Το 2007 στη Γερμανία εργάζονταν 1.500 έλληνες γιατροί. Το 2012 ο αριθμός αυτός έφτασε τις 6.000. Μάλιστα, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής γραφεία αναζήτησης που συνεργάζονται με γερμανικά θεραπευτήρια, εξασφαλίζουν για κάθε πρόσληψη προμήθεια χιλιάδων ευρώ.
Οι απόφοιτοι ιατρικών σχολών μεταναστεύουν στη Γερμανία για να αποκτήσουν την ειδικότητα, αποφεύγοντας τις μεγάλες λίστες αναμονής, που φτάνουν και τα 12 χρόνια, στην Ελλάδα. Δεν είναι όμως μόνο αυτός ο λόγος, αλλά και το γεγονός οτι η οικονομική κρίση κάνει τους απόφοιτους να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη.
Ωστόσο, οι συνθήκες στη Γερμανία, όπως αναφέρει η εφημερίδα, δεν είναι καθόλου εύκολες για τους απόφοιτους ιατρικής.
Μπορεί να γνωρίζουν την ορολογία στη γερμανική γλώσσα αλλά οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν την καθημερινή γλώσσα ώστε να συνεννοούνται εύκολα με τους ασθενείς. Αλλη μία δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι άπειροι γιατροί είναι οτι μετά απο λιγες εβδομάδες απο την εγκατάστασή τους πρέπει να κάνουν εφημερία και να είναι υπεύθυνοι για 10-16 ασθενείς.
Ολα αυτά φέρνουν τους Ελληνες αντιμέτωπους με το δίλημμα: να επιστρέψουν ή όχι στην Ελλάδα;
Οπως αναφέρει στην εφημερίδα η γερμανίδα δρ Μαρτίνα Λοός, “ναι μεν στη Γερμανία υπάρχει ζήτηση γιατρών και τα νοσοκομεία θέλουν Ελληνες αποφοίτους διότι έχουν καλό ακαδημαϊκό επίπεδο και κάνουν καλή δουλειά, φτάνει όμως και οι ίδιοι να γνωρίζουν τις παραμέτρους του ταξιδιού”
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου