Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Αναρχικοί επιτέθηκαν με γιαούρτια σε 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ


Αναρχικοί επιτέθηκαν με γιαούρτια σε 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚΛίγο μετά τις 10.00 το βράδυ της Πέμπτης 12 Ιανουαρίου, μια ομάδα 15 περίπου ατόμων, εισέβαλε στο Bar Cue στο Παγκράτι όπου είχε προγραμματιστεί συνάντηση 70 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Εκείνη την ώρα στο μπαρ βρίσκονταν περίπου 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι είδαν τους αναρχικούς να σπάνε ποτήρια και να πετούν νερά, γιαούρτια και αυγά, ενώ απειλούσαν με χειρονομίες τους βουλευτές και τους φώναζαν συνθήματα.
Λίγο αργότερα αποχώρησαν οι αναρχικοί, στο σημείο έφτασαν και άντρες της αστυνομίας, ενώ η συνάντηση των βουλευτών διαλύθηκε
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 23.04: Λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ οι βουλευτές που πρόσκεινται στον Ευάγγελο Βενιζέλο, κ.κ. Ο. Κωνσταντινόπουλος, Γ. Ντόλιος, Δημ. Παπουτσής, Η. Καρανίκας και η Σοφία Γιαννακά με την Έλενα Παναρίτη συναντήθηκαν προκειμένου συζητήσουν τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.
Εκείνη την στιγμή εισέβαλαν στο εστιατόριο ομάδα αντιεξουσιαστών, συνεπλάκησαν με την προσωπική ασφάλεια των βουλευτών. Ορισμένοι φώναξαν συνθήματα και εκτόξευσαν γιαούρτια κατά των βουλευτών, ενώ προκλήθηκαν και μικρές υλικές ζημιές στο κατάστημα προτού αποχωρήσουν.
 tsantiri.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Απετράπησαν 226 αυτοκτονίες μέσω διαδικτύου το 2011

Σε 226 περιπτώσεις ανθρώπων που ήταν στα πρόθυρα της αυτοκτονίας ενήργησε αποτελεσματικά το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος την χρονιά που έφυγε.
Εξειδικευμένο αστυνομικό προσωπικό εντόπισε στις ψηφιακές έρευνες του διαδικτύου 226 ανθρώπους που εκδήλωσαν τέτοια πρόθεση και...

προχώρησε άμεσα στις απαραίτητες αστυνομικές ενέργειες για την αποτροπή.
Είναι σημαντική η συνεργασία του προσωπικού της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με εξειδικευμένους επιστήμονες από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που συνδράμουν στη προσπάθειες για τη μετέπειτα ψυχολογική υποστήριξη των ανθρώπων αυτών.
Ενδεικτικά ορισμένες περιπτώσεις αποτροπής αυτοκτονιών είναι οι εξής:
  • Μετά από πολύωρη αναζήτηση σε παραλία της Ανατολικής Αττικής, βρέθηκε 30χρονος, που ετοιμαζόταν να θέσει τέλος στη ζωή του.
  • Ένας 33χρονος βρέθηκε σε ημιλυπόθυμη κατάσταση μέσα σε αυτοκίνητο, έχοντας τη ζώνη του αυτοκινήτου περασμένη γύρω από τον λαιμό του.
  • Μία 33χρονη είχε καταναλώσει μεγάλο αριθμό χαπιών και με άμεση παρέμβαση της αστυνομίας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για νοσηλεία.
  • Μία ανήλικη είχε καταναλώσει μεγάλο αριθμό χαπιών, με σκοπό να θέσει τέλος στη ζωή της και χάριν στην έγκαιρη παρέμβαση της αστυνομίας, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για πλύση στομάχου.
  • Ένας 39χρονος με προβλήματα κώφωσης, ο οποίος βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, του παρασχέθηκε άμεσα ψυχολογική υποστήριξη.
  • Συνολικά επτά (7) περιπτώσεις που είχαν εκδηλώσει την πρόθεση για βιαιοπραγίες, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και κρίθηκε απαραίτητος ο εγκλεισμός τους σε ψυχιατρικές κλινικές.

Αναλυτικά, οι υποθέσεις αποτροπής αυτοκτονίας ανά μήνα, που χειρίστηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι:
Ιανουάριος
6
Φεβρουάριος
14
Μάρτιος
14
Απρίλιος
11
Μάιος
12
Ιούνιος
14
Ιούλιος
18
Αύγουστος
39
Σεπτέμβριος
26
Οκτώβριος
29
Νοέμβριος
16
Δεκέμβριος
27
Συνολικά
226

Υπενθυμίζεται ότι στην Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος λειτουργεί σε 24ωρη βάση, η τηλεφωνική γραμμή 11012, στην οποία οποιοσδήποτε πολίτης, ανώνυμα ή επώνυμα, μπορεί να προσφέρει πληροφορίες για την πρόληψη, αλλά και την άμεση αποτροπή τέτοιων περιπτώσεων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσπαθήστε να αγγίξετε με το ποντίκι τη μύτη του τύπου στη φωτογραφία!!!


Πατήστε εδώ









 eglimatikotita.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιώργος τέλος ! Παραιτείται από πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Γιώργος τέλος ! Παραιτείται απο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Στην απόφαση να παραιτηθεί άμεσα από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και να ανοίξει το δρόμο για την εκλογή νέου προέδρου ο οποίος θα δώσει και την μάχη των επόμενων εκλογών, φαίνεται πως κατέληξε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Συμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του iefimerida.gr, o Γιώργος Παπανδρέου δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες έντονες πιέσεις να μην επιμείνει στο σενάριο της διαρχίας, όχι μόνο απο τους κορυφαίους του κόμματος αλλα και από στελέχη που βρίσκονται πολύ κοντά του ακόμα και από στενούς του συνεργάτες.
Οι τελευταίοι έχοντας αντιληφθει το κλίμα που διαμορφώνεται ενόψη της συνεδρίασης του Πολιτικού αλλα-κυρίως- του Εθνικού Συμβουλίου, φαίνεται πώς τον έπεισαν να παραιτηθεί άμεσα για να μην μπει το ΠΑΣΟΚ στην περιπέτεια του διχασμού. «Πρόεδρε, οι συσχετισμοί που έχουν διαμορφωθεί είναι καταλυτικοί. Αν πάμε σε σύγκρουση θα ηττηθούμε και θα ανοίξει μεγάλο μέτωπο στο κόμμα» φέρεται να του μετέφερε βουλευτής από εκείνους που θεωρείται ότι βρίσκονται πολύ κοντα του.
Από την άλλη πλευρά, τα μηνύματα που πήρε απο κορυφαία στελέχη όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Πέτρος Ευθυμίου, η Βάσω Παπανδρέου, ο Μιχάλης Χρυσοχοιδης, ο Δημήτρης Ρέππας, ο Κώστας Σκανδαλίδης κ.ά ήταν πώς δεν πρόκειται να συναινέσουν σε μεσοβέζικές και διχαστικές λύσεις που θα σπρώξουν ακόμα περισσότερο το ΠΑΣΟΚ στα δημοσκοπικά τάρταρα.
Απέναντι του βρήκε και το σύνολο σχεδόν της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και από τους λεγόμενους «προεδρικούς». Στις συζητήσεις με  τους βουλευτές  από τους οποίους ανέμενε στήριξη συνειδητοποίησε ότι η επιλογή του να παραμείνει στην προεδρία θα συναντούσε μεγάλη αντίδραση και δεν είχε την παραμικρή πιθανότητα να περάσει. Στέλεχος ο οποίος τον στήριξε όλα τα τελευταία χρόνια του είπε χαρακτηριστικα: «Πρόεδρε, δεν πρέπει να δώσεις την εικόνα ότι είσαι κολλημένος στην καρέκλα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ετσι κι αλλιώς μπορείς να εκλεγείς και χωρίς να είσαι στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ».
Ετσι, έλαβε την απόφαση να επισκεφθεί αύριο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, και να ανακοινώσει την παραίτηση του από την προεδρία της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ενώ αμέσως μετά στο Πολιτικό Συμβούλιο αναμένεται να δρομολογηθεί και η παραίτηση του από την προεδρία του κόμματος ανοίγοντας τον δρόμο για την διαδοχή του. Με την κίνηση αυτη θα ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου, που πάντως δεν είναι βέβαιο αν θα γίνει απο την βάση του ΠΑΣΟΚ ή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα ή από ένα διευρυμένο όργανο του κινήματος.
 iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίτιμος Δημότης Λεβαδέων ο Ολυμπιονίκης Δημοσθένης Ταμπάκος


Το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών παράρτημα Βοιωτίας και ο Αθλητικός Κολυμβητικός Όμιλος Λιβαδειάς, σε συνεργασία με το Δήμο Λεβαδέων, την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και το Επιμελητήριο Βοιωτίας διοργανώνουν την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 12:30 στο Κλειστό Γυμναστήριο Λιβαδειάς εκδήλωση με θέμα τον Αθλητισμό.
Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Χρυσός Ολυμπιονίκης του 2004 κ. Δημοσθένης Ταμπάκος, ο οποίος θα ενημερώσει τους μαθητές της Β’θμιας εκπαίδευσης του Δήμου για τα οφέλη του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου (Διοικητήριο) θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις» που εκτός από τον Ολυμπιονίκη κ. Δημοσθένη Ταμπάκο, ομιλητές θα είναι οι κ.κ. Ηλίας Μιχαλαρέας, Πρόεδρος του ΕΣΥΝ, Αλέξανδρος Τσεκουράς, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και Νίκος Πέρρου, Πρόεδρος Γυμναστών Κέρκυρας.
Ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του Δημοσθένη Ταμπάκου στον ελληνικό και παγκόσμιο αθλητισμό, καθώς και για τα μηνύματα που μεταδίδει στους νέους μας με την επιτυχημένη πορεία του στον πρωταθλητισμό και την εν γένει στάση του στον αθλητισμό, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων αποφάσισε να ανακηρύξει τον Χρυσό Ολυμπιονίκη του 2004 επίτιμο δημότη της πόλης. 
 http://orchomenos-press
Διαβάστε Περισσότερα »

Αρμα Βοιωτίας:To ρεπορτάζ του Άλφα για το κλεμμένο ΦΠΑ των αγροτών

Κομπίνα εκατομμυρίων ευρώ από αγρότες



Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Κάποτε ενας αγρότης πουλούσε κουταβάκια. 
Έφτιαξε λοιπόν μια πινακίδα κι όπως έβαζε το τελευταίο καρφί, αισθάνθηκε κάποιον να τον τραβά από το μανίκι.
Γύρισε κι είδε...ένα μικρό αγόρι.
"Κύριε, θέλω να αγοράσω ένα κουταβάκι" είπε το αγόρι.
Ο αγρότης σκέφτηκε λίγο και απάντησε. "Ξέρεις, αυτά τα κουταβάκια
είναι από πολύ σπουδαίους γονείς και στοιχίζουν πολλά χρήματα."
Το αγόρι χαμήλωσε το κεφάλι για ένα λεπτό. Μετά έβγαλε από τη τσέπη του μερικά κέρματα, τα έδειχνε στον αγρότη και ρώτησε "έχω αυτά τα χρήματα. Φτάνουν για να δω τα κουταβάκια;"
Ο αγρότης έβγαλε ένα σφύριγμα και στη στιγμή πετάχτηκε από το σκυλόσπιτο
η μαμά σκύλα κι από πίσω της τρέχοντας πέντε γούνινες μπαλίτσες.
Το αγόρι τα κοιτούσε με μάτια γεμάτα ευτυχία. Ξαφνικά, είδε μια ακόμα γούνινη μπαλίτσα να έρχεται προς το μέρος τους, ακολουθώντας όμως με μεγάλη δυσκολία τα άλλα κουτάβια. Σερνόταν και αγωνιζόταν να τα φτάσει.
"Αυτό θέλω" είπε το αγόρι.
"Μα δεν μπορείς να πάρεις αυτό" είπε ο αγρότης. "Δεν θα μπορέσει ποτέ
να τρέξει και να παίξει όπως τα άλλα κουτάβια".
Το αγόρι έσκυψε και σήκωσε το μπατζάκι του παντελονιού του αποκαλύπτοντας… δύο ατσάλινες λάμες να συγκρατούν το πόδι του και να καταλήγουν σε ένα ειδικό παπούτσι...
"Βλέπετε κύριε" είπε το αγόρι, "ούτε κι εγώ μπορώ να τρέξω πολύ καλά & θα χρειαστεί στη ζωή του κάποιον να το ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ".
Ο αγρότης με δάκρυα στα μάτια έσκυψε, πήρε το κουτάβι και το απόθεσε στην αγκαλιά του αγοριού.
"Πόσο κάνει κύριε;" ρώτησε ο μικρός.
"Τίποτα δεν κάνει αγόρι μου" είπε ο αγρότης,
"ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ Η ΑΓΑΠΗ & ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΨΥΧΗΣ''




/to-gamato
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάθε μέρα 1.480 άνεργοι...

Εφιαλτικός για την ανεργία ο Οκτώβριος του περασμένου έτους. Κάθε ημέρα έχαναν τη δουλειά τους 1.480 άτομα (Πίνακας)
Στο κόκκινο το ποσοστό ανεργίας τον Οκτώβριο που σκαρφάλωσε στο 18,2% από 17,5 τον Σεπτέμβριο και 13,5% τον Οκτώβριο του 2010.
Το σύνολο των απασχολουμένων τον περασμένο Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.065.775 άτομα.
Οι άνεργοι ανήλθαν σε 903.525 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.382.356 άτομα.
Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 303.768 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2010 (-7%) και αυξήθηκαν κατά 14.666 άτομα σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2011 (+0,4%).
Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 219.478 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2010 (+32,1%) και κατά 45.869 άτομα σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2011 (αύξηση 5,3%).
Από τα στοιχεία προκύπτει ότι κατά μέσο όρο κάθε ημέρα του Οκτωβρίου 1.480 άτομα (ή για την ακρίβεια 1.479,6) έχαναν τη δουλειά τους.
Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 118.605 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2010 (αύξηση 2,8%) και μειώθηκαν κατά 57.694 άτομα σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2011 (μείωση 1,3%).


(Ο πίνακας είναι από το thegreekgraph.wordpress.com)
Διαβάστε Περισσότερα »

Την έγδυσε ένας εκσκαφέας! (video)



Η ακρίβεια του χειριστή είναι απίστευτη
0 σχόλια
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα επισκεφθεί τον Εφραίμ στον Κορυδαλλό

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα επισκεφτεί τον Εφραίμ στον Κορυδαλλό

Την απόφασή της να σταθεί αλληλέγγυα στον προφυλακισμένο ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ εξέφρασε η Ιερά Σύνοδος στη σημερινή της συνεδρίαση ενώ αποφάσισε ότι ο Αρχιεπισκόπος Ιερώνυμος θα επισκεφτεί τον ηγούμενο στις φυλακές Κορυδαλλού.
Στην ανακοίνωσή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) κάνει λόγο για «παραβίαση των ιερών θεσμίων και μη τήρηση των εκ του αυτοδιοικήτου του Αγίου Όρους απορρεόντων καταστατικών όρων» και σημειώνει ότι προφυλάκιση έπληξε το κύρος της Εκκλησίας.
«Το γεγονός τούτο, το οποίο έχει καίρια πλήξει το κύρος της Εκκλησίας μας και δικαιολογημένως έχει βαθύτατα λυπήσει το ορθόδοξο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ελλάδος και πέραν των ορίων αυτής, ταυτοχρόνως έχει προκαλέσει και σοβαρό προβληματισμό και αυστηρά κριτική διακεκριμένων επιστημόνων του νομικού κόσμου»  αναφέρεται στην ανακοίνωση, και στη συνέχεια η Ιερά Σύνοδος εκφράζει «τη συμπάθεια απάντων των μελών Αυτής προς τον δοκιμαζόμενο καθηγούμενο, εκφράζουσα άμα και την ευχή και την ελπίδα όπως σύντομα επανεξετασθεί ψυχραιμότερα το ενδεχόμενο αποφυλακίσεώς του».
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η Εκκλησία της Ελλάδας παίρνει επίσημα θέση υπέρ του προφυλακισμένου ηγούμενου ο οποίος κατηγορείται για κακουργηματικές πράξεις στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Εντός των επόμενων ωρών, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, αναμένεται ανακοίνωση από την Ιερά Σύνοδο για τον χρόνο της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου στις φυλακές Κορυδαλλού.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΣΥΝ Βοιωτίας:«Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις. ΝΑΙ στον αθλητισμό- ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά»




image
Το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ (ΕΣΥΝ) – παράρτημα Βοιωτίας
και ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (ΑΚΟΛ)
διοργανώνουν ημερίδα με θέμα:
«Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις. ΝΑΙ στον αθλητισμό- ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά»
που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012 στη Λιβαδειά με τη συμμετοχή του ολυμπιονίκη Δημοσθένη Ταμπάκου.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Κλειστό Γυμναστήριο Λιβαδειάς ώρα 12.30
  • Παρουσίαση αθλητικών προγραμμάτων Γυμναστικής από τμήματα του ΑΚΟΛ
  • Ο χρυσός ολυμπιονίκης του 2004 στους κρίκους Δημοσθένης Ταμπάκος θα συναντηθεί με τους μαθητές των σχολείων Β/βάθμιας εκπαίδευσης της Λιβαδειάς και θα συνομιλήσει μαζί τους για τον αθλητισμό και τις προσωπικές του εμπειρίες

Αίθουσα Διοικητηρίου ώρα 18.00
  • Έναρξη της ημερίδας
  • Απονομές τιμητικών διακρίσεων στον αθλητή
  • Ομιλία του Δημοσθένη Ταμπάκου για τον αθλητισμό
  • Ομιλίες διακεκριμένων αθλητών της πόλης
  • Ομιλία του Ηλία Μιχαλαρέα, Δρ. Ψυχολογίας, Δρ. Γεωγραφίας, Προέδρου του ΕΣΥΝ για τα ναρκωτικά
  • Ομιλία της διατροφολόγου Αλεξάνδρας Τσεκουρά με θέμα Αθλητισμός- Υγεία και διατροφή
  • Ομιλία από τον Νίκο Πέρρο, Πρόεδρο Γυμναστών Κέρκυρας, Προέδρου του παραρτήματος Κέρκυρας του ΕΣΥΝ για το ντόπινγκ
  • Ερωτήσεις στους ομιλητές
  • Κλείσιμο της ημερίδας
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ - Κίνδυνος στο Facebook: Μην αλλάζετε χρώμα στο προφίλ σας!

Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΗΜ.ΑΡΙΣΤΕΡΑ.: Μέσα στην οικονομική εξαθλίωση 10 δισ. ευρώ για αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού;


 
ΔΗΜ.ΑΡ.: Μέσα στην οικονομική εξαθλίωση 10 δισ. ευρώ για αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού;
Για το αν η χώρα μας είναι στην οικονομική θέση να προβεί σε αγορά μαχητικών αεροσκαφών, αναρωτιούνται ο πρόεδρος και οι βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ., με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Άμυνας επικαλούμενοι σχετικό ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Die Ziet.

Το κείμενο της ερώτησης υπογράφουν ο Φώτης Κουβέλης, ο Θανάσης Λεβέντης, ο Νίκος Τσούκαλης και ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Το BriefingNews επικοινώνησε με συνεργάτη του πρόεδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, ο οποίος επιβεβαίωσε το πολύ σοβαρό αυτό θέμα…

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

Σύμφωνα με δημοσίευμα της έγκυρης γερμανικής εφημερίδας Die Zeit, η χώρα μας μέσω της δανειακής σύμβασης ύψους 130 δις ευρώ από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωσης, «θα μπορούσε να δαπανήσει εκ νέου 4 δις ευρώ για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών. Για την αγορά φρεγατών, ελικοπτέρων και υποβρυχίων θα μπορούσαν να επενδυθούν πολλά ακόμη δισεκατομμύρια ευρώ».

Στο μακροσκελές ρεπορτάζ της, η εφημερίδα επικαλείται ελληνικούς κύκλους του Υπουργείου Άμυνας, ως πηγές, οι οποίες, μάλιστα, φέρονται να «ομιλούν ιδιαιτέρως ανοιχτά για τα εν λόγω εσωτερικά ζητήματα». Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για την αγορά μέχρι και 60 μαχητικών αεροσκαφών τύπου Eurofighter με εκτιμώμενο κόστος περί τα 3,9 δις ευρώ, γαλλικών φρεγατών με κόστος άνω των 4 δις ευρώ, γερμανικών υποβρυχίων κόστους 2 δις ευρώ, καθώς και περιπολικών του λιμενικού για 400 εκατομμύρια ευρώ. Άλλα 400 εκατ. ευρώ, αναφέρεται στο δημοσίευμα, θα κοστίσει ο αναγκαίος εκσυγχρονισμός του ελληνικού στόλου. Επίσης υπάρχουν ελλείψεις σε πυρομαχικά για τα άρματα μάχης τύπου Leopard, ενώ δύο αμερικανικά ελικόπτερα Apache πρέπει να αντικατασταθούν.

Η εφημερίδα καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι «με την εκταμίευση της νέας δόσης ύψους 80 περίπου εκατομμυρίων ευρώ τον Μάρτιο, είναι αντικειμενικά υπαρκτή η πιθανότητα νέων συμφωνιών για την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού».

Με δεδομένο ότι στην τρέχουσα πολιτικοοικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας, είναι αδιανόητο από τη μία να περικόπτονται συντάξεις, να κόβονται μισθοί, να καταργούνται δικαιώματα και να καταλύεται το κοινωνικό κράτος και από την άλλη, να υπάρχουν, στο βαθμό που ευσταθούν οι πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας, σκέψεις για την αγορά εξοπλισμών και στρατιωτικού υλικού στο άμεσο διάστημα ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων.

Με βάση τα προαναφερόμενα,

ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Επιβεβαιώνει ή διαψεύδει τα ως άνω αναφερόμενα, τα οποία δημοσιεύει η εφημερίδα die Zeit και αναπαράγονται από το σύνολο του γερμανικού τύπου;

-Σε πόσες και ποιες αγορές αμυντικού εξοπλισμού προσανατολίζεται η κυβέρνηση στο άμεσο διάστημα και με ποιο κόστος;
Διαβάστε Περισσότερα »

Με τον Βέγγο γελούσες, τώρα κλάψε για τον εαυτό σου... (βίντεο)

Στην δεκαετία του 60 ο αείμνηστος Θανάσης Βέγγος γυρνούσε την θρυλική ταινία «πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης» όπου υποδύεται ένα έλληνα φουκαρά που κάνει τα πάντα προκειμένου να εξασφαλίσει ένα μεροκάματο. 


Αλλάζει δουλειές ένα σωρό, τρέχει, τρώει ξύλο, παλεύει, μαθαίνει όσες τέχνες μπορεί, γιατί μάθε τέχνη κι άστηνε κι αν πεινάσεις πιάστην, όπως λέει κι ο λαός, και ανάσα δεν παίρνει. Γιατί σε καμιά δουλειά δεν μπορεί να στεριώσει.

Γενιές και γενιές μεγαλώσαμε με...



αυτή την ταινία και βλέποντας τον αγαπημένο Θανάση Βέγγο γελούσαμε με τα παθήματα του και λέγαμε μα είναι δυνατόν να τα κάνει όλα αυτά για ένα μεροκάματο;

Αμ είναι. Και έτσι όπως πάμε κι εμείς κάπως έτσι θα γίνουμε, ένα κακέκτυπο του Βέγγου που όμως θα τρέχει αλλά δεν θα το απολαμβάνει όπως έκαμε εκείνος. Θα τρέχει και θα βαρυγκωμά. 



Γιατί τότε ο Βέγγος έτρεχε για να εξασφαλίσει τα απολύτως απαραίτητα, το νοίκι του και το φαγητό του.

Εμείς όμως θα τρέχουμε για να εξασφαλίσουμε κι ένα σωρό άλλα που χρεωθήκαμε από μόνοι και άλλα που άλλοι μας χρέωσαν εν αγνοία μας



Και άντε τώρα που τέλειωσαν οι γιορτές πάρε χαρτί και μολύβι και κάνε τον λογαριασμό. 


Να ο λογαριασμός του ΟΤΕ, να η ΔΕΗ με την προσαύξηση, να το κινητό, να οι δόσεις του δανείου για το σπίτι, οι δόσεις για το αυτοκίνητο, να οι δόσεις της κάρτας, να οι νέοι φόροι, να για το ταμείο αλληλεγγύης, να για το πετρέλαιο που τελείωσε, να για το σχολείο του παιδιού, να για το φροντιστήριο, να για το ένα , να για το άλλο, και πάει λέγοντας.

Για να φας τι σου μένει;
Σου μένει κάτι ή σφίγγεις κι άλλο το ζωνάρι;
Πόσα από αυτά όμως που έχεις κληθεί να πληρώσεις αντιστοιχούν στη δική σου ζωή;
Πόσες δόσεις ακόμη πρέπει να πληρώσεις για να εξασφαλίσεις άλλον ένα μήνα;
Για να μην έχεις τις τράπεζες να σε κυνηγάνε, να μην έχεις τις εισπρακτικές να σου μαυρίζουν την μέρα;
Κι άντε κάπως τον μπάλωσες τον Γενάρη, κάπως τα κατάφερες, με τον Φλεβάρη τι γίνεται;
Τι θα κάνεις; Ποια δόση θα αφήσεις πίσω, ποιός θα σε κυνηγάει;
Και με όλο αυτό το άγχος τι κάνεις;
Η δική σου ζωή που είναι; Που υπάρχεις;
Πότε έχεις χρόνο για τον πολύτιμο εαυτό σου; 


Όταν τρέχεις και αγωνιάς για να τα προφτάσεις όλα πότε προλαβαίνεις να χαλαρώσεις και να γελάσει το χειλάκι σου, να γελάσει η ψυχή σου; 


Όταν φοβάσαι εάν θα είσαι εσύ ο επόμενος που κινδυνεύει να απολυθεί πως περιμένεις να απολαύσεις τα γέλιο του παιδιού σου, το όμορφο πρωινό, ή ότι άλλο μέχρι πριν λίγο καιρό μπορεί να σου έφτιαχνε την μέρα;


Κινείσαι στην πόλη μουγγός, αγέλαστος, θλιμμένος. Τίποτε δεν σου προκαλεί έκπληξη, τίποτε δεν σε κάνει να νοιώθεις καλά. 



Ακόμη κι η μουσική που ακούς που κάποτε σου άρεσε τόσο τώρα σε «ταξιδεύει» λιγότερο. Ή χειρότερα δεν σε ταξιδεύει καθόλου γιατί έπαψες να ακούς μουσική. 


Δεν διαβάζεις πια στις μετακινήσεις σου όπως έκανες παλιότερα, δεν μπορείς να συγκεντρωθείς γιατί το μυαλό σου 24 ώρες το 24ωρο κάνει λογαριασμούς, προσθέσεις κι αφαιρέσεις


Δε φλερτάρεις με άλλους ανθρώπους που τυχαία περνάνε δίπλα σου γιατί απλά δεν βλέπεις. Κι αν δεις κατεβάζεις αμέσως το «διακόπτη» γιατί δεν έχεις να φας πως θα βγεις έξω με το «πρόσωπο». Βλέπεις εικόνες γύρω σου που άλλοτε θα σου τραβούσαν την προσοχή αλλά τώρα προσπερνάς, δεν έχεις χρόνο για τίποτε. Δεν έχεις κέφι για τίποτε. Φοβάσαι τα πάντα. Φοβάσαι να ζήσεις. 


Κι έτσι χάνεις την ζωή σου. Τόσο ακριβές είναι οι δόσεις που πρέπει να πληρώσεις τον άλλον μήνα. Είναι η ίδια σου η ζωή. Αλλά δεν το έχεις συνειδητοποιήσει.

Και δεν φταις εσύ. Είναι τόσο μεγάλος ο πόλεμος που δέχεσαι που για να ξεφύγεις θα πρέπει ή να πάρεις τα όρη τα βουνά ή απλά να γίνεις ένας σύγχρονος Διογένης. 



Να βρεις κάπου να κλειστείς για να μην βλέπεις και να μην ακούς. Αλλά δεν θέλεις κάτι τέτοιο για την ζωή σου. Θέλεις να μείνεις και να δώσεις, λες, την μάχη σου. Κι ανοίγεις τηλεόραση για να ενημερωθείς, για να ξεχαστείς, για να μην νοιώθεις τόσο μόνος. Και τι ακούς τους τελευταίους μήνες;

Τα ίδια και τα ίδια, η κρίση που μεγαλώνει, η ακρίβεια που έχει ξεπεράσει τα όρια, οι πολιτικοί μας που δεν μπορούν να συνεννοηθούν, οι Ευρωπαίοι που μας πιέζουν, η Τρόικα που μας ελέγχει, οι τράπεζες μας πίνουν το αίμα, οι άνεργοι που όπως πάμε θα είναι περισσότεροι από τους εργαζόμενους, τα ασφαλιστικά ταμεία που σε λίγο δεν θα μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, οι νέοι φόροι που μας χτυπάνε την πόρτα, οι εκλογές που έρχονται αλλά κανείς δεν ξέρει πότε, ο Γιωργάκης που δε μπορεί να αφήσει την καρέκλα του, ο Σαμαράς που δεν ξέρει τι του γίνεται, ο Εφραίμ που είναι φυλακή για το Βατοπέδι ενώ όλοι οι πολιτικοί απλώς δεν ήξεραν, η Μέρκελ που θέλει το κακό μας, ο Σαρκοζί που την στηρίζει, ο Ομπάμα που σφυρίζει κλέφτικα, οι τούρκοι που μας περιμένουν στη γωνία …και μέσα σε όλο αυτό το χαμό ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ.


Και βλέποντας όλα τα κακά γύρω σου κάνεις το σταυρό σου και συνεχίζεις να πορεύεσαι με τον φόβο στην καρδιά σου και την ζωή σου να κυλάει σαν νερό.
Και δεν καταλαβαίνεις ότι ζωή έχεις μόνο μια. 


Και δεν πρέπει ούτε να την χαραμίσεις ούτε να τους την χαρίσεις.

Ξύπνα και γίνε αυτό που ήσουνα όχι αυτό που θέλουν οι άλλοι να είσαι.

















Διαβάστε Περισσότερα »

Απολογισμός πεπραγμένων για το 2011 από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας


Την 30η Ιανουαρίου 2012 ημέρα Δευτέρα και ώρα 11 και 30΄, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας, οδός Ανιάνων 8, έχει ορισθεί η ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, για τον απολογισμό των πεπραγμένων του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής, σε ότι αφορά την εφαρμογή του ετήσιου προγράμματος δράσης, την οικονομική κατάσταση και τη διοίκηση της Περιφέρειας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ελεγε στους μαθητές να τρώνε κρητικό λάδι και τυρί για να... δυναμώσουν

δασκάλα του σεξ, Κρήτη, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων, αποπλάν

Την παραίτηση της υπέβαλε η ιέρεια του σεξ, η δασκάλα από την Κρήτη που κατηγορείται για αποπλάνηση 15χρονου, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων.
Σύμφωνα με το flashnews.gr η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχημάτισε δικογραφία σε βάρος της 22χρονης, η οποία περιλαμβάνει την κατάθεση του 15χρονου, όπου μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι η 22χρονη συμβούλευε τους ανήλικους να καταναλώσουν ελαιόλαδο και κρητικό τυρί για να... δυναμώσουν.
Η προανάκριση συνεχίζεται για να εντοπιστούν οι ανήλικοι που εμφανίζονται σε άσεμνες φωτογραφίες μαζί της.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ