Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Μοίρασε επιδόματα ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Βουλής


Μην τάξεις σ ’άγιο κερί και σε… υπαλλήλους επίδομα και για το λόγο αυτό ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας έδωσε το προεκλογικό επίδομα στους υπαλλήλους, αφού τους το είχε υποσχεθεί.

«Εδώ δεν ξέρουμε αν η χώρα σωθεί και σεις μου λέτε για επίδομα», είχε πει ο Βύρων Πολύδωρας στους εργαζόμενους του Κοινοβουλίου που του είχαν ζητήσει να μην τους ξεχάσει μετεκλογικά.

Κι όμως ο πρόεδρος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Μπορεί να μην τους έδωσε τα 4 χιλιάρικα που θα έπαιρναν κάποτε, μοίρασε όμως το επίδομα των 1000 ευρώ για τη δουλειά που έκαναν.

Ο προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί με το ποσό των 2 εκατομμυρίων Ευρώ. Βέβαια για να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι κάτι στενογράφοι και πρακτικογράφοι που τους βγαίνουν τα μάτια να τα πάρουν και με το παραπάνω. Να πάρουν όμως «δωράκι» και οι λεγόμενοι τουρίστες του Κοινοβουλίου που δύο μήνες τώρα κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου; Να το πάρουν;
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΟΜΒΡΑΙΝΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ


Πριν μία ώρα περίπου είχαμε εκδήλωση πυρκαγιάς στη Βοιωτία στην περιοχή της Δομβραίνας. Ευτυχώς κινητοποιήθηκε αμμεσα ο πρόεδρος Δομβραίνας κ.Κιούσης και χάρη στην άμμεση επέμβαση της πυροσβεστικής αυτή την ώρα γίνεται κατάσβεση της φωτιάς. Η φωτιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλιάρτου

Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην 16η Τακτική Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012 και ώρα 8:00 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης.

1 Περί της αποδοχής ποσού 35.200,00 Ευρώ για την κάλυψη Δράσεων Πυροπροστασίας.

2 Περί τηςέγκρισης κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου.

3 Περί της εξουσιοδότησης Δημάρχου για την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με τα τα Τ.Ε.Ι Καλαμάτας.

4 Περί της αίτησης του Κου Τζέρπου Παναγιώτη Φοιτητή Πληροφορικής για την πρακτική άσκηση στον Δήμο Αλιάρτου.

5 Περί της αποδοχής του ποσού 400.000,00 Ευρώ (1η δόση) από τις πιστώσεις του έργου 2011 ΣΕ 07580206 αποκατάσταση των ΧΑΔΑ , στις περιοχές ΜΑΖΙ - ΘΕΣΠΙΕΣ - ΝΕΟΧΩΡΙ του Δήμου Αλιάρτου της ΣΑΕ 075/8/2012

6 Περί της Σύστασης επιτροπής κατάρτισης Μητρώων Αρρένων.

7 Περί της έγκρισης Ισολογισμού και αποτελέσματα χρήσεων οικονομικού έτους 2010 και 2011.Από 01-01-2011 έως 27-06-2011 της ΔΗ.ΚΕ.ΑΛ

8 Περί της έγκρισης τροποποίησης του διετούς προγράμματος δράσης της ΔΗ.ΚΕ.ΑΛ

9 Περί της ανάληψης δαπάνης Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Αλιάρτου.

10 Περί ορισμού επιτροπής διεξαγωγής Δημοπρασίας Μεταφορά Μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλιάρτου.

11 Περί του Καθορισμού Τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων Δήμου Αλιάρτου για εγκατάσταση υπαίθριου - στάσιμου εμπορίου.

12 Περί Αναμορφώσεων Προυπολογισμού

13 Περί της Αίτησης του Αθλητικού Ομίλου της Τοπικής Κοινότητας Υψηλάντη "παραχώρηση της κεντρικής πλατείας στις 13-07-2012"

14 Περί έγκρισης της υπ΄ αριθ. 31/2012 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής,"Αίτηση της εταιρείας INTERKAT ΑΕ για χρήση Δημοτικού χώρου".

15 Περί της Αποδοχής Μελέτης Περιβαντολογικών Επιπτώσεων της ΕΕΛ Αλιάρτου.

16 Περί του Αίτηματος της εταιρείας ενεργειακή ΜΑΡΙΣΤΙ.Μ ΕΠΕ

17 Περί του Ορισμού Υπολόγου έργων "Δίκτυα Ακαθάρτων Αλιάρτου και Δίκτυα Ακαθάρτων Μαυρομματίου - Λεονταρίου - Θεσπιέων" και ΕΕΛ

18 Περί ανάκλησης της υπ΄ αριθ. 101/2012 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
ΓΚΟΥΜΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Δύο ελαφρά τραυματίες Έλληνες στρατιώτες στο Αφγανιστάν, από εκρήξεις έξω από το στρατόπεδο

Ελαφρά εγκαύματα στα χέρια έχουν υποστεί δύο στρατιώτες της Ελληνικής Δύναμης Αφγανιστάν.


Οι στρατιώτες τραυματίστηκαν όταν πολύ κοντά στο στρατόπεδο έγιναν εκρήξεις σε πρατήριο βενζίνης και έτρεξαν να ασφαλίσουν μεταλλικές πόρτες σε αποθήκες του στρατοπέδου τους. 


Η πολύ υψηλή θερμότητα που είχε...


αναπτυχθεί από τις εκρήξεις και τη πυρκαγιά που ακολούθησε είχε "πυρώσει" τις λαβές από τις μεταλλικές πόρτες και οι δύο στρατιώτες που δεν ήταν προετοιμασμένοι έκαψαν τα χέρια τους.


Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ


Την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012 στις 14:40 ώρα Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε έκρηξη φιαλών προπανίου σε πρατήριο καυσίμων που βρίσκεται πλησίον του στρατοπέδου στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, στο οποίο στρατωνίζεται η Ελληνική Δύναμη, μαζί με άλλες Συμμαχικές Δυνάμεις.


Δύο στελέχη της Ελληνικής Δύναμης, στην προσπάθειά τους να ασφαλίσουν τις πόρτες του κτιρίου, υπέστησαν ελαφρά εγκαύματα στα χέρια από τη θερμότητα.


Στα στελέχη δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον ιατρό της αποστολής και δεν χρειάστηκε περαιτέρω ιατρική ή νοσοκομειακή φροντίδα. Η κατάστασή τους παρακολουθείται.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΕΟΝΤΑΡΙ-ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: «Η αιχμαλωσία μου και η ζωή των πολιτικών προσφύγων στην Τασκένδη (1949-1956)»

«Η αιχμαλωσία μου και η ζωή των πολιτικών προσφύγων στην Τασκένδη (1949-1956)»
  Ξεχείλισε από κόσμο, η αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου του Προφήτη Ηλιού, την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012 και ώρα 11.00΄ στο Λεοντάρι Θηβών, στην παρουσίαση του βιβλίου «Η αιχμαλωσία μου και η ζωή των πολιτικών προσφύγων στην Τασκένδη (1949-1956)» του συγχωριανού μας Ιατρού κ. Χαράλαμπου Πετρούλια, που διοργάνωσε η εφημερίδα μας. Την παρουσίαση έκανε ο συμπολίτης μας, κ. Θανάσης Χρήστου Επίκουρος Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, από τις Θεσπιές. Η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη, από κόσμο, όχι μόνο από το χωριό μας, αλλά και από τα γύρω χωριά, την Χαλκίδα -τόπο όπου επί πολλά χρόνια εξάσκησε την ιατρική ο γιατρό μας- και την Αθήνα, που ήρθαν για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση, αλλά και να τιμήσουν τον τόσο αγαπητό σε όλους μας γιατρό. Ακόμα και τα μπαλκόνια του Πνευματικού Κέντρου κάποια στιγμή, και αυτά γέμισαν.
  ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ, αφού ευχαρίστησε το εκκλησιαστικό συμβούλιο για την παραχώρηση της αίθουσας, τις γυναίκες του Πνευματικού Κέντρου για την επιμέλεια της αίθουσας, και βέβαια όλους τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, ιδιαίτερα δε, τους δυο ιερείς, τον π. Κώστα και τον π. Γιάννη, τον Δήμαρχό μας κ. Γ. Ντασιώτη, τον συγχωριανό μας και Πρόεδρο της Εταιρείας Βοιωτικών Μελετών, Δρ. Νικόλαο Κόλλια, τον Πρόεδρο του Τ.Σ. κ. Κ. Λιάκο, την αγαπημένη αδελφή του γιατρού κ. Λούλα Σοφία, τον Αντιδήμαρχό μας κ. Χ. Πελώνη, τον εκδότη κ. Δ. Καντά, έδωσε τον βήμα και την κλεψύδρα, στον Καθηγητή κ. Χρήστου.

    Ο καθηγητής κ. Α. Χρήστου, διεξοδικά, με τον ρέοντα λόγο του, επί τριάντα και πλέον λεπτά, χωρίς να κουράσει καθόλου, αντίθετα κατά κοινή ομολογία όλοι απολαύσαμε την ομιλία-παρουσίαση, ανέλυσε το βιβλίο του γιατρού μας. Αναρωτήθηκε τι ήταν αυτό που είχε ο γιατρός και τα κατάφερε να αντέξει σε τόσες δοκιμασίες, για να απαντήσει ο ίδιος, η ευφυΐα, που οδηγεί στην προσαρμοστικότητα.
   Αμέσως μετά ο Δήμαρχό μας κ. Γ. Ντασιώτης, σε ένα πολύ σύντομο χαιρετισμό, ξανασημείωσε ότι επάξια το Λεοντάρι, χαρακτηρίστηκε από τον ίδιο , η πνευματική έδρα του Δήμου μας.

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Βοιωτικών Μελετών, Δρ. Νικόλαος Κόλλιας, αναφέρθηκε στον γιατρό ως άνθρωπο, εκτιμώντας ότι με τις σπάνιες αρετές του, όπως η πραότητα, η ανεξικακία, η φιλανθρωπία, η μετριοφροσύνη, ως εφόδια τα κατάφερε από την αιχμαλωσία να γυρίσει νικητής.

  Ο συγχωριανός μας, Στρατηγός ε.α. Νικόλαος Φ. Δημητρίου, αναφέρθηκε στο στρατιωτικό σφάλμα, που οδήγησε στην σύλληψη του γιατρού. Επίσης με του χάρτες που είχε ετοιμάσει, μας βοήθησε να μεταφερθούμε στα σημεία που αναφέρει ο γιατρός στο βιβλίο του.
   Επίσης απαγγέλθηκε απόσπασμα από το ποίημα που εμπνεύσθηκε, ο ποιητής μας κ. Αντώνιος Δημητρίου, με αφορμή το βιβλίο του γιατρού, στην οποία περιγράφει την Οδύσσειά του.
  Τα εύσημα για το βιβλίο διατύπωσε και ο Πτέραρχος και πρώην Δήμαρχος Λεύκτρων κ. Νικόλαος Νόκας.
Το τότε, με το τώρα, συνέδεσε ο πρώην κοινοτάρχης Βαγίων, Θεόδωρος Παπαϊωάννου, αναφερόμενος και στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το χωριό μας με το Χαρμάτι.

  Η παρουσίαση παρόλο που ξεκίνησε 11:00 π.μ. ακριβώς, και η ώρα έφτασε 12:20, κανείς δεν έφυγε, διότι όλοι περιμέναμε να ακούσουμε τον γιατρό. Πήρε τον λόγο και με γλαφυρό λόγο, γεμάτο αγάπη, διηγήθηκε κομμάτια της ιστορίας του. Ζήσαμε στιγμές συγκινητικές, ανεπανάληπτες, βαθειά ανθρώπινες. Με την υπομονή που τον χαρακτηρίζει, απάντησε σε ότι τον ρωτήσαμε. Ο γιατρός για άλλη μια φορά, μας μάγεψε.




  Μετά και την πεντάλεπτη προβολή, φωτογραφιών από το βιβλίο, η παρουσίαση τελείωσε, αλλά ο κόσμος ήταν εκεί, ήθελε να σφίξει το χέρι του γιατρού, να του κάνει μια αφιέρωση στο βιβλίο που διανέμετο δωρεάν. Λες και δεν ήθελε να τελειώσει αυτό που βίωσε.
   Γιατρέ να είσαι πάντα καλά, γερός και δυνατός, αειθαλής όπως πάντα. Σε ευχαριστούμε για τις τόσο όμορφες στιγμές που χάρισες και που θα συνεχίζεις να μας χαρίζεις.  
  Νικόλαος Ι. Δημητρίου
 leontari-thivon.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παραχωρούν τα βουλευτικά τους αυτοκίνητα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη , θα παραχωρήσουν τα βουλευτικά τους αυτοκίνητα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.Ο εκπρόσωπος τύπου το κόμματος κάλεσε...


 τους βουλευτές και των υπολοίπων κομμάτων να κάνουν το ίδιο ,λέγοντας πως όλες αυτές οι παροχές προέρχονται από χρήματα του Ελληνικού λαού και σε αυτόν πρέπει να γυρ΄σιουν.Ο ίδιος θα παραχωρήσει , όπως είπε, το όχημα που δικαιούται σε μονογονεϊκή οικογένεια με 6 παιδιά,ενώ εάν δικαιούται και μηνιαίο ποσό για καύσιμα θα το παραχωρήσει όπως είπε στην ίδια οικογένεια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κτηνοτρόφος έκανε σεξ με πρόβατο και μολύνθηκε!

Αναγκάστηκε να πάει σε νοσοκομείο, μετά από φρικτούς πόνους που είχε στα γεννητικά του όργανα
Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr o κτηνοτρόφος αναγκάστηκε να πάει στο νοσοκομείο όταν...


 παρουσίασε συμπτώματα εκτεταμένης μόλυνσης στα γεννητικά του όργανα και είχε αρχίσει να έχει πόνους. Από την πρώτη στιγμή το είδος της μόλυνσης έδειξε στο γιατρό ότι δεν ήταν ένα απλό μεταδιδόμενο νόσημα και οι εξετάσεις ούρων και αίματος απέδειξαν την ύπαρξη συγκεκριμένου μύκητα που κολλάει από…πρόβατο.

Οι γιατροί λένε ότι οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες των ζώων συνήθως είναι μη συμβατές με τους ανθρώπους αλλά μολύνσεις μπορεί να υπάρξουν. Όπως είναι φυσικό έπεσε η σχετική θυμηδία στο νοσηλευτικό ίδρυμα αλλά ο θεράπων γιατρός φέρεται να είχε εκνευριστεί πολύ και να είπε ότι «με κάτι τέτοια δεν παίζουν».
Διαβάστε Περισσότερα »

Άνοιξαν σαμπάνιες στο Cern.Εντόπισαν το σωματίδιο του Θεού

Μόνο επιστημονική η αξία της ανακάλυψης,έπειτα από 30 χρόνια έρευνας.
Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν (και επίσημα) οι επιστήμονες του CERN που επί χρόνια κυνηγούσαν ένα απειροελάχιστο και άφαντο μέχρι τώρα σωματίδιο, το Μποζόνιο του Χιγκς, καθώς σήμερα...


 έκαναν την πολυαναμενόμενη ανακοίνωση ότι τελικά εντόπισαν ένα σωμάτιο, του οποίου οι ιδιότητες ταιριάζουν με την θεωρητική πρόβλεψη για το αποκαλούμενο Σωματίδιου του Θεού.

«Σαμπάνια!» Αυτή ήταν η αντίδραση του διάσημου Βρετανού φυσικού Πίτερ Χιγκς, ο οποίος είχε τη χαρά στα 83 του να ακούσει με τα ίδια του τα αυτιά από τους ερευνητές που έκαναν πειράματα επί μήνες στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων στο CERN, ότι το σωματίδιο που ο ίδιος είχε προβλέψει πριν από δεκαετίες τελικά υπάρχει. Το Μποζόνιο του Χιγκς, όπως βαφτίστηκε προς τιμήν του, επιβεβαιώνει ουσιαστικά το μοντέρνο Καθιερωμένο Μοντέλο της Φυσικής. Ουσιαστικά, τα δισεκατομμύρια που δαπανήθηκαν για την κατασκευή του Μεγαλου Επιταχυντή Αδρονίων είχαν ως στόχο αυτό ακριβώς το σωματίδιο-φαντομά:

«Είμαι έκπληκτος από την απίστευτη ταχύτητα με την οποία υπήρξαν αυτά τα αποτελέσματα...Ποτέ δεν είχα διανοηθεί ότι θα παρακολουθούσα εν ζωή κάτι τέτοιο και θα ζητήσω από την οικογένειά μου να βάλει τη σαμπάνια να παγώνει», αναφέρει σε ανακοίνωσή του από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου όπου διδάσκει.

Ο ίδιος ο Πίτερ Χιγκς ήταν παρών στο σεμινάριο-συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα στη Γενεύη οι επιστήμονες όπου παρουσίασαν τα ιστορικής σημασίας για τη Φυσική αποτελέσματά τους.

Τι βρήκαν τελικά;

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει το iefimerida.gr, δύο ανεξάρτητες ερευνητικές ομάδες στο Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC), η ομάδα του πειράματος CMS και η ομάδα του ATLAS, ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν ένα νέο σωματίδιο με μάζα 126,5 GeV (γιγαηλεκτρονιοβόλτ) με απόκλιση 5 σιγμα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι κατά 99,999% βέβαιοι ότι το σωματίδιο, που είχε περιγράψει πριν από τέσσερις δεκαετίες ο Πίτερ Χιγκς, όντως υπάρχει.

«Σαν απλός άνθρωπος, μπορώ να πω πως νομίζω ότι το εντοπίσαμε», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του CERN, Ρολφ-Ντίτερ Χέουερ.

Τι ακριβώς είναι ο Μποζόνιο του Χιγκς

Η πρώτη θεωρητική πρόβλεψη του Μποζονίου έγινε από τον Πίτερ Χιγκς τη δεκαετία του 1960. Πρόκειται, σύμφωνα με τους φυσικούς, για το τελευταίο κομμάτι που έλειπε από το Καθιερωμένο Μοντέλο της Φυσικής, την επιστημονικής θεωρίας που εξηγεί όλες τις αλληλεπιδράσεις των υποατομικών σωματιδίων. Για την ακρίβεια Μποζόνιο του Χιγκς είναι το τελευταίο από τα 16 σωματίδια που προβλέπει αυτή η θεωρία. Είναι όμως το πιο σημαντικό από όλα γιατί αυτό θεωρείται ότι είναι που δίνει μάζα σε όλα τα υπόλοιπα σωματίδια, και γι' αυτό αποκαλείται το «Σωματίδιο του Θεου»!

Από την εποχή εκείνη και μέχρι σήμερα, οι επιστήμονες έκαναν έναν αγώνα δρόμου για να αποδείξουν ή να καταρρίψουν την ύπαρξη αυτού του σωματιδίου μέσω πειραμάτων με πανάκριβους επιταχυντές σωματιδίων. Για τον σκοπό αυτό φτιάχτηκε τελικά και ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων στο CERN στη Γενεύη.

Βέβαια, η ανακάλυψη του «Σωματιδίου του Θεού» από τους ερευνητές του ATLAS και του CMS, δεν θα αλλάξει τη ζωή μας. Δεν πρόκειται για μια ανακάλυψη που π.χ. θα επιτρέψει τη δημιουργία κάποιας νέας τεχνολογίας. Αντίθετα το Μποζόνιο αυτό είναι σημαντικό γιατί επιβεβαιώνει την ύπαρξη του πεδίου Χιγκς το οποίο θεωρείται ότι υπάρχει παντού και αλληλεπιδρά με όλα τα υποατομικά σωματίδια. Αυτή ακριβώς η αλληλεπίδραση δίνει σε κάθε άλλο σωματίδιο διαφορετική μάζα. Για παράδειγμα, κάποια σωματίδια όπως τα πρωτόνια, επιβραδύνονται από το πεδίο Χιγκς, όπως ένα μπαλάκι του τένις όταν περνάει μέσα από άμμο, και γίνονται βαρύτερα, ενώ άλλα σωματίδια όπως τα ηλεκτρόνια επιταχύνονται και γίνονται ελαφρύτερα.

Για να εντοπίσουν το επίμαχο Μποζόνιο, οι επιστήμονες του CERN προκαλούσαν συγκρούσεις πρωτονίων με πολύ μεγάλες ταχύτητες στο εσωτερικού του LHC, και με ειδικές διατάξεις ανίχνευαν τα υποατομικά σωματίδια που δημιουργούνταν. Το έργο τους ήταν όμως δύσκολο, καθώς τα «βαρύτερα» σωματίδια όπως το Μποζόνιο του Χιγκς απομειώνονται αμέσως σε ελαφρύτερα στοιχεία. Ουσιαστικά, αυτό που έψαχναν οι επιστήμονες, και ανακοίνωσαν σήμερα, είναι συγκεκριμένες μετρήσεις αυτών των χαρακτηριστικών απομειώσεων που δείχνουν την ύπαρξη του Μποζονίου. Όλα αυτά με χρήση στατιστικής και με κάποιο βαθμό -πολύ μικρό αβεβαιότητας- καθώς η κατάσταση που δημιουργείται στο εσωτερικό του Μεγάλου Επιταχυντή είναι χαοτική και χρειαζεται αρκετός χρόνος μέχρι να μελετηθούν όλα τα δεδομένα και να ταυτοποιηθεί σε ποια σωματίδια ανήκουν ποιες απομειώσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Άνοδος τριών θέσεων στην παγκοσμια κατάταξη για την Εθνική

Πτώση σημείωσε η εθνική ομάδα της Βραζιλίας η οποία βρίσκεται σε ακριβώς μια θέση υψηλότερη από την Εθνική Ελλάδος.Πτώση σημείωσε η εθνική ομάδα της Βραζιλίας η οποία βρίσκεται σε ακριβώς μια θέση υψηλότερη από την Εθνική Ελλάδος.
Τρεις θέσεις ψηλότερα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα βρίσκεται η Εθνική ομάδα της Ελλάδας στη κατάταξη της ΦΙΦΑ.
Όπως έγινε γνωστό σήμερα, η πρόκριση της στις «οκτώ» καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, την ανέβασαν στην 12η θέση, κερδίζοντας αρκετούς πόντους μετά από την νίκη επί της Ρωσίας στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Euro 2012.
Όπως ήταν φυσικό στην κορυφή παρέμεινε η Ισπανία μετά και την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η φιναλίστ Ιταλία σημείωσε άνοδο έξι θέσεων, και πλέον βρίσκεται στην 6η.
Στη δεύτερη θέση πέρασε η Γερμανία, η οποία πλασαρίστηκε κατά μια θέση καλύτερα σε σχέση με τη βαθμολογία του προηγούμενου μήνα.
Άνοδο σημείωσε η Αγγλία, (δύο θέσεων, 4η), και η Πορτογαλία (πέντε θέσεων, 5η). Σύμφωνα με το sport-fm.gr άξιο αναφοράς είναι η πτώση έξι θέσεων που σημείωσε η εθνική ομάδα της Βραζιλίας η οποία βρίσκεται σε ακριβώς μια θέση υψηλότερη από την Εθνική Ελλάδος, στην 11η, δηλαδή, εκτός δεκάδας για πρώτη φορά στην ιστορία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φ.Ε.Ο.ΘΗΒΑΣ:ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ BADMINTON ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ








Στις 15 Ιουνίου  η Ελληνική Ομάδα Badminton συμμετείχε στο
Βαλκανικό Πρωτάθλημα στην Κωνσταντινούπολη και
κατέλαβε την 3η ομαδική νίκη.
Στην Ελληνική Ομάδα μετείχε και μέλος του τοπικού συλλόγου ΦΕΟΘ
τη πόλης μας
ο αθλητής badminton  Μπουλίος Μιχαήλ- Μάριος
ο οποίος επέστρεψε με το Χάλκινο μετάλλιο στις αποσκευές του.
Οι αγώνες αυτοί αφορούσαν παιδιά ηλικίας 12 ετών (U-13).
Ο σύλλογος ΦΕΟΘ συγχαίρει τον αθλητή του και εύχεται τέτοιες επιτυχίες σε όλα τα παιδιά της πόλης μας αλλά και όλης της Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλαδικές: Λήγει αύριο Πέμπτη η προθεσμία για την συμπλήρωση των μηχανογραφικών...

Μέχρι αύριο, Πέμπτη, θα πρέπει οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, απεστάλη ήδη εγκύκλιος στα σχολεία, προκειμένου να διευκολυνθούν οι υποψήφιοι για...
την διαδικασία της οριστικοποίησης των μηχανογραφικών δελτίων, τονίζοντας ότι δεν θα δοθεί παράταση.

Με την εγκύκλιο αυτή, οι διευθυντές παρακαλούνται να βοηθήσουν τους υποψηφίους στη διαδικασία οριστικοποίησης του μηχανογραφικού, ενώ αναφέρονται ειδικές τηλεφωνικές γραμμές και ηλεκτρονική διεύθυνση, στις οποίες μπορούν να απευθυνθούν για να επιλύσουν τεχνικά θέματα.

Με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, «παρακαλούνται οι διευθυντές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων να εντοπίσουν μέσω της εφαρμογής των Ηλεκτρονικών Μηχανογραφικών Δελτίων (exams.minedu.gov.gr) τους υποψηφίους της Σχολικής τους Μονάδας, οι οποίοι δεν έχουν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους δελτίο και να επικοινωνήσουν άμεσα μαζί τους, ενημερώνοντάς τους για την προθεσμία οριστικοποίησης του μηχανογραφικού δελτίου, που λήγει στις 5 Ιουλίου 2012, επισημαίνοντας ότι πέραν αυτής της προθεσμίας η οριστικοποίηση δεν θα γίνεται δεκτή από το σύστημα».

Για τεχνικά θέματα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 2103442044, 2103443856, και 2103442934, ή μέσω μηνύματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση: examshd@minedu.gov.gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΤΕΦΑΝΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: Κουβαλούσαν με το Ι.Χ. 1000 κιλά κλεμμένου χαλκού...



Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί για κλοπή χαλκού στη περιοχή Στεφάνη Βοιωτίας

Κατασχέθηκε ποσότητα χαλκού, βάρους (1.000) περίπου κιλών
Συνελήφθησαν, χθες (03-07-2012) νωρίς το πρωί, στην περιοχή Στεφάνη Δερβενοχωρίων Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 58 και 37 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για κλοπή χαλκού.
Ειδικότερα, χθες περίπου στις 02:30΄ τα ξημερώματα, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες και το ακινητοποίησαν προκειμένου να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκαν στα πίσω καθίσματα και στον χώρο αποσκευών του οχήματος διάφορες μπάρες και καλώδια χαλκού κομμένα σε τεμάχια, συνολικού βάρους (1.000) περίπου κιλών και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και συγκεκριμένα:

  • Πέντε (5) κλειδιά διαφόρων μεγεθών
  • Τρεις (3) πένσες
  • Ένας (1) κάβουρας και ένα (1) σφυρί

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προκειμένου να διαπιστωθεί η πηγή προέλευσης των κλοπιμαίων και η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι γίνεται μέσα μας όταν πίνουμε coca-cola;

Δεν θα πιστεύετε τι προκαλεί...


Τα πρώτα 10 λεπτά: 10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας (100% της προτεινόμενης ημερήσιας χρήσης.) 


Ο λόγος που δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι...


το φωσφορικό οξύ που κόβει την γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας.


20 λεπτά: Το ζάχαρο σας προκαλεί μια έκρηξη ινσουλίνης. Το συκώτι σας ανταποκρίνεται σε αυτό , μετατρέποντας όση ζάχαρη μπορεί σε λίπος (και υπάρχει πολύ ζάχαρη αυτή τη στιγμή)


40 λεπτά: Η απορρόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί. Οι κόρες σας διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνεται και το συκώτι συνεχίζει να ρίχνει ζάχαρη στο αίμα. Oι δέκτες αδενοσίνης στον εγκέφαλό σας φράζουν αποτρέποντας την υπνηλία.


45 λεπτά: Το σώμα σας ανεβάζει την παραγωγή ντοπαμίνης, ερεθίζοντας τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλό σας. Είναι ο ίδιος τρόπος που λειτουργεί και η ηρωίνη.


60 λεπτά: Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στο χαμηλότερο έντερο σας, παρέχοντας μιας περαιτέρω ώθηση στο μεταβολισμό. Αυτό γίνεται από τις υψηλές δόσεις της ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που αυξάνουν επίσης την ουρική έκκριση του ασβεστίου. Οι διουρητικές ιδιότητες της καφεΐνης κάνουν παιχνίδι. (Σας κάνει να πρέπει να κατουρήσετε.) 


Τώρα βεβαιώνεται ότι θα εκκενώσετε το συνδεμένο ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο που πήγαινε στα κόκκαλά σας καθώς επίσης και το νάτριο, τον ηλεκτρολύτη και το νερό.


Δεδομένου ότι το rave μέσα σας πεθαίνει, θα αρχίσετε να έχετε μια συντριβή ζάχαρης. 


Μπορεί να γίνετε οξύθυμοι ή/και αργόστροφοι. 


Έχετε επίσης τώρα, κυριολεκτικά, κατουρήσει όλο το νερό που περιείχε η Coke, μαζί με τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που το σώμα σας θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει για να ενυδατώσει το σύστημά σας ή να χτίσει τα ισχυρά κόκκαλα και τα δόντια.


Στην υγειά σας......
Διαβάστε Περισσότερα »

Πήρε Ροτζέριο ο Λεβαδειακός!

Η ομάδα της Βοιωτίας ανακοίνωσε την απόκτηση του Ροτζέριο Μάρτινς ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε με τον Αστέρα Τρίπολης, όπου σε 16 συμμετοχές πέτυχε 2 γκολ, ενώ είχε και 3 ασίστ.
Αυτή ήταν η πέμπτη φετινή μεταγραφή για τον Λεβαδειακό.
Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Rogerio Martins.

Ο 27χρονος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε στον Αστέρα Τρίπολης, στον Ολυμπιακό Βόλου, στον Εργοτέλη και αποτελούσε μεταγραφικό στόχο μεγάλων ομάδων τόσο της SuperLeague όσο και του εξωτερικού.

Ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ κατόρθωσε με μεθοδευμένες ασταπιαίες κινήσεις να αποσπάσει το «ναι» του ποδοσφαιριστή και να συνάψει συμβόλαιο συνεργασίας μαζί του για τα επόμενα 2 χρόνια, καταγράφοντας έτσι μία ακόμη μεταγραφική επιτυχία».
Διαβάστε Περισσότερα »

Μόλις 35 στους 300 είπαν «όχι» στο βουλευτικό αυτοκίνητο

Μόλις 35 στους 300 είπαν «όχι» στο βουλευτικό αυτοκίνητο
Οι νεοεκλεγέντες, αλλά και οι παλιοί βουλευτές φαίνεται πως δεν είναι ακόμα έτοιμοι να αρνηθούν τα προνόμια που τους δίνονται με τη θητεία τους στο Κοινοβούλιο, αφού μόνο 35 από τους 300 δήλωσαν πως δεν επιθυμούν να κάνουν χρήση βουλευτικού αυτοκινήτου.
Μετά την ορκωμοσία των νέων μελών της Βουλής, δόθηκε στους τριακόσιους ο φάκελος, στον οποίο μέσα περιέχονται αυτά που δικαιούνται από το Κοινοβούλιο, όπως μεταξύ άλλων τα γραφεία, οι υπάλληλοι, τα κινητά και τα αυτοκίνητα.
Σύμφωνα με το Έθνος για πρώτη φορά όμως στο περιεχόμενου του φακέλου υπήρχε σχετικό έγγραφο για εκείνους που δεν επιθυμούν να πάρουν το αυτοκίνητο που τους διαθέτει η Βουλή.
Το αποτέλεσμα ήταν μόλις 35 από τους 300 να δηλώσουν ότι δεν θα κάνουν χρήση αυτού του δικαιώματος. Δηλαδή κάτι παραπάνω από το 10%, μεταξύ αυτών ήταν 11 νεοεκλεγέντες βουλευτές και 24 «παλιοί» βουλευτές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ – Ανέβηκε στην ταράτσα ξενοδοχείου και έπεσε στο κενό

Σοκ – Ανέβηκε στην ταράτσα ξενοδοχείου και έπεσε στο κενό
Ακόμα μία αυτοκτονία στο κέντρο της Αθήνας συγκλονίζει την κοινή γνώμη. Ενας άντρας στην οδό Απόλλωνος 11, στο κέντρο της Αθήνας, ανέβηκε στην ταράτσα μικρού ξενοδοχείου και έπεσε στο κενό και σκοτώθηκε ακαριαία.
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν την περιοχή. Τα αίτια που οδήγησαν τον αυτόχειρα να δώσει τέλος στη ζωή του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ανέργους έως 35 ετών


Πρόγραμμα επιχορήγησης για την πρόσληψη και απασχόληση ανέργων πτυχιούχων ηλικίας έως 35 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, για διάστημα 27μηνών, έχει αρχίσει ήδη να εφαρμόζει ο ΟΑΕΔ.

Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις μπορούν ήδη να υποβάλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις για την υπαγωγή τους στο πρόγραμμα, προϋπολογισμού 75 εκατ. ευρώ, το οποίο προβλέπει την επιδοτούμενη απασχόληση 5.000 νέων έως 35 ετών, πτυχιούχων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Οι άνεργοι πρέπει να είναι πτυχιούχοι έως και 35 ετών (να διανύουν δηλαδή έως και το 35ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία πρόσληψης), να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Οι επιχειρήσεις που θα προσλάβουν τους ανέργους δεσμεύονται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας για 27 μήνες, αν και η επιχορήγηση θα διαρκέσει 24 μήνες.

Η επιχορήγηση είναι 20 ευρώ για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για ανέργους έως 24 ετών και 25 ευρώ για ανέργους άνω των 24 ετών. Για να ενταχθούν στο πρόγραμμα οι επιχειρήσεις - εργοδότες, δεν πρέπει να έχουν κάνει απολύσεις - μείωση προσωπικού, ακόμη και με εθελούσια έξοδο, στο προηγούμενο τρίμηνο.
Διαβάστε Περισσότερα »

4 Ιουλίου 2004: Όταν η Ελλάδα σήκωσε το Ευρωπαϊκό και ξεσήκωσε την Ευρώπη [βίντεο]

4 Ιουλίου 2004: Όταν η Ελλάδα σήκωσε το Ευρωπαϊκό και ξεσήκωσε την Ευρώπη

Μπορεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου φέτος να έλαβε τέλος και οι Διεθνείς μας να αποχώρησαν στα προημιτελικά, όμως πέρα απο την περηφάνια που μας κάνανε να νιώσουμε φέτος, έχουμε και κάτι πρόσφατο να θυμόμαστε. Σαν σήμερα πριν απο 8 χρόνια, η Ελλάδα σήκωσε το Ευρωπαϊκό ενάντια σε όλα τα προγνωστικά.
Ήταν τέλη Ιουνίου του 2004, όταν η Ελλάδα απέκλεισε διαδοχικά την Γαλλία και τη Τσεχία, φτάνοντας για δεύτερη φορά στα χρονικά (μετά το 1980) σε τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, υπό την καθοδήγηση του διακεκριμένου προπονητή ´Οτο Ρεχάγκελ.
4 Ιουλίου 2004, το στάδιο της Λισαβόνας ήταν κατάμεστο από Έλληνες που ήρθαν να υποστηρίξουν την Εθνική. Όλοι ένιωθαν ήδη περήφανοι που φτάσαμε μέχρι εκεί, κανείς όμως δε περίμενε οτι είχαμε πράγματι πιθανότητες να κερδίσουμε. (τα προγνωστικά εξαρχής μας έδιναν 1/100 να κερδίσουμε)
Οι χιλιάδες Έλληνες στις κερκίδες παρακολουθούσαν επί 55 ολόκληρα λεπτά το παιχνίδι με το σκορ να μένει αμετακίνητο στο 0-0. Χρειάστηκε ένα μόλις λεπτό, ένα κόρνερ του Άγγελου Μπασινά και μία κεφαλιά του Άγγελου Χαριστέα (βλ. βίντεο) για να πιστέψουμε έστω και λίγο στο απίστευτο.
Φτάσαμε στα 85'. Μόλις 5 λεπτά και κάτι καθυστερήσεις για το Κύπελλο. Το άγχος στο απόγειο. Ξαφνικά ένας οπαδός με σημαία της Μπαρτσελόνα μπήκε στο γήπεδο και την πέταξε στο Φίγκο. Ενα περιστατικό που αποφόρτισε σχετικά την κατάσταση και έδωσε ανάσες. Στα τελευταία λεπτά μια μεγάλη ευκαιρία του Φίγκο μας απείλησε.
Το ματς τελείωσε και το σκορ όμως παρέμεινε 0-1. Η Ελλάδα ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης, ο Θοδωρής Ζαγοράκης σήκωσε το κύπελλο ,ενω οι οπαδοί ζούσαν το δικό τους ντελίριο. Την επόμενη μέρα ο Ευρωπαϊκός Τύπος μας προσκυνούσε με τίτλους όπως : «Οι Έλληνες ανέβηκαν στον Όλυμπο» (Kicker, Γερμανία) και «Η Ελλάδα κάθισε στο θρόνο! Πρωταθλήτρια Ευρώπης» (Gazeta, Ρωσία)
Μπορεί να έχουν περάσει 8 χρόνια απο τότε, όμως εκείνη η νύχτα της 4η Ιουλίου αποτυπώθηκε με χρυσά γράμματα στη μνήμη κάθε Έλληνα και τέτοιες στιγμές υπάρχουν για να μας θυμίζουν μέσα στις δυσκολίες, ότι η Ελλάδα μπορεί και εν τέλει τα καταφέρνει ακόμα και κόντρα σε όλα τα προγνωστικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σπάνιο ντοκουμέντο: Ο Κεμάλ Ατατούρκ στη Σμύρνη (VIDEO)

Σπάνιο ντοκουμέντο: Ο Κεμάλ Ατατούρκ στη Σμύρνη (VIDEO)
Ένα ιστορικό ντοκουμένο βγήκε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα, το οποίο, δείχνει την είσοδο του Κεμάλ Ατατούρκ στη Σμύρνη προκειμένου «να σώσει την πόλη από τους Έλληνες».
Το βίντεο δείχνει την επόμενη μέρα της εισόδου του τουρκικού στρατού και εικάζεται ότι είναι δύο με τρεις ημέρες πριν την μεγάλη πυρκαγιά που ισοπέδωσε τη Σμύρνη.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:
Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσο μας "φεσώνει" η τρόικα σε κάθε επίσκεψη;


Κάθε επίσκεψη της τρόικας από τον Μάιο του 2010 μέχρι και σήμερα πιέζει την αγορά και μειώνει τον ήδη μειωμένο τζίρο έως και 11%, καταγράφοντας στις 12 επίσημες επισκέψεις της τη διετία 2010-12 συνολικές απώλειες που ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ! 

Αυτό προκύπτει από...

έρευνα του Ινστιτούτου Ερευνών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

«Το πρόβλημα που δημιουργείται για άλλη μία φορά είναι η 13η επίσκεψη και παρουσία της τρόικας στην Ελλάδα δέκα μόλις ήμερες πριν από την έναρξη των θερινών εκπτώσεων. Οι προσδοκίες των εμπόρων από τη φετινή καλοκαιρινή αγορά είναι πολλές και οι θερινές εκπτώσεις αποτελούν μία ακόμα ελπίδα τόνωσης της αγοράς. Επειδή, λοιπόν, αποδεδειγμένα η τρόικα βλάπτει σοβαρά την ελληνική αγορά, συμφωνούμε με την πρόταση οι όποιες συναντήσεις της νέας κυβέρνησης με την παλαιά τρόικα να γίνονται στις Βρυξέλλες», σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδης.

Σημειώνεται ότι πέρα από τη διαμόρφωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών (ΔΚΕ) σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια εξαιτίας της μείωσης του προσωπικού διαθέσιμου εισοδήματος, συνεπώς και της κατανάλωσης, φαίνεται πως οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων όξυναν περαιτέρω το αρνητικό κλίμα επιδεινώνοντας την εμπιστοσύνη στην αγορά. 


Από την ανάλυση των ανακοινώσεων των μέτρων και την πορεία του ΔΚΕ για την περίοδο Απριλίου 2010 - Απριλίου 2012, προκύπτει πως οι ανακοινώσεις του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου μπορούν να συσχετιστούν με σημαντική πτώση του κύκλου εργασιών.

Αναλύοντας, στο μεταξύ, τον Αναθεωρημένο Δείκτη Κύκλου Εργασιών και το Δείκτη Όγκου στο Λιανικό Εμπόριο, για το μήνα Απρίλιο του 2012, όπως δημοσιοποιήθηκαν από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ καταγράφει ότι: ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο Λιανικό Εμπόριο του μηνός Απριλίου 2012, (χωρίς τα καύσιμα), σε σύγκριση με τον αντίστοιχο του Απριλίου 2011, παρουσίασε μείωση κατά 13,2%, έναντι μείωσης 5,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2011 προς το 2010. 

Ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο Λιανικό Εμπόριο του μηνός Απριλίου 2012 (με τα καύσιμα) σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Απριλίου 2011, παρουσίασε μείωση κατά 11,6%, έναντι μείωσης 4,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2011 προς το 2010.

Η μηνιαία μεταβολή αυτών των δεικτών έχει ως εξής: ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο Λιανικό Εμπόριο του μηνός Απριλίου 2012, σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2012, παρουσίασε: α) Χωρίς τα καύσιμα μηνιαία αύξηση κατά 10,5%, β) Ο ίδιος δείκτης με τα καύσιμα παρουσίασε μηνιαία αύξηση κατά 10,9%.

Ακολουθώντας την πορεία του κύκλου εργασιών ο Δείκτης Όγκου του Απριλίου 2012 (χωρίς τα καύσιμα), σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Απριλίου 2011, παρουσίασε μείωση κατά 14,0%, έναντι μείωσης 7,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2011 προς το 2010.

Συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων, ο Δείκτης Όγκου στο Λιανικό Εμπόριο, του μηνός Απριλίου 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Απριλίου 2011, παρουσίασε μείωση κατά 13,5%, έναντι μείωσης 8,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2011 προς το 2010. 

Η μηνιαία μεταβολή αυτών των δεικτών έχει ως εξής: ο Δείκτης Όγκου στο Λιανικό Εμπόριο του μηνός Απριλίου 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο του Μαρτίου 2012, παρουσίασε: α) Χωρίς τα καύσιμα μηνιαία αύξηση κατά 8,2%, β) Ο ίδιος δείκτης με τα καύσιμα παρουσίασε αύξηση κατά 8,7%.
 
Εν ολίγοις, όποτε καταφθάνουν οι μπαμπούλες (συγγνώμη, οι "σωτήρες") στη χώρα, ρημάζουν την ψυχολογία των Ελλήνων πολιτών και κατ' επέκταση τη συμπεριφορά τους, συνολικά. Με όλες τις συνακόλουθες επιπτώσεις σε όλους τους καίριους τομείς... Άντε λοιπόν, καλώς να τους δεχτούμε πάλι!









defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δημόσιος Απολογισμός του Δήμου Λιβαδειάς


Παρουσία ελάχιστων πολιτών, χωρίς εκπροσώπους των τοπικών φορέων, απουσία στελεχών αλλά και εργαζομένων του Δ. Λεβαδέων, πραγματοποιήθηκε ο πρώτος Δημόσιος Απολογισμός της δημοτικής αρχής, για το έτος 2011. Το γεγονός, σχολιάστηκε από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, που έκαναν λόγο για αποξένωση της δημοτικής αρχής από την τοπική κοινωνία.
Επί δύο ώρες, ο δήμαρχος Ν. Παπαγγελής, παρουσίασε τον απολογισμό των πεπραγμένων του, εστιάζοντας αρχικά, στις δυσλειτουργίες και τα προβλήματα, που έχουν ανακύψει, από την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, που διανύει η χώρα.
Στη συνέχεια πήραν το λόγο δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας, ενώ σημειώθηκε και μια αποχώρηση του δ.σ. της παράταξης Τσιφή, Π. Ψυχογιού, μετά από σχόλιο του δ.σ. της πλειοψηφίας Γ. Καραμάνη, το οποίο ο κ. Ψυχογιός θεώρησε απαξιωτικό.
Από τους λιγοστούς πολίτες, ο κ. Γ.Κωτσαδάμ, κατήγγειλε το δήμαρχο ότι τον εξαπατά, σχετικά με προσωπική του υπόθεση, ενώ έφθασε στο σημείο να κάνει λόγο για «απατεωνιές» που γίνονται στο δήμο, μια ιστορία που πιθανόν να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.
Στις δηλώσεις που ακολούθησαν στα μέσα ενημέρωσης, ο κ. Ψυχογιός, από τη μείζονα μειοψηφία, τόνισε ότι ο δήμος είναι αποκομμένος από την τοπική κοινωνία, μίλησε για αποθέωση της γραφειοκρατίας και συγκεντρωτισμό του δήμαρχου, τον οποίο κατηγόρησε ότι με δική του ευθύνη «η δημοκρατία στο δήμο έχει καταργηθεί, γιατί έχει υποκαταστήσει τους πάντες και τα πάντα».
«Θλιβερό φαινόμενο» χαρακτήρισε την απουσία πολιτών η Γ. Πούλου, σημείωσε και αυτή ότι η δημοτική αρχή είναι αποκομμένη από την τοπική κοινωνία, γιατί όπως είπε «σ΄ αυτές τις δύσκολες στιγμές δεν έχει να παρουσιάσει κοινωνικό έργο».
Από τη μεριά της ελάσσονος μειοψηφίας, ο Ν. Κοτσικώνας, δήλωσε ότι «η δημοτική αρχή έχει πετύχει, γιατί εφαρμόζει τους στόχους του Καλλικράτη, δηλαδή  αντιλαϊκή πολιτική». Εκτίμησε ότι η κατάσταση στο δήμο θα χειροτερεύσει και απέδωσε την απουσία κόσμου στην απογοήτευση που νοιώθει από την ασκούμενη πολιτική του δήμου.
Στις δηλώσεις του δημάρχου, εντύπωση προκάλεσε η επίθεση που εξαπέλυσε στη Γ. Πούλου, αποκαλώντας την πολιτική γυρολόγο, που ψεύδεται, συκοφαντώντας τον ότι  λειτούργησε μικροπολιτικά στο θέμα της καταβολής τελών άρδευσης από αγρότες της Χαιρώνειας. Η κ. Πούλου τον είχε κατηγορήσει ότι με τη μη πληρωμή των συγκεκριμένων τελών έχει επιβαρυνθεί ο δήμος με 500.000ευρώ, γεγονός που αποτελεί, όπως είπε,  κατάφωρη αδικία για τους υπόλοιπους αγρότες του δήμου.
Για την καταγγελία πάντως ο κ. Παπαγελής, απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας,  λέγοντας  ότι «είναι πέρα για πέρα ψέμα», γιατί το θέμα το χειρίζεται ο ΤΟΕΒ Χαιρώνειας.
Τέλος, ο δήμαρχος υπεραμύνθηκε του έργου του, τονίζοντας ότι αν και δύσκολη χρονιά το 2011, ο δήμος κατάφερε, με επιτυχία, να προσαρμοστεί στα δεδομένα του Καλλικράτη.
 siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η κυβέρνηση ξορκίζει τις απολύσεις για να γλυτώσει τη λαϊκή εξέγερση

Η κυβέρνηση ξορκίζει τις απολύσεις για να γλυτώσει τη λαϊκή εξέγερση
Μια σπαζοκεφαλιά επιχειρεί να λύσει η κυβέρνηση, πώς δηλαδή να οδηγήσει στην έξοδο 150.000 δημοσίους υπαλλήλους ως το 2015 χωρίς να τους απολύσει. Η δέσμευση για τις απολύσεις περιλαμβάνεται ρητά στο Μνημόνιο και η κυβέρνηση θα πρέπει να κατευνάσει την Τρόικα χωρίς να προκαλέσει κοινωνική εξέγερση. Το πρώτο μέτρο που ελήφθη χθες ήταν να περικοπεί «λίπος» από το δημόσιο με περικοπή αμειβόμενων επιτροπών των υπουργείων και των ειδικών επιτροπών ώστε να αποφευχθεί η αποπομπή δημοσίων υπαλλήλων. Ωστόσο είναι αβέβαιο εάν οι ενέργειες αυτές θα πείσουν την Tρόικα που δείχνει να επιμένει ότι η εξυγίανση του δημοσίου τομέα δεν θα επιτευχθεί χωρίς απολύσεις.
Το πρώτο μέτρο δημοσιοποιήθηκε με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου ώστε να σταλεί το μήνυμα ότι αποτελεί κεντρική επιλογή της κυβέρνησης. Συνοδεύτηκε, μάλιστα, η ανακοίνωση, από τη διαβεβαίωση ότι με την κατάργηση των αμειβόμενων επιτροπών «εξοικονομείται σημαντικό ποσό υπέρ των φορολογουμένων και μπαίνει τάξη στον κρατικό μηχανισμό». Οπως αποκάλυψε όμως η iefimerida.gr, το μέτρο αυτό είχε ήδη ανακοινωθεί από την κυβέρνηση Παπανδρέου χωρίς να φέρει χειροπιαστά αποτελέσματα.
Στη μάχη διάσωσης των δημοσίων υπαλλήλων ρίχτηκαν χθες τόσο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο κ. Μανιτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει στα χέρια του μελέτη που προβλέπει την αποχώρηση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων από το Δημόσιο μέχρι το 2015 με συνταξιοδοτήσεις και λήξη συμβάσεων, χωρίς να γίνουν απολύσεις.
Η μελέτη συντάχθηκε κατ΄ εντολήν του αρμόδιου υπουργείου από ιδιωτική εταιρεία και ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2012. Μιλώντας στο συνέδριο του Econimist ο κ. Μανιτάκης έκανε λόγο για σφιχτό χρονοδιάγραμμα 100 ημερών, στο πλαίσιο του οποίου θα προχωρήσει ένα πρώτο πρόγραμμα αναμόρφωσης της Δημόσιας Διοίκησης.
«Το πρόβλημα του δημοσίου τομέα δεν είναι το μέγεθός του, καθώς αυτό δεν αποκλίνει σημαντικά ως προς τον αριθμό των υπαλλήλων και τη δημόσια δαπάνη για μισθούς και λειτουργικά έξοδα από τον αντίστοιχο μέσο όρο των λοιπών κρατών-μελών της ΕΕ» δήλωσε ο κ. Μανιτάκης και σημείωσε ότι το πρόβλημα είναι κυρίως η χαμηλή αποδοτικότητα.
Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο κ. Σταικούρας ο οποίος δήλωσε ότι οι προσλήψεις στο δημόσιο θα γίνονται πλέον με το σταγονόμετρο. Η κυβέρνηση, όπως είπε, θα κάνει το καθεστώς πιο αυστηρό αλλάζοντας τον κανόνα 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις σε 1 πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις.
Αντίθετος στις απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων που προβλέπονται για φέτος είναι και ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.
«Οι απολύσεις με ένα βάρβαρο τρόπο και για λόγους συμβολισμού 15.000 δημοσίων υπαλλήλων δεν χρειάζεται να γίνουν, αλλά χρειάζεται να γίνει έντιμη αξιολόγηση υπαλλήλων, υπηρεσιών και υποδομών, ώστε να υπάρξει καλύτερη αξιοποίηση, που θα έχει και καλύτερα δημοσιονομικά αποτελέσματα», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Στη μάχη μείωσης του κράτους θα πέσει και το μέτρο μείωσης του κόστους για υπερωρίες και άλλων πρόθετων αμοιβών των δημοσίων υπαλλήλων. Ετσι, η συμμετοχή τους σε επιτροπές που είχε ήδη μειωθεί από 3,2 εκατομμύρια ευρώ το 2009 σε 1,4 εκατομμύρια ευρώ το 2010 θα μειωθεί ακόμη περισσότερο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νίκη για την πρώτη θέση θέλει η Εθνική



Παίζει αύριο τα ξημερώματα στο πλαίσιο του Προολυμπιακού Τουρνουά

Τη νίκη που θα της εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ομίλου και θεωρητικά πιο βατό αντίπαλο στον κρίσιμο προημιτελικό της Παρασκευής έχει σαν στόχο η Εθνική απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (03:00π.μ., ΕΤ1 και live από το www.sport-fm.gr) στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Καράκας.

Η Εθνική έκανε επιβλητική εκκίνηση στη διοργάνωση συντρίβοντας με 107-63 την Ιορδανία, αλλά τα δύσκολα… έρχονται. Οι Πορτορικανοί δεν συγκρίνονται σε ποιότητα με τους πρώτους αντιπάλους, διαθέτοντας γκαρντ κλάσης όπως ο Κάρλος Αρόγιο και ο Χουάν Χοσέ Μπαρέα, αλλά και θηριώδεις ψηλούς όπως ο Πίτερ Τζον Ράμος (2,21μ.) και ο Ντανιέλ Σαντιάγκο (2,16μ.). Παράλληλα ευνοούνται από το γεγονός ότι αγωνίζονται στη γειτονική Βενεζουέλα, ενώ συν τοις άλλοις, η ομάδα του Φλορ Μελέντες αντιμετωπίζει τον αγώνα σαν ευκαιρία για ρεβάνς για την ήττα της στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας το 2010, όταν από την πλευρά των αντιπάλων είχαν εκφραστεί παράπονα για τη διαιτησία.

Ο Ηλίας Ζούρος υπολογίζει αυτή τη φορά σε δώδεκα παίκτες. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έχει ξεπεράσει πλέον 100% το διάστρεμμά και θα είναι διαθέσιμος. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός υπολογίζει πολύ στη βοήθεια του 22χρονου άσου, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι για την αντιμετώπιση των Αρόγιο και Μπαρέα.

Εφόσον η Εθνική τερματίσει πρώτη θα αντιμετωπίσει τον δεύτερο του δευτέρου ομίλου, ενώ αν είναι δεύτερη θα αναμετρηθεί με τον πρώτο του δευτέρου ομίλου. Οι πιθανοί… δρόμοι θα γίνουν γνωστοί περίπου 45 λεπτά πριν το τζάμπολ του αγώνα της ελληνικής ομάδας, από το αποτέλεσμα της αναμέτρησης της Λιθουανίας με τη Νιγηρία.

Γαλανόλευκη παράδοση

Σύμμαχος της Ελλάδας είναι η παράδοση απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο. Σε οκτώ αναμετρήσεις μετρά επτά νίκες και μάλιστα συνεχείς, με τη μοναδική της ήττα να καταγράφεται στο Μουντομπάσκετ του Τορόντο το 1994. Στην πιο πρόσφατη συνάντηση των δύο ομάδων, το 2010 στην Τουρκία, η Εθνική είχε νικήσει με 83-80 με κορυφαίο τον Βασίλη Σπανούλη που είχε πετύχει 28 πόντους. Σε εκείνο το παιχνίδι είχαν-από τη φετινή ομάδα-αγωνιστεί επίσης οι Μπουρούσης (12π.), Ζήσης (7π.), Πρίντεζης (3π.), ενώ είχαν αγωνιστεί και οι Καϊμακόγλου και Καλάθης.

Αναλυτικά η προϊστορία:

06/08/1994 (Μουντομπάσκετ 1994-Τορόντο): 64-72
24/07/1996 (Ολυμπιακοί Αγώνες 1996-Ατλάντα): 80-69
02/08/1998 (Μουντομπάσκετ 1998-Αθήνα): 71-64
23/08/2004 (Ολυμπιακοί Αγώνες 2004-Αθήνα): 78-58
28/08/2004 (Ολυμπιακοί Αγώνες 2004-Αθήνα): 85-75
05/07/2008 (Φιλικό-Μπάμπεργκ): 93-86
19/07/2008 (Προολυμπιακό Τουρνουά 2008-Αθήνα): 88-63
29/08/2010 (Μουντομπάσκετ 2010-Άγκυρα): 83-80

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Τετάρτης

(4ος Όμιλος) Νέα Ζηλανδία-Ανγκόλα 18:30
(3ος Όμιλος) Δομινικανή Δημοκρατία-Ρωσία 21:00
(2ος Όμιλος) Λιθουανία-Νιγηρία 00:30
(1ος Όμιλος) Πουέρτο Ρίκο-Ελλάδα 03:00

Στα προημιτελικά αναμετρώνται (6/7):

Α: Πρώτος 1ου Ομίλου-Δεύτερος 2ου Ομίλου
Β: Πρώτος 3ου Ομίλου-Δεύτερος 4ου Ομίλου
Γ: Πρώτος 2ου Ομίλου-Δεύτερος 1ου Ομίλου
Δ: Πρώτος 4ου Ομίλου-Δεύτερος 3ου Ομίλου

Στα ημιτελικά αναμετρώνται (7/7):

Νικητής Α-Νικητής Γ
Νικητής Β-Νικητής Δ

Πηγή: sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι φεύγουν από το Δημόσιο ως το 2015


Μία πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις

Την αποχώρηση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων από το Δημόσιο μέχρι το 2015 με συνταξιοδοτήσεις και λήξη συμβάσεων, χωρίς να γίνουν απολύσεις, προβλέπει μελέτη που έχει στα χέρια της η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η μελέτη συντάχθηκε κατ΄ εντολήν του αρμόδιου υπουργείου από ιδιωτική εταιρεία και ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2012.

Σύμφωνα με το βασικό σενάριο, που χαρακτηρίζεται συντηρητικό, υπολογίζεται ότι θα αποχωρήσουν 177.146 εργαζομένων από το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα έως το 2015 με συνταξιοδότηση και μη ανανέωση συμβάσεων.

Με βάση τις αναλογίες προσλήψεων-αποχωρήσεων που ισχύουν σήμερα μπορούν να γίνουν 27.619 προσλήψεις μονίμων την επόμενη 5ετία.

Από τη διαφορά αποχωρήσεων/προσλήψεων προκύπτει ότι το 2015 το Δημόσιο θα διαθέτει 149.527 άτομα λιγότερα προσωπικό.

Κλειδί φυσικά θα είναι και η μείωση των συμβασιούχων, οι οποίοι μόνο το 2011 μειώθηκαν κατά 49.042 άτομα.

Σύμφωνα με τη μελέτη όμως, δεν υπάρχουν εργαλεία για την παρακολούθηση των συμβασιούχων και στις αρχές του 2011 στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα ξεπέρασαν τις 100.000, παρά τη μείωση που είχε γίνει.

Όπως αναφέρει το Έθνος, το πλαίσιο των προσλήψεων θα γίνει πιο αυστηρό και ο κανόνας «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις» θα γίνει «μία πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις».

Η Ελλάδα έχει δεσμευτεί στην τρόικα πως μέχρι το 2015 θα έχουν φύγει από το Δημόσιο 150.000 εργαζόμενοι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πιάνει δουλειά από σήμερα η τρόικα



Συναντήσεις αύριο με Σαμαρά-Στουρνάρα

Έπειτα από μήνες χωρίς έλεγχο η τρόικα πιάνει από σήμερα δουλειά με ραντεβού από νωρίς το πρωί με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών. Στο μικροσκόπιο των εκπροσώπων των δανειστών θα βρεθούν τα βασικά μεγέθη της οικονομίας, η ύφεση και η έκρηξη της ανεργίας ενώ σε ξεχωριστές συσκέψεις θα συζητηθούν η πορεία των εσόδων και των δαπανών.

Αύριο οι Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ θα έχουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό ενώ νωρίτερα θα «γνωριστούν» και με τον νέο υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, αμέσως μετά την ορκωμοσία του.

Οι τελευταίες επαφές της τρόικας θα γίνουν, σε επίπεδο επικεφαλής, το Σάββατο και στη συνέχεια το ραντεβού θα ανανεωθεί για το βασικό μέρος της διαπραγμάτευσης στις 24 Ιουλίου.

Σύμφωνα με «Το Βήμα», διπλωματικές πηγές αναφέρουν τις τελευταίες ώρες ότι η πλευρά του ΔΝΤ εμφανίζεται έτοιμη να συζητήσει αλλαγές στο Μνημόνιο 2 αν η ελληνική πλευρά πείσει για τη σοβαρότητα των προθέσεών της να υλοποιήσει βασικές μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί (μείωση δημοσίου τομέα, αποκρατικοποιήσεις κλπ.).

Στην πορεία των συζητήσεων θα τεθούν στο τραπέζι οι «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης συνεργασίας (μειώσεις μισθών-συντάξεων, απολύσεις, εργασιακά) και θα αναφερθεί η ανάγκη για επιμήκυνση της προσαρμογής κατά δύο έτη, που σημαίνει χαλάρωση της λιτότητας, εφόσον τα μέτρα 11,6 δισ. ευρώ θα απλωθούν σε βάθος τετραετίας (2013-2016) αντί για τη διετία 2013-2014.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρόμος και στην Ελλάδα για ναρκωτικό που οδηγεί σε κανιβαλισμό!

Ο νέος φόβος που έχει κυριεύσει και τις ελληνικές υγειονομικές αρχές ονομάζεται «άλατα μπάνιου». Είναι ένα νέο ναρκωτικό που θυμίζει... τα άλατα που χρησιμοποιούνται για χαλαρωτικά μπάνια και έχει εξαπλωθεί σε πολλές χώρες του κόσμου και κυρίως στις ΗΠΑ.

Το ναρκωτικό προκαλεί τρόμο καθώς μετατρέπει τους χρήστες σε βίαια όντα που προχωρούν σε επιθέσεις και κανιβαλισμούς. Διαβάστε πως γίνονται όσοι το έχουν πάρει και τι έχουν προκαλέσει σε συνανθρώπους τους.

Οι φήμες είχαν φθάσει εδώ και καιρό και στις αρμόδιες ελληνικές υγειονομικές αρχές και πλέον υπάρχει η ανησυχία ότι το άκρως επικίνδυνο χημικό ναρκωτικό μπορεί να εξαπλωθεί και να φθάσει και στη χώρα μας. Άλλωστε έχει περάσει τις πύλες της Ευρώπης και κάνει ήδη θραύση στη Γερμανία.

Στην Αμερική έχει λάβει απίστευτες διαστάσεις καθώς έχουν συλληφθεί και εντοπισθεί χρήστες του, να κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς καμία συναίσθηση συμπεριφοράς σα «ζόμπι» και να φθάνουν μέχρι και σε κανιβαλισμό.
Μάλιστα στις ΗΠΑ έχουν συλληφθεί χρήστες γυμνοί στο δρόμο να επιτίθενται σε περαστικούς και να τους κατασπαράζουν.
Καθημερινά όλο και περισσότερα περιστατικά εντοπίζονται στην Αμερική με τις αρχές να είναι ουσιαστικά ανήμπορες να καταπολεμήσουν το φαινόμενο δεδομένου ότι το παράνομο ναρκωτικό είναι σχετικά φθηνό και εύκολα προσβάσιμο ακόμη και μέσω ίντερνετ.

Όσοι το έχουν λάβει σε υπερβολική δόση εμφάνισαν έντονη διέγερση, παράνοια, παραισθήσεις, είχαν τάσεις αυτοκτονίας αλλά και επιθετικότητα που σε πολλές περιπτώσεις κατέληξε σε κανιβαλισμό μέσα στη μέση του δρόμου με το χρήστη να έχει καταφάει ακόμη και πρόσωπα περαστικών.

Όσο κι αν ακούγεται τρομακτικό οι χρήστες δεν έχουν καμία συναίσθηση της συμπεριφοράς τους καθώς η επίδραση των «αλάτων μπάνιου» είναι ανεξέλεγκτη. Αποτέλεσμα να μετατρέπονται σε ζόμπι όπως αυτά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε μόνο σε ταινίες.

Το τελευταίο διάστημα βίαιες συμπεριφορές έχουν καταγραφεί στο Μαϊάμι με χρήστη να έχει κατασπαράξει το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου ενός άστεγου, ενώ το πιο συγκλονιστικό περιστατικό αφορά 35χρονη μητέρα η οποία κυνηγούσε γυμνή το 3χρονο παιδί της το οποίο προηγουμένως το είχε γρονθοκοπήσει και είχε επιχειρήσει να το δολοφονήσει.

Τους τελευταίους μήνες τα επικίνδυνα «άλατα μπάνιου» κυκλοφορούν ευρέως και σε πολλές πόλεις της Γερμανίας με τα νοσοκομεία να δέχονται συνεχώς περιστατικά ψυχωτικών επεισοδίων.
Και εκεί όμως οι αρχές σηκώνουν τα χέρια ψηλά κάνοντας απλώς προσπάθειες να εντοπίσουν όσους διακινούν το ναρκωτικό.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ