Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Επανιδρύεται το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. στη Λιβαδειά

Ένα αίτημα τριών ετών γίνεται πραγματικότητα με την επανίδρυση του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. στη Λιβαδειά.  Μετά από τις συνεχείς και επίμονες προσπάθειες μας αποκαταστάθηκε μια αδικία εις βάρος της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής, καθώς η Βοιωτία ήταν ο μοναδικός νομός σε όλη την Ελλάδα που δεν είχε δημόσιο Ι.Ε.Κ.!!!
 
Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 10629/17-9-2013 απόφαση του υπουργού Παιδείας επανιδρύεται το Ι.Ε.Κ. Λιβαδειάς.  Ήδη για το σχολικό έτος 2013-2014 έχουν εγκριθεί 3 ειδικότητες και έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα 70 σπουδαστών που θα παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν τα προγράμματα κατάρτισης. Αυτό σημαίνει ότι 70 και πλέον οικογένειες της περιοχής μας θα απαλλαγούν από το άγχος της οικονομικής επιβάρυνσης των σπουδών των παιδιών τους.
Θέλω επίσης να υποσχεθώ ότι από πλευράς Δήμου θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια ώστε στο μέλλον το Ι.Ε.Κ. Λιβαδειάς να λειτουργεί άψογα και να επιτελεί το έργο του.
Τα Ι.Ε.Κ. στοχεύουν στους νέους και σε αυτούς οφείλουμε επαγγελματική κατάρτιση διασφαλισμένης ποιότητας με όραμα και προοπτική.
Το Ι.Ε.Κ. Λιβαδειάς θα λειτουργήσει άμεσα για να προσφέρει:
Επαγγελματική διέξοδο στους νέους της περιοχής μας απαλλάσσοντας τους γονείς τους από δυσβάστακτα έξοδα σπουδών σε άλλες πόλεις
Ικανά στελέχη στην τοπική αγορά εργασίας, προκειμένου οι νέοι μας να μείνουν στον τόπο τους που τόσο πολύ το θέλουμε και που τόσο πολύ τους χρειάζεται.
Τέλος, θέλω να συγχαρώ τον κύριο Πέτρο Καραστάθη που θα εκτελεί χρέη Διευθυντή στο Ι.Ε.Κ. Λιβαδειάς και ταυτόχρονα θέλω να τον ευχαριστήσω για τη μεγάλη βοήθεια που μου πρόσφερε για την επίτευξη του στόχου: «την επαναλειτουργία του Ι.Ε.Κ. Λιβαδειάς».
 
Ο Δήμαρχος Λεβαδέων
Νικόλαος Παπαγγελής
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ