Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΕΦΘΗΚΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΔΑΥΛΕΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Ημερίδα για την ελληνίδα αγρότισσα την Παρασκευή στα Καμένα Βούρλα
Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης που πραγματοποίησε η Γενική Συνομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδος στη Δαύλεια Βοιωτίας, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012. Εκπρόσωποι των Γυναικείων Αγροτικών Συλλόγων Δαύλειας, Λιβαδειάς, Ορχομενού, Τιθορέας καθώς και του Συνεταιρισμού Γυναικών Δαύλειας μας τίμησαν με την παρουσία τους. Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, κα Κοντογιάννη Ελένη, η οποία καλωσόρισε την προσπάθεια της Γενικής Συνομοσπονδίας και τόνισε την ανάγκη ανάληψης περισσότερων παρόμοιων πρωτοβουλιών και δράσεων στις αγροτικές περιοχές, ώστε να ενισχυθεί ο ρόλος της γυναίκας αγρότισσας. Χαιρετισμό απήυθυνε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδος, κος Παπαναγιώτου Νίκος, αλλά και ο Δήμαρχος Λεβαδέων, κος Νίκος Παπαγγελής.
Το Γραφείο Ισότητας της Γενικής Συνομοσπονδίας παρουσίασε στοιχεία για τις ανισότητες φύλου στην ύπαιθρο, τόνισε τον πολυδιάστατο ρόλο της γυναίκας αγρότισσας, ενώ αποτύπωσε τα κύρια εμπόδια που συναντά η γυναίκα της υπαιθρου στην προσπάθεια την οικονομικής ενδυνάμωσής της και της πολιτικής της δράσης. Κατόπιν, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της Γενικής Συνομοσπονδίας «Ενίσχυση και ενδυνάμωση της συμμετοχής των γυναικών στις συνδικαλιστικές Αγροτικές Οργανώσεις και σε άλλους συλλογικούς φορείς της υπαίθρου», βρίσκοντας ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση. Την παρουσίαση ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με την συμμετοχή των γυναικών, αλλά και των παριστάμενων φορέων ως προς τα συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις προσπάθειές τους να αναλάβουν πρωτοβουλίες επιχειρηματικής δράσης και συμμετοχής σε συλλογικά όργανα.
Ο κος Παπακωνσταντίνου, ο κος Σταμόπουλος και η Υπεύθυνη Γυναικών της Γενικής Συνομοσπονδίας, κα Μαργαρίτα Αργυράκου, σαν εκπρόσωποι της διοίκησης, συμμετείχαν στη συζήτηση, απαντώντας σε όλους τους προβληματισμούς των γυναικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ