Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Νέο κέντρο αποθήκευσης & διανομής της Ελαΐς–Unilever Hellas στο Σχηματάρι

Νέο κέντρο αποθήκευσης & διανομής της Ελαΐς–Unilever Hellas στο Σχηματάρι
Σε λειτουργία τέθηκε το νέο κέντρο αποθήκευσης & διανομής τροφίμων της εταιρείας Ελαΐς-Unilever Hellas στο Σχηματάρι. Πρόκειται για ένα έργο ύψους 11 εκατ. ευρώ, με το οποίο ολοκληρώνεται το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας στην Ελλάδα για την περίοδο 2008- 2012, συνολικού ύψους 250 εκατ. ευρώ.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρείας Σπύρος Δεσύλλας στο πλαίσιο εκδήλωσης «Για εμάς στην ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas δεν τέθηκε ποτέ το δίλημμα αν μένουμε ή φεύγουμε. Η ιστορικότητα και η συνέχεια του επενδυτικού μας προγράμματος το επιβεβαιώνει. Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι πυλώνας ανάπτυξης για τον Όμιλο Unilever, με κύριο μέλημά μας τη δημιουργία αξίας και τη στήριξη του καταναλωτή στις δύσκολες συνθήκες. Συνεχίζουμε με «Πράξεις Ανάπτυξης» μέσα από έναν επιχειρηματικό ρεαλισμό που στόχο έχει τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την προετοιμασία της εταιρίας για τη μετά την κρίση εποχή». Ο σχεδιασμός του επενδυτικού προγράμματος της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas ξεκίνησε, σύμφωνα με τον. κ. Δεσύλλα, πριν την έλευση της κρίσης και υλοποιήθηκε στο ακέραιο χωρίς να επηρεαστεί από την αρνητική οικονομική συγκυρία των τελευταίων ετών. Το γεγονός αυτό υπογραμμίζει τη σημασία που εξακολουθεί να έχει η ελληνική αγορά για τον παγκόσμιο όμιλο.

Αφετηρία του προγράμματος των επενδύσεων αποτελεί η επιτυχής υλοποίηση της εξαγοράς του συνόλου των μετοχών της ΕΛΑΪΣ AE από την ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas το 2008, την οποία ακολούθησαν μια σειρά επενδύσεων αναδιάρθρωσης των εργοστασίων της, καθώς και εξαγορές και στρατηγικές συνεργασίες επέκτασης του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου.
 
Το συνολικό εμβαδόν του κέντρου αποθήκευσης και διανομής στο Σχηματάρι είναι πάνω από 18.000 τ.μ. Από αυτά, περισσότερα από 15.500 τ.μ. καταλαμβάνει η αποθήκη, η οποία έχει συνολική χωρητικότητα πάνω από 15.300 παλετοθέσεις. Τα προϊόντα που φιλοξενούνται στις νέες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις καλύπτουν όλο το χαρτοφυλάκιο των τροφίμων της εταιρίας.
 
Έμφαση στο επενδυτικό πρόγραμμα της Unilever στην Ελλάδα δίνεται στη στήριξη των τοπικών παραγωγών, όπως η συνεργασία με 100 τοματοπαραγωγούς της Γαστούνης.
 
Η ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas εξασφαλίζει ότι όλη η σοδειά τους, η οποία παράγεται με αειφόρες μεθόδους καλλιέργειας, αγοράζεται από το εργοστάσιό της στη Γαστούνη, και μέσω αυτού, μέρος εξάγεται στη Unilever Ευρώπης, καλύπτοντας ένα σημαντικό τμήμα των αναγκών άλλων ευρωπαϊκών αγορών για την παραγωγή των σαλτσών Knorr και της ketchup Hellmann’s.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ