Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Οχι στην κατασκευή ΧΥΤΕΑ και ΧΥΤΒΑ των Δήμων Θηβαίων – Τανάγρας – Αλιάρτου

 «Περιβαλλοντική Διαχείριση των Βιομηχανικών Αποβλήτων»


ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή πρόσφατη ημερίδα που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης (ΣΕΒΙΑΝ) με την συμμετοχή του ΥΠΕΚΑ και αντικείμενο «Περιβαλλοντική Διαχείριση των Βιομηχανικών Αποβλήτων», διαπιστώνουμε ότι επανέρχεται το μείζον θέμα της διαχείρισης των βιομηχανικών αποβλήτων και δη των επικινδύνων, θέμα το οποίο είχε ξεκινήσει, μετά την πρόσκληση του ΥΠΕΚΑ από τον Ιούνιο του 2010 προς υποψήφιους επενδυτές για την κατασκευή μονάδων διαχείρισης επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων, για την εξυπηρέτηση των βιομηχανικών ζωνών Αττικής και Σχηματαρίου-Οινοφύτων.
Στην σχετική ανακοίνωση του ΣΕΒΙΑΝ τονίζεται η ανάγκη δημιουργίας τόσο Χώρου Υγειονομικής Ταφής Επικινδύνων Αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ) όσο και Χώρου Υγειονομικής Ταφής Βιομηχανικών Αποβλήτων (ΧΥΤΒΑ).
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι έχει γίνει αποτύπωση από το ΥΠΕΚΑ σε χάρτες GIS των υφιστάμενων και προγραμματιζόμενων εγκαταστάσεων επεξεργασίας καθώς και χώρων τελικής διάθεσης των επικίνδυνων αποβλήτων, βάσει των υπό αξιολόγηση προτάσεων της βιομηχανίας.
Είναι λυπηρό το γεγονός ότι το ΥΠΕΚΑ προχωρά σε μια σειρά ενεργειών χωρίς την στοιχειώδη ενημέρωση των εμπλεκόμενων Δήμων της περιοχής μας.
Είναι επίσης λυπηρό και ταυτόχρονα απαράδεκτο ότι, παρά τις οχλήσεις μας και εγγράφως, το ΥΠΕΚΑ δεν έχει απαντήσει για τον σχεδιασμό αλλά και τις ενέργειες που έχει δρομολογήσει.
Η προσέγγιση ενός κεντρικού σχεδιασμού για την επίλυση αυτού του τόσο σοβαρού περιβαλλοντικού προβλήματος, ερήμην της Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών είναι σε λάθος κατεύθυνση και δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που καλείται να επιλύσει.
Ζητούμε άμεση και αναλυτική ενημέρωση για το σύνολο των ενεργειών αλλά και των προτεινόμενων θέσεων δημιουργίας των μονάδων.
Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε περαιτέρω υποβάθμιση της ήδη επιβαρυμένης περιοχής μας και θα προασπίσουμε με κάθε τρόπο την Δημόσια υγεία των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος.
Σπυρίδων Νικολάου- Δήμαρχος Θηβαίων
Ευάγγελος Γεωργίου- Δήμαρχος Τανάγρας
Γεώργιος Ντασιώτης- Δήμαρχος Αλιάρτου
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά είναι τα 10 χαράτσια που θα έρθουν μετά τις εκλογές



Βάσει του χρονοδιαγράμματος που θέτει το νέο Μνημόνιο, μετά τις εκλογές και μέχρι το τέλος του χρόνου, αν δεν αλλάξει κάτι, οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν έως και 10 απανωτά χαράτσια.

Οπως γράφει σήμερα το protohema.gr, τα 10 χαράτσια, που θα αποφέρουν στα κρατικά ταμεία περίπου 8 με 9 δισ. ευρώ και τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν επτά εκατομμύρια φορολογούμενοι, περίπου, είναι τα εξής:
  • ΕΤΑΚ 2009: Αμέσως μετά το Πάσχα θα σταλούν τα εκκαθαριστικά σημειώματα σε 370.000 ιδιοκτήτες ακινήτων και οι οποίοι θα κληθούν να το πληρώσουν μέχρι τον Ιούνιο.
  • Φόρος Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) 2010 και ΦΑΠ 2011: Θα αποσταλούν το Μάιο σε 5,5 εκ. ιδιοκτήτες ακινήτων.
  • ΦΑΠ 2012: Η εκκαθάριση θα γίνει το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2012
  • Ειδικό Τέλος Ακινήτων 2012: Περίπου 5,5 εκ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ αυτό το χαράτσι για τα ακίνητα, σε πέντε δόσεις, από το Μάιο του 2012 έως το Φεβρουάριο του 2013.
  • Εκκαθάριση φόρου για τα εισοδήματα του 2011: Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να αρχίσει η εκκαθάριση στην οποία, φέτος , κρύβονται εκπλήξεις, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν φόρο ακόμη και όσοι βγάζουν μόλις 5.000 ή 6.000 το χρόνο, ενώ ως πέρυσι δεν υπέβαλαν καν δήλωση. Επίσης, από φέτος δεν ισχύει το υψηλό αφορολόγητο για τις τρίτεκνες οικογένειες.
  • Τέλος επιτηδεύματος 2012: Από το καλοκαίρι και μετά και μέσω των εκκαθαριστικών της εφορίας, θα κληθούν να πληρώσουν οι 1 εκ. επιτηδευματίες, περίπου, το αυξημένο τέλος επιτηδεύματος για το 2012. Συγκεκριμένα, φέτος θα πληρώσουν 500 ευρώ, αντί 300 που πλήρωσαν πέρυσι, ενώ για κάθε υποκατάστημα θα επιβαρύνονται με 300 ευρώ επιπλέον.
  • Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης: Μετά το καλοκαίρι, μέσω του εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας, οι φορολογούμενοι που δηλώνουν ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, θα κληθούν να πληρώσουν και την Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης, η οποία ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος κυμαίνεται από 1 έως 4% επί του δηλωθέντος.
  • Εκτακτη Εισφορά για τους ιδιοκτήτες ακινήτων: Θα κληθούν να την πληρώσουν βάσει των νέων αντικειμενικών αξιών, που θα αυξηθούν το καλοκαίρι.
  • Εκτακτη Εισφορά δαπανών διαβίωσης 2012: Θα κληθούν να πληρώσουν και πάλι φέτος όσοι έχουν μεγάλου κυβισμού ΙΧ, σκάφη και πισίνες.
  • Έκτακτη εισφορά στην ακίνητη περιουσία 2009: Μέχρι το φθινόπωρο θα κληθούν να πληρώσουν το χαράτσι αυτό όσοι κατείχαν την 1-1-2009 κτίσματα και εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 . Θα υπολογιστεί με συντελεστές από 0,1% έως και 0,9% επί της συνολικής αντικειμενικής αξίας των ακινήτων τους, μετά την αφαίρεση του ποσού των 400.000 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Οδηγός ταξί μετέφερε παράνομα λαθρομετανάστες



Επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες των αστυνομικών του τμήματος Ασφαλείας Θηβών, όταν σταμάτησαν για έλεγχο στα διόδια της Θήβας, ταξί που κινούνταν ύποπτα επί της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Οι επιβάτες ήταν τέσσερις παράνομοι μετανάστες, Αφγανικής καταγωγής ηλικίας 32, 18, 19 και 22 ετών αντίστοιχα, με προορισμό την πόλη της Θεσσαλονίκης. Είχαν πληρώσει στον 35χρονος οδηγό, που είχε αναλάβει τη μεταφορά τους από περιοχή της Αττικής, 500 ευρώ . Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον οδηγό και τους νεαρούς, ενώ κατασχέθηκε το ταξί, ως μέσο διακίνησης παράνομων μεταναστών, καθώς επίσης και το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή των τεσσάρων Αφγανών
lamiastar
Διαβάστε Περισσότερα »

Κύπελλο: Στις 28/4 ο τελικός στο ΟΑΚΑ


Το Σάββατο στις 28 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ο τελικός κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στον τυπικά γηπεδούχο Ατρόμητο και τον Ολυμπιακό, όπως αποφάσισε, το μεσημέρι της Παρασκευής, το ΔΣ της ΕΠΟ.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ήθελε ο τελικός ανάμεσα στις δύο ομάδες να διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπως αναφέρει και η προκήρυξη της, υπάρχει όμως, η αστυνομία, η οποία αντιδρά σε αυτό το ενδεχόμενο.

Έτσι η διαδικασία των πλέι οφ θα ολοκληρωθεί στις 19 Μαΐου, ενώ στο ίδιο διάστημα υπολογίζεται η συγκέντρωση των διεθνών για το EURO 2012.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έψαλαν τα κάλαντα του Λαζάρου στον Δήμαρχο Θηβαίων



Με χαρούμενες παιδικές φωνές γέμισε, το πρωί της Παρασκευής, το Δημαρχείο του Δήμου Θηβαίων. Οι λιλιπούτειοι μαθητές του 6ου Νηπιαγωγείου Θήβας και του παιδικού σταθμού «Τομ και Τζέρι» κρατώντας ανθοστόλιστα καλαθάκια επισκέφτηκαν, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, το Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου, και του έψαλλαν τα κάλαντα του Λαζάρου.

Ο κ. Δήμαρχος υποδέχτηκε εγκάρδια τους μικρούς μας δημότες, προσφέροντας τους αναψυκτικά και γλυκίσματα.

 Τους ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά με Υγεία , Καλή Πρόοδο και Τύχη» στη ζωή τους και πάντα να είναι «Ευτυχισμένα και Χαμογελαστά».


Διαβάστε Περισσότερα »

Ιδού γιατί θέλουν να αναβάλουν τις εκλογές: Νέα χρεοκοπία (η 3η...) στις 15 Μαϊου!

Image
Γίνεται ένα χρεοκοπημένο («και με σφραγίδα») κράτος, δηλαδή με πληρωμή ακόμα και των ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) στους δικαιούχους κατόχους των απλήρωτων ομολόγων, να ξαναχρεοκοπήσει δύο μήνες μετά την πρώτη του χρεοκοπία; Γίνεται, αν πρόκειται για την Ελλάδα και την κρίση χρέους της την έχουν διαχειριστεί ξένα κέντρα με πολιτικούς- μαριονέτες!
Ιδού λοιπόν, πως διαμορφώνεται η κατάσταση μόλις είκοσι ημέρες πριν από την ολοκλήρωση του περίφημου PSI (που θα «έβαζε πάτο στο βαρέλι» κατά την έκφραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλου από το περασμένο ακόμα καλοκαίρι) και πως η Ελλάδα παρ’ότι έχει πιάσει «πάτο» πλέον εν είδη γεωτρύπανου σκάβει τον πάτο του βυθού για οριστικό ενταφιασμό.
Βέβαια το πιθανότερο είναι ότι θα έχει και παρέα σύντομα στην χρεοκοπία: «Η Ελλάδα ήταν ένα σπυρί, η Πορτογαλία είναι πληγή και η Ισπανία όγκος». Αυτή είναι η κατάσταση στην ευρωζώνη αυτή στιγμή σύμφωνα με τον επικεφαλής της Pimco, Bill Gross.
Η τοποθέτηση αυτή έγινε μετά τη νέα άνοδο στην απόδοση του ισπανικού 10ετούς ομολόγου που άγγιξε το 5,85% (!), επίπεδο στο οποίο είχε φτάσει στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, προτού δηλαδή ξεκινήσει η ΕΚΤ τις μαζικές ενέσεις ρευστότητας προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες.
Αλλά προηγούνται τα δικά μας, όπου: Ομόλογα αξίας περίπου 8,5 δισ. ευρώ ξένου δικαίου , δεν δέχονται το PSI και ζητούν να αποπληρωθούν στο 100% της αξίας του και αυτό είναι οριστικό αρά τη νέα αναγκαστική παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, μπας και συγκινηθούν.
Είναι αυτό ακριβώς που είχαμε προβλέψει: Αυτούς δεν μπορεί κανείς να τους εκβιάσει γιατί τα έχουν αγοράσει βάσει του ξένου δικαίου τα ελληνικά ομόλογα που σημαίνει ότι πάνε στα ξένα δικαστήρια και ξεκινούν τις κατασχέσεις κρατικής περιουσίας, αφού πρώτα πληρωθούν και τα ασφάλιστρα κινδύνοτυ (CDS). 
Δηλαδή, αυτοί δεν θέλουν, δεν τους συμφέρει καν, να πληρώσουμε! 
Ότι θα συμβεί δηλαδή, πολύ σύντομα και με τον κύριο όγκο των λοιπών ομολόγων που ανταλλάχθηκαν από την «ελληνική» κυβέρνηση Παπαδήμου, αφού όλοι οι δείκτες δείχνουν ότι είναι πρακτικά αδύνατον να πληρωθεί το χρέος με το βάραθρο της ύφεσης που έχουν οδηγήσει τη χώρα η εγχώρια οικονομικο-πολιτική ελιτ και οι ξένοι συνεργάτες τους.
Αυτά, λοιπόν τα ομόλογα που ζητούνται να αποπληρωθούν στο 100% της αξίας τους είναι καθαρά κερδοσκοπικά και άρα πιο επικίνδυνα και ανεξέξεγκτα: Ανήκουν σε  hedge funds, τα οποία απέκτησαν τους τίτλους σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, στο 35-40% της ονομαστικής τους αξίας και εκβιάζουν τώρα να αποπληρωθούν στο 100% της ονομαστικής τους αξίας.
Η κυβέρνηση αμήχανα δηλώνει ότι "το οικονομικό της πρόγραμμα δεν προβλέπει διαθέσιμα κεφάλαια για την πραγματοποίηση πληρωμών σε ιδιώτες πιστωτές που αρνούνται να λάβουν μέρος στο PSI πέρα των ποσών που αυτοί θα λάμβαναν σε διαφορετική περίπτωση", αλλά η ISDA, από την πλευρά της έχει προειδοποιήσει ότι η μη πληρωμή των συγκεκριμένων ομολόγων, θα αποτελέσει εκ νέου πιστωτικό γεγονός και βέβαια μετά έρχονται οι κατασχέσεις!
Η πρώτη κατραπακιά έρχεται στις 15 Μαΐου, που λήγει το πρώτο ομόλογο της συγκεκριμένης κατηγορίας. Αν δεν πληρωθεί στο 100%, έρχεται νέα πτώχευσης, νέα ενεργοποίηση CDS, αλλά και κάτι άλλο που δεν είχαμε στην πτώχευση του Μαρτίου: Προσφυγή σε ξένα δικαστήρια όπου θα γίνουν απαιτητά ή τα λεφτά ή η περιουσία του ελληνικού δημοσίου! Το ύψος του ομολόγου που λήγει στις 15 Μαΐου είναι 450 εκατ. ευρώ.
Δεν είναι σοβαρό το ποσό, αλλά αν πληρωθεί τότε θα γίνει … χαμός: Αυτομάτως θα τεθεί θέμα αξιοπιστίας του PSI, αφού η Ελλάδα θα έχει αποπληρώσει στο 100% τα ομόλογα όσων αρνούνται το PSI, καθώς αναμένονται οι εύλογες αντιδράσεις όσων αποδέχτηκαν το haircut κατά 53,5%.
Εδώ λοιπόν πιθανόν να έχουμε και μία πρώτη εξήγηση για τους λόγους που σπρώχνουν σε αναβολή των εκλογών, πέρα από την αφορμή που είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ποιος θα ήθελε να σκάσει στα χέρια του μια δεύτερη χρεοκοπία στις 15 Μαΐου, αν οι κελογές γίνουν στις 6 του ίδιου μήνα; φαντασθείτε μια συγκυβέρνηση π.χ. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ (αν μπει στη Βουλή) και να τους σκάει δεύτερη χρεοκοπία, πιο βαριά για διάφορους λόγους, από την πρώτη, την πρώτη εβδομάδα της διακυβέρνησης! Γιατί τα παραπάνω που γράφουμε δεν είναι εικασίες, αλλά γεγονότα για τα οποία βέβαια είχαμε προειδοποιήσει εγακίρως, όλους αυτούς που υποστήριζαν ότι "Με το PSI μπήκε σε ένα δρόμο η ελληνική οικονομία".
Πέρα από αυτά, τα νέα ελληνικά ομόλογα συνεχίζουν την πτωτική (βασικά ελεύθερη πτώση) πορεία των πρώτων ημερών εκπέμποντας εξαιρετικά άσχημα μηνύματα στις αγορές: Διαπραγματεύονται περί το 20% της αξίας τους. Γιατί την ακρίβεια τα νέα ελληνικά 11ετή ομόλογα που αντικατέστησαν τα παλιά, που έχουν υποχωρήσει κοντά στο 22% των ονομαστικών τους τιμών, ακολουθώντας μάλιστα πτωτική πορεία από την έκδοσή τους (12 Μαρτίου) μέχρι και σήμερα.
Έτσι οι απώλειες που υπέστησαν από το PSI οι κάτοχοί τους, θεσμικοί και φυσικά πρόσωπα π.χ. οι μικροομολογιούχοι ήταν αρχικά 53,5%, και τώρα η τρέχουσα αξία των συγκεκριμένων χαρτοφυλακίων είναι μειωμένη έναντι των αρχικών ονομαστικών τιμών κατά 72-75%!
Μιλάμε πλέον όχι για haircut (κούρεμα), αλλά για headcut (αποκεφαλισμό).
Μέσα σε όλα αυτά το spread του 11ετούς -που χρησιμοποιείται ως ομόλογο αναφοράς 10ετούς διάρκειας από την αγορά- έχει αυξηθεί περισσότερο από 400 μονάδες βάσης σε λιγότερο από ένα μήνα, ξεπερνώντας τις 2.000 μβ, ενώ η απόδοση έχει ενισχυθεί περίπου 4%, διαμορφούμενη στο 22,1% από 18,26%, εξακολουθώντας σαφώς να είναι μακράν η υψηλότερη στην Ευρωζώνη.
Και βέβαια στο εξωτερικό όλοι μιλάνε για το … επόμενο PSI. Πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ αποκαλύπτει χρηματοδοτικό κενό στο ελληνικό πρόγραμμα κατά 32 έως 67 δισ. ευρώ, από το 2015 και μετά.
Πρακτικά: Μόνη λύση η ολική διαγραφή του χρέους μονομερώς. Tι φοβόμαστε; Μην μας πτωχεύσουν; Μα εδώ πτωχεύουμε κάθε δεύτερο μήνα και ταυτοχρόνως αυξάνεται ο δανεισμός και το έλλειμμα και βυθιζόμαστε σε φαύλο κύκλο ύφεσης καθημερινά. Μέχρι στιγμής πτωχεύσαμε δύο φορές από το καλοκαίρι: Μία περιορισμένη χρεοκοπία τον Ιούλιο και μία ολική χρεοκοπία τον Μάρτιο και έρχεται και η 15η Μαΐου για τρίτη και δεύτερη ολική.
Το χρέος πρέπει να διαγραφεί μονομερώς, συνολικά. Με εξαίρεση τους ιδιώτες Έλληνες ομολογιούχους. Με όποιο κόστος. Το όποιο κόστος μπορεί να σημαίνει ωδίνες 2-3 χρόνια. Αλλά οι νυν επιλογές για τις οποίες επαίρονται ΠΑΣΟΚ (κυρίως) και ΝΔ (κατά δεύτερον), οδηγεί σε μία καταστροφή η οποία θα συνεχίζεται χωρίς τέλος για την Ελλάδα, τουλάχιστον μέχρι τα βάθη του 21ου αιώνα...
 defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο : ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ!



Τα λαμόγια της διαπλοκής που συγκυβερνούν, Σαμαράς-Βενιζέλος συμφώνησαν για μετάθεση των εκλογών! Δεν είναι πλάκα! Το ανακοίνωσε ο Εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα που έχει  εκτελεί και χρέη Πρωθυπουργού, από την Κύπρο, με μια δήλωση ότι «η ανακεφαλαιοποίηση των
τραπεζών θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο»
Σας είχαμε ειδοποιήσει ότι τα λαμόγια της διαπλοκής και της ρεμούλας, τα δίδυμα Σαμαράς και Βενιζέλος, είχαν τηλεφωνηθεί προχθές το βράδυ και έψαχναν τρόπο να την αμολήσουν…
Τελικά, βρέθηκε ο Παπαδήμ(ι)ος, ο οποίος δεν είχε κανένα πρόβλημα (ίσα- ίσα… τι είναι αυτά που λέτε…) και από την Κύπρο όπου περιοδεύει (γιατί άραγε; Τι ζητά η αλεπού του ΔΝΤ στο παζάρι των πετρελαίων;) την αμόλησε ευθέως και κανονικά!
Τώρα βέβαια, τα άλλα λαμόγια της Συγγρού, οι Φαηλο-Μουρούτηδες, έχουν σκίσει καμιά  δεκαριά καλτσόν, διαμαρτυρόμενοι δήθεν για την αναβολή…
«Αυτό δεν θα περάσει» φώναζε έξαλλος ο Μουρούτης πριν λίγο στο τηλέφωνο, μιλώντας σε κάποιο πληρωμένο λαμόγιο των ΜΜΕ, που ρωτούσε (τάχα- δήθεν) πώς θα αντιδράσει ο Αντωνάκης ο Κομανέντσης ο Σαμαράς!!!!
Τι να πει ο «έξαλλος» Μουρούτης; Ότι ο Αντωνάκης Κομανέντσης –Σαμαράς χθες άνοιγε σαμπάνιες;
Μέχρι και το λαμόγιο- «έγκριτος δημοσιόγραφος», θα τον έπαιρνε με τις πέτρες!!!!!
Α ρε λαμόγια! Θα δείτε τι έχετε να πάθετε…
Έφτασε η ώρα σας!

peramatozoa.net
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέσσερις νεκροί στις ράγες μετά από σύγκρουση τρένου με Ι.Χ. στο Κρυονέρι



Αυτοκίνητο με δύο επιβάτες έπεσε στις γραμμές
- Δύο άτομα που πήγαν να βοηθήσουν παρασύρθηκαν και αυτά από το τρένο

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 12 και μισή. Στο ύψος του Κρυονερίου ο οδηγός ενός αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε ένα ακόμη άτομο είτε μετά από κάποιο ατύχημα, είτε από υπερβολική ταχύτητα έπεσε πάνω στις γραμμές.

Μάλιστα το αυτοκίνητο είχε πέσει με πλάι πάνω στις γραμμές και οι δύο επιβαίνοντες είχαν εγκλωβιστεί.

Δυο μετανάστες από το Πακιστάν που είδαν τι είχε συμβεί κατέβηκαν στις γραμμές και προσπάθησαν να βοηθήσουν τα δύο άτομα που βρισκόταν στο αυτοκίνητο.

Τότε δυστυχώς έφτασε το τρένο που έκανε το δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα.

Ο μηχανοδηγός ήταν αδύνατο να σταματήσει. Από τη σφοδρότατη σύγκρουση το αυτοκίνητο μετατράπηκε σε άμορφη μάζα εγκλωβίζοντας στο εσωτερικό του τους δύο επιβαίνοντες, παρασύροντας παράλληλα και τους δύο μετανάστες που είχαν σπεύσει σε βοήθεια.

Παρά τις προσπάθειες πυροσβεστών και αστυνομικών να τους απεγκλωβίσουν έγκαιρα δυστυχώς και οι τέσσερις άνθρωποι υπέκυψαν στα τραύματά τους.


Οπως δήλωσε στο Newsit o αντιπρόεδρος της κοινότητας Κρυονερίου Νίκος Βερβέρης " σύμφωνα με αυτά που μας λένε αυτόπτες μάρτυρες το ΙΧ δε σταμάτησε δεν ξέρουμε πως και βρέθηκε στις γραμμές. Πήγαν δύο άτομα Πακιστανοί να βοηθήσουν αλλά το τρενό δεν πρόλαβε να σταματήσει και τους παρέσυρε το τρένο. Το αυτοκίνητο για να σας δώσω να καταλάβετε είχε  καθίσει όρθιο στις γραμμές. Στο σημείο δεν υπάρχει διάβαση, το ΙΧ από ατύχημα πέρασε ένα αναχωμα που υπάρχει και μπηκε στις γραμμές του τρένου. Αυτό έγινε στις 12.30 το μεσημέρι".


Την Τετάρτη έχασαν την ζωή τους άλλα τρία άτομα όταν το αμάξι τους παρασύρθηκε από τρένο σε διάβαση λίγο έξω από την Θεσσαλονίκη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε ο Ισαάκ Ισαάκ

Έφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 68 ετών, ο πατέρας του Τάσου Ισαάκ, Ισαάκ Ισαάκ. 


Ο γιός του Ισαάκ Ισαάκ, Τάσος, δολοφονήθηκε από τους εγκληματίες τούρκους στις 11 Αυγούστου του 1996, στη διάρκεια αντικατοχικής διαδήλωσης, στη Δερύνεια της επαρχίας Αμμοχώστου.


Όλα έγιναν όταν Έλληνες μοτοσικλετιστές...


βρέθηκαν αντιμέτωποι με στρατιώτες του Αττίλα και Γκρίζους Λύκους.


O Tάσος Iσαάκ, προσπαθώντας να βοηθήσει έναν Έλληνα που δεχόταν επίθεση, έπεσε και δέχθηκε επίθεση με πέτρες, λοστούς και ξύλα, από μεγάλο αριθμό Τούρκων. 


Εκεί, άφησε και την τελευταία του πνοή.


Η κηδεία του Ισαάκ Ισαάκ θα τελεσθεί σήμερα, στις 3:00 το απόγευμα, στο Παραλίμνι.




Διαβάστε Περισσότερα »

Παραμένει στον πάγκο της Εθνικής ομάδας ο Φερνάντο Σάντος

ανανέωση συμβολαίου, Φερνάντο Σάντος, Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, ΕΠΟ, Σοφοκλής Πι

Στον πάγκο της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου θα παραμείνει για τα επόμενα δύο χρόνια ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος έκανε δεκτή την πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του που του είχε προτείνει η ΕΠΟ.
Ο Πορτογάλος τεχνικός σε επικοινωνία του με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, τον ενημέρωσε για την απόφασή του να αποδεχτεί το νέο διετές συμβόλαιο που του είχε προταθεί και έτσι θα καθοδηγήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και στην προκριματική φάση του Μουντιάλ του 2014.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχεται και άλλη σκόνη από την Αφρική

Ερχεται και άλλη σκόνη από την Αφρική

Οι βροχές και οι νοτιάδες θα γεμίσουν και σήμερα την ατμόσφαιρα με σκόνη από την Αφρική. Η ΕΜΥ προβλέπει πως ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ωστόσο θα πέσουν και μερικές ψιχάλες βροχές.
Στην Αττική κοι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 στα ανατολικά τοπικά νοτιοδυτικοί 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν νεφώσεις με πιθανότητα. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 τοπικά νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ και ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Τον έδεσαν, τον χτύπησαν και τον λήστεψαν μέσα στο ίδιο του το σπίτι




Εφιαλτικές στιγμές για 66χρονο τα ξημερώματα στη Θήβα - 80.000 ευρώ η λεία των ληστών....


Ήταν 02:30 τα ξημερώματα όταν ο 66χρονος ιδιοκτήτης του σπιτιού ξύπνησε από κάποιο θόρυβο που άκουσε. Ήταν όμως πολύ αργά, αφού πάνω από το κεφάλι του είδε τους 4 ληστές με τις κουκούλες.

Οι τέσσερις κουκουλοφόροι χωρίς να χάσουν χρόνο έδεσαν σε μια καρέκλα τον 66χρονο και του είπαν: "Το κλειδί από το χρηματοκιβώτιο ή πέθανες".

Οι ληστές έφυγαν με 80.000 ευρώ και ότι άλλο είχε μέσα το χρηματοκιβώτιο, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θηβών που ανέλαβαν την υπόθεση προσπαθούν να μάθουν ποιοι γνώριζαν για το χρηματοκιβώτιο και τα χρήματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχονται μετά τη Λαμπρή οι πρώτες επιστροφές ΦΠΑ


Σε μια προσπάθεια να επισπευσθεί η διαδικασία το υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα εγκύκλιο με διευκρινίσεις.Χωρίς το «ζεστό χρήμα» από την επιστροφή του ΦΠΑ θα τσουγκρίσει και φέτος αυγά η συντριπτική πλειοψηφία του αγροτών του ειδικού καθεστώτος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Agronews, παρά την προνοητικότητα κάποιων μεμονωμένων παραγωγών και τα γρήγορα αντανακλαστικά ορισμένων Ενώσεων, ο αριθμός των αιτήσεων που έχουν μέχρι στιγμής φτάσει στα χέρια της Εφορίας είναι πολύ μικρός.
Σε μια προσπάθεια να επισπευσθεί η διαδικασία το υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα εγκύκλιο με διευκρινίσεις.
Αν σε αυτό προστεθεί και το γεγονός ότι η διαδικασία έγκρισης και επιστροφής του ποσού απαιτεί χρόνο, γίνεται κατανοητό ότι-εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- οι πρώτες πληρωμές θα πρέπει να αναμένονται … μετά την Ανάσταση και θα πολλαπλασιάζονται όσο πλησιάζουμε στο καλοκαίρι.
Σε μια προσπάθεια, πάντως, να επισπευσθεί η διαδικασία και να αποκλεισθούν συγχύσεις χρονοβόρες παρανοήσεις, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα εγκύκλιο με ορισμένες χρήσιμες διευκρινίσεις.
Πιο συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο υπενθυμίζεται ότι η αίτηση επιστροφής υποβάλλεται:
 ●  Είτε απευθείας από τον δικαιούχο αγρότη στη ΔΟΥ που διαθέτει τμήμα ελέγχου στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας ασκεί μία από τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις του. Η αίτηση επιστροφής υποβάλλεται υποχρεωτικά απευθείας από τον δικαιούχο αγρότη σε κάθε περίπτωση που το προς επιστροφή ποσό είναι ίσο ή μεγαλύτερο με 10.000 ευρώ.
● Είτε μέσω συνεταιριστικής οργάνωσης στη ΔΟΥ που διαθέτει τμήμα ελέγχου στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας βρίσκεται η έδρα της συνεταιριστικής οργάνωσης. Εάν κατά την υποβολή των αιτήσεων επιστροφής διαπιστώνεται ότι δεν υποβάλλονται στην αρμόδια ΔΟΥ σύμφωνα με τα παραπάνω, οι αιτήσεις δεν θα παραλαμβάνονται και θα ενημερώνονται οι δικαιούχοι για την ΔΟΥ στην οποία πρέπει να υποβληθούν.
● Στην περίπτωση που οι αιτήσεις επιστροφής υποβάλλονται μέσω συνεταιριστικών οργανώσεων, υποβάλλονται συγχρόνως και τα πρωτότυπα φορολογικά στοιχεία στις αρμόδιες ΔΟΥ.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ακόμα τα εξής:
● Ως νόμιμα φορολογικά στοιχεία γίνονται δεκτά και τα τιμολόγια αγοράς, στην περίπτωση που λόγω μη έγκαιρης προσαρμογής στο νέο τρόπο τιμολόγησης, από 1.6.2010, οι αγοραστές αγροτικών προϊόντων δεν έχουν εκδώσει το προβλεπόμενο από τις διατάξεις του ΚΒΣ (Π.Δ. 186/92) συνενωμένο στοιχείο «Δελτίο Αποστολής-Τιμολόγιο».
● Πριν τη διενέργεια της επιστροφής πραγματοποιείται σύντομος προληπτικός έλεγχος των καταχωρηθέντων στην αίτηση επιστροφής φορολογικών στοιχείων, λαμβάνοντας υπόψη πληροφορίες που διαθέτουν οι ΔΟΥ περί εκδοτών-ληπτών εικονικών ή πλαστών φορολογικών στοιχείων. Στην περίπτωση που από τον έλεγχο αυτό διαπιστωθεί ότι στην αίτηση επιστροφής παραλαμβάνονται εικονικά ή πλαστά φορολογικά στοιχεία ή υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες ότι τα αιτούμενα προς επιστροφή ποσά δεν ανταποκρίνονται σε πραγματικές συναλλαγές, εκδίδεται άμεσα εντολή για διενέργεια φορολογικού ελέγχου. Η επιστροφή ενεργείται άμεσα εντός μηνός για τα φορολογικά στοιχεία που δεν κρίνονται εικονικά ή πλαστά.
● Ο φορολογικός έλεγχος, κατόπιν έκδοσης σχετικής εντολής, αφορά τη συνολική αίτηση επιστροφής, ολοκληρώνεται εντός τεσσάρων μηνών από την υποβολή της αίτησης επιστροφής και λαμβάνει υπόψη κάθε στοιχείο που διαθέτει η αρμόδια ΔΟΥ, και κυρίως:
α) Τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος. Σε όσες περιπτώσεις κρίνεται σκόπιμο ζητείται η συνδρομή τη αρμόδιας για τη φορολογία του εισοδήματος του αγρότη ΔΟΥ.
β) Τη δήλωση Καλλιέργειας/Εκτροφής που υποβάλλεται σύμφωνα με το ν. 3877/10. Στοιχεία της δήλωσης αυτής διατίθενται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων μέσω telnet, μετά από διάθεσή τους από τον ΕΛΓΑ, στα οποία εμφανίζεται η ασφαλιζόμενη αξία της αγροτικής παραγωγής προσαυξημένη κατά 50%, αξία η οποία θεωρείται κατ’ αρχήν συμβατή με την αξία επί της οποίας ζητείται επιστροφή ΦΠΑ. Σε περίπτωση που κρίνεται σκόπιμο κατά τον έλεγχο, ολόκληρη η δήλωση Καλλιέργειας/Εκτροφής μπορεί να αναζητηθεί από τον ΕΛΓΑ. Η επιστροφή ενεργείται εντός μηνός από την ολοκλήρωση του ελέγχου.
● Σε κάθε περίπτωση η απόφαση και το ΑΦΕΚ για την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες εκδίδεται και εκκαθαρίζεται από τη ΔΟΥ στην οποία έχει υποβληθεί η αίτηση επιστροφής.
● Στην περίπτωση που οι συνεταιριστικές οργανώσεις δεν επιστρέφουν στη ΔΟΥ εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας το αντίγραφο της συγκεντρωτικής κατάστασης από την οποία προκύπτει η πραγματική καταβολή των οφειλόμενων ποσών επιστροφής στους δικαιούχους αγρότες, καθώς και σε κάθε περίπτωση που δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσους που προβλέπονται από την ΑΥΟ Π. 953/432/64/ΠΟΛ41/3.2.88 και την παρούσα απόφαση οι αρμόδιες ΔΟΥ επιβάλλουν τις κυρώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις του ν. 2523/97.
● Αιτήσεις επιστροφής δεν γίνονται δεκτές αν το αιτούμενο προς επιστροφή ποσό είναι μικρότερο των 20 ευρώ.
● Μετά τη διενέργεια της επιστροφής, οι αρμόδιες ΔΟΥ διενεργούν φορολογικό έλεγχο, στις περιπτώσεις που ο έλεγχος αυτός δεν έχει διενεργηθεί πριν την πραγματοποίηση της επιστροφής σύμφωνα με τις ανωτέρω παραγράφους 4 και 5 κατά προτεραιότητα ανάλογα με το ύψος του αιτούμενου ποσού. Κατ’ αρχήν ο έλεγχος επικεντρώνεται στις αιτήσεις με αιτούμενο ποσό από 10.000 ευρώ και άνω και στη συνέχεια στις υπόλοιπες αιτήσεις επιστροφής, με προτεραιότητα τα υψηλότερα ποσά επιστροφής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανάδειξη οργάνων Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας Ν. Βοιωτίας


                        
Σας γνωρίζουμε ότι κατόπιν των αρχαιρεσιών, που διεξήχθηκαν την 01 Απρ 2012 για την ανάδειξη των οργάνων του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας της Περιφερειακής Ενότητας Ν. Βοιωτίας, εκλέχθηκαν οι παρακάτω:

α. Πρόεδρος  Περιφερειακής Ενότητας Νομού Βοιωτίας,  ο Αθανάσιος Καλαμπαλίκης
β.  Συμβούλιο Περιφερειακής Ενότητας Νομού Βοιωτίας:
      (1)    Α΄ Αντιπρόεδρος   Γεώργιος Κεχαγιάς
      (2)    Β΄ Αντιπρόεδρος   Νικόλαος Λάμπρου
      (3)    Γραμματέας           Κων/νος Ζητουνιάτης
      (4)    Ταμίας                   Αθανάσιος Σιάκουλης
 γ.      Αναπληρωματικά μέλη       
      (1)    Ιωάννης Ντούλιος
      (2)    Λουκάς Καλιαντάσης
                                        Ο
Πρόεδρος Περιφερειακής Ενότητας Νομού Βοιωτίας
                        Αθανάσιος Καλαμπαλίκης
Διαβάστε Περισσότερα »

Πήρε "πόδι" ο Παπαγιάννης από το Ράδιο 9! Σκληρή ανακοίνωση από τον Κοντομηνά!

Με σκληρή ανακοίνωση, που εξέδωσε η διοίκηση του "Ράδιο 9", υπό τις οδηγίες του επιχειρηματία, Δημήτρη Κοντομηνά, ο Γιάννης Παπαγιάννης, αποτελεί οριστικά παρελθόν, από το ραδιόφωνο. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι η ανακοίνωση αφήνει υπονοούμενα "για δοσοληψίες κι εκβιασμούς" σε ότι αφορά τον Παπαγιάννη! Διαβάστε.....

στο planet-greece, που γνωστή δημοσιογράφο στοχοποίησε ο Παπαγιάννης, με αποτέλεσμα ο Κοντομηνάς όχι μόνο να μην του χαριστεί αλλά να τον διώξει κλωτσηδόν...

Σύμφωνα με πληροφορίες του planet-greece, πρόκειται για την Γιάννα Παπαδάκου, την οποία ο Παπαγιάννης είχε βάλει στο στόχαστρό του, μέσω του fimotro!

Η ανακοίνωση που έβγαλε ο διευθυντής του "ράδιο 9", Γιάννης Ντάσκας, άλλοτε στενός συνεργάτης του Παπαγιάννη, αλλά και συμπαρουσιαστή της ραδιοφωνικής εκπομπής που είχαν είναι χαρακτηριστική:

Το Ράδιο 9 ανακοινώνει τη διακοπή της συνεργασίας του με τον Γιάννη Παπαγιάννη σήμερα, 2 Απριλίου.

Αφορμή αποτέλεσε η αντιδεοντολογική επίθεση του κ. Παπαγιάννη κατά διακεκριμένης και γνωστής για το ήθος και την εντιμότητά της δημοσιογράφου, η οποία δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ την αλήθεια στη μέχρι τώρα τριαντάχρονη καριέρα της. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που δεν έχει κατηγορηθεί ποτέ για δοσοληψίες και εκβιασμούς και πορεύεται πάντα υπό το φως της επωνυμίας.


Τόσο η ιδιοκτησία, όσο και η διοίκηση του σταθμού, καθώς και όλοι οι θιγόμενοι θα λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την υπεράσπιση της τιμής και της υπόληψής τους από τις συκοφαντίες περί “εκτέλεσης συμβολαίων”.

Έτσι ξεκίνησαν όλα

Ο Παπαγιάννης, φαίνεται πώς έχει ανοίξει δίαυλους επικοινωνίας με τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται στο στόχαστρο τόσο των διωκτικών όσο και των δικαστικών αρχών.

Μέσω του μπλόγκ του, fimotro, πήρε σαφή θέση κατά της Γιάννας Παπαδάκου, προσπαθώντας να πλασάρει τον Λαυρεντιάδη ως θύμα σκευωρίας.

Έτσι, λοιπόν, εξηγούνται τα υπονοούμενα που αφήνονται στην ανακοίνωση, που γράφτηκε καθ' υπαγόρευση του Δημήτρη Κοντομηνά.
 http://ventetta.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόγραμμα εκπαίδευσης ανέργων στις νέες τεχνολογίες

Από τη Δευτέρα 9 Απριλίου ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων ανέργων για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων διάρκειας 100 ωρών, σε Βασικές Δεξιότητες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Το πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από...




το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος, «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», απευθύνεται σε 20.000 ανέργους και ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 22.000.000 ευρώ.

Η επιχορήγηση θα γίνει με επιταγές κατάρτισης μέσω του νέου προγράμματος (training voucher) του υπουργείου Εργασίας.

Η κατάρτιση θα υλοποιηθεί από πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), τα οποία θα παρέχουν στους καταρτιζόμενους και τη δυνατότητα πιστοποίησης από Φορείς Πιστοποίησης των βασικών δεξιοτήτων στη χρήση Τομέων Πληροφορικής και Επικοινωνιών, που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της κατάρτισης. Με την πιστοποίηση οι καταρτιζόμενοι θα μπορούν να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Οι άνεργοι που ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο Μητρώο Ωφελουμένων για να καταρτιστούν στο προαναφερόμενο πρόγραμμα, πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω διαδικτύου, στην ειδική ιστοσελίδα (http://www.voucher.gov.gr) τη φόρμα «Αίτηση συμμετοχής».

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων λήγει την Παρασκευή 25 /05/2012.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρέμβαση στο Δ.Σ Λιβαδειάς από το ΕΣΥΝ



Παρέμβαση στο Δ.Σ Λιβαδειάς από το ΕΣΥΝΤο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση αρκετών φορέων της τοπικής κοινωνίας αλλά και πανελλαδικά τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς με τον πρόεδρο του ΕΣΥΝ Βοιωτίας να ζητά από το Δ.Σ. να το καταγγείλει.
«Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση προωθεί ένα νομοσχέδιο με τίτλο κώδικας ναρκωτικών το οποίο αφήνει ελεύθερα τα ναρκωτικά. Εμείς προσπαθούμε να πάρουμε αποφάσεις από μαζικούς φορείς και ήδη έχουμε συγκεντρώσει αρκετές που καταδικάζουν αυτό το νομοσχέδιο το οποίο πραγματικά αποτελεί ταφόπετρα για τη νεολαία», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΣΥΝ Θανάσης Γουργιώτης.
Και πρόσθεσε: «Παλαίουμε όμως εδώ και μήνες να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς χωρίς κάποιο αποτέλεσμα. Μας είπε η δημοτική αρχή ότι δεν γνωρίζει το νομοσχέδιο, τους φέραμε το νομοσχέδιο, μετά μας είπαν ότι θα γίνει ειδική συνεδρίαση χωρίς ωστόσο να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα για λόγους σκοπιμοτήτων.
Φτάσαμε λοιπόν στη σημερινή συνεδρίαση για να πάρουμε την απάντηση ότι δεν θα συζητηθεί το θέμα με την δικαιολογία ότι το νομοσχέδιο μπορεί να μη ψηφιστεί».
Ο κ. Γουργιώτης απέδωσε αυτή την εξέλιξη στο ότι «η πλειοψηφία του Δηκτικού Συμβουλίου και ο δήμαρχος θέλουν να αποφύγουν να πάρουν θέση» και κατέληξε: «Εμείς αυτή τη στάση την καταγγέλλουμε. Πρέπει να καταλάβουν ότι τα ναρκωτικά είναι ένα θέμα που αφορά όλη την κοινωνία».
Για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Παπαγγελής αιτιολόγησε την στάση της δημοτικής αρχής λέγοντας: «Υπήρχε ένα νομοσχέδιο που τώρα έχει αποσυρθεί. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά. Αν μπει το νομοσχέδιο αυτό σε διαβούλευση για να έχουμε συγκεκριμένα άρθρα, τότε θα μπορούμε να τοποθετηθούμε. Έτσι αόριστα δεν είναι δυνατόν».
 tabloid.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Τμήμα Στίβου ΑΚΟΛ

alt



Η αποστολή του Ομίλου μας, που μετείχε στην ημερίδα αγώνων στίβου, που διοργάνωσε ο σύλλογος Νεάπολης Εύβοιας, ήταν η πολυπληθέστερη. 
Οι αγώνες έγιναν το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, στο δημοτικό στάδιο Χαλκίδας, με τη συμμετοχή όλων των συλλόγων της ΄Ενωσης Αθλητικών Συλλόγων Βοιωτίας-Εύβοιας. 
Στην αποστολή του Ομίλου μας, εκτός από τους αθλητές και αθλήτριες της Πόλης μας, μετείχαν, για πρώτη φορά, και παιδιά από την Αλίαρτο, τα οποία μετέχουν στο νεοσύστατο τμήμα στίβου του Ομίλου μας. 
Από το τμήμα της Αλιάρτου, μετείχαν οι παρακάτω αθλητές και αθλήτριες, ανά κατηγορία και αγώνισμα, με αλφαβητική σειρά. 


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α & Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 


Στα 50 μέτρα κοριτσιών 

Γκάτσιου Ελευθερία 

Ζυγογιάννη Βασιλική 

Οικονόμου Μαριάννα 

Σιάκουλη Θεώνη 


Στα 50 μέτρα αγοριών 

Αρβανίτης Σπύρος 

Κυλάφης Χρήστος, ο οποίος τερμάτισε στη 1η θέση 


Στο μήκος αγοριών 

Παλιογιάννης Γιώργος, ο οποίος κατέλαβε την 4η θέση 


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΙΝΙ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ – ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 


Στα 50 μέτρα κοριτσιών 

Κελάρου Νικόλ 

Σπάτα Δέσποινα 


Στα 50 μέτρα αγοριών 

Μπούμπα ΄Ιγκλι 

Δένγκα Δημήτρης 

Κορδώνης Θανάσης 


Στο μήκος αγοριών 

Δομανός Παναγιώτης 


Στο μπαλάκι κοριτσιών 

Γκάτσου Κατερίνα 


Στο μπαλάκι αγοριών 

Ζυγογιάννης Βασίλης 

Ζαχαρίας Αλέξανδρος 


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Β & ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β 


Στα 60 μέτρα κοριτσιών 

Σάλτα Τζωρτζίνα 


Στο μήκος κοριτσιων 

Καλοδήμου Ειρηνη 


Στα 1000 μέτρα κοριτσιών 

Κορδώνη Μαρία 

Γκραμόζη Ειρηνη 


Στα 1000 μέτρα αγοριών 

Κανάνι Κρίστι 


Στο μπαλάκι κοριτσιών 

Ζαχαρία Δήμητρα 


Στο μπαλάκι αγοριών 

Σπάτας Θανάσης 


Από το τμήμα της Λιβαδειάς, μετείχαν οι παρακάτω αθλητές και αθλήτριες, ανά κατηγορία και αγώνισμα, με αλφαβητική σειρά. 


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α & Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 


Στα 50 μέτρα κοριτσιών 

Καλαντζή Βασιλική 


Στο μήκος αγοριών 

Τσιφής Βασίλης, ο οποίος τερμάτισε στην 6η θέση 


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΙΝΙ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ - ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 


Στα 50 μέτρα κοριτσιών 

Μπράλιου Ξανθούλα 

Παπαδημητρίου Μαριλένα 

Πούλου Παναγιώτα 

Σκαπέτη Μαριάντη 


Στα 50 μέτρα αγοριών

Καλαντζής Γιάννης

Κάλλης θανάσης

Μπενέτος Μιχάλης

Ποιητάρης Δημήτρης, ο οποίος τερμάτισε στην 1η θέση

Τσώνης Μιχάλης


Στα 600 μέτρα αγοριών

Μπενέτος Σπύρος

Σιώζος Αλέξανδρος


Στο μήκος κοριτσιών

Ρούλια Ηλιάνα


Στο μήκος αγοριών

Καλαντζής Ηλίας

Μπάλιος Γιώργος


Στο μπαλάκι αγοριών

Λιόντος Λουκάς, καταλαμβάνοντας την 2η θέση


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ – ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β


Στα 60 μέτρα κοριτσιών

Παντίσκα Εύη

Παπαδανέλη Ειρήνη

Τόλια Κατερίνα


Στα 60 μέτρα αγοριών

Γρηγορίου Αποστόλης, ο οποίος τερμάτισε στην 2η θέση

Κολομτσάς Αλέξανδρς, ο οποίος τερμάτισε στην 4η θέση

Κυριάκατης Γιώργος


Στα 1000 μέτρα κοριτσιών

Τσανίδου Μάγδα


Στα 1000 μέτρα αγοριών

Κοϊτσάνος Γιώργος


Το μόνο αρνητικό στη ροή του προγράμματος των αγώνων ήταν η εκδήλωση πυρκαγιάς, στην αποθήκη του σταδίου, με αποτέλεσμα να μην διεξαχθούν όλοι οι προγραμματισμένοι αγώνες.

Την αποστολή του Ομίλου μας, η οποία μετακινήθηκε με δύο λεωφορεία, εκτός από τους προπονητές Αναγνώστου Δήμητρα και Ζώτα Γεώργιο, συνόδευσαν η Πρόεδρος του Ομίλου μας Κα Θεοδώρου-Μπενέτου Γεωργία και η ΄Εφορος του τμήματος στίβου Κα Σάλτα-Μπάτσαρη Εύη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στα ΚΕΠ η έκδοση ψηφιακών πιστοποιητικών

Στα ΚΕΠ η έκδοση ψηφιακών πιστοποιητικώνΗ έκδοση ψηφιακών πιστοποιητικών μπορεί να γίνεται στα ΚΕΠ όλης της χώρας έπειτα από απόφαση του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Παντελή Τζωρτζάκη.
Με την έκδοση αυτή οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν την ψηφιακή υπογραφή για πλήθος υπηρεσιών, ακόμη και από το κινητό! Στο πλαίσιο αυτό, γίνονται επαφές, μεταξύ άλλων, και με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και τις εταιρίες τηλεπικοινωνιών, όπως αναφάρει το newsbomb.gr
Σύμφωνα με την απόφαση, αρμόδια για την παραλαβή των αιτημάτων και την ταυτοποίηση των στοιχείων των φυσικών προσώπων, προκειμένου να εκδώσουν ή να ανανεώσουν ψηφιακό πιστοποιητικό, είναι τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) σε ολόκληρη την επικράτεια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρύπα 300 εκατ. ευρώ στις ασφαλιστικές εταιρείες


Πράκτορες και ασφαλιστές έχουν εισπράξει τα ασφάλιστρα, τα συμβόλαια ισχύουν, αλλά τα χρήματα δεν έφτασαν ποτέ στις εταιρείες τους!
Τρύπα 300 εκατ. ευρώ στις ασφαλιστικές εταιρείες οδηγεί την Τράπεζα της Ελλάδος στην εφαρμογή μαύρης λίστας για τα πρακτορεία, τους ασφαλιστές, τους μεσίτες και τους ασφαλιστικούς συμβούλους, οι οποίοι συνάπτουν ασφαλιστήρια συμβόλαια για λογαριασμό μεγάλων ασφαλιστικών εταιρειών, αποδίδουν τα ασφάλιστρα αυτά με μεταχρονολογημένες επιταγές, ενώ κάποια ποσά ουδέποτε αποδίδονται με αποτέλεσμα να οφείλονται και να εγγράφονται στους ισολογισμούς των ασφαλιστικών εταιριών στα προς είσπραξη ποσά.
Εκτιμάται ότι το 58% των επιταγών αυτών είναι επισφαλείς και ουδέποτε θα εισπραχθούν.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, η τρύπα από τους ασυνεπείς ασφαλιστές ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ.
Το φαινόμενο της παρακράτησης των ασφαλίστρων από τους επαγγελματίες ασφαλιστές είχε πάρει ανησυχητικές διαστάσεις ειδικά στον κλάδο του αυτοκινήτου, στον οποίο οι καθυστερήσεις έφθαναν σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη και τον ένα χρόνο.
Η πρακτική αυτή είχε κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια και κορυφώθηκε το 2009, δημιουργώντας μια ωρολογιακή βόμβα στους ισολογισμούς των ασφαλιστικών εταιρειών.
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετές εταιρείες του κλάδου αυτοκινήτου που εμφανίζουν έλλειμμα, αλλά και για μεγάλες εταιρείες, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον κλάδο αστικής ευθύνης.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, το 2009 οι οφειλές του δικτύου ανήλθαν στα 990,3 εκατ. ευρώ, ενώ στα 169,3 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι οφειλές που είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες.
Το θέμα αποκαλύφθηκε όταν οι επόπτες που είχαν αναλάβει την εκκαθάριση της ΑΣΠΙΣ – ΠΡΟΝΟΙΑ, διαπίστωσαν ότι 50 εκατ. ευρώ δεν αποδόθηκαν ποτέ.
newscode
Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσο δωσίλογος ήταν τελικά ο Τσολάκογλου;

Γεώργιος Τσολάκογλου, στρατηγός, δωσίλογος, κυβέρνηση, δοσίλογος, Κάιρο, Κρήτη,

Γραμμή Μεταξά 6 Απριλίου 1941. Στις 05:15 τα γερμανικά στρατεύματα αρχίζουν να σφυροκοπούν την αμυντική γραμμή- η επιχείρηση «Μαρίτα» έχει ξεκινήσει. Οι Έλληνες αντιστέκονται επί τρεις ημέρες. Στις 9 Απριλίου οι Γερμανοί μπαίνουν στη Θεσσαλονίκη. Κάπως έτσι ξεκινούσε 71 χρόνια πριν η σκοτεινή για την Ελλάδα περίοδος της τριπλής Κατοχής.
Το πρωί της 10ης Απριλίου οι γερμανικές δυνάμεις παρατάσσονται μπροστά στο οχυρό Παληουριώνες. Δεν πρόκειται για παράταξη μάχης αλλά για απόδοση τιμών. Σε ποιους; Στους «ηττημένους» Έλληνες.
Ο Έλληνας διοικητής του οχυρού Ταγματάρχης Χατζηγεωργίου καλείται να επιθεωρήσει τις γερμανικές δυνάμεις και η γερμανική σημαία υψώνεται μόνο όταν έχει φύγει και ο τελευταίος Έλληνας στρατιώτης. Το ίδιο θα συμβεί στα οχυρά Ρούπελ, Λίσσε, Περιθώρι, Εχίνος, Νυμφαία, Ιστίμπεη και Κελκαγιά. Η φρουρά του στηρίγματος Ρουπέσκο συνεχίζει να πολεμάει μόνη της και το βράδυ διαφεύγει ανάμεσα από τους Γερμανούς, αθέατη!
Οι Γερμανοί επιτρέπουν στους αξιωματικούς του ελληνικού στρατού να μην παραδώσουν τα ξίφη τους και οι στρατιώτες αφήνονται ελεύθεροι. Συνολικός απολογισμός; Οι Γερμανοί χάνουν 555 νεκρούς, 2134 τραυματίες και 170 αγνοούμενους. Οι Έλληνες έχουν 1000 νεκρούς και τραυματίες μαζί.
Στις 13 Απριλίου οι ελληνικές δυνάμεις υποχωρούν από τα αλβανικά εδάφη προς το εσωτερικό της Ελλάδας. Πέντε μέρες αργότερα ξεσπάει η μάχη μεταξύ αρκετών ελληνικών μονάδων και της ταξιαρχίας των SS «Adolf Hitler», στην περιοχή των Γρεβενών.
Διοικητής των ελληνικών δυνάμεων στην Αλβανία είναι ο στρατηγός ο Γεώργιος Τσολάκογλου. Συνειδητοποιώντας την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική άμυνα, προσφέρεται να παραδώσει το στρατό του, ο οποίος αποτελείται από δεκατέσσερις μεραρχίες.
Έκτοτε το όνομα του θα γίνει ταυτόσημο με τον δωσιλογισμό καθώς ο στρατηγός στις 29 Απριλίου θα ορκιστεί πρωθυπουργός της κατεχόμενης Ελλάδας. Ωστόσο πόσο αληθής είναι ο ισχυρισμός ότι ο Τσολάκογλου ήταν δωσίλογος;
Σε ότι αφορά την παράδοση του Στρατού, ο ιστορικός του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου Τζον Κήγκαν (John Keegan) γράφει ότι ο Τσολάκογλου «ήταν τόσο αποφασισμένος […] να αρνηθεί στους Ιταλούς την ικανοποίηση μίας νίκης που δεν κέρδισαν ώστε […] ξεκίνησε συζητήσεις, χωρίς να έχει τέτοια διαταγή, με τον διοικητή της γερμανικής μεραρχίας των SS, Ζεπ Ντίντριχ (Sepp Dietrich), ώστε να κανονίσει η παράδοση να γίνει μόνο στους Γερμανούς».
Υπό τις αυστηρές διαταγές του Χίτλερ οι διαπραγματεύσεις παρέμειναν κρυφές από τους Ιταλούς και η παράδοση έγινε δεκτή. Μάλιστα ο Μουσολίνι εξοργίστηκε τόσο που διέταξε αντεπιθέσεις εναντίον των ελληνικών δυνάμεων, οι οποίες αποκρούστηκαν. Χρειάστηκε προσωπική παρέμβαση του Μουσολίνι προς τον Χίτλερ ώστε να επιτευχθεί μία ανακωχή στην οποία περιλαμβανόταν και η Ιταλία στις 23 Απριλίου 1941.
Επιπλέον, το βιβλίο «Οι Γερμανικές Εκστρατείες στα Βαλκάνια (Άνοιξη 1941)» το οποίο απηχεί τις γερμανικές απόψεις και στηρίζεται στα γερμανικά έγγραφα, αναφέρει για την παράδοση του ελληνικού στρατού:
«Ο Έλληνας Διοικητής, αντιλαμβανόμενος την απελπιστική κατάσταση, πρότεινε την παράδοση της ελληνικής Στρατιάς που αριθμούσε δεκατέσσερις Μεραρχίες. Μετά από σύντομες διαπραγματεύσεις, οι οποίες σύμφωνα με αυστηρές εντολές του Χίτλερ κρατήθηκαν μυστικές από τους Ιταλούς, η παράδοση έγινε δεκτή με τιμητικούς όρους για τους ηττημένους. Σε αναγνώριση της ανδρείας με την οποία οι Έλληνες στρατιώτες είχαν πολεμήσει, επι-τράπηκε στους Αξιωματικούς να κρατήσουν τα περίστροφα τους, ενώ τους οπλίτες δεν τους μεταχειρίστηκαν σαν αιχμαλώτους πολέμου και τους άφησαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους μετά την αποστράτευση των Μονάδων τους.
Για λόγους γοήτρου, ο Μουσσολίνι επέμεινε η παράδοση των Ελλήνων να γίνει εκτός των Γερμανών και προς τους Ιταλούς. Οι εχθροπραξίες μεταξύ Ελλήνων και Ιταλών συνεχίστηκαν για δυο ακόμη ημέρες και στις 23 Απριλίου, ο Έλληνας Διοικητής υπέγραψε νέα συνθήκη παραδόσεως η οποία συμπεριλάμβανε και τους Ιταλούς.»
Παραβίασε τις εντολές ή έσωσε τον στρατό;
Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε, ότι μπορεί ο Τσολάκογλου να παραβίασε τις εντολές του Παπάγου ωστόσο από ιστορικής πλευρά θα ήταν εξαιρετικά βεβιασμένο να του αποδοθεί ο όρος «δωσίλογος» καθώς πρέπει να ληφθούν υπόψιν κάποια ιστορικά δεδομένα.
Το πρώτο και θεμελιώδες είναι ότι ο ελληνικός στρατός ήταν ένα νικηφόρος στρατός στα βουνά της Αλβανίας. Την τιμή αυτού του στρατεύματος κλήθηκε να σώσει ο Τσολάκογλου, τη στιγμή μάλιστα που η πολιτική ηγεσία αναχωρούσε για την Κρήτη και από εκεί για την Αίγυπτο.
Επιπλέον όπως προκύπτει από την ιστορική έρευνα ο Τσολάκογλου δεν κινήθηκε αυτοβούλως άλλα είχε έρθει σε συνεννόηση με τον διοικητή του Α΄ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγο Παναγιώτη Δεμέστιχα και του Β΄ Σώματος, αντιστράτηγο Γεώργιο Μπάκο πριν προχωρήσει στη συνθηκολόγηση.
Η κίνηση αυτή όσο και αν πληγώνει το γόητρο του «αήττητου στρατού» εντούτοις, λειτούργησε με τρόπο σωτήριο για τους 300.000 απλούς στρατιώτες οι οποίοι μπόρεσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και όχι να συλληφθούν ως αιχμάλωτοι πολέμου καταλήγωντας πιθανώς στο εξωτερικό.
Μετά την πτώση της Κρήτης ο βασιλιάς Γεώργιος Β' και η κυβέρνηση έφυγαν για τη Μέση Ανατολή προκειμένου να «συνεχίσουν τον αγώνα». Η κίνηση αυτή βρίθει συμβολισμών καθώς έδινε το στίγμα ότι το έθνος παραμένει «εμπόλεμο» και δεν συνθηκολογεί με τον αντίπαλο. Ωστόσο εγκαταλείποντας την Ελλάδα η ηγεσία άφηνε πίσω της ένα λαό, ο οποίος καλούταν να επιβιώσει σε πολύ δύσκολες συνθήκες.
Ο πολιτικός κόσμος στήριξε την κυβέρνηση Τσολάκογλου
Την ίδια ώρα ο παλαιός πολιτικός κόσμος με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν δυσαρεστήθηκε καθόλου με το σχηματισμό της κυβέρνησης Τσολάκογλου την οποία αντιλαμβανόταν ως «κυβέρνηση εθνικής ανάγκης» (Ελεύθερον Βήμα 08/05/1941).
Ο ιστορικός Προκόπης Παπαστράτης σημειώνει πως «το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή η πολιτική ηγεσία σε όλη τη διάρκεια της κατοχής είναι πως θα επανέλθει στο πολιτικό προσκήνιο μετά την απελευθέρωση….Έτσι η αστική πολιτική ηγεσία απέχει συνειδητά σε όλη τη διάρκεια της περιόδου αυτής από δραστηριότητες που θα την εξέθεταν στις αρχές κατοχής και μετατρέπεται σε ουδέτερο παρατηρητή. Αυτή η στάση δεν ήταν τυχαία. Η συμπεριφορά του «πολιτικού κόσμου» αντανακλούσε τη στάση μιας ολόκληρης κοινωνικής τάξης».
Στις 29 Απριλίου του 1941 ο Τσολάκογλου, ορκίσθηκε από μόνος του στα Παλαιά Ανάκτορα χωρίς την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Χρύσανθου, που είχε αρνηθεί να τον ορκίσει, με το επιχείρημα ότι είχε ήδη ορκίσει εθνική κυβέρνηση.
Ο Τσολάκογλου παρέμεινε στη θέση του πρωθυπουργού ως τις 2 Δεκεμβρίου του 1942. Της παραίτησής του είχε προηγηθεί έντονη πίεση από τους πολιτικούς ηγέτες που βρίσκονταν στην Αίγυπτο, μεταξύ αυτών οι Καφαντάρης, Σοφούλης, Γονατάς, Μάξιμος και Πάγκαλος. Επιπλέον είχαν προηγηθεί δύο αποτυχημένες διαπραγματεύσεις με τους Γερμανούς και τους Ιταλούς τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 1942 με θέμα τα δημοσιονομικά.
Κατά την πρωθυπουργία του, προσπάθησε να διατηρήσει τη δραχμή ως κατοχικό νόμισμα, ωστόσο η δέσμευσή του από τους Ναζί οδήγησε σε αλλεπάλληλες υποτιμήσεις, αύξηση των τιμών και πείνα. Για την κατάσταση εκείνη οι Γερμανοί επέρριπταν τις ευθύνες στις Ιταλικές αρχές οι οποίοι πράγματι δεν έκαναν τίποτε για να προλάβουν τις οικονομικές εξελίξεις.
«Ευρέθην αντιμέτωπος ιστορικού διλήμματος...»
Ο ίδιος ο Τσολάκογλου δε φαίνεται να μετάνιωσε για τις κινήσεις του τον Απρίλιο του '41. Στα απομνημονεύματα του γράφει μεταξύ άλλων πως «Ευρέθην αντιμέτωπος ιστορικού διλήμματος : Ή ν' αφήσω να συνεχισθή ο αγών και να γίνη ολοκαύτωμα, ή υπείκων εις τας παρακλήσεις όλων των ηγητόρων του στρατού ν' αναλάβω την πρωτοβουλίαν της συνθηκολογήσεως... "Τολμήσας" δεν υπελόγισα ευθύνας... Μέχρι σήμερον δεν μετενόησα δια το τόλμημά μου. Τουναντίον αισθάνομαι υπερηφάνειαν.»
Δωσίλογος ή κάποιος που κλήθηκε να πάρει στις πλάτες του την τύχη ενός λαού; Η ιστορική επιστήμη μπορεί να δικαιώσει τον Γεώργιο Τσολάκογλου, ωστόσο στην ιστορική μνήμη του λαού το όνομα του στρατηγού έγινε συνώνυμο της συνεργασίας με τις δυνάμεις του Άξονα. Πολλοί υποστηρίζουν πως έπρεπε να ακολουθήσει το παράδειγμα του πρωθυπουργού Αλέξανδρου Κορυζή ο οποίος λίγο πριν την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα αυτοκτόνησε προκειμένου να μην παραδόσει τη χώρα. Ο Τσολάκογλου αντίθετα αντέτεινε πως «παρέδωσε το κράτος ελληνικό». Τα συμπεράσματα δικά σας...
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με 160 βουλευτές έχει ζητήσει η Τρόικα

Συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ με 160 βουλευτές έχει ζητήσει η Τρόικα

Κατά τη δραματική συνεδρίαση του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, όπου επρόκειτο να συζητηθεί η απελευθέρωση της δόσης για τη δεύτερη δανειακή σύμβαση, η Tρόικα δεν αρκέστηκε στην παρουσία του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και διεμήνυσε στον Ελληνα πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο να παραβρεθεί αυτοπροσώπως. «Αν δεν έρθεις δεν συζητάμε το ελληνικό θέμα», ήταν το σαφές μήνυμα που εστάλη στο Μαξίμου.
Πράγματι, ο κ. Παπαδήμος πήγε στις Βρυξέλλες και κατά την δραματική συνεδρίαση που κράτησε μέχρι τα χαράματα, ο στόχος επετεύχθη. Κατά την διάρκεια των διαβουλεύσεων οι τροϊκανοί δεν έθεσαν θέμα εκλογών, καθώς φάνηκε να εκτιμούν ότι είναι αναπόφευκτες.
Ωστόσο, γνωρίζοντας τα δραματικά χαμηλά ποσοστά που λαμβάνουν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στις δημοσκοπήσεις, επέστησαν -σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr- την προσοχή στον Ελληνα πρωθυπουργό για το μετεκλογικό σκηνικό.
«Πολιτικό θέμα δεν έβαλαν, αλλά έθεσαν ζήτημα μετεκλογικής ισχυρής πλειοψηφίας τουλάχιστον 160 βουλευτών από τα δύο μεγάλα κόμματα» είπε σε συνεργάτες του, επιστρέφοντας στην Αθήνα ο κ. Παπαδήμος.
Με άλλα λόγια, η Τρόικα για να νιώθει ασφαλής ότι θα αποπληρωθούν τα χρήματα που δανείζει στην Ελλάδα, θέλει ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. να συγκυβερνήσουν με το όριο ασφαλείας των 160 βουλευτών, ώστε να απαλειφθεί και ο κίνδυνος... ανεξαρτητοποιήσεων.
Αλλωστε, ακριβώς λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, έχει επιβάλλει την εκταμίευση των δόσεων ανά μήνα και αναλόγως των κινήσεων που θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση...
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο! Είχε κλειδωμένη στο σπίτι και βίαζε για 2,5 χρόνια την ίδια του την κόρη!

κόρη, πατέρας, αστυνομία, Κόρινθος, Σοφικό Κορινθίας, αλβανική καταγωγή, βιασμός

Σοκ και αποτροπιασμός επικρατεί στην Κόρινθο από την υπόθεση του κατ' εξακολούθηση βιασμού μίας νεαρής κοπέλας, από τον ίδιο της τον πατέρα για σχεδόν 2,5 χρόνια!
Το τραγικό αυτό περιστατικό, συνέβαινε στο Σοφικό Κορινθίας, και καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από το ίδιο το θύμα, την 18χρονη κοπέλα που βρήκε το θάρρος και το έσκασε από το σπίτι της. Μετά την καταγγελία, η αστυνομία συνέλαβε τον 50χρονο άνδρα.
Όπως μεταδίδει το thebest.gr, ο πα-τέρας συνελήφθη από άνδρες της ασφάλειας Κορίνθου. Τραγική ήταν και η εξιστόρηση του δράματος από την 18χρονη κοπέλα στους αστυνομικούς, που ζούσε έναν πραγματικό εφιάλτη στο ίδιο της το σπίτι.
Ο υποδιευθυντής της αστυνομίας, ο Χ. Οικονομόπουλος μας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο 50χρονος πατέρας, αλβανικής καταγωγής, ασελγούσε για δύο χρόνια πάνω στην 18χρονη κόρη του στο σπίτι που διέμεναν στο Σοφικό Κορινθίας.
Η κοπέλα ήταν κλειδωμένη και δεν μπορούσε να βγει έξω. Χθες κατάφερε και το «έσκασε» και ήρθε στην αστυνομία να καταγγείλει το περιστατικό. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη χθες το βράδυ και σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Κορίνθου. Η μητέρα έβλεπε αυτή την κατάσταση και δεν μιλούσε καθώς φοβόταν τις απειλές του συζύγου της».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ