Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Λεβαδειακός:Το ποδοσφαιρικό θαύμα!!!!

Με ποδοσφαιρικό θαύμα μοιάζει αυτό που έχει πετύχει ο Λεβαδειακός τη φετινή περίοδο.
Μία ομάδα που μπήκε από το παράθυρο στη Σούπερ Λίγκα και μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου δεν γνώριζε σε ποια κατηγορία θα αγωνιζόταν, κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό με τη συμπλήρωση των 2/3 των αγώνων πρωταθλήματος. 
Ο Λεβαδειακός με τη δεύτερη κολλητή νίκη επί του Παναιτωλικού, ουσιαστικά «καθάρισε» μια καλή την υπόθεση παραμονής, όχι μόνο διότι απομακρύνθηκε τέσσερις βαθμούς από τους διώκτες του έχοντας και δύο ματς λιγότερα, αλλά γιατί η ομάδα που έχει δημιουργήσει ο Γιώργος Παράσχος πείθει για τη δυναμική της ακόμα και τους αντιπάλους της.
Από το πρώτο κιόλας παιχνίδι του Λεβαδειακού στο πρωτάθλημα, άπαντες παραδέχονταν την υψηλή ποιότητα του ρόστερ του Λεβαδειακού. Ωστόσο, τα συνεχή παιχνίδια Τετάρτη - Κυριακή καθιστούσαν εξαιρετικά δύσκολο το έργο του Παράσχου και των παικτών του. Αυτός άλλωστε ήταν και ο σημαντικότερος λόγος που ο Λεβαδειακός (μαζί με τη Δόξα Δράμας) ήταν ακλόνητο φαβορί για τον υποβιβασμό. 
Και όμως, οι Βοιωτοί προσπέρασαν και τον σκόπελο των μαζεμένων αγώνων και βγήκαν στην επιφάνεια. Γλίτωσαν τα χειρότερα και πλέον μπορούν να αισθάνονται σίγουροι για τη συμμετοχή τους και τη νέα περίοδο στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Αλλωστε τα δύσκολα για τον Λεβαδειακό έχουν περάσει μια και απομένουν μόλις δύο ματς μεσοβδόμαδα, τη στιγμή που το πρόγραμμα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος είναι άκρως ευνοϊκό. 
Και το ερώτημα που θα παραμείνει φυσικά αναπάντητο είναι το εξής: Μέχρι που θα μπορούσε να φτάσει ο φετινός Λεβαδειακός αν ξεκινούσε μαζί με τις άλλες ομάδες τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα; 
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε ελληνικά χέρια 10.000 ακίνητα στα Μικρασιατικά παράλια

αγορές ακινήτων, Βουλγαρία, Γερμανία, κτηματαγορά, Κωνσταντινούπολη, Λονδίνο, μπ

Πάντοτε οι Ελληνες ήταν από τους καλύτερους πελάτες των κτηματομεσιτικών γραφείων του εξωτερικού σε παραδοσιακές αγορές όπως του Λονδίνου και άλλων ευρωπαϊκών πόλεων της Δύσης.
Τα τελευταία δύο χρόνια όμως εκτός από την κτηματαγορά του Λονδίνου που αποτελεί παραδοσιακό προορισμό ελληνικών χρημάτων παρατηρείται ιδιαίτερη έξαρση στις αγορές ακινήτων στην Κωνσταντινούπολη και στα παράλια της Τουρκίας, στη Βουλγαρία κυρίως στα τουριστικά θέρετρα, ακόμη και στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ελβετία.
Οπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής» τα αιτήματα προς τους κτηματομεσίτες διατυπώνονται καθημερινά κατά δεκάδες.
Πλέον όλοι ψάχνουν για ακίνητα που κοστίζουν από 100 έως και 200.000 ευρώ, ενώ παλαιότερα οι αγορές ξεκινούσαν από τα 500.000 ευρώ.
Αρκετοί αγοράζουν διαμερίσματα με αφορμή τις σπουδές των παιδιών τους, αντί να τα νοικιάζουν.
Αλλοι τα αγοράσουν για να τα εκμεταλλευτούν, ενοικιάζοντάς τα.
Στο Λονδίνο όπου τα περασμένα τρία χρόνια επενδύθηκαν σε ακίνητα περισσότερα από 700 εκατομμύρια ευρώ οι περιοχές όπου γίνονται οι αγορές είναι μεταξύ των πλέον ακριβών ανά τετραγωνικό μέτρο. Από το Κένσινγκτον ως το Τσέλσι ένα διαμέρισμα 50 τ.μ. μπορεί να κοστίζει έως και ένα εκατομμύριο ευρώ.
Στην Τουρκία, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις έχουν αγοραστεί περισσότερα από 10.000 ακίνητα στο Βόσπορο, την Προύσσα, την Αττάλεια και την Αλικαρνασσό. Η ζήτηση είναι μεγάλη και μια μέση τιμή για ένα παραλιακό διαμέρισμα κυμαίνεται γύρω στα 50.000 ευρώ.
Τη Βουλγαρία, προτιμούν κυρίως οι Θεσσαλονικείς και άλλοι βορειοελλαδίτες επενδύοντας σε περιοχές όπως το Μπάνσκο, το Μπόροβετς και το Παμπόροβο όπου τα νεόδμητα κυμαίνονται από 400 έως 600 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ τα πολυτελή επιπλωμένα φτάνουν έως και 1.000 ευρώ.
Τέλος, ιδιαίτερη ζήτηση παρουσιάζουν και τα ακίνητα σε κράτη της Κεντρικής Ευρώπης, όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ελβετία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γ. Μπόγρης: Το αγόρι της Κοκκίνου κλείνει σήμερα τα 23!

Ο γνωστός μπασκετμπολίστας, Γιώργος Μπόγρης, έχει σήμερα τα γενέθλιά του και γίνεται 23 χρονών αφού έχει γεννηθεί στις 19 Φεβρουαρίου του 1989.

Η σχέση του με την Έλλη Κοκκίνου μετράει ήδη 1,5 χρόνο και το ζευγάρι απολαμβάνει την καθέ στιγμή του χωρίς να νοιάζεται για τα σχόλια των γύρω.

Παρόλο που έχουν αρκετή διαφορά ηλικίας, οι δυο τους τα πάνε πολύ καλά και δεν κρύβονται και η γνωστή τραγουδίστρια έχει μιλήσει ακρετές φορές σε συνεντεύξεις της για την σχέση τους!
Διαβάστε Περισσότερα »

«Οι κρίσεις κρίνουν τους ανθρώπους»...



«Οι κρίσεις κρίνουν τους ανθρώπους. Μας θέτουν ενώπιον των ευθυνών μας, μας αποκαλύπτουν τις «εφεδρείες» μας που... βρίσκονται πίσω από την επιφάνεια, μας απογυμνώνουν από τυχόν προσχήματα και δικαιολογίες, μας αναδεικνύουν δημιουργούς του παρόντος και του μέλλοντος. Χωρίς να αποτελεί εξαίρεση ετούτη η βαθιά οικονομική και ηθική κρίση που ταλανίζει το έθνος μας και υπονομεύει την κοινωνία μας δεκαετίες τώρα, αλλά μόλις πρόσφατα εκδηλώθηκε σε όλη της την οδύνη, μας υποβάλλει σε κρίση-κριτική.

Αυτό επισημαίνει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, σε σημερινό του άρθρο στην εφημερίδα Καθημερινή. Όπως επισημαίνει, η κρίση είναι μια ευκαιρία για να «δούμε εις βάθος» ποιοι πραγματικά είμαστε πέρα από τις άμυνές μας και τα ψιμύθια με τα οποία καλλωπίζουμε την κοινωνική μας παρουσία αλλά και ποιος είναι ο αυθεντικός μας εαυτός. Παράλληλα, μας κάνει να σκεφτούμε τη σχέση μας με τους άλλους. «Η κλιμάκωση της οικονομικής κρίσης φαίνεται ότι αφυπνίζει δυνάμεις αλληλεγγύης στην κοινωνία μας, η έμπρακτη αγάπη οφείλει να είναι μια διαρκής στάση ζωής», τονίζει ο κ. Ιερώνυμος. Δυστυχώς πρέπει να το ομολογήσουμε, κάποιοι χριστιανοί συχνά καλλιεργούμε με τη στάση μας μια απογοήτευση, σημειώνει πάντως.

«Μια κρίση σαν αυτή αποτελεί εκπληκτική ευκαιρία να ανακαλύψουμε το Θεό για αυτό που είναι και να τον αγαπήσουμε για εκείνα που έχει να μας δώσει», υποστηρίζει ο Αρχιεπίσκοπος. «Και αυτά δεν είναι τίποτε λιγότερο από τον πλούτο της θεότητάς του, από τη θαυμαστή του ικανότητα να μεταμορφώνει τον άνθρωπο και να αγιάζει».

Τέλος, ο ίδιος απευθυνόμενος στους αναγνώστες αναφέρει «Αδελφοί μου ας μη φοβόμαστε!». Ένας άνθρωπος έρμαιο της κατανάλωσης, του ναρκισσισμού, των παθών του, δεν δημιουργεί ιστορία αλλά σύρεται πίσω της, σαν ουραγός. Αντίθετα ένας άνθρωπος που αντιστέκεται στις κατώτερες ορέξεις του... είναι σε θέση να αντισταθεί στα οργανωμένα συμφέροντα, καταλήγει ο Αρχιεπίσκοπος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πεζοναύτες πίνουν αίμα κόμπρας και τρώνε κατσαρίδες για εκπαίδευση (pics)

Η εκπαίδευση που ακολουθούν πεζοναύτες που βρίσκονται στην Ταϊλάνδη θα μπορούσε να είναι εμπνευσμένη από την εκπομπή ....
Fear Factor, καθώς, μεταξύ άλλων, αναγκάζονται να πιουν αίμα κόμπρας και να φάνε έντομα…Περίπου 13.000 πεζοναύτες από 7 χώρες, συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης σε στρατιωτική βάση στην Ταϊλάνδη, το οποίο οργανώνει κάθε χρόνο ο αμερικανικός στρατός, ονομάζεται «Cobra Gold» και έχει ως στόχο να τους μάθει να επιβιώνουν στη ζούγκλα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος που διαρκεί ένα μήνα, σκοτώνουν κότες χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια τους , τρώνε έντομα και ρίζες φυτών, σφάζουν κόμπρες και άλλα φίδια και πίνουν το αίμα τους, ενώ βγάζουν τα σωθικά των ερπετών με τα δόντια τους και χρησιμοποιούν το δέρμα τους για κορδέλα στο κεφάλι και για να δένουν πληγές.







kamikazi.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πριν παραιτηθεί ο Γερουλάνος πήγε γυμναστήριο!

Γνήσιο «παπανδρεϊκό» στέλεχος αποδεικνύεται ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος.

Πριν παραιτηθεί ο Γερουλάνος πήγε γυμναστήριο!
Την ημέρα της ληστείας στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, ο κ. Γερουλάνος έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού.
Ωστόσο, στη συνέχεια δεν δέχθηκε ούτε για ένα λεπτό να αλλάξει το καθημερινό του πρόγραμμα. Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, ο κ. Γερουλάνος έκανε πρώτα μια στάση στο γυμναστήριο. Αφού τελείωσε με την άσκησή του, κι ενώ η παραίτησή του δεν είχε γίνει αποδεκτή, αναχώρησε για την Αρχαία Ολυμπία προκειμένου να ενημερωθεί επί τόπου για τη ληστεία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φορτηγάκι με είδη ρουχισμού παρέδωσε στις Φυλακές Κομοτηνής ο Σύνδεσμος Αγάπης Ενορίας Καρυδιάς

Παραδόθηκε το πρωί της Τετάρτης 15 Φεβρουαρίου ακόμη ένα φορτίο με είδη πρώτης ανάγκης για τους φυλακισμένους των Δικαστικών Φυλακών Κομοτηνής.
70 κουβέρτες, 100 σεντόνια, μαξιλάρια, πετσέτες και διάφορα είδη ρουχισμού ήταν τα προϊόντα που περιλάμβανε το δεύτερο “πακέτο” προσφοράς που με μεγάλη φροντίδα συνέλεξε ο Σύνδεσμος Αγάπης του Ιερού Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Καρυδιάς με τον εφημέριο του ναού πατέρα Κωνσταντίνο Τσουρέλη.
Τα μέλη του Συνδέσμου Αγάπης απευθύνουν ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Ξενοδοχείο “Φιλία” για την μεγάλη προσφορά του σε κλινοσκεπάσματα και πετσέτες αλλά και όλους τους ενορίτες και πολίτες της Κομοτηνής που προσέφεραν είδη για τους φυλακισμένους.
Το έργο του Συνδέσμου Αγάπης όμως συνεχίζεται με την διοργάνωση του Συσιτίου “Τράπεζα Αγάπης” που ξεκινά σε λίγες ημέρες και απευθύνεται σε απόρους και άστεγους που έχουν άμεση ανάγκη στήριξης στο θέμα της τροφής.
Για είδη ρουχισμού, σκεπάσματα αλλά και για τρόφιμα κάθε προσφορά εξακολουθεί να είναι όχι μόνο δεκτή αλλά και απαραίτητη ώστε το έργο της στήριξης συνανθρώπων μας να συνεχιστεί.
Τηλέφωνο επικοινωνίας για προσφορές – πατέρας Κωνσταντίνος Τσουρέλης: 6948387784


Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν είναι τίποτα αλλά...είναι κάτι και αν το διαδώσετε θα...τσουξει!


Είναι μία κίνηση σε συνέχεια της δράσης για τα Ελληνικά προιόντα που θα βρειτε εδώ
Δεν είναι δυνατόν ένα μεγάλο ποσοστό των γερμανικών προϊόντων να καταναλώνονται στην Ελλάδα, να αγοράζουμε τα αυτοκίνητά τους, τα οπλικά τους συστήματα, να μοιράζουν μίζες σε πολιτικούς και να αναλαμβάνουν μεγάλα δημόσια έργα, να τους έχουμε αφεντικά στις επιχειρήσεις μας αλλά ακόμη και στην κυβέρνησή μας και το "ευχαριστώ" να είναι η άρνηση αναγνώρισης των χρεών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Δεν είναι δυνατόν, αυτοί που μας διέλυσαν στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο, που δεν μας πλήρωσαν ΠΟΤΕ τις υπέρογκες αποζημιώσεις που μας οφείλους (και που με αυτές σβήνεται μεγάλο τμήμα του χρέους της Ελλάδας) να έρχονται τώρα και να μας δυναστεύουν πάλι.

Όλοι οι Έλληνες πρέπει να μποϊκοτάρουν τα γερμανικά προϊόντα αποφάσισαν κατά την τελευταία συνεδρίασή τους τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών.

Η προσπάθεια αυτή χαρακτηρίζεται και από την Πανελλήνια Οργάνωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΟΑΕΑ), ως μία «εθνική εκστρατεία», στην οποία όλα τα μέλη και τα στελέχη της, αλλά και όλοι οι Έλληνες πρέπει να συμμετάσχουν. Στην προσπάθεια αυτή οι Έλληνες θα πρέπει να αρνηθούν να αγοράζουν, προωθούν αλλά και να διαφημίζουν οποιοδήποτε γερμανικό πρϊόν.

«Ας υψώσουμε για ακόμα μία φορά τη σημεία της αντίστασης ενάντια στην ακατανόητη συμπεριφορά της γερμανικής κυβέρνησης και να την υποχρεώσουμε να καταβάλει τα οφειλόμενα στην Ελλάδα και στους Έλληνες», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΑΕΑ.

Όπως ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Μανώλης Γλέζος, από το Σεπτέμβριο του 2011, με απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου, είχε δοθεί τρίμηνη προθεσμία στη Γερμανική Κυβέρνηση να αρχίσει συζητήσεις με την Ελλάδα για το τεράστιο αυτό θέμα, άλλως από τις 23 Δεκέμβρη ξεκινά η εκστρατεία του μποϋκοτάζ.

«Αφού μέχρι τώρα η Γερμανική κυβέρνηση εκώφευσε, το Εθνικό Συμβούλιο υλοποιώντας την απόφασή του απευθύνει πρόταση προς τον Ελληνικό Λαό για έναρξη του μποϋκοτάζ», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση αυτή, διευκρινίζεται ότι η πρόταση αυτή δεν στρέφεται κατά του γερμανικού λαού, ο οποίος επίσης είναι θύμα των ναζιστικών θηριωδιών, αλλά κατά μιας ανάλγητης Κυβέρνησης, η οποία διαχρονικά περιφρονεί τις στοιχειώδεις ηθικές και οικονομικές υποχρεώσεις της προς τον ελληνικό λαό, αλλά και την παγκόσμια κοινότητα.
news24gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Καθαρισμός Αγίας Τριάδας Video Φωτορεπορτάζ


Ο καθαρισμός στην Αγία Τριάδα της Θήβας ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία σήμερα το πρωί. Η ομάδα του viotiashop-thivashop ήταν εκεί με όλο το επιτελείο της και κάλυψε το γεγονός με φωτογραφίες βίντεο ρεπορταζ. Αναμένεται πλήρη ρεπορτάζ σε βίντεο.
Ευχαριστούμε την αξιόλογη ομάδα  μας
Τους δύο ρεπόρτερ μας Δημήτριος Σουβατζή, Κατερίνα Παγώνα
Τον εξωτερικό συνεργάτη δημοσίων σχέσεων Ιωάννη Τασιούλη
και όσους εργάστηκαν και εργάζονται για αυτό το αποτέλεσμα.
Ευχαριστίες ιδιαίτερες στο δήμαρχο Θηβαίων κύριο Νικολάου  γιατί πάντα προσπαθεί για το καλύτερο της πόλης. Το Δάσος της Αγίας Τριάδας μας έλαμψε. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την προσπάθησε πολύ μικροί μεγάλοι για τον καθαρισμό.Και θερμά ευχαριστώ στην ομάδα του Ερυρθού Σταυρού που πάντα είναι δίπλα μας και βοηθάει.
















Διαβάστε Περισσότερα »

Τουρκία: «Λυπηθήκαμε τους Έλληνες!»

Τουρκιά: «Λυπηθήκαμε τους Έλληνες!»
«Ο γείτονας μας εκλιπαρούσε κι εμείς ανοίξαμε τις στρόφιγγες» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Sabah που κάνει αναφορά στις δηλώσεις του τούρκου υπουργού Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ ο οποίος τόνισε πως μετά το τηλεφώνημα του έλληνα ομολόγου του Παπακωνσταντίνου.

«Δεν άντεξα στις εκκλήσεις του έλληνα ομολόγου του και ανοίξαμε τις στρόφιγγες παρ’ όλο που έχουμε δυσκολίες στις παραλαβές από το Αζερμπαϊτζάν» φέρεται να δηλώνει ο Γιλντίζ, σύμφωνα με το
Διαβάστε Περισσότερα »

Super Λεβαδειακός, ναυάγιο το Αγρίνιο



Super Λεβαδειακός, ναυάγιο το ΑγρίνιοTα δύο γκολ του Ναπολεόνι (35΄, 41΄) έδωσαν το διπλό στο Λεβαδειακό μέσα στο Αγρίνιο και μαζί την... μισή παραμονή! Βαρύ το κλίμα στον Παναιτωλικό που μόνο με θαύμα δεν θα πέσει στην Football League.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξόρμηση της αστυνομίας στη Στερεά για την εγκληματικότητα




Ελέγχθηκαν 1.351 οχήματα, 1.086 άτομα, προσήχθησαν 177, συνελήφθησαν 41 άτομα...


Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διήμερο στους Νομούς της Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Συμμετείχαν: Εκατόν σαράντα εννέα (149) αστυνομικοί και διατέθηκαν εβδομήντα πέντε (75) οχήματα, από τις υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Ελέγχθηκαν: Χίλια ογδόντα έξι (1.086) άτομα, εκ των οποίων οχτακόσιοι ογδόντα εννέα (889) Έλληνες και εκατόν εννενήντα επτά (197) αλλοδαποί, καθώς και χίλια τριακόσια πενήντα ένα (1.351) οχήματα.

Προσήχθησαν: Εκατόν εβδομήντα επτά (177) άτομα, εκ των οποίων εκατόν επτά (107) ημεδαποί και εβδομήντα (70) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: Σαράντα ένα (41) άτομα συνολικά και ειδικότερα:

  • Δέκα επτά (17) αλλοδαποί: ¨Για παράνομη είσοδο¨.
  • Πέντε (5) άτομα: ¨Περί ναρκωτικών¨.
  • Τρία (3) άτομα: ¨Περί όπλων¨.
  • Πέντε (5) άτομα: ¨Για κλοπή¨.
  • Ένα (1) άτομο: ¨Για απόπειρα κλοπής¨.
  • Ένα (1) άτομο: ¨Για αντίσταση¨.
  • Πέντε (5) άτομα: Για λοιπά αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα (παραβάσεις Οικοδομικού Κανονισμού «Γ.Ο.Κ.» παραβάσεις νομοθεσίας περί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων σε βαθμό πλημμελήματος).
  • Τέσσερα (4) άτομα: ¨Διωκόμενοι – Καταδικαστικές Αποφάσεις.¨

Κατασχέθηκαν:

  • Ηρωϊνη: 2,2 gr.
  • Ινδική Κάνναβη: 6,3 gr.
  • Ναρκωτικά χάπια: 206 δισκία
  • Μαχαίρια : 2
  • Μεταλλικές σιδερογροθιές : 2
  • Κλεψίτυποι δίσκοι (CD,DCD): 905

Βεβαιώθηκαν συνολικά: Τετρακόσιες είκοσι τρεις (423) παραβάσεις, εκ των οποίων:

  • Περί Κ.Ο.Κ.: 367
  • Περί ναρκωτικών : 5
  • Περί όπλων : 3
  • ¨Περί Αλλοδαπών¨: 17
  • ¨Περί Υγειονομικού Κανονισμού¨: 9.
  • Λοιπές παραβάσεις : 22
Διαβάστε Περισσότερα »

Παναιτωλικός - Λεβαδειακός 0-2 (LIVE)



Παναιτωλικός - Λεβαδειακός 0-1 (LIVE)


41΄ Για... κλάματα η άμυνα του Παναιτωλικού, με τον Σουμπίνιο να βγάζει δεύτερη ασίστ στον Ναπολεόνι και τον Ιταλό να πλασάρει τον Τζενάμο για το 0-2!
35΄ Λάθος του Ρότσα στο χώρο του κέντρου και ο Λεβαδειακός βγήκε στη κόντρα με τον Σουμπίνιο, με τον Βραζιλιάνο να δίνει στον Ναπολεόνι ο οποίος πέρασε τον Τζενάμο και άνοιξε το σκορ!
34΄ Κίτρινη στον Λισγάρα
24΄ Πέναλτι ζητάνε οι γηπεδούχοι καθώς μετά από σέντρα του Καμαρά η μπάλα βρήκε σε απλωμένο χέρι μέσα στην περιοχή του Λεβαδειακού, όμως ο Κομίνης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

10΄ Υπέροχη πάσα του Σουμπίνιο στον Ναπολεόνι, ο οποίος μπαίνει στην περιοχή από τα αριστερά αλλά σουτάρει άουτ
1΄ Έναρξη
Συνθέσεις:
Παναιτωλικός (Τεννές): Τσενάμο, Παλαιολόγος, Άντι, Κούσας, Αναστασιάδης, Μουμίν, Μητρόπουλος, Ρότσα, Χαριστέας, Μπουμάλ, Καμαρά.
Λεβαδειακός (Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Σουμπίνιο, Μεντί, Ναπολεόνι, Αλεξίου, Ζησόπουλος, Κόρμπός, Κουτσόπουλος, Λισγάρας, Μελισσάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Παπανδρέου κάνει σήμερα το πρωί κανό στη Σκιάθο !

Ο Παπανδρέου κάνει σήμερα το πρωί κανό στη Σκιάθο !

Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στην κρισιμότερη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής της ιστορίας καθώς αύριο θα κριθεί αν θα της επιτραπεί να λάβει τη νέα δανειακή σύμβαση των 130 δισ. ευρώ ή θα μπει σε πορεία πτώχευσης.
Ο τέως πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται όμως, από χθες στη Σκιάθο όπου έφτασε με ψαροκάικο μόνος του συνοδευόμενος από δύο άτομα της προσωπικής του φρουράς.
Ο κ. Παπανδρέου, όπως αναφέρει το parapolitika.gr διανυκτέρευσε σε γνωστό ξενοδοχείο του νησιού και σήμερα το πρωί επιδόθηκε σε ένα από τα πιο αγαπημένα του αθλήματα: Κάνει κανό στα παγωμένα νερά του Αιγαίου.
Πριν φύγει για από την Αθήνα είχε φροντίσει να καταθέσει μια ακόμη πρότασή του από αυτές που δημιουργούν... αίσθηση.
Με δεδομένη την επιμονή του να διεξαχθεί η ανάδειξη του αντικαταστάτη του με προσφυγή στη βάση του ΠΑΣΟΚ και όταν του επισημάνθηκαν τα προβλήματα και οι δυσκολίες, αντιπρότεινε να γίνει η ψηφοφορία με SMS.
Αρχικά η πρόταση αυτή εκλήφθηκε από τους συνομιλητές του ως διάθεση χιούμορ αλλά ο κ. Παπανδρέου τους κατέστησε σαφές ότι σοβαρολογούσε και μάλιστα ζήτησε να γίνει η σχετική μελέτη για το όλο θέμα.
Διαβάστε Περισσότερα »

79 μέτρα σε 10 ημέρες!


 
79 μέτρα σε 10 ημέρες!
Τα προαπαιτούμενα της τρόικας για το νέο δάνειο. Απαιτούν μέσα σε δύο εβδομάδες να υπογραφούν 79 υπουργικές αποφάσεις που θα αλλάξουν την ζωή όλων μας.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί, το αργότερο ως την προκήρυξη των εθνικών εκλογών θα πρέπει να έχει κλείσει η οικονομική πολιτική για όλη την περίοδο 2012 -2015. Η εφημερίδα «Το Βήμα» αποκαλύπτει το πακέτο των προαπαιτούμενων (prior actions) και των μέτρων που συμφωνήθηκαν με την Τρόικα.



Όπως προκύπτει από τα έγγραφα οι δανειστές μας απαιτούν σε μια εβδομάδα - ως την ερχόμενη Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου – την ολοκλήρωση όλων των προαπαιτούμενων δράσεων για την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης και την ενεργοποίηση του PSI.



Τα προαπαιτούμενα περιλαμβάνουν:  υπογραφή υπουργικών αποφάσεων, έκδοση εγκυκλίων ώστε να καταργηθούν οι μετενέργειες στις συμβάσεις εργασίας που έχουν λήξει ή λήγουν, η κατάργηση της μονιμότητας σε όλες τις υπάρχουσες συμβάσεις, το πάγωμα των ωριμάνσεων σε όλες τις ιδιωτικές συμβάσεις, και η κατάργηση της υποχρεωτικής διαιτησίας.



Για τα ζητήματα που αφορούν στις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια και τις περικοπές σε επικουρικές και κύριες συντάξεις θα κατατεθεί στην βουλή εφαρμοστικός νόμος. Σε αυτόν θα υπάρξει και ρητή διάταξη για την αναδρομική εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο δημόσιο από 1ης Νοεμβρίου του 2011.


Ως το τέλος Φεβρουαρίου θα πρέπει να εκδοθούν όλες οι αποφάσεις προκειμένου να τεθούν σε εκκαθάριση ο ΟΕΚ και ο ΟΕΕ και άλλοι φορείς του δημοσίου. Επίσης θα εκδοθούν εγκύκλιοι για την πλήρη απελευθέρωση 20 κλειστών επαγγελμάτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο σπουδαρχιδάκος Άδωνης και ο αρχολίπαρος Βορίδης


σπουδαρχίδης: εκείνος που επιδιώκει με κάθε τρόπο την απόκτηση κάποιας θέσεως ή κάποιου αξιώματος


Άδωνις: "Έχω δύο επιλογές α) σπίτι μου, β) Ν.Δ. "


O κύριος Γεωργιάδης επέλεξε τον μέχρι χθες ιδεολογικό του αντίπαλο, ώστε να μη μείνει απ'έξω κατά την κοπή της νέας πολιτικής πίτας.


Σπουδαρ..... πατριώτης είσαι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε... χρυσά πόστα οι «κηπουροί» του Παπανδρέου, αυτοί είναι οι αυλικοί του


«Δικαίωμα του βασιλέως είναι να διορίζει πρωθυπουργό, ακόμη και τον κηπουρόν του». Ο Παναγιώτης Πιπινέλης υπήρξε πιστός στη μοναρχία. Διακρίθηκε ως διπλωμάτης του στέμματος. Διέθετε γνώσεις και ικανότητες. Από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών υπηρέτησε με πάθος τη γραμμή της μετριοπάθειας στην εξωτερική πολιτική. Αυτή που οι περισσότεροι στα χρόνια μετά τον πόλεμο τη χαρακτήρισαν ως υποτελή στις ξένες δυνάμεις, αλλά εκείνος τη «βάφτισε» κατευναστική και σύμφωνη με τα εθνικά συμφέροντα μίας μικρής χώρας, όπως η Ελλάδα. Η ρήση του έμεινε ιστορική
όταν το 1963 διορίσθηκε από το βασιλέα υπηρεσιακός πρωθυπουργός. Όπως έμεινε στην Ιστορία και ο ίδιος ως «κηπουρός του βασιλέως». Ως ο διπλωμάτης των ανακτόρων.
Ακολουθώντας αχνάρια του Πιπινέλη, ο Γιώργος Φλωρίδης, πρώην κορυφαίος υπουργός την κυβερνήσεων του Κώστα Σημίτη, άσκησε αυστηρή κριτική στις επιλογές του τέως πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στο μοτίβο με το οποίο επέλεξε να κινεί στη συγκρότηση του Υπουργικού Συμβουλίου. «Το Σύνταγμα δίδει το απόλυτο δικαίωμα στον πρωθυπουργό να διορίζει υπουργούς πρόσωπα της εμπιστοσύνης του, αλλά δεν του επιτρέπει να διορίζει υπουργό τον κηπουρό του», λέγεται ότι είχε πει.

Ο Γ.Παπανδρέου δεν διόρισε υπουργό τον κηπουρό του. Πολλοί, όμως, ήταν οι φίλοι, που τις ημέρες της παντοδυναμίας του, βρέθηκαν σε θέσεις-κλειδιά και στο πλάι του. Μερικοί, όπως η Τίνα Μπιρμπίλι και ο Δημήτρης Δρούτσας, μπορεί να μη στέριωσαν μέχρι τέλους στα κυβερνητικά πόστα, ωστόσο, όταν τα πράγματα έγιναν σκούρα και ο άερας της Αθήνας δεν τους σήκωνε, μεταφέρθηκαν σε χρυσά «κλουβιά», σε Παρίσι και Βρυξέλλες. Άλλοι, όπως η Ρεγγίνα Βάρτζελη και ο Κώστας Θέος, φεύγοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, τοποθετήθηκαν στη Βουλή και στη ΔΕΗ. Κακά τα ψέματα ο τέως πρωθυπουργός ξέρει να βολεύει τους συνεργάτες του και το απέδειξε ακόμα και όταν η «επιδημία παπανδρεϊσμού» εντός ΠΑΣΟΚ άρχισε να περνάει.

Ρεγγίνα Βάρτζελη: Από το Μαξίμου στη Βουλή
Λίγες μόνο εβδομάδες έμεινε στη σύνταξη η πρώην γενική γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου και στενή συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ρεγγίνα Βάρτζελη. Εδώ και περίπου μία εβδομάδα διορίστηκε στο γραφείο του Γ.Παπανδρέου στη Βουλή, ακολουθώντας τα χνάρια του Κώστα Θέου, που διορίστηκε στα ανώτατα κλιμάκια της ΔΕΗ στις 11 Νοεμβρίου 2011. δηλαδή, την τελυταία μέρα του Γ.Παπανδρέου στην πρωθυπουργία της χώρας. 
Στις 27 Νοεμβρίόυ 2011 η Ρ.Βάρτζελη συνταξιοδοτήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών έπειτα από 35 χρόνια θητείας. Στις 9 Φεβρουαρίου διορίστηκε στη Βουλή, με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 14 Φεβρουαρίου να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με την υπ’ αριθμ. 1520/1150/9.2.2012 απόφαση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων διορίζεται στο Γραφείο του Προέδρου της πρώτης κατά σειρά δυνάμεως Κ.Ο. του ‘’Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος’’ Γιώργου Α. Παπανδρέου στη Βουλή, μετά την κατά νόμο πρότασή του, σε υπάρχουσα κενή θέση μετακλητού υπαλλήλου, που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 41 παρα. 1 ΣΤ εδαφ. α’ περ. αα’ του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Β’, ΦΕΚ 51/Α’/97). Όπως ισχύει, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 41 και 42 του προαναφερόμενου Κανονισμού, η Ρεγγίνα Βάρτζελη – Δρακοπούλου του Κίμωνα (Α.Δ.Τ. ΑΙ 512496) με Α΄βαθμό και βασικό μισθό του βαθμού αυτού, όπως τούτο ισχύει για τους υπαλλήλους της Βουλής της ΠΕ κατηγορίας του Ν. 4024/2011 (ΦΕΚ 226/Α’/2011)».

Χρήστος Τζουτζουράκης: Έμεινε αμανάτι στον Παπαδήμο
Μπορεί ο Γ.Παπανδρέου να εγκατέλειψε το Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο στο νεοκλασικό της Ηρώδου Αττικού παραμένει ένας πολύ δικός του άνθρωπος. Πρόκειται για τον Χρήστο Τζουτζουράκη. Βρίσκεται στο πλευρό του τέως πρωθυπουργού από τα χρόνια της θητείας του στο υπουργείο Εξωτερικών και αποτελεί πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του. Τις ημέρες που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «πακετάριζε» τα πράγματά του, για να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία λέγεται ότι ζήτησε μία μεγάλη χάρη από τον Λουκά Παπαδήμο. Να κρατήσει τον Χρ.Τζουτζουράκη στο Μέγαρο Μαξίμου, πράγμα που έγινε. Ο στενός συνεργάτης του Γ.Παπανδρέου έγινε προσωπάρχης. Πάντως, οι... κακές γλώσσες λένε ότι οι συνεργάτες του νυν πρωθυπουργού, που κλείνουν ήδη τρεις μήνες στην Ηρώδου Αττικού δεν τον βλέπουν και με τόσο... καλό μάτι. Κάτι, δηλαδή, σαν να ενοχλεί η παρουσία του στους διαδρόμους του πρωθυπουργικού στρατηγείου.

Τίνα Μπιρμπίλη: Η Παριζιάνα με τα 8.000 ευρώ (καθαρά) μισθό το μήνα
Η Τίνα Μπιρμπίλη, φυσικός με διδακτορικό στο Imperial College, γνώρισε, όπως έχει η ίδια δηλώσει, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τέως πρωθυπουργό σε ένα γυμναστήριο. Έχει εργαστεί σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα για το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη, ενώ υπήρξε αξιολογητής προγραμμάτων για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η «πράσινη Τίνα» γρήγορα εξελίχθηκε σε «άνθρωπο του προέδρου». Η απομάκρυνση της από τη θέση του υπουργού Περιβάλλοντος για πολλούς δεν αποτέλεσε έκπληξη. Η αντιπαράθεση με τον πρώην υπουργό Οικονομικών και μετέπειτα αντικαταστάτη της, Γ.Παπακωνσταντίνου, προκάλεσαν αντιδράσεις εντός Υπουργικού Συμβουλίου και Κοινοβουλευτικής Ομάδας, οι οποίες την οδήγησαν, ουσιαστικά, εκτός κυβέρνησης. Ο τέως πρωθυπουργός δεν άφησε την «πράσινη Τίνα» παραπονεμένη, οι αρχικές σκέψεις του ήταν να την τοποθετήσει επικεφαλής του ΙΣΤΑΜΕ, μετά και την αποχώρηση του Η.Μόσιαλου. Ωστόσο, μία θέση τον ΟΟΣΑ είχε σαφώς περισσότερα προνόμια, οπότε η πρώην υπουργός εγκατέλειψε τη μίζερη ελληνική πραγματικότητα για να βρεθεί από τον Σεπτέμβριο μία ανάσα από τα Ηλύσια Πεδία. Με μηνιαίο μισθό που αγγίζει τα 8.000 ευρώ καθαρά, μετακόμισε σε μία από τις πλέον αριστοκρατικές συνοικίες του Παρισιού και ολόκληρης της Ευρώπης ως μόνιμη αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ για τα επόμενα πέντε χ΄ρονια. Εγκαταστάθηκε στην οικία που μισθώνει το Ελληνικό Δημόσιο για το μόνιμο αντιπρόσωπο. Πρόκειται για ένα διαμέρισμα στον τέταρτο όροφο ενός νεοκλασικού κτιρίου, το οποίο βρίσκεται στη λεωφόρο Βίκτωρος Ουγκό. Τη δεύτερη μεγαλύτερη λεωφόρο από τις δώδεκα του Παρισιού. Το σπίτι που διαμένει πλέον η πρώην υπουργός κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο 8.000 ευρώ το μήνα. Προς επίρρωσιν των παραπάνω το Δημόσιο κατέβαλε το τρίτο τρίμηνο του 2011 24.279 ευρώ για μισθώματα. Η μετακόμιση της Τ.Μπιρμπίλη στην «Πόλη του Φωτός» έγινε και αυτή με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου. Σύμφωνα με το έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 48810/ΔΙΟ 8897, που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, «η Διεύθυνση Οικονομικού του υπουργείου Ανάπτυξης εγκρίνει τη δαπάνη 6.233,92 ευρώ ως έξοδα μετεγκατάστασης της πρώην υπουργού στο Παρίσι». Μάλιστα, στο τέλος του εγγράφου αναφέρεται ότι «το υπόλοιπο προς ανάληψη ποσό είναι 29.138 ευρώ».

Δημήτρης Δρούτσας: Η μέθοδος της ανταλλαγής θέσεων ή αλλιώς το... swap
Η αντίστροφη μέτρηση για την απομάκρυνση του Δ.Δρούτσα από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών λέγεται ότι ξεκίνησε όταν οι δηλώσεις του σχετικά με την καθιέρωση δύο θητειών για τους βουλευτές και την κατάργηση προνομίων τους, όπως παροχή αυτοκινήτων, προκάλεσαν σάλο εντός της Κ.Ο. του Κινήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής, που πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις αναφορές του τότε κορυφαίου υπουργού, το κίνημα των «πράσινων» αγανακτισμένων βουλευτών εξαπέλυσε μύδρους, ζητώντας από τον ίδιο τον τότε πρωθυπουργό «να αντιμετωπίσει το θέμα». Οι... κακές γλώσσες λένε ότι λίγο πριν από τον ανασχηματισμό του περασμένου Ιουνίου, ο Δ.Δρούτσας παραλίγο να τινάξει στον αέρα τις όποιες κινήσεις του Γ.Παπανδρέου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο στενός συνεργάτης του τέως πρωθυπουργού αρνήθηκε να φύγει από το υπουργείο Εξωτερικών, χωρίς πρώτα να διασφαλίσει το μέλλον του. Ήθελε, δηλαδή, όχι μόνο να καταλάβει τη θέση του ευρωβουλευτή του (ήταν πρώτος επιλαχών) Σταύρου Λαμπρινίδη, αλλά απαίτησε να τεθεί και επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών ου ΠΑΣΟΚ στις Βρυξέλλες.

Η ανταλλαγή θέσεων έγινε άμεσα, καθώς ο Γ.Παπανδρέου δεν μπορούσε να αφήσει παραπονεμένο το στενό συνεργάτη του. Ο Δ.Δρούτσας φεύγοντας από το υπουργείο Εξωτερικών πήγε στην Ευρωβουλή και ο Στ.Λαμπρινίδης φεύγοντας από την Ευρωβουλή πήγε στο υπουργείο Εξωτερικών. Υπήρχε, όμως, μία μεγάλη διαφορά. Οι απολαβές του Δημήτρη Δρούσα αυξήθηκαν και έφτασαν τις 6.200 ευρώ μηνιαίως (οι ευρωβουλευτές αμείβονται περισσότερο από τους υπουργούς και μάλιστα τους εξωκοινοβουλευτικούς).

Κώστας Θέος: Δρομολόγιο Μαξίμου – Βουλή – ΔΕΗ
Η εξέλιξη του «κολλητού» του Γ.Παπανδρέου, Κώστα Θέου ήταν ταχύτατη. Από σύμβουλος το Μαξίμου έγινε στέλεχος του γραφείου του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή και στη συνέχεια αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ. Ο διορισμός του Κ.Θέου στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, όπως είχε αποκαλύψει ο «Ελεύθερος Τύπος» (τη στιγμή μάλιστα που είχε και δεύτερη θέση στο Κοινοβούλιο με αμοιβή γύρω στις 2.000 ευρώ), ήταν η τελευταία κίνηση του Γ.Παπανδρέου προτού προχωρήσει από το «τιμόνι» της Ελλάδας, συνεχίζοντας την πασοκική παράδοση του βολέματος «ημετέρων». Στις 11 Νοεμβρίου 2011 ο Κ.Θέος διορίζεται στο γραφείο του προέδρου της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή με αμοιβή που ανέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε 2.000 ευρώ το μήνα. Στις 14 Δεκεμβρίου 2011 διορίζεται ως ανεξάρτητο μέλος στο Δ.Σ. της ΔΕΗ και από τις 28 του ίδιου μήνα αναλαμβάνει χρέη αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, έχοντας ταυτόχρονα δύο θέσεις και εισπράττοντας 11.000 ευρώ το μήνα. Καθόλου άσχημα δηλαδή, για ένα πρόσωπο που στάθηκε στο πλευρό του τέως πρωθυπουργού σαν «πιστός στρατιώτης», ακόμη και όταν ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ εκτόξευσε τη ρουκέτα του δημοψηφίσματος. Ο γενικός γραμματέας της Βουλής, Αθανάσιος Παπαϊωάννου, μετά το «σάλο» των αποκαλύψεων για το διορισμό του ανθρώπου στου Γ.Παπανδρέου στη ΔΕΗ, πρόσφερε άλλοθι στον Κ.Θέο, ανακοινώνοντας ότι παραιτήθηκε από το γραφείο του προέδρου της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή την 1η Ιανουαρίου 2012, ισχυριζόμενος ότι δεν είναι «διπλοθεσίτης», αφού «από εκείνη την ημερομηνία είναι και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της δΕΗ». Προκλητική ήταν και η ανακοίνωση της ΔΕΗ, που προσπάθησε να πείσει ότι ο Κ.Θέος δεν έχει υψηλές απολαβές, αφού ο καθαρός μισθός του δεν υπερβαίνει τις 5.000 ευρώ μηνιαίως. Της... πείνας, δηλαδή.

Διαβάστε Περισσότερα »

"Είμαι Έλληνας" μία εικόνα, χίλιες λέξεις



Αυτή η φωτογραφία κυκλοφορεί στο Internet και συγκεκριμένα στο Twitter και περνάει πολλά σημαντικά μηνύματα για τους Έλληνες.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο για ακόμη μία φορά στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό που διαδραματίστηκαν σε όλη την Ευρώπη.

Οι φωτογραφίες και τα πλάνα ήταν ιδιαίτερα συγκινητικά. Μία από τις εικόνες όμως που κυκλοφόρησαν στο Twitter προκάλεσε αίσθηση, αφού δείχνει ποιος είναι πραγματικά ο Έλληνας, σε αντίθεση με το πως τον παρουσιάζουν τα ΜΜΕ, και σε αντίθεση με το τι εικόνα έχει ο υπόλοιπος κόσμος για τον Έλληνα.

Μία εικόνα, χίλιες λέξεις...
Διαβάστε Περισσότερα »

Δολοφονήθηκαν 108 αστυνομικοί



Από την ίδρυση της Ελληνικής Αστυνομίας, το 1984, μέχρι σήμερα (108) αστυνομικοί τραυματίσθηκαν θανάσιμα, είτε βρίσκονταν σε διαταγμένη υπηρεσία είτε όχι, υπερασπιζόμενοι το καθήκον τους, τη ζωή, τη σωματική ακεραιότητα και την περιουσία των πολιτών. Οι θανάσιμοι τραυματισμοί προήλθαν κατά τη διάρκεια αιματηρών ένοπλων συμπλοκών, καταδιώξεων ένοπλων κακοποιών, τρομοκρατικών πράξεων, καθώς και ατυχημάτων που συνέβησαν κατά την ενάσκηση των αστυνομικών τους καθηκόντων.
Τελετή επιμνημόσυνης δέησης υπέρ των αστυνομικών που «θυσίασαν» τη ζωή τους στο «βωμό» του καθήκοντος για την προάσπιση της ανθρώπινης ζωής και των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Αθήνα, Λ. Μεσογείων 96).
Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, μαζί με τον Προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Αρχιμανδρίτη κ. Νεκτάριο Κιούλο.

Στην τελετή παρέστησαν Βουλευτές – εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Ελευθέριος Οικονόμου, σύσσωμη η Φυσική Ηγεσία του Σώματος, με επικεφαλής τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο, Αξιωματικοί και λοιπό προσωπικό, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων της Ελληνικής Αστυνομίας, συγγενείς των θυμάτων αστυνομικών και πλήθος κόσμου.
Στην ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Μέρες σαν τη σημερινή ανακαλούμε στη μνήμη μας όλους αυτούς που θυσιάστηκαν, αποδεικνύοντας με το παράδειγμα τους, ότι το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας διαχρονικά υπηρέτησε και συνεχίζει να υπηρετεί το λαό, τη Δημοκρατία, την Πατρίδα. Η θυσία τους αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία στις μέρες μας όπου, δυστυχώς, πράξεις αυτοθυσίας και αλτρουισμού στο όνομα της κοινωνικής αποστολής και του καθήκοντος, δεν απαντώνται συχνά».
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Η σκέψη όλων, αυτή τη στιγμή, κατευθύνεται στο να βιώνουμε έντονα μέσα μας το καθήκον, την υπέρτατη υποχρέωση, για να εντείνουμε τις προσπάθειες μας, να δώσουμε μεγαλύτερο αγώνα, για να μη πάνε μάταιες οι θυσίες αυτών των ανθρώπων που έπεσαν στο καθήκον».
Στη συνέχεια, κατατέθηκαν στεφάνια στο Μνημείο Πεσόντων Αστυνομικών, που βρίσκεται στην είσοδο των κτιριακών εγκαταστάσεων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ