Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Έντεχνη κ Λαική βραδιά την Παρασκευή στις Θεσπιές

Διαβάστε Περισσότερα »

Μακρόνησος και Φλέβες ανάμεσα στα 40 νησιά που νοικιάζει η Ελλάδα

Μακρόνησος και Φλέβες ανάμεσα στα νησιά που βάζει ενοικιαστήριο το ΤΑΙΠΕΔ

Ακατοίκητα νησιά όπως η Μακρόνησος και οι Φλέβες τα οποία είναι κοντά στην ενδοχώρα και έχουν τις κατάλληλες προδιαγραφές θέτει προς ενοικίαση και τουριστική αξιοποίηση η κυβέρνηση.

Η λίστα με τα προς ενοικίαση ελληνικά νησιά και νησίδες, που κατάρτισε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ), περιλαμβάνει 40 ακατοίκητα νησιά τα οποία θα μισθωθούν για διάστημα ως 50 χρόνια, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Ταμείου Ανδρέας Ταπραντζής καθώς η νομοθεσία δεν επιτρέπει την πώληση τους.

Το ΤΑΙΠΕΔ αξιολόγησε 562 νησιά από το σύνολο των 6.000 νησιών της Ελλάδας και κατέληξε σε μια λίστα με 40 ακατοίκητα νησιά, με έκταση από 500.000 μέχρι 3 εκατ. τετραγωνικά μέτρα, τα οποία θεωρεί ότι έχουν προοπτικές να αναπτυχθούν σε υψηλού επιπέδου τουριστικά θέρετρα.

Σύμφωνα με τον κ. Ταπραντζή, η λίστα περιλαμβάνει «τοποθεσίες που έχουν καλό έδαφος, είναι κοντά στην ηπειρωτική χώρα» και «διαθέτουν καλά αναπτυγμένες υποδομές».

Όπως ανέφερε το Bloomberg πρόκειται για νησιά όπως οι Φλέβες, που βρίσκεται ανοικτά της Βουλιαγμένης (φωτό πάνω αριστερά) και χρησιμοποιούνται για ασκήσεις από τις Ειδικές Δυνάμεις. Αντίστοιχη περίπτωση είναι η Μακρόνησος που βρίσκεται ελάχιστα μίλια μακρυά από το Λαύριο αλλά και τρία νησιά κοντά στην Κέρκυρα.

Για να καθησυχαστούν οι φόβοι που είχαν δημιουργηθεί όταν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε αναφέρει το θέμα της παραχώρησης νησιών για πρώτη φορά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde, ο κ. Ταπραντζής ξεκαθάρισε ότι από τη λίστα απουσιάζουν νησιά όπως τα Ίμια που θα μπορούσαν να θεωρηθούν κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια.

Τα 40 νησιά της λίστας του ΤΑΙΠΕΔ δεν θα πωληθούν αλλά θα παραχωρηθούν με τη μέθοδο της ενοικίασης για μεγάλο χρονικό διάστημα (leasing) από 30 έως 50 έτη. Η μέθοδος αυτή προτιμήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ διότι η τρέχουσα νομοθεσία δεν επιτρέπει την πώλησή τους αλλά και για να μην υπάρξουν αντιδράσεις.

Ωστόσο για να προχωρήσει το σχέδιο, θα πρέπει να υπάρξει η κατάλληλη νομοθεσία που να επιτρέπει την ανάπτυξη τουριστικών εγκαταστάσεων από τρίτους πάνω σε δημόσια περιουσία. Παράλληλα, όπως δήλωσε ο κ. Ταπραντζής, θα χρειαστεί μια σειρά νομοθετημάτων τα οποία θα απλοποιούν τον αριθμό των οικοδομικών και περιβαλλοντικών αδειών που θα χρειάζεται ο ενοικιαστής για να υλοποιήσει τα σχέδια του.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησε η καταβολή δανείων σε αγρότες

Η ΑΤΕ-Πειραιώς από σήμερα το πρωί, άρχισε την χορήγηση δανείων για τις χρηματοδοτήσεις γεωργών, κτηνοτρόφων και μεταποιητικών αγροτικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να υποστηριχθεί ο αγροτικός τομέας. Αυτό δήλωσε ο...


υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, την οποία ο κ. Τσαυτάρης ενημέρωσε σχετικά με τις προτεραιότητες του υπουργείου του.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι γίνεται προσπάθεια από την κυβέρνηση να μην χαθεί ούτε ένα στρέμμα γης από τους αγρότες που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους και ανέφερε πως εντός των ημερών θα ανακοινωθεί η τελική ρύθμιση.

Ειδικότερα, ο κ. Τσαυτάρης ανέφερε ότι θα δοθεί στην ώρα του το 50% των κοινοτικών επιδοτήσεων, στις 15 Οκτωβρίου, ενώ το υπόλοιπο 50% θα καταβληθεί μετά την 15η Δεκεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά ορισμένους κτηνοτρόφους που δεν είναι στο πρόγραμμα των κοινοτικών ενισχύσεων η ΑΤΕ-Πειραιώς «θα ανοίξει τα δάνεια της για να χρηματοδοτηθούν για τις κτηνοτροφές τους».

«Με αυτά τα εργαλεία αντιμετωπίζουμε άμεσα τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι τρεις αυτοί αγροτικοί κλάδοι» επεσήμανε ο κ. Ταυτάρης.

Ιδιαίτερα καθησυχαστικός εμφανίστηκε εξάλλου και με το «οξυμένο πρόβλημα», όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος, που αφορά γαίες, οικόπεδα και κτίσματα που είχαν μπει ως εγγύηση στα δάνεια των αγροτών και από αυτά το 20% είναι μη εξυπηρετούμενα.

Όπως διαβεβαίωσε ο κ. Τσαυτάρης, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, καθώς μετά από αλλεπάλληλες συνεννοήσεις τόσο με την παλιά όσο και την νέα ΑΤΕ, αλλά και με τις ιδιωτικές τράπεζες, δέχθηκαν να πάνε οι εγγυήσεις στο 120% και να αποδεσμευτούν οι υπόλοιπες γαίες.

«Από σήμερα η ΑΤΕ-Πειραιώς κάνει αυτό ακριβώς, Την ώρα που θα πάνε να ζητήσουν οι αγρότες νέα δάνεια θα τους κάνει αυτόματα την απομείωση και ταυτόχρονα την απελευθέρωση των δεσμευμένων εκτάσεων» τόνισε και πρόσθεσε: «Είμαστε σε συνεργασία και με τους υπεύθυνους των άλλων τραπεζών για να βρούμε ρύθμιση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Άλλωστε, όπως και ο κ. Στουρνάρας είχε δηλώσει εδώ στη Βουλή, πρέπει να κάνουμε ρύθμιση σε ό,τι αφορά τα δεσμευμένα χωράφια και εκτάσεις. Στόχος μας είναι να μην χαθεί ούτε ένα στρέμμα γης από τους αγρότες. Θέλουμε να βρούμε τον τρόπο εξυπηρέτησης των δανείων. Βρισκόμαστε στις τελευταίες συζητήσεις. Σύντομα εντός των ημερών θα ανακοινώσουμε την τελική λύση».

Τέλος, ο κ. Τσαυτάρης έδωσε έμφαση και στις «μεγάλες προσπάθειες που γίνονται από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης για τη νέα ΚΑΠ, ώστε με βραχυπρόθεσμα δάνεια να αντιμετωπιστούν τα ελληνικά αγροτικά προβλήματα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το πρόβλημα με τις ζωοτροφές».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ένας Βραζιλιάνος στη Λιβαδειά


Ένας Βραζιλιάνος στη Λιβαδειά
Η μεταγραφική περίοδος για τους ελεύθερους παίκτες είναι ακόμα σε ισχύ και οι άνθρωποι του Λεβαδειακού ψάχνονται για κάποια καλή περίπτωση για να ενισχύσουν το ρόστερ της ομάδας.

Στην κρίση του Γιώργου Παράσχου έχει τεθεί ένας Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, ο οποίος πραγματοποιεί προπονήσεις με τους Βοιωτούς, προκειμένου να φανεί αν μπορεί να βοηθήσει το Λεβαδειακό τη φετινή χρονιά.

Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής θα παραμείνει τις επόμενες μέρες στη Βοιωτία, προσπαθώντας να αποσπάσει τη θετική εισήγηση του τεχνικού της ομάδας, έτσι ώστε να υπογράψει συμβόλαιο με τους «πράσινους».

Η εικόνα που έχουν ήδη για τον παίκτη στη Λιβαδειά πάντως είναι καλή, αφού παρακολουθούνταν την περασμένη σεζόν αφήνοντας καλές εντυπώσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Στουρνάρας πιέζει την ΔΕΗ για 50% έκπτωση στην οφειλή Μυτιληναίου!



Πολύ καιρό τώρα,διαβάζουμε σε οικονομικές εφημερίδες και ιστότοπους,για το χρέος του Ευάγγελου Μυτιληναίου προς την ΔΕΗ. Ο κος Μυτιληναίος είναι επικεφαλής ενός εξαιρετικά κερδοφόρου Ομίλου,ο οποίος ανακοίνωσε κερδοφορία 99,4 εκατομμύρια ευρώ το 9μηνο του 2011 και πολλές επιχειρήσεις του,συνεργάζονται με την ΔΕΗ.

Το χρέος του επιχειρηματία προς την Δημόσια επιχείρηση έχει ανέλθει στα 140 εκ.ευρώ και ανεβαίνει με ρυθμούς 15 εκ.τον μήνα.Η ΔΕΗ,ποιούσα την ανάγκη φιλοτιμία,απέστειλε τον λογαριασμό στην "Αλουμίνιο Ελλάδας",με την σημείωση οτι αν δεν πληρωθεί,μέχρι την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου,θα σταματήσει η Επιχείρηση να παρέχει ρεύμα.

Και εδώ ξεκινάει το δράμα του κου Μυτιληναίου.Ο οποίος αντί να πάει στο ταμείο,όπως ίσως θα κάναμε εμείς,οι πληβείοι,είχε μια καλύτερη ιδέα.Πήγε,ως άριστος,στον κο Στουρνάρα.Σύμφωνα με δημοσιεύματα,υπήρξε συνάντηση Μυτιληναίου-Στουρνάρα για το θέμα και ο υπουργός.έσκυψε στο θέμα με κατανόηση.Με την κατανόηση που τον διακρίνει.

Έκτοτε ο υπουργός οικονομικών επικοινωνεί συνεχώς με τον πρόεδρο της ΔΕΗ κο Αρθούρο Ζερβό,απαιτώντας έκπτωση 50% στην οφειλή Μυτιληναίου! Δηλαδή,ένα δώρο 70 εκατομμυρίων ευρώ! Πρός τιμήν του,ο κος Ζερβός αρνείται να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο,γεγονός που μπορεί να του στοιχίσει μέχρι και την θέση του προέδρου της ΔΕΗ...

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού έχει μαζέψει "φέσια" από ανεξόφλητους λογαριασμούς,ύψους 1.2 δις ευρω,με ενα ποσοστό μεγαλύτερο του 46% να είναι από εμπορικούς καταναλωτές(καταστήματα και επιχειρήσεις).Το θέμα έχει φτάσει μέχρι την Βουλή,με τα στοιχεία για τους ανεξόφλητους λογαριασμούς του πρώτου εξαμήνου του 2011.

Να μην ξεχάσουμε οτι αυτά τα στοιχεία επικαλείται και η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη όταν αποφασίζει αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ,ως την προφανή λύση στο έλλειμα της Επιχείρησης.

Ο κος Στουρνάρας πρέπει να δείξει την ίδια κατανόηση και για τα προβλήματα της ΔΕΗ.Μπορεί να μην είναι πολιτικός αλλά πλέον δεν ανήκει στον επιχειρηματικό κόσμο. Είναι Υπουργός Οικονομικών (όλων) των Ελλήνων και ας μην τον εξέλεξαν οι ίδιοι. Αλλα σίγουρα δεν μπορεί να είναι Υπουργός ΣΕΒ.lefteria-news.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Αναζητούν τεθωρακισμένη υπουργική BMW αξίας 750.000 ευρώ!

Στη φωτογραφία το επίμαχο αυτοκίνητο.
Να μάθουν ποιος χρησιμοποιεί το «τεθωρακισμένο» υπουργικό αυτοκίνητο αξίας 750.000 ευρώ που χρησιμοποιούσε ο πρώην «τσάρος» της Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου και στη συνέχεια ο Ευ. Βενιζέλος, ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης και Νάσος Αθανασίου.
Με ερώτηση τους  προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα οι δύο βουλευτές αναφέρουν ότι: «Επί θητείας στο υπουργείο Οικονομικών του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, παραγγέλθηκε στο εξωτερικό και παραλήφθηκε αυτοκίνητο τεθωρακισμένο τύπου BMW, η αξία του οποίου σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου ανήλθε στα 750.000 ευρώ. Το αυτοκίνητο χρησιμοποίησε ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου και στη συνέχεια ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος».
Οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό: «Ποιός σήμερα χρησιμοποιεί αυτό το μεγάλης αξίας κρατικό περιουσιακό στοιχείο; Παραδόθηκε στην αρμόδια κρατική υπηρεσία μετά την αποχώρηση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου από το υπουργείο Οικονομικών; Σήμερα, σε εποχές εξοντωτικής λιτότητας, συνεπεία της οποίας δύο συνάνθρωποι μας οδηγούνται στην αυτοχειρία κάθε μέρα, γιατί χρησιμοποιείται αυτό το προκλητικής πολυτελείας αυτοκίνητο;»
Διαβάστε Περισσότερα »

«Γροθιά» στο στομάχι: Δεν έχω να πληρώσω, κρατήστε το παιδί μου!!!!


 «Γροθιά» στο στομάχι: Δεν έχω να πληρώσω, κρατήστε το παιδί μου!!!!
Σπαρακτικές εικόνες εκτυλίσσονται  στα νοσοκομεία της χώρας και η δημοσιογραφική γραφίδα δεν μπορεί να αποτυπώσει το δράμα του λαού μας που αντιμετωπίζει καθημερινά έναν Γολγοθά που δεν έχει κορυφή!!
Σύμφωνα με το prismanews στο νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης ασθενείς, που έχουν μείνει άνεργοι, δεν μπορούν να καλύψουν τα νοσήλια τους, καθώς το ύψιστο δημόσιο αγαθό, η Υγεία έχει εμπορευματοποιηθεί στην Ελλάδα των μνημονίων και της απόλυτης εξαθλίωσης.

Πριν από λίγες μέρες στο νοσηλευτικό ίδρυμα ένα γεγονός ήλθε να δώσει γροθιά στο στομάχι της κοινωνίας μας!

Ένας απελπισμένος άνεργος πατέρας φώναξε στους ιθύνοντες του νοσοκομείου να κρατήσουν το παιδί του, επειδή δεν μπορούσε να πληρώσει τα νοσήλια!!

Το παιδάκι νοσηλεύτηκε για  μία εβδομάδα λόγω πνευμονίας και η οικογένεια δεν είχε ασφαλιστικό βιβλιάριο.

Όταν ο πατέρας ζήτησε το εξιτήριο, τον ενημέρωσαν πως έπρεπε να πληρώσει  200 ευρώ, ποσό που δεν μπορούσε να καταβάλλει.

Οργισμένος ο μακροχρόνια άνεργος πατέρας ξέσπασε και φώναξε: «Δεν έχω, κρατήστε το παιδί μου»!!!

Ευτυχώς η περιπέτεια της οικογένειας είχε αίσιο τέλος αλλά τα τραγικά αυτά περιστατικά τείνουν να γίνουν καθημερινότητα στα νοσοκομεία της χώρας ενώ η Υγεία συνεχώς υποχρηματοδοτείται.briefingnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα ραβασάκια του εραστή στην παπαδιά: «Είμαι ακόμα ερωτευμένος μαζί σου»

Τα ραβασάκια του εραστή στην παπαδιά: «Είμαι ακόμα ερωτευμένος μαζί σου»

Ο 41χρονος άντρας που δολοφόνησε τον 52χρονο ιερέα δεν φαίνεται να έχει καταλάβει με ποιες κατηγορίες είναι αντιμέτωπος και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να δει και να μιλήσει με την 43χρονη παπαδιά, με την οποία δηλώνει σφόδρα ερωτευμένος.
Σύμφωνα με patrisnews.gr ο 41χρονος δολοφόνος του ιερέα προσπαθεί να εκφράσει τα αισθήματά του για την παπαδιά ακόμα και μέσα από το κελί. Μάλιστα λέγεται ότι προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί της με σημειώματα. Της ζητάει να την δει για να της μιλήσει, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, ενώ η παπαδιά δεν φαίνεται να θέλει να μιλήσει στον πρώην εραστή της, αφού δεν έχει απαντήσει σε κανένα από τα ραβασάκια του.

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι καλύτερες ατάκες για την λίστα…φοροδιαφυγής επωνύμων

Φωτιά πήρε το διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα με τις απίστευτες ατάκες για την λίστα φοροδιαφυγής των καλλιτεχνών. Η περίφημη λίστα φοροδιαφυγής με τους καλλιτέχνες που δήλωσαν χαμηλά εισοδήματα στην εφορία έδωσε την ιδανική αφορμή σε χρήστες facebook και twitter να ξεδιπλώσουν την «δημιουργικότητά» τους. Τα διαβάζουμε στις "Φήμες" και στα αναδημοσιεύουμε:

Γιος: «πατέρα δεν θα σπουδάσω. Θα γίνω τραγουδιστής», Πατέρας: «Καλά, είσαι τρελός; Να πεινάσεις θες;». Αυτό είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά comment σε facebook και twitter για το γνωστό θέμα. Ακολουθούν τα πλέον χαρακτηριστικά:

«Ανταλλάζω Play Station 3 και δύο χειριστήρια, με φοροτεχνικό Βίση -Κότσιρα»

«Και έλεγα ρε γαμώτο ότι στο συσσίτιο της εκκλησίας,μία είναι φτυστή η Βίσση. Τελικά, αυτή ήταν!!!!!»

«The awkward moment όπου το 2009 έβγαλα περισσότερα λεφτά από τη Βίσση» (@bunnysuicides)

«Βλέπω τα 3223€ που πήρε η Βίσση το 2009 και δικαιώνομαι. Πάντα έλεγα ότι δεν μπορεί να πληρώνεται γι’αυτές τις μαλακίες…» (@lithografos)

«Για όσους ρωτάνε η Πάολα δε βρίσκεται σε αυτή τη λίστα, γιατί μεχρι το 2009 ήταν αδέσποτο» (@axlg)

«Σήμερα πήγα στον ΟΑΕΔ και πέτυχα την Βίσση. Ο Κότσιρας είχε πάει άλλη μέρα…» (@Humorbeast)

«Δηλ είσαι εφοριακός κ εκκαθαρίζεις τη δήλωση Βίσση, βλέπεις 3.000 € κ σου παίρνει ρε τζιμάνι 3 χρόνια να υποπτευθείς ότι κάτι δεν πάει καλά;» (@Sokolatitsa)

«Και η Άννα Βίσση; Και η Δέσποινα Βανδή; Και η Πέγκυ Ζήνα; Και η Έλλη Κοκκίνου; Όλες σπούδασαν στο ΙΕΚ Φοροδιαφυγής Birkin Hermes» ( @NinaTango)

«Το ότι το 2009 δήλωσα στην εφορία παραπάνω απο τη Άννα Βίσση είναι μια απάντηση σε όλους όσους έλεγαν ότι δεν θα κάνω τίποτα στη ζωη μου» (@eVaN_GiAn )

«Μα 3.200€ το χρόνο, ΑΝΝΑ ΑΝ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΨΙΛΑ ΓΙΑ ΠΑΚΟΤΙΝΙΑ» (@Alekzunder )

«Μηδενική δήλωση η Έλλη Κοκκίνου το 2009 θα ήταν η χρονιά που χώρισε και τα έφαγε όλα σε χαρτομάντηλα» (@caftis )

Ειπα στην Γιαγιά μου ότι θέλω να γινω τραγουδιστής και είπε: «Δάσκαλος να γίνεις! Ποιό πολλά βγάζουν αυτοί..» (‏@christoskostis )



Διαβάστε Περισσότερα »

Φθιώτιδα: Άνοιξαν την πόρτα της στάνης και βρήκαν το παιδί τους νεκρό!


 
Ακόμα μία αυτοκτονία νέου ανθρώπου - Οι γονείς του λένε πως δεν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα... Πρόκειται για ένα 41χρονο από την Τσούκα Μακρακώμης. Ο 41χρονος βρέθηκε στις 08:00 το πρωί από τους συγγενείς του νεκρός στη στάνη, που διατηρούσε η οικογένεια λίγα χιλιόμετρα έξω από το χωριό προς το Πλατύστομο.
Σύμφωνα με το lamiareport.gr, o αυτόχειρας έβαλε το όπλο κάτω από τη μασχάλη, τράβηξε τη σκανδάλη και ο θάνατός του, ήταν ακαριαίος. Δεν ήταν παντρεμένος και δεν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, λένε οι συγγενείς του. Οι δικοί του άνθρωποι και οι συγχωριανοί του είναι σοκαρισμένοι, αφού δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του με αυτό το τραγικό τρόπο.
NEWSIT
Διαβάστε Περισσότερα »

Το χρυσό κόλπο των καλλιτεχνών με τις ΕΠΕ

Ευρύτατα συζητήθηκε η αποκάλυψη των «ΝΕΩΝ» για τα προσωπικά εισοδήματα που δηλώνουν γνωστοί καλλιτέχνες – ορισμένοι εκ των οποίων έσπευσαν να επιβεβαιώσουν την παρατήρηση του χθεσινού ρεπορτάζ ότι....


πιθανώς διατηρούν εταιρείες περιορισμένης ευθύνης, μέσω των οποίων και φορολογούνται. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις από τους Σάκη Ρουβά, Αννα Βίσση, Δήμητρα Γαλάνη, Γιώργο Μαζωνάκη και άλλους: όλοι αναφέρονται στην ύπαρξη εταιρειών, στις οποίες έχουν εκχωρήσει τα δικαιώματά τους και μέσω των οποίων διαχειρίζονται την καλλιτεχνική τους δραστηριότητα.
«ΤΑ ΝΕΑ» – με στόχο να αναδείξουν το φορολογικό χάος που επικρατεί – επανέρχονται σήμερα στο θέμα των εταιρειών που έχουν συσταθεί από καλλιτέχνες: σύμφωνα με όσα επεσήμαναν έμπειροι φοροτεχνικοί, η σύσταση εταιρείας είναι ένα νόμιμο «κόλπο», μέσω του οποίου γνωστά ονόματα της πίστας κατορθώνουν να πληρώνουν χαμηλότερους φόρους, για τα εισοδήματα και για τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Ακόμα, «ΤΑ ΝΕΑ» αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές από τη «μαύρη οικονομία» της νυχτερινής ζωής στη χώρα μας.

Ενας τρόπος που έχουν ανακαλύψει οι επαγγελματίες - στην περίπτωσή μας οι καλλιτέχνες - για να πληρώνουν λιγότερα χρήματα στην Εφορία σε σύγκριση με τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους έχουν υψηλές ετήσιες απολαβές, είναι να συστήνουν εταιρείες (ομόρρυθμες, ετερόρρυθμες, ΕΠΕ ή και ΑΕ). Είναι ένας νόμιμος τρόπος, είναι όμως και ηθικός; Με την εν λόγω διαδικασία η συνολική φορολογική επιβάρυνσή τους είναι μικρότερη από εκείνων που φορολογούνται εξ ολοκλήρου με τη φορολογική κλίμακα.

Με τη σύσταση της εταιρείας οι περισσότεροι αποκτούν περιουσιακά στοιχεία (αυτοκίνητα, ακίνητα, σκάφη αναψυχής) στο όνομα της επιχείρησης και οποιαδήποτε δαπάνη αφορά αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, μειώνει τα καθαρά κέρδη της εταιρείας.
Δεν ισχύει το ίδιο για μισθωτούς και συνταξιούχους, οι οποίοι όταν αποκτούν ένα περιουσιακό στοιχείο δεν προβλέπεται για τη δαπάνη αυτή μείωση του φορολογητέου εισοδήματος. Απλώς το μόνο που μπορούν να εξασφαλίσουν από καταναλωτικές δαπάνες με αποδείξεις είναι το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ, δηλαδή ψίχουλα μπροστά σε αυτά που κερδίζουν όσοι συστήνουν εταιρεία.

Για τους τελευταίους, κάποιες από αυτές τις δαπάνες, έστω και αν δεν αναγνωρίζονται στο σύνολό τους, περνούν κανονικά ως δαπάνες, μειώνουν τα καθαρά κέρδη και «χάνονται» φόροι είτε επειδή γίνεται περαίωση είτε γιατί δεν μπορούν οι υπηρεσίες λόγω έλλειψης προσωπικού και μεγάλου πλήθους υποθέσεων να πραγματοποιήσουν ελέγχους.
Αν ένας μισθωτός έχει εισοδήματα 100.000 ευρώ και φορολογηθεί με βάση τη φορολογική κλίμακα θα επιβαρυνθεί με φόρο 31.400 ευρώ, ενώ αν Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ) έχει καθαρά κέρδη 100.000 ευρώ, θα πληρώσει φόρο 20% στο όνομα της εταιρείας, δηλαδή 20.000 ευρώ και στο υπόλοιπο ποσό των 80.000 ευρώ, όποτε αυτό διανεμηθεί στους εταίρους (δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός) θα παρακρατηθεί επιπλέον φόρος άλλο ένα 25%, δηλαδή άλλα 20.000 ευρώ.

Ομως, στην περίπτωση του επαγγελματία που έχει όλα τα περιουσιακά στοιχεία στο όνομα της εταιρείας, οι δαπάνες που αφορούν τα αυτοκίνητα, τα ακίνητα, τα σκάφη αναψυχής κ.λπ. αφαιρούνται από τα ακαθάριστα κέρδη της εταιρείας. Αρα τα παραπάνω καθαρά κέρδη μπορούν να εμφανιστούν αρκετά μειωμένα και ο τελικός - «πραγματικός» - φόρος να είναι χαμηλότερος σε σύγκριση με αυτόν ενός μισθωτού με αντίστοιχα εισοδήματα. Επίσης, τα 100.000 ευρώ καθαρά κέρδη της επιχείρησης μπορεί να έχουν προκύψει από ακαθάριστα έσοδα 1.000.000 ευρώ, ενώ για τον μισθωτό τα δηλωθέντα εισοδήματα ταυτίζονται με τα φορολογητέα.

Επίσης δεν υπάρχει έλεγχος πόθεν έσχες. Από τη στιγμή που μια ΕΠΕ ή ανώνυμη εταιρεία αγοράζει ένα περιουσιακό στοιχείο, δεν ελέγχεται για το ποιος κατέβαλε το κεφάλαιο ή τι ποσό κατέβαλε στη σύσταση της εταιρείας ή σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.
Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που κάποιος καλλιτέχνης έχει ΕΠΕ και τα ετήσια καθαρά κέρδη του ανέρχονται σε 300.000 ευρώ; Θα πληρώσει 60.000 ευρώ φόρο στο όνομα της εταιρείας και με τα υπόλοιπα 240.000 μπορεί να αγοράσει ένα περιουσιακό στοιχείο και να αφαιρεί κάθε χρόνο από τα κέρδη το ποσό που αντιστοιχεί στην απόσβεσή του. Με αυτόν τον τρόπο μειώνει σημαντικά τους φόρους οι οποίοι προβλέπονται σύμφωνα με τον νόμο. Για τον ίδιο όμως ως μισθωτό, ο φόρος που θα πλήρωνε για τα 300.000 ευρώ εισόδημα θα ήταν πολύ μεγαλύτερος. Τέλος, όταν μεταβιβάζονται ακίνητα ή άλλα περιουσιακά στοιχεία σε συγγενικά πρόσωπα, δεν πληρώνεται φόρος μεταβίβασης αλλά φόρος υπεραξίας στη μεταβίβαση των εταιρικών μεριδίων.

Οπως αναφέρει φοροτεχνικός στα «ΝΕΑ», η σύσταση εταιρείας από καλλιτέχνες και άλλες κατηγορίες πραγματοποιείται γιατί φορολογικά ο επαγγελματίας πληρώνει λιγότερο φόρο. Ο ίδιος τονίζει ότι οι καλλιτέχνες θα πρέπει να δηλώσουν τα μερίσματα που εισπράττουν από τις εταιρείες που διατηρούν στους κωδικούς 659 - 660 και τον φόρο που έχει παρακρατηθεί στους κωδικούς 433 - 434 για να φορολογηθούν με την εισφορά αλληλεγγύης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για το Χαρμάτι Λεονταρίου



Σήμερα Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012, όσοι συγκεντρωθήκαμε στο Χαρμάτι Λεονταρίου με σκοπό να διαμαρτυρηθούμε για την σχεδιαζόμενη μονάδα διάλυσης οχημάτων, εκδώσαμε το παρακάτω ψήφισμα:
Καταγγέλλουμε ότι η περιοχή εγκατάστασης της μονάδα είναι σε επαφή με το χωριό μας και ταυτόχρονα καταστρέφει το πιο σημαντικό σημείο του Λεονταρίου. Το ΧΑΡΜΑΤΙ, είναι η ιστορική βρύση του χωριού, εκεί όπου οι κάτοικοι του Λεονταρίου επί εκατοντάδες χρόνια, ξεδίψαγαν. Το Χαρμάτι για μας τους/τις Λεονταρίτες/ισσες είναι το καθολικό σημείο αναφοράς, ένας εμβληματικός τόπος. Παράλληλα όμως είναι και μια περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους. Τα τελευταία χρόνια εντάχθηκε στον οικιστικό ιστό του χωριού μας, με μια σειρά έργων που έγιναν εκεί. Διαμορφώθηκε ο χώρος γύρω από την βρύση, έγινε μαντρότοιχος μήκους περίπου 500 και κτίστηκε εκκλησάκι. Έγινε τόπος συνάντησης των απανταχού Λεονταριτών αλλά και τόπος εκδηλώσεων. Σε συνδυασμό με την νέα οδό Κανάβαρι-Θίσβη, που απέχει μόνο 80 μέτρα, το Χαρμάτι αποτελεί πλέον την κύρια είσοδο του χωριού.
Το Χαρμάτι αποτελεί για το χωριό μας, το νέο τόπο οικιστικής επέκτασης του.
Εδώ όμως και τρία χρόνια οι κάτοικοι του Λεονταρίου ζουν κάτω από το φόβο μια απειλής, της περιβαλλοντικής & ουσιαστικά φυσικής καταστροφής της βρύσης και του γύρω χώρου με ότι αυτό συνεπάγεται, γιατί δίπλα από το Χαρμάτι στήνεται ένα ΔΙΑΛΥΤΗΡΙΟ οχημάτων. Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι. Την αντίθεσή τους είχαν εκφράσει και στο δημοτικό συμβούλιο του τότε Δήμου Θεσπιέων που έγινε την 14-3-2010, με την καθολική συμμετοχή αλλά και στην πρόσφατη λαϊκή συνέλευση, που έγινε στην πλατεία του χωριού μας την 1-6-2012.
Καταγγέλλουμε ότι παρά το γεγονός ότι ο Δήμος μας δήλωσε την αντίθεσή του στη μονάδα, παρά το γεγονός ότι τόσο η τέως Νομαρχιακή και σημερινή Περιφερειακή Αρχή διαβεβαίωναν ότι συμπαραστέκονταν στο αίτημά μας να μην εγκριθεί το διαλυτήριο και παρά το γεγονός ότι η αρχική εισήγηση των αρμόδιων υπηρεσιών ήταν απορριπτική λόγω της θέσης της μονάδας, ωστόσο ο επενδυτής προχώρησε, εξασφάλισε τις αναγκαίες άδειες από την Περιφέρεια και σήμερα παρά την καθολική αντίθεση των κατοίκων ξεκίνησαν χωματουργικές και κατασκευαστικές εργασίες.
Η περιοχή μας δεν θα γίνει Ασωπός
Δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε τον εμπαιγμό. Ζητάμε από το Δήμο και την Περιφερειακή Αρχή να λάβουν κάθε μέτρο και έλεγχο προκειμένου να σταματήσει το ανοσιούργημα που διαπράττεται, δίπλα στο χωριό μας το Λεοντάρι Αλιάρτου και εν επαφή με την ιστορική βρύση του Χαρματίου.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αλλοιώσει οριστικά τη φυσιογνωμία του χωριού μας, να θέσει σε κίνδυνο τις καλλιέργειες και τις άλλες δραστηριότητες της περιοχής. Δεν εκχωρούμε σε κανένα το δικαίωμα να αποφασίζει για τον τόπο μας και για τη ζωή μας με βάση τα συμφέροντα μιας επιχείρησης.
Καλούμε όλους τους τοπικούς και δημόσιους φορείς και όλους τους πολίτες του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής της Βοιωτίας να τοποθετηθούν και να πάρουν θέση δίπλα στους κατοίκους του Λεονταρίου, στον αγώνα που έχουν ξεκινήσει.
ΟΧΙ ΔΙΑΛΥΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΧΑΡΜΑΤΙ
Ναι στην ζωή και την ανάπτυξη του Λεονταρίου
Τέταρτη 26-9-2012, ανανεώνουμε το ραντεβού μας στο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Συνεχίζουμε μέχρι να δικαιωθούμε γιατί ο μόνος αγώνας που χάθηκε είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

«Σιχαμένα τσόλια» αποκάλεσε Γαλάνη-Αλεξίου ο Μανώλης Καψής

«Σιχαμένα τσόλια» αποκάλεσε Γαλάνη-Αλεξίου ο Μανώλης Καψής

Οι 2.446 followers του λογαριασμού twittter του γνωστού δημοσιογράφου Μανώλη Καψή δεν πίστευαν τα -άκρως μηνύσιμα- σχόλια που «στόλιζαν» τους καλλιτέχνες που βρέθηκαν στην περιβόητη λίστα με τους χαμηλοεισοδηματίες.
«Γιατί φθάσαμε στο μνημόνιο; Γιατί κάτι τσόλια σαν την Αλεξίου και τη Γαλάνη δεν πληρωσαν ποτε φόρο και τώρα κάνουν αντίσταση». Ένα χαρακτηριστικό σχόλιο από τα πολλά που ανέβηκαν στον λογαριασμό @ManolisKapsis κατά την διάρκεια της χθεσινής μέρας. Και τα οποία ακόμη δεν έχουν κατέβει.
Η πρώτη αντίδραση των ΜΜΕ ήταν να πιστέψουν πως δεν μπορεί, δεν είναι δυνατόν, παρά να πρόκειται για ψεύτικο λογαριασμό. Όμως μέχρι στιγμής ούτε ο Μανώλης Καψής έχει βγει να σχολιάσει το γεγονός (παρότι έχει ενημερωθεί σχετικά). Ενώ υπάρχουν και παλιότερα δημοσιεύματα (με αφορμή σχόλια κατά πολιτικών από τον ίδιο λογαριασμό που στην συνέχεια κατέβηκαν) που επιβεβαιώνουν ότι ο λογαριασμός είναι δικός του.
Αυτά είναι τα επίμαχα tweets
«Γειά σου ρε Γαλάνη με τα ωραία σου. Ωστε 3 χλιάδες ευρώ δηλωσες εισόδημα το 2009; να σου στείλω φαι με την πρόνοια...»
«Μηπως βρίσκεται καμια βοήθεια για την κα Γαλάνη- την φίλη του Αλέξη ντε- που η κακομοίρα δηλώνει εισοδήματα κάτω απο το όριο της φτωχειας;»
«Η Δημητρούλα δεν ξεκίναγε τις συναυλίες της λέγοντας πως πρέπει να φύγει η χούντα του μνημονίου; Για να συνεχίζει να κλέβει την εφορία;»
«Αυτο το Σάββατο μαζεύουμε τρόφιμα στο Μέγκα για τις απορες Δημητρα Γαλάνη και ΤανιαΤσανακλίδου»
«Η Γαλανη μαζί με την άλλη αντιστασιακή Χαρούλα Αλεξίου- Βελουχιώτη δεν δίνουν συναυλίες; Πού πήγαν τα λεφτά οέο;»
«Πληροφορίες οτι η Δημητρα Γαλάνη εκρυβε τα εισοδηματά της σαν αντίσταση στην κυβερνηση του μνημονίου επιβεβαιώνονται.. ανάρχα η δικιά σου»
«Αληθευει οτι ο αγανακτισμένος Κότσιρας ξέχασε να κάνει δηλωση;»
«Κοτσιρας + γαλάνη δεν σχολιάζουν στοιχεία ΣΔΟΕ που δείχνουν ποσο φοροφυγάδες ειναι..γιατί ειναι χαλκευμένα απο τους μνημονιακούς εφοριακούς»
«Η πηγή μου μου αποκάλυψε γιατι βγηκε στην αντισταση για το μνημόνιο η Χαρούλα. Εχασε μου είπε 2 εκ απο το κούρεμα των ομολόγων»
«Κλαίω απο το πρωί για το δραμα της συριζαίας Δημήτρας Γαλάνη που ζεί με 3 χιλιάδες ευρω το χρόνο.. να γιατί κάνει αντίσταση στο μνημόνιο»
«Αποψε το βράδυ μετά την προσευχή θα κρατήσω λίγο απο το βραδυνό μου να το δώσω στην Δημ.Γαλάνη που ζεί με 3 χιλιάδες το χρονο η κακομοίρα»
«Όσοι έχετε παλιά ρούχα τα μαζευουμε στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής για να τα δώσουμε στην Γαλάνη και τον Κότσιρα που υποφέρουν...»
«Όταν η Χαρούλα έλεγε να φύγει η χούντα.. το ΣΔΟΕ εννούσε;»
«Αυτοί οι δήθεν αριστεροί, τυπου Χαρ Αλεξίου και Γαλάνη που δεν πληρωσαν ποτε φόρο.. ειναι οι πιό σιχαμένοι»
«Αντε καλήνύχτα Γαλάνη. Εσύ φαντάζομαι με 3000 ευρώ εισοδημα τον χρόνο... κοιμάσαι κάτω απο την γεφυρα..και ετοιμάζεσαι για την ταξικη μαχη»
iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχερός προβλέπεται ο καιρός - Νεφώσεις, μπόρες και σποραδικές καταιγίδες

Βροχερός προβλέπεται ο καιρός - Νεφώσεις, μπόρες και σποραδικές καταιγίδες

Βροχερός προβλέπεται σήμερα ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις σε όλη τη χώρα, που από το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται σποραδικές καταιγίδες και στην υπόλοιπη χώρα τοπικές μπόρες κυρίως στα ορεινά, ενω η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, ενώ από το μεσηνέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου και στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στην Θεσσαλονίκη, προβλέπονται επίσης λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία από το απόγευμα θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να σημειωθούν πρόσκαιρες μπόρες στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα αναπτυχθούν αρχικά λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και πιθανόν να σημειωθούν παροδικές μπόρες, ενώ στη δυτική Μακεδονία αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία όμως θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, όμως από το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες. Η θερμοκρασία γενικά θα κυμανθεί από 16 ως 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 20 ως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη νότια Κρήτη θα φτάσει και τους 31.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ και δέος: Απολύσεις υπαλλήλων, συντάξεις στα 67 και μηδενικό αφορολόγητο απαιτούν οι Τροικανοί

Σοκ και δέος: Απολύσεις υπαλλήλων, συντάξεις στα 67 και μηδενικό αφορολόγητο απα

Σκληρή στάση τηρεί η Τρόικα στο θέμα των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία που τους παρουσίασε η κυβέρνηση, με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ να επιμένουν σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 έτη και μηδενισμό του αφορολόγητου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από τις συναντήσεις των υπουργών της κυβέρνησης Σαμαρά με την Τρόικα, από το σύνολο των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ οι δανειστές μας απορρίπτουν αναφανδόν τα 2,5 δισ. ενώ εκφράζουν και επιφυλάξεις για ακόμα 3 δισ ευρώ. Σκληρότερη στάση τηρεί το ΔΝΤ που απορρίπτει ακόμα  και τα λεγόμενα έξυπνα μέτρα που η κυβέρνηση θεωρούσε ότι θα ήταν αποδεκτά, όπως η παραχώρηση νοσοκομείων σε ξένα ασφαλιστικά ταμεία. Αντίθετα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», οι εκπρόσωποι του Ταμείου φέρονται να αντιπροτείνουν στο υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει σε μέτρα ύψους 3 δισ. ευρώ τα οποία όμως έχουν πολύ μεγάλο κοινωνικό κόστος:
  • Συντάξεις στα 67 έτη: Οι ελεγκτές του ΔΝΤ ζητούν να αυξηθεί το όριο συνταξιοδότησης στα 67 έτη, μέτρο που ισοδυναμεί με 1 δισ. ευρώ όφελος για το κράτος. Μάλιστα, αναφέρουν ως παράδειγμα τι γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη, όπου τα όρια ηλικίας αυξάνονται, και απορούν γιατί στην Ελλάδα δεν γίνεται το ίδιο.
  • Απολύσεις στο Δημόσιο: Οι Τροϊκανοί δεν έχουν πειστεί καθόλου για την δημοσιονομική αποτελεσματικότητα της νέας εργασιακής εφεδρείας με αξιολόγηση και διαθεσιμότητα. Απαιτούν να υπάρξουν 15.000 αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2012, όπως προβλέπει το Μνημόνιο, και αυτό να γίνει με απολύσεις εκείνων που η θέση τους θα καταργηθεί λόγω κατάργησης ή συγχώνευσης του οργανισμού στον οποίο εργάζονται. Αυτό το μέτρο σε βάθος τριετίας θα μπορούσε να αποφέρει έως και 2 δισ. ευρώ
  • Κατάργηση αφορολόγητου: Οι δανειστές προτείνουν ακόμα την πλήρη κατάργηση του αφορολόγητου ορίου για τα εισοδήματα που τώρα βρίσκεται στα 5000 ευρώ. Θεωρούν ότι με αυτό το μέτρο η δημοσιονομική ωφέλεια θα είναι της τάξης του 1 δισ. ευρώ τουλάχιστον.

Παράλληλα, στη χτεσινή τους συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Βρούτση, οι Τροϊκανοί  έθεσαν ξανά το θέμα της εργασιακής ευελιξίας. Αυτό μεταφράζεται σε μείωση του κατώτατου μισθού, μείωση των αποζημιώσεων στις απολύσεις, αποσύνδεση του χρόνου εργασίας από την λειτουργία των επιχειρήσεων και υιοθέτηση του 6ήμερου.
Από την πλευρά του, ο κ. Βρούτσης επέμεινε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει τα εργοδοτικά κόστη, επισημαίνοντας την εξαγγελία για μείωση κατά 5% της εργοδοτικής εισφοράς.  Ωστόσο, σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι εκπρόσωποι των δανειστών φέρεται να είπαν ότι «αυτό δεν είναι αρκετό»!

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακαλούν τις διαφημίσεις τους από τον ΑΝΤ1 λόγω «Σουλειμάν»

Αποσύρει η εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» τη διαφήμισή της από την τηλεόραση του ΑΝΤ1, σε μια συμβολική κίνηση, δηλώνοντας με άρθρο της στο χθεσινό φύλλο τη διαφωνία της για την προβολή της τουρκικής σειράς, «Σουλειμάν». 
  • Ίσως η αισχρότερη τηλεσαβούρα -από πολλές απόψεις- που έχει παίξει ποτέ η Ελληνική τηλεόραση.
 
Αντίστοιχη στάση λέγεται ότι θα κρατήσει και ο Νίκος Χατζηνικολάου με την διαφήμιση της «Real news», διαφωνώντας με τη...   σειρά του για την διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων όπως τα καταγράφει η συγκεκριμένη σειρά του καναλιού.

Αν και χλιαρές αρχικά, οι αντιδράσεις από την προβολή του σίριαλ που έχει εντάξει στο πρόγραμμά του το κανάλι, φαίνεται να πληθαίνουν, θεωρώντας οι περισσότεροι ότι προσβάλλεται η ιστορική μνήμη και διαστρεβλώνεται η αλήθεια.
Συγκεκριμένα η εφημερίδα, «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» αναφέρει σε άρθρο της αιτιολογώντας την απόφασή της να αποσύρει την διαφημιστική εντολή από την τηλεόραση του ΑΝΤ1,
«Η σειρά αποτελεί μια απόπειρα του τουρκικού κράτους να εξωραΐσει τη μαύρη περίοδο των 400 ετών, όπου η Ελλάς είχε οδηγηθεί, δεμένη πισθάγκωνα, στον οθωμανικό τάφο. Η παρουσίαση του στυγνού σφαγέα και γενοκτόνου Σουλειμάν ως “του απόλυτου ηγέτη” και του “χαρισματικού αυτοκράτορα” συνιστά προσβολή στα εκατομμύρια των νεκρών»
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκανε το 2 στα 2 η Εθνική μας


Επιβλήθηκε με 2-0 της Λιθουανίας

Τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια πέτυχε η Εθνική Ελλάδας στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014.

Μετά τη Λετονία, η «γαλανόλευκη» επικράτησε 2-0 και της Λιθουανίας στο Καραϊσκάκη, στο πλαίσιο του 7ου ομίλου και με τη Βοσνία (νίκησε 4-1 τη Λετονία) έχουν το απόλυτο στο ξεκίνημα της διοργάνωσης. Ο Νίνης στο 55΄ και ο Μήτρογλου στο 72΄ ήταν οι σκόρερ της ελληνικής ομάδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Λιβαδειά το ΠΑΟ-Ατρόμητος


Συμφώνησαν σε όλα οι εμπλεκόμενες πλευρές

Θέμα χρόνου είναι να οριστικοποιηθεί από την Σούπερ Λίγκα πως το γήπεδο που θα φιλοξενήσει την αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Ατρόμητος για την 4η αγωνιστική θα είναι αυτό της Λιβαδειάς.

Οι «πράσινοι» ήρθαν σε συμφωνία με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και το μόνο που απομένει είναι η ανακοίνωση από την διοργανώτρια αρχή.

Ο Λεβαδειακός, κανονικά, αγωνίζεται στο γήπεδο του την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου με τον Πανιώνιο στις 18:15 ενώ, ο Παναθηναϊκός είναι να παίξει την Δευτέρα στις 20:30. Το «τριφύλλι» πρότεινε στους Βοιωτούς να αλλάξουν ώρα στο παιχνίδι τους ή ακόμη και μέρα ώστε να μετατεθεί το ματς Σάββατο με τον Κομπότη να απαντάει καταφατικά στα αιτήματα των «πράσινων».

Αυτό που απέμενε ήταν και μία συμφωνία με την Nova ώστε να μην επηρεάσουν το πρόγραμμα και τηλεθέαση και υποστεί την παραμικρή ζημιά το συνδρομητικό κανάλι που είναι και χορηγός της Σούπερ Λίγκας. Το παιχνίδι του Λεβαδειακού με τον Πανιώνιο όμως δεν συγκαταλέγεται και στα καυτά και έτσι η Nova δεν έχει πρόβλημα σ’ αυτό. Αυτό που απομένει πια είναι κάτι τελικές λεπτομέρειες ώστε να αποφασιστεί η ώρα του παιχνιδιού Λεβαδειακός-Πανιώνιος, διότι το ματς Παναθηναϊκός-Ατρόμητος, θα διεξαχθεί οριστικά στην πόλη της Βοιωτίας.

Πηγή: Sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκλωβισμένος 24χρονος στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας


Επιχείρηση της ΕΜΑΚ σε εξέλιξη

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 9 το βράδυ επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό ενός άνδρα από το βουνό στο ύψος που βρίσκονται οι σήραγγες του Αγ.Κων/νου, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περαστικοί τον άκουσαν να καλεί σε βοήθεια. Άμεσα ενημερώθηκε η αστυνομία και η πυροσβεστική υπηρεσία. Λίγο αργότερα στο σημείο έφθασε και η 7η ΕΜΑΚ από τη Λαμία προκειμένου να κατεβάσουν τον άνδρα από το βουνό.

Πρόκειται για 24χρονο από τον Άγιο Κωνσταντίνο που έφυγε από το σπίτι του στις 5 το απόγευμα για να εκπαιδεύσει τα σκυλιά του. Ωστόσο άγνωστο πως έφτασε σε ιδιαίτερα δύσβατο μέρος και εγκλωβίστηκε.

Αυτή την ώρα 5 άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ με την συνδρομή ενός πολίτη που γνωρίζει την περιοχή προσπαθούν να τον προσεγγίσουν. Πάντως σύμφωνα με όλα τα στοιχεία είναι καλά στην υγεία του. Ο Αργύρης Μπλόντζος βρίσκεται στο σημείο και παρακολουθεί την επιχείρηση. 
 newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Απεργία οι δάσκαλοι, στάση εργασίας οι καθηγητές


Συγκέντρωση στο μεσημέρι στα Προπύλαια

Απεργούν σήμερα Τετάρτη δάσκαλοι και ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, ενώ στάση εργασίας έχουν προγραμματίσει οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης (11.00 -14.00 και 14.00 – 17.00). Στις 12 μάλιστα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Ταυτόχρονα οι εκπαιδευτικοί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις ενόψει της κατάθεσης και ψήφισης από την κυβέρνηση των νέων μέτρων.

Όπως ανακοινώθηκε μετά το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ:

- Απογευματινό Συλλαλητήριο στη Βουλή την ημέρα που θα ανακοινωθούν τα μέτρα.

- Ο κλάδος των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία την ημέρα κατάθεσης των μέτρων, αν αυτή προηγηθεί της Γενικής Συνέλευσης των προέδρων των Τοπικών Ενώσεων των Καθηγητών.

- Θα ακολουθήσει εισήγηση του δ.σ. της ΟΛΜΕ για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προς τις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και τη Γενική Συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ.

- Τέλος καλείται η ΑΔΕΔΥ και οι ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, να πάρουν ανάλογες αποφάσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τριάντα οι νεκροί Έλληνες από λαθροεισβολείς το 2012!!!

Με τη δολοφονία ενός 82χρονου στο Παγκράτι μετρήσαμε ήδη 30 δολοφονίες Ελλήνων (στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένων ανθρώπων) από τις αρχές του χρόνου, σε μια άνευ προηγουμένου γενοκτονία η οποία...
συντελείται με ένα προδοτικό πολιτικό και λοιπό σύστημα εξουσίας να μην έχει χύσει ούτε δάκρυ, έστω και υποκρισίας. Πιο συγκεκριμένα οι αδίστακτοι λαθροεισβολείς... μπήκαν στο σπίτι του 82χρονου και αφού τον έδεσαν, του φίμωσαν το στόμα με χαρτί υγείας. Στη συνέχεια του πήραν τα χρήματα της σύνταξής (1.100 ευρώ) του είχε σηκώσει λίγο πριν από τράπεζα και τον άφησαν δεμένο και φιμωμένο στην είσοδο του σπιτιού όπου ο ηλικιωμένος πέθανε από ασφυξία.


Οι κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν πως λίγο αργότερα είδαν δύο σκουρόχρωμους ένα ψηλό και ένα πιο κοντό να φεύγουν τρέχοντας από το τόπο του εγκλήματος.

Με τη δολοφονία αυτή οι Έλληνες οι οποίοι έχουν μαχαιρωθεί, πυροβοληθεί, στραγγαλιστεί χτυπηθεί μέχρι θανάτου φτάνουν τους 30 μόνο το 2012. Την ίδια ώρα το απίθανο αυτό αριστερό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν έχει θέσει ούτε καν τον προβληματισμό του με κάποια ανακοίνωση για τα 30 αυτά θύματα, υπερασπιζόμενο με απίστευτη μανία κάθε λαθροεισβολέα αυτής της χώρας. Οι «προτάσεις» του γνωστές και έχουμε αναφερθεί πάμπολλες φορές (νομιμοποιήσεις, ιθαγένεια, σύνταξη και άλλα τρελά) και όλα αυτά σε εγκληματίες που έχουν εισβάλλει στη χώρα.

Η λέξη ντροπή απλά χάνει τη σημασία της.

Από την άλλη η ελληνική κοινωνία, ή τουλάχιστον το μέρος αυτής που εξακολουθεί και αντιδρά σε αυτή την γενοκτονία –στο υπόλοιπο έχει διαγνωσθεί κλινικός μαζοχισμός- περιμένει τις εξαγγελίες της ΝΔ για «ανακατάληψη των πόλεων» και εκδίωξη των λαθροεισβολέων να γίνουν πραγματικότητα. Στην περίπτωση όμως που οι εξαγγελίες αυτές –λόγω των μαζοχιστικών αγκιστρώσεων κυρίως της ΔΗΜΑΡ - δεν γίνουν πράξεις, τότε η οργή, έστω αυτού του μικρού κομματιού της κοινωνίας το οποίο εξακολουθεί και αντιδρά- θα είναι μεγάλη και σφοδρή. Αναμένουμε.

Έτσι η αναθεωρημένη λίστα των δολοφονηθέντων Ελλήνων έχει ως εξής:

13 Ιανουαρίου Ρέθυμνο: 74χρονη γυναίκα βρίσκεται δολοφονημένη αφού είχε πρώτα βιαστεί. Δράστες Ρουμάνος και κάτοικος Ρεθύμνου

19 Ιανουαρίου Λαγκαδάς: Δολοφονία 17χρονου Πομάκου και 16χρονης Βορειοηπειρώτισσας από 5 αλλοδαπούς γύφτους μουσουλμάνους.

23 ΙανουαρίουΑυλίδα: 67χρονος Έλληνας δολοφονείται από αλβανούς μαφιόζους-καθάρματα με Καλάσνικοφ

23 Ιανουαρίου Σχηματάρι. Έλληνας 57χρονος οδηγός ταξί βρίσκεται νεκρός μέσα στο όχημά του με αναμμένη τη μηχανή, σε αγροτικό δρόμο κοντά στην εθνική οδό. Το θύμα έφερε τραύματα στο λαιμό από μαχαίρι. Δράστης ρουμάνος. 24 ΙανουαρίουΒούρβουρα Αρκαδίας: 77χρονος δολοφονείται από τέσσερις αλβανούς, «οικονομικούς μετανάστες»

13 Φεβρουαρίου Κρηνίδα Σερρών: Δολοφονία 72χρονου με στραγγαλισμό από Βούλγαρο

2 Μαρτίου Ιωάννινα: Ηλικιωμένος βρίσκεται νεκρός στο σπίτι του στην Δημόκορης Πωγωνίου Ιωαννίνων. Οι δράστες πιθανόν έχουν διαφύγει στην «φίλη» χώρα Αλβανία

10 Μαρτίου Κοζάνη: 50χρονος υπάλληλος της ΔΕΗ βρίσκεται δολοφονημένος. Δράστες δύο «οικονομικοί μετανάστες»-λαθροεισβολείς: Αλβανός 29 ετών, Ρουμάνα 49 ετών

28 Μαρτίου Άγιος Στέφανος Αττική: 45χρονος πεθαίνει στο σπίτι του από καρδιακή προσβολή ύστερα από την επίθεση τριών ληστών. Οι αλλοδαποί δράστες δεν έχουν συλληφθεί.

17 Μαρτίου Άραχθος Ιωάννινα: Έλληνας βιοπαλαιστής ο Αστέριος Γιοβανούδης οδηγός φορτηγού 36 ετών βρίσκεται δολοφονημένος κοντά στη γέφυρα του Αράχθου. Πρόκειται περί απαγωγής και δολοφονίας.

22 Μαρτίου Ηράκλειο: Δολοφονία αφού είχε προηγηθεί βιασμός της 85χρονης Σοφίας Κορναράκη στο χωρίο Επισκοπή Πεδιάδος στο Ηράκλειο. Δράστες δύο κτήνη από τη Ρουμανία πατέρας και γιός 45 και 18 ετών. Να σημειωθεί ότι στην απολογία τους εμφανίστηκαν εντελώς ψυχροί και αμετανόητοι.

24 Μαρτίου Βόλος: Δολοφονία 84χρονης στο χωριό Ανάβρα του Αλμυρού στο Βόλο. Οι δράστες, αλλοδαποί κατά την Αστυνομία διαφεύγουν.

26 Μαρτίου Λαγκαδάς: Δολοφονία 78χρονου στο στον οικισμό Μεσόκωμο Ζαγκλιβερίου. «Τυπική» περίπτωση ληστείας μετά φόνου από αλλοδαπούς

16 Απριλίου Γρεβενά: Δολοφονία 78 λαχειοπώλη στο Καρπερό Γρεβενών: Δολοφόνος αλβανός

20 Απριλίου Ηλεία: Δολοφονία 84χρονου στο δήμο Ζαχάρως. Το θύμα είχε βασανιστεί από τα αλβανικά κτήνη που συνέλαβε η αστυνομία. Ο άτυχος ηλικιωμένος ξυλοκοπήθηκε αλύπητα ενώ ήταν ημίγυμνος, φιμωμένος και με τα πόδια δεμένα, με αποτέλεσμα να υποστεί έμφραγμα από τον τρόμο και τα χτυπήματα!

Να σημειωθεί πως δεν είχε καμία επαγγελματική σχέση με τα κτήνη αυτά (48 και 28 ετών), αντίθετα οι ίδιοι είπαν πως απλά είχαν ακούσει ότι είχε λεφτά στο σπίτι του.

Προσοχή: Όποιοι κάνουν το έγκλημα και διαδίδουν πληροφορίες για ύπαρξη χρημάτων σε σπίτια ηλικιωμένων ισοδυναμεί με θανατική καταδίκη για το υποψήφιο θύμα. Κάποιος λαθραίος εισβολέας θα το ακούσει και θα τους σκοτώσει.

23 Απριλίου Αιτωλοακαρνανία: Δολοφονία 49χρονου Έλληνα από 44 αλβανό στα Αλώνια Ματαράγκας Αιτωλοακαρνανίας

2 Μαΐου Ιωάννινα: Δολοφονία της 67χρονης Καίτης Δούβλη. Οι δολοφόνοι, πέντε γεωργιανά κτήνη (τέσσερις άνδρες μια γυναίκα) βασάνισαν πρώτα και στη συνέχεια σκότωσαν την άτυχη γυναίκα.

19 Μαΐου Πάτρα: Δολοφονία Θανάση Λαζανά από Αφγανούς

27 Μαΐου Πήλιο: Δολοφονία 81χρονης με σκοπό τη ληστεία στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου. Οι δολοφόνοι της προκάλεσαν σοβαρότατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που οδήγησαν στο θάνατο της άτυχης γυναίκας. Στην προηγούμενη αναφορά μας δεν είχαμε τα νεότερα στοιχεία.

Γράφαμε τότε:«Τυπική» περίπτωση ληστείας μετά φόνου από λαθραίους εισβολείς

Τελικά και όπως προέκυψε δολοφόνος ήταν ένας (μεγάλη έκπληξη) 55χρονος αλβανός.

Από σχετικό δελτίο Τύπου:

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος ενός 55χρονου Αλβανού εξέδωσαν οι αρχές, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία, καθώς φέρεται ως ο δράστης της δολοφονίας 81χρονης στις 27 Μαΐου, στον Άγιο Λαυρέντιο Μαγνησίας.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος 55χρονου αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας, από τον Ανακριτή του Α’ Τμήματος Πλημμελειοδικών Βόλου, έπειτα και από σύμφωνη γνώμη του αρμοδίου Εισαγγελέα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας.

Ο δράστης αναζητούμενος ως ύποπτος για τη διάπραξη της συγκεκριμένης ανθρωποκτονίας είχε εντοπισθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, την επόμενη του εγκλήματος ημέρα, κατά το χρόνο που προσπαθούσε μέσω του μεθοριακού σταθμού Κρυσταλλοπηγής να διαφύγει από την χώρα μας.

Μετήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και κρατούνταν στα πλαίσια εφαρμογής σε βάρος του διαδικασίας διοικητικής απέλασης δεδομένου ότι παρέμενε παράνομα στη χώρα.

Μετά την έκδοσή του εντάλματος σύλληψης συνελήφθη στα πλαίσια της ποινικής διαδικασίας και θα προσαχθεί αρμοδίως.

2 Ιουνίου
Καισαριανή: Δολοφονία 30χρονου και σοβαρός τραυματισμός του αδελφού του από συμμορία με Καλάσνικοφ. Η αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται αλλοδαπούς από πρώην σοβιετική δημοκρατία.

3 Ιουνίου
Λαμία: Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται 74χρονος που δέχθηκε επίθεση αλλοδαπών λαθροεισβολέων στο σπίτι του

4 Ιουνίου
Καβάλα: Δολοφονία 77χρονου ύστερα από ειδεχθή βασανισμό. «Τυπική» περίπτωση ληστείας μετά φόνου από λαθραίους εισβολείς

8 Ιουνίου
Πάτρα: Δολοφονία της συνταξιούχου δασκάλας Ρεγγίνας Παπανδρέου. Κατακρεουργήθηκε με 20 μαχαιριές με σκοπό τον βασανισμό πριν την δολοφονήσουν κόβοντας της το λαιμό. Οι εκτιμήσεις των τοπικών αστυνομικώ9ν αρχών κάνουν λόγο για αλλοδαπούς.

13 Ιουνίου
Ρέντη: Δολοφονία του Σπύρου Πουκαμισά από αγνώστους με σκοπό τη ληστεία, η Αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για άτομα από την πρώην ΕΣΣΔ

18 Ιουνίου
Κορινθία: Τέσσερα άτομα γύρω στις 03:30 με 04:00 τα ξημερώματα, στον Πύργο Κορινθίας, αφού μπήκαν σε σπίτι που διέμενε ένας 82χρονος, μαζί με την 92χρονη σύζυγό του και την 61χρονη κόρη τους, τραυμάτισαν τον ηλικιωμένο άνδρα χτυπώντας τον με το κοντάκι κυνηγετικού όπλου, το οποίο βρήκαν και πήραν από το σπίτι, ενώ παράλληλα χτύπησαν και τραυμάτισαν την 92χρονη σύζυγό του. Ο 82χρονος υπέκυψε στα τραύματά του.

18 Ιουνίου
Θέρμη, Θεσσαλονίκη: Νεκρός 60χρονος από άγνωστους

21 Ιουνίου
Ρόδος Άγρια δολοφονημένη 61χρονη

21 Ιουνίου
Κομοτηνή: Δολοφονημένη 84χρονη από αγνώστους στο σπίτι της.

28 Ιουνίου
Παγκράτι: Δολοφονία 82χρονου από λαθροέποικους.zoomblog.org

Διαβάστε Περισσότερα »

Αστυνομικοί σε κύκλωμα που εκβίαζε ιδιοκτήτες κλεμμένων αυτοκινήτων για χρήματα

Μάθαιναν τις κλοπές των αυτοκινήτων και τα στοιχεία των ιδιοκτητών και μετά τους έπαιρναν τηλέφωνο και ζητούσαν χρήματα δήθεν για να τους τα επιστρέψουν. Δεν είναι λίγα τα θύματα του κυκλώματος!

Συγκεκριμένα μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν 6 ημεδαποί ηλικίας 43, 46, 47, 49,50 και 49 ετών, μέλη της οργάνωσης που εξαπατούσε ιδιοκτήτες κλεμμένων αυτοκινήτων. Μεταξύ αυτών και ο φερόμενος ως «αρχηγός», που είναι έγκλειστος των φυλακών Μαλανδρίνου. Για την υπόθεση αυτή αναζητούνται άλλα 5 άτομα - μέλη του κυκλώματος .

Πώς δρούσε η εγκληματική ομάδα;

Ειδικότερα, ο 49χρονος ημεδαπός «αρχηγός» της οργάνωσης, χρησιμοποιώντας το καρτοτηλέφωνο της φυλακής επικοινωνούσε καθημερινά, σε κινητά τηλέφωνα με τον 50χρονο απόστρατο αστυνομικό και τον 43χρονο εν ενεργεία αστυνομικό, οι οποίοι έναντι αμοιβής τους έδιναν τα στοιχεία κλεμμένων οχημάτων του νομού Αττικής.

Στη συνέχεια ο 49χρονος επικοινωνούσε με υπαλλήλους του Τμήματος Μεταφορών και Επικοινωνιών, διαφόρων Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας και προσποιούμενος Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., αντλούσε από αυτούς στοιχεία ταυτότητας και διευθύνσεις κατοικίας των ιδιοκτητών των κλεμμένων αυτοκινήτων.

Αφού μάθαινε από τις πληροφορίες καταλόγου τους αριθμούς τηλεφώνων των ιδιοκτητών, επικοινωνούσε με αυτούς και εμφανιζόμενος ως ιδιοκτήτης μάνδρας ανταλλακτικών, απαιτούσε εκβιαστικά να καταθέσουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς χρηματικά ποσά, από 800- 2.000 ευρώ ανάλογα με την εμπορική αξία του κάθε οχήματος, προκειμένου να τους επιστραφούν, απειλώντας τους ότι σε αντίθετη περίπτωση θα τα διέλυε για ανταλλακτικά.

Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος ενέδιδε στην εκβίαση άλλα μέλη της σπείρας προέβαιναν αυθημερόν σε ανάληψη από μηχανήματα αυτόματης συναλλαγής (Α.Τ.Μ.) με κάρτες ανάληψης χρημάτων και από τραπεζικούς λογαριασμούς, που άλλα μέλη τους εφοδίαζαν.

Από την μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξακριβωθεί 72 περιπτώσεις εκβίασης σε βάρος ιδιοκτητών κλαπέντων οχημάτων, ενώ τα χρήματα που κατατέθηκαν ανέρχονται στο ποσό των 31.000 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν παρουσία δικαστικού λειτουργού στο χώρο κράτησης των φυλακών Μαλανδρίνου, στις οικίες των συλληφθέντων, σε χώρους στάθμευσης που είχαν μισθωθεί από αυτούς, καθώς και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8 κινητά τηλέφωνα, 3 πολυτελή Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα οποία είχαν αγοραστεί με χρήματα προερχόμενα από εκβιάσεις, 4.400 ευρώ, βιβλιάρια τραπεζικών λογαριασμών και κάρτες ανάληψης χρημάτων καθώς και πληθώρα καρτών sim και τηλεκαρτών.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σε βάρος των τριών υπαλλήλων των Τμημάτων Μεταφορών και Επικοινωνιών σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο συλληφθείς αστυνομικός, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ε. Δ. Ε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάντα να προσέχετε πριν ανοίγετε το καπό του αυτοκινήτου!

Κάποια πράγματα και καταστάσεις, όσο περίεργα και να φαίνονται μπορούν να συμβούν στον καθένα. Το τι βρήκανε σε καπό αυτοκινήτου, ήταν κάτι που σόκαρε όποιον το αντίκρυσε. Μιλάμε για ένα τεράστιο φίδιπου είχε κατασκηνώσει στον κινητήρα και είχε αράξει για τα καλά. Συγκεκριμένα ήταν ένας πύθωνας, που βρέθηκε σε όχημα στην Νότια Αφρική. Για αυτό καλύτερα να προσέχετε πριν ανοίγετε το καπό.



partyspirit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι γερμανικές αποζημιώσεις πρωτοσέλιδο στον βρετανικό Τύπο

Με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα ασχολείται σήμερα η ιστοσελίδα της βρετανικής Daily Mail. Το άρθρο μάλιστα φιλοξενείται στην κεντρική της σελίδα.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για το αίτημα της Ελλάδας για τις αποζημιώσεις, ένα ζήτημα το οποίο φαίνεται να ανακινεί και η ελληνική κυβέρνηση, η οποία δια του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα διαμηνύει ότι η εν λόγω εκκρεμότητα μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας «εξακολουθεί να υφίσταται» και ως εκ τούτου η χώρα μας «διατηρεί το δικαίωμα και τις δυνατότητες για τον χειρισμό και την ικανοποιητική κατάληξή της».

''Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες σκοτώθηκαν'' κατά τη γερμανική Κατοχή, σημειώνει η Daily Mail, αναφέροντας ότι τα θύματα μόνο στην Αθήνα υπολογίζονται στους 300,000....

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα οι σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών βρίσκονται σε ''αρκετά χαμηλό σημείο'', με τους Έλληνες να αποκαλούν την Άνγκελα Μέρκελ ως ''νέο Φύρερ'' της Γερμανίας...

Και αρκετοί Έλληνες, αναφέρει η Daily Mail, θεωρούν τη Γερμανία ως υπαίτια για τα αυστηρά μέτρα λιτότητας...

Από την πλευρά τους οι Γερμανοί θεωρούν ότι οι Έλληνες έχουν πάρει τις πολεμικές αποζημιώσεις, σημειώνει το άρθρο...
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμική δόνηση 5,5 Ρίχτερ νοτιοανατολικά της Κρήτης

Σεισμός 5.5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 06.27 τα ξημερώματα, νοτιοανατολικά της Παλαιόχωρας, σύμφωνα με... προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 56 χλμ. νοτιοανατολικά της Παλαιόχωρας, 70 χλμ. νοτιοδυτικά του Ρεθύμνου ενώ το εστιακό βάθος είναι στα 10 χλμ.

Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή θύματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τροφώνιο Ωδείο:Καλή μουσική χρονιά!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η χρονιά ξεκινάει  δυναμικά με νέες συνεργασίες, καινούργια τμήματα και όπως ο καιρός ορίζει, χαμηλά δίδακτρα για όλους.
Η διεύθυνση του Ωδείου και οι καθηγητές εύχονται σε όλους τους  μαθητές και φίλους του Ωδείου καλή μουσική χρονιά!

Πληροφορίες - Εγγραφές
Δευτέρα έως Παρασκευή  4μ.μ. - 9μ.μ.
Μπουφίδου 39, Λιβαδειά
Τηλ. 2261087570, 6976861410
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι στρατιωτικοί βγαίνουν στους δρόμους


Στους δρόμους βγαίνουν οι στρατιωτικοί, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, ξεκινώντας με συγκέντρωση - ένστολη διαμαρτυρία, σήμερα Τετάρτη στις 16.00 το μεσημέρι στην πλατεία Κολοκοτρώνη, στη παλαιά Βουλή.

Όπως τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή φορέων των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι μια κινητοποίηση καταγγελίας της πολιτικής εξαθλίωσης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς ήδη με τα δύο πρώτα μνημόνια οι στρατιωτικοί έχουν χάσει το 35% των αποδοχών και έχουν μπει στη μέγκενη για νέες περικοπές.

 Κάλεσμα στην κινητοποίηση απευθύνουν ο Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ), φορέας που συμμετέχουν εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ), η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) και πολλοί σύλλογοι και φορείς εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών, από Αττική, Θεσσαλία, Κρήτη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μανώλη Καψή, μου ανακατεύεις το στομάχι...


Επίθεση της Χαρούλας κατά του δημοσιογράφου...

Έξαλλη έγινε η τραγουδίστρια Χάρις Αλεξίου με το σχόλιο του Μανώλη Καψή στο twiiter στο οποίο γράφει: «αυτοί οι δήθεν αριστεροί, τύπου Χαρ Αλεξίου και Γαλάνη που δεν...

πλήρωσαν ποτέ φόρο.. είναι οι πιο σιχαμένοι».

Kαι η τραγουδίστρια μέσω facebook απαντά:

«Μανώλη Καψή,

Κανείς πριν από εσένα δεν με έχει κάνει μέχρι τώρα να νοιώσω τέτοιο ανακάτεμα στο στομάχι με την επίθεση του.

Γιατί ; είπα.
Τέτοιο μίσος, τέτοια αηδία μπορεί να έχω προκαλέσει σε έναν άνθρωπο που δεν με ξέρει παρά μόνο μέσα από το τραγούδισμα μου;

Γιατί δεν έχω το δικαίωμα να έχω γνώμη για ότι συμβαίνει»

Δείτε χαρακτηριστικά τι έγραψε ο δημοσιογράφος:

-αυτοί οι δήθεν αριστεροί, τυπου Χαρ Αλεξίου και Γαλάνη που δεν πληρωσαν ποτε φόρο.. ειναι οι πιό σιχαμένοι

-γιατί φθάσαμε στο μνημόνιο; γιατί κάτι τσόλια σαν την Αλεξίου και τη Γαλάνη δεν πληρωσαν ποτε φόρο και τώρα κάνουν αντίσταση

-οταν η Χαρούλα έλεγε να φύγει η χούντα.. το ΣΔΟΕ εννοούσε;

-οσοι έχετε παλιά ρούχα τα μαζευουμε στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής για να τα δώσουμε στην Γαλάνη και τον Κότσιρα που υποφέρουν…
























axortagos.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ