Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Ασύλληπτο για Ελληνα καλλιτέχνη: 10.000.000 κλικ για τον Tus!

Είναι νέος, πολλά υποσχόμενος και κάθε του κίνηση σχολιάζεται από χιλιάδες θαυμαστές του. 

Ο λόγος για τον Tus, ο οποίος με τις επιτυχίες του ξεσηκώνει την νεολαία και κάνει τα νέα κυρίως παιδιά να μιλούν συνεχώς για εκείνον. Ιδίως τα τραγούδια του «Μην ρωτάς πως περνάω» και «Χόρεψε μωρό μου» σαρώνουν στο διαδίκτυο. 

Μέχρι σήμερα, το «Μην ρωτάς πως περνάω» έχει 10.000.000 κλικ στο you tube, ενώ τα 3.000.000 χτυπήματα έχει φθάσει το «Χόρεψε μωρό μου». 

Ο Tus βέβαια δεν εφησυχάζει. Οπου σταθεί και όπου βρεθεί δηλώνει ότι θα κάνει το καλύτερο για τον κόσμο που τον στηρίζει σε κάθε του βήμα. 


Διαβάστε Περισσότερα »

Επεισόδια στο ΟΑΚΑ μετά το ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

 

Εξοργισμένοι οπαδοί της ΑΕΚ προσπάθησαν να κατευθυνθούν στα επίσημα μετά τη λήξη του αγώνα με αποτέλεσμα να συγκρουστούν με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Για λίγα λεπτά έξω από το ΟΑΚΑ οπαδοί της ΑΕΚ δημιούργησαν επεισόδια όταν προσπάθησαν να κατευθυνθούν στα VIP αλλά οι στυνομία τους εμπόδισε, κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνιχτική αλλά ευτυχώς ο δυνατός αέρας απομάκρυνε γρήγορα τα αέρια. Οι οπαδοί της Ένωσης πέταξαν αντικείμενα κάποια από τα οποία προσγειώθηκαν στο αυτοκίνητο του Χοσέ Κάρλος.
Διαβάστε Περισσότερα »

VIDEO Η πιο ηλίθια συνέντευξη παγκοσμίως ανήκει σε… Ελληνίδα!






Θεωρούμε πως δεν χρειάζεται καμία απολύτως διευκρίνηση!!! Απλά δείτε το βίντεο που ακολουθεί…
Πιο Χαζη..πεθαινεις
news24gr
Διαβάστε Περισσότερα »

O Τ. Γέραλης γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Στερεάς

Με… μεγάλα όνειρα ξεκινά ο νέος γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Στερεάς Ελλάδος Τάσος Γέραλης,  που ανέλαβε ουσιαστικά από σήμερα καθήκοντα μετά το θάνατο του μέχρι πρόσφατα γραμματέα της, Γιάννη Μπούρα.Κι αυτό καθώς με την πρώτη δήλωσή του καλεί «τους  ψηφοφόρους,  τους  φίλους, τα μέλη, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ κι όλους  τους πολίτες ανεξάρτητα από τις ενστάσεις,  να δώσουν τη  μάχη για αλλαγή πορείας, για να οδηγήσουμε  την χώρα σε  προοδευτική έξοδο από την κρίση»!
Εκτός από… όνειρα, ο κ. Γέραλης  τα βλέπει όλα και πολύ… αισιόδοξα: Δεν βλέπει ή κάνει ότι δεν βλέπει ότι οι οργανώσεις του κόμματος είναι άδειες και αραχνιασμένες  και  ότι τα γκάλοπ δείχνουν το ΠΑΣΟΚ με μόλις 12% : Αυτός κάνει λόγο για πολίτες που απλώς έχουν… ενστάσεις! Τέλος πάντων ας μείνουμε μέχρις εδώ, πρώτη δήλωσή του είναι άλλωστε…
Πάντως ο νέος γραμματέας -που μετέχει στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ –  ορίστηκε με ομόφωνη απόφαση από τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής στην Λαμία. Κατάγεται από την περιοχή της Κύμης και είχε δηλώσει  υποψηφιότητα για την θέση του Δημάρχου Κύμης -Αλιβερίου.
Αναπληρώτρια Γραμματέας είναι η κα. Ρόζη Καραβά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι μάνατζερ που έστειλαν το χαράτσι των ακινήτων στην Ελβετία


Μετά το «λουκέτο» ήρθαν και οι αποκαλύψεις για τους δύο μάνατζερ, του 33χρονου Αριστείδη Φλώρου της Energa και του 31χρονου Βασίλη Μηλιώνη της Hellas Power, οι οποίοι «άλλαξαν τα φώτα» στο κράτος στέλνοντας τα χρήματα που εισέπρατταν από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος μαζί με το χαράτσι των πολιτών στην Ελβετία, με αποτέλεσμα η ζημιά που υπέστησαν το Δημόσιο και η ΔΕΗ μπορεί να ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ!
Τι έκαναν οι δύο εταιρείες; Απλώς εισέπρατταν τους λογαριασμούς, τα χαράτσια των πολιτών, αλλά δεν απέδιδαν ως όφειλαν με βάση την κείμενη νομοθεσία! Για πόσο διάστημα; Τουλάχιστον από τα μέσα Δεκεμβρίου, όταν και είχε γίνει η πρώτη κλήση τους για εξηγήσεις από την αρμόδια Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).
Σύμφωνα με ρεπορτάζ από το «Πρώτο Θέμα» απολύτως αρμόδια πηγή του τομέα της ενέργειας εκτιμά ότι το μέγεθος της ζημίας το έχουν υποστεί τα συμφέροντα των ίδιων των φορολογουμένων, αφού τα λεφτά αυτά λείπουν από τα ταμεία του Δημοσίου (χαράτσι για τα ακίνητα), τη ΔΕΗ (το κράτος έχει το 51%) και τον Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) που τελεί υπό δημόσιο έλεγχο, την ώρα που η Energa και η Hellas Power τα έχουν εισπράξει από τους πελάτες τους μέσω των λογαριασμών ρεύματος.
Το ποσό για το ειδικό τέλος ακινήτων υπολογίζεται τουλάχιστον σε 120 εκατ. ευρώ και οι δύο εταιρείες, που ελέγχονται πλέον από ένα... ρωσοαραβικό fund, τη Worldwide Energy, λένε ότι θα τα αποδώσουν στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ το φέσι προς τη ΔΕΗ είναι σχεδόν 70 εκατ. ευρώ, τα οποία έχουν εισπραχθεί από τους πελάτες μέσω των λογαριασμών ως κόστη χρήσης του δικτύου και ως υποχρεώσεις κοινής ωφελείας.
Προς, δε, τον ΔΕΣΜΗΕ τα χρέη είναι περίπου 120 εκατ. ευρώ (επίσης έχουν εισπραχθεί, μέσω των λογαριασμών, ως τέλος ΑΠΕ).
 iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι 15 πιο καλοπληρωμένοι αθλητές!


Αυτοί οι αθλητές δεν καταλαβαίνουν από οικονομική κρίση καθώς συνεχίζουν να ανανεώνουν τα συμβόλαιά τους με τις ομάδες ή τους ομίλους τους και κερδίζουν εκατομμύρια δολλάρια...!


15. Dwyane Wade (NBA) $27,779,912


14. Peyton Manning (NFL) $30,800,000


13. Derek Jeter (MLB) $31,000,000


12. Kobe Bryant (NBA) $33,034,375


11. Shaquille O'Neal (NBA) $36,000,000


10. Alex Rodriguez (MLB) $37,000,000


9. Manny Pacquiao (Boxing) $38,000,000


8. Christiano Ronaldo (Soccer) $40,000,000


7. David Beckham $40,500,000


6. Lionel Messi $44,000,000


5. LeBron James (NBA) $45,779,912


4. Floyd Mayweather Jr. (Boxing) $60,250,000


3. Phil Mickelson (Golf) $61,660,757


2. Roger Federer (Tennis) $61,700,000


1. Tiger Woods (Golf) $90,508,163


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο άνθρωπος με το δεύτερο δαιμονικό πρόσωπο… Μύθος ή αλήθεια;


Ο άνθρωπος με το δεύτερο δαιμονικό πρόσωπο… Μύθος ή αλήθεια;

Η αληθινή ιστορία του Edward Mordake (Mordrake) έχει χαθεί στην ιστορία. Αφορά μια ασυνήθιστη περίπτωση που συνέβη παλαιότερα στο ιατρικό ιστορικό και η αναφορά της πλέον γίνεται μόνο… ίσως σε ιστορίες που εκδίδονται κατά καιρούς....

Η ιστορία της ζωής του έχει γίνει τόσο μπερδεμένη με το πέρασμα του χρόνου ώστε να μην υπάρχει μια σίγουρη ημερομηνία γέννησης ή θανάτου σύμφωνα με τους σύγχρονους ερευνητές.

Η ιστορία ξεκινά πάντα όμως με τον ίδιο τρόπο. Ο Edward λέγεται ότι ήταν… γόνος μιας από τις πιο ευγενείς οικογένειες της Αγγλίας. Ήταν ένας φωτεινός και όμορφος άντρας – μελετητής, μουσικός και χαρακτηρίζεται ως ένας νεαρός άνδρας που είχε μεγάλο χάρισμα.

Σύμφωνα με την ιστορία ήταν αρκετά όμορφος όταν κάποιος τον παρατηρούσε από μπροστά, αλλά στο πίσω μέρος του κεφαλιού του υπήρχε ένα δεύτερο πρόσωπο, διεστραμμένο και σατανικό.

Σε ορισμένες εκδοχές της ιστορίας, το δεύτερο πρόσωπο του Edward ήταν ένα όμορφο κορίτσι. Αυτό είναι μάλλον αδύνατο, καθώς όλα τα παρασιτικά δίδυμα είναι του ίδιου φύλου.

Συχνά ειπώθηκε ότι διέθετε τη δική της ευφυΐα του και ήταν αρκετά κακοήθης στις προθέσεις της. Σύμφωνα με την ιστορία τα μάτια της “ακολουθούσαν” τους περαστικούς και τα χείλη της «φλυαρούσαν» αδυσώπητα και σιωπηλά.

Σύμφωνα με το μύθο, χαμογελούσε και χλεύαζε όταν ο Edward έκλαιγε για την κατάσταση του. Ενώ κανείς ποτέ δεν είχε ακούσει την φωνή της ο Edward ορκιζόταν ότι συχνά έπρεπε να μείνει ξύπνιος από τον μισητό ψίθυρο του «κακού διδύμου» του. Η ιστορία τελειώνει πάντοτε με τον νεαρό Edward να αυτοκτονεί σε ηλικία είκοσι τριών ετών.

Η μέθοδος του θανάτου του διαφέρει επίσης, μερικές φορές αναφέρεται ότι ήταν δηλητήριο και σε άλλες εκδόσεις μια σφαίρα, ανάμεσα στα μάτια του διαβολικού-διδύμου του ώστε να τον βγάλει από τη δυστυχία του.

Και στις δύο εκδόσεις ο Edward αφήνει πίσω του μια επιστολή ζητώντας από τον «δαίμονα πρόσωπο» να καταστραφεί πριν την ταφή του, «μήπως συνεχίσει τους φοβερούς ψιθύρους του στον τάφο του». Είναι η ιστορία του Edward αλήθεια; Το 1896 το Anomolies and Curiosities of Medicine αναφέρει μια εκδοχή της ιστορίας και ο Edward έχει προβληθεί σε πολλά κείμενα, θεατρικά έργα, ακόμα και μουσική, όπως το τραγούδι του Tom Waits “Poor Edward” που βασίζεται στην ιστορία.

Ωστόσο, η ιστορία θεωρήθηκε ψευδής εδώ και αρκετό καιρό. Απλά ήταν πάρα πολύ φανταστική για να τη πιστέψει κανείς και, προφανώς, πολλά μέρη της ιστορίας απλά δεν στέκουν με την ιατρική έννοια του όρου. Επίσης μέσω της επανάληψης τόσα χρόνια ίσως να έχει διαστρεβλωθεί κάτι που πιθανόν να ήταν ένα πραγματικό περιστατικό. Πώς μπορεί κανείς να κάνει την υπόθεση ότι υπάρχει πράγματι κάτω από αυτήν την ιστορία;



Ο Chang Tzu Ping ανακαλύφθηκε στην Κίνα στα τέλη της δεκαετίας του ’70 ή στις αρχές του ’80. Στα 40 του χρόνια, ο Τσανγκ είχε γεννηθεί με ένα δεύτερο πρόσωπο που αποτελούνταν από ένα στόμα, μια ακατάλληλη γλώσσα, αρκετά δόντια, ένα μπάλωμα του τριχωτού της κεφαλής, καθώς άλλα απομεινάρια προσώπου.

Ο λαιμός και τα χείλη του δεύτερου προσώπου δεν μπορούσαν να κινηθούν ανεξάρτητα, αλλά το στόμα δεν αντιδρούσε σε συνδυασμό με το άνοιγμα του στόματος του Chang. Λίγο μετά αφού ανακαλύφθηκε πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες ώστε να αφαιρέσει χειρουργικά το δεύτερο πρόσωπο.

Η όλη υπόθεση έχει καταγραφεί, συμπεριλαμβανομένης της χειρουργικής επέμβασης, στο τηλεοπτικό πρόγραμμα της δεκαετίας του ’80 «That’s Incredible», και όμως δεν υπάρχει σχεδόν καμία άλλη απόδειξη της ύπαρξής του.

Η επέμβαση κρίθηκε επιτυχής και ο Chang πήγε πιθανόν σπίτι του στο χωριό του για να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του, χωρίς το «διαβολικό πρόσωπο του».

Από εδώ μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ίσως και η ιστορία του Edward έχει κάποιο ψήγμα πραγματικότητας, ίσως να είχε κάτι παρόμοιο με τον Chang και η ιστορία αλλοιώθηκε από παραμυθάδες στο πέρασμα του χρόνου. Σκεφτείτε ότι η υπόθεση του Chang Ping Tzu είναι σχετικά άγνωστη παρότι συνέβηκε πριν από λίγες δεκαετίες όπως και η παράξενη ιστορία του The Boy of Bengal.

Αυτές είναι πράγματι πολύ σπάνιες περιπτώσεις και το ανθρώπινο μυαλό έχει την τάση να χαρακτηρίσει το ασυνήθιστο ως αδύνατο, βοηθά συχνά πολλούς να κοιμούνται καλά το βράδυ..
Διαβάστε Περισσότερα »

Αρης-Λεβαδειακός 2-1 Ολική ανατροπή..

Με οδηγό τον Καστίγιο που πέτυχε δύο γκολ, ο Αρης κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση που είχε δημιουργηθεί από το τέρμα του Σουμπίνιο και να επικρατήσει του Λεβαδειακού με 2-1.

Ο Μανουέλ Μασάδο παρέταξε τον Άρη ως εξής: Ο Βελλιδης κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Καζναφέρης, αριστερά ο Μίτσελ, στο κέντρο της άμυνας οι Σανκαρέ και Λαζαρίδης. Στα χαφ οι Καπετάνος και Φατί ,δεξιά ο Νέτο ,αριστερά ο Ακόστα και πίσω από τον προωθημένο Καστίγιο, ο Ουμπίντες.    
Από την άλλη πλευρά ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε τον Λεβαδειακό ως εξής: Κυριακίδης κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Μεντί, αριστερά ο Μουλόπουλος, στο κέντρο της άμυνας οι Λισγάρας και Τομάς. Στα χαφ οι Κόρμπος και Ζησόπουλος, δεξιά ο Φαβάλι, αριστερά ο Κοιλιάρας και πίσω από τον προωθημένο Βασιλείου ο Σουμπίνιο.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Λεβαδειακό να καταφέρνει να παγώσει το "Κλεάνθης Βικελίδης", χάρη στην εξαιρετική ενέργεια που έκανε ο Σουμπίνιο. Ο Βραζιλιάνος κατάφερε να ξεφύγει από δύο αντιπάλους του και με εξαιρετικό αριστερό σουτ έκανε το 0-1. Το γκολ αυτό, δημιούργησε και νέα δεδομένα στον αγώνα, καθώς από εκεί που ο Αρης τον ξεκίνησε ως φαβορί, πλέον έπρεπε να βρει τους τρόπους για να μπορέσει να το γυρίσει.
Ο Λεβαδειακός από τη στιγμή που πήρε το προβάδισμα, έδειξε ότι πλέον θα έκανε τα πάντα προκειμένου να το διατηρήσει. Ετσι ουσιαστικά κλείστηκε στα καρέ του και προσπάθησε να παίξει με αντεπιθέσεις, προκειμένου εκεί να μπορέσει να χτυπήσει και πάλι τον αντίπαλό του.
Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε χωρίς να γίνει τίποτα ιδιαίτερο, με τον Αρη να χάνει ευκαιρίες και να δείχνει ότι δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί το κενό στο κέντρο της άμυνας του Λεβαδειακού. Ενα κενό που διατηρήθηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με του φιλοξενούμενους να χάνουν πολλές μονομαχίες, ειδικά στον αέρα, όμως και τον Κυριακίδη να καταφέρνει να μαζεύει σχεδόν όλες τις μπάλες.
Στην επανάληψη ο Μασάδο έριξε στον αγώνα τον Τρανταφυλλάκο. Η παρουσία του νεαρού δίπλα στον Καστίγιο, έδωσε τις απαιτούμενες λύσεις, καθώς ο Μεξικάνος βρήκε περισσότερο χώρο για να κινηθεί και να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Πράγματι, ο Καστίγιο έφτασε στην επιτυχία και ισοφάρισε για τον Αρη.
Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το παιχνίδι μεταφέρθηκε μέσα στην περιοχή του Λεβαδειακού. Κυριολεκτικά. Οι παίκτες του Αρη έκλεισαν ασφυκτικά τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους και δεν του επέτρεψαν ούτε μέχρι την σέντρα να φτάσουν. Οι ευκαιρίες διαδοχικές και η αίσθηση πως θα έρθει και το δεύτερο γκολ, διάχυτη στην ατμόσφαιρα.
Μοιραίο ήταν λοιπόν ο Λεβαδειακός να μην μπορέσει να φύγει από την Θεσσαλονίκη με θετικό αποτέλεσμα, καθώς ένα λεπτό πριν από την λήξη, ο Καστίγιο και πάλι βρήκε τον τρόπο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη και να δώσει τελικό το υπεπολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του. Πέμπτο διαδοχικό γκολ για τον Καστίγιο και ανάσα για τον Αρη, την στιγμή που ο Λεβαδειακός θα πρέπει να ψάξει σε άλλα παιχνίδια για να βρει τους πόντους που θα τον κρατήσουν στην κατηγορία.



























Διαβάστε Περισσότερα »

Ατάκες.. Γερμανού vs Έλληνα στη… δουλειά!




Μερικές από τις χαρακτηριστικές
εκφράσεις που χρησιμοποιούν 

οι Έλληνες και 

οι Γερμανοί αντίστοιχα στον χώρο εργασίας:



Γερμανός: Σοβαρά; Απίστευτο! Εντυπωσιακό!
Έλληνας: Πω, πω κουφάθηκα ρε που…τη!

Γερμανός: Δε με απασχολεί ιδιαίτερα το συγκεκριμένο ζήτημα.
Έλληνας: Στ’ @…δι@ μου!

Γερμανός: Δεν είχα σχέση με το συγκεκριμένο εγχείρημα.
Έλληνας: Τι δουλειά έχω εγώ μ’ αυτές τις μ@λ@κίες;

Γερμανός: Θα είναι δύσκολο να συντονίσουμε τις ενέργειές μας…
Έλληνας: Να πάει να γ@…θεί και να το κάνει μόνος του ο κ@…λης!

Γερμανός: Δε γνωρίζει ο συνάδελφος το συγκεκριμένο πρόβλημα.
Έλληνας: Ο συνάδελφος είναι εντελώς μ@λ@κ@ς!

Γερμανός: Με συγχωρείτε…
Έλληνας: Έεεεε… Πσσστ! Μάστορα!

Γερμανός: Με συγχωρείτε κύριε!
Έλληνας: Έεεε! Εσύ! Ναι, εσύ ρε μ@λ@κ@!

Γερμανός: Λυπάμαι αλλά δε μπορώ να σας εξυπηρετήσω…
Έλληνας: Δε γ@…σαι, λέω ‘γω!

Γερμανός: Επιτέλους αναγνωρίστηκαν οι προσπάθειές της.
Έλληνας: Τι; Πήρε προαγωγή; Σκέψου πόσες πι…ες έκανε η κ@…λα!

Γερμανός: Μήπως θυμάσαι που τοποθέτησες τα έγγραφα που σου έδωσα;
Έλληνας: Τι τα έκανες ρε τα κωλόχαρτα;

Γερμανός: Νομίζω πως η πρότασή σου είναι ανεφάρμοστη.
Έλληνας: Καλά, σκατά έχεις στο μυαλό σου;

Γερμανός: Το νέο αίτημα του για αύξηση απορρίφθηκε.
Έλληνας: Πάλι τα @ρ…δι@ μου πήρε!

Γερμανός: Το φωτοτυπικό έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.
Έλληνας: Πάλι χάλασε το μπουρδέλο!

Γερμανός: Οι συνθήκες εργασίας δεν είναι οι ιδανικότερες.
Έλληνας: Μπουρδέλο έχουμε καταντήσει!


 
http://www.trelokouneli.gr
http://friendshipiseverything.blogspot.com 

Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Οι Έλληνες βουλευτές είναι υπό κατοχή


Οι Έλληνες βουλευτές είναι υπό κατοχή… είπε η Σοφία ΣακοράφαΤο ελληνικό κοινοβούλιο είναι υπό την κατοχή των ξένων δυνάμεων. Δεν αποφασίζει για τον ελληνικό λαό, απλά επικυρώνει τις αποφάσεις τους, δήλωσε από την Λιβαδειά που βρέθηκε σήμερα η ανεξάρτητη βουλευτής, Σοφία Σακοράφα.
Μετά και την άρνησή της το 2010 να υπογράψει το μνημόνιο και την απομάκρυνσή της από το ΠΑΣΟΚ, ξεκίνησε πολιτική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα το πρωί βρέθηκε στο συνεδριακό κέντρο της Κρύας, καλεσμένη της τοπικής ομάδας του κόμματος, όπου και μίλησε για τις πολιτικές εξελίξεις.
 lamiastar.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι αρχηγοί θυσιάζουν τον 14ο για να σώσουν τον 13ο μισθό

Οι αρχηγοί θυσιάζουν τον 14ο για να σώσουν τον 13ο μισθό

Στην απόφαση να δεχθούν ως ύστατη υποχώρηση, αν χρειαστεί, τη θυσία του 14ου μισθού προκειμένου να σωθεί ο 13ος κατέληξαν, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι πολιτικοί αρχηγοί στη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Χωρίς να έχουν γίνει ακόμη γνωστές λεπτομέρειες για τη συζήτηση οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι τρεις αρχηγοί όρισαν την απώλεια του 14ου μισθού ως κόκκινη γραμμή και εξουσιοδότησαν τον πρωθυπουργό να μεταφέρει την κοινή τους στάση στις Βρυξέλλες, τονίζοντας μάλιστα ότι οι 3 αρχηγοί στηρίζουν πλήρως την κυβέρνηση σε ένα κοινό μέτωπο. Βεβαίως, του τόνισαν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αγωνισθεί σθεναρά για να σώσει αν είναι δυνατόν και τον 14ο μισθό, γνωρίζοντας βεβαίως εκ των προτέρων ότι αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο λόγω της επιμονής που έχει δείξει η Τρόικα για το θέμα αυτό.
Στη γραπτή του δήλωση ο κ. Παπαδήμος αναφέρει:
Είχα την ευκαιρία σήμερα το μεσημέρι να ενημερώσω αναλυτικά τους πολιτικούς αρχηγούς για την πορεία των διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους των ιδιωτών πιστωτών για την εθελούσια αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους (το γνωστό PSI) και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το οικονομικό πρόγραμμα που θα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση.
Η επιτυχής ολοκλήρωση της διπλής αυτής διαδικασίας αποτελεί προϋπόθεση για να διασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση της οικονομίας για τα επόμενα χρόνια.
Εάν η διαδικασία αυτή δεν ολοκληρωθεί επιτυχώς, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το φάσμα της χρεοκοπίας η οποία θα έχει βαρύτατες συνέπειες για την κοινωνία και ιδιαίτερα για τους οικονομικά ασθενέστερους.
Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι εύκολες. Παρά την πρόοδο που έχει συντελεστεί για τη σταθεροποίηση της οικονομίας, παρά τις σημαντικές αλλαγές και τις μεγάλες θυσίες των πολιτών, αποκλίσεις από τους στόχους και σωρευτικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση ορισμένων πολιτικών έχουν ως αποτέλεσμα οι εταίροι να θέτουν πρόσθετες δεσμεύσεις και όρους.
Επιπλέον, το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την εξυγίανση του κράτους και την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.
Με τους πολιτικούς αρχηγούς βρισκόμαστε σε απόλυτη σύγκλιση για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων και τις θέσεις που θα υποστηρίξουμε. Επιδιώκουμε μια συμφωνία με τους εταίρους μας για να πατήσουμε ξανά σε στέρεο έδαφος, για να εξαλειφθεί η αβεβαιότητα, να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να επανέλθει η οικονομία σε πορεία ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας.
Η ενότητα των πολιτικών δυνάμεων και η δέσμευσή τους να στηρίξουν τις αναγκαίες αλλαγές αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα αξιοπιστίας, ενισχύουν την αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής και μας επιτρέπουν να διαπραγματευθούμε με καλύτερους όρους.
Όλοι μαζί δίνουμε μια σκληρή μάχη ώστε να διασφαλίσουμε τη θέση της χώρας στην Ευρώπη, στο ευρώ και στην κοινότητα των αναπτυγμένων χωρών. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε.
Η σύσκεψη ολοκληρώθησε στις 15.40΄και διήρκεσε 2.40΄. Εξερχόμενοι τόσο ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς που προηγήθηκε, όσο και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης που ακολούθησε αρνήθηκαν να κάνουν δηλώσεις, Το ίδιο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.
Τόσο ο κ. Παπαδήμος, όσο και ο Παπανδρέου αναχωρούν για τις Βρυξέλες και μάλιστα θα συνταξιδέψουν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η διαφήμιση που εξόργισε την Coca Cola..... Πολύ έξυπνη οφείλουμε να ομολογήσουμε!!



Ανακαλύψαμε στο διαδίκτυο μια διαφήμιση η οποία φαίνεται να έχει δημιουργήσει εκνευρισμό στην Coca-cola!
Το γιατί θα το καταλάβετε μόλις δείτε το βίντεο....














































Διαβάστε Περισσότερα »

Λαμία: Ηγούμενος έκανε έξωση σε χήρα


Την δουλειά της, μετά από 11 χρόνια, κινδυνεύει να χάσει και να βρεθεί στον δρόμο μία γυναίκα από την Λαμία, χήρα με δύο παιδιά.

Η γυναίκα διατηρεί ένα μικρό κατάστημα που είναι δίπλα από το εκκλησάκι του Αγίου Σώζοντος στο δρόμο προς Καλαμάκι, το οποίο ανήκει στην ιδιοκτησία ηγουμένου Ιεράς Μονής από την περιοχή.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, ο ηγούμενος αποφάσισε να σπάσει το συμφωνητικό που διατηρούσαν τόσα χρόνια μεταξύ τους και με απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαμίας, πέτυχε να διαταχθεί η αποβολή της ιδίας και της πεθεράς της από το ακίνητο, παρά τις εκκλήσεις τους να μην τις πετάξει στο δρόμο, γιατί δεν θα έχουν να φάνε.

Από στιγμή σε στιγμή μάλιστα αναμένεται να πάνε στο σημείο κλητήρες, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της έξωσης.

lamiastar
Διαβάστε Περισσότερα »

Δηλώνει… διανοητικά ανάπηρος επειδή ψήφισε ΓΑΠ και ζητεί εξαίρεση από το χαρατσι!!!




Περιγραφή
Αίτηση εξαίρεσης από το Τέλος Ακινήτων
Αίτηση
Προς Κο Διευθυντή ΔΕΗ
Υποκατάστημα Αγίων Αναργύρων
Κύριε Διευθυντά,
Ονομάζομαι Πέτρος Γονατιστός και σήμερα ενημερώθηκα για τις κατηγορίες οι οποίες μπορούν να εξαιρεθούν από το Ειδικό Τέλος Ακινήτων το οποίο περικλείεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ
Κύριε Διευθυντά,…
Το Νοέμβριο του 2007 ήμουν ένας από.... τους φίλους του ΠΑΣΟΚ που ψήφισε τον Γιώργο Παπανδρέου για πρόεδρο του κινήματος. Τον Οκτώβριο του 2009 προσήλθα στις κάλπες και ψήφισα ΠΑΣΟΚ. Σήμερα έχω την εντύπωση ότι η κυβέρνηση που έχουμε είναι προϊόν δημοκρατικών διαδικασιών και ότι θα βγάλει τη χώρα από τη στενωπό.

Όπως καταλαβαίνετε μπορώ να υπαχθώ στην κατηγορία των (διανοητικά) αναπήρων άνω του 80% και ως εκ τούτου ζητώ την εξαίρεσή μου από το Ειδικό Τέλος Ακινήτων.

22 Νοεμβρίου 2011

Πέτρος Γονατιστός
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ το πολυτελές σκάφος, δώρο του Μιχάλη Χατζηγιάννη στη Ζέτα

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ το πολυτελές σκάφος του Μιχάλη Χατζηγιάννη

Το δώρο του Μιχάλη Χατζηγιάννη στην αγαπημένη του Ζέτα Μακρυπούλια, ένας πολυτελέστατο σκάφος, μπήκε στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ και το διάσημο ζευγάρι πριν καλά καλά σαλπάρει για κρουαζιέρα στο Αιγαίο, αντιμετωπίζει την πρώτη φουρτούνα.
Το 18μετρο κότερο με το οποίο ο τραγουδιστής σχεδίαζε να οργώσει το Αιγαίο και το Ιόνιο «ξεσκονίζεται» σύμφωνα με την RealLife, από την υπηρεσία Οικονομικού Εγκλήματος καθώς έχει δηλωθεί ως επαγγελματικό.Ο Μιχάλης εμφανίζεται να κατέβαλε σε Έλληνα επιχειρηματία το ποσό των 380.000 ευρώ για να αποκτήσει το βρετανικό σκαρί.
Ο τυπικός έλεγχος του ΣΔΟΕ ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα, αποκάλυψε ότι το σκάφος είναι δηλωμένο ως επαγγελματικό και μάλιστα ανήκει σε ναυτιλιακή εταιρία. Η μεγαλύτερη έκπληξη είναι ότι ο αντιπρόσωπος της συγκεκριμένης εταιρίας εμπορεύεται τυρόπιτες ενώ εμφανίζει στην εφορία ετήσιο εισόδημα 3.000 ευρώ!
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι "Απόστρατοι" στη Λιβαδειά



Ν. ΑΛΙΚΑΚΟΣ


Η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών σε όλη την Ελλάδα από το Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας συνεχίστηκε χθες με σταθμό τη Λιβαδειά. Ο πρόεδρος της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής Νίκος Αλικάκος αναφέρθηκε στις βασικές αρχές του νεοσύστατου κόμματος των Αποστράτων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που είναι η φιλοπατρεία και η πολιτικοποίηση έξω από το ξεπερασμένο όπως είπε φάβλο υπάρχον πολιτικό σύστημα.
 lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα στο..ψυγείο, από αύριο στην...κατάψυξη η χώρα

Σήμερα στο..ψυγείο, από αύριο στην...κατάψυξη η χώρα

Ξεκινά η επέλαση του χιονιά με το θερμόμετρο σε πολλές περιοχές της χώρας να δείχνει ήδη κάτω από το μηδέν, τους ανέμους να φθάνουν έως τα 10 μποφόρ και τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσει το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει όλη την Ελλάδα κατά την διάρκεια της εβδομάδας που έρχεται.

Οι κατά τόπους Νομαρχίες έχουν θέσει σε συναγερμό προσωπικό και μηχανήματα για να μπορούν να επεμβαίνουν όταν οι δρόμοι παρουσιάζουν προβλήματα εξαιτίας του χιονιά ενώ κλειστούς θερμαινόμενους χώρους, οι οποίοι θα είναι διαθέσιμοι και προσβάσιμοι επί 24ωρου βάσεως, ώστε άμεσα να προωθούνται για προσωρινή φιλοξενία άστεγα άτομα, ανοίγουν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι της χώρας .

Για σήμερα περιμένουμε σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα νότια πεδινά.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές ενώ θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 08 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια του νομού θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενή χιονόπτωση η χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 04 βαθμούς Κελσίου.
Από αύριο η θερμοκρασία θα είναι σε πτώση με ισχυρό παγετό, κυρίως τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά. Περαιτέρω επιδείνωση αναμένεται την Τρίτη και την Τετάρτη με έντονες χιονοπτώσεις στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη, ανέμους έντασης πέντε έως επτά στα δυτικά και τοπικά οκτώ μποφόρ στα νότια και έξι με οκτώ μποφόρ στα ανατολικά.
«Τυπική χειμωνιάτικη περίπτωση» χαρακτηρίζει τις μεταβολές του καιρού ο καθηγητής του Τομέα Φυσικής Περιβάλλοντος- Μετεωρολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Κάλλος, μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ. «Είναι φυσικό να βλέπουμε χιόνια ακόμα και στην Αθήνα κάθε τρία με πέντε χρόνια», επισημαίνει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κορυφαίος Βρετανός ποδοσφαιριστής χρεοκόπησε

Κορυφαίος Βρετανός ποδοσφαιριστής χρεοκόπησε

Ο 34χρονος σήμερα Λη Χέντρι που υπήρξε κορυφαίος μέσος ποδοσφαιριστής της Άστον Βίλα, σύμφωνα με απόφαση βρετανικού δικαστηρίου, αναγκάστηκε να πτωχεύσει λόγω συσσωρευμένων χρεών που ξεπερνούσαν τις 230 000 ευρώ.
Ο Χέντρι μπορεί κάποτε να αμοίβονταν αδρά (στην Άστον Βίλα έπαιρνε περισσότερα από 25.000 ευρώ την εβδομάδα!) ωστόσο δεν φρόντισε να εκταμιεύσει χρήματα και σε συνδυασμό με μια σπάταλη ζωή, οδηγήθηκε στην χρεοκοπία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου ο Χέντρι, προσπαθεί τώρα να πουλήσει μια έπαυλη που αγόρασε πριν από 10 χρόνια, η αξία της οποίας εκτιμάται πως αγγίζει το 1,5 εκατομμύρια ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μακάρι να κάνω λάθος

Κοίμισα τον γιο μου, του φόρεσα πιτζάμες, τον υπνόσακο του και τον σκέπασα με τον πάπλωμα του. 


Κάνει κρύο μαμά μου λέει. Άρχισα να του τρίβω την πλατούλα και ξεκινήσαμε το παραμύθι. 


Όπως κάθε βράδυ, του λέω παραμύθι παίρνει το αρκουδάκι του αγκαλιά και κοιμάται. 


Άκουγα την ανάσα του να...


παίρνει τον ρυθμό του ύπνου. 


Είχε πλέον ζεσταθεί και ήρεμος κοιμόταν. Το δικό μου το παιδάκι κοιμήθηκε. 


Ζεστάθηκε και κοιμήθηκε. Και εκείνη ακριβώς την στιγμή πριν σηκωθώ σκέφτηκα τους ανθρώπους που έχασαν το σπίτι τους, την ζωή τους και τώρα είναι άστεγοι.


Αυτές τις παγωμένες νύχτες είναι στους δρόμους. Προσπαθούν να ζεσταθούν με παπλώματα, κουβέρτες ότι έχουν ή ότι άλλο τους μοιράζει ο Δήμος της Αθήνας για να προστατευθούν. 


Και συνειδητοποίησα πόσο υπαρκτό και πόσο δίπλα μας είναι αυτή η πραγματικότητα. 


Η πραγματικότητα ανθρώπων που θα μπορούσαν να είναι γείτονες μας. Άνθρωποι που δεν είχαν φανταστεί και οι ίδιοι ότι η ζωή τους θα κατέληγε στα παγκάκια. 


Άνθρωποι που πληρώνουν πολύ ακριβά το τίμημα της κρίσης. 


Άνθρωποι κάθε ηλικίας, ακόμη και μικρά παιδιά που βρίσκονται στους δρόμους με τους γονείς τους.


Πως παλεύεται αυτό; Δεν ξέρω. Πως λύνεται; Δεν ξέρω; Πως γίναμε έτσι; Δεν ξέρω.


Βλέπω αυτές τις μέρες στην τηλεόραση ρεπορτάζ για το μεγάλο θέμα των αστέγων στη Αθήνα. 


Βλέπω εικόνες που με σοκάρουν. Βλέπω απελπισία που με παγώνει. Βλέπω ζωές που καταστράφηκαν. Βλέπω βλέμματα άδεια. 


Δεν ξέρω αν υπάρχει δρόμος επιστροφής για αυτούς τους ανθρώπους. Δεν ξέρω αν θα μπορέσουν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους. 


Να κερδίσουν την ζωή που έχασαν. Κι αυτό με σοκάρει ακόμη περισσότερο. Δεν μπορώ να αποδεχτώ ΕΓΩ ότι αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να μείνουν στο περιθώριο του πεζοδρομίου. 


Ξεχασμένοι από όλους.


Δεν ξέρω τι σχέδιο έχει η Πολιτεία για αυτές τις ζωές.


Δεν ξέρω καν αν συμπεριλαμβάνονται αυτές οι ζωές σε κάποια υποσημείωση του ετήσιου προϋπολογισμού.


Δεν ξέρω αν αυτοί που διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα γνωρίζουν και αποδέχονται το πρόβλημα των αστέγων.


Δεν ξέρω εάν το γνωρίζουν και κωφεύουν ή εάν νίπτουν τας χείρας τους, ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι, αποποιούμενοι κάθε ευθύνη και μετατοπίζοντας το πρόβλημα στις δημοτικές αρχές.


Δεν ξέρω τίνος είναι ευθύνη. Ξέρω όμως ότι υπάρχουν. 


Ξέρω ότι είναι εκεί έξω με τη θερμοκρασία να πέφτει κάτω από το μηδέν. Ξέρω ότι κάποιοι ίσως και να μην δουν τον ήλιο να ανατέλλει γιατί μπορεί και να αφήσουν την τελευταία τους πνοή σε κάποιο παγωμένο πεζούλι της πρωτεύουσας. 


Και δεν θέλω να δω και πάλι στις ειδήσεις άλλο ένα θέμα για κάποιον άστεγο που δυστυχώς πέθανε. 


Γιατί ο θάνατος του δεν είναι συνώνυμο της ζωής του. Δεν μπορεί να ήταν όλη του την ζωή άστεγος. Να μην είχε δει, κάνει, θαυμάσει, γελάσει , δημιουργήσει, αγαπήσει, πληγώσει, κανένα στην ζωή του. 


Δεν μπορεί η επιλογή του να ήταν να είναι άστεγος. Κάπως οδηγήθηκε σε αυτό τον δρόμο. Αλλά πριν πάρει αυτή τη ρότα, η ζωή του θα είχε χρώματα, ανθρώπους, συναισθήματα. 


Διάολε. Κάτι θα είχε. Κάτι θα έκανε. Δεν μπορεί να ήρθε σε αυτή την ζωή για να γίνει άστεγος. Και για αυτή την ζωή δεν θα μάθουμε ποτέ τίποτε. Θα είναι σαν να μην υπήρξε ποτέ. 


Το μόνο που θα μάθουμε για αυτόν θα είναι ότι «ήταν άστεγος».


Και το πιο δύσκολο είναι ότι ο αριθμός των αστέγων όσο περνάει ο καιρός θα αυξάνεται. Και θα γίνει φαινόμενο που θα παρατηρείται και σε άλλες πόλεις, σε πόλεις της επαρχίας. Και δεν θα είναι άνθρωποι άγνωστοι μεταξύ αγνώστων όπως συμβαίνει εδώ στην μεγαλούπολη. 


Στην πόλη –τέρας που ζούμε. Κι εμείς θα συνεχίσουμε να τους προσπερνάμε στον δρόμο προσποιούμενοι ότι δεν τους είδαμε, δεν τους προσέξαμε. Κι η δική μας ζωή θα τρέχει, θα κυλάει και η δική τους κάπου θα χάνεται. 


Μέχρι που απλά θα συνηθίσουμε στο θέαμα και ως «θέμα» δεν θα παίζει καν στις ειδήσεις. Μέχρι που θα πάψουν όλοι να ασχολούνται με αυτές τις ζωές. Μέχρι που η Πολιτεία θα «δικαιωθεί» που δεν καταδέχτηκε να χαραμίσει ούτε ένα ευρώ για αυτές τις ψυχές.


Μακάρι να κάνω λάθος. Μακάρι να υπάρχει πρόνοια για αυτούς τους ανθρώπους. Μακάρι να είμαι εγώ η καχύποπτη που δεν δίνει τη ευκαιρία στην Πολιτεία να δείξει το αληθινό κοινωνικό της πρόσωπο. 


Μακάρι να είστε όλοι αύριο καλά, ζωντανοί. Μακάρι να μην χάσετε τη ελπίδα σας. 


Μακάρι να σας δοθεί η ευκαιρία να γίνει η ζωή σας όπως θα θέλατε εσείς. Κι όχι οι άλλοι.


Καληνύχτα.






Νάντια τριανταφύλλου





alithinapsemata.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η χιονισμένη Αρβανίτσα Κυριακίου (video)

Διαβάστε Περισσότερα »

«Τα βάζουν με τον Παναθηναϊκό»


 
«Τα βάζουν με τον Παναθηναϊκό»
Ενοχλημένος από την ανακοίνωση που εξέδωσε η Σούπερ Λίγκα, ζητώντας ο Δημήτρης Γόντικας να ανακαλέσει την πρόσφατη δήλωσή του για «φιλικά», εμφανίστηκε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, μιλώντας κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης του Παναθηναϊκού. 
Ο Πορτογάλος τεχνικός ζήτησε συσπείρωση από τους παίκτες του «τριφυλλιού», θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τους τονώσει το ηθικό εν όψει του σημερινού αγώνα με τη Δόξα Δράμας.

«Είναι αδιανόητο ένας συνεταιρισμός να επιτίθεται σε ένα μέλος του. Αντί να κοιτούν το καλό του ποδοσφαίρου τα βάζουν με τον Παναθηναϊκό και τη διοίκησή του. Ολοι στη χώρα αντιλαμβάνονται τι γίνεται. Τα είδαμε και τα βιώσαμε την περασμένη σεζόν. Γιατί βγήκε αυτή η ανακοίνωση λοιπόν;», ανέφερε αρχικά ο 65χρονος προπονητής και συνέχισε:

«Οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι και δυνατοί. Είμαστε μία οικογένεια κι έτσι πρέπει να παραμείνουμε. Αλλά θα πρέπει να συσπειρωθούμε ακόμα περισσότερο για να αμυνθούμε στη μεγάλη επίθεση που θα εξαπολύσουν οι αντίπαλοί μας. Θα κάνουν τα πάντα για να μας εμποδίσουν να φτάσουμε στον στόχο μας. Θέλουν με κάθε τρόπο να μας ρίξουν από την κορυφή και δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε».
sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι πρωτοκλασάτοι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Βουλής

Ποιοι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Βουλής στο Λεκανοπέδιο, της Θεσσαλονίκη, την ΠεριφέρειαΠοιοι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Βουλής στο Λεκανοπέδιο, της Θεσσαλονίκη, την Περιφέρεια
Ισχυρό είναι το ενδεχόμενο – με βάση τα σημερινά δημοσκοπικά δεδομένα – περίπου ένας στους τρεις ή και ένας στους δύο! (εφόσον επικρατήσει το αρνητικό σενάριο το ΠΑΣΟΚ να βρεθεί κάτω από το 20% ) βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να μείνουν εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας, μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές!
Στελέχη που η κοινή γνώμη βλέπει στα βουλευτικά έδρανα επί τετραετίες αλλά και άλλα που βρίσκονται τα τελευταία χρόνια στο κέντρο λήψης αποφάσεων κινδυνεύουν να βγουν εκτός Βουλής.
Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο Παυλόπουλου που θα ισχύσει σ' αυτές τις εκλογές, το μάρμαρο πληρώνει το δεύτερο κόμμα, από το οποίο αφαιρούνται πολλές έδρες για να διανεμηθούν στα μικρότερα κόμματα, αλλά και για να συγκροτηθεί το «μπόνους» των 50 εδρών που παίρνει το πρώτο κόμμα.
Αυτό σημαίνει ότι στη δεύτερη και στην τρίτη κατανομή, το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να μην εκλέξει -αυτόματα- κανέναν βουλευτή ακόμη και σε 2εδρικές, 3εδρικές ή και 4εδρικές περιφέρειες.
Οι υπολογισμοί που ήδη γίνονται στην Ιπποκράτους αλλά και τα βουλευτικά γραφεία, δίνουν στο ΠΑΣΟΚ ένα ποσοστό λίγο κάτω ή λίγο πάνω από 20% και αυτό σημαίνει ότι εκλέγει από 55 ως 65 - 67 βουλευτές. Και ο αριθμός αυτός θα μειωθεί, αν στη Βουλή εισέλθουν έξι κόμματα. Με βεβαιότητα δε, προβλέπεται ότι το ΠΑΣΟΚ θα χάσει και τις οκτώ μονοεδρικές περιφέρειες άρα να μην εκλέξει βουλευτή σε Γρεβενά, Θεσπρωτία, Φωκίδα, Ευρυτανία, Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, και Σάμο.
Α και Β Αθήνας
Το μέλλον είναι δυσοίωνο ακόμη και για τους κορυφαίους.
Ηχηρά ονόματα, που ουδέποτε έως σήμερα αντιμετώπισαν πρόβλημα εκλογής, κινδυνεύουν άμεσα.
Στην περίπτωση της Α' Αθήνας, το ΠΑΣΟΚ έχει σήμερα 8 βουλευτές, αλλά με βάση τις μετριοπαθέστερες εκτιμήσεις, θα εκλέξει 3 με 4, ενώ αν στη Βουλή μπουν περισσότερα από 5 κόμματα (πράγμα αρκετά πιθανό) τότε θα περιοριστεί στις 3 έδρες. Γι' αυτές, λοιπόν, τις 3 ή 4 έδρες – και εφόσον δεν επιλέξει τη μία από αυτές να καταλάβει ο Γ. Παπανδρέου ως πρώην πρωθυπουργός - θα δώσουν μάχη ο Κ. Σκανδαλίδης και ο Χρήστος Παπουτσής (που έχουν κατέβει υποψήφιοι για τη δημαρχία της Αθήνας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται), αλλά και η Άννα Διαμαντοπούλου. Ωστόσο, «απειλεί» η δημοφιλής Φώφη Γεννηματά, που θα θέσει επίσης υποψηφιότητα, ως δεδομένη φέρεται η υποψηφιότητα του “παπανδρεϊκού” υπουργού Πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος ή κάποιοι από τους παραπάνω θα μείνουν εκτός Βουλής. Επίσης σημαίνει ότι εκτός Βουλής κινδυνεύουν να βρεθούν ο Νάσος Αλευράς, ο Θανάσης Τσούρας, ο Σπύρος Κουβέλης, η Πέμυ Ζούνη και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου.
«Σφαγή» αναμένεται στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, τη Β' Αθήνας. Από τους 20 βουλευτές που εξέλεξε το ΠΑΣΟΚ (τώρα έχει 17, αφού είναι ανεξάρτητοι ο Γιάννης Δημαράς, η Σοφία Σακοράφα και η Μιλένα Αποστολάκη), στην επόμενη Βουλή θα έχει περί τους 7 με 8.
Ανδρέας Λοβέρδος και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναμένεται και πάλι να δώσουν τη μάχη για την πρωτιά, ενώ στη μάχη θα προστεθεί και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Ραγκούσης. Αυτό σημαίνει ότι εκτός Βουλής κινδυνεύουν να βρεθούν ακόμη και υπουργοί, όπως ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Επίσης, αν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ επιβραβεύσουν όσους κράτησαν κριτική στάση προς την κυβέρνηση και την ακολουθούμενη πολιτική, τότε οι Λούκα Κατσέλη και Βάσω Παπανδρέου αναμένεται να εκλεγούν άνετα, αλλά δύσκολα θα είναι τα πράγματα για τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Πρωτόπαπα και Πέτρο Ευθυμίου, για τον Κώστα Γείτονα και την Άννα Νταλάρα, ίσως και για τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη. Δύσκολα θα είναι τα πράγματα και για τον Τηλέμαχο Χυτήρη, ενώ δύσκολα θα έχουν τις ίδιες επιδόσεις σε σταυρούς ο Μίμης Ανδρουλάκης και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, που είχαν εκλεγεί στην 5η και την 6η θέση αντιστοίχως.
Α και Β Πειραιά
Αντίστοιχη είναι και η εικόνα στις περιφέρειες του Πειραιά. Με βάση τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις, στην Α' Πειραιά το Κίνημα αναμένεται να εκλέξει έναν βουλευτή και, άρα, θα δώσουν μάχη ο νέο-εκλεγείς το 2009 Δημήτρης Καρύδης και ο Μανόλης Μπεντενιώτης. Στη Β' Πειραιά που το ΠΑΣΟΚ έχει σήμερα 3 έδρες (Δημήτρης Λιντζέρης, Γρηγόρης Νιώτης, Γιάννης Διαμαντίδης) μένει να φανεί, αναλόγως των ποσοστών, αν θα αναδειχθεί 1 ή 2 «πράσινοι» βουλευτές. Όπως, επίσης, μένει να φανεί αν ο πρώην νομάρχης Γιάννης Μίχας θα αποφασίσει να κατέβει επίσης υποψήφιος, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά της μάχης του σταυρού.
Περιφέρεια Αττικής
Στη 12εδρική Περιφέρεια Αττικής (πρώην Υπόλοιπο), το ΠΑΣΟΚ θα αναδείξει 3 βουλευτές, κατά πάσα πρόβλεψη, ωστόσο το σκηνικό είναι θολό, αφού οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο Θόδωρος Πάγκαλος ενώπιον αυτού του σκηνικού, δε θα είναι υποψήφιος. Δεν έχει ξεκαθαριστεί δε αν θα κρατήσει την ίδια έδρα ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Παπανδρέου. Πάντως, ακόμη κι αν δεν κατέβει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, την κάθοδό της προετοιμάζει ήδη η σύζυγός του, Χριστίνα Χριστοφάκη, κόντρα στην εκλεγείσα πρώτη σε σταυρούς και υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου. Η μάχη προβλέπεται σκληρή, αφού κατά πληροφορίες, την ίδια περιφέρεια “καλοβλέπει” και ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, καθώς δεν έχει πολλές πιθανότητες να κατέβει και πάλι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Θεσσαλονίκη
Λιγότερους από τους μισούς από τους σημερινούς βουλευτές (7) αναμένεται να εκλέξει το ΠΑΣΟΚ στην Α' Θεσσαλονίκης, δηλαδή 3. Για την πρωτιά θα κονταροχτυπηθούν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Χάρης Καστανίδης, με ανοικτό το ενδεχόμενο να μη δώσει τη μάχη του σταυρού ο Ευ. Βενιζέλος αν έχει εκλεγεί πρόεδρος και υποψήφιος πρωθυπουργός. Για την 3η θέση η μάχη θα δοθεί μεταξύ των Γιάννη Μαγκριώτη, Χρύσας Αράπογλου, Εύας Καϊλή, Σπύρου Βούγια και Βούλας Τεκτονίδου (η επιλαχούσα του Θωμά Ρομπόπουλου).
Υπόλοιπη Ελλάδα
Όμως, όπως προαναφέρθηκε, λόγω των “τερτιπιών” του εκλογικού νόμου, το ΠΑΣΟΚ, ως δεύτερο κόμμα και με ποσοστό λίγο άνω από το 20% (με βάση τα ευρήματα όλων των μετρήσεων), θα κινδυνεύσει να μην εκλέξει βουλευτή ακόμη και σε 3εδρικές περιφέρειες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Λέσβος, όπου μπορεί να βρεθεί εκτός Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης.
Μάχη για τη μια έδρα θα δώσουν στη Μαγνησία ο Κ. Καρτάλης (ήρθε πρώτος το 2009 με διαφορά 5000 σταυρών και πλέον) με τη Ροδούλα Ζήση, ενώ στην Αργολίδα ενδέχεται να μην προκύψει έδρα για το ΠΑΣΟΚ, πράγμα που σημαίνει ότι κινδυνεύει να μείνει εκτός Βουλής ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης. “Μάχη” θα πρέπει να δώσει για τη μία έδρα στην Αρκαδία (αν δεν συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, όπως φέρεται να επιθυμεί) ο Δημήτρης Ρέππας, αφού στις περασμένες εκλογές πέρασε για έναν μόλις σταυρό τον έτερο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Επίσης, για τη 1 έδρα που θα προκύψει για το ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης, θα πρέπει να δώσει σκληρή μάχη με τους Κατερίνα Φαρμάκη και Άγγελο Μανωλάκη, ενώ στην 5εδρική Μεσσηνία το Κίνημα κινδυνεύει να εκλέξει μόλις έναν βουλευτή, κάτι που προοιωνίζεται σκληρή μάχη για το σταυρό μεταξύ του Οδυσσέα Βουδούρη, της Νάντιας Γιαννακοπούλου και του πρώην υφυπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά.
Αντιστοίχως μάχη θα δώσουν για την επανεκλογή του στη Δράμα ο πρώην υφυπουργός Χρήστος Αηδόνης και η Χαρά Κεφαλίδου, για μία ή δύο έδρες θα παλέψουν στην Κοζάνη ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρης Κουκουλόπουλος, ο Αλέκος Αθανασιάδης και ο Γιάννης Βλατής. Άδηλο είναι το μέλλον και για τους βουλευτές του Κιλκίς Θ. Παραστατίδη και Γ. Φραγκίδη, πολύ περισσότερο όταν ακόμα δεν είναι γνψωστές οι προθέσεις του Γ. Φλωρίδη.
Αντιστοίχως για μία έδρα – όπως όλα δείχνουν – θα παλέψουν στη Λάρισα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης με τον γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Β. Έξαρχο, για μία ως δύο έδρες στην Αιτωλοακαρνανία ο υφυπουργός Θ. Μωραίτης με τη Σοφία Γιαννακά και τον Ανδρέα Μακρυπίδη, για μία έδρα στην Αχαϊα ο Κ. Σπηλιόπουλος με τους Θ. Παπαδόπουλο, τον Α. Τριανταφυλλόπουλο και τη Μ. Κυριακοπούλου, για μία έδρα στη Βοιωτία οι Β. Τόγιας, Β. Τσόνογλου και Α. Αγάτσα, για μία ως δύο έδρες στα Δωδεκάννησα ο Γ. Κασσάρας, ο Δημ Κρεμαστινός, ο υφυπουργός Γ. Νικητιάδης και ο Ν. Ζωίδης, για μία ως δύο έδρες στον Έβρο ο Γ. Ντόλιος, η Όλγα Ρενταρή – Τέντε και η Ελένη Τσιαούση και για το πολύ δύο έδρες οι Μιχάλης Κατρίνης, ο υφυπουργός Γ. Κουτσούκος, ο Τ. Δημητρουλόπουλος αλλά και ο πρώην βουλευτής Τ. Αντωνακόπουλος, στην Ηλεία.
Μάχη επιβίωσης θα δώσουν και η Κατερίνα Περλεπέ - Σηφουνάκη με τον Συμεών Κεδίκογλου αφού το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να εκλέξει μία έδρα στην Εύβοια, όπως και οι Θ. Γικόνογλου, Α. Τόλκας (πρώην υφυπουργός Τύπου) και Αν. Σιδηρόπουλος που θα παλέψουν για μία έδρα στη Θεσπρωτία.
Για μία έδρα αναμένεται να δώσουν μάχη και οι Ντ. Ρόβλιας, Νίκος Σαλαγιάννης και Μαρία Θεοχάρη στην Καρδίτσα, ο Μ. Παντούλας, ο Ευ. Αργύρης και ο Θ. Οικονόμου στα Ιωάννινα, ο Μιχ. Τιμοσίδης, ο Δημ. Παπουτσής και ο Σ. Εμινίδης στην Καβάλα, η Θ. Τζάκρη, ο Ηλ. Θεοδωρίδης και ο Β. Γιουμαντζίδης στην Πέλλα και ο Γ. Αμοιρίδης, ο Θ. Παπαγεωργίου και η Μ. Μίχου στην Πιερία.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΡΙΚ:βάλτε το κεφάλι του μέσα στον κουβά και πνίξτε τον!!!

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε ...είναι να μετακινήσετε το ποντίκι σας και να του βάλετε το κεφάλι μέσα στον κουβά για να τον πνίξεις... είναι πολύ διασκεδαστικό και θα σας αρέσει...
Φανταστείτε καποιον που μισείτε πολύ !!!!


Πατήστε εδώ για να ξεκινήσετε το παιχνίδι

Διαβάστε Περισσότερα »

Από το ραδιόφωνο της Εκκλησίας ... στο σανίδι!


Από το ραδιόφωνο της Εκκλησίας ... στο σανίδι!

Ο «σκληρός» ροκάς του Μ+Μ, στην πραγματικότητα είναι ένας άνθρωπος που κάποτε έκανε εκπομπή στο ραδιόφωνο της εκκλησίας. Ένας περιζήτητος εργένης, που λέει πως ερωτεύτηκε «λες και ήταν κάτι μαγικό». Κι ένας σίγουρος άνθρωπος, που αφήνει όμως συχνά τη ζωή να τον εκπλήσσει. Για όλα αυτά μιλάει σε γνωστό περιοδικό ο Φάνης Μουρατίδης...

Τι σε οδήγησε στο να γίνεις ηθοποιός; «Ήταν τυχαίο. Δεν ήξερα τι ήθελα να γίνω. Ήθελα να γίνω διάφορα πράγματα. Από ναυτικός, μηχανικός αυτοκινήτων μέχρι και παπάς. Η αγάπη μου γι’ αυτή τη δουλειά γεννήθηκε λόγω της αγάπης μου απέναντι στο τελετουργικό, τη λειτουργία στην εκκλησία, το δρώμενο. Ήμουν παπαδάκι».

Είσαι δηλαδή βαθιά θρησκευόμενος... «Θρησκευόμενος, όχι θρησκόληπτος. Πιστεύω βαθιά. Συνυπάρχω, βέβαια, με έναν άνθρωπο που δεν πιστεύει: τη γυναίκα μου. Είναι άθεη. Δεν παντρευτήκαμε στην εκκλησία. Κάναμε πολιτικό γάμο. Τα παιδιά, όμως, βαφτίστηκαν στην εκκλησία, κανονικά – το μοιράσαμε. Εγώ πάω στην εκκλησία. Η Άννα όχι».

Μπορεί κανείς πραγματικά να τα «μοιράσει» αυτά μέσα σε ένα γάμο; «Και βέβαια μπορεί. Είναι ένα καθαρά ιδεολογικό θέμα, θέμα λειτουργικότητας. Εγώ βλέπω τη λειτουργία των πραγμάτων μέσα από ένα δρόμο, εκείνη μέσα από έναν άλλο. Αν υπάρχουν κοινές αξίες...».

Τι άλλο θα μπορούσε να σε φέρει σε σύγκρουση με την Άννα-Μαρία; «Πολλά πράγματα. Δεν είμαστε καθόλου ίδιοι άνθρωποι με τη γυναίκα μου. Η Άννα είναι ροκ τύπος. Όταν τη γνώρισα, της άρεσε να πηγαίνει σε συναυλίες, εμένα πάλι όχι. Σε κόντρα όμως δεν σε φέρνουν οι ιδεολογίες, αλλά η καθημερινότητα. Όλα τα ζευγάρια έχουν τη δική τους καθημερινότητα».

Ήταν κεραυνοβόλος ο έρωτάς σας; «Έγινε μέσα μου κάτι μαγικό. Το πώς δεν το ξέρω. Έγινε γρήγορα, με μεγάλη ταχύτητα. Τόσο γρήγορα που ούτε κι εμείς καταλάβαμε καλά καλά πόσο γρήγορα έγιναν όλα. Στους δύο πρώτους μήνες της σχέσης μας περιμέναμε ήδη το πρώτο μας παιδί. Ήμασταν και οι δύο έτοιμοι να περάσουμε σε μία άλλη φάση ζωής. Και νομίζω πως οι άνθρωποι έτσι συναντιούνται. Λειτουργεί ο νόμος της «κοινής επιθυμίας» και της «κοινής χημείας».

Υπάρχουν συνταγές επιτυχίας μέσα σε ένα γάμο; «Στη ζωή ή είσαι παρών ή δεν είσαι. Αν είσαι παρών, πάντα προσπαθείς με τα λάθη και τα σωστά σου να είσαι όσο περισσότερο μπορείς εκεί, με τους λιγότερους συμβιβασμούς. Γιατί οι σχέσεις είναι ενεργητικά πράγματα, δεν είναι παθητικά. Πρέπει να ρισκάρεις για να τις έχεις».
Διαβάστε Περισσότερα »

Διάβαζαν, αλλά τα ωράρια των φαρμακείων

Γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης


Ο Χριστόδουλος λοιπόν διάβαζε, ο Χρυσοχοΐδης δεν διάβαζε, ο Γιώργος δυσκολευόταν να διαβάσει και οι υπόλοιποι είναι για διάβασμα. 


Πώς να μην πάει η χώρα αδιάβαστη; 


Πώς να κρίνεις αλήθεια ένα σύστημα με...


πολιτικές ιδέες και πολιτικά πρόσωπα το οποίο δεν έχει πια καμιά επαφή με την πραγματικότητα γύρω του αν όχι με την ειρωνεία;


Δύο έλληνες βουλευτές (Κατσέλη, Χρυσοχοΐδης) δήλωσαν πως δεν διάβασαν το μνημόνιο που ψήφισαν. Όχι έναν νόμο της σειράς, αλλά αυτόν που κρίνει το μέλλον της χώρας. 


Ο κύριος Χρυσοχοΐδης τόλμησε να πει πως ήταν απασχολημένος με την πάταξη του εγκλήματος, θεωρώντας ίσως πως αυτό θα πιστωθεί και θετικά μια και ζούμε τον καιρό της εγκληματικότητας και του φόβου.


Δεν είναι βέβαια μόνο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αλλά αυτός το είπε. Και δεν μπορεί να του αναγνωριστεί καμιά ειλικρίνεια μεγαλύτερη από την ψηφοθηρική σκοπιμότητα που απλώς γύρισε μπούμεραγκ.


Την ίδια μέρα στο ΠΑΣΟΚ, δημιουργήθηκε μια πρωτοφανής ανταρσία. Πενήντα βουλευτές δεν ψήφισαν άρθρα του πολυνομοσχεδίου. Στη Βουλή περνάνε ειδικά το τελευταίο διάστημα νομοσχέδια που νομοθετούν την διαφθορά. 


Απελευθερώνουν εγκληματίες του λευκού κολάρου, χαρίζουν σε ημέτερους, νομιμοποιούν παρανομίες μεγαλόσχημων και άλλα πολλά. Οι βουλευτές, δεν αντέδρασαν σε κανένα από αυτά. Ίσως να μην τα διάβασαν όπως ο συνάδελφός τους. Διάβασαν όμως με μεγάλη προσοχή τα ωράρια λειτουργίας των φαρμακείων και αποφάσισαν, πως δεν πρέπει να απελευθερωθεί το ωράριο των φαρμακείων. 


Αυτό ήταν το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας που αποφάσισαν να το αντιμετωπίσουν με μια πρωτοφανή ανταρσία, την οποία βέβαια δεν θεώρησαν αναγκαία ούτε στην ψήφιση του μνημονίου. Η συναλλαγή σε όλο της το μεγαλείο στο όνομα των ψήφων. 


Οι φαρμακοποιοί θα διατηρήσουν τα ψηλά γράμματα των ωραρίων και θα γράψουν με μεγάλα τα ονόματα των ευεργετών. Το ίδιο και οι δικηγόροι και οι υπηρετούντες σε άχρηστους οργανισμούς του Δημοσίου που δεν θα ενοποιηθούν τελικώς.


Την ίδια ώρα το πολιτικό σύστημα μιλάει και μέσω των ηγετών του. Ο Παπανδρέου στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στην Κόστα Ρίκα, από το βήμα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, έκανε την επαναστατική τοποθέτηση πως η Ευρώπη δεν ανήκει στις συντηρητικές δυνάμεις. 


Προφανώς σε αυτές δεν συγκαταλέγει το ΔΝΤ, τις γαλλογερμανικές Τράπεζες, τη σύμβουλο Lazard, την Goldman Sachs και όλο τον συρφετό στον οποίο ο ίδιος άπλωσε χέρι και εγκατέστησε στην Ελλάδα. Στο μυαλό του Παπανδρέου, ο ίδιος ανήκει στις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης. 


Ή όπως θα το έλεγε η γιαγιά μου «βάζει και η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες». Ας ζητήσει από τους συμβούλους του να του πουν πόσα εισέπραξε το κράτος που κυβερνούσε, από τα 1.000 άτομα που διαθέτουν το 60% του πλούτου στην Ελλάδα και αν τόλμησε να ελέγξει ακόμη και τους εκατομμυριούχους βουλευτές του.


Ο Αντώνης Σαμαράς, ταυτόχρονα σχεδόν με τον Γ. Παπανδρέου έδωσε μια συνέντευξη σε ρωσικό κανάλι από το οποίο ρωτήθηκε τι λέει για το Βατοπέδι. Ο Σαμαράς λοιπόν απάντησε πως δύο ανακριτικές επιτροπές στη Βουλή έκαναν έρευνα αλλά δεν βρήκαν τίποτα μεμπτό για τους βουλευτές του και τους αθώωσαν. Ο άνθρωπος που θέλει να γίνει πρωθυπουργός, όχι μόνο καλύπτει ένα σκάνδαλο της προηγούμενης ηγεσίας του κόμματός του, αλλά λέει και ψέματα. 


Οι ανακριτικές επιτροπές και η ανακρίτρια βρήκαν τρεις υπουργούς από το κόμμα του να έχουν δράσει παράνομα. Δεν τους αθώωσαν. Απλώς τα αδικήματά τους είχαν παραγραφεί με τον νόμο του Βενιζέλου περί ευθύνης υπουργών και το κλείσιμο της Βουλής από τον Καραμανλή. Αθώωσαν μόνο τους υπουργούς που κατηγορήθηκαν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στο Βατοπέδι. Όχι λοιπόν αυτούς που κατηγορήθηκαν για το σκάνδαλο.


Αυτοί είναι οι λόγοι που θα πάμε αδιάβαστοι. Γιατί το πολιτικό σύστημα είναι διεφθαρμένο, σάπιο, ψεύδεται και αυτοαμνηστεύεται. 


Το αν είναι μελετηρό ή όχι, έχει μικρή σημασία. Έτσι κι αλλιώς πάντα τους ίδιους εξυπηρετεί.






Διαβάστε Περισσότερα »

Τράπεζα παρακράτησε επίδομα ανέργου για εξόφληση χρέους

Χωρίς τη συναίνεση του ίδιου, τράπεζα παρακράτησε χρήματα ανέργου από τη Κρήτη. Διαβάστε για το απίστευτο περιστατικό
Τράπεζα παρακράτησε χρήματα από λογαριασμό ανέργου για να καλύψει ληξιπρόθεσμες οφειλές του χωρίς εντολή και συναίνεση από τον ίδιο.
Σύμφωνα με το Cretalive, έγινε καταγγελία στην Ένωση Καταναλωτών Χανίων καθώς η τράπεζα του κράτησε το μηνιαίο εισόδημα που δικαιούται, μη σκεπτόμενη ότι το επίδομα αυτό χορηγείται στον άνεργο από τον ΟΑΕΔ για την επιβίωση του.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο άνεργος δεν έχει κανένα άλλο εισόδημα, κανένα περιουσιακό στοιχείο, και είναι φιλοξενούμενος σε συγγενικό του πρόσωπο.
Με ανακοίνωσή της η Ένωση αναφέρει ότι παρόλο που το θέμα είχε θετική έκβαση για τον άνεργο το παράπονο και η δημόσια διαμαρτυρία και κατακραυγή παραμένει και η πρακτική καταγγέλλεται, για να μη επαναληφθεί ούτε από την ίδια, αλλά και ούτε από άλλη Τράπεζα.
Στην ανακοίνωση της Ένωσης Καταναλωτών Χανίων, μεταξύ άλλων αναφέρεται:
"Η Ένωση ,το θεωρεί "εκμετάλλευση" εκ μέρους της συγκεκριμένης Τράπεζας, λόγω του γεγονότος ότι ο άνεργος πελάτης της Τράπεζας, μη εκ δόλου σκεπτόμενος δεν άλλαξε Τράπεζα για να καταβληθεί το επίδομα ανεργίας, εκ μέρους του ΟΑΕΔ αλλά παρέμεινε στην ίδια.
Τέλος η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων καλεί τις Τράπεζες, αφενός να μη αυθαιρετούν αφετέρου να μη μας διαφημίζουν ότι έχουν κοινωνικό πρόσωπο, αλλά έμπρακτα να μας το αποδεικνύουν,διότι βάσει του παραπάνω γεγονότος εμείς κάτι άλλο βιώνουμε".
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα καραγκιοζιλίκια του ΑΝΤ1

Κάνοντας ζάπινγκ στην tv αυτή την ώρα, δεν πιστεύαμε στα μάτια μας.. Προς στιγμήν μπερδευτήκαμε και νομίζαμε πως βλέπουμε κάποιο από τα τριτοτέρτατα τηλεοπτικά κανάλια της ελληνικής τηλεόρασης. Αλλα αμέσως διαπιστώσαμε πως παρακολουθούμε την συχνότητα του ANT1... Το κόλπο παλιό, αλλα....




κερδοφόρο.. Οι τηλεθεατές καλούνται να βάλουν τα γράμματα στην σωστή σειρά, την ώρα που η κλήση κοστίζει 1,85€.. Τώρα με την οικονομική κρίση, ο ANT1 βρήκε τρόπο να εκμεταλλευτεί τις ανάγκες των συμπολιτών μας, με το αζημίωτο πάντα! Για τα πανηγύρια.. Ίχνος αξιοπρέπειας..

Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ: ΤΟΥΡΚΟΣ Ο "ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ" ΠΟΥ ΔΑΚΡΥΖΕΙ ΓΙΑ 3 ΚΑΡΒΕΛΙΑ ΨΩΜΙ!

Σίγουρα θα πετύχατε κάπου στο διαδίκτυο την εν λόγω φωτογραφία με τίτλο: «Μια εικόνα που κάνει τον γύρω του ελληνικού διαδικτύου...
Τις τελευταίες ώρες και απεικονίζει με τον πλέον συγκινητικό τρόπο την κατάσταση που ζουν πολλοί από τους συμπολίτες μας τους τελευταίους μήνες..». Επίσης θα ενημερωθήκατε πως είναι τραβηγμένη από τα συσσίτια του Δήμου Αθηναίων. Το μόνο αληθές για αυτή τη φωτογραφία είναι πως........
είναι συγκινητική!!!
Είναι τραβηγμένη στην Τουρκία, από τον μεγάλο σεισμό του Αυγούστου του 1999 στην γείτονα χώρα… Για του λόγου το αληθές δείτε εδώ!

Διαβάστε Περισσότερα »

Άγρια συμπλοκή ακροδεξιών με αλλοδαπούς στην Ομόνοια

Άγρια συμπλοκή ακροδεξιών με αλλοδαπούς στην Ομόνοια

Δύο τραυματίες και 42 προσαγωγές είναι ο απολογισμός των επεισοδίων που σημειώθηκαν ανάμεσα σε ακροδεξιούς και αλλοδαπούς, λίγο πριν τις 11 χθες το βράδυ, στο σταθμό του μετρό της Ομόνοιας.
Τα επεισόδια σημειώθηκαν μετά από το τέλος της πορείας για τα Ίμια, που διοργάνωσε η Επιτροπή Εθνικής Μνήμης και στην οποία συμμετείχαν ακροδεξιές οργανώσεις.Η πορεία άρχισε από το μνημείο Ιμίων, στη συμβολή των οδών Ρηγίλλης και Βασιλίσσης Σοφίας και έφτασε μέχρι το Μέγαρο Μουσικής, όπου οι διαδηλωτές διαλύθηκαν.
Σύμφωνα με την αστυνομία, μία ομάδα κατέβηκε με το μετρό στην Ομόνοια, όπου και επιτέθηκε σε μια ομάδα αλλοδαπών και δεν άργησαν τα επεισόδια να πάρουν έκταση.Η αστυνομία, που ειδοποιήθηκε για την ένταση στο μετρό της Ομόνοιας, έστειλε δυνάμεις στο σημείο και προχώρησε σε προσαγωγές ενώ σημειώθηκαν και 2 τραυματισμοί
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο νοσοκομείο ο Νίκος Βέρτης με πρόβλημα στις φωνητικές χορδές

Στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν νοσηλεύεται εδώ και λίγες ώρες ο Νίκος Βέρτης, έπειτα από έντονες ενοχλήσεις στις φωνητικές του χορδές. Σύμφωνα με την «Πρωινή Μελέτη, ο τραγουδιστής αφού έκανε πρώτα όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, πρόκειται να υποβληθεί σήμερα σε χειρουργική επέμβαση στις φωνητικές χορδές, κάτι που..
έχουν κάνει πολλοί καλλιτέχνες στο παρελθόν, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά και στην εκπομπή του Star. Μετά την επέμβαση ο τραγουδιστής θα ξεκουραστεί για λίγες μέρες και θα κάνει την απαραίτητη θεραπευτική αγωγή, για να γίνει τελείως καλά. Εμείς να του ευχηθούμε καλή και γρήγορη ανάρρωση!
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Κουρής στο πλευρό των τυπογράφων του "Ριζοσπάστη"!

2 Εξώφυλλο
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΕΚ… ώρα μηδέν


ΑΕΚ… ώρα μηδέν
Καθοριστική για την επιβίωση της ΑΕΚ είναι η σημερινή (11:00) συνάντηση που θα γίνει στα Σπάτα. Από τις αποφάσεις της θα κριθούν πολλά για το παρόν και το μέλλον του συλλόγου, που έχει φτάσει προ αδιεξόδου και απειλείται ακόμη κι αυτή η βιωσιμότητά του.

Στο κάλεσμα του Μιχάλη Τροχανά υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση. Ο Πέτρος Παππάς, ο Ντέμης Νικολαΐδης, ο Τάκης Κανελλόπουλος και ο Νίκος Κούλης, μέλη της ομάδας του 2004 που έχουν πλέον αποχωρήσει από την ΠΑΕ, θα δώσουν το «παρών». Θα απουσιάσουν ο μεγαλομέτοχος Νίκος Νοτιάς (λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, αλλά θα στηρίξει τις αποφάσεις της συνάντησης), ο Πόλυς Χατζηιωάννου, ο Γκίκας Γκούμας, αλλά και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, που πιθανώς να τοποθετηθεί μέσω επιστολής.

Το πρώτο μέρος της συζήτησης θα αφορά την τοποθέτηση του Μιχάλη Τροχανά για την παρουσίαση του πλάνου του, ενώ θα ακουστούν και οι αντιπροτάσεις. Ο άλλοτε μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, που ισχυρίζεται ότι έχει βρει τρόπο για να τα… βγάλει πέρα οικονομικά η ΑΕΚ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου έχει κάνει λόγο για μία μεγάλη έκπληξη, την οποία περιμένουν όλοι με αγωνία. Στο δεύτερο μέρος της συζήτησης, θα αποφασιστεί πώς θα δράσουν οι μέτοχοι. Δια στόματος Πέτρου Παππά και Ντέμη Νικολαΐδη έχει γίνει γνωστή η πρόθεση αμφότερων να επωμιστεί ο κάθε πρώην μέτοχος το ποσοστό των χρεών που του αναλογεί.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση καλούνται να βρουν τρόπο για να καλυφθούν μέχρι το Μάρτιο τα 6 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα 2 εκατ. ευρώ μέχρι τον Ιούνιο που απαιτούνται για να επιβιώσει η ΠΑΕ ΑΕΚ. Παράλληλα, εκκρεμούν σημαντικές υποθέσεις, όπως η εξασφάλιση φορολογικής ενημερότητας, η υπόθεση της πώλησης ή της ανανέωσης συμβολαίου του Μανωλά, οι οφειλές προς άλλους παίκτες κλπ.

Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή συνάντηση είναι ιστορικής σημασίας για την ΑΕΚ. Όλοι ελπίζουν αυτή να μην εξελιχθεί σε απλή ανταλλαγή απόψεων, κατηγοριών ή ευθυνών για το χθες, αλλά να δοθούν-επιτέλους-απαντήσεις και λύσεις για το σήμερα και το αύριο της «Ένωσης».


Υπάρχει και ματς…

Είναι ίσως πρώτη φορά που την ημέρα ενός παιχνιδιού πρωταθλήματος, το αγωνιστικό κομμάτι περνά σε δεύτερη μοίρα. Η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (19:30, Novasports 1 και σε real time από το www.sport-fm.gr) στο ΟΑΚΑ με στόχο την επιστροφή στις νίκες. Εκτός αποστολής έμεινε-όπως αναμενόταν-ο Γρηγόρης Μάκος. Το σχήμα που δοκίμασε χθες ο Νίκος Κωστένογλου αποτελείται από τους Αραμπατζή, Δέλλα, Μανωλά, Καράμπελα, Αργυρίου, Καφέ, Γεωργέα, Κάρλος, Κλωναρίδη, Σιαλμά ή Λεονάρντο και Λυμπερόπουλο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Για το παιδί που υιοθέτησε μίλησε ο Χρανιώτης


Για το παιδί που υιοθέτησε εδώ και λίγο καιρό μίλησε ο Γιώργος Χρανιώτης. Πρόκειται για ένα παιδί από την Actionaid για το οποίο ο ίδιος παραδέχεται πως θα ήθελε να κάνει περισσότερα πράγματα. «Είναι ένα παιδάκι στο Ρεσίφε της Βραζιλίας. Δεν το έχω δει από κοντά» δηλώνει στην Espresso ο Γιώργος Χρανιώτης και συνεχίζει: «Δίνω 22 ευρώ τον μήνα για την τροφή και την εκπαίδευσή του. Μου έχει στείλει δύο γράμματα και πρέπει να του γράψω και εγώ. Είναι πάντως κάτι που κάνω για το παιδί και για εμένα. Είναι μια υγιής κίνηση για να ξορκίσω πράγματα του παρελθόντος μου».

























































































Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ