Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Στον αέρα το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις

Στον αέρα τινάζει το ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις

Στον αέρα απειλεί να τινάξει το ΠΑΣΟΚ την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις καθώς ο Πάρις Κουκουλόπουλος διατύπωσε επίσημο αίτημα ξεχωριστής εξέτασης κάθε ιδιωτικοποίησης από τη Βουλή, ενώ παρόμοια στάση τηρεί από την πρώτη στιγμή η Δημοκρατική Αριστερά.
Νωρίτερα σήμερα, τουλάχιστον 10 βουλευτές του κόμματος ενημέρωσαν την Ιπποκράτους ότι δεν σκοπεύουν να ψηφίσουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ζητώντας να έχει λόγο η Βουλή για κάθε μια ιδιωτικοποίηση δημόσιας επιχείρησης. Η εξέλιξη αυτή θορύβησε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ η οποία αποφάσισε την έκτακτη σύγκλιση του ΚΤΕ Οικονομικών ώστε να συζητηθεί ένα θέμα που ενδέχεται να δοκιμάσει την κυβερνητική συνοχή.
Σε ιδιωτικές τους συζητήσεις, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σχολίαζαν ότι η λήψη μέτρων όπως η περικοπή των μισθών μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να ανακληθεί νομοθετικά αλλά η πώληση μιας δημόσιας επιχείρησης ή του ποσοστού του Δημοσίου σε μια επιχείρηση είναι μια πράξη που δύσκολα επανορθώνεται στο μέλλον.
Το αρχικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε από την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής κατά πλειοψηφία καθώς οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς καταψήφισαν ενώ το ΠΑΣΟΚ ψήφισε υπέρ, προβάλλοντας πλήθος ενστάσεων. Εκκρεμεί η ψήφιση του νομοσχεδίου από την Ολομέλεια της Βουλής.
Χθες το βράδυ πάντως, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας επιχείρησε να κατευνάσει τις αντιδράσεις εισάγοντας τροπολογία με την οποία προβλέπεται πως πριν την κάθε αξιοποίηση Ανωνύμων Εταιρειών του Δημοσίου, η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής θα ενημερώνεται από το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και θα καταθέτει προτάσεις και παρατηρήσεις τις οποίες το ΤΑΙΠΕΔ θα «οφείλει να λαμβάνει υπόψη του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ