Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

«Η Ελλάδα πρωταθλήτρια σε αγορές γερμανικών όπλων»


Η λιτότητα που εφαρμόζει η Ελλάδα δεν έχει πλήξει σχεδόν καθόλου τις αμυντικές δαπάνες, επισημαίνει η γερμανική Zeit, σε δημοσίευμά της στην ηλεκτρονική της έκδοση.


«Είναι σχεδόν απίστευτο: Την άνοιξη θα...


κριθεί εάν η Ελλάδα επιβιώσει στην ευρωζώνη ή εάν επιστρέψει στη δραχμή» επισημαίνει η εφημερίδα, που αναφέρεται στην παράλυση του δημόσιου τομέα στη χώρα μας.


Οι γιατροί εξυπηρετούν μόνον τα έκτακτα, οι οδηγοί των λεωφορείων απεργούν, πολλά σχολεία δεν έχουν ακόμη βιβλία ενώ χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι διαδηλώνουν κατά της σχεδιαζόμενης απόλυσής τους. 


Το νέο πρόγραμμα περικοπών της ελληνικής κυβέρνησης επηρεάζει όλους τους Έλληνες.


«Εκτός κι αν εργάζονται στο στρατό ή στην αμυντική βιομηχανία. Είναι οι τομείς που σχεδόν δεν έχουν αγγίξει οι περικοπές» τονίζει ο συντάκτης του δημοσιεύματος, που δεν παραλείπει να αναφέρει ότι ο μεγάλος κερδισμένος της ιστορίας είναι η Γερμανία.


«Σύμφωνα με τη νεότερη έκθεση για τις γερμανικές εξαγωγές εξοπλιστικών προγραμμάτων για το 2010, Ελλάδα και Πορτογαλία -που επίσης βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας- είναι οι κυριότεροι αγοραστές γερμανικών όπλων», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.


Ως γνωστόν υπήρχε οδηγία ενίσχυσης της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας αλλά μέχρι στιγμής παραμένει μόνο στις δηλώσεις.


Άλλωστε η ελληνική αμυντική βιομηχανία παρέχει χιλιάδες θέσεις εργασίες σε Έλληνες πολίτες σε περίοδο οικονομικής ασφυξίας για την χώρα και ο ρόλος της θεωρείται κρίσιμος για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων.



Διαβάστε Περισσότερα »

Σαρωτικές αλλαγές στο "νέο Λύκειο"

Για το τελικό σχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή σχετικά με τις αλλαγές στο Λύκειο ενημέρωσε η υπουργός παιδείας την ΟΛΜΕ. Τι θα γίνει με τις κατευθύνσεις και τον αριθμό των μαθημάτων Καμία ανακοίνωση για το νέο εξεταστικό
Οι βασικές αλλαγές για το «νέο λύκειο» ήταν ήδη στην τελική ευθεία λίγο πριν αναλάβει τα καθήκοντά της η νέα κυβέρνηση. Όπως όλα δείχνουν, τις αμέσως επόμενες ημέρες στο υπουργείο Παιδείας το σχετικό σχέδιο νόμου θα προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή .
Τη Δευτέρα, η υπουργός παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου είχε συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ της ΟΛΜΕ, για να τους ενημερώσει για τις τελικές θέσεις.
Οι βασικές αρχές του "νέου λυκείου" είναι οι ακόλουθες:
Α΄Τάξη Λυκείου
-Μειώνεται κατά 8 ο αριθμός των μαθημάτων.
-Οι μαθητές επιλέγουν υποχρεωτικά την εκπόνηση ερευνητικής εργασίας (project) ανά 4 μήνες.
-Μειώνονται, κατά δύο, οι ώρες διδασκαλίας.
Β΄Τάξη Λυκείου
Καθορίζεται ως τάξη εξειδίκευσης σε μία από τις δύο κατευθύνσεις: Κατεύθυνση Α΄(για μαθητές που θέλουν να ακολουθήσουν σπουδές σε θετικές, τεχνολογικές και επιστήμες υγείας). Κατεύθυνση Β΄(για μαθητές που θέλουν να ακολουθήσουν ανθρωπιστικές επιστήμες και κλασικές σπουδές).
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ ζήτησε και συμφωνήθηκε η πρώτη κατεύθυνση να είναι αυτή των ανθρωπιστικών σπουδών και η δεύτερη των θετικών.
Επίσης, μειώνεται ο αριθμός των μαθημάτων από 17 σε 12 και μειώνονται κατά 2 και οι ώρες διδασκαλίας.
Γ΄Τάξη Λυκείου
Σ΄αυτήν ολοκληρώνεται η εξειδίκευση των μαθητών. Ισχύουν οι δύο κατευθύνσεις, ενώ προστίθεται μία ακόμη που αναφέρεται στις οικονομικές επιστήμες.
Μειώνεται ο αριθμός των μαθημάτων από 16 σε 10, ενώ αυξάνονται οι διδακτικές ώρες.
Δεδομένος φαίνεται ο υπολογισμός της βαθμολογίας του λυκείου για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια, στο νέο εξεταστικό σύστημα, το οποίο όμως δεν πρόκειται να ανακοινωθεί τώρα. Έτσι οι μαθητές της Α λύκειου που πιθανότατα θα εξεταστούν με το νέο εξεταστικό σύστημα παραμένουν σε καθεστώς ομηρίας χωρίς να ξέρουν τους όρους και τις προϋποθέσεις.
Το μάθημα της ερευνητικής εργασίας, (project) που θεωρείται από τις καινοτομίες που εισάγονται στην πρώτη τάξη λυκείου, έχει αρχίσει να εφαρμόζεται ήδη στα σχολεία.
Οι φόβοι που διατυπώνονται πάντως από εκπαιδευτικούς στην Ελλάδα έχουν σχέση με τον τρόπο εφαρμογής του νέου αυτού μαθήματος.
Μάλιστα έχουν εκφρασθεί και επιφυλάξεις γι αυτό, ενώ ορισμένοι έχουν πει ότι υπάρχει φόβος να αντιγράφουν οι μαθητές από το διαδίκτυο ανάλογες με το θέμα τους εργασίες, που θα βρουν δημοσιευμένες.
Το Τεχνολογικό λύκειο
Σύμφωνα με τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στην τεχνική εκπαιδευση, δίνεται η δυνατότητα εισαγωγής των αποφοίτων στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά ιδρύματα (ΤΕΙ) υπό προϋποθέσεις και κριτήρια, χωρίς όμως εξετάσεις, εφ΄όσον έχουν ολοκληρώσει τέσσερα χρόνια σπουδών στο τεχνολογικό λύκειο του οποίου η διάρκεια θα είναι τρία χρόνια (συν ένα κατ΄επιλογήν). Σημειώνεται ότι αναμένεται να ιδρυθούν ακόμη και πειραματικά τεχνολογικά λύκεια, ενώ τα νέα προγράμματα σπουδών θα είναι προσαρμοσμένα σύμφωνα με το σύστημα των Πιστωτικών Μονάδων.
Έτσι, οι απόφοιτοι του τρίτου έτους θα έχουν πτυχία επιπέδου 2 (δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), ενώ του τέταρτου (κατ΄επιλογήν) έτους θα έχουν πτυχία επιπέδου 3 (μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης).
Στο τρίτο και στο τέταρτο έτος του τεχνολογικού λυκείου θεσμοθετείται η πρακτική άσκηση, ενώ παρέχεται η δυνατότητα άσκησης μαθητείας. Όσοι επιλέξουν το τεχνολογικό λύκειο αλλά αποφασίσουν να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις για το πανεπιστήμιο (όπως οι συμμαθητές τους των γενικών λυκείων) θα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν, αφού θα μπορούν να παρακολουθήσουν το τμήμα γενικής παιδείας στην Γ' τάξη. Εκεί θα διδάσκονται τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και θα παίρνουν απολυτήριο λυκείου ισότιμο με αυτό του γενικού λυκείου.
Θα πρέπει να σημειωθεί ιδιαίτερα ότι από τις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου είναι η εξασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων όλων των αποφοίτων.
Διαμαντοπούλου: "Χρειάζεται διακομματική συναίνεση"
Αμέσως μετά τη συνάντηση με την ΟΜΕ η υπουργός κα Διαμαντοπούλου δήλωσε:
''Είχαμε μια καλή και αποτελεσματική συνεργασία με την ΟΛΜΕ, τους ενημέρωσα για τις θεσμικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, οι οποίες λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα της απαιτούν και διακομματική συναίνεση. Όπως και για την πρόταση του Νέου Λυκείου και του Τεχνολογικού Λυκείου που συνεδρίασε η διακομματική επιτροπή και έγινε η προετοιμασία για να κατατεθεί στη Βουλή. ''
news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σύλλογος Ποντίων «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» μας προσκαλεί στην κοπή πίτας 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος Ποντίων » Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» σας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στις 11:00 π.μ. που θα πραγματοποιηθεί στο καφέ -μπαρ »ΚΑΦΩΔΕΙΟ» (απέναντι από την Μητρόπολη Λιβαδειάς).
Σας περιμένουμε να καλωσορίσουμε μαζί τη νέα χρονιά και να ανταλλάξουμε τις ευχές μας για το 2012.

*Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένο το 2012!!!*

*Υείαν και Ευλοίαν σα σπίτια σουν !!!*

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Τριαντάφυλλος Υφαντίδης
Η Γ.Γραμματέας Φανή Παναγιώτου

(είσοδος ελεύθερη)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν.ΒΟΙΩΤΙΑΣ
«Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ»
Έτος Ίδρυσης 1981
Γραφεία Συλλόγου
Στρατ.Ιωάννου 46
Διαβάστε Περισσότερα »

Ειδικό πρόγραμμα για την διαφύλαξη και την διατήρηση των δασών


 
Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εκπόνησε ειδικό πρόγραμμα πραγματοποίησης έργων, με σκοπό την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών αλλά και τη λειτουργία των δασικών φυτωρίων.

Για το σκοπό αυτό δέσμευσε πιστώσεις συνολικού ύψους 13,5 εκ. ευρώ από τον Ειδικό Φορέα Δασών του Πράσινου Ταμείου. Η συνολική δαπάνη του προγράμματος μετά τις εκπτώσεις που επιτεύχθηκαν κατά τις δημοπρασίες των επί μέρους έργων ανήλθε περίπου σε 6.000.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ολοκληρώθηκαν:
- έργα διάνοιξης, συντήρησης και βελτίωσης δασικών δρόμων και αντιπυρικών ζωνών για την διευκόλυνση της πρόσβασης των πυροσβεστικών μέσων,
- έργα καθαρισμών παρεδάφιας βλάστησης και αραιώσεις, με σκοπό τον περιορισμό της καύσιμης ύλης,
- έργα κατασκευής σημείων υδροδότησης,
- μόνιμες κατασκευές επιτήρησης,
- εργασίες παραγωγής κατάλληλου φυτευτικού υλικού για αναδασώσεις.
Επιπρόσθετα, από πιστώσεις του Πράσινου Ταμείου εξοφλήθηκαν οι υποχρεώσεις του Κεντρικού Ταμείου Γεωργίας Κτηνοτροφίας και Δασών συνολικού ύψους 830 χιλ. ευρώ, για αντίστοιχα έργα των ετών 2009 και 2010.Οι πιστώσεις αυτές έχουν ήδη μεταφερθεί στα περιφερειακά ταμεία, τα οποία  ανέλαβαν την εξόφληση των δαπανών των επί μέρους έργων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διαβούλευση του Στρατηγικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας


Διαβούλευση του Στρατηγικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Με την υπ. αριθμ. 205/2011 Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, εγκρίθηκε το Σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού 2012-2014 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, το οποίο έχει ήδη αναρτηθεί για δημόσια διαβούλευση.
Ολόκληρο το σχέδιο, που αποτελεί την πρώτη ενότητα του Επιχειρησιακού Προγράμματος βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας στη διεύθυνση : http://portal.stereahellas.gr
Τις παρατηρήσεις, τις προτάσεις και τις απόψεις τους αναφορικά με το Σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού 2012-2014 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μπορούν να καταθέσουν οι θεσμικοί, παραγωγικοί και κοινωνικοί φορείς, καθώς και οι πολίτες και φορείς πολιτών, μέχρι την Δευτέρα 16/1/2012 στη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού (Υψηλάντη 1, 35100 Λαμία, Fax : 2231351224 & e-mail : d.rapti@pste.gov.gr.  Για πληροφορίες και διευκρινήσεις : Α. Αντωνόπουλος, τηλ. 2261351225).
Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς έκαναν το ριφιφί του αιώνα στην Εθνική Πινακοθήκη

«Γυναικείο Κεφάλι», Εθνική Πινακοθήκη, ληστές διαρρήκτες, Μοντάλβο, Μοντριάν, Πά

Συνεχίζεται το θρίλερ με τη ληστεία του αιώνα που έγινε στην Εθνική Πινακοθήκη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας γύρω στις 04.30΄, ο δράστης ή οι δράστες, αφού απενεργοποίησαν τον συναγερμό και παραβίασαν πόρτα αλουμινίου εξωτερικού χώρου, εισήλθαν στον εσωτερικό χώρο της έκθεσης στο κτήριο.
Στη συνέχεια αφαίρεσαν:
  1. Έναν πίνακα ζωγραφικής, λάδι σε μουσαμά, διαστάσεων 56 Χ 40, του Ισπανού ζωγράφου Πάμπλο Πικάσο που φιλοτεχνήθηκε το έτος 1939 και απεικονίζει γυναικείο κεφάλι. Το έργο αυτό αποτέλεσε το 1949 δωρεά του καλλιτέχνη προς τον Ελληνικό λαό, σαν τιμητική προσφορά για την γενναία αντίσταση του κατά την διάρκεια της ναζιστικής κατοχής, στο πλαίσιο της δωρεάς έργων Γάλλων καλλιτεχνών.
  2. Έναν πίνακα ζωγραφικής, λάδι σε μουσαμά, διαστάσεων 35 Χ 44, του Ολλανδού ζωγράφου Πιε Μοντριάν που φιλοτεχνήθηκε το έτος 1905 και απεικονίζει ανεμόμυλο κατά μήκος ποταμού. Το έργο αυτό αγοράσθηκε το 1963 από τον Αλέξανδρο Παππά και αποτέλεσε δωρεά προς την Εθνική πινακοθήκη.
  3. Ένα έργο σε χαρτί, πέννα με αραιωμένη σέπια, διαστάσεων 27 Χ 16,8 του Ιταλού Γκουλιέλμο Κάτσια (Μονκάλβο) και απεικονίζει τον 'γιο Diego de Alcala σε έκσταση με την Αγία Τριάδα και τα σύμβολα του πάθους. Το έργο απετέλεσε δωρεά το 1907 του Γρηγορίου Μαρασλή προς την Εθνική πινακοθήκη.
Ο ανιχνευτής κίνησης στον χώρο των περιοδικών εκθέσεων ενεργοποιήθηκε, στον οποίο έσπευσε αμέσως ο φύλακας, εντοπίζοντας ένα δράστη τον οποίο και καταδίωξε. Μάλιστα κατά τη διαφυγή του ο δράστης εγκατέλειψε στον χώρο ένα επίσης σημαντικό πίνακα του Ολλανδού ζωγράφου Piet Mondrian, που απεικονίζει ένα τυπικό αγρόκτημα.
Αμέσως ο φύλακας ενημέρωσε την ιδιωτική εταιρία διαχείρισης των ηλεκτρονικών συστημάτων συναγερμών και ενημερώθηκε το κέντρο της Αμεσης Δράσης.
Όπως προέκυψε, ο δράστης ή οι δράστες, χθες στις 19.58 απενεργοποίησαν το συναγερμό και παραβίασαν μπαλκονόπορτα, χωρίς όμως να την ανοίξουν, με αποτέλεσμα όταν ήχησε ο συναγερμός και ο φύλακας ήλεγξε εσωτερικά τον χώρο, να μην διαπιστώσει παρουσία ατόμων ή ίχνη διάρρηξης και να απενεργοποιήσει τον συναγερμό.
Στη συνέχεια και άλλες φορές ο άγνωστος δράστης ή οι δράστες, ενεργοποίησαν διαφορετικές δέσμες συναγερμού, χωρίς να εισέρχονται στον χώρο. Σε όλες τις περιπτώσεις ο φύλακας δεν διαπίστωνε παρουσία προσώπων.
Οι άγνωστοι δράστες στο τελικό στάδιο της επιχείρησης διάρρηξης, αφού άνοιξαν την πόρτα που ήδη είχαν παραβιάσει, εισήλθαν στο εσωτερικό και από τον χώρο της έκθεσης αφαίρεσαν τα έργα τέχνης, βγάζοντας τα από τις κορνίζες τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή στη ΔΕΗ Λιβαδειάς


Παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή στη ΔΕΗ Λιβαδειάς Οι φορείς και σύλλογοι που συνυπογράφουμε, καλούμε τους συμπολίτες μας :
 - να μην πληρώνουν το άδικο χαράτσι στην ΔΕΗ
-          - να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα κάνουμε την Παρασκευή 13/ 1 και ώρα 10.00 στα γραφεία της ΔΕΗ στη Λιβαδειά. Θα επιδώσουμε εξώδικο με το οποίο θα καλούμε την διοίκηση και τους εργαζόμενους της ΔΕΗ να μην προχωρήσουν σε διακοπές ρεύματος για μη πληρωμή του χαρατσιού.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ,
-Δημιουργούμε ομάδες έμπρακτης αλληλεγγύης και περιφρούρησης σε κάθε γειτονιά
-Χτυπάμε τη διπλανή πόρτα και δίνουμε το χέρι στο γείτονα (ανεξαρτήτως εθνικότητας, πολιτικών ή θρησκευτικών απόψεων)
ημιουργούμε ανθρώπινη αλυσίδα για την προστασία του καθένα μας.
 Κάθε Τετάρτη, στο Εργατικό Κέντρο στις 7 μ.μ., γνωριζόμαστε, συντονιζόμαστε, δικτυωνόμαστε στις γειτονιές μας
 Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, Δικηγορικός Σύλλογος Λιβαδειάς, Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς, ΕΛΜΕ Ν. Βοιωτίας, Αυτοδιοικητικό Κινημα περιφερειασ στερεασ, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας Εκπ/σης ΠερΙΦ/ας Λιβαδειάς, ΑΚΟΛ, Σύλλογος Ελικωνίων, Σύλλογος Κρητών, , Ερυθρός Σταυρός, Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων , Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφ/ής Ενότητας Βοιωτίας, , ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ  ΑΓΙΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΕΠΑΜ λιβαδειασ, μέλη της Επιτροπής Αγώνα για την μη πληρωμή

tabloid.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκεί που έγλειφαν τώρα φτύνουν… H κωλοτούμπα έχει την τιμητική της!


  
της Γιώτας Λειψίου
  Εκεί που έγλειφαν τώρα φτύνουν οι μεγάλες μορφές κι αναμορφώτριες της σύγχρονης ελληνικής πολιτικής σκηνής!
Οι κωλοτούμπες στην ημερήσια διάταξη σήμερα, αλλά και παλιότερα με την σύγκρουση γΑΠ-Μπενύτο. Οι ακραιφνείς βενιζελικές κυρίες τότε, η ιδεολογικοπολιτική πολιτική περιουσία και παρακαταθήκη του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, μετά την ήττα του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007 και όταν ο Βενιζέλος δήλωσε παρών για να διεκδικήσει την αρχηγία του κινήματος, τα πολιτικά κεφάλαια του ελληνικού έθνους στρατεύτηκαν μαζί του. Από χωρίον εις χωρίον έτρεχαν για τον Μπενύτο, ώστε να μπορέσουν αργότερα να μπουν στη Βουλή για να προσφέρουν στην πατρίδα, το έθνος, τον πολίτη...
Ο Μπενύτο πήγε για βρούβες ...τότε, αλλά οι κυρίες προσέγγισαν και εντάχθηκαν στο άρμα του μεγάλου ηγέτη Γ. Παπανδρέου!
Τα σάλια από το γλείψιμο έγιναν χείμαρροι στο μεγάλο ποτάμι του Παπανδρεϊσμού… Τι μεγάλος αρχηγός, τι πολιτικό κεφάλαιο για την Ελλάδα και τον πλανήτη (λόγω της Σοσιαλιστικής Διεθνούς), τι πρωθυπουργός με οράματα και λύσεις…
Αλλά και καραγκιοζιλίκια που ξεπερνούν τα όρια των ανεκδότων του Τοτό! Πως θα μπορούσε να ξεχάσει ο Γεώργιος Παπανδρέου τη μαγευτική βραδιά στις 2 Σεπτεμβρίου 2010, στο φτωχικό και λαϊκό ταβερνείο "Cibus" στην Αίγλη Ζαππείου, μεταξύ αστακών, τυριού και αχλαδιού, ...όταν πλειοδοτούσε όλων η κυρία Τσόνογλου;
Πώς να ξεχάσει ο Γ. Παπανδρέου τη βουλευτίνα του όταν καινοτόμησε (νόμιζε ότι βρισκόταν σε λαϊκό πανηγύρι στην Αράχοβα του 1950!) και αντί να του κολλήσει στο μέτωπο κάνα 10ευρω, μπροστά στα έκπληκτα μάτια και αυτιά όλων των παρευρισκομένων και του ίδιου αμήχανου, του πρόσφερε δώρο!
Άνοιξε αμέριμνη και χασκογελούσα μια χάρτινη τσάντα και έβγαλε μια "Πυξίδα"! Ναι μια τεράστια Πυξίδα! Και του είπε ...Πρόεδρε αυτή είναι η μεγάλη πυξίδα με την οποία θα μας οδηγήσεις στη νέα μεγάλη Ελλάδα!
Θα μου πείτε, ότι εδώ μέχρι και βασιλόφρων κηπουρός του γΑΠ μετακομίζει στο Μπενύτο ελπίζοντας μια θέση στον ήλιο της Β’ Αθήνας, λες και οι κάτοικοι της Β’ Αθήνας -εξαιρουμένων εκείνων των Β. Προαστίων- καταλαβαίνουν από πορφυρογέννητους λελέδες… οι κυρίες θα κώλωναν;
Το σχετικό δημοσίευμα από “Πρώτο Θέμα”, 5 Σεπτεμβρίου 2010, η φωτο από τον ηλεκτρονικό κόμβο του Γ. Παπανδρέου (http://www.papandreou.gr/)
Διαβάστε Περισσότερα »

Περίπτωση Kίμωνα Κουλούρη: Η χώρα βυθίζεται, το σύστημα ζει!


Mια χώρα "δύο ταχυτήτων ακόμα" και την ώρα που βουλιάζει 

Μια χώρα όπου αν ανήκεις στο "σύστημα ΠΑΣΟΚ ή της Αριστεράς", όπως ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος έχει παραδεχθεί δημοσίως, έχεις ασυλία και διαβατήριο για να πας ψηλά, αλλά και για να γλιτώνεις από καταστάσεις, όπως αυτή στην οποία ενεπλάκη ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κίμωνας Κουλούρης, ο οποίος εν ψυχρώ πριν λίγο, μιλώντας σε τηλεοπτικό δελτίο, παραδέχθηκε ότι:...



-Ναι, πέρασα με κόκκινο δύο φανάρια
-Ναι, δεν σταμάτησα στους αστυνομικούς που μου ζήτησαν να σταματήσω 
-Ναι, στην προσπάθειά μου αυτή τραυμάτισα αστυνομικό, αλλά προσπαθούσα να ... παρκάρω!
-Ναι, δεν είχα μαζί μου χαρτιά οδήγησης, ούτε ταυτότητα

Αν ήταν στην θέση του Κίμωνα Κουλούρη, "σκληρού" στελέχους του ΠΑΣΟΚ και των κυβερνήσεων του μέχρι το 2004, ο οποιοσδήποτε απλός πολίτης, αυτή την στιγμή θα ήταν στα κρατητήρια της ασφάλειας αναμένοντας να ξημερώσει η Δευτέρα για να οδηγηθεί στον Αυτόφωρο.

Στον "Τιτανικό"  του 2012 που ήδη τα παγωμένα νερά του Ατλαντικού έχουν φτάσει στο μηχανοστάσιο, κάποιοι εξακολουθούν να θεωρούν ότι το εισιτήριο της α΄θέσης που είχαν θα τους σώζει εσαεί. Και αποδεικνύεται ότι έχουν δίκαιο.

Ο Κ.Κουλούρης υποστήριξε ότι πέρασε με κόκκινο δύο φανάρια στην Καλλιρόης (πρακτικά δημιούργησε κορυφαίο κίνδυνο πρόκλησης δυστυχήματος), ωστόσο απέδωσε το ότι δεν ήθελε να ακολουθήσει τους αστυνομικούς στο ότι είχε μαζί του την ... 15χρονη κόρη του! 

Δηλαδή έθεσε και σε κίνδυνο την ίδια την ασφάλεια της κόρης του με την τσμπουκαλίδικη συμπεριφορά του και αυτό το θεωρεί ελαφρυντικό! 

Ο ίδιος αρνήθηκε ότι έβαλε μπροστά το αυτοκίνητό του να φύγει, τραυματίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον αστυνομικό. Αντίθετα, υποστήριξε ότι ήθελε να ... παρκάρει το αυτοκίνητο, επειδή ήταν στη μέση του δρόμου, και ότι το ατύχημα έγινε επειδή οι αστυνομικοί είχαν μπει μπροστά στο αυτοκίνητο! 

Το μόνο που δεν είπε είναι ότι ο αστυνομικός με το πόδι του κτύπησε το αυτοκίνητό του! Αιδώς Αργείοι!

Μάλιστα, ο κ. Κουλούρης υποστήριξε, μιλώντας, στο μεσημεριανό δελτίο του Mega Channel, ότι κάποιος από τους αστυνομικούς αποπειράθηκε να τον βγάλει έξω με το ζόρι, προκειμένου να τους ακολουθήσει (στις ΗΠΑ απλώς θα τον είχαν πυροβολήσει και μετά θα ρωτούσαν ποιος ήταν!).

Η αποθέωση του τραμπουκισμού: Δεν είχε μαζί του ταυτότητες ή άλλα χαρτιά, όπως ο ίδιος ομολόγησε...

O πρώην υπουργός, με δηλώσεις του απέδωσε τον ντόρο που έγινε στο γενικότερο κλίμα που επικρατεί αυτό το διάστημα για τους πολιτικούς. Έχει και θράσος, δηλαδή

Οι αστυνομικοί, ωστόσο, που έδωσαν κατάθεση φαίνεται ότι έχουν τελείως διαφορετική άποψη! Κατέθεσαν, συγκεκριμένα, ότι ο Κ.Κουλούρης άναψε την μηχανή για να φύγει τον προειδοποίησαν πως "Αν πας να φύγεις, θα πρέπει να περάσεις από επάνω μας!"  και τότε έκανε ακριβώς αυτό, με αποτέλεσμα τον τρυματισμό του αστυνομικού!

Κακώς! Έπρεπε να τραβήξουν τα όπλα τους, να τον ακινητοποιήσουν και αν συνέχιζε να αντιστέκεται να τον εξουδετέρωναν με όποιο τρόπο έκριναν αυτοί πιο πρόσφορο. Αυτό σημαίνει αστυνομία και αυτοί είναι οι κανόνες εμπλοκής τους.
Τότε ο πρώην υπουργός, σύμφωνα με την κατάθεση των αστυνομικών, έβαλε μπροστά και ξεκίνησε, κτυπώντας έναν από τους αστυνομικούς, ο οποίος εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο 401 Νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε βαρύ διάστρεμμα, κάτι που θα τον αφήσει οκτώ ημέρες εκτός υπηρεσίας.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος (ούτε για κόκκινο, ούτε για αντίσταση κατά της αρχής, ούτε για περιφρόνηση των οδηγιών των αστυνομικών) και αφέθηκε πανηγυρικά ελεύθερος, παρά το Αυτόφωρο.

Καλό ... βυθό, να έχουμε πατριώτες!








defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΝ ΤΗ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ;

Η χρονιά της απόλυτης φοροεπιδρομής

 
2011: Η χρονιά της απόλυτης φοροεπιδρομής
Ως η χρονιά της... "απόλυτης φοροεπιδρομής" θα μείνει στην ιστορία το 2011. Το πιθανότερο βέβαια  είναι τον ίδιο τίτλο να λάβει και το 2012 αφού όπως πολύ σωστά  λέει ο λαός μας "κάθε πέρσι και καλύτερα κάθε φέτος και χειρότερα".
Εντούτοις όμως τη χρονιά που πέρασε, ελέω πιστωτών και της ανάγκης για συνέχιση  της πάγιας πρακτικής των δανεισμών στην οποία έχει εθιστεί η Ελλάδα  επί σειρά ετών, το κράτος έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να "μαδήσει" το εναπομείναν εισόδημα των πολιτών και δη των χαμηλόμισθων.

Την ίδια στιγμή που η ανεργία αυξάνεται ανησυχητικά  μέρα με τη μέρα, οι μισθοί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μειώνονται συνεχώς ( στον τελευταίο με ή χωρίς νομοθετικό πλαίσιο ), οι φόροι τραβήξανε την ανηφόρα και μάλιστα με διάφορα τεχνάσματα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα καταβληθούν,  οδηγώντας την πλειοψηφία του ελληνικού λαού κυριολεκτικά στην απελπισία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 58 συνολικά νόμους που ψήφισε η Βουλή  μέσα στο 2011, οι 13 ήταν αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών και τέσσερις εξ΄αυτών  " φωτιά και λάβρα" αφού  περιλάμβαναν μεταξύ άλλων:  το χαράτσι της ΔΕΗ, την επέκταση για άλλα τρία χρόνια της κατά τα άλλα "έκτακτης εισφοράς" στο εισόδημα,  μειώσεις συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου, αύξηση του ΦΠΑ και των ειδικών συντελεστών σε καύσιμα και τσιγάρα, εργασιακή εφεδρεία στο δημόσιο και την τακτοποίηση των αυθαιρέτων με καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα που για μία ακόμη φορά έστειλε προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα, "κάνε εσύ την αυθαιρεσία και εν κξαιρώ θα... τα βρούμε".

Ήταν Ιούνιος της περασμένης χρονιάς όταν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, μας φορέθηκαν... καπέλο, πάντα με την επίκληση της αντιμετώπισης του δημοσιονομικού προβλήματος, η μείωση του αφορολόγητου από τα 12.000 στα 8.000 ευρώ , η μετάβαση του ΦΠΑ από το 13 στο 23% σε ότι έχει να κάνει με τις τροφές  που δεν είναι συσκευασμένες αλλά ετοιμάζονται σε εστιατόρια  και ταχυφαγεία, η αναπροσαρμογή, εννοείται προς τα πάνω, του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, το  φυσικό αέριο αλλά και τα τσιγάρα, όπως  μία ακόμη μείωση στις υψηλές συντάξεις του δημοσίου κι έτερη παρακράτηση σε όσους βγήκαν πρόωρα στη σύνταξη και είναι κάτω από εξήντα ετών.

Ήταν Αύγουστος όταν  κατατέθηκε στη Βουλή πλήρες  νομοσχέδιο για την μείωση συντάξεων στον δημόσιο τομέα πάλι  "για να επιτευχθούν οι στόχοι του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος ώστε να αυξηθεί  η οικονομική και κοινωνική δύναμη της χώρας" .

Ήταν τέλη Σεπτεμβρίου, όταν μέσω του νομοσχεδίου που περιλάμβανε ενισχυμένα μέτρα εποπτείας και εξυγίανσης των πιστωτικών ιδρυμάτων μας κατακεραύνωσε το νέο χαράτσι για τα ακίνητα που  ενσωματώθηκε σε δύο δόσεις στον λογαριασμό της ΔΕΗ υπό την απειλή της διακοπής της ηλεκτροδότησης.

Βαφτίστηκε έκτακτο αλλά κάπως σαν το κρέας ψάρι κι έτσι από φέτος θα συνεχίσουμε να το πληρώνουμε αλλά σε πέντε αντί δύο δόσεις, όπως αποφάσισε το φιλεύσπλαχνο Υπουργείο Οικονομικών.

Ήταν τέλη Οκτωβρίου όταν κρίθηκε αναγκαίο να έρθει και νέο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο με περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις, που έκρυβε επίσης τις περιβόητες ρυθμίσεις για την μείωση του δημόσιου τομέα μέσω του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας, αλλά και την συνέχιση της "έκτακτης"  εισφοράς στο εισόδημα που θα παρακρατείται κατευθείαν από τον εργοδότη σε εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.  

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στις αιτιολογικές εκθέσεις των εν λόγω νομοσχεδίων  οι συντάκτες του  Υπουργείου  Οικονομικών  επιστράτευσαν όλη τους τη φαντασία προκειμένου να μας πείσουν  για την αναγκαιότητα λήψης μέτρων  με φράσεις τύπου "τα πρώτα βήματα για την σωτηρία της χώρας", "να κάνουμε την κρίση ευκαιρία", " να αποκτήσουμε την δημοσιονομική μας ανεξαρτησία","να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας   έναντι εταίρων και πιστωτών" και το κυριότερο, "αν δεν γίνουν οι περικοπές οι επιπτώσεις θα είναι πολύ χειρότερες".

briefingnews.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται μεγάλη φτώχεια.Όλα όσα θα πληρώσουμε το 2012.Παραδείγματα

Το φορτίο θα προέλθει από τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ, τη διπλή εισφορά αλληλεγγύης, το ψαλίδισμα των φοροαπαλλαγών κατά 50%, το ειδικό τέλος των ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και το αυξημένο τέλος επιτηδεύματος.
Ειδικά με τις αλλαγές στη...


 φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων ακόμα και οι φορολογούμενοι που το 2011 είχαν μηνιαίες αποδοχές πάνω από 420 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρο με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης που θα υποβάλλουν την Άνοιξη.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, περίπου 4.000.000 νοικοκυριά θα πληρώσουν για το εισόδημα και τις κατοικίες επιπλέον 6,028 δισ. ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι η κατά κεφαλήν επιβάρυνση θα ανέλθει στα 1.507 ευρώ.

Η φορολογική αφαίμαξη θα πραγματοποιείται κατά κύματα και θα κορυφωθεί μετά τον Απρίλιο, οπότε θα καταφθάνουν οι λυπητερές για το τέλος των ακινήτων του 2012 και τα εκκαθαριστικά από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, τα οποία θα είναι φουσκωμένα λόγω του αυξημένου φόρου από τη μείωση του αφορολόγητου ορίου κατά 7.000 ευρώ και της καταβολής της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για τα περσινά εισοδήματα.

Επισημαίνεται ότι η εισφορά του 2012 για τους μισθωτούς και συνταξιούχους παρακρατείται από την 1-1-2012 από τις μηνιαίες αποδοχές μαζί με τον πρόσθετο φόρο που προκύπτει από τη μείωση του αφορολόγητου.

Την άνοιξη αρχίζει ο μεγάλος Γολγοθάς για τους φορολογούμενους.

Κι αυτό γιατί από τον Απρίλιο και μετά θα αρχίσουν να καταφθάνουν οι φουσκωμένοι λογαριασμοί της ΔΕΗ με το ειδικό τέλος των ακινήτων για το 2012, καθώς και τα πρώτα καυτά σημειώματα από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

Το ειδικό τέλος των ακινήτων εκτός απρόοπτων φορολογικών ανατροπών στη φορολογία της ακίνητης περιουσίας (αύξηση αντικειμενικών τιμών, συγχώνευση των φόρων στα ακίνητα σε έναν ενιαίο φόρο, κατάργηση των απαλλαγών για οικόπεδα και αγροτεμάχια) δεν θα διαφέρει ως προς το ποσό από εκείνο του 2011 και θα μπορεί να πληρωθεί σε πέντε διμηνιαίες δόσεις έναντι δύο που ίσχυσαν για το 2011.

Την πλέον, όμως, δυσάρεστη έκπληξη για τους φορολογούμενους επιφυλάσσουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα για τον φόρο εισοδήματος. Πολλοί δεν θα πιστεύουν στα μάτια τους όταν αντικρίσουν το τελικό ποσό του φόρου που θα τους καλεί η Εφορία να πληρώσουν για τα περσινά εισοδήματα.

Κι αυτό γιατί στο εκκαθαριστικό θα ενσωματώνεται ο πρόσθετος φόρος από τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ, η εισφορά αλληλεγγύης για το 2011, το τέλος επιτηδεύματος για όσους έχουν δελτίο παροχής υπηρεσιών, καθώς και η αύξηση του φόρου από τη μείωση στο 10% από 20% των εκπτώσεων για τις αφορολόγητες δαπάνες (τόκοι στεγαστικών δανείων, γιατροί, νοσήλια, ενοίκια, ασφάλιστρα, ασφαλιστικές εισφορές κ.ά.).

Επισημαίνεται ότι οι φορολογούμενοι για να δικαιούνται το αφορολόγητο όριο θα πρέπει να συνυποβάλουν με τη φετινή φορολογική δήλωσή τους αποδείξεις αξίας ίσης με το 25% του εισοδήματός τους. Το φορο-μπόνους για τις περισσότερες αποδείξεις έχει καταργηθεί, αλλά παραμένει η επιβολή φόρου 10% στην περίπτωση που οι αποδείξεις είναι χαμηλότερες σε αξία από τις απαιτούμενες (ο φόρος επιβάλλεται στη διαφορά).

Από τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι το ΕΤΑΚ Η φοροεπιδρομή που έχει ήδη ξεκινήσει με τις ουρές των επιβαρύνσεων του 2011 συνεχίζεται με αμείωτη ένταση τους αμέσως επόμενους μήνες, για να κορυφωθεί μετά τον Απρίλιο με το τέλος ακινήτων και τα εκκαθαριστικά από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, Ειδικότερα κατά χρονολογική σειρά:
Μέχρι τις 13 Ιανουαρίου θα πρέπει οι ιδιοκτήτες οχημάτων να έχουν προμηθευτεί το σήμα για τα τέλη κυκλοφορίας και μέχρι τις 20 Ιανουαρίου να έχουν υποβληθεί στην εφορία οι εκπρόθεσμες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και άλλων φόρων και τελών.
Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα πρέπει να πληρωθεί η ειδική εισφορά έτους 2011 και το τέλος επιτηδεύματος σε περίπτωση που δεν έχουν εξοφληθεί εφάπαξ καθώς και η έκτακτη εισφορά στις αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης του έτους 2011 για τα μεγάλα ΙΧ, τα σκάφη αναψυχής και τις πισίνες. Επίσης θα πρέπει να καταβληθεί η τελευταία δόση του ειδικού τέλους των ακινήτων του έτους 2011.
Απο τον Φεβρουάριο και μέχρι τον Ιούνιο θα αποστέλλονται στους υπόχρεους τα εκκαθαριστικά που αφορούν το ΕΤΑΚ και την έκτακτη εισφορά στη μεγάλη ακίνητη περιουσία του 2009 και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010 και του 2011.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
Τι θα δώσουμε ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος

Αποκαλυπτικά για το τι περιμένει τους φορολογούμενους είναι τα παρακάτω παραδείγματα:

Α) Ζευγάρι μισθωτών που ο σύζυγος θα δηλώσει ετήσιο εισόδημα 21.000 ευρώ και η σύζυγος 14.000 ευρώ (συνολικά 35.000) και θα προσκομίσουν παραστατικά για αφορολόγητες δαπάνες ύψους 8.000 ευρώ. Πέραν της αυξημένης παρακράτησης φόρου στις μηνιαίες αποδοχές από την 1-1-2012, το τρέχον έτος θα κληθούν να πληρώσει επιπλέον φόρο:
560 ευρώ για την εισφορά αλληλεγγύης του 2011 (420 ευρώ ο άνδρας με συντελεστή 2% επί του εισοδήματος των 21.000 ευρώ και 140 ευρώ η σύζυγος με συντελεστή 1% επί του 14.000 ευρώ)
920 ευρώ (460 ευρώ ο σύζυγος και άλλα 460 ευρώ η σύζυγος) λόγω της αναδρομικής από την 1-1-2011 μείωσης του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 από τα 12.000 ευρώ. Επισημαίνεται ότι για το 2011 έχει παρακρατηθεί αυξημένος φόρος για ένα εξάμηνο (μετά την 1η Ιουλίου) με βάση το αφορολόγητο των 8.000 ευρώ και σύμφωνα με τον νόμο ο επιπλέον φόρος για το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ που ισχύει από την 1-1-2011 θα συνυπολογισθεί στην εκκαθάριση της φετινής φορολογικής δήλωσης.
800 ευρώ επιπλέον φόρο λόγω του περιορισμού της έκπτωσης στο 10% από 20% για τις αφορολόγητες δαπάνες των 8.000 ευρώ. Με το 20% η μείωση φόρου ήταν 1.600 ευρώ, ενώ με το 10% πέφτει στα 800 ευρώ.

Συνολικά, το συγκεκριμένο ζευγάρι θα κληθεί να πληρώσει επιπλέον φόρο 2.280 ευρώ.

Β) Ζευγάρι με δηλωθέν ετήσιο εισόδημα 50.000 ευρώ (ο σύζυγος ελεύθερος επαγγελματίας με εισόδημα 36.000 ευρώ και η σύζυγος μισθωτός με εισόδημα 14.000 ευρώ) που προσκομίζει στην εφορία παραστατικά για αφορολόγητες δαπάνες 12.000 ευρώ.

Το ζευγάρι θα κληθεί να καταβάλλει επιπλέον:
500 ευρώ για το τέλος επιτηδεύματος
860 ευρώ για την εισφορά αλληλεγγύης του 2011
920 φόρο εισοδήματος λόγω αναδρομικής μείωσης του αφορολόγητου ορίου
1.200 ευρώ λόγω της περικοπής της έκπτωσης από τον φόρο στο 10% από 20% για τις αφορολόγητες δαπάνες των 12.000 ευρώ

Συνολικά το παραπάνω ζευγάρι θα επιβαρυνθεί με επιπλέον φόρο 3.480 ευρώ.

πηγή:imerisia.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Telegraph: «Περήφανη αλλά αδύναμη: η Ελλάδα που αγαπώ»

Μπορεί η Ελλάδα να είναι το «κακό παιδί» της Ευρώπης, αλλά αξίζει τη συμπάθεια όλων, παρά την τιμωρία, είναι το μήνυμα που στέλνει ο βρετανός John Humphrys, σε άρθρο του στην εφημερίδα Telegraph.


«Η Ελλάδα είναι ακόμη το κακό παιδί της Ευρώπης», αναφέρει ο Humprys, που εδώ και χρόνια...


έχει αγοράσει ένα σπίτι στην Πελοπόννησο, ενώ ο γιος του είναι παντρεμένος με Ελληνίδα και μένει μόνιμα στην Αθήνα.


Ο αρθρογράφος εδώ και 20 χρόνια έρχεται στη χώρα μας, κάτι που του επιτρέπει να έχει ξεκάθαρη γνώμη για τα καλά και τα κακά του τόπου. 


Το πρώτο κακό είναι η διαφθορά, ενώ το δεύτερο είναι η ανικανότητα.


Πρώτοι στη διαφθορά είναι πολιτικοί και ισχυροί επιχειρηματίες, ενώ ακολουθούν δημόσιοι υπάλληλοι, που πολλές φορές είναι «φαντάσματα». 


Δεν εργάζονται, αλλά πληρώνονται, επειδή κάποιος συγγενείς έχει εκλεγεί τοπικός άρχοντας


Ένα τοξικό μείγμα νεποτισμού, φοροδιαφυγής, περιστατικών δωροδοκίας, απληστίας, γκροτέσκο ανικανότητας και ασφυκτικής γραφειοκρατίας.


Ωστόσο, οι Έλληνες δεν δημιούργησαν μόνοι τους την καταστροφή. Χρειάστηκε να συμβάλλουν σε αυτό και πανίσχυρες επενδυτικές τράπεζες, που έκαναν τα στραβά μάτια και μαγείρευαν τα στοιχεία, καθώς και ξένες κυβερνήσεις, που ενώ γνώριζαν ότι το πλοίο έπεφτε στα βράχια, ήταν ευτυχείς να το βλέπουν εξυπηρετώντας τα συμφέροντά τους.


Την ίδια ώρα, οι Έλληνες πολίτες κάνουν ό, τι καλύτερο μπορούν. Νιώθουν δικαίως προδομένοι από τους πολιτικούς τους και από τους ηγέτες της ΕΕ, κυρίως τους Γερμανούς και αισθάνονται οργή. 


Υπάρχουν αυτοί που διαμαρτύρονται, επειδή δεν μπορούν να καταλάβουν το λόγο για τον οποίο ένας εκλεγμένος πρωθυπουργός αντικαθίσταται από έναν τεχνοκράτη που επέβαλε μια ξένη δικτατορία.


Οι καθημερινοί άνθρωποι της Ελλάδας άλλωστε δεν αποτελούν το στερεότυπο του φοροφυγά και του τεμπέλη που πίνει ρετσίνα. 


Εργάζονται σκληρά και υποφέρουν από τη λιτότητα.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Καθαρίζει» εκκρεμότητες για όλο το 2011 ο ΕΛΓΑ

«Καθαρίζει» εκκρεμότητες για όλο το 2011 ο ΕΛΓΑ
Για την εξόφληση κάθε είδους εκκρεμότητας του 2011 όσον αφορά στους αγρότες που δικαούνται αποζημίωσης εργάζονται στον ΕΛΓΑ. Οι διαδικασίες προχωρούν με γρήγορο ρυθμό, και στόχος της διοίκησης του οργανισμού είναι, περί τα τέλη Φεβρουαρίου να εξοφληθούν οι αγρότες.
Όπως αναφέρουν από τον ΕΛΓΑ
στο paseges.gr η διαδικασία των πορισμάτων προχωρά κανονικά και το πλέον πιθανό σενάριο, είναι η εξόφληση κάθε εκκρεμότητας για το 2011 μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα, οι τελευταίες ζημιές από τον παγετό του Δεκεμβρίου, που έπληξαν μεταξύ άλλων τις ελιές, για τις οποίες η διαδικασία συγκομιδής συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του έτους.

Θυμίζουμε ότι στις 22 Δεκεμβρίου ο ΕΛΓΑ θα κατέβαλε, στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών, αποζημιώσεις συνολικού ύψους 18 εκατ. ευρώ περίπου.

Οι αποζημιώσεις αφορούσαν ζημιές στη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο που προκλήθηκαν μέχρι και το α’ τετράμηνο του 2011 από διάφορα ζημιογόνα αίτια. Την ίδια ημερομηνία καταβάλλονται και Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις ΠΣΕΑ για τα προγράμματα: «Ετήσιο 2006», «Ετήσιο 2007», «Πυρκαγιές 2007», «Πυρκαγιές 2008», «Α΄ τρίμηνο 2008», «Απρίλιος –Δεκέμβριος 2008» και «Φουζικλάδιο 2009».
Διαβάστε Περισσότερα »

«Μπλόκο» στα αγροτικά φωτοβολταϊκά

«Μπλόκο» στα αγροτικά φωτοβολταϊκά
Εμπόδια εξακολουθούν να τίθενται στην εγκατάσταση σταθμών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε γη υψηλής παραγωγικότητας, παρά τις σχετικές εγκυκλίους των υπουργείων Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης. Αποτέλεσμα, η χρονική καθυστέρηση, που δημιουργεί ασφυκτικά πλαίσια στις προθεσμίες συμβάσεων σύνδεσης των φωτοβολταϊκών σταθμών για επαγγελματίες αγρότες.
Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι οι πολεοδομίες αγνοούν την εγκύκλιο που υπέγραψε και τους απέστειλε στις 14 Δεκεμβρίου ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιάννης Δριβελέγκας, με αποτέλεσμα να σταματήσει η χορήγηση της έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας σε επενδυτές, οι οποίοι ενδιαφέρονται να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά σε γη υψηλής παραγωγικότητας.

Όπως έγραφε το paseges.gr στις 10/11/2011, «σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες απαγορευτικό σε όσους αγρότες ή άλλους επενδυτές θελήσουν να προχωρήσουν στο εξής στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε γη υψηλής παραγωγικότητας βάζει τροπολογία που περιέλαβε στο νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η εν λόγω τροπολογία ακυρώνει ουσιαστικά και μέχρι τουλάχιστον να δημοσιευθεί η σχετική ΚΥΑ την προηγούμενη ρύθμιση που είχε εισάγει στο νόμο 3581/2010 για τις ΑΠΕ η κα Τ. Μπιρμπίλη και η οποία έδινε το πράσινο φως για την εγκατάσταση φ/β σε γη υψηλής παραγωγικότητας μέχρι ποσοστού 1% ανά νομό.
Πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πρόβλημα αφορά κυρίως σε όσους επενδυτές-αγρότες ή μη- θέλησαν να εξασφαλίσουν τα σχετικά έγγραφα και τις αδειοδοτήσεις από το Σεπτέμβριο και μετά ή όσους θελήσουν να πράξουν κάτι τέτοιο στο άμεσο μέλλον. Κι αυτό γιατί πολλές πολεοδομίες ήδη αρνούνται να προχωρήσουν στην έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας για τέτοιες περιπτώσεις, ενώ άλλες που το έπραξαν πιθανότατα δεν γνώριζαν ή δεν είχαν ενημερωθεί για την τροπολογία Σκανδαλίδη».
Εγκύκλιος ΥΠΑΑΤ

Για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιάννης Δριβελέγκας απέστειλε στις 14 Δεκεμβρίου 2011 σε όλες τις Περιφέρειες και τις αρμόδιες υπηρεσίες διευκρινιστική εγκύκλιο, η οποία έχει εκδοθεί από τη Γενική Διεύθυνση Γεωργικών Εφαρμογών και Έρευνας – Διεύθυνση Χωροταξίας και Προστασίας Περιβάλλοντος του ΥΠΑΑΤ, με την οποία διευκρίνιζε ότι δεν πρέπει να ερμηνεύεται η τροπολογία ότι αφορά την εγκατάσταση ΑΠΕ και συνεπώς θα πρέπει να δίνουν οι πολεοδομίες τις απαραίτητες εγκρίσεις εργασιών μικρής κλίμακας.

Η επιστολή του ΣΕΦ
Από την πλευρά του ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών, με επιστολή του προς το ΥΠΕΚΑ, έχει ζητήσει την αλλαγή του νόμου 4015/2011 καθώς το άρθρο 21 περιορίζει την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών σε γη υψηλής παραγωγικότητας.
Όπως τονίζει ο ΣΕΦ, οι συγκεκριμένες διατάξεις στην ουσία καταργούν ακόμα και επενδυτικά σχέδια που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και απαιτούν μονάχα την έκδοση άδειας εργασιών μικρής κλίμακας. Παράλληλα, τονίζει ότι η οικονομική ζημιά θα είναι μεγάλη για τις εταιρείες του κλάδου και προτείνει μια διαφορετική διατύπωση για το επίμαχο άρθρο.


ΠΑΣΕΓΕΣ: Απαιτείται νομοθετική ρύθμιση

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Τζανέτος Καραμίχας τόνισε στο paseges.gr ότι απαιτείται νομοθετική ρύθμιση για το θέμα, καθώς η εγκύκλιος δεν έφερε αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον δημιουργούνται ασφυκτικά πλαίσια στις προθεσμίες συμβάσεων σύνδεσης των φωτοβολταϊκών σταθμών των επαγγελματιών αγροτών και δεν θεωρείται αρκετή η δίμηνη παράταση που εξασφάλισε για λογαριασμό των αγροτών η ΠΑΣΕΓΕΣ έπειτα από σχετική παρέμβαση του Τζανέτου Καραμίχα στον υφυπουργό Περιβάλλοντος, κ. Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος και ανταποκρίθηκε θετικά.

Σημειωτέον ότι η ΠΑΣΕΓΕΣ ζήτησε τότε 6 μήνες παράταση.
Αλέξανδρος Μπίκας
mpikas@paseges.gr
  http://www.paseges.gr
 http://newfarm-greece
Διαβάστε Περισσότερα »

Πως μας έκαψαν οι Τούρκοι: Οι τρόποι, οι πρακτικές και μερικά από τα πρόσωπα που χρησιμοποίησε το τουρκικό κράτος

Του Σάββα Καλεντερίδη
Τη δεκαετία του 1990, το τουρκικό κράτος, για να εξουδετερώσει το κουρδικό εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα, μη μπορώντας να αντιμετωπίσει τους Κούρδους αντάρτες, πυρπόλησε και κατέστρεψε περίπου τέσσερις χιλιάδες κουρδικά χωριά και οδήγησε στην προσφυγιά εκατομμύρια ανθρώπους.
Παράλληλα, για να εξουδετερώσει τους Κούρδους διανοούμενους, επιχειρηματίες και πολιτικούς που στήριζαν το εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα, ανέπτυξε μια σειρά παρακρατικών και παραστρατιωτικών μηχανισμών, που στελεχώθηκαν από νεολαίους που επιλέχτηκαν από τις τάξεις των Γκρίζων Λύκων, μαφιόζους και λαθρέμπορους όπλων και ναρκωτικών, οι οποίοι μχανισμοί χρησιμοποιήθηκαν για τη δολοφονία των Κούρδων επιχειρηματιών, διανοουμένων και πολιτικών.
Η όλη διαδικασία έγινε υπό τον απόλυτο έλεγχο του τουρκικού κράτους και με την έγγραφη έγκριση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΣΕΑ).
Αυτοί οι ίδιοι μηχανισμοί, όπως θα δούμε παρακάτω, χρησιμοποιήθηκαν από το τουρκικό κράτος, για την πυρπόληση των δασών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Αυτούς τους μηχανισμούς χρησιμοποίησε η Τανσού Τσιλέρ, συγκεκριμένα ο άνδρας της Οζέρ Τσιλέρ, εκτός από τους παραπάνω «εθνικούς σκοπούς» και για να ελέγξει τη διακίνηση ναρκωτικών προς την Ευρώπη, δουλειά εξαιρετικά προσοδοφόρα, που εξασφάλιζε στην φιλόδοξη πρωθυπουργό και στο κόμμα της εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, με τα οποία χρηματοδοτούσε τον κομματικό μηχανισμό, εξασφαλίζοντας πλεονέκτημα έναντι του Μεσούτ Γιλμάζ.

Το Σουσουρλούκ, η Τσιλέρ και ο Γιλμάζ
Στο ατύχημα του Σουσουρλούκ, που έλαβε χώρα στην ομώνυμη κωμόπολη του νομού Μπαλίκεσιρ, τις 3 Νοεμβρίου 1996, σκοτώθηκε ο Αμπντουλλάχ Τσατλί, ο υψηλόβαθμος αξιωματικός της Ασφάλειας, Χουσεΐν Κοτζαντάγ, και το μοντέλο Γκόντζα Ους, ενώ τραυματίστηκε βαριά ο Σεντάτ Εντίπ Μπουτζάκ, βουλευτής, αρχηγός κουρδικής φατρίας που εξαγοράστηκε από το τουρκικό κράτος.
O Mεσούτ Γιλμάζ, μετά το ατύχημα στο Σουσουρλούκ (3-4 Νοεμβρίου 1996), βρήκε την ευκαιρία να χτυπήσει την Τσιλέρ στο δυνατό και ταυτόχρονα αδύνατό της σημείο και εκμεταλλευόμενος τις αποκαλύψεις που ακολούθησαν του ατυχήματος, ζήτησε δημόσια το ξήλωμα του παρακρατικού μηχανισμού. Μετά από λίγες ημέρες (24 Νοεμβρίου 1996), ευρισκόμενος στη Βουδαπέστη, δέχτηκε επίθεση και γρονθοκοπήθηκε από παρακρατικούς της συμμορίας των Γκρίζων Λύκων (φώτο), για να σταματήσει τις ενέργειες αποκάλυψης και αποκαθήλωσης του ελεγχόμενου από την Τσιλέρ βαθέος κράτους.

Γιατί έκανε τη δήλωση ο Γιλμάζ
Ο Αϋχάν Τσαρκίν είναι ένας εκ των σωματοφυλάκων του βουλευτή Σεντάτ Εντίπ Μπουτζάκ, αστυνομικών των Ειδικών Μονάδων της τουρκικής αστυνομίας, που σύμφωνα με τις δικές του ομολογίες συμμετείχε σε εκατοντάδες δολοφονίες απλών Κούρδων πολιτών, ενώ κατηγορήθηκε για συμμετοχή στη δολοφονία του Ομέρ Λιουτφού Τοπάλ, βασιλιά των Καζίνο της Τουρκίας.
Ο Τσαρκίν, τις αρχές του 2011, άρχισε να κάνει αποκαλύψεις για την εμπλοκή των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών σε δολοφονίες απλών πολιτών και προσωπικοτήτων του κουρδικού εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος. Ως αποτέλεσμα των αποκαλύψεών του, ο εισαγγελέας διέταξε τη σύλληψη αρκετών πρώην συναδέλφων του, ενώ έχει αρχίσει ένας κύκλος συζητήσεων γύρω από τα λεγόμενα «ανεξιχνίαστα εγκλήματα» και την εμπλοκή σ’ αυτά των μηχανισμών αυτών του τουρκικού κράτους.
Στα πλαίσια των συζητήσεων αυτών, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Μπιργκιούν Ενβέρ Άυσεβερ, πήρε συνέντευξη από τον Μεσούτ Γιλμάζ, ο οποίος προσπάθησε να παρουσιάσει εαυτόν ως πολέμιο τέτοιων μεθόδων και πρακτικών και ως ουδέποτε συμμετέχοντα στο παιχνίδι της παράνομης δράσης του τουρκικού κράτους και των μηχανισμών του, ενώ ανέφερε ότι η έκθεση και η δίκη που έγινε για το Σουσουρλούκ, στην ουσία σκέπασε αντί να αποκαλύψει και εξουδετερώσει τους μηχανισμούς αυτούς. Σε μια αποστροφή του λόγου του, αναφερόμενος στην Έκθεση Σουσουρλούκ, την χαρακτήρισε ανεπαρκή και είπε ότι «υπάρχουν όλα μέσα εκτός από τα κρατικά μυστικά. Αυτά που εμπίπτουν στα κρατικά μυστικά, είναι θέματα όπως η απόπειρα πραξικοπήματος στο Αζερμοπαϊτζάν και τα αντίποινα στα δάση της Ελλάδος».(Devlet sırrı dışındaki tüm bilgiler raporda var. Devlet sırrı olanlar Azerbaycan’da darbe girişimi, Yunanistan’a orman misillemesi gibi konular.)
Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας, κατά πάσα πιθανότητα ο Μεσούτ Γιλμάζ έκανε την αναφορά στα ελληνικά δάση εκ παραδρομής, και υπό το πρίσμα των ελληνικών αντιδράσεων, υποχρεώθηκε να ανασκευάσει την αρχική του δήλωση.

Η διάρθρωση των μηχανισμών και οι σχέσεις τους με το τουρκικό κράτος
Για να γίνει κατανοητός ο τρόπος με τον οποίο σχετίζονται οι μηχανισμοί της μαφίας και του παρακράτους με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, θα αναφερθούμε σε ορισμένες ενδεικτικές περιπτώσεις, όπου οι πρωταγωνιστές συμμετείχαν σε διάφορες αποστολές που έλαβαν από το τουρκικό κράτος, μεταξύ των οποίων και το κάψιμο ελληνικών δασών, όπως ομολογούν οι ίδιοι.

Ο Μεχμέτ Αγάρ και τα πράσινα διαβατήρια
Ο Μεχμέτ Αγάρ διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Ασφάλειας της Τουρκίας και αργότερα Υπουργός Εσωτερικών και Υπουργός Δικαιοσύνης!!! Ήταν δεξί χέρι της Τανσού Τσιλέρ και του άνδρα της Οζέρ Τσιλέρ, ο οποίος συντόνιζε τη δράση των παρακρατικών μηχανισμών. Ο Αγάρ, ως Γενικός Διευθυντής Ασφάλειας της Τουρκίας αλλά και ως Υπουργός Εσωτερικών, χορήγησε περισσότερο από 200 άδειες οπλοφορίας σε στελέχη της μαφίας, ενώ σε ορισμένους εξ αυτών έδωσε Ταυτότητα Εξειδικευμένου Συνεργάτη της Ασφάλειας και πράσινα διαβατήρια, που χορηγούνται σε υψηλόβαθμους δημοσίους υπαλλήλους. Η ειδική ταυτότητα ήταν για να μην μπορεί να τους ελέγξει κανείς σε ολόκληρη την τουρκική επικράτεια και το πράσινο διαβατήριο για να παίρνουν εύκολα βίζα και να μην κινούν υποψίες στις αρχές των χωρών που επισκέπτονται.
Την ίδια τακτική ακολουθούσε και η ΜΙΤ αλλά και το ΓΕΕΘΑ, για τους συνεργάτες τους που χρησιμοποιούσαν για μαύρες δουλειές και επιχειρήσεις στο εξωτερικό.
Με αυτά τα έγγραφα ήταν εφοδιασμένοι και οι Τούρκοι πράκτορες που τοποθέτησαν βόμβες και έκαψαν τα ελληνικά δάση.

Η περίπτωση του Αμπχάζιου Γιασάρ Οζ
Θα αναφερθούμε στην περίπτωση του Γιασάρ Οζ, γιατί είναι ενδεικτική των μεθόδων που χρησιμοποιεί το τουρκικό κράτος για να στρατολογεί και να αναθέτει αποστολές σε μέλη της μαφίας.
Ο Γιασάρ Οζ κατάγεται από την πόλη Ντούζτσε και έχει μητρική γλώσσα τα αμπχαζικά, αφού έλκει την καταγωγή του από την Αμπχαζία. Είναι ένας από τα στελέχη της μαφίας των Γκρίζων Λύκων που χρησιμοποιήθηκαν από το τουρκικό κράτος για τη διακίνηση και εμπορεία ναρκωτικών στις χώρες τις Ευρώπης, τα οποία ναρκωτικά μετέφεραν στην Ευρώπη οι διπλωματικές και στρατιωτικές αποστολές της Τουρκίας, μέσα σε διπλωματικούς σάκους.
Ο Γιασάρ Οζ, που ήταν από τα πρωτοπαλίκαρα του Μεχμέτ Αγάρ, αν και καταζητούμενος από τις ίδιες τις τουρκικές αρχές για διακίνηση ναρκωτικών, διέθετε Ταυτότητα Εξειδικευμένου Συνεργάτη της Ασφάλειας, άδεια οπλοφορίας αλλά και πράσινο διαβατήριο.
Τον Ιανουάριο του 1994 ο Γιασάρ Οζ συνελήφθη από την Ασφάλεια Κωνσταντινούπολης για κατοχή όπλων και διαβατηρίων που είχαν εκδοθεί στο όνομά του και στο όνομα του συγχωριανού του μεγαλέμπορου ναρκωτικών και επίσημου συνεργάτη της ΜΙΤ, Ταρίκ Ουμίτ. Το εκπληκτικό είναι ότι στο πράσινο διαβατήριο του Οζ, στη θέση επάγγελμα, έγραφε «Τμηματάρχης» του τουρκικού δημοσίου! Τότε, ο ίδιος ο Μεχμέτ Αγάρ τηλεφώνησε στον υποδιοικητή Ασφάλειας Κωνσταντινούπολης, Μεστάν Σενέρ, και ζήτησε να αφεθεί αμέσως ελεύθερος, γιατί θα του ανατεθούν σημαντικές αποστολές από το κράτος.
Μια από τις αποστολές, ήταν η διοργάνωση της δολοφονίας ενός αντικαθεστωτικού. Ο Γιασάρ Οζ, σύμφωνα με μαρτυρία του συλληφθέντος δράστη, Τζουνεΐτ Σίγντενιζ, που ήταν μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Τουρκικές Ταξιαρχίες Εκδίκησης (Türk İntikam Tugayı, TİT), του έδωσε διαβατήριο και ήταν ο διοργανωτής της απόπειρας δολοφονίας του Τούρκου αλεβίτη πολιτικού πρόσφυγα Ναζίφ Μποσταντζί, στο Λονδίνο, το Δεκέμβριο του 1994.
Άλλη μια αποστολή ήταν η παρακάτω. Στις 6 Δεκεμβρίου 1995, στις ΗΠΑ, ενώ προσπαθούσε να πουλήσει μεγάλη ποσότητα ηρωίνης σε αγοραστές που ήταν στελέχη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών των ΗΠΑ, γνωστή ως DEA, διέφυγε τη σύλληψη, ενώ οι συνεργάτες του Erdal Aydın, Mehmet Ercengiz και Metin Dokur συνελήφθησαν. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο Γιασάρ Οζ διέφυγε τη σύλληψη κατόπιν συμφωνίας της ΜΙΤ με τις αμερικανικές αρχές.
Μετά το ατύχημα του Σουσουρλούκ 9Νοέμβριος 1996), όπου σκοτώθηκε ο Αμπντουλλάχ Τσατλί, εξ αγχιστείας συγγενής του Οζ και επικεφαλής της ομάδας των μαφιόζων, ο οποίος διέθετε ειδικό γραφείο στο κτίριο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης (!), ο εισαγγελέας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του Οζ για «διάπραξη εγκλήματος και συμμετοχή σε συμμορία», για «σύνταξη λαθραίων εγγράφων», «για κατοχή όπλων και εκρηκτικών» και για «λαθρεμπόριο ναρκωτικών».
Τελικά, ο Γιασάρ Οζ παραδόθηκε αυτοβούλως στην Ασφάλεια στις 8 Μαρτίου 1997, αφού προηγουμένως προανήγγειλε την παράδοσή του μέσω τηλεφωνικής παρέμβασης σε τηλεοπτική εκπομπή. Πηγαίνοντας στην Ασφάλεια για να παραδοθεί, έδειξε στους δημοσιογράφους και τις τηλεοπτικές κάμερες την άδεια οπλοφορίας που είχε την υπογραφή του υπουργού Εσωτερικών Μεχμέτ Αγάρ,
μια έγκυρη ταυτότητα με τη φωτογραφία του, που είχε βγει στο όνομα Turan Altınörs, μια έγκυρη άδεια οδηγήσεως στο όνομα Cenap Aksan και το πράσινο διαβατήριο που είχε εκδοθεί στο όνομά του.
Εκεί ο Οζ δήλωσε το περίφημο «Όταν μας βάζανε να καίμε τα ελληνικά δάση ήμασταν καλοί, τώρα μας βάζουν φυλακή».
Ο Οζ, στο δικαστήριο όπου δικαζόταν για διακίνηση ναρκωτικών στο εξωτερικό, είπε ότι ασχολήθηκε με τη διακίνηση ναρκωτικών για λόγους που δεν μπορεί να αποκαλύψει στο δικαστήριο, ενώ στη δίκη για το σκάνδαλο Σουσουρλούκ ανέφερε ότι ασχολήθηκε με τη διακίνηση ναρκωτικών, για να συλλέγει πληροφορίες για το ΡΚΚ, επ’ ωφελεία του τουρκικού κράτους.

Η περίπτωση του Χαλούκ Κιρτζί
Ο Χαλούκ Κιρτζί, ένας εκ των δολοφόνων των επτά αριστερών φοιτητών στην Κωνσταντινούπολη, το 1978, είναι ένα άλλο «επιφανές» στέλεχος της μαφίας των Γκρίζων Λύκων και εκ των συνεργατών του Τσατλί. Μετά το θάνατο του Τσατλί στο ατύχημα του Σουσουρλούκ, ο Κιρτζί παρενέβη τηλεφωνικά σε τηλεοπτική εκπομπή του σταθμού ΗΒΒ, τις 15 Δεκεμβρίου 1996 και είπε τα εξής: «Τώρα θα ήθελα να είμαι κι εγώ εκεί, για να υπερασπιστώ τον Τσατλί. Με τον Τσατλί αναλάβαμε να χτίσουμε ως συναιτέροι τα σπίτια των προσφύγων του 1991 (από τη Βουλγαρία, σ.τ.μ.). Αναλάβαμε και εκτελέσαμε μυστικές αποστολές για το κράτος.
Όσοι στρέφονται εναντίον του Τσατλί, δεν ξέρουν για τον άνθρωπο που σκοτώθηκε στη μέση του δρόμου και τις πυρκαγιές που ξέσπασαν το 1994 σε μια χώρα;»
Οι τουρκικές εφημερίδες τότε έγραψαν ότι «ο άνθρωπος που σκοτώθηκε στη μέση του δρόμου» ήταν ο Αγκόπ Αγκοπιάν, που σκοτώθηκε από άγνωστους στην Αθήνα, το 1988, ενώ οι «πυρκαγιές που ξέσπασαν το 1994 σε μια χώρα», ήταν οι πυρκαγιές που κατέκαψαν τα δάση της Ρόδου.

Η περίπτωση του Καχραμάν (Ήρωας)
Ο επί δεκαετίες αρθρογράφος της Χουριέτ και της Μιλλιέτ και εκλεκτό παιδί των μηχανισμών του βαθέος κράτους, Εμίν Τσολασάν (Emin Colasan), στο βιβλίο του «Έτσι έκαν δημοσιογραφία: Όσα έζησα», που εκδόθηκε το 2005 από τις εκδόσεις Ντογάν, στο κεφάλαιο «Καχραμάν», που σημαίνει ήρωας, αναφέρεται στη συζήτηση που είχε με έναν πράκτορα της ΜΙΤ, ο οποίος είχε την κωδική ονομασία Σαμπάχ Κετενέ.
Ο Κετενέ, που ήταν τουρκμενικής καταγωγής, αφού μιλάει για τη συμμετοχή του στον αγώνα εναντίον του Κουρδικού Εθνικοαπελευθερωτικού Κινήματος και στην ομάδα που τοποθέτησε βόμβες στην Ερμπίλ, πρωτεύουσα του αυτόνομου κράτους του Νοτίου Κουρδιστάν (Βορείου Ιράκ), αναφερόμενος στη συμμετοχή του σε τρομοκρατικές ενέργειες που διοργάνωσε και εκτέλεσε η ΜΙΤ στην Ελλάδα, λέει τα εξής στον Τούρκο δημοσιογράφο:
«Αφού στείλαμε ξεχωριστά τα υλικά, περάσαμε στην χώρα αυτή (Ελλάδα). Τοποθετήσαμε μερικές βόμβες σε τουριστικές περιοχές, οι οποίες άδειασαν από τουρίστες αμέσως μετά τις εκρήξεις. Στην πρωτεύουσα εξερράγη μια βόμβα μπροστά από το μετρό και ο κόσμος πανικοβλήθηκε. Μετά, αν προσέξατε, σ’ αυτή τη χώρα ξέσπασαν πολλές πυρκαγιές. Κρίμα στα ωραία μου δάση. Όμως, με όλα αυτά, η γειτονική μας χώρα που μας σαμποτάρει, διαπίστωσε ότι το τίμημα γι’ αυτό είναι ακριβό και ότι θα θερίζει ότι σπέρνει».
Να σημειωθεί ότι ο στρατολογημένος και εκπαιδευμένος από τη ΜΙΤ Κετενέ, που ήταν Τουρκμένιος του Νοτίου Κουρδιστάν, σκοτώθηκε από τους Κούρδους στο Κιρκούκ, το 2006!
http://infognomonpolitics.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Ένα δηλητήριο μέσα μας..Coca Cola!!!


Tα πρώτα 10 λεπτά:

10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας. Είναι το 100% της προτεινόμενης ημερήσιας δόσης...
Ο λόγος που δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ, που κόβει τη γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας...


20 λεπτά:

Το ζάχαρό σας προκαλεί μια έκρηξη ινσουλίνης.. Το συκώτι σας ανταποκρίνεται σε αυτό, μετατρέποντας όση ζάχαρη μπορεί σε λίπος (και υπάρχει πολύ ζάχαρη αυτή τη στιγμή).


40 λεπτά:

Η απορρόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί. Οι κόρες σας διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνεται και το συκώτι συνεχίζει να ρίχνει ζάχαρη στο αίμα. Οι δέκτες αδενοσίνης στον εγκέφαλό σας φράζουν αποτρέποντας την υπνηλία.


45 λεπτά:

Το σώμα σας ανεβάζει την παραγωγή ντοπαμίνης, ερεθίζοντας τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλό σας. Είναι ο ίδιος τρόπος που λειτουργεί και η ηρωίνη.


60 λεπτά:

Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στο έντερό σας, παρέχοντας μιας περαιτέρω ώθηση στο μεταβολισμό. Αυτό γίνεται από τις υψηλές δόσεις της ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που αυξάνουν επίσης τη νεφρική αποβολή του ασβεστίου.


70 λεπτά:

Οι διουρητικές ιδιότητες της καφεΐνης κάνουν παιχνίδι (σας κάνει να πρέπει να κατουρήσετε). Τώρα βεβαιώνεται ότι θα εκκενώσετε το συνδεμένο ασβέστιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο που διαφορετικά θα πήγαινε στα κόκκαλά σας, καθώς επίσης το νάτριο, τον ηλεκτρολύτη και το νερό...


80 λεπτά:

Δεδομένου ότι η αναστάτωση μέσα σας πεθαίνει, θ' αρχίσετε να έχετε στέρηση ζάχαρης. Μπορεί να γίνετε οξύθυμοι ή και αργόστροφοι. Έχετε επίσης τώρα, κυριολεκτικά, κατουρήσει όλο το νερό που περιείχε η Coke , μαζί με τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που το σώμα σας θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει για να ενυδατώσει το σύστημά σας ή να χτίσει ισχυρά κόκκαλα και δόντια.

Πως η Coca Cola και η Pepsi μας "ΒΟΗΘΟΥΝ":

Μπορείς να καθαρίσεις μια τουαλέτα:
Καταβρέξτε με ένα κουτάκι Coca-Cola την λεκάνη της τουλέτας. 1 ώρα μετά θα λάμπει από καθαριότητα. Το κιτρικό οξύ της Coke εξαφανίζει όλες τις χρωστικές κηλίδες από τις πορσελάνες.

Μπορείτε να αφαιρέσετε την σκουριά από τον προφυλακτηρα του αυτοκινήτου σας:
Τρίψτε τον προφυλακτήρα με ένα τσαλακωμένο αλουμινοχαρτο, βουτηγμένο στην Coca-Cola.
Καθαρίστε τους πόλους της μπαταρια του αυτοκινητου από την διάβρωση:
Ρίξτε ένα κουτάκι Coca-Cola πάνω στους πόλους της μπαταρίας για να εξαφανίσετε την διάβρωση...

Η σκουριά φεύγει με την πρώτη:
Απλώστε ένα πανί βουτηγμένο στην Coca-Cola στη σκουριά για λίγο χρονικό διάστημα.

Μπορείτε να αφαιρέσετε το γράσο από τα ρούχα:
Ρίξτε ένα κουτάκι Coke πάνω στον λεκέ από γράσσο, μαζί με απορρυπαντικό, και τρίψτε το κυκλικά. Η Coca-Cola/Pepsi θα βoηθήσει να εξαφανιστεί ο λεκές.

Μπορεί επίσης να εξαφανίσει την θολούρα από το παρμπρίζ σας!

Αυτό το κατασκεύασμα το πίνουμε!

Φυσικά το χρησιμοποιούμε για να καθαρίζουμε και τους λεκέδες μας.

Και πληρώνουμε γι' αυτό!

Σωστά?

Πληροφοριακά:

Ο μέσος όρος pH των αναψυκτικών, π.χ. Coke & Pepsi είναι 3,4. Αυτή η ποσότητα οξύ είναι αρκετά δυνατή να διαλύσει δόντια και κόκαλα! Το σώμα μας σταματάει να χτίζει τα κόκαλα περίπου στην ηλικία των 30. Μετά από αυτή την ηλικία αρχίζει να διαλύει τα κόκαλα κάθε χρόνο μέσα από τα ούρα μας, εξαρτώμενο όμως πάντα από την οξύτητα του φαγητού που λαμβάνει. Το διαλυμένο ασβέστιο καταλήγει από τις αρτηρίες, τα αιμοφόρα αγγεία, το δέρμα, τους ιστούς και τα διάφορα όργανα, στα νεφρά με αποτέλεσμα την δημιουργία της πέτρας στα νεφρά.

Τα αναψυκτικά δεν έχουν καθόλου φυσικά στοιχεία (σε αντίθεση με τις βιταμίνες και το φυσικό νερό). Έχουν περισσότερη ζάχαρη, υψηλότερη οξύτητα και χρωστικά. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να πίνουν ένα αναψυκτικό μετά από κάθε γεύμα.

Φαντάζεστε ποιο είναι το αντίκτυπο?

Το αντίκτυπο:

Το σώμα μας έχει μία ενδεικτική τιμή 370 για την λειτουργία της χώνευσης των ενζύμων. Η θερμοκρασία των αναψυκτικών είναι κατά πολύ μικρότερη από 37, μερικές φορές είναι πολύ κοντά στο 0. Αυτή η διαφορά θερμοκρασίας έχει σαν αποτέλεσμα να επηρεάζεται η διαδικασία των ενζύμων και να δημιουργεί stress στο χωνευτικό μας σύστημα κι αυτό να χωνεύει λιγότερο φαγητό.. Στην πραγματικότητα το φαγητό ζυμώνεται. Το ζυμωμένο φαγητό προκαλεί δυσοσμία, αέρια, αποσύνθεση και δημιουργεί τοξικά, τα οποία απορροφούνται από τα έντερα, κι έτσι περνάνε μέσα στο αίμα απ' όπου διοχετεύεται σε ολόκληρο το σώμα. Αυτή η εξάπλωση των τοξικών βοηθάει στην δημιουργία διαφόρων αρρωστιών.


Μερικά παραδείγματα:

Πριν μερικούς μήνες, έγινε ένας διαγωνισμός στο πανεπιστήμιο Delhi «Ποιος θα πιεί την περισσότερη Coke?» Ο νικητής ήπιε 8 μπουκάλια και πέθανε επί τόπου από την υπερβολική δόση «μελανικής διοξύνης» στο αίμα του και μη επαρκής οξυγονόσεως. Από τότε, ο πρύτανης απαγόρεψε τα αναψυκτικά από την καντίνα του πανεπιστημίου.

Κάποιος έβαλε ένα σπασμένο δόντι σε ένα μπουκάλι Pepsi όπου μετά από 10 ημέρες αυτό διαλύθηκε!

Τα δόντια και τα κόκαλα είναι τα μόνο ανθρώπινα όργανα που μένουν άθικτα αρκετό καιρό μετά από τον θάνατο μας.

Φανταστείτε τι μπορεί να κάνει αυτό το αναψυκτικό στα ευαίσθητα έντερα σας και στο εσωτερικό του στομάχου σας που καταλήγει!



http://www.katohika.gr
http://himaira.blogspot.com

Περίεργα - PERIERGAA
Διαβάστε Περισσότερα »

Τους είπε: "Μουν... και τεμπέληδες"


Ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Ντούμας

Τι αναφέρει το Σωματείο Ειδικών Φρουρών!

   ΠΡΟΣ:                         Προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Κυρία Ράϊκου .
   ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :       Προϊστάμενο Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, κύριο Σακελάκο Ιωάννη
                                        Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, κύριο Τέντε Ιωάννη     

Κυρία Προϊσταμένη
Χθες   Σάββατο   07-01-2012 και περί ώρα 23:30, συνέβησαν κατά χρονική ακολουθία τα παρακάνω πραγματικά γεγονότα, τα οποία πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη όπως έχετε υποχρέωση εκ του Νόμου και να πράξετε τα δέοντα για την αποκατάσταση και προστασία της Δημόσιας Τάξης. Για  το λόγο αυτό ιδιαιτέρως υπαγόμεθα τα παρακάτω :
Στη διασταύρωση των οδών Μιχαλακοπούλου και Μερκούρη συνάδελφοι της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ που περιπολούσαν στην περιοχή αντελήφθησαν Ι.Χ.Ε Μάρκας Mercedes  να παραβιάζει καταφανώς ερυθρό σηματοδότη  με κίνδυνο να προκληθεί τροχαίο ατύχημα. Με φωτεινά και ηχητικά ακολουθούν το όχημα το οποίο συνεχίζει και παραβιάζει τους ερυθρούς σηματοδότες καθ ΄ όλο το μήκος της Βασιλέως Κωνσταντίνου. Αφού παραβίασε διαδοχικά τέσσερεις (4)ερυθρούς σηματοδότες στη διασταύρωση των οδών Καλλιρρόης και Ηλιουπόλεως ,εγκλώβισαν το εν λόγω όχημα και ζήτησαν από τον οδηγό τα νομιμοποιητικά  έγγραφά του. Εκείνος αρνήθηκε και άρχισε να τους εξυβρίζει με τις φράσεις όπως «μουνόπανα», «τεμπέληδες» κ.α κάνοντας παράλληλα ελιγμούς του οχήματος (μπρος- πίσω ) προκειμένου να απεγκλωβιστεί του σημείου.
Οι συνάδελφοι αστυνομικοί ζήτησαν ενισχύσεις ασυρματικά από το κέντρο επιχειρήσεων και ανέφεραν το εν εξελίξει περιστατικό. Σε μια ενέργειά του ο αρνούμενος τον έλεγχο  πολίτης, οδηγώντας το όχημά του,  στράφηκε εναντίον  των αστυνομικών, που βρισκόταν μπροστά του , με αποτέλεσμα να τραυματίσει στο πόδι τον ένα εξ αυτών, θέτοντας παράλληλα σε κίνδυνο την ζωή και σωματική ακεραιότητα των άλλων αστυνομικών. Ο συνάδελφος διακομίσθηκε στο Γ.Σ.Ν  401,όπου και διαπιστώθηκε διάστρεμμα στο πόδι του και του τοποθετήθηκε νάρθηκας.
Ο αρνούμενος τελικώς τον έλεγχο πολίτης ο οποίος επεχείρησε και διέπραξε σειρά ως άνω ποινικών αδικημάτων, πληροφορηθήκαμε ότι είναι ο κ.Κίμων Κουλούρης γνωστός από το παρελθόν ως διατελέσας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υπουργός.
Οι αστυνομικοί συνάδελφοι μετά το περιστατικό δεν μετέβηκαν να καταθέσουν σε  καμιά υπηρεσία, ούτε έλαβαν εντολή να το πράξουν.
Σε επικοινωνία μας οι συνάδελφοι εμπλεκόμενοι στο ως άνω περιστατικό μας ανέφεραν γεγονότα που περιγράφουν αντίσταση και απείθεια, αυτεπάγγελτα αδικήματα για τα οποία δεν κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου.
Αυτά καθ΄αυτά τα περιστατικά, αλλά και η ιδιότητα του αρνούμενου τον έλεγχο πολίτη, έχουν ήδη εγείρει αντιδράσεις για το αν εφαρμόστηκαν οι Νόμοι, όπως   θα εφαρμοζόταν σε κάθε απλό πολίτη.
Παρακαλώ για δικές σας ενέργειες όπως επιτάσσει το άρθρο 25 παραγρ. γ-δ του Ν.1756/88,οι κείμενες ποινικές διατάξεις και το Σύνταγμα των Ελλήνων
 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ