Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Στο ΥΠΕΚΑ ο Περγαντάς για τα έργα στερεών αποβλήτων του ΠΕΣΔΑ


Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά, πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΚΑ Τεχνική Σύσκεψη για την προώθηση της υλοποίησης έργων στερεών αποβλήτων του ΠΕΣΔΑ Στερεάς Ελλάδας.
Τεχνική σύσκεψη είχε σήμερα  Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχος Περγαντάς στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής .
Αντικείμενο της συνάντησης  που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, ήταν η απρόσκοπτη υλοποίηση των σημαντικών υποδομών που προβλέπονται από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της Στερεάς Ελλάδας,  αλλά και των υπόλοιπων σημαντικών έργων  περιβαλλοντικού χαρακτήρα όπως έργα υδρεύσεων, λυμάτων   και αντιπλημμυρικών που υλοποιούνται  στα πλαίσια του ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια.
Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Διευθυντής του γραφείου Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κος Αγαπητίδης, στελέχη του ΥΠΕΚΑ και των Διαχειριστικών Αρχών του ΕΠΠΕΡΑΑ και της Περιφέρειας  Στερεάς Ελλάδας.
Εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς, επισημαίνοντας: 

«Εμείς ως Περιφέρεια, αξιοποιούμε τους πόρους του  ΕΣΠΑ με τον καλύτερο τρόπο έχοντας σαν στόχο την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων,   δίνοντας βαρύτητα στα έργα που αφορούν στο Περιβάλλον για τα οποία μας εχει εκχωρηθεί από το ΕΠΠΕΡΑΑ το ποσό των 80 εκατ. ευρώ. Έτσι, έχουμε ολοκληρώσει την ένταξη και προχωρά   με ταχύτατους ρυθμούς η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ. Ολοκληρώνουμε την ένταξη των απαραίτητων σε επίπεδο Περιφέρειας έργων για την σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων. Ετσι εντάσσονται  άμεσα οι ΧΥΤΑ Λαμίας και Χαλκίδας. Επίσης τέθηκε το θέμα του εργοστασίου απορριμμάτων Θήβας,  η διαδικασία ένταξης του οποίου προχωρά με γρήγορους ρυθμούς. Η θέση της Περιφέρειας είναι το έργο να χρηματοδοτηθεί με συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη.
Παράλληλα εντάξαμε σημαντικά έργα Υδρεύσεων με τη λογική της χρηστής διαχείρισης των υδατικών πόρων.
Παρουσία του Δήμαρχου Τανάγρας τέθηκε το ζήτημα υδροδότησης μέσω  κεντρικού Διυλιστηρίου του Δήμου, όπως και η δημιουργία μονάδας επεξεργασίας βιομηχανικών αποβλήτων ώστε να δοθεί οριστική λύση στο θέμα του Ασωπού.
Τα χρονικά περιθώρια είναι δεσμευτικά και θα πρέπει όλοι να συντονίσουμε και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, έτσι ώστε από αυτή τη διαδικασία να υλοποιηθούν τα αναγκαία έργα για τη  Στερεά Ελλάδα.
Από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας και θα είμαστε σε διαρκή επαφή με όλους τους φορείς για την έγκαιρη και εμπρόθεσμη υλοποίηση όσων έχουμε συμφωνήσει».
Διαβάστε Περισσότερα »

«Παραλύουν» τα διοικητικά δικαστήρια ως τις 30 Σεπτεμβρίου

«Παραλύουν» τα διοικητικά δικαστήρια ως τις 30 Σεπτεμβρίου

Μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου αποφάσισαν να απέχουν από τα καθήκοντά τους οι Διοικητικοί Δικαστές, αντιδρώντας στο νέο ψαλίδισμα των αποδοχών τους.
Κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής συνέλευσής τους τα μέλη της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών αποφάσισαν:
  • Την αυτεπάγγελτη αναβολή της συζήτησης όλων των υποθέσεων που εκδικάζονται στα Διοικητικά Πρωτοδικεία και Εφετεία της χώρας, από την έναρξη του δικαστικού έτους, δηλαδή από την ερχόμενη Δευτέρα και μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2012.
  • Τη μη δημοσίευση, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα δικαστικών αποφάσεων, πλην όλως εξαιρετικών περιπτώσεων.
  • Την αποχή, κατά το ίδιο διάστημα, από οποιαδήποτε διοικητικής φύσεως εργασία, ή έργο, μη συνδεόμενο με τα δικαιοδοτικά καθήκοντα.
  • Τη συμμετοχή στην πανδικαστική συγκέντρωση της 17ης Σεπτεμβρίου 2012.
Οπως τονίζουν στο ψήφισμά τους, ποτέ δεν ζήτησαν την εξαίρεσή τους από τα μέτρα που αφορούν στο «ψαλίδισμα» των αποδοχών τους, ενώ τονίζουν ότι έχουν συντελέσει στην επίτευξη του στόχου της μείωσης των φορολογικών υποθέσεων, για τον αριθμό των οποίων, όπως λένε δεν ευθύνονται ίδιοι. Όπως επισημαίνουν οι δικαστές, πλέον, χειρίζονται αριθμό υποθέσεων που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά σε σημαντικό ποσοστό τα όρια που τίθενται από τους κανονισμούς λειτουργίας των δικαστηρίων τους.
Αναφέρουν, ωστόσο, ότι η στάση τους αυτή έχει παρεξηγηθεί τόσο από την προηγούμενη όσο και από την τωρινή κυβέρνηση με αποτέλεσμα τη «διαφαινόμενη υπέρμετρη περικοπή των αποδοχών μας και μάλιστα αναδρομικά από 01.07.2012, η οποία συνυπολογιζομένων των έως σήμερα μειώσεων μπορεί να ανέλθει και σε ποσοστό ανώτερο του 50% επί των καθαρών αποδοχών, συνολικά την τελευταία διετία».

Διαβάστε Περισσότερα »

Μειώνεται ο ρυθμός εισόδου μεταναστών στην Ελλάδα μετά τον «Ξένιο Δία»

Μειώνεται ο ρυθμός εισόδου μεταναστών στην Ελλάδα μετά τον «Ξένιο Δία»

Μειωμένος είναι ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που έχουν έρθει στην χώρα μας μετά την έναρξη της ευρείας αστυνομικής επιχείρησης «Ξένιος Ζευς».
Όπως προκύπτει από τους πίνακες του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα ο αριθμός των μεταναστών αυξανόταν, με την έναρξη της επιχείρησης, έπεσε κατακόρυφα. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά λοιπόν, ενώ τον Ιούλιο εισήλθαν παράνομα και συνελήφθησαν 6.914 άτομα, τον Αύγουστο ο αριθμός έπεσε στα 2.172.
Στους πρώτους οχτώ μήνες του 2012 στην χώρα μας από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, ήρθαν 30.754 μετανάστες και συνελήφθησαν και απελάθηκαν συνολικά 9.963.
Αναφορικά με τις εθνικότητες των μεταναστών τα στοιχεία έχουν ως εξής:
  • Αφγανοί: 14.000
  • Πακιστανοί: 8.787
  • Αλβανοί: 7.123
  • Μπανγκλαντές: 6.718
  • Συρία: 6.210
  • Αλγερία: 4.000
  • Μαρόκο: 1.906
  • Οι υπόλοιποι από διαφορετικές χώρες


Διαβάστε Περισσότερα »

Συστάσεις της ΓΓΠΠ εν όψει καταιγίδων


Συστάσεις λόγω του κύματος καικοκαιρίας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας δίνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας....



Ειδικότερα, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Σε μικρή πτώση η θερμοκρασία στα δυτικά.

Στην Αττική, αναμένονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς κελσίου.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, θα είναι το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη. Το θερμόμετρο θα δείχνει από 20 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Συγκεκριμένα, η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας συστήνει στους πολίτες:

-Να βεβαιωθούν ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και ότι οι υδρορροές λειτουργούν κανονικά.

-Εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο.

-Αν βρίσκονται σε ανοιχτό χώρο, να μένουν μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια όπως και από περιοχές στις οποίες έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

-Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

-Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

-Να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από την ΕΜΥ μέσω των ΜΜΕ.

-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Η Τροχαία σε δική της ανακοίνωση δίνει γενικές συμβουλές για ασφαλή οδήγηση. Ειδικότερα, συστήνει τους οδηγούς:

-Να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου πριν τη μετακίνηση

-Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, ιδιαίτερα στις περιοχές που υπάρχουν πλημμύρες, υπερχειλίσεις χειμάρρων κ.λπ, διακοπές κυκλοφορίας ή στο παρελθόν έχουν καταγραφεί ανάλογα προβλήματα

-Να τηρούν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

-Να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους και να αφήνουν αρκετή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα για να μπορούν να σταματήσουν με ασφάλεια

-Να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας για να γίνονται πιο εύκολα αντιληπτοί, ιδιαίτερα όπου δεν υπάρχει μεγάλη ορατότητα

-Να διατηρούν τα φώτα και τους υαλοκαθαριστήρες του οχήματός τους πάντα καθαρούς

-Να φορούν πάντα ζώνες ασφαλείας

-Σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων των Υπηρεσιών Τροχαίας και των αρμόδιων Αρχών

-Να ελέγχουν την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου τους

-Σε περίπτωση ανάγκης να επικοινωνούν με το 100 (ΕΛ.ΑΣ), το 199 (Π.Σ.), το 166 (Ε.Κ.Α.Β.), τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 και με τις αρμόδιες Αρχές.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη Θράκη αραιές νεφώσεις.

Στη Μακεδονία τοπικές νεφώσεις με βροχές κυρίως στα δυτικά και κεντρικά τμήματα όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, οι οποίες από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και αργότερα και στη δυτική Πελοπόννησο.

Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Θεσσαλία κυρίως τη δυτική και βόρεια, την κεντρική Στερεά και τη βόρεια Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.

Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά στα δυτικά μέχρι 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 28 και στην Κρήτη έως 30 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις στα βόρεια.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 30 βαθμούς κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλαγή στο Λεβαδειακός-Πανιώνιος λόγω... Παναθηναϊκού


Αλλαγή στο Λεβαδειακός-Πανιώνιος λόγω... Παναθηναϊκού
Τελικά, η Σούπερ Λίγκα άλλαξε την ημέρα διεξαγωγής του παιχνιδιού Λεβαδειακός-Πανιώνιος για την 4η αγωνιστική.

Το ματς ήταν να διεξαχθεί την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στις 18:15, αλλά μετατέθηκε μία μέρα νωρίτερα την ίδια ώρα, αφού το γήπεδο της Βοιωτίας την Δευτέρα θα φιλοξενήσει τον… ξενιτεμένο Παναθηναϊκό ο οποίος υποδέχεται τον Ατρόμητο.

Αυτό έγινε διότι θεωρήθηκε καλό να μεσολαβήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα μεταξύ των δύο αγώνων, για το καλό του χλοοτάπητα.sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Απήγαγαν σωσία του Σαντάμ Χουσεΐν και τον έβαλαν να παίξει σε ταινία πορνό

Απήγαγαν σωσία του Σαντάμ Χουσεΐν και τον έβαλαν να παίξει σε ταινία πορνό

Απίστευτη είναι η ιστορία ενός ανθρώπου ο οποίος ζει στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και έχει την «ατυχία» να μοιάζει στον πρώην δικτάτορα του Ιράκ, Σαντάμ Χουσεΐν.
Η ομοιότητα αυτή, είχε ως αποτέλεσμα, ο Μπχάμεντ Μπισρ να πέσει θύμα απαγωγής από ομάδα Ιρακινών οι οποίοι τον ανάγκασαν να πρωταγωνιστήσει σε ταινία πορνό, υποδυόμενος τον Σαντάμ Χουσεΐν.
Μάλιστα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, όταν του πρόσφεραν αμοιβή για την ταινία 333.000 ευρώ και αυτός αρνήθηκε, τον χτύπησαν δίχως έλεος. Οι απαγωγείς ήθελαν μάλιστα να παρουσιάσουν τις εικόνες αυτές ως αποκλειστικές από την ερωτική ζωή του δικτάτορα.
Παράλληλα ο ίδιος υποστηρίζει πως δέχεται απειλές για την ζωή του. Από το κρεβάτι του νοσοκομείου, όπου νοσηλεύεται ο Μπισρ δήλωσε στην αιγυπτιακή εφημερίδα Al-Ahram: «Τρεις άντρες είχαν όπλα στις ζώνες τους και με έβγαλαν με τη βία από το αυτοκίνητό μου. Με πέταξαν σε ένα βαν και χτύπησα το κεφάλι μου».

Διαβάστε Περισσότερα »

Εσωσε με αυτοθυσία τη γυναίκα και το παιδί του λίγο πριν ξεψυχήσει

Εσωσε με αυτοθυσία τη γυναίκα και το παιδί του λίγο πριν ξεψυχήσει

Συγκλονίζει η αυτοθυσία του 36χρονου Ρώσου, στο πολύνεκρο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος λίγο πριν ξεψυχήσει κατέβαλε προσπάθεια και κατάφερε τελικά να σώσει τη γυναίκα του και το παιδί του.
Οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο για να απεγκλωβίσουν τους τραυματίες από το λεωφορείο με τους ρώσους επιβάτες που ανετράπη το πρωί στην εθνική οδό Νέων Μουδανιών-Θεσσαλονίκης, έγιναν μάρτυρες μιας μιας συγκλονιστικής πράξης αυτοθυσίας, αφού είδαν μέσα από τα συντρίμμια του λεωφορείου να ξεπροβάλλει η φιγούρα ενός 36χρονου, πολύ βαριά τραυματισμένου, ο οποίος προσπαθούσε με ότι δυνάμεις είχε εκείνη τη στιγμή να απεγκλωβίσει το παιδί του και τη σύζυγό του. Αφού τους έβγαλε, κατέρρευσε και έπεσε νεκρός στην άσφαλτο.
Η σύζυγος και ο 8 ετών γιος του τραγικού πατέρα νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς».
Εξιτήριο πήραν 20 τραυματίες
Η ανατροπή του λεωφορείου προκάλεσε το θάνατο τεσσάρων ατόμων και τον τραυματισμό 29 από τους οποίους οι 20 πήραν ήδη εξιτήριο από το νοσοκομείο Γεννηματάς, όπου είχαν διακομισθεί.
Όπως ανέφερε το ΑΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείο Γεννηματάς, Παύλος Παπαδόπουλος, από τους 49 επιβάτες του λεωφορείου διακομίσθηκαν στο Γεννηματάς 39 άτομα εκ των οποίων οι δύο ήταν νεκροί.
«Από τους 37 εν ζωή οι 33 ήταν ενήλικες και τέσσερα παιδιά. Από το νοσοκομείο αποχώρησαν αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθεια 20 άτομα, ενώ οι υπόλοιποι 17 (δύο ενήλικες και ένα παιδί) αντιμετωπίστηκαν χειρουργικά. Κανείς από τους τραυματίες αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου ανταποκρίθηκαν άμεσα και ήταν όλοι παρόντες λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης. Παρόλη την επίθεση που δέχεται το ΕΣΥ από διάφορους μπόρεσε να ανταποκριθεί στις ανάγκες όλων των τραυματιών που έφτασαν στο νοσοκομείο γύρω στις 5.20 το πρωί» επισήμανε ο κ. Παπαδόπουλος .
Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ διακομίστηκαν οι υπόλοιποι 9 τραυματίες και 2 νεκροί μέσω ΕΚΑΒ. Από αυτούς, δύο αντιμετωπίσθηκαν χειρουργικά και βρίσκονται εκτός κινδύνου, ένας τραυματίας με κάταγμα βρίσκεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, και 6 τραυματίες με θλαστικά τραύματα και μικροκατάγματα νοσηλεύονται για παρακολούθηση σε καλή γενική κατάσταση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κοινωνικό Φροντιστήριο απο το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λιβαδειάς

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς μαζί με την ΕΛΜΕ Ν.Βοιωτίας στα πλαίσια του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς στους συνανθρώπους μας, δημιουργούν το Κοινωνικό Φροντιστήριο για τα παιδιά των ανέργων και των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας.

Καλούμε όσους εκπαιδευτικούς θέλουν, σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε, να λάβουν μέρος σ’ αυτή την προσπάθεια αλληλεγγύης, να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 22610 28344.
agnantiroumelis.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στην «τσιμπίδα» της Εφορίας όσοι δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας του 2012

Στην «τσιμπίδα» της Εφορίας 80.000 οδηγοί που δεν πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας για

Περίπου 80.000 ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν κατέβαλαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2012 εντόπισε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.
Το υπουργείου Οικονομικών, θα συμπεριλάβει το τέλος (προσαυξημένο με το πρόστιμο) στο εκκαθαριστικό σημείωμα του φόρου εισοδήματος των συγκεκριμένων φορολογούμενων.
Για τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες που έχουν παραλάβει το εκκαθαριστικό και δεν έχουν καταβάλει το τέλος κυκλοφορίας, θα αποσταλεί ειδοποιητήριο για την καταβολή του. Υπενθυμίζεται, ότι η εκπρόθεσμη καταβολή συνεπάγεται τον διπλασιασμό του τέλους κυκλοφορίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε το βίντεο από το πολύνεκρο τροχαίο με τους Ρώσους τουρίστες στη Χαλκιδική - Σκληρές εικόνες

Συγκλονιστικό δυστύχημα που στέρησε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους.
Συγκλονίζει η μαρτυρία του διασώστη για τον πατέρα που αφού κατάφερε να απεγκλωβίσει τη γυναίκα και το παιδί του έπεσε στην άσφαλτο νεκρός. Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σύλλογος Ποντίων Βοιωτίας «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» συνεχίζει τις εμφανίσεις του εντός και εκτός Βοιωτίας


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΝΤΙΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ»

Μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου μας στα «Τροφώνια 2012» του Δήμου Λεβαδέων και στη 5η Συνάντηση Παραδοσιακών Χορών του Πολιτιστικού Συλλόγου Δελφών, στην πλατεία Λεκαριά στους Δελφούς, το πρόγραμμα εμφανίσεων συνεχίζεται δυναμικά και έχει ως εξής:
Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 6:30 μ.μ στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Λιβαδειάς συμμετοχή στην πολιτιστική εκδήλωση με θέμα:
«η παράδοση στους χορούς και τα τραγούδια του τόπου μας
Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 11:00 π.μ. στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου στον Υψηλάντη Βοιωτίας Εορτασμός Επετείου «Μάχη της Πέτρας».
Οργάνωση: Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας και Νήσων.
Η μουσικοχορευτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Υψηλάντη.
Κυριακή 7 Οκτώβρη 2012 και ώρα 6:00 μ.μ. στην εκδήλωση του Ιδρύματος «Εστία Μητέρας» με θέμα: «Επέτειος Τιμής και Μνήμης των 90 χρόνων της Μικρασιατικής καταστροφής».Το χορευτικό του Συλλόγου θα παρουσιάσει χορούς από την Μικρά Ασία.
Σάββατο 13 Οκτώβρη 2012 και ώρα 6:00 μ.μ. Συμμετοχή στο 8ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών στο Κλειστό Ολυμπιακού Σταδίου Αθηνών ΟΑΚΑ. Πρόκειται για την πολιτιστική εκδήλωση που διοργανώνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας και αποτελεί εξ ολοκλήρου χορηγία και προσφορά του Πόντιου επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη.
Ο Σύλλογος Ποντίων Βοιωτίας λαμβάνει μέρος για 3η συνεχόμενη χρονιά.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Γ.Σ.ΠΙΝΔΑΡΟΣ




Ο  Γυμναστικός Σύλλογος Πίνδαρος Θήβας σας καλεί στην ετήσια γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17/09/2012 και ώρα 20:00 στην αίθουσα Αρμονία στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας. Η ημερήσια διάταξη : «Απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ., εγγραφές νέων μελών, εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.»

Για το Δ.Σ. ο  πρόεδρος
Αθανάσιος Βλάχος

Διαβάστε Περισσότερα »

Αλβανός πήγε να κλέψει εκκλησία... και γκρεμοτσακίστηκε!



Ο λόγος για έναν 26χρονο Αλβανό, ο οποίος νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο Λαμίας...

Ο 26χρονος έβαλε στόχο τον ιερό ναό Προφήτη Ηλία στην Ανάβρα Λοκρίδας. Σύμφωνα με το LamiaReport.gr, τα ξημερώματα της Πέμπτης ανέβηκε στον τρούλο της εκκλησίας και σπάζοντας ένα παράθυρο προσπάθησε να μπει στην εκκλησία. Ο ιερόσυλος όμως έχασε την ισορροπία του και έπεσε μέσα στο ναό από ύψος 20 περίπου μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Ο 26χρονος άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Μετά από αρκετές ώρες τον άκουσε κάποιος κάτοικος του χωριού και ενημέρωσε τον ιερέα και τον επίτροπο.

Τον 26χρονο Αλβανό, που προσωρινά διαμένει στο Πολύδροσο Φωκίδας, παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μαζί με την αστυνομία, για την διακομιδή του στο νοσοκομείο Λαμίας.


LamiaReport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Χουριέτ : Οι Ελληνες μαθαίνουν τουρκικά βλέποντας σειρές στην τηλεόραση

Χουριέτ : Οι Ελληνες μαθαίνουν τουρκικά βλέποντας σειρές στην τηλεόραση

«Οι Έλληνες μαθαίνουν τουρκικά, παρακολουθώντας τουρκικές τηλεοπτικές σειρές» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet, η οποία υποστηρίζει ότι παρότι τα τούρκικα σήριαλ έχουν άσχημες κριτικές οι Ελληνες μαθαίνουν έτσι τα τουρκικά!
«Οι τουρκικές τηλεοπτικές σειρές που μεταδίδονται στο εξωτερικό, ενώ πολλές φορές δέχονται άσχημες κριτικές ή ακόμα και επικρίσεις, αυξάνουν και το ενδιαφέρον των λαών για την τουρκική γλώσσα και τον τουρκικό πολιτισμό.
Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το ελληνικό κοινό, όσοι παρακολουθούν τις σειρές μας, έχουν μάθει μια σειρά από τουρκικές λέξεις, μέσα από τις σειρές "Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής", "Μοιραίος έρωτας", "Sila", "Asi", όπως το "γεια σας", "τι κάνετε;", "εντάξει" και άλλα.
Οι Έλληνες αγαπούν ιδιαίτερα τον "Σουλεϊμάν τον μεγαλοπρεπή", όπως και τους ηθοποιούς της σειράς. Υποστηρίζουν δε, ότι δεν παρατηρούν και μεγάλες διαφορές σε σχέση με τις συνήθειες του τουρκικού λαού, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τους θυμίζει στιγμές οικογενειακής ζωής, της δικής τους κοινωνίας.
Συγκεκριμένα η Κωνσταντίνα, ιδιοκτήτρια ενός εστιατορίου το Σύνταγμα, είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Anatolia, όπως το αναπαράγει η τουρκική εφημερίδα :
«Πιστεύω ότι όλοι οι Τούρκοι ηθοποιοί είναι πολύ ταλαντούχοι. Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να επισκεφθώ ποτέ την Τουρκία, αλλά θα το ήθελα πολύ».

Διαβάστε Περισσότερα »

Σφραγίστηκε απο την Περ.Εν.Βοιωτίας η «VIOMETALE AΒEΕ»


Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας κ. Γιώργου

Μουλκιώτη, σφραγίστηκαν οι είσοδοι της μονάδας παραγωγής μεταλλικών εξαρτημάτων και ειδών κιγκαλερίας, της εταιρείας «VIOMETALE AΒEΕ» που βρίσκεται στα Οινόφυτα (θέση Άγιος Δημήτριος).
          Το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ) της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, σε συνεχείς ελέγχους, διαπίστωσε, ότι η εν λόγω μονάδα διέθετε χωρίς να επεξεργάζεται τα υγρά της απόβλητα σε παρακείμενο οικόπεδο μέσω κρυφών αγωγών προκαλώντας ρύπανση και επιβάρυνση του περιβάλλοντος.
          Η σκοπιμότητα της σφράγισης, ήταν να γίνει αποκάλυψη του παλαιού και του σημερινού αποχετευτικού δικτύου και δικτυού όμβριων υδάτων, αλλά και για να ταυτοποιηθούν οι βόθροι που κατασκευάστηκαν κατά την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου και αυτών που λειτουργούν σήμερα.
Έγινε αποκάλυψη των προαναφερόμενων αγωγών και στη συνέχεια σφράγιση αυτών με μπετό.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Μουλκιώτης, με αφορμή την απόφαση σφράγισης της επιχείρησης, δηλώνει ότι :
«Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, ενεργεί άμεσα και  συνεχίζει τους ελέγχους σε όλες τις βιομηχανίες, προκειμένου να αποτρέψει περαιτέρω παράνομες ενέργειες και δυσμενείς  περιβαλλοντικές εξελίξεις, ειδικά στην περιοχή των Οινοφύτων. Τούτο αποτελεί αταλάντευτη κατευθυντηρία γραμμή για την Περιφέρεια, που επιδιώκει να εφαρμόσει σε όλο το εύρος της και σε όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων  της. 
Καλούμε τις επιχειρήσεις να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, να λειτουργούν σύμφωνα με τις άδειες που έχουν λάβει και να εφαρμόσουν τα προβλεπόμενα στην περιβαλλοντική νομοθεσία.  
Για εμάς η προάσπιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, είναι μονόδρομος. Η δυσμενής οικονομική συγκυρία, δεν σημαίνει και έκπτωση του αγώνα και των προσπαθειών των ελεγκτικών μηχανισμών μας, για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος».
Διαβάστε Περισσότερα »

11 χρόνια χωρίς τον μεγάλο Στέλιο


Ήταν στις 14 Σεπτεμβρίου του 2001, όταν ο μεγάλος Στέλιος Καζαντζίδης "έφυγε" για την γειτονιά των αγγέλων.
Ήταν αναμφισβήτητα ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες, που χάρισε στο κοινό μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια.
Ο Στέλιος Καζαντζίδης γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 1931. Έφηβος ακόμη, ξεκίνησε να κάνει πολλές δουλειές για να τα βγάλει πέρα.
Είχε όμως ένα μεγάλο χάρισμα: μια μοναδική φωνή που μάγευε όλους, όσοι τον άκουγαν. Ο πρώτος που πλανεύτηκε από το χάρισμα αυτό, ήταν ένα από τα αφεντικά του. Για να τον βοηθήσει, του χάρισε μια κιθάρα.
Δάσκαλος του μεγάλου αυτού τραγουδιστή, υπήρξε ο Στέλιος Χρυσίνης, ένας τυφλός συνθέτης.
Το 1952 ο Στέλιος κάνει το δισκογραφικό ντεμπούτο του με ένα τραγούδι του Απόστολου Καλδάρα, με τίτλο "Για μπάνιο πάω".
Από εκείνο το σημείο και μετά, ο δρόμος θα ανοίξει και ο Καζαντζίδης θα γίνει ένας από τους πιο αγαπημένους τραγουδιστές.
Οι συνεργασίες του ήταν...μεγαθήρια! Τραγούδησε Άκη Πάνο, Απόστολος Καλδάρα, Μανώλη Χιώτη,Μίκη Θεοδωράκη και η λίστα δεν έχει τέλος!
Τα τραγούδια του χαράχτηκαν στην ψυχή και σιγοτραγουδιούνται από όλους. Ο πόνος, η προσφυγιά, η αγωνία και η ελπίδα ντύθηκαν με τη φωνή του.
Στο τελευταίο αντίο χιλιάδες άνθρωποι από κάθε γωνιά της Ελλάδας ήταν εκεί, για να αποχαιρετήσουν μια μοναδική φωνή, ένα πηγαίο ταλέντο που μίλησε στην καρδιά τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Nielsen: Πτώση της κατανάλωσης οίνου - Α. Τσαυτάρης: Δάνεια προς τις βιομηχανίες Οίνου

Nielsen: Πτώση της κατανάλωσης οίνου - Α. Τσαυτάρης: Δάνεια προς τις βιομηχανίες Οίνου
Σημαντικές απώλειες καταγράφει ο κλάδος του κρασιού, καθώς η συνεχιζόμενη ύφεση έχει περιορίσει σημαντικά την κατανάλωση, ενώ οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η χρονιά θα κλείσει με πτώση του τζίρου πέραν του 10% στο ράφι, ενώ διπλάσια θα είναι η απώλεια στο κανάλι της εστίασης.

Προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν, οι επιχειρήσεις του κλάδου υιοθετούν πιο συντηρητικές στρατηγικές, οι οποίες περιλαμβάνουν: το πάγωμα των επενδύσεων που αφορούν στον αναπτυξιακό σχεδιασμό, με ταυτόχρονη προσπάθεια μείωσης του λειτουργικού κόστους, που έχουν ως κύριες επιπτώσεις τις μειώσεις του προσωπικού και της δαπάνης για διαφήμιση και marketing.

Παράλληλα, οι εταιρείες εμφανίζονται πολύ «σφιχτές» ως προς την πολιτική πιστοδοτήσεων και πλέον η διαχείριση των πελατών γίνεται υπό αυστηρότερους όρους. Η αρνητική εικόνα των εκτιμήσεων για την πορεία του κλάδου συνάδει και με τα στοιχεία της Nielsen για το πρώτο εξάμηνο, όπου οι πωλήσεις στο κρασί στα σουπερμάρκετ εμφανίζουν πτώση 7,7% σε όγκο και σε 7,3% σε αξία. Η εικόνα επιβαρύνεται περαιτέρω εάν συνυπολογισθεί ότι η κατανάλωση κρασιού κινείται πτωτικά την τελευταία πενταετία με μέσο ετήσιο ρυθμό μείωσης 2,9%, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της σχετικής έρευνας που πραγματοποίησε η ICAP.

Σύμφωνα με την ICAP, την περίοδο 2010/11 η κατανάλωση αναμένεται να υποχωρήσει άνω του 10% βάσει προσωρινών στοιχείων.

Σημειώνεται ότι από το συνολικό μέγεθος της κατανάλωσης , τα εμφιαλωμένα κρασιά εκτιμάται ότι καλύπτουν ένα ποσοστό της τάξης του 35% στην παρούσα φάση.

Ενώ το παραπάνω άρθρο είναι αναδημοσίευση της Ναυτεμπορικής, η ΚΕΟΣΟΕ επαναφέρει στο τραπέζι των συζητήσεων με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Α. Τσαυτάρη την κυκλοφορία των οίνων ΠΟΠ σε bag-in-box. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτει η οργάνωση, ένα μεγάλο μέρος της μειωμένης κατανάλωσης οίνου έχει μετατοπισθεί πλέον κυρίως από την εστίαση στην οικογενειακή κατανάλωση με τη συσκευασία των bag-in-box και των pet. Η κατανάλωση εμφιαλωμένων οίνων σε συσκευασίες μέχρι ενός λίτρου, στις οποίες επιτρέπεται να κυκλοφορούν οι οίνοι ΠΟΠ έχει πληγεί με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος της ποιοτικής ελληνικής οινοπαραγωγής να μένει εκτός αγοράς. Το αίτημα λοιπόν της ΚΕΟΣΟΕ αποκτά επίκαιρη βαρύτητα προκειμένου να τονωθεί η κατανάλωση των ΠΟΠ οίνων.

Εν τω μεταξύ σε χθεσινή συζήτηση σε Επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Α. Τσαυτάρης ανέφερε ότι έχουν «ανοίξει» οι χορηγήσεις δανείων στις οινοβιομηχανίες, αίτημα που αποτέλεσε σημείο αιχμής στην συνάντηση με την ΚΕΟΣΟΕ.

Ο κ. υπουργός ανέφερε επίσης: «Υπήρξε ένα πάγωμα των δανειοδοτήσεων, λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν από την μεταφορά και την πώληση τμήματος της ΑΤΕ, δηλαδή δεν μπορούσαν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν λεφτά. Σας ανακοινώνω λοιπόν ότι πλέον, σε συνεννόηση με την ΑΤΕ Πειραιώς έχει αποφασιστεί να ανοιχτούν τα δάνεια για την υποστήριξη των αγροτών. Η ΕΕ άναψε τελικά το πράσινο φως για να δοθεί προκαταβολή στις ενισχύσεις, άρα να καταβληθεί το 50% των κοινοτικών ενισχύσεων μετά την 15η Οκτωβρίου. Το άλλο 50% θα δοθεί μετά την 15η Δεκεμβρίου»  
Διαβάστε Περισσότερα »

Νεαρός περπατούσε γυμνός στην Πάτρα

 
Νεαρός περπατούσε γυμνός στην Πάτρα
Η ιστορία συγκλονίζει και οι φωτογραφίες του «Κόσμου» είναι ενδεικτικές για το δράμα που ζουν κάποια αδέλφια με έντονα ψυχιατρικά προβλήματα.
 Το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης το κέντρο της πόλης αναστατώθηκε στην θέα ενός νεαρού που περπατούσε ολόγυμνος στην οδό Κανακάρη, διέσχισε πεζός την οδό Γούναρη και τελικά «ακινητοποιήθηκε» από αστυνομικούς λίγα μέτρα πιο πέρα. Ασθενοφόρο τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο.




Η απόσταση που είχε καλύψει ο γυμνός άνδρας δεν ήταν μεγάλη (ερχόταν από την Τριών Ναυάρχων), όμως ήταν αρκετή για να προκαλέσει τα βλέμματα των Πατρινών που εκείνη την στιγμή περπατούσαν ή βρίσκονταν μέσα στα αυτοκίνητά τους!

Πρόκειται για αδέλφια που και στο παρελθόν είχαν απασχολήσει την τοπική κοινωνία. Δεν έχουν γονείς και φυσικά η κρατική μέριμνα, πέραν από κάποια σύνταξη που πιθανόν λαμβάνουν είναι... ελάχιστη!

Τρανή απόδειξη αυτό που επί μήνες συνέβαινε όταν τα παιδιά έχασαν τους γονείς τους, πριν από μερικά χρόνια.

Όταν κοινωνικοί λειτουργοί μπήκαν στο σπίτι τους (μετά από την ανάδειξη του προβλήματος από μέσα ενημέρωσης) ήρθαν αντιμέτωποι με μία τραγική εικόνα.

Ένα «Κωσταλέξι» στο κέντρο της Πάτρας. Το σπίτι καθαρίστηκε, δόθηκε η φροντίδα στα παιδιά -που τότε έμοιαζαν με «αγρίους»- όμως και πάλι εγκαταλείφθηκαν. Τρανή απόδειξη αυτό που συνέβη προχθές, με τον αδελφό να περπατά ολόγυμνος στην οδό Γούναρη.

Προφανώς η υπό κρίση Πολιτεία παρενέβη και πάλι. Νομίζουμε όμως ότι η παρέμβαση θα είναι προσωρινή. Και όταν περάσουν λίγοι μήνες, και πάλι κάποιο από τα αδέλφια θα θελήσει να «δημοσιοποιήσει» (δεν το καταλαβαίνει, αλλά το κάνει) το δράμα του... στην τοπική κοινωνία.

dete.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πού θα πέσουν τα 750 εκατ. ευρώ της ΕΤΕ

Σημαντική ρευστότητα στην ελληνική αγορά φέρνουν οι συμφωνίες της ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.Σημαντική ρευστότητα στην ελληνική αγορά φέρνουν οι συμφωνίες της ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Σημαντική ρευστότητα στην ελληνική αγορά φέρνουν οι συμφωνίες της ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Το πρωτόκολλο συμφωνίας εγγυήσεων που υπέγραψαν ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας με τον πρόεδρο της ΕΤΕπ κ. Βέρνερ Χόγιερ ανοίγει τον δρόμο για την χορήγηση νέων χρηματοδοτήσεων σε επενδύσεις καίριας σημασίας οι οποίες θα στηρίξουν την ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Η συμφωνία διευκολύνει την υπογραφή νέων δανείων για επενδύσεις στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και της παιδείας και καθιστά δυνατή την λειτουργία του Ταμείου Εγγυοδοσίας για Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις, το οποίο ιδρύθηκε εφέτος τον Μάρτιο και αποτελεί κοινή πρωτοβουλία του Ελληνικού Δημοσίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΤΕπ.

Το Ταμείο, το οποίο χρησιμοποιεί 500 εκατ. ευρώ προερχόμενα από μη απορροφημένα κονδύλια των διαρθρωτικών ταμείων για την Ελλάδα, θα παρέχει εγγυήσεις για δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέχρι συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ, που θα χορηγούνται μέσω συνεργαζόμενων με την ΕΤΕπ τραπεζών στην Ελλάδα.

Η ΕΤΕπ μέχρι το 2015 θα διοχετεύσει δάνεια συνολικού ύψους 1,7 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 1,4 δισ. ευρώ αφορούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τα πρώτα 900 εκατ. ευρώ θα πέσουν στην αγορά μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 και από αυτά 750 εκατ. ευρώ μέχρι τον Νοέμβριο του 2012. Από τα 750 εκατ. ευρώ τα περίπου 440 εκατ. ευρώ θα διοχετευθούν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παρέχοντας σημαντική ένεση ρευστότητας στην αγορά.

Τέλος, εξετάζεται και η συμμετοχή της ΕΤΕπ στους αυτοκινητόδρομους «Μωρέας» και «Ολυμπία Οδός».
Διαβάστε Περισσότερα »

Αναβάλλεται η εκδήλωση Μικρασιατών Θήβας λόγω κακοκαιρίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Μικρασιατών Θήβας σας ενημερώνει οτι λόγω της επικείμενης
κακοκαιρίας οι Μουσικές διαδρομές με Μικρασιάτες καλλιτέχνες που θα γινόταν το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, και στην «Αυλή του παιχνιδιού» με την παιδαγωγό, ηθοποιό Μαρία Δεληκωνσταντίνου που θα γινόταν την Κυριάκη 16 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Θήβας αναβάλλονται. Θα γίνουν κανονικά τα εγκαίνια του νέου χώρου βυζαντινής μουσικής, και η έκθεση του αρχείου φωτογραφείων……ιστορίες του Συνοικισμού, το  Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στις 7:30 και   η Μικρασιατική βεγγέρα με μαγειρέματα τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου στις 7:00 στη συμβολή Πλαστήρα και Τσαλδάρη στο Συνοικισμό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα "κληρώνει" για την Εμπορική


Επικαιροποιημένη δεσμευτική προσφορά για την Εμπορική Τράπεζα καλούνται να υποβάλουν οι τρεις ενδιαφερόμενες ελληνικές τράπεζες, Εθνική, Alpha Bank και Eurobank...


Αποκλειστικές πληροφορίες του «Ημερησία.gr» αναφέρουν ότι σήμερα, Παρασκευή, συνέρχονται εκτάκτως τα Διοικητικά Συμβούλια των τριών τραπεζών προκειμένου να διαμορφώσουν τις προσφορές τους.

Κυρίως θα απαντούν στο αίτημα της Credit Agricole για παροχή εγγύησης σχετικά με τη δέσμευση της ρευστότητας ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ μετά την απαγκίστρωση από την Ελλάδα της Γαλλικής μητρικής Τράπεζας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στον Λεβαδειακό ο Πινέιρο


Στα πράσινα ο Πινέιρο
Βρήκε τον παίκτη που ήθελε ο Λεβαδειακός για να ολοκληρώσει το ρόστερ του. Οι "πράσινοι" της Βοιωτίας ανακοίνωσαν την Πέμπτη την απόκτηση του Βραζιλιάνου Αλμίρ Τζούνιορ Ντε Μπρίτο Πινέιρο μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς. Ο 21χρονος μέσος αγωνίστηκε στην Γκρέμιο τη χρονιά που ολοκληρώθηκε, έχοντας προϋπηρεσία σε Πόντε Πρέτα, Ιντερνασιονάλ και Σάντος.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή Almir Junior De Brito Pinheiro».

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι ληστές «χτυπούν» στα ενοικιαστήρια - Ετσι δολοφόνησαν το ζευγάρι στα Καμίνια

Οι ληστές «χτυπούν» στα ενοικιαστήρια - Ετσι δολοφόνησαν το ζευγάρι στα Καμίνια

Η δολοφονία ζευγαριού στα Καμίνια έφερε στο φως τη νέα μέθοδο που χρησιμοποιούν οι ληστές για να επιτεθούν στα θύματα τους. Οι κακοποιοί πλέον χτυπούν τα ενοικιαστήρια.
Οι δράστες βλέπουν μία αγγελία ενοικίασης σπιτιού ή καταστήματος, στη συνέχεια καλούν τον ιδιοκτήτη με την πρόφαση πως ενδιαφέρονται και κλείνουν ραντεβού για να δουν το ακίνητο. Μόλις όμως φτάσουν στο σημείο και βρεθούν μόνοι με τον ιδιοκτήτη, τότε βγάζουν όπλο ή μαχαίρι και αφαιρούν χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα που έχει πάνω ο ιδιοκτήτης.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο δράστης ή οι δράστες παρουσιάστηκαν στο άτυχο ζευγάρι ως ενδιαφερόμενοι για το προς ενοικίαση διαμέρισμα. Ο 63χρονος πήγε να δείξει το διαμέρισμα και τότε οι δράστες τον τραυμάτισαν θανάσιμα και στη συνέχεια κινήθηκαν προς το διαμέρισμα του, όπου βρήκαν και σκότωσαν και την σύζυγο του.
Αν και αυτός ο τρόπος επίθεσης – ληστείας είναι γνωστός στην αστυνομία, είναι η πρώτη φορά που οι δράστες σκότωσαν τα θύματα τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ απέφυγαν να καταδικάσουν την Χρυσή Αυγή

 
Σχεδόν δύο ώρες συνεδρίαζαν τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι οι βίαιες συμπεριφορές των βουλευτών της Χρυσής Αυγής είναι καταδικαστέες!

Το πλέον όμως εντυπωσιακό είναι ότι για την παράγραφο που καταδικάζει τις πρακτικές των Χρυσαυγιτών, η ΔΗΜΑΡ και ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν «λευκό», ενώ το ΚΚΕ ψήφισε επίσης «λευκό» για όλες τις προτάσεις!

Συγκεκριμένα, το τελικό κείμενο της επιτροπής, που θα παραδοθεί στον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη:

1) καταδικάζει τα επανειλημμένα φαινόμενα βίας, στα οποία συμμετέχουν βουλευτές της Χρυσής Αυγής,
2) προτείνει στον πρόεδρο της Βουλής, εφόσον συνεχιστεί η αντικοινοβουλευτική, παράνομη συμπεριφορά βουλευτών, να ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση,
3) επισημαίνει τις ευθύνες της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και
δ) καλεί την εκτελεστική εξουσία και τη Δικαιοσύνη να επιταχύνει τις διαδικασίες απόδοσης ευθυνών. 

Να σημειωθεί ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου δήλωσε «λευκό», ζητώντας να υπάρξει ρητή καταδίκη της ρατσιστικής βίας.

Ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ,  Νίκος Τσούκαλης ψήφισε λευκό, ενώ υποστήριξε ότι θα επιθυμούσε μια πιο σκληρή ανακοίνωση εναντίον της Χρυσής Αυγής από πλευράς της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Από την πλευρά της, η Χρυσή Αυγή, με απόφαση της ηγεσίας της, δεν έστειλε βουλευτή στη συνεδρίαση και εξέδωσε ανακοίνωση: "Το άθλιο πολιτικό σύστημα, που αρνείται να βάλει στη φυλακή τους κλέφτες και ευθύνεται για το διεθνή διασυρμό της Ελλάδος, δεν έχει κανένα ηθικό δικαίωμα να μας κάνει μαθήματα δεοντολογίας και ορθής συμπεριφοράς".

Επισημαίνεται ότι ήρθε στη Βουλή η δικογραφία από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, για απόπειρα αντιποίησης αρχής και ηθική αυτουργία σε απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ηράκλειο:Χαροπαλεύει 18χρονος σε νοσοκομείο - Ληστές τον πυροβόλησαν στο κεφάλι και το συκώτι!


Ο νεαρός προσπάθησε να σταματήσει τους ''εισβολείς'' που μπήκαν στο σπίτι της οικογένειάς του - Οι γιατροί δίνουν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή...
Με τραύματα στο κεφάλι και το συκώτι μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ τη νύχτα, ένας 18χρονος από την Επισκοπή, ο οποίος δέχτηκε πυροβολισμούς μέσα στο ίδιο του το σπίτι, από "εισβολείς".

Άγνωστοι δράστες μπήκαν τη νύχτα στο σπίτι του στην Επισκοπή, πιθανότατα με σκοπό να τον ληστέψουν, αλλά δεν υπολόγισαν ότι μέσα βρισκόταν η οικογένεια των ιδιοκτητών. Η πρώτη που τους αντιλήφθηκε ήταν η σύζυγος του ιδιοκτήτη που γρήγορα ακινητοποιήθηκε.

Ο 18χρονος πετάχτηκε μπροστά στους δράστες με σκοπό να τους αναγκάσει να φύγουν και να απελευθερώσει τη μητέρα του. Εκείνοι όμως έβγαλαν τα όπλα που κρατούσαν και σύμφωνα με το cretalive.gr, τον πυροβόλησαν στο κεφάλι και το συκώτι. Στο σημείο επικράτησε πανικός καθώς οι φωνές του τραυματία ξεσήκωσαν τη γειτονιά.

Κάποιοι βγήκαν από τα σπίτια τους και ειδοποίησαν ασθενοφόρο και την αστυνομία. Οι ληστές πρόλαβαν να απομακρυνθούν πριν φτάσει στο σημείο περιπολικό. Ο νεαρός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΠΑΓΝΗ. Εξακολουθεί να νοσηλεύεται και οι γιατροί αισιοδοξούν ότι θα καταφέρει να ζήσει.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ληστεία, ωστόσο δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν
οι δράστες έκλεψαν κάτι. Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται... -->
Διαβάστε Περισσότερα »

Φιλ. Ορχήστρα Δήμου Λεβαδέων:3o Φεστιβάλ Χορωδιών

Στα πλαίσια των Τροφωνίων 2012 πραγματοποιήτε το 3ο φεστιβάλ χορωδιών το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στην Κεντρική Πλατεία (Αντιστάσεως) Λιβαδειάς.

Στο φετινό φεστιβάλ θα θαυμάσουμε 4 καταπληκτικές χορωδίες τις Περιφέρειας Στερεάς.
  1. Δημοτική χορωδία Λιβαδειάς
  2. Μικτή Χορωδία Δημοτικού Οργανισμού Θήβας
  3. Χορωδία Λιβαδειάς "Έρκυνα"
  4. Χορωδία Ομίλου Παράδοσης Λαογραφίας Καμμένων Βούρλων 
Το φεστιβάλ θα ανοίξει η ορχήστρα ποικίλης μουσικής της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Λεβαδέων .
Καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο Κοσμίδης Γεώργιος

Στην εκδήλωση χορηγός είναι το Επιμελητήριο Βοιωτίας
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά είναι τα νέα τρία μέτρα στήριξης φοιτητών και εκπαιδευτικών

Αυτά είναι τα νέα τρία μέτρα στήριξης φοιτητών και εκπαιδευτικών

Τρία μέτρα για τη στήριξη των νέων φοιτητών και σπουδαστών, αλλά και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Οπως ανέφερε ο κ. Αρβανιτόπουλος, «μετά από εξοικονόμηση πόρων από τη μείωση των λειτουργικών δαπανών και με τη σαφή πολιτική κατεύθυνση που μου έδωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ανακοινώνουμε σήμερα τρία μέτρα, άμεσης εφαρμογής, για τη στήριξη των νέων, φοιτητών και σπουδαστών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους».
Τα μέτρα αυτά είναι:
  • Η αύξηση των φοιτητών και φοιτητριών που σιτίζονται πανελλαδικά στις φοιτητικές εστίες από 57.000 σε 70.000 άτομα.
  • Η αύξηση των κλινών των φοιτητικών εστιών κατά 700 πανελλαδικά.
  • Η δωρεάν σίτιση όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που εργάζονται μακριά από τα σπίτια τους.
Η σίτιση των εκπαιδευτικών θα γίνεται πιθανότατα σε στρατιωτικές λέσχες των περιοχών ή σε άλλους χώρους που θα διατεθούν σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ και δέος από την ανακάλυψη του μεγαλύτερου ομαδικού τάφου του Αττίλα 2

Σοκ και δέος από την ανακάλυψη του μεγαλυτερου ομαδικού τάφου του Αττίλα 2

Σοκ προκάλεσε η ανακάλυψη του μεγαλύτερου ομαδικού τάφου Ελληνοκυπρίων που μέχρι σήμερα θεωρούνταν αγνοούμενοι, στην περιοχή Χαμίτ Μάντρες στην κατεχόμενη Λευκωσία.
Η Διευρευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων, έχει ήδη αρχίσει να ανασύρει τα πρώτα οστά, τα οποία ανήκουν σε πεσόντες ή εκτελεσθέντες στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν όταν έσπασε η αμυντική γραμμή στην περιοχή της Μιας Μηλιάς, στις 14 Αυγούστου του 1974, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Αττίλας 2».
Σε άλλο ομαδικό τάφο, στην περιοχή Τραχώνι, βρέθηκε ο μικρότερος αγνοούμενος, τα οστά ενός βρέφους μόλις μερικών μηνών, που όπως αποδείχθηκε από μαρτυρίες, οι Τούρκοι το πήραν από την αγκαλιά της μάνας του και το δολοφόνησαν. Στον ίδιο τάφο, βρέθηκαν τα οστά της μητέρας του, του πατέρα του, καθώς και της 11χρονης αδελφής του.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιά σε όλη τη χώρα, με ισχυρές καταιγίδες στα βορειοδυτικά

Επιδείνωση του καιρού: Συννεφιά σε όλη τη χώρα, με ισχυρές καταιγίδες στα βορειοΓια επιδείνωση του καιρού κάνουν λόγο οι μετεωρολόγοι για σήμερα Παρασκευή, αφού προειδοποιούν για βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στη Δυτική Ελλάδα, τη Δυτική και κεντρική Μακεδονία και την κεντρική Στερεά, θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Ισχυροί άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, φτάνοντας μέχρι 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά.
Στην Αττική θα σημειωθούν έντονες νεφώσεις που από το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Στην Θεσσαλονίκη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία θα σημειωθούν καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, προβλέπονται νεφώσεις, ενώ ειδικά στη Μακεδονία θα σημειωθούν βροχές, ενώ κυρίως στα δυτικά και κεντρικά τμήματα, θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, οι οποίες από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία όμως θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και αργότερα και στη δυτική Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία γενικά θα κυμανθεί από 19 ως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν αρχικά τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι και το απόγευμα στη Θεσσαλία (κυρίως στη δυτική και βόρεια), την κεντρική Στερεά και τη βόρεια Πελοπόννησο, θα σημειωθούν κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 20 ως 28 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα βόρεια, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.



Διαβάστε Περισσότερα »

Εύβοια: Φυλακισμένος πήρε άδεια και... έκανε ληστεία

Πρόκειται για έναν 32χρονο Βούλγαρο, ο οποίος συνελήφθη επειδή δεν επέστρεψε στη φυλακή μετά την άδειά του. Όπως αποκαλύφθηκε... στο διάστημα που ήταν έξω, έκανε και τη ληστεία στην Εύβοια.

Η ληστεία έγινε τον περασμένο Απρίλιο σε κοσμηματοπωλείο στην Νέα Αρτάκη.
Ο 32χρονος μαζί με έναν ακόμη συνεργό του, του οποίου τα στοιχεία ταυτότητας διερευνώνται, μπήκαν στο κοσμηματοπωλείο προσποιούμενοι τους πελάτες και χρησιμοποιώντας σπρέι (πιθανώς πιπεριού), ακινητοποίησαν την 67χρονη μητέρα του ιδιοκτήτη και έναν 70χρονο οικογενειακό της φίλο, που βρισκόταν μέσα στο κατάστημα.

Στη συνέχεια οι δράστες, αφού φόρεσαν χειροπέδες στην 67χρονη, την οδήγησαν σε διπλανό δωμάτιο - αποθήκη και έκλεψαν χρυσαφικά, αξίας 120.000!

Όλα αυτά τον Απρίλιο. Τρεις μήνες μετά, τον Ιούλιο δηλαδή, ο 32χρονος Βούλγαρος συνελήφθη στην Αθήνα ως δραπέτης της Αγροτικής Φυλακής Κασσάνδρας Χαλκιδικής και από τότε, είναι έγκλειστος εκεί.

Μετά τη σύλληψή του, ταυτοποιήθηκε ότι είναι ένας από τους δύο δράστες της ληστείας στο κοσμηματοπωλείο.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και Νομοθεσία περί όπλων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η extreme απόδραση ενός γουρουνιού [Video]

Δείτε στο παρακάτω βίντεο, πως καταφέρνει να αποδράσει ένα γουρούνι, μέσα από ένα όχημα!
Πραγματικά μιλάμε για τρομερή προσπάθεια, η οποία μάλιστα ανταμείφθηκε με την ελευθερία του ζώου!
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ελλάδα... βυθίζει τη Βραζιλία

Αυξάνεται η διαφορά της Εθνικής μας ομάδας από τους διοργανωτές του Μουντιάλ στην παγκόσμια κατάταξη της ΦΙΦΑ.

Μπορεί να προκαλεί εντύπωση στο άκουσμά του, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό: σύμφωνα με τους αριθμητικούς/βαθμολογικούς υπολογισμούς, η Ελλάδα τον μήνα Οκτώβριο αναμένεται να αφήσει ούτε μία ούτε δύο, αλλά τέσσερις ολόκληρες θέσεις πίσω της την κραταιά Βραζιλία. Μιλάμε για την παγκόσμια κατάταξη (FIFA Ranking), στην οποία η Εθνική μας ομάδα σκαρφαλώνει κάθε μήνα όλο και πιο ψηλά.

Στην προϋπάρχουσα κατάταξη του (τρέχοντος) μήνα Σεπτεμβρίου η Ελλάδα καταλαμβάνει την 11η και η Βραζιλία ακολουθεί στην 12η θέση. Αυτή η κατάταξη ανακοινώθηκε στις αρχές του μήνα, δηλαδή πριν από τα ματς με Λετονία και Λιθουανία. Με δεδομένο ότι η Βραζιλία είχε να δώσει αυτό τον μήνα μόνο φιλικά (και δη νικηφόρα με Νότιο Αφρική και Κίνα, χωρίς όμως να μετράνε τα γκολ, παρά μόνο τα αποτελέσματα), σε αντίθεση με την Ελλάδα που είχε δύο επίσημα, ήταν ευνόητο ότι αν καταφέρναμε να πάρουμε δύο στις δύο νίκες, θα ξεφεύγαμε κατά πολύ έναντι των «καριόκας». Όπερ και εγένετο.

Πήραμε τους έξι πόντους και, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ανεβαίνουμε πλέον στην ένατη (!) θέση της παγκόσμιας κατάταξης και οι Βραζιλιάνοι κατεβαίνουν στη 13η. Γιατί επικεντρώνουμε στη Βραζιλία και δεν λέμε π.χ. ότι βρισκόμαστε πάνω και από τη Γαλλία; Μα γιατί η Βραζιλία είναι «το θέμα των ημερών», ως διοργανώτρια του Μουντιάλ τού 2014 και ως εκ τούτου φιγουράρει σε όλα τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών και όχι μόνο εφημερίδων.

Όπως είπε και ο Σάντος στην πρόσφατη συνέντευξη που μας παραχώρησε, η «χώρα του καφέ» είναι η πραγματική μητέρα του ποδοσφαίρου. Δεν είναι και μικρό πράγμα να βάζεις από κάτω και μάλιστα τέσσερις θέσεις τη μητέρα του σπορ. Μ' αυτά και μ' αυτά πώς να μη... βροντοφωνάζει ο εικονιζόμενος Μήτρογλου;

Ας δούμε την πρώτη 15άδα της κατάταξης που αναμένεται να ανακοινώσει η ΦΙΦΑ στις αρχές Οκτωβρίου: πρώτη η Ισπανία, δεύτερη η Γερμανία, τρίτη η Αργεντινή, τέταρτη η Πορτογαλία, πέμπτη η Αγγλία, έκτη η Ολλανδία, έβδομη η Ουρουγουάη, όγδοη η Ιταλία, ένατη η Ελλάδα, δέκατη η Κροατία και από κει και πέρα ακολουθούν κατά σειρά η Ρωσία, η Γαλλία, η Βραζιλία, η Ελβετία και η Χιλή.

Ολοταχώς για το δεύτερο γκρουπ
Μην ξεχνάμε ότι κάθε ματς και κάθε βαθμός μετράνε για τις επόμενες κληρώσεις. Αν η Εθνική περάσει με το καλό, αναμένεται να μπει στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας για τα τελικά. Θα μετρήσει η κατάταξη του FIFA Ranking του Οκτωβρίου τού 2013, όταν και θα γίνει η κλήρωση της τελικής φάσης. Παράλληλα, μετράνε και τα αποτελέσματα για την κλήρωση των προκριματικών τού Euro 2016 με την Ελλάδα, αν περάσει στα τελικά του Μουντιάλ, να κερδίζει και την είσοδό της στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι χάνουν από την αύξηση των ορίων ηλικίας

Ποιοι χάνουν από την αύξηση των ορίων ηλικίας
Η αύξηση του ορίου ηλικίας στα 67 έτη- μέτρο που θα συμπαρασύρει και τα ενδιάμεσα...
όρια ηλικίας- βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Σε μία τέτοια περίπτωση θα «εγκλωβίζονται» περίπου 60.000 άτομα στην αγορά εργασίας, που θα πρέπει να δουλέψουν ένα ή δύο χρόνια παραπάνω για να ανοίξουν την πόρτα της εξόδου.

Η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, σε περίπτωση που «κλειδώσει», θα γίνει σε δύο δόσεις: το όριο ηλικίας θα πάει στο 66ο έτος από την 1η Ιανουαρίου του 2013 και στο 67ο έτος από την 1η Ιανουαρίου του 2014.

ΟΙ ασφαλισμένοι μετά τον Ιανουάριο του '93 πρέπει να θεωρούν δεδομένη τη συνταξιοδότησή τους στα 67.

Πολλοί «παλιοί» που δεν θα προλάβουν να συμπληρώσουν τα έτη ασφάλισης μέχρι το τέλος του 2013 θα δουν επίσης το όριο να αυξάνεται και για 'εκείνους στα 67 έτη.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το Έθνος, τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης για τους δημοσίους υπαλλήλους πάνε στα 25 και έτσι παράλληλα αυξάνεται και για εκείνους το ηλικιακό όριο.

Από την αύξηση των ορίων θα επηρεαστούν και όσοι έχουν συμπληρώσει 35 έτη ασφάλισης καθώς πλέον τα έτη ασφάλισης είναι άμεσα συνδεδεμένα με τα ηλικιακά όρια. Μόνο αν υπάρξει ειδική ρύθμιση θα εξαιρεθούν όσοι έχουν συμπληρώσει 35ετια.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι λίγοι τυχεροί. Είναι όσοι δουλεύουν στο Δημόσιο και έχουν ανήλικα παιδιά. Όσοι από αυτούς συμπληρώσουν φέτος ως τέλος του χρόνου (γυναίκες και άνδρες) μπορούν να βγουν νωρίτερα σε σύνταξη.

Το ίδιο ισχύει και για όλες τις γυναίκες, όλων των ταμείων με ανήλικα παιδιά (πλην ΟΑΕΕ).

Εργαζόμενοι σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και όσοι έχουν συμπληρώσει 37 έτη ασφάλισης μπορούν επίσης φέτος να κατοχυρώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα και να βγουν σε σύνταξη στο 59ο ή το 60ο έτος της ηλικίας τους.

Επίσης δεν χρειάζεται να περιμένουν περισσότερα χρόνια οι ασφαλισμένες του ΙΚΑ που έχουν συμπληρώσει 4.500 ένσημα.
newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Απέκλεισε τα ταξί από τη μεταφορά μαθητών ο Δ. Λεβαδέων


Πόλεμος ξέσπασε το τελευταίο εικοσιτετράωρο μεταξύ των ιδιοκτητών ταξί Λιβαδειάς και της δημοτικής αρχής, με αφορμή την απόφαση του Δ.Σ. να αναλάβει το ΚΤΕΛ τη μεταφορά των μαθητών, αφαιρώντας τα δρομολόγια από τα ταξί. Η απόφαση πάρθηκε στο τέλος της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του Δ.Σ. όπου συζητήθηκε το θέμα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Την εισήγηση έκανε ο γ.γ. του Δήμου Λεβαδέων Β. Παπαδόπουλος και το σώμα «ανυποψίαστο» έδωσε την έγκριση του, ώστε να προχωρήσει ο δήμαρχος Ν. Παπαγγελής στην υπογραφή της σχετικής σύμβασης με το ΚΤΕΛ. Το πρωί, οι αυτοκινητιστές, με έκπληξη ,διαπίστωσαν ότι το ΚΤΕΛ μετέφερε μαθητές χωρίς να έχει υπογραφεί η σύμβαση. Έκπληκτοι όμως είναι και δημοτικοί σύμβουλοι που έδωσαν την έγκριση τους, αλλά δεν γνώριζαν ότι η πρόταση που αφορούσε στην ανάπτυξη «δημοτικής συγκοινωνίας», θα απέκλειε τα ταξί από τα μαθητικά δρομολόγια.
Η συνέχεια αναμένεται το πρωί της Παρασκευής, όταν οι αυτοκινητιστές θα επισκεφθούν το δήμαρχο. Ήδη έχουν ζητήσει τη συμβουλή νομικού, ώστε εάν χρειασθεί να προσφύγουν και δικαστικά κατά παντός υπευθύνου.
Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι το ΚΤΕΛ Λιβαδειάς ήταν από τα ελάχιστα, αν όχι το μοναδικό ΚΤΕΛ σε όλη την Ελλάδα, που δεν είχε υπογράψει σύμβαση για τη μεταφορά των μαθητών, κρίνοντας την οικονομικά ασύμφορη.
Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες των ταξί, εάν προχωρήσει η σύμβαση 60 περίπου οικογένειες σε όλη την περιφέρεια Λιβαδειάς, θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη τέσσερις νεκροί από ανατροπή τουριστικού λεωφορείου

Τέσσερις νεκροί από ανατροπή τουριστικού λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη [βίντεο]

Τραγικό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής στην περιοχή Καρδια, στο 22χλμ της Εθνικής Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής, όταν τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε Ρώσους τουρίστες στο αεροδρόμιο της πόλης ανετράπη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι. Από την ανατροπή τραυματίστηκαν άλλοι 23, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Το θετικό είναι πως κανένα όλα τα παιδιά, τα οποία επέβαιναν στο πούλμαν είναι καλά στην υγεία τους.

Από τα έως τώρα δεδομένα φαίνεται πως το δυστύχημα έγινε εξαιτίας της ολισθηρότητας του δρόμου, καθώς είχε βρέξει στο σημείο. Στο μοιραίο λεωφορείο επέβαιναν 51 τουρίστες.
Πολλοί από τους επιβάτες είχαν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια του λεωφορείου και από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε επιχείρηση απεγκλωβισμού τους. Ευτυχώς η επέμβαση των σωστικών συνεργείων ήταν άμεση και οι άντρες της Πυροσβεστικής κατάφεραν να βγάλουν από το λεωφορείο όλους τους επιβάτες.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ