Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Εξώδικο του Δημάρχου Αλιάρτου στην ΔΕΗ για το χαράτσι


ΠΡΟΣ  ΚΑΘΕ  ΑΡΜΟΔΙΟ  ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ  ΚΑΙ  ΚΑΘΕ  ΑΡΧΗ


ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ

Του Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) με την επωνυμία «ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ» του Νομού Βοιωτίας που εδρεύει στην Αλίαρτο Βοιωτίας και εκπροσωπείται νόμιμα από το Δήμαρχο κ. Γεώργιο Ντασιώτη.

Π Ρ Ο Σ

Την Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.» και το διακριτικό τίτλο «Δ.Ε.Η.», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Χαλκοκονδύλη 30, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.



Στους λογαριασμούς που αποστέλλονται από την εταιρεία σας στους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίοι κατοικοεδρεύουν στο Δήμο Αλιάρτου αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αναγράφεται σε ειδικό πλαίσιο (αμέσως μετά την κόκκινη ένδειξη «συνολικό ποσό πληρωμής» και αφού έχει προηγουμένως υπολογιστεί και χρεωθεί «Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.2011») επί λέξει το εξής κείμενο :

«Σύμφωνα με το Ν. 4021/2011 η Δ.Ε.Η. Α.Ε. είναι υποχρεωμένη να συνεισπράττει με τους λογαριασμούς ρεύματος το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) και στην περίπτωση μη εξόφλησης μέχρι την ημερομηνία λήξης του λογαριασμού αυτού, να προβαίνει στην έκδοση εντολής διακοπής ρεύματος, σύμφωνα με όσα ορίζει ο ανωτέρω νόμος».

Σχετικά με το ανωτέρω κείμενο και τις γενικότερες μελλοντικές ενέργειες της εταιρείας σας, σας γνωστοποιούμε τα ακόλουθα :

ΕΠΕΙΔΗ κατά του συγκεκριμένου Ν. 4021/2011 (άρθρο 53) έχουν εγερθεί σοβαρότατες και απόλυτα βάσιμες και τεκμηριωμένες αμφισβητήσεις, σχετικά με τη συνταγματικότητα και την εν γένει  νομιμότητα των ρυθμίσεων και των διατάξεών του και έχουν ήδη ασκηθεί αντίστοιχα αρκετές Αιτήσεις Ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, με προεξάρχουσα την Αίτηση Ακυρώσεως που έχει υποβληθεί από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Δ.Σ.Α.).

ΕΠΕΙΔΗ οι ανωτέρω Αιτήσεις Ακυρώσεως έχουν ήδη προσδιοριστεί από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας να εκδικαστούν συνολικά, με τη διαδικασία της «πρότυπης δίκης» κατά τη συνεδρίαση της 2ας Δεκεμβρίου 2011.  

ΕΠΕΙΔΗ μεταξύ των βάσιμων λόγων ακυρώσεως των διατάξεων του άρθρου 53 του Ν. 4021/2011 περιλαμβάνονται και οι κάτωθι :

α) Ότι τα έσοδα από την επιβολή του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. εξυπηρετούν δημοσιονομικούς στόχους και συνεπώς, ως μη συνδεόμενα με παροχή ειδικής ωφέλειας στους ιδιοκτήτες των ακινήτων, συνιστούν φόρο και όχι τέλος.

β) Ότι, κατά παράβαση των κανόνων των άρθρων 17 του Συντάγματος και 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Ε.Σ.Δ.Α., δημιουργούνται υπέρμετρες φορολογικές επιβαρύνσεις στους κατόχους ακίνητης περιουσίας, που δεν αναλογούν στο εισπραττόμενο εισόδημα απ’ αυτήν.

γ) Ότι η φορολογική βάση του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. δεν καθορίζεται από το  Νόμο, αλλά από τη μέθοδο υπολογισμού για το Τ.Α.Π. της Δ.Ε.Η. και των  άλλων εναλλακτικών προμηθευτών ηλεκτρικού ρεύματος και μάλιστα όχι από  την κανονιστικώς δρώσα  Διοίκηση, αλλά από Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού  Δικαίου, κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 78 του Συντάγματος.

δ)  Ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 53 του Ν. 4021/2011, ανατίθεται στη Δ.Ε.Η. και στους λοιπούς εναλλακτικούς προμηθευτές  ηλεκτρικού ρεύματος η είσπραξη του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. και, σε περίπτωση μη  καταβολής  του, χορηγείται στη Δ.Ε.Η. και στους λοιπούς προμηθευτές το  δικαίωμα να προβούν σε διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος,  κατά πρόδηλη παραβίαση των άρθρων 26, παράγραφος 2 και 1, παράγραφος  3 του Συντάγματος, αφού η βεβαίωση και η είσπραξη φόρου επί του  κεφαλαίου, παρότι αποτελεί έκφανση της δημόσιας εξουσίας και της κρατικής  κυριαρχίας, ανατίθεται σε ιδιωτικές ανώνυμες εταιρείες  (!). 

ε)  Ότι το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες όλων των  «δομημένων επιφανειών», κατά παράβαση των άρθρων 4, 5 και 20 του  Συντάγματος και του άρθρου 6 της  Ε.Σ.Δ.Α., χωρίς συνεκτίμηση άλλων  ουσιωδών παραγόντων, όπως την παραγωγή ή όχι εισοδήματος από τη  δομημένη επιφάνεια, τη διάγνωση της πραγματικής φοροδοτικής ικανότητας  του ιδιοκτήτη, των προσδιοριστικών στοιχείων διαφοροποίησης της αξίας του  ακινήτου (όπως συντελεστές ορόφου και εμπορικότητας κ.λ.π.) και μάλιστα  με καθιέρωση αμάχητου τεκμηρίου χωρίς τη δυνατότητα ανταπόδειξης από  το φορολογούμενο, καταργώντας έτσι στην ουσία το κατοχυρωμένο δικαίωμα  δικαστικής προστασίας.

στ)  Ότι το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. αποτελεί δεύτερη φορολογική επιβάρυνση (μετά το Φ.Α.Π., σύμφωνα με τα άρθρα  27 επόμενα του Ν. 3842/2011) της  κατοχής ακίνητης περιουσίας στο ίδιο οικονομικό έτος (2011), κατά  παράβαση της αρχής απαγόρευσης της διπλής φορολόγησης, δηλαδή της  φορολόγησης της ίδιας φορολογητέας ύλης για την ίδια αιτία.

ζ)  Ότι η διακοπή της παροχής του κοινωνικού αγαθού του  ηλεκτρικού ρεύματος, που επαπειλείται ως μέσο καταναγκασμού προς  καταβολή του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., αποτελεί μορφή άσκησης ψυχολογικής βίας και  μάλιστα κατά ατόμων που μπορεί να είναι οικονομικά εξαθλιωμένα ή να  έχουν αντικειμενικούς λόγους αδυναμίας καταβολής (π.χ. ασθενείς,  ανήμποροι, άνεργοι  κ.λ.π.) και συνεπώς προσβάλλεται απ’ ευθείας η  ίδια η αξία του ανθρώπου, αφού με τον τρόπο αυτό της στέρησης ενός  ζωτικού αγαθού υποβιβάζεται το επίπεδο διαβίωσης του ανθρώπου  κάτω των ορίων του στοιχειωδώς ανεκτού και τίθεται σε κίνδυνο η  υγεία και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια του ατόμου.

η)  Ότι η ιδιαίτερα επαχθής κύρωση της διακοπής της  ηλεκτροδότησης θεσπίζεται με συνταγματικώς ανεπίτρεπτη επέμβαση της  Πολιτείας στην ιδιωτικής φύσεως συμβατική σχέση μεταξύ της Δ.Ε.Η. και των  καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος, που μπορεί να μην είναι υπόχρεοι αλλά  να αναγκάζονται προς καταβολή του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. (π.χ.  μισθωτές).

ΕΠΕΙΔΗ σύμφωνα με τα ανωτέρω, είναι βέβαιη η διάγνωση της  αντισυνταγματικότητας των σχετικών διατάξεων του  Ν. 4021/2011.

ΕΠΕΙΔΗ η διακοπή της ηλεκτροδότησης, ιδιαίτερα σε ακίνητα των  οποίων οι ιδιοκτήτες ή οι χρήστες αποδεδειγμένα αδυνατούν να  καταβάλλουν  το αντισυνταγματικό Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., συνιστά όλως αυθαίρετη, καταχρηστική και αντισυμβατική συμπεριφορά και συντελεί στη διάπραξη ποινικών αδικημάτων από πλευράς των εντεταλμένων υπαλλήλων της Δ.Ε.Η. και των  άλλων εναλλακτικών προμηθευτών ηλεκτρικού ρεύματος, όπως έκθεση σε  κίνδυνο, παράβαση καθήκοντος, απιστία  κ.λ.π.

ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΑΝΩΤΕΡΩ  ΛΟΓΟΥΣ

Για λογαριασμό και με ρητή επιφύλαξη όλων των νόμιμων  δικαιωμάτων των κατοίκων και δημοτών του Δήμου  Αλιάρτου

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ έντονα για την αναγραφή στους  λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος της Δ.Ε.Η. του κειμένου που  αναφέρεται στην 1η σελίδα του παρόντος, σχετικά με την εντολή  διακοπής ηλεκτροδότησης και την αντισυμβατική συμπεριφορά της  εταιρείας σας.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ να απέχετε από κάθε  αντισυμβατική, αυθαίρετη και καταχρηστική ενέργεια διακοπής  ηλεκτροδότησης, ιδιαίτερα των ιδιοκτητών και χρηστών που  αποδεδειγμένα  αδυνατούν να καταβάλλουν το αντισυνταγματικό Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., μέχρι και την  οριστική και τελεσίδικη απόφαση των Ανωτάτων Δικαστηρίων περί της  συνταγματικότητας των σχετικών διατάξεων του Ν. 4021/2011.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι, σε περίπτωση διακοπής ηλεκτροδότησης  οιασδήποτε δομημένης επιφάνειας, που ανήκει σε κάτοικο ή δημότη  του Δήμου Αλιάρτου, για το λόγο της μη καταβολής του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. πριν  την απόφαση των Ανωτάτων  Δικαστηρίων περί της συνταγματικότητας των  σχετικών διατάξεων του Ν. 4021/2011 :

1. Ο Δήμος Αλιάρτου είναι αλληλέγγυος και θα συμπαρασταθεί με  όλα τα  μέσα σε κάθε δημότη και κάτοικο, που θα υποστεί την  αντισυμβατική, αυθαίρετη και καταχρηστική συμπεριφορά της Δ.Ε.Η.

2. Όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας σας και  οι εντεταλμένοι για τη διακοπή ηλεκτροδότησης υπάλληλοί σας  ευθύνονται προσωπικώς, αστικώς και ποινικώς, υπέχουν δε την  υποχρέωση να αποκαταστήσουν κάθε θετική και αποθετική ζημιά που  θα προκληθεί από την εν λόγω διακοπή ηλεκτροδότησης και να  καταβάλλουν όλες τις σχετικές αποζημιώσεις.

Η παρούσα κοινοποιείται προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών  Λιβαδειάς  προς διερεύνηση τυχόν μελλοντικών ποινικών αδικημάτων από  πλευράς των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και εντεταλμένων  υπαλλήλων της Δ.Ε.Η. σχετικά με αντισυμβατική, αυθαίρετη και καταχρηστική  διακοπή ηλεκτροδότησης ακινήτων, που ανήκουν σε δημότες και κατοίκους  του Δήμου Αλιάρτου.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει νόμιμα την  παρούσα στην Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.» και το διακριτικό τίτλο «Δ.Ε.Η.», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Χαλκοκονδύλη 30, όπως νόμιμα εκπροσωπείται, προς γνώση της και για τις νόμιμες συνέπειες, καθώς και στον  κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών  Λιβαδειάς.

Αλίαρτος,  30  Νοεμβρίου  2011

Ο   ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ


ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Xριστουγεννιάτικο Bazaar στο Καπαρέλλι



Ο Σύλλογος Γονέων του Νηπιαγωγείου Καπαρελλίου Θηβών, διοργανώνει Εκθεση Βιβλίου και Χριστουγεννιάτικο Bazaar στην κέντρική πλατεία του χωριού την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 από τις 10 το πρωί ώς τις 5 το απόγευμα.
Με καλεσμένους ξωτικά και τον Αγιο Βασίλη θα προσφέρουν διασκέδαση και χαρά  σε μικρούς και μεγάλους ΔΩΡΕΑΝ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φίδι-γίγας που «τρομοκρατεί» το YouTube ξεπέρασε τα 6,5 εκατομμύρια views (video)





Το φίδι-γίγας που «τρομοκρατεί» το YouTube ξεπέρασε τα 6,5 εκατομμύρια views και συνεχίζει να κόβει την ανάσα....



Όπως θα δείτε στο video η κάμερα κινείται από τα αριστερά προς τα δεξιά και το πλάνο… δεν σταματά! Το ερπετό φαντάζει ατελείωτο ενώ όταν κάποια στιγμή επιτέλους φαίνεται το κεφάλι του μια δυσάρεστη έκπληξη περιμένει τον άνδρα που το μαγνητοσκοπεί.



Το video είναι ακατάλληλο για καρδιακούς.
http://topeiraxtiri.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι πολίτες γύρισαν την πλάτη σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - Καιρός να προβληματισθούν οι συνδικαλιστές!


Με εξαίρεση το ΠΑΜΕ το οποίο ακολουθεί την δική του πορεία εδώ και χρόνια και έχει πάντα μαζικότητα στις κινητοποιήσεις του, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, κυρίως οι ηγεσίες τους πρέπει να προβληματισθούν σοβαρά για την άρνηση του κόσμου να κατέβει στο πεζοδρόμιο, τουλάχιστον υπο την δική τους ομπρέλα.


Σήμερα, υποτίθεται ότι γίνεται μια μεγάλη απεργία η οποία...


παραλύει δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. 


Και όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις αυτό καθρεφτίζεται στις συγκεντρώσεις που κάνουν οι μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις που εκπροσωπούν τον μέσο εργαζόμενο.


Υποτίθεται όμως! 


Την Τετάρτη 2 εκατομμύρια βρετανοί βγήκαν στους δρόμους και η χώρα τους, ούτε ΔΝΤ έχει, ούτε τρόικα, είναι όμως σε δεινή οικονομική κατάσταση.


Εκεί, παρέλυσε ο δημόσιος τομέας ο οποίος περνάει τον τελευταίο καιρό από φωτιά και σίδερο!


Εδώ δεν συγκεντρώθηκαν σήμερα πάνω από 700 στην συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ενώ στου ΠΑΜΕ υπολογίζουν ότι μαζεύτηκαν περίπου 10.000.


Όλοι μας στο παρελθόν έχουμε ζήσει λόγω επαγγέλματος μεγαλειώδεις πορείες των συνδικάτων. 


Και όχι στο μακρινό παρελθόν. 


Μήπως λοιπόν πρέπει να προβληματιστούν οι συνδικαλιστές γιατί ο κόσμος δεν συμμετέχει μαζικά στις κινητοποιήσεις;


Γιατί ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη σε εκείνους που διεκδικούν για τον μέσο εργαζόμενο καλύτερες συνθήκες αλλά και να μην πέφτουν στον καιάδα κεκτημένα δεκαετιών;


Υπάρχει και η άποψη που λέει ότι ο κόσμος έχει παραδοθεί. Ότι ξέρει πολύ καλά πως δεν γίνεται να αντισταθεί σε όσα αποφασίζονται για εκείνον και έχουν ήδη δεσμευθεί ότι θα κάνουν οι κυβερνώντες.


Υπάρχει όμως και η άλλη άποψη που λέει ότι ο μέσος εργαζόμενος έχει πάψει να πιστεύει στους συνδικαλιστές που έχουν μείνει πίσω δεκαετίες και δεν μπορούν ούτε να τον εμπνεύσουν, ούτε να του προκαλέσουν αίσθημα εμπιστοσύνης.


Απόδειξη όσα ζήσαμε την περίοδο των Αγανακτισμένων. Η συμμετοχή αυθόρμητη και ο πόνος ο ίδιος. Κανένα καπέλωμα. Γιατί τότε και όχι τώρα; Ο πόνος δεν είναι ο ίδιος; Η πίεση; Τα άγχη; Η κλοπή βασικών δικαιωμάτων;


Οι χλιαρές δηλώσεις των επικεφαλής των συνδικάτων με επίφαση επαναστατικότητας αφήνουν τους πολίτες παγερά αδιάφορους.


Όχι όλα όσα ζουν! Σε αυτά δεν μπορούν και να ήθελαν να αδιαφορήσουν. 


Στα ξεπερασμένα τσιτάτα χωρίς αντίκρυσμα αδιαφορούν...






Διαβάστε Περισσότερα »

Πρωτάκουστο! Κρατούμενος έκρυψε κινητό τηλέφωνο στον πρωκτό του!




Έχουμε ακούσει άπειρες ιστορίες, με κρατούμενους να προσπαθούν να μεταφέρουν απαγορευμένα αντικείμενα και ουσίες στις φυλακές, αλλά αυτό που θα διαβάσετε είναι πρωτάκουστο...

Όλα έγιναν πριν από λίγες μέρες, στις φυλακές της πόλης, όταν ένας κρατούμενος επέστρεφε από πενθήμερη άδεια. Όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, πριν μπει στις φυλακές, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον σταμάτησαν για σωματικό έλεγχο. Δεν βρήκαν τίποτα πάνω του, αλλά πριν τον αφήσουν να περάσει, τον οδήγησαν στον ανιχνευτή μετάλλων, όμοιο με εκείνους που υπάρχουν στα αεροδρόμια.

Ο κρατούμενος έβγαλε από πάνω του κάθε μεταλλικό αντικείμενο και πέρασε από τον ανιχνευτή. Τότε ακούστηκε ο χαρακτηριστικός ήχος, που υποδηλώνει ότι κάτι μεταλλικό υπάρχει ακόμα επάνω του. Ο ίδιος έκανε τον ανήξερο και είπε στους φύλακες, ότι το μηχάνημα είναι χαλασμένο. «Βγάλε τα ρούχα σου και πέρνα γυμνός», πρόσταξε ο σωφρονιστικός υπάλληλος.

Ο κρατούμενος πέρασε ξανά από το μηχάνημα, γυμνός πιά, αλλά εκείνο επέμενε να χτυπάει! Οι φύλακες που έχουν βέβαια γνώση από τέτοιες ιστορίες, τον οδήγησαν αμέσως για ακτινογραφία όπου διαπίστωσαν ότι η αιτία που ο ανιχνευτής μετάλλων δεν έλεγε να ησυχάσει, ήταν ένα κινητό τηλέφωνο επιμελώς κρυμμένο στο εσωτερικό του… πρωκτού!

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο λόγος που ο κρατούμενος θέλησε να περάσει το κινητό τηλέφωνο, είναι το γεγονός πως μέσα στις φυλακές, πωλούνται μέχρι και με 2.000€ σε κρατούμενους, που θέλουν να έχουν επαφή με τον έξω κόσμο!

newsit
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Σύνθημα ενότητας και αγώνα και για το χαράτσι από ΠΑΜΕ


ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΗΓΕ ΑΘΗΝΑ



Στο απεργιακό κάλεσμα του ΠΑΜΕ ανταποκρίθηκαν οι εργαζόμενοι και άνεργοι της πόλης της Θήβας. Το μοναδικό απεργιακό μέτωπο, δεδομένου, ότι το Εργατικό Κέντρο της πόλης αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις του με την μεγάλη κινητοποίηση της πρωτεύουσας στην πλατεία Κλαυθμώνος. Τα στελέχη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου Θήβας κάλεσαν τους εργαζόμενους να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να συστήσουν ένα δυναμικό μέτωπο αντίστασης στην σκληρή κυβερνητική πολιτική που ακολουθείται. 
Ακόμα και για το χαράτσι που ακούει στο όνομα "Ειδικό Τέλος Ακινήτων", όποιος κι αν αναλάβει να το εισπράττει στο εξής, υπήρξε ρητή δέσμευση ότι ο αγώνας αντίστασης καταβολής του θα συνεχιστεί μέχρι... την αποσυρσή του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Άρση ασυλίας για ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.Άλλο Ευρωκοινοβούλιο άλλο Ελληνική Βουλή...

Αίτημα για άρση της βουλευτικής ασυλίας και απόδοση ευθυνών στον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γιώργο Τούσσα για απάτη σε βάρος του ΝΑΤ υπέβαλε ο ανακριτής του Πειραιά. Ενέκρινε την απόφαση το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα, Πέμπτη την άρση της βουλευτικής ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Γεώργιου Τούσσα, μετά από αίτημα του Πρωτοδικείου Πειραιά για υπόθεση απάτης.
Το σκεπτικό της απόφασης
"Ο δικαστής του 7ου τμήματος του Πρωτοδικείου Πειραιά ζήτησε την άρση της ασυλίας του Γεωργίου Τούσσα, βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκειμένου να μπορέσει να διεξαγάγει την ποινική διαδικασία η οποία κινήθηκε κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πειραιά.
Ο κ. Τούσσας, μαζί με οκτώ άλλα άτομα, κατηγορείται ότι μείωσε εν γνώσει του και για να ωφεληθεί άλλος, κατά ποσό μεγαλύτερο των 147.000 ευρώ την περιουσία του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου ΝΑΤ , νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, του οποίου η διαχείριση είχε ανατεθεί σε αυτόν.
Η εικαζόμενη απάτη διεπράχθη από τον κ. Τούσσα, ο οποίος ενήργησε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΑΤ και είχε, ως εκ τούτου, την ιδιότητα του υπαλλήλου κατά την έννοια του ελληνικού ποινικού δικαίου."
Στο κείμενο της απόφασης αναφέρεται επίσης ότι: "Κατά τη διάρκεια της ακρόασής του στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων στις 10 Οκτωβρίου 2011, ο Γεώργιος Τούσσας υποστήριξε ότι η κατ' αυτού ποινική διαδικασία συνιστά ενδεχομένως πολιτική δίωξη εναντίον του. Ωστόσο η επιτροπή δεν διαπίστωσε την ύπαρξη λόγων fumus persecutionis στην παρούσα υπόθεση".
 news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πορνοστάρ σε αναπαράσταση της Σταύρωσης σε club του Βερολίνου



Ο ιδιοκτήτης του διάσημου βερολινέζικου club Maxxim είχε την περασμένη Παρασκευή τα γενέθλιά του και αποφάσισε να τα γιορτάσει με ένα προκλητικό πάρτι που τελικά προκάλεσε την κοινωνική κατακραυγή στη Γερμανία.


Αφορμή στάθηκε η ιδέα του ιδιοκτήτη του κλαμπ Στέφαν Ζέλβιχ να διοργανώσει ένα happening με guest μια ξανθιά πορνοστάρ η οποία εμφανίστηκε γύρω στη 1 το βράδυ ολόγυμνη με χρυσόσκονη να καλύπτει το κορμί της . Την ώρα που 15000 άτομα βρίσκονταν στο κλαμπ μια γυναίκα με ασφυξιογόνα μάσκα βοήθησε την πορνοστάρ να κρεμαστεί σε ένα σταυρό που είχε στηθεί στο κέντρο του κλαμπ κάνοντας μια ανατρεπτική αναπαράσταση της Σταύρωσης ενώ τριγύρω χόρευαν ημίγυμνες χορεύτριες.

Αρκετοί από τους θαμώνες τράβηξαν φωτογραφίες με το happening τις οποίες ανέβασαν στο Διαδίκτυο και τότε ξέσπασε ο πανικός. Την επόμενη μέρα το προφίλ του club Maxxim στο Facebook γέμισε με υβριστικά σχόλια για την πορνοστάρ και τον ιδιοκτήτη του κλαμπ σε τέτοιο σημείο που ο Στέφαν αναγκάστηκε να απολογηθεί δημόσια και να πει πως δεν είχε την πρόθεση να προσβάλει την θρησκευτική πίστη ούτε να γίνει βλάσφημος

infoblog.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Σύσκεψη για τον αγωγό καυσίμων στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη


Μετά το συναγερμό που σήμανε το απόγευμα της Τετάρτης, όταν έσπασε ο αγωγός καυσίμων της Πολεμικής Αεροπορίας που διέρχεται από την περιοχή, έκτακτη σύσκεεψη συγκαλείται το πρωί της Παρασκευής στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Γ. Μουλκιώτη.
Θα ξεκινήσει στις 9.00, με τη συμμετοχή της Τ.Α, της Αεροπορίας, της Πυροσβεστικής, καθώς το χθεσινό συμβάν έφερε στην επιφάνεια ένα σημαντικό πρόβλημα, αφού ο αγωγός καυσίμων διασχίζει  μεγάλο τμήμα της Βοιωτίας, αρκετά κοντά σε κατοικημένες περιοχές.
Για το περιστατικό στην Αλίαρτο, η απροσεξία ενός αγρότη κατέδειξε τη σημασία του ζητήματος, για το οποίο και ο δήμαρχος Γ. Ντασιώτης μιλώντας στο ΣΕΙΡΙΟ παραδέχθηκε οτι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι  η επέμβαση των αρμοδιών για την αποκατάσταση της βλάβης, που τρομοκράτησε τους πάντες,ήταν άμεση.
 .siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ «ΜΑΪΜΟΥ» ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΟΤΕ (Χρήσιμη οδηγία) για εταιρεία απάτης

Αν τηλεφωνήσει στο κινητό σας κάποιος που θα σας πει ότι είναι τεχνικός εταιρείας, ότι κάνουν έλεγχο στο τηλέφωνό σας και ότι θα πρέπει να πατήσετε #90 ή 09# ή οποιονδήποτε άλλο αριθμό :

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΡΙΘΜΟ.
Πρόκειται για κάποια εταιρεία-απάτη που....

χρησιμοποιεί κάποια συσκευή, η οποία μόλις επιλέξετε τους παραπάνω αριθμούς, μπορεί να μπει στην κάρτα SIM και παίρνουν τηλέφωνα με δική σας χρέωση .

Επίσης, αν σας στείλουν μήνυμα από μια εταιρία με αριθμό 54300 , μην το ανοίξετε, γιατί σας θεωρούν αυτόματα πελάτη και
σας στέλνουν καθημερινά μηνύματα που τα χρεώνουν με 1,6 Εuro το καθένα!

Προωθήστε το μήνυμα σε όσους περισσότερους μπορείτε

Από: O.T.E
Δ/ΝΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΙΛΙΝΗΣ ΤΗΛ. 210 - 6117476
Διαβάστε Περισσότερα »

Αναγνωρίζετε ποιος σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός απεικονίζεται στην φωτογραφία;





Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για εκπληκτική μεταμόρφωση....


Για τις ανάγκες της νέας του θεατρικής παράστασης, όπου όπως είναι προφανές υποδύεται έναν ηλικιωμένο άντρα, ηθοποιό στο επάγγελμα ο Γιώργος Κιμούλης έγινε αγνώριστος! Ο ίδιος μάλιστα υποφράφει τη μετάφραση και την σκηνοθεσία του έργου, ενώ χαρακτηρίζει τον ρόλο αυτό ως " Ένα μονόλογο - προειδοποίηση για το επικείμενο τέλος της εγωιστικής ζωής που ζούμε..."



Πρόκειται για το "Απλά περίπλοκος" που ανεβαίνει στο Θέατρο Τέχνης και υπεύθυνοι για τα εντυπωσιακά μακιγιάζ είναι οι Χάρης Χαραλαμπάκης και Sarah Jordan. Ο θεατρικός του χαρακτήρας μονολογεί διηγούμενος τη ζωή του. Είναι ο τελευταίος επιζών της οικογένειας του - ακόμα και η γυναίκα του έχει πεθάνει- ζει κάτω από άθλιες συνθήκες σ' ένα φθαρμένο σπίτι, μισώντας τους πάντες και τα πάντα. Η συνεχώς αυξανόμενη αυτολύπηση, το μίσος και η γεροντική κατάθλιψη τον έχουν μετατρέψει σε μια αλλόκοτη φιγούρα. Το μόνο πρόσωπο που βλέπει είναι η Κατερίνα, ένα εννιάχρονο κοριτσάκι, που του φέρνει δυο φορές την εβδομάδα ένα μπουκάλι γάλα. Είναι ο μόνος άνθρωπος στον οποίο επιτρέπει να τον πλησιάσει, ο μόνος με τον οποίο μιλά.






Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθησαν συνεργάτες του Λαυρεντιάδη στη «Γερολυμάτος»

Συνελήφθησαν συνεργάτες του Λαυρεντιάδη στις αποθήκες της Γερολυμάτος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Γερολυμάτος Cosmetics. Πριν από λίγη ώρα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Κρυονέρι συνελήφθησαν από την Αστυνομία οι συνεργάτες του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Κώστας Χρηστίδης και Φρανκ Σεκούλα (φωτογραφία στο περιπολικό).
Οι συγκεκριμένη κύριοι εμφανίστηκαν στους εργαζόμενους που πραγματοποιούν κατάληψη στις εγκαταστάσεις ως εκπρόσωποι της ιδιοκτησίας χωρίς όμως να λένε ποιόν ακριβώς εκπροσωπούν.

Αν δηλαδή είναι στελέχη της Ballis Home Care που είχε αγοράσει από την Alapis του κ. Λαυρεντιάδη την Γερολυμάτος Cosmetics μέσω δανείου μαϊμού από την Proton Bank ύψους 72,7 εκατομμυρίων ευρώ ή αν εκπροσωπούν την εταιρεία Mideas Holdings Limeted που σύμφωνα με την Proton παρανόμως φέρεται να έχει αγοράσει την εταιρεία.
Οι εργαζόμενοι κάλεσαν την Αστυνομία και κατήγγειλαν ότι τους οφείλονται δεδουλευμένα και έτσι οι συγκεκριμένοι κύριοι οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα.
Η ιστορία όπως έχει αποκαλύψει από χθες το iefimerida.gr έχει άμεση σύνδεση με τις δραστηριότητες του κ. Λαυρεντιάδη.
Οταν το καλοκαίρι του 2010 εφμανίστηκε να πουλάει 8 θυγατρικές εταιρείες της Alapis έναντι 144 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να επικεντρωθεί η μητρική εταιρεία στον τομέα του φαρμάκου κανείς δεν φανταζόταν που θα έφτανε η υπόθεση.
Οπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα οι αγοραπωλησίες έγιναν με δάνεια που παραχώρησε η υπό τον έλεγχο του κ. Λαυρεντιάδη Proton Bank στους αγοραστές. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κ. Κωνσταντίνος Μπαλλής αγόρασε από την Alapis τις εταιρείες Γερολυμάτος Cosmetics και Beauty Works και για το σκοπό αυτό έλαβε ομολογιακό δάνειο ύψους 77,2 εκατομμυρίων ευρώ από την Proton. Τις ενέταξε δε στην ομπρέλα της Ballis Home Care.
Οταν η κομπίνα αποκαλύφθηκε οι εξελίξεις έγιναν ραγδαίες. Αφενός τόσο ο κ. Λαυρεντιάδης όσο και ο κ. Μπαλλής βρίσκονται κατηγορούμενοι και με δεσμευμένα τα περιουσιακά τους στοιχεία και αφετέρου η Νέα Proton Bank εμφανίζεται να ζητάει τα χρήματά της πίσω.
Οπως αναφέρεται δε στο εξώδικο που έστειλε μόλις χθες στην Ballis Home Care η εταιρεία έχει μεταβιβάσει παράνομα των σύνολο των μετοχών της στην Mideas Holdings Limited, αγνώστων λοιπών στοιχείων.
Οι εργαζόμενοι στη Γερολυμάτος οι οποίοι έχουν  καταλάβει τις εγκαταστάσεις της εταιρείας τόσο στο Κρυονέρι (αποθήκες) όσο και στο Μαρκόπουλο (εργοστάσιο παραγωγής) έλαβαν χθες ένα email το οποίο υπέγραφε ο κ. Χρηστίδης (κάθεται στο βάθος, στη φωτογραφία είναι τρίτος συνεργάτης ο οποίο μιλά στο κινητό του) και τους ενημέρωνε ότι σήμερα θα συναντηθούν με τον κ. Σεκούλα για να τους ενημερώσει για το μέλλον της εταιρείας και το δικό τους.
Οι συγκεκριμένοι κύριοι πράγματι πήγαν στις εγκαταστάσεις αλλά δεν κατόρθωσαν να δώσουν πειστικές εξηγήσεις ούτε για το σημερινό ιδιοκτησιακό καθεστώς της Γερολυμάτος, ούτε για το μέλλον της εταιρείας και των εργαζομένων.
 .iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκλονιστικό VIDEO Μετάδοση Ιου του AIDS σε πραγματικό χρόνο




30 μόνο δευτερόλεπτα αρκούν για να μεταδοθεί ο HIV
Το VIDEO δειχνει ξεκαθαρα την προσβολή ενός κυττάρου. Με πρασσινο χρώμα ειναι το μολυσμένο κύτταρο.

news24gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Συγκεντρώσεις και κατάληψη στη ΔΕΗ


Κάλεσμα στους πολίτες να ξεσηκωθούν απηύθυναν εργαζόμενοι του εργατικού κέντρου Λιβαδειάς φορέων της περιοχής και του ΠΑΜΕ σε διαφορετικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με αφορμή την 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία.
Η πορεία με τους διαδηλωτές του εργατικού κέντρου Λιβαδειάς κατέληξε στα ταμεία της ΔΕΗ όπου προχώρησαν στη συμβολική κατάληψή τους.
 lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο υφυπουργός θέλει οκτώ να τον φυλάνε για να πιει καφέ [εικόνες]

Ο υφυπουργός θέλει οκτώ να τον φυλάνε για να πιει καφέ [εικόνες]

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος βρέθηκε χθες στο κέντρο της Πάτρας, στο πλαίσιο των εορτασμών του πολιούχου της πόλης Αγίου Ανδρέα. Μετά τη λειτουργία θέλησε να πιει ένα καφέ. Επισκέφθηκε μία κοντινή καφετέρια, αλλά δεν ήταν μόνος.
Έκπληκτοι οι περαστικοί είδαν οκτώ αστυνομικούς να αποτελούν την προσωπική φρουρά του υφυπουργού. Μαζί τους ήταν και ο διοικητής ασφαλείας Πατρών.


Φαίνεται πως οι συνεχείς επιθέσεις και οι προπηλακισμοί που δέχονται οι πολιτικοί από αγανακτισμένους πολίτες έχουν αναγκάσει τους τελευταίους να λαμβάνουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας, κάθε φορά που βρίσκονται σε δημόσιο χώρο. Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν στο best.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Καταγγελία παράπονο ενός απλού πολίτη προς Ιερέα

Ιερείς,iereis


Δείτε τι μας έστειλε ένας απλός πολίτης, πάνω στην πίκρα του για τον θάνατο της μητέρας του,  είχε φασαρίες με τον Ιερέα της ενορίας του.
"Απαράδεκτη η συμπεριφορά του προϊστάμενου ιερέα Δανιήλ στον Ι. Ναό Αγίων Θεοδώρων Θηβών, ο οποίος δεν σεβάστηκε την επιθυμία των οικείων και συγγενών της εκλιπόντος να μην τοποθετηθεί η σωρός επάνω στον σολέα του Ι. Ναού αλλά να τοποθετηθεί κάτω, ταπεινά στο ναό ώστε να μπορούν οι λοιποί συγγενείς να παραβρεθούν δίπλα της για τελευταία φορά.
Την επιθυμία των οικείων και των συγγενών  την κατανόησαν και άλλοι πιστοί συμπολίτες μας και φορείς αυτής της πόλης και τηλεφωνικός έκαναν παράκληση στον προϊστάμενο ιερέα Δανιήλ να δεχτεί την επιθυμία, αλλά στάθηκε αδύνατον να κατανοήσει την επιθυμία πόνου των συγγενών.  Αντί αυτού θέλησε να δημιουργήσει αναστάτωση στις ψυχές όλων την στιγμή εκείνη που όλοι είχαν τον πόνο τους με τον χαμό της εκλιπούσας.  
Ο δε ιερέας  Δανιήλ τους μεγάλωσε τον πόνο και έδινε τηλεφωνικώς εντολές, γιατί έλειπε από τον ναό, στην νεωκόρα να μην επιτρέψει να τοποθετηθεί κάτω η σωρός. Απαιτούσε να σεβαστούμε εμείς τους κανόνες του ιερού Ναού ενώ αυτός δεν σεβάστηκε την εκλιπούσα ούτε τους οικείους της.
Καταγγέλλουμε αυτή την συμπεριφορά του Ιερέα Δανιήλ προς όλους τους υπευθύνους και προϊστάμενούς  του εν λόγω Ιερέα.   Να τονίσουμε ότι ο Ναός ανήκει στους πιστούς ενορίτες και όχι στους κάθε φορά ιερείς που λειτουργούν στο Ναό και δεν πρέπει οι Ιερείς να αλλάζουν τις συνήθειες των ενοριτών και της λειτουργίας του Ναού. 
Με πίκρα  προς το πρόσωπο  του εν λόγω Ιερέα Δανιήλ
Ο υιός της εκλιπούσης
Τασιούλης Ιωάννης
ΥΓ Μήπως αυτοί οι τρόπο συμπεριφοράς από τους Ιερείς διώχνουν τους πιστούς από την εκκλησία του Χριστού?"
απο viotiashop.blogspot.com/

Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Ημερίδα της Ε.Λ.Μ.Ε. Βοιωτίας Πρόληψη και Αντιμετώπιση Σχολικής Βίας και Επιθετικότητας»

Πρόσκληση
Σας καλούμε στην Ημερίδα με θέμα : « Πρόληψη και Αντιμετώπιση των φαινομένων Σχολικής Βίας και Επιθετικότητας» που διοργανώνουν το Κέντρο Εκπαιδευτικών Μελετών και Τεκμηρίωσης (Κ.Ε.ΜΕ.ΤΕ.) της Ο.Λ.Μ.Ε. σε συνεργασία με την Ε.Λ.Μ.Ε. Βοιωτίας, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας.
Ο Πρόεδρος Κ.Ε.ΜΕ.ΤΕ Νικηφόρος Κωνσταντίνου
Ο Πρόεδρος Ε.Λ.Μ.Ε. Βοιωτίας Χρήστος Δαμιανίδης
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείχνουν την έξοδο στον Γιώργο

Την ανάγκη άμεσης αποχώρησής του από την αρχηγία του κόμματος επισημαίνουν πλέον στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου ακόμα και οι προσκείμενοι σε αυτόν υπουργοί.

 Δείχνουν την έξοδο στον Γιώργο
Το κλίμα στις συναντήσεις μαζί του δεν είναι καλό, αφού από τη μια ο ίδιος δεν ανοίγει τα χαρτιά του και από την άλλη οι περισσότεροι υπουργοί  αρνούνται να δηλώσουν την υποστήριξή τους στο ενδεχόμενο εσωκομματικών εκλογών.
Αίσθηση έχει προκαλέσει στο περιβάλλον του πως δύο από τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, τα οποία μέχρι πρότινος άνηκαν στο λεγόμενο «παπανδρεικό» περιβάλλον, του είπαν ευθέως πως το κόμμα δεν μπορεί να οδηγηθεί στις εκλογές με τον ίδιο. Ο κ. Παπανδρέου δεν απάντησε, απλά άκουσε τη «σκληρή» αλήθεια, όπως την εξέφραζαν τα δύο στελέχη .Χαρακτηριστικό είναι πως τα δύο παραπάνω πρόσωπα πλέον ο ένας έχει συμφωνήσει με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και ο άλλος με τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο.
Καθημερινά το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει πια μηνύματα από τοπικά στελέχη απ' όλη την Ελλάδα πως είναι ανάγκη η αλλαγή ηγεσίας. Τα μηνύματα φτάνουν στο γραφείο του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Καρχιμάκη, ενώ μερικά περνάνε και στο διπλανό γραφείο του κ. Παπανδρέου. Το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ είναι πολύ βαρύ, όσο μάλιστα περνάει ο καιρός και γίνεται αντιληπτή η απροθυμία του κ. Παπανδρέου να αποχωρήσει.
Μέσα σε αυτό το σκηνικό έχουν αρχίσει να καταρτίζονται σχέδια διάσπασης από τους εσωκομματικούς αντιπάλους. Δημοσκοπήσεις έχουν παραγγελθεί, δυνάμεις μετριούνται στο παρασκήνιο και σε κάθε περίπτωση οι κορυφαίο υπουργοί – φίλοι ή μη του κ. Παπανδρέου – θα πράξουν ανεξαρτήτως προσωπικών επαφών. Άλλωστε, όπως πρόσφατα ρεαλιστικά ξεκαθάριζε υπουργός της επιρροής του πρώην πρωθυπουργού, «άλλο φιλία και άλλο πολιτική».
newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα άκουσαν" τρεις Έλληνες βουλευτές στο Βερολίνο




Στο Βερολίνο βρέθηκαν οι βουλευτές Μαγκούφης (ΠΑΣΟΚ), Αντώναρος (ΝΔ) και Πλεύρης (ΛΑΟΣ), όταν όμως επισκέφτηκαν το κτίριο της ελληνικής κοινότητας

τα “ιδιαίτερα” μέτρα μέτρα ασφάλειας που είχαν ληφθεί προκάλεσαν αντιδράσεις. Τα μέλη της ομάδας Real Democracy Now μάλιστα μιλούν για ροπαλοφόρους και μπράβους που επιστρατεύτηκαν για την “προστασία” των βουλευτών.

Η ομάδα που αποτελείται από σπουδαστές και ακαδημαϊκούς εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για κατάλυση της δημοκρατίας στη χώρα με το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης και καταγγέλλει προσπάθεια εκποίησης του ελληνικού πλούτου και εξαθλίωσης ολόκληρης της κοινωνίας.

Τα μέλη της ομάδας είχαν καταγγείλει πριν λίγο καιρό και τη στάση του Ζ.Κ. Τρισέ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου παρεμβαίνοντας δυναμικά την ώρα της ομιλίας του πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστρατεύτηκε ο στρατός για να...γλιτώσει τον υφυπουργό άμυνας.

Σκηνές τσίρκου αμαύρωσαν την Λιτανεία των της κάρας του Αγίου Ανδρέα πολιούχου της Πάτρας χθες.150 αστυνομικοί επιστρατεύτηκαν για να φυλάξουν τον υφυπουργό εθνικής άμυνας Κώστα Σπηλιόπουλο. Συν την κρατική ασφάλεια, συν την ΕΥΠ αλλά και άνδρες του στρατού!
Μόλις ο κόσμος...


 αντιλήφθηκε τι συμβαίνει, ειδικά όμως μετά τα γεγονότα με την ανήθικη επίθεση στην ΣΣΕ, άρχισαν τα “Γαλλικά”, με αποτέλεσμα ο “στρατός” που φύλαγε το καμάρι του Έθνους να ενεργοποιηθεί κάνοντας αλυσίδα γύρω του. Ο κόσμος όμως ήταν ασυγκράτητος και οι πιστοί άρχισαν να ακροβολίζονται στην Τριών Ναυάρχων που είναι γεμάτη νεραντζιές, για να “εξοπλιστούν”.

Αυτό έγινε αντιληπτό από τους άνδρες της ασφάλειας, οι οποίοι ενημέρωσαν ότι δεν μπορούσαν να εγγυηθούν την ομαλή συμμετοχή του στην Λιτανεία και …τον φυγάδευσαν! Μαζί του βέβαια έντρομοι και άλλοι πράσινοι, υπό τις αποδοκιμασίες του κόσμου.

Τα σκηνικά δεν τελείωσαν εκεί, αφού ο κόσμος ακολούθησε την κουστωδία και ο λαοπρόβλητος υπουργός βρήκε καταφύγιο στο Δημαρχείο. Για να γλιτώσει από τις “λατρευτικές εκδηλώσεις”. Τέτοια υστερία, μόνο για τους Beatles…
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα το δώρο Χριστουγέννων από τον ΟΓΑ


Θα καταβληθεί και η σύνταξη Δεκεμβρίου

Σε 812.470 συνταξιούχους του ΟΓΑ θα καταβληθούν σήμερα το δώρο των Χριστουγέννων και η σύνταξη του Δεκεμβρίου, με πίστωση των τραπεζικών τους λογαριασμών.

Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων και του δώρου ανέρχεται σε 690.756.495,17 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλίαρτος:Έσπασε με το τρακτέρ τον αγωγό καυσίμων της Αεροπορίας.(Φωτορεπορτάζ)


ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΙΧΑΝ ΜΟΛΙΣ ΔΕΚΑ ΜΕΤΡΑ



Συναγερμός έχει σημάνει από χτες το απόγευμα στις 6:00 στην περιοχή της Αλιάρτου, από τα εκατοντάδες κυβικά υγρών καυσίμων που έχουν χυθεί σε μεγάλη καλλιεργήσιμη έκταση, σε απόσταση αναπνοής από τα τελευταία σπίτια της πόλης στην έξοδο προς Θήβα, όταν αγρότης "ξήλωσε με το αλέτρι του τον υπόγειο αγωγό.
Το ατύχημα είχε σαν αποτέλεσμα το σπάσιμο του υπόγειου αγωγού καυσίμων της πολεμικής αεροπορίας, όπου το πετρέλαιο εν μέσω πήδακα ύψους περίπου 30 μέτρων που δημιούργησε, διαχύθηκε σε μεγάλη καλλιεργήσιμη έκταση.
Αμέσως δόθηκε εντολή, από τις ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας που έσπευσαν και παραμένουν στο σημείο, να εκκενωθούν τα 2 σπίτια που βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής -μόλις 10 μέτρα- από το σημείο του ατυχήματος αλλά και να απαγορευτεί η προσβασιμότητα από περιοίκους.
Από νωρίς σήμερα το πρωί έφτασε στην περιοχή κλιμάκιο Αντικατάστασης του τμήματος Αγωγού Καυσίμων της ΔΑΚ (Διοίκηση Αγωγού Κυσίμων), ενώ το σημείο παραμένει αποκλεισμένο μέχρι και την ολοκλήρωση των απαραίτητων  εργασιών.


lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Χρηματοδότηση μέχρι και 35.000 σε γυναικείους Συνεταιρισμούς.


agroturismosΜέχρι και 35.000 Ευρώ επιχορήγηση στους γυναικείους συνεταιρισμούς που ιδρύθηκαν το 2011 ή που σκοπεύουν να ιδρυθούν στο μέλλον, προβλέπει πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης. Το νέο πρόγραμμα..... επιδοτείται από το ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ, γνωστό και ως «Σχέδιο στήριξης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ανέργων και νέων επιχειρηματιών» και επιδοτεί με 100% για πάγιες δαπάνες, συνολικού ποσού έως και 35.000 ΕΥΡΩ. Στο πρόγραμμα υπάγονται και οι γυναικείοι συνεταιρισμοί που ιδρύθηκαν μέσα στο 2011 ή που θα ιδρυθούν στο μέλλον.
Η δράση έχει ποσοστό χρηματοδότησης 100% για δαπάνες όπως:
-Ενοίκια -Λογαριασμοί ΔΕΚΟ (ηλεκτρικό, τηλεφωνία, ύδρευση κτλ).
-Δαπάνες Ίδρυσης Εταιρείας (έναρξη σε εφορία, εγγραφή σε επιμελητήριο κα).
-Δαπάνες παροχής υπηρεσιών (Νομική και Λογιστική Υποστήριξη).
-Δαπάνες Σύνταξης Επιχειρηματικού Σχεδίου.
-Δαπάνες Αγοράς εξοπλισμού / πρώτων υλών και ενδιάμεσων προιόντων.
-Νέα Θέση Εργασίας για ένα έτος (έως 15.000 ΕΥΡΩ).
Το πρόγραμμα απευθύνεται γενικά σε νέες επιχειρήσεις (συμπεριλαμβανομένων και των γυναικείων συνεταιρισμών) που έκαναν έναρξη από 1/1/2011 έως 12/10/2011, ή που σκοπεύουν, εφόσον εγκριθούν στο πρόγραμμα, να δημιουργήσουν στο μέλλον την δική τους επιχείρηση. Εξαιρείται από τη δράση το λιανικό εμπόριο, η γεωργία, η αλιεία, και οι τομείς εστίασης.
Ο επιδοτούμενος προϋπολογισμός της αίτησης κυμαίνεται από 10.000 έως 20.000 Ευρώ για τις πάγιες δαπάνες της επιχείρησης μέχρι και για δύο έτη , ενώ χρηματοδοτείται εξ' ολοκλήρου η δημιουργία νέας θέσης απασχόλησης με ποσό έως και 15.000 ευρώ , με την προϋπόθεση ότι αυτή θα διατηρηθεί για τουλάχιστον 12 μήνες.
Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίινησε στις 15 Νοεμβρίου 2011 και λήγει στις 15 Ιανουαρίου 2012.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οινόφυτα:Συγκέντρωση στο εργοστάσιο «Γερολυμάτος»


200 εργαζόμενοι έχουν αποκλείσει το εργοστάσιο της «Γερολυμάτος Cosmetics» στα Οινόφυτα, αντιδρώντας στις εντολές της εργοδοσίας, σύμφωνα με τις οποίες καλούνται οι εργαζόμενοι από αύριο να μην πηγαίνουν στην εργασία τους παρά μόνο μία φορά την εβδομάδα(!), υπαγόμενοι πλέον σε καθεστώς διαλείπουσας απασχόλησης.


Συγκεκριμένα, χθες το πρωί οι εργαζόμενοι έλαβαν το παρακάτω γράμμα –email:
«Προς το προσωπικό της Γερολυμάτος Cosmetics
Με μεγάλη μου λύπη σας ενημερώνω ότι η Γερολυμάτος Cosmetics έχασε τα συμβόλαιά της με La Prairie και την Procter & Gamble όσον αφορά τη διανομή προϊόντων στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου, ελλείψει παντελώς αντικειμένου εργασιών της επιχείρησης το Διοικητικό Συμβούλιο πρέπει να λάβει γρήγορη δράση προκειμένου να διαχειριστεί τις σχέσεις με τους εργαζομένους:
· Από σήμερα , 01/12/2011 δεν θα προσέλθετε στους χώρους εργασίας σας. Η μισθοδοσία σας μέχρι το Σάββατο, 3/12/2011 θα γίνει κανονικά.
· Επίσης θα ξεκινήσει άμεσα διαδικασία ενημέρωσης και διαβούλευσης με το σωματείο της εταιρείας, ούτως ώστε από τη Δευτέρα, 05/12/2011 να ισχύσει σύστημα διαλείπουσας απασχόλησης με τυπική εργασία 1 ημέρα την εβδομάδα. Την ημέρα αυτή δεν θα προσέρχεστε στο χώρο εργασίας σας. Το καθεστώς αυτό θα ισχύσει μέχρι νεοτέρας ειδοποίησης.
Για περισσότερες λεπτομέρειες, θα γίνει συνάντηση σήμερα το μεσημέρι με τον κο Frank Sekula και όσους συναδέλφους επιθυμούν να παραστούν στην αίθουσα Π.Ν. Γερολυμάτος στις 10:00 π.μ.»

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ –
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ-
ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ!
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ελλάδα στο μπλοκ των ανταρτών υπέρ των δικαιωμάτων αμπελώνων






ImageΤην αντίθεσή του στην απελευθέρωση των νέων φυτεύσεων αμπελώνων από το 2015 εξέφρασε και επίσημα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, με επιστολή του προς τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Ντατσιάν Τσιόλος. Με αυτή την επιστολή, η Ελλάδα γίνεται το 13ο μέλος της Ε.Ε. που τάσσεται κατά της απελευθέρωσης και ζητά τη διατήρηση των δικαιωμάτων φυτεύσεων, οπότε απαιτείται η συμφωνία ενός ακόμα κράτους μέλους, για να εξασφαλιστεί η απαραίτητη πλειοψηφία στο Συμβούλιο Υπουργών, που θα αναγκάσει την Κομισιόν να επαναπροσδιορίσει την πρότασή της.
Η δημιουργία του «μπλοκ αντίστασης» των Ευρωπαίων υπουργών ξεκίνησε από τη γαλλική πλευρά – ενόψει και των προεδρικών εκλογών του 2012. Σύντομα, την υπόθεση πήρε στα χέρια της και η ευρωπαϊκή οργάνωση Copa-Cogeca, για να προωθήσει το αίτημα σε όλες τις χώρες. Με το κείμενο της τελευταίας συμφωνεί και η ελληνική ΚΕΟΣΟΕ, υποστηρίζοντας ότι η απελευθέρωση των νέων φυτεύσεων θα έχει τις εξής επιπτώσεις:
• Υπερπαραγωγή, που θα επιφέρει πτώση των τιμών, αφού θα προκληθούν αθρόες φυτεύσεις μη ελεγχόμενες.
• Κατάρρευση των λιγότερο παραγωγικών αμπελουργικών περιοχών (μειονεκτικές, νησιωτικές), σε πολλές από τις οποίες η αμπελοκαλλιέργεια αποτελεί τη μόνη βιώσιμη δραστηριότητα, εις όφελος των πεδινών περιοχών.
• Δραστική μείωση των οικογενειακών εκμεταλλεύσεων, που αποτελούν το προφίλ της ευρωπαϊκής γεωργίας και ιδιαίτερα της ελληνικής, που μεταφράζεται όχι μόνο σε αύξηση της ανεργίας, αλλά και θα έχει συνέπειες στην κοινωνικοοικονομική συνοχή των περιοχών.
• Αναστροφή της φήμης των προστατευόμενων ονομασιών προέλευσης με τη φύτευση αμπελώνων εντός ή γύρω από τις ζώνες ΠΟΠ και ΠΓΕ.
• Απαξίωση των παραγόμενων οινικών προϊόντων ποιότητας εξαιτίας της αύξησης των καλλιεργούμενων με αμπέλια επιφανειών και της μαζικής παραγωγής οίνων, όπως στις Τρίτες Χώρες (Αργεντινή).
• Βιομηχανοποίηση της αμπελοκαλλιέργειας και βιομηχανοποίηση ενός έντονα διαφοροποιημένου προϊόντος που είναι ο οίνος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι δράσεις του συλλόγου γυναικών Θήβας,

alt



Στα πλαίσια του Συμβουλευτικού σταθμού, που λειτουργεί ο σύλλογος μας, την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου και ώρα 10 π.μ, θα βρίσκεται στα γραφεία μας ο ειδικός Ενδοκρινολόγος κ. Μυτακίδης προκειμένου να μας ενημερώσει πάνω σε θέματα της ειδικότητας του.

Στις 13 Δεκεμβρίου θα επισκεφθούμε τις τρόφιμες των φυλακών του Ελεώνα όπου ζουν μαζί με τα παιδιά τους. Θα τους προσφέρουμε είδη πρώτης ανάγκης , είδη ένδυσης και υπόδησης, είδη ατομικής υγιεινής, παιχνίδια και λιχουδιές σε συνεργασία με τον Δήμο, την προσφορά των μελών μας και των καταστημάτων της πόλης μας.


Στις 14 Δεκεμβρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7 μ.μ. στα γραφεία μας θα πραγματοποιηθεί η μηνιαία συνάντηση μας με την Ψυχολόγο κ. Βίκυ Νικολάου.


Στις 16 Δεκεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, ο σύλλογος μας θα συμμετέχει ενεργά με μπουφέ, που θα προσφέρουν τα Μέλη μας χειροποίητα εδέσματα, στην εκδήλωση του Δήμου μας για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, στην Κεντρική πλατεία.


Στις 19 Δεκεμβρίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10 π.μ θα πραγματοποιήσουμε Χριστουγεννιάτικη εορτή στο Κέντρο Ημέρας του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Θήβας «Άγιοι Ανάργυροι» ενόψει των Άγιων ημερών που περιμένουμε και σαν εθελοντές συνοδοί που είμαστε.



Στο μεταξύ ο Σύλλογος μας, σας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 8 μ.μ. στο PISINA CAFÉ (επαρχιακή οδός Θηβών – Μουρικίου).


Τιμή πρόσκλησης 10 ευρώ. (ποτό και διασκέδαση).



ΕΚΚΛΗΣΗ


‘Όσοι έχετε σκελετούς μυωπίας που δεν χρησιμοποιείτε, μπορείτε να τους φέρνετε στα γραφεία μας, διότι έγινε έκκληση από τον Ανθρωπιστική Οργάνωση Lions και τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, για τον λαό της Αφρικής όπου καθημερινά τυφλώνονται χιλιάδες άτομα.


Πληροφορίες: Επαμεινώνδα 112.


Τηλέφωνα επικοινωνίας (καθημερινά 10:00 π.μ – 13:00 μ.μ.) 2262 0 29013 και 6986280294.


Σύλλογος γυναικών Θήβας "Η Ισμήνη"

Με εκτίμηση για το Δ.Σ
Η Πρόεδρος Θαλασσινού Μαίρη
Η Γραμματέας Λύγγου Φιλιώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Αθήνα τη Δευτέρα ο Τζο Μπάιντεν


Στην Αθήνα θα έλθει την ερχόμενη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε και επισήμως ο Λευκός Οίκος.
Ο Μπάιντεν, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, στον οποίο και αναμένεται ότι θα εκφράσει τη στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
Σύμφωνα με το Λευκό Οίκο, ο αμερικανός αντιπρόεδρος θα συναντηθεί με τους ηγέτες των κομμάτων που μετέχουν στη μεταβατική κυβέρνηση.
Την προσεχή Παρασκευή, ο Τζο Μπάιντεν θα μεταβεί στην Τουρκία, όπου και θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη. Στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται συναντήσεις με τον τούρκο πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιούλ και τον πρωθυπουργό Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν. Επίσης, θα παραβρεθεί και σε σύνοδο επιχειρηματιών στην Κωνσταντινούπολη.
Στα πλαίσια της επίσκεψής του, ο Μπάιντεν θα εξετάσει τη διεύρυνση του εμπορίου και των επενδύσεων με την Τουρκία και τη συνεργασία των ΗΠΑ στο αγώνα που διεξάγει η Τουρκία κατά κούρδων ανταρτών
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξυλοκόπησαν και έγδυσαν δύο φοιτητές μέσα στο πανεπιστήμιο...Ας είναι καλά το "άσυλο"

Επίθεση από πέντε νεαρούς δέχθηκαν δύο φοιτητές που βρίσκονταν εντός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι δράστες, αφού ξυλοκόπησαν τους νεαρούς, άρπαξαν ένα ........
κινητό τηλέφωνο καθώς και λίγα χρήματα που είχαν στην κατοχή τους.

Στη συνέχεια ανάγκασαν το ένα από τα θύματα να τους δώσει τα ρούχα που φορούσε ενώ με χρήση βίας ανάγκασαν τον δεύτερο να σηκώσει 440 ευρώ από μηχάνημα αυτόματης ανάληψης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσοχή στο χοιρινό κρέας από Βουλγαρία - Κίνδυνοι, ασθένειες


Προσοχή στο χοιρινό κρέας από Βουλγαρία - Κίνδυνοι, ασθένειες

Μόνιμη κατάσταση τείνει να γίνει για τους κατοίκους του βορείου Έβρου η καταναλωτική μετανάστευση προς τις γειτονικές πόλεις της Βουλγαρίας, καθώς όσο βαθαίνει η οικονομική κρίση, τόσο η αναζήτηση καλύτερων τιμών οδηγεί στις αγορές της γειτονικής χώρας.    



«Μόνο που απαιτείται προσοχή» λένε οι αρχές, σε σχέση με ορισμένες καταναλωτικές συνήθειες όπως αυτές των τροφίμων. Στα καύσιμα και στα είδη σούπερ μάρκετ, πολλές φορές προστίθενται και οι αγορές των κρεατικών, της οικογένειας, «κάτι το οποίο ενέχει κινδύνους» σύμφωνα με τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ορεστιάδας.
Ο κ. Δαδούσης, εφιστά την προσοχή των καταναλωτών σε σχέση με την αγορά χοιρινού κρέατος από τη γειτονική Βουλγαρία και εξηγεί: «η Βουλγαρία έχει σοβαρό πρόβλημα με ασθένεια που λέγεται «τριχινιάση» στο χοιρινό της, και αυτό πρέπει ο κόσμος να το γνωρίζει όταν αποφασίζει να κάνει αγορές. Αυτή τη στιγμή έλεγχος δεν υπάρχει, και οι καταναλωτές, για ατομική χρήση, πολλές φορές επιλέγουν να αγοράζουν το κρέας τους από τη γειτονική μας χώρα. Κανονικά, με βάση την κοινοτική νομοθεσία απαγορεύεται να έρθει χοιρινό κρέας από τη Βουλγαρία, αλλά μπορεί να υπάρξει αγορά για προσωπική χρήση, κάτι το οποίο δεν ελέγχεται.
Η απαγόρευση εισαγωγής για εμπορικούς λόγους, έχει γίνει εξ’ αιτίας της «πανώλης των χοίρων» που μεταδίδεται γρήγορα, και γι’ αυτό δεν επιτρέπεται εδώ και δέκα χρόνια περίπου» υπογραμμίζει ο κ Δαδούσης και προσθέτει «Μιλάμε για μια σοβαρή ασθένεια που μεταδίδεται γρήγορα. Οι καταναλωτές πρέπει να προσέχουν. Το κρέας που παίρνουν πρέπει να είναι ελεγμένο γιατί υπάρχει ο κίνδυνος. Κάνουμε την έκκληση αυτή γιατί εάν δεν υπάρχει ο απαραίτητος έλεγχος υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, γιατί στην Ελλάδα είχαμε κρούσμα πέρυσι στην περιοχή της Καβάλας. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις επιλογές μας στο κρέας» καταλήγει.
Τι είναι η Τριχινίαση
Ασθένεια που προσβάλλει τον άνθρωπο και τα ζώα και που, αν δεν προσεχθεί και δε θεραπευτεί έγκαιρα, μπορεί να έχει βαριές επιπτώσεις για την υγεία και τη ζωή. Προκαλείται από την είσοδο μέσα στον οργανισμό μικρών σπειροειδών σκουληκιών και ζει ως παράσιτο σ’ αυτόν, για πολύ καιρό. Θα τα βρούμε στην αρχή στα τοιχώματα του εντέρου, όπου εισέρχονται με την τροφή. Εκεί γεννούν τα έμβρυά τους που με την κυκλοφορία του αίματος μεταφέρονται σ’ ολόκληρο το σώμα και κύρια στα άκρα. Τα έμβρυα προσαρμόζονται εύκολα εκεί κι αναπτύσσονται κανονικά.
Τα συμπτώματα της τριχινίασης είναι υψηλός πυρετός, πρήξιμο, στο πρόσωπο και κύρια στα μάτια, κοκκινίλα, φωτοφοβία και δυνατοί μυϊκοί πόνοι. Πιο εύκολα προσβάλλονται από τριχινίαση τα μικρά παιδιά. Προκαλείται η αρρώστια αυτή από το νωπό κρέας ή το όχι καλά ψημένο που μπορεί να έχει μέσα του τριχίνες, καθώς επίσης κι από την επαφή με κατοικίδια ζώα που τρώνε ωμά κρέατα.
Προληπτικά μέτρα που πρέπει να παίρνονται είναι το καλό βράσιμο των κρεάτων και ο υγειονομικός έλεγχος σ’ αυτά.Θεραπεία: Κορτιζόνη και παρασιτοκτόνα φάρμακα.
Zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κρήτη:Ακόμα μία έκκληση για την αγνοούμενη Αγγελική-''Αποκαλύψτε μας που βρίσκεται''!





Ο Χριστόφορος Σταυρουλάκης, αδελφός της Αγγελικής που έχει χαθεί εδώ και 21 μήνες απευθύνει μία ακόμη έκκληση...   




«Αποκαλύψτε μας πού βρίσκεται η Αγγελική. Η οικογένειά μου υποφέρει. Θέλουμε μόνο να μάθουμε ότι είναι καλά».

Ο Χριστόφορος, τα τελευταία χρόνια, ζει και εργάζεται στην Πάτρα. Σύμφωνα με το dete.gr, πριν από δυόμισι μήνες απέκτησε και ένα γιο. Όπως λέει «το παιδί μάς έδωσε πολλή χαρά, ενώ για την τραυματισμένη ψυχολογία των γονιών μου και των αδερφών μου αποτέλεσε βάλσαμο. Είναι μια καινούργια ζωή που έχει καταφέρει να διώξει όσο γίνεται τη μαύρη σκιά της εξαφάνισης της Αγγελικής και εύχομαι από δω και στο εξής όλα τα νέα που θα έχουμε να είναι χαρμόσυνα».
Μία από τις φωτογραφίες της αγνοούμενης ΑγγελικήςΜία από τις φωτογραφίες της αγνοούμενης Αγγελικής
Τα ίχνη της Αγγελικής Σταυρουλάκη από την Ασή Γωνιά Χανίων χάθηκαν στις 18 Φεβρουαρίου του 2010, όταν έφυγε από το σπίτι της για να πάει σε φαρμακείο στην Επισκοπή Ρεθύμνου. Το αυτοκίνητό της βρέθηκε πολύ κοντά στην παραλία του Πετρέ με τα κλειδιά στη μηχανή, ενώ μέσα σε αυτό υπήρχαν όλα τα προσωπικά της αντικείμενα, εκτός από το κινητό της τηλέφωνο. (διαβάστε για την εξαφάνιση)

Ωστόσο, παρά τις έρευνες προκειμένου να την εντοπίσουν, οι αστυνομικές αρχές μέχρι σήμερα δεν έχουν καταφέρει να βρουν τι απέγινε. (διαβάστε για τις έρευνες)

«Περιμένω από τους ανθρώπους που ίσως βρίσκονται μαζί της να τηλεφωνήσουν στους γονείς μου, στα αδέρφια μου, σε εμένα ή στην αστυνομία για να μας πουν για την τύχη της. Κάνω έκκληση ακόμα και στην ίδια την Αγγελική, αν είναι καλά, να μας τηλεφωνήσει για να ακούσουμε μόνο τη φωνή της. Δεν θέλουμε να μας πει πού είναι, αν η ίδια δεν το επιθυμεί» τόνισε ο 29χρονος και πρόσθεσε:
«Νομίζω ότι βρίσκεται σε κάποιο μοναστήρι και εκείνοι που τη συναναστρέφονται ξέρουν από πρώτο χέρι για όλες τις έρευνες που έχουν γίνει για τον εντοπισμό της όλο αυτό το διάστημα, αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν της έχουν αποκαλύψει το παραμικρό. Η πλύση εγκεφάλου που γίνεται μέσα στις μονές είναι τόσο μεγάλη που πιστεύω ακράδαντα ότι η αδερφή μου δεν έχει ιδέα τι γίνεται έξω, ούτε την τεράστια αγωνία που έχουν περάσει οι γονείς μου και τα αδέρφια μου, ούτε φυσικά ότι έχει αποκτήσει ανιψάκι από εμένα».
Ο Χριστόφορος Σταυρουλάκης παραδέχτηκε ότι η ψυχολογία της ήταν πολύ κακή την περίοδο που εξαφανίστηκε και είναι πολύ πιθανόν να πήρε την απόφαση να κλειστεί σε μοναστήρι. Ωστόσο απέκλεισε το ενδεχόμενο να αυτοκτόνησε: «Δεν νομίζω ότι η Αγγελική θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο. Δεν ήταν τέτοιος άνθρωπος. Εξάλλου οι έρευνες που έγιναν δεν έδωσαν κανένα δείγμα που να μαρτυρά ότι είναι νεκρή».

Η εκδοχή του να βρίσκεται στην Αγγλία, βοηθούμενη από τον καθηγητή Μιχάλη Μιχαηλίδη, ο οποίος απήχθη από την οικογένεια της Αγγελικής για να δώσει πληροφορίες, έχει αποκλειστεί. (διαβάστε για την απαγωγή και τα βασανιστήρια)   



newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο! Ομάδα στο facebook "ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ" (φωτό)



Στο facebook εμφανίστηκε ξαφνικά σελίδα που στηρίζει με... χίλια τον Γιώργο Παπανδρέου!

Μάλλον, ικανοποιημένα πρέπει να είναι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ από μια συγκεκριμένη σελίδα στο facebook που έχει ως τίτλο "ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ"!

Και αυτό γιατί τα σχόλια, όλα, είναι υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου στη μάχη για την ηγεσία του κόμματος!

Τα μηνύματα είναι πολλά ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα "ανεβάζουν" και σχετικές ειδήσεις - καλές - για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ!

Τι άλλα θα δούμε...
Δεν έχει εισαχθεί τίτλος
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση από τον Δήμο Κηφισιάς στην Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δ. Λιβαδειάς



Ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Νίκος Γ. Χιωτάκης και ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού "Δημήτριος Βικέλας" κ. Μανώλης Κουρμαδιάς, μας προσκαλούν στην ετήσια συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Κηφισιάς, σ' ένα "Μουσικό ταξίδι στο χρόνο".

Την ενορχήστρωση και την διεύθυνση έχει ο τέως αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Λεβαδέων κ. Φίλιππος Χίου. Φυσικά η πρόσκληση δεν είναι μόνο προς τα μέλη της ορχήστρα μας αλλά και προς όλους όσους μπορούν να απολαύσουν από κοντά μια από της πιο καλές φιλαρμονικές της Ελλάδας.

Περισσότερα για της Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ