Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Δημοκρατία ή Βanks (φωτογραφίες)


Η χώρα διήρχετο μιαν κρίσιν αναζητούσα διέξοδον εξ ενός πολιτικού αδιεξόδου εις το οποίον είχεν εισέλθει. 


Από μακρού χρόνου η αδυναμία συνεννοήσεως μεταξύ των υπευθύνων πολιτικών παραγόντων είχεν δημιουργήσει τον έσχατον κίνδυνον να αλωθεί η χώρα από την εκτροπή των εθνικών εκλογών.


Αι ημέτεραι δυνάμεις των τραπεζιτών...


δεν θα μπορούσαν παρά να επέμβουν στην κρίσιμη αυτή στιγμή κατά την οποία ο λαός πιθανόν να έκανε κακό εις τον εαυτό του.







antistachef.wordpress.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιδιωτικοποιούν την αποκομιδή των σκουπιδιών. Έτοιμος ο Μπόμπολας



Όπως το είχαμε γράψει, πριν από ακριβώς ένα μήνα (διαβάστε εδώ) έτσι ακριβώς προχωράει και η (νέα) κυβέρνηση στην υλοποίηση του σχεδίου για την ιδιωτικοποίηση των φορέων που στο εξής θα επιτελούν το έργο της αποκομιδής και διαχείρησης των σκουπιδιών...





Αποφασισμένο για λύσεις στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων εμφανίζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, την Περιφέρεια Αττικής και την Ειδική Γραμματεία Σύμπραξης Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα του υπουργείου Οικονομικών. Σε ημερίδα, που διοργάνωσε την Τετάρτη το ΥΠΕΚΑ για τη διαδικασία προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού ανάδειξης αναδόχων, για την επεξεργασία και διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων, κλήθηκαν να καταθέσουν τις απόψεις τους υποψήφιοι ανάδοχοι-εταιρείες.

Παπακωνσταντίνου: τα σκουπίδια στους ιδιώτες

Υπό τον μανδύα της "πράσινης ανάπτυξης" ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σέρνει τον χορό της ιδιωτικοποίησης της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων.

«Το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων είναι κορυφαίο θέμα, όχι απλώς περιβάλλοντος, αλλά και θέμα δημόσιας υγείας, θέμα εικόνας της χώρας στο εξωτερικό. Είναι ζήτημα το οποίο ταλαιπωρεί και ταλανίζει την ελληνική κοινωνία, εδώ και δεκαετίες», αλλά και ζήτημα ανάπτυξης, επεσήμανε στο χαιρετισμό του στην Ημερίδα ο υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου και υποστήριξε ότι λύσεις υπάρχουν.
Λύσεις υπάρχουν, εφαρμόζονται παντού στο εξωτερικό, επιτυχημένα, τόνισε και χαρακτήρισε αδιανόητο η Ελλάδα να είναι τόσο πίσω σε αυτό το μεγάλο ζήτημα. «Δεν υπάρχουν άλλες λύσεις διαφορετικές από αυτές που υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο και δεν επιχειρούμε να εφαρμόσουμε τίποτε άλλο από παρόμοια λύση, η οποία να δουλέψει για την Αττική. Όπως σε όλες τις μητροπολιτικές περιοχές ευρωπαϊκών χωρών, στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στη Στοκχόλμη, στη Βιέννη, στην Κοπεγχάγη, στο Βερολίνο, η λύση είναι ο συνδυασμός σύγχρονων μονάδων επεξεργασίας των απορριμμάτων μαζί με εκτεταμένα προγράμματα ανακύκλωσης», σημείωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας πως ο μόνο συνδυασμός (των τεχνολογιών) μπορεί να λύσει το ζήτημα.
Η πρόταση της τετραμελούς Ομάδας Διοίκησης Έργου (ΥΠΕΚΑ, ΥΠΕΣ , Περιφέρεια, Ε. Γ. Σ.Δ.Ι.Τ.) αφορά τη δημιουργία τεσσάρων εργοστασίων, δύο στη Φυλή, χωρητικότητας 1.300.000 τόνων αποριμμάτων, ενός στο Γραμματικό,χωρητικότητας 127.500 τόνων και ενός στην Κερατέα, χωρητικότητας 90.000 τόνων.
Βασικό θέμα συζήτησης στην Ημερίδα ήταν ποιος συνδυασμός τεχνολογιών θα αξιοποιηθεί και κατά πόσο αυτός θα ανεβάσει το κόστος διαχείρισης, που θα μετακυλήσει στον πολίτη. Όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΔΚΝΑ, Ν. Χιωτάκης, σήμερα το κόστος ανά τόνο απορρίμματος φθάνει τα 45 ευρώ και αυτό υποστήριξε, πρέπει να αποτελεί την ανώτατη τιμή στην οποία θα κληθούν να ανταποκριθούν οι δήμοι και οι δημότες. Ο κ. Παπακωνσταντίνου, από την πλευρά του, άφησε ανοικτό το θέμα και σημείωσε ότι «το ποσό θα εξαρτηθεί από τις λύσεις που θα επιλεγούν». Ωστόσο κατά τη συζήτηση, εκπρόσωποι των υποψηφίων αναδόχων μίλησαν για τιμές που μπορεί να φθάνουν ή και να ξεπερνούν τα 100 ευρώ κόστος ανά τόνο ανάλογα με την τεχνολογία, που θα επιλεγεί.
Εντονος επίσης ήταν ο προβληματισμός για τη σκοπιμότητα κατασκευής τεσσάρων εργοστασίων από τη στιγμή που, όπως επισημάνθηκε, η παραγωγή απορριμμάτων μειώνεται σταθερά από πέρυσι και η κρίση (που έχει επιπτώσεις στην κατανάλωση) θα οδηγήσει σταθερά σε μείωση και τα ερχόμενα χρόνια την ποσότητα απορριμμάτων. Ο πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ μίλησε για μείωση απορριμμάτων κατά 13% και η περιφερειακή σύμβουλος, Ηρώ Ζερβάκη για ετήσια μείωση 17%.

Η ωμή εξαγγελία Κουκουλόπουλου

Αντιδράσεις προκάλεσε και η εξαγγελία του υφυπουργού Εσωτερικών, Π. Κουκουλόπουλου, ότι θα υπάρξει αλλαγή στον «Καλλικράτη», προκειμένου οι ΦοΣΔΑ (φορείς διαχείρισης απορριμμάτων) να μετατραπούν σε φορείς ιδιωτικού Δικαίου.
Όπως είπε ο υφυπουργός, όλα τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων στην Ελλάδα θα γίνουν με τη μέθοδο ΣΔΙΤ γιατί δεν υπάρχουν λεφτά για να γίνουν με τη μέθοδο της καθολικής χρηματοδότησης και ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει μια συγκέντρωση με επικαιροποίηση των περιφερειακών σχεδιασμών σε όλη την Ελλάδα.
Ξεκινώντας από το ΦοΣΔΑ της Αττικής, ο κ. Κουκολόπουλος γνωστοποίησε ότι το ΥΠΕΣ αλλάζει το σχετικό άρθρο του "Καλλικράτη", και πλέον οι ΦοΣΔΑ δεν θα έχουν καμία σχέση με το Δημόσιο, θα είναι φορείς ιδιωτικού Δικαίου και όχι Σύνδεσμοι που ανήκουν στο στενό δημόσιο τομέα. «Δεν είναι δυνατό», παρατήρησε, «στις μέρες μας να μιλάμε τώρα για δημόσιες Υπηρεσίες που θα κάνουν τέτοιου τύπου έργα, θα είναι Ιδιωτικού Δικαίου Νομικά Πρόσωπα, για να έχουν την απαραίτητη ευελιξία και τη δυνατότητα να κινηθούν σε όλο αυτό το περιβάλλον, διότι οι επενδύσεις πρέπει να γίνουν για τη χώρα».

Οι ιδιώτες στο παιχνίδι, με ελάχιστες επενδύσεις

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, έθεσε ως «άμεση προτεραιότητα τη διαχείριση στερεών αποβλήτων» και πρόσθεσε ότι η περιφέρεια μπορεί να συμβάλει με ποσό έως 100 εκατ. ευρώ από το ταμείο της. Το συνολικό κόστος των υποδομών εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 430 εκατ. ευρώ. Οι υποδομές θα υλοποιηθούν με τη μορφή Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και το ελληνικό δημόσιο θα συνεισφέρει με κοινοτικές ενισχύσεις, που εκτιμώνται στο 30% του κόστους του έργου.

Και ο Μπόμπολας...

Ναι, είμαστε υπερ της "πράσινης ανάπτυξης" στο planet-greece. Ναι είμαστε υπέρ της κατάργησης των χωματερών και δημιουργίας υπερσύγχρονων εργοστασίων που θα παράγουν από τα σκουπίδια ηλεκτρισμό, βιοντίζελ, πλαστικό, αλουμίνιο, γυαλί και χαρτί. Ναι είμαστε υπέρ του νοικοκυρέματος της χώρας. Αλλά όσοι ιδιώτες θέλουν να μετάσχουν να ακουμπήσουν στο ελληνικό δημόσιο το αντίστοιχο ποσοστό επενδύσεων, που ήδη έχει κάνει, προκειμένου να αναλάβει την εκμετάλλευση. Δεν είναι δυνατόν να θέλουν να πάρουν τα βουνά των σκουπιδιών απ' οποιονδήποτε ΧΥΤΑ, για παράδειγμα, τσάμπα! Όπως μας εξηγούσαν, στο planet-greece άνθρωποι - εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας, τα βουνά σκουπιδιών των ΧΥΤΑ αξίζουν εκατοντάδες αν όχι δισ. ευρώ!

Από την άλλη, σύμφωνα, λοιπόν, με όσα μας μετέφεραν εργαζόμενοι στον "Εθνικό Μεγαλοεργολάβο", ο Γιώργος Μπόμπολας έχει ήδη παραλάβει μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων - απορριμματοφόρων και δηλώνει έτοιμος να αναλάβει το έργο της αποκομιδής των σκουπιδιών - εργολαβία από τους δρόμους της Αθήνας. Και πριν βιαστούν κάποιοι να μας πουν ότι έχουν σχέση τα ολοκαίνουργια φορτηγά που πήρε με την εργοστάσιο ανακύκλωσης χάρτου, που βρίσκεται δίπλα στον ΧΥΤΑ Φυλής, να σας ενημερώσουμε ότι για το εργοστάσιο αυτό δουλεύουν ήδη άλλα απορριμματοφόρα, ενώ τα καινούργια βρίσκονται σταθμευμένα με... τις ζελατίνες σε ιδιωτικό αμαξοστάσιο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιμής έχει αγοράσει περίπου 70 απορριμματοφόρα, αν και άλλες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των οχημάτων σε 300!

Πάντως, μη νομίσετε ό,τι υπήρχε περίπτωση να αγοράσει τα απορριμματοφόρα ο Μπόμπολας χωρίς να είναι σίγουρος ότι θα πάρει τη σύμβαση. Άλλωστε, όπως διαδίδει το περιβάλλον του, η κυβέρνηση του... χρωστάει, μετά την απόφασή της να πουλήσει τη διαχείριση των 5 βουνών σκουπιδιών του ΧΥΤΑ Φυλής σε Γερμανό εργολάβο. Σκουπίδια, τα οποία όποιος τα ξεθάψει και αρχίσει να ανακυκλώνει γυαλί, αλουμίνιο και πλαστικό θα βγάλει δισ. ευρώ, χωρίς ίχνος υπερβολής!
 http://planet-greece
Διαβάστε Περισσότερα »

Πήγαν να συλλάβουν τον Άδωνι...


Κρίμα οι μπλε ταμπέλες με τις δασείες και τις οξείες που παρήγγειλε...
 

Ξαφνικά, στο υπουργείο άρχισαν να ακούγονται κραυγές και ψίθυροι.
 

"Φύγετε από 'δω ρε, γιατί θα σας συλλάβουμε" .
 

Ο-κατά Στάθη-Αδώνιδας, που... βρισκόταν στο γραφείο του και επεμελείτο τις νέες μπλε ταμπέλες, που-ακόμη δεν ανέλαβε, είχε παραγγείλει-πετάχτηκε έξω ταραγμένος.
-Ποιον θα συλλάβετε; Εμένα;
Σύμφωνα με τη ρεπόρτερ του MEGA, Κωνσταντίνα Καζαντζή, οι φωνές ακούγονταν μέχρι έξω, στο δρόμο.
Τι είχε συμβεί; Οι λιμενικοί, που ανήκουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θέλαν να βγάλουν έξω από τα γραφεία τους υπαλλήλους του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, με την αιτιολογία ότι ο χώρος αυτός ανήκε στο δικό τους υπουργείο κι όχι, στο υπουργείο του Αδώνιδα.
Κι όταν, οι του Ναυτιλίας αντέδρασαν, οι λιμενικοί τους απειλούσαν με συλλήψεις.
Μαμώ τα υπουργεία τους...


http://nonews-news.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλαμβάνουν τον Κουρή και τον Γλου...

 
Εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης...
 

Βάλαν κάτω τις λίστες με τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου και αρχίσαν τις συλλήψεις. Ο εισαγγελέας, Ν. Αντωνάκος, στα... χέρια του οποίου βρίσκεται λίστα με 10 μεγαλοοφειλέτες έχει δώσει εντολή στην Οικονομική Αστυνομία να προχωρήσει σε συλλήψεις.
Ήδη, εκδόθηκαν εντάλματα για τη σύλληψη του Γιώργου Κουρή και του γνωστού επιχειρηματία-ετοίμων ενδυμάτων-Γιώργου Γλου, για εικονικά τιμολόγια, οφειλές στο Δημόσιο και μη καταβολή ΦΠΑ... 



 http://nonews-news.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Έκλεψαν αγροτικό αυτοκίνητο. Το αναζητά ο ιδιοκτήτης


ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΚΑΝΕ ΦΤΕΡΑ



Φτερά έκανε τα ξημερώματα ένα ασημί αγροτικό Νissan 4x4. Ο ιδιοκτήτης του το είχε σταθμεύσει στην αυλή του σπιτιού του στο Πυρί της Θήβας. Το πρωί που ξύπνησε όμως, διαπίστωσε πως είχε εξαφανιστεί. Αμέσως ενημέρωσε την αστυνομία που έκανε έρευνα χωρίς όμως να καταφέρει να το εντοπίσει. Ο ιδιοκτήτης του κάνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να βοηθήσει στον ανεύρεση του οχήματος. Οι πινακίδες κυκλοφορίες είναι ΒΙΚ 5121 και στην καρότσα του έχει ένα μικρό γερανό. Στις 5 τα ξημερώματα κάποιοι το είδαν να κινείται στην συνοικία των Αγίων Θεοδώρων στην Θήβα.
 http://lamiastar.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Άδωνις άλλαξε τις πινακίδες στο υπουργείο

Η εποχή Γεωργιάδη φαίνεται άρχισε στο υπουργείο Ναυτιλίας. ο νέος υπουργός άλλαξε τις πινακίδες έξω από τα γραφεία και τις έκανε αρχαιοελληνικές (pics)
Την αρχαιολατρεία του έδειξε από την αρχή ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος προχώρησε στην αλλαγή στις πινακίδες έξω από τα γραφεία που βρίσκονται στον ίδιο όροφο με το δικό του.
Σύμφωνα με το Star.gr, το μονοτονικό στο υπουργείο, αποτελεί πλέον παρελθόν και έχει αντικατασταθεί με το αρχέγονο πολυτονικό σύστημα, με τις ψιλές και τις δασείες του.

 "Ὑφυπουργός Άνάπτυξης Άνταγωνιστικότητας και ναυτιλίας – ἁρμοδιότητες ναυτιλίας" γράφει η μία πινακίδα.
Όχι μόνο με τις ψιλές, αλλά και με τις δασείες στο υφυπουργός και στο αρμοδιότητες.

"Αἲθουσα συσκέψεων" λέει η άλλη πινακίδα και η αλλαγή είναι εμφανής.
Πάντως αλλαγές δεν έγιναν μόνο στη γραφή, αλλά και στο χρώμα, αφού όλα τα ταμπελάκια έχουν πλέον μπλε φόντο, της θάλασσας και του ουρανού.

http://news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε πλειστηριασμό το σπίτι του Α. Μικρούτσικου


Δύσκολες ώρες για τον παρουσιαστή

Στις 7 Δεκεμβρίου βγαίνει στο «σφυρί» το σπίτι του πατρινού παρουσιαστή Αντρέα Μικρούτσικου που βρίσκεται στην Κηφισιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο παρουσιαστής έχει πλέον απομονωθεί ενώ δίπλα του είναι ο γιος του Στέργιος.

Με ανακοίνωση της τράπεζας, ο πλειστηριασμός θα πραγματοποιηθεί στο Κορωπί. Οι οφειλές του Αντρέα Μικρούτσικου ανέρχονται στα 1.992.042 ευρώ ενώ η κατάσχεση της μεζονέτας στην Κηφισιά θα πραγματοποιηθεί έτσι ώστε η αρμόδια τράπεζα να εισπράξει 205.000 ευρώ.
 newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ζητούν νέα δάνεια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ


ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΑ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΡΕΥΣΤΟ
Στη λύση του νέου δανεισμού, αυτή τη φορά από την Τράπεζα Αττικής, φαίνεται ότι κατέφυγαν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να καλύψουν τις χρηματοδοτικές τους ανάγκες. Όπως δημοσιεύει η ηλεκτρονική έκδοση της Καθημερινής, η....




προβλεπόμενη κρατική χρηματοδότηση για το δεύτερο εξάμηνο του 2011 δεν έχει καταβληθεί με αποτέλεσμα τα ήδη καταχρεωμένα κόμματα να αδυνατούν να καταβάλουν ακόμη και τη μισθοδοσία του προσωπικού, με τις σχετικές καθυστερήσεις στη Ν.Δ. να φθάνουν στον ένα μήνα. Ως αποτέλεσμα, συνεχίζεται η πάγια τακτική του παρελθόντος, αυτή της «προείσπραξης» εσόδων μέσω δανεισμού με εγγύηση τη μελλοντική κρατική επιχορήγηση.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Δημοκρατικής Συμμαχίας, που πλειστάκις στο παρελθόν έχει ταχθεί υπέρ του περιορισμού της κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα. Σε ανακοίνωση του κόμματος, εγείρεται και ζήτημα διαφάνειας, καθώς στη μεν Τράπεζα Αττικής ισχυρό ρόλο έχει το Τεχνικό Επιμελητήριο ενώ, ούτως ή άλλως, ουδεμία βεβαιότητα μπορεί να υπάρξει για το ύψος και τη διάρκεια της πραγματικής χρηματοδότησης που δικαιούνται τα κόμματα σε βάθος χρόνου. «ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. λαμβάνουν σήμερα δάνεια έναντι μελλοντικών επιχορηγήσεων με βάση τα ποσοστά που είχαν το 2009, 43% και 33% αντίστοιχα... Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι αν γίνουν αύριο εκλογές, τα δύο κόμματα θα έχουν αυτά τα ποσοστά;» σημείωνε χαρακτηριστικά στέλεχος της Συμμαχίας.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η συναλλαγή των κομμάτων με τις τράπεζες, σε αυτή τη συγκυρία, είναι προβληματική, «δεδομένου ότι επίκεινται καθοριστικές πολιτικές αποφάσεις για το μέλλον των τραπεζών», με αφορμή το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, ύψους 50% και του τρόπου στήριξης των ελληνικών τραπεζών με κοινές ή προνομιούχες μετοχές. Παράλληλα, ζητείται από τη νέα κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει αν, σε ποιο ύψος και με ποιες εγγυήσεις υπήρξε όντως δανεισμός κομμάτων από την Τράπεζα Αττικής και προτείνεται η υιοθέτηση νομοθετικής ρύθμισης που να απαγορεύει τον δανεισμό των κομμάτων από το τραπεζικό σύστημα με εγγύηση μελλοντικές χρηματοδοτήσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

255 ψήφισαν ΝΑΙ και 38 βουλευτές είπαν ΟΧΙ


ΑΠΟ ΤΟΥΣ  ΣΥΝΟΛΙΚΑ 293 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Δόθηκε το πράσινο φως στην κυβέρνηση Παπαδήμου.. 255 βουλευτές έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον νέο Πρωθυπουργό και το επιτελείο του..
Είπαν το όχι όπως το είχαν δηλώσει άλλωστε στην ομιλία τους οι Καμμένος από την....





Νέα Δημοκρατία και Κατσούρας - Μαντατζής απο το ΠΑΣΟΚ..

Διαβάστε Περισσότερα »

Κληρώνει 18 κατοικίες στη Λιβαδειά, ο ΟΕΚ




Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας σας προσκαλούν την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011 στις 12:00π.μ. στην κλήρωση 18 κατοικιών, στο Δήμο Λιβαδειάς του Νομού Βοιωτίας, που θα πραγματοποιηθεί στο Διοικητήριο Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας (Φίλωνος 35-39, Λιβαδειά).
Η Πρόεδρος του ΟΕΚ
Γωγώ Κωτίδου
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση με τη Λιβαδείτισσα συγγραφέα Νατάσα Ζαχαροπούλου


Ο Σύλλογος μας, ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς διοργανώνει εκδήλωση-συνάντηση με τη συντοπίτισσα συγγραφέα Νατάσα Ζαχαροπούλου στις 23 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 7.00 μμ.
Τη συγγραφέα θα παρουσιάσουν οι: Μαρία Μαρκαντωνάτου- φιλόλογος-ποιήτρια και Τάσος Γαλάτης-ποιητής.
Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης, Κάδμου 7 & Δαιδάλου (3ος όρ.)
image
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:
Η Νατάσα Ζαχαροπούλου γεννήθηκε στη Λιβαδειά Βοιωτίας, σπούδασε δημοσιογραφία και εργάζεται ως ασφαλίστρια. Ασχολείται, παράλληλα, με τον διαλογισμό και το shiatsu και, σαν Reiki Master Teacher, ασκεί και ασκείται στο Σύστημα Φυσικής θεραπείας Usui. Συγχρόνως συνεργάζεται με εταιρεία οικολογικών προϊόντων όσον αφορά στις δημόσιες σχέσεις και τη διαφήμιση και παρέχει συμβουλευτικό ρόλο σε αλυσίδα καταστημάτων οικολογικών προϊόντων, που αφορά στα οικονομικά και την ανάπτυξη.
ΙΣΤΟΤΟΠΟΙ της Νατάσας Ζαχαροπούλου:
Προσωπική ιστοσελίδα: http://www.nzbooks.gr/
Blog: http://www.natashazacharopoulou.blogspot.com/
Facebook Profile: http://www.facebook.com/natasha.zacharopoulou
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ:
Ρέικι. Η Ατραπός της Καρδιάς
Ρέικι. Η Ατραπός της Καρδιάς:
Το βιβλίο Pέϊκι, H Aτραπός της Kαρδιάς" είναι ένα σημαντικό βιβλίο για το Σύστημα Φυσικής Θεραπείας που στις αρχές του 20ού αιώνα μας παρέδωσε ο Iάπωνας Mικάο Oυσούϊ.
Tο Pέϊκι αποκαθιστά την αρμονία στο σώμα και δημιουργεί ευφορία, ισορροπία, αλλά και την αίσθηση μιας βαθειάς αγάπης, καλοσύνης και αποδοχής σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξης.
Δεν θεραπεύει μόνο το σύμπτωμα, το οποίο έχει εκδηλωθεί και διαπιστωθεί στον υλικό μας φορέα, αλλά φτάνει έως την πηγή της ανισορροπίας γιατρεύοντας την αιτία, δίχως να παραβιάζει τη θέληση και την ετοιμότητα του ανθρώπου.
O καθένας από εμάς μπορεί να γίνει Pέϊκι. Δεν χρειάζεται να διαθέτει ιδιαίτερες ικανότητες.
Tο Pέϊκι είναι Δώρο. Aς ανοίξουμε τα χέρια μας να το δεχτούμε και να το μοιραστούμε.
Tο Pέϊκι είναι Δρόμος. Oι Aρχές του, η Kαρδιά τού Συστήματος Oυσούϊ, είναι η Aτραπός: Φωτεινή, απέραντη-Mία: H Aτραπός της Kαρδιάς.
Eίναι ο Δρόμος της επιστροφής στό Σπίτι, την Kαρδιά της Ύπαρξης.
Ατμός
Ατμός:
Ποιήματα
Η ζωή είναι εδώ
Η ζωή είναι εδώ:
Ένα υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος, ένας αστυνομικός, μια ιδιοκτήτρια μικρού ξενοδοχείου, ένας τρομοκράτης, μια νέα γυναίκα που κανονίζει ερωτικές συναντήσεις κάνοντας τσατ στο ίντερνετ, ένας άντρας αποφασίζει να δοκιμάσει ψηφιακές γνωριμίες. Όλοι τους κάτοικοι μιας σύγχρονης μεγαλούπολης. Ποια σχέση τους ενώνει; Ποιο είναι το μυστικό τους; Πού θα τους οδηγήσουν οι επιλογές τους; Θα καταφέρουν να βρουν τον εαυτό τους και να πραγματοποιήσουν τις κρυφές επιθυμίες και τα όνειρά τους; Θα καταλάβουν ότι τελικά η ζωή είναι εδώ;
Όπου ορίζει το φιλί
Όπου ορίζει το φιλί: 16 συναρπαστικά διηγήματα γεμάτα συγκινήσεις και απρόοπτα. 16 ιστορίες γεμάτες έρωτα και μοναξιά, τρυφερότητα και πρόκληση, φρεσκάδα και ευαισθησία. 16 ιστορίες με ήρωες σύγχρονους ανθρώπους, ανθρώπους της διπλανής πόρτας σε απρόβλεπτες οριακές καταστάσεις.
Ίχνος κραγιόν η νύχτα: Ένα μυθιστόρημα, μια ερωτική αναζήτηση, ένα παιχνίδι με το χρόνο όπου η ηρωίδα ανατρέχει στο παρελθόν της για να εξηγήσει και να καταλάβει καλύτερα το σήμερα.
Ένα μυθιστόρημα που θα σας κερδίσει και θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον σας μέχρι τις τελευταίες σελίδες του.
ΚΙ ΑΣ ΜΕ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ ΟΠΟΥ:
"Κι ας με ταξιδεύεις όπου" είναι ο τίτλος της συλλογής διηγημάτων της Νατάσας Ζαχαροπούλου, πρωτοεμφανιζόμενης συγγραφέως, που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Λύχνος. Η συλλογή περιέχει δέκα (10) διηγήματα, μικρά και μεγάλα σε έκταση, με κεντρικό άξονα τον έρωτα και το χρόνο ως μυστήρια που ορίζουν τη ζωή, τη δημιουργούν και την αφανίζουν, κατά τα κέφια τους ή, ενίοτε, την πληρούν και την εξανθρωπίζουν. Οι ήρωες, σύγχρονοι και καθημερινοί, ζουν στιγμές, συχνά οριακές, κι άλλοτε σπαταλιώνται κυνηγώντας το ανέφικτο. Η γραφή, ορμητική και άπιαστη σαν τις σκιές που ακολουθεί, αποτελεί μια καινούργια γλώσσα στην πεζογραφία μας που κυριολεκτικά την ανανεώνει.
ΝΑ Σ' ΕΧΩ:
Από τις Εκδόσεις Λύχνος κυκλοφόρησε η πρώτη ποιητική συλλογή της Νατάσας Ζαχαροπούλου, με τίτλο "Να σ' έχω". Ποιήματα μικρά, το πλείστον, λυρικά, με κύριο άξονα τον έρωτα, όχι ως στοιχείο λυτρωτικό της ζωής, αλλά ως στοιχείο βασανιστικό της ψυχής που φλογίζεται και λιώνει από πόθο προς "το ερώμενον" παρασύροντας και το σώμα, καθώς τα δύον είναι αξεχώριστα. Στίχοι ορμητικοί που ορίζουν μια νέα φωνή, υποσχετική στο χώρο της πιό δύσκολης ποίησης, όπως είναι η ερωτική.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βόμβα μεγατόνων: Ξεκινούν άμεσα οι γεωτρήσεις νότια της Κρήτης!

Image
Γεωστρατηγική-ενεργειακή "βόμβα" μεγατόνων εξερράγη στην Βουλή πριν λίγα λεπτά, με τον βουλευτή της Ν.Δ. Πάνο Παναγιωτόπουλο να την "απασφαλίζει" και τον υφυπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη να υπόσχεται ότι "σκάει" εντός των επόμενων ημερών: Ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός, ζήτησε από την κυβέρνηση "να ξεκινήσει άμεσα γεωτρήσεις νότια της Κρήτης, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει, το κοίτασμα είναι μεγαλύτερο από αυτό του "Οικοπέδου 12" στην Κύπρο".
Δηλαδή απαίτησε να μην περιοριστούμε στους διαγωνισμούς αλλά να προχωρήσουμε σε γεωτρήσεις άμεσα, ακολουθώντας την τακτική του αείμνηστου Εθνάρχη, προέδρου της Κύπρου,Τάσσου Παπαδόπουλου.
Άμεση ήταν η απάντηση του παριστάμενου υφυπουργού Γιάννη Μανιάτη (γιατί κάτι μας λέει ότι δεν ήταν τυχαία ούτε η ομιλία του Π.Παναγιωτόπουλου, ούτε η παρουσία του Γ.Μανιάτη;), ο οποίος είπε ότι "Aναφορικά με αυτά που είπε στην ομιλία του ο Π.Παναγιωτόπουλος, έχω να πω ότι σε λίγες ημέρες νομίζω ότι θα έχουμε καλές ειδήσεις προς την κατεύθυνση αυτή".  Στην συζήτηση παρενέβη και ο προεδρεύων της συνεδρίασης αντιπρόεδρος της Βουλής κ.Νιώτης, ο οποίος είπε ότι "Νομίζω προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και η ομιλία του Γ.Παπανδρέου χθες".
Το σημαίνουν όλα αυτά; Το defencenet.gr είχε αποκαλύψει ότι στην συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο στις 6΄Νοεμβρίου είχε τεθεί από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τότε πρωθυπουργό το θέμα των πετρελαίων και ακριβώς για αυτό ήθελε να μην πηγαίναμε άμεσα σε εκλογές στις 4 Δεκεμβρίου, όπως ζητούσε ο Α.Σαμαράς, αλλά να αναβληθού γιατί "Έχουμε το θέμα των πετρελαίων και του φυσικού αερίου να διαχειριστούμε".
Σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου της Κρήτης Α.Φώσκολο, η αξιολόγηση γεωλογικών, γεωχημικών και λοιπών γεωστοιχείων, μας υποδεικνύει την ύπαρξη μεγάλων αποθεμάτων υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης της τάξεως των 20 -22 δισ. βαρέλια πετρέλαιο, ενώ σε αυτά μπορούν να προστεθούν και περίπου 20 δισ. βαρέλια πετρελαίου που βρίσκονται στη ζώνη του Ηροδότου, δηλαδή 150 -175 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.
Οι πληροφορίες του defencenet.gr αναφέρουν ότι υπάρχει ... έξωθεν πίεση για "άμεση έναρξη γεωτρήσεων" και μάλιστα ήδη έχει βρεθεί και η εταιρεία που θα τις κάνει. Πιο απλά, μέχρι το καλοκαίρι η Ελλάδα "θα τρυπήσει" νότια της Κρήτης σε ένα κοίτασμα το οποίο δείχνει να είναι το τριπλάσιο εκείνου της Κύπρου. Με εγγυήσεις ασφάλειας να δίνονται τόσο από τις ΗΠΑ, όσο και από την Γαλλία, που θέλουν πάση θυσία να προχωρήσει άμεσα το porject...
Διαβάστε Περισσότερα »

Τουρκικά μαχητικά 300 μέτρα πάνω από το Καστελόριζο!

Image
Δύο τουρκικά μαχητικά-αναγνωριστικά RF-4E  στιις 15.30 πέταξαν επάνω από την Μεγίστη (Καστελόριζο) σε ύψος μόλις 300 μέτρων φωτογραφίζοντας τα οχυρωματικά έργα και τις υποδομές του νησιού. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτi τέτοιο.
H πρόκληση πραγματικά είναι άνευ προηγούμενου, καθώς τα τουρκικά αεροσκάφη εκτέλεσαν κανονική αποστολή αεροφωτογράφησης σε μία περιοχή όπου τα ελληνικά μαχητικά δεν μπροούσαν να φτάσουν έγκαιρα. Τα τουρκικά αεροσκάφη είχαν απογειωθεί από την βάση του Ντάλαμαν.
Όλα αυτά λίγη ώρα μετά την "βόμβα" στην ελληνική Βουλή (πρώτο και μόνο το defencenet.gr αποκάλυψε το θέμα) ότι "Πάμε για άμεση έναρξη γεωτρήσεων νότια της Κρήτης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

“Ανακοινώνεται ότι σχηματισμός 2 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών RF-4 εισήλθε στο FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 15:30, πραγματοποίησε υπέρπτηση στη Ν. Μεγίστη (Καστελόριζο) στα 1.000 πόδια και εξήλθε του FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 15:31”.

Τα αεροσκάφη RF-4E για την εκτέλεση αποστολών αναγνώρισης από χαμηλό ύψος χρησιμοποιούν το συνδυασμό των καμερών KA-56E με την οποία μπορούν να έχουν μία πανοραμική λήψη της περιοχής ενδιαφέροντος και τρείς κάμερες KS-87. Η διάμετρος του φακού της κάμερας KA-56E είναι 3 ίντσες και έχει οπτικό εύρος 180 μοίρες. Οι τρείς κάμερες KS-87 διαθέτουν φακούς με διάμετρο 6 ίντσες η πρώτη, 3 ίντσες η δεύτερη και 6 ίντσες η τρίτη και έχουν οπτικό εύρος 37,5 μοίρες, 90 μοίρες και 37,5 μοίρες  αντίστοιχα. Οι κάμερες αυτές είναι συνδεδεμένες με το  Flight Data Computer του αεροσκάφους από όπου ρυθμίζεται και η ταχύτητα με την οποία γίνεται η φωτογράφηση η οποία συνήθως είναι μία λήψη το δευτερόλεπτο. Το συγκρότημα στο οποίο φιλοξενούνται οι κάμερες βρίσκεται στο ρύγχος του RF-4E. Τα αεροσκάφη ανήκουν στην 171 Filo με έδρα την αεροπορική βάση  του Eskisehir.


Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης των Bodyline για χρέη 650.000 στο δημόσιο

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης των Bodyline για χρέη 650.000 στο δημόσιο
Συνεχίζεται το κύμα συλλήψεων επιχειρηματιών που κατηγορούνται για φοροδιαφυγή από την Οικονομική Αστυνομία (ΣΔΟΕ), καθώς σήμερα το πρωί συνελήφθη ο Λέων Λεβής, ιδιοκτήτης της γνωστής αλυσίδας ινστιτούτων αδυνατίσματος «Bodyline».
Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά της 4ης ΔΟΥ Αθηνών, ο κ. Λεβής φέρεται να οφείλει στο Δημόσιο το ποσό των 650.000 ευρώ για ΦΠΑ και άλλες φορολογικές εκκρεμότητες. Η σύλληψή του έγινε σήμερα στην Φιλοθέη, μετά από αίτημα του εισαγγελέα κ. Νίκου Αντωναράκου.
Ο επιχειρηματίας είχε κάνει διακανονισμό το 2009, ωστόσο δεν είχε αποπληρώσει τις δόσεις όπως προβλεπόταν.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την 4η σύλληψη μέσα σε λίγες μέρες από την Οικονομική Αστυνομία, μετά τον ιδιοκτήτη της ΑΤΤΙ-ΚΑΤ, Παναγιώτη Πανούση, τον  ιδιοκτήτη αλυσίδας κομμωτηρίων Νίκο Πανταζόπουλο, και τον ιδιοκτήτη της ομώνυμης βιομηχανίας πλαστικών, Γιώργο Πετζετάκι.
Οι συλλήψεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, με τουλάχιστον 12 επιχειρηματίες.
 .iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

"Παθιασμένα" φιλιά ..στη νέα καμπάνια της Benetton!



Νέα προκλητική καμπάνια - με…πολιτική έμπνευση- λάνσαρε στο Παρίσι η γνωστή εταιρεία Benetton παρουσιάζοντας τον Νικολά Σαρκοζί να φιλά στο στόμα την Άνγκελα Μέρκελ και τον Μπαράκ Ομπάμα να ασπάζεται περιπαθώς τον κινέζο πρόεδρο Χου Ζιντάο.

Το μενού συνεχίζεται με αφίσες στις οποίες πρωταγωνιστούν ο Πάπας, ο
... ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου κ.α.

Τα φωτομοντάζ που πραγματοποίησε η Fabrica, το κέντρο επικοινωνιακών ερευνών της Benetton, φαίνεται πως ακολουθούν τα βήματα παλιότερης καμπάνιας της εταιρείας (1992) με την υπογραφή του Ολιβιέρο Τοσκάνι, όπου ένας παπάς εμφανιζόταν να φιλά μια καλόγρια.

Ωστόσο όπως αναφέρει το περιοδικό Madame Figaro, ο Αλεσάντρο Μπένετον, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της εταιρείας, απορρίπτει αυτή τη σύνδεση και υποστηρίζει ότι πηγή έμπνευσης αποτέλεσε ο «αδερφικός ασπασμός» του ηγέτη της σοβιετικής ένωσης Μπρέζνιεφ με τον ηγέτη της ανατολικής Γερμανίας Χόνεκερ το 1979.

«Η θεμελιώδης σχέση που συνδέει την Benetton με τους πελάτες της βασίζεται στο διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων... Στόχος δεν είναι να σοκάρουμε, αλλά αν είναι δυνατόν να είμαστε δημιουργικοί, εποικοδομητικοί και θετικοί», διαβεβαιώνει ο Αλεσάντρο Μπένετον.

/greece-salonika.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια από τον Ν. Παπαγγελή στους Λεβαδείτες διακριθέντες συντελεστές της ταινίας «Σούπερ Δημήτριος» στο 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσ/νίκης


Ο Δήμαρχος Λεβαδέων επιθυμεί να εκφράσει τα συγχαρητήριά του προς όλους τους συντελεστές της κινηματογραφικής ταινίας με τίτλο «Σούπερ Δημήτριος» και ιδιαίτερα στους συντελεστές της που κατάγονται από τη Λιβαδειά και είναι οι κ.κ. Δ. Παπαβασιλείου, Δ. Τσώκος, Α. Παπαβασιλείου και Μ. Σκαλτσάς, για τη διάκριση της στο 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Η ταινία «Σούπερ Δημήτριος» έλαβε το Βραβείο Κοινού καλύτερης ελληνικής ταινίας, το οποίο από φέτος απονέμεται στη μνήμη του Μιχάλη Κακογιάννη.
Η διάκριση των Λιβαδειτών συντελεστών της ταινίας μας γεμίζει υπερηφάνεια καθώς νέοι άνθρωποι της πόλης μας σε πείσμα των καιρών όχι μόνο ασχολούνται με την παραγωγή τέχνης, αλλά καταφέρνουν να διακριθούν για το ταλέντο τους σε πολύ υψηλό επίπεδο όπως είναι αυτό του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Ευχόμαστε στους νέους καλλιτέχνες να συνεχίσουν το έργο τους με αγάπη και σεβασμό προς την τέχνη και στο μέλλον να μας εκπλήξουν και πάλι ευχάριστα και με άλλες διακρίσεις. 
 http://orchomenos-press
Διαβάστε Περισσότερα »

Για την 17η Νοεμβρίου

Από την Όλγα Γεωργίου Γεριτσίδου

Αφιέρωμα στο Πολυτεχνείο από το Inout.gr

Πολλά έχουν ειπωθεί και λέγονται για την 17η Νοεμβρίου, την ημέρα που κορυφώθηκε η δράση των τάνκς στην Αθήνα του 1973 και που τόσες αγνές ψυχές έπεσαν για να πατήσουν επάνω τους καπηλευτές, δοσίλογοι και δολοφόνοι που με τον αέρα της δίψας του Λαού για Δικαιοσύνη, Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, Δημοκρατία και Εθνική Ανεξαρτησία αναρριχήθηκαν στις ηγεσίες που κονιορτοποίησαν ύπουλα και προδοτικά όλα τα όνειρα μίας γενιάς Ελλήνων που αν και αγωνίστηκε ενάντια στο καθεστώς από την επόμενη ημέρα του Νοεμβρίου του 1973 μέχρι και σήμερα βαρύνεται με το όνειδος που δεν της ανήκει αλλά της φόρτωσαν αυτοί που το δημιούργησαν.

Η γενιά του Πολυτεχνείου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΣΕΛΓΟΥΝ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ ΓΙΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. Όπως και η γενιά του 1940 δεν είναι η γενιά του Τσολάκογλου και του Ράλλη και των μαυραγοριτών και κουκουλοφόρων που όμως έζησαν την ίδια εποχή.

Η γενιά του Πολυτεχνείου είναι ο κάθε Έλληνας που δεν δέχτηκε να ξεπουλήσει στους ξένους τα Πάτρια, που δεν δέχτηκε να γίνει μαριονέττα του κάθε ξένου δάχτυλου, τραπεζίτη και μεγαλοκαρχαρία, που δεν δέχτηκε μία κομματική ρητορική χωρίς να εφαρμόζει αυτά που έλεγε στην καθημερινότητα του άσχετα αν οι κομματικοί ταγοί τον κορόιδεψαν και τον κοροϊδεύουν, ο κάθε Έλληνας που άσχετα από ο,τιδήποτε προσωπικό θα σηκώσει το τουφέκι και θα πάει στο μέτωπο υπέρ Πατρίδος όπως σε εκείνη την επιστράτευση υπέρ της Κύπρου μας το 1974 που σύσσωμος ο Ελληνικός Λαός, η γενιά δηλαδή του Πολυτεχνείου, πήγε να καταταγεί εθελοντικά για να την υπερασπίσει και οι προδότες την γύρισαν πίσω επικαλούμενοι ( όπως συνήθως ) έλλειψη όπλων και υποδομών. Και να μην ξεχνάμε ότι επρόκειτο τότε δήθεν για στρατιωτική χούντα …

Εγώ είμαι μέλος της γενιάς του Πολυτεχνείου και έχω και θύμα ανήμερα του Πολυτεχνείου και έκτοτε όλοι αυτοί οι προδότες και καπηλευτές της γενιάς μου με κυνήγησαν και με πολέμησαν σε βαθμό εξόντωσης ακριβώς διότι σε κάθε τι που έκανα επιθυμούσα και επιθυμώ και για εμένα και για τους συμπολίτες μου και για την Πατρίδα μου Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Εθνική Ανεξαρτησία και για αυτά πάλεψα και παλεύω και θα παλεύω.

Για αυτό τον σκοπό λοιπόν και προς αποκατάσταση συμβολική της γενιάς μου και διαφοροποίηση της από την παράλληλη γενιά των κρυφο-ολοκληρωτιστών, καπηλευτών και υφαρπαγέων δοσιλόγων και προδοτών του Ελληνικού Λαού που τολμούν να αποπειραθούν να ταυτιστούν με οποιαδήποτε γενιά του Ελληνικού Λαού πρόκειται μόνη μου με την κόρη μου, μόνο με την  Ελληνική Σημαία και το πραγματικό σύμβολο της Λαϊκής Δύναμης, δηλαδή το άρθρο του Συντάγματος 120 Σ, να πορευτώ από την οικία μου στο Νέο Ηράκλειο Αττικής μέχρι το Πολυτεχνείο όπου και θα αποδώσω ειλικρινή τιμή σε αυτούς που εκείνη την  ημέρα ρίσκαραν τα πάντα με το όνειρο της Ελεύθερης, Ανεξάρτητης και Ευημερούσας Ελλάδας. Θα ξεκινήσω στις 9 το πρωί της Πέμπτης 17 Νοεμβρίου 2011 πορευόμενη μέσα από την πλατεία του Ν. Ηρακλείου, μέχρι την λεωφόρο Ηρακλείου, μέσα από Ν. Ιωνία, Πευκάκια, Περισσό ως τον σταθμό των Άνω Πατησίων και από εκεί μέσα από την Πατησίων μέχρι το Πολυτεχνείο.

Αυτή τη στιγμή και μέσα από την καρδιά μου αυτός είναι ο προσωπικός μου φόρος τιμής στον πατέρα μου που αγωνίστηκε χρόνια για αυτά τα ιδανικά και σε κάθε ένα συμπολίτη μου που έκανε το ίδιο και τότε, το 1973 και σε κάθε άλλη στιγμή της Ιστορίας μας.

Όλγα Γεωργίου Γεριτσίδου
Διαβάστε Περισσότερα »

«Μπλοκάρουν» τις ελληνικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό



Μετρητά αντί τραπεζικών εγγυήσεων ζητούν οι προμηθευτές

Τραγικές διαστάσεις προσλαμβάνει το πρόβλημα της ρευστότητας των ελληνικών επιχειρήσεων που αδυνατούν πλέον να προμηθευτούν πρώτες ύλες από το εξωτερικό.

Οι ξένοι προμηθευτές δεν αποδέχονται πλέον τις εγγυητικές επιστολές των ελληνικών τραπεζών, ζητούν προκαταβολές σε μετρητά από τις ελληνικές επιχειρήσεις, την ώρα που οι τράπεζες έχουν κλείσει τους κρουνούς της χρηματοδότησης προς τους μικρομεσαίους.

Οι διαστάσεις του προβλήματος είναι πλέον ανεξέλεγκτες, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό.

Σε ότι αφόρα στην εγχώρια αγορά, οι τράπεζες έχουν περιορίσει σε τραγικό βαθμό την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων είτε με παροχή μετρητών, είτε με την προεξόφληση των επιταγών που έλαβαν οι επιχειρήσεις από τους πελάτες τους.

Σε ότι αφορά το εξωτερικό, έχει γενικευτεί η άρνηση των ξένων προμηθευτών (που παρέχουν πρώτες και ενδιάμεσες ύλες) να δέχονται εγγυητικές επιστολές ελληνικών τραπεζών για την παράδοση προϊόντων.

Απαιτούν μόνο μετρητά και την καταβολή τους κατά την παράδοση του προϊόντος. Η αιτιολογία αυτή δεν γίνεται αποδεκτή όμως από τις ελληνικές τράπεζες για να διευκολύνουν τις επιχειρήσεις με προσωρινή δανειοδότηση ώστε να καλύψουν τις ανάγκες τους σε μετρητά.

Συνεπώς, η στενότητα στην λειτουργία των επιχειρήσεων, ξεκινά στο εξωτερικό, από την προμήθεια των πρώτων υλών και μεταφέρεται στην Ελλάδα, καθώς εμποδίζεται η παραγωγή και η ανάκαμψη της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Η όλη κατάσταση έχει προκαλέσει έντονο ταμειακό πρόβλημα σε επιχειρήσεις, με εξαγωγικό και εισαγωγικό χαρακτήρα. Την ανυπαρξία της ταμειακής ρευστότητας την αντιμετωπίζουν με αναβολές υποχρεώσεων προς το δημόσιο και σε πολλές περιπτώσεις με αισθητές καθυστερήσεις μισθών και ημερομισθίων.

Οι επιχειρήσεις αυτές θα απευθυνθούν υπουργό Οικονομικών μέσω των οργανώσεων τους, εντός του μηνός και πριν την έναρξη καταβολής του δώρου Χριστουγέννων με θέμα την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος ρευστότητας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Είκοσι εκατ. ευρώ στα ταμεία από 62.923 αυθαίρετα


Το υπουργείο Περιβάλλοντος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης

Περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ, έχουν μπει στα κρατικά ταμεία από τα αυθαίρετα μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος, μέχρι την Δευτέρα είχαν γίνει 62.923 αιτήσεις για νομιμοποίηση αυθαίρετων κτισμάτων, σε όλη την Ελλάδα.

Οι συγκεκριμένες αιτήσεις είναι προς επεξεργασία και ήδη έχουν γίνει οι πρώτες πληρωμές, από τις οποίες το δημόσιο έβαλε στα ταμεία του πάνω από 18 εκατ. ευρώ άμεσα και περίπου 1,8 εκατ. ευρώ, μέσω του Ίντερνετ banking.

Να υπογραμμιστεί ότι πρόκειται για έσοδα από τα παράβολα και όχι για τα βεβαιωμένα πρόστιμα που θα καταβάλλονται σε 36 δόσεις, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δώσει παράταση στη ρύθμιση που λήγει στο τέλος του Νοεμβρίου. Ειδικότερα παρακολουθεί καθημερινά το ρυθμό των αιτήσεων και τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει ενημερωτική καμπάνια.

«Η ρύθμιση των ημιυπαίθριων έχει καταληκτική ημερομηνία, δεν θα αλλάξει αυτό. Για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων θα το δούμε σε σχέση με την ανταπόκριση του κόσμου τις επόμενες ημέρες», ανέφερε σήμερα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
 newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η μορφή του Χριστού σε βράχο στην Ιρλανδία!!(PHOTOS)


Η μορφή του Χριστού σε βράχο στην Ιρλανδία!!(PHOTOS)
Η Αμερικανίδα Σάντρα Κλίφορντ έκανε ένα ταξίδι στην Ιρλανδία για να επανασυνδεθεί με τις καθολικές της ρίζες. Όμως δεν περίμενε ότι ο Χριστός θα της «εμφανιζόταν» σε μια από τις αναμνηστικές φωτογραφίες.
Η 42χρονη γυναίκα επισκεπτόταν τις εντυπωσιακές κορυφές της επαρχίας Κλερ, όταν παρατήρησε σε ένα απόκρημνο βράχο τη φιγούρα του Ιησού. Πήρε τη φωτογραφική της μηχανή και τράβηξε το πειστήριο.
«Κατάλαβα αμέσως ότι πρόκειται για τον Ιησού Χριστό», δήλωσε στην εφημερίδα Irish Central.
«Είμαι πιλότος αεροσκαφών, οπότε είμαι πολύ παρατηρητική, καθώς και επιφυλακτική για το τι βλέπω», συμπλήρωσε.
Το ίδιο βράδυ, πήγε σε τοπική παμπ και έδειξε τη φωτογραφία. Όλοι οι θαμώνες συμφώνησαν μαζί της ότι πρόκειται για την εικόνα του Χριστού στα βράχια.
JESUS-IRELAND
«Ήταν σίγουρα το πρόσωπο του Χριστού», δήλωσε η ιδιοκτήτρια της παμπ, Τερέσα Ο' Φλάερτι.
Η γυναίκα από το Σαν Φρανσίσκο έχει κρατήσει την ψηφιακή φωτογραφία στη μηχανή της, για να υπερασπιστεί την αυθεντικότητά της, στην περίπτωση που την αμφισβητήσουν.
Πηγή:newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

2ήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου στη Λιβαδειά



ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς, η ΄Ενωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Βοιωτίας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Λιβαδειάς, και το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημοσίου, σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της 38ης επετείου από την εξέγερση του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ , που θα γίνουν:
Ø Την Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2011 , ώρα 6.00΄ το απόγευμα στον πεζόδρομο της Μπουφίδου ( κάτω από το ΙΚΑ), συγκέντρωση και πορεία.
Ø Την Παρασκευή 18 Νοέμβρη 2011, ώρα 7.00΄ το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας, εκδήλωση . Θα μιλήσει ο Φιλόλογος – Ιστορικός Ηλίας Αντωνόπουλος και εκπαιδευτικοί , οι οποίοι συμμετείχαν στον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου.
Επίσης θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας στον εκθεσιακό χώρο κάτω από τον Νερόμυλο στις 17 και 18 Νοέμβρη 2011.
Τα Δ. Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πως μπαίνουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα χωρίς εισιτήριο;



Το ότι ο αριθμός των φιλάθλων που μπαίνουν στο γήπεδο (σε κάθε γήπεδο) είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των εισιτηρίων που πωλούνται είναι γνωστό. Ο τρόπος που...

μπαίνουν διαφέρει κατά περίπτωση.

Το baldoros.com ανήρτησε βίντεο το οποίο δείχνει οπαδούς του ΠΑΟΚ να κάνουν ακροβατικά για να περάσουν εντός του γηπέδου.

Δείτε το....

 himaira.blogspot
Διαβάστε Περισσότερα »

Στεριώνει το … τρίχινο γεφύρι στην Κρύα ο Περγαντάς!




Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας η ένταξη και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, για την ανάδειξη και αποκατάσταση του Τρίχινου Γεφυριού στη Λιβαδειά, προϋπολογισμού 332.417 €
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά, εντάχθηκε στο Περιφερειακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ το έργο του Δήμου Λεβαδέων «Διαμόρφωση μονοπατιού και αποκατάσταση – στερέωση Τρίχινου Γεφυριού», προϋπολογισμού 332.417 €. Στόχος της υλοποίησης του έργου είναι η διάσωση, η αποκατάσταση και η ανάδειξη μνημείων της πολιτιστικής κληρο
νομιάς της Λιβαδειάς και η αύξηση της επισκεψιμότητας στην «Κρύα», που αποτελεί πόλο έλξης των κατοίκων και των επισκεπτών.
Αντικείμενο του έργου είναι :
  • Η διαμόρφωση μονοπατιού κατά μήκος του φαραγγιού της Έρκυνας (περιοχή μοναδικού φυσικού κάλλους στο νότιο άκρο της πόλης), μήκους 1.100 μέτρων, ώστε να αποκτήσει βατότητα και να γίνει προσβάσιμο στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής της Κρύας Λιβαδειάς.
  • Η αναστήλωση του «Τρίχινου» γεφυριού (με την επίβλεψη των εργασιών από αρχαιολόγο), που βρίσκεται μέσα στο φαράγγι. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό διατηρητέο μνημείο, που αντιμετωπίζει κατεπείγοντα προβλήματα στατικότητας, με άμεσο κίνδυνο ολοσχερούς κατάρρευσης.
«Προχωρούμε στην ένταξη και χρηματοδότηση ώριμων έργων από το ΕΣΠΑ», επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς, τονίζοντας : «Προχωρούμε πρακτικά στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ, που είναι το δύσκολο κομμάτι της δουλειάς μας. Σήμερα εντάχθηκε μια πολύ σημαντική παρέμβαση για το πολιτιστικό απόθεμα της Λιβαδειάς. Με την υλοποίηση του έργου διασφαλίζεται και αποκαθίσταται το «Τρίχινο Γεφύρι», ένα από τα πιο αξιόλογα μνημεία της πόλης δίπλα στο Κάστρο, που χρονολογείται από την εποχή της Τουρκοκρατίας. Παράλληλα η παρέμβαση θα τονώσει την κίνηση των επισκεπτών στην Κρύα και θα αναδείξει τα πολιτιστικά μνημεία της περιοχής. Το έργο θα κατασκευαστεί από τον Δήμο Λιβαδειάς, κι εμείς ως Περιφέρεια, με την αρμοδιότητα του ΕΣΠΑ, εξασφαλίζουμε τη χρηματοδότησή του. Στόχος όλων, όπως τονίσαμε στις συναντήσεις με τους Δήμους, που έγιναν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, είναι να ενεργοποιηθούμε όλοι, να αξιοποιήσουμε το ΕΣΠΑ και να παράξουμε έργο για τον τόπο μας και τους πολίτες».
Διαβάστε Περισσότερα »

VIDEO. Ειδε το χάρο καταπάνω του να ρχεται με νταλίκα





Τον θάνατο με τα μάτια του είδε ένας οδηγός ΙΧ όταν ενώ ταξίδευε στην Εθνική οδό … ένα φορτηγό με μεγάλο φορτίο που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα ξέφυγε της πορείας του και κατευθυνόταν κατά πάνω του.
Ο οδηγός του ...γλίτωσε απο θαυμα!
 http://news24gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Κοινό αγώνα για κατάργηση του Τέλους μέσω ΔΕΗ





Την κατάργηση του ειδικού τέλους ακίνητης περιουσίας μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ διεκδικούν εκπρόσωποι συλλόγων και σωματείων εργαζομένων της Θήβας, ζητώντας μάλιστα την συμπαράσταση της Δημοτικής αρχής Θήβας. Τόσο ο δήμαρχος, όσο και οι επικεφαλής της μειοψηφίας, δεδμεύτηκαν δεσμεύτηκαν να παρέχουν κάθε νομική και όποια άλλη στήριξη χρειαστεί, μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου, όταν και έχει ορισθεί η συζήτηση στην ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου για την συνταγματικότητα του νόμου επιβολής φόρου μέσω λογαριασμού της ΔΕΗ.
Τη συμμετοχή των πολιτών στην αυριανή, συμβολική κατάληψη του υποκαταστήματος της ΔΕΗ Θήβας ζήτησε το ΠΑΜΕ Θήβας, ως πρώτη κίνηση άσκησης πίεσης προς την κατεύθυνση της οριστικής κατάργησης του Τέλους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Γάλλοι χορεύουν συρτάκι για να δηλώσουν συμπαράσταση στους Έλληνες! ..Video.





Δεκάδες άνθρωποι στην πλατεία La Defense στο Παρίσι πιάνονται από τους ώμους και προσπαθούν να χορέψουν συρτάκι! Οι μελωδίες του Μίκυ Θεοδωράκη διαπερνούν όλη την πλατεία και δεκάδες άνθρωποι αποθεώνουν την ελληνική μουσική. Οι Γάλλοι στέλνουν το ... μήνυμά τους στην Ελλάδα. Γάλλοι Αγανακτισμένοι συγκεντρώθηκαν παρά το κρύο στην πλατεία, αφού σκέφτηκαν τι περνούν οι Έλληνες αυτή την περίοδο. "Αυτό είναι για τον Παπανδρέου! Πού είναι τώρα ο Παπανδρέου;" ακούγεται κάποιος πίσω από την κάμερα.totefteri.


.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιός γεμίζει το Facebook με πορνογραφικές εικόνες

Ιός γεμίζει το Facebook με πορνογραφικές εικόνεςΠορνογραφικές και βίαιες εικόνες, καθώς και βίντεο ανάλογου περιεχομένου, κατακλύζουν τις τελευταίες περίπου 24 ώρες...
το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο, το Facebook, μεταδιδόμενες ως «ιός» και προκαλώντας ενόχληση σε πολλούς χρήστες, ορισμένοι από τους οποίους αναγκάστηκαν να απενεργοποιήσουν τον λογαριασμό τους. Παραμένει άγνωστο, πόσοι από τα σχεδόν 800 εκατ. χρήστες του δικτύου έχουν έρθει αντιμέτωποι με το πρόβλημα.
Η εταιρία κυβερνοασφάλειας Sophos, σύμφωνα με το BBC, ανέφερε ότι δεν είναι βέβαιο με ποιον ακριβώς τρόπο γίνεται η εξάπλωση του κακόβουλου υλικού, όμως το γεγονός θα μπορούσε να έχει συνέπειες για το Facebook μακροπρόθεσμα, καθώς πιθανώς θα απομακρύνει από αυτό ορισμένους χρήστες, με δεδομένο μάλιστα ότι πολλοί ανήλικοι έχουν λογαριασμό στο δίκτυο.
Χρήστες, που κατέκλυσαν με διαμαρτυρίες το άλλο μεγάλο κοινωνικό δίκτυο, το Twitter, ανέφεραν ότι οι εικόνες εμφανίστηκαν όταν έκαναν «κλικ» σε ένα φαινομενικά αθώο σύνδεσμο (link). «Ανακάλυψα ένα νέα πορνογραφικό διαδικτυακό τόπο, που λέγεται Facebook», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος σημείωσε ότι, το Facebook πρέπει να κάνει κάτι με όλες αυτές τις προσβλητικές πορνογραφικές εικόνες». Άλλοι ανέφεραν, ότι είχαν δει σοκαριστικές εικόνες ακρωτηριασμένων ζώων και ανθρώπων.
Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε, ότι το ζήτημα ερευνάται. Το δίκτυο απαιτεί οι χρήστες του να είναι άνω των 13 ετών, όμως αυτό δεν τηρείται πάντα, με συνέπεια πολλά μικρά παιδιά να το χρησιμοποιούν.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αύριο το νέο Δ.Σ. του ΕΒΕ Βοιωτίας





Δεύτερη και τελευταία μέρα των Επιμελητηριακών εκλογών για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του ΕΒΕ Βοιωτίας η σημερινή, με τους επικεφαλής να επιχειρούν έναν πρώτο απολογισμό της χθεσινής ημέρας από την πόλη της θήβας. Οι κάλπες κλείνουν στις 6:30 το απόγευμα, ενώ, από αύριο κιόλας –όπως διαβεβαιώνουν οι υποψήφιοι- αναλαμβάνει δράση το νέο συμβούλιο.
 http://lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα:Αλβανός απειλούσε ανήλικα παιδιά και τους έπαιρνε τα κινητά



Ο 19χρονος δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς για ληστείες και κλοπές στη Χαλκίδα...


Το τελευταίο 10ήμερο ο 19χρονος Αλβανός είχε διαπράξει τουλάχιστον 5 ληστείες και κλοπές. Μάλιστα οι 4 περιπτώσεις ήταν σε βάρος ανήλικων παιδιών, που ο δράστης απειλούσε με αιχμηρό αντικείμενο και τους έπαιρνε τα κινητά.

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Χαλκίδας αξιοποιώντας τις πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους έφτασαν στα ίχνη του και παρουσία εισαγγελέα έγινε έρευνα στο σπίτι του δράστη, όπου βρέθηκαν τα κινητά, ενώ στη συνέχεια αναγνωρίστηκε και από τα θύματά του.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα και την προανάκριση για να δουν και σε ποιες άλλες αξιόποινες πράξεις μπορεί να εμπλέκεται ο 19χρονος.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ