Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Αγνοείται η τύχη των 502 παιδιών των φαναριών -Ακαρπη η έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης



Κανένα αποτέλεσμα δεν είχε η έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης για την τύχη των 502 παιδιών των φαναριών. Αυτό παραδέχθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, σε συνεδρίαση της αρμόδια επιτροπής της Βουλής, όπου κλήθηκε να δώσει διευκρινίσεις για την υπόθεση.

Σύμφωνα με καταγγελίες, τα παιδιά είχαν οδηγηθεί στο κρατικό ίδρυμα «Αγία Βαρβάρα» και έκτοτε αγνοείται η τύχη τους. Οπως ανέφερε ο κ. Αθανασίου, η σχετική έρευνα ξεκίνησε κατόπιν καταγγελίας του Συνηγόρου του Πολίτη στον ΟΗΕ το 2004, χωρίς όμως στοιχεία.

«Το νούμερο είναι εντελώς αυθαίρετο. Η καταγγελία έγινε χωρίς στοιχεία, με αποτέλεσμα να πλήττεται έτσι η χώρα μας. Πολλές φορές, βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας...», παρατήρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Οπως προκύπτει ως τώρα από την έρευνα, όπως ανέφερε ο κ. Αθανασίου, «μάζεψαν» τα παιδιά από τους δρόμους, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Από τις πρώτες ημέρες, πολλά απ' αυτά τα πήραν οι γονείς τους και άλλα έφυγαν μόνα τους.

«Ζήτησα να δω μια κατάσταση, και ρώτησα εάν έχει γίνει καταγραφή των παιδιών. Δεν υπάρχει. Αυτή ήταν η ανεπίσημη απάντηση. Επισήμως, θα δούμε τι θα γίνει. Οποιος έχει στοιχεία, μπορεί να τα φέρει για να εξετάσουμε το θέμα και να δούμε αν τα παιδιά ήσαν θύματα μιας αρπαγής. Προς το παρόν όμως, δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει εγκληματική πράξη. Αν προκύψει κάτι, θα ενημερωθεί η Εθνική Αντιπροσωπεία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ