Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΚΑΡΙΩΤΙΣΣΑ»:Διαμαρτυρία για τη φυλάκιση του Αρχιεπισκόπου Σκοπίων Ιωάννη


Επιστολή προς την Πρεσβεία των Σκοπίων

Αξιότιμοι κύριοι! Ως πολίτες του κόσμου και κάτοικοι αυτού του πλανήτη αισθανόμαστε την υποχρέωση να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για το σεβαστό πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου και Μητροπολίτου Σκοπίων Αχρίδος κ.κ. Ιωάννη, γιατί έχει γίνει γνωστό παγκοσμίως ότι στη χώρα σας και σε συμπατριώτη σας παραβιάζονται φανερά τα ανθρώπινα δικαιώματα, πανανθρώπινες αξίες που έχουν γεννηθεί στη χώρα μας δηλαδή της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του σεβασμού της ανθρώπινης προσωπικότητας και πιστεύουμε ότι τα έχετε γνωρίσει με την παραμονή σας στη χώρα μας. 
Διαμαρτυρόμαστε για την άδικη μεταχείριση του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιωάννη μια και είναι η έκτη φορά που φυλακίζεται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας για το έγκλημα επειδή είπε στο κράτος του την Ιστορική αλήθεια ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική και ότι οι συμπατριώτες του Σκοπιανοί δεν είναι Μακεδόνες αλλά Σλάβοι αφού ο Μέγας Αλέξανδρος πέθανε 1000 χρόνια πριν έρθουν οι Σλάβοι στα Βαλκάνια. 
Για μας ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιωάννης είναι  1) ομόδοξος αδελφός , 2)είναι φιλέλληνας,  3)ελληνομαθέστατος και  4)αριστούχος διδάκτορας Ελληνικού Πανεπιστημίου. 
Γι’ αυτό μας ενδιαφέρει, τον αγαπούμε και αγωνιζόμαστε για εκείνον και λυπούμαστε για τη συμπεριφορά του κράτους σας απέναντί του. Μεταφέρατε την ανησυχία μας προς το κράτος σας και να γνωρίζετε ότι με τέτοιες μεθόδους σε επίσημα πρόσωπα αλλά και με κλέψιμο της Ιστορίας ενός λαού το κράτος σας δεν μπορεί να είναι αξιόπιστο και να έχει σωστό προσανατολισμό. 
Κλείνοντας την επιστολή μας να γνωρίζετε ότι η ελεύθερη έκφραση της συνειδήσεως εκάστου ανθρώπου είναι αξία ανυπέρβλητη, και οφείλουμε να την υπερασπιζόμαστε και με τη ζωή μας . 
Με τιμή  Ο Πρόεδρος Γεώργιος Απ. Μουλκιώτης  Η Γ. Γραμματέας Αικατερίνη Ξανθάκου
Ο Σύλλογος Παναγία Μακαριώτισσα έχει την έδρα του στην Δομβραίνα Βοιωτίας
Viotiashop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ