Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Η Αθ. Ζυθοποιία παρουσίαζε την Amstel ως ελληνικό προϊόν – Παρέμβαση της ΣΕΕ για παραπλανητική διαφήμιση


Υποχρεωμένη να τροποποιήσει  εντός 4 ημερών τη διαφημιστική καμπάνια της μπίρας Amstel σε τηλεόραση και  ραδιόφωνο μετά από σχετική απόφαση του Συμβουλίου Ελέγχου Επικοινωνίας (ΣΕΕ)είναι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η οποία ωστόσο φαίνεται ότι έχει αποσύρει την  καμπάνια πριν την ανάρτηση της απόφασης. 

Ειδικότερα, η διαφημιστική καμπάνια της Amstel κρίθηκε από το ΣΕΕ  “παραπλανητική ως προς τα βασικά της μηνύματα που προβάλλουν τον ελληνικό  της χαρακτήρα και τη σύνδεση με την ελληνική παράδοση”. 
Η Επιτροπή έκρινε ότι η  υπό έλεγχο επικοινωνία επικοινωνεί το χαρακτηριστικό της ελληνικότητας τόσο του  προϊόντος όσο και της μάρκας Amstel τοποθετώντας  μάλιστα το στοιχείο αυτό σε ένα πλαίσιο διαχρονικότητας. Με αυτόν τον τρόπο  είναι πιθανόν να δημιουργηθεί στον καταναλωτή η εσφαλμένη εντύπωση ότι πρόκειται  για ένα αμιγώς ελληνικό προϊόν / ελληνική μάρκα που εξαρχής δημιουργήθηκε και  καθιερώθηκε στην Ελλάδα και που ανέκαθεν παράγεται αποκλειστικά με ελληνικές  πρώτες ύλες. 
  

Πιο συγκεκριμένα, παραπλανητικοί θεωρήθηκαν οι ισχυρισμοί της  διαφήμισης αναφορικά με την παραγωγή της μπίρας κατά 100% από ελληνικό κριθάρι. Εντούτοις αφενός επειδή η μάρκα Amstel δεν είναι  ελληνική και αφετέρου επειδή κατά τη διαδικασία από τα στοιχεία που  προσκομίσθηκαν δεν τεκμηριώθηκε επαρκώς ότι οι προδιαγραφές παραγωγής του  προϊόντος που ισχύουν σήμερα (δηλαδή η κάλυψη των αναγκών σε κριθάρι  αποκλειστικά από Ελληνες παραγωγούς) ισχύουν πάντοτε, η Επιτροπή αποφάσισε ότι  από τη διαφήμιση είναι πιθανός ο κίνδυνος σύγχυσης ή και παραπλάνησης  λαμβάνοντας υπόψιν της και το γεγονός ότι στην αντίληψη του μέσου καταναλωτή  είναι συχνά ασαφές κατά πόσο ένα προϊόν/μάρκα είναι ελληνικό ή όχι.
Παραπλαντητικά θεωρήθηκαν από το ΣΕΕ και τα επιχειρήματα  της καμπάνιας που συνδέουν την προέλευση του ονόματος της μπίρας Amstel με την  ελληνική γλώσσα (Αμ στέλνανε…) και τις ελληνικές ρίζες (σύντμηση επιθέτου  Αμ-οιράκης Στ-έλιος).

bankwars
Διαβάστε Περισσότερα »

Πως και πότε θα πληρώσουμε τα τέλη κυκλοφορίας του 2013


Τίτλοι τέλους για τα σήματα των τελών κυκλοφορίας. 
Το υπουργείο Οικονομικών τα καταργεί και θα μας υποχρεώνει να πληρώνουμε στέλνοντας ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια. 
Αυτό ως προς το διαδικαστικό κομμάτι. 

Κατά τα λοιπά, άλλος ένας φόρος έρχεται. 
Δείτε πως μπορείτε να γλιτώστε και πως μπορείτε να πληρώσετε σε δόσεις...



1. Πως θα πληρώσω τα τέλη κυκλοφορίας;
Για λόγους οικονομίας, το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στο να καταργήσει το σήμα των τελών κυκλοφορίας. Το ειδοποιητήριο θα είναι διαθέσιμο μέσω της ηλεκτρονικής πύλης του υπουργείου Οικονομικών (taxisnet.gr). Θα το τυπώνουμε και θα πηγαίνουμε στην τράπεζα για την πληρωμή. Η απόδειξη που θα μας δώσει η τράπεζα, θα υποκαθιστά το σήμα.
2. Θα απαιτούνται κωδικοί πρόσβασης στο taxisnet για να εκτυπώσουμε το ειδοποιητήριο;
Ειδικά για φέτος, θα ληφθεί μέριμνα ώστε αυτοί που δεν έχουν κωδικό πρόσβασης, είτε να παραλαμβάνουν το ειδοποιητήριο ταχυδρομικά, είτε να το εκτυπώνουν μέσω ειδικής εφαρμογής απλώς με την πληκτρολόγηση του ΑΦΜ τους και του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος.
3. Είναι υποχρεωτικό να πληρώσω τα τέλη στην τράπεζα;
Επειδή φέτος δεν θα είναι απαραίτητο να πάρουμε το ειδικό σήμα, θα μπορούμε να πληρώσουμε και μέσω άλλων εναλλακτικών οδών όπως για παράδειγμα μέσω internet.
4. Πόσα θα πληρώσω;
Προς το παρόν δεν έχει ακουστεί κάτι για νέα μεταβολή στα τέλη κυκλοφορίας. 
Έτσι, ισχύουν οι περυσινές τιμές που έχουν ως εξής:
  • Έως 300 κυβικά: 22 ευρώ
  • 301-785 κυβικά: 55 ευρώ
  • 786-1071: κυβικά: 120 ευρώ
  • 1072-1357 κυβικά: 135 ευρώ
  • 1358-1548 κυβικά: 240 ευρώ
  • 1549-1738 κυβικά: 265 ευρώ
  • 1739-1928 κυβικά: 300 ευρώ
  • 1929-2357 κυβικά: 660 ευρώ
  • 2358-3000 κυβικά: 880 ευρώ
  • 3001-4000 κυβικά: 1100 ευρώ
  • 4001 και άνω κυβικά: 1320 ευρώ
5. Απέκτησα αυτοκίνητο μετά τον Νοέμβριο του 2010. Εγώ πόσα τέλη θα πληρώσω;
Γα τα ΙΧ που αποκτήθηκαν ως καινούργια και όχι ως μεταχειρισμένα μετά τον Νοέμβριο του 2010, τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές των ρύπων και όχι με βάση τον κυβισμό. Ισχύει ο ακόλουθος πίνακας (θα πρέπει να πολλαπλασιάζετε το ποσό που αναφέρεται επί των ρίπων που εκπέμπει το ΙΧ σας):
  • 0-100 γραμμάρια: 0 ευρώ
  • 101 -120 γραμμάρια: 0,9 ευρώ
  • 121 -140 γραμμάρια: 1,1 ευρώ
  • 141 -160 γραμμάρια: 1,7 ευρώ
  • 161 -180 γραμμάρια: 2,25 ευρώ
  • 181 -200 γραμμάρια: 2,55 ευρώ
  • 201 – 250 γραμμάρια: 2,8 ευρώ
  • Άνω των 251 γραμμαρίων: 3,4 ευρώ
6. Πως μπορώ να πληρώσω τα τέλη κυκλοφορίας σε δόσεις;
Σχετική ρύθμιση δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής. Ο μόνος τρόπος είναι (προς το παρόν) να εκμεταλλευτείτε τα προγράμματα των τραπεζών και να πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας σε τρεις άτοκες δόσεις. Προσοχή: πολλές τράπεζες έχουν ανακοινώσει προγράμματα εξόφλησης των οφειλών προς το δημόσιο σε δόσεις. Όμως δεν καλύπτουν όλα τα προγράμματα την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Βέβαια, όσο θα πλησιάζουμε προς το τέλος του έτους, τα προγράμματα θα πολλαπλασιαστούν. Ωστόσο, καλό είναι να ρωτήσετε στην τράπεζα με την οποία συνεργάζεστε.
7. Τι γίνεται αν δεν έχω πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας του 2012;
Θα παραλάβετε ειδοποιητήριο από το υπουργείο Οικονομικών και θα πληρώσετε το διπλάσιο ποσό. Μάλιστα, εκτός από το πρόστιμο, κινδυνεύετε να επιβαρυνθείτε και με προσαυξήσεις καθώς η οφειλή έχει ήδη χαρακτηριστεί ληξιπρόθεσμη.
8. Υπάρχει τρόπος να μην πληρώσω τα τέλη κυκλοφορίας του 2013;
Ο μόνος τρόπος είναι να θέσετε το ΙΧ σε ακινησία. Αν το έχετε πάρει απόφαση, κάντε το άμεσα καθώς εκτός από το ότι δεν θα πληρώσετε το τέλος κυκλοφορίας, θα περιορίσετε και το τεκμήριο του αυτοκινήτου. Η θέση ενός οχήματος σε ακινησία, γίνεται με την κατάθεση των πινακίδων στην εφορία.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Αράχωβα γιορτάζει! ο Παρνασσός στη Δ’ Εθνική



10:00 μ.μ.
Λαογραφικο Μουσείο Αράχωβας
agnantiroumelis.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Θεοφίλου: «Δεν αντιστάθηκα, ήρθαν 3-4 πάνω μου, αναρχικός είμαι γίνονται αυτά»

Θεοφίλου: «Ήρθαν 3-4 πάνω μου, δεν αντιστάθηκα - Αναρχικός είμαι, γίνονται αυτά»
Ανοιξε λογαριασμό με τη δικαιοσύνη ο 29χρονος Αναστάσιος Θεοφίλου, ο οποίος καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση 15 μηνών με τριετή αναστολή για αντίσταση και απείθεια κατά της Αρχής τη στιγμή της σύλληψής του από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.
Ο εισαγγελέας ,είχε ζητήσει την ενοχή του Θεοφίλου, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και για τη δολοφονία του 53χρονο, Δημήτρη Μίχα μετά τη ληστεία στο υποκατάστημα τράπεζας της Πάρου. Ο δράστης ισχυρίστηκε ότι είναι αναρχικός και αρνήθηκε ότι αντιστάθηκε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν.
Οι αστυνομικοί τον είχαν εντοπίσει στον Κεραμεικό και όπως κατέθεσαν, όταν του ζήτησαν στοιχεία, αρνήθηκε να τα δώσει και αντιστάθηκε.
«Είμαι φοιτητής στο μεταπτυχιακό της θεολογικής. Κατοικώ μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Κατά περιόδους ερχόμουν στην Αθήνα. Σκόπευα να μετακομίσω. Δεν πρόλαβα να μείνω κάπου. Ήμουν Αθήνα λίγες ώρες. Ήρθαν 3-4 ορμήξανε πάνω μου. Δεν κατάλαβα ότι ήταν αστυνομικοί. Δεν κλότσησα, δεν αντιστάθηκα. Με δέσανε και με πήγαν στο τμήμα. Δεν μου είπαν τίποτα. Αναρχικός είμαι, γίνονται αυτά. Για αυτό δεν ρώτησα τι γίνεται. Είχα ενεργή δράση στις κινητοποιήσεις. Δεν είχα ποτέ καμία εμπλοκή με την αστυνομία. Μου είπαν ότι θέλουν αποτυπώματα. Τους απάντησα ότι δεν ξέρω αν είναι νόμιμο. Μου είπαν ότι είναι. Τα πήραν. Δεν είπα που μείνω γιατί δεν ήξερα ακόμα. Είχα μια-δυο επιλογές. Θεωρώ ότι είναι μια τυπική διαδικασία να καταθέτουν ότι αντιστάθηκα. Με έχουν προσαγάγει άλλη μια φορά πριν πέντε χρόνια. Ένας φίλος μου είχε κλωτσήσει ένα αμάξι. Δεν βρίσκω το λόγο γιατί έπρεπε να δώσω γενετικό υλικό. Δεμένος ήμουν. Δεν μπορούσα να αντιδράσω. Έγιναν όλα γρήγορα. Δεν ήξερα και για δικηγόρο», ανέφερε στην απολογία του.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ:ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΕΠΕΚΤΑΣ ΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ




Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η σύμβαση για το έργο «ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ, προϋπολογισμού 2.100.000 €.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και ο ανάδοχος του έργου, υπέγραψαν την Τετάρτη 22 Αυγούστου , τη σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και εργολήπτριας επιχείρησης για την κατασκευή του έργου με πλήρη τίτλο «ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ». Το έργο είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας), με προϋπολογισμό 2.100.000 €.



Το έργο αφορά:

1. Στην κατασκευή πρόσθετης πτέρυγας ορθογωνικής κάτοψης διαστάσεων 23,20μ.Χ11,40μ. η οποία θα αναπτύσσεται σε δύο ορόφους με υπόγειο, καθώς επίσης και η σύνδεση της νέας πτέρυγας με το υφιστάμενο κτίριο μέσω ισόγειου συνδετήριου διαδρόμου σιδηράς φέρουσας κατασκευής. Στο υπόγειο της νέας πτέρυγας θα στεγάζονται Η/Μ εγκαταστάσεις, αποθηκευτικοί χώροι φαρμακείου καθώς και χώρος απόθεσης απορριμμάτων. Στο ισόγειο του κτηρίου θα στεγάζονται διοικητικές υπηρεσίες, το φαρμακείο, το κυλικείο, οι κοιτώνες των ιατρών καθώς και μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Στον Α όροφο του κτηρίου θα στεγαστούν οι υπόλοιπες διοικητικές υπηρεσίες, μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων καθώς και το γραφείο του διοικητή.

2. Στην κατασκευή προσθήκης στο νότιο τμήμα του νοσοκομείου που θα περιλαμβάνει μηχανοστάσιο στο υπόγειο, επέκταση των χώρων των εργαστηρίων στο ισόγειο και επέκταση των χειρουργείων στον Α’ όροφο. Επίσης προβλέπεται και η κατασκευή διαδρόμου για την απομάκρυνση των μολυσματικών των χειρουργείων.


«Προχωρούμε ολοταχώς στην κατασκευή ενός σημαντικού έργου για την Ευρυτανία» επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς. «Με την υπογραφή της σύμβασης σηματοδοτούμε την έναρξη ενός έργου υψηλής προτεραιότητας, το οποίο συμβάλει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας Η επέκταση , των εγκαταστάσεων στο Νοσοκομείο Καρπενησίου θα δημιουργήσει ολοκληρωμένες υπηρεσίες προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής .

Μέσα από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα στο τομέα Υγείας υλοποιούμε παρεμβάσεις σε Β΄θμιες μονάδες περίθαλψης που αφορούν σε δημιουργία, ενίσχυση και αναβάθμιση υποδομών που έχουν απαξιωθεί καθώς και στον λειτουργικό εκσυγχρονισμό υφιστάμενων μονάδων.

Επιδιώκουμε μέσω της ενίσχυσης των νοσοκομειακών υποδομών την άρση των περιφερειακών ανισοτήτων και την ανάπτυξη εξειδικευμένων υπηρεσιών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξανανοίγει ο φάκελος της εξαφάνισης του μικρού Μπεν - Ξεκινούν έρευνες στην Κω

Ξανανοίγει ο φάκελος της εξαφάνισης του μικρού Μπεν - Ξεκινούν έρευνες στην Κω
Ξανανοίγει έπειτα από 21 χρόνια ο φάκελος της εξαφάνισης του 21 μηνών τότε, Μπεν Νίνταμ από τη Βρετανία, μετά από την κατάθεση που έκανε πρόσφατα κάτοικος του νησιού, ότι ίσως, τελικά, το παιδί να είχε καταπλακωθεί από μπάζα....
Οταν είχε συμβεί το περιστατικό, όλοι θεωρούσαν ότι ο μικρός Μπεν έπεσε θύμα απαγωγής. Εικοσιένα χρόνια μετά η μαρτυρία του οδηγού γερανοφόρου, Κωνσταντίνου Μπάρκα, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα.
Ο κ. Μπάρκας, τον περασμένο Μάιο κατέθεσε στην Αστυνομία ότι το παιδί ίσως καταπλακώθηκε από μπάζα. Μάλιστα κατέδειξε συγκεκριμένο σημείο, όπου και εργαζόταν ο ίδιος την εποχή εκείνη.
Ηδη οι βρετανική Αστυνομία βρίσκεται σε συνεννόηση με τις αρχές της Κω προκειμένου να προχωρήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και να αρχίσει η έρευνα στο σημείο που υπέδειξε ο Κωνσταντίνος Μπάρκας.
Πέρα από ανασκαφές που μάλλον θα γίνουν εκεί, οι αρχές του South Yorkshire έχουν στο μυαλό τους να χρησιμοποιήσουν 3D εργαλεία, την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.
Η μητέρα του παιδιού, η 40χρονη -σήμερα- Κέρι Νίνταμ, μιλώντας στην Daily Mail είπε πως οι έρευνες θα την «επιβαρύνουν ψυχολογικά», αλλά τις θεωρεί αναγκαίες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος Θηβαίων σας προσκαλεί σ’ ένα πολιτιστικό και γαστρονομικό ταξίδι στα μέσα του Αυγούστου!

Η εμποροπανήγυρη!
Στην επτάπυλη και επτάλοφη Θήβα, πόλη πανάρχαια και σεβαστή στην ιστορία και την παράδοση, γενέτειρα του μυθικού Ηρακλή, του Διόνυσου, του στρατηγού Επαμεινώνδα και του ποιητή Πίνδαρου,κάθε χρόνο στις 23 Αυγούστου (εννιάμερα της Παναγίας) διεξάγεται Εμποροπανήγυρη, παράλληλα με την πανήγυρη του Μητροπολιτικού Ναού της πόλης των Θηβών, που είναι αφιερωμένος στην Παναγία και η οποία διαρκεί μέχρι τις 29 Αυγούστου 2012.
Εκείνες τις μέρες η πόλη της Θήβας σφύζει από ζωή! Εκατοντάδες έμποροι στήνουν τις πραμάτειες τους (είδη ένδυσης - υπόδησης, κοσμήματα, είδη οικιακής χρήσης, CD, λουκουμάδες, χαλβά, κουδούνια και παραδοσιακά είδη δώρων, βιβλία κ.λ.π.) στα παραπήγματα που κατασκευάζει ο Δήμος στην κεντρική οδό της πόλης, στην Πινδάρου και χιλιάδες δημότες και επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να βρουν προϊόντα σε πολύ καλές τιμές!
Το έθιμο της γουρουνοπούλας!
Ένα έθιμο που συνδυάζεται με την εμποροπανήγυρη και έχει ριζώσει σ’ αυτόν τον τόπο είναι και η σουβλιστή Γουρουνοπούλα!  Οι σούβλες σε εστιατόρια και ταβέρνες σε όλο το Δήμο Θηβαίων «παίρνουν φωτιά» από το πρωί μέχρι το βράδυ με ντόπιο γουρουνόπουλο, αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομικής ταυτότητας του τόπου.


 


Πινδάρεια!
Παράλληλα πραγματοποιείται και η έναρξη των καλοκαιρινώνπολιτιστικών εκδηλώσεων «ΠΙΝΔΑΡΕΙΑ» που περιλαμβάνουν καθημερινά παραστάσεις με παραδοσιακούς χορούς, θέατρο, τραγούδι και εικαστικά δρώμενα, κυρίως στην κεντρική πλατεία της πόλης των Θηβών και στο υπαίθριο θέατρο Μοσχοποδίου.  
Η ανάγκη για ψυχαγωγία και χαμόγελο, στην σημερινή εποχή που μας επιφύλαξε πολλές δοκιμασίες σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική για την ψυχολογία μας και τη ζωή μας.
Γι’ αυτό το λόγο ο Δήμος Θηβαίων διοργανώνει και αυτό το καλοκαίρι κόντρα στην κρίση, ένα ποιοτικό πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων  και σας περιμένει να απολαύσετε τόσο τις εκδηλώσεις όσο και τις γεύσεις του τόπου με χαμόγελο και αισιοδοξία.
Τέλος, μπορείτε να συνδυάσετε την επίσκεψη σας στη Θήβα και με μία βόλτα ή διαμονή στους παραλιακούς οικισμούς του Δήμου, που βρέχονται από τηθάλασσα του Κορινθιακού κόλπου.Ο Άγιος Βασιλείος, το Καλαμάκι, η Λιβαδόστρα, ο Άγιος Νικολάος, η Αλυκή, ο Άγιος Ιωάννης και το Σαράντι θα σας μείνουν αξέχαστοι! Αξίζει να κολυμπήστε στα κρυστάλλινα νερά τους και να κλείσετε ευχάριστα τις Αυγουστιάτικες διακοπές σας!

 
Πληροφορίες:
Η Θήβα απέχει από την Αθήνα μόλις 71 χλμ, από την Χαλκίδα 36 χλμ και από την Λαμία 129 χλμ.
Από την Αθήνα ακολουθείτε την Νέα Εθνική Οδό και στρίβεται είτε στην πρώτη έξοδο δεξιά για «Θήβα-Νοσοκομείο Θήβας» είτε στην αμέσως επόμενη για Θήβα.
Από τη Χαλκίδα είτε ακολουθείτε την οδό Χαλκίδα –Σχηματάρι και μετά για Λαμία μέσω Νέας Εθνικής Οδού,  είτε μέσω Ριτσώνας (Χαλκίδα-Ριτσώνα-Θήβα).
Από τη Λαμία ακολουθείτε την Νέα Εθνική Οδό προς Αθήνα, έξοδος
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Βουλή ακόμα διορίζουν – Ο Τραγάκης βόλεψε και την αδελφή του γαμπρού του


Στη Βουλή ακόμα διορίζουν – Ο Τραγάκης βόλεψε και την αδελφή του γαμπρού
Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης προώθησε το διορισμό της αδελφής του γαμπρού του, στο γραφείο του στη Βουλή, αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις του κόσμου στις... αφίξεις συγγενών και φίλων στο Κοινοβούλιο. Μάλιστα σύμφωνα με το parapolitika.gr ο κ.Τραγάκης τακτοποίησε συνολικά τέσσερις δικούς του ανθρώπους στο Βουλή.
Σύμφωνα με απόφαση του προέδρου της Βουλής στις 31-7-2012, στο γραφείο του Μεσσήνιου πολιτικού διορίζονται οι Καλλιόπη Λεοντή του Παντελή, Όλγα Τσαβλίρη Παναγιώτη, Κωνσταντίνος Τυράσκης του Πέτρου και Στυλιανός Γιαλέλης του Γεωργίου.
Οι πληροφορίες μας λένε ότι η Καλλιόπη Λεοντή, είναι αδελφή του γαμπρού του Αναστάσιου Λεοντή που είναι ήδη διορισμένος στην Βουλή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προκλητικό άρθρο του Independent κατά της Ελλάδας.

 




«Οι Έλληνες ξανά στη ζητιανιά στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες» 
γράφει η βρετανική εφημερίδα σε άρθρο με τίτλο 
"ο Έλληνας ασθενής επιστρέφει ξανά για βοήθεια"



«Ο Έλληνας ζητιάνος περιοδεύει για μία ακόμη φορά στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ο πρόεδρος της...   κυβέρνησης (συνεργασίας) Αντώνης Σαμαράς ζητάει περισσότερο χρόνο για την υλοποίηση του Μνημονίου».
Ωστόσο μετά τα πρώτα προκλητικά σχόλια, ο αρθρογράφος αναφέρει πως οι Ελληνες στενάζουν εξαιτίας της βαθιά ύφεση εδώ και πέντε χρόνια, με την ανεργία να έχει εκτιναχθεί στο 23%.
Παράλληλα η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει πως η τύχη της Ελλάδας θα κριθεί από τη συνάντηση Μέρκελ Σαμαρά, και από το κατά πόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μπορέσει να πείσει την Γερμανίδα καγκελάριο για το τι είναι διατεθειμένη να κάνει η χώρα του γαι να επιστρέψει στο δρόμο της ανάπτυξης. «Η Μέρκελ ή θα σπρώξει τους Έλληνες στην έξοδο για να διατηρήσει τη συνοχή της κυβέρνησης της, ή θα τους βοηθήσει με τον κίνδυνο να καταρρεύσει».

Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ στη Λαμία: Αυτοκτόνησε 51χρονος λογιστής

Από τον 4ο όροφο νεοανεγειρόμενης οικοδομής στην οδό Μακροπούλου έκανε βουτιά θανάτου πριν από λίγη ώρα ένας 51χρονος Λαμιώτης λογιστής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τον είδε μια γειτόνισσα που βγήκε να απλώσει ρούχα στη βεράντα, η οποία ξεπερνώντας το αρχικό σοκ ειδοποίησε την αστυνομία.

Ο 51χρονος λογιστής έμενε σε διαμέρισμα της οδού Μακροπούλου, λίγα μέτρα πιο πέρα από την οικοδομή απ’ όπου έπεσε. Δεν είχε οικογένεια και έμενε με τη μητέρα του η οποία πέθανε πριν από λίγα χρόνια.

Στο παρελθόν είχε κάποια προβλήματα φορολογικής και ποινικής φύσεως με τις αρχές, τα οποία φαίνεται δεν ξεπέρασε ποτέ και οδηγήθηκε στο απονενοημένο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε αδιέξοδο οι δήμοι της χώρας

Σε τροχιά κινητοποιήσεων βρίσκεται το σύνολο των δημάρχων όλης της χώρας, εξαιτίας του οικονομικού αδιεξόδου στο οποίο έχουν περιέλθει η δήμοι,
ενόψει και της σημαντικής περικοπής κατά 50% των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) που προσανατολίζεται να επιβάλει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο εφαρμογής του μνημονίου.
Για το οικονομικό έμφραγμα που απειλεί τους δήμους με λουκέτα, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) πραγματοποιεί έκτακτη γενική συνέλευση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και το απόγευμα αναμένεται να αποφασιστούν οι μορφές των κινητοποιήσεων των δημάρχων, τουλάχιστον της Αττικής.

Σημειώνεται ότι η εκτελεστική επιτροπή και το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔΑ Αττικής αποφάσισε, χθες, να προτείνει το κλείσιμο για δύο ημέρες των δήμων, στις 30 και 31 Αυγούστου, κάτι που θα συζητηθεί στη σημερινή έκτακτη συνέλευση.

Άλλωστε, στις 30 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί και το έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για τα οικονομικά των δήμων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εγγυητές δανείων, προσοχή!

Σε περίπτωση που ο δανειολήπτης προσφύγει στο νόμο Κατσέλη, περί προστασίας υπερχρεωμένων νοικοκυριών,
το.. μπαλάκι πετάγεται με φόρα στον εγγυτή του καταναλωτικού ή στεγαστικού δανείου που παραδόξως και περιέργως μένει εκτεθειμένος απέναντι στην τράπεζα!...
Προσοχή: στο συμφωνητικό του δανείου, η εγγύηση αφορά το σύνολο του ποσού, ανεξάρτητα από «κουρέματα» και άλλες νομοθετικές ρυθμίσεις. Δηλαδή, κι αν ακόμα ο δανειολήπτης, προσφεύγοντας στο δικαστήριο μέσω του νόμου Κατσέλη (Ν.3869/2010), καταφέρει να εξασφαλίσει «κούρεμα» του κεφαλαίου και πληρώσει στο τέλος λιγότερα χρήματα, η τράπεζα μπορεί να απαιτήσει το... υπόλοιπο ποσό από τον εγγυητή!

Με άλλα λόγια, ο εγγυτής πρέπει τότε με τη σειρά του να αναζητήσει νομική προστασία, γεγονός που μεταφράζεται σε ταλαιπωρία και αρκετά έξοδα. Όχι μόνο όμως. Μεταφράζεται και σε αποκλεισμό από τον τραπεζικό δανεισμό.

Όλο αυτό φυσικά παραμένει στη... διακριτική ευχέρεια της εκάστοτε τράπεζας και στο αν αυτή είναι διατεθειμένη να τραβήξει το σχοινί. Έχοντας νομικό έρεισμα έναντι του εγγυητή.

Μέχρι στιγμής και με έλλειψη -ακόμα- δεδικασμένου, το τοπίο παραμένει ομιχλώδες. Οπότε, προσοχή!


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώτοι οι Κρήτες στη φοροδιαφυγή σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Σικάγου

Πρωταθλητές στη φοροδιαφυγή αναδεικνύονται οι Κρητικοί όπως διαπιστωνεται όχι μόνο από τους ελέγχους τους ΣΔΟΕ της τελευταίας... περιόδου , αλλά και από ακαδημαϊκή μελέτη του Πανεπιστημίου του Σικάγου.

Όπως αναμεταδίδει το skai.gr σύμφωνα με ευρήματα της έκθεσης, το ποσοστό του εισοδήματος που μπορεί να φοροδιαφύγει σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας ανέρχεται έως και το 68%, ενώ οι περιοχές με το μεγαλύτερο ποσοστό φοροδιαφυγής είναι η Κρήτη και ακολουθούν, η Αττική, η Πελοπόννησος και η Λάρισα.

Η μελέτη υπολόγισε στα 28 δισ. ευρώ τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα το 2009 νσυγκρίνοντας δηλωθέντα εισοδήματα και δόσεις δανείων. Το ποσό αυτό προέρχεται μόνο από εισοδήματα που δεν δηλώνονται από ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολουμένους.

Αν είχαν δηλωθεί τα εισοδήματα αυτά, τότε, σύμφωνα με τη μελέτη, τα φορολογικά έσοδα θα μείωναν κατά 31% το έλλειμμα του 2009 ή 48% εκείνο του 2010. Τα φορολογικά αυτά έσοδα αντιστοιχούν σε 11,2 δισ. ευρώ, όσα δηλαδή περίπου τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου για την επόμενη διετία, το οποίο προβλέπει περικοπές σε συντάξεις, επιδόματα κ.λπ.

Ποιοί φοροδιαφεύγουν;

Στο σύνολο της χώρας έχουν υπολογίσει ότι κατά μέσον όρο το εισόδημα που διαφεύγει τη φορολόγηση διαμορφώνεται στο 11,9%. Πρωταθλητές στη φοροδιαφυγή αναδεικνύονται γιατροί, μηχανικοί, λογιστές και δικηγόροι. Από τη σύγκριση των δηλωθέντων εισοδημάτων και των αντίστοιχων δανειακών τους υποχρεώσεων προέκυψε ότι τα πραγματικά εισοδήματα των ελευθέρων επαγγελματιών υπολογίζονταν 1,92 φορές υψηλότερα -κατά μέσο όρο- σε σχέση με αυτά που δηλώνονταν. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι ο μέσος αυτοαπασχολούμενος στην Ελλάδα εμφανίζεται να δαπανά το 82% των δηλωθέντων εισοδημάτων του στην εξυπηρέτηση χρεών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση του Δημάρχου Θηβαίων στον κ.Σκούμα

Το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι υψίστης σημασίας, τόσο για την ποιότητα ζωής των κατοίκων, όσο και για την προστασία του ήδη επιβαρυμένου περιβάλλοντος.
Η αρχή αυτή θα πρέπει να γίνεται σεβαστή από όλους τους πολίτες και δεν θα πρέπει να αποτελεί εφαλτήριο άσκησης μικροπολιτικής.
Σχετικά με τις απόψεις του κ. Σκούμα στα Δελτία τύπου στις 31/7 και 14/8  ότι οι απαντήσεις για την ΔΕΠΟΔΑΘ παραπέμπονται σε ¨μελλοντική συνεδρίαση της ΔΕΠΟΔΑΘ¨, και ¨αντί απαντήσεων δημιουργία σύγχυσης¨ θεωρούμε ότι είναι εσφαλμένες για τους εξής λόγους:
α. Η ΔΕΠΟΔΑΘ έχει ήδη υποβάλει πρόταση για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων βασισμένη στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) σε ήδη ανοικτή πρόσκληση του Υπουργείου στα πλαίσια μετατροπής του υπάρχοντος ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ. Είναι γνωστό ότι η κάθε υπηρεσία που ανακοινώνει πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το οποιοδήποτε θέμα, προφανώς καθορίζει, τόσο το αντικείμενο της πρόσκλησης, όσο και τους όρους αυτής. Αυτό ο κ. Σκούμας, ως πρώην Δήμαρχος και πρώην Πρόεδρος της ΔΕΠΟΔΑΘ, όφειλε να το γνωρίζει. Δηλαδή η υποβαλλόμενη πρόταση θα έπρεπε να οδηγεί στη μετατροπή του υπάρχοντος ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ. Σε ότι αφορά την εφαρμογή του ΠΕΣΔΑ, η χωροθέτηση , ο αριθμός των κυττάρων και η εξέλιξη σε ΧΥΤΥ προκαθορίζονταν στην αρχική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επί Δημαρχίας του. Για οποιοδήποτε αλλαγή ή τροποποίηση που θα αφορά τον εν λόγω σχεδιασμό ή την υλοποίηση του ΠΕΣΔΑ θα επανέλθει στα Δημοτικά Συμβούλια  των Δήμων μελών της ΔΕΠΟΔΑΘ. Επομένως σταθερά πρακτικά και με σεβασμό στο περιβάλλον της περιοχής  μας συνεχίζουμε την υλοποίηση των επόμενων βημάτων του ΠΕΣΔΑ, συνεχίζουμε αυτό που πιστεύουμε ότι είχε σχεδιάσει και αποφασίσει το 2003 ως Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΠΟΔΑΘ μετά τη χωροθέτηση του ΧΥΤΑ στη Θήβα. Γιατί λοιπόν εγκαλεί τη ΔΕΠΟΔΑΘ για τις ενέργειές της και προσπαθεί συνεχώς να παραπληροφορεί τους πολίτες; 
         β. Η υποβληθείσα πρόταση εκ μέρους της ΔΕΠΟΔΑΘ εξασφαλίζει ΑΠΟΛΥΤΩΣ το δημόσιο χαρακτήρα της διαχείρισης των απορριμμάτων, καθώς τα κεφάλαια για την κατασκευή της μονάδας θα προέρχονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από το Δημόσιο, αποκλείοντας οποιονδήποτε ιδιώτη. Ο κ. Σκούμας, αν και είναι γνώστης του Τεχνικού Δελτίου της υποβληθείσας πρότασης, σύμφωνα με το οποίο η δυναμικότητα της μονάδας θα είναι τέτοια, ώστε να καθιστά ανέφικτο οριστικά και τελεσίδικα το ενδεχόμενο να γίνει η Θήβα «το κέντρο της διαχείρισης απορριμμάτων της περιφέρειας», εν τούτοις συνεχίζει να κινδυνολογεί και προσπαθεί συνεχώς να δημιουργεί εντυπώσεις. Που λοιπόν διαπίστωσε τη συγκεντρωτική διαχείριση και που βλέπει άλλες οδούς δημιουργίας προϋποθέσεων υλοποίησης μονάδας καύσης την οποία Δημοτικό Συμβούλιο και πολίτες έχουν αποκλείσει και έχουν καταδικάσει.
γ. Σχετικά με το αυξημένο οικονομικό κόστος κατασκευής της μονάδας σύμφωνα με την πρόταση της ΔΕΠΟΔΑΘ έναντι της πρότασης του Αυτοδιοικητικού κινήματος , θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι οφείλεται:
(1) Στο ότι η πρόταση της ΔΕΠΟΔΑΘ περιλαμβάνει και αναερόβια επεξεργασία για παραγωγή βιοαερίου και αερόβια επεξεργασία για  παραγωγή compost, ενώ η πρόταση του Αυτοδιοικητικού Κινήματος   μόνο  αερόβια επεξεργασία. Θεωρούμε ότι η επιπλέον αναερόβια επεξεργασία συμβάλλει στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.
(2) Στις διαφορετικές τεχνικές προδιαγραφές της μίας πρότασης έναντι της άλλης, διαφορές όμως που εξασφαλίζουν κατά τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την ποιότητα του έργου. Τέτοιου είδους διαφορές θα φωτιστούν επαρκώς σε σχετική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον.
          δ. Η λειτουργία της μονάδας θεωρείται δεδομένο ότι θα στηρίζεται στη «διαλογή στην πηγή», υλοποιώντας παράλληλα την ιεράρχηση στη διαχείριση των αποβλήτων, όπως προβλέπεται από την οδηγία 2008/98, δηλαδή πρόληψη – προετοιμασία για επαναχρησιμοποίηση – ανακύκλωση – ανάκτηση – διάθεση. Ήδη το ΔΣ της ΔΕΠΟΔΑΘ, όπως αναφέρεται και στο Δελτίο Τύπου στις 9/8, αποφάσισε στη συνεδρίαση της 8/8 τον σχεδιασμό της διαλογής στην πηγή για την κατηγορία των βιοαποδομήσιμων απορριμμάτων, ενισχύοντας έτσι την ήδη υποβληθείσα πρόταση για την ΜΕΑ στη 2η Διαχειριστική Ενότητα της ΠΕ Βοιωτίας. To θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα ληφθεί σχετική απόφαση.
Σχετικά με τα υπόλοιπα αναγραφόμενα του κ. Σκούμα:
           α. Η ΔΕΠΟΔΑΘ, όπως είναι γνωστό, διοικείται από ΔΣ στο οποίο μετέχουν εκπρόσωποι των Δήμων μελών της και οι αποφάσεις αυτού ανάλογα με το θέμα εγκρίνονται ή όχι από τα επί μέρους Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων μελών της. Είναι απορίας άξιον γιατί η πρακτική αυτή αποτελεί ερωτηματικό για τον κ. Σκούμα, ο οποίος υπήρξε ο πρώτος Πρόεδρος και εμπνευστής  της ΔΕΠΟΔΑΘ το 2003, καθώς από τότε δεν έχει αλλάξει στο παραμικρό αυτή η διαδικασία.
β. Προσωπικά έχω αποδείξει και εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου ότι φροντίζω να μην αφήνω «ερωτηματικά» όπως ο κ. Σκούμας αναφέρει. Και σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δεχθώ  την ανάμειξη του ονόματός μου με ευφάνταστα σενάρια, που σκοπό έχουν τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από την καθημερινή προσπάθεια για την αναβάθμιση του Δήμου μας, σε φαινόμενα άλλων εποχών που ο λαός έχει καταδικάσει με τη βούλησή του, και αυτό το γνωρίζει πάρα μα πάρα πολύ καλά. Εντούτοις συνεχώς και με σενάρια φανταστικά, όπως κακοδιαχείριση της ΔΕΠΟΔΑΘ, υποβάθμιση της περιοχής της Θήβας, ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων, προσπαθεί, παραπληροφορώντας τους πολίτες να δημιουργεί ηθελημένα ή όχι σύγχυση σε αυτούς ελπίζοντας σε πολιτικά οφέλη. Η προσπάθειά μου από κοινού  με όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΠΟΔΑΘ είναι και θα συνεχίσει να είναι η προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής μας και αυτό είναι ΕΥΘΕΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στα λεγόμενά του που αφορούν ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ, όπως επικαλείται, χωρίς να αφήνει σε κανέναν και για τίποτα ¨ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ¨. Όσο για το ότι υπάρχει διαχρονική πρόσκληση για συμμετοχή στα Δ.Σ. της ΔΕΠΟΔΑΘ αυτή ίσχυε και ισχύει και δεν έχει καμία σχέση με υποκρισία και δημιουργία εντυπώσεων είναι πραγματική και συναδελφική πρόσκληση.    
γ. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το να χειρίζεται κάποιος σήμερα θέματα του Δήμου, εν μέσω σοβαρής οικονομικής κρίσης, πρέπει να τύχει καλύτερης κριτικής και εκτίμησης αλλά και συμπαράστασης, και όχι με κριτική εκ του ασφαλούς για μικροπολιτική αντιπολίτευση.
«Τα προβλήματα είναι κοινά και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπισθούν».
δ. Με τις σκέψεις αυτές θεωρώ ότι είναι ανάγκη για μία ακόμη φορά να καλέσουμε τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου σε συστράτευση γύρω από τα πραγματικά προβλήματά του, χωρίς πρακτικές που προσβάλλουν και προκαλούν το δημόσιο αίσθημα, πάντοτε στο μέτρο της ευθύνης και της ανιδιοτελούς προσφοράς στα κοινά.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
                                                       ΣΠΥΡΙΔΩΝ   ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Μήπως ξεχάσανε τα περυσινά στη Λιβαδειά;


Μήπως ξεχάσανε τα περυσινά;

Ή μήπως στο πράσινο στρατόπεδο έχουν ξεχάσει; Και γιατί το λέμε αυτό; Οι πράσινοι ζήτησαν για το συγκεκριμένο παιχνίδι 3.000 εισιτήρια. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη απόφαση ανήκει προσωπικά στον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος είχε συζητήσεις με τους οργανωμένους οπαδούς του τριφυλλιού.
Στο αντίστοιχο, λοιπόν, περυσινό παιχνίδι οι φίλοι του Παναθηναϊκού έκαναν επεισόδια με την αστυνομία, ενώ σε κάποια φάση διακόπηκε και το παιχνίδι, αφού στις κερκίδες έπεφτε το ξύλο της αρκούδας.
Κάποιοι είπαν ότι υπήρξαν και οι σχετικές προκλήσεις για να …τσιμπήσουν οι πράσινοι οπαδοί, αλλά η ουσία είναι ότι ο Παναθηναϊκός σε εκείνο το παιχνίδι έχασε με 1-0 από το γκολ του Μελισσά και έτσι άρχισε να χάνει σημαντικό έδαφος για την κατάκτηση του τίτλου.
Το ακόμα χειρότερο ήταν ότι ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε και μία αγωνιστική λόγω των επεισοδίων με αποτέλεσμα να παίξει με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ χωρίς κόσμο και να χάσει κι αυτό το ματς και μαζί τις όποιες ελπίδες για το πρωτάθλημα.
Κάηκε με λίγα λόγια στη Λιβαδειά ο Παναθηναϊκός σε μια έδρα που ποτέ δεν ήταν φιλόξενη και που ποτέ οι οπαδοί του τριφυλλιού δεν ...συμπάθησαν λόγω Κομπότη. Μάλιστα, ήδη έχει γίνει ένα πρώτο …σκηνικό για το συγκεκριμένο παιχνίδι, αφού μη ξεχνάμε ότι οι πράσινοι ζήτησαν να αναβληθεί το ματς λόγω των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων με τη Μάλαγα, αλλά στο αίτημά τους αυτό έφαγαν άκυρο από τη Σούπερ Λίγκα.
Παρόλα αυτά, όμως, οι πράσινοι αποφάσισαν ότι πρέπει να έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους στο συγκεκριμένο παιχνίδι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Φυσικά, χαζοί δεν είναι στον Παναθηναϊκό, και θα έχουν πάρει αυτή τη φορά τα μέτρα τους. Αλλά όπως και να έχει ρισκάρουν με την απόφασή τους να έχουν δυναμική παρουσία οπαδών στη Λιβαδειά.
Για σκεφτείτε για παράδειγμα να στραβώσει το ματς στο γήπεδο και μετά στραβώσει και στις εξέδρες; Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και αν γίνει κανένα τέτοιο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα για τον Παναθηναϊκό μετά δύσκολα θα γυρίσει η κατάσταση. Το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές, άλλωστε, αυτό έργο στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η φώτο που σαρώνει: Μια ανθρώπινη Ελληνική σημαία!

Μια διαφορετική σημαία έφτιαξε μια ομάδα νέων και δημοσίευσαν την εικόνα στο Facebook.

Τα περήφανα Ελληνόπουλα δημιούργησαν με τα σώματά τους μια Ελληνική σημαία και η φωτογραφία σαρώνει σε likes και κοινοποιήσεις στα social media.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσπάθησε να αυτοκτονήσει στην Αυστραλία και τον έσωσε η ΕΛ.ΑΣ

Προσπάθησε να αυτοκτονήσει στην Αυστραλία και τον έσωσε η ΕΛ.ΑΣ
Την τελευταία στιγμή πρόλαβαν Έλληνες αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να αποτρέψουν ένα νεαρό που ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή του. Το σημαντικό στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως ο παρολίγον αυτόχειρας δεν ήταν στην Ελλάδα, αλλά στην Αυστραλία.
Ο νεαρός Αυστραλός σε συνομιλία που είχε με τον Έλληνα φίλο στην ιστοσελίδα επικοινωνίας «Skype», του εκδήλωσε την πρόθεση να θέσει τέλος στη ζωή του, λόγω προσωπικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.
Η κινητοποίηση των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ήταν άμεση και σε συνεργασία με την εταιρεία της ιστοσελίδας, εντόπισαν ψηφιακά τα ηλεκτρονικά του ίχνη, τα οποία όπως προέκυψε προέρχονταν από χώρα του εξωτερικού και συγκεκριμένα την Αυστραλία.
Ακολούθησε ενημέρωση των αστυνομικών Αρχών της Αυστραλίας, μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας (INTERPOL) όπου εντοπίστηκε άμεσα, ενώ όπως προέκυψε απετράπη οριακά η αυτοκτονία του.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΔΟΥ ΘΗΒΑΣ


Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΟΥ ΘΗΒΑΣ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ.
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΘΗΒΩΝ.
ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΝΣΚΗΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ,ΕΧΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΨΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ,ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.
ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΚΕΨΗ Η’ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥ ΘΗΒΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΕΙ Η ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΔΟΜΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΔΙΟΤΙ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΤΙ  ΤΕΤΟΙΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣΤΩΝ ΠΑΡΕΧΩΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥΣ.
ΕΞΑΛΛΟΥ Η ΔΟΥ ΘΗΒΑΣ  ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΘΗΒΩΝ. ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΩΣ ΔΕ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 35 ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ.
    ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΩΝ.
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΟΥ ΘΗΒΑΣ
        ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ            ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΒΙΡΕΙΟΥ


Ο ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ και Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΘΗΒΑΣ «ΛΑΙΟΣ»  σε συνέχεια της ημερίδας που οργάνωσαν στις 24 Ιουνίου 2012 για το ΚΑΒΙΡΕΙΟ, σε συνεργασία με την Θ΄Ε.Π.Κ.Α και το σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» άνοιξαν «ΚΟΥΜΠΑΡΑ» (ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ) ώστε να συγκεντρωθεί το απαραίτητο ποσόν που απαιτείται για την συντήρηση και ανάδειξη του ΚΑΒΙΡΕΙΟΥ (100000 ευρώ).



Οι επιχειρήσεις και οι πολίτες που επιθυμούν να συμβάλουν σ’ αυτήν μας την προσπάθεια μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα του σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ  www.diazoma.gr , να επιλέξουν το ΚΑΒΙΡΕΙΟ, να επιλέξουν Τράπεζα και να καταθέσουν το ποσόν που επιθυμούν. Στην ιστοσελίδα μπορούν να δουν την κίνηση του ΚΟΥΜΠΑΡΑ.(Τι ποσόν περιέχει και ποιοι το έχουν καταθέσει).

Για τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας και των Επιχειρήσεων της περιοχής έχουμε οργανώσει τηλεμαραθώνιο σε συνεργασία με το STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Ο τηλεμαραθώνιος θα γίνει το Σάββατο 25 Αυγούστου στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, παράλληλα με την εμφάνιση των χορευτικών συγκροτημάτων του Συλλόγου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «ΛΑΪΟΣ¨».
Διαβάστε Περισσότερα »

Θεσπιές:Εκδηλώσεις του Πολιτιστικού-Περιβαλλοντικού Συλλόγου "Δημόφιλος"

Διαβάστε Περισσότερα »

Το τσεκούρι στα ειδικά μισθολόγια βάζει φωτιά σε ΝΔ-κυβέρνηση

Το τσεκούρι στα ειδικά μισθολόγια βάζει φωτιά σε ΝΔ-κυβέρνηση
Άνω κάτω έχει κάνει τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση η πληροφορία ότι οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια είναι ειλημμένη απόφαση και μάλιστα θα θίξουν και τους ένστολους, αναδρομικά από 1η Ιουλίου 2012.

Εδώ και ημέρες κυβερνητικοί άφηναν να διαρρεύσει πως στο πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία θα περιλαμβάνεται και το μαχαίρι στα ειδικά μισθολόγια (δηλαδή σε στρατιωτικούς, αστυνομικούς, γιατρούς ΕΣΥ, αρχιερείς, καθηγητές ΑΕΙ/ΤΕΙ, δικαστικούς, διπλωμάτες) αλλά οι περικοπές στους περίπου 200.000 εργαζομένους αυτών των κατηγοριών θα εφαρμόζονταν από το 2013. Επιπλέον, άφηναν να εννοηθεί ότι γίνεται προσπάθεια να εξαιρεθούν οι μάχιμοι ένστολοι ενώ έλεγαν ότι το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί από φέτος αλλά από το 2013. Ωστόσο, οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια είναι μια από τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας στα πλαίσια του δεύτερου Μνημονίου και θα έπρεπε να έχουν γίνει από τον Ιούλιο.

Τα πράγματα άλλαξαν όμως χτες όταν κυκλοφόρησε η είδηση ότι το οικονομικό επιτελείο επανεξετάζει το θέμα των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια. Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι το μαχαίρι στα ειδικά μισθολόγια θα μπει  από φέτος -αναδρομικά από 1η Ιουλίου- προκειμένου να τηρήσει η χώρα την δέσμευση της. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες φέρουν ως ειλημμένη την απόφαση.

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση, τα τηλέφωνα στα υπουργεία Άμυνας, Δημοσίας Τάξης αλλά και στη Νέα Δημοκρατία πήραν φωτιά με στελέχη να ρωτούν τι ακριβώς συμβαίνει. Ήδη, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αντιδρούν έντονα και μιλούν για ανακολουθία του κόμματος με όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά, ιδιαίτερα για τους ένστολους, ενώ κάποιοι υποστηρίζουν ότι η απόφαση θα οδηγήσει το κόμμα σε αντιπαράθεση με τα στελέχη του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας. Παράλληλα, επισημαίνουν τον κίνδυνο να εκμεταλλευθούν το θέμα πολιτικά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι οι κ. Παναγιωτόπουλος και Δένδιας ενημέρωσαν ήδη τον Πρωθυπουργό για το εκρηκτικό κλίμα που δημιουργείται, επισημαίνοντας και τις δικές τους ενστάσεις. Οι δύο υπουργοί ζητούν ουσιαστικά από τον Αντώνη Σαμαρά να υπάρξει εξαίρεση από τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια για το μάχιμο προσωπικό των υπουργείων τους. Το επιτελείο του Πρωθυπουργού έκανε μια προσπάθεια να ελιχθεί τονίζοντας ότι το θέμα θα κριθεί από τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα και επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση θα δώσει μάχη για να μην μειωθούν οι μισθοί στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Στα υπουργεία Δημοσίας Τάξης και Άμυνας, φοβούνται ότι οι περικοπές στους μισθούς του προσωπικού τους θα οδηγήσει τα στελέχη σε «λευκή απεργία», καθώς ήδη αντιμετωπίζουν τις περικοπές στα οδοιπορικά τους.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Οικονομικών επιμένει ότι η κατάργηση των ειδικών μισθολογίων πρέπει να γίνει καθώς είναι ουσιαστική δέσμευση της χώρας απέναντι στη Τρόικα που θα έπρεπε να είχε υλοποιηθεί από τον Ιούλιο.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι τα ειδικά μισθολόγια θα καταργηθούν σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες, οδηγώντας σε μειώσεις μισθών 12% κατά μέσο όρο.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ