Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Δημοσιονομικό επίτροπο στην Ελλάδα ζητά η Γερμανία...Kommandantur ...


Δημοσιονομικό επίτροπο στην Ελλάδα ζητά η Γερμανία
Η γερμανική κυβέρνηση θέλει από την Ελλάδα να εκχωρήσει την εθνική της κυριαρχία επί του καθορισμού της φορολογικής πολιτικής και των δαπανών σε ένα «δημοσιονομικό επίτροπο» σε αντάλλαγμα για το δεύτερο πακέτο διάσωσης των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με αντίγραφο πρότασης που επικαλούνται οι Financial Times.

Σε μια «πρωτοφανή επέκταση του ελέγχου της ΕΕ επί ενός κράτους μέλους», όπως σχολιάζει η εφημερίδα, ο δημοσιονομικός επίτροπος θα είχε την εξουσία άσκησης βέτο επί αποφάσεων της ελληνικής κυβέρνησης, εφόσον αυτές δεν συνάδουν με τους στόχους που θέτουν οι διεθνείς πιστωτές.

Ο επίτροπος, όπως γράφει σήμερα ο skai.gr,  που θα οριζόταν από τους υπόλοιπους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, θα αναλάμβανε την ευθύνη εποπτείας όλων των μεγάλων τομέων δαπανών της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το κείμενο της γερμανικής πρότασης αναφέρει η δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να τεθεί υπό αυστηρή καθοδήγηση και σύστημα ελέγχου. «Με βάση την απογοητευτική συμμόρφωση μέχρι στιγμής, η Ελλάδα πρέπει να αποδεχθεί εκχώρηση της δημοσιονομικής της κυριαρχίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο για ορισμένο χρονικό διάστημα», προσθέτει.

Επίσης, η Αθήνα θα υποχρεωνόταν, σύμφωνα με την πρόταση των Γερμανών, να θεσπίσει νόμο που θα δεσμεύει μόνιμα τα κρατικά έσοδα προς εξυπηρέτηση του χρέους «κατά πρώτιστο». Ένας τέτοιος νόμος θα βεβαίωνε τις αγορές και τους πιστωτές ότι δε θα υπάρξει πτώχευση στο μέλλον, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Το γερμανικό σχέδιο φέρεται να διανεμήθηκε στους αξιωματούχους των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης που απαρτίζουν τη λεγόμενη «ομάδα εργασίας του ευρώ» το απόγευμα της Παρασκευής.

Εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε στους Financial Times άγνοια για την πρόταση, ενώ ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου αρνήθηκε να σχολιάσει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ασημένιο μετάλλιο για τα κορίτσια του πόλο

Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαικό πρωτάθλημα στο Αϊντχόβεν, αφού
ηττήθηκε στον τελικό από την Ιταλία 13-10....
Η ελληνική ομάδα έχει καταφέρει έναν άθλο. Είναι η πλέον πετυχημένη εθνική ομάδα, αφού τα τρία τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να αγωνιστεί σε ισάριθμους τελικούς μεγάλων διοργανώσεων.

Πρώτα, το 2010 στο ευρωπαικό πρωτάθλημα στο Ζάγκρεμπ όταν κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Στη συνέχεια, το περασμένο καλοκαίρι, όταν αναδείχτηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια, νικώντας στον τελικό την Κίνα και σήμερα, αφού ηττήθηκε στον τελικό στο Αϊντχόβεν, από την Ιταλία.

Τα κορίτσια πάντως, αξίζουν σηυχαρητήρια, αφού παλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες, χωρίς καμία βοήθεια από την Πολιτεία. Το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαικό πρωτάθλημα, χωρίς αμφιβολία, αποτελεί τεράστια επιτυχία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς ευρω κινδυνεύει να μείνει ο Ρέμος - ΤΩΡΑ


Πληροφορίες για προσωρινή δέσμευση περιουσιακών στοιχείων του Α. Ρέμου

Ως μεγαλομέτοχος, την περίοδο εκείνη, της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ο τραγουδιστής βρέθηκε στο στόχαστρο της προσφυγής στη Δικαιοσύνη, των Παπαζαχαρία, Τσίτα, Γκαρσία, Παπαστεριανού, Ιάκομπ, Μάρα, Κυριαζή, Μπαντή και Αραμπατζή, οι οποίοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους....

Οι εννέα ποδοσφαιριστές είχαν προσφύγει και κατά των μελών της τότε διοίκησης, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσουν την προσωρινή διαταγή δέσμευσης της προσωπικής περιουσίας, όχι μόνο για τον Αντώνη Ρέμο, αλλά και για άλλα μέλη της, όπως ο Δήμος Πολύκαρπος και ο Γιάννης Τάκης.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει προγραμματιστεί για τις 6 Φεβρουαρίου και φυσικά ως τότε ισχύει η προσωρινή διαταγή δέσμευσης των περιουσιών των πρώην παραγόντων της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του γνωστού τραγουδιστή δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία επίσημη αντίδραση.



gossip-tv.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανατροπες στην Α' Βοιωτιας..Αναλυτικα ολα τα Αποτελεσματα της 16ης Αγωνιστικης

Ανατροπες στην Α' Βοιωτιας ο Επαμεινωνδας Λευκτρων και παλι στην Κορυφη Συγκατοικος τωρα με τον Παναλιαρτο

Καθε εβδομαδα εναλλαγες στην Α' Βοιωτιας στο πιο Συναρπαστικο Επαρχιακο Πρωταθλημα
Για την  16η Αγωνιστικη ειχαμε και παλι Ανατροπες
οι Πλαταιες νικησαν στην Αραχωβα τον Πρωτοπορο Παρνασσο 3-0
Μεγαλη Νικη ο Επαμεινωνδας στα Βαγια με σκορ 2-0 και περασε και παλι στην κορυφη
Συγκατοικος με τον Παναλιαρτο που νικησε 1-0 στον Ελεωνα

Αναλυτικα ολα τα Αποτελεσματα της 16ης Αγωνιστικης

Παμβαγιακος - Επαμεινωνδας Λευκτρων               0-2
Παρνασσος Αραχωβας - ΑΟ Πλαταιες                    0-3
Αμβρυσσεας Διστομου - Ιωνικος Αστερας Θηβας  4-0
ΠΑΟΚ Κυριακιου - Αναγεννηση Σχηματαριου       2-0
ΑΕΣ Ελεωνας - Παναλιαρτος                                  0-1
Κιθαιρωνας Καπαρελλιου - Πανγεωργικος             6-0
Πηγασος Αγιας Αννας - ΑΕ Ορχομενος                  1-0
Πελοπιδας Θηβας - ΑΕ Δηλεσι                           Αυριο

η Βαθμολογια σε 16 Αγωνες

1. Επαμεινωνδας Λευκτρων             34
2. Παναλιαρτος                                 34
3. ΑΟ Πλαταιες                                 33
4. Παρνασσος Αραχωβας                 32
5. Κιθαιρωνας Καπαρελλιου            32
6. Πηγασος Αγιας Αννας                  31
7. ΑΕ Ορχομενος                             30
8. Αμβρυσσεας Διστομου                29
9. ΠΑΟΚ Κυριακιου                        27
10. Παμβαγιακος                              25
11. Αναγεννηση Σχηματαριου         21
12. Πελοπιδας Θηβας                      15 ''
13. Πανγεωργικος                             6
14. Ιωνικος Αστερας Θηβας              4
15. ΑΕΣ Ελεωνας                              3
16. ΑΕ Δηλεσι                                   3 ''

17η Αγωνιστικη

Επαμεινωνδας Λευκτρων - ΑΟ Πλαταιες
Ιωνικος Αστερας Θηβας - Παμβαγιακος
ΑΕ Δηλεσι - Παρνασσος Αραχωβας
Αναγεννηση Σχηματαριου - Αμβρυσσεας Διστομου
Παναλιαρτος - Πελοπιδας Θηβας
Πανγεωργικος - ΠΑΟΚ Κυριακιου
Πηγασος Αγιας Αννας - ΑΕΣ Ελεωνας
ΑΕ Ορχομενος - Κιθαιρωνας Καπαρελλιου
 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ! ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ...!!!



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ! Η ΦΡΙΚΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!

Η φρίκη σε όλο της το μεγαλείο! Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στο newsbeast.gr στο κέντρο της Αθήνας

κυκλώματα συμμοριών αλλοδαπών εμπορεύονται μικρά παιδιά, ακόμη και 4 ετών. Οι περιγραφές και οι μαρτυρίες σοκάρουν ακόμη και τους πιο σκληρούς.
«Σάββατο απόγευμα, πριν από ένα περίπου μήνα, στις 7 βρισκόμουν μέσα στο αυτοκίνητό μου», καταγγέλλει κάτοικος της περιοχής (τα στοιχεία της οποίας έχει το newsbeast.gr), η οποία για προφανείς λόγους θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Και συνεχίζει...

«Ερχόμενη από το κέντρο, έστριψα στην οδό Λέλας Καραγιάννη. Όπως ανέβαινα λοιπόν με το αυτοκίνητό μου και επειδή ο δρόμος είναι πολύ στενός και σκοτεινός, πήγαινα πολύ σιγά, είδα στα δεξιά μου ένα χαρτόκουτο, πάνω στο οποίο υπήρχε ένα παιδί!

Αρχικά πίστεψα ότι ήταν κουκλάκι. Αναρωτήθηκα τι ήταν. Προχώρησα λίγο παραπάνω με το αυτοκίνητό μου και στο επόμενο κενό, ανάμεσα δηλαδή στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα που υπήρχαν, πολύ κοντά σε ένα δέντρο, είδα ακόμη ένα χαρτόκουτο με άλλο ένα παιδί. Μέχρι εκείνη την ώρα δεν πίστευα αυτό που έβλεπα. Υπήρχαν τρία χαρτόκουτα στην δεξιά πλευρά και δύο στην αριστερή πλευρά με παιδάκια, το πολύ μέχρι 4 ετών».

Και εδώ, σύμφωνα με την κάτοικο της περιοχής, αρχίζει το πιο συγκλονιστικό κομμάτι της ιστορίας των τεράτων που χρησιμοποιούν μωρά για να εκφράσουν τις πιο... βρώμικες φαντασιώσεις τους.

«Κάποια στιγμή έφτασα στο φανάρι και από το χαρτόκουτο σηκώθηκε ένα παιδάκι και εκείνη τη στιγμή αντιλήφθηκα ότι είναι όντως μικρά παιδιά. Μέχρι τότε πίστευα ότι έβλεπα μικρά κουκλάκια γι' αυτό και δεν μπορούσα να καταλάβω τι συνέβαινε και αναρωτιόμουν τι μπορεί να συμβαίνει εκεί. Στη γωνία ακριβώς υπάρχει ένα κατάστημα με τηλεφωνίες, από αυτά που διατηρούν αλλοδαποί, και απέναντι υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι. Εκεί μία ομάδα ανθρώπων και το παιδάκι τους πλησίασε. Ήταν όλα έγχρωμα και ήταν ντυμένα, όπως οι πορσελάνινες κούκλες αλλά ήταν βαμμένα πολύ έντονα. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι στο δρόμο γίνονταν αυτά. Μέχρι τότε ήξερα για την πορνεία και τα ναρκωτικά αλλά δε φανταζόμουν ότι συνέβαινε κι αυτό», τονίζει, υποστηρίζοντας σαφώς ότι η δική της αίσθηση από την εικόνα που είδε παραπέμπει σε πορνεία ανηλίκων.


Η καταγγέλλουσα, όπως σημειώνει, πήρε αμέσως τηλέφωνο από το κινητό της στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης και ενημέρωσε για όσα είχε δει. Σύμφωνα πάντα με την ίδια, στο Αστυνομικό Τμήμα φάνηκαν να έχουν εικόνα για το τι συμβαίνει στους δρόμους της περιοχής.


«Μόλις έκλεισα το τηλέφωνο, έκανα πάλι την ίδια διαδρομή για να ξαναμπώ στο στενό. Δεν μου πήρε παραπάνω από 5 με 10 λεπτά αλλά στο στενό δεν υπήρχε κανείς», λέει. Από έρευνες πάντως, προκύπτει ότι το πρόβλημα στην Αθήνα είναι υπαρκτό και τα παιδάκια διακινούνται ακόμη και με ψηφιακή «διαφήμιση».


Για το περιστατικό αυτό, σύμφωνα πάντα με την καταγγέλλουσα, έχει ενημερωθεί και ο δήμος Αθηναίων.


Η καταγγέλουσα ξεκαθαρίζει βέβαια ότι: «Από εκείνη τη φορά, το βράδυ του Σαββάτου δηλαδή δεν έχω δει πάλι κάτι». Η Αστυνομία διαψεύδει το θέμα καθώς μέχρι σήμερα βάσει ερευνών στο κέντρο δεν έχει διαπιστωθεί τέτοιο - σοκαριστικό- φαινόμενο.


Όπως και να έχει πάντως, αναμένουμε από την ΕΛ.ΑΣ και το δήμο Αθηναίων να ερευνήσουν το θέμα και να εξετάσουν τις συγκεκριμένες καταγγελίες. Η ύπαρξη μικρών παιδιών, ντυμένων «περίεργα», έντονα μακιγιαρισμένων και εκτεθειμένων σε δρόμο της Αθήνας (σε μια περιοχή γκέτο), οδηγεί σε δύο συμπεράσματα: ή πρόκειται για πορνεία ή εμπόριο παιδιών.


Όπως και να ’χει, η καταγγελία πρέπει να διερευνηθεί ταχύτατα από τις αρμόδιες Αρχές.

Triklopodia 
http://www.omertanews.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Λείπουν 145 δισ. ευρώ για να μπει πάτος στο ελληνικό βαρέλι

Σαν "βαρέλι χωρίς πάτο" περιγράφει το γερμανικό περιοδικό Spiegel την κατάσταση στην Αθήνα, ενώ επισημαίνει ότι η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δραματική, εξαιτίας της ραγδαίας οικονομικής επιδείνωσης.
Στο άρθρο που δημοσιεύεται στη σημερινή έκδοση του περιοδικού αναφέρεται ότι τα σχεδιαζόμενα μέτρα για αντιμετώπιση της κατάστασης ανάγκης της Ελλάδας δεν επαρκούν.
Πιο αναλυτικά, στο άρθρο υπογραμμίζεται ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, η χώρα θα χρειαστεί επιπλέον περίπου 15 δις. ευρώ.
Αντί δηλαδή των 130 δις. ευρώ, όπως είχε αποφασιστεί στα τέλη Οκτωβρίου του 2011, θα χρειαστούν περίπου 145 δις. ευρώ, μετά και από τους ελέγχους της τρόικας το τελευταίο διάστημα στην Αθήνα.
"Δεν θεωρούμε δεδομένο ότι τα χρήματα που λείπουν μπορούν να συγκεντρωθούν μόνον από τους ιδιώτες επενδυτές", λέει στο μεταξύ, η τρόικα.

 Γερμανικός συνασπισμός στη Βουλή κατά της Ελλάδας
Στον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό αρχίζει να σχηματίζεται ευρύ μέτωπο αντιδράσεων για νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, όπως την υπαινίχθηκε, μεταξύ άλλων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
"Δεν έχει αλλάξει τίποτα στις θέσεις μας", δήλωσε ο πρόεδρος της συγκυβερνούσας Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης CSU Χορστ Ζεχόφερ στο Spiegel. "Αν παύσουν οι μεταρρυθμίσεις δεν έχει χρήματα". Η CSU απορρίπτει νέα βοήθεια για την Ελλάδα πέρα από τα προγράμματα που έχουν αποφασιστεί. "Αν οι Έλληνες δεν εφαρμόσουν τα μεταρρυθμιστικά προγράμματα, δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω βοήθεια", πρόσθεσε.
Αλλά και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των επίσης συγκυβερνώντων Ελεύθερων Δημοκρατών FDP Ράινερ Μπρούντερλε απαιτεί ανυποχώρητη στάση έναντι της Αθήνας.
"Η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος και επομένως η Ευρωπαϊκή Κοινότητα πρέπει να παραμείνει αυστηρή και να απαιτήσει τις απαραίτητες δομικές μεταρρυθμίσεις. Μόνον αν οι Έλληνες παράσχουν αποδείξεις ότι αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα την κατάσταση, μπορούμε και πρέπει να βοηθήσουμε ως Ευρωπαϊκή Κοινότητα", είπε.
Οι πρώτοι βουλευτές του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού ανακοίνωσαν ήδη ότι θα καταψηφίσουν ένα νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα.
Ο βαυαρός βουλευτής του FDP Έρβιν Λότερ, που μέχρι τώρα υπερψήφισε όλα τα πακέτα ευρωδιάσωσης, δηλώνει δεν θα το κάνει πλέον για την περίπτωση της Ελλάδας. "Είχα τη γνώμη ότι οι Έλληνες χρειάζονται χρόνο. Τώρα θεωρώ δεδομένο ότι θα επέλθει χρεοκοπία, τα προβλήματα δεν μπορούν να επιλυθούν με περισσότερα χρήματα", δήλωσε.
Αλλά και ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ ανακοίνωσε ότι θα καταψηφίσει τη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα.
"Δεν λείπει η πολιτική βούληση από τους Έλληνες, αλλά η οικονομική δύναμη για να ξανασταθούν στα πόδια τους»". Ακόμα και στην ευρωπαϊκή πτέρυγα του κόμματος επικρατεί πλέον δυσαρέσκεια. "Επικρατεί ένα ρεύμα μεγάλου θυμού", δηλώνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Γκίντερ Κριχμπάουμ.
"Όλα τα ελληνικά κόμματα θα πρέπει επιτέλους να δείξουν την άνευ όρων βούληση να αλλάξουν κάτι από τη ρίζα". Ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. του FDP Florian Toncar δήλωσε ότι η περίπτωση της Ελλάδας αποτελεί τη με απόσταση δυσκολότερη απόφαση για την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του.
 news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σάλος από την αποκάλυψη για την ουσία που χρησιμοποιούσαν τα McDonald's

Σάλος από την αποκάλυψη για την ουσία που χρησιμοποιούσαν τα Mc Donalds

Τι είναι η «ροζ γλίτσα»; Κατά τον τηλεοπτικό σεφ Τζέιμι Όλιβερ είναι ένα συστατικό βιομηχανοποιημένων τροφίμων που χρησιμοποιούσε η πιο γνωστή αλυσίδα γρήγορου φαγητού στον κόσμο, τα McDonald's για να μετατρέψουν λιπαρά απομεινάρια βοδινού κρέατος σε κιμά για τα χάμπουργκέρ τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Όλιβερ προκάλεσε αναστάτωση στο τηλεοπτικό του κοινό, όταν αποκάλυψε ότι τα McDonald's χρησιμοποιούσαν αυτή την ουσία που δεν είναι τίποτα άλλο από υδροξείδιο του αμμωνίου (E527) όπως είπε.
Τα McDonald's απέσυραν τελικά την ουσία αυτή από τα προϊόντα τους αλλά για να γίνει αυτό χρειάστηκε ολόκληρη τηλεοπτική εκστρατεία εκ μέρους του Όλιβερ. Ο Τοντ Μπέικον πάντως -διευθυντής του αρμόδιου τμήματος των McDonald's στις ΗΠΑ-, αρνήθηκε ότι η απόφαση της αλυσίδας εστιατορίων είχε σχέση με την εκστρατεία του Όλιβερ. «Η απόφαση να αφαιρέσουμε αυτό το προϊόν από το σύστημα των McDonald's δεν συνδέεται με κάποιο συγκεκριμένο γεγονός, αλλά με την απόφασή μας να υποστηρίξουμε την προσπάθεια εναρμόνισης των παγκόσμιων προτύπων στα υλικά του ωμού βοδινού. Τα McDonald's εναρμονίζονται με τα κυβερνητικά προαπαιτούμενα και κανονισμούς για την ασφάλεια των τροφίμων» είπε.
Ο μικροβιολόγος του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας Τζέραλ Ζίρνσταϊν υποστηρίζει ότι η χρήση του υδροξείδιου του αμμωνίου πρέπει να απαγορευθεί: «Δεν θεωρώ ότι πρόκειται για βοδινό κιμά και το να επιτρέπεται να χρησιμοποιείται σε βοδινό κιμά είναι κάποια μορφή ψευδούς επισήμανσης».
 iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Βίαζε γυναίκες μέσω αγγελίας


Μέσω αγγελιών που τοιχοκολλούσε σε δρόμους της Αθήνας, με τις οποίες προσέφερε δήθεν εργασία, ένας 46χρονος ερχόταν αρχικά σε τηλεφωνική επαφή με γυναίκες που έψαχναν δουλειά και στη συνέχεια προγραμμάτιζε συνάντηση μαζί τους, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο «επαγγελματίας-βιαστής», κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έπειθε τα θύματά του να επιβιβασθούν στο φορτηγό του, τα οδηγούσε σε ερημική περιοχή στον Σκαραμαγκά και με τη χρήση βίας και την απειλή μαχαιριού ασελγούσε εις βάρος τους.

Ο 46χρονος Έλληνας συνελήφθη στον Βοτανικό από αστυνομικούς του Τ.Α. Χαϊδαρίου, ενώ από έρευνα που έγινε εξιχνιάσθηκαν δύο παρόμοιες περιπτώσεις, οι οποίες συνέβησαν το τελευταίο δεκαήμερο.

Επιπλέον, ο δράστης είχε κλέψει από την Καλλιθέα και τη Μεταμόρφωση δύο φορτηγά.

Σύμφωνα επίσης με την αστυνομία, ο 46χρονος είχε δραπετεύσει τον Απρίλιο του 2011 από τις Φυλακές Μαλανδρίνου.

Ο άνδρας φαίνεται ότι παραβίασε δεκαήμερη τακτική άδεια, ενώ ήταν έγκλειστος εκτίοντας ποινή κάθειρξης 25 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κλοπές, απάτες, επιταγές και άλλα αδικήματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

3 Εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση των χωματερών στη Θήβα






3 εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση των χωματερών στη Θήβα εξασφάλισε η ΔΕΠΟΔΑΘ από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Πρόκειται για παρεμβάσεις που θα γίνουν σε τρεις χωματερές του δήμου Θήβας και σε τέσσερις του δήμου Τανάγρας ολοκληρώνοντας έτσι την αποκατάσταση σε όλες τις περιοχές που εχει την ευθύνη η υπηρεσία.
 lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Χημικοί ψεκασμοί (Chemtrail). VIDEO απόδειξη...Μας ψεκάζουν σα κατσαρίδες




Προς κάθε αρμόδιο Υπουργό της Ελληνικής κυβέρνησης, τον Πρωθυπουργό και τους Κυβερνήτες Παγκοσμίως.
Θέμα: Διενέργεια χημικών αεροψεκασμών, στα πλαίσια της εφαρμογής του παγκόσμιου προγράμματος της «γεωμηχανικής», δηλαδή της χειραγώγησης του κλίματος.
Κύριοι,
Διαπιστώνουμε ότι... το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, αφορά όλο τον πλανήτη και άπτεται της υγείας των πολιτών και του περιβάλλοντος. Θεωρούμε ότι υπάρχει μία συνωμοσία σιωπής για ένα τόσο μεγάλο ζήτημα, το οποίο όμως γίνεται φανερό, σχεδόν καθημερινά, στους πολίτες από τις λευκές «ουρές» των αεροπλάνων που δε σβήνουν αλλά απλώνουν στην ατμόσφαιρα δημιουργώντας τεχνητή νέφωση και αλλάζοντας, πολλές φορές, τον καιρό ακόμα και μιας ολόκληρης περιοχής. προκαλώντας έντονα καιρικά φαινόμενα.

Περιέχουν υδρόφιλες χημικές ουσίες, όπως βάριο, άλατα, οξείδια αλουμινίου ή και χαλαζία που απορροφούν την ατμοσφαιρική υγρασία, αντανακλούν στο διάστημα μέρος τη ηλιακής ακτινοβολίας. Υπάρχουν πληροφορίες ότι...
αυτές οι «χημικές ουρές» γίνονται για πειραματική εφαρμογή νέων στρατιωτικών και άλλων τεχνολογιών, που χρησιμοποιούν και επηρεάζουν την ιονόσφαιρα και άλλα στρώματα της ανώτερης ατμόσφαιρας, για τεχνητή τροποποίηση του καιρού και εφαρμογή βιολογικών πειραμάτων σε ολόκληρους πληθυσμούς. Ως πολίτες της Ελλάδας αλλά και του πλανήτη απαιτούμε να πληροφορηθούμε την αλήθεια. Δε δεχόμαστε να γίνουμε πειραματόζωα σε ένα πείραμα με αβέβαιες επιπτώσεις στους οργανισμούς του πλανήτη και τους πολίτες και ζητούμε να απαντηθούν τα παρακάτω ερωτήματα:

� Γίνονται οι παρατηρούμενοι αεροψεκασμοί για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος και της ανθρωπότητας ή για άλλο σκοπό?

� Ποιοι δίνουν άδειες πτήσεων πάνω από την Ελληνική και την Παγκόσμια Επικράτεια και γιατί δεν ενημερώνονται οι πολίτες?

� Ποιοι είναι οι στόχοι των σχετικών πειραματισμών?

� Ποιάς έκτασης είναι το μέγεθος της ζημιάς που έχει ήδη υποστεί το φυσικό μας περιβάλλον?

� Γιατί δεν έχει εκδοθεί, μέχρι σήμερα, ούτε μία επίσημη ανακοίνωση από τις διάφορες κυβερνήσεις ή κάποιο παγκόσμιο οργανισμό?

� Γιατί δεν έχει γίνει παράλληλη αξιολόγηση των οποιωνδήποτε πειραματισμών από την διεθνή επιστημονική κοινότητα?

� Γιατί δεν απαντήθηκαν οι σχετικές ερωτήσεις των βουλευτών μας και γιατί οι κυβερνήσεις παγκοσμίως συνεχίζουν να προσποιούνται ότι αγνοούν το θέμα?/news24gr
Συγκλονιστικό!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Κύμα ψύχους από την Σιβηρία

Κύμα ψύχους από την Σιβηρία
Το νέο κύμα κακοκαιρίας έχει ήδη αρχίσει να γίνεται αισθητό σε όλη την Ελλάδα. Ήδη στο Νευροκόπι, η θερμοκρασία σήμερα το πρωί  ήταν στους -16 βαθμού κελσίου.

ΣΗΜΕΡΑ

Στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, τις βόρειες Σποράδες, την ανατολική Στερεά Ελλάδα, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη, περιμένουμε συννεφιές με πρόσκαιρες καταιγίδες μικρής έντασης, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά ενώ στην υπόλοιπη χώρα στα δυτικά, δηλαδή στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία περιμένουμε λίγες νεφώσεις που τοπικά και κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και το νότιο Ιόνιο θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι ανατολικοί - βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ στο Ιόνιο και στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφορ ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

ΑΤΤΙΚΗ

Περιμένουμε συννεφιά αλλά και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας, βορειοανατολικούς ανέμους που θα φτάσουν κυρίως στον Ευβοϊκο τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 3 εως 9 βαθμούς κελσίου ενώ στα βόρεια του νομού η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


ΚΥΡΙΑΚΗ

Στη δυτική και την κετνρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις βόρειες Σποράδες, την ανατολικη Στερεά, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε πάλι συννεφιές με τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και βροχές και χιονόνερο στις υπόλοιπες περιοχές. Καλύτερος ο καιρός στη δυτική Ελλάδα, την ακτογραμμή του Ιονίου και την Ηπειρο ενώ σε χαμηλό υψόμετρο περιμένουμε να χιονίσει στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στην Πελοποννήσου όπου ενδεχομένως να χιονίσει και μέσα στις πόλεις δηλαδή στη Φλώρινα, την Καστοριά, την Έδεσσα, την Κοζάνη, τη Βέροια, τη Καλαμπάκα, τα Τρίκαλα και τα Καλάβρυτα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο ανατολικοί - βορειοανατολικοί μέχρι 7 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν επίσης βορειοανατολικοί μέχρι 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -10 εως 6 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, από -3 εως 10 με 11 βαθμούς στα κεντρικά και από 7 εως 13 βαθμούς στα νησιά.

ΑΤΤΙΚΗ

Συννεφιά και βροχή το βράδυ ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε χιονόνερο και χιόνια στις βουνοκορφές της Πεντέλης, της Πάρνηθας και του Κιθαιρώνα. Οι βοριάδες θα φτάσουν στον Ευβοϊκό τα 8 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί απο 3 εως 8 βαθμούς και δεν αποκλείεται να έχουμε και χιονια το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα στα βόρεια της Αττικής.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί κυρίως στην κεντρική και νότια Ελλάδα όπου περιμένουμε συννεφιές με τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και τοπικές βροχές και χιονόνερο σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Στη κεντρική Ελλάδα θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που κατά τόπους θα πυκνώνουν δηλαδή στην Πελοπόννησο, στη δυτική Στερεά Ελλάδα, την Ηπειρο και τη Θράκη. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα εξακολουθήσουν βόρειοι - βορειοανατολικοί μέχρι 8 μποφόρ, στο Αιγαίο όμως θα φτάσουν τοπικά και τα 9 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -15 εως 4 βαθμούς, στα κεντρικά από -4 εως 9 και στα κεντρικά από 8 εως 13 βαθμούς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το μουστάκι της χρονιάς (pic)


Μη σας πούμε της δεκαετίας...

Διαβάστε Περισσότερα »

Δε φτάνει που δε διάβαζαν. Κοιμόντουσαν και την ώρα της παράδοσης!!

Διαβάστε Περισσότερα »

Πωλείται άμεσα το 70% του Ελληνικού

Την πώληση του 70% των εγκαταστάσεων του άλλοτε εθνικού αερολιμένα στο Ελληνικό επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του στο Bloomberg ο εντεταλμένος σύμβουλος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.
Ο κ. Ανδ. Ταπραντζής δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο, ότι η Ελλάδα προγραμματίζει την πώληση έως και του 70% της Ελληνικόν ΑΕ, της εταιρείας που έχει τα δικαιώματα διαχείρισης και ανάπτυξης της έκτασης, όπου βρισκόταν το αεροδρόμιο.
"Μεταξύ 66% και 70% θα πουληθεί σε διαγωνισμό", είπε χαρακτηριστικά, χωρίς ωστόσο να κάνει αναφορά για συγκεκριμένους στόχους, από πλευράς εσόδων.
Υπενθυμίζεται, ότι μετά την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, ζήτησε "αποφασιστικά βήματα", που αντιστοιχούσαν σε μία ιδιωτικοποίηση την εβδομάδα, μέχρι το τέλος του έτους.
Έως τα τέλη Δεκεμβρίου του 2011, σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί 22 σχέδια αποκρατικοποιήσεων, πολλά σύνθετα, μεταξύ των οποίων το Ελληνικό.
Ο στόχος για τα έσοδα των 50 δισ. ευρώ έως το 2017 έπεσε στα 35 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2014 και 50 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2015, στόχοι προφανώς πολύ φιλόδοξοι.
Τελικά, ο στόχος άντλησης 5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2011 κρίθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, Γ. Κουκιάδη, ανέφικτος.
Σημειώνεται, ότι η υφιστάμενη σύμβαση διαχείρισης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) που κανονικά λήγει το 2026, θα παραταθεί για 20 χρόνια.
Για τις αρχές του 2012, οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πώληση ποσοστού (περίπου 21%) από το 55% των μετοχών που κατέχει το Δημόσιο στο αεροδρόμιο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστρέφουν οι 300 της Υπατείας...

όσοι δηλαδή από αυτούς δεν έχουν συλληφθεί ακόμα ......
Βασικό τους αίτημα η... χορήγηση άδειας εργασίας στους "πρώην απεργούς πείνας" (όχι δεν κάνουμε πλάκα, αυτό τον όρο χρησιμοποιούν) και όχι μόνο, αλλά και σε όλους και όλες τους μετανάστες και πρόσφυγες.
Και γιατί να μην το κάνουν, αφού το ελληνικό κράτος έχει επανειλημμένα αποδείξει ότι........
υποχωρεί πολύ εύκολα σε αυτού του είδους τις επικοινωνιακές επιθέσεις της αριστεράς.
"Ένα χρόνο μετά την απεργία πείνας, το αίτημά μας για τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και μεταναστριών εργαζομένων βρίσκεται στο κέντρο του αγώνα και γίνεται ακόμη πιο επιτακτικό τη στιγμή που η κοινωνία κλονίζεται από τη φτώχεια και την ανεργία και χιλιάδες μετανάστες και ντόπιοι ωθούνται στην εξαθλίωση και τη στέρηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων στη σίτιση, τη στέγη και την ιατρική περίθαλψη", σημειώνεται στην ανακοίνωσή τους.
Έναν χρόνο λοιπόν μετά την περίφημη απεργία πείνας, μας πληροφορούν οι κύριοι αυτοί, ότι την στιγμή που οι Έλληνες αντιμετωπίζουν το φάσμα της φτώχειας, την στιγμή που οι Έλληνες μένουν άστεγοι, το ελληνικό κράτος δεν τους προσφέρει δωρεάν – γιατί είναι ξεκάθαρο ότι αυτό εννοούν – σπίτια, φαγητό και φυσικά ιατρική περίθαλψη. 
Παραλείπουν φυσικά να αναφέρουν ότι και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη έχουν, και δωρεάν στέγαση σε πολλές περιπτώσεις, αφού με τον τσαμπουκά εισβάλλουν και οικειοποιούνται διαφόρων ειδών κτήρια.  Και συνεχίζουν...
"Ένα χρόνο μετά την απεργία πείνας, οι κατακτήσεις μας για το ανανεώσιμο καθεστώς «ανοχής» και το δικαίωμα ταξιδιού στις χώρες καταγωγής έχουν υλοποιηθεί, με συνεχή όμως προβλήματα και συχνά ταλαιπωρία για εμάς. Ο απαιτούμενος χρόνος παραμονής για τη νομιμοποίηση χωρίς προϋποθέσεις μειώθηκε από 12ετία σε 10ετία, παρότι η συμφωνία με την κυβέρνηση αφορούσε 8ετία. Αποτέλεσμα του αγώνα μας ήταν επίσης η μείωση των απαιτούμενων ενσήμων από 100 σε 60 για την έκδοση βιβλιάριου ασθενείας για όλους τους εργαζόμενους και από 200 σε 120 για την ετήσια ανανέωση της άδειας παραμονής των μεταναστών".
Όλα τα παραπάνω αποτελούν “εσωτερικής χρήσης” πληροφόρηση, καθώς το ... κίνημα υποστήριξης των απεργών πείνας είχε διασπαστεί λίγο πριν την ... σικέ τελική νίκη τους, με αριστερές ομάδες να στρέφονται κατά αριστερών ομάδων, λέγοντας οι μεν στους δε ότι ξεπούλησαν τον... αγώνα των μεταναστών. Και η παραπάνω παράγραφος προφανώς αποτελεί “νικητήριο σάλπισμα” της μίας πλευράς. Ενώ είναι ταυτόχρονα και ένας κομπασμός που ως σκοπό έχει όχι μόνο να δείξει ότι τέτοιου είδους “αγώνας” μπορεί να κερδηθεί, αλλά και ένα κάλεσμα προς και άλλους μετανάστες να πράξουν το ίδιο, να εκβιάσουν δηλαδή το ελληνικό κράτος.
Η ενδιάμεση συνύπαρξη των “απεργών πείνας”
Κάτι που φαίνεται ότι έχουν μάθει καλά οι “απεργοί πείνας” της Υπατείας. Να θυμίσουμε εδώ, ότι εκτός από αυτούς που είχαν συλληφθεί με κλεμμένα στο αεροδρόμιο και οι δύο από τους οποίους είχαν καταδικαστεί (μετέφεραν στις βαλίτσες τους πράγματα κλεμμένα από ελληνικά νοικοκυριά) ένας άλλος Μαροκινός που συνελήφθη για απόπειρα βιασμού έκανε απεργία πείνας στα Χανιά προκειμένου να μην απελαθεί, όταν συνελήφθη κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού σε βάρος Χανιώτισσας στις Καλύβες Αποκορώνου.
Όμως αυτός, εκμεταλλευόμενος την διοικητική πράξη που είχε εκδοθεί τότε για αναβολή της απέλασης των μεταναστών της «Υπατείας», ζήτησε να μην απελαθεί μετά την σύλληψή του. Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν δει το φώς της δημοσιότητας τότε, η γυναίκα - θύμα πήγε σε κατάστημα στην περιοχή των Καλυβών όπου εργαζόταν ο 20χρονος και σύμφωνα με την καταγγελία της,, αυτός της επιτέθηκε σκίζοντάς της τα ρούχα,με προφανή σκοπό τον βιασμό και μάλιστα την έβαλε με την βία μέσα στο αυτοκίνητό της, κάθισε στο τιμόνι και στην προσπάθειά του να το οδηγήσει το έριξε σε τοίχο με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό της γυναίκας.
Μετά την καταγγελία της, ο 20χρονος συνελήφθη , σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα βιασμού, αλλά του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ασέλγεια. Παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία για την απέλασή του, όπως συμβαίνει με τους αλλοδαπούς που διαμένουν παράνομα στην χώρα και συλλαμβάνονται για διάφορα αδικήματα.
Όμως ο 20χρονος ξεκίνησε απεργία πείνας ζητώντας να μην απελαθεί, ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο του, η ατομική διοικητική πράξη που είχε εκδοθεί μετά την απεργία πείνας των μεταναστών στην «Υπατεία», με την οποία δινόταν αναβολή στην απέλασή τους, πρέπει να ερμηνευτεί ως «νόμιμος τίτλος παραμονής» στην χώρα.
Η αριστερά παίρνει το “όπλο” της
Αυτή δε η κινητοποίηση, προωθείται αρκούντως από ένα μεγάλο κομμάτι της αριστεράς που ξεκινά από τον χώρο των αναρχικών και φτάνει μέχρι τις διάφορες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σαφές ότι κάποιοι θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν το κλίμα της εποχής για να επιβάλλουν τις απόψεις τους σε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα. Και είναι σαφές ότι θα επιδιώξουν πάλι να δημιουργήσουν τεταμένες καταστάσεις προκειμένου να εκβιάσουν την Πολιτεία και να την κάνουν να υποχωρήσει. Κάτι το οποίο θα είναι καταστροφικό για το έθνος μας, καθώς τα πράγματα στο μεταναστευτικό, μόνο χειρότερα μπορούν να πάνε, εάν για μία ακόμη φορά επιβεβαιωθεί η πληροφόρηση που υπάρχει στις χώρες της Ασίας και της Αφρικής ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι, όσον αφορά στους λαθρομετανάστες.
Οποιοδήποτε σοβαρό κράτος όχι μόνο θα αρνείτο να συνομιλήσει με λαθραίους, αλλά θα τους απήλαυνε με “προτεραιότητα” πίσω στις χώρες τους. Αντιθέτως το ελληνικό κράτος υποχωρεί στις διεκδικήσεις τους. Γιατί λοιπόν τα δισεκατομμύρια των υπεράριθμων από Ασία και Αφρική να μην ξεκινήσουν το ταξίδι τους για εδώ; Ακόμη και εάν κοιμούνται στον δρόμο, θα είναι καλύτερα από ό,τι είναι στις χώρες τους. Και τον λογαριασμό τους θα τον πληρώνουμε εμείς οι Έλληνες. Που δεν μπορεί κανείς να πεί ότι είμαστε στην καλύτερη των ... οικονομικών καταστάσεων. Αυτά πολύ λίγη σημασία έχουν όμως για τις ιδεοληψίες της αριστεράς, που θεωρούν ότι στους μετανάστες έχουν βρει το νέο «επαναστατικό υποκείμενο».
Δημήτρης Παπαγεωργίου
elora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 έκανε η Τυποεκδοτική Α.Ε. του ΚΚΕ

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 έκανε η Τυποεκδοτική Α.Ε. του ΚΚΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες η Τυποεκδοτική Α.Ε., η εκτυπωτική επιχείρηση του ΚΚΕ προχώρησε σε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.
Η ιστορική εταιρεία εκτυπώσεων του Περισσού φαίνεται πως οδηγήθηκε στην έσχατη αυτή κίνηση λόγω των ασφυκτικών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα, αλλά και λόγω των ληξιπρόθεσμων οφειλών που είχαν συσσωρευτεί.
Το 2010 το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδος κατείχε το 99,40% των μετοχών της εταιρείας, ενώ στην μετοχική σύνθεση της Τυποεκδοτικής συμμετείχαν με μικρά ποσοστά και οι κύριοι Ιορδάνης Α. Μενεμενόγλου, Στέφανος Λουκάς (διευθυντής του «Ριζοσπάστη») και Χρήστος. Καράτσαλος
Διαβάστε Περισσότερα »

«Βοηθήστε να κρατήσουμε τον Μανωλά»!


«Βοηθήστε να κρατήσουμε τον Μανωλά»! 
Το θέμα του Κώστα Μανωλά σχεδιάζει να προσθέσει στην ατζέντα της Κυριακής η διοίκηση της ΑΕΚ.

Με δεδομένη την πρόταση της Έβερτον (αλλά και το κενό που θα δημιουργηθεί αν αποχωρήσει κι εκείνος) θα πεταχτεί στους μετόχους το μπαλάκι ώστε να μην χαθεί έναντι ενός μικρού αντιτίμου ένα από τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία της «Ένωσης».

Πριν την αποχώρηση Κάλα, η διάθεση της ΑΕΚ να παραχωρήσει τον Μανωλά ήταν τουλάχιστον… συζητήσιμη. Μετά την επιστροφή, όμως, του Ισπανού στη Σεβίλλη, το θέμα αναπόφευκτα μπήκε σε άλλη βάση. Έστω και για μια διοίκηση που κυνηγάει το ευρώ με το τουφέκι.

Διότι ακόμα κι εκείνη μπορεί να καταλάβει τον «πόνο» του Κωστένογλου αν κληθεί να βγάλει την υπόλοιπη σεζόν με τον 36χρονο Δέλλα, τον 19χρονο Μπουγαΐδη και τον… Χέλγκασον. Αλλά και το ότι τα 350.000 που θα μπουν στα ταμεία της αν πει «ναι» στην πρόταση 500.000 ευρώ της Έβερτον (ποσοστό 30% θα καταλήξει στον Θρασύβουλο) θα είναι μεν ανακούφιση, αλλά και ελάχιστο για έναν παίκτη που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να της αποφέρει πολλά περισσότερα.

Κάπως έτσι, η ανανέωση του συμβολαίου του Έλληνα αμυντικού μοιάζει ο μόνος τρόπος ώστε να μπορεί να διαπραγματευτεί μια τιμή κοντά στα χρήματα που ο Ντέιβιντ Μόγες ανέφερε στον Χρήστο Σωτηρακόπουλο ότι έχει διαθέσιμα για την απόκτηση στόπερ -και όχι αυτά που προσφέρει τώρα με την προοπτική το καλοκαίρι να μπορεί να τον πάρει τσάμπα ως ελεύθερο.

Με δεδομένο, λοιπόν, ο Μανωλάς είχε συμφωνήσει ν’ ανανεώσει το συμβόλαιο του έναντι προκαταβολής 150.000 ευρώ και ότι τα 150.000 ευρώ ούτε βρέθηκαν, ούτε μοιάζουν δυνατό να βρεθούν τώρα, ως μόνη λύση προκρίνεται το να τεθεί το θέμα στη συνάντηση της Κυριακής. Εκεί όπου -μιας και θα τους πετύχουν… μαζεμένους- θα προτείνουν στους μετόχους να διαθέσουν εκείνοι το ποσό, ώστε να αποφευχθεί η αγωνιστική αποδυνάμωση της ομάδας και το «σκότωμα» ενός από τα λίγα σημαντικά περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γνωρίστε τον πραγματικό Κίμωνα Κουλούρη...Επιστολή του Κίμωνα Κουλούρη προς Παττακό το 1967.

Διαβάστε την επιστολή του Κίμωνα Κουλούρη στο Στυλιανό Παττακό με την οποία διαμαρτύρεται για την απόλυση του από τη ΔΕΗ και δηλώνει «εθνικόφρονας» και «αντικομμουνιστής».
Διαβάστε το πλήρες κείμενο και βγάλτε τα συμπεράσματα σας για το ποιος πραγματικά είναι ο άνθρωπος που «κλαίγεται» καθημερινά στα κανάλια.
«Προς Τον Εξοχώτατον Υπουργόν Βιομηχανίας
Ενταύθα
Κύριε Υπουργέ
Τυγχάνω εκ των.....
απολυθέντων της Δ.Ε.Η. δυνάμει της υπ' αριθμ. 2058/30.11.67 αποφάσεως...
Σας βάσει της Θ/1967 Συντακτικής Πράξεως.
Η απόλυσις αύτη με γέμισε πικρία διότι πιστεύω ότι η μέχρι τούδε δράσις μου κατευθύνετο από πατριωτικά και εθνικά αισθήματα. Ολόκληρος η οικογένειά μου εστάθη πάντοτε αντιμέτωπος του Κομμουνισμού. Θεωρώντας τον, ως πράγματι είναι εχθρόν της πατρίδος και του λαού. Επιτρέψατέ μου να Σας αναφέρω ορισμένα γεγονότα τα οποία αποδεικνύουν αυτό.
1ον. Το έτος 1964 σαν συνδικαλιστής του Φοιτητικού Συλλόγου Ανωτάτης Εμπορικής αντιδρών εις την συνεργασίαν συνδικαλιστών οι οποίοι πολιτικώς ανήκον είς την Ε.Κ. και ΕΔΑ διεχώρισα την θέσιν μου και κατέβηκα ανεξάρτητος.
2ον. Το αυτό έτος κατά το οποίον ο Σύλλογος της Ανωτάτης Εμπορικής ηλέγχετο από την Αριστεράν έκανα σκληράς μάχας για να κρατηθούν οι φοιτηταί μακράν της επιρροής της Αριστεράς.
3ον. Το αυτό έτος αν ενθυμούμαι καλώς εις την β' ή γ' σπουδαστικήν συνδιάσκεψιν και ενώ η ΕΦΕΕ ηλέγχετο απόλυτα από την Αριστεράν, όλες οι θέσεις μου ήταν καθαρά Εθνικές και Αντικομμουνιστικές, ώστε συνεχώς να προπηλακίζομαι και να υβρίζομαι από τους συνέδρους της Αριστεράς, με τας φράσεις «κεντροφασίστα, χαφιέ, πουλημένε». Αν δε, υπάρχουν εις τα χείρας της αστυνομίας αι μαγνητοταινίαι εκείναι μπορούν να ακουστούν και να διαπιστωθούν τα γραφόμενά μου.
4ον. Σαν υπάλληλος της Δ.Ε.Η. ουδέποτε πολιτικολογούσα υπέρ μιας ορισμένης παρατάξεως ή υπέρ πολιτικού προσώπου. Βεβαίως δεν γνωρίζω τας συγκεκριμένας κατηγορίας στας οποία εστηρίχθην η απόλυσίς μου. Σας διαβεβαιώ όμως ότι η τοποθέτησίς μου ήτο τόσο ξεκάθαρη, Εθνική και προπάντων Αντικομμουνιστική χωρίς καν να υπάρχει περιθώριο για αμφιβολίες, πιστεύω δε ότι πολύ κακή υπηρεσία προσέφεραν στην πατρίδα και εις την Κυβέρνησιν οι καταγγέλοντές με.
Εις τον στρατόν που υπηρέτησα λοχίας σιτιστής ήμουν πάντα νομοταγής και πρόθυμος έτοιμος και την ζωήν μου να προσφέρω δια την υπεράσπισην των Εθνικών Ιδανικών.
Εις την Δ.Ε.Η. ουδέποτε έδωσα το δικαίωμα εις προϊσταμένους μου να με παρατηρήσουν, πιστεύω δε ότι η απόδοσίς μου ήτο αρίστη. Εργαζόμουν, εσπούδαζα και συγχρόνως βοηθούσα την οικογένειάν μου, αποτελουμένη από έναν ακρωτηριασμένον, από έναν ανάπηρον πατέραν, από μία βαρέως ασθενούσα μητέρα και από άλλα πέντε αδέρφια. Ο πατέρας μου σταθείς πάντα σκληρά αντιμέτωπος του κομμουνισμού ήτο εντεταγμένος εις τας Εθνικάς Ομάδας του ΕΔΕΣ, δια την αντικομμουνιστική του δράση έχει τιμηθεί δις.
Κατόπιν όλων των ανωτέρω παρακαλώ θερμώς όπως επανεξετάσετε την περίπτωσίν μου κκαι τύχω της επιεικείας Σας, υποσχόμενος ότι πάντα θα διέπομαι από υψηλά εθνικά αισθήματα και με πίστιν θα υπηρετήσω τον λαόν και θα βοηθήσω δια την εκπλήρωση των σκοπών που έταξε η Εθνική Κυβέρνησις. Δια την πιστοποίησιν όλων των ανωτέρω προτείνω όπως εξετασθούν οι ακόλουθοι μάρτυρες:
1ος. Κουλούρης Κων/νος, αντισυνταγματάρχης πεζικού 10ον Τ.Ο.Μ.
2ος. Κουλούρης Ανδρέας, σμήναρχος ε.α.
3ος. Βάσιλας Δημήτριος, ανθυπολοχαγός, Κρέσνας 83, Πολύγωνον
4ος. Γεωργιάδης Γεώργιος, εκτελωνιστής, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 60
5ος. Βουγιούκας Νικόλαος, φοιτητής Ανωτάτης Εμπορικής και τέως πρόεδρος ΑΣΟΕΕ, Βασιλέως Γεωργίου 19, Ζωγράφου.
6ος. Τσάκωνας Αναστάσιος, φοιτητής Ανωτάτης Εμπορικής, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Συλλόγου Φοιτητών, Τεμαίου 11.
Ευπειθέστατος
Ο αιτών
Κίμων Κουλούρης».
Όσο για την απάντηση του -πλέον αντιστασιακού- πρώην υφυπουργού στη δημοσιοποίηση της ανωτέρω επιστολής; - Προβοκάτσια των μυστικών υπηρεσιών. Λες και στη Χούντα ήταν μέντιουμ να προβλέψουν το 1968 πως ο Κίμωνας θα γνώριζε τον Παπανδρέου και θα τον «μάθαινε ο θυρωρός της πολυκατοικίας του», για του τη «στήσουν».
ksipnistere.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Αισθητές Παραλληλίες" απο την Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς



Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς  διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας των μελών της,  Σπύρου Πολυτάρχου και  Κώστα Κοτσώνα, με θέμα:  
«Αισθητές Παραλληλίες».

Η έκθεση θα αναρτηθεί στην αίθουσα της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς Μπουφίδου 32-34, από τις 28 Ιανουαρίου έως τις 11 Φεβρουαρίου 2012 .

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 28/01/2012 και ώρα 20.00


Ώρες λειτουργίας έκθεσης καθημερινά: 18.30 - 21.00

Είσοδος ελεύθερη
διοργάνωση :
Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς
www.fotolesxilivadias.gr
E-mail: fotolesxilivadias@gmail.com

Χορηγός επικοινωνίας: fmag - photography fan/magazine
http://www.fmag.gr - E-mall: lnfo@fmag.gr

Για το Δ. Σ.   της  Φ. Λ. Λιβαδειάς



       Ο   Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ                             Η   Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ

        Ιωάννης  Βελούδιος                                   Δήμητρα  Βήττα
Διαβάστε Περισσότερα »

Μπαράζ διαρρήξεων χθες στη Λαμία



Τουλάχιστον 4 σπίτια "άνοιξαν" χθες νωρίς το βράδυ στη Λαμία...

Σύμφωνα με πληροφορίες, δυο κρούσματα σημειώθηκαν στην περιοχή του Αφανού και άλλα δυο στη Μεγάλη Βρύση.

Οι "επισκέψεις" των δραστών έγιναν μεταξύ 18.00΄ - 20.00΄, την ώρα που οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν. Οι κάτοικοι στον Αφανό και στη Μεγάλη Βρύση έβλεπαν αστυνομικούς με μηχανές και περιπολικά να πηγαινοέρχονται χωρίς να ξέρουν τι συμβαίνει.

Οι αστυνομικοί αναζητούσαν ένα μαύρο skoda octavia με φιμέ τζάμια στο οποίο επέβαιναν τουλάχιστον 2 άτομα, χωρίς όμως τελικά να καταφέρουν να το εντοπίσουν.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν "χτύπησαν" και άλλα σπίτια ή καταστήματα, αλλά ούτε και τι πήραν από αυτά που διέρρηξαν. Πάντως το ένα από τα σπίτια στη Μεγάλη Βρύση οι ιδιοκτήτες το βρήκαν άνω κάτω, αφού δεν είχαν αφήσει τίποτα στη θέση του.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σε ένα από τα σπίτια που διέρρηξαν, ξέχασαν ή τους έπεσε το κατσαβίδι με το οποίο διέρρηξαν τον αφαλό της πόρτας, το οποίο βρήκαν οι αστυνομικοί.

Παρακαλούμε τους αναγνώστες, εάν το επιθυμούν, να μας ενημερώνουν είτε με mail στο: info@lamiareport.gr είτε τηλεφωνικά στα 22310 66155 ή 6979975000 για οτιδήποτε γίνεται στη γειτονιά τους ή σε βάρος συγγενικών τους προσώπων, έτσι ώστε να καταγράφονται και να αναρτώνται τέτοιου είδους κρούσματα, αφού η αστυνομία δεν τα δίνει στη δημοσιότητα, εάν δεν υποβληθούν μηνύσεις από τα θύματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υποβάλλονται μηνύσεις.
 lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο άστεγος που βρήκε ζεστασιά στους αεραγωγούς του μετρό ...

Ο άστεγος που βρήκε ζεστασιά στους αεραγωγούς του μετρό                                                            

Μια συγκλονιστική φωτογραφία ενός άστεγου άνδρα που κοιμάται στην πλατεία της Ομόνοιας κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του Facebook.

Ο άστεγος άνδρας έχει ξαπλώσει πάνω στους αεραγωγούς του μετρό με την ελπίδα να βρει λίγη ζεστασιά, ενώ οι περαστικοί τον προσπερνούν αδιάφορα.


Την τραγικότητα της φωτογραφίας συμπληρώνει η γιγαντιαία αφίσα της ελληνικής σημαίας στο βάθος που γράφει «Ελλάδα σ' αγαπώ»...


Την σκηνή απαθανάτισε νωρίτερα το απόγευμα ο φωτογραφικός φακός του Γιάννη Μπεχράκη, φωτογράφου του Reuters, ο οποίος την δημοσίευσε στο προφίλ του στο Facebook.


Tα σχόλια των χρηστών αποτυπώνουν με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο την εικόνα της Αθήνας αυτών των ημερών και την απόγνωση του ελληνικού λαού.


428367_372176936141146_100000465287532_1552928_34321651_n




http://gordiosdessmos.blogspot.com/





















Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ