Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

«Έφαγαν...πύλη» οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ στην Αθωνική πολιτεία

Πήγαν στο Άγιο Όρος όχι για να ανάψουν κερί... αλλά για να ελέγξουν τα έργα που γίνονται στην Αθωνική πολιτεία. 


Δεν τα κατάφεραν να μπουν μέσα όμως γιατί ήθελαν να μάθουν «χαρτί και καλαμάρι»τον ακριβή λόγο της επίσκεψης τους.


Η έφοδος των ανδρών του ΣΔΟΕ...


Θεσσαλονίκης δεν έφερε αποτελέσματα αφού η ιερά κοινότητα συνεδρίασε στις Καρυές και αποφάσισε να μην επιτρέψει τον έλεγχο αν πρώτα δεν πληροφορηθεί τον ακριβή λόγο.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, τo ΣΔΟΕ θέλει να ελέγξει την πρόοδο των έργων τα οποία έχουν γίνει κυρίως με κοινοτικά κονδύλια.


Νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο προϊστάμενος του σώματος δίωξης οικονομικών εγκλημάτων επικοινώνησε με την επιστασία του Αγίου Όρους και έθεσε και επίσημα το αίτημα για έλεγχο των ιερών μονών.


Στην συνέχεια συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι των μονών στις Καρυές, όπως γίνεται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη και αποφάσισαν να μην επιτρέψουν τον έλεγχο αν δεν δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες από το ΣΔΟΕ. 


Η έφοδος βέβαια εμπεριέχει την έννοια του αιφνιδιαστικού...αλλιώς είναι έφοδος συνεννοημένη.
 24gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Παραγράφουν με νόμο την ποινή φυλάκισης του Π. Ψωμιάδη

Νομοσχέδιο που ξεπλένει τις «αμαρτίες» του Παναγιώτη Ψωμιάδη ετοιμάζονται να ψηφίσουν στη Βουλή. 


Τρία άρθρα του επίμαχου νομοσχεδίου παραγράφουν τη ποινή φυλάκισης ενός έτους του Παναγιώτη Ψωμιάδη, του δίνουν τη δυνατότητα να εξαγοράσει την ποινή του και να επιστρέψει στα καθήκοντα του ως περιφερειάρχης!


Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο κατατέθηκε...


την περασμένη Τετάρτη (18/1/12) υπό τον τίτλο «Μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα καταστήματα κράτησης και άλλες διατάξεις» και το οποίο εισήχθη για συζήτηση και ψήφιση με τη διαδικασία του επείγοντος. 


Αν τελικώς ψηφιστεί θα δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις ώστε να παραγραφούν και άλλες υποθέσεις στις οποίες είναι εγκαλούμενος- όπως τα διαβόητα 45άρια- πριν μάλιστα αυτές να φτάνουν στο ακροατήριο. 


Η υπόθεση Ψωμιάδη εκκρεμεί στον Άρειο Πάγο, σε περίπτωση όμως που έως την ψήφιση του νόμου εκδοθεί η απόφαση του Αρείου Πάγου, ακόμη κι αν είναι δυσμενής για τον Ψωμιάδη, το νομοσχέδιο του δίνει τη δυνατότητα να εξαγοράσει την ποινή.


Το νομοσχέδιο ενώ αρχικά είχε κατατεθεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης Μ.Παπαϊωάννου ως τροπολογία στο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, το απέσυρε και αφού επέφερε ορισμένες βελτιώσεις που αφορούσαν την υπό όρους αποφυλάκιση ορισμένων κρατουμένων, το επανέφερε ως αυτόνομο πλέον νομοσχέδιο.


Πιο συγκεκριμένα στο άρθρο 2 του νομοσχεδίου και στην παράγραφο 1 προβλέπονται τα εξής: «Ποινές διάρκειας μέχρι ενός έτους, που έχουν επιβληθεί με αποφάσεις οι οποίες έχουν εκδοθεί μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, εφόσον οι αποφάσεις δεν έχουν καταστεί αμετάκλητες και οι ποινές αυτές δεν έχουν εκτιθεί με οποιονδήποτε τρόπο μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, παραγράφονται και δεν εκτελούνται…». Και συνεχίζει στην παράγραφο 2 νομοθετώντας ότι «οι μη εκτελεσθείσες κατά την παράγραφο 1 αποφάσεις τίθενται στο αρχείο με πράξη του αρμόδιου εισαγγελέα ή δημοσίου κατηγόρου».


Όπως όλα δείχνουν, οι συγκεκριμένες παράγραφοι φωτογραφίζουν την υπόθεση του Ψωμιάδη, ο οποίος καταδικάστηκε τόσο σε πρώτο βαθμό (από το τριμελές εφετείο το Φεβρουάριο του 2009) όσο και σε δεύτερο βαθμό (από το πενταμελές εφετείο τον Απρίλιο του 2011) σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος. 


Η καταδίκη τού επιβλήθηκε, επειδή ως νομάρχης είχε μειώσει τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί από τον προκάτοχό του σε πρατηριούχο για νοθεία καυσίμων κατ’ εξακολούθηση από τις 89.000 ευρώ σε 5.000 ευρώ. Συνέπεια αυτής της καταδίκης του ήταν τον Ιούνιο του 2011 να τεθεί σε προσωρινή αργία. 


Ωστόσο μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου εντός των προσεχών ημερών η ποινή του παραγράφεται και ο ίδιος θα επανέλθει κανονικά στα καθήκοντά του.


Επιπλέον το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στο άρθρο 3 του δίνει τη δυνατότητα να εξαγοράσει την ποινή που θα του επιβληθεί από τον Άρειο Πάγο καθώς αναφέρεται ότι: «Ποινές φυλάκισης που δεν έχουν εκτελεστεί ούτε μετατραπεί μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου και έχουν επιβληθεί για πλημμελήματα με αποφάσεις οι οποίες κατέστησαν αμετάκλητες μετατρέπονται σε χρηματικές ύστερα από αίτηση του καταδικασθέντος…».


Στην περίπτωση που έως την ψήφιση του νόμου εκδοθεί η απόφαση του Αρείου Πάγου, ακόμη κι αν είναι δυσμενής για τον κ. Ψωμιάδη, το προς ψήφιση νομοσχέδιο στο άρθρο 3 τού δίνει τη δυνατότητα να εξαγοράσει την ποινή και να επανέλθει στα καθήκοντά του. 


Ειδικότερα στο επίμαχο άρθρο αναφέρεται ότι «ποινές φυλάκισης που δεν έχουν εκτελεστεί ούτε μετατραπεί μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου και έχουν επιβληθεί για πλημμελήματα με αποφάσεις οι οποίες κατέστησαν αμετάκλητες μετατρέπονται σε χρηματικές ύστερα από αίτηση του καταδικασθέντος…».







Διαβάστε Περισσότερα »

Επιτέθηκαν στους φρουρούς του Γ. Βαρδινογιάννη έξω από τη Νομική

Τραυματίστηκαν οι συνοδοί του Γιώργου Βαρδινογιάννη


Ομάδα νεαρών που βγήκε από τη Νομική επιτέθηκε σε δύο αυτοκίνητα και μία συνοδευτική μοτοσικλέτα του γνωστού επιχειρηματία Γιώργου Βαρδινογιάννη που ήταν σταθμευμένα μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στην οδό Ακαδημίας.


Οι νεαροί...


προκάλεσαν φθορές στα αυτοκίνητα και τη μοτοσικλέτα ενώ τραυμάτισαν και τους συνοδούς του επιχειρηματία.


Στο Πνευματικό Κέντρο επρόκειτο να μιλήσει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος καθυστέρησε να εμφανιστεί για άγνωστο λόγο! 


Στο σημείο κατέφθασαν δυνάμεις της ομάδας ΔΙΑΣ, της άμεσης δράσης και διμοιρία των ΜΑΤ αλλά οι νεαροί που τους επιτέθηκαν επέστρεψαν τη Νομική, όπου και κλείστηκαν.


Αντί του υπουργού Α. Λοβέρδου έφτασε αργότερα ο υφυπουργός Υγείας.


Οι αναρχικοί που είχαν κρυφτεί στη Νομική Σχολή ανέμεναν την έλευση του Λοβέρδου, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων, αλλά τη «νύφη» την πλήρωσε η φρουρά του Γιώργου Βαρδινογιάννη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:20 τόνους προϊόντα θα μοιράσουν οι αγρότες στο Σύνταγμα.(video)


ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ



20 τόνους προιόντων αποφάσισαν να μοιράσουν την προσεχή Τετάρτη, σε κατοίκους της Αθήνας οι αγρότες της Θήβας, προκειμένου να τα διαφημίσουν αλλά και να τους πείσουν ότι είναι απολύτως ασφαλή για τη δημόσια υγεία. Της συγκεκριμένης κίνησης είχαν προηγηθεί μετρήσεις που χαρακτήριζαν ακατάλληλα και επικίνδυνα τα προιόντα και είχαν λάβει μεγάλη δημοσιότητα. Οι παραραγωγοί λοιπόν σε 2 μέρες θα βρεθούν στην πλατεία Συντάγματος προκειμένου να μοιράσουν 20 τόνους πατάτες καρότα και κρεμμύδια και να δώσουν αντοίστιχη δημοσιότητα στο γεγονός ότι νεότερες μετρήσεις χαρακτηρίζουν τα προιόντα τους απόλυτως ασφαλή για κατανάλωση.




lamiastar.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο πρώην μπασκετμπολίστας Μιχαήλ Μισούνοφ στους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου.

Ανάμεσα στα 4.151 ονόματα των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου ,διαβάσαμε και αυτό του πάλαι ποτέ αστέρα του Ελληνικού μπάσκετ Μιχαήλ Μισούνοφ.Χωρίς υπερβολή, ο Μιχαήλ Μισούνοφ ακολούθησε...

 την πορεία της ομάδας με την οποία δοξάστηκε: από την ακμή στην παρακμή και στα χρέη στο Δημόσιο. Η ΚΑΕ Άρης όμως «καθάρισε», ο εκείνος όχι.


Ήρθε στην Ελλάδα κάπου στα μέσα της 10ετίας του 1980. Ακριβώς τη στιγμή που ο Άρης του Ιωαννίδη, του Γιαννάκη και του Γκάλη μεσουρανούσε. Μαζί με τον Λευτέρη (ή Σλόμπονταν) Σούμποτιτς και τον Μπάνε Πρέλεβιτς του ΠΑΟΚ γίνονται από τους πρώτους που... βρίσκουν τις ελληνικές ρίζες τους και παίρνουν ελληνικά διαβατήρια.




Φοράει την κιτρινόμαυρη φανέλα από το 1987 έως το 1997. Γίνεται η εμβληματική μορφή στη ρακέτα του «αυτοκράτορα», δίδυμο με τον Μιχάλη Λυπηρίδη στις θέσεις 4-5. Στα επτά χρόνια που παρέμεινε στον Άρη κέρδισε τέσσερα πρωταθλήματα Ελλάδας (1988, 1989, 1990, 1991), τέσσερα Κύπελλα Ελλάδος (1988, 1989, 1990, 1992) και ένα Κύπελλο Κόρατς, το 1993, όταν ο Άρης (χωρίς Ιωαννίδη και Γκάλη πια) κερδίζει στο Τορίνο την Εφές Πίλσεν.

Όπως όλα τα ωραία έχουν πάντα ένα τέλος, έτσι είχε και η σχέση του Μισούνοφ με τον Άρη. Φεύγει το 1994, όταν ο σύλλογος έχει αρχίσει να χάνει την αίγλη του παρελθόντος, χάνει τα σκήπτρα και αρχίζει να έχει οικονομικά προβλήματα.

Επόμενοι σταθμοί του ο Ηρακλής, η Σιένα και η Gostivar Nikol Fert.


Με τον Λευτέρη Σούμποτιτς

Σιγά σιγά, αποσύρεται από την ενεργό δράση και από τη δημοσιότητα. Το όνομά του ακούστηκε ξανά τον Ιούλιο του 2004 αλλά όχι για καλό. Τον συνέλαβαν στο Παλαιό Φάληρο ως μέλος σπείρας που εξέδιδε πλαστές πιστωτικές κάρτες. Μαζί του συλλαμβάνονται η φίλη του και άλλοι δυο άνδρες. Στην κατοχή τους, εκτός από τις πλαστές κάρτες, βρέθηκαν ναρκωτικά και 10.000 ευρώ.

Τα μπλεξίματά του με το νόμο δε σταμάτησαν εκεί. Το Σεπτέμβριο του 2009 συλλαμβάνεται ξανά, ως μέλος σπείρας κύκλωμα πλαστογράφων, που εξαπατούσε τράπεζες και έπαιρνε δάνεια με πλαστά δικαιολογητικά. Αυτή τη φορά, βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη. Στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο αντιαρματικές ρουκέτες, όπλα και δεκάδες πλαστά έγγραφα, σφραγίδες και ταυτότητες.


Σούμποτιτς, Μισούνοφ, Γκάλης, Γιαννάκης, Φιλίππου

Στην απολογία του υποστήριξε ότι το οπλοστάσιο που είχε στην κατοχή του, το είχε παραλάβει από φίλο του που πέθανε (δραστηριοποιούνταν σε κυκλώματα προστασίας νυχτερινών κέντρων), με σκοπό να το φυλάξει.

Καταδικάστηκε σε 10ετή φυλάκιση αλλά δυο χρόνια μετά, τον Νοέμβριο του 2011, αποφυλακίστηκε, καταβάλλοντας εγγύηση 5.000 ευρώ και με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.




«Επιστρέφει» στη δημοσιότητα τώρα γιατί το όνομά του είναι ανάμεσα στους 4.152 μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου. Χρωστά 305.011 ευρώ, αλλά με τις προσαυξήσεις, το ποσό έχει φτάσει τις σχεδόν 615.000 ευρώ.
πηγή:newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανατριχιαστική ανακάλυψη κάτω από τα κεραμίδια… (βίντεο)



Ένα συνεργείο είχε αρχίσει να ξηλώνει τα κεραμίδια στη σκεπή ενός σπιτιού στο Miami, όταν ήρθαν αντιμέτωποι με μια απρόσμενη ανακάλυψη…


Όπως λένε και οι ίδιοι στο βίντεο, δεν έχουν ξαναδεί κάτι τέτοιο!

Δείτε το βίντεο
Διαβάστε Περισσότερα »

Παπακωνσταντίνου: O μεσίτης που ανέλαβε να ξεπουλήσει την δημόσια περιουσία

Έχουμε μείνει στην κυριολεξία άφωνοι με τα όσα αποκαλύπτονται συνέχεια σε βάρος του υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου. 


Περισσότερο όμως έκπληκτοι έχουμε μείνει γιατί δεν υπάρχει η παραμικρή αντίδραση!!!


Εδώ αρχίζουμε πια να αναρωτιόμαστε αν ο άνθρωπος δεν είναι υπουργός αλλά...


ένας απλός μεσίτης που ανέλαβε να ξεπουλήσει την δημόσια περιουσία που με αίμα και ιδρώτα απέκτησε ο ελληνικός λαός.


Και πριν αναφερθούμε στα όσα συγκλονιστικά γράφει σε βάρος του σήμερα η εφημερίδα «Το Παρόν» να θυμίσουμε μια πολύ πρόσφατη ιστορία με πρωταγωνιστή τον Παπακωνσταντίνου:


«Αν και σε αρκετές αστικές εφημερίδες διαβάσαμε αρκετά υπονοούμενα για τον ρόλο και την αποστολή που εκτελεί ο Γ. Παπακωνσταντίνου βρισκόμενος στην ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, το τρισέλιδο δημοσίευμα που τον αφορά, στο χθεσινό "Ποντίκι", όχι απλώς τον αφήνει έκθετο αλλά ακόμα και σε τριτοκοσμικές χώρες θα είχε διαταχθεί ποινική διαδικασία σε βάρος του».


Σήμερα πάλι με έγγραφα που παρουσιάζει το «Παρόν» στοιχειοθετείτε ότι με παρέμβαση του Γ. Παπακωνσταντίνου «ξεπουλάει η ΔΕΗ 16 στρέμματα πάνω στη θάλασσα για ένα κομμάτι ψωμί» όπως γράφει η εφημερίδα.


«Οι πρωτοφανείς μεθοδεύσεις για την πώληση ενός χρυσοφόρου ακινήτου 16 στρεμμάτων πάνω στην θάλασσα έναντι της εξευτελιστικής τιμής του 1.500.000 ευρώ, προδίδουν τι έχει να γίνει με τα μεγάλα πακέτα, που θα βγάλουν στο σφυρί … » τονίζει η εφημερίδα συμπληρώνοντας: «Ο υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου συζητά ο ίδιος προσωπικά με τον εκπρόσωπο του ενδιαφερόμενου ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ (!) αγοραστή, όπως προκύπτει από επιστολή όπου σημειώνεται ότι:


"Σε συνέχεια της ενημερωτικής επιστολής που σας είχα υποβάλει με e-mail και δια ζώσεις κατά την συνάντησή μας…"


Δηλαδή κύριε υπουργέ, συναντάτε προσωπικά τον αγοραστή, ο οποίος σας ζητάει να παρέμβετε και σεις αυθωρεί το κάνετε, στέλνοντας την επομένη το πρωί στον διοικητή της ΔΕΗ Α. Ζερβό, την επιστολή του αγοραστή. 


Παρεμβαίνετε δηλαδή στον υφυστάμενο σας, που εσείς έχετε διορίσει, και ο οποίος δύσκολα μπορεί να αγνοήσει την επιθυμία σας», αναφέρει το δημοσίευμα ανάμεσα στα άλλα.


Και αφού στο ολοσέλιδο ρεπορτάζ παραθέτονται πληθώρα στοιχείων υπογραμμίζεται:







tsak-giorgis.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

"Δικαίως πήρε ο Αθεμπίγιο αμοιβή 180.000 ευρώ"

Διαβάστε  πώς αιτιολογεί ο νυν υπουργός Περιβάλλοντος την αστρονομική αμοιβή του Χοσέ Αθεμπίγιο για το έργο ανάπλασης του Ελληνικού
Πλήρη στήριξη στο πρόσωπο του τεχνικού Συμβούλου για το έργο του πρώην αεροδρομίου και γνωστού Ισπανού αρχιτέκτονα Χοσέ Αθεμπίγιο παρέχει ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ στα δημοσιεύματα που κατακρίνουν τα υπέρογκα που δόθηκαν στον ίδιο, χωρίς μάλιστα να ολοκληρωθεί το έργο, απαντά ότι είναι "απολύτως εύλογα". Υπενθυμίζουμε ότι το ποσό ανέρχεται στις 180.000 ευρώ.
Το χαρακτηρισμό αυτό που αναμένεται να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων διαβίβασε σε έγγραφό του στη Βουλή ο κ. Παπακωνσταντίνου προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κυριάκου Βελόπουλου.
Τι δήλωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου στη Βουλή
Όπως ειδικότερα αναφέρει ο κ. Παπακωνσταντίνου, η εταιρεία "Μπαρτσελόνα Στρατίτζικ Ερμπαν Σίστεμς" στην οποία μέχρι πρότινος μετείχε ο Χοσέ Ασεμπίγιο, ορίστηκε ως Τεχνικός Σύμβουλος της πολιτείας για το έργο του Ελληνικού, μετά από απόφαση της διϋπουργικής επιτροπής σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Η εταιρεία συνεβλήθη την 1η Σεπτεμβρίου με την πολιτεία και εκπροσώπους της, τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με σύμβαση στην οποία ορίζονται τα παραδοτέα του έργου και ορίζεται η αμοιβή της εταιρείας συνολικού ύψους 180.000 ευρώ.
Όπως διευκρινίζει ο κ. Παπακωνσταντίνου, "στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται όλα τα κόστη και οι δαπάνες της εταιρείας, καθώς και οι δαπάνες για τα απαιτούμενα ταξίδια και διαμονή των μελετητών" και ότι "ο κ. Αθεμπίγιο δεν λαμβάνει καμία περαιτέρω αμοιβή σε προσωπική βάση".
Ο υπουργός ενημερώνει ότι "ο Τεχνικός Σύμβουλος εκπόνησε και κατέθεσε άμεσα προτάσεις οι οποίες οδήγησαν σε ένα στρατηγικό δομικό μοντέλο με προσδιορισμό κτιρίων, προκειμένου να αξιολογηθούν η τυπολογία και η μορφολογία της νέας ανάπτυξης και του πάρκου στην περιοχή, επίσης για να υποστηριχθούν οι τρέχουσες διαπραγματεύσεις της πολιτείας με ενδιαφερόμενους επενδυτές" και "η πρόταση αυτή συνεισέφερε σημαντικά στο σχεδιασμό, δέχτηκε πολλές παραλλαγές και παρουσιάστηκε στον Τύπο".
Ειδικά για την αμοιβή, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει ότι "με βάση τα προβλεπόμενα στην ελληνική νομοθεσία, μια πολεοδομική μελέτη χωρίς προσδιορισμό κτιρίων, ανέρχεται σε 280.000 ευρώ/ στρέμμα, δηλαδή σε 1,7 εκ. ευρώ.
Η προμελέτη μιας τέτοιας μελέτης θα ανέρχονταν στο 30% αυτού του ποσού, δηλαδή, 510.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Είναι συνεπώς προφανές ότι το ποσό της αμοιβής του Τεχνικού Συμβούλου για την πραγματοποιηθείσα εργασία είναι απολύτως εύλογο".
 NEWS 247
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Porsche, το τζιπ και η μεζονέτα των 530 τ.μ. στην Εκάλη

Lifestyle πρόκληση, όταν η Ελλάδα χρεωκοπεί

Οι φίλοι του Νίκου Παπανδρέου τον θεωρούν τον διανοούμενο της οικογένειας και ιδιαιτέρως ευφυή. Το αποδεικνύουν οι σπουδές του σε κορυφαία πανεπιστήμια: Οικονομικά στο Γέιλ, μεταπτυχιακά στη σχολή Γούντροου Γουίλσον, διδακτορικό στο Πρίνστον, Λογοτεχνία στο Βερμόντ.
Ενας πολυπράγμων άνθρωπος που εργάστηκε στην Παγκόσμια Τράπεζα, δίδαξε Οικονομικά, Λογοτεχνία και Στατιστική Ανάλυση για ερευνητές στην Ιατρική, διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. διαχειρίστριας εταιρείας ξενοδοχείων, καθώς και στο Δ.Σ. τράπεζας. Επίσης, πρόσφερε τις συμβουλευτικές υπηρεσίες του σε διάφορα υπουργεία. Πολυτάλαντος, διακρίθηκε όμως ως συγγραφέας γράφοντας πότε στα αγγλικά και πότε στα ελληνικά, συμφιλιώνοντας τη διπλή ταυτότητα και καταγωγή του.

Γεννημένος στο Σαν Φρανσίσκο, μεγάλωσε διαβάζοντας «Μπάτμαν» στα αγγλικά και «Μικρό Ηρωα» στα ελληνικά, καταβροχθίζοντας τους γιαννιώτικους μπακλαβάδες της Ελληνίδας γιαγιάς και τις αμερικανικές μηλόπιτες από την περιοχή ανατολικά του Μισισιπή που έφτιαχνε η άλλη γιαγιά από το Ιλινόις, όπως γράφει σε ένα του διήγημα. Στα 55 του έχει διανύσει μια επιτυχημένη διαδρομή ως πολυτεχνίτης της γραφής, με πεζογραφία, σενάριο, θέατρο, δοκίμιο, αλλά δεν εξασκεί πλέον την τέχνη του και ως ερημοσπίτης. Τη στεγάζει σε μισθωμένη τριώροφη έπαυλη στην Εκάλη με πισίνα, γκαράζ που φιλοξενεί πολυτελή αυτοκίνητα, οικιακή βοηθό, σοφέρ και προσωπικό ασφαλείας. Σε ένα περιβάλλον κάπως απόμακρο από την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της για ανθρώπους γήινους, καθημερινούς, ευαίσθητους, με τσακισμένα όνειρα και ανεπούλωτες πληγές που ο συγγραφέας συχνά περιγράφει αιχμαλωτίζοντάς τους στην πλοκή των βιβλίων του. Η συγγραφική έμπνευση σίγουρα δεν είναι πάντα βιωματικό ή εμπειρικό απότοκο, προκύπτει με κόπο μεν, αλλά άνευ χρηματικού ανταλλάγματος. Αντίθετα, δεν είναι καθόλου δωρεάν η πλούσια διαβίωση σε ειδυλλιακό περιβάλλον, εμπλουτισμένη με ιδιαίτερες ανέσεις και πολυτελή στοιχεία.

PORSCHE, BMW  ΚΑΙ 530 τ.µ. ΣΤΗΝ ΕΚΑΛΗ







Ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού μέχρι πριν από περίπου έναν χρόνο έμενε σε διαμέρισμα 150 τ.μ. στα Βριλήσσια. Μετά τη μετακόμισή του στην Εκάλη στην αχανή βίλα των 530 τ.μ., στην οποία κατοικούσε ο πρώην ιδιοκτήτης της μουσικοσυνθέτης Φοίβος, απολαμβάνει πλέον μαζί με τη σύζυγό του κυρία Αλεξία Κληρονόμου και τα δυο τους παιδιά τις χάρες μιας υπεράνετης, υγιεινής, λουσάτης και απολύτως ήρεμης ρουτίνας, η ησυχία της οποίας ενίοτε διασπάται από τον βρυχηθμό του μοτέρ μιας χρυσαφί Porsche Carrera όταν αυτή εξέρχεται δυναμικά από το υπόγειο πάρκινγκ της έπαυλης. Το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται για τις μετακινήσεις του ζεύγους τα Σαββατοκύριακα, ενώ τις καθημερινές ο οδηγός μεταφέρει ένα εκ των παιδιών σε βρετανικό ιδιωτικό εκπαιδευτήριο των βορείων προαστίων, που παρέχει τις υπηρεσίες του τιμολογώντας τους γονείς με τα ακριβότερα δίδακτρα στη χώρα, ύψους 12.000 ευρώ ετησίως. Παράλληλα, ένα ακόμα πολυτελές αυτοκίνητο ημιτζιποειδούς χαρακτήρα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς, μάρκας BMW, χρησιμοποιείται κατά προτεραιότητα από τη σύζυγο του Νίκου Παπανδρέου για τις μετακινήσεις της. Τόσο, όμως, η BMW -αξίας περίπου 40.000 ευρώ- όσο και η Porsche, που εκτιμάται πάνω κάτω σε 180.000 ευρώ, ανήκουν σε εταιρείες χρονομίσθωσης, στην Olympic S.A. και στην Alpha Leasing, αντίστοιχα. Ομως το ζήτημα που τίθεται από όσους τον βλέπουν να μετακινείται με αυτά τα πολυτελή αυτοκίνητα δεν είναι σε ποιον εμφανίζονται να ανήκουν. Είναι το ότι κυκλοφορεί εν μέσω κρίσης με αυτά, επιδεικνύοντας προκλητικά ένα πλουσιοπάροχο επίπεδο διαβίωσης τη στιγμή που χιλιάδες συμπατριώτες του πουλούν κοψοχρονιά ή παραδίδουν αθρόα τις πινακίδες από τις δικές τους σακαράκες. Ο προβληματισμός, ακόμα και των γειτόνων του, εντοπίζεται στο αισθητικό και το ηθικό μέρος αυτής της συμπεριφοράς. Οσο για το ιδιοκτησιακό μέρος, εφόσον τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα είναι δανεικά τόσο το χειρότερο γιατί, πέρα από κακό τάιμινγκ, αποτελούν ένδειξη μιας παρωχημένης γιάπικης επιλογής που περιφρονεί τις τσεκουρωμένες συνθήκες διαβίωσης που βιώνουν μαζικά οι γονατισμένοι από τα δάνειά τους Ελληνες πολίτες.

 Παρόμοια ισχύουν πολλαπλασιαστικά και για την επιλογή μίσθωσης του συγκεκριμένου προνομιούχου σπιτιού, που αγγίζει τα όρια της χλιδής. Πρόκειται για ένα υπερπολυτελές ακίνητο, το οποίο έχει τη δική του ιστορία. Το οικόπεδο στο οποίο έχει χτιστεί ανήκε στο σωματείο «Φίλοι της Αστυνομίας Αθηνών» και αγοράστηκε από την οικογένεια Αθανασοπούλου - αποκλειστικών αντιπροσώπων των γνωστών ηχητικών συστημάτων Bang & Olufsen. Η συγκεκριμένη οικογένεια κατασκεύασε εκεί, πριν από περίπου 10 χρόνια, συγκρότημα τριών ανεξάρτητων κατοικιών. Η μία εξ αυτών πουλήθηκε το 2001 στον γνωστό Ελληνα συνθέτη Φοίβο Τασσόπουλο αντί 220.000.000 δραχμών, σύμφωνα με το συμβόλαιο αγοράς. Η δεύτερη κατοικία, που συνορεύει με αυτή που μισθώνει ο Νίκος Παπανδρέου, αγοράστηκε από τον ορθοπεδικό Γεώργιο Σάπκα και η τρίτη από τον πολιτικό μηχανικό Ιωάννη Κουκούτση. Τον Οκτώβριο του 2010 ο Φοίβος Τασσόπουλος πούλησε το ακίνητό του αντί 1.300.000 ευρώ, σύμφωνα με την τιμή που αναγράφεται στα συμβόλαια. Ο επιχειρηματίας που το αγόρασε με τη σειρά του το νοίκιασε στον Νίκο Παπανδρέου με τον οποίο διατηρεί φιλικές σχέσεις. Διέμεναν μάλιστα κατά το πρόσφατο παρελθόν στην ίδια πολυκατοικία στα Βριλήσσια. Η πολυτελής οικία στην οποία κατοικεί η οικογένεια του Νίκου έχει εμβαδόν 529,50 τ.μ. και χωρίζεται σε τρία επίπεδα. Στην μπροστινή πλευρά έχει δημιουργηθεί πισίνα, ενώ στην πίσω υπάρχει διαμορφωμένος υπαίθριος χώρος με κατασκευή μπάρμπεκιου. Σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς, το ενοίκιο της κατοικίας υπολογίζεται με τα σημερινά δεδομένα από 5.000 έως 6.000 ευρώ, ενώ η τιμή αγοράς της υπολογίζεται περίπου στα 3.000.000 ευρώ.

Η ΧΛΙΔΑΤΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ  ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ

Λαμβάνοντας υπόψη την παλιότερη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου ότι «από τον παππού μου κληρονόμησα ένα ρολόι και από τον πατέρα μου το όνομα», εύκολα συνάγεται ότι και ο κατά τέσσερα χρόνια μικρότερος αδελφός του δεν παρέλαβε από τους προγόνους πολλά περισσότερα. Δεδομένου όμως του επιπέδου ζωής και δημόσιων υποχρεώσεων του Νίκου Παπανδρέου, τα ερωτήματα για το κόστος διαβίωσής του ποικίλλουν. Δεν είναι λίγοι, πάντως, εκείνοι που υποστηρίζουν ότι με πρόχειρους υπολογισμούς ανέρχεται (για λογαριασμούς κοινωφελών οργανισμών, ενοίκια, δίδακτρα, δόσεις και λοιπά πάγια) στο ποσόν των 15.000 ευρώ περίπου τον μήνα. Ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, για το οποίο κάθε λαϊκιστής ενδεχομένως θα αντέτεινε ότι αντιστοιχεί σε 20 βασικούς μισθούς του Δημοσίου. Παρ’ όλα αυτά, ακόμα και οι εκάστοτε επικριτές του συγγραφέα αναρωτιούνται πόσο προσοδοφόρο και αποδοτικό μπορεί να γίνει το επάγγελμά του - ακόμα και όταν, εκτός από εγχώριο πιστό, έχει αποκτήσει και διεθνές αναγνωστικό κοινό.

Παρότι όμως έχουν εκδοθεί με επιτυχία οκτώ βιβλία του, ένα εκ των οποίων έχει μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες, έχει υπογράψει το σενάριο μιας ταινίας, ετοιμάζει μια άλλη για τον Μίκη Θεοδωράκη και αρθρογραφεί σε ελληνικά, αμερικανικά και καναδικά περιοδικά, πάλι με πρόχειρους υπολογισμούς δύσκολα εξασφαλίζει τα προς το ζην που καλύπτουν τα τρέχοντα έξοδά του, μια και, όπως ο ίδιος αφήνει να διαρρεύσει, τις άτυπες διπλωματικές αποστολές και συναντήσεις του τις προσφέρει αμισθί. Αμισθί μεν για τον ίδιο, αλλά όχι ενίοτε και ανέξοδα για το Ελληνικό Δημόσιο. Οπως εκείνη τη ζεστή βραδιά του περασμένου καλοκαιριού στον εξωτερικό χώρο της αίθουσας «Αρίων» του «Αστέρα» Βουλιαγμένης, όταν γύρω από τέσσερις μεγαλοπρεπείς ροτόντες περίπου 30 Αραβες επιχειρηματίες, παρόντος του εμίρη του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ-Θάνι, κρέμονταν από τα χείλη του φερόμενου ως οικοδεσπότη Νίκου Παπανδρέου.

Εξάλλου, ο εστιασμένος στις ελληνοαραβικές επιχειρηματικές σχέσεις προσανατολισμός του είναι ρητά ομολογημένος, αλλά και επίμονος, παρά την αποτυχία της ιδιωτικής ενεργειακής επένδυσης του Κατάρ στο Περιγιάλι Αστακού. Λέγεται πως στο Ελληνοαραβικό Φόρουμ στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2010 σε γνωστό ξενοδοχείο στο Καβούρι, ο αδελφός του τότε πρωθυπουργού είχε δώσει ρέστα κατά τις επαφές και τις ιδιαίτερες συζητήσεις με τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας από το Κατάρ. Το έργο πάντως δεν προχώρησε. Πέρα όμως από το είδος της διαβίωσης που έχει επιλέξει ο συγγραφέας, στην πλάτη του εγγράφονται συχνά κριτικές, απορίες και γκρίνιες για διάφορες ιστορίες πολιτικοοικονομικού ενδιαφέροντος που τον φέρουν ως πρωταγωνιστή τους. Δεν είναι καινοφανές για τον πολυπράγμονα Νίκο η εικασία περί συμμετοχής, εμπλοκής και συναναστροφής με επιχειρηματίες που επιθυμούν να παρέμβουν στο κυβερνητικό έργο. Λέγεται, ακόμη, ότι και επί ημερών των κυβερνήσεων του Ανδρέα ο πατέρας του δυσφορούσε από την κινητικότητά του, με αποτέλεσμα να διαμηνύσει κάποτε σε έναν τραπεζίτη να μην ξαναδεχτεί τον γιο του τον Νίκο. Αυτή την προσλαμβάνουσα για ένα πρόσωπο που «ανακατεύεται ενοχλητικά εκεί που δεν τον σπέρνουν» τη διατηρεί ακόμα ισχυρή μερίδα του πολιτικού συστήματος, ενώ ιδιαιτέρως έχει προβληματίσει τους εντός του ΠΑΣΟΚ. Αυτή η εξωθεσμική δραστηριότητά του έχει δημιουργήσει ερωτήματα, χωρίς ωστόσο να έχουν διατυπωθεί ισχυρισμοί για προσωπικές οικονομικές συναλλαγές.

ΜΥΘΙΚΟΙ ΓΑΜΟΙ, ΒΑΦΤΙΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Σε ό,τι αφορά όμως το ντόπιο lifestyle, ο Νίκος Παπανδρέου αποδείχθηκε λιγότερο διορατικός ως προς την αποφυγή του σε χαλεπούς καιρούς. Χαρακτηριστικές είναι οι περσινές πασχαλινές διακοπές του μαζί με τον Θόδωρο Πάγκαλο και τον Νίκο Σηφουνάκη στο ξενοδοχείο «Creta Palace» του Ρεθύμνου, που προκάλεσαν δυσμενείς εντυπώσεις. Κυρίως επειδή ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Νίκος Δασκαλαντωνάκης, πεθερός του κ. Σηφουνάκη, αντιμετωπίζει την ίδια στιγμή μια κρίση στο φόντο της οποίας έχει ξεσπάσει ενδοοικογενειακός πόλεμος με ζήλιες, καβγάδες, χρέη, δικαστήρια και αλληλοκατηγορίες. Με ανάλογο τρόπο αντιμετωπίζονται από την κοινή γνώμη και οι ολιγοήμερες ξέγνοιαστες διακοπές του Ν. Παπανδρέου τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Μύκονο, προσκεκλημένος στον μυθικό γάμο του Λιβανέζου δισεκατομμυριούχου Ρόναλντ Σαγκουρί. Μια τελετή που στοίχισε στους βαθύπλουτους νεόνυμφους περισσότερα από 2.000.000 ευρώ.

Στο Νησί των Ανέμων κυριολεκτικά παρελαύνει όλο το διεθνές jet set, σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη πλούτου και χλιδής. Ολιγάρχες, πανίσχυροι επιχειρηματίες, σταρ του Χόλιγουντ, λικνίζονται σε μπιτάτους θερινούς ρυθμούς συντονισμένοι με τον σπινθηροβόλο αφρό της άφθονης ροής εκλεκτής σαμπάνιας στις μυκονιάτικες παραλίες. Ανάμεσά τους και ο αδελφός του πρωθυπουργού μιας χώρας σε βαθύτατη κρίση. Στο μεταξύ, στην αρχή του καλοκαιριού ο Νίκος Παπανδρέου είχε παραστεί σε μια ακόμα κοινωνική εκδήλωση Λιβανέζου επιχειρηματία, με τον οποίο συνδέεται με στενούς οικογενειακούς δεσμούς. Παραβρέθηκε στη βάπτιση της εγγονής του Τζορτζ Χάλακ στην Αγία Μαρίνα στην Εκάλη, καθώς ο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας διατηρούσε μακρά φιλία με τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου τη δεκαετία του ’80 και υπήρξε δανειστής του για την αγορά της κατοικίας στην Εκάλη. Ηταν η εποχή που το όνομα του Τζορτζ Χάλακ είχε συνδεθεί με την περίφημη αγορά του αιώνα, αν και ο ίδιος ποτέ δεν παραδέχτηκε τη σχέση του με τον χώρο της βιομηχανίας όπλων.  Στο πλαίσιο αυτών των προσκλήσεων και της αποδοχής τους ενισχύεται από τους πολιτικούς αντιπάλους της οικογένειας Παπανδρέου η φιλολογία περί της γυναικός του Καίσαρα, που επεκτείνεται και στην εντιμότητα των λοιπών μελών μιας πολιτικής δυναστείας.

Αν και φαίνεται να μην αγγίζει τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού, ωστόσο αποτυπώνει αμυδρά ενστάσεις για τις διασυνδέσεις, τις προσβάσεις και τον κύκλο επαφών του από το παρελθόν. Τίποτα, άλλωστε, το μεμπτό δεν έχει προκύψει από μια διαφανή πορεία, κατά την οποία ο Νίκος Παπανδρέου υπήρξε συνομιλητής της επιχειρηματικής ελίτ του τόπου σε περίοδο έντονης κινητικότητας, δυναμικών εξαγορών, εκπόνησης μεγαλόπνοων σχεδίων, αλλά και σημαντικών πολιτικών διεργασιών. Υπάρχουν όμως συμπτώσεις που τροφοδοτούν συζητήσεις και προκαλούν ποικίλα σχόλια σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.  Το 2001, ταυτόχρονα με την ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ και έναν χρόνο πριν από την κυκλοφορία του ενιαίου νομίσματος στη χώρα μας, ένα νέο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα κάνει την εμφάνισή του στον τραπεζικό χάρτη. Στη σύνθεση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου της Omega Bank μετέχει και ο αδελφός του τότε υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος είχε εργαστεί κατά το παρελθόν στην Παγκόσμια Τράπεζα. Τρία χρόνια αργότερα, τον Μάρτιο του 2004, το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, στο οποίο συμμετέχει αδιαλείπτως, προχωρά σε μία κίνηση η οποία έμελλε να δημιουργήσει τριγμούς συνολικά στο πολιτικοοικονομικό σύστημα: εκλέγει ως νέο μέλος του τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, το όνομα του οποίου στη συνέχεια θα ταυτιστεί με την τύχη της τράπεζας Proton και θα βρίσκεται σήμερα στη δίνη μιας υπόθεσης με σοβαρές δικαστικές, αλλά και πολιτικές προεκτάσεις. Η παρουσία του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού στη διοίκηση της τράπεζας ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2006, όταν και δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες συγχώνευσης της Proton και της Omega με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη και ισχυρό άντρα πλέον του νέου σχήματος τον κ. Λαυρεντιάδη.

Η ζωηρή ενασχόληση του κ. Παπανδρέου με τον απαιτητικό χώρο των επιχειρήσεων δεν φάνηκε να αποτελεί τροχοπέδη για τις συγγραφικές του επιδόσεις και τις συνακόλουθες θετικές κριτικές που αποσπούσαν. Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2003 εισέρχεται στο διοικητικό συμβούλιο μιας ακόμα επιχείρησης με δεσπόζουσα θέση στην ελληνική αγορά. Αυτή τη φορά, στον κλάδο της φιλοξενίας και του τουρισμού. Ο αναγνωρισμένος πλέον συγγραφέας εκλέγεται μη εκτελεστικό και ανεξάρτητο μέλος στη διοίκηση της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε., στην ιδιοκτησία της οποίας βρίσκεται το εμβληματικό ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία». Η εκλογή του κ. Παπανδρέου στο διοικητικό συμβούλιο της ΛΑΜΨΑ έγινε τέσσερις μήνες μετά την πλήρη ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό του ξενοδοχείου, κατατάσσοντάς το υψηλά στη σχετική λίστα των πολυτελών καταλυμάτων. Η ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο του 2009 ταυτίζεται χρονικά με την αποχώρηση του αδερφού του τότε νεοεκλεγέντα πρωθυπουργού από την παραπάνω θέση. Παρ’ όλα αυτά, επί σχεδόν πέντε χρόνια το όνομα του κ. Παπανδρέου φιγούραρε δίπλα σε αυτό του πρώην Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα Τόμας Μίλερ, ως μέλη και οι δύο της διοίκησης της «Μεγάλης Βρεταννίας».  Η σημαντική πείρα που αποκτήθηκε όλα αυτά τα χρόνια και η συστηματική τριβή στα ενδιαφέροντα πεδία επιχειρηματικότητας οδηγούν τον Νίκο Παπανδρέου τον Σεπτέμβριο του 2010 στη σύσταση μιας μονοπρόσωπης εταιρείας περιορισμένης ευθύνης με οικονομικό και καλλιτεχνικό προσανατολισμό. Η Top Cultural and Financial Firm, επί της λεωφόρου Συγγρού, παρέχει συμβουλές και εκπονεί μελέτες οικονομικού και επιχειρηματικού χαρακτήρα. Επιπλέον, αναλαμβάνει τη μελέτη και διεκπεραίωση όλου του πλέγματος ενεργειών ώστε μία επιχείρηση να είναι βιώσιμη στις παρούσες συνθήκες. Η εταιρεία του κ. Παπανδρέου, εκτός της εκπόνησης επενδυτικών προγραμμάτων για ανέγερση, διαχείριση και εκμετάλλευση κτιριακών εγκαταστάσεων, βάσει του καταστατικού της, μπορεί να αναπτύσσει συνεργασίες με θεατρικούς και κινηματογραφικούς παραγωγούς με στόχο τη δημιουργία παραστάσεων και ταινιών. Το επιχειρηματικό εγχείρημα του κ. Παπανδρέου έρχεται να καλύψει την αποτυχία της Best Financial Consulting Firm, μιας επιχειρηματο-οικονομικής εταιρείας που σύστησε ο ίδιος με τη σύζυγό του και η οποία δεν λειτούργησε λόγω μη καταβολής του αρχικού μετοχικού κεφαλαίου.

Οπως πάντως κι αν έχουν τα επιχειρηματικά εγχειρήματα του Νίκου Παπανδρέου, αυτά δεν σχετίζονται ούτε με το συγγραφικό του έργο ούτε με την πολιτική. Ο ίδιος, εξάλλου, είναι σε ρήξη με την τελευταία προς όφελος ενδεχομένως υπαρξιακών αναζητήσεων, άλλων ενδιαφερόντων και επιλογών. Ως συγγραφέας την έχει περιγράψει σαν ωμό κτήνος κρυμμένο σε λαβυρινθώδεις ατραπούς. Την έχει, δε, αναγορεύσει, προς μόνιμο βάσανο του ενεργού πολιτικά αδελφού του, σε αιώνιο αντίπαλο. «Η πολιτική», γράφει, «είναι ο εχθρός της οικογένειας. Μια αντίπαλη δύναμη. Κάποια στιγμή η αγάπη, όσο δυνατή κι αν είναι, ζαρώνει και κρύβεται στη γωνία, ενώ η πολιτική, ολόγυμνη και ιδρωμένη, εισβάλλει στη σκηνή σαν Μινώταυρος».  Ωστόσο, αν η πολυσχιδής δραστηριότητα και η αυτόνομη κινητικότητα του συγγραφέα Νίκου Παπανδρέου κρίνεται πολιτικά θεμιτή, αθέμιτες είναι από ηθική άποψη η αδικαιολόγητη χλιδάτη διαβίωσή του και η δημόσια συμπεριφορά του σε εποχή κοινωνικής απόγνωσης εξαιτίας της κρίσης. Και αν ο πολιτικός αδελφός του νιώθει την υποχρέωση να βάζει το χέρι του στη φωτιά για την εντιμότητα των συγγενών του, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει καπνός ερωτημάτων που θολώνει τον δημόσιο διάλογο.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί ή στην ειδική εφαρμογή της εφημερίδας στο iPad.

Σε ό, τι αφορά, τώρα, την πλευρά Νίκου Παπανδρέου, σε ορισμένα μπλογκ διακινείται κείμενο που φέρεται ως απάντησή του στο δημοσίευμά μας, σύμφωνα με την οποία ο αδελφός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι κανένα από αυτά τα περιουσιακά στοιχεία δεν του ανήκει και, παράλληλα, αναρωτιέται για το πώς θα έπρεπε να ζει "ως αδερφός, γιος, εγγονός –διαλέξτε και πάρτε- πρωθυπουργού". Το Πρώτο Θέμα δημοσιεύει αυτούσια τη φερόμενη σε μπλογκ ως απάντηση του Νίκου Παπανδρέου προς την εφημερίδα και, καθώς φαίνεται ότι προκύπτουν νέα ενδιαφέροντα ερωτήματα, θα επανέλθει...

Η απάντηση του κ. Νίκου Παπανδρέου:

Εδώ και ενάμισυ χρόνο περίπου διάφορα μπλογκ και εφημερίδες ασχολούνται επιμελώς με το πρόσωπό μου, χωρίς φυσικά να προσκομίζουν στοιχεία. Το σημερινό εξώφυλλο είναι στην ίδια γραμμή με τα μπλογκ. Μόνο σκοπό που έχουν είναι -υποθέτω- να αποτελειώσουν δια της λασπολογόιας, το επώνυμο «Παπανδρέου» μια και καλή.

Πρώτ’ απ’ όλα προφανώς είμαι υπό απίστευτη παρακολούθηση επειδή για μια μέρα που επισκέπτης πάρκαρε το αμάξι του στα γκαράζ μου, προλάβατε να βγάλετε φωτογραφία με αυτό, υπονοώντας ότι μου ανήκει.

Φυσικά και δεν μου ανήκει. Όπως και δεν μου ανήκει ένα 4×4 BMW, όπως υπονοείτε στο εξώφυλλο. Έχω ένα οικογενειακό VOLVO του 2003. Όμως σημειώνω ότι ποτέ δεν κάνατε το κόπο να με ρωτήσετε αν μου ανήκει το πολυτελές αμάξι που φωτογραφίσατε ή αν μου ανήκει η μεζονέτα στην οποία διαμένω. Ένα τηλεφώνημα; Δικό σου το αμάξι Νίκο; Όχι. Δικό σου το σπίτι; Όχι. Έχεις Porsche; Όχι. Έχεις BMW 4×4; Όχι.

Αν προέρχονταν από τα πολυπληθή δεξιά μπλογκ, ίσως θα το καταλάβαινα. Από σοβαρή εφημερίδα, ένα απλό τηλεφώνημα σε μένα δεν θα ήταν το σωστό και δεοντολογικό; Ιδιαιτέρως σε μια δύσκολη εποχή (για την οποία έχω γράψει πολλές φορές και έχω προτείνει λύσεις) δεν πρέπει να προσέχουμε τι λέμε για ανθρώπους με επώνυμα; Προς τι αυτή η κακία; Προς τι αυτή η επιμονή;

Πραγματικά δύσκολα καταλαβαίνω την τόση κακία. Αν θέλετε, με χαρά να σας δώσω και τα τελευταία δέκα χρόνια των φορολογικών μου δηλώσεων, να δείτε από κοντά. Είμαι φυσικά υπέρ του πόθεν αίσχες για όλους. Μήπως να κάντε το πρώτο βήμα εσείς;

Μάλιστα γνωρίζω ότι έχετε ή είχατε στα χέρια σας -σας το έφερε «δημοσιογράφος»- αντίγραφο του ενοικιαστηρίου του σπιτιού. Μεγάλη αμαρτία φαίνεται να διαμένω στην Εκάλη! Που θα προτιμούσατε; Στο πατρικό στο Π Ψυχικό; Στο Καστρί του παπού; Σε ποιά μαγαζιά επιτρέπεται να πηγαίνω; Με τι αμάξι να κυκλοφορώ και με πόσα κυβικά; Τι ποτό επιτρέπεται να πίνω ως αδερφός (γιος, εγγονός –διαλέξτε και πάρτε) πρωθυπουργού; Ρετσίνα; Κρασί ελληνικό; Αν είναι ιταλικό; Γαλλικό; Από Χιλή; Σε ποιές χώρες μπορώ να ταξιδεύω; Και με ποιά εταιρεία; Και σε ποιά θέση; Τσιγάρο; Τι μάρκα;

Ούτε το σπίτι είναι δικό μου, ούτε το πολυτελές αμάξι. Ποτέ δεν μου άρεσαν αυτά άλλωστε και δεν συνάδουν με την φύση μου.

Φυσικά σημειώστε ότι δεν έχω δημόσια θέση, δεν πληρώνομαι από τους φορολογούμενους και κάνω τα πάντα να μην επιβαρύνω ποτέ το δημόσιο. Ξέρω ότι δεν σας πείθω. Αλλά για την τιμή των όπλων δεν μπορώ να μη απαντήσω, έστω και μια φορά.



protothema

Διαβάστε Περισσότερα »

7η Εκθεση Βοιωτικού Βιβλίου




ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
Ο Μορφωτικός Σύλλογος της πόλης μας, με πρωτοβουλία του, πραγματοποιεί την 7η κατά σειρά ΕΚΘΕΣΗ ΒΟΙΩΤΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ.
Θα εκτεθούν τα βιβλία των Βοιωτών συγγραφέων σε μια προσπάθεια προώθησης, ανάδειξης και προβολής των δημιουργών της πνευματικής Βοιωτίας.
Σε μια προσπάθεια καλύτερης προσέγγισης του αναγνωστικού κοινού με αγάπη στο Βοιωτικό βιβλίο, που αναμφίβολα οδηγεί στην ευρύτερη πολιτιστική ανέλιξη του τόπου μας.
Η έναρξη της έκθεσης Βοιωτικού βιβλίου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012, στις 6 το απόγευμα και θα διαρκέσει έως τις 8 Φεβρουαρίου 2012.
Με την ευκαιρία της ανακηρύξεως του 2012 ως «ΕΤΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ» για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του ο Σύλλογός μας θα αναρτήσει φωτογραφικό υλικό του Λάκωνα ποιητή κατά τη διάρκεια της εκθέσεως βιβλίου.
Από το Δ.Σ. του Συλλόγου
Ώρες λειτουργίας
6 έως 9 το βράδυ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλαλητήριο στη Λιβαδειά την Πέμπτη με την συμμετοχή απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας


Συλλαλητήριο στη Λιβαδειά την Πέμπτη με την συμμετοχή απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας
Σε «μαχητικό παρών» στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στις 6:30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους δημοσίους υπαλλήλους, τους εκπαιδευτικούς, τους μικρομεσαίους το Εργατικό Κέντρο.
Η κινητοποίηση όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Ε.Κ. Λιβαδειάς Γιάννης Σταθάς πραγματοποιείται σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους  εργαζόμενους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας, οι οποίοι και θα παρευρίσκονται στο συλλαλητήριο.
Παράλληλα συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις και οι συζητήσεις φορέων και πολιτών που έχουν ξεκινήσει προκειμένου να λύνονται κυρίως πρακτικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την κρίση όπως η τακτική για την μη πληρωμή του «χαρατσιού», ενώ εξετάζονται και θέματα οργάνωσης και λειτουργίας των τοπικών κοινωνιών στη σημερινή συγκυρία.
Στο πλαίσιο αυτό το Σάββατο πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλαιού δημαρχείου κατά τη διάρκεια της οποίας προτάθηκε μεταξύ άλλων η ανάληψη από τους φορείς της περιοχής κοινής πρωτοβουλίας αντίστασης και αλληλεγγύης, η δημιουργία προσωρινής συντονιστικής επιτροπής και η συνέχιση των συναντήσεων.
Ιδιαίτερη έμφαση επίσης δόθηκε στην ανταλλακτική οικονομία η οποία ήδη εφαρμόζεται σε πολλές περιοχές της χώρας.

tabloid.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κόβουν την πίτα τους τα ΚΑΠΗ Θήβας και Βαγίων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Ο   Πρόεδρος και  τα  Μέλη  του  Κ.Α.Π.Η. Θήβας και Βαγίων
σας  καλούν στις εκδηλώσεις για την κοπή  της  Βασιλόπιτας
που θα γίνουν
την Πέμπτη  26 Ιανουαρίου  2012 και ώρες :
11:00 για το Κ.Α.Π.Η.Βαγίων στο κτίριο όπου στεγάζεται στα Βάγια
και
20:00 για το Κ.Α.Π.Η. Θήβας στο κέντρο  <<Τζάκι>> στη Θήβα.


Η  παρουσία  σας  
θα μας  τιμήσει ιδιαιτέρως.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενα βίντεο που συγκίνησε 60.000 Έλληνες




Εσείς αν είχατε 24 ώρες ζωής τί θα κάνατε;;;
Δείτε παρακάτω το συγκλονιστικό video...





Διαβάστε Περισσότερα »

VIDEO: Ανεξήγητο φως πάνω από την πυραμίδα της Θήβας!


Για την υπόθεση της πυραμίδας της Θήβας έχουν ακουστεί τόσα πολλά και σίγουρα ακόμη περισσότερα θα είχαν γραφτεί, αν είχε προχωρήσει η υπόθεση της ανασκαφής της, η οποία κολλάει στην ύπαρξη του δρόμου της περιοχής, σε απόσταση μόλις 50 cm από την είσοδο της.
Με το θέμα έχει ασχοληθεί εκτενώς ο αρχαιολόγος Θεόδωρος Σπυρόπουλος, ο οποίος επιμένει στην αναγκαιότητα ανασκαφής στην περιοχή του λόφου του Αμφείου. Παρόλα αυτά, αίσθηση έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο ένα βίντεο, το οποίο καταγράφει τη δραστηριότητα ενός φωτός πάνω από την περιοχή της πυραμίδας, αν και, όπως και σε όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις, η γνησιότητα όσων καταγράφονται τίθεται υπό αίρεση…
Διαβάστε Περισσότερα »

Με την κηδεία του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ξεκίνησε το Πατρινό καρναβάλι.


Το δρώμενο είχε τον τίτλο «Πέθανε ο Θείος», ο οποίος δεν ήταν άλλος από τον Αχαιό πρώην Πρωθυπουργό.










Οι καρναβαλιστές, σύμφωνα με το thebest, είχαν φτιάξει ένα ομοίωμα του Γιώργου Παπανδρέου το οποίο τοποθέτησαν μέσα σε φέρετρο.


Μάλιστα το κηδειόχαρτο, που συνόδευε το φέρετρο, έγραφε:
«Σήμερα κηδεύουμε τον τρισκατάρατο ΓΑΠ. Για καλή μας τύχη έφυγε από την πολιτική σκηνή.
 tragiko
ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ: ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΝΤ». 


Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ από τον θάνατο 24χρονου κολυμβητή στο κέντρο της Αθήνας


 
Σοκ από τον θάνατο 24χρονου κολυμβητή στο κέντρο της Αθήνας
Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι συνθήκες θανάτου ενός 24χρονου ομογενούς, σπουδαστή αρχιτεκτονικής και αθλητή της κολύμβησης, στο κέντρο της Αθήνας.
Η συνταρακτική ιστορία συνέβη τον Μάιο του 2008, ενώ βαριές ευθύνες για το χαμό του νεαρού αντιμετωπίζουν τρεις ειδικοί φρουροί και ένας αστυφύλακας. Ανάμεσά τους είναι και μία γυναίκα.

Ο νεαρός φέρεται να πνίγηκε, όταν στην προσπάθεια των αστυνομικών να τον συλλάβουν, κατάπιε σακούλα που περιείχε ποσότητα ηρωίνης, κατανεμημένη σε 9 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες.

Οι λεπτομέρειες είναι ανατριχιαστικές: Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι ειδικοί φρουροί και ο αστυφύλακας, επιχείρησαν να συλλάβουν τον 24χρονο, Νικόλαο Σακελίωνα, στη συμβολή Αναξαγόρα και Σωκράτους, «αλλά παρ ότι αντιλήφθησαν ότι αυτός προσπαθούσε να καταπιεί σακούλα που περιείχε ποσότητα ηρωίνης… επιδεικνύοντας αμελή συμπεριφορά, συνέχισαν να επιχειρούν να κάμψουν την αντίσταση αυτού, χωρίς να αντιληφθούν έγκαιρα ότι αυτός δεν μπορούσε να αναπνεύσει και πνιγόταν, επειδή η σακούλα με τις ναρκωτικές ουσίες είχε σφηνωθεί στο λάρυγγά του, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός του…».

Ο Γολγοθάς του τραγικού πατέρα και η μαρτυρία-καταπέλτης:

Από εκείνη τη στιγμή ο πατέρας του νεαρού, καθηγητής Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Τασκένδης, Δημήτρης Σακελίων, βρήκε το κουράγιο και έδωσε τον δικό του αγώνα, για να φτάσει η υπόθεση στα δικαστήρια.

Ανήρτησε αφίσα στον τόπο του συμβάντος, προσφέροντας αμοιβή σε τυχόν μάρτυρες. Πράγματι εμφανίστηκε κάτοικος της περιοχής που του έδωσε βίντεο, ενώ διέψευσε τους αστυνομικούς καθώς υποστήριξε ότι του έκαναν κεφαλοκλείδωμα, και τον χτύπησαν με γροθιές στο κεφάλι, για να σταματήσει… ενώ αυτό κραύγαζε και αντιδρούσε… και μετά από δύο λεπτά κατέρρευσε …

Οι αστυνομικοί που δεν κατάλαβαν συνέχισαν να τον χτυπούν και τον έσυραν 7-8 μέτρα. Εκεί κατάλαβαν τι έχει πάθει και μάλλον, ειδοποίησαν όπως κατάλαβα, ασθενοφόρο , λέει ο μάρτυρας.


Με συγκλόνισε ότι για αρκετή ώρα είχαν αφήσει το παλικάρι , διπλωμένο στα γόνατα με τις χειροπέδες πίσω στην πλάτη και το κεφάλι του να ακουμπά στην άσφαλτο, ενώ φαινόταν ότι δεν είχε πια τις αισθήσεις του. Κάποια στιγμή το σώμα του άντρα απλώθηκε στην άσφαλτο σε στάση μπρούμυτα και παρέμεινε εκεί με τα χέρια πάντα δεμένα στην πλάτη , καταλήγει ο μάρτυρας.

Ο πατέρας υπέβαλε, επίσης, μήνυση εναντίον των αστυνομικών, αλλά και εναντίον του εργολάβου κηδειών, τον οποίο επέλεξε το ΑΤ, όπου υπηρετούσαν οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί.
Τα σκοτεινά σημεία:

Στη μήνυση ο πατέρας μεταξύ άλλων αναφέρει: Ο γιος του για τον οποίο δεν γνώριζε ότι ήταν χρήστης, είχε μόνο ένα μήνα στην Ελλάδα και ήταν περίεργο να καταστεί διακινητής ναρκωτικών σε τόσο σύντομο διάστημα.

Αν και ως αιτία θανάτου αναφέρεται «απόφραξη του λάρυγγος από ενσφήνωση νάιλον σακουλίτσας», η ιατρική βεβαίωση του νοσοκομείου «Ελπίς» δεν αναφέρει την ύπαρξη «σακουλίτσας».

Επιπλέον, χάθηκαν τα ρούχα του γιου του από τα οποία, όπως αναφέρει θα μπορούσαν να αντληθούν συμπέρασματα.

Η δίκη:

Τελικά ο εισαγγελέας Εφετών παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των 4 αστυνομικών. Το χρονικό της φρίκης θα αναβιώσει, όπως αναφέρει το Έθνος, στις 27 Μαρτίου, στο Γ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί είναι ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ δύο από αυτούς θα δικαστούν και για ψευδορκία, καθώς εκτός των άλλων φέρονται ότι προσπάθησαν να αποκρύψουν τις πράξεις τους.

 briefingnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ


Σειρά κινητοποιήσεων ξεκινούν οι αγρότες, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ σε όλη τη χώρα από τα μέλη της Πανελλήνιας Αγροτικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ).
Οι «κινήσεις» της ΠΑΣΥ –όπως έχει ανακοινωθεί με βάση τον σχεδιασμό- θα κορυφωθούν με συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη.
Οι αγρότες διαμαρτύρονται για την αύξηση των ασφαλίστρων που καταβάλλουν στον ΕΛΓΑ αλλά κι άλλων υποχρεώσεων, εξαιτίας των οποίων περιέρχονται σε δύσκολη θέση. Για τον ΕΛΓΑ μάλιστα ζητούν να αποτελεί έναν κρατικό φορέα, με επαρκή χρηματοδότηση που θα αποζημιώνει κατά 100% τις ζημιές των καλλιεργειών τους από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.
Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα προγραμματίζονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ σε όλη τη χώρα. Για την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου με κοινή πρωτοβουλία των ΠΑΣΥ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ (Πανελλήνια Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση), ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών) και ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας), σχεδιάζονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ σε όλες τις πόλεις της χώρας μας. Στις 27 Ιανουαρίου, πρόκειται να γίνουν κινητοποιήσεις στα γραφεία των Περιφερειών, του ΟΓΑ και στα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας. Δυο ημέρες μετά, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, θα γίνει κινητοποίηση στα Μάλγαρα και τη Λεπτοκαρυά.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό, οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν στη Θεσσαλονίκη στις 4 Φεβρουαρίου, με συλλαλητήριο και πορεία προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης, όπου θα διεξάγεται η 24η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων «Agrotica».
Διαβάστε Περισσότερα »

Χάνονται 900 βρέφη το χρόνο εξαιτίας της κρίσης

Δεν επαρκούν οι μονάδες εντατικής φροντίδας νεογνών


Βαριά τη σκιά της πάνω στη νέα ζωή που έρχεται στον κόσμο ρίχνει η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας. Εξαιτίας της, περίπου 900 βρέφη κάθε χρόνο δεν προλαβαίνουν να δουν το φως του ήλιου! 


Η Ελλάδα καταγράφεται ως μία από τις πρώτες στη λίστα χώρες της Ε.Ε. στην περιγεννητική θνησιμότητα. 


Οι 9 στις 1.000 γεννήσεις παιδιών στη χώρα μας...


δεν καταλήγουν καλά, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό άλλων χωρών βρίσκεται κοντά στις 2 ή και 3 γεννήσεις!


Είναι συγκλονιστικά τα στοιχεία που έχουν αρχίσει να έρχονται στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ). 


Φέτος για πρώτη φορά η Ειδική Επιτροπή Περιγεννητικής ζήτησε τον ακριβή αριθμό γεννήσεων από δημόσια και ιδιωτικά μαιευτήρια, ενώ ήδη εισηγήθηκε στον υπουργό Υγείας ριζικές αλλαγές στο σύστημα περιγεννητικής φροντίδας.


Μωρά πεθαίνουν κι έγκυες κινδυνεύουν τη ζωή τους εξαιτίας της έλλειψης μονάδων εντατικής φροντίδας νεογνών. 


Είναι χαρακτηριστικό το στοιχείο που λέει ότι ακόμη και στα νοσοκομεία που λειτουργούν τέτοιες μονάδες παραμένουν κλειστές από την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.


Για παράδειγμα, στο Αττικό Νοσοκομείο που εξυπηρετεί ολόκληρη τη Δυτική Αττική, τον Πειραιά και τα νησιά του Αιγαίου, από τις τρεις μονάδες εντατικής νεογνών λειτουργεί μόνο η μία, κι από τα 20 κρεβάτια σε λειτουργία είναι μόνο τα 5! 


Τα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας σκουριάζουν, τα κρεβάτια είναι κενά και τα μωρά χάνονται...!!


Όπως αποκαλύπτει σήμερα το «Έθνος», είναι τέτοια η ένδεια του κράτους, ώστε δεν υπάρχει ούτε σύστημα εθνικής καταγραφής αυτών των θανάτων, κι αυτό είναι μοναδικό φαινόμενο παγκοσμίως, με αποτέλεσμα τα τελευταία επίσημα στοιχεία για τη βρεφική θνητότητα να πηγαίνουν πίσω στο 1998! 


Ο τραγικός απολογισμός αυτής της μελέτης παρουσιάζει 900 μωρά να τελειώνουν ετησίως τη ζωή τους, πριν καν την αρχίσουν.


Δημόσιες μονάδες εντατικής βρεφών λειτουργούν στα μαιευτήρια «Αλεξάνδρας», «Μαρίκα Ηλιάδη», στα Παίδων «Αγ. Σοφία» και «Αγλ. Κυριακού» καθώς και στο Αττικό Νοσοκομείο. 


Αυτά εξυπηρετούν όχι μόνο την Αττική, αλλά σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα, εκτός της Θεσσαλονίκης, καθώς τέτοιες εξειδικευμένες εντατικές δεν υπάρχουν στην επαρχία. Η δυνατότητά τους συνολικά, αγγίζει περί τα 40 κρεβάτια και τίποτε περισσότερο.


«Η περιγεννητική θνησιμότητα σε όλες τις χώρες της Ε.Ε κυμαίνεται από 4-6 τοις χιλίοις», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» ο πρόεδρος του ΚΕΣΥ, κ. Ανδρέας Σερέτης, συμπληρώνοντας: «Από αυτούς τους δείκτες προκύπτει ότι από τους 110.000 τοκετούς ετησίως περίπου, εάν δεχτούμε το 9 τοις χιλίοις ως θνησιμότητα στη χώρα μας, που εκτιμήσεις θεωρούν ότι είναι μεγαλύτερη, εάν λειτουργήσει το σύστημα της περιγεννητικής και νεογνικής φροντίδας σωστά και το ποσοστό μειωθεί στο 6 που έχει η Πορτογαλία και είναι το ανώτερο της Ευρώπης, σημαίνει ότι ετησίως θα ζουν περισσότερα από 500 νεογνά.


Ενημερωτικά η Πορτογαλία ξεκινώντας το σύστημα υγείας το 1989 είχε περιγεννητική θνησιμότητα 16 και είναι στο 6, η δε Τσεχία το 1995 ήταν στο 9 και το έχει μειώσει στο 3,5 τοις χιλίοις. Είμαστε το μόνο κράτος παγκοσμίως που δεν καταγράφουμε ακόμη επισήμως τη βρεφική θνησιμότητα. Η ανοργανωσιά που επικρατεί κοστίζει ζωές. Κι αυτό, γιατί μια προβληματική εγκυμοσύνη θα πρέπει να παρακολουθείται και να γεννά σε περιγεννητικό κέντρο αυξημένης φροντίδας».
 24gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε τι έπαθε ο άνθρωπος από λάθος των γιατρών.....ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ... δείτε μόνο αν αντέχετε!

Διαβάστε Περισσότερα »

Συναυλία με έργα W.A.MOZART & L.V.BEETHOVEN στο Τροφώνιο Ωδείο


 
Το Τροφώνιο Ωδείο διοργανώνει Συναυλία - Αφιέρωμα στους μεγάλους κλασικούς

                                    W.A.MOZART & L.V.BEETHOVEN
Οι μαθητές και οι καθηγητές θα παίξουν έργα τους για πιάνο, βιολί, τσέλο και τραγούδι.

Θα παρουσιαστεί από μαθήτριες η ζωή και το έργο των μεγάλων συνθετών με παράλληλη προβολή διαφανειών σε power point.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 28 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 7.00μ.μ.στην
Αίθουσα εκδηλώσεων του Τροφώνιου Ωδείου            
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν μπόρεσε Λεβαδειακός – ΟΦΗ 0-2



Δεν μπόρεσε να πετύχει τη νίκη που θα τον έβαζε με πολύ καλές πιθανότητες στο κόλπο για την παραμονή στην κατηγορία ο Λεβαδειακός, που δεν πήρε τίποτα από ένα ματς το οποίο ήταν υποχρέωσή του να κερδίσει. Οι παίκτες του Παράσχου έφτιαξαν φάσεις και θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει, όμως εκτέθηκαν πολλές φορές στην άμυνα και το πλήρωσαν με μία οδυνηρή ήττα.
Αδύναμος κρίκος: Οι παίκτες του Λεβαδειακού προσπαθούσαν να παίξουν σε όλο το ματς με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, όμως δεν βγήκε σε καμία φάση κάτι καλό. Ο Ελληνας επιθετικός ήταν καλά κλεισμένος και δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο και βοηθήσει ουσιαστικά με την παρουσία του στην μεγάλη περιοχή.
Ο Λεβαδειακός είχε την υπεροχή, αλλά ο ΟΦΗ την ουσία και με γκολ των Παπουλή και Μάντζιου έφυγε με τη νίκη (2-0) από τη Λιβαδειά. Δείτε τα γκολ και στιγμιότυπα από την αναμέτρηση.Ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: Λιβαδειάς
Διαιτητής: Χ. Καλογερόπουλος
Βοηθοί: Φ. Ελευθερίου, Α. Γρεβένης
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Τομάς, Ζησόπουλος, Λισγάρας, Κόρμπος (46′ Ναπολεόνι), Μελισσάς, Ζαουί (63′ Πόποβιτς), Φαβάλι, Σουμπίνιο (72′ Βασιλείου), Παπαδόπουλος
ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Κάρολ, Τζ. Λόπεθ (80′ Χ. Λόπεθ), Βερόν, Μπούρμπος, Μάντζιος, Γαλανόπουλος (70′ Μπόντορ), Κάλαϊτζιτς, Παπουλής, Πίτσος, Σίσιτς (87′ Καμπάνταης), Σόουζα
Σκόρερ: 33′ Παπουλής
Κίτρινες κάρτες: Φαβάλι, Ναπολεόνι, Μουλόπουλος / Μπούρμπος, Πίτσος, Μπόντορ
Ανασκόπηση αγώνα
Ο Λεβαδειακός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, καθώς πίεσε τους φιλοξενούμενους, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στο γκολ μέσα στο πρώτο μισάωρο. Τελικά, μόλις στην πρώτη του φάση μπροστά από την εστία του Κυριακίδη, ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ. Συγκεκριμένα, στο 33ο λεπτό, ο Μάντζιος βρήκε με κάθετη πάσα τον Παπουλή (καλυπτόταν από τον ξεχασμένο Μελισσά), ο οποίος με ιδανικό πλασέ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Κυριακίδη, κάνοντας το 0-1.
Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με δύο καλές ευκαιρίες για το Λεβαδειακό, αλλά ο Κάρολ είπε «όχι» σε Ζαουί και Σουμπίνιο.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δύο τεράστιες χαμένες ευκαιρίες από τον Μάντζιο, αλλά τελικά το γκολ για τον Έλληνα επιθετικό ήρθε στο 67ο λεπτό, όταν νίκησε από το σημείο του πέναλτι τον Κυριακίδη. Την εσχάτη των ποινών είχε καταλογίσει σωστά ένα λεπτό νωρίτερα ο Καλογερόπουλος, όταν ο Μουλόπουλος ανέτρεψε τον Παπουλή μέσα στην περιοχή.
Δεν ακολούθησαν πολλές φάσεις μέχρι το τέλος του ματς, με συνέπεια να διατηρηθεί το 0-2 και ο ΟΦΗ να πάρει ένα σημαντικό τρίποντο.
Πού κρίθηκε το παιχνίδι
Στην αποτελεσματικότητα του ΟΦΗ, αλλά και στην πολύ καλή εμφάνιση του Κάρολ.
Η συνέντευξη Τύπου
Στατιστικά αγώνα

Το φιλμ του αγώνα
33′ ΓΚΟΛ Εξαιρετική κάθετη πάσα του Μάντζιου για τον Παπουλή, που με ωραίο πλασέ νικάει τον Κυριακίδη για το 0-1.
38′ Ο Ζαουί αποφεύγει δύο αντιπάλους, αλλά δεν μπορεί να νικήσει από κοντά τον Κάρολ, που διώχνει με τα πόδια σε κόρνερ.
42′ Ωραία ενέργεια του Σουμπίνιο από αριστερά, που δοκιμάζει ένα δυνατό σουτ, αλλά ο Κάρολ αποκρούει εντυπωσιακά.
54′ Ο Μάντζιος βγαίνει τετ-α-τετ με τον Κυριακίδη, αλλά ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού κάνει σπουδαία απόκρουση.
58′ Ο Μάντζιος χάνει απίστευτη ευκαιρία, αφού μέσα από τη μικρή περιοχή σουτάρει πάνω από τα δοκάρια.
66′ Ο Μουλόπουλος ανατρέπει τον Παπουλή και σωστά ο Καλογερόπουλος δίνει πέναλτι.
67′ ΓΚΟΛ Ο Μάντζιος εκτελεί εύστοχα το πέναλτι και ο ΟΦΗ κάνει το 0-2.
71′ Πλασέ του Λισγάρα από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εχουν μετατρέψει τις φυλακές Κορυδαλλού σε εξομολογητήριο του Εφραίμ !!!

Ο απόλυτος ευτελισμός της δικαιοσύνης και των νόμων !!!
Δηλαδή οι τοκογλύφοι και οι μαφιόζοι της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να στήσουν τα μαγαζιά τους στις φυλακές για να έχουμε τουλάχιστον ισονομία !!!
"Τρείς φορές την εβδομάδα υπάρχει επισκεπτήριο για τους τροφίμους στις φυλακές Κορυδαλλού και δεκάδες πιστοί σπεύδουν να πάρουν την ευχή του Εφραίμ.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», καθήκοντα γραμματέων για το κλείσιμο των ραντεβού ασκούν οι μοναχοί Αρσένιος και Ευδόκιμος!

Κατά τις δεκάλεπτες συναντήσεις μετά την καθιερωμένη εξομολόγηση ο Εφραίμ καταπιάνεται με το αγαπημένο του θέμα που δεν είναι άλλο από τα οράματα και τις προφητείες που αφορούν το μέλλον της πατρίδας. Μάλιστα συχνά ο γέροντας Εφραίμ «βλέπει» ελληνοτουρκική κρίση!

Σε ό,τι αφορά τη δική του περιπέτεια, δείχνει να μην τον απασχολεί. Άλλωστε, όπως λέει, αποτελεί μια ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Ύψιστο."

.newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ