Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Κασιδιάρη, Γερμενή και Ηλιόπουλου αποφάσισε η Βουλή

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας των Κασιδιάρη, Γερμενή και Ηλιόπουλου αποφάσισε

Με απόλυτη πλειοψηφία, 220 ψήφοι σε σύνολο 220 ψηφισάντων, αποφάσισε η Βουλή με ονομαστική ψηφοφορία την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, Γιώργου Γερμενή και Παναγιώτη Ηλιόπουλου.
Πρίν από μερικές ημέρες η αρμόδια επιτροπή της Βουλής είχε εξέτασει την εμπλοκή των Ηλιόπουλου και Γερμενή στα γεγονότα της Ραφήνας και του Κασιδιάρη για συνέργια σε ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη το 2007 και είχε εισηγηθεί ομόφωνα και θετικά για την άρση της βουλευτικής τους ασυλίας.
Η Ολομέλεια της Βουλής είχε αποφασίσει επίσης την άρση της ασυλίας του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.
Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Κασιδιάρης ανέφερε ότι η άρση της ασυλίας μέσα σε τέσσερις μήνες τεσσάρων βουλευτών της ΧΑ δεν είναι τυχαία πράξη, υποκινείται από ξένα κέντρα εξουσίας και είναι πολιτική δίωξη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Tο 95 % των ασθενειών, αφανίζονται με την πυθαγόρεια διατροφή ! (Μελετήστε το κοινοποιήστε)

Ολίγα Περί Πυθαγόρειας Διατροφής
Ιπποκράτης: «Εκείνο που διατηρεί την υγεία είναι ισομερής κατανομή και ακριβής μείξη
μέσα στο σώμα των δυνάμεων (= ισονομία) του ξηρού, του υγρού, του κρύου, του γλυκού, του πικρού, του ξινού και του αλμυρού. Την Αρρώστια την προκαλεί η επικράτηση του ενός (=μοναρχία). Η θεραπεία επιτυγχάνεται με την αποκατάσταση της διαταραχθείσας ισορροπίας, με τη μέθοδο της αντίθετης από την πλεονάζουσα δύναμη».

Tις αντιλήψεις αυτές τις βρίσκουμε ακέραιες στον Ιπποκράτη. Η ακριβής μείξη, η ισονομία, η συμμετρία, η αρμονία, βρίσκονται στη βάση των δογμάτων των Πυθαγορείων και του Ιπποκράτη. Κι εδώ, όπως θα δούμε, μας εντυπωσιάζει ο νόμος της αναλογικότητας!



Τα Κόκκινα Φασόλια: πραγματικά μπορούν να θεραπεύσουν και να βοηθήσουν στη διατήρηση της καλής νεφρικής λειτουργίας - και μοιάζουν ακριβώς όπως τα ανθρώπινα νεφρά.


Το Καρύδι: μοιάζει με έναν μικρό εγκέφαλο, ένα αριστερό και ένα δεξί ημισφαίριο, τον άνω και κάτω εγκέφαλο και την παρεγκεφαλίδα. Τα καρύδια βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και την εγκεφαλική λειτουργία.


Το Καρότο: Η διατομή του καρότου μοιάζει με το ανθρώπινο μάτι. Τα καρότα ενισχύουν σε μεγάλο βαθμό τη ροή του αίματος στα μάτια και ενισχύουν γενικά την λειτουργία των ματιών.


Το Σέλινο: μοιάζει με τα οστά. Το σέλινο στοχεύει ειδικά στην ενδυνάμωση και την αντοχή των οστών. Τα τρόφιμα με νάτριο, όπως το σέλινο τροφοδοτεί με τα απαραίτητα, τις σκελετικές ανάγκες του σώματος.


Το Αβοκάντο: στοχεύει στην υγεία και στη καλή λειτουργία της μήτρας και του τραχήλου της μήτρας της γυναίκας. Τα Αβοκάντο βοηθούν τις γυναικείες ορμόνες να έλθουν σε ισορροπία, να ρίξει ανεπιθύμητο βάρος μετά τη γέννηση, και την αποτροπή του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.


Τα σύκα: υποκαθιστούν τους όρχεις και είναι γεμάτα από σπόρους και κρέμονται ανά ζεύγη, όταν μεγαλώνουν. Τα σύκα αυξάνουν την κινητικότητα των αρσενικών(+) σπερματοζωαρίων, καθώς αυξάνουν και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, για βοηθήσουν, να ξεπεραστεί η ανδρική στειρότητα.


Το μανιτάρι: Τα μανιτάρια μπορούν να βοηθήσουν τη βελτίωση της ακοής, όπως ακόμη, τα μανιτάρια είναι ένα από τα λίγα τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη D. Η συγκεκριμένη βιταμίνη είναι σημαντική για υγιή οστά, η οποία ισχυροποιεί ακόμα και τα μικροσκοπικά οστάρια που βρίσκονται μέσα στο αυτί τα οποία μεταδίδουν τον ήχο προς τον εγκέφαλο.




Τα σταφύλια: Μια διατροφή υψηλή σε φρέσκα φρούτα, όπως τα σταφύλια, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα και το εμφύσημα. Οι σπόροι σταφυλιών περιέχουν επίσης μια χημική ουσία που ονομάζεται proanthocyanidin, η οποία φαίνεται να μειώνει τη δριμύτητα του αλλεργικού άσθματος.


Ginger (η πιπερόριζα): Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά της είναι η υποβοήθηση της πέψης, ενώ είναι επίσης μια δημοφιλής θεραπεία για κινητικά προβλήματα-ασθένειες.


Οι Γλυκοπατάτες: Οι γλυκοπατάτες μοιάζουν με το πάγκρεας και πράγματι επιφέρουν ισορροπία το γλυκαιμικό δείκτη των διαβητικών.


Τα κρεμμύδια: Βοηθούν τα κύτταρα να απαλλαγούν από τις τοξίνες. Επίσης, όταν τα κόβουμε, παράγουν δάκρυα, καθαρίζοντας επιθηλιακά κύτταρα του ματιού.


Το σκόρδο: Βοηθάει στην απομάκρυνση άχρηστων υλικών και τις επικίνδυνες ελεύθερες ρίζες από το σώμα.


ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ: ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΠΡΟΙΟΝ ΣΤΟ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΚΥΤΤΑΡΑ. ΕΙΝΑΙ 10000 ΦΟΡΕΣ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ ΣΕ ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΝ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΣΑΝ ΕΝΑΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΟΥ ΕΥΡΕΟΣ ΦΑΣΜΑΤΟΣ, ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΟΛΥΝΣΕΩΝ ΤΩΝ ΒΑΚΤΗΡΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΟΓΚΩΝ, ΙΚΑΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ ΚΑΙ ΣΚΟΥΛΗΚΙΩΝ, ΡΥΘΜΙΣΤΗ ΤΗ ΥΨΗΛΗΣ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΥΡΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ. Ο χυμός του λεμονιού περιέχει βιταμίνη C, σάκχαρα, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και μεταλλικά άλατα (κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο και πυρίτιο) ενώ η φλούδα του αναζωογονητικό αιθέριο έλαιο. Επίσης, το λεμόνι είναι πλούσιο σε φλαβόνες, αντιοξειδωτικές ουσίες πολύτιμες στη θεραπευτική. Το λεμόνι είναι εξαιρετικό αντιβακτηριακό, απολυμαντικό, στυπτικό και αντισηπτικό, θεωρείται πως βοηθάει στον έλεγχο του ουρικού οξέος, εμποδίζει τη θρόμβωση των αρτηριών και των φλεβών και τη συσσώρευση αλάτων. Το λεμόνι, επειδή ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα (αυξάνοντας τα λευκά αιμοσφαίρια) θεωρείται και άριστο αιμοστατικό.


Τα αμύγδαλα: Αμυγδαλέλαιο λαμβάνεται από τους καρπούς του αμύγδαλου. Πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2, Β6 . Β17 και ιχνοστοιχεία. Η βιταμίνη Β17 δεν είναι βιταμίνη. Είναι η παλιά ονομασία της αμυγδαλίνης. Τρώτε άφοβα κάθε μέρα από λίγα κουκούτσια βερίκοκου και αμύγδαλα.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΖΥΓΙΖΕΙ 343 ΚΙΛΑ!!!!!


 
Η κυρία που βλέπεται στην φωτογραφία δεν είναι άλλη από την Σούζαν Έμαν, που έχει στόχο να γίνει η πιο χοντρή γυναίκα στον κόσμο...Η Σούζαν που ζυγίζει ήδη 343 κιλά τρώει ακατάπαυστα για να γίνει διπλάσια και να φτάσει το ρεκόρ των 730 κιλών!
 Η 33χρονη μάλιστα μητέρα δύο παιδιών, ετοιμάζεται να παντρευτεί έναν σεφ, που ακούει στο όνομα Πάρκερ Κλαρκ και στον οποίο αρέσει να της μαγειρεύει, ό, τι λαχταρά η καρδιά της. Η γνωριμία τους έγινε μέσω ίντερνετ και ο έρωτας ήταν τόσο κεραυνοβόλος που ο Πάρκερ μετακόμισε μαζί με εκείνη και τα παιδιά της στην Αριζόνα, μέσα σε διάστημα λίγων μηνών.
 «Στον Πάρκερ αρέσουν οι μεγαλόσωμες γυναίκες και χαίρεται όταν με βλέπει να τρώω, γιατί είμαι ευτυχισμένη. Οι μαγειρικές του ικανότητες είναι μέρος της γοητείας που μου ασκεί. Πώς μπορώ να αντισταθώ σε ένα άνδρα με ταλέντο στην κουζίνα; Μπορώ να τρώω μακαρόνια με κιμά όλη την ημέρα. Ο Πάρκερ με βοηθάει και με τις δουλειές του σπιτιού, επίσης, πέρα από το ότι μαγειρεύει» δηλώνει η Σούζαν σε διεθνή Μέσα. Αυτό θα πει να θέτεις στόχους στη ζωή σου!
 
 
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Έτσι παγώνουμε τις πληρωμές στην Εφορία, νόμιμα

Οι τράπεζες πήραν τα λεφτά και εμείς θα τα πληρώσουμε με φόρους;
Καταθέτουμε στο πρωτόκολλο της εφορίας μας το κατωτέρω εξώδικο και ζητάμε να σφραγίσουν με τον αριθμό πρωτοκόλλου όλες τις σελίδες του αντιγράφου που θα έχουμε μαζί μας.
Αν αρνηθούν να σφραγίσουν κάθε σελίδα του αντιγράφου και πούνε ότι θα μας δώσουν χαρτάκι με το νούμερο πρωτοκόλλου τότε θα αρνηθούμε και θα ζητήσουμε να μας δώσουν επικυρωμένο αντίγραφο του πρωτοκολληθέντος εγγράφου και είναι υποχρεωμένοι να μας το δώσουν άμεσα.
Δηλαδή αυτό που τους ζητήσαμε και μας είπαν για χαρτάκι…

Τονίζουμε στην υπάλληλο που είναι στο πρωτόκολλο να δώσει από ένα αντίγραφο σε κάθε υπάλληλο της εφορίας και να πάρει και αυτή η ίδια διότι σε 15 ημέρες αν δεν μας απαντήσουν σε αυτά που τους ρωτάμε θα ξεκινήσουν δικαστικές ενέργειες τόσο ποινικές όσο και και αστικές (μήνυση αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα ) ατομικά σε κάθε έναν από αυτούς.
Οι δικαστικές ενέργειες θα γίνουν με συντονισμό του κινήματος ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ, αφού μαζέψουμε εκατοντάδες αντίγραφα των εξωδίκων που θα καταθέσει ο κόσμος στην κάθε εφορία για τον μηδενισμό του κόστους των δικαστικών εξόδων.
Καλό είναι πέρα από την ενημέρωση στο διαδίκτυο και το μοίρασμα του εξωδίκου έξω από τις εφορίες από τα μέλη του κινήματος, η διάδοση του να γίνει από τον κάθε έναν από εσάς και να παροτρύνει τον κάθε γνωστό και φίλο του να κάνει το ίδιο και να συντονιστεί με το κίνημα για να έχουμε μηδενικά δικαστικά έξοδα.
Μετά την παρέλευση της προθεσμίας για απάντηση θα ζητήσουμε με ασφαλιστικά μέτρα
α) την δέσμευση κάθε περιουσιακού στοιχείου όλων των υπαλλήλων της εφορίας επειδήμέλος και συνδικαλιστικό όργανο αυτών, ομολόγησε για τις παρεμβάσεις που κάνουν οι πολιτικοί στο έργο τους και αυτοί δεν αντέδρασαν ομολογώντας έτσι την παράνομη συμπεριφορά τους.
Έτσι θα ζητήσουμε την εξέταση όλων των φορολογικών δηλώσεων σε αντιπαραβολή με τα περιουσιακά τους στοιχεία για να αποδειχτεί ποιοι από αυτούς δεν πλούτισαν παράνομα επωφελούμενοι της θέσης των.
Φυσικά η αποδοχή των παρεμβάσεων σημαίνει ότι αλλιώς φορολογήθηκαν πολλοί σε σχέση με τους υπόλοιπους, υποπίπτοντας έτσι σε παράβαση καθήκοντος.
β) Επίσης θα ζητήσουμε να παγώσουν όλες οι οφειλές μας προς την εφορία μέχρι να επιστρέψουν οι τράπεζες τα χρήματα που υπεξαίρεσαν και τα ομόλογα που δεν έχουν λήξει ακόμα.
Η δικαστική κίνηση θα γίνει με ένα δικόγραφο που θα μπουν όλοι οι φορολογούμενοι υπογράφοντας το η εξουσιοδοτώντας τον δικηγόρο και την ημέρα τις εκδίκασης θα είμαστε όλοι εκεί, χιλιάδες κόσμος έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου στην Ευελπίδων .
Τις επόμενες ημέρες ατομικά κάθε δικαστής στην Αθήνα και Πειραιά θα παραλάβει με πρωτόκολλο αυτά τα στοιχεία και θα δει ποια είναι η αιτία των δικών του περικοπών στους μισθούς και στις συντάξεις, αλλά και σε όλον τον κόσμο και θα καταλάβει γιατί έχουν αυτοκτονήσει πάνω από 3000 άτομα μέχρι τώρα.
233 δις ευρώ!!!
Τόσα θα χάλαγε το κράτος τα επόμενα 4 χρόνια για να πληρώσει όλα του τα έξοδα χωρίς εσένα να σου έκοβε μισθούς συντάξεις και παροχές που είχες μέχρι τώρα.
Κατάλαβες τώρα γιατί σου κόβει μισθους και συνταξεις και σε βάζει να πληρώνεις συνεχώς φόρους ή όχι ακόμα;
Αν δεν κατάλαβες…, το ταμείο σε περιμένει. Λεφτά έχεις. Πλήρωνε μέχρι να τελειώσουν. Και μετά τι;

ΕΔΩ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ




Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΦΕΤ: Διαφωνεί με μετατροπή της χώρας σε χωματερή ληγμένων τροφίμων

ΕΦΕΤ: Διαφωνεί με μετατροπή της χώρας σε χωματερή ληγμένων τροφίμων


Μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον ΕΦΕΤ στις 19-10-2012 με την παρουσία των ενώσεων καταναλωτών, των επιχειρήσεων τροφίμων και των επιχειρήσεων λιανεμπορίου (Super Market), ο ΕΦΕΤ κατέληξε ότι η αγορανομική διάταξη για τα προϊόντα περασμένης διατηρησιμότητας πρέπει να παραμείνει ανενεργός διότι:
1. Δεν μπορεί να διασφαλιστεί η ποιότητα των προϊόντων ούτε η τιμή πώλησής τους.
2. Υπάρχει κίνδυνος να βρούν ευκαιρία ορισμένοι επιτήδειοι (οι λιγότεροι ίσως) να γεμίσουν την αγορά με προϊόντα κακής ποιότητας.
3. Υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί αθέμιτος ανταγωνισμός με τις επιχειρήσεις που δεν θα διαθέτουν ληγμένα προϊόντα.
4. Είναι λάθος ο διαχωρισμός των πολιτών – καταναλωτών σε δύο κατηγορίες.
5. Δεν έχει ολοκληρωθεί ο διάλογος στην Ευρωπαϊκή Ένωση που μετέχει ο ΕΦΕΤ.
6. Δεν υπάρχει έγκριση της αρμόδιας επιτροπής της Ε.Ε. για τις αγορανομικές διατάξεις.
7. Δεν προσδιορίζεται το ποσόστο που θα πωλούνται φθηνότερα τα συγκεκριμένα προϊόντα.
8. Είναι λάθος να ζητάμε από τους καταναλωτές να αγοράζουν ληγμένα τρόφιμα (αφού όλα τα τελευταία χρόνια τους εκπαιδεύαμε να προσέχουν τις ημερομηνίες λήξης και την ετικέτα).
9. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της χώρας δεν είναι δυνατό να διασφαλίσουν τέτοιου είδους ελέγχους.
Ο ΕΦΕΤ θεωρεί πως η συγκεκριμένη αγορανομική διάταξη, αν ενεργοποιηθεί, θα μετατρέψει την χώρα μας σε χωματερή προϊόντων περασμένης διατηρησιμότητας και τους πολίτες – καταναλωτές σε πολίτες με τσαλακωμένη αξιοπρέπεια.
Στην επιλεκτική αξιοποίηση κειμένων του ΕΦΕΤ από το αρμόδιο Υπουργείο ότι δήθεν έχει συμφωνήσει, απαντάμε πως ο ΕΦΕΤ ζήτησε να παραμείνει ως έχει η διάταξη που ισχύει από το 1989, δηλαδή ανενεργή.
Σε ότι αφορά την ερώτηση αν συνεδρίασε το Επιστημονικό Συμβούλιο του ΕΦΕΤ απαντάμε πως δεν είναι αρμοδιότητά του.
Η χάραξη πολιτικής είναι αρμοδιότητα του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΕΤ.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να δοθούν ουσιαστικές απαντήσεις στον ΕΦΕΤ, στις εταιρείες τροφίμων, λιανικού εμπορίου (Super Market) και στις ενώσεις καταναλωτών για την αναγκαιότητα πώλησης των συγκεκριμένων προϊόντων.
Επίσης, πρέπει να απαντηθεί γιατί δεν γίνεται αποδεκτή η πρόταση του ΕΦΕΤ και των φορέων της αγοράς για πώληση αυτών των προϊόντων λίγο πριν την ημερομηνία λήξης με σημαντική μείωση των τιμών.
Παράλληλα να καθοριστούν οι διαδικασίες διάθεσης των προϊόντων περασμένης διατηρησιμότητας για κοινωνικούς σκοπούς.
Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Γιάννης Μίχας δήλωσε : « Για όσο διάστημα παραμείνω Πρόεδρος του ΕΦΕΤ θα συνεχίσουμε την προσπάθεια προστασίας της δημόσιας υγείας των πολιτών. Το Υπουργείο πρέπει άμεσα να αναστείλει την εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης διότι δεν εξυπηρετεί ούτε τους καταναλωτές ούτε την επιχειρηματικότητα».

Διαβάστε Περισσότερα »

Οίκος ανοχής χορηγός και στον Ολυμπιακό Χαλκίδας

Επιδημία έχει χτυπήσει από ό,τι φαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η αρχή έγινε με τον Βουκεφάλα Λάρισας και τη συνεργασία με τον «Οίκο Εποχής ΣΟΥΛΑ». Πλέον ήρθε και η σειρά του Ολυμπιακού Χαλκίδας να ασχοληθεί με τον έρωτα! «Το Δ.Σ. του...


Ολυμπιακού Χαλκίδας ευχαριστεί τον χορηγό "Erotica Sex House" για τη συμπαράστασή του στα αθλητικά δρώμενα της φετινής αθλητικής χρονιάς, καθώς σε δύσκολους καιρούς κάθε βοήθεια είναι ιδιαίτερα σημαντική και πολύτιμη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ομάδα.

Η αλήθεια είναι πως από τη συγκεκριμένη συνεργασία, τα… μαγουλάκια των ανθρώπων της διοίκησης του συλλόγου κοκκίνισαν και για αυτόν το λόγο μπήκε και η εν λόγω φάτσα, κάτω από την ανακοίνωση, όπως μπορείτε να δείτε και στην φωτογραφία παρακάτω.

Τέλος, στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, φιλοξενείται διαφήμιση του «Erotica Sex House», όπως και ξεχωριστή σελίδα που που διαφημίζει τις υπηρεσίες του οίκου…

«Οίκος Ερωτικής συνεύρεσης & απολαύσεων στην Χαλκίδα. Πραγματοποιήστε τις πιο κρυφές φαντασιώσεις σας..! Εχέμυθο & αισθησιακό περιβάλλον. Πολλά προγράμματα. Μοναδικές στιγμές απόλαυσης», λέει χαρακτηριστικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.Αλιάρτου: Δρομολόγια Δημοτικής Συγκοινωνίας




Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήριο μήνυμα ΠΙΝΔΑΡΟΥ Θήβας προς τους επιτυχόντες

Το Δ.Σ. του  Γ.Σ. ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΘΗΒΩΝ
 
Συγχαίρει από καρδιάς όλους τους αθλητές του που κατάφεραν να πετύχουν την εισαγωγή τους στα  Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
 
ΑΣΤΕΡΗ ΠΕΤΡΟ                       ΙΑΤΡΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΓΡΕΑΣΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ             ΜΗΧ.ΗΛΕΚΤΡ.ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΒΟΛΟΥ
ΚΑΡΑΤΖΑ ΚΩΝ/ΝΟ                  ΤΕΕΦΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΚΡΕΜΜΥΔΑ ΒΙΚΤΩΡΑ              ΤΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΜΑΡΓΕΤΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟ              ΤΕΙ ΗΛΕΚΤΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΑΣΛΗ ΣΤΕΦΑΝΟ                    ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΠΑΤΡΑΣ
ΦΟΥΚΑ ΓΕΩΡΓΙΟ                     ΤΕΕΦΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
 
 
   Ευχόμαστε σε όλους υγεία, πρόοδο και καλή σταδιοδρομία.
                                                                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       του  Γ.Σ. «ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΘΗΒΩΝ»
                                                                     ΒΛΑΧΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημερωτική Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με εκπροσώπους της Δ.Κ. Βαγίων


Ενημερωτική Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με εκπροσώπους της Δ.Κ. Βαγίων
Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, επιθυμώντας την αγαστή συνεργασία με όλα τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων των Κοινοτήτων του Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων για την καλύτερη λειτουργία του Δήμου και την εξυπηρέτηση των δημοτών, έχει προγραμματίσει μια σειρά επισκέψεων στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου.
Στο πλαίσιο αυτό, το απόγευμα της Παρασκευής επισκέφτηκε την Δ.Κ. Βαγίων, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθανάσιος Κοκοντίνης, ο Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Βαγίων Παναγιώτης Τσαραμπάρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σωτήρης Δρένιος, Αικατερίνη Χατζίνα και Δημήτρης Μπατσούλης, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Βαγίων Γιώργος Τσέλλος, ο Αντιπρόεδρος Θεόδωρος Θεοδώρου και οι Τοπικοί Σύμβουλοι Ευάγγελος Παπαλουκάς και Βασίλειος Αγγελίνας.
Ο Δήμαρχος Θηβαίωντους ενημέρωσε αναλυτικά για τα οικονομικά θέματα που απασχολούν το Δήμο και για τα έργα που έχουν προγραμματιστεί στην περιοχή τους και γενικότερα για όλα τα έργα του Δήμου.
Παράλληλα ζήτησε από τον κάθε ένα ξεχωριστά  να αναφέρει τα προβλήματα που έχουν εντοπίσει για να σχηματίσει καλύτερη εικόνα για τις ανάγκες της περιοχής. Έγινε καταγραφή αυτών προκειμένου να προγραμματιστούν στο μέλλον για την επίλυσή τους, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και πάντα στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με Καλάσνικοφ, μαντήλια και περούκα, "μπούκαραν" οι ληστές στην τράπεζα της Αταλάντης



Συναγερμός στην αστυνομία, που στήνει μπλόκα στην εθνική και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο...

Ένα μαύρο Alfa Romeo αναζητούν οι αστυνομικοί στην περιοχής της Λοκρίδας Φθιώτιδας. Είναι το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν οι δύο ληστές, που χτύπησαν το υποκατάστημα της Εθνικής στην Αταλάντη.

Οι δύο ληστές μπήκαν μέσα στη τράπεζα στις 8:45΄ το πρωί. Σύμφωνα με τα όσα είπε στο LamiaReport αυτόπτης μάρτυρας, ο ένας ληστής φορούσε μαντήλι στο πρόσωπο και φαινόταν μόνο τα μάτια, ήταν παχουλός, περίπου 55 ετών και κρατούσε Καλάσνικοφ. Ο άλλος ήταν ψηλός αδύνατος, φορούσε ξανθιά περούκα, είχε φουλάρι στο λαιμό και κρατούσε πιστόλι.

<<Ληστεία. Τα λεφτά γρήγορα. Μην καθυστερείτε.>>, φώναξε ο πρώτος με το Καλάσνικοφ, ενώ ο άλλος έτρεξε και μάζεψε όσα χρήματα υπήρχαν υπήρχαν εκείνη την ώρα στα ταμεία. Το όλο σκηνικό δεν κράτησε περισσότερο από ένα λεπτό.

Στη συνέχεια οι δύο ληστές μπήκαν στο μαύρο Alfa Romeo 155, που είχαν απ΄ έξω και έφυγαν προς Κυπαρίσσι. LamiaReport
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκθεση Ζωγραφικής-Γλυπτικής του ART GROUP NURAMA


Στα εγκαίνια της έκθεσης Ζωγραφικής-Γλυπτικής του ART GROUP NURAMA, στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας το βράδυ του Σαββάτου, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου.
Ο κ. Δήμαρχος συνεχάρη τους καλλιτέχνες  Πάλλα Βάσω, Παπαϊωάννου Τάσο, Σαμαράκη Ίννα, Σαλιάρη Ριχάρδο, Στεργιόπουλο Γιάννη και Τουρτούλα Ευάγγελο  για τα υπέροχα και αυθεντικά έργα τους τονίζοντας ότι :
«Είναι λοιπόν πολύ ενθαρρυντικό σήμερα στην πόλη των Θηβών να αναδεικνύονται καλλιτέχνες, ζωγράφοι, οι οποίοι με μεράκι για την τέχνη και τον πολιτισμό, προβάλλουν το έργο τους στο κοινό και επικοινωνούν με αυτό μέσα από τις δημιουργίες τους. Ως Δημοτική Αρχή αγκαλιάζουμε αυτή την προσπάθεια και θα επιθυμούσαμε να έχει συνέχεια αλλά και να εξαπλωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Με τα οποιαδήποτε μέσα διαθέτουμε, παρ’ όλο που διανύουμε δύσκολους καιρούς, οφείλουμε να στηρίξουμε τέτοιου είδους προσπάθειες με τη σκέψη ότι η τέχνη αποτελεί καταφύγιο στην απελπισία αλλά και φωλιά για την ελπίδα».
Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Χαλάει κι άλλο ο καιρός, αφού σήμερα, Τρίτη, αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα στα ανατολικά και στα νότια της χώρας, ενώ στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές τα καιρικά φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.
Στην Αττική θα αναπτυχθούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά και βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στην Θεσσαλονίκη, θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα αναπτυχθούν αρχικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στις παραθαλάσσιες περιοχές, όμως βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από από 10 έως 23 βαθμούς κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. .
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νότια όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια. Τα φαινόμενα στις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα είναι κατά τόπους έντονα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη γενικά αίθριος θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που θα είναι κατά τόπους έντονες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου αλλά στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΕΩΝ ΜΕ ΛΙΜΝΕΣ


Επιστολή στον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής Μπέζα Αντώνιο, απέστειλαν πέντε (5) μέλη του Δ.Σ. του Δικτύου Δήμων που έχουν λίμνες, ζητώντας να προβλεφθεί με νομοθετική ρύθμιση η ανταπόδοση ενός αντισταθμιστικού πόρου από τη χρήση των νερών των λιμνών Ευήνου, Μόρνου, Υλίκης και Μαραθώνα, που έχουν δεσμευτεί για την κάλυψη των αναγκών του λεκανοπεδίου.
Η επιστολή συνυπογράφεται από τους Δημάρχους Δωρίδος Γεώργιο Καπεντζώνη, Θηβαίων Σπύρο Νικολάου, Ορχομενού Κώστα Ξηρογιάννη  Ναυπακτίας Γιάννη Μπουλέ και Μαραθώνα  Ιορδάνη Λουϊζο και κοινοποιείται παράλληλα στα κόμματα της Βουλής, στο Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και στην ΕΥΔΑΠ Α.Ε.
Ακολουθεί η επιστολή των Δημάρχων:
                                                             
Αξιότιμοι κύριοι,
Η ΕΥΔΑΠ, ως δημόσια εταιρία, δια της κρατικής επιβολής έχει δεσμεύσει, και μάλιστα στο διηνεκές, τον σημαντικότερο φυσικό πλούτο της περιοχής μας, προβαίνοντας στην οικονομική εκμετάλλευσή του. Σήμερα ο πόρος αυτός μεταφέρεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία, με συνέπεια την  εκμετάλλευσή του από ιδιωτικά πλέον συμφέροντα. Είναι βέβαιο ότι στο μέλλον η αξία του νερού, του φυσικού αυτού αγαθού θα εκτιναχθεί στα ύψη λόγω της ελλείψεώς του, και οι κοινωνίες θα οδηγηθούν σε πλήρη εξάρτηση από ιδιωτικά συμφέροντα.
Τα νερά των λιμνών Ευήνου, Μόρνου, Υλίκης και Μαραθώνα έχουν δεσμευτεί για την κάλυψη των αναγκών του λεκανοπεδίου γεγονός το οποίο  κανένας δεν αμφισβητεί.
Το καθεστώς που διέπει τη λειτουργία των λιμνών που εξυπηρετούν ανάγκες για πόσιμο νερό δεν επιτρέπει καμιά δραστηριότητα εντός των λιμνών ούτε σε απόσταση 1500 μέτρων περιμετρικά αυτών. Είναι προφανές ότι οι διατάξεις που ισχύουν σήμερα μέσω ΚΥΑ πρέπει να αλλάξουν ώστε να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.
Το πιο σημαντικό στοιχείο που αφορά τις τοπικές κοινωνίες και πρέπει να προβλεφθεί με νομοθετική ρύθμιση αφορά την ανταπόδοση σ’ αυτές ενός αντισταθμιστικού πόρου που θα υποστηρίζει την ανάπτυξή τους σε βάθος χρόνου. Τόσο το περιβάλλον όσο και η παραγωγική δραστηριότητα στις περιοχές των λιμνών έχουν επηρεαστεί σημαντικά από τη μεταφορά του νερού. Για παράδειγμα πεδινές εκτάσεις άλλαξαν χρήση ή οι αγρότες -παραγωγοί επιβαρύνονται σημαντικά για ανόρυξη γεωτρήσεων και άντληση νερού, εκεί που πριν λίγα χρόνιο προσφερόταν δωρεάν.
Αξιότιμε Κύριε πρόεδρε της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων,
Κατόπιν των ανωτέρω ζητάμε  να υπάρξει νομοθετική πρόβλεψη αφενός για την (μερική έστω) άρση των σχετικών περιορισμών που έχουν επιβληθεί με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις αλλά και κυρίως για την παροχή κάποιου αντισταθμιστικού ανταλλάγματος για την περιοχή μας που στερείται το εν λόγω φυσικό αγαθό της.
Το αντάλλαγμα αυτό προτείνουμε να συνίσταται σε ένα πολύ μικρό τέλος υπέρ της διατηρήσεως της φυσικής ισορροπίας στις παραλίμνιες περιοχές, όπως για παράδειγμα ένα έως δύο  λεπτά ανά κ.μ. νερού. Το προτεινόμενο ποσό αποτελεί ελάχιστη έκφραση εταιρικής ευθύνης της ΕΥΔΑΠ και πρέπει να  ικανοποιηθεί.
Αξιότιμε Κύριε πρόεδρε,
Παρακαλούμε, πριν από τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης για το θέμα αυτό να κληθούμε στην επιτροπή για να εκφράσουμε τις απόψεις μας.
Με τιμή
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΙΜΝΕΣ
Γεώργιος Ν. Καπεντζώνης    Γιάννης Μπουλές        
Δήμαρχος Δωρίδος    Δήμαρχος Ναυπακτίας 
Ιορδάνης Λουϊζος     Σπύρος  Νικολάου
Δήμαρχος  Μαραθώνα     Δήμαρχος Θηβαίων
Κώστας  Ξηρογιάννης        
Δήμαρχος   Ορχομενού  
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγαλοδημοσιογράφος στο κρεβάτι με ανήλικους λαθρομετανάστες!!!


Διάσημος παντρεμένος - αλλά εν διαστάσει με τη σύζυγό του - δημοσιογράφος κορυφαίου εκδοτικού συγκροτήματος και παρουσιαστής με δική του εκπομπή σε μεγάλο τηλεοπτικό δίκτυο, έχει τον τελευταίο καιρό ξεσαλώσει στην τετραώροφη κατοικία του στα βόρεια προάστια, όπου μπαινοβγαίνουν νεαροί Ασιάτες.
 Γείτονες καταμαρτυρούν ότι τον έχουν δει να υποδέχεται στην είσοδο της βίλας του τούς «καλεσμένους» του φορώντας πουκάμισο, γραβάτα (μέχρι εδώ φυσιολογικά), και από πάνω μια ροζ ρόμπα που δένει ασορτί με τα... πασουμάκια.

 Ο μεγαλοδημοσιογράφος για πάνω από τριάντα χρόνια είναι ο πρωταγωνιστής των «απαγορευμένων» κουτσομπολιών στους διαδρόμους των τηλεοπτικών σταθμών και εφημερίδων.
 Πολλοί περιγράφουν με χαρακτηριστικές λεπτομέρειες το - νεαρό τότε - συντάκτη να παρελαύνει σε κοσμικές δεξιώσεις με λαμέ κοστούμι και μαύρο μαλλί με μπριγιαντίνη δίπλα σε διάσημες κυρίες της εποχής. Σήμερα συνεχίζει πιο… ξεκούραστα το «κυνήγι» του, κλείνοντας κάτω από άκρα μυστικότητα ραντεβού με αμούστακα αγόρια, κυρίως ασιατικής καταγωγής.
Τόπος συνάντησης είναι η πολυτελής κατοικία του στα βόρεια προάστια, η οποία τα βράδια μεταμορφώνεται σε ερωτική φωλιά. Κάποιοι (αδιάκριτοι) γείτονες καταμαρτυρούν ότι ο διάσημος δημοσιογράφος συχνά εμφανίζεται στην είσοδο της χλιδάτης βίλας του ντυμένος «γυναίκα».

Ψιθυρίζεται, μάλιστα, ότι τον τελευταίο καιρό ένας από τους νεαρούς - που γεννήθηκε στο Μπανγκλαντές - αποτέλεσε «μήλον της έριδος» ανάμεσα σε εκείνον και έναν «ομοϊδεάτη» του κοσμικό επιχειρηματία. Στους δημοσιογραφικούς κύκλους παλαιότερα είχε διαρρεύσει ότι κάποιος από τους νυχτερινούς «επισκέπτες» του τον έχει καταγράψει σε πολύ περίεργες προσωπικές στιγμές. Επειδή ο εν λόγω σταρ μεγάλου καναλιού είναι υπεράνω υποψίας, όταν «σκάσει» το θέμα θα γίνει μεγάλος θόρυβος στην τηλεοπτική πιάτσα.
vimaonline.gr        eglimatikotita.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Tέλος το αφορολόγητο για τα ακίνητα

Αφορολόγητο τέλος στα ακίνητα

Ακόμα και με αφορολόγητο... μηδέν, το υπουργείο Οικονομικών δεν μπορεί να πιάσει το στόχο των 3 δισ. ευρώ από τον νέο Φόρο Ακινήτων, κάτι που σημαίνει ότι είτε η νέα κλίμακα θα πρέπει να γίνει πιο «βαριά» για μικρές και μεγάλες ιδιοκτησίες είτε θα πρέπει να αναζητηθεί από άλλες πηγές το περίπου 1 δισ. ευρώ που λείπει από τον έως τώρα σχεδιασμό.
«Κλειδί» για τις οριστικές αποφάσεις, που μετατέθηκαν για την άλλη εβδομάδα, χαρακτηρίζεται ωστόσο, το όφελος από τη φορολόγηση για πρώτη φορά των εκτός σχεδίου ακινήτων, το οποίο θα υπολογιστεί όταν θα είναι διαθέσιμα τα στοιχεία για τον ακριβή αριθμό των ιδιοκτητών και της αξίας τους.
Το βασικό σενάριο που συζητήθηκε στη διακομματική Επιτροπή προβλέπει τη φορολόγηση των κατοικιών με κλίμακα χωρίς αφορολόγητο. Για τις πρώτες 100.000 ευρώ αντικειμενική αξία ο συντελεστής θα είναι 1 ή 2 τοις χιλίοις με δημοσιονομικό όφελος έως και 200 εκατ. ευρώ και ο ανώτατος θα φτάνει τουλάχιστον στο 2%. Το δημοσιονομικό όφελος από αυτή τη κλίμακα υπολογίζεται περίπου στο 1 δισ ευρώ, αλλά όπως προκύπτει από μια πρώτη... ανάγνωση αυτού του σεναρίου, οι μικρές ιδιοκτησίες θα είναι ωφελημένες.
Για παράδειγμα διαμέρισμα 10ετίας, 120 τ.μ. με αντικειμενική αξία 835 ευρώ/ τ.μ., σήμερα επιβαρύνεται με Τέλος Ακινήτου (το γνωστό χαράτσι της ΔΕΗ) 576 ευρώ και απαλλάσσεται από τον ΦΑΠ, καθώς ισχύει αφορολόγητο 200.000 ευρώ. Με τον Νέο Φόρο, ακόμα και με μηδενικό αφορολόγητο, η επιβάρυνση του θα περιοριστεί στα 100 ευρώ, εάν το πρώτο κλιμάκιο είναι 0,1%, με 150 ευρώ εάν ο συντελεστής είναι 0,15% ή με 200 ευρώ εάν ο συντελεστής είναι 0,2%. Ωστόσο, τα κόμματα που συμμετέχουν στη διαβούλευση υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να γίνεται σύγκριση με βάση το Τέλος της ΔΕΗ, καθώς αυτό είχε έκτακτο χαρακτήρα και περιορισμένη διάρκεια, ενώ ο νέος Φόρος θα είναι μόνιμος.
Στο νέο Φόρο θα υπαχθούν και τα αγροτεμάχια και γι' αυτόν τον λόγο οι ιδιοκτήτες τους θα κληθούν να υποβάλουν εκ νέου δήλωση στο πρώτο 2μηνο του 2013, καθώς τα στοιχεία των προηγούμενων Ε9 κάπου... ξεχάστηκαν και δεν έχουν καταχωρηθεί, άρα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ηλεκτρονική βάση δεδομένων του ΚΕΠΥΟ! Υπολογίζεται, πάντως, ότι από τη φορολόγηση τους μπορούν να εισπραχθούν περίπου 500 εκατ. ευρώ.
Μεγαλύτερο βάρος θα σηκώσουν και οι επιχειρήσεις, καθώς σχεδιάζεται η αύξηση του συντελεστή που ισχύει σήμερα για τον ΦΑΠ, που είναι 6 τοις χιλίοις για εμπορική χρήση και 1 τοις χιλίοις για ιδιόχρηση και το προσδοκώμενο δημοσιονομικό όφελος υπολογίζεται στα περίπου 500 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

To … παραμύθι με το γάλα.

 


Η ακρίβεια στην τιμή του και μια σειρά από άλλους στρεβλούς παράγοντες δεν πρόκειται να «θεραπευθούν» από την αλλαγή στη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος.
Στην πράξη, αυτό που πρόκειται να δούμε είναι η υποκατάσταση μεγάλου μέρους της εγχώριας παραγωγής από φθηνότερες εισαγωγές, καθώς θα αυξηθούν τα χρονικά περιθώρια μεταξύ παραγωγής και κατανάλωσης...



Πολλά έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα, για την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής στο φρέσκο γάλα, ώστε να μειωθεί η τιμή του, μια και -όντως- το πληρώνουμε σε υψηλότερη τιμή, σε σχέση με το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ, η διαφορά τιμής στο γάλα δεν είναι νέο φαινόμενο και ξεκινά από τη «ρίζα», δηλαδή από... τους κτηνοτρόφους.

Οι τιμές «πόρτας» στη φάρμα, είναι υψηλότερες απ' ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη, κι αυτό οφείλεται σε μια σειρά από παράγοντες. Μεταξύ αυτών είναι το γεγονός ότι τα περισσότερα ζώα στην Ελλάδα δεν βοσκούν σε κάποιο λιβάδι, αλλά θρέφονται κυρίως με ζωοτροφές. Που σημαίνει ότι υπάρχει υψηλότερο κόστος διατροφής.

Στη συνέχεια θα πρέπει να ληφθούν υπ όψιν άλλοι παράγοντες όπως το μικρό μέγεθος της μέσης ελληνικής «φάρμας» σε σχέση με το αντίστοιχο μέγεθος στο εξωτερικό, όπου προφανώς δημιουργούνται μεγαλύτερες συνεργίες. Κι εν συνεχεία, θα πρέπει να συνεκτιμηθούν πρόσθετα κόστη, όπως η ηλεκτρική ενέργεια και ο υψηλότερος ΦΠΑ (13%) που επιβάλλει το ελληνικό κράτος, σε σχέση με άλλες χώρες μέλη.

Οι παράγοντες που αναφέραμε, δεν πρόκειται να «θεραπευθούν» από την αλλαγή στη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος. Στην πράξη, λοιπόν θα έχουμε υποκατάσταση μεγάλου μέρους της εγχώριας παραγωγής από φθηνότερες εισαγωγές, καθώς θα αυξηθούν τα χρονικά περιθώρια μεταξύ παραγωγής και κατανάλωσης. Κάτι που γνωρίζουν βέβαια οι κτηνοτρόφοι, γι αυτό και αντιδρούν.

Όπως μάλιστα μου ανέφερε παράγοντας της αγοράς, δεν αποκλείεται να επιφέρει και μεταφορά της συσκευασίας σε γειτονικές χώρες του εξωτερικού, με μικρότερο κόστος, μια και τα χρονικά περιθώρια θα επιτρέπουν πλέον κάτι τέτοιο.

Το ερώτημα που απομένει είναι αν αυτές οι «θυσίες», σε επίπεδο εγχώριας παραγωγής και συσκευασίας (που προφανώς οδηγούν σε απώλειες θέσεων εργασίας) θα προσφέρουν σημαντικό όφελος στη μείωση της τελικής τιμής του φρέσκου γάλακτος.

Αν κρίνω απ όσα μου μετέφεραν στελέχη της αγοράς, η απάντηση είναι μάλλον αρνητική. Κι αυτό γιατί το φρέσκο γάλα σήμερα, δεν αφήνει περιθώρια κέρδους. Τουναντίον σε αρκετές περιπτώσεις «βάζει μέσα» τη βιομηχανία. Πρόκειται δηλαδή για προϊόν που χρησιμοποιείται ως “loss leader” στην ορολογία του marketing, ή επί το λαϊκότερο ως… «κράχτης».

Κατά συνέπεια, είναι εξαιρετικά πιθανό ότι η όποια μείωση στο κόστος του γάλακτος θα απορροφηθεί από τις βιομηχανίες, (προκειμένου να μειωθούν οι απώλειες), αντί να περάσει στον τελικό καταναλωτή.

Κι αυτό σημαίνει ότι παρά την εύλογη ενασχόληση των Media, με την υπόθεση, εάν τυχόν περάσει η συγκεκριμένη ρύθμιση, θα έχουμε απλώς «πολύ κακό (στην παραγωγική βάση) για το… τίποτα»!
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινά το πρόγραμμα οικογενειακής αλληλεγγύης για το παιδί


Βοήθεια για τους συνανθρώπους μας σε ανάγκη

Η έναρξη του προγράμματος οικογενειακής αλληλεγγύης για το παιδί, αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης και του γραμματέα, Γ. Σούρλα, και με τη συμμετοχή του μητροπολίτη Δημητριάδος και των δημάρχων της Μαγνησίας.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επισημάνθηκε ότι «σε μια χρονική περίοδο που η φτώχεια μαστίζει μεγάλο μέρος της κοινωνίας με ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις στα παιδιά πρέπει όλοι να σταθούν αρωγοί και να παράσχουν κάθε είδους βοήθεια στους συνανθρώπους μας που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις βασικές ανάγκες της καθημερινότητάς τους».

Στο πρόγραμμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, μπορούν να ενταχθούν ως ανάδοχες, οικογένειες που έχουν οικονομική δυνατότητα, διαθέτουν κοινωνική ευαισθησία, και μπορούν να αναλάβουν τη στήριξη των παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υποσιτισμού και στερούνται των στοιχειωδών μέσων για την εκπαίδευσή τους. Ακόμη, ανάδοχοι μπορούν να γίνουν φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Παράλληλα, ο κ. Σούρλας επισήμανε «ότι το πρόγραμμα αυτό είναι καινοτόμο αφού πρώτη φορά επιχειρείται κάτι τέτοιο στην Ελλάδα και για την υλοποίησή του είναι απαραίτητη η συνδρομή της Εκκλησίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε σύντομα να επεκταθεί η εφαρμογή του σε ολόκληρη τη χώρα».

Από την πλευρά τους, ο μητροπολίτης Δημητριάδος, Ιγνάτιος, ο δήμαρχος Βόλου, Πάνος Σκοτεινιώτης, και οι δήμαρχοι Αλμυρού, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Ρήγα Φεραίου και Πηλίου, που συμμετείχαν στη συνάντηση, ανέφεραν, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, ότι «διαθέτουν την απαραίτητη υποδομή για την επιτυχημένη εφαρμογή του προγράμματος οικογενειακής αλληλεγγύης» και τόνισαν ότι «θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίησή του».
Διαβάστε Περισσότερα »

Βρες τη φθηνότερη βενζίνη της περιοχής σου με ένα δωρεάν SMS!


Βρες τη φθηνότερη βενζίνη της περιοχής σου με ένα δωρεάν SMS!Μια άκρως χρηστική υπηρεσία που σε ενημερώνει στο κινητό σου - χωρίς χρέωση - για τα 3 πιο φθηνά σημεία πώλησης αμόλυβδης στην περιοχή που σε ενδιαφέρει

Η εφαρμογή έχει αναπτυχθεί αφιλοκερδώς από την εταιρία Upstream και παρέχεται δωρεάν από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας Cosmote, Vodafone και Wind, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας κοινωνικής αλληλεγγύης για μείωση τιμών του ΥΠΑΑΝ.
Συνεπώς, η εφαρμογή απευθύνεται σε όλους τους καταναλωτές που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των τριών εταιριών κινητής τηλεφωνίας.
H υπηρεσία λειτουργεί για τις εταιρίες καυσίμων σε όλη την Ελλάδα. Πως;
Στέλνοντας μήνυμα χωρίς χρέωση στο 54151 με το όνομα του δημοτικού διαμερίσματος που επιθυμούμε.
Σε λίγα δευτερόλεπτα θα λάβουμε τις πληροφορίες στο κινητό μας.
Η δωρεάν απάντηση περιλαμβάνει την εταιρία εμπορίας καυσίμων, την τιμή της βενζίνης καθώς και τη διεύθυνση για κάθε ένα από τα 3 σημεία πώλησης.
Αποθηκεύστε το 54151 στο κινητό σας και διαδώστε το...
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημερωτικά σεμινάρια για υποψήφιους νέους αγρότες

Εκπαιδευτικά σεμινάρια για νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα οργανώνει η γενική γραμματεία νέας γενιάς.
Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι σήμερα στην προσπάθεια εξεύρεσης εργασίας, θέτει ως κεντρικό άξονα της πολιτικής της, την προώθηση της απασχόλησης των νέων, μεταξύ άλλων και στον πρωτογενή τομέα παραγωγής.

Στο πλαίσιο αυτό ξεκινάει σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας (Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής) εκπαιδευτικά σεμινάρια για νέους από 24 έως και 40 ετών, που θέλουν να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα.
Τα σεμινάρια διάρκειας 50 ωρών, εντάσσονται στο πρόγραμμα «Τριπτόλεμος»- μια πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς- που στόχο έχει να παρουσιάσει στους νέους τις βασικές προϋποθέσεις, αλλά και τις πραγματικές συνθήκες άσκησης του αγροτικού επαγγέλματος.

Τα σεμινάρια θα γίνουν αρχικά στην Αθήνα ( Γεωπονικό Πανεπιστήμιο) για 80 άτομα (20 ανά τμήμα),που θα μπορούν να επιλέξουν μία από τις παρακάτω τέσσερις θεματικές ενότητες :
1. Αμπελουργία- Οινολογία
2. Δενδροκομία και Νέες Δενδρώδεις Καλλιέργειες
3. Μελισσοκομία
4. Αιγοπροβατοτροφία- Γαλακτοκομία
Το επίπεδο γνώσεων, το αντικείμενο απασχόλησης και η εμπειρία ή μη στον αγροτικό τομέα παραγωγής, δεν θα αποτελεί κριτήριο για την επιλογή των νέων εκείνων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Σε περίπτωση υποβολής μεγαλύτερου αριθμού αιτήσεων από τον προβλεπόμενο αριθμό συμμετεχόντων,
θα γίνει κλήρωση.
Η συμμετοχή των ενδιαφερόμενων είναι 50 ευρώ για κάθε κύκλο (ήτοι ένα ευρώ την ώρα), που θα κατατεθεί στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθήνας.

Τα σεμινάρια θα γίνονται τρεις ημέρες την εβδομάδα (Τρίτη και Πέμπτη, ώρες 17:00 έως 21:00 και Σάββατο πρωί, 10:00 έως 14:00) από την Πέμπτη 15.11.2012 έως και την Πέμπτη 20.12.2012.

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής ,μπορεί να γίνει έως και την Παρασκευή 9.11.2012:
1.Με επί τόπου επίσκεψη στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς ( Αχαρνών 417, Αγ. Ελευθέριος, ώρες: 09:00- 14:00, γραφείο 135) ή
2. Ηλεκτρονικά στο e-mail: a.katsarou@neagenia.gr

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Τριπτόλεμος» θα πραγματοποιηθούν επίσης ενημερωτικές ημερίδες, με την πρώτη να έχει προγραμματιστεί στην Αθήνα για τις 2 Νοεμβρίου 2012, σε συνεργασία με το ΑΤΕΙ Αθήνας( Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών) και θέμα « Σύγχρονη αμπελοοινική τεχνογνωσία και νεανική επιχειρηματικότητα».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο ΑΤΕΙ Αθήνας (Αγ.Σπυρίδωνος 12210 Αιγάλεω) από 09.00 έως 17.00

Για περισσότερες πληροφορίες ,στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς ( www.neagenia.gr )
Διαβάστε Περισσότερα »

Έτσι θα είναι ο λογαριασμός της ΔΕΗ




Στη δημιουργία ενός νέου, μονόφυλλου λογαριασμού, πιο κατανοητού, εύχρηστου και φιλικού προς το Περιβάλλον προχώρησε η ΔΕΗ.



''Ο νέος λογαριασμός δημιουργήθηκε με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των Πελατών και ο σχεδιασμός του βασίστηκε σε αποτελέσματα Έρευνας Καταναλωτών που διενήργησε η Επιχείρηση, σχετικά με την ενημέρωση που επιθυμούν να λαμβάνουν οι Πελάτες μέσω του λογαριασμού τους και την ιεράρχηση των σημαντικότερων για αυτούς πληροφοριών'', σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ