Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Συμφώνησαν επί της αρχής για κυβέρνηση συνεργασίας - Δεύτερη συνάντηση και τη Δευτέρα




- Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της Προεδρίας
- Η συνάντηση διήρκησε 75 λεπτά
- Ποια ειναι τα 7 σημεια Παπανδρέου για τη νέα κυβέρνηση
- Ποια τα επικρατέστερα ονόματα για τον νέο πρωθυπουργό
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστορική συνάντηση ολοκληρώθηκε ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον κ. Παπανδρέου και Σαμαρά και αναμένεται να υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση της Προεδρίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι δύο πολιτικοίκ αρχηγοί φαίνεται πως έχουν συμφωνήσει επί της αρχής, χωρίς να υπάρχουν περαιτέρω λεπτομέρειες προς το παρόν.

Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξει και τη Δευτέρα συνάντηση για να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις.





Στις 20:30 έφτασαν στο Προεδρικό Μέγαρο οι δύο πολιτικοί αρχηγοί. Ψυχροί και οι δύο χωρίς καν να χαμογελούν μπήκαν στην αίθουσα που τους περίμενε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ουτε κουβέντα δεν αντάλλαξαν μέχρι να κλείσουν οι πόρτες. Το κλίμα είναι παγωμένο.

Ο πρωθυπουργός πήγε έχοντας μαζί του και τα 7 σημεία για τη νέα κυβέρνηση που σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσει από τον Αντώνη Σαμαρά να τα υπογράψει. Όπως λένε οι πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα τα υπογράψει αν δεν μπει και ένα 8ο ότι σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία θα γίνουν εκλογές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αμερικανοί τραπεζίτες «αγοράζουν» τη Θεσσαλονίκη


Αμερικανοί τραπεζίτες, εβραϊκής καταγωγής, βρίσκονται ινκόγκνιτο στη Θεσσαλονίκη και καταρτίζουν σχέδια για να «ρίξουν» χρήμα στην πόλη, αγοράζοντας επιχειρήσεις και φιλέτα γης… Στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thestival.gr, έξι Αμερικανοί τραπεζίτες, εβραϊκής...




καταγωγής, επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη για δύο ημέρες, ενώ ακολούθησαν οι επισκέψεις τριών ακόμη υψηλόβαθμων τραπεζικών στελεχών, που βρίσκονται στην πόλη από την περασμένη ήδη Παρασκευή έως και σήμερα.

Οι τραπεζίτες πραγματοποιούν ανεπίσημη επίσκεψη και έγιναν δεκτοί από μέλη της ισραηλινής κοινότητας Θεσσαλονίκης. Ξεναγήθηκαν στο Εβραϊκό Μουσείο της πόλης, καθώς επίσης και σε άλλους πολιτιστικούς και αρχαιολογικούς χώρους. Η επίσκεψή τους, όμως δεν περιορίστηκε μόνον σε αυτές τις ξεναγήσεις. Όπως αποκαλύπτει το thestival.gr, οι Αμερικανοί τραπεζίτες ζήτησαν να μάθουν ποιες είναι σήμερα οι επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, κυρίως ακινήτων, είχαν άμεση επαφή και άποψη, καθώς πραγματοποίησαν ανάλογες επισκέψεις σε διάφορους χώρους.

Κατάρτισαν, μάλιστα, και σχετική λίστα με διάφορες επιχειρήσεις, κτίρια και φιλέτα γης, που αξιολόγησαν ως επενδυτικές ευκαιρίες. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα τις μελετήσουν, ώστε να λάβουν τελικές αποφάσεις για το πού, πως και με πόσα χρήματα θα κάνουν επενδύσεις.

ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΘ
Οι πληροφορίες του thestival.gr αναφέρουν πως οι Αμερικανοί τραπεζίτες ζήτησαν να πληροφορηθούν ακόμη και για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, για το οποίο ταυτόχρονα δείχνουν ενδιαφέρον και Κινέζοι επενδυτές, οι οποίοι σκοπεύουν να έρθουν τις επόμενες ημέρες στην πόλη και να θέσουν τις βάσεις επενδυτικών διαπραγματεύσεων.

ΨΑΝΧΟΥΝ ΦΙΛΕΤΑ ΓΗΣ
Οι Αμερικανοί τραπεζίτες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για πολλά κτίρια της Θεσσαλονίκης, για φιλέτα γης στον ανατολικό κυρίως τομέα της πόλης, για ξενοδοχειακές μονάδες και για επιχειρήσεις που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση λόγω της κρίσης, αλλά θεωρούνται ως ευκαιρίες ανάπτυξης. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να δούμε σύντομα να αλλάζουν χέρια επιχειρήσεις της πόλης, αφού πρώτα πέσει «ζεστό» χρήμα για την εξαγορά τους.

Το επόμενο χρονικό διάστημα και αφού οι Αμερικανοί τραπεζίτες έχουν καταρτίσει και μελετήσει το επενδυτικό σχέδιό τους, αναμένεται να επιστρέψουν και πάλι στη Θεσσαλονίκη. Αυτή τη φορά, όμως, όχι ινκόγκνιτο, αλλά επίσημα, προκειμένου να έχουν επαφές με φορείς της πόλης και να καταθέσουν τις επενδυτικές προτάσεις τους.
thestival.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Πάγκαλος συνεχίζει το έργο του… στην Κίνα!

Εδώ η χώρα έφτασε στο χείλος του γκρεμού και… κοιτάζει το άπειρο. Εδώ φτάσαμε στο “σημείο μηδέν”. Και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος συνεχίζει ακάθεκτος το έργο του, έστω και στην μακρινή Κίνα.
Ήταν παρών στην υπογραφή μνημονίου τουριστικής συνεργασίας από τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Κίνα και τον Πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού της επαρχίας Γκουανγκτόνγκ. Στο εξωτερικό ο αντιπρόεδρος φαίνεται πως πάει καλύτερα. Φαίνεται εκεί είναι πιο δημοφιλής…
prionokordela.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

8.30μ.μ. η συνάντηση Παπανδρέου - Σαμαρά



Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο, η συνάντηση μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας...




θα γίνει στις 8.30μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρίσι και Βερολίνο ετοιμάζονται για έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ



Τη στιγμή που στην Αθήνα κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ο γαλλογερμανικός άξονας έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου – σε περίπτωση που οι Παπανδρέου και Σαμαράς δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν – να διαμορφώσει πλαίσιο που θα οδηγεί σε έξοδο της Ελλάδος από την ευρωζώνη και θα μειώνει τις επιπτώσεις για το κοινό νόμισμα από την αδυναμία της Ελλάδας να υλοποιήσει συγκεκριμένες δεσμεύσεις βάσει της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες...
του «Βήματος», το Παρίσι και το Βερολίνο βρίσκονται σε απόλυτη συνεννόηση. 


Και μάλιστα, το βράδυ του Σαββάτου έλαβε χώρα μυστική σύσκεψη στο Μέγαρο των Ηλυσίων – παρουσία του ίδιου του προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί – για να συζητηθούν όλα τα πιθανά σενάρια. 


Οι δύο πρωτεύουσες έχουν πλέον διαβεί τον Ρουβίκωνα και δεν προτίθενται να διακινδυνεύσουν τη σταθερότητα της ευρωζώνης λόγω της ελληνικής ανευθυνότητας. 


Η σχετική δήλωση της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ πριν από λίγες ημέρες αποδεικνύει του λόγου το αληθές.


Η λύση που φαίνεται ότι συζητείται προκειμένου, εφόσον χρειαστεί, να παρακαμφθεί η φαινομενική νομική αδυναμία αποπομπής μίας χώρας από την ευρωζώνη είναι η αξιοποίηση των προβλέψεων της «ρήτρας έκτακτης ανάγκης» (emergency clause). 


Σύμφωνα με αυτήν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορούσε να καταθέσει σχετική πρόταση σε περίπτωση ειδικών συνθηκών και γεγονότων (extraordinary events) που απειλούν το κοινό νόμισμα. 


Φυσικά, η διαδικασία δεν είναι απλή, καθώς απαιτείται η ομόφωνη έγκριση από τα κράτη – μέλη αλλά και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


Αν και οι σχετικές συζητήσεις διεξάγονται σε βαθύ παρασκήνιο, οι εκτιμήσεις είναι ότι οι Γαλλογερμανοί έχουν αρχίσει πλέον να σκέφτονται σοβαρά την έστω και προσωρινή αποπομπή μίας χώρας όπως η Ελλάδα από την ευρωζώνη. 


Και ο κίνδυνος είναι κατά το προσωρινό αυτό διάστημα να υιοθετηθούν εκείνες οι αλλαγές στις ευρωπαϊκές Συνθήκες ώστε πλέον να προβλέπεται και επίσημα η αποπομπή μίας χώρας – μέλους της ευρωζώνης, χωρίς παράλληλη έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) όπως προκύπτει βάσει της κυρίαρχης σήμερα νομικής ερμηνείας.





Το ΒΗΜΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι θα συμβεί αν επιστρέψουμε στη δραχμή


Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις αναζωπύρωσαν τις συζητήσεις για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. 


Για μερικούς, η επιστροφή στη δραχμή θεωρείται ως η μοναδική λύση για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας. 


Για άλλους...
θεωρείται νομικά και τεχνικά ανέφικτο ή τουλάχιστον όχι τόσο εύκολο όσο ακούγεται, ενώ άλλοι χαρακτηρίζουν την έξοδο από το ευρώ ως τη «Μητέρα όλων των Κρίσεων».


Η «Κ» συγκέντρωσε όλες τις απόψεις και τις επιστημονικές προσεγγίσεις, αλλά και τα συμπεράσματα ειδικών μελετών από πανεπιστήμια, διεθνείς οργανισμούς και τράπεζες, προκειμένου να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα για τις επιπτώσεις, τη διαδικασία και το πού –ενδεχομένως– βοηθά ή όχι η έξοδος από το ευρώ.


Εχουν εκπονηθεί πολλές μελέτες, οι οποίες προσπαθούν να μετρήσουν τις επιπτώσεις στην ελληνική και ευρωπαϊκή οικονομία και τους πιθανούς κινδύνους.


Φυγή κεφαλαίων


Σε ό, τι αφορά στην εσωτερική - πραγματική οικονομία, οι μελέτες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει κίνδυνος φυγής ξένων κεφαλαίων στο μεταβατικό στάδιο, ενώ το πραγματικό εισόδημα των Ελλήνων θα συρρικνωθεί σημαντικά. 


Η μείωση του εισοδήματος θα προέλθει τόσο από την υποτίμηση όσο και από τον πληθωρισμό.


Για παράδειγμα υπολογίστηκε ότι μια υποτίμηση κατά 50% σημαίνει ότι ο σημερινός μισθός των 1.200 ευρώ θα έχει ισοδύναμη αγοραστική δύναμη (σε δραχμές) όση είναι αυτή των 923 ευρώ όταν γίνει η πρώτη μετατροπή. 


Πριν, δηλαδή, την κυκλοφορία της δραχμής. 


Μετά, ο μισθός των 1.200 ευρώ θα έχει αξία 461 ευρώ όταν θα αγοράζουμε προϊόντα και υπηρεσίες σε ευρώ (π. χ. ταξίδια) και αξία 769 ευρώ, όταν κάνουμε συναλλαγές στο εσωτερικό.


Η μείωση της αγοραστικής δύναμης στην τελευταία περίπτωση οφείλεται κυρίως στον πληθωρισμό και στα αναγκαία μέτρα λιτότητας που θα ακολουθήσουν, αφού η Ελλάδα δεν θα μπορεί πλέον να έχει ελλείμματα, καθώς δεν θα μπορεί να δανείζεται από τις αγορές.





Λεωνίδας Στεργίου
Καθημερινή της Κυριακής
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτη αθλιότητα: Ιστοσελίδα όπου οι ξένοι μπορούν να αγοράσουν την Ελλάδα!

Απίστευτη αθλιότητα: Ιστοσελίδα όπου οι ξένοι μπορούν να αγοράσουν την Ελλάδα!

Σάλος έχει προκληθεί με την ιστοσελία CLAIMGREECE.COM όπου οι Ευρωπαίοι μπορούν να διεκδικούν το δικό τους κομμάτι ελληνικής γης.
“Ευρωπαίοι φορολογούμενοι. Αφού πληρώνετε για την Ελλάδα φόρους, διεκδικήστε το δικό σας κομμάτι πριν το πάρει άλλος”!

 
Εκμεταλλευόμενη την οργή των εταίρων μας, η ιστοσελίδα έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των ξένων οι οποίοι μπορούν να διαλέξουν το κομμάτι που τους αρέσει χωρίς φυσικά την καταβολή αντιτίμου αφού.. έχουν ήδη πληρώσει μέσω των πακέτων βοηθείας!
Μια προσεκτικότερη ματιά στο χάρτη, δείχνει πως οι Ολλανδοί ενδιαφέρονται περισσότερο από τους υπόλοιπους για τη χώρα μας ενώ πολλοί δε διστάζουν να σχολιάσουν με όχι και τόσο εγκωμιαστικά λόγια για την Ελλάδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ...ΟΛΟΙ ΡΕ(Ν)

Διαβάστε Περισσότερα »

Ολι Ρεν: «Κυβέρνηση συνεργασίας ή βγαίνετε εκτος ευρωζώνης»


«Ζητήσαμε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας και παραμένουμε πεπεισμένοι ότι αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις» δήλωσε σήμερα στο reuters ο Ολι Ρεν.


"Γίνεται δουλειά στη Αθήνα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και χρειαζόμαστε μία...
πειστική έκθεση σχετικά από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, αύριο στο Eurogroup", τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.


Επασήμανε ότι η Ελληνική Βουλή πρέπει πρώτα να επικυρώσει το νέο ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης της χώρας και να εφαρμόσει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να λάβει την επόμενη δόση του δανείου της ΕΕ και του ΔΝΤ. 


"Είναι ζωτικής σημασίας όλα τα μεγάλα πολιτικά κόμματα να δεσμευθούν στη διαπραγμάτευση του δεύτερου προγράμματος, στο οποίο περιλαμβάνεται η μείωση του χρέους με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, και να επικυρώσουν στο κοινοβούλιο το νέο πρόγραμμα, αλλά και τα συγκεκριμένα μέτρα που απαιτούνται για την εφαρμογή του", πρόσθεσε ο Ρεν.


Οπως είπε ο Ρεν, οι Ευρωπαίοι εταίροι της Αθήνας αισθάνονται ότι "την προηγούμενη εβδομάδα διερράγη η εμπιστοσύνη τους στην Ελλάδα, γεγονός που σήμαινει ότι η χώρα πήρε από μόνη της ένα δρόμο που θα μπορούσε να την οδηγήσει εκτός ευρωζώνης".


"Δεν το επιθυμούμε αυτό, όμως πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε σενάριο, συμπεριλαμβανομένου και αυτού, ώστε να διασφαλίσουμε την οικονομική σταθερότητα και να σώσουμε το ευρώ", κατέληξε ο Ρεν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βέτο Σαμαρά για Μπακογιάννη - Καρατζαφέρη


ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗ ΝΤΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ


Ενα ακόμη (που λέει ο λόγος) εμπόδιο που μένει να ξεπεραστεί προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας είναι το βέτο που έχει θέσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς για τη συμμετοχή σε αυτήν των κομμάτων του ΛΑΟΣ και της Δημοκρατικής Συμμαχίας.


Ο Σαμαράς απειλεί με...
εμπλοκή το όλο εγχείρημα για προφανείς δικούς του λόγους που σχετίζονται με την κεντροδεξιά πολυκατοικία, δεν επιθυμεί να συμμετέχει το δικό του κόμμα στην ίδια κυβέρνηση με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και τον Καρατζαφέρη.


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πολιτικών παρατηρητών και κυβερνητικών στελεχών ο Σαμαράς προτάσσει το μικροκομματικό συμφέρον του κόμματος του πάνω από το πρόβλημα της χώρας. 


Ορίζοντας της άρνησης φυσικά δεν είναι η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αλλά το αμέσως επόμενο διάστημα και κυρίως οι εκλογές, όποτε κι αν γίνουν.


Κυρίως δηλαδή, η άπόψη των στελεχών στη Συγγρού ότι η συμμετοχή τους στην ίδια κυβέρνηση ενδεχομένως απομακρύνει τις όποιες πιθανότητες αυτοδυναμίας θα μπορούσε να έχει η Νέα Δημοκρατία, φυσικά υπό τις παρούσες συνθήκες. 


Κι αυτό γιατί αφενός ο Καρατζαφέρης αποκτά πλέον αυξημένο θεσμικό ρόλο και η Μπακογιάννη βοηθάται στη προσπάθειά της να μπεί το κόμμα της στη Βουλή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παπαδήμος πρωθυπουργός, Βενιζέλος - Δήμας αντιπρόεδροι

Παπαδήμος πρωθυπουργός, Βενιζέλος - Δήμας αντιπρόεδροι

Συνεχίζονται με αμείωτο βαθμό οι συζητήσεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια να παίζει κομβικό ρόλο σε αυτές. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το όνομα του πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκά Παπαδήμου πρέπει να θεωρείται σίγουρο κατά 99% για τη θέση του πρωθυπουργού.
Η νέα κυβέρνηση θα έχει δύο θέσεις αντιπροέδρων και αυτές θα τις καταλάβουν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι κύριοι Ευάγγελος Βενιζέλος (αντιπρόεδρος της σημερινής κυβέρνησης) και Σταύρος Δήμας (αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας).
Από εκεί και πέρα μένουν τα ονόματα των βασικών υπουργών, το κατά πόσον θα είναι πολιτικά στελέχη ή τεχνοκράτες και η όποια δοσολογία.
Φυσικά πρώτα πρέπει να επιτευχθεί η συμφωνία για τον τρόπο της εναλλαγής, κάτι το όποιο θεωρείται ότι δεν χαλάσει τελικά τη συμφωνία για την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, καθώς από καμία πλευρά δεν μπορεί να θεωρείται μείζον ώστε να αναλάβει την ευθύνη ενός ναυαγίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

EKTAKTO: Το τελευταίο υπουργικό με παραιτήσεις!

Το τελευταίο της υπουργικό σύμβουλιο, όπως όλα δείχνουν, θα είναι το σημερινό για το κυβερνών κόμμα. Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα συμφωνήσουν σε μια μεταβατική κυβέρνηση. Ηδη αυτή την ώρα, γίνονται συζητήσεις με τα «φαβορί» Λουκά Παπαδήμο, Σταύρο Δήμα και Μολυβιάτη.
Αλλες πηγές, αναφέρουν πως στο υπουργικό συμβούλιο στις 4 μμ θα παραιτηθούν οι υπουργοί της κυβέρνησης. Πάντως όπως όλα δείχνουν, ομαλοποιείται η κατάσταση κι αυτό κάνει και τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο να νιώθει καλύτερα, αφού όπως και να έχουν τα πράγματα εκείνος είναι αυτός που θα μετέβει αύριο στο Εurogroup.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η πιο κρίσιμη ώρα για τη χώρα

Η πιο κρίσιμη ώρα για τη χώρα

Στις 6 το απόγευμα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε μία προσπάθεια να βρεθεί άμεσα λύση.Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, σε δηλώσεις του χθες υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός έχει τοποθετηθεί δημόσια και επανειλημμένα για την ανάγκη δημιουργίας Κυβέρνησης ευρύτερης δυνατής συνεργασίας με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος και δη την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου. «Ο πρωθυπουργός έχει τοποθετηθεί δημόσια και επανειλημμένα για την ανάγκη δημιουργίας κυβέρνησης ευρύτερης δυνατής συνεργασίας με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος και δη την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου».
Σήμερα εξάλλου ο Αντώνης Σαμαράς θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου ο Κάρολος Παπούλιας να μπορέσει να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα σε Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά, καθώς και οι δύο είναι αμετακίνητοι στις θέσεις τους.
Χθες ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον κ. Παπούλια και αν και επανέλαβε τη θέση του ότι δεν είναι κολλημένος στην καρέκλα του, ωστόσο δεν ξεκαθάρισε τις προθέσεις τους. Από την άλλη πλευρά ο Αντώνης Σαμαράς στη δήλωση του -ανάμεσα στους δυο αντιπροέδρους του- επανέλαβε την αμετακίνητη θέση του για εκλογές.
Την ίδια ώρα πάντως ο χρόνος συνεχίζει να πιέζει, καθώς από τη μία την Δευτέρα συνεδριάζει το Eurogroup και η χώρα παραμένει εγκλωβισμένη.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚ: Απίστευτος ο διασυρμός της Ελλάδας!

Η τούρκικη εφημερίδα Haberturk, σε πρωτοσέλιδη φωτογραφία, με λεζάντες “ο πωλών τους μετρητοίς και ο πωλών επί πιστώσει” οπτικοποιεί την Εθνική μας κατάντια… Ο Ταγίπ Ερντογάν, άνετος, δίπλα στην Άνγκελα Μέρκελ, ως ισότιμος εταίρος στους G20. Στην άλλη φωτογραφία, ο πωλών επί πιστώσει Γιώργος Παπανδρέου, με σταυρωμένα χέρια, περιμένει να ακούσει τη “δασκάλα” Μέρκελ… καλός μαθητής ήταν μέχρι τώρα για τους δανειστές…Φύγετε όσο είναι ακόμη νωρίς… Τόσο για την Ελλάδα που την καταντήσατε περίγελεο σε όλο τον κόσμο, όσο και για εσάς, γιατί εξαντλείτε όλο το πολιτικό σας κεφάλαιο… Στο τέλος θα σας μείνει το επίθετο για να σας θυμούνται… Αν σας θυμούνται…
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα επτά κακά της μοίρας μας...


Πόσο "λίγοι" αποδείχθηκαν όλοι τους...


Ποιος όμως λείπει από την φωτογραφία για να συμπληρωθεί η 7αδα της καταστροφής;

Δείτε τον...






Ο Αντωνάκης ο κωλοτούμπας φυσικά, ποιος άλλος; Γιατί, δυστυχώς για όλους μας, ο Σαμαράς, θα παίξει δραματικό ρόλο στις ζωές μας το επόμενο διάστημα...!!!


Κρατήστε το αυτό.

Άντε, και καλή μας χώνεψη!
από 24GR
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραυματίστηκε σοβαρά ο Ζαμπίδης..


Ο αγώνας του Μιχάλη Ζαμπίδη στην Ρωσία, έμελλε να τελειώσει νωρίς.. Ο πρωταθλητής της Ελλάδα, έδινε μάχη χθες το βράδυ στην Μόσχα με τον Ρώσο αθλητή, Μπατού Χασικόβ. Στα πρώτα λεπτά του αγώνα, ο Iron Mike δέχθηκε γονατιά στην κάτω γνάθο, γεγονός που τον έβγαλε....




εκτός μάχης.. Οι γιατροί δυστυχώς διέγνωσαν σπάσιμο στην αριστερή πλευρά της κάτω γνάθου. Περαστικά Mike!
Διαβάστε Περισσότερα »

Καρφώνει Κυριακού-Βαρδινογιάννη


Αποκαλυπτικό σχετικά με τα συμφέροντα τα οποία "έθιξε" ο πρωθυπουργός και έβαλαν σκοπό να τον αποκαθηλώσουν είναι το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της zougla.gr. Φέρει τίτλο "η χαριστική βολή στον Γιώργο" και αναφέρεται στις ζυμώσεις αλλά και τις συναντήσεις δυο καναλαρχών οι οποίοι...
βλέπουν τα συμφέροντά τους να θίγονται κυρίως από τη διακρατική συμφωνία Ελλάδας-Ελβετίας. Το ρεπορτάζ δεν τους κατονομάζει. Εμείς λέμε ότι ένας πρόκειται για τους  Κυριακού και Βαρδινογιάννη.  
Διαβάστε Περισσότερα »

Ντροπή! Σεβαστείτε την αγωνία των Ελλήνων!


 
Κανείς μας δεν τολμά να διανοηθεί ότι ο πρωθυπουργός δεν εννοούσε αυτά που είπε περί δημιουργίας κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής.

Κανένας μας δεν θέλει ούτε καν να φανταστεί ότι μπορεί και να υπάρχουν δεύτερες σκέψεις και προσωπικές επιδιώξεις μπροστά στην ισχυρή πιθανότητα μη επίτευξης συμφωνίας με άλλα κόμματα. Κανένας μας δεν μπορεί να δεχτεί ότι υπεύθυνοι πολιτικοί όπως ο Ευ. Βενιζέλος, θα πάρουν την ευθύνη μιας κυβέρνησης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και τρίτων περιθωριακών, που πιθανότατα θα εκληφθεί από την Ε.Ε. ως νέο αυτοκτονικό τρικ τύπου δημοψηφίσματος.

Κανένας, τέλος, δεν διανοείται ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα δώσει ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ να γίνει κάτι προς τη σωστή κατεύθυνση, αν μπορεί να γίνει. ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ότι αυτή τη στιγμή δεν αποκλείονται καθόλου τα προαναφερθέντα, τα οποία μας οδηγούν στη συναινετική καταστροφή και μόνο ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ.


Ενα 24ωρο μετά την προαναγγελία του Γιώργου Παπανδρέου ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, οι παλινωδίες και το θέατρο συνεχίζεται από όλες τις πλευρές. Εστω την ύστατη ώρα, είναι ανάγκη να σεβαστείτε την αγωνία των Ελλήνων! Είναι η ώρα να σταματήσουν τα επικίνδυνα παιχνίδια, την ώρα που σε ολόκληρη την Ευρώπη συζητείται ανοιχτά το ενδεχόμενο αποβολής της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ. 
protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Βαριά πρόστιμα σε OTE, Lidl, Κωτσόβολο, Cosmoline και Diamant για παραπλανητική διαφήμιση


Βαριά πρόστιμα σε OTE,  Lidl, Κωτσόβολο, Cosmoline και Diamant για παραπλανητική διαφήμιση Το μεγαλύτερο πρόστιμο, ύψους 300.000 ευρώ επιβλήθηκε σε βάρος του ΟΤΕ



Με βαριά πρόστιμα συνολικού ύψους 545.000 ευρώ τιμώρησε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή 5 μεγάλες επιχειρήσεις  


(ΟΤΕ, Lidl, Κωτσόβολος, Cosmoline και Diamant), με το αιτιολογικό ότι χρησιμοποιούσαν αθέμιτες πρακτικές στις διαφημίσεις τους για να παραπλανήσουν καταναλωτές. Το μεγαλύτερο πρόστιμο, ύψους 300.000 ευρώ επιβλήθηκε σε βάρος του ΟΤΕ για παραπλανητικές διαφημίσεις δύο προγραμμάτων σταθερής τηλεφωνίας και σύνδεσης στο Διαδίκτυο.
Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο διαφημίσεων του ΟΤΕ είναι, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, ότι δημιουργούν την εντύπωση στον καταναλωτή πως τα προγράμματα αποτελούν ιδιαίτερα οικονομικές λύσεις για όλη τη διάρκεια του έτους.
Ενώ όμως οι προβαλλόμενες τιμές (27,99 ευρώ το μήνα για το «ΟΤΕ Απεριόριστα», και 9,90 ευρώ ή 12,90 ευρώ για το «ΟΤΕ CONX-Χ Internet») κατέχουν περίοπτη θέση στα διαφημιστικά μηνύματα, οι προϋποθέσεις αναγράφονται με πολύ μικρά γράμματα, σε βαθμό που δύσκολα γίνονται αντιληπτές και δημιουργούν παραπλανητικές εντυπώσεις. Λ.χ για το πρόγραμμα τηλεφωνίας αναφέρεται με «ψιλά» γράμματα ότι η χαμηλή τιμή ισχύει για 4 μήνες και μόνο για πελάτες ΟΤΕ, ενώ στους επόμενους 8 μήνες η τιμή διαμορφώνεται στα 30,60 ευρώ το μήνα.
Για το πρόγραμμα Internet αντίστοιχα η χαμηλή τιμή ισχύει για 6 μήνες και μετά αναπροσαρμόζεται σε 17,06 ευρώ/μήνα και 23,26 ευρώ το μήνα (24Mbps). Και στα δύο προγράμματα δε τίθεται ως προϋπόθεση η 12μηνη παραμονή.
«Επομένως οι μειωμένες τιμές παραπλανούν ή ενδέχεται να παραπλανήσουν τον καταναλωτή για τα πελονεκτήματα των προγραμμάτων καθώς δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει χρήση των υπηρεσιών με το μηνιαίο κόστος στο οποίο αυτές προβάλλονται», σημειώνεται στη σχετική εισήγηση.
Πρόστιμο ύψους 120.000 ευρώ επιβλήθηκε στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών Cosmoline (συμφερόντων Demco Group - Κοντομηνά), σε βάρος της οποίας υπήρχαν δεκάδες καταγγελίες ότι προσέγγιζε καταναλωτές άλλων παρόχων και ενεργοποιούσε τις υπηρεσίες της χωρίς να έχει αποσπάσει τη συναίνεση των κατόχων της τηλεφωνικής γραμμής.
Σε βάρος της εταιρείας «Diamant Α.Ε.» επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ επειδή χρησιμοποιούσε παραπλανητικούς ισχυρισμούς κατά την προώθηση συσκευών παραγωγής όζοντος, διαφημίζοντας ότι το οζονοποιημένο νερό που παράγεται μέσω των συσκευών που πωλούσε έχει αναγνωρισμένες θεραπευτικές ιδιότητες για ευρύτατο φάσμα ασθενειών.
Σε βάρος της εταιρείας Κωτσόβολος (Dixons) επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 45.000 ευρώ για χρήση παραπλανητικών πρακτικών κατά την προωθητική ενέργεια ανακύκλωσης κινητών τηλεφώνων, κατά την οποία αποσιωπούνταν σημαντικές πληροφορίες ως προς τους όρους ισχύος της προσφοράς.
Σε βάρος των σούπερ μάρκετ Lidl επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ, επειδή σε διαφημιστικό φυλλάδιο εμφάνιζαν μόνο ένα αόριστο ποσοστό έκπτωσης (-25% ή -40% από τις ήδη χαμηλές τιμές) σε οπωροκηπευτικά είδη, χωρίς όμως να δίνεται καμία πληροφορία για την τιμή επί της οποίας υπολογίζεται η διαφημιζόμενη έκπτωση και για την τιμή στην οποία τελικά πωλούνται τα προϊόντα.
newsport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

DNA της "Συνομωσίας" σε γιάφκα του "Επαναστατικού Αγώνα" - Στόχος τρομοκρατών ο Ακης Τσοχατζόπουλος






Ευρήματα αλλά και στοιχεία που αναλύθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια όχι μόνο αποδεικνύουν τη συνεργασία μεταξύ των δύο τρομοκρατικών οργανώσεων αλλά και τα σχέδιά τους να χτυπήσουν πολιτικούς και μέλη του τραπεζικού συστήματος.                                 




Εκτός απο το DNA που βρέθηκε στη γιάφκα αποδεικνύεται οτι στόχος ήταν τόσο ο πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας αλλά και ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος.

Επίσης οι τρομοκράτες σχεδίαζαν την απαγωγή όχι ενός αλλά 29 διευθυντών τραπεζών.

Σύμφωνα με το αντιτρομοκρατικό επιτελείο, τα μέλη της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς» παρακολουθούσαν έντονα τους διευθυντές, άνδρες και γυναίκες, υποκαταστημάτων τραπεζών σε Αττική και επαρχία. Οι αξιωματικοί υποστηρίζουν ότι τα μέλη της οργάνωσης θα προέβαιναν σε πρωτότυπες ληστείες υποκαταστημάτων τραπεζών με απαγωγές των διευθυντών τους.

Σε αυτά τα συμπεράσματα έχουν καταλήξει από τα δύο τετράδια με τις ιδιόχειρες σημειώσεις, που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της Ν. Ιωνίας του Βόλου, όπως και το «ιδιότυπο» σενάριο της ληστείας που σχεδίαζαν, με πιθανό στόχο το κεντρικό χρηματοκιβώτιο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Λαρίσης 84 στους Αγίους Αναργύρους Βόλου. Στις συγκεκριμένες σημειώσεις είχαν επισημάνει τρία υποκαταστήματα τραπεζών, ένα της Εθνικής και δύο της Τράπεζας Πειραιώς αλλά είχαν επιλέξει αυτό της Εθνικής. Είχαν παρακολουθήσει τον διευθυντή του υποκαταστήματος και σχεδίαζαν να τον προσεγγίσουν ως δήθεν αστυνομικοί έξω από το σπίτι του, με τη δικαιολογία προβλήματος στην τράπεζα.

Γι' αυτό το σκοπό είχαν κλέψει αυτοκίνητο που θα έφερε πλαστές πινακίδες, στο οποίο θα τοποθετούσαν αστυνομικό φάρο για να φαίνεται σαν όχημα της ΕΛ.ΑΣ με συμβατικές πινακίδες. Τρεις από αυτούς θα φορούσαν στολές αστυνομικών που είχαν αγοράσει 15 ημέρες νωρίτερα από κεντρικό κατάστημα της Αθήνας. Δύο άλλοι θα εισέρχονταν στην Τράπεζα σαν πελάτες με κύριο στόχο να οδηγήσουν τον διευθυντή στο κεντρικό χρηματοκιβώτιο -το οποίο έχει σύστημα χρονοκαθυστέρησης- και να παραμείνουν εκεί μέχρι έως ότου ανοίξει.           




newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

«ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΣΤΗ ΝΔ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ

ΕΛΚ: «Η στάση του Σαμαρά έναντι της χώρας του είναι ανεύθυνη»

«Η στάση του Αντώνη Σαμαρά έναντι της χώρας του είναι ανεύθυνη», δήλωσε ο γερμανός χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Έλμαρ Μπροκ, καλώντας τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να αναλάβει ευθύνες.
Αυτή είναι η άποψη της πλειοψηφίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, πρόσθεσε ο συντονιστής για θέματα εξωτερικής πολιτικής του ΕΛΚ στο οποίο ανήκει και η ΝΔ.

Ο Έλμαρ Μπροκ κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να υποστηρίξει πλήρως το πακέτο των μεταρρυθμίσεων και περικοπών που συμφωνήθηκε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει τίποτε προς αναδιαπραγμάτευση».
Σύμφωνα με τον κ. Μπροκ, «δεν είναι τώρα η ώρα για κομματικές αντιπαραθέσεις». Ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να διακηρύξει μέχρι τη Δευτέρα την υποστήριξή του σε μια μεταβατική κυβέρνηση ή σε μια κυβέρνηση τεχνοκρατών: «Η ΝΔ θα πρέπει να αναλάβει πλήρη υπευθυνότητα», δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ομάδα «γαλάζιων» συνεχίζει τις επαφές με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Ομάδα «γαλάζιων» συνεχίζει τις επαφές με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Οι απειλές περί διαγραφής ή μη συμμετοχής στα ψηφοδέλτια του κόμματος στις επόμενες εκλογές δεν φαίνεται να πτοούν ορισμένους από την ομάδα των πέντε βουλευτών της Ν.Δ. που συμμετείχαν στην κίνηση για κυβέρνηση εθνικής σωτηρία μαζί με συναδέλφους τους από το ΠΑΣΟΚ.
Πρόκειται για τους κυρίους Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Κυριάκο Μητσοτάκη, Αρη Σπηλιωτόπουλο, Κωστή Χατζηδάκη και Ευάγγελο Αντώναρο οι οποίοι αντιμετώπισαν την οργή της Συγγρού για την πρωτοβουλία τους να συναντηθούν με τη κυρία Βάσω Παπανδρέου και τον κ. Ντίνο Βρεττό.
Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι ορισμένα από τα μέλη αυτής της ομάδας διατηρούν ακόμα ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και περιμένουν τις διεργασίες αυτών των 24ωρων προκειμένου να δουν αν θα παραμείνουν σιωπηλοί και στα πλαίσια της κομματικής γραμμής ή θα τεντώσουν το σχοινί.
Έτσι κι αλλιώς, πλην του κ. Αντώναρου ο οποίος «χρεώνεται» στον τέως πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή κι έχει και την «προστασία«» του, ο μεν κ. Βαρβιτσιώτης δεν είναι από τα αγαπημένα παιδιά των συνεργατών του κ. Αντώνη Σαμαρά ενώ οι κύριοι Σπηλιωτόπουλος, Χατζηδάκης και Μητσοτάκης αντιμετωπίζονται σε ένα μεγάλο βαθμό ως «ανεπιθύμητοι».
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι στιγμής όλοι τους έχουν επιλέξει την σιωπή αν και είναι από τους βουλευτές που έχουν συχνή παρουσία στα media.
.iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τζίμης Πανούσης: Ολόγυμνες κοπέλες στη σκηνή. "Εύρημα" ή χυδαιότητα;




Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από χθες ο Τζίμης Πανούσης και παρουσιάζει στο STAGE την παράσταση MNIMONIUM, με τη γνωστή αθυροστομία του (που χειροτερεύει όσο περνούν τα χρόνια). Μάλιστα στη σκηνή παρουσιάζει μια ολόγυμνη κοπελα με..
το σκηνοθετικό εύρημα που βλέπετε.
Δείτε το βίντεο:

Περιέχει βωμολοχίες. Αν δεν σας αρέσει η γλώσσα και το στυλ του Τζιμάκου, μην το βλέπετε. Η περιέργεια σκότωσε τη γάτα.
taxalia.blogspot
Διαβάστε Περισσότερα »

Μπορούν οι Ευρωπαίοι πραγματικά να μας εκδιώξουν απ΄το ευρώ;


..Και τι πραγματικά θα συμβεί εάν -με τον ένα ή άλλο τρόπο- βρεθούμε εκτός Ευρωζώνης.
Για να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα..
Καταρχήν για να βγεί η Ελλάδα απο το ευρώ ο μόνος τρόπος είναι να το αποφασίσει η ίδια και να το δεχθούν οι.. υπόλοιπες ευρωπαικές χώρες. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί αν δεν είναι επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης. Το γιατί είναι πολύ απλό: Καμία χώρα ή ομάδα χωρών δεν μπορεί να αναγκάσει μια άλλη χώρα να αλλάξει νόμισμα.


Υπάρχει περίπτωση εμείς να επιλέξουμε αυτή την λύση;

Ελπίζω πως καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα επιλέξει την εγκατάλειψη της Ευρωπαικής Ένωσης, την περιθωριοποίηση της χώρας και την επιβολή μιας μακροχρόνιας φτώχειας που μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνικές εξεγέρσεις, ασύληπτη εγκληματικότητα, αναρχία και ενδεχομένως ακόμη και χούντα (προκειμένου να ελεγχθεί το χάος). Διότι σε τέτοια μονοπάτια μπορεί να οδηγήσει η αλλαγή νομίσματος, η αδυναμία δανεισμού, οι συνεχείς υποτιμήσεις και η περιθωριοποίηση της Ελλάδας.


Υπάρχει όμως ο κίνδυνος να αναγκαστούμε να φύγουμε απο το ευρώ, αν οι ευρωπαίοι σταματήσουν να μας δανείζουν. Γιατί;

Διότι αν υποθέσουμε οτι δεν μας δανείζουν άλλο, θα πρέπει να βρούμε λεφτά για να πληρώσουμε τους τόκους και τα ομόλογα που λήγουν, τους μισθούς και τις συντάξεις και ενδεχομένως τις αμυντικές μας δαπάνες τουλάχιστον. Και αν δεν βρίσκουμε ευρώ έχουμε δυο δυνατότητες: Πρώτον να βρούμε δολάρια ή γουάν προσφεύγοντας στους Αμερικανούς ή στους Κινέζους ή σε οποιονδήποτε άλλο δανειστή και δεύτερον να τυπώσουμε δικά μας λεφτά, δηλαδή να εγκαταλείψουμε το ευρώ και να πάμε στη Δραχμή.


Ας υποθέσουμε λοιπόν οτι βρίσκουμε δανεικά απο τους Κινέζους ή τους Αμερικανούς. Πώς θα τα βρούμε αυτά;

Δίνοντας εγγυήσεις γής, επιχειρήσεις, στρατιωτικές βάσεις, ή οτι άλλο χρειαστεί. Έτσι λύνουμε το χρηματοδοτικό μας πρόβλημα, μπαίνουμε σ εθνική περιπέτεια εξαιτίας της ρήξης μας με τους Ευρωπαίους, αλλά δημιουργούμε μεγάλο πρόβλημα και στην Ευρωπαική Ένωση η οποία θα δεί τους Κινέζους στο έδαφος της με οτι αυτό σημαίνει. Το πόσο αρνητικό το θεωρεί αυτό η ΕΕ αποδεικνύεται απο το γεγονός οτι στο Μνημόνιο υπάρχει σαφής ρήτρα που απαγορεύει στην Ελλάδα να προσφύγει σε δανεισμό εκτός ΕΕ. Συνεπώς εμείς για να το κάνουμε πρέπει πρώτα να έχει σταματήσει η Ευρωπαική στήριξη, οπότε είμαστε ελεύθεροι να πράξουμε κατά βούληση. Είναι ενα σενάριο που η Ευρώπη απεύχεται και θα κάνει τα πάντα για να το αποφύγει – δηλαδή θα συνεχίσει τη χρηματοδότηση. Και αυτή η απειλή, οτι θα προσφύγουμε στους Κινέζους είναι ενα σημαντικό όπλο της ελληνικής κυβέρνησης, αν ξεκολήσει απο το καναβάτσο και αποφασίσει να διαπραγματευθεί.


Υπάρχει βέβαια η περίπτωση οι Κινέζοι και οι Αμερικανοί, να μην θέλουν ή να μη μπορούν (υπο την πίεση της ΕΕ) να μας δανείσουν.

Σε αυτή την περίπτωση έχουμε δυο δυνατότητες: Να φύγουμε απο το ευρώ ή να κάνουμε ενα γερό κούρεμα του χρέους μας (το περίφημο haircut). Το κούρεμα μπορεί να είναι της τάξεως του 50% όπως ακούγεται τελευταία, μπορεί όμως να είναι και της τάξεως του 99%. Αυτό, εφόσον το κάνουμε μόνοι μας και οχι σε συμφωνία με τους ξένους πιστωτές (που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο εθελοντικό rollover με 21%) είναι στο χέρι μας. Και επειδή όλα τα ελληνικά ομόλογα υπάγονται στους ελληνικούς νόμους, μπορεί η Βουλή να αποφασίσει απο μόνη της ποιό θα είναι το ποσοστό του κουρέματος. Και αυτό είναι τρομακτικό για τους ευρωπαίους. Διότι μπορεί σήμερα να συζητάνε και να μας απειλούν με ενα κούρεμα 50% - σε μεγάλο βαθμό οι τράπεζες τους το έχουν προσμετρήσει στους ισολογισμούς τους- αλλά δεν τολμούν να σκεφτούν τις ζημιές απο ενα πολύ πιο γεναίο κούρεμα. Και αυτό λοιπόν είναι ενα σενάριο με δυο όψεις. Μια εναντίον μας, αλλά και μια υπέρ μας.


Ας υποθέσουμε τώρα οτι τίποτα απο αυτά τα «ευχάριστα» σενάρια δεν συμβαίνει. Οτι δηλαδή οι ευρωπαίοι δεν μας χρηματοδοτούν, οτι οι Κινέζοι και οι Αμερικανοί δεν μας δανείζουν. Τι κάνουμε; Καταλήγουμε αναγκαστικά στη Δραχμή για να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας στο εσωτερικό της χώρας και βαράμε και ενα κανόνι, δηλαδή πτωχεύουμε για να απαλλαγούμε απο το χρέος.


Αυτά είναι τα σενάρια που μπορεί να εξελιχθούν σε περίπτωση που η Ευρώπη σταματήσει να μας χρηματοδοτεί. Είναι σενάρια με μεγάλο κόστος για την Ελλάδα αλλά και με ανεξέλγκτες επιπτώσεις για την Ευρώπη η οποία ουσιαστικά θα διαλυθεί.


Όχι επειδή εμείς της προκαλούμε μεγάλο πρόβλημα, αλλά επειδή οι αγορές που λειτουργούν με υπερβολή και έχουν αγελαία συμπεριφορά, θα θεωρήσουν οτι η Ευρώπη δεν μπορεί να διαχειρισθεί το χρέος της Ιταλίας και της Ισπανίας και θα τη διαλύσουν. Διότι πράγματι, αν δεν μπορεί να διαχειρισθεί το ελληνικό πρόβλημα είναι αδύνατον να αντιμετωπίσει το πολύ μεγαλύτερο της Ιταλίας και της Ισπανίας και ενδεχομένως της Γαλλίας.


Και επειδή η πραγματικότητα θα είναι ζοφερή και για εμάς και για τους ευρωπαίους, καλό θα είναι να τα βρούμε, δηλαδή εμείς να κοιτάξουμε να συμμαζέψουμε τις ασυμάζευτες δαπάνες μας και εκείνοι να απελευθερώσουν πόρους για τη χρηματοδότηση μας. Και ημών και όλων των άλλων που έχουν ανάγκη δηλαδή των Ιταλών και των Ισπανών...
σ/α

Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα η τελευταία τους ευκαιρία να αφήσουν τις μικροπολιτικές και να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι

- Ο ένας καθυστερεί για να κερδίσει χρόνο
- Ο άλλος δείχνει να νοιάζεται μόνο για την αυτοδυναμία
- Κυβέρνηση: Δεν έθεσε όρο ο Παπανδρέου να ηγηθεί του νέου σχήματος εθνικής συνεργασίας
- Σαμαράς: Θα πάω την Κυριακή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
- Υπουργικό Συμβούλιο στις 6 το απόγευμα της Κυριακής

Πολλά θα κριθούν την Κυριακή απο τη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρότι τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου όσο και ο Αντώνης Σαμαράς φαίνονται αμετακίνητοι και η κυβέρνηση εθνικής ενότητας θεωρείται εκ των προτέρων αποτυχημένη.

Και οι δύο ακολουθούν ένα δρόμο που κανείς δεν γνωρίζει που θα οδηγήσει. Δυστυχώς, στην μέση βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος "χρησιμοποιείται" αυτές τις κρίσιμες στιγμές και από τους δυο για να επιτευχθούν οι μικροπολιτικοί τους στόχοι.

Το πρωί του Σαββάτου, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον κ. Παπούλια και από τα λεγόμενά του τόσο στις κάμερες μαζί με τον κ. Παπούλια, όσο και από την δήλωση που έκανε βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο, δεν μας έκανε σοφότερους για ότι έχει αποφασίσει. Επανέλαβε σαν χαλασμένη κασσέτα ότι δεν είναι κολλημένος στην καρέκλα του και στην συνέχεια πήγε στο πρωθυπουργικό γραφείο.



Αρκετές ώρες αργότερα, ο κ. Σαμαράς, εμφανίστηκε με δήλωση - διάγγελμα ανάμεσα στους δυο αντιπροέδρους του και αφού επανέλαβε κι εκείνος την αμετακίνητη θέση του για εκλογές ανακοίνωσε ότι την Κυριακή θα πάει κι εκείνος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Να του πει τι;


Ο χρόνος πιέζει αφόρητα. 'Οχι γιατί την Δευτέρα θα γίνει Eurogroup όπως αρεσκεται να επαναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Έτσι κι αλλιώς το θέμα της 6ης δόσης που ήταν να συζητηθεί βγήκε την Παρασκευή από την ατζέντα!
Αλλά γιατί επι της ουσίας η Ελλάδα είναι εγκλωβισμένη ανάμεσα στην επιθυμία του ενός να μείνει στην καρέκλα του και του άλλου να την καταλάβει.

Γιατί βγήκε ανακοίνωση έξι ώρες μετά;

Αυτό αναρωτήθηκαν όλοι όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διένειμε ανακοίνωση για να εξηγήσει σε όλους τι ακριβώς συνέβη το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Διεκρίνησε ότι ο Πρωθυπουργός δεν έθεσε ως όρο να ηγηθεί αυτής της κυβέρνησης (της κυβέρνησης συνεργασίας). "Αντιθέτως", όπως είπε, "αναφέρθηκε στην από κοινού αναζήτηση και του επικεφαλής της. Υπογράμμισε με κάθε τρόπο ότι το τελευταίο που τον ενδιαφέρει είναι η καρέκλα."



Και μας είπε επι της ουσίας τι είπε ο κ. Παπανδρέου στον κ. Παπούλια. "Να καλέσει άμεσα τους πολιτικούς αρχηγούς για να διερευνήσει τη δυνατότητα συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων."

Και εδώ τίθεται η εξής απορία: Γιατί δεν το είπε αυτό το πρωί ο ίδιος ο πρωθυπουργός; Γιατί με τόσες ώρες καθυστέρηση η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς;

Μόνο και μόνο για να απαντήσει στον Αντώνη Σαμαρά; Μόνο και μόνο για να προλάβει τις εξελίξεις;

Η σοβαρότητα φαίνεται να έχει χαθεί παντελώς. Και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος έχει "χρησιμοποιηθεί" και από άλλα κόμματα τις τελευταίες ημέρες - θυμίζουμε την επίσκεψη Τσίπρα και το υπόμνημα που κατέθεσε μέσα στην εβδομάδα - πρέπει να προστατευθεί.

Αν πράγματι τα 2 μεγάλα κόμματα, ο πολιτικός κόσμος της χώρας θέλει να οδηγηθεί σε λύση υπο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τότε πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι το Προεδρικό Μέγαρο και ο ένοικός του δεν είναι ούτε το κομματικό τους γραφείο, ούτε το γραφείο Τύπου τους από όπου μπορούν κάθε τρεις και λίγο να κάνουν ανούσιες επισκέψεις και ανακοινώσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Κρατούμενη σπουδάζει μέσα από τη φυλακή


Οι καθηγητές θαυμάζουν το κουράγιο της 30χρονης

Έγκλειστη στον Ελεώνα Θηβών έχει ήδη καταφέρει να «σπάσει» τα δεσμά της κράτησής της. Αρωγοί στην προσπάθειά της να σπουδάσει εννέα καθηγητές του ΤΕΙ Φλώρινας.

«Κάθε άνθρωπος αξίζει να έχει στη ζωή του μια δεύτερη ευκαιρία». Με βάση αυτήν την αρχή εννέα καθηγητές του ΤΕΙ Φλώρινας έρχονται οι ίδιοι -εναλλάξ- κάθε εξάμηνο για να εξετάσουν μέσα στη γυναικεία φυλακή του Ελεώνα Θηβών έγκλειστη φοιτήτρια, ώστε να τη βοηθήσουν να προχωρήσει τις σπουδές της. Έτσι η 30χρονη κρατούμενη, αν και δεν έχει τη δυνατότητα να πάει η ίδια στη σχολή της στις εξεταστικές περιόδους όπως οι συμφοιτητές της, εντούτοις χάρη στην ευαισθησία των καθηγητών της κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

Η παραπάνω διαδικασία εφαρμόζεται για πρώτη φορά και όπως δήλωσε στο «Εθνος» η κ. Παρασκευή Μιτλιάγκα, αναπληρώτρια καθηγήτρια Χημείας στο ΤΕΙ Φλώρινας, «ελπίζει να την ακολουθήσουν και άλλα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης, ώστε και άλλοι κρατούμενοι να διευρύνουν τους ορίζοντές τους».

Αντιπροσωπεία καθηγητών από το συγκεκριμένο ΤΕΙ έχει έρθει τρεις φορές έως τώρα να εξετάσει την 30χρονη Γ. με τα θέματα σε σφραγισμένους φακέλους. Οι εξετάσεις της γίνονται μέσα στον χώρο του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) της φυλακής. Η όλη διαδικασία γίνεται κάθε φορά παρουσία επιτροπής καθηγητών του σχολείου του καταστήματος κράτησης, από το οποίο αποφοίτησε η 30χρονη. Την περσινή σχολική χρονιά η ίδια (ενώ ήταν κρατούμενη) έδωσε Πανελλαδικές και πέρασε στο Τμήμα Εμπορικού και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων του ΤΕΙ Φλώρινας.

Για να μπορέσει να συμμετάσχει με ουσιαστικό τρόπο στις πανεπιστημιακές σπουδές της, η Γ. ζήτησε τη βοήθεια της κοινωνικής υπηρεσίας και των καθηγητών του ΣΔΕ. Είχε την αμέριστη συμπαράσταση του διευθυντή του σχολείου της φυλακής, κ. Κλήμη Πυρουνάκη, και της κοινωνικής υπηρεσίας.

Τον Σεπτέμβριο του 2010 η κοινωνική λειτουργός της φυλακής, κ. Αννα Μουτάφη, ήρθε σε τηλεφωνική επαφή με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του ΤΕΙ Φλώρινας και ενημέρωσε τους αρμοδίους ότι ανάμεσα στους επιτυχόντες ήταν και μία φοιτήτρια που είναι κρατούμενη στην φυλακή του Ελεώνα.

Η κ. Μουτάφη ζήτησε -αν ήταν εφικτό- να γίνει ηλεκτρονικά η εγγραφή της έγκλειστης φοιτήτριας στο ΤΕΙ (κάτι το οποίο έγινε).

Τέλη Δεκεμβρίου του 2010 η κοινωνική υπηρεσία της φυλακής μετέφερε στο ΤΕΙ την επιθυμία της κρατούμενης να συμμετάσχει στις εξετάσεις των θεωρητικών μαθημάτων. Η θέλησή της διαβιβάστηκε στο συμβούλιο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, στο οποίο συμμετείχαν συνολικά εννέα καθηγητές και ένας φοιτητής.

Σύσσωμο το συμβούλιο αποφάσισε με ενθουσιασμό να έρχεται κάθε φορά αντιπροσωπεία καθηγητών προκειμένου να διεξάγει τις εξετάσεις μέσα στη φυλακή. Στην εξεταστική του α' εξαμήνου πήγε ο προϊστάμενος καθηγητής του τμήματος μαζί με ένα διοικητικό υπάλληλο. Η έγκλειστη έδωσε πέντε μαθήματα, εκ των οποίων πέρασε τα τέσσερα. Στις εξετάσεις του β' εξαμήνου (τέλος Ιουνίου - αρχές Ιουλίου του 2010) παραβρέθηκε η καθηγήτρια Παρασκευή Μητλιάγκα. Η κρατούμενη από τα 6 μαθήματα πέρασε τα 4, με πολύ καλή βαθμολογία στη Βιολογία και στην Οργανική Χημεία. Τον Σεπτέμβριο του 2011 έγινε συμπληρωματική εξεταστική και εκεί η κρατούμενη φοιτήτρια πέρασε τα άλλα τρία μαθήματα που χρωστούσε.

«Θαυμάζω το κουράγιο της Γ., διότι παρά τις αντιξοότητες παλεύει να αντεπεξέλθει και βάζει νέους στόχους στη ζωή της. Και εγώ από την πλευρά μου αισθάνομαι πολύ ωραία που μου δόθηκε η ευκαιρία να βοηθήσω έναν νέο άνθρωπο που βρέθηκε σε δύσκολες καταστάσεις. Δεν θα γινόταν τίποτε αν δεν υπήρχε η συμπαράσταση του συμβουλίου ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Πιστεύω ότι όλα τα ιδρύματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης εκτός από τον εκπαιδευτικό τους χαρακτήρα πρέπει να συμμετέχουν με κοινωνική ευαισθησία και σε άλλες πτυχές λειτουργίας των θεσμών και να αγκαλιάζουν όλους όσοι θέλουν να μορφωθούν. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τον τρόπο που η κρατούμενη φοιτήτρια διαχειρίζεται τα μαθήματα καθώς έρχεται προετοιμασμένη καλά στις εξετάσεις» δήλωσε στην εφημερίδα η Παρασκευή Μιτλιάγκα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πουλήθηκε η μεταξωτή βράκα της βασίλισσας Βικτώριας


«Χρυσή» πουλήθηκε η μεταξένια βράκα της βασίλισσας Βικτώριας σε δημοπρασία που διεξήχθη στο Εδιμβούργο, στην τιμή των 9.735 αγγλικών λιρών. Σημειώνεται ότι...

αρχικές εκτιμήσεις δεν ξεπερνούσαν το ποσόν των 3000 λιρών.
Δύο ζευγάρια μακριές κάλτσες της διάσημης βασίλισσας αγοράστηκαν από άγνωστο έναντι άνω των 5.000 λιρών.

Στη δημοπρασία πωλήθηκαν και άλλα προσωπικά αντικείμενα της βασίλισσας Βικτωρίας μεταξύ των οποίων έπιπλα και ελαιογραφίες. Η συλλογή προέρχεται από το Old Battersea House, το σπίτι της οικογένειας των Forbes στο Λονδίνο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλες μεταγραφές του ΓΣ Πίνδαρου Θήβας



Ο κύκλος των μεταγραφών για τον Γ.Σ. «ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΘΗΒΩΝ» έκλεισε με μεγάλες επιτυχίες. Στο σύλλογό μας  ανήκουν από 1-11-2011 τα κορίτσια της χρυσής σκυτάλης 4Χ400 του Πανελληνίου πρωταθλήματος γυναικών 2011 ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΥΡΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΑΓΑΝΟΥ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΚΑΡΑΝΗ, οι οποίες αγωνίζονταν έως τώρα με το Γ.Σ. ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ, καθώς και η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΑΝΤΖΗ προερχόμενη από την Ένωση Ατρομήτου Ρεθυμνιακού (ΕΑΡ) που είναι αδιαμφισβήτητα η κορυφαία αθλήτρια στα 400μ. με εμπόδια στη χώρα μας, την οποία και θαυμάσαμε στο GRAND PRIX στίβου 2011 που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας στη μνήμη του ιδρυτή του Συλλόγου μας Χρ.Βουδούρη, καταλαμβάνοντας την 1η θέση στα 400μ. με εμπόδια με χρόνο 58.92. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χ.Χατζή έχει ενταχθεί από το ΣΕΓΑΣ μαζί με άλλους 53 αθλητές της χώρας μας στην προολυμπιακή ομάδα στίβου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο διεκδικώντας την πρόκριση.

Οι μεγάλες αυτές μεταγραφές αποτελούν μέρος των σχεδίων  και κινήσεων  του Συλλόγου  με στόχο την ανάδειξη του κλασικού αθλητισμού στην περιοχή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η χαριστική βολή στον Γιώργο




Κοτζαμπάσηδες και νταβατζήδες «πυροβόλησαν» στο παρά πέντε της αποκάλυψης των τραπεζικών λογαριασμών τους στην Ελβετία.

Η ιστορία είναι διδακτική. Πριν από περίπου ένα μήνα, στο Βερολίνο, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών, γυρίζοντας το βλέμμα του προς τον αντίστοιχο πρόεδρο του ελληνικού ΣΕΒ, είπε αυτό που έχουν στο μυαλό τους οι περισσότεροι Έλληνες. Διερωτήθηκε για τον βαθμό πατριωτισμού των επιχειρηματιών στην Ελλάδα, όταν, αντί να επενδύουν στη χώρα τους και στη χειρότερη περίπτωση να διατηρούν τα χρήματά τους σε ελληνικές τράπεζες, αυτοί εξάγουν τα κεφάλαιά τους σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού. Οι παρόντες Έλληνες επιχειρηματίες έκαναν πως δεν άκουσαν.

Εδώ και περίπου δέκα ημέρες, έγινε γνωστό πως η Ελλάδα και η Ελβετία βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της διακρατικής συμφωνίας, η οποία προβλέπει την άρση του τραπεζικού απορρήτου, προκειμένου να φορολογηθούν τα κεφάλαια που έχουν κατατεθεί στις ελβετικές τράπεζες από Έλληνες ιδιώτες. Η Ελλάδα δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να μιμηθεί το παράδειγμα των Η.Π.Α. και της Γερμανίας. Με αυτόν τον τρόπο, οι κυβερνήσεις των δύο χωρών κατάφεραν να εντοπίσουν τους λογαριασμούς των πολιτών τους, ώστε και να φορολογηθούν αλλά και σε ένα μεγάλο ποσοστό να επαναπατριστούν.

Γιατί, όμως, τα λέμε όλα αυτά. Ένα παλιό αγωνιστικό τραγούδι αρχίζει με τον στίχο «Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά…». Πολλά χρόνια μετά, φαίνεται πως το τραγούδι αυτό είναι εξαιρετικά επίκαιρο.

Η zougla.gr είναι σε θέση να γνωρίζει πως το τελευταίο διάστημα, τις τελευταίες εβδομάδες για την ακρίβεια, πριν και μετά τη δημοσιοποίηση της επερχόμενης συμφωνίας Ελλάδος - Ελβετίας, πολλοί γνωστοί επιχειρηματίες, οι οποίοι δημόσια κραδαίνουν τη σπάθη του πατριωτισμού, ανέξοδα βέβαια, εξήγαγαν στο εξωτερικό τα χρήματά τους με ρυθμό 150 εκατ. ευρώ την εβδομάδα. Συγκεκριμένος επιχειρηματίας, πασίγνωστος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με πολυσχιδή επιχειρηματική δραστηριότητα, έχει τη δυνατότητα να επηρεάζει και να διαμορφώνει καταστάσεις.

Πολύ πρόσφατα, δύο από αυτούς τους επιχειρηματίες, με δραστηριότητες από τα καράβια έως τις εκδόσεις και από τον τραπεζικό τομέα έως τη… διύλιση του καπιταλιστικού κώνωπα, συναντήθηκαν. Στο μενού συμπεριλαμβάνονταν η ανάλυση περί της πολιτικής συγκυρίας, ο εντοπισμός του «εχθρικού στόχου» και στη συνέχεια ο εκμηδενισμός του. Με λίγα λόγια ,οι δύο αυτοί επιχειρηματίες συναποφάσισαν τον πολιτικό θάνατο εκείνου ο οποίος τόλμησε να απειλήσει το απυρόβλητο των τραπεζικών καταθέσεών τους.

Οι δύο αυτοί επιχειρηματίες, όπως επισημάνθηκε, διαθέτουν τη δυνατότητα άσκησης επιρροής στην κοινή γνώμη και άρα στα πολιτικά υποσυστήματα. Μετά τη συνάντηση, δρομολογήθηκε η διαδικασία «αποκαθήλωσης».

Πριν από μία εβδομάδα, ακόμη και οι αναλυτές σε διατεταγμένη υπηρεσία αναγκάστηκαν να ομολογήσουν πώς άρχισε δειλά δειλά ο πόλεμος μεταξύ Πολιτικής και Τραπεζιτών. Δεν μπορούσαν να κάνουν και αλλιώς, αφού στον πυρήνα των αποφάσεων της 26ης-27ης Οκτωβρίου εμπεριέχεται η κήρυξη αυτού του πολέμου. Με διακριτικότητα πάντα και με κομψή ορολογία, το Βερολίνο επί της ουσίας αποφάσισε να προχωρήσει στις πρώτες αψιμαχίες σε επίπεδο εμπροσθοφυλακής. Στην επόμενη φάση, η επίθεση θα αφορά στη φορολογία των χρηματιστηριακών συναλλαγών.


Ο πόλεμος αυτός στην Ελλάδα αναμένεται να διεξαχθεί σε ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες, αφού η αντιπαλότητα ενισχύεται και από το «κούρεμα» της αξίας των ελληνικών ομολόγων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Άλλωστε, οι Έλληνες τραπεζίτες κατ’ έθιμον κατάφερναν με μία ελάχιστη μετοχική συμμετοχή να απολαμβάνουν τους πλήρους ελέγχους των τραπεζικών ιδρυμάτων, ελέω διαπλοκής.

Οι δύο συνδαιτυμόνες έλαβαν τις αποφάσεις τους. Η κοινή γνώμη δεν εντόπισε αμέσως την αλλαγή. Το Μαξίμου, όμως, την αντελήφθη αμέσως. Οι καταγγελίες του πρωθυπουργού στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου ήταν αόριστες μεν, ακριβείς δε. Οι αναφορές σε «κανάλια που χρηματοδοτούνται από τράπεζες χωρίς να πληρούν τα κριτήρια» δεν ήταν απλώς προειδοποιητικές βολές. Οι δύο επιχειρηματίες εκ των πραγμάτων και εκ των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους αντιπροσωπεύουν όλη την γκάμα των συμφερόντων που θίγονται άμεσα από τη νέα πραγματικότητα σε περίοδο πολυεπίπεδης κρίσης.

Για του μυημένους, ωστόσο, η αλλαγή ήταν εντυπωσιακά ανιχνεύσιμη από τις πρώτες μάλιστα κουβέντες των εκπροσώπων των δύο επιχειρηματιών στον γυάλινο κόσμο του πολιτικού θεάματος. Άναρθρες πολεμικές κραυγές, γυάλινα βλέμματα, ιαχές και στο τέλος... κατάρες, με την ευχή να καταπέσει στο πυρ το εξώτερον ο εχθρός.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, η κατάσταση εξελίχθηκε σε παραληρηματική, εν όψει της ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Διαπιστώθηκε ταύτιση ακόμη και στους τίτλους των πρωτοσέλιδων. Στην πολιτική, κυρίως δε την πολιτική που ασκεί ο θεσμικός υπόκοσμος αυτής της χώρας, αυτή η ταύτιση αποκαλείται... συντονισμός ενεργειών.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το εάν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών γνώριζε λεπτομέρειες από την εξυφαινόμενη ίντριγκα, όταν αναρωτιόταν για τον βαθμό πατριωτισμού της ελίτ των Ελλήνων επιχειρηματιών. Το μόνον σίγουρο είναι πως με τις τελευταίες εξελίξεις θα αναρωτιέται για το πώς κατάφεραν εν μία νυκτί δύο επιχειρηματίες με προφανή αντιπαλότητα να δρομολογήσουν μία τόσο περίπλοκη εκστρατεία, υψώνοντας μάλιστα μία αποτελεσματική… αντένα εκπομπής... μεγάλης εμβέλειας. 
zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα


Στις 6 Νοεμβρίου

Γεγονότα

1887: Ιδρύεται στη Σκωτία η ποδοσφαιρική ομάδα της Σέλτικ.

1903: Η Ορέστεια του Αισχύλου ανεβαίνει στο Βασιλικό Θέατρο Αθηνών για πρώτη φορά στη Δημοτική. Το γεγονός προκαλεί συμπλοκές, με αποτέλεσμα να υπάρξουν και τρία θύματα. (Ορεστειακά)

1925: Ο μυστικός πράκτορας των Βρετανών Σίντνεϊ Ράιλι εκτελείται από την OGPU, τη μυστική υπηρεσία της Σοβιετικής Ένωσης. Υπήρξε το πρότυπο του Ίαν Φλέμινγκ για τον Τζέιμς Μποντ.

1960: Ο Παναθηναϊκός δίνει τον πρώτο επίσημο αγώνα του στην Ευρώπη. Αντιμετωπίζει για το Κύπελλο Πρωταθλητριών την τσεχοσλοβακική Σπάρτακ Χράντετς και χάνει με 1-0.

1986: Ο Άλεξ Φέργκιουσον αναλαμβάνει προπονητής στη Μάντσεστερ Γουνάιτεντ.

1987: Το κλαμπ Ρόδον, πρώην κινηματογράφος επί της οδού Μάρνης, ανοίγει τις πύλες του για τους φίλους του ροκ. Πρώτο συγκρότημα που εμφανίζεται, οι Yeah του Γιάννη Ντρενογιάννη.

Γεννήσεις

1494: Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής, σουλτάνος της Οθωμανικής Αυτοκράτορας από το 1520 έως 1566. (Θαν. 6/9/1566)

1835: Τσέζαρε Λομπρόζο, ιταλός ψυχίατρος, από τους θεμελιωτές της επιστήμης της εγκληματολογίας. (Θαν. 19/10/1909)

Θάνατοι

1835: Ανρί Ντε Ρινί (Δεριγνί), γάλλος ναύαρχος. Ήταν ο διοικητής της γαλλικής ναυτικής μοίρας στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου. (Γεν. 2/2/1782)

1952: Γιάννης Ανδριανόπουλος, ο μεγαλύτερος εκ των πέντε αδελφών της οικογένειας που ίδρυσαν και αποτέλεσαν τη σπονδυλική στήλη της ομάδας ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού και αγωνίστηκε έως το 1929. (Γεν. 1900)

1989: Μαρία Ιορδανίδου, συγγραφέας. (Γεν. 1897)
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής



Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων από το zougla.gr: ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ