Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

«Μας έλεγαν όταν υποταχθείτε θα νικήσετε» - Tα λόγια και η εικόνα, που κάνουν το γύρο του Facebook


Μια εικόνα και πάνω της τυπωμένοι, στίχοι από το ποίημα «Σκουριά και Aρμύρα», που εκδόθηκε το 1989, του Γιώργου Σεφέρη, κάνει το γύρο του Facebook τις τελευταίες ώρες.
Με ένα μήνυμα: Να μην κατεβάσουμε το κεφάλι, να μην εγκαταλείψουμε την προσπάθεια…
Δείτε το



«Mας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχθείτε.
Yποταχθήκαμε και βρήκαμε τη στάχτη.
Mας έλεγαν θα νικήσετε όταν αγαπήσετε.
Aγαπήσαμε και βρήκαμε τη στάχτη.
Mας έλεγαν θα νικήσετε όταν εγκαταλείψετε τη ζωή σας.
Bρήκαμε τη στάχτη.
Mένει να ξαναβρούμε τη ζωή μας
Tώρα που δεν έχουμε πια τίποτα»

Γιώργος Σεφέρης
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Συμπλοκές Χρυσαυγιτών και αριστεριστών με λοστούς και καδρόνια




Συμπλοκές μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και αντιεξουσιαστών και αριστεριστών, έγιναν λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Πέμπτης στη Λιβαδειά, ενώ και άλλα επεισόδια απειλήθηκαν νωρίτερα στη Θήβα.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία μέλη της Χρυσής Αυγής μοίραζαν φυλλάδια στη Λιβαδειά όταν δέχτηκαν επίθεση, αρχικά φραστική που εξελίχθηκε σε συμπλοκή, από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.
Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βάζοντας τέλος στα επεισόδια, ενώ έκαναν 26 προσαγωγές και συγκεκριμένα προσήχθησαν 13 μέλη της Χρυσής Αυγής και 13 από τις αντίπαλες ομάδες.
Μια κοπέλα, μέλος της Χρυσής Αυγής που ήταν μεταξύ των προσαχθέντων, απειλούσε με μήνυση για σωματικές βλάβες γιατί έχει τραυματιστεί, χωρίς όμως να χρειαστεί να μεταβεί σε νοσοκομείο.
Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από την αστυνομία.
Σημειώνεται ότι η Χρυσή Αυγή είχε προαναγγείλει την διανομή προεκλογικών φυλλαδίων, τόσο στη Λιβαδειά όσο και στη Θήβα. Στη Θήβα γύρω στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης υπήρξε αντιπαράθεση και πάλι μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και ατόμων που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και την εξωκοινοβουλευτική αριστερά, αλλά το επεισόδιο δεν πήρε έκταση.
 Ελεύθεροι αφέθηκαν, λίγο πριν τα μεσάνυχτα,  από την Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας, με απόφαση του εισαγγελέα, οι συλληφθέντες των επεισοδίων στο κέντρο της Λιβαδειάς.





Συμπλοκή οπαδών της Χρυσής Αυγής με ομάδα αριστερών στη Λιβαδειά

φωτο απο starlamias,tabloid.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Sou Lee...είπε...



Μέσα ο Άκης.
Έρχεται ο Ψωμιάδης.

Ρε λες πριν την 6η Μαϊου
να πιάσουν τον Παλαιοκώστα

10 Γελοιογραφίες του Sou Lee ...περισσότερα εδώ

Διαβάστε Περισσότερα »

Spiegel: Κάποτε μας κορόϊδευαν οι Έλληνες που αγοράζαμε μια φέτα καρπούζι

Spiegel: Κάποτε μας κορόϊδευαν οι Έλληνες που αγοράζαμε μια φέτα καρπούζι

«Βάλτε μου μια φέτα καρπούζι και τέσσερις ντομάτες». Με αυτό τον τρόπο κάνουν σήμερα τα ψώνια τους οι Έλληνες που κάποτε κορόϊδευαν τους Γερμανούς σημειώνει σε ειρωνικό δημοσίευμα του το Γερμανικό περιοδικό Spiegel.
Σύμφωνα με το περιοδικό στην Ελλάδα έβλεπαν ως... ανέκδοτο τις αγορές των Γερμανών!
Αυτά όμως ίσχυαν προ της κρίσης. Πλέον στα νοικοκυριά τέσσερις ντομάτες έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία από τα δύο κιλά ντομάτες, αφού στη δεύτερη περίπτωση οι περισσότερες κατέληγαν στα... σκουπίδια.
Όπως γράφει το Spiegel η κατανάλωση έγινε η κύρια πηγή της αυτοεκτίμησης για τους Έλληνες, οι οποίοι ωθούμενοι από τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ ακολούθησαν ένα συγκεκριμένο μοντέλο κατανάλωσης. Η τάση αυτή συνεχίστηκε με την εισροή των κονδυλίων της ΕΕ για τη συνοχή.
Πώς άλλαξαν οι καιροί; «Η κατανάλωση έπεσε από το βάθρο της λόγω της κρίσης και όλο και περισσότεροι Έλληνες καταλαβαίνουν την αξία της γερμανικής λιτότητας. Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, πάνω από οκτώ στους 10 Έλληνες έχουν περικόψει δαπάνες και στράφηκαν προς φθηνότερα προϊόντα.
Οι ταβέρνες είναι άδειες το Σάββατο βράδυ, όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν ξύλα για θέρμανση, οι πωλήσεις αυτοκινήτων έχουν συρρικνωθεί δραματικά και καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια που έχουν αστρονομικές τιμές (6 ευρώ για ένα φλιτζάνι καφέ), προσφέρουν τώρα «happy hours» γράφει το περιοδικό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά είναι τα μέτρα για μετά τις εκλογές που κρύβουν από το λαό!Θα ψηφίσει πάλι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ο Έλληνας?

 Αυτά είναι τα μέτρα για μετά τις εκλογές που κρύβουν από το λαό… Τα πιο πολλά από αυτά τα έχει διαρρεύσει η Τρόικα είτε επίσημα είτε ανεπίσημα για να τα εμπεδώσει ο κόσμος! Άλλωστε δηλώνουν όπου βρεθούν και όπου σταθούν ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν υπογράψει και έχουν δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσουν πλήρως το Μνημόνιο 2 αλλά και τα όποια Μεσοπρόθεσμα προκύψουν.
Δείτε τα αναλυτικά: - Κατάργηση 13-14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα - Νέα μείωση του βασικού μισθού σε επίπεδα Βουλγαρίας στα 200€ καθαρά, μαζί με όποιες μειώσεις επιφέρει σε μισθούς, επιδόματα ανεργίας κλπ.! - Νέα μείωση βασικών και επικουρικών συντάξεων - Μείωση κατά 10 ημέρες της ετήσιας αδείας - Μείωση των προσαυξήσεων (από 75% σε 50% ή και 25%) με τις οποίες αμείβεται η απασχόληση σε Κυριακές και αργίες. - Πλέον ευέλικτες σχέσεις εργασίας , κατάργηση συμβάσεων και δικαιωμάτων - Άμεση απόλυση 50 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων το 2012. 200.000 απολύσεις σε βάθος τριετίας - Σταδιακή κατάργηση του ΕΦΑΠΑΞ στο δημόσιο τομέα – Άμεση περικοπή 30% αναδρομικά - Σταδιακή κατάργηση της αποζημίωσης στον ιδιωτικό τομέα είτε από απόλυση είτε από σύνταξη. - Πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των ειδικών καθεστώτων φορολόγησης. Προβλέπεται κατάργηση των εκπτώσεων φόρου όπως για τόκους στεγαστικών δανείων α΄κατοικίας, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις, νοσήλια ή και ασφαλιστικές εισφορές. - Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 6,5% σε 13% - Κατάργηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά - Υπαγωγή των αγροτών σε ΦΠΑ - Νέος ειδικός φόρος κατανάλωσης σε ποτά/τσιγάρα - Νέα αύξηση τέλους ταξινόμησης σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα - Νέα αύξηση τελών κυκλοφορίας - Επιπλέον μείωση ή κατάργηση του αφορολόγητου ορίου - Αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ακινήτων κάθε χρόνο - Εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης - Άρση της απαγόρευσης της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας λόγω χρεών - Μονιμοποίηση του έκτακτου φόρου ακινήτων μέσω της ΔΕΗ και ενοποίηση όλων των φόρων επί της ακίνητης περιουσίας, σε μόλις δύο: σε ένα φόρο θα ενωθούν οι 33 φόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε άλλον έναν όλο οι φόροι του κράτους. - Φόρος ιδιοκατοίκησης (Ουσιαστικά θα είναι ένα είδος ενοικίου για όσους μένουν σε δικά τους σπίτια) - Κατάργηση της μισθοδοσίας του Κλήρου - Χαράτσια εφορίας ακριβώς μετά τις εκλογές: (Φόρος εισοδήματος, Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, Τέλος επιτηδεύματος, ΕΤΑΚ 2009, Έκτακτη εισφορά ακινήτων, ΦΑΠ 2010, ΦΑΠ 2011, Ειδικό τέλος ακινήτων (χαράτσι) για το 2012) - Ιδιώτες φοροεισπράκτορες - Πλήρες ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας ακόμη και στην… Τουρκία! Οι Έλληνες δεν θα μπορούν πλέον να πουν ότι δεν ήξεραν. Οι Έλληνες δεν θα μπορούν πλέον να πουν ότι παραπλανήθηκαν από τις γνωστές ψεύτικες προεκλογικές δεσμεύσεις περί επαναδιαπραγμάτευσης, αυτοδύναμης Ελλάδας και άλλες τέτοιες μπαρούφες. Ο πρόεδρος του Eurogroup Γιούνκερ που αποχωρεί από το αξιωμά του, δήλωσε σε συνομιλητές του πως φοβάται την εξέγερση των Ελλήνων, αφού καμία κοινωνία δεν θα μπορούσε να δεχθεί το νέο τσουνάμι μέτρων που έρχεται με αρχή τον Ιούνιο. Πηγαίνετε να τους ξαναψηφίσετε. Είστε πια άξιοι της μοίρας σας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ Ε.Π.Α.Μ. ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Ενσωματωμένη εικόνα 1
                           

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
1. ΝΕΟΧΩΡΙΤΗ ΜΑΡΙΑ TOY ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ
2. ΝΤΕΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ TOY ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
1.      ΚΑΡΑΜΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ TOY ΘΩΜΑ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΦΩΚΙΔΟΣ
1.      ΜΑΡΚΑΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ TOY ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
1.      ΣΚΟΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ TOY ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ
1. ΔΕΔΕΣ ΙΩΑΝΝΗΣ TOY ΑΝΤΩΝΙΟΥ
2. ΣΟΪΛΕΜΕΖΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ TOY ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
3. ΣΟΥΦΛΕΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ TOY ΔΟΥΚΑ
4. ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ TOY ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Λιβαδειά την Πρωτομαγιά ο Μ. Γλέζος


Στη Λιβαδειά την Πρωτομαγιά ο Μ. Γλέζος
Το     Διοικητικό  Συμβούλιο  του  Εργατοϋπαλληλικού  Κέντρου Επαρχίας  Λιβαδειάς σας  προσκαλεί   να  παρευρεθείτε  στην  Απεργιακή  Συγκέντρωση  την Τρίτη  1η  ΜΑΗ  2012  ώρα  10.00΄ π.μ.  στο   Εργατικό  Κέντρο Λιβαδειάς, για να τιμήσουμε μαζί  την  ΕΡΓΑΤΙΚΗ   ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.
Στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή μας Συγκέντρωση θα παρευρίσκεται  και ο Μανώλης Γλέζος.
ΟΛΟΙ στην Απεργιακή Συγκέντρωση την Τρίτη  1η  ΜΑΗ  2012  και  ώρα 10.00΄το πρωί στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
                           ΖΗΤΩ  Η  ΕΡΓΑΤΙΚΗ   ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΘΑΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
tabloid.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγόρι-"χελώνα" στην Κολομβία! Σοκαριστικές φωτογραφίες







alt Υπέφερε από μία σπάνια πάθηση που αποκαλείται συγγενής μελανοκυτταρικός σπίλος. Ολόκληρη η πλάτη του ήταν καλυμμένη από μία ελιά, που έμοιαζε με καβούκι χελώνας, με αποτέλεσμα να τον αποκαλούν αγόρι-χελώνα. Οι συγχωριανοί του δεν τον αποδέχθηκαν ποτέ.


Μάλιστα, «εξοστράκισαν» την οικογένειά του γιατί έλεγαν ότι τους έχει αγγίξει η δύναμη του κακού, τους κατηγορούσαν ότι η σύλληψη του παιδιού έγινε σε έκλειψη και γι' αυτό δεν άφηναν το παιδί να βαπτιστεί ούτε να πάει σχολείο. Ο όγκος που έφερε το παιδί στην πλάτη υπήρχε κίνδυνος να μετατραπεί σε κακοήθη αλλά η μητέρα δεν διέθετε χρήματα για την επέμβαση, αναφέρει το real.gr.

alt
«Θέλω να μεγαλώσω αλλά η ελιά δεν με αφήνει», έλεγε ο μικρός Didier. Ωστόσο, οι ευχές του εισακούστηκαν όταν ένας Βρετανός χειρουργός άκουσε την έκκλησή του. Ανέλαβε να τον εγχειρήσει δωρεάν και να του προσφέρει την ευκαιρία για μια νέα ζωή.

alt
alt
Ο Neil Bulstrode πέταξε μέχρι την Μπογκοτά όπου με ομάδα χειρουργών υπέβαλαν το αγόρι στην επέμβαση, ενώ ακολούθησε σειρά πολύπλοκων επεμβάσεων για την αποκατάσταση του δέρματος του σώματός του.

alt
Όπως τόνισε μετά, το σώμα του παιδιού ήταν καλυμμένο κατά τα ¾ και ήταν η χειρότερη υπόθεση που είχε συναντήσει. Ετησίως, εγχειρίζει περίπου 40 ανάλογα περιστατικά.

alt

oiprionatoi
Διαβάστε Περισσότερα »

Πόρισμα-φωτιά του ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή από την Carrefour-Μαρινόπουλος


Βαριές κατηγορίες κατά της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, Carrefour-Μαρινόπουλος, περιέχει το πόρισμα που συνέταξε το ΣΔΟΕ στο οποίο γίνεται αναφορα για εμπλοκή της εταιρείας σε κύκλωμα εικονικών τιμολογίων με στόχο να μην αποδίδει ΦΠΑ.

Στο πολυσέλιδο πόρισμα-καταπέλτη της Υπηρεσίας Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων, αποκαλύπτεται ένα δαιδαλώδες σύστημα που είχε στηθεί με κέντρο την την εταιρία Orbitcom, με τελικό στόχο την αποφυγή καταβολής του ΦΠΑ.

Η απάτη είχε...

τη μορφή «καρουζέλ», δηλαδή βασιζόταν αφ' ενός σε συναλλαγές μέσα στο ίδιο κράτος-μέλος της Ε.Ε. (εν προκειμένω η Ελλάδα όπου χρεωνόταν ο ΦΠΑ) και αφ' ετέρου σε εικονικές ενδοκοινοτικές συναλλαγές ανάμεσα σε εταιρείες, όπου χρεώνεται ΦΠΑ. Η έρευνα, σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ, κατέληξε ότι μία από τις εταιρείες στις οποίες κατέληγε το καρουζέλ είναι η Carrefour-Μαρινόπουλος.

Το πόρισμα αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Μια από τις επιχειρήσεις προς τις οποίες εξέδιδε η «Orbicom ΑΕ» τα εν λόγω εικονικά τιμολόγια είναι και η Καρφούρ-Μαρινόπουλος στις χρήσεις 2007-2008 με συνολικές πωλήσεις καθαρής αξίας 894.421,81 ευρώ πλέον ΦΠΑ 169.940,28 ευρώ....

Από την επεξεργασία των κατασχεθέντων στοιχείων και την συσχέτισή τους με την υπόθεση Καρουζέλ, όπως αυτό έχει καταγραφεί με την παρούσα έκθεση, διαπιστώνεται ότι όλα τα φορολογικά στοιχεία διακίνησης και αξίας που έλαβε η Καρφούρ-Μαρινόπουλος από την Orbicom για τη φερόμενη αγορά εμπορευμάτων που η συγκεκριμένη εταιρεία φέρεται να έχει αγοράσει από τις εταιρείες (παρατίθενται οι επωνυμίες 4 εταιρειών)... είναι εικονικά κατά την έννοια του άρθρου 19 παρ.4 του ν.2523/97, αφού ουσιαστικά πρόκειται για ανύπαρκτες πωλήσεις αφού η «Orbicom» ποτέ δεν είχε τα εμπορεύματα αυτά ώστε στη συνέχεια να τα διαθέσει σε άλλες επιχειρήσεις και στη συγκεκριμένη περίπτωση στην Καρφούρ Μαρινόπουλος».

Συνολικά, η Carrefour εμπλέκεται σε 41 εικονικά τιμολόγια.

Carrefour: Δεν υπάρχει αδίκημα

Από την πλευρά της, η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Ελλάδας κατέθεσε έγγραφες εξηγήσεις στο ΣΔΟΕ, με τις οποίες απορρίπτει τις κατηγορίες. Όπως υποστηρίζει, οι 41 συναλλαγές έγιναν, όμως δεν υπάρχει τίποτε παράνομο, καθώς ο προμηθευτής παρέδωσε τα εμπορεύματα (ηλεκτρικά είδη) και πληρώθηκε για αυτά με δίγραμμες επιταγές, ενώ τα είδη πουλήθηκαν κανονικά από τα σούπερ μάρκετ.

«Ο ετήσιος τζίρος της εταιρείας για καθένα από τα έτη 2007 και 2008 ανήλθε σε ποσό ευρώ μεγαλύτερο των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ ώστε το σύνολο της αξίας των υπό έλεγχο τιμολογίων (και συναλλαγών), εκ ποσού 1 εκατομμυρίου ευρώ να ανέρχεται μόλις σε ποσοστό 0,5 τοις χιλίοις επί του συνόλου των ετήσιων αποτελεσμάτων μας....Το ύψος του συνολικού ποσού των ληφθέντων από την εταιρία μας τιμολογίων σε σύγκριση με τον ετήσιο τζίρο μας, αποδεικνύει περίτρανα ότι ουδεμία ανάμειξη θα μπορούσε να έχει αλλά και ουδεμία γνώση , ακόμη και στην υποθετική περίπτωση που ήθελε κριθεί ότι τα εν λόγω τιμολόγια ήταν εικονικά ως προς το πρόσωπο του εκδότη , το οποίο και σε αυτό το σημείο αρνούμαστε πλήρως» λέει χαρακτηριστικά η εταιρεία στις εξηγήσεις που κατέθεσε.

Ποια είναι η Orbitcom

Στο πόρισμα του ΣΔΟΕ, η εταιρεία-κλειδί είναι η Orbicom η οποία δεν βρίσκεται σε λειτουργία (υφίσταται μόνο ως νομικό πρόσωπο). Ήδη σε βάρος της οι ελληνικές αρχές έχουν επιβάλλει χρηματικές και νομικές ποινές, ενώ η φοροδιαφυγή εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου υπολογίζεται πως ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την έκθεση που συντάχθηκε για την υπόθεση, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην Orbicom εντοπίστηκαν σοβαρότατες παρατυπίες στη καταβολή ΦΠΑ μεταξύ των χωρών από τις οποίες πραγματοποιούσε αγορές και εν συνεχεία στην εισαγωγή των προϊόντων αυτών στην Ελλάδα. 

Πρόκειται, αναφέρουν γνώστες της υπόθεσης, για μια κλασική απάτη τύπου "Καρουζέλ ΦΠΑ" (Missing trader Intra-Community fraud- Carousel fraud), δηλαδή συναλλαγές μέσα σε ένα κράτος μέλος (στις οποίες χρεώνεται ο ΦΠΑ) που συνδυάζονται με εικονικές ενδοκοινοτικές συναλλαγές (στις οποίες δεν χρεώνεται ΦΠΑ μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών). Ως μέρος του σχεδίου, μια τουλάχιστον επιχείρηση από όσες εμπλέκονται «εξαφανίζεται» και δεν αποδίδει το ΦΠΑ που εισέπραξε, ενώ από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις που μετέχουν στην αλυσίδα της απάτης εκπίπτουν πλασματικά ποσά του ΦΠΑ εισροών ή λαμβάνουν επιστροφές ΦΠΑ.

Με την απάτη τύπου «Καρουσέλ» τα προϊόντα της εταιρείας - κυρίως κινητά τηλέφωνα, εξαρτήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, τηλεοράσεις - "κυκλοφορούσαν" από το ένα κράτος στο άλλο χωρίς να καταλήξουν σε κάποιο χρήστη για να βρεθούν υπερτιμολογημένα στην Ελλάδα. Με το τρόπο αυτό εμφάνιζαν υψηλή αξία αγορών και κόστος πωληθέντων, ενώ περιορίζονταν η τελική φορολογική τους επιβάρυνση.
capital.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξανά στο τρέξιμο οι συνταξιούχοι: Από 2 Ιουλίου η καταγραφή της φυσικής παρουσίας τους!!

Θα διαρκέσει μέχρι 28 Σεπτεμβρίου 


Από τις 2 Ιουλίου έως και τις 28 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί η ετήσια καταγραφή της φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων, που διαμένουν στην Ελλάδα, όπως γνωστοποίησε η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚ: Θάβουν ζωντανό άνδρα στη Συρία video

ΣΟΚ: Θάβουν ζωντανό άνδρα στη Συρία
Είναι από τις πιο συγκλονιστικές εικόνες που έχουν φτάσει από τη Συρία εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο που συνεχίζεται η αιματηρή καταστολή από το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ. 
Μέχρι στιγμής η γνησιότητά του δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή, ωστόσο η εικόνα είναι σοκαριστική: ένας άνδρας θάβεται ζωντανός από ομάδα στρατιωτών που πρόσκεινται, σύμφωνα με το βίντεο στον πρόεδρο Άσαντ. 
Το θύμα κατηγορείται πως πιάστηκε να κρατά κάμερα για να τραβήξει τις δυνάμεις του Άσαντ και να στείλει τα πλάνα στα τηλεοπτικά δίκτυα. 
Ο άνδρας είναι θαμμένος μέχρι το λαιμό μέχρι που δίνεται η εντολή να θαφτεί πλήρως. 
«Δεν υπάρχει άλλος θεός από τον Αλλάχ», φωνάζει μέχρι που το χώμα τον καλύπτει πλήρως… 
«Πες πως δεν υπάρχει άλλος θεός από τον Μπασάρ (αλ Άσαντ), ζώο», φέρονται να του λένε οι στρατιώτες. 
Τα πρόσωπα των στρατιωτών δεν φαίνονται και παραμένει άγνωστο πώς αποκτήθηκαν τα πλάνα αυτά πριν ανεβούν στο διαδίκτυο. 
Δείτε το βίντεο...
Διαβάστε Περισσότερα »

Το 1540 στην υπηρεσία των αγροτών.


internetxorafiΤηλεφωνώντας στο  «1540» θα μπορούν  πολίτες αλλά κυρίως οι αγρότες να επικοινωνούν με εκπροσώπους του Υπουργείου. Ο Τετραψήφιος αριθμός αποτελεί την πλέον ολοκληρωμένη πλατφόρμα παροχής τηλεφωνικών υπηρεσιών και προσφέρει:

  1. Υπηρεσίες αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, on line διασύνδεσης με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και των εποπτευομένων φορέων του (ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ), χωρίς τη μεσολάβηση υπαλλήλου, επί 24 ώρες καθημερινά.
  2. Υπηρεσίες τηλεφωνικής εξυπηρέτησης από εκπρόσωπο του Υπουργείου (Δευτέρα – Παρασκευή από 08.00 έως 20.00 και Σάββατο από 09.00 έως 13.00).

Οι μέχρι σήμερα σημαντικότερες διαθέσιμες υπηρεσίες στο «1540» είναι:

  • Ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ
  • Καταγγελίες για προέλευση κρέατος
  • Ενημέρωση για τις παρεχόμενες ψηφιακές υπηρεσίες μέσω του internet site του Υπουργείου (www.minagric.gr)
  • Συνομιλία με εκπρόσωπο του Υπουργείου για κάθε θέμα που απασχολεί τον αγροτικό κόσμο (Υποβολή καταγγελιών, αναζήτηση πληροφοριών, καθοδήγηση για επενδύσεις κ.α.)
Σύντομα θα προστεθούν νέες Υπηρεσίες που αφορούν στην εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων με τον ΕΛΓΑ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τόσο με αυτοματοποιημένες υπηρεσίες, άμεσης απάντησης, χωρίς μεσολάβηση υπαλλήλου, όσο και με τηλεφωνική εξυπηρέτηση από ειδικευμένους εκπροσώπους του Υπουργείου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην απλότητα της χρήσης της υπηρεσίας, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα από όλους τους ενδιαφερομένους.
«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συνεχίζει να πρωτοπορεί στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών εξυπηρέτησης πολιτών. Με νέες υπηρεσίες να προστίθενται συνεχώς η υπηρεσία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης «1540»  αποτελεί ένα σύγχρονο εργαλείο στο πλευρό του πολίτη για την έγκαιρη, έγκυρη, αποτελεσματική και εύκολη εξυπηρέτηση του. Στο ΥπΑΑΤ μετασχηματίζουμε τις δυνατότητες ψηφιακής διακυβέρνησης και ψηφιακής εξυπηρέτησης πολιτών, σε πράξεις» δήλωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρωτομαγιά στην Πέτρα

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι πέθαναν τα όνειρα του Νίκου;

Ποιοι πέθαναν τα όνειρα του Νίκου;
Δεν ξέρω  αν θέλω να γράψω για την οργή που νιώθω  ή για τη θλίψη που έχω από χθες μέσα μου  όταν  έμαθα για την αυτοκτονία  του 38 χρονου λέκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Ο Νίκος Παλυβός είναι άλλο ένα θύμα της ανεργίας και της κοινωνικής  κατάρρευσης  της εποχής μας.

Της Μαρίας Γιαχνάκη

Νιώθω οργή γιατί δεν είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι είναι τόσο ανίκητοι αυτοί που μας έφτασαν εδώ…και  να δεχόμαστε παθητικά και μοιρολατρικά τη ζωή  μας. Νιώθω οργή γιατί αυτοί που μας έφτασαν εδώ τολμούν και ζητούν την ψήφο μας και την υποστήριξή μας.

Νιώθω οργή γιατί φοβάμαι ότι στο τέλος θα καταφέρουν να μας την αποσπάσουν  και μετά θα γελούν πίσω από την πλάτη μας.  Νιώθω οργή γιατί μέσα σε διάστημα λίγων μηνών ο άνεργος λέκτορας που αυτοκτόνησε απλώς μπήκε στη λίστα με τους προηγούμενους αυτόχειρες   με τα πεθαμένα όνειρα.. και κάποιοι που τον ήξεραν απλώς θα κλάψουν  σε κάποιους άλλους απλώς θα λείψει  κάποιοι από μας θα κουνήσουν απλώς το κεφάλι με θλίψη αλλά  αυτοί  που πραγματικά τον  έσπρωξαν σε αυτήν την πράξη απλώς δεν θα νιώσουν ίχνος ντροπής.

Νιώθω όμως και θλίψη γιατί ξέρω ότι θα έρθουν και οι επόμενοι. Νιώθω θλίψη γιατί ο Νίκος   μέχρι προχθές  το πρωί  σε όλη του τη ζωή μάζευε γνώσεις για να κάνει πράξη  το όνειρό της ακαδημαϊκής καριέρας. Πήρε το πτυχίο του με υποτροφία , ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή , έκανε μεταδιαδακτορικό  ερευνητικό έργο , δημοσίευσε τη δουλειά του σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά έκανε αμέτρητα μεταπτυχιακά σεμινάρια και όμως παρέμενε άνεργος .   Ήταν ένας από τους  1.100 εκλεγμένους πανεπιστημιακούς που περίμεναν ματαίως επί δύο χρόνια τον διορισμό τους . Ως τώρα όμως δήλωνε ως εξής την επαγγελματική του ταυτότητα : «Ελεύθερος  επαγγελματίας. Τύποις. Κατ ουσίαν  άνεργος με μπλοκάκι .»

Η θηλιά που έβαλε στο λαιμό του «ο υπό αναμονή τοποθέτησης» λέκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών  σφίγγει  λίγο λίγο και το δικό μας λαιμό ίσως και των παιδιών μας  αλλά πρέπει να το καταλάβουμε νωρίς  και να κουνηθούμε από την καρέκλα μας να ορθώσουμε το ανάστημα σε  όλους αυτούς που οδηγούν τους λαούς σε απελπισία.

Ο Νίκος ήταν ένα θύμα της κυβέρνησης  όχι μόνο του μνημονίου αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων που μας  έφτασαν εδώ που μας άφησαν να κολυμπάμε στην λάσπη και εμείς οι γελοίοι νομίζαμε ότι  ήταν χρυσός.
Δεν ξέρω αν εσείς  αντέχετε να αυτοκτονούν δίπλα σας οι άνθρωποι και να  θάβουν τα όνειρα μιας ζωής οι νέοι που βρίσκονται πάνω στο άνθος της ηλικίας τους και της δημιουργικότητάς τους  αλλά εγώ δεν το αντέχω.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΚΕ εναντίον Ράδιο Αρβύλα!....Είστε "Ράδιο Σαπίλα"

Με σκληρή γλώσσα απαντά με σημερινό του δημοσίευμα ο Ριζοσπάστης στη συχνή σάτιρα που δέχεται το τελευταίο διάστημα το ΚΚΕ από την τηλεοπτική παρέα του "Ράδιο Αρβυλα"

Στο κείμενο που φιλοξενεί σήμερα η εφημερίδα εξαπολύει επίθεση κατά του Αντώνη Κανάκη και της τηλεοπτικής του παρέας αποκαλώντας τους μάλιστα "Ράδιο Σαπίλα" ενώ τους κατηγορεί για αντικομμουνιστική προπαγάνδα σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως "οι Αρβύλα το κάνουν μέσα από τις σάχλες που τις πουλάνε και για αστεία…
Οι ίδιοι βέβαια μπορεί να πουν ότι απλά κάνουν χιούμορ και ότι το ΚΚΕ το πιάνει πάλι «μανία καταδίωξης». Αλλά τα πράγματα είναι απλά".

Στην συνέχεια ο Ριζοσπάστης αναφέρεται σε όλα τα περιστατικά "σάτιρας" θύμα της οποίας έπεσε το κόμμα του Περισσού.

"Πριν μερικές μέρες ανακάτεψαν σε μια σούπα το ΚΚΕ, το facebook, τον «Ριζοσπάστη» σε έναν καταιγισμό ασυναρτησίας που δυσκολεύεσαι να σχολιάσεις στα σοβαρά… Μέσα από αυτόν τον αχταρμά, στα θολά προσπαθούσαν να γελοιοποιήσουν τα όσα λέει το ΚΚΕ για τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και ταυτόχρονα να γελοιοποιήσουν και τον «Ριζοσπάστη». Που μιλάει για τα λαϊκά προβλήματα και λέει την αλήθεια στο λαό, πράγματα για τα οποία δεν ανοίγουν το στόμα τους οι Αρβύλες

Γιατί θα προτιμούσαν το ΚΚΕ να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση της αριστεράς που θα χαντακώσει το λαό. Είπαν μάλιστα: «Σιγά το δύσκολο να κάνεις απεργία, στην Ελλάδα γίνονται περίπου 3.500 απεργίες το δευτερόλεπτο…».

Μην έχοντας ιδέα από απεργία επί της ουσίας χλευάζουν τον εργάτη που συγκρούεται στο χώρο δουλειάς του με το αφεντικό ενώ κινδυνεύει να απολυθεί όταν κάνει απεργία. Πάει πολύ όμως τέτοιες απόψεις να περνιούνται για «εναλλακτικές» και «προοδευτικές».

Και ο "εξάψαλμος" του Ριζοσπάστη στους συντελεστές της εκπομπής κλείνει με τον πιό σκληρό τρόπο:

"Βέβαια… είναι παλιό το ΚΚΕ και οι ιδέες του για τη νέα κοινωνία και φρέσκες (!) οι ιδέες των Αρβύλα. Ολόφρεσκη σαπίλα…"

Τώρα η συνέχεια αναμένεται από την μικρή οθόνη...
Διαβάστε Περισσότερα »

Λειτουργία Γραφείων Ταυτοτήτων κατά τις προσεχείς Βουλευτικές εκλογές


Σικάγο γίναμε...Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες της Περιφέρειάς μας για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, ανακοινώνει ότι:
 Κατά τις προσεχείς Βουλευτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την 06-05-2012, τα Γραφεία Ταυτοτήτων των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, θα λειτουργήσουν επιπλέον του καθημερινού ωραρίου 07:30΄- 15:00΄ (από Δευτέρα έως Παρασκευή) και 08:00΄- 13:00΄(τα Σάββατα) ως ακολούθως:
 Σάββατο  05-05-2012,   από ώρα 08:00΄ έως 18:00΄ και

 

Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κλιμάκια υποψηφίων βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς του νομού Βοιωτίας επισκέπτονται καθημερινά  τα χωριά και τους δήμους του νομού αναλύοντας τις θέσεις του κόμματος. Μεταξύ άλλων επισκέφθηκαν  και τα Βάγια όπου πραγματοποιήθηκε προεκλογική ομιλία με μεγάλη επιτυχία.
 Σήμερα Πέμπτη 26/4/2012 θα περιοδεύσουν σε Χαιρώνεια,  Δαύλεια, Θεσπιές και Άσκρη.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ. Θηβαίων:Απο 1η Μαΐου ξεκινάει η αντιπυρική περιόδος

Λόγω έναρξης της αντιπυρικής περιόδου από 01-05-2012, παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων πλησίον δασικών εκτάσεων(Μοσχοποδίου , Κιθαιρώνα κλπ) να μεριμνήσουν άμεσα για τον καθαρισμό-αποψίλωση της βλάστησης και τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας προς την πλευρά του δάσους, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ : Κατά την αντιπυρική περίοδο η καύση αγροτικών εκτάσεων επιτρέπεται μόνο μετά από άδεια που εκδίδεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θηβών αφού ληφθούν αυστηρά μέτρα που ορίζονται στις υπ’ αρ.9/2000 και 9Α /2005 Πυροσβεστικές Διατάξεις. Είναι υποχρέωση όλων μας να διαφυλάξουμε ακέραιους τους δασικούς μας πνεύμονες καθώς και τα αλσύλλια εντός και πέριξ των πόλεων και των χωριών. Το δάσος είναι φυσικό αγαθό ανυπολόγιστης αξίας για τον άνθρωπο. Η πρόληψη είναι το πρώτο βήμα για την προστασία του και μας αφορά όλους.

Η αντιπυρική περίοδος προσδιορίστηκε από την 1η Μαΐου μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2012 σύμφωνα με την 01/2012 Πυροσβεστική Διάταξη του Διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται λόγω αυξημένης επικινδυνότητας οποιαδήποτε καύση στα δάση , τις δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις που βρίσκονται σε βραχώδεις ή πετρώδεις περιοχές σε πεδινά ή ανώμαλα εδάφη & λόφους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

ΟΙΚΟΠΕΔΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ – ΑΚΑΛΥΠΤΟΙ ΧΩΡΟΙ

Από την εφαρμογή του Νόμου του Καλλικράτη (Ν.3852/2010) και σύμφωνα με τις υπ’αρ.4/87,9/2000και 9Α/2005 ισχύουσες πυροσβεστικές διατάξεις, οι Δήμοι είναι αρμόδιοι για την τήρηση των υποχρεώσεων καθαρισμού, από τους ιδιοκτήτες, νομείς, και επικαρπωτές, των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, καθώς και η υποχρέωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού (από τους δήμους), σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων. Σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, το οποίο και αποτελεί έσοδο του οικείου δήμου, βεβαιούται εις βάρος τους η ισόποση σχετική δαπάνη του δήμου προς καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα. 

ΚΑΥΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ

Κατά την αντιπυρική περίοδο η καύση αγροτικών εκτάσεων επιτρέπεται μόνο μετά από άδεια που εκδίδεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θηβών λαμβάνοντας υπόψη τον προβλεπόμενο δείκτη επικινδυνότητας και την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων που προκύπτουν από τις πυροσβεστικές διατάξεις 9/2000 και 9Α/2005. Παρακαλούνται λοιπόν οι πολίτες του Δήμου Θηβαίων για την πιστή εφαρμογή των ανωτέρω Πυροσβεστικών διατάξεων.

Θα θέλαμε επιπλέον να τονίσουμε και τα εξής: Είναι υποχρέωση όλων μας να διαφυλάξουμε ακέραιους τους δασικούς μας πνεύμονες (π.χ Κιθαιρώνα, Μοσχοπόδι) καθώς και τα αλσύλλια εντός και πέριξ των πόλεων και των χωριών. Η βιοποικιλία και η ευεργετική παρουσία τους καθώς και η αισθητική τους είναι ανυπολόγιστης αξίας. Γι’ αυτό θα πρέπει όλοι μας να δείχνουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την διατήρηση και την προστασία τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη φυλακή η κόρη του Άκη μετά τη μαραθώνια απολογία της




- «Προφυλακίστηκε γιατί κάνει το λάθος να είναι κόρη του Τσοχατζόπουλου» είπε ο δικηγόρος της
- Από λεπτό σε λεπτό μεταφέρεται στη ΓΑΔΑ
- Πάνω από τέσσερις ώρες έμεινε στο γραφείο του ανακριτή η Αρετή Τσοχατζοπούλου
- Κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα και απάντησε σε ερωτήσεις
- "Έχει τρια παιδιά χωρίς πατέρα, τι θα γίνουν;" είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος
- Κρίθηκε ύποπτη φυγής γιατί έχει γερμανικό διαβατήριο
- Στον ανακριτή σήμερα η θεία και ο αδερφός της Βίκυς Σταμάτη - Αύριο απολογείται η σύζυγος του Άκη

Προφυλακιστέα, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, μετά την απολογία της στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, για την υπόθεση νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών του πατέρα της από προμήθειες όπλων για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ντυμένη απλά και μάλλον καταβεβλημένη από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, η Αρετή Τσοχατζοπούλου έφτασε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο. Κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα, ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις. Όμως ανακριτής και εισαγγελέας δε φαίνεται πως πείστηκαν από τις απαντήσεις που πήραν και συμφώνησαν να την κρίνουν προφυλακιστέα.

Η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το ακίνητο στο Κολωνάκι που εμφανίζεται να αγοράζει το 2006, από εμπλεκόμενη στην υπόθεση εταιρεία, η οποία φαίνεται να το αγόρασε από offshore που φέρεται να ανήκει στον πατέρα της.

«Χθες άφησαν ελεύθερους τρεις χρηματιστές που διακινούσαν εκατομμύρια ευρώ και σήμερα αποφάσισαν να προφυλακίσουν την Αρετή Τσοχατζοπούλου μόνο και μόνο γιατί κάνει το λάθος να είναι κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου», δήλωσε ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Επανέλαβε ότι η αγορά του ακινήτου στο Κολωνάκι δικαιολογείται απόλυτα και όλα έχουν δηλωθεί στην εφορία.

Ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε επίσης ότι η Αρετή Τσοχατζοπούλου είναι μητέρα τριών παιδιών, χωρίς πατέρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κόρη του πρώην υπουργού κρίθηκε ύποπτη φυγής γιατί είναι κάτοχος γερμανικού διαβατηρίου.

Σειρά να απολογηθούν στον ανακριτή παίρνουν η θεία της Βίκυς Σταμάτη, στον τραπεζικό λογαριασμό της οποίας βρέθηκε έμβασμα 3 εκατομμυρίων ευρώ (από λάθος της τράπεζας όπως έχει υποστηρίξει ο Άκης Τσοχατζόπουλος), καθώς και ο αδερφός της συζύγου του πρώην υπουργού.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα »

Το κλείσιμο από το Πανηγυράκι Αράχωβας VIDEO


Τελείωσαν οι τετραήμερες εκδηλώσεις ,που γίνονται κάθε χρόνο στην Αράχωβα προς τιμήν του πολιούχου της Αγίου Γεωργίου.


Και φέτος η συμμετοχή του κόσμου,ήταν συγκλονιστική. Μικροί και μεγάλοι,ντυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές αλλά και πολύς κόσμος χωρίς αυτές,κόσμος από κάθε πλευρά της γης, έλαβε μέρος σε αυτό το θρησκευτικό γεγονός που οι ρίζες του χάνονται σε βάθος εκατονταετιών.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όποιον προσπάθησε στο να πραγματοποιηθεί όσο καλύτερα γίνεται αυτό το γεγονός. Από αυτό εδώ το "βήμα",θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους ιερείς καθώς και τον μητροπολίτη που παραβρέθηκε 2 φορές στο πανηγυράκι φέτος, το  εκκλησιαστικό συμβούλιο (παρά την '"άτυχη" στιγμή που αρνήθηκε την ζωντανή αναμετάδοση) που τόσες ευθύνες έχει για την καλύτερη διοργάνωση,το Α.Τ. Αράχωβας για την άψογη διευθέτηση των δικών τους αρμοδιοτήτων (ακόμα και εκτροπή κυκλοφορίας πραγματοποίησαν τις ώρες που ήταν σε εξέλιξη το χάλασμα του πανηγυριού).viotiashop.gr
Σε  αναμονή βίντεο
Διαβάστε Περισσότερα »

Διώξεις κατά ΕΡΤ για το "φαγοπότι" του Champions League


Να ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργήματα σε βάρος του επικεφαλής και δύο στελεχών της ΕΡΤ, ζητά από την προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών ο...οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, σχετικά με την υπόθεση των καταγγελιών για μεγάλο κόστος με το οποίο η κρατική τηλεόραση εξασφάλισε την μετάδοση των αγώνων Champions League.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, που διενέργησε την έρευνα, ζήτησε αρχειοθέτηση της δικογραφίας.

Παρά την άποψη της εισαγγελέως, ο κ. Πεπόνης ζητά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών να ασκήσει διώξεις για απιστία στην υπηρεσία κατά συναυτουργία σε βάρος των Λάμπη Ταγματάρχη, διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, Στυλιανού Στεφάνου, μέλους του Δ.Σ και Δημήτρη Χατζηγεωργίου, δημοσιογράφου- υπευθύνου αθλητικού προγράμματος .

Στην παραγγελία του ο εισαγγελέας εκτιμά , σύμφωνα με πληροφορίες, ότι από τους έξι μάρτυρες που κατέθεσαν οι τέσσερις περιέγραψαν συμπεριφορές και δράσεις που θεμελιώνουν το αδίκημα της απιστίας.

Οι ΕΡΤ και οι... άλλοι

Παραθέτει επίσης τις προσφορές που υποβλήθηκαν για τα επίμαχα δικαιώματα για την τριετία 2012-2015, σύμφωνα με τις οποίες ο Σκάι προσέφερε 600.000 ευρώ ετησίως, το MEGA 2 εκατ. ευρώ, ο ΑΝΤ1 3,5 εκατ. ευρώ και η ΕΡΤ 10.800.000 ευρώ.

Ο κ. Πεπόνης θεωρεί ότι η προσφορά της ΕΡΤ για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων μετάδοσης των αγώνων που είχε "κραυγαλέα απόκλιση" σε σχέση με τις υποβληθείσες από τα ιδιωτικά κανάλια προσφορές, αποκαλύπτει "παραβίαση των κριτηρίων της συνετούς οικονομικής διαχείρισης", σε συνδυασμό με την κάθετη πτώση της διαφημιστικής δαπάνης.

Υποστηρίζει δε, ότι η επιμελής και ορθολογική διαχείριση των εσόδων της ΕΡΤ αφορά όλους τους Έλληνες φορολογούμενους και όχι μόνο τον τηλεθεατή ποδοσφαιρικών διοργανώσεων.




Διαβάστε Περισσότερα »

Αίσχος! Μέλος γνωστού Ελληνικού συγκροτήματος προσεγγίζει ανήλικους στο Facebook!

Το SecNews έγινε αποδέκτης μιας συγκλονιστικής πληροφορίας πρίν από λίγο. 


Είναι γνωστή η ευαισθητοποίησή μας στο θέμα της παιδικής πορνογραφίας, επιθυμώντας να εκθέσουμε και να στηλιτεύσουμε οποιονδήποτε τραυματίζει αθώες παιδικές ψυχές για να ικανοποιήσει τις άρρωστες σεξουαλικές του ορέξεις. 


Φίλος της ιστοσελίδας μας (τα στοιχεία του οποίου είναι στην διάθεση της συντακτικής ομάδας αλλά δεν κοινοποιουμε για ευνόητους λόγους) <…> μας ενημέρωσε οτι μέλος γνωστού Ελληνικού συγκροτήματος...


προσεγγίζει ανηλίκους στο Facebook με σκόπο την αποπλάνησή τους. 


Πιο συγκεκριμένα η πληροφορία αναφέρει εξαιρετικά σημαντικές λεπτομέρειες που δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση. 


Το μέλος του γνωστόυ ελληνικού POP συγκροτήματος (που συνδυάζει και RAP στοιχεία) προσέγγισε 14άχρονο αγόρι, όπως μας αναφέρει ο φίλος της ιστοσελίδας. 


Οι διάλογοι του 14άχρονου με τον 32άχρονο τραγουδιστή εντοπίστηκαν από την αδερφή του ανηλίκου, αφού η οικογένεια παρατήρησε οτι έλειπε πολύ συχνά από το σπίτι χωρίς να δίνει λεπτομέρειες για το που βρισκόταν. 


Eίναι από τις λίγες φορές που διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης δημοσιοποιεί διάλογο που υποδυκνείει τον ακριβή τρόπο που προσεγγίζουν παιδόφιλοι ανήλικα παιδιά. 


Παραθέτουμε δείγμα του ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟΥ διαλόγου (έχουμε αποκρύψει τα στοιχεία του τραγουδιστή εώς ότου υπάρξει επίσημη επιβεβαιώση από τις αρχές για το συμβάν): 






Η οικογένεια του ανήλικου βρίσκεται όπως πληροφορηθήκαμε σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, μη μπορώντας να διαχειριστεί το περιστατικό. 


Τα παραπάνω μπορούν να προκαλέσουν μόνο συναισθήματα ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ και ΟΡΓΗΣ για άτομα υπεράνω πάσης υποψίας που θεωρούν οτι μπορούν να εγκληματούν εναντίον παιδιών, εκμεταλλευόμενοι την φήμη τους! 


Καλούμε τις διωκτικές αρχές να επέμβουν ΑΜΕΣΑ στην διερεύνηση του ιδιαίτερα σοβαρού περιστατικού αποπλάνησης ανηλίκου μέσω Internet, κάτι που έχουν αποδείξει οτι ξέρουν να κάνουν ταχύτατα και με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία. 


[Update 1 - 25/4/2012 - 23:23] Έχουμε πληροφορηθεί μέσω Twitter οτι ήδη Έλληνες ένθερμοι υποστηρικτές των Anonymous συνασπισμένοι έχουν εντοπίσει το όνομα, τα στοιχεία και τα τηλέφωνα του παιδόφιλου-μέλους του συγκροτήματος και ήδη έχουν ξεκινήσει Operation εναντίον του. 


Η ιστοσελίδα του συγκροτήματος όπως μας ενημερώνουν βρίσκεται ήδη εκτός λειτουργίας, ενώ έχουν ξεκινήσει «βομβαρδισμό» μέσω e-mail και SMS μυνημάτων εναντίον του παιδόφιλου-μέλους του συγκροτήματος! 


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «Δεν μας αρέσουν οι παιδόφιλοι το site θα μείνει κάτω..Anonymous» 


Θα σας ενημερώσουμε για οτιδήποτε νεότερο με επόμενες αναρτήσεις μας. 




Το SecNews ευχαριστεί τον επώνυμο αναγνώστη για την έγκυρη ενημέρωση.




.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λουκέτο σε 20 Νοσοκομεία του ΕΣΥ το 2013

Περισσότερα από 20 Νοσοκομεία του ΕΣΥ αναμένεται να κλείσουν οριστικά μέσα στο 2013 εάν δεν υπάρξει ανάπτυξη της χώρας, δήλωσε το πρωί ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος. Μια δήλωση που δεν ξαφνιάζει ουσιαστικά κανέναν, αφού τα προβλήματα στα 132 Νοσοκομεία του ΕΣΥ είναι γνωστά απο καιρό.
Ο κ. Λοβέρδος επισημαανε ότι για το 2012 υπάρχουν χρήματα, αλλά ουδείς μπορεί να εγγυηθεί για την επιβίωση των Νοσοκομείων και την επόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με εκτίμηση του υπουργού, από τα 132 Νοσοκομεία του ΕΣΥ, δεν αποκλείεται το 2013 να κλείσει το 20% αυτών.
Ο κ. Λοβέρδος παραδέχθηκε ότι ο Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) δεν θα έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις υποχρεώσεις του στα Νοσοκομεία. Αυτά θα επιχειρήσουν να διεκδικήσουν νοσήλια από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο όμως θα αδυνατεί να τα καταβάλλει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πράσινο φως για την αναβάθμιση της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας-Θήβας



Σε διαγωνισμό το έργο Ελευσίνα-Θήβα-Υλίκη Το πράσινο φως για την έναρξη των εργασιών αναβάθμισης της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας-Θήβας έδωσε ο υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης.
Το έργο έχει μήκος 17,7 χλμ. και σε αυτό εντάσσεται η διαμόρφωση οκτώ ισόπεδων κόμβων καθώς και του υφιστάμενου ισόπεδου κόμβου Βιλλίων.
Στο πλαίσιο της αναβάθμισης προβλέπεται και η διαπλάτυνση της Οδού καθώς και η δημιουργία δύο λωρίδων ανά κατεύθυνση.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 45.518.600 ευρώ και θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Οδικών Έργων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων ‘Εργων του Υπουργείου Υποδομών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αντιμέτωποι με την φτώχεια και οι Ολλανδοί - Πληθαίνουν τα συσσίτια στη χώρα

Αντιμέτωποι με την φτώχεια και οι Ολλανδοι - Πληθαίνουν τα συσσίτια στη χώρα

Η χαρακτηριστική άνεση με την οποία αντιμετώπιζαν οι Ολλανδοί την οικονομική κρίση που χτυπούσε ολοένα και περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης φαίνεται πως φτάνει στο τέλος της, καθώς πλέον όχι μόνο είναι αντιμέτωποι με τον φόβο της λιτότητας αλλά οι άποροι συνεχώς και αυξάνουν.
Η Ολλανδία μπορεί ακόμη να κατέχει το απόλυτο άριστα (ΑΑΑ) στην αξιολόγηση της οικονομίας τους, όμως το ισχυρό προφίλ που έχει χτίσει τα τελευταία χρόνια αρχίζει να καταρρέει. Πριν από μερικές ημέρες ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας παραιτήθηκε καθώς δεν κατάφερε να συνεννοηθεί με τον κυβερνητικό του εταίρο προκειμένου να εφαρμοστούν μέτρα λιτότητας για να αποφευχθεί η κατάρρευση της οικονομιίας.
Πλέον οι Ολλανδοί αντιμετωπίζουν προβλήματα παρόμοια με αυτά της Ελλάδας, της Ιταλίας της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Πλέον τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας ανακάλυψε πως υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άστεγοι, ζητιάνοι αλλά και άτομα που δεν έχουν να φάνε και καταφεύγουν στα καθημερινά συσσίτια.
Όσο περίεργο και εάν ακούγεται συσσίτια έχει και η Ολλανδία και μάλιστα πολλά, καθώς μέσα σε μόλις έναν χρόνο έχουν αυξηθεί κατά πολλοί οι άνθρωποι που οδηγούνται στην εξαθλίωση και δεν μπορούν να θρέψουν την ίδια τους την οικογένεια. Χαρακτηριστική η δήλωση του κυρίου Πιέτ Βαν Ντίπεν της οργάνωσης "Food Bank Amsterdam": «τους τελευταίους μήνες παρατηρούμε ένα πραγματικό 'κύμα' ανθρώπων που αναζητούν λίγο φαγητό, λίγη βοήθεια. Πλέον δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε όλους ...».
Σύμφωνα με τα στοιχεία, μόνο στην πρωτεύουσα Άμστερνταμ, περίπου 1300 οικογένειες κάθε εβδομάδα μπαίνουν στις λίστες με τους δικαιούχους επιδομάτων πρόνοιας. Η αύξηση αγγίζει το 10% κάθε μήνα.
Επιπλέον, τα προβλήματα αυτά αναμένεται να επιδεινωθούν στο άμεσο μέλλον, καθώς'η κυβέρνηση θα κόψει πολλά από τα επιδόματα που βοηθούν πολλούς Ολλανδούς να μην φτάσουν στο απόλυτο όριο της φτώχειας.
Η καταγεγραμμένη ανεργία αγγίζει ήδη το 6% στον γενικό πληθυσμό και πολύ μεγαλύτερα νούμερα στις νεαρές ηλικιακά ομάδες. Υπολογίζεται ότι πλέον ένα στα έξι νοικοκυριά δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ