Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

"Σάλπι"σμα πρόκρισης για την Εθνική στην Μπρατισλάβα

Με «χρυσό» σκόρερ τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 63ο λεπτό, η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου έφυγε την Τρίτη με το «τρίποντο» της νίκης από το στάδιο «Pasienky», στην Μπρατισλάβα.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, αν και δεν έπαιξε καλά, κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση της μαχητικής Σλοβακίας με 1-0 σκορ και με αυτό το «διπλό» έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Μέχρι να φτάσει όμως στην κατάκτηση της νίκης η «γαλανόλευκη» στον τέταρτο αγώνα της για τον 7ο όμιλο των προκριματικών, κυριολεκτικά τα… χρειάστηκε, καθώς οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και είχαν περισσότερες και κλασικότερες ευκαιρίες για να σκοράρουν.

Εντούτοις η εθνική μας, έστω κι έτσι, κατάφερε να φύγει «αλώβητη» από τη Μπρατισλάβα, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι έχει χτίσει χαρακτήρα, που της επιτρέπει να παίρνει τα παιχνίδια, ακόμη κι αν η απόδοσή της κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα.

Πλην του Σαλπιγγίδη, σημαντικό μερίδιο στην αποψινή επιτυχία της ομάδας μας έχει και ο «φύλακας άγγελός» της, Ορέστης Καρνέζης, ο οποίος ήταν σε ετοιμότητα όταν τον χρειάστηκε η ομάδα μας.

Πλέον η Εθνική και η Βοσνία (νίκησε 3-0 τη Λιθουανία) οδηγούν την κούρσα του 7ου προκριματικού ομίλου, έχοντας αμφότερες από10 βαθμούς, μετά από τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές.

Κίτρινες: Σάπαρα, Χολόσκο, Μπρέζνανικ - Καρνέζης, Σαλπιγγίδης

Σλοβακία (Μίχαλ Χιπ):
Κούτσιακ, Ζαμπάβνικ, Σκρτελ, Σάλατα, Μπρέζνανικ, Πετσόφσκι, Κούτσκα (82΄ Γκουέντε), Σάπαρα, Χάμσικ, Στοχ (69΄ Βάις), Ντούρις (72΄ Χολόσκο)

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Παπασταθόπουλος, Σιόβας (76΄ Φωτάκης), Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Τζιόλης, Κατσουράνης, Νίνης (66΄ Καραγκούνης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Γκέκας (59΄ Μήτρογλου).

Το «χρυσό» γκολ του Σαλπιγγίδη:


Αναλυτικά, τα αποψινά ματς του 7ου ομίλου 

Λετονία-Λιχτενστάιν 2-0
Βοσνία / Ερζεγοβίνη-Λιθουανία 3-0
Σλοβακία-Ελλάδα 0-1

Η βαθμολογία

1. Βοσνία / Ερζεγοβίνη 10 (13-2)
2. Ελλάδα 10 (5-1)
3. Σλοβακία 7 (5-3)
4. Λιθουανία 4 (3-3)
5. Λετονία 3 (5-11)
6. Λιχτενστάιν 0 (1-14)

Η επόμενη (5η) αγωνιστική

Βοσνία / Ερζεγοβίνη-Ελλάδα
Σλοβακία-Λιθουανία
Λιχτενστάιν-Λετονία
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΟΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΕΦ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΙΝΑΝΕ!

Απίστευτη πρόκληση... Πολλά ερωτηματικά προκαλούν τα στοιχεία που έδωσε στη Βουλή ο Γιάννης Ιωαννίδης για τους μισθούς των υπαλλήλων και των διοικούντων σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ,
την ώρα εκατομμύρια συμπολίτες τους δεν έχουν να φάνε.

Το 2011 η κρίση είχε χτυπήσει για τα καλά την Ελλάδα αλλά αυτό δεν ενοχλούσε τους υπαλλήλους σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ που είχαν μέσο ετήσιο μισθό μεγαλύτερο από 40.000 ευρώ, ενώ το ίδιο αυξημένες ήταν και οι απολαβές των διευθυντών. Και 40.000 ήταν το 2011 κι ενώ είχαν γίνει ήδη οι πρώτες μειώσεις στο Δημόσιο!

Όπως ενημερώνει τους βουλευτές ο κ. Ιωαννίδης, οι μέσες ετήσιες αποδοχές προσωπικού κατ΄ άτομο, τόσο των αθλητικών Ομοσπονδιών, όσο και του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά ως ΝΠΔΔ, καθορίζονται από το ενιαίο μισθολόγιο με ύψος κατά μέσο όρο το 2011 μικτά ετησίως 21.221 και το 2012 μικτά ετησίως 19.650 ευρώ. Οι μειώσεις που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι, όπως επισημαίνει ο υφυπουργός, είναι οι μειώσεις που προβλέπονται από το Ν. 3833/10, Ν. 3845/10 και Ν. 4024/00.

Όσον αφορά στο ΟΑΚΑ για το έτος 2011 οι μικτές αποδοχές κατ΄άτομο καθορίζονται στο ποσό των 40.459 ευρώ περίπου και για το έτος 2012 στο ποσό των 27.500 ευρώ περίπου. Για το ΣΕΦ γίνεται γνωστό ότι οι μικτές αποδοχές κατ΄άτομο για το έτος 2011 καθορίζονται στο ποσό των 41.569 ευρώ και για το 2012 στο ποσό των 30.663 ευρώ. Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι τα μέλη της Επιτροπής Διοίκησης του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά δεν αμείβονται.

Όσον αφορά τις αμοιβές των Συντονιστών Διευθυντών και των Αναπληρωτών Συντονιστών Διευθυντών στο ΣΕΦ και ΟΑΚΑ, το ύψος της αμοιβής τους που καθορίζεται με απόφαση του αρμοδίου υπουργού είναι ως εξής: Για το έτος 2010 για το Συντονιστή Διευθυντή του ΣΕΦ ορίστηκε ποσό 3.000 μικτά μηνιαίως και 2.400 για τον αναπληρωτή. Επίσης 3.500 μικτά μηνιαίως για τον Συντονιστή Γενικό Διευθυντή του ΟΑΚΑ και για τους αναπληρωτές Διευθυντές του ΟΑΚΑ, η αμοιβή ορίστηκε σύμφωνα με το Ν. 3262/2004.

Για το έτος για τον Συντονιστή Διευθυντή του ΣΕΦ ορίστηκε αποζημίωση 3.500 μικτά μηνιαίως, με όριο πάσης φύσεως επιδομάτων 4.800 ευρώ και για τον αναπληρωτή του 3.000 μικτά μηνιαίως. Τα ίδια ποσά ορίστηκαν για τον Συντονιστή Γενικό Διευθυντή του ΟΑΚΑ και τον αναπληρωτή του.

Ο κ. Ιωαννίδης, ωστόσο, ενημερώνει τους βουλευτές ότι πρόθεση της νέας αθλητικής ηγεσίας είναι να επαναπροσδιοριστούν οι αμοιβές των Συντονιστών Διευθυντών και των Αναπληρωτών τους στο ΣΕΦ και στο ΟΑΚΑ και στην κατεύθυνση αυτή έχει κινηθεί η διαδικασία έκδοσης Κοινής Υπουργικής Απόφασης με όριο αμοιβής και πάσης φύσεως επιδομάτων τα 3.000 μικτά μηνιαίως για τους Συντονιστές Διευθυντές και τα 2.500 ευρώ για τους αναπληρωτές τους.

Οι βουλευτές που κατέθεσαν την ερώτηση στη Βουλή είχαν σπεύσει να επισημάνουν ότι σε μια περίοδο που οι πολίτες υποβάλλονται σε πολύ μεγάλες θυσίες πρέπει να ελέγχεται κάθε ευρώ που εκταμιεύεται από το δημόσιο ταμείο, ζητώντας να ενημερωθούν και για τις επιχορηγήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών και για τους μισθούς των υπαλλήλων σε αυτές όπως και για τις αποδοχές των Συντονιστών Διευθυντών σε ΟΑΚΑ, ΣΕΦ και 'Αγιο Κοσμά.

Τα χρήματα στις Ομοσπονδίες

Με το ποσό των 82.317.217 ευρώ επιχορηγήθηκαν οι αθλητικές ομοσπονδίες τη διετία 2010-2011 από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού Ιωάννης Ιωαννίδης. Όπως ειδικότερα αναφέρεται σε έγγραφο του κ. Ιωαννίδη που διαβιβάστηκε στη Βουλή, οι αθλητικές ομοσπονδίες για το 2010 επιχορηγήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με το ποσό των 49.411.987 ευρώ και για το έτος 2011 με το ποσό 32.905.230 ευρώ.

Παράλληλα, ο κ. Ιωαννίδης διαβιβάζει στη Βουλή και τις δαπάνες ανάπτυξης για τα έτη 2010-2011 και όπως προκύπτει, το 2010 δόθηκαν 17.044.905 ευρώ και το 2011 το ποσό των 12.365.359 ευρώ.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης 21 βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι ζήτησαν να ενημερωθούν και για τις μέσες ετήσιες αποδοχές των υπαλλήλων των αθλητικών ομοσπονδιών αλλά και των υπαλλήλων του ΟΑΚΑ, του ΣΕΦ και του Αγίου Κοσμά.








Διαβάστε Περισσότερα »

Εργάτης σε ιχθυοτροφείο αμόλυσε τα ψάρια γιατί είχε μείνει απλήρωτος για μήνες!

Εργάτης σε ιχθυοτροφείο αμόλυσε τα ψάρια γιατί είχε μείνει απλήρωτος

Μια ιδιότυπη «μάχη» διαδραματίζεται τα τελευταία 24ωρα στον Αμβρακικό κόλπο καθώς ένας εργάτης ιχθυοκαλλιεργειών ο οποίος δεν είχε λάβει δεδουλευμένα μηνών, εκδικήθηκε την επιχείρηση με έναν... άκρως τσουχτερό τρόπο.
Συμφωνα με το prevezatv.gr ο εργάτης ελευθέρωσε μεγάλες ποσότητες ψαριών από τις εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιέργειας με αποτέλεσμα οι ψαράδες της περιοχής να κάνουν ... πάρτι!
Ο εργάτης συνελήφθη και οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη ενώ η επιχείρηση μετρά τις ζημιές της...

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚ... ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΙ ΓΙΟΣ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ!

Η σύλληψή τους έγινε στο πλαίσιο της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία "CYBER-TOUCH",
για την καταπολέμηση του φαινόμενου της παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου.

Συνολικά, συνελήφθησαν οκτώ άτομα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος ακόμη δύο ατόμων, για διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Σύμφωνα με το bloko.gr ένας από τους ανθρώπους που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της επιχείρησης είναι δάσκαλος σε σχολείο του νομού Κιλκίς, ο οποίος κατηγορείται ότι είχε σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας!

Ανάμεσα στα άτομα που συνελήφθησαν, ειναι επίσης, ο γιος ανώτατου δικαστικού λειτουργού...

Οι οκτώ συλλήψεις ατόμων, ηλικίας από 25 έως 53 ετών, έγιναν σε όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα: Τα τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στην Αττική, δύο στο Κιλκίς, ένα στη Θεσσαλονίκη και ένα στη Λήμνο.

Επιπλέον, για άλλα δύο άτομα, σχηματίσθηκαν ανεξάρτητες δικογραφίες με αντίστοιχες κατηγορίες. Ο πρώτος από τους κατηγορουμένους μένει στην Κατερίνη, ο δεύτερος στη Κω.

Η επιχείρηση οργανώθηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα άτομα που συνελήφθησαν, διακινούσαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Παράλληλα διαμοίραζαν αυτό το υλικό σε άλλους χρήστες του διαδικτύου, μέσω ειδικών των προγραμμάτων ανταλλαγής αρχείων ( Peer to Peer ).








Διαβάστε Περισσότερα »

Έλληνας αγρότης με 14 offshore! - Κανείς δεν κάνει ελέγχους, κανείς δεν πληρώνει!

alt

Ποια Ελβετία και ποιο Λιχτενστάιν... εδώ δίπλα είναι το Κρανίδι. Ούτε μια, ούτε δυο, αλλά 184 offshore εταιρείες υπάρχουν, αλλά μόλις 2 υπάλληλοι για να τις ελέγξουν.

Το απίστευτο είναι ότι ενώ υπάρχουν ενδείξεις τεράστιας φοροδιαφυγής αφού έχει εντοπιστεί εταιρεία με 50.000 ευρώ μετοχικό κεφάλαιο και ακίνητα αξίας 5 εκατομμυρίων, ενώ υπάρχει περίπτωση αγρότη με ... 14 εταιρείες Offshore στο όνομά του ή όνομα άνεργος που παρουσιάζεται ως εκπρόσωπος 6 (!) εταιρειών, το κράτος δεν ξέρει τι να κάνει!

Γιατί;

Διότι πολύ απλά η ντόπια εφορία, αυτή του Ναυπλίου έχει να διαθέσει μόνο δυο υπαλλήλους που δεν προλαβαίνουν να κάνουν τίποτα!

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι το όποιο αδίκημα έχει υπάρξει (και εδώ υπάρχουν ενδείξεις ... καραμπινάτης φοροδιαφυγής) παραγράφεται στο τέλος του χρόνου.

Την ομολογία την έκανε ο ίδιος ο υπουργός. Προκειμένου να “αποσυμφορηθεί” η ΔΟΥ Ναυπλίου ο υφυπυργός Οικονομικών Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης ενημέρωσε τη Βουλή ότι βρίσκεται στο στάδιο της δημοσίευσης υπουργική απόφαση που αναθέτει στο Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών τη διενέργεια τακτικού φορολογικού ελέγχου και λοιπών φορολογιών όλων των ανέλεγκτων χρήσεων offshore εταιρειών.

Όμως δεν είναι μόνο οι offshore, ουσιαστικά υπάρχουν 200.000 ανοιχτές φορολογικές υποθέσεις που επίσης παραγράφονται...

Κάπως έτσι μην απορούμε πως πάντα η διαπραγμάτευση με την τρόικα καταλήγει στις περικοπές μισθών και συντάξεων...
Διαβάστε Περισσότερα »

Bloomberg: Μικρότερο και από αυτό του Βιετνάμ το ελληνικό χρηματιστήριο μετά την αποχώρηση της Coca-Cola

Bloomberg: Μικρότερο και από αυτό του Βιετνάμ το ελληνικό χρηματιστήριο μετά την αποχώρηση της Coca-Cola

Όταν η ΕΕΕΚ (ελληνική εταιρεία εμφιαλώσεως Coca-Cola), η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία εμφιαλώσεως στον κόσμο, εγκαταλείψει το ελληνικό χρηματιστήριο για εκείνο του Λονδίνου τον επόμενο χρόνο, θα έχει καταστήσει την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά μικρότερη και από αυτή του Βιετνάμ, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.
Η αναχώρηση της εταιρείας θα ρίξει την αξία των μετοχών του Αθηναϊκού χρηματιστηρίου από 39.2 δισ. σε 31 δισ δολάρια, τη στιγμή που το ανάλογο του Βιετνάμ αξιολογείται στα 35.2 δισ.
Η μεγαλύτερη σε χρηματιστηριακή αξία εταιρεία της Ελλάδας, η Coca-Cola HBC, εγκαταλείπει το επίκεντρο της ευρωπαϊκής κρίσης με το ελληνικό χρηματιστήριο να αναμένεται να απολέσει επιπλέον της αξίας του. Η οικονομία διέρχεται τον πέμπτο χρόνο ύφεσης, με τους αναλυτές να προβλέπουν περαιτέρω συρρίκνωση μέσα στο 2013 και 2014.
Το γεγονός ότι μία γνωστή και εδραία διεθνής εταιρεία απομακρύνεται από τη χρηματιστηριακή αγορά της Ελλάδας σηματοδοτεί μία πολύ αρνητική εξέλιξη και όταν λαμβάνουν χώρα τέτοιες εξελίξεις τότε μία χρηματιστηριακή αγορά που θεωρείται ανεπτυγμένη εκπίπτει στην κατηγορία της αναπτυσσόμενης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση Δημοτικής Κοινότητας Κυριακίου σχετικά με την κατάσταση του ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Κυριάκι

Με αφορμή την παράσταση ομάδας πολιτών από το Κυριάκι κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων, την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012, που με έντονο τρόπο εξέφρασαν τα παράπονα τους προς τον Δήμαρχο Λεβαδέων σχετικά με την κατάσταση του ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Κυριάκι, η Δημοτική Κοινότητα Κυριακίου για την αποκατάσταση της αλήθειας και προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων επιθυμεί να ενημερώσει τους πολίτες ότι:
Αποτελεί δέσμευση της Δημοτικής Κοινότητας Κυριακίου και του Δημάρχου Λεβαδέων να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το ποδοσφαιρικό γήπεδο Κυριακίου να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, ώστε όλοι οι πολίτες, αλλά και οι ποδοσφαιρικές ομάδες της περιοχής να μπορούν να αθλούνται και να προπονούνται σε ένα χώρο που προσφέρει όλες τις απαιτούμενες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.  Έτσι με ενέργειες της Δημοτικής Κοινότητας τοποθετηθήκαν προβολείς στο γήπεδο, ενώ από τις Υπηρεσίες του Δήμου Λεβαδέων πραγματοποιήθηκαν έργα συντήρησης των εγκαταστάσεων (ηλεκτρολογικά, ύδρευση, καθαριότητα κ.λπ.).  Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημανθεί η πολύτιμη προσφορά πολίτη του χωριού μας, ο οποίος με περίσσια αγάπη και μεράκι συντηρεί και φροντίζει ώστε ο χώρος του γηπέδου να είναι πάντα σε άριστη κατάσταση.


 Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι η έντονη αντίδραση των συμπολιτών μας,  αδικεί την προσπάθεια του συγκεκριμένου συγχωριανού μας, αλλά και τις ενέργειες που έχουν καταβληθεί από τη Δημοτική Αρχή.

Καταλήγοντας, θεωρούμε ότι στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνά ο τόπος θα πρέπει όλοι μαζί με νηφαλιότητα και θέληση για γόνιμο και αποδοτικό διάλογο να εργαστούμε ώστε να αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα τυχόν υπάρχουν και να συμβάλλουμε στη βελτίωση των συνθηκών ζωής των πολιτών.


                                                                        Για τη Δημοτική Κοινότητα Κυριακίου
                                                                                 Ο Πρόεδρος
                                                                           Παναγιώτης Ζώνας

Διαβάστε Περισσότερα »

Το "γράμμα" της μάνας για εκδίκηση

Kι όμως. Το φονικό της Ευελπίδων είχε προαναγγελθεί.
Κι όχι με συνθηματικούς κώδικες αλλά καθαρά και ξάστερα: με μήνυμα εκδίκησης που έγραψε η μάνα και δολοφόνος, πάνω στον τάφο του γιού της.

Στο μήνυμα που ξεχειλίζει από μητρική στοργή, αναγνωρίζει το δικαιολογημένο παράπονο του γιου της που δεν πήραν το αίμα του πίσω οι συγγενείς και οι φίλοι, τα βάζει μαζί τους που δεν την άφησαν να το κάνει εκείνη κι ορκίζεται ότι θα πάρει εκδίκηση.
«Κι αν δεν προλάβω, αφήνω κατάρα στον αδερφό σου και στα παιδιά του, το αίμα σου πίσω να πάρουν», καταλήγει η μαυροφορεμένη γυναίκα που φαίνεται στο βίντεο να λέει «θα τον φάμε».






Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Ελλάδα 439.000 παιδιά πεινάνε!



Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού σήμερα και η Unicef  καταγράφει την ζοφερή πραγματικότητα  που επικρατεί στη χώρα μας.
Στην Ελλάδα, πρόσφατη έκθεση της Ελληνικής Επιτροπής της UNICEF, έδειξε ότι περισσότερα από 439.000 παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
Επίσης το 37,1% και το 18,4% των φτωχών παιδιών, διαβιούν σε νοικοκυριά που δηλώνουν αντίστοιχα αδυναμία ικανοποιητικής θέρμανσης και ελλείψεις βασικών ανέσεων στο νοικοκυριό.

Οι προτάσεις
Η UNICEF Ελλάδος προτείνει στοχευμένες πολιτικές για την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας όπως:
-Συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, με διευκόλυνση των εργαζομένων μητέρων από τις επιχειρήσεις, ευρύτερες υπηρεσίες φύλαξης των παιδιών, ελαστικότητα ωραρίου κ.α.
-Ένταξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού στις δημόσιες πολιτικές (mainstreaming).
-Συσχέτιση της παιδικής φτώχειας με τα Δικαιώματα του Παιδιού.
Παροχές σε είδος (δωρεάν γεύματα στα σχολεία, σχολικές φόρμες και σχολικά είδη πρώτης ανάγκης).
-Μετάβαση από την ιδρυματική φροντίδα στο θεσμό της αναδοχής.
Στοχευμένες πολιτικές για τις κοινωνικές μεταβιβάσεις ώστε να μειώνουν την παιδική φτώχεια.
-Εισαγωγή κωδικού στον προϋπολογισμό του κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την παιδική ηλικία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ε. Κ.Θήβας:Στις 18 Οκτώβρη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Θήβας


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού μας Κέντρου συντονίζοντας την δράση του με την ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, με τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία ,αποφάσισε τη συμμετοχή μας στην24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ για την ΠΕΜΠΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 ( ημέρα συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε).
Οι δράσεις και οι αγώνες των συνδικάτων θα συνεχιστούν και θα ενταθούν με κάθε τρόπο και μέσο, εφόσον η Κυβέρνηση και η Τρόικα επιμείνουν στην κατάθεση και ψήφιση των βάρβαρων αυτών μέτρων ισοπέδωσης κάθε εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματος των εργαζομένων.
Οι αποτυχημένοι σε όλες τις προβλέψεις τους Τροϊκανοί συζητούν με εκπροσώπους της κυβέρνησης, οι οποίοι προσπαθούν να ικανοποιήσουν ΠΛΗΡΩΣ κάθε παράλογη απαίτηση των κουκουλοφόρων εντός και εκτός συνόρων της χώρας, καταργώντας τον θεσμό της συλλογικής σύμβασης, των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την κατάργηση των τριετιών, την κατάργηση των επιδομάτων, την αύξηση των ημερών εργασίας, την μείωση αποζημίωσης απόλυσης και του χρόνου προειδοποίησης.

Οι φόροι και τα χαράτσια αντί να μειωθούν και να καταργηθούν αυξάνονται. Το αφορολόγητο των χαμηλών στρωμάτων καταργείται. Αντί να πληρώσουν περισσότερους φόρους οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι φόροι τους μειώνονται χωρίς να επενδύουν στην χώρα μας . Αντίθετα απειλούν ότι θα μεταφέρουν τις δραστηριότητες τους στο εξωτερικό.
Κάθε μέρα, κάθε ώρα ακούγονται και νέες επιβαρύνσεις από μέτρα εις βάρος της μικρομεσαίας τάξης. Οι τιμές στα είδη κατανάλωσης αντί να μειωθούν αυξάνονται. Θα μας ταΐζουν με ληγμένα τρόφιμα και θα μας πεθαίνουν πριν την ώρα μας με τα γενόσημα φάρμακα, ενώ η κερδοφορία των πολυεθνικών εταιριών θα αυξάνει.
Η επιμονή και η δογματική εμμονή σε αυτή τη σκληρή Νεοφιλελεύθερη πολιτική σπέρνει φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία και διευρύνει τα αδιέξοδα της οικονομικής κρίσης. Στοχεύει κυρίως στην υποταγή των εργαζομένων και των Λαών στους τραπεζίτες και στα ισχυρά οικονομικά κέντρα και γι΄αυτό συναντά την καθολική αντίδραση των πολιτών.
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ στις 10:30 πμ την ΠΕΜΠΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012
Κύριοι της κυβέρνησης , η πραγματικότητα στη κοινωνία είναι πολύ σκληρή και δυστυχώς έχετε χάσει την επαφή με τους πολίτες !!!
Τα όρια ΑΝΟΧΗΣ και ΑΝΤΟΧΗΣ μας έχουν ξεπεραστεί προ πολλού !!!
Δεν πάει άλλο καταλάβετέ το !!!
Αντιστεκόμαστε - Αντιδρούμε
σε αυτή την ΑΔΙΕΞΟΔΗ και ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ πολιτική που στο τέλος του δρόμου θα συναντήσει τη διάλυση της κοινωνικής Ευρώπης με βαθύτατους διχασμούς, πρωτόγνωρες και ανεξέλεγκτες συγκρούσεις.
Οι απεργίες, τα συλλαλητήρια και οι αγώνες των συνδικάτων θα συνεχιστούν για να ανατρέψουν αυτές τις Νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλογή υπογραφών του ΚΚΕ σε Χαλκίδα – Θήβα!

Για την στήριξη της πρότασης νόμου του  κόμματος για κατάργηση των μνημονίων, μεσοπρόθεσμου, εφαρμοστικών νόμων, καταγγελία δανειακών συμβάσεων …
Την συλλογή υπογραφών για να στηριχθεί η πρόταση νόμου του ΚΚΕ έχει ξεκινήσει το κόμμα, πρόταση που έχει να κάνει  με την «Κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 – 2015, των εφαρμοστικών τους νόμων, καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των μνημονίων»…
Το ΚΚΕ καλεί τα Εργατικά Κέντρα Χαλκίδας και Θήβας, τα Σωματεία, τους Συλλόγους και τους μαζικούς φορείς, μεμονωμένους συνδικαλιστές, εργάτες και υπάλληλους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες, επιστήμονες και καλλιτέχνες της περιοχής να στηρίξουν μαζικά αυτή την πρωτοβουλία, καθώς «Αυτήν την πρόταση νόμου έχει συμφέρον και χρέος να την υποστηρίξει κάθε εργαζόμενος, νέος που θέλει να υψώσει την φωνή του ενάντια στα νέα ολέθρια μέτρα που φέρνουν κυβέρνηση – ΕΕ και καταδικάζουν εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα μόνιμα στη χρεοκοπία και στην εξαθλίωση.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υπογράψουν με δύο τρόπους: Ηλεκτρονικά στην ειδική ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε http://km.kke.gr/ και σε επικοινωνία με την Κομματική Οργάνωση Χαλκίδας – Θήβας, στην Χαλκίδα *(Σταμάτη 4 & Παίδων (Πλατεία Τζαμιού)
τηλ.: 22210-82680, fax: 22210-81166,  e-mail: eviakke@yahoo.gr και στην Θήβα (Επαμεινώνδα 154 (στοά Λιόκη), τηλ. και fax: 22620-22759
Τόσο το κείμενο υπογραφών όσο και το κείμενο της πρότασης νόμου του ΚΚΕ μπορούν να σταλούν σε κάθε ενδιαφερόμενο.viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Υψηλές θερμοκρασίες αλλά με βροχές και πιθανές καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Υψηλές θερμοκρασίες αλλά με βροχές και πιθανές καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Τρίτη σήμερα και ο υδράργυρος θα είναι στα ύψη, αλλά αργότερα θα σημειωθεί σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, ενώ θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.
Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι στα βόρεια θα είναι κατά τόπους αυξημένες, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα μπόρας στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 25 ως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια, η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στην Θεσσαλονίκη, θα σημειωθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα σημειωθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα ίσως είναι κατά τόπους έντονα. ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 16 ως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν αρχικά λίγες νεφώσεις στα βόρεια που θα αυξηθούν από τις μεσημβρινές ώρες, ενώ θα βρέξει στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στα ορεινά της Πελοποννήσου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Κρήτης το μεσημέρι και το απόγευμα και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Ελλάδα προσγειώθηκε ο Φέλιξ (ΦΩΤΟ)


Στην Ελλάδα προσγειώθηκε ο Φέλιξ (ΦΩΤΟ)Άνθρωπος που έκανε 39 ολόκληρα χιλιόμετρα για ένα πήδημα 6 λεπτών δεν μπορεί παρά να είναι πατριωτάκι μας (στην ψυχή). Για αυτό και προσγειώθηκε στην Ελλάδα σύμφωνα με τα ντοκουμέντα των SOSial Media!

Ο Φέλιξ Μπάουμγκαρτνερ της καρδιάς μας, όπως αποδεικνύουν τα ντοκουμέντα των «SOSial Media» μπήκε και στο FIR Αθηνών, για να πάρει γεύση από Ελλάδα, αλλά και για να πραγματοποιήσει τη μυστική αποστολή για την οποία έφτασε ως την στρατόσφαιρα.
δού η τρελή, τρελή πτώση του Φέλιξ και η προσγείωση του στη χώρα μας...















Διαβάστε Περισσότερα »

Φρένο στην εκ περιτροπής εργασία βάζει το Πρωτοδικείο Θήβας







Με απόφαση του το δικαστήριο έκρινε ότι η εκ περιτροπής εργασία ισοδυναμεί με απόλυση.

Στην δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θήβας αναφέρεται με ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ, αναδεικνύοντας τη σημασία που έχει στην εντεινόμενη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.


Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θήβας με την 263/2012 απόφασή του αναγνωρίζει ότι η επιβολή εκ περιτροπής εργασία μιας ημέρας την εβδομάδα ισοδυναμεί με απόλυση και υποκρύπτει την επιθυμία του εργοδότη να αποφύγει την καταβολή αποζημίωσης απόλυσης, ειδικά όταν ο εργαζόμενος έχει και πολλά χρόνια προϋπηρεσίας.


Επίσης αναγνωρίζει ότι εφόσον ο εργαζόμενος έχει επιφυλαχθεί για τα δικαιώματά του, δεν είναι απαραίτητο να εγκαταλείψει την εργασία του και να αναλάβει τους κινδύνους ενός δικαστικού αγώνα, αλλά μπορεί να συνεχίσει την εργασία του με τους νέους όρους και στη συνέχεια να δώσει το δικαστικό αγώνα για τον παράνομο χαρακτήρα της μεταβολής.


Την ίδια, σε μια άλλη υπόθεση, ο Συνήγορος του Πολίτη, έκρινε καταχρηστική την μονομερή επιβολή εκ περιτροπής εργασίας σε εργαζόμενες μετά από άδεια μητρότητας.


Στη έκθεση του ο Συνήγορος του Πολίτη διαπιστώνει, μάλιστα, πληθώρα αυθαιρεσιών  σε βάρος εργαζομένων, λόγω του ασαφούς θεσμικού πλαισίου που θα καθορίζει τους κανόνες επιβολής εκ περιτροπής εργασίας.


Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ, η εκτόξευση της σύγχρονης αυτής μορφής ομηρίας των εργαζομένων, αποδεικνύει την ανάγκη κατάργησης "όλων αυτών των μορφών ευελιξίας στην απασχόληση, που οδηγούν στην εμπέδωση της ζούγκλας στις εργασιακές σχέσεις"
.
ΜΙΝΑ ΠΕΠΠΑ
 pheme.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα 99 χρόνια του δεν λέει όχι σε γυναίκα "αρκεί να είναι καθαρή"

Στα 99 χρόνια του δεν λέει όχι σε γυναίκα "αρκεί να είναι καθαρή"


Είναι 99 χρονών και σύμφωνα με δήλωση του ιδίου
 έχει ακόμα σεξουαλικές ορμές !...


Και αν αυτό για μερικούς ακούγεται υπερβολικο, γα τους συγχωριανούς του και για αυτούς που τον γνωρίζουν πολύ καλά δεν είναι καθόλου παράξενο.

Πρόκειται για τον Παύλο Κακουλάκη που εθεάθη στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου Μορονίου κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του 2ου διαγωνισμού πρέφας να πίνει το κρασάκι του και να παρακολουθεί τους διαγωνιζόμενους.

Μεταξύ σοβαρού και αστείου ρωτήθηκε αν έχει ακόμα...όρεξη για σεξ.

« Να σου πω παιδί μου άνδρες είμαστε ... Αν βρεθεί βέβαια καμιά γυναίκα το πρώτο πράμα που ξανοίγω είναι να είναι καθαρή…μην πάθουμε δα και στα γερατιά μας καμιά βλεννόρροια» .
-Περάσανε γρήγορα τα 100 χρόνια θείε Παύλο ;

-«Πολύ γρήγορα παιδί μου …στο πίτερο , η ζωή είναι σαν μια αυλακιά... Πότε πότε βέβαια πρέπει να ξανοίγουμε και λίγο πίσω μας για να δούμε που στράβωσε…» , δήλωσε με περισσή σοφία και σιγουριά.

Σύμφωνα με τους συγχωριανούς του ο κυρ Παύλος απέφευγε τις καταχρήσεις στη ζωή του ενώ πίνει πολλά βότανα και τουλάχιστον δύο ρακές και ένα κρασί κάθε μέρα. Πολλές φορές αναπολεί τα παλιά ενώ καυχιέται για την περιουσία που κατάφερε να αποκτήσει . « Τη ζωή τη πέρασα πρώτος στη δουλειά , πρώτος στο γλέντι και πρώτος στη παρέα ... δεν είχα μια πατουχιά χωράφι και δημιουργήθηκα από το μηδέν , δούλεψα πολύ στη ζωή μου κυρίως στην οικοδομή και κατάφερα να κάνω πολλές αγορές . Σήμερα έχω αποκτήσει αρκετή περιουσία που φτάνει να ζήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μου» , δήλωσε με καμάρι
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόβλημα για τρεις στον Λεβαδειακό


Πρόβλημα για τρεις στον Λεβαδειακό
Με τους Ναπολεόνι, Κουτσόπουλο και Γεωργίου να μην προπονούνται κανονικά, συνεχίστηκε η προετοιμασία του Λεβαδειακού για το παιχνίδι της έβδομης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας απέναντι στον Ατρόμητο (21/10).

Κανονικά γυμνάστηκαν οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές.

Ο Ιταλός ο οποίος ακολούθησε για μια ακόμη μέρα θεραπεία, αποτελεί τον σημαντικότερο «πονοκέφαλο» του Γιώργου Παράσχου ενόψει Ατρομήτου. Κουτσόπουλος και Γεωργίου προπονήθηκαν ατομικά, με την κατάστασή τους να μην εμπνέει ανησυχία.

Οι υπόλοιποι παίκτες του Λεβαδειακού επανήλθαν στις προπονήσεις μετά το διήμερο ρεπό του Σαββατοκύριακου. Στο γήπεδο της Χαιρώνειας, το πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης και αγωνιστικά τετράγωνα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Έλληνας οδηγός - Διαβάστε το μέχρι τέλους... (Αν αντέχετε!!)

Από την ομιλία του Ιαβέρη στη Ερμούπολη.


Αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο, λέει σκληρές αλήθειες...



 





1) Ξέρετε με πόσα χιλιόμετρα έπεσε πάνω στην κολώνα της μπασκέτας ο μπασκετμπολίστας Μπόμπαν Γιάνκοβιτς; 


Ε; Με τέσσερα (4) χιλιόμετρα την ώρα.

Και έμεινε ανάπηρος, παραπληγικός. 


Οταν λοιπόν το παιδί σας στέκεται λυμένο και όρθιο ανάμεσα στα δύο μπροστινά καθίσματα και φρενάρετε ή τρακάρετε με περισσότερα από 4 χ.α.ω., ξέρετε τί είναι πιθανό να γίνει;

Και πόσο συχνά πάτε με 4 χ.α..ω.;


Και πόσο συχνά ο απέναντί σας πάει επίσης με 4 χ.α.ω.;

2) Οταν ένα ΙΧ κινείται με 50 χ.α.ω. και τρακάρει σε σταθερό σημείο (κολώνα) ξέρετε με πόση δύναμη θα σκάσει ο επιβάτης που δε φοράει ζώνη στο ταμπλώ; Με δύναμη 3 τόνων. Μπορείτε εσείς να σηκώσετε 3 τόνους; Ο Πύρρος Δήμας σηκώνει κάπου 240 κιλά... Είμαστε λοιπόν τόσο ηλίθιοι; Ναι είμαστε. Αλλά αν ρωτήσεις γύρω σου, όλοι πιστεύουν ότι ξέρουν να "οδηγάνε".. Ρε δεν πάμε στο διάολο, λέω εγώ .

3) Όταν οι πίσω επιβάτες δε φοράνε ζώνη ασφαλείας (αλήθεια πόσοι από τους πίσω επιβάτες φοράνε ζώνη; ξέρετε με πόση δύναμη θα σκάσουν πάνω στους μπροστινούς; Τα ίδια, με 3 τόνους. Ε, λοιπόν τί νόημα έχει να φοράει ο μπροστινός επιβάτης ζώνη ασφαλείας, άμα δε φοράει ο πίσω;

4) Οταν η μαμά κρατάει το αγγελούδι της στην αγκαλιά, καθισμένη στο μπροστινό κάθισμα, ξέρετε με πόση δύναμη θα το συνθλίψει πάνω στο ταμπλώ, αν γίνει ατύχημα με μόλις 50 χ.α.ω.; Ε, τώρα πια ξέρετε. Με 3 τόνους. Θα βάζατε το παιδί σας να το συνθλίψει ένα φορτηγό 3 τόνων; Οχι; Ε, γιατί το κρατάτε στην αγκαλιά; Και μή μου πείτε ότι θα το συγκρατήσετε..

5) Λέει ο Ελληνας που τα ξέρει... όλα: "Αμα δε φοράω κράνος, βλέπω καλύτερα και στο κάτω κάτω μόνο τον εαυτό μου βλάπτω". Αλήθεια; Κλαμένος και μυξωμένος, πέρα από αηδία είσαι και σκέτη τύφλα. Την τύφλα σου δε βλέπεις. Αλλά ας το δούμε και αλλιώς. Αν πηγαίνεις με 80 χ.α.ω και φας τη μέλισσα στη μούρη, δεν είναι πιθανό να προκαλέσεις ατύχημα; Και ποιός θα φταίει τότε; Βλέπεις λοιπόν που το κράνος δεν είναι μόνο "δική σου υπόθεση"; 

6) Εχετε δει κάποιους πιτσιρικάδες με φτιαγμένα παπιά που έχουν (για μόδα; δεν ξέρω) ημιφορεμένο το κράνος, δηλ. το ακουμπάνε μέχρι το μέτωπο, κάπως σαν την περικεφαλαία του Περικλή; Θα το έχετε δει, δε μπορεί. Το ξέρετε ότι είναι χειρότερο από το να μή φοράνε καθόλου κράνος; Κι αυτό γιατί το ακουμπισμένο σαν περικεφαλαία κράνος σε πιθανή πτώση μπορεί να τραυματίσει τον αυχένα και να είναι αυτό η αιτία που θα αφήσει τον αναβάτη ανάπηρο. Το ίδιο ισχύει και για αυτόν που φοράει μεν το κράνος του αλλά το έχει λυμένο. Αμα είσαι λοιπόν τόσο ανόητος και έχεις το κράνος για περικεφαλαία ή το έχεις λυμένο, καλύτερα χωρίς κράνος, τόνισε ο Ιαβέρης.

7) Ξέρετε ότι πολλοί γονείς προσπαθούν οι ίδιοι (εν αγνοία τους βέβαια) να στείλουν τα παιδιά τους στον τάφο; Δείτε πώς. Πραγματικό γεγονός σε ελληνικό νησί. Ο γιός συλλαμβάνεται μέσα στη νύχτα με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, χωρίς κράνος και χωρίς δίπλωμα από την αστυνομία. Οι αστυνομικοί παίρνουν μέσα στη νύχτα τηλέφωνο στο σπίτι του νεαρού και ειδοποιούν τους γονείς του. Το επόμενο πρωί πέφτουν από τον πατέρα τηλεφωνιές σε "παράγοντες" του τόπου και η κλήση σβήνεται και το θέμα είναι "λήξαν". Είναι όμως; Σε λίγο καιρό ο νεαρός σκοτώνεται με τη μηχανή χωρίς να φοράει κράνος. Τί έκανε ο πατέρας; Εδωσε το χείριστο παράδειγμα στο γιό του. Με τη στάση του τού είπε: "Δεν είναι κακό να οδηγούμε ενάντια στον ΚΟΚ, αρκεί να είμαστε σε θέση να μην τρώμε πρόστιμο και ποινές". Οταν ο πατέρας επιδεικνύει τη ... δύναμή του σβήνοντας την κλήση του γιού που οδηγεί χωρίς δίπλωμα,του "δείχνει" με ποιόν τρόπο πρέπει να πορεύεται στη ζωή. Γλύφοντας, παρακαλώντας και κοροϊδεύοντας τον ίδιο σου τον εαυτό και τους άλλους. Η παιδεία,αποκτάται μέσα από το σπίτι, επέμεινε ο Ιαβέρης. Το παράδειγμα των γονιών είναι το πιο ισχυρό παράδειγμα. Αλλά οι περισσότεροι γονείς είναι οι ίδιοι κάκιστα παραδείγματα.

8) Τί είναι για την ελληνική πολιτεία πιο κακό; Το να αποπειραθείς να κλέψεις λεφτά από μία τράπεζα ή το να αποπειραθείς να δολοφονήσεις κάποιον; Ε, λοιπόν πιο κακό είναι το πρώτο. 


Δείτε γιατί:
-Αμα σε πιάσουν να κλέβεις μια τράπεζα, θα πας κατηγορούμενος στα ποινικά δικαστήρια. -Αμα περάσεις με κόκκινο (άρα στην ουσία άμα αποπειραθείς να σκοτώσεις κάποιον άλλο που περνάει με πράσινο) πληρώνεις πρόστιμο 700 ευρώ. Κι άμα "τα έχεις τα φράγκα" και πληρώσεις μέσα σε 10 μέρες, σου κάνουν ΕΚΠΤΩΣΗ 50% και πληρώνεις 350 ευρώ. Αμα πας να κλέψεις λοιπόν, πας φυλακή. Αμα πας να σκοτώσεις, πληρώνεις και με έκπτωση. Μή γελάτε, εμάς αφορούν αυτά.

9) Αλλά η ελληνική πολιτεία έχει μακρά θητεία στην υποκρισίαΤη μέρα που ψηφιζόταν ο νέος ΚΟΚ, ένα κανάλι την είχε στήσει στην είσοδο του γκαράζ της Βουλής. Σχεδόν κανένας βουλευτής δε φορούσε ζώνη..... Και πήγαιναν να ψηφίζουν για να πάει το πρόστιμο για τη ζώνη στα 350 ευρώ! Με έκπτωση 50%, αν πληρώσεις σε 10 μέρες, βεβαίως....

10) Να πάμε και στην Ελληνική Αστυνομία; Πόσες φορές έχετε δει αστυνομικό να φοράει ζώνη ασφαλείας στο περιπολικό; Μάλλον ποτέ ή σπάνια. Δηλ. αυτός που σου δίνει πρόστιμο για μη χρήση ζώνης είναι ο ίδιος παράνομος. Τί να λέμε τώρα;

11) Ας δούμε όμως και το θέμα της συνήθειας. Κάθε μέρα σκοτώνονται περίπου 3 άνθρωποι από τροχαίο. Πλήρης απάθεια. Το θεωρούμε σαν κάτι φυσικό. Οταν όμως σκοτώθηκαν 21 παιδιά στα Τέμπη, όλοι μιλούσαν για "εθνική τραγωδία". Μα αφού σε 7 μέρες θα έχουμε πάλι συμπληρώσει άλλους 21 νεκρούς σε τροχαία! Κάθε εβδομάδα 21 άνθρωποι (νέοι ως επί το πλείστον) σκοτώνονται στους δρόμους. Αλλά είπαμε, το έχουμε ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ. Μόνο άμα είναι μαζεμένοι σε ένα τροχαίο 21 νεκροί ιδρώνει λίγο τ' αυτί μας. Αλλιώς, χεστήκαμε.

12) Αλλά ας το πάμε και παραπέρα. Πόσοι κάηκαν στις φωτιές της Πελοποννήσου το 2007; 80 άνθρωποι. Και πάλι ο κοιμισμένος στον καναπέ του Ελλην, ξύπνησε από το μόνιμο λήθαργό του και μίλησε για "εθνική τραγωδία". Οι 2.500 νεκροί κάθε χρόνο στα τροχαία τί είναι; Έχει διαφορά ένας άνθρωπος που καίγεται από έναν που σκοτώνεται σε τροχαίο; Για πείτε μου;

Και κλείνει την κουβέντα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου της Ερμούπολης ο Ιαβέρης, ζητώντας να μή χειροκροτήσουμε (γιατί τα χάλια μας δε θέλουν και χειροκρότημα) και ανακοινώνοντάς μας ένα ουσιαστικό και βαρύ σα σίδερο

"Καληνύχτα σας".

Διαβάστε Περισσότερα »

Η οικονομική κρίση ''δολοφονεί'' τους Έλληνες

Η κρίση απειλεί τη σωματική και ψυχική υγεία των Ελλήνων. Ανησυχητικά τα στοιχεία για την κατάθλιψη και τα καρδιαγγειακά νοσήματα
Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με το αβέβαιο μέλλον και τη γενικευμένη ανασφάλεια, αυξάνει δραματικά τους δείκτες κατάθλιψης στον ελληνικό πληθυσμό και απειλεί τη σωματική του υγεία, επισημαίνουν οι επιστήμονες.
Στη χώρα μας υπολογίζεται ότι το 25% των ανδρών και το 33% των γυναικών (περίπου 850.000 Έλληνες και 1,1 εκατ. Ελληνίδες) πάσχουν από ήπια έως σοβαρή κατάθλιψη.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η οικονομική κρίση αποτελεί στις μέρες μας την κύρια αιτία αύξησης των κρουσμάτων κατάθλιψης, σε παγκόσμιο επίπεδο. Εκτιμάται ότι η νόσος επηρεάζει 350 εκατομμύρια ανθρώπους και σύμφωνα με τα αποτελέσματα παγκόσμιας έρευνας για την ψυχική υγεία, που διεξήχθη πρόσφατα σε 17 χώρες, περίπου 1 στα 20 άτομα ανέφερε ότι είχε ένα επεισόδιο κατάθλιψης τον προηγούμενο χρόνο.
Η κατάθλιψη προσβάλλει όλα τα κοινωνικά στρώματα
Η νόσος μπορεί να προσβάλλει άτομα από όλα τα κοινωνικά στρώματα και σε ορισμένες βαριές περιπτώσεις είναι δυνατόν να οδηγήσει σε αυτοκτονία, επισημαίνουν οι ειδικοί. Κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο χάνονται περίπου 1 εκατομμύριο ζωές εξαιτίας των αυτοκτονιών, γεγονός που μεταφράζεται σε περίπου 3.000 θανάτους σε καθημερινή βάση.
Τα παραπάνω τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή τη διεξαγωγή του 18ου Πανελληνίου Συνεδρίου Εσωτερικής Παθολογίας (18 - 20 Οκτωβρίου, στην Αθήνα), ο καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χαράλαμπος  Παπαγεωργίου.
Η κατάθλιψη θα είναι η δεύτερη σημαντική αιτία ανικανότητας για εργασία
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μέχρι το 2020 η κατάθλιψη θα είναι η δεύτερη σημαντική αιτία ανικανότητας για εργασία και μέχρι το 2030 η πρώτη, εάν δε ληφθούν δραστικά μέτρα για την αντιμετώπισή της.
Όπως είπε ο κ. Παπαγεωργίου, η άμεση καταπολέμηση της κατάθλιψης μέσω αποτελεσματικών στρατηγικών πρόληψης και θεραπείας, με τη συνεργασία τόσο των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας όσο και ολόκληρης της κοινωνίας, αποτελεί σήμερα αδήριτη ανάγκη.
Η σωματική και ψυχική υγεία των Ελλήνων βρίσκεται  σε ''κρίσιμο σταυροδρόμι'', σύμφωνα με τον πρόεδρο  της Ελληνικής Εταιρείας Εσωτερικής Παθολογίας (ΕΕΕΠ), καθηγητή Παθολογίας, Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Σακχαρώδη Διαβήτη των Πανεπιστημίων Αθηνών και Ουλμ Γερμανίας,  Σωτήρη Ράπτη, καθώς  ''οι σύγχρονοι ''δολοφόνοι'' του ανθρωπίνου είδους συνεχίζουν ακάθεκτοι τη δράση τους''.
Το 45% των θανάτων οφείλεται σε καρδιαγγειακά νοσήματα
Τα καρδιαγγειακά νοσήματα ευθύνονται για το 40% - 45% των θανάτων τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς, ενώ ακολουθούν οι νεοπλασματικές ασθένειες, οι οποίες ευθύνονται για περίπου το 1/3 των θανάτων παγκοσμίως. Επίσης, την τελευταία 20ετία παρατηρείται ραγδαία αύξηση του αριθμού των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη.
Στη χώρα μας υπολογίζονται σε 1.200.000, δηλαδή ποσοστό περίπου 12% του γενικού πληθυσμού, ενώ σε διεθνές επίπεδο υπερβαίνουν τα 300 εκατομμύρια.
Το πλέον ανησυχητικό, είπε ο κ. Ραπτης, είναι ότι η ''έκρηξη'' αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, καθώς έως το 2025 ο συνολικός αριθμός των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη υπολογίζεται να έχει φτάσει τα 600 εκατομμύρια.
Ανησυχητική αύξηση του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1
Ιδιαίτερη ανησυχία όμως προκαλεί στη χώρα μας η αύξηση των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1. Πρόκειται για διαβήτη που εκδηλώνεται σε άτομα νεαρής ηλικίας έως 18 ετών και, κυρίως, σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.
Σε ό,τι αφορά το διαβήτη τύπου 2, ποσοστό 95% των 1.200.000 ατόμων με διαβήτη που υπάρχουν στη χώρα μας, έχουν διαβήτη τύπου 2, ενώ στην ''ουρά'', είπε ο κ. Ράπτης, περιμένουν άλλες 200.000 άτομα με διαταραχή της ανοχής της γλυκόζης. Από αυτούς, περίπου το 70% θα εμφανίσει έκδηλο σακχαρώδη διαβήτη εντός μιας πενταετίας, εάν δεν αλλάξει το σημερινό τρόπο ζωής του έγκαιρα και αποτελεσματικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Στηρίζουμε όλοι το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων!


Ο Δήμος Θηβαίων συνεχίζει τις κοινωνικές του δράσεις, προκειμένου να ανακουφίσει τις καθημερινές ανάγκες των οικονομικά αδύνατων δημοτών του και να καταπολεμήσει τη φτώχεια και την οικονομική κρίση.
 
Μέσω του Δημοτικού Κοινωνικού του Παντοπωλείου, εξυπηρετούνται 80 οικογένειες δημοτών, στις οποίες προσφέρονται δωρεάν τρόφιμα (αλεύρι, λάδι, μακαρόνια, σάλτσες, όσπρια, ζάχαρη κα), ρούχα και  υποδήματα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, από προσφορές επιχειρήσεων της περιοχής και πολιτών. Για το σκοπό αυτό έχουν τοποθετηθεί στα Σούπερ Μάρκετ του Δήμου –αμέσως μετά τα ταμεία τους- καλάθια με την ένδειξη «Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων»,  όπου συγκεντρώνονται τρόφιμα και άλλα είδη.
 
Καλάθια έχουν τοποθετηθεί στα ακόλουθα Σούπερ Μάρκετ:
 
Μάμαλης (Συνοικία Πυρί)
Γαλαξίας
ΑΒ Βασιλόπουλος
LIDL
MY MARKET
 
Λίγες πληροφορίες για το Κοινωνικό Παντοπωλείο:

  Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θηβαίων βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Πελοπίδου και Αγγελίδου ( Παλαιό Σούπερ Μάρκετ της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών).
Τηλέφωνο Επικοινωνίας 2262350600 και 2262350607 (κα. Ευγενία Βενιζέλου).
Οι δικαιούχοι ειδοποιούνται τηλεφωνικά για τις ημέρες και τις ώρες παραλαβής των προϊόντων από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων (τηλ. 2262027703), από την οποία έχουν προμηθευτεί και τις ειδικές κάρτες, τις οποίες επιδεικνύουν κατά την παραλαβή των προϊόντων, υπογράφοντας παράλληλα ότι παρέλαβαν τα προϊόντα.
Όσοι δικαιούχοι έχουν δηλώσει αδυναμία προσέλευσης στο χώρο του Παντοπωλείου εξυπηρετούνται μέσω των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι».
 
 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ :
 
ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ : ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Ε., ΑΝΑΔΙΩΤΗΣ, ΣΑΜΙΩΤΗΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ
ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΡΟΥΧΩΝ «PRESTIGE» (Παπαθανασίου Παύλος Α.) ΣΤΗ ΘΗΒΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΡΟΥΧΩΝ
ΤΗΝ ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ «Ο ΠΟΝΤΟΣ» ΘΗΒΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΤΟ 2Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΗΒΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ «ΒΕΝΕΤΤΟΝ» ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ 45 ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΚΑΙ 72 ΑΝΔΡΙΚΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ.
ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ «ΙΣΜΗΝΗ» ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΡΟΥΧΑ, ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΑ ΕΙΔΗ .
ΤΗ Χ.Ε.Ν. ΘΗΒΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΡΟΥΧΑ, ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ  ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ.
ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ (ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ-ΠΑΤΑΤΕΣ)
ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ LIDL ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ (ΑΞΙΑΣ 1000 ΕΥΡΩ)
ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΙΣΚΟ Α.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΚΑΙ  ΣΑΛΤΣΑΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ.
ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ : ΜΑΜΑΛΗΣ,  ΓΑΛΑΞΙΑΣ,  ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ , LIDL, My Market
 ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΛΑΘΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ.
ΤΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΧΕΝ, ΙΣΜΗΝΗ, ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΑΤΟΜΙΚΑ. 
  
Στηρίζουμε ΟΛΟΙ
το Κοινωνικό Παντοπωλείο
του Δήμου Θηβαίων!
 
Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ
σ’ αυτό το έργο Αγάπης!
 
ΕΣΥ;;;;;
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρέλαση Ρώσων πεζοναυτών την 28η Οκτωβρίου


Υπάρχει ενδεχόμενο να υποβληθεί, επίσημα ρωσικό αίτημα, να συμμετάσχει και άγημα πεζοναυτών από το ρωσικό αποβατικό «Νοβοτσερκάσκ» του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Μέχρι στιγμής όμως, τόσο από το Υπουργείο Εξωτερικών, όσο και το Υπουργείο Άμυνας αναφέρεται πως δεν έχει υποβληθεί επίσημα παρόμοιο αίτημα. Πάντως, πηγές της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που Ρώσοι πεζοναύτες παρελαύνουν σε ελληνικό έδαφος. Πριν από λίγο καιρό, το ίδιο άγημα πεζοναυτών είχε παρελάσει στη Λήμνο, προκαλώντας ενθουσιασμού στους κατοίκους του νησιού. Παρόμοιες παρελάσεις Ρώσων πεζοναυτών –με διαφορετικές ευκαιρίες- έχουν πραγματοποιηθεί παλιότερα στην Κέρκυρα, πέρυσι στην Αλεξανδρούπολη και αλλού.

Ο προγραμματισμός της επίσκεψης του πλοίου προβλέπει να βρίσκεται στον Πειραιά στις 22 Οκτωβρίου και στη Θεσσαλονίκη 26 με 29.

Φαίνεται πως οι Ρώσοι θα ήθελαν να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις. Κάτι που είναι φανερό πως θα ενθουσίαζε και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, μετά την ανάληψη της προεδρίας του ΠΑΟΚ από τον ομογενή Ρώσο βουλευτή και βαθύπλουτο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πυρά κατά των βουλευτών Βοιωτίας από το Χ. Χαρατσή



Τα πυρά των μικρομεσαίων επιχειρηματιών της Λιβαδειάς και της Θήβας, δέχονται οι τέσσερις βουλευτές Βοιωτίας, με αφορμή την ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων.
Μετά τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς Κ. Παπασπύρου που τους κάλεσε να μην ψηφίσουν «τα μέτρα που θα αποτελέσουν την ταφόπλακα στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας και των πολιτών», σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Θ. Χ. Χαρατσής.
Μιλώντας, το πρωί της Δευτέρας, στο ΣΕΙΡΙΟ τους χαρακτήρισε «άφαντους» από τα κοινωνικά προβλήματα.
» Δεν τους βλέπουμε πουθενά, να είναι μπροστά» τόνισε ο κ. Χαρατσής, ο οποίος σχολίασε και το γεγονός ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος είναι εκτός σημαντικών ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων, εξαιτίας του αποκλεισμού της περιφέρειας από το στόχο 1.
Αποκάλυψε ότι ο ίδιος, με υπόμνημα που κατέθεσε στη ΓΣΕΒΕ, ζήτησε την παρέμβαση της στο κέντρο λήψης των αποφάσεων , στις Βρυξέλλες.
Το απόγευμα στη Θήβα, οι εμπορικοί σύλλογοι της Βοιωτίας πραγματοποίησαν συγκέντρωση με στόχο την καλύτερη προετοιμασία των κινητοποιήσεων της ερχόμενης Πέμπτης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι λένε οι φοιτητές για το μέλλον του Πανεπιστημίου Στερεάς




"Καμία συγχώνευση με το ΤΕΙ και εάν αποτύχουν όλες οι προσπάθειες για παραμονή και ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας στην Λαμία, μεταφορά του Τμήματος στην Αθήνα ή Θεσσαλονίκη", ζητούν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας...


Την περασμένη Παρασκευή εξήντα φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας ταξίδεψαν στην Αθήνα με στόχο να συναντηθούν με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου, επειδή η ΔΕ έχει πολλούς μήνες να συνεδριάσει στη Λαμία.

Η συνάντηση έγινε έξω από το κτίριο “Κωστής Παλαμάς” στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με βασικό στόχο τον καθορισμό επίσημης θέσης για το μέλλον του Πανεπιστημίου. Στην Συνεδρίαση της ΔΕ δεν πάρθηκε σχετική απόφαση.

Όμως, η ΔΕ δεσμεύτηκε ότι θα πραγματοποιήσει το αίτημα των φοιτητών να πραγματοποιηθεί η επόμενη Διοικούσα Επιτροπή στην Λαμία, έτσι ώστε να ενημερωθούν σχετικά οι εκπρόσωποι των φοιτητών.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος και τα μέλη δεσμεύτηκαν ότι στις προτάσεις που θα αποστείλουν στο Υπουργείο για το μέλλον του Τμήματος θα ενσωματώσουν την επίσημη πρόταση του Φοιτητικού Συλλόγου η οποία είναι «καμία συγχώνευση με το ΤΕΙ και εάν αποτύχουν όλες οι προσπάθειες για παραμονή και ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας στην Λαμία, μεταφορά του Τμήματος στην Αθήνα ή Θεσσαλονίκη».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ