Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Νέες συλλήψεις Ρομά για κλοπές στην Αλίαρτο

Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί ROMA, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών στην Αλίαρτο Βοιωτίας
Συνελήφθησαν ένας 33χρονος άνδρας και δύο γυναίκες, ηλικίας 22 και 18 ετών, και εξιχνιάστηκαν, μέχρι τώρα, δύο (2) κλοπές σε οικίες και μία (1) κλοπή σε βάρος ημεδαπής οδηγού Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου
Ο 33χρονος άνδρας είχε λάβει τακτική άδεια από το Κατάστημα Κράτησης Κασσαβέτειας, όπου είναι έγκλειστος για υποθέσεις διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και διατάραξης ασφάλειας σιδηροδρόμων    
Συνελήφθησαν, χθες (31-10-2013) το μεσημέρι στην περιοχή της Καρυάς Ορχομενού Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, τρεις (3) ημεδαποί ROMA και συγκεκριμένα ένας 33χρονος άνδρας και δύο γυναίκες, ηλικίας 22 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.
Ειδικότερα χθες το μεσημέρι, οι τρεις δράστες μετέβησαν με ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην περιοχή της Αλίαρτου Βοιωτίας και δρώντας από κοινού, εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα σε οικία 77χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν ένα πορτοφόλι, που περιείχε το χρηματικό ποσό των (260) ευρώ και διάφορα προσωπικά έγγραφα της ιδιοκτήτριας.
Κατά την διαφυγή τους, οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από την ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία ενημέρωσε τηλεφωνικά την Αστυνομία και άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες διεξήγαγαν εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών.
Στο πλαίσιο των ευρείας κλίμακας ερευνών, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις δράστες, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. στην περιοχή της Καρυάς Ορχομενού Βοιωτίας.
Οι δράστες προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς και αναγνωρίστηκαν από την 77χρονη, ενώ στην κατοχή του 33χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (140) ευρώ.
Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι ο 33χρονος είναι έγκλειστος στο Κατάστημα Κράτησης Κασσαβέτειας, για υποθέσεις διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και διατάραξη ασφάλειας σιδηροδρόμων, ενώ την 25-10-2013 του χορηγήθηκε 7ήμερη τακτική άδεια, προκειμένου να μεταβεί στον Καταυλισμό ROMA Πυρίου Θηβών.
Επιπλέον, από την πρόοδο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος, κατά τη διάρκεια της άδειάς του, διέπραξε μαζί με τις δύο συνεργούς του, τουλάχιστον ακόμη δύο (2) κλοπές στην περιοχή της Αλίαρτου και συγκεκριμένα:
Την 27-10-2013 το πρωί, παραβίασαν παράθυρο οικίας 39χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ.
Την 28-10-2013 το μεσημέρι, προσέγγισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε με χαμηλή ταχύτητα 23χρονη ημεδαπή και αιφνιδιαστικά της απέσπασαν ένα τσαντάκι, το οποίο περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο, διάφορα προσωπικά της έγγραφα και τα κλειδιά της οικίας της.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών κατασχέθηκε, ενώ διερευνάται το ενδεχόμενο εμπλοκής τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ