληστεία-Την οργάνωσαν δυο από τα μέλη, που ήταν μέσα στη φυλακή

Σε πλήθος ποινικών πράξεων εμπλέκονται 7 Έλληνες μέλη της συμμορίας, που χτύπησε στις 11 Φεβρουαρίου το υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας, στην παραλία του Διστόμου Βοιωτίας.

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Λιβαδειάς μετά από πολύμηνες έρευνες έφτασαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης, ενώ τώρα ερευνούν και σε ποιές άλλες ληστείες και κλοπές εμπλέκονται τα μέλη της συμμορίας.

Ήδη οι 2 από αυτούς που φέρονται να είναι και οι "εγκέφαλοι" της εγκληματικής οργάνωσης, όταν έγινε η ληστεία ήταν ήδη στη φυλακή και την οργάνωσαν από μέσα.
Από τους άλλους 5 που πήραν μέρος στη ληστεία, (τέσσερις άνδρες 32,30,28 και 34 ετών αντίστοιχα και μια γυναίκα 27 ετών), συνελήφθη και ο 28χρονος στις 17 Μαρτίου στην Αθήνα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, αφού εκκρεμούσαν εις βάρος πλήθος ενταλμάτων από άλλες ληστείες, που είχε διαπράξει με την ίδια εγκληματική οργάνωση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών για την προετοιμασία της ληστείας και τον τρόπο διαφυγής τους διέπραξαν τις παρακάτω κλοπές και ληστείες :
- Την 17-01-2011 αφαίρεσαν ένα (1) Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο από εταιρεία πώλησης αυτοκινήτων στην περιοχή της Αττικής, το οποίο χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους και το εγκατέλειψαν στην περιοχή της λίμνης Υλίκης, αφού προηγήθηκε καταδίωξη τους , από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας.
- Την 08-02-2011 αφαίρεσαν ένα (1) Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο από το Μοσχάτο Αττικής, το οποίο χρησιμοποίησαν για να προσεγγίσουν το υποκατάστημα της Εθνικής Τραπέζης και το εγκατέλειψαν, λόγω μηχανικής βλάβης, αμέσως μετά τη ληστεία. Στη συνέχεια με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν ένα (1) Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε 33χρονη ημεδαπή, η οποία διερχόταν τυχαία από το σημείο της ληστείας και το χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν τώρα να εντοπίσουν και να συλλάβουν τα υπόλοιπα 4 μέλη της συμμορίας τα οποία γνωρίζουν και θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνα άτομα, ενώ ταυτόχρονα εξετάζουν και σε ποιες άλλες αξιόποινες πράξεις εμπλέκονται.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταρρέει η κυβερνητική πλειοψηφία

Με 152 βουλευτές το ΠΑΣΟΚ - Κίνηση Σαμαρά για να πάμε σε εκλογές

Καταρρέει η κυβερνητική πλειοψηφίαΤην κατάρρευση της κυβερνητικής πλειοψηφίας προκαλεί τελικά η απόφαση του Γ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα και η χώρα βρίσκεται μπροστά σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Με επιστολή της στον πρόεδρο της Βουλής ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη ενώ έντονη είναι η φημολογία ότι στην ίδια κίνηση προσανατολίζονται κι άλλοι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Ήδη ο Δ. Βαρβαρίγος μιλά δημόσια για τυχοδιωκτική κίνηση και ζητά εκλογές. Την ίδια στιγμή ο Α. Σαμαράς προκειμένου να προκαλέσει εκλογές έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην παραίτηση των βουλευτών της Ν.Δ. οπότε θα προκηρυχθούν αναγκαστικά εκλογές.

Την ίδια στιγμή, τη διεξαγωγή εκλογών προκειμένου να υπάρξει πολιτική διέξοδος ζητούν με παρέμβασή τους έξι στελέχη του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι το δημοψήφισμα μπορεί να οδηγήσει την χώρα σε πολιτική ανωμαλία και διχασμό.

Το κείμενο της παρέμβασης υπογράφουν οι Γιώργος Θωμάς, Βαγγέλης Μαλέσιος, Στέφανος Μανίκας, Δημήτρης Μπατζελής, Γιάννης Νικολάου και Μηνάς Σταυρακάκης.

Από χθες, η απόφαση για δημοψήφισμα με σύσσωμη την αντιπολίτευση να μιλά για επικίνδυνους και εκβιαστικούς ακροβατισμούς του Γ. Παπανδρέου, έχει πυροδοτήσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτει θέμα δημοκρατικής νομιμοποίησης των αποφάσεων της κυβέρνησης και καλεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου η χώρα να καταφύγει σε εκλογές.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Την ίδια στιγμή τα χειρότερα μηνύματα έρχονται από το εξωτερικό με τις Βρυξέλλες να μιλούν για «νέα Ελληνική απάτη» και να πληθαίνουν οι φήμες για έκτακτη σύνοδο κορυφής.

Ο Ν. Σαρκοζί έκδηλα ανήσυχος δηλώνει σοκαρισμένος και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ζητά έκτακτη συνάντηση με την Α. Μέρκελ. Ο φινλανδός υπουργός Οικονομικών θέτει θέμα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ενώ χθες με την δημοσιοποίηση της απόφασης για δημοψήφισμα το ευρώ υποχώρησε κατά 2%.

Ο μεγάλος φόβος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό είναι η πυροδότηση των ασφάλιστρων κινδύνου και η αμετάκλητη χρεοκοπία της χώρας με ό,τι σημαίνει αυτό και για την ευρωζώνη.

Οξύτατα ήταν τα σχόλια του διεθνούς τύπου με χαρακτηριστικό αυτό της Handelsblatt: «Η Ελλάδα έδειχνε ότι σώθηκε, αλλά ο πρωθυπουργός της έχει άλλη γνώμη», «Σε περιπέτειες μπαίνει η βιωσιμότητα της απόφασης της Συνόδου Κορυφής, ύστερα από την ανακοίνωση για δημοψήφισμα».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανεξάρτητη η Μιλένα Αποστολάκη

Ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη πριν από λίγη ώρα στέλνοντας δισέλιδη επιστολή εξηγώντας τους λόγους της παραίτησης της. Η κυρία Αποστολάκη ανακοινώσε πως δε συμφωνεί με το δημοψήφισμα αλλά αντίθετα στέκεται στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί ο ελληνικός λαός καταψηφίζοντας διχαστικές αποφάσεις. Περισσότερα σε λίγη ώρα…
Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσο θα μας στοιχίσει το δημοψήφισμα


Τι προβλέπει η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, για την διενέργεια δημοψηφισμάτων.Τι προβλέπει η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, για την διενέργεια δημοψηφισμάτων.
Στο ποσό των 110 εκ. ευρώ, θα ανέλθει το κόστος του δημοψηφίσματος, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που συνόδευε στις 19 Σεπτεμβρίου το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο καθόριζε τους όρους και τις προϋποθέσεις διεξαγωγής δημοψηφισμάτων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο η εκτιμώμενη δαπάνη επί του κρατικού προϋπολογισμού για την κάλυψη των εξόδων της ψηφοφορίας δημοψηφίσματος υπολογίζεται στο ποσό των 110 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με το νόμο, τα δημοψηφίσματα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, όπως προβλέπει και το Σύνταγμα. Σε αυτά που διεξάγονται για κρίσιμα εθνικά θέματα και σε αυτά που προβλέπονται για ψηφισμένα νομοσχέδια, τα οποία όμως δεν έχουν δημοσιευθεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.
Η απόφαση διεξαγωγής δημοψηφίσματος για τα νομοσχέδια που ρυθμίζουν κοινωνικά ζητήματα, θα λαμβάνεται υπό την προϋπόθεση ότι η πρόταση γίνεται από τα 2/5 των βουλευτών και η απόφαση θα λαμβάνεται από τα 3/5, δηλαδή από 180 βουλευτές. Προκειμένου να είναι δεσμευτική η πλειοψηφική απόφαση του δημοψηφίσματος θα πρέπει να έχει συμμετάσχει τουλάχιστον το 50% του εκλογικού σώματος.
Αν η πλειοψηφία διαφωνήσει τότε το εν λόγω νομοσχέδιο δεν θα έχει ισχύ. Σε ότι αφορά τα δημοψηφίσματα για κρίσιμα εθνικά θέματα, η απόφαση επί της διενέργειας θα λαμβάνεται από την πλειοψηφία των 151 βουλευτών ωστόσο, το ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής που θα απαιτείται προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι δεσμευτικό, θα είναι 40%.
Σημειώνεται ότι η Βουλή θα αναλαμβάνει την απόφαση διαμόρφωσης των ερωτημάτων σε κάθε δημοψήφισμα.
24h.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς σχόλια...

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνέλαβαν τον Γρηγόρη Βαλιανάτο



Το Ελληνικό κράτος …. γλυτώνει το χρεωκοπία, αφού από χθες συνέλαβε τον μεγαλοοφειλέτη, μεγαλοεπιχειρηματία Γρηγόρη Βαλιανάτο, για οφειλές στο δημόσιο. Ο κρατούμενος -όπως αποκαλύπτει το Crimes on air-  στο Α.Τ  Ομονοίας κινδυνεύει να φυλακιστεί  στις φυλακές Χίου, αφού απ’ ότι φαίνεται δυσκολεύεται να εξαγοράσει την ποινή και την οφειλή του.  Χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε με χειροπέδες στην Ευελπίδων, στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών,  για δυο –σύμφωνα με πληροφορίες- ακάλυπτες επιταγές που είχαν εκδοθεί το 2002, και για τις οποίες εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση 20 μηνών. Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το 2008 καταδικάστηκε σε 6μηνη φυλάκιση για οφειλές στο δημόσιο, που αγγίζουν τις 30.000 ευρώ. Aν o κ. Βαλιανάτος  δεν βρει τα χρήματα θα οδηγηθεί στις φυλακές Χίου, εκτός βέβαια και αν ευαισθητοποιηθεί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και τον βοηθήσει από το οικογενειακό του εισόδημα, αφού στο παρελθόν υπήρξε σύμβουλός του. 
Crimes on air
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δημήτρης Καζάκης την Τετάρτη στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας


Ο Δημήτρης Καζάκης έρχεται στο συνεδριακό κέντρο Θήβας την επόμενη Τετάρτη το απόγευμα για να μας μιλήσει για την ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ και την ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ως διέξοδο από τον ακρωτηριασμό και την γενοκτονία του λαού. Αν συνεχίσουμε έτσι μετά από 10 χρόνια θα μιλάμε για έναν εξαθλιωμένο λαό, με τεράστιο ποσοστό κάτω από τα επίπεδα φτώχιας, χωρίς διεξόδους, ανίκανο να συγκρουστεί με την "νέα τάξη πραγμάτων", τις πάνοπλες ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης υποδομών που θα προστατεύουν ξένα συμφέροντα που θα λυμαίνονται τον ντόπιο πλούτο ενώ η εργασία θα έχει μετατραπεί σε δουλεία. Η μετάβαση θα έχει ολοκληρωθεί σε ελάχιστο χρόνο. Πρόκειται για μια υπόσχεση του νεοφιλελευθερισμού (δηλαδή μια νεοναζί φιλοσοφία) που οικοδομεί έναν νέο ζοφερό κόσμο πετάγοντας έξω την μεσαία τάξη από την διεκδίκηση ευκαιριών,  που προωθεί την κατάργηση των δικαιωμάτων, την αστική δημοκρατία όπως την ζήσαμε. Περισσότερη ανάλυση και ερωτήσεις στον εξέχοντα αναλυτή και ριζοσπάστη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θλίψη Σαρκοζί για την «παράλογη και επικίνδυνη απόφαση»

Θλίψη Σαρκοζί για την «παράλογη και επικίνδυνη απόφαση»

Παράλογη και επικίνδυνη χαρακτηρίζουν, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα Le Monde, στενοί συνεργάτες του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί την απόφαση του Ελληνα πρωθυπουργού να προκηρύξει δημοψήφισμα για τη δανειακή σύμβαση. Σύμφωνα δε με τα όσα μετέφερε στενός του συνεργάτης στην εφημερίδα, ο κ. Σαρκοζί εξέφρασε τη θλίψη του όπως επίσης και την εκτίμηση ότι όλα πρέπει να γίνουν πάλι από την αρχή για την αποτροπή μιας γενικευμένης κρίσης στην Ευρωζώνη.
Την ίδια ώρα στην Αθήνα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm υποστήριξε ότι ο κ. Παπανδρέου είχε ενημερώσει για τις προθέσεις του τους εταίρους μας. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι είχε μιλήσει στον κ. Σαρκοζί, στη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, στον πρόεδρο της Ε.Ε. Χέρμαν Βαν Ρομπάι και στο πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.




Τη θλίψη του για την κίνηση Παπανδρέου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη δανειακή σύμβαση εξέφρασε ο Νικολά Σαρκοζί όπως μετέφερε στενός του συνεργάτης στην εφημερίδα Le Monde.
Παράλληλα, το Παρίσι εκτιμά ότι όλα πλέον πρέπει να γίνουν από την αρχή για την αποτροπή γενικευμένης κρίσης στην Ευρωζώνη.
παράλογη και επικίνδυνη
Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα είναι ορατό το ενδεχόμενο κατάρρευσης του συνόλου των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής. Υπενθυμίζεται ότι το Παρίσι ήταν από τους στενότερους συμμάχους της Αθήνας στην Ευρώπη, ενώ οι προσωπικές σχέσεις Σαρκοζί - Παπανδρέου ήταν πολύ καλές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάνει δημοψήφισμα στους... βουλευτές του..!!!!


Διαβάστε Περισσότερα »

«Ήταν αυθόρμητο αυτό που έκανε ο γιος μου» λέει ο πατέρας του

μούτζα, μαθητής, παρέλαση, 28ης Οκτωβρίου, Λάρισα, δήμαρχος, κυρώσεις, φάσκελο

Το 12ο από τα 16 παιδιά μιας πολύτεκνης οικογένειας, είναι ο Αχίλλειος, ο μαθητής από την Λάρισα που έγινε το πρόσωπο των ημερών φασκελώνοντας τους επίσημους στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
Ο πατέρας του μαθητή μιλά σήμερα στον Ελεύθερο Τύπο και λέει πώς αυτό που έκανε το παιδί του ήταν αυθόρμητο. «Είναι πολύ καλός μαθητής και θέλει να σπουδάσει υπολογιστές» λέει ο υπάλληλος του Δήμου Λάρισας που βγήκε στην σύνταξη τον περασμένο Μάρτιο αλλά ακόμα δεν του την καταβάλουν.
«Τα πάντα διαλύονται. Κόβεται το εισόδημα των γονιών. Τελευταία μας ήρθαν πολλά χαράτσια. Μόνο αυτή η έκτακτη εισφορά ήταν 1038 ευρώ » λέει ο πατέρας του μαθητή για τον οποίο ο δήμαρχος Λάρισας Χρ. Τζανακούλης ζήτησε να μην υποστεί κυρώσεις. Στην ίδια λογική κινείται και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Ν. Παπαχρήστος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο νοσοκομείο ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Στο νοσοκομείο με «κοιλιακό άλγος» μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 5.30 ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο Υπουργός Οικονομικών αισθάνθηκε αδιαθεσία ωστόσο σύμφωνα με συνεργάτες του, η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Σύμφωνα πάντως με όσα λένε στελέχη του Υπουργείου του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να πάρει εξιτήριο σήμερα το μεσημέρι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μία ενδεκάδα ερωτήματα για το δημοψήφισμα








1. ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ; Προγραμματίζεται για τέλη Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου, αφού η δανειακή σύμβαση θα καταρτιστεί στα μέσα Δεκεμβρίου, ενώ μετά την προκήρυξη του δημοψηφίσματος απαιτείται ένας περίπου μήνας για τη διεξαγωγή του. Υπάρχουν, πάντως, και κυβερνητικά στελέχη που κάνουν λόγο για τέλη Φεβρουαρίου - αρχές Μαρτίου, αναλόγως του πώς θα πάει η ανταλλαγή ομολόγων.

2. ΑΝ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ; Αντιθέτως, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, θα ακολουθήσουν κάλπες. Αν μειοψηφήσει η πρόταση Παπανδρέου, η παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης είναι δεδομένη. Αν πλειοψηφήσει η πρόταση, και πάλι το Μέγαρο Μαξίμου θα προσφύγει συντόμως σε πρόωρες κάλπες, ώστε να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά τα κέρδη του.

3. ΓΙΑΤΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ; Επειδή στο εσωτερικό του κόμματός του κορυφαία στελέχη ήταν κατά του δημοψηφίσματος. Μεταξύ αυτών και ο Ε. Βενιζέλος (όπως προκύπτει εμμέσως και από το άρθρο του στα χθεσινά «Νέα», ανεξαρτήτως αν εν τέλει συμφώνησε στην ΚΟ, αμέσως μετά τον πρωθυπουργό), ο Ανδρέας Λοβέρδος («φανατικά» αντίθετος) και πολλοί ακόμα, μεταξύ αυτών και η ομάδα βουλευτών που πρόσκεινται στον Ε. Βενιζέλο και προετοιμαζόταν για εκλογές. Με την ψήφο εμπιστοσύνης, αν βεβαίως τη λάβει, στρατεύει (τουλάχιστον δημοσίως) όλα τα μέλη της ΚΟ υπέρ του δημοψηφίσματος, ενώ ουσιαστικά αποτρέπει βουλευτές όπως π.χ. ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, να ζητούν άλλο πρωθυπουργό. Το ερώτημα είναι αν όλοι οι βουλευτές θα παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης το βράδυ της Παρασκευής στον Γ. Παπανδρέου.

4. ΓΙΑΤΙ Ο Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ;
Σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία του Ε. Βενιζέλου στην πρόταση για δημοψήφισμα, οριστικοποιεί τη συμφωνία για το «δαχτυλίδι» της διαδοχής.

5. ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟ ΕΚΛΟΓΕΣ; Γιατί στις εκλογές θα υφίστατο πολιτική ήττα στρατηγικής σημασίας, καταστροφική όχι απλώς για τον ίδιο αλλά και για το ίδιο του το κόμμα. Με το δημοψήφισμα, στοχεύει στην παραμονή του για ένα διάστημα στην πολιτική ζωή. Παράλληλα, μέσω του δημοψηφίσματος στοχεύει και στη δημιουργία μιας κρίσιμης μάζας υποστηρικτών του, προκειμένου με αυτούς να πάει στις εκλογές, καθώς ο μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει πλέον ή και έχει περάσει αντίθετα με τον πρωθυπουργό.

6.ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ; Το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός είχε ενημερώσει τους κορυφαίους εταίρους, και είχε λάβει την άδειά τους, «φωτογραφίζοντας» τουλάχιστον την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και το Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

7. ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ; Είναι πάρα πολύ πιθανό και κάτι τέτοιο θα είναι η πλέον οδυνηρή εξέλιξη για τον Έλληνα πρωθυπουργό. Αρκετές δυνάμεις στο εξωτερικό -για δικά τους οφέλη- θα χρησιμοποιήσουν το δημοψήφισμα, ως όπλο, προκειμένου να πείσουν είτε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί, είτε ότι η Ελλάδα ψάχνει πρόσχημα να μην εφαρμόσει τα μέτρα που δεσμεύτηκε. Γεγονός που θα επιτρέψει σε αντιευρωπαϊκές δυνάμεις να δημαγωγήσουν στο εσωτερικό των χωρών τους, αλλά και θα αποτελέσει άλλο ένα «όπλο» στις αγορές, στην προσπάθειά τους να κερδοσκοπήσουν περισσότερο σε βάρος της ελληνικής οικονομίας.

8. ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΩΣ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ; Ουδείς το γνωρίζει. Πρώτη προϋπόθεση η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από την Κοινοβουλευτική Ομάδα την προσεχή Παρασκευή. Δεύτερη και κυριότερη, να μην... μείνει στα μισά του δρόμου και της πορείας προς το δημοψήφισμα, η δανειακή συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. Τρίτη προϋπόθεση, να μην υπάρξει... ατύχημα, π.χ. κοινωνικές εκρήξεις τέτοιες που θα επιφέρουν πλήρη αδυναμία διακυβέρνησης. Και υπάρχουν πολλές ακόμα προϋποθέσεις, ώστε να φτάσουμε -ή να μην φτάσουμε- στο δημοψήφισμα.

9. «ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ»: Οι «γκρίζες ζώνες» του δημοψηφίσματος είναι πολλές. Τι θα συμβεί, π.χ., αν η συμμετοχή στο δημοψήφισμα δεν φτάσει στο 40%, ώστε το αποτέλεσμα να μετράει;

10. ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ; Σαφώς και όχι. Η κυβέρνηση, για παράδειγμα, δεν έχει οριστικοποιήσει αν πρώτα θα ψηφιστεί η συμφωνία από τη Βουλή και μετά στηθούν κάλπες, όπως επιθυμεί ο κ. Ε. Βενιζέλος, ή εάν θα γίνει απευθείας το δημοψήφισμα, όπως είναι η επικρατούσα άποψη στο Μαξίμου, αλλά και μεταξύ κορυφαίων υπουργών, όπως π.χ. ο κ. Χάρης Καστανίδης και ο κ. Δημήτρης Ρέππας.

11. ΘΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΕΝΩΜΕΝΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ; Το σίγουρο είναι ότι οι διαχωριστικές γραμμές που θέτει το δημοψήφισμα, διαπερνά όλα τα κόμματα οριζόντια -με εξαίρεση ίσως το ΚΚΕ- και θα έχουν σοβαρά προβλήματα συνεχώς. Στο Μέγαρο Μαξίμου ελπίζουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα θα έχουν η ΝΔ και ο κ. Αντώνης Σαμαράς, όμως και το ΠΑΣΟΚ μόνο αλώβητο δεν θα μείνει.
.real.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μας κυβερνάει ένας μικρόψυχος


Μόνο ένας μικρόψυχος που έχει αυτοαναγορευτεί σε σωτήρα της χώρας και την καταστρέφει με τις πράξεις του θα έκανε αυτό που έκανε ο Παπανδρέου σήμερα.Έδειξε πόσο...


πολύ φοβάται το λαό,που αντιδρά στα όσα κάνει προκαλώντας του τα χειρότερα δεινά που έχει ζήσει ο Ελληνισμός στην μεταπολίτευση.Ο Γ.Παπανδρέου μιλώντας στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στον μαθητή από την Λάρισα που μούτζωσε την εξουσία.«να θεωρούμε το μούντζωμα ηρωισμό;»είπε.

Μπράβο ρε σωτήρα!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει το αγροτικό επάγγελμα η τήρηση βιβλίων & στοιχείων




ImageΣε νέες βάσεις δομείται το αγροτικό επάγγελμα εφόσον προχωρήσει τελικά ο κυβερνητικός σχεδιασμός και γίνουν πράξη τα σενάρια που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος φορολόγησης των αγρο- τών. Στην περίπτωση αυτή, οι επαγγελματίες του αγροτικού χώρου θα υποχρεωθούν στην τή- ρηση βιβλίων εσόδων εξόδων και τα κέρδη που θα προκύπτουν, μετά την αφαίρεση του αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ θα υποβάλλονται σε αυτοτελή φορολογία με συντελεστή 20% ή 25%. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το προωθούμενο νέο φορολογικό καθεστώς των αγροτών θα υποχρεώσει σε απόδοση φόρου ακόμα και χαμηλά εισοδήματα, την ίδια στιγμή όμως είναι βέβαιο πως το αγροτικό επάγγελμα αποκτά άλλο κύρος, καθώς δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για έλεγχο της διακίνησης των αγροτικών προϊόντων σε όλα τα στάδια, διαδικασία η οποία αναμένεται να βάλει φραγμό στα «παιχνίδια» μεσαζόντων και να περιορίσει κατά πολύ την ψαλίδα των τιμών από το χωράφι στο ράφι.
Είναι σαφές ότι η πλειοψηφία των αγροτοσυνδικαλιστών θα ταχθεί αντίθετη με την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος φορολογίας των αγροτών, καθώς μια τέτοια εξέλιξη αλλάζει εκ βάθρων τα δεδομένα στην άσκηση της αγροτικής δραστηριότητας και σπάει τα στεγανά που υπάρχουν σήμερα και το «πελατειακό σύστημα» που έχει δομηθεί ανάμεσα στους παραδοσιακούς «αγροτοπατέρες» και τους αρχηγούς των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.
 
Έτσι, ακόμα κι αν η αναθεώρηση του σημερινού καθεστώτος φορολόγησης των αγροτών έρχεται σαν μια ακόμα απαίτηση της τρόικας και των ευρωπαίων τεχνοκρατών που συνδράμουν ήδη τις αρμόδιες ελληνικές αρχές υπό την καθοδήγηση του γερμανού Ράιχενμπαχ, για όσους γνωρίζουν σε βάθος τα θέματα δομής και λειτουργίας στον κλάδο της αγροτικής παραγωγής, η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για το ξεκαθάρισμα της κατάστασης και τη δημιουργία επαγγελματικής συνείδησης σε έναν κόσμο που ταλαιπωρείται χρόνια από την έλλειψη αρχών και κανόνων στην άσκηση της συγκεκριμένης δραστηριότητας και την ανεξέλεγκτη λειτουργία των μεσαζόντων.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε ισχύ από σήμερα το νυχτερινό τιμολόγιο



Σε ισχύ τίθεται από σήμερα Τρίτη, 1η Νοεμβρίου, το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο της Δ.Ε.Η.. Ειδικότερα, για το διάστημα έως τις 30 Απριλίου η μειωμένη χρέωση του ρεύματος ισχύει για έξι ώρες τη νύχτα (από τις 02:00 π.μ. έως τις 08:00 π.μ.) και δύο ώρες το μεσημέρι (από 15:30 έως 17:30).

Το τιμολόγιο του νυχτερινού ρεύματος είναι 0,054 ευρώ ανά κιλοβατώρα ανεξαρτήτως κατανάλωσης, ενώ το πάγιο
είναι 4 ευρώ το τετράμηνο.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ:Κανένα πρόβλημα με τις συντάξεις


Κανονικά θα μπουν την Τρίτη 1 Νοεμβρίου στους λογαριασμούς των συνταξιούχων οι συντάξεις του ΟΓΑ, ενώ τον επόμενο μήνα θα μπει κανονικά και το δώρο Χριστουγέννων, όπως διαβεβαίωσε ο διοικητής του ΟΓΑ, Παναγιώτης Πέτρουλας, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι δεν κινδυνεύουν οι συντάξεις ή οι παροχές υγείας από το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων που αποφασίστηκε στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Πέτρουλας μαζί με το διοικητή του ΟΑΕΕ, Γεράσιμο Βουδούρη μίλησαν στην εκπομπή ΣΚΑΙ Τώρα και ήταν καθυσυχαστικοί για τις συνέπειες της «ελεγχόμενης αναδιάρθρωσης» του ελληνικού χρέους στην καταβολή των συντάξεων και στα ασφαλιστικά ταμεία. Αμφότεροι εντόπισαν κυρίως το πρόβλημα ρευστότητας των ταμείων στην εισφοροδιαφυγή.
Ειδικότερα, ο κ. Πέτρουλας τόνισε ότι οι συντάξεις του ΟΓΑ πληρώνονται αύριο Τρίτη και θα μπουν κανονικά στους λογαριασμούς των συνταξιούχων, και τον επόμενο μήνα θα πληρωθούν και το δώρο Χριστουγέννων.
«Πιστεύω ότι δεν είναι τόσο το πρόβλημα του κουρέματος, όσο της εισπραξιμότητας και των διαθεσίμων» πρόσθεσε ο κ. Πέτρουλας. Δήλωσε ότι ο ΟΓΑ έχει 1,1 δισ. ευρώ σε ομόλογα και υπολόγισε τη μείωση με 50 εκατ. ευρώ κατά 60 εκατ. ευρώ το χρόνο που θα εξοικονομηθούν από την περικοπή άλλων δαπανών.
«Τα οικονομικά στοιχεία του ΟΓΑ δεν επιβάλουν καμία μείωση συντάξεων ή παροχών υγείας για το ορατό μέλλον» πρόσθεσε.

Έως 30 Νοεμβρίου η τακτοποίηση οφειλών
Για όσους έχουν οφειλές στον οργανισμό ο κ. Πέτρουλας υπενθύμισε ότι η προθεσμία για την τακτοποίηση λήγει έως τις 30 Νοεμβρίου.
Από την πλευρά του, ο κ. Γεράσιμος Βουδούρης δήλωσε ότι ο ΟΑΕΕ ήδη κατέθεσε τις συντάξεις για τον Οκτώβριο και φροντίζει να έχει και τα χρήματα για τον προσεχή μήνα, αν χρειαστεί με ένα μικρό δάνειο.
«Υπάρχει πρόβλημα με τον ΟΑΕΕ γιατί κάποιοι 200.000 ασφαλισμένοι δεν καταβάλουν εισφορές» διευκρίνισε. Πρόσθεσε ότι σήμερα ο Οργανισμός έχει πολύ μικρό αριθμό ομολόγων περίπου 50 εκατ. ευρώ.
Στο μεταξύ, το πρωτοφανές ποσό των 7 με 8 δισεκατομμυρίων ευρώ την τελευταία δεκαετία φθάνουν οι απώλειες του ΙΚΑ από τις «μαϊμού συντάξεις» σύμφωνα με εκτιμήσεις του διοικητή του Ιδρύματος Ροβέρτου Σπυρόπουλου στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή. Δήλωσε ότι τα λεφτά αυτά θα αναζητηθούν.
Διαβάστε Περισσότερα »

6η εβδομάδα Γαλλικού Κινηματογράφου στη Λιβαδειά



Το Γαλλικό Ινστιτούτο Λιβαδειάς, η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς, η Κινηματογραφική Λέσχη Λιβαδειάς και η ΑΜΚΕ ΠΟΛΙΣ διοργανώνουν την 6η εβδομάδα Γαλλικού Κινηματογράφου στη Λιβαδειά από 4/11/2011 – 2/12/2011. Tο πρόγραμμα περιλαμβάνει 4 Γαλλικές ταινίες που ανήκουν στην πρόσφατη κινηματογραφική παραγωγή και αντανακλούν τις γαλλικές κινηματογραφικές τάσεις σε διαφορετικά είδη.
Πρόγραμμα προβολών:
Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011, 21.00
LES BEAUX GOSSES – Τα ομορφόπαιδα
Κομεντί 2009 | Έγχρ. Διάρκεια: 90′
Σκηνοθεσία Ριάντ Σατούφ
Πρωταγωνιστούν: Βενσάν Λακόστ, Αντονί Σονιγκό, Αλίς Τρεμολιέρ
Ο Herve και ο Camel είναι δυο φίλοι στην εφηβεία τους. Δεν είναι κι ακριβώς ομορφόπαιδα, μιας και το άχαρο της ηλικίας τους δεν τους επιτρέπει να συμφιλιωθούν ακόμα με την εξωτερική τους εμφάνιση, και δεν είναι κι ακριβώς δημοφιλείς. Παρόλα αυτά ψάχνουν, απελπισμένα, κορίτσι: κατά προτίμηση την ομορφότερη κοπέλα της τάξης (που, αυτονόητα, προτιμάει τον μάγκα του τμήματος), μα στην τελική είναι διατεθειμένοι να συμβιβαστούν με… ό,τι κάτσει. Όταν απροσδόκητα η γλυκιά (όσο και κυκλοθυμική) Aurore αποφασίζει να δώσει μια ευκαιρία στον Herve, οι ευαίσθητες ισορροπίες, τόσο στην αδερφική φιλία των δύο αγοριών, όσο και στον εσωτερικό κόσμο του Herve, θα διαταραχθούν -όμως αυτές οι νέες ισορροπίες, όσο και αν σε στιγμές τους εκπλήσσουν ή τους πληγώνουν, θα βοηθήσουν τους πρωταγωνιστές μας να ωριμάσουν και να προετοιμαστούν για την νέα φάση της ζωής τους που τους περιμένει.
Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011, 21.00
LES AVENTURES EXTRAORDINAIRES D’ ADÈLE BLANC-SEC – Οι απίστευτες περιπέτειες της Αντέλ 2010 , Έγχρ. Διάρκεια: 107′
Σκηνοθεσία: του Λικ Μπεσόν
Πρωταγωνιστούν: Ματιέ Αμαλρίκ, Λουίζ Μπουργκουάν, Ζιλ Λελούς, Ζαν-Πολ Ρουβ
Το 1912, η Αντέλ, μια ατρόμητη νεαρή δημοσιογράφος, κάνει τα πάντα για να πετύχει τους στόχους της. Έτσι, πετάγεται μέχρι την Αίγυπτο για να ανακαλύψει μούμιες κάθε είδους. Εν τω μεταξύ στο Παρίσι, το αβγό ενός πτεροδάκτυλου 136 εκατομμυρίων ετών, που βρίσκεται στο ράφι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, έχει μόλις εκκολαφθεί μυστηριωδώς, και το νεογνό έχει ξεχυθεί στην πόλη… Τίποτα δεν σταματά την Αντέλ, της οποίας οι απίστευτες περιπέτειες κρύβουν πολύ περισσότερες εκπλήξεις, καθώς αναμετριέται με απατεώνες, διεφθαρμένους πολιτικούς και τρελούς επιστήμονες.
Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011, 21.00
LES PETITS MOUCHOIRS – Μικρά αθώα ψέματα Δραματική κομεντί 2010 Έγχρ. Διάρκεια: 154′
Σκηνοθεσία: Γκιγιόμ Κανέ
Πρωταγωνιστούν:Μαριόν Κοτιγιάρ,Μπενουά Μαζιμέλ,Ζαν Ντιζαρντέν,Φρανσουά Κλουζέ,Φρανσουά Κλουζέ.
Κάθε χρόνο, ο Μαξ, ένας επιτυχημένος ιδιοκτήτης εστιατορίου, και η σύζυγός του προσκαλούν μια χαρούμενη παρέα φίλων στο όμορφο εξοχικό τους σπίτι δίπλα στη θάλασσα, για να γιορτάσουν τα γενέθλια του φίλου τους Αντουάν και να ξεκινήσουν έτσι τις διακοπές τους. Όμως φέτος, προτού εγκαταλείψουν το Παρίσι, ο φίλος τους Λούντο τραυματίζεται σε ένα ατύχημα, γεγονός που οδηγεί σε μια αλυσίδα αντιδράσεων και ανάμεικτων συναισθημάτων.
Οι διακοπές αυτές ωθούν τον καθένα από την παρέα να ανακαλύψει τι τον ενοχλεί και τι τον αναστατώνει. Είναι καιρός πλέον να «πέσουν οι μάσκες» και να ειπωθούν αλήθειες.
Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011, 21.00
Villa Amalia – Βίλα Αμαλία
2009 , Έγχρ. Διάρκεια: 91′
Σκηνοθεσία: Benoît Jacquot
Πρωταγωνιστούν: Isabelle Huppert, Jean-Hugues Anglade, Xavier Beauvois, Maya Sansa, Clara Bindi, Viviana Aliberti, Michelle Marquais, Peter Arens, Ignazio Oliva.
Σαν σταγόνα νερού που ξεχειλίζει το ποτήρι, η Ann βλέπει τον Thomas να αγκαλιάζει μιαν άλλη και αποφασίζει να τον εγκαταλείψει, να τα παρατήσει όλα. Είναι μουσικός, μόνο η μουσική την κρατάει αλλά δεν τη συγκρατεί. Ο μόνος ακατάλυτος δεσμός της είναι αυτός που έχει με τη μουσική.
Διαλύει τη φιλική της σχέση με τον Georges, που εμφανίζεται τώρα μπροστά της ενώ τον ήξερε από τότε που ήταν παιδιά, και δραπετεύει, φεύγει για να αναζητήσει τις ρίζες και τη μοίρα της και καταλήγει σε ένα νησί, εκεί όπου βρίσκεται η βίλα Amalia.
Οι προβολές θα γίνονται στο Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς Δωδεκανήσου 5.  Είσοδος ελεύθερη


Διαβάστε Περισσότερα »

Με ενθουσιασμό υποδέχτηκε η Κρήτη τον λαοπρόβλητο πρωθυπουργό

Διαβάστε Περισσότερα »

Η μούντζα δε θα του στοιχίσει



Φαίνεται πως τελικά ο μαθητής που μούτζωσε τους επισήμους στη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Λάρισα θα γλιτώσει την τιμωρία. Καθηγητές και τοπική κοινωνία στο πλευρό του
Η απόφαση ενός μαθητή να σηκώσει το χέρι του και να ανοίξει διάπλατα τη παλάμη του, μουτζώνοντας τους επισήμους, τον έκανε διάσημο και αγαπητό σε όλο το διαδίκτυο και όχι μόνο.
Πληροφορίες έκαναν λόγο πως εξεταζόταν το ενδεχόμενο να τιμωρηθεί για τη πράξη του ενώ κάποιοι έλεγαν πως κινδύνευε μέχρι και να αποβληθεί από όλα τα σχολεία του νομού.
Ωστόσο, όπως αναφέρει το "Πρώτο Θέμα", ο μαθητής γλίτωσε τη τιμωρία καθώς τόσο η τοπική ΕΛΜΕ όσο και ο δήμαρχος δεν επιζητούν την τιμωρία του μαθητή παρά τις διαμαρτυρίες ορισμένων.
Ο ΕΛΜΕ και ο δήμαρχος  θεωρούν ότι ο μαθητής πρέπει να προστατευθεί και να μην χάσει τα μαθήματα του λόγω αυτής του της διαμαρτυρίας.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάρισας, Βαγγέλης Καριτσάκης, επεσήμανε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια από τους καθηγητές όταν το θέμα συζητηθεί στο συμβούλιο του σχολείου, προκειμένου να μην τιμωρηθεί ο μαθητής, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες προέρχεται από πολυμελή οικογένεια, ενώ οι περισσότεροι μιλούν για ένα εξαίρετο παιδί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Ανακοίνωση εκτέλεσης βολής – Απαγόρευση κυκλοφορίας για λόγους ασφαλείας


Ανακοινώνεται ότι τις ημερομηνίες:
Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011  από 08:00 – 20:00
Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011 από 08:00 – 20:00
Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011 από 08:00 – 20:00
Παρασκευή  18 Νοεμβρίου 2011 από 08:00 – 20:00
Θα εκτελούνται βολές όλμων και αντιαρματικών όπλων στο Πεδίο Βολής Θηβών.
Επικίνδυνη είναι η περιοχή μεταξύ των : ΚΟΥΜΕΡΚΙ – ΒΛΑΧΙΚΑ ΑΛΩΝΙΑ – ΣΩΡΟΣ – ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΠΡΙΣΙΑ – ΛΟΦΟΣ ΒΔ ΝΕΟΧΩΡΑΚΙΟΥ – ΜΙΚΡΗ ΨΗΛΟΡΑΧΗ – ΜΕΓΑΛΗ ΨΗΛΟΡΑΧΗ.
Μέσα στην παραπάνω περιοχή, κατά τις ώρες που θα εκτελούνται βολές, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η διέλευση ατόμων ή ζώων προς αποφυγή ατυχημάτων.
Σε περίπτωση ανευρέσεως βλήματος, παρακαλούνται οι πολίτες να μην το αγγίζουν και να ειδοποιούν το ταχύτερο τη Στρατιωτική Μονάδα (ΣΠΖ) τηλ, 22210-67143 ή την Αστυνομία στο 100.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλεία:Σκότωσε τη μάνα του και έκρυψε τη ματωμένη μπλούζα-Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο!




Έκρυψε το όπλο σε ένα αυλάκι και προσπαθούσε να πείσει την αδερφή του, ότι είναι αθώος - Συγκλονιστικές στιγμές κατά τη σύλληψή του...

Όλα έγιναν το βράδυ της Κυριακής (30-10-2011). 35χρονος τοξικομανής, πυροβόλησε και σκότωσε την 56χρονη μητέρα του, με κυνηγητικό όπλο, κατά την διάρκεια διαμάχης που είχαν, μέσα στο σπίτι τους στην Κάστα Κατακόλου.

Η 56χρονη μητέρα που για χρόνια στήριζε τον εξαρτημένο γιο της, κατέληξε να βρει τραγικό θάνατο στα χέρια του. Όπως ο ίδιος ομολόγησε, αμέσως μετά το....
ανατριχιαστικό συμβάν, έβγαλε τα ματωμένα ρούχα του και έκρυψε το όπλο σε ένα αυλάκι, δίπλα από το σπίτι.

Λίγο αργότερα, συγγενικά πρόσωπα που περνούσαν από το σημείο, κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ενημέρωσαν την αστυνομία. Η αδερφή του δράστη, ήταν η μόνη που πλησίασε. Ο 35χρονος πάσχιζε να την πείσει ότι ήταν ατύχημα και απειλούσε πως αν εμφανιστούν αστυνομικοί, θα αυτοκτονήσει.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη, έφτασε στο σημείο μέσα σε λίγα λεπτά. Με μια οργανωμένη επιχείρηση κατάφεραν να εντοπίσουν και να ακινητοποιήσουν τον δράστη, πριν προλάβει να αντιδράσει. Όπως θα δούμε και στο βίντεο, ο μητροκτόνος οδήγησε τους αστυνομικούς στο σημείο που είχε κρύψει το όπλο, ενώ δεν σταμάτησε να λέει, πως το φονικό ήταν ατύχημα.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε στον εισαγγελέα. Του άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και τον παρέπεμψε στον ανακριτή. Ο δράστης ζήτησε και πήρε 48ώρη προθεσμία για να απολογηθεί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ΓΑΠ συναποφάσισε με Βενιζέλο, Καστανίδη, Ρέππα και Πετσάλνικο

Ο ΓΑΠ συναποφάσισε με Βενιζέλο, Καστανίδη, Ρέππα και Πετσάλνικο



Την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Γιώργος Παπανδρέου δεν την έλαβε μόνος του. Την συναποφάσισε ουσιαστικά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, τον πρόεδρο της Βουλής και από τους παλαιότερους πολιτικούς του συνεργάτες Φίλιππο Πετσάλνικο καθώς και με τους υπουργούς Χάρη Καστανίδη και Δημήτρη Ρέππα, της παλιάς ομάδας των λοχαγών του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου μάλιστα φέρεται να προβληματίστηκε αρκετά πριν αποδεχθεί ουσιαστικά την πρόταση που πρώτοι κατέθεσαν οι κύριοι Καστανίδης και Ρέππας και στη συνέχει ασπάστηκαν οι άλλοι δύο στην κλειστή αυτή σύσκεψη.
Να σημειωθεί ότι όλοι μαζί στη συνέχεια χάραξαν την στρατηγική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση συμπεριλαμβανομένης και της ψήφου εμπιστοσύνης την οποία θα ζητήσει από τη Βουλή, ουσιαστικά από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Η τελευταία αυτή κίνηση κρίθηκε αναγκαία για να σταματήσουν οι γκρίνιες κάτι το οποίο δεν είναι σίγουρο ότι θα επιτευχθεί ανεξαρτήτως του αν θα λάβει η όχι τα 153 ναι η κυβέρνηση τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σφοδρές επικρίσεις και απορίες από τα διεθνή ΜΜΕ

Τι αναφέρουν τα διεθνή media για το δημοψήφισμα

Τα διεθνή πρακτορεία έκαναν πρωτοσέλιδη είδηση την ανακοίνωση του Ελληνα πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος
Το βρετανικό δίκτυο BBC αναφέρει ότι η κυβέρνηση ζητά και ψήφο εμπιστοσύνης ενώ υπάρχουν έντονες εσωκομματικές αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ.
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press σημειώνει ότι «πολλοί βουλευτές βρέθηκαν προ εκπλήξεως» και διευκρινίζει ότι δεν δόθηκαν συγκεκριμένες ημερομηνίες για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας στο Κοινοβούλιο και για το δημοψήφισμα.
Το πρακτορείο Reuters με τίτλο που μιλά για «πολιτικό ρίσκο» αναφέρεται στο δημοψήφισμα και επισημαίνει τα αποτελέσματα πρόσφατων δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι το 60% των Ελλήνων θεωρούν αρνητικές τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών για το κούρεμα του χρέους και ο νέο δάνειο. Παράλληλα εκτιμά ότι το δημοψήφισμα θα γίνει σε λίγες εβδομάδες
Και οι New York Times αναφέρονται στην ηλεκτρονική τους έκδοση στο δημοψήφισμα, στο αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης για εκλογές, αλλά και στην πρόσφατη δημοσκόπηση του Βήματος
Η Βρετανική Guardian αναφέρει την είδηση διεξαγωγής δημοψηφίσματος και θυμίζει πως πρόκειται για το πρώτο δημοψήφισμα που θα γίνει μετά το 1974 όταν καταργήθηκε ο θεσμός της βασιλείας μετά την λήξη της δικτατορίας.

«Οι Ελληνες πρέπει να ψηφίσουν  σχετικά με τις αποφάσεις του συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες. Η διάσωση είναι σε κίνδυνο. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν απόρριψη» αναφέρει η γερμανική Handelsblatt.

«Ο Ελληνας πρωθυπουργός κάνει έναν περίεργο ελιγμό. Τώρα η τράπουλα να ανακατεύεται, γιατί το "ναι" των Ελλήνων είναι αμφίβολο. Αρχίζει ένα συναρπαστικό ματς, που δυνητικά μπορεί να οδηγήσει σε χρηματοπιστωτικό κραχ».

«Η ανακοίνωση από την Αθήνα έπεσε σαν βόμβα και προκάλεσε σοκ και οργή μεταξύ εταίρων στην ΕΕ, τους κρατικούς πιστωτές της χώρας και τους επενδυτές οι οποίοι Παπανδρέου φλερτάρει εδώ και μήνες. Ποια είναι η αξία των λόγων του Έλληνα Πρωθυπουργού; Μπορείτε να εμπιστεύεστε τον κύριο Παπανδρέου σε όλα; Υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι αυτό που ο Παπανδρέου θέλει θέτοντας δημοψήφισμα, είναι να καταρρεύσουν οι αποφάσεις της συνόδου κορυφής της ΕΕ της περασμένης εβδομάδας» αναφέρει η εφημερίδα.

Η εφημερίδα σημειώνει τα γκάλοπ που δείχνουν ότι 60% των ερωτηθέντων διαφωνούν με τους χειρισμούς στην οικονομική πολιτική και χρεώνει στην πολιτική κρίση στην Ελλάδα την πτώση στη Wall Street.

«Oι αγορές αντιδρούν στα άσχημα νέα από την Αθήνα» αναφέρουν και οι γερμανικοί Financial Times.

Mε σημαντικές πιέσεις έκλεισαν οι ευρωαγορές – καίτοι δεν πρόλαβαν τις καταιγιστικές εξελίξεις από την Αθήνα και τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού – ενώ και η Wall Street που πρόλαβε την είδηση του δημοψηφίσματος, βρέθηκε υπό πίεση παρότι από νωρίς υποχωρούσε  λόγω του “κανονιού” της MFGlobal, της πρώτης αμερικανικής επενδυτικής που «σκάει» λόγω της έκθεσής της στο ευρωπαϊκό χρέος.

Η πρώτη ανάγνωση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού από τον ευρωπαϊκό Τύπο είναι πως το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας όπως αποφασίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής τίθεται πλέον εν αμφιβόλω. Και σε κάθε περίπτωση όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν στρέψει τα μάτια τους και πάλι στην Ελλάδα, ενώ όλα τα Μέσα Ενημέρωσης της ηπείρου παρακολουθούν «μουδιασμένα» τις ραγδαίες εξελίξεις.

«Το πακέτο διάσωσης βρίσκεται σε κίνδυνο» αναφέρει το γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel” αναφορικά με την απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως «σε πρόσφατη δημοσκόπηση το 60% των Ελλήνων τάσσονται αντίθετοι στα μέτρα που επιβάλλουν οι δανειακές συμβάσεις».

Για μια ριψοκίνδυνη απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού κάνει λόγο και η έγκριτη γερμανική εφημερίδα “Die Zeit” αναφερόμενη στο εσωτερικό μέτωπο που καλείται να κατευνάσει ο Έλληνας πρωθυπουργός καθώς εκτός από τους αγανακτισμένους Έλληνες, πρέπει να πείσει και την κοινοβουλευτική του ομάδα.

«Σε δημοψήφισμα οι Έλληνες για το πακέτο διάσωσης» γράφει και η γαλλική “Le Monde”. «Μπροστά στο φόβο της απώλειας εθνικής κυριαρχίας ο Γιώργος Παπανδρέου δυναμιτίζει τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής επιλεγέντας να λάβει καθαρή λαϊκή εντολή, καθώς περίπου 6 στους 10 Έλληνες διαφωνούν με την απόφαση για το «κούρεμα του ελληνικού χρέους».
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα μέλη της κυβερνητικής φοβούνται δραχμή, διάλυση του κράτους

Τα μέλη της κυβερνητικής φοβούνται δραχμή, διάλυση του κράτους

Το μεσημέρι της Δευτέρας ενημέρωσε ο πρωθυπουργός ορισμένους από τους κορυφαίους υπουργούς του για τις αποφάσεις του περί δημοψηφίσματος αλλά και αιτήματος ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από τη Βουλή.
Οι περισσότεροι από τους συνομιλητές του εξεπλάγησαν πολλοί δε τον ρώτησαν αν έχει ενημερώσει την Ανγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί για την απόφασή του αυτή. Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου τους απάντησε γενικά ότι το έχει συζητήσει αλλά από τα συμφραζόμενα έγινε κατανοητό ότι η ενημέρωση δεν ήταν λεπτομερής αλλά γενικόλογη μάλλον στη λογική του σκέφτομαι να κάνω δημοψήφισμα. Ως εκ τούτου δεν τέθηκε θέμα συμφωνίας ή ακόμη περισσότερο έγκρισης.
Κατά τα λοιπά, πολλοί από τους υπουργούς του επισήμαναν ότι η απόφαση για το δημοψήφισμα έχει υψηλό πολιτικό ρίσκο όχι μόνο για την τύχη της κυβέρνησης στην περίπτωση του όχι αλλά κυρίως γιατί το όχι ενδέχεται να οδηγήσει τη χώρα στη δραχμή με κίνδυνο να χαθούν κόποι και αγώνες πολλών χρόνων.
Ορισμένοι επισήμαναν στον κ. Παπανδρέου ότι το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί έως το δημοψήφισμα, τον Ιανουάριο είναι τεράστιος πολιτικός χρόνος κατά τη διάρκεια του οποίου το κράτος θα διαλυθεί.
Του είπαν ότι στην ουσία πρόκειται για μια ιδιότυπη προεκλογική περίοδο που θα αποσυντονίσει την κυβέρνηση καθώς θα δίνεται ο υπέρ πάντων αγώνας για να πεισθεί ο ελληνικός λαός να ψηφίσει ναι. Και ως εκ τούτου θα μείνουν πίσω βασικές λειτουργίες του κράτους αλλά και η προετοιμασία των μεγάλων αλλαγών που απαιτούνται για να μπορέσει η Ελλάδα να ικανοποιήσει τις συμφωνίες που έχει συνομολογήσει με την Τρόικα αλλά και την Ευρωπαϊκή Ενωση προκειμένου να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη ροή των δανεικών της 6ης και ενδεχομένως και 7ης δόσης, πριν αρχίσει να εφαρμόζεται η νέα δανειακή σύμβαση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν μπορεί να είναι τόσο ανόητοι..



Δεν μπορεί να είναι τόσο ανόητοι που να μην αντιλαμβάνονται πως:
  • Η διεξαγωγή δημοψηφίσματος μπορεί να τινάξει στον αέρα ολόκληρη τη διαδικασία του PSI
  • Κανένας χρηματοπιστωτικός οργανισμός δεν θα προχωρήσει σε ανταλλαγή ομολόγων εάν υπάρχει το ενδεχόμενο να αποφασιστεί μέσω δημοψηφίσματος η μη εφαρμογή της συμφωνίας.Είναι δυνατόν να ζητούμε από τράπεζες και επενδυτές να δεχθούν το «κούρεμα» που μπορεί εμείς να απορρίψουμε;;
  • Tα ασφάλιστρα κινδύνου θα αποκτήσουν πλέον διαστάσεις ..μεταφυσικές.Οι αγορές θα μας μαστιγώσουν για μια ακόμη φορά.Η βύθιση στην ύφεση θα παραταθεί,η κρατική μηχανή θα βαλτώσει..
  • Η κοινή γνώμη των λαών στις χώρες-δανειστές θα ζητήσει επίσης δημοψηφίσματα για το αν πρέπει να συνεχιστεί η στήριξη της Ελλάδας.Δεν μπορεί ο δανειστής να θέτει δημοψηφίσματα για το αν δέχεται βοήθεια και να μην πράττει το ίδιο αυτός που δανείζει!
  • Το σύνταγμα (άρθρο 44)απαγορεύει διεξαγωγή δημοψηφίσματος για δημοσιονομικά μέτρα.Ποιός άλλωστε θα ψήφιζε ενάντια στο συμφέρον του;

Yπάρχει μια σειρά από ερωτήματα που δεν είναι απλώς αναπάντητα..είναι ακατανόητο καν το να τίθενται.
Σε μια πρώτη ανάγνωση η δική μας εκτίμηση είναι πως
α)είτε κάποιοι απ΄τους κυρίους που μας κυβερνούν έχουν αποφασίσει πως θα κρύψουν μέρος της παταγώδους αποτυχίας τους μέσω καταστάσεων που είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσουν τη χώρα στην τραγωδία της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας και στην έξοδο απ΄το ευρώ
β)ή προσπαθούν να "αλλάξουν την ατζέντα" της επικαιρότητας αναλαμβάνοντας όμως δυσανάλογα μεγάλο ρίσκο εις βάρος όλων μας.

Η Ιστορία θα είναι σίγουρα αμείλικτη απέναντί τους.
Το ίδιο πρέπει να είναι στο εξής και ο λαός.

Σ'αυτό το διαδικτυακό τόπο δεν έχουμε μάθει να κρύβουμε τα λόγια μας:
Επειδή δεν είναι δυνατόν να είναι τόσο ανόητοι καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως είναι ξεκάθαρα επικίνδυνοι.Δεν είναι πλέον σε θέση να αποφασίζουν για την τύχη της χώρας.
Είναι ώρα να γυρίσουν σπίτι τους ...ή οπουδήποτε αλλού μακρυά όμως απ'τη Βουλή.

greece-salonika
Διαβάστε Περισσότερα »

Το παρών στην εθνική εορτή η Φιλαρμονική της Λιβαδειάς

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λιβαδειάς κάνοντας όπως πάντα το χρέος της απέναντι στις εθνικές επετείους, απέδωσε τιμές στην κατάθεση στεφάνων από τις αρχές της πόλης στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην πλατεία Αθ. Διάκου. Τοπικοί Άρχοντες, πολιτευτές και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς) κ. Γιάννος Λιβανός κατάθεσαν στεφάνους προς τιμή του Ήρωα στρατιώτη που προστάτεψε την πατρίδα όταν αυτή τον χρειάστηκε.


Κατάθεση στεφάνων από τις αρχές της πόλης μας στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη της πλατείας Αθ. Διάκου.

Αργότερα η μπάντα μας με τους άρχοντες της πόλης μεταβήκαμε στον χώρο της παρέλασης στην πλατεία Λάμπρου Κατσώνη. Η παρέλαση άρχισε στις 11:30 από την οδό Γεωργαντά με τερματισμό την πλατεία Λάμπρου Κατσώνη.



Η φιλαρμονική στάθηκε απέναντι από την εξέδρα των επισήμων και παιάνιζε στρατιωτικά εμβατήρια, όπως αρμόζει σε τέτοιες πανηγυρικές παρελάσεις, όση ώρα παρέλαζαν οι μαθητές που σχεδόν στο σύνολό τους έστρεφαν τα κεφάλια προς τους διαδηλωτές και το λαό και όχι προς τους επισήμους.







Μετά το πέρας οι επίσημοι αποχώρησαν πριν καλά καλά κλείσει η παρέλαση από τη φιλαρμονική και χωρίς τις καθιερωμένες δηλώσεις προς τα ΜΜΕ, λόγω τεταμένης ατμόσφαιρας από την αγανάκτηση του κόσμου.
Ακολούθως η φιλαρμονική αφού διέσχισε τον πεζόδρομο της οδού Μπουφίδου κατευθύνθηκε προς την βάση της δίνοντας τέλος στην εορταστική αυτή μέρα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα



Την 1η Νοεμβρίου

1755: Καταστροφικός σεισμός πλήττει την Πορτογαλία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 90.000 άνθρωποι ή το 1/3 του πληθυσμού της χώρας.

1843: Ο Όθων συγκαλεί Εθνοσυνέλευση για την κατάρτιση Συντάγματος, ως απόρροια του κινήματος της 3ης του Σεπτέμβρη.

1863: Γεννήθηκε ο Τζορτζ Πάρκερ, αμερικανός εφευρέτης, βιομήχανος και ιδρυτής της ομώνυμης εταιρίας στυλογράφων.

1897: Μία ομάδα μαθητών από το λύκειο Ντ' Αντζέλιο του Τορίνο ιδρύει μία ομάδα ποδοσφαίρου, την οποία ονομάζει Γιουβέντους.

1920: Εκλογική ήττα του Ελευθέριου Βενιζέλου, που φεύγει απογοητευμένος απ' την Ελλάδα.

1929: Γεννήθηκε ο Νίκολας Μαυρούλης, ελληνοαμερικανός πολιτικός, που διετέλεσε βουλευτής Μασαχουσέτης από το 1979 έως το 1993.

1940: Ο υπολοχαγός Αλέξανδρος Διάκος, προσπαθώντας να ανακαταλάβει ύψωμα, πίπτει επί του πεδίου της μάχης. Είναι ο πρώτος νεκρός έλληνας αξιωματικός του ελληνοϊταλικού πολέμου.

1943: Γεννήθηκε ο Σαλβατόρε Ανταμό, ιταλοβέλγος τραγουδιστής.

1968: Πέθανε ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο επονομαζόμενος και «Γέρος της Δημοκρατίας», πολιτικός που διετέλεσε και πρωθυπουργός.

1972: Πέθανε ο Έζρα Πάουντ, αμερικανός ποιητής και κριτικός.

2000: Πέθανε ο Σερ Στίβεν Ράνσιμαν, διάσημος βρετανός βυζαντινολόγος.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ