Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Δήμος Αλιάρτου τιμά τον Ολυμπιονίκη Σπύρο Λεμπέση


Σας καλούμε να παρευρεθείτε στην εκδήλωση που θα γίνει την Κυριακή, 16-9-2012 και ώρα 20.00,στην κεντρική πλατεία του Μαυρομματίου Αλιάρτου, προς τιμή του Δημότη μας, ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου 2012,ΛΕΜΠΕΣΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ.
Θα απονεμηθεί τιμητική πλακέτα από τον Δήμαρχο, κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος
Ντασιώτης Γεώργιος
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακαλούνται 51.000 αυτοκίνητα της Νissan λόγω προβλήματος στο τιμόνι

Ανακαλούνται 51.000 αυτοκίνητα της Νissan λόγω προβλήματος στο τιμόνι

Στην ανάκληση 51.000 αυτοκινήτων παγκοσμίως προχωρά η αυτοκινητοβιομηχανία Nissan Motor Co ανακαλεί , για να ερευνήσει ένα πιθανολογούμενο πρόβλημα στο τιμόνι.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το φινλανδικό κρατικό δίκτυο YLE, η ανάκληση αυτή αφορά τα μοντέλα της Nissan, Qashqai, Qashqai+2 και τα μοντέλα Nissan NV200.
Το YLE σημείωσε εξάλλου ότι αυτόν το μήνα χαλάρωσε το τιμόνι ενός Qashqai+2 στη Φινλανδία. Μάλιστα από το σύνολο των 51.000 αυτοκινήτων που θα αποσυρθούν, τα 800 θα προέρχονται από τη Φινλανδία.
Στέλεχος της Nissan, που επικαλέστηκε το δίκτυο, δήλωσε ότι περίπου 600 από όλα τα αυτοκίνητα που ανακαλούνται είναι πιθανόν να χρειαστούν ένα νέο τιμόνι.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ικανοποιημένοι οι δήμαρχοι




Την ικανοποίησή του από τη δέσμευση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, ότι σύντομα η κυβέρνηση θα καταθέσει ευνοϊκή ρύθμιση για τα δάνεια των δήμων, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, Κώστας Ασκούνης, τονίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έγινε στις Επιτροπές Οικονομικών και Εσωτερικών, από εκπρόσωπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ο Κώστας Ασκούνης σημείωσε ότι ''η τοπική αυτοδιοίκηση, είναι ένα ανάχωμα απέναντι στα προβλήματα που μεγεθύνονται λόγω της οικονομικής κρίσης της χώρας. Από τις περικοπές θα θιγούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που υποφέρουν και οι κοινωνικές προνοιακές υποδομές βρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση.
Παράλληλα, επανέλαβε ότι 14 δήμοι δεν μπόρεσαν να καταβάλουν τη μισθοδοσία του πρώτου δεκαπενθημέρου του Σεπτεμβρίου και αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση και δεν γίνουν δεκτές οι προτάσεις της ΚΕΔΕ, ''οι δήμοι που θα οδηγηθούν σε στάση πληρωμών τον Οκτώβριο θα φτάσουν στους 100''.
Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ανέφερε ότι ''με την πολιτική που ακολουθούμε προσπαθούμε δίκαια και αποτελεσματικά να σας διευκολύνουμε εσάς να μείνετε όρθιοι'', προσθέτοντας πως ''θα είμαστε στο πλευρό σας. Γίνεται μια εθνική προσπάθεια, πρέπει να στηρίξουμε το κοινωνικό έργο λαμβάνοντας υπόψη και τα οικονομικά δεδομένα. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε εμείς με εσάς και εσείς με εμάς''.
Διαβάστε Περισσότερα »

Α.Λ.Φ.Α.Λ.-Αναβαθμισμένο Rally Sprint Ελάτειας 2012

ALFALRallySprintElatia12 Η Α.Λ.Φ.Α.Λ. (Αγωνιστική Λέσχη Φίλων Αυτοκινήτου Λιβαδειάς) διοργανώνει το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012 το χωμάτινο rally sprint με την ονομασία «ΡΑΛΛΥ ΣΠΡΙΝΤ ΕΛΑΤΕΙΑΣ 2012».
Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην «κλασική», πλέον, διαδρομή «Ελάτεια - Ζέλι» μήκους 11.65 χλμ.
Το Ράλλυ Σπρίντ Ελάτειας 2012 μπορούμε να αναφέρουμε οτι είναι... αναβαθμισμένο σε μεγάλο βαθμό. Κι αυτό ισχύει διότι προσμετρά:
1. Στο πρωτάθλημα rally χώματος
2. Στο πρωτάθλημα rally ιστορικών αυτοκινήτων
3. Στο πανελλήνιο κύπελλο χωμάτινων sprint
4. Στο έπαθλο κεντρικής Ελλάδας (χώμα )
Για το πρωτάθλημα Ιστορικών, το κύπελλο σπριντ και το έπαθλο κεντρικής Ελλάδος η ειδική διαδρομή θα διεξαχθεί 2 φορές.
Για όσους ακολουθούν το πρωτάθλημα rally χώματος, όμως, η ειδική διαδρομή θα διεξαχθεί 4 (!) φορές.
Ο αγώνας είναι κατά πολύ αναβαθμισμένος φέτος και θα προσμετρήσει σε όλα τα πρωταθλήματα μετά από απόφαση της ΕΠΑ/ΕΘΕΑ διότι εκτός των άλλων δεν πραγματοποιήθηκε και το «Ολυμπιακό rally» (08 - 09/09/2012).
Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής λήγει μεθαύριο, Παρασκευή 14/9, στις 22.00.
Ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22/9 από τις 15.00’ έως τις 18.00’ στην κεντρική πλατεία της Ελάτειας.
Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την Κυριακή 23/9.
Η ώρα εκκίνησης και το ωράριο του αγώνα θα ανακοινωθούν μετά από την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής.
Τηλέφωνα επικοινωνίας για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες: 2261080030 & 6974147875 ή στο: http://www.alfal.gr
 viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΑΡΩ ΚΟΝΤΟΥ ! ( Αχ ρε χρόνε..!)











Διαβάστε Περισσότερα »

Βρε εδώ είναι το Σούλι δυστυχώς..







Μια φωτογραφία που αποτυπώνει την κοινωνική κατάσταση της Ελλάδας το 2012.


Λίγοι κτηνοτρόφοι έχουν απομείνει στο ιστορικό Σούλι.

Μοχθούν για τις οικογένειες και τα παιδιά τους, τα οποία είναι αναγκασμένα να πηγαίνουν στο σχολείο της Παραμυθιάς, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων.

Διεκδικούν μια καλύτερη μοίρα για τα παιδιά τους, αλλά κάτι τέτοιο φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο.

Πώς να τα καταφέρουν άραγε όταν αναγκάζονται να μεταφέρουν τα παιδιά τους στην καρότσα αγροτικού οχήματος, διακινδυνεύοντας την ασφάλεια τους, για να πάνε στο σχολείο;

Η φωτογραφία, που ανάρτησε το katoci.com, τα λέει όλα. Βλέπετε το κράτος πλέον δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθει ούτε καν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του.

Άντε τώρα να είσαι τροχονόμος στην περιοχή και να βρεθείς μπροστά σ’ αυτό το θέαμα. Να είσαι δηλαδή αναγκασμένος να λάβεις μέτρα κατά του οδηγού που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών και όχι κατά του ελληνικού κράτους!
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο 7% οι περικοπές στους στρατιωτικούς


Κατ' απαίτηση του Τόμσεν και της παρέας του μειώνεται κατά 7% ο μισθός όλων των στρατιωτικών.Στο 6% με 7% θα κυμανθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η μείωση στους μισθούς των στρατιωτικών, που θα ισχύσει αναδρομικά από τον Ιούλιο και θα διαρκέσει έως το 2014.

Εκπρόσωποι των ενστόλων έγιναν δεκτοί την Τετάρτη από τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Οικονομικών, στον οποίο επέδωσαν ψήφισμα.

Την ίδια ώρα οι συνάδελφοί τους, εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικοί, πολλοί εξ' αυτών μάλιστα φορώντας τις στολές τους  πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις περικοπές των μισθών τους και στην υποβάθμιση της επαγγέλματός τους, με το επικρατέστερο σύνθημα να είναι το «διεκδικούμε, δεν επαιτούμε».

Οι εκπρόσωποι των στρατιωτικών αναφέρουν ότι την τετραετία 2009 - 2012 είδαν τα εισοδήματά τους να υφίστανται απώλειες της τάξεως από 52,5% (ΕΠΟΠ στρατιώτης) έως 79,7% (Α/ΓΕΕΘΑ).

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του Συνδέσμου Στρατιωτικών Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ), Ανέστης Τσουκαράκης ο οποίος προανήγγειλε νέες, κοινές δράσεις με τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Την βοήθεια της Χρυσή Αυγής ζήτησαν οι κάτοικοι της Ανθήλης για να διώξουν τους τσιγγάνους.

Ολοένα και περισσότεροι πολίτες καταφεύγουν στην Χρυσή Αυγή για...να τους λύσει τις διαφορές με αλλοδαπούς και τσιγγάνους που παρανομούν.Οι κάτοικοι της Ανθήλης που χθές ήρθαν στα χέρια  με τσιγγάνους που...


έχουν λεηλατήσει όπως λένε το χωριό τους ζήτησαν την βοήθεια της Χρυσής Αυγής.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Χρυσή Αυγή αναφέρει ότι δικαίως οι κάτοικοι είναι δικαίως αγανακτισμένοι και εάν η Πολιτεία δεν αναλάβει δράση τότε τα φαινόμενα αυτοδικίας θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα.

«Η μετατροπή των καταυλισμών ρομά σε κέντρα λαθρεμπορίου ναρκωτικών και όπλων οφείλεται στην απόλυτη ανυπαρξία των κρατικών Αρχών. Οι Έλληνες κάτοικοι που ζητούν τη συνδρομή της Χρυσής Αυγής είναι δικαίως αγανακτισμένοι. Αν η επίσημη Πολιτεία δεν αναλάβει επιτέλους δράση, τα φαινόμενα αυτοδικίας θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα» καταλήγει η ανακοίνωση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μόνο 17% των Τούρκων βλεπουν θετικά την Ελλάδα!

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα οι Τούρκοι έχουν θετικη άποψη για το δικό τους έθνος αλλα οχι για τον υπόλοιπο κόσμο. Η ετήσια έρευνα αποκάλυψε οτι το 85% των Τούρκων είχε θετική άποψη για την χώρα τους ενώ πολλές χώρες δεν έχουν θετική άποψη για την Τουρκία, γράφει η Χουριέτ. Η έρευνα....


αποκάλυψε και ποιες χωρες βλέπουν αρνητικα οι Τουρκοι. Μόνο 17% των Τούρκων έχουν θετική αποψη για την Ελλάδα και 9% για το Ισραήλ. Σε αντιθεση με την Γερμανια και τις ΗΠΑ, για τις οποιες 48% των Τουρκων έχουν θετική άποψη.

Την καλύτερη άποψη για την Τουρκία την είχαν οι Ρωσσοι, ωστοσο καμια χωρα δεν εδωσε υψηλή βαθμολογία στην Τουρκία συμφωνα με την έρευνα και το δημοσίευμα της Χουριέτ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εθελοντική αιμοδοσία στις Θεσπιές


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Θεσπιών, σε συνεργασία με το Γ.Ν.Α.Γεώργιος Γεννηματάς, διοργανώνει ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην αίθουσα του Συλλόγου, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012, από τις 9.00 π.μ. έως τις 13.30 μ.μ., για την διατήρηση και ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Συλλόγου.
Η αιμοδοσία αποτελεί προσπάθεια του Συλλόγου, ώστε να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες των συγχωριανών μας σε φιάλες αίματος στις δύσκολες προσωπικές τους στιγμές.
Η παρουσία των Θεσπιέων στην αιμοδοσία είναι μια σπουδαία και σημαντική ανθρώπινη πράξη ζωής και προσφοράς στους συνανθρώπους μας και ιδιαίτερα στους συγχωριανούς μας.
Μόνο τα τελευταία 5 έτη έχουμε διαθέσει σε Θεσπιείς και σε γειτονικά χωριά άνω των 250 φιαλών αίμα, σε έκτακτες ανάγκες, ενώ στην κάθε αιμοδοσία μέσο όρο συγκεντρώνονται περίπου 20 φιάλες.
Το πρόβλημα είναι έντονο και η προσφορά της Τράπεζας μπαίνει σε δοκιμασία για την αποτελεσματικότητα και ανταπόκριση της.
Οι οικογένειες τουλάχιστον όσων έχουν εξυπηρετηθεί, καλό θα είναι να προσέλθουν το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012 τις ώρες μεταξύ 9.00 π.μ. και 1.30 μ.μ. για την εθελοντική αιμοδοσία στην αίθουσα του Συλλόγου.
10 λεπτά από τον χρόνο μας αξίζουν για να σωθεί η ζωή του άλλου και ο άλλος μπορεί να είμαστε κάποτε εμείς οι ίδιοι, η κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο.
Σας περιμένουμε όλους!
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοίγει το επάγγελμα του περιπτερά - Θα γεμίσουμε μικρά σούπερ-μάρκετ

Οποιοσδήποτε και οπουδήποτε μπορεί να ανοίξει κανείς περίπτερο, μικρό μίνι-μάρκε

Με μικρά σούπερ μάρκετ θα γεμίσουν τα πεζοδρομία, αφού με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας καταργούνται όλοι οι περιορισμοί που είχαν να κάνουν με το επάγγελμα του περιπτερά.
Η απόφαση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας που ελήφθη κατ΄ εφαρμογή του νόμου για την αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας, αφορά στην απελευθέρωση της πώλησης καπνικών προϊόντων, καθώς και το άνοιγμα του επαγγέλματος του περιπτερά.
Σε ότι αφορά στα περίπτερα, καταργούνται οι περιορισμοί στον αριθμό των αδειών με βάση πληθυσμιακά κριτήρια, του αριθμού των προσώπων που δικαιούνται να τα εκμεταλλεύονται, ενώ αποσυνδέεται και ο περιορισμός της μόνιμης κατοικίας των δικαιούχων άδειας. Ολα αυτά σημαίνουν ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να ανοίξει οπουδήποτε, περίπτερο.
Επίσης, καταργείται και ο περιορισμός της εκμίσθωσης μόνο από φυσικά πρόσωπα και μόνο μιας άδειας και επιτρέπεται πλέον να ενοικιάζονται σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, Ελληνες και αλλοδαπούς.
Για την πώληση καπνοβιομηχανικών προϊόντων:
  • Καταργείται η μέχρι τώρα απαγόρευση χορήγησης άδειας σε νομικά πρόσωπα, ημεδαπά και αλλοδαπά. Επιπλέον αίρεται η προσωρινότητα των αδειών σε ικανούς προς εργασία ιδιώτες.
  • Καταργείται η ύπαρξη περιορισμένου αριθμού προσώπων που δικαιούνται να ασκήσουν το επάγγελμα, καθώς και ο αποκλεισμός της άσκησης υπό ορισμένη εταιρική μορφή, επιτρεπόμενης μόνον της ατομικής άσκησης αυτού.
  • Καταργείται η απαίτηση προηγούμενης διοικητικής άδειας σε κατοικημένες περιοχές και το επάγγελμα ασκείται ελεύθερα μετά πάροδο τριμήνου από την αναγγελία έναρξης ασκήσεώς του.
  • Καταργείται η απαγόρευση διάθεσης είδους αγαθών από ορισμένη κατηγορία επαγγελματικών εγκαταστάσεων.
  • Καταργείται ο περιορισμός στον αριθμό των αδειών με βάση πληθυσμιακά κριτήρια.
  • Καταργείται ο περιορισμός που αφορά στην εξάρτηση της χορήγησης προσωρινών συμπληρωματικών αδειών σε τόπους παραθερισμού κατά τους θερινούς μήνες από την εκτίμηση της Διοίκησης. Στο ίδιο πλαίσιο καταργείται και ο περιορισμός που προβλέπει ότι ο συνολικός αριθμός των αδειών αυτών καθορίζεται αναλογικά με τον αριθμό των κατοίκων στους τόπους παραθερισμού.
  • Καταργείται ο περιορισμός που προβλέπει ότι απαιτείται η έκδοση χορήγησης προηγούμενης διοικητικής άδειας για την πώληση καπνοβιομηχανικών προϊόντων σε μη κατοικημένες περιοχές, καθώς και ο περιορισμός της παραπάνω πώλησης σε μη κατοικημένες περιοχές και σε συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.
  • Καταργείται ο περιορισμός που προβλέπει ότι σε πόλεις με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, η χορήγηση συμπληρωματικών αδειών εξαρτάται από την εκτίμηση της Διοίκησης ως προς την ύπαρξη της ανάγκης εξυπηρέτησης του κοινού καθώς και υπολογισμός των αδειών αυτών με βάση τον αριθμό των κατοίκων.
Εκμετάλλευση κυλικείων:
  • Καταργείται η ύπαρξη συγκεκριμένων προσώπων που δικαιούνται να εκμεταλλεύονται κυλικεία, καθώς και ο αποκλεισμός της άσκησης υπό ορισμένη εταιρική μορφή.
  • Καταργείται η απαγόρευση για ένα πρόσωπο της δημιουργίας περισσότερων εγκαταστάσεων ή επαγγελματικής δραστηριοποίησης σε περισσότερες εγκαταστάσεις καθώς και η απαγόρευση της άσκησης επαγγέλματος ή η απαγόρευση της άσκησής του υπό ορισμένη εταιρική μορφή.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκρηξη στο Ισλάμ – Εισβολή στην αμερικανική πρεσβεία στην Υεμένη

Εκρηξη στον μουσουλμανικό κόσμο – Εισβολή στην αμερικανική πρεσβεία στην Υεμένη

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στο μουσουλμανικό κόσμο με αφορμή την αντι-ισλαμική ταινία «Η αθωότητητα των μουσουλμάνων», η οποία στάθηκε αφορμή να ξεσπάσει κύμα οργής στις χώρες που είναι έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο. Στην Υεμένη η κατάσταση είναι έκρυθμη καθώς εξαγριωμένοι διαδηλωτές έκαναν έφοδο στην αμερικανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα Σαναά.
Η προσπάθεια των τοπικών αρχών να διαλύσουν το πλήθος με πυροβολισμούς είχε ως αποτέλεσμα να μετατραπεί η περιοχή σε πεδίο μάχης. Εξω από την πρεσβεία, αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες ενώ παραμένει αδιευκρίνιστος αριθμός τραυματιών.
Όπως μεταδίδουν το Skynews, το AlArabiya και το Reuters, το πλήθος είναι εξαγριωμένο, πυρπόλησε διπλωματικά αυτοκίνητα, ενώ διαδηλωτές έσπασαν παράθυρα στα γραφεία της ασφάλειας έξω από την πρεσβεία πριν μπουν στον περίβολο του καλά οχυρωμένου κτιριακού συγκροτήματος.
Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε πως οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να απωθήσουν τους ως επί το πλείστον νεαρούς διαδηλωτές από το χώρο της πρεσβείας.
Το BBC αναφέρει πως διαδήλωση πραγματοποιείται και έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Λιβύη, εκεί όπου χτες σκοτώθηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ. Επίσης έχουν γίνει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας γίνεται στην Τύνιδα, το Χαρτούμ του Σουδάν, την Καζαμπλάνκα, τα γραφεία του ΟΗΕ στη Γάζα και έξω από την αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο.
Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα της Τρίτης, ομάδα ενόπλων επιτέθηκε με όπλα, χειροβομβίδες και ρουκέτες στο αμερικανικό προξενείο στην πόλη Βεγγάζη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ο Αμερικανός πρέσβης στη Λιβύη, Τζον Κρίστοφερ Στίβενς, και άλλοι τρεις Αμερικανοί διπλωμάτες, μεταξύ των οποίων και ο βετεράνος αξιωματούχος διαχείρισης πληροφοριών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Σον Σμιθ.
Η αντίδραση ων Αμερικανών ήταν άμεση και ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε πως οι ένοχοι για τη δολοφονία των τεσσάρων αξιωματούχων θα βρεθούν και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Παράλληλα με εντολή του αμερικάνικου πολεμικού ναυτικού αποχώρησαν δύο πλοία με προορισμό τις Λιβυκές ακτές.
Η ταινία που απειλεί με ανάφλεξη τον ισλαμικό κόσμο
Ενα δίωρο φιλμ του 56χρονο Αμερικανοϊσραηλινού εργολάβου ονόματι Σαμ Μπασίλ, χρηματοδοτήθηκε από ιδιώτες Εβραίους και διαφημίστηκε από τον αμφιλεγόμενο Αμερικανό πάστορα Τέρι Τζόουνς (πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που απειλούσε το 2010 πως θα κάψει δημοσίως το Κοράνι).
Ενα 13λεπτο τρέιλερ της συγκεκριμένης ταινίας έκανε την εμφάνισή του στο Διαδίκτυο τον περασμένο Ιούλιο αλλά αρχικά πέρασε απαρατήρητο... μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, οπότε αυτό μεταφράστηκε από κάποιον στα αραβικά και άρχισε να κάνει τον γύρο των αιγυπτιακών μίντια προκαλώντας εντονότατες αντιδράσεις. Κάπως έτσι φτάσαμε στο σημείο, ανήμερα της 11ης Σεπτεμβρίου, ομάδες διαδηλωτών να «βομβαρδίζουν» την αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο της Αιγύπτου καθώς και το προξενείο των ΗΠΑ στη Λιβύη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στο 23,6% η ανεργία – 1.169.000 άτομα χωρίς δουλειά

ανεργία, γυανίκες, νέοι, χωρίς δουλειά, ΕΛΣΤΑΤ, πολίτες, ποσοστό ανεργίας, απολυ

Δεν σταματά να τραβά την ανηφόρα η ανεργία και συνεχώς να σκαρφαλώνει όλο και πιο ψηλά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ το ποσοστό της ανεργίας ανέρχεται στο 23,6% το δεύτερο τρίμηνο του έτους, από 22,6% το προηγούμενο τρίμηνο. Ο αριθμός των πολιτών που δεν έχουν δουλειά αυξήθηκε κατά 44,2% έναντι του β΄ τριμήνου 2011, σε 1.168.761 άτομα.
Η απασχόληση μειώθηκε κατά 1,2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 8,7% σε σχέση με το β΄ τρίμηνο 2011. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 4,3% σε σχέση με το πρώτο εφετινό τρίμηνο.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα από ότι φαίνεται το έχουν οι γυναίκες, με το ποσοστό ανεργίας να φτάνει στο 27,3% συγκριτικά με αυτά των ανδρών (20,8%), ενώ το υψηλότερο ποσοστό παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-24 ετών (53,9%), το οποίο στις νέες γυναίκες φθάνει στο 62,1%.
Η κατανομή της ανεργίας, λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο εκπαίδευσης, έχει ως εξής:
Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας σημειώνεται σε αυτούς που δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο (35,8%). Ακολουθούν τα άτομα που έχουν απολυτήριο Μέσης Εκπαίδευσης και τα άτομα με πτυχία Ανώτερης Τεχνολογικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (26,0%).
Τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται σε όσους έχουν διδακτορικό ή μεταπτυχιακό (12,9%) και στους πτυχιούχους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (16,2%).

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων


Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το βράδυ

Σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένεται στη χώρα μας από σήμερα το βράδυ και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά:

1) σήμερα Πέμπτη: από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και τη νύχτα στη δυτική Στερεά προβλέπονται τοπικά έντονες βροχές και καταιγίδες.

2) αύριο Παρασκευή: οι έντονες βροχές και καταιγίδες σταδιακά θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη δυτική Ελλάδα, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη δυτική και βόρεια κυρίως Θεσσαλία, την υπόλοιπη Στερεά εκτός της Αττικοβοιωτίας και της Εύβοιας και πιθανόν τη βόρεια Πελοπόννησο.

3) το Σάββατο: ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα, εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και από το απόγευμα πιθανόν στο βορειοδυτικό Αιγαίο.

4) την Κυριακή: στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και πιθανώς στο βόρειο Αιγαίο αρχικά προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, βαθμιαία όμως ο καιρός θα παρουσιάσει ύφεση στις περισσότερες περιοχές, εκτός πό τα βορειοανατολικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΤΩΙΟΣ ΗΜIΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Την τύχη του Καντάφι είχε τελικά ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Λιβύη..

Σοκαριστικές εικόνες από τις τελευταίες στιγμές του αμερικανού διπλωμάτη ανέβασαν στο διαδίκτυο οι παράφρονες φανατικοί μουσουλμάνοι της Λιβύης.

Φρίκης φωτογραφίες με τη σορό του Αμερικανού πρεσβευτή στη Λιβύη να σύρεται νεκρός από ισλαμιστές, έδωσαν στην δημοσιότητα τα ... "χελιδονάκια" της "Αραβικής Άνοιξης" οι αιμοσταγείς φονταμενταλιστές, αμέσως μετά την επίθεση στο αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη.
Το αυτοκίνητο του...   άτυχου πρεσβευτή τινάχθηκε στον αέρα από ρουκέτα RPG-7 με αποτέλεσμα να βρει τον θάνατο ο ίδιος και οι τρεις φρουροί του λέει η μία εκδοχή.

Η άλλη εκδοχή είναι χειρότερη: Λιντζαρίστηκε από το πλήθος των φανατικών.
Όταν τα ζώα εκτελούσαν και μετά περιέφεραν το σώμα του Καντάφι πάντως, οι επίσημες ΗΠΑ δεν έβγαλαν ουτε μία ανακοίνωση αποδοκιμασίας...

πηγή defencenet
Διαβάστε Περισσότερα »

Αντε και με μουλάρια - Δείτε πως μεταφέρονται μαθητές


Εικόνα από άλλη εποχή…ίσως και από άλλη χώρα θα έλεγε κάποιος…σίγουρα όχι πάντως από χώρα της ευρωπαικής ένωσης του 21ου αιώνα.

Η φωτογραφία που βλέπετε "παίζει" σήμερα στο ίντερνετ και απεικονίζει μαθητές να μεταφέρονται στο σχολείο τους κάπου στη Θεσπρωτία!

Η δύναμη και η θέληση για μάθηση ξεπερνάει κάθε εμπόδιο ….λύσεις πάντα βρίσκουμε…αρκεί οι καιρικές συνθήκες να μην είναι ευρωπαικές αλλά μεσογειακές….για το θέμα της ασφάλειας δε θέλω να κάνω σχόλια…ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του…ποιοι αρμόδιοι πρέπει να το δουν αυτό και να ευαισθητοποιηθούν;

Οι υπουργοί μας σίγουρα όχι…μήπως οι κύριοι της Τρόικας;

Μάλλον αυτοί αποφασίζουν…ας τους στείλουμε λοιπόν αυτή τη φωτογραφία μήπως και ξανασκεφτούν την αποτελεσματικότητα των μέτρων που μας έχουν επιβάλλει….γιατί σίγουρα δε μας οδηγούν κοντά στην ευημερία των χωρών τους…μάλλον σε επίπεδα άλλων χωρών μας οδηγούν και όχι πολύ μακριά μας…..
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι πρώτες στιγμές στο κέντρο της Θήβας, αναγνώστης αρθρογραφεί

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου( PhD Finance), έπειτα από 28 χρόνια έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να καταταγώ και εγώ στον Ελληνικό Στρατό, όπως και για εκατοντάδες άλλα Ελληνόπουλα...

Την Δευτέρα το πρωί έφθασα στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού στην Θήβα. Επηρεασμένος όμως από τις διάφορες συζητήσεις με φίλους, συγγενείς αλλά και τους καθηγητές μου στο πανεπιστήμιο ήμουν αρχικά επιφυλακτικός και καθόλου αισιόδοξος για το τι θα αντιμετωπίσω και πως θα είναι η ζωή μου στον Στρατό. Θα ήταν περίπου 11:00 π.μ όταν αντίκρισα για πρώτη φορά την πύλη του Στρατοπέδου. Πάντα με ένα αμήχανο χαμόγελο για να μην στεναχωρήσω τους γονείς μου που με συνόδεψαν μέχρι την πύλη του Στρατοπέδου. Μπαίνοντας στην πύλη διέκρινα ότι υπήρχε τάξη και καθαριότητα παντού, ενώ αυτοί που βρίσκονταν στην πύλη ήταν πρόθυμοι και ευγενικοί να μας βοηθήσουν και να μας πουν ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσουμε στην συνέχεια. Μετά από έναν έλεγχο που έγινε στα πράγματα μας, συνεχίσαμε την πορεία, την πορεία προς την μεγάλη ανηφόρα! Μετά από λίγα λεπτά περπάτημα φτάσαμε σε ένα μεγάλο κτήριο όπου έγινε και η καταγραφή μας. Στον χώρο υπήρχαν καρέκλες για να μην στεκόμαστε όρθιοι καθώς και κυλικείο για να πάρουμε ένα νερό, αναψυκτικό κλπ. Έπειτα μας έγινε ένας προληπτικός έλεγχος από τους γιατρούς όπου καταγράφονταν τα τυχών προβλήματα υγείας που είχε κάποιος. Δείχνοντας ενδιαφέρον για τον κάθε ’να μας ξεχωριστά.

Στην συνέχεια ακολούθησε η διαδικασία του ντυσίματος μας στο χακί. Το προσωπικό που ήταν υπεύθυνο για τα ρούχα ήταν συνεργάσιμο και έδειχνε ενδιαφέρον έτσι ώστε να μας δώσουν ρούχα σύμφωνα με το μέγεθος μας, και όχι απλώς κάτι να φορέσουμε όπως και όπως για να τελειώνουμε. Στο σημείο αυτό άρχισε δειλά δειλά να φτιάχνει η διάθεσή μου γιατί μου είχαν πει διάφορες τρελές ιστορίες που τελικά μάλλον ήταν φανταστικές. Αυτό που έκανε πραγματικά εντύπωση ήταν η καθαριότητα και η τάξη που επικρατούσε σε όλους τους χώρους και ότι όλη η διαδικασία γινόταν συντονισμένα και χωρίς φωνές, κάτι το οποίο δήλωνε το πόσο καλώς σχεδιασμός και καλή οργάνωση υπήρχε. Κάποια στιγμή άκουσα ότι πρέπει να πάμε για το μεσημεριανό φαγητό εκεί μου ήρθαν στο μυαλό οι άλλες ιστορίες που είχα ακούσει κατά καιρούς. Παρόλα αυτά κάθισα να φάω, βέβαια το φαγητό μπορεί να μην ήταν σαν του σπιτιού μου, αλλά όμως ήταν και γευστικό και η μερίδα μεγάλη. Μετά το φαγητό μας οδήγησαν προς τα κτήρια στα οποία αφήσαμε τα πράγματα μας. Εκεί μας υποδέχτηκαν και μας τακτοποίησαν στους θαλάμους.

Η αλήθεια είναι ότι η πρώτη μέρα ήταν αρκετά κουραστική αλλά παρόλα αυτά έχω σχηματίσει τις καλύτερες εντυπώσεις για το Κέντρο του Πυροβολικού αν και ερχόμουν προκατειλημμένος μ΄ αυτά που είχα ακούσει. Ίσως τελικά να είμαι τυχερός που παρουσιάστηκα στο κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού, αυτό βέβαια θα φανεί αργότερα ακόμη και με την ολοκλήρωση της θητείας μου.
Αναγνώστης
Διαβάστε Περισσότερα »

Πεδίο μάχης η Φθιώτιδα – Αγριο ξύλο μεταξύ κατοίκων και τσιγγάνων [βίντεο]

Πεδίο μάχης η Φθιώτιδα – Αγριο ξύλο μεταξύ κατοίκων και τσιγγάνων [βίντεο]

Μέσα σε λίγα λεπτά η Ανθήλη Λαμίας μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με τους κατοίκους να έρχονται στα χέρια με τσιγγάνους που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή. Όλα ξεκίνησαν όταν οι ρομά προσπάθησαν να παρέμβουν στην Γενική Συνέλευση που γινόταν στο χωριό.
Αποτέλεσμα ήταν να ανέβουν τα αίματα και οι δύο πλευρές να έρθουν στα χέρια. Αφού για αρκετή ώρα οι γροθιές ανεβοκατέβαιναν, οπώς φαίνεται και στο βίντεο altpressfthiotida.com, αυτοκίνητα αναποδογυρίστηκαν οι τσιγγάνοι έφυγαν, ωστόσο απείλησαν πως θα γυρίσουν με ενισχύσεις.
Στο σημείο έφτασε μετά τα επεισόδια ο δήμαρχος Λαμίας, τον οποίο αποδοκίμασαν οι κάτοικοι φωνάζοντας «Δεν πάει άλλο. Έχουν λεηλατήσει το χωρίο μας. Μας κατέστρεψαν και τώρα κινδυνεύει και η ζωή μας».

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής παραπέμπεται η Χρυσή Αυγή

Στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής παραπέμπεται η Χρυσή Αυγή

Μια καυτή συνεδρίαση αναμένεται να ξεκινήσει στις 2.30 μετά το μεσημέρι στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Το θέμα της θα είναι η συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής εντός και εκτός του Κοινοβουλίου.
Την πρωτοβουλία για τη σύγκληση της επιτροπής έχει ο πρόεδρός της βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Αφορμή αποτελούν τα πρόσφατα κρούσματα με ορισμένους βουλευτές να συμμετέχουν σε τάγματα εφόδου κατά μικροπωλητών σε λαϊκές αγορές για τη διενέργεια ελέγχων νομιμότητας, σε υποκατάσταση των νόμιμων αρχών.
Το πόρισμα της συζήτησης στην οποία θα μετέχει και η Χρυσή Αυγή θα προωθηθεί στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Διαβάστε Περισσότερα »

BOIΩΤΙΑ:Χωρίς θέρμανση τα Σχολεία – Μισθοί πείνας στους νεοδιοριζόμενους…


Με ελάχιστα κενά, αλλά χωρίς πόρους η φετινή Σχολική χρονιά!

Ηλ. Τραμπάκουλος «Εξαθλιωμένοι δάσκαλοι και σχολεία ξεκινάμε αγώνες, γιατί διαφορετικά θα καταντήσουμε με μισθούς Βουλγαρίας, αλλά τιμές Γερμανίας»

Β. Τσάμαλος: «Οι περικοπές δημιουργούν κλίμα αρνητικό, αν σε αυτό συνυπολογιστεί και η κατάσταση που βρίσκονται γονείς και μαθητές, τότε το μίγμα είναι εκρηκτικό»

Με ελάχιστα κενά εκπαιδευτικών αρχίζει η νέα σχολική χρονιά, αλλά τεράστια λειτουργικά προβλήματα , στα οποία προστίθενται αυτά των νεοδιοριζόμενων και των γονέων, που θα κληθούν να πληρώσουν το «μάρμαρο»…

Στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση «τα κενά φέτος, παραδόξως, δεν είναι πολλά» δηλώνει το μέλος του Μέλος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θήβας «Ο ΠΙΝΔΑΡΟΣ» Ηλίας Τραμπάκουλος, αναφερόμενος σε 10 κενά δασκάλων και 10 Νηπιαγωγών στα Σχολεία του Νομού Βοιωτίας…
Αντίθετα προβλήματα υπάρχουν με τις ειδικότητες , Αγγλικών Καλλιτεχνικών – Μουσικής, ενώ ακόμη μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα με την ειδική αντισταθμιστική αγωγή στο Ειδικό Σχολείο της Θήβας, το οποίο αν και είναι εξαθέσιο, εντούτοις λειτουργεί μόνο με την Δ/ντρια και κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πως θα λειτουργήσει, αφού δεν έχουν γίνει προσλήψεις αναπληρωτών ειδικής αγωγής, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά…

Προβλήματα σοβαρά αναμένεται ωστόσο, να προκύψουν με τις λειτουργικές δαπάνες των Σχολείων , καθώς έχει ληφθεί μόνο η πρώτη δόση του 2012 και αυτή μισή, με αποτέλεσμα τα χρήματα να δαπανηθούν μόνο στην θέρμανση, αφού το πετρέλαιο έχει πάρει την άγουσα…

Τα προβλήματα επεκτείνονται και στους νεοδιοριζόμενους δασκάλους, που έρχονται από άλλες περιοχές σε ποσοστό 80%, οι οποίοι καλούνται να τα βγάλουν πέρα με μισθούς 600 και 700 ευρώ για ενοίκια και λογαριασμούς, αλλά και στα στους μαθητές, που ξεκινούν την σχολική χρονιά χωρίς τα πιστοποιητικά υγείας, λόγω της απεργίας των γιατρών αλλά και των προβλημάτων του ΕΟΠΠΥ…

«Πως θα μπορέσουμε να αποκλείσουμε αυτά τα παιδιά: Κάνουμε προσπάθεια με τον νοσοκομείο Θήβας, προκειμένου να δημιουργηθεί κλιμάκιο, τουλάχιστον για όλο τον Σεπτέμβριο, με Καρδιολόγο, Παιδίατρο – Οφθαλμίατρο, ώστε να δοθεί μια ημέρα την εβδομάδα προτεραιότητα στους μαθητές σχολείων για τα Δελτία Υγείας» επισημαίνει ο κ. Τραμπάκουλος, απαντώντας και για την αυριανή απεργία των δασκάλων…

Η απεργία τους έχει συμβολικό χαρακτήρα, καθώς οι δάσκαλοι καταρρακωμένοι μισθολογικά , έχουν να αντιμετωπίσουν και το θέμα της αξιολόγησης που ξεκινά, την οποία το μέλος του Συλλόγου χαρακτηρίζει ως «ένα τρόπο απόλυσης σύμφωνα με τις οδηγίες της τρόϊκα» ..

«Εξαθλιωμένοι εμείς, εξαθλιωμένα και τα σχολεία μας, απεργούμε συμβολικά, δίνοντας το μήνυμα να ξεκινήσει ο αγώνας, γιατί διαφορετικά θα καταντήσουμε με μισθούς Βουλγαρίας, αλλά τιμές Γερμανίας» καταλήγει, καλώντας τους συναδέλφους του να δώσουν δυναμικό παρόν στο κάλεσμα της Τετάρτης!

«Καλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές» χαρακτηρίζει την φετινή χρονιά και ο Δ/ντής του 1ου Λυκείου Θήβας, Γραμματέας της ΠΑΣΚΕ Καθηγητών Ν. Βοιωτίας, Βασίλης Τσάμαλος, καθώς και τα βιβλία έχουν φτάσει έγκαιρα, αλλά και ο αριθμός των καθηγητών βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, αλλάκαι η πρώτη ομάδα αναπληρωτών έχει ήδη προσληφθεί…
«Δύσκολη» χαρακτηρίζει ωστόσο, την σχολική χρονιά, καθώς «η λειτουργία των σχολείων συνδέεται απόλυτα και με τις τακτικές λιτότητας, λόγω περικοπής των λειτουργικών δαπανών, αλλά και των περικοπών στους μισθούς των εκπαιδευτικών, μεταβάλλοντας την όλη κατάσταση σε εντελώς αρνητική»!

«Οι περικοπές δημιουργούν κλίμα αρνητικό, αν σε αυτό συνυπολογιστεί και η κατάσταση που βρίσκονται γονείς και μαθητές, τότε το μίγμα είναι εκρηκτικό» υπογραμμίζει ….

Την ίδια δυσκολία με τους δασκάλους αντιμετωπίζουν και οι νεοδιοριζόμενοι καθηγητές, οι οποίοι δύσκολα θα καταφέρουν να τα βγάλουν πέρα με μισθούς των 650 ευρώ…

«Τα μισά πάνε στο ενοίκιο, τα άλλα μισά στους λογαριασμούς, οπότε καταλαβαίνετε πόσο απερίσπαστος μπορεί να είναι ο καθηγητής για να δουλέψει…» υπογραμμίζει ο κ. Τσάμαλος.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Καρτέλ στην αγορά οικοδομής - γι' αυτό δεν πέφτουν οι τιμές


Διαβάστε πώς μέσα από συνενοήσεις, ΟΛΟΙ οι κατασκευαστές έκαναν κράτει στην ανέγερση νέων κατοικιών, ώστε όχι μόνο να πουλήσουν ότι έχουν αλλά και να μην πέσουν οι τιμές των ακινήτων!...



Ανοίγει ο φάκελος της οικοδομής για τις αγοραπωλησίες που έγιναν από το 2002 έως το 2009.Η έρευνα ξεκινά με την παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού μετά τα δημοσιεύματα για τις τιμές των ακινητών που πουλήθηκαν στην συγκεκριμένη περίοδο.

Στο στόχαστρο της έρευνας βρέθηκε η 'Ενωση Κατασκευαστών για τις υψηλές τιμές στις οποίες διέθετε τα ακίνητα και για την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της που ανέφερε «ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ μην προχωρείτε σε ανεγέρσεις νέων κτιρίων, αν προηγουμένως δεν έχετε διαθέσει το 70% των ακινήτων που έχετε προς πώληση».

Επίσης η έρευνα έδειξε οτι "μέσα από διαρκείς αποφάσεις/συστάσεις προς τα μέλη της τα έτη 2002 έως και 2009 συνέβαλλε στον περιορισμό της παραγωγής και διάθεσης νεόδμητων πλεοναζουσών κατοικιών και στον έμμεσο καθορισμό των τιμών τους, που συνιστά παράβαση και σοβαρό περιορισμό του ανταγωνισμού. Με τις ενέργειες της αυτές υποκατέστησε τους κινδύνους της επιχειρηματικής δραστηριότητας με απώτερο στόχο τη διατήρηση των τιμών πώλησης των κατοικιών στις διαμορφωμένες υψηλές τιμές"

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει την 1η Νοεμβρίου για να εξετάσει, κατόπιν σχετικής εισήγησης, εάν θεμελιώνεται παράβαση του άρθρου 1 των ν. 703/77 (όπως ίσχυε) ν. 3959/2011 και του άρθρου 101 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ) από την Ένωση Κατασκευαστών Κτιρίων Ελλάδος (Ε.Κ.Ε.Ε.) στον κλάδο των κατασκευών, η οποία εκπροσωπεί ποσοστό περίπου 14% των κατασκευαστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον νομό Αττικής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μάχη για τα 45 λεπτά το κιλό δίνει φέτος το σύσπορο βαμβάκι


Aυτό που φαίνεται να δίνει μια πρόσθετη υπεραξία στο σύσπορο, είναι φέτος ο σπόρος, που λόγω αυξημένης ζήτησης για ζωοτροφή προσθέτει στην τιμή του προϊόντος περί τα 3 λεπτά το κιλό.Με τη συγκομιδή να αρχίζει στις νοτιότερες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, η συζήτηση για την τιμή που θα δώσουν φέτος τα εκκοκκιστήρια έχει ήδη ανάψει στα βαμβακοχώρια. Με την ακριβή «μετάφραση» της διεθνούς τιμής του εκκοκκισμένου να δίνει περί τα 44 λεπτά το κιλό, αυτό που φαίνεται να δίνει μια πρόσθετη υπεραξία στο σύσπορο, είναι φέτος ο σπόρος, που λόγω αυξημένης ζήτησης για ζωοτροφή προσθέτει στην τιμή του προϊόντος περί τα 3 λεπτά το κιλό.
Aυτό που φαίνεται να δίνει μια πρόσθετη υπεραξία στο σύσπορο, είναι φέτος ο σπόρος, που λόγω αυξημένης ζήτησης για ζωοτροφή προσθέτει στην τιμή του προϊόντος περί τα 3 λεπτά το κιλό.
Αντίθετα, αυτό που αφαιρεί, πάλι, αυτές τις μέρες, κάτι από την τιμή, είναι η ενίσχυση του ευρώ. Αν η άνοδος του ευρωπαϊκού νομίσματος συνεχισθεί, τα πράγματα θα είναι δύσκολα.
Άλλωστε, το σκηνικό που έχει στηθεί, με λιγότερα εκκοκκιστήρια και τις συνεταιριστικές οργανώσεις απούσες ή αδύναμες να δώσουν τον τόνο στην αγορά, οι ισχυροί του κλάδου, βρίσκουν επιχειρήματα να κρατήσουν την τιμή παραγωγού σε «ασφαλή» γι’ αυτούς επίπεδα.
Την ίδια στιγμή βέβαια, η εγχώρια παραγωγή δεν θα είναι ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς το πράσινο σκουλήκι την έκανε τη ζημιά του και μ’ αυτή ακριβώς (περί τους 270.000 τόνους) θα πρέπει να δουλέψουν όλοι οι «παίχτες». Η αξιοπιστία των επιχειρήσεων που παραλαμβάνουν το προϊόν και η δυνατότητά τους για άμεση εξόφληση των παραγωγών, αποτελεί πάντως ένα ισχυρό όπλο στη διαπραγμάτευση για την τιμή.
Με την διεθνή χρημαατιστηριακή τιμή γύρω από τα 75 σεντς η λίμπρα, την τιμή της βαμβακόπιτας ανοδική και την ισοτιμία ευρώ / δολαρίου κάτω περί το 1,27, το σύσπορο βαμβάκι δικαιούται τιμή κοντά στα 45 με 46 λεπτά το κιλό, δηλώνει στο AgroNews o Ηλίας Καλόγηρος, βασικός μέτοχος των εκκοκκιστικών επιχειρήσεων Πηλέας.
Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος, πιο «συγκρατημένα» αναμένεται να μπουν στο «παιχνίδι» οι «ανθηρές» επιχειρήσεις των Καραγιώργου και Μάρκου, οι οποίες και την περασμένη χρονιά, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, προσπάθησαν να κρατήσουν την τιμή 3-4 λεπτά χαμηλότερα από τα επίπεδα που δικαιολογούσε η αγορά.  
Διαβάστε Περισσότερα »

Θέλει Ίβιτς ο Λεβαδειακός


Θέλει Ίβιτς ο Λεβαδειακός
Πρόταση συνεργασίας στον Βλάνταν Ίβιτς κατέθεσε ο Λεβαδειακός. Οι Βοιωτοί πιστεύουν πως ο 35χρονος μέσος πρόκειται να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα και έτσι αποφάσισαν να κινηθούν και επίσημα για την απόκτηση του καθώς δεν έχει τελειώσει ακόμη ο χρόνος απόκτησης ελεύθερων παικτών.

Το αποτέλεσμα της προσπάθειας που κάνει ο Λεβαδειακός αναμένεται σύντομα και δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη η θετική απάντηση του Ίβιτς. Η πρόταση που έχει γίνει στον 35χρονο άσο δεν ξεφεύγει από το οικονομικό πλαίσιο στο οποίο κινείται η ομάδα σε όλη την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έζησε μια ζωή χωρίς αλκοόλ, τσιγάρο και γυναίκες

Οι συμπατριώτες του στη Ρωσία ισχυρίζονται ότι ήταν ο γηραιότερος άντρας του κόσμου και πέθανε πρόσφατα σε ηλικία 122 ετών. Ο Magomed Labazanov γεννήθηκε το 1890. Το «μυστικό» της μακροζωίας τους, όπως είχε πει ο ίδιος πριν από τέσσερα...


χρόνια, ήταν η αποχή από το αλκοόλ, το τσιγάρο και… τις γυναίκες! Βέβαια, ο ίδιος είχε παντρευτεί δύο φορές, λέγοντας μάλιστα ότι την πρώτη του γυναίκα τη χώρισε επειδή δεν μπορούσε να κάνει παιδιά!

Εργαζόταν σε ξυλουργείο και δεν έμαθε ποτέ να γράφει και να διαβάζει. Ο υπεραιωνόβιος Ρώσος είχε ακόμη δηλώσει ότι σημαντικό ρόλο στη μακροζωία παίζει η ισορροπημένη διατροφή, με καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, γαλακτοκομικών προϊόντων, καλαμποκιού και άγριου σκόρδου, το οποίο χαρακτήρισε ως «την ιδανική τροφή για τους υπεραιωνόβιους».

Δεν κατάφερε να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες επειδή δεν είχε πιστοποιητικό γεννήσεως ή άλλα έγγραφα που να αποδεικνύουν την ημερομηνίας γέννησής του.

Έζησε σε ένα χωριό στο Dagestan του Καυκάσου, περιοχή η οποία φημίζεται για τους «υπεραιωνόβιούς» της.
Ο Magomed Labazanov απέκτησε 18 εγγόνια και περισσότερα από 20 δισέγγονα.

Έζησε περισσότερο από τρεις από τους τέσσερις γιους του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Βοιωτία ο Π.Καμμένος

 

Στη Βοιωτία θα περιοδεύσει ο αρχηγός των ¨Ανεξάρτητων Ελλήνων» Π. Καμμένος, την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ξεκινήσει την περιοδεία του από την Αράχοβα. Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Λιβαδειά όπου και θα παραστεί στην εκδήλωση για τα 90 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή. Κατόπιν θα μιλήσει σε συγκέντρωση του κόμματος, σε χώρο που δεν έχει ακόμη καθοριστεί.Εμβόλιμα περιλαμβάνεται και συνάντηση με εκπροσώπους των τοπικών φορέων.
Μετά τη Λιβαδειά, επόμενοι σταθμοί του θα είναι η Αλίαρτος και η Θήβα. Αναμένεται το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης του, ενώ τα στελέχη του κόμματος έχουν «πάρει φωτιά», προκειμένου να προετοιμάσουν την ομιλία και τις επαφές που θα έχει ο κ. Καμμένος.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚ: Μαθητές φλερτάρουν με το AIDS στις πιάτσες της Πάτρας..


Την ζωή τους κορόνα – γράμματα για τέσσερα και πέντε ευρώ παίζουν μαθητές γυμνασίων και λυκείων στην αχαϊκή πρωτεύουσα, οι οποίοι επιλέγουν να συνευρεθούν ερωτικά με τις νεαρές Νιγηριανές που εκδίδονται στις πιάτσες του αγοραίου έρωτα.

Οι έφηβες πόρνες έχουν μετατρέψει το λιμάνι και κεντρικές οδούς της πόλης σε υπαίθριους χώρους ανοχής, και έρχονται καθημερινά σε επαφή με δεκάδες άτομα, κυρίως νεαρά αγόρια.

Το φαινόμενο, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Τόσο οι κάτοικοι όσο και οι υγειονομικές αρχές εκφράζουν φόβους ακόμη και για τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, μετά την «ωρολογιακή βόμβα» που εξερράγη στην Αθήνα -με ιερόδουλες θετικές στον ιό του AIDS
και 7.000 Ελληνες να έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους χωρίς προφύλαξη και μοιραία ζουν με τον φόβο της νόσου- η Πάτρα αδιαφορεί για μια κατάσταση που μπορεί να εξελιχθεί σε νέα υγειονομική βόμβα.

Ανθρωποι κάθε ηλικίας γίνονται καθημερινά θεατές του ερωτικού «παζαριού» στην οδό Αγίου Ανδρέου και Τριών Ναυάρχων. Ανήλικα παιδιά και νεαροί άνδρες περνούν με τα μηχανάκια τους και… για πλάκα τις περισσότερες φορές επιλέγουν μία από τις κοπέλες που κάνουν πιάτσα, καθώς το κόστος είναι ιδιαίτερα χαμηλό.

Μάλιστα, όταν οι νεαρές βλέπουν τα παιδιά να διστάζουν να τις προσεγγίσουν, μειώνουν τις τιμές τους φωνάζοντας ότι από πέντε ευρώ, που συνήθως παίρνουν, θα τους πάρουν μόνον τέσσερα.

Επειτα φεύγουν μαζί τους και βρίσκουν καταφύγιο σε απόμερα σημεία και εγκαταλειμμένα κτίρια, προκειμένου να συνευρεθούν μαζί τους. Και το πιο τρομακτικό; Τις περισσότερες φορές χωρίς προφύλαξη…

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΙ

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Espressonews,ο κίνδυνος του AIDS, της ηπατίτιδας και άλλων αφροδίσιων νοσημάτων είναι τεράστιος, καθώς καμία από τις εκδιδόμενες γυναίκες μέχρι σήμερα δεν έχει ελεγχθεί από τις αρμόδιες αρχές. Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν οι συγκεκριμένες γυναίκες πάσχουν από κάποια ασθένεια ή όχι. Οι κάτοικοι ζητούν απεγνωσμένα από τις αστυνομικές αρχές της Πάτρας να λάβουν άμεσα δραστικά μέτρα για την πάταξη του φαινομένου. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε. Ζητούν ακόμη και από το ΚΕΕΛΠΝΟ να διεξάγει ελέγχους, προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Και όλα αυτά τη στιγμή που τα κρούσματα AIDS στη δυτική Ελλάδα παρουσιάζουν αύξηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε παρουσιάσει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών υγειονολόγος Γιάννης Δετοράκης, ακόμη και το 30% των φοιτητών, οι οποίοι είναι ενημερωμένοι για τα μέτρα προφύλαξης, δεν χρησιμοποιεί προφυλακτικό.

Εφιαλτικό φαντάζει το σκηνικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι μία ιερόδουλη φορέας του AIDS ή άλλων σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων θα τα μεταδώσει σε τριάντα τρία άτομα μέσα σε μόνον έναν μήνα.

Τα άτομα που είναι φορείς του AIDS στην περιοχή φαίνεται να παρουσιάζουν αλματώδη αύξηση, καθώς υπολογίζεται ότι είναι καταγεγραμμένα περίπου σαράντα άτομα, αλλά ο αριθμός τους μπορεί να είναι διπλάσιος, καθώς πολλοί απευθύνονται σε κέντρα της Αθήνας και άλλων περιοχών για να κάνουν εξετάσεις, επειδή φοβούνται ότι δεν θα τηρηθεί η ανωνυμία.

ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΣΟΥΝΤΕΣ

Ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στην τοπική εφημερίδα «Πελοπόννησος» και δείχνουν αύξηση των κρουσμάτων του AIDS στη Δυτική Ελλάδα. Από τα 9-10 άτομα που νοσούσαν ετησίως στην περιοχή τα τελευταία τρία χρόνια, ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί στα 25-30. Ωστόσο εκτιμάται ότι ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς υπάρχουν αρκετοί που για κοινωνικούς λόγους μετακινούνται σε άλλες πόλεις για να κάνουν το τεστ και να ακολουθήσουν...
 την προβλεπόμενη θεραπεία.aniwthoi.net/
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλάει ο καιρός από το απόγευμα- Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Χαλάει ο καιρός από το απόγευμα- Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Σήμερα Πέμπτη ο καιρός θα χαλάσει απότομα, αφού αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα βορειοδυτικά που βαθμιαία και κυρίως τη νύχτα θα επηρεάσουν και τα υπόλοιπα δυτικά τμήματα. με τοπικές νεφώσεις σε όλη τη χώρα, που από το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν ισχυροί μέχρι 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει του 32 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, ενώ από το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου και στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στην Θεσσαλονίκη, προβλέπονται επίσης λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία από το απόγευμα θα αυξηθούν και το βράδυ αναμένονται τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα παρουσιάσει απότομη επιδείνωση. Ενώ στη Θράκη 8α είναι γενικά αίθριος ο καιρός, στη Μακεδονία θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα αυξηθούν και το απόγευμα θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες στα ορεινά. Κατά τη διάρκεια της νύχτας πιθανόν να εκδηλωθούν και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία όμως θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, προβλέπονται τοπικές νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Η θερμοκρασία γενικά θα κυμανθεί από 16 ως 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις που το απόγευμα στη Θεσσαλία, βαθμιαία θα αυξηθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις στην Κρήτη και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 20 ως 28 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η τρόικα σπρώχνει την κοινωνία στην εξέγερση.

 
"Αν εξαιρέσει κανείς τις παρεμβάσεις και τις περικοπές στις ζημιογόνες επιχειρήσεις ώστε να αποτραπούν τα λουκέτα, και να μην αυξηθεί η ανεργία, οι γενικές, οριζόντιες και ατεκμηρίωτες παρεμβάσεις οδηγούν τον αντικειμενικό παρατηρητή να κλείνει προς το συμπέρασμα πως η χώρα μπήκε στο δοκιμαστικό σωλήνα με στόχους αλλότριους της οικοδόμησης ενός νέου και ανταγωνιστικού μοντέλου.
Κι΄ ένας από αυτούς είναι οι αντοχές των πολιτών και ο εντοπισμός του σημείου πέρα από το οποίο αρχίζει η εξέγερση..."

 Παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα στην μ.μ. (μετά μνημόνιο) εποχή ένας αντικειμενικός παρατηρητής δικαίως θα αναρωτηθεί: Μα, να οικοδομήσουν τη νέα Ελλάδα ή να τη γκρεμίσουν ολοσχερώς προσπαθούν όσοι...   επιβάλουν τις πολιτικές; Αποτελεί η Ελλάδα το πειραματόζωο για μείωση του κόστους παραγωγής της περιφέρειας ώστε να επωφεληθούν οι ισχυροί ή με τις συνταγές που εφαρμόζονται δημιουργείται μία νέα και ανταγωνιστική οικονομία;

Αν εξαιρέσει κανείς τις παρεμβάσεις και τις περικοπές στις ζημιογόνες επιχειρήσεις ώστε να αποτραπούν τα λουκέτα, και να μην αυξηθεί η ανεργία, οι γενικές, οριζόντιες και ατεκμηρίωτες παρεμβάσεις οδηγούν τον αντικειμενικό παρατηρητή να κλείνει προς το συμπέρασμα πως η χώρα μπήκε στο δοκιμαστικό σωλήνα με στόχους αλλότριους της οικοδόμησης ενός νέου και ανταγωνιστικού μοντέλου.
Κι΄ ένας από αυτούς είναι οι αντοχές των πολιτών και ο εντοπισμός του σημείου πέρα από το οποίο αρχίζει η εξέγερση.
Το γεγονός ότι δεν εφαρμόζεται ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας (δημόσια και ιδιωτική), που θα εμπεριέχει τα στοιχεία της ανοικοδόμησης και της ανάπτυξης, αλλά επιβάλλονται αποσπασματικά μέτρα κάθε φορά που καταφθάνει η τρόικα, μόνο την ευτυχή κατάληξη του πειράματος δεν διασφαλίζει.

Οταν με τις αποφάσεις βυθίζουν την οικονομία σε βαθύτερη ύφεση, μόνο τις βάσεις για ισχυρή οικονομία που απαιτεί πάνω απ΄ όλα συνεκτική κοινωνία δεν βάζουν.
Αντιθέτως ναρκοθετούν τα θεμέλια της οικονομίας και της κοινωνίας, σμπαραλιάζουν την κοινωνική συνοχή.
Είναι τόσο φανερά λαθεμένα όσα γίνονται τον τελευταίο καιρό που οδηγούν τον παρατηρητή να αναρωτηθεί αν αυτός είναι ο στόχος...
Θ.Λυρτσογιάννης  
 greece-salonika.blogspot.

Διαβάστε Περισσότερα »

Επίδομα θέρμανσης για λίγους



Με αυστηρά κριτήρια περιορίζονται οι δικαιούχοι

Στον αέρα βρίσκεται το κυβερνητικό σχέδιο για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης σε νοικοκυριά καθώς υπάρχουν πολλά εμπόδια με κυρίαρχο τη δημοσιονομική στενότητα.

Στο παρά πέντε της εξίσωσης των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης που θα εκτινάξει τη λιανική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στο 1,40 ευρώ το λίτρο το υπουργείο Οικονομικών εμφανίζεται ανέτοιμο να εφαρμόσει το μέτρο, καθώς «σκοντάφτει» σε πολλά ζητήματα όπως η εξεύρεση του κονδυλίου ύψους 120-150 εκατ. ευρώ που απαιτείται για τη χορήγηση του επιδόματος και το οποίο δεν έχει προβλεφθεί στο φετινό προϋπολογισμό καθώς και ο τρόπος και ο χρόνος χορήγησης του επιδόματος.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Οικονομικών διαπιστώθηκαν αρχικά οι δυσκολίες στην υλοποίηση του σχεδίου προκαταβολικής καταβολής επιδόματος θέρμανσης, πριν από την εξίσωση των φόρων. Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να «κλειδώσουν» την ερχόμενη Δευτέρα.

Το βασικό σενάριο λέει ότι το επίδομα θα δοθεί μετά τον Φεβρουάριο, οπότε και θα μετρήσει για τον επόμενο προϋπολογισμό.

Αντί του σεναρίου να δοθεί σε δυο δόσεις μια τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο και μια τον Ιανουάριο, του μήνες δηλαδή που ο κόσμος βάζει πετρέλαιο, το νέο σενάριο προβλέπει καταβολή του ουσιαστικά μετά το χειμώνα αφήνοντας στο έλεος της βαρυχειμωνιάς εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Επίσης το πως θα καταβληθεί είναι ένας ακόμη γρίφος.

Είτε μέσω κουπονιού, είτε μέσω εφορίας λένε τα δύο νέα σενάρια με επικρατέστεροι το δεύτερο. Με βάση το εκκαθαριστικό οι δικαιούχοι θα εκταμιεύουν το ποσό (από 100 ως 400 ευρώ) από τα ταμεία της εφορίας.

Τα εισοδηματικά κριτήρια είναι:


- για νοικοκυριά με ένα μέλος ετήσιο εισόδημα μέχρι 8.000 ή 9.000 ευρώ
- για νοικοκυριά με 2 μέλη μέχρι 13.000 ή 14.000 ευρώ
- για νοικοκυριά με 3 μέλη το όριο είναι 15.000 ή 16.000 ευρώ
- για νοικοκυριά με 4 μέλη 18.000 ή 19.000 ευρώ
- για νοικοκυριά με 5 μέλη 20.000 ευρώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα αποκαλυπτήρια του iPhone 5 (Βίντεο)

To νέο iPhone 5 είναι εδώ και επίσημα.

Σε μία παρουσίαση στο Υerba Buena Center of the Arts στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. o CEO της Apple Tim Cook και οι συνεργάτες του παρουσίασαν το πολυαναμενόμενο iPhone 5...
το νέο «τέκνο» της πολυπληθούς τεχνολογικής οικογένειας.
To νέο iPhone 5 είναι 18% λεπτότερο από το iPhone 4S (7.6mm), με 20% λιγότερο βάρος (112 γραμμάρια). Έχει οθόνη 4 ιντσών με ανάλυση 1136 Χ 640 και 16:9 aspect ratio. Ο λόγος, σύμφωνα με τους επισήμους της Apple, που μεγάλωσαν τη συσκευή (αν και ισχυρίζονται πως είναι η λεπτότερη και ελαφρύτερη συσκευή smartphone στον κόσμο) είναι λόγω ευχρηστίας. Το νέο iPhone θα έχει πέντε γραμμές εφαρμογών και ανανεωμένα apps (όποια δεν ανανεωθούν θα τρέχουν το ίδιο καλά, με μαύρο περίγραμμα στις άκρες λόγω διαφοράς μεγέθους). Η συσκευή θα χρησιμοποιεί 326ppi Retina Display, ενώ θα έρχεται με Keynote, Pages, Numbers, iPhoto, iMovie και GarageBand.

Σε ό,τι αφορά τις wireless ικανότητες της συσκευής θα έχει υποστήριξη HSPA+, DC-HSDPA και, όπως αναμενόταν, LTE, κάτι που κατέστη δυνατό με τη νέα αντένα που χρησιμοποιεί το iPhone 5. Η WiFi συνδεσιμότητα θα στηρίζεταιι σε 2.4ghz και 5ghz στα 802.11n.

Η «καρδιά» του νέου iPhone 5 θα είναι το τσιπάκι της Apple, “A6”, το οποίο είναι δύο φορές πιο δυνατό από το αντίστοιχο Α5, με 22% μικρότερο μέγεθος. Η μπαταρία του smartphone θα έχει ικανότητα αντοχής 8 ωρών συνομιλίας μέσω 3G, μέχρι 10 ώρες σε αναπαραγωγή βίντεο, 40 ώρες μουσικής, ή 225 ώρες Standby mode.

Η κάμερα είναι κάτι άλλο που αλλάζει. Με 8 megapixel sensor, στα 3264 X2448, με υβριδικό υπέρυθρο φίλτρο και backlight illumination όπως επίσης και με 40% ταχύτερη φωτογράφηση λόγω της συνδρομής του A6 chip. Το όμορφο νέο mode, όμως, λέγεται “Panorama” που μπορεί να λάβει συνδυασμένες φωτογραφίες μέχρι 28 megapixel.

Μαζί με όλα αυτά έρχεται και η καταγραφή 1080p video και 720p FaceTime με χρήση face detection. Tρία μικρόφωνα στο εμπρόσθιο, πίσω και κάτω μέρος θα εξασφαλίζουν την καλύτερη καταγραφή ομιλίας, ενώ έχει βελτιωθεί και ο ήχος του κινητού με χρήση wideband audio.

Επιπροσθέτως, αλλάζει και το dock connector του iPhone 5, το οποία ονομάζεται “Lightning” και είναι 80% μικρότερο του αρχικού που πρωτοεμφανίστηκε το 2003. Θα υπάρξουν αντάπτορες για τα προηγούμενα dock connectors σε συνδυασμό με το Lightning, κάτι το οποίο μπορεί να κακοφανεί σε μερικούς, αλλά είναι ένα καλό βήμα προς τα εμπρός.

Το λογισμικό του iPhone 5 θα είναι το iOS 6, το οποίο βάσει με τα λεγόμενα των σχεδιαστών του, είναι έτοιμο να αναλάβει όλα τα καθήκοντα της συσκευής και να τα φέρει πέρας στο μέγιστο. Ο Scott Forstall της Apple έκανε, μάλιστα, και επίδειξη του νέου GPS και Maps application, που θα φέρει το smartphone, και των γενικότερων ικανοτήτων του.

Τέλος, το iPhone 5 θα έρχεται σε χρώματα μαύρο και άσπρο. Η τιμή του iPhone 5 ενδεικτικά θα είναι στα 199, 299 και 399 δολάρια Η.Π.Α. για τις εκδόσεις 16, 32 και 64GB αντίστοιχα. Η ημερομηνία παραγγελίας θα είναι στις 14 Σεπτεμβρίου, ενώ θα κυκλοφορήσει στις 21 σε 9 χώρες, και το Δεκέμβριο στις υπόλοιπες (συμπεριλαμβανόμενης και της Ελλάδας). Το iOS 6 θα εμφανιστεί στις 19 Σεπτεμβρίου και θα υποστηρίζεται από τα iPhone 4S, 4, 3GS, και τα new iPad, iPad 2 και 4th Gen iPod Touch.




Διαβάστε Περισσότερα »

9 νεκροί και 10 βαριά τραυματίες τον Αύγουστο στην Στερεά

Jaws of Life

Σημαντική μείωση στα τροχαία ατυχήματα και στους παθόντες καταγράφηκε και το μήνα Αύγουστο του 2012 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011.
Συνολικά το περασμένο Αύγουστο καταγράφηκαν – 50 – τροχαία ατυχήματα και – 67 – παθόντες, έναντι – 75 – τροχαίων ατυχημάτων και – 121– παθόντων κατά τον Αύγουστο του 2011

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν σε θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά την διάρκεια του μηνός Αυγούστου του 2012, στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

α. Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σημειώθηκαν (50) τροχαία δυστυχήματα (έναντι 75 το 2011). Ειδικότερα σημειώθηκαν:

8 θανατηφόρα ατυχήματα (έναντι 10 το 2011)

7 σοβαρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 13 το 2011)

35 ελαφριά τροχαία ατυχήματα (έναντι 52 το 2011)

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά (67) παθόντες (έναντι 121 το 2011). Ειδικότερα καταγράφηκαν:

9 νεκροί (έναντι 13 το 2011)

10 βαριά τραυματίες (έναντι 18 το 2011)

48 ελαφρά τραυματίες (έναντι 90 το 2011)

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:

Η απόσπαση προσοχής του οδηγού

Μη τήρηση απόστασης ασφαλείας

Η υπερβολική ταχύτητα

Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)

Παραβίαση προτεραιότητας

Παραβίαση σήμανσης

Λοιπά αίτια (όχημα – οδός – καιρικές συνθήκες)

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το μήνα Ιούλιο του 2012, πραγματοποιήθηκαν (94.968) απλοί και σύνθετοι έλεγχοι και βεβαιώθηκαν συνολικά (5.062) παραβάσεις ως ακολούθως:

1.100 για υπερβολική ταχύτητα

73 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)

55 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα

29 για αντικανονικό προσπέρασμα

158 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση

218 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση

51 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

35 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

11 για έλλειψη άδειας ικανότητας οδηγού

4 για αντικανονικούς ελιγμούς

9 για παραβίαση προτεραιότητας

747 για παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων

141 για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο.

118 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου

48 για φθαρμένα ελαστικά

2.265 λοιπές παραβάσεις

γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει:

• Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

• Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος

• Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά

• Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας

• Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας

• Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας

• Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος

• Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα

• Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη

• Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα

• Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ

• Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς

• Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς με σκοπό να συμβάλλουν στην εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδικής κουλτούρας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΙΝΑΛΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝ​ΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ​Σ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012 έφθασαν αισίως στο τέλος τους και για τη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς.530 παιδιά, 17
εθελοντές/εμψυχωτές, 4 συνεργάτες/εμψυχωτές, 2 υπάλληλοι διεκπεραίωσαν με μεγάλη επιτυχία 34 εκδηλώσεις για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, κυρίως 6-12 ετών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, Ιούλιο και Αύγουστο.Υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα υπήρξε από τη ΜΚΕ Future Library (http://www.futurelibrary.gr/) με την αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ (http://www.snf.org), με την εξασφάλιση σεμιναρίων για τους υπαλλήλους, τη συνεργασία με επαγγελματίες εμψυχωτές, την παροχή 130 βιβλίων και 3 υπολογιστών ειδικά για την κάλυψη των καλοκαιρινών δράσεων.Η Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς θα ήθελε να εκφράσει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πρωταγωνιστές των καλοκαιρινών εκδηλώσεων, τα παιδιά, αλλά και τους γονείς, τους εθελοντές, την ομάδα διαχείρισης του Future Library, τους συνεργάτες/εμψυχωτές, το Ίδρυμα ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ, τα τοπικά ΜΜΕ και όλους στάθηκαν αρωγοί σ’ αυτή την υπερπροσπάθεια να χτίσουμε με ενθουσιασμό αλλά αργά και σταθερά τη Βιβλιοθήκη του μέλλοντος στην αγαπημένη μας πόλη, τη Λιβαδειά. Επιστέγασμα όλων αυτών; Η εκφρασμένη επιθυμία, όλων όσων παραβρέθηκαν στην τελευταία εκδήλωση/τελετή λήξης στις 10/9, να υπάρξει συνέχεια και προοπτική με μεγαλύτερη συνεισφορά και εμπλοκή όλο και περισσοτέρων υγιών δυνάμεων της τοπικής κοινωνίας. Το ερώτημα των παιδιών; “Δε θα έχει και το χειμώνα;” με την ελπίδα ζωγραφισμένη στο πρόσωπο να πάρουν θετική απάντηση! Και φυσικά, η σπίθα της ελπίδας δεν πρέπει να σβήσει, αλλά να τη συντηρήσουμε, σε όλες τις βιβλιοθήκες, και να γίνει φλόγα που θα ζεστάνει τις καρδιές και θα φουντώσει διαλύοντας ότι καταστροφικό δημιουργήθηκε στον τόπο μας τα τελευταία χρόνια. Όχι ένα ακόμη πυροτέχνημα!
Photo Gallery

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ  στη  σελίδα http://libevents.wikidot.com/2012event-5
Διαβάστε Περισσότερα »

Τετράωρη στάση εργασίας στις εφορίες

Σε τετράωρη στάση εργασίας προχωρούν σήμερα οι εφοριακοί, διεκδικώντας την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου τους.
Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΟΥ ΠΟΕ ΔΟΥ), οι εφοριακοί συντονίζονται με τους άλλους εργαζόμενους και με όλη την κοινωνία, ενάντια στους άδικους φόρους και τα χαράτσια, τη διάλυση των υπηρεσιών, τις νέες μειώσεις στους μισθούς, τις απολύσεις μέσω εφεδρειών, κ.λπ.

Οι εφοριακοί ζητούν ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τις υπηρεσίες τους, κατά τη συνάντηση που θα έχουν μαζί του την Παρασκευή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οδηγίες για την συγκέντρωση βαμβακιού στη Βοιωτία

128705148950_lrg.jpg




Η συγκέντρωση θα διενεργηθεί με τους ακόλουθους όρους και δυνατότητες:
Ο παραγωγός για τις ποσότητες σύσπορου βάμβακος που παραδίδει θα εξοφλείται άμεσα μετά την παράδοση.

Η τιμή θα αναπροσαρμόζεται και θα ανακοινώνεται κάθε ημέρα σε συνεργασία με την ΕΑΣ Λιβαδειάς.
Ο παραγωγός θα έχει τη δυνατότητα για τις ποσότητες που παραδίδει αφού το δηλώσει να μην εισπράττει αντίτιμο της αξίας και να κλείνει την τιμή όποτε κρίνει με δική του ευθύνη (έως το τέλος της εκκοκκιστικής περιόδου), με την – εκείνη τη στιγμή – τρέχουσα τιμή σύσπορου βάμβακος οπότε και θα εξοφλείται. Απαραίτητη προϋπόθεση οι προδιαγραφές του Βάμβακος αυτού να επιτρέπουν αποθήκευση.
Επιπλέον της τιμής σύσπορου Βάμβακος θα καταβάλλεται και ποσό 0,02 Ευρώ/Κιλό ως κόστος μεταφοράς σε όποιον μεταφέρει το σύσπορο βαμβάκι στο χώρο συγκέντρωσης της ΕΑΣ είτε παραγωγός είτε μηχανή συλλογής.
Η συγκέντρωση θα γίνει στις αποθήκες της ΕΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, εκκοκκιστήριο «ΜΑΡΑΘΙΑ» στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Λιβαδειάς, όπου το Κέντρο Συγκέντρωσης Σύσπορου Βάμβακος θα είναι ανοικτό από 10 Σεπτεμβρίου 2012.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποινική δίωξη κατά Μυτιληναίου και ΔΕΗ από τον Γρ. Πεπόνη


Την ποινική δίωξη των υπευθύνων της ΔΕΗ και της εταιρείας «Αλουμίνιον Ελλάδος», συμφερόντων του ομίλου Μυτιληναίου, ζητεί με παραγγελία του ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης.

Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου περί οφειλών περίπου 82.000.000 ευρώ στη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ από την εταιρεία Αλουμίνιον, ο κ. Πεπόνης, ζητεί ν’ ασκηθούν διώξεις για την υπόθεση αυτή σε βαθμό κακουργήματος.

Συγκεκριμένα, απιστία σε βάρος των υπευθύνων της ΔΕΗ και ηθική αυτουργία σε αυτή σε βάρος των στελεχών της Αλουμίνιον. Στο πλαίσιο της έρευνας που είχε αναλάβει να διενεργήσει ο αναπληρωτής οικονομικός εισαγγελέας Σπ. Μουζακίτης, είχαν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τα συγκεκριμένα αδικήματα στελέχη και των δυο εταιριών.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου που έδωσαν το έναυσμα για την έρευνα, υπήρξαν «προνομιακές σχέσεις και χαριστικές ρυθμίσεις» της ΔΕΗ προς την εταιρία του Ομίλου Μυτιληναίου «Αλουμίνιον της Ελλάδος, η οποία κατάφερε μάλιστα να μειώσει τις οφειλές της με ευνοϊκή ρύθμιση από 107,6 εκατ. ευρώ στα 82,6 εκατ. ευρώ.

Όπως υποστηρίζει από την άλλη πλευρά, η εταιρεία , η ΔΕΗ είχε προχωρήσει σε υπερτιμολόγηση ρεύματος και το θέμα βρίσκεται σε διαιτησία. Εν τω μεταξύ, η Αλουμίνιον έχει ζητήσει από τη ΡΑΕ να καθορίσει προσωρινή τιμή ρεύματος μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της διαιτησίας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει την επίμαχη περίοδο ο κ. Μυτιληναίος, οι συνολικές οφειλές του Δημοσίου προς τον όμιλο Μυτιληναίου είναι 216,55 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται πάντως πως παλαιότερη έρευνα με αντίστοιχο αντικείμενο είχε τεθεί στο αρχείο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόστιμο 30,000 Ευρώ Στον Λαζόπουλο Από Το ΕΣΡ Για….!

Γιατί κάνει σύσταση για την Χρύσα Ρώπα; – Για ποιους ραδιοσταθμούς αποφάσισε την οριστική διακοπή της λειτουργίας τους;
Πρόστιμα συνολικού ύψους 51.000 ευρώ, επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, κατά ….
τη χθεσινή συνεδρίασή του.

Το υψηλότερο πρόστιμο επεβλήθη στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA για την εκπομπή «Αλ Τσαντίρι», που προβλήθηκε την 1η Μάη 2012, επειδή κατά την προεκλογική περίοδο, έγινε – κατά το Συμβούλιο – από τον παρουσιαστή έμμεση προβολή των υποψηφίων βουλευτών Ελένης Γερασιμίδου και Παύλου Χαϊκάλη, οι οποίοι συμμετείχαν σε σατιρικό σκετς της εκπομπής. Παράλληλα, σύσταση κάνει το ΕΣΡ για την ίδια εκπομπή, για χρήση απρεπούς γλώσσας από την ηθοποιό Χρ. Ρώππα που συμμετέχει σε σκετς.

Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε από το Συμβούλιο στον τηλεοπτικό σταθμό TRT Λάρισας επειδή προέβαλε τρεις φορές αντί για δύο υποψήφια βουλευτή.

Για υπέρβαση νομίμου ορίου διαφημίσεων επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ στον ραδιοφωνικό σταθμό Λάρισας «Παλάς», ενώ με το ίδιο ποσό των 3.000 ευρώ επιβλήθηκε πρόστιμο στο ραδιοσταθμό «Βελήκα» Λάρισας επειδή δεν απέστειλε ζητηθέντα από το ΕΣΡ στοιχεία για την ροή προγράμματός του.

Το Συμβούλιο αποφάσισε την οριστική διακοπή και ανάκληση της βεβαίωσης νομίμου λειτουργίας για τους ραδιοσταθμούς «Ράδιο Πρώτος» Φθιώτιδας επειδή διαπιστώθηκε ότι δεν λειτουργούσε και «Ράδιο Ταϋγετος» Λακωνίας, επειδή εξέπεμπε χωρίς διακριτικό τίτλο, ενώ δεν απέστειλε και στοιχεία που του έχουν ζητηθεί.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ