Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Μετακίνηση παθολόγου στην Αθήνα «τίναξε» στον αέρα τις εφημερίες στο Νοσοκομείο Θήβας


nosokomeio-thivas
Διαδοχικές συσκέψεις στο νοσοκομείο Θηβών έδωσαν τελικά λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζονται λόγω της έλλειψης παθολόγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σύνολο των προσερχόμενων ασθενών στο νοσηλευτικό ίδρυμα θα έχουν την απαιτούμενη ιατρική κάλυψη (μένει αυτό να διαπιστωθεί και στην πράξη).
Όλα ξεκίνησαν σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από την ξαφνική τρίμηνη μετακίνηση του διευθυντή της παθολογικής κλινικής από το νοσοκομείο της Θήβας σε νοσοκομείο των Αθηνών.
Χωρίς να ενημερωθεί η τοπική διοίκηση του νοσοκομείου οι υπογραφές για την μετακίνηση του γιατρού από την 1η και 5η υγειονομική περιφέρεια, «τίναξαν» στον αέρα τις εφημερίες του μήνα με αποτέλεσμα να μην καλύπτεται το σύνολο των αναγκών της κλινικής.
Γιατί η 1η και 5η υγειονομική περιφέρεια δημιούργησε επιπρόσθετα προβλήματα στο ήδη βεβαρημένο λόγω έλλειψης προσωπικού νοσοκομείο Θηβών;
Υπήρξε εντολή στους δ/κτες για την συγκεκριμένη μετακίνηση και αν ναι από ποιους;
 
VIOTIASTEREA
Διαβάστε Περισσότερα »

Εντονες βροχές και καταιγίδες και την Παρασκευή

Συνεχίζει τα τερτίπια του ο καιρός - Εντονες βροχές και καταιγίδες και την Παρασ

Ανάλογο με αυτό της Πέμπτης θα είνα το σκηνικό του καιρού και την Παρασκευή, καθώς αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στα δυτικά, τα νότια, το ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη. Επίσης, χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά ηπειρωτικά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή σύμφωνα με την ΕΜΥ έχει ως εξής:
  • Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.
Ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά νότιοι 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 0 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Χιόνια στα ορεινά και από το μεσημέρι σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα βόρεια σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: από 5 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λιγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους στα νότια από το απόγευμα θα είναι ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και από το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας.
Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 4 έως 14 βαθμούς κελσίου.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λιγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές Καταιγίδες. Τα φαινόμενα το απόγευμα κυρίως στη δυτική Κρήτη θα είναι τοπικά ισχυρά.
Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 7 και από το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου.
  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά.
Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά μέχρι 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου.
  • Αττική
Καιρός: λιγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ύφεση από το βράδυ.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ
Θερμοκρασία: από 7 έως 14 βαθμούς κελσίου.
  • Θεσσαλονίκη
Καιρός: λιγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 8 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τον Λεονταρίτη Νίκο Κόλλια βραβεύει η Ένωση Φροντιστών Αττικής

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανατροπή βυτιοφόρου έξω από το Lidl στη Θήβα



 Στον περιφερειακό δρόμο Θήβας Μουρικίου, χθες 23/1,  βυτιοφόρο ανετράπη λόγο έργων στην άκρη του δρόμου . Μετά από προσπάθειες σήμερα ανασύρθηκε από ειδικά μηχανήματα. Ευτυχώς δεν υπήρχε κανένας τραυματισμός.
 
 
 
Viotiashop.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτες κομπίνες με φάρμακα σε όλη τη χώρα - Εγραφαν συνταγές και σε νεκρούς

Απίστευτες κομπίνες με φάρμακα σε όλη τη χώρα - Συνταγογραφούσαν ακόμη και σε νε

Ακόμη και σε... νεκρούς συνταγογραφούσαν φαρμακευτικά συμπληρώματα διατροφής γιατροί σε συνεργασία με φαρμακοποιούς, όπως αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα της έρευνας για τις εικονικές συνταγογραφήσεις και τις συνέπειες τηα απάτης αυτής στο χώρο της υγείας που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με τα στοιχεία των ερευνών της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, με τη συνδρομή της ΗΔΙΚΑ και της ΚΜΕΣ, σε πανελλαδικό επίπεδο προκύπτει ότι: 1. Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν σε κάδο απορριμμάτων φάρμακα με αποκολλημένες τις ταινίες γνησιότητας και διαπιστώσαμε την εμπλοκή επτά ιατρών που είχαν συνταγογραφήσει τα φάρμακα αυτά και αρκετών φαρμακοποιών που εκτέλεσαν τις συνταγές. Από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι η συνταγογράφηση και εκτέλεση των συνταγών αυτών ήταν εικονική. Οι ασφαλισμένοι, σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, δεν ελάμβαναν τέτοιου είδους θεραπεία, δεν έπασχαν από τις νόσους που αναγράφονταν στις συνταγές και δεν ελάμβαναν τα φάρμακά τους από τα φαρμακεία στα οποία είχαν εκτελεστεί οι συνταγές αυτές. 2. Στη Ρόδο, τα αποτελέσματα ερευνών έδειξαν εμπλοκή ενός ιατρού και δύο φαρμακείων στην εκτέλεση εικονικών συνταγών. 3. Στη Μυτιλήνη, πλασματική συνταγογράφηση με εμπλοκή δύο ιατρών του ΕΣΥ και ενός φαρμακείου. 4. Στην Ανατολική Αττική, διαπιστώθηκε μεγάλου εύρους εικονική-πλασματική συνταγογράφηση, με άλλου είδους όμως φάρμακα και με εμπλοκή ενός ιατρού ο οποίος είχε συνταγογραφήσει εικονικά για 23 ασφαλισμένους, 123 συνταγές, εν αγνοία τους, ενός ελεγκτή και αρκετών φαρμακοποιών. 3. Στο Ηράκλειο Κρήτης, σε μεγάλη Υγειονομική Μονάδα έχουν κατατεθεί για αποζημίωση σκευάσματα ειδικής διατροφής σε εκατοντάδες ασφαλισμένους. Η υπόθεση σχετίζεται με προηγούμενη που αφορούσε χορήγηση σκευασμάτων ειδικής διατροφής ακόμη και σε νεκρούς και έχει διαταχθεί πλήρης έλεγχος. 4. Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η έρευνα έχει αναδείξει πλήθος από στοιχεία που κρίνονται τουλάχιστον ύποπτα κυρίως αναφορικά με τη συνταγογράφηση των φαρμάκων και τη χορήγηση αναρρωτικών αδειών από ιατρούς του Οργανισμού. Ο έλεγχος συνεχίζεται σε πιο μεγάλο βάθος διότι οι εμπλεκόμενοι είναι πολλοί και η οικονομική επιβάρυνση του Οργανισμού μεγάλη. 5. Σε μεγάλες Ιδιωτικές Ιατρικές Μονάδες διαπιστώθηκε πλήθος φορολογικών παραβάσεων και εκ πλαγίου παράβαση των συμβάσεων διά της πολλαπλής χρέωσης ΚΕΝ. Οι έρευνες συνεχίζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού. 6. Επίσης, διαπιστώθηκε εκτέλεση ιδίων συνταγών, ταυτόχρονα, χειρόγραφα και ηλεκτρονικά σε διαφορετικά φαρμακεία ή εκτέλεση της ιδίας συνταγής δύο και τρεις φορές από το ίδιο φαρμακείο. Σημαντικός αριθμός περιπτώσεων συνταγογράφησης χωρίς την παρουσία ιατρών ή ιατρών εκτός ειδικότητάς τους και σε ποσότητες πέραν της θεραπείας μηνός, καθώς και παρακράτηση βιβλιαρίων ασθενείας. 7. Επιπλέον, διαπιστώθηκε μεγάλος αριθμός συνταγογράφησης σε ασφαλισμένους που δεν είναι εν ζωή, συνταγογράφηση σε ασφαλισμένους εν αγνοία τους, συνταγογραφήσεις σε βιβλιάρια που έχουν κλαπεί και σε ασφαλισμένους που δεν διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νήπιο γλίτωσε στο παρά πέντε!!! – Βίντεο




Βίντεο σοκ καταγράφει καρέ καρε τροχαίο ατύχημα σε παγωμένο αυτοκινητόδρομο της Ρωσίας. Ένα νήπιο ηλικίας μόλις δύο ετών γλίτωσε κυριολεκτικά από θαύμα, όταν βρέθηκε στη μέση του δρόμου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δίωξη για κακούργημα κατά Ακτωρα - ΕΡΓΟΣΕ για σήραγγα στο Λιανοκλάδι

Δίωξη για κακούργημα κατά Ακτωρα - ΕΡΓΟΣΕ για σήραγγα στο Λιανοκλάδι

Ποινική δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία κατά των εταιρειών ΑΚΤΩΡ (συμφερόντων Γιώργου Μπόμπολα) και ΕΡΓΟΣΕ για την υπόθεση της διάνοιξης της σήραγγας στο Λιανοκλάδι του νομού Φθιώτιδας.
Ο ΑΚΤΩΡ και η ΕΡΓΟΣΕ κατηγορούνται ότι διόγκωσαν το κόστος του έργου και εισέπραξαν ένα μεγάλο τίμημα του κόστους κατασκευής χωρίς να έχουν παραδώσει ολοκληρωμένο το έργο της διάνοιξης της σήραγγας.
Η δίωξη στρέφεται κατά του πρώην και του νυν προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ και σε βάρος των αρμοδίων για την εκτέλεση υπαλλήλων της και αφορά το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία από υπαίτιους που μεταχειρίστηκαν ιδιαίτερα τεχνάσματα με ιδιαίτερα μεγάλης αξίας ελάττωση της περιουσίας της εταιρείας. Επίσης, σε βάρος των αρμοδίων στελεχών της αναδόχου εταιρείας απαγγέλθηκε κατηγορία για άμεση συνέργεια στην απιστία, ενώ ο νόμιμος εκπρόσωπός της διώκεται για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις.

Η υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη και ερευνήθηκε από τον εισαγγελέα κ. Κορέα μετά από Έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και αναφορά της ΕΡΓΟΣΕ για την μη ολοκλήρωση του έργου που ξεκίνησε το 2007, παρά την αδιάκοπτη χρηματοδότηση του. Στο πόρισμα που εστάλη και ερευνήθηκε από τη Δικαιοσύνη αναφέρεται ότι το έργο δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας υιοθέτησης εκ μέρους της ΕΡΓΟΣΕ επάλληλων προτάσεων της αναδόχου για τροποποιήσεις της εγκεκριμένης μελέτης, πρακτική που είχε ως αποτέλεσμα την διόγκωση του κόστους.

Επιπλέον, η ΕΡΓΟΣΕ φέρεται να παρέλειψε να εισπράξει τις προβλεπόμενες ποινικές ρήτρες οι οποίες κατέπεσαν. Επίσης να έκανε διπλές πληρωμές για εργασίες ήδη τιμολογημένες και τέλος να κατέβαλε αποζημιώσεις που θα έπρεπε να καταβάλει η ανάδοχος ή η ασφαλιστική εταιρεία.

Κατά την εισαγγελική εκτίμηση η ζημιά του Δημοσίου υπερβαίνει τα 30 εκατομμύρια ευρώ. Την υπόθεση θα αναλάβει ανακριτής για την διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η «ΓΑΛΑΖΙΑ ΚΟΥΜΠΑΡΑ»!



Μια 52χρονη μεταφράστρια - μεσίτρια και υποψήφια βουλευτής της ΝΔ έγινε το πρόσωπο των ημερών . Παράγοντας του κόμματος σε θέματα ομογενών και δυνατό μυαλό  είναι μεταξύ των τριών "εγκεφάλων" του κυκλώματος με τους "λευκούς γάμους".
Στο κύκλωμα εμπλέκονται έως τώρα 172 άτομα και ανάμεσά τους με ενεργό ρόλο 7 δικηγόροι,  μεταφραστές, 1 υπάλληλος της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και 2 υπάλληλοι των Δήμων Θεσσαλονίκης και Ωραιόκαστρου.

Η Μ.Τ. , που εργαζόταν ως μεταφράστρια και μεσίτρια στη Θεσσαλονίκη, ενώ το διάστημα 2006 - 2010 ήταν δημοτική σύμβουλος Χορτιάτη, συνελήφθη σε μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, μαζί με άλλα 10 άτομα και φέρεται ως ένα από τα τρία ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης. Άλλωστε πληροφορίες του briefingnews.gr θέλουν την κυρία αυτή να είναι γνωστή για την δράση της στο αρμόδιο υπουργείο αλλά κανείς δεν την άγγιζε ως τώρα.

Τα άλλα δύο πρόσωπα που εμπλέκονται δυναμικά στο κύκλωμα  είναι μία 40χρονη Γεωργιανή, Μ.Κ., και ένας 36χρονος δικηγόρος από τη Θεσσαλονίκη, Στ.Χ., ενώ σύμφωνα και με τις καταγραφές του "κοριού" μόνο τους τέσσερις τελευταίους μήνες τελέστηκαν 69 γάμοι και ήταν στα σκαριά άλλοι 78.

Παρόλα αυτά δεν είναι το μόνο θέμα αυτό που φαίνεται να ξεφλουδίζεται για το υπουργείο εσωτερικών που κάνει τις ελληνοποιήσεις.Σύντομα σύμφωνα πάντα με πληροφορίες θα σκάσει μεγάλο θέμα με ελληνοποιήσεις υπαλλήλων και συγγενών τους που εργάζονται σε ξένη κατασκευαστική εταιρία και παρόλο που δεν πληρούν τις προυποθέσεις παΊρνουν την υπηκοότητα σε σύντομο χρονικό διάστημα υπερπηδώντας μάλιστα τις διαδικασίες.
Καποια πρόσωπα μάλιστα μέσα από αυτήν την εταιρία φαίνεται να έχουν σχέσεις με ανθρώπους του συγκεκριμένου υπουργείου οι οποίοι φροντίζουν να έχουν τις σωστές επιτροπές την ημέρα της εξέτασης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της ΛΑΡΚΟ

Η Λάρκο αποφάσισε την αναμόρφωση της σύνθεσης του διοικητικού της συμβουλίου, μετά την παραίτηση του Βασιλείου Γριμάνη από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και του Κωνσταντίνου Φουλίδη από τη θέση του μέλους του διοικητικού συμβουλίου.

Νέος διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της εταιρείας αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Μπομπής, ενώ ο Β. Γριμάνης αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου.

Αναλυτικότερα, η σύνθεση του δ.σ. αναμορφώθηκε ως εξής:
Βασίλειος Γριμάνης, πρόεδρος του δ.σ.
Κωνσταντίνος Μπομπής, αντιπρόεδρος του δ.σ. και διευθύνων σύμβουλος.
Δημήτριος Παπαμαντέλλος, Γρηγόριος Γρηγορόπουλος, Γεώργιος Μπάτσος, Μιλτιάδης Σταθόπουλος, Βασίλειος Δουλτσίνος, Γεώργιος Αγγελόπουλος, Κωνσταντίνος Πολυζώης, Ζαχαρίας Καζάνας, μέλη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αδίστακτη σπείρα Αλβανών δολοφόνων με δράση σε Φθιώτιδα και Φωκίδα στα χέρια της αστυνομίας.



- Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 53χρονου που έγινε πριν ένα χρόνο στην Κορινθία
- Οι δράστες είναι μέλη εγκληματικής που εμπλέκεται σε σωρεία ληστειών και κλοπών σε Πελοπόννησο, Στερεά και Θεσσαλία
- Έχουν συλληφθεί οι τρεις, αναζητούνται οι τέσσερις συνεργοί τους, που τους τελευταίους μήνες έχουν χτυπήσει και στη Φθιώτιδα

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες στο δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

<<Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, η ανθρωποκτονία 53χρονου ημεδαπού, που είχε γίνει την 5-12-2011 το πρωί, στο Λαλιώτη Κορινθίας, καθώς και οκτώ (8) περιπτώσεις ληστειών, κλοπών, κλοπής οχημάτων και απόπειρας κλοπής, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, της Φωκίδας και της Λάρισας.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα από το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, σε βάρος επτά (7) ατόμων, μελών εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχονται ακόμα στην ανθρωποκτονία 82χρονου ημεδαπού και σωρεία ένοπλων ληστειών, σε Κορινθία και Φθιώτιδα, που εξιχνιάστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2012. 

Υπενθυμίζεται ότι τρία από τα μέλη της οργάνωσης, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 23, 29 και 23 ετών αντίστοιχα, είχαν συλληφθεί την 8-9-2012 στο Κιάτο Κορινθίας, κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία, ληστείες κατά συναυτουργία και κατά συρροή, κλοπή καθώς και για παράβαση του Νόμου περί Όπλων.

Όπως είχε προκύψει τότε από την έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, οι παραπάνω, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση, με σκοπό τη διάπραξη ένοπλων ληστειών και κλοπών, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων. Ως κύριο χαρακτηριστικό της δράσης τους, ήταν η είσοδος σε οικίες ηλικιωμένων με βαρύ οπλισμό και η μεταχείριση – τραυματισμός των θυμάτων τους, με ιδιαίτερα σκληρή χρήση βίας.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας προέκυψε επιπλέον ότι, μέλη της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας, την 5-12-2011 το πρωί στο Λαλιώτη Κορινθίας, αφού μπήκαν σε διώροφη κατοικία, όπου διέμενε στο ισόγειο ένας 53χρονος ημεδαπός και στον πρώτο όροφο ο 48χρονος αδερφός του, με τη χρήση σωματικής βίας, τραυμάτισαν θανάσιμα τον 53χρονο και ελαφρά τον 48χρονο. Στην συνέχεια αφαίρεσαν χρήματα και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 48χρονου.

Επιπλέον, όπως επίσης προέκυψε, έχουν διαπράξει και τις ακόλουθες περιπτώσεις ληστείας, κλοπών, κλοπές οχημάτων και απόπειρας κλοπής:

  • Την 1-9-2012 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Ερατεινή Φωκίδας, αφού μπήκαν σε οικία όπου διέμεναν μέλη οικογενείας, με την απειλή όπλου και την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και το όχημα της οικογενείας, με το οποίο διέφυγαν.
  • Την 27-8-2012 και πρώτες πρωινές ώρες, στο Δίλοφο Λάρισας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπού, αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονική συσκευή και ένα όχημα, με το οποίο διέφυγαν.
  • Την 1-9-2012 τις πρωινές ώρες, στην Ερατεινή Φωκίδας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπού, αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα.
  • Την 1-9-2012 τις πρωινές ώρες, στην Ερατεινή Φωκίδας, μπήκαν σε οικία ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.
Συνολικά από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα, που η αξία τους ξεπερνά τις -52.000- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται και το προανακριτικό έργο, από το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχή τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κίνδυνος! “Χάνεται” το Νοσοκομείο Θηβών!


Χωρίς Παθολογικό Τμήμα – Εξιτήριο σε ασθενείς, μεταφορά των υπολοίπων σε άλλα νοσοκομεία...

Έκτακτη σύσκεψη φορέων καλεί ο Ιατρικό Σύλλογος ...

viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η επίταξη είναι χούντα, ελάτε να μας πάρετε νεκρούς, λένε οι εργαζόμενοι του ΜΕΤΡΟ

Η επίταξη είναι χούντα, ελάτε να μας πάρετε νεκρούς, λένε οι εργαζόμενοι του ΜΕΤ

«Η επίταξη είναι χούντα. Ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς». Με αυτήν την οργισμένη φράση απάντησαν οι εργαζόμενοι του Μετρό, που παραμένουν οχυρωμένοι στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων, στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επίταξη. Μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης να τραβήξει τη σύγκρουση στα άκρα και να επιστρατεύσει τους εργαζομένους του Μετρό, ο πρόεδρος της ΣΕΛΜΑ Αντώνης Σταματόπουλος δήλωσε ότι «η κυβέρνηση με την απόφασή της δείχνει την αδυναμία της για λύση. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Εμείς δεν θα φύγουμε, κάποιοι άλλοι θα χάσουν τη θέση τους». «Δώστε μας μετενέργεια και σταματάμε την απεργία» Νωρίτερα οι απεργοί, μέσω του προέδρου των Εργαζομένων του Μετρό Αντώνη Σταματόπουλου υποστήριξαν από το αμαξοστάσιο στα Σεπόλια όπου βρίσκονται πως δεν θέλουν να ταλαιπωρούν τον κόσμο με τις κινητοποιήσεις τους. Δέχονταν να σταματήσουν την απεργία αν η κυβέρνηση έκανε ένα βήμα πίσω και ξεκινούσε διάλογο μαζί τους. Συγκεκριμένα οι απεργοί ζήτησαν από την κυβέρνηση να παραμείνει σε ισχύ η συλλογική σύμβαση, η οποία λήγει τον Απρίλιο, αλλά και να ισχύσει η μετενέργεια, (δηλαδή να παραταθεί η ισχύουσα σύμβαση για τρεις μήνες ακόμα). Στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεχόταν τον όρο των εργαζομένων στο Μετρό, εκείνοι έλεγαν ότι θα αναστείλουν σε αυτή τη φάση τις κινητοποιήσεις τους προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος με το υπουργείο.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟN Δ.ΑΛΙΑΡΤΟΥ


ΔΕΗ: Αυξήθηκαν τα κέρδη της αλλά... φέρνει αυξήσεις στα τιμολόγια!

ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ H ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Με παραίτηση απειλεί ο δήμαρχος Λεβαδέων Ν. Παπαγγελής σε περίπτωση που καταργηθεί το πανεπιστήμιο

papagelis1
Την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητά η Γ. Πούλου

Ψήφισμα κατά της κατάργησης των πανεπιστημίων με αφορμή το σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση εξέδωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας μετά από εισήγηση των δημάρχων Λεβαδέων Νίκου Παπαγελή, Λαμιέων Γιώργου Κοτρωνιά και Αγρινίου Παύλου Μοσχολιού.
««Ο αναγκαίος εξορθολογισμός της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη χώρα μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφορά στην κατάργηση λειτουργούντων αυτόνομων Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων, τα οποία έχουν να επιδείξουν εξαιρετικά υψηλό ακαδημαϊκό έργο, ενώ η συνολική δραστηριότητα τους καταγράφει σημαντικά αποτελέσματα στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή της Περιφέρειας», αναφέρει μεταξύ άλλων το ψήφισμα.
Επίσης επισημαίνει ότι η κατάργηση αποκεντρωμένων Ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, δημιουργεί σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές επιπτώσεις, και ταυτόχρονα θέτει την ταφόπλακα σε κάθε αναπτυξιακή προοπτική της Περιφερειακής Ελλάδας.
«Οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής του χάρτη των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Αυτοδιοίκησης, του μοναδικού θεσμού που λειτουργεί αποτελεσματικά σήμερα στη χώρα, θα μας βρει αντίθετους και αντίπαλους σε κάθε βήμα», καταλήγει.
Παράλληλα ο δήμαρχος Λεβαδέων βρίσκεται σε συνεργασία με τους δημάρχους πόλεων όπου εδρεύουν τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα (ΑΕΙ και ΤΕΙ) και η συνέχιση της λειτουργίας τους απειλείται από το σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας ενώ ο πρώην αντιδήμαρχος Κώστας Ρούτης εκπροσώπησε τον δήμο Λεβαδέων στην πρόσφατη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας κατά την οποία έθεσαν υπόψη του Υπουργού στοιχεία που αφορούν στον τρόπο λειτουργίας του Τμήματος Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης, το εξαιρετικό επίπεδο σπουδών που παρέχεται στους φοιτητές, τα υψηλά ποσοστά αποφοίτησης από το Τμήμα, καθώς και τις προοπτικές ανάπτυξής του.
Ακόμα τονίστηκε στον κ. υπουργό ότι σε περίπτωση που δεν εισακουστούν τα επιχειρήματα τους, κατά την σύνταξη του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ», για την παραμονή του Τμήματος του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας στη Λιβαδειά, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο θα υλοποιήσουν τη δεσμευτική απόφαση που ελήφθη στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα προχωρήσουν στην παραίτησή τους.
Όσον αφορά στο οικονομικό σκέλος, για τη μείωση των λειτουργικών εξόδων του Τμήματος, που τέθηκε στη συζήτηση, οι εκπρόσωποι της Λιβαδειάς δήλωσαν προς τον υπουργό ότι θα εξασφαλίσουν την οικονομική ενίσχυση του Τμήματος με χορηγίες και δωρεές από ιδιώτες και οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς της περιοχής, θέση με την οποία διαφώνησε ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς ο οποίος τάχθηκε υπέρ της δωρεάν δημόσιας παιδείας.
Τέλος την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητά η δ.σ. και επικεφαλής συνδυασμού της αντιπολίτευση Γιώτα Πούλου.
«Οι τελευταίες εξελίξεις που παρουσιάζουν ως τελεσίδικη την κατάργηση του Πανεπιστημιακού τμήματος στη Λιβαδειά και τη μεταφορά του στο Βόλο, επιτάσσει έστω και καθυστερημένα, μία οργανωμένη και δυναμική αντίδραση από την πλευρά της Λιβαδειάς απέναντι στις μνημονιακές απαιτήσεις της Τρόικας», αναφέρει η κ. Πούλου και καταλήγει: «Προτείνουμε την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού συμβουλίου,  παρουσία όλων των φορέων προκειμένου να καθοριστεί η μορφή διεκδίκησης για την παραμονή του πανεπιστημιακού τμήματος στη Βοιωτική πρωτεύουσα».
 viotiki-ora.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Παραμένει σε λειτουργία η ΔΟΥ Θηβών, δικαίωση για τους Θηβαίους




Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει του Δημότες του ότι σύμφωνα με το «Πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής Επεξεργασίας και Τελικού Σχολιασμού του Σχεδίου Ενοποιήσεων των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ)» του Υπουργείου Οικονομικών, η ΔΟΥ Θηβών παραμένει σε λειτουργία και ΔΕΝ συγκαταλέγεται στις 51 ΔΟΥ της χώρας, της Β’ Φάσης του Σχεδίου, των οποίων η λειτουργία αναστάλθηκε στις  14/01/2013, ενώ στην  Γ’ Φάση του Σχεδίου θα ανασταλεί στις 18/03/2013 η λειτουργία 20 ΔΟΥ που λειτουργούν στα νησιά.
Όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών (http://www.minfin.gr/portal/el/resource/contentObject/id/3138a2a6-952c-4df1-a16b-4803243fd999) η επιλογή των ΔΟΥ που παραμένουν εν λειτουργία έγινε αυστηρά βασιζόμενη σε οικονομικά και διοικητικά κριτήρια.
Το Πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής αναφέρει για το Νομό Βοιωτίας:

ΔΟΥ
ΕΣΟΔΑ  ΔΟΥ
(σε χιλ. €)
ΕΣΟΔΑ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ   (σε χιλ. €)
ΣΥΝΟΛΟ ΕΣΟΔΩΝ    (σε χιλ. €)
ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΝΑΛΛΑΣ
ΣΟΜΕΝΩΝ
% ΕΣΟΔΩΝ ΔΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΝΟΜΟΥ
ΘΗΒΩΝ
131.569
43.849
175.418
60.536
70,57%
ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
54.870
5.386
60.256
55.062
29,43%
ΣΥΝΟΛΟ ΝΟΜΟΥ
186.439
49.235
235.674
115.598
100%
 

«Hφοροδοτική ικανότητα της ΔΟΥ Θηβών αποτελεί το 70,57% του συνόλου των εσόδων του Νομού και επιπλέον ξεπερνά το μέσο όρο των συναλλασσομένων όλων των ΔΟΥ της χώρας, πλην Αττικής και Θεσσαλονίκης.Επομένως προτείνεται η παραμονή της λειτουργίας της ΔΟΥ Θηβών (και όχι η αναστολή της).

Άρα προτείνεται η λειτουργία 2 ΔΟΥ στο Νομό, η μια στη Λιβαδειά και η άλλη στη Θήβα».


Η εξέλιξη αυτή αποτελεί δικαίωση των ενεργειών του Δημοτικού Συμβούλιου που σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους της τοπικής κοινωνίας και όλους τους δημότες, έγκαιρα εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε μια πιθανή ενέργεια κατάργησης της εφορίας και αγωνίστηκαν για να παραμείνει η ΔΟΥ στη Θήβα, με έντονες διαμαρτυρίες, παραστάσεις και συναντήσεις με τους εκάστοτε Υφυπουργούς Οικονομικών.

Παράλληλα, με το Πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής, επαληθεύτηκαν οι λόγοι που επέβαλλαν τη διατήρηση της ΔΟΥ Θήβας με τη σημερινή της μορφή και οι οποίοι στηρίζονταν σε χωροταξικά και οικονομοτεχνικά κριτήρια, αφού η ΔΟΥ Θηβών προσφέρει το 70,57% του συνόλου των εσόδων του Νομού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Περίεργος θάνατος για ηλικιωμένο ζευγάρι Ελλήνων στο Λονδίνο

Ο θάνατος ενός ηλικιωμένου ζευγαριού Ελληνικής καταγωγής, είναι εξαιρετικά περίεργος. 

Τα πτώματά τους βρέθηκαν από πυροσβέστες, μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο σπίτι τους στο βόρειο τμήμα της πόλης.

Ο 70χρονος άνδρας...

βρέθηκε απανθρακωμένος στον πάνω όροφο του διώροφου οικήματος, η κατά δέκα χρόνια όμως μεγαλύτερη σύζυγός του η οποία ήταν στον κάτω όροφο, έφερε σοβαρά τραύματα από μαχαίρι.

Σύμφωνα με της πρώτες εκτιμήσεις της Βρετανικής Αστυνομίας, ο άνδρας πρέπει να δολοφόνησε την γυναίκα του και εκ των υστέρων να να έβαλε φωτιά στο σπίτι, χρησιμοποιώντας πετρέλαιο.

Αυτά είναι όμως τα πρώτα στοιχεία καθώς η υπόθεση είναι ακόμη υπό έρευνα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚ! Δείτε τι προκαλεί η μοναξιά


ΣΟΚ! Δείτε τι προκαλεί η μοναξιά
Η μοναξιά δεν είναι μόνο μια δυσάρεστη κατάσταση από ψυχολογική άποψη, αλλά επιπλέον μπορεί να κάνει κακό στο ανοσοποιητικό σύστημα,εξασθενώντας τις άμυνες του οργανισμού του μοναχικού ανθρώπου και καθιστώντας τον πιο επιρρεπή στις ασθένειες, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Λίζα Γιαρέμκα του Ινστιτούτου Ερευνών Συμπεριφορικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Οχάιο, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο ετήσιο συνέδριο της Εταιρείας Προσωπικότητας και Κοινωνικής Ψυχολογίας των ΗΠΑ, διαπίστωσαν ότι οι μοναχικοί άνθρωποι βιώνουν πιο συχνές επανεμφανίσεις διαφόρων ιών που βρίσκονται σε λανθάνουσα κατάσταση στο σώμα τους, από ό,τι συμβαίνει στους κοινωνικούς ανθρώπους.
Είναι επίσης πιθανότερο να εμφανίσουν περισσότερες χρόνιες φλεγμονές στον οργανισμό τους λόγω της αντίδρασης στο χρόνιο στρες της μοναξιάς, κάτι που τους καθιστά πιο ευάλωτους σε καρδιολογικές και άλλες παθήσεις. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η κοινωνική απομόνωση και το αίσθημα μοναξιάς αυξάνουν τον κίνδυνο για έναν άνθρωπο να έχει κακή υγεία και να πάσχει από μία ή περισσότερες χρόνιες παθήσεις.
Οι ερευνητές μελέτησαν την περίπτωση 200 γυναικών με μέση ηλικία 51 ετών που είχαν επιζήσει από καρκίνο του μαστού και 134 υπέρβαρων μεσήλικων ενηλίκων χωρίς σημαντικά προβλήματα υγείας. Οι Αμερικανοί επιστήμονες ανέλυσαν δείγματα αίματος, για να εντοπίσουν αντισώματα κατά των ιών του έρπη (κυτταρομεγαλοϊού και ιού Επστάιν-Μπαρ), τα οποία μπορούν να παραμείνουν χωρίς εκδήλωση συμπτωμάτων στο σώμα «εν υπνώσει» για μεγάλο χρονικό διάστημα και να ενεργοποιούνται κατά καιρούς.
Οι ερευνητές συσχέτισαν τον βαθμό μοναξιάς και έλλειψης κοινωνικών επαφών με το επίπεδο αντισωμάτων στο σώμα, δηλαδή εκείνων των πρωτεϊνών που βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα να τα βγάλει πέρα με τον παθογόνο μικροοργανισμό. Όπως διαπιστώθηκε, όσο πιο μόνος ένιωθε και ήταν κάποιος, τόσο περισσότερα ήταν τα αντισώματα κατά του ιού του έρπη (ιδίως του κυτταρομεγαλοϊού) στον οργανισμό του, γεγονός που σήμαινε ότι ο ιός ήταν πιο ενεργός.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΣΕΕ: Οι 13 λόγοι που κρατούν στα ύψη τις τιμές στην αγορά

Παρά την ύφεση και την πτώση των εισοδημάτων δεν πέφτουν οι τιμές σε βασικά αγαθά. Ποιοι είναι οι λόγοι σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού ΕμπορίουΤους σημαντικότερους λόγους, για τους  οποίους δεν πέφτουν οι τιμές σε βασικά προϊόντα παρά την οικονομική κρίση, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΕΕ.
"H Ελλάδα συνεχίζει να παραμένει ακριβή σε βασικά αγαθά, παρά την ύφεση, την πτώση των εισοδημάτων και την ανεργία. Με βάση διάφορες έρευνες που διεξάγονται κατά καιρούς, οι τιμές πολλών προϊόντων και υπηρεσιών στην εγχώρια αγορά παρουσιάζουν μεγάλες αποκλίσεις σε σχέση με άλλες χώρες, ακόμα και όταν η σύγκριση γίνεται με κράτη που βρίσκονται υπό καθεστώς δημοσιονομικής προσαρμογής και λιτότητας. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, ενώ πολλά καταστήματα αναγκάζονται να κλείσουν λόγω ισχνών κύκλων εργασιών, οι τιμές εξακολουθούν να κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα", αναφέρει η Συνομοσπονδία.
Όπως σημειώνει η ΕΣΕΕ, αξιοσημείωτο παραμένει το γεγονός, ότι ακόμα και στις περιπτώσεις όπου οι τιμές είναι χαμηλότερες (-8%) το «άνοιγμα της ψαλίδας» δεν δικαιολογείται, αν ληφθούν υπόψη οι μισθολογικές περικοπές κατά τουλάχιστον 22% και οι φορολογικές επιβαρύνσεις κατά 35%.
Ακόμη, δηλαδή, και εκεί που παρατηρείται πτώση των τιμών, αυτές δεν είναι του μεγέθους που αναμενόταν σύμφωνα με τη διάρκεια και την ένταση της ύφεσης, γεγονός που επιδεινώνει ακόμη περισσότερο τη δυσμενή θέση των ελληνικών νοικοκυριών, αλλά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ οι 13 σημαντικότεροι λόγοι που κρατούν υψηλά τις τιμές στην ελληνική αγορά, είναι:
1. Οι υψηλοί συντελεστές ΦΠΑ. Στην Ελλάδα αυξήθηκαν οι συντελεστές ΦΠΑ και διαμορφώθηκαν στο επίπεδο του 13% και 23%, αρκετά υψηλότερα από την Ισπανία (οι αντίστοιχοι είναι 8% και 18%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (5% και 20%).
2. Ενδοομιλικές συναλλαγές πολυεθνικών (transfer pricing), οι οποίες φουσκώνουν τις τιμές αλλά και το κόστος, προκειμένου να αποφεύγουν τη φορολογία στην Ελλάδα. Οι εν Ελλάδι θυγατρικές εισάγουν προϊόντα με τεχνητά υψηλό κόστος, το οποίο μετακυλίεται μέσω των υψηλών τιμών, στους καταναλωτές.
3. Ρήτρες απαγόρευσης παράλληλων εισαγωγών, ο εξαναγκασμός δηλαδή των λιανεμπόρων να μην αγοράζουν από θυγατρικές των προμηθευτών τους σε άλλες χώρες όπου ενδεχομένως πωλούν φθηνότερα σε σχέση με την ελληνική αγορά.
4. Στρεβλώσεις σε σχετικές με το εμπόριο αγορές όπως στις μεταφορές, εφοδιαστική αλυσίδα (logistics) κ.λπ., οι οποίες, εξαιτίας της ιδιομορφίας τους, εμποδίζουν τον ανταγωνισμό και συμβάλλουν στη διόγκωση των τελικών τιμών πχ. απαγόρευση συνδυαστικών μεταφορών νωπών με άλλα προϊόντα.
5. Πολεοδομικοί περιορισμοί στις προδιαγραφές κτηρίων που εμποδίζουν την πλήρη εκμετάλλευση των αποθηκευτικών χώρων και λοιπά, γραφειοκρατικού τύπου προσκόμματα, όπως η δυνατότητα προμήθειας φθηνότερων μεν καυσίμων από το εξωτερικό αλλά υπό την αυστηρή όμως προϋπόθεση της ύπαρξης αποθηκευτικού χώρου που θα προσφέρει απρόσκοπτα καύσιμα για χρονικό διάστημα 60 ημερών.
6. Ολιγοπωλιακή διάρθρωση της αγοράς χονδρικού εμπορίου με το παράδειγμα του "καρτέλ" στην αγορά κοτόπουλου που εντόπισε η Επιτροπή Ανταγωνισμού ή το καρτέλ στο χονδρεμπόριο των νωπών οπωροκηπευτικών σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Εμπορίου.
7. Διατήρηση υψηλών περιθωρίων κέρδους σε τμήμα της εγχώριας αγοράς παρά την ύφεση, σύμφωνα με την Έκθεση του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος. Ειδικότερα, αναγράφεται χαρακτηριστικά: «γενικότερα ωστόσο, παρατηρείται ότι από τη σύγκριση της προαναφερθείσας μείωσης του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος στο σύνολο της οικονομίας με την αύξηση του αποπληθωριστή του ΑΕΠ προκύπτει διεύρυνση του περιθωρίου κέρδους στην οικονομία συνολικά. Το ίδιο συμπέρασμα συνάγεται και από τις προβλέψεις για τη διετία 2012-2013».
8. Μεγάλη εξάρτηση των εγχώριων τιμών υπάρχει από τις αυξητικές διακυμάνσεις των τιμών του πετρελαίου αλλά και των τιμολογίων των ΔΕΚΟ. Οι 17 αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ την τελευταία επταετία και κυρίως των 12 αυξήσεων στα επαγγελματικά τιμολόγια από το 2009 μέχρι σήμερα δημιουργεί σοβαρές αυξητικές πιέσεις στις τελικές τιμές. Ωστόσο, μεγαλύτερη επιβάρυνση στην τελική τιμή σε σειρά προϊόντων παρατηρείται εκεί όπου τα καύσιμα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη με αποτέλεσμα να αυξάνεται το κατά μονάδα κόστος και φυσικά το κόστος μεταφοράς.
9. Η πεπατημένη πως οι βραχυπρόθεσμες εκπτώσεις και προσφορές λειτουργούν περισσότερο ελκυστικά για τους καταναλωτές παρά οι μόνιμα χαμηλές τιμές. Επίσης, η εσφαλμένη επιλογή των ταχέως και βραδέως κινούμενων εμπορευμάτων, οδηγεί σε λάθος υπολογισμό αντικατάστασης (stock replacement) και σωστού ποσοστού κέρδους.
10. Η πτώση του μισθολογικού κόστους αλλά και του κόστους μίσθωσης επαγγελματικής στέγης (ενοίκια) αντισταθμίστηκε πλήρως, αφενός από την άνοδο των επιτοκίων δανεισμού των επιχειρήσεων από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και αφετέρου εξαιτίας της παύσης των πιστώσεων που επιβλήθηκε στις ελληνικές εισαγωγικές επιχειρήσεις από τους προμηθευτές τους στο εξωτερικό, λόγω της έλλειψης αξιοπιστίας της χώρας μας (country risk), υποχρεώνοντάς τις στην ουσία να επωμίζονται εξολοκλήρου και της μετρητοίς το κόστος αγοράς πριν την παραλαβή.
11. Αδυναμία πλήρους αποτύπωσης της ελληνικής πραγματικότητας, αφού σε πολλές περιπτώσεις άτυπες εκπτώσεις και «παζαριού» του υψηλού ΦΠΑ λαμβάνουν χώρα στο ταμείο, πριν την έκδοση της απόδειξης, ανάλογα μάλιστα και με τον τρόπο πληρωμής, γεγονός που οδηγεί σε διαμόρφωση διαστρεβλωμένων στοιχείων.
12. Μονομερής προσήλωση των κρατικών φορέων στην άρση των εμποδίων εισόδου των επιχειρήσεων στην αγορά όταν θα ήταν αποτελεσματικότερο να ενταθούν οι προσπάθειες στην κατεύθυνση της διερεύνησης εκείνων των παραγόντων που διαμορφώνουν το κέρδος Π.χ. Πώς καθορίζεται το ποσοστό κέρδους στα φάρμακα.
13. Η έλλειψη μελέτης «ελαστικότητας» από τα αρμόδια Υπουργεία και η μη έγκαιρη αξιολόγηση της καταγραφής των επιπτώσεων από τους «σοφούς» τής Τρόικας, διαμόρφωσε τις τιμές της αγοράς σε πολλούς κλάδους του εμπορίου χαμηλότερα από την τιμές του τέλειου ανταγωνισμού, ενώ στα τρόφιμα, στα καύσιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης περισσότερο κοντά στις τιμές μονοπωλίων.
Στους παραπάνω 13 λόγους της «ελληνικής ακρίβειας» θα πρέπει να προστεθούν επιπλέον τρεις.
  • Πρώτον, το ανεπιτυχές "πείραμα" της εσωτερικής υποτίμησης που έχει προκαλέσει ανισορροπία και αναντιστοιχία στο τρίπτυχο: εισόδημα, φόροι και τιμές.
  • Δεύτερον, οι διαρκώς αυξανόμενες τάσεις των κερδοσκοπικών κεφαλαίων hedge funds να χειραγωγήσουν τις χρηματιστηριακές αγορές τροφίμων και ενέργειας, απειλούν το 2013 με νέες αυξήσεις τιμών διαφόρων αγροτικών προϊόντων, κυρίως σιτηρών και κρέατος και βεβαίως πετρελαίου.
  • Τρίτον, σε περίπτωση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων 52 Κυριακές τον χρόνο θα προκύψει μια αύξηση 12% μηνιαίως στα λειτουργικά έξοδα και αντίστοιχη αύξηση τουλάχιστον 3% στις τιμές όλων των καταναλωτικών αγαθών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών παρουσιάζεται το βιβλίο της Μαρίας Σκιαδαρέση "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ"

Διαβάστε Περισσότερα »

Για το πρόγραμμα ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων ενημερώνει τα μέλη του το Επιμελητήριο Βοιωτίας


Με αφορμή την προκήρυξη του προγράμματος «Ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου και υπηρεσιών» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 προϋπολογισμού 456 εκ. ευρώ, το οποίο υλοποιείται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠ Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα, τον ΕΦΕΠΑΕ και τις Περιφέρειες της χώρας το Επιμελητήριο Βοιωτίας ενημερώνει τα μέλη του για τις δυνατότης που υπάρχουν.
Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του ΕΠ. Β. Παναγιώτης Αγνιάδης στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση υφιστάμενων (που, μέχρι τις 31.12.2011, έχουν 2 ή περισσότερες κλεισμένες διαχειριστικές χρήσεις τουλάχιστον 12μηνης διάρκειας), νέων και υπό σύσταση (που δεν εμπίπτουν στην ως άνω κατηγορία των υφιστάμενων) πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες θα υλοποιήσουν επενδύσεις προσανατολισμένες στην καινοτομία, το περιβάλλον και τις τεχνολογίες πληροφορικής στις 13 Περιφέρειες της χώρας, στους σχετικούς Άξονες των πέντε Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ).
Στο πλαίσιο του προγράμματος ενισχύονται έργα επιλέξιμου προϋπολογισμού από 30.000 ευρώ έως 300.000 για τη θεματική ενότητα «Μεταποίηση», από 20.000 ευρώ έως 300.000 ευρώ για τη θεματική ενότητα «Τουρισμός» και από 20.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ για τη θεματική ενότητα «Εμπόριο – Υπηρεσίες».
Τα ποσοστά ενίσχυσης των επενδύσεων για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, κλιμακώνονται από 40 έως 50%, ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης ενώ για τις νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις προβλέπεται δυνατότητα χρηματοδότησης και των λειτουργικών δαπανών σε ποσοστό 25%, οι οποίες δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 40% του προϋπολογισμού του επιχειρηματικού σχεδίου.
Για την κάλυψη της ιδιωτικής συμμετοχής τους οι υποψήφιοι επενδυτές μπορούν εκτός από ίδιους πόρους να χρησιμοποιήσουν και δάνειο που δύναται να υποστηρίζεται από τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ .
Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τις 25.02.2013 μέχρι και τις 25.04.2013 στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr , www.ependyseis.gr/mis ). Μετά το πέρας της ημερομηνίας της ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων δεν γίνεται αποδεκτή καμία υποβολή νέας πρότασης.
Περισσότερες πληροφορίες όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου www.viotiachamber.gr  ,στις ιστοσελίδες της ΕΥΔ ΕΠΑΕ http://www.antagonistikotita.gr , του ΕΣΠΑ www.espa.gr , του ΕΦΕΠΑΕ www.efepae.gr .
Επίσης, το Επιμελητήριο Βοιωτίας κάνει γνωστό, σε συνεργασία με την ΑΝΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας, θα διοργανώσει ενημερωτική εσπερίδα την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΠ.Β. ενώ θα προχωρήσει και σε σειρά δράσεων, δημοσιότητας πληροφόρησης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποια πάταξη της φοροδιαφυγής -Ενας στους πέντε δεν πληρώνει ΦΠΑ

Ποια πάταξη της φοροδιαφυγής -Ενας στους πέντε δεν πληρώνει ΦΠΑ

Με τακτικές συσκέψεις, σε εβδομαδιαία βάση, προσδοκά να αντιμετωπίσει ο Γιάννης Στουρνάρας, το κίνδυνο εκτροχιασμού του Προϋπολογισμού από το πρώτο μήνα του έτους, όντας θορυβημένος από τα νεώτερα στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές έναντι του Δημοσίου, τους ελέγχους σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις, την είσπραξη ΦΠΑ. Συγκεκριμένα, το σύνολο των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών που δημιουργήθηκαν εντός του 2012 ανήλθε σε 13,178 δις. ευρώ, όμως το Δημόσιο εισέπραξε από το ποσό αυτό τα 1,377 δισ ευρώ και διέγραψε άλλα 195 εκατ. ευρώ. Εξάλλου, από τα χρέη προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 43,42 δισ ευρώ που είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμα μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2011, παρέμειναν ανείσπρακτα τα 41,95 δισ. ευρώ, εισπράχθηκαν 1,1 δισ. ευρώ και διαγράφηκαν 371 εκατ. ευρώ. Στο μέτωπο του ΦΠΑ, ένας στους πέντε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες «ξεχνά» να υποβάλει περιοδικές δηλώσεις και να αποδώσει στα ταμεία του Δημοσίου το φόρο. Το 2012 έπρεπε να υποβληθούν συνολικά 5.319.711 δηλώσεις ΦΠΑ. Όμως τελικά υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα 4.140.911 δηλώσεις. Από το 1.161.494 δηλώσεις που δεν υποβλήθηκαν στην ώρα τους μετά από όχληση της ΓΓΠΣ είτε τηλεφωνικώς είτε με email υποβλήθηκαν 73.628 δηλώσεις. Δηλαδή ακόμα και μετά την ειδοποίηση λιγότερος από ένας στους δέκα επιτηδευματίες συμμορφώθηκε με τη φορολογική του υποχρέωση! Όσον αφορά, δε, στους ελέγχους, πέρυσι ολοκληρώθηκαν 495 έλεγχοι σε αυτοαπασχολούμενους και φορολογούμενους μεγάλου πλούτου, έναντι μνημονιακού στόχου 1.300 ελέγχων, οι οποίοι απέδωσαν στο Δημόσιο 17,4 εκατ. ευρώ από το σύνολο των 22,2 εκατ. που βεβαιώθηκαν (ποσοστό 78,4%).
Διαβάστε Περισσότερα »

ΡΑΕ: "Ελέγξτε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Μπορεί να σας κλέβει!"

 

Να ελέγχουν τι γράφουν οι λογαριασμοί τους ώστε να μην τους ...«κλέβει» η ΔΕΗ, συνιστά με ανακοίνωσή της  η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).




Συγκεκριμένα, η ΡΑΕ εξέδωσε οδηγίες προς τους οικιακούς πελάτες και τους μικρούς μη-οικιακούς πελάτες χαμηλής τάσης, με στόχο την...
προστασία τους από λανθασμένες τιμολογήσεις παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος, προκαλώντας ερωτηματικά για τον τρόπο χρέωσης κατά τους πρώτους μήνες του 2013.

Ούτε λίγο ούτε πολύ δηλαδή, εάν δεν ελέγξετε τους λογαριασμούς σας ενδέχεται να πληρώσετε μεγαλύτερα ποσά από αυτά που αντιστοιχούν στην κατανάλωση, τα οποία θα πάνε «υπέρ πίστεως και… ΔΕΗ».

Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, «ενδέχεται οι λογαριασμοί κατά τους πρώτους μήνες του 2013 να διαφοροποιούνται λόγω της αναλογικής εφαρμογής των επιμέρους χρεώσεων, ανάλογα με την ημερομηνία εφαρμογής των νέων χρεώσεων για το 2013 και τον αριθμό των ημερών του τετραμήνου κατά τις οποίες ισχύουν οι προηγούμενες και οι νέες χρεώσεις. Τα προσφερόμενα τιμολόγια των Προμηθευτών ενδέχεται να τροποποιηθούν στο μέλλον και συνιστάται πάντα ο επανέλεγχος και η επιβεβαίωση της χρέωσης με τον εκάστοτε Προμηθευτή».

Η ΡΑΕ συνιστά τα εξής:

- Ελέγξτε τους εκκαθαριστικούς σας λογαριασμούς για να διαπιστώσετε το ποσό της τετραμηνιαίας κατανάλωσης (σε kWh) της κατοικίας σας, ή της επιχείρησής σας.

- Ιδανικά, χρειάζεστε τουλάχιστον τρεις εκκαθαριστικούς λογαριασμούς (3 τετράμηνα = 12 μήνες), ώστε να λάβετε υπόψη την εποχική διακύμανση της κατανάλωσής σας.

- Βάσει της τετραμηνιαίας κατανάλωσής σας, βρείτε από τους επισυναπτόμενους πίνακες το κόστος ανά προμηθευτή, για να εντοπίσετε την πιο συμφέρουσα για εσάς τιμολόγηση.

- Σε περίπτωση που έχετε και νυχτερινή κατανάλωση, θα πρέπει να προσθέσετε στο συνολικό κόστος κατανάλωσης ημέρας, το αντίστοιχο ποσό που προκύπτει από την κατανάλωση νύχτας.

Παραδείγματα για Οικιακούς Πελάτες (βάσει τιμολογίων ΔΕΗ):

- Για έναν οικιακό πελάτη με μονοφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 800kWh, ο τετραμηνιαίος λογαριασμός για το ηλεκτρικό ρεύμα θα είναι 100,12 ευρώ.

- Για έναν οικιακό πελάτη με τριφασική παροχή 25kVA, με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 600kWh και νύχτας 200kWh, ο τετραμηνιαίος λογαριασμός για το ηλεκτρικό ρεύμα θα είναι 102,74 ευρώ.

Παραδείγματα για Εμπορικούς Πελάτες ή κοινόχρηστα πολυκατοικίας (βάσει τιμολογίου Γ21 ΔΕΗ):

- Για ένα κατάστημα με μονοφασική παροχή 8kVA, με τετραμηνιαία κατανάλωση 1000kWh, ο τετραμηνιαίος λογαριασμός για το ηλεκτρικό ρεύμα θα είναι 172,53 ευρώ.

- Για μια πολυκατοικία με τριφασική παροχή 25kVA και τετραμηνιαία κατανάλωση 700kWh, ο τετραμηνιαίος λογαριασμός για το ηλεκτρικό ρεύμα θα είναι 134,80 ευρώ.

Η ΡΑΕ επισημαίνει ότι οι υπολογισμοί έχουν γίνει στην ίδια βάση, δηλαδή:

- Περιλαμβάνονται όλες οι χρεώσεις που αφορούν την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, ήτοι: α) χρεώσεις για την παραγωγή και προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, β) χρεώσεις χρήσης συστήματος μεταφοράς, γ) χρεώσεις χρήσης δικτύου διανομής, δ) χρεώσεις για Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, ε) Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ), στ) λοιπές χρεώσεις (τέλος ΛΑΓΗΕ, ΡΑΕ).

- Δεν περιλαμβάνονται στους υπολογισμούς οι προβλεπόμενοι από τη νομοθεσία φόροι (ΔΕΤΕ, ΕΦΚ, ΦΠΑ).

- Δεν περιλαμβάνονται χρεώσεις υπέρ τρίτων, για υπηρεσίες που δεν σχετίζονται με την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας (ΤΑΠ, δημοτικοί φόροι, ΕΡΤ).

- Για να είναι συγκρίσιμες οι τιμές, έχει γίνει αναγωγή του λογαριασμού στο τετράμηνο, ανεξαρτήτως προμηθευτή, έτσι ώστε να συμβαδίζει με την πρακτική του Διαχειριστή του Δικτύου για τη διενέργεια περιοδικών καταμετρήσεων μικρών πελατών.

- Οι υπολογισμοί διαφοροποιούνται για τις καταναλώσεις μέρας και νύχτας και τα ποσά λειτουργούν αθροιστικά.

- Για τον υπολογισμό του λογαριασμού σας, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε την ισχύ της παροχής σας (αναγράφεται στο έντυπο του λογαριασμού), ώστε να υπολογιστούν οι χρεώσεις για τη χρήση των δικτύων. Οι υπολογισμοί αυτοί έχουν γίνει για τους οικιακούς και μικρούς εμπορικούς πελάτες: α) για μονοφασική παροχή 8kVA, και β) για τριφασική παροχή 25kVA.

- Πέραν της εκτίμησης του συνολικού λογαριασμού, η τελική επιλογή του προμηθευτή μπορεί να λάβει υπόψη της και άλλες παραμέτρους, όπως πρόσθετες υπηρεσίες και ευνοϊκούς όρους συμβολαίων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγικό: Πάτησε αχινό στη Σκιάθο και έμεινε παράλυτος

Την πραγματικά τραγική ιστορία του 20χρονου Callum Hall μας μεταφέρει η Daily Mail.

Ο Hall επέστρεφε από θαλάσσια εκδρομή στη Σκιάθο...
το περασμένο καλοκαίρι κατά τη διάρκεια των διακοπών του, αλλά την ώρα που έβγαινε από τη βάρκα και πάτησε κάτω στη θάλασσα, ένιωσε έναν πόνο σαν να τον τσίμπησε μέλισσα.
Είχε πατήσει αχινό: «Ενιωσα ένα δυνατό δάγκωμα σαν να με είχε τσιμπήσει μέλισσα. Εβγαλα τρία αγκάθια από το πόδι μου χωρίς να υπάρχει κάτι άλλο μέσα μου» λέει ο ίδιος.
Ο 20χρονος νεαρός επέστρεψε 3 εβδομάδες μετά στο Leeds της Βρετανίας.
Ωστόσ η περιπέτειά του όμως είχε συνέχεια, καθώς εμφανίστηκε μια μόλυνση που του προκάλεσε μεγάλο πόνο. Η μόλυνση αυτή ήταν σπάνια και του δημιούργησε πάνω στη σπονδυλική του στήλη έναν όγκο δυο φορές μεγαλύτερο από μπαλάκι τένις. Ο όγκος έσπασε δημιουργώντας πρόβλημα στο νωτιαίο μυελό με αποτέλεσμα ο Hall να παραλύσει από τον αυχένα και κάτω.
Ο ίδιος, παρά τα όσα έζησε, χαρακτηρίζει τον εαυτό του απίστευτα τυχερό που επιβίωσε μετά από όλο αυτό καθώς αυτό που του συνέβη είναι ιδιαίτερα σπάνιο και επικίνδυνο (1 πιθανότητα στις 50 χιλιάδες».
Δυστυχώς οι γιατροί του δίνουν ελάχιστες ελπίδες να περπατήσει στο μέλλον αλλά εκείνος είναι αισιόδοξος και δεν το βάζει κάτω...
«Εχω δεχτεί το γεγονός ότι υπάρχουν ελάχιστες ελπίδες να περπατήσω ξανά αλλά θα συγκεντρώσω χρήματα για να μπορέσω να κάνω τις φυσιοθεραπείες μου. Υπάρχει ακόμα χρόνος και ελπίδα. Εχω μάλιστα αποφασίσει να πάρω μέρος στους Παραολυμπιακούς, το 2016, στη Βραζιλία. Δυο πράγματα μπορείς να κάνεις στην περίπτωσή μου. Η να πάθεις κατάθλιψη ή να προσπαθήσεις να γίνεις καλά.»tro-ma-ktiko
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚΑΡΕΙ φωτογραφία της Όλγας Φαρμάκη χωρίς μακιγιάζ



Λένε ότι μια γυναίκα φαίνεται αν είναι όμορφη όταν δεν έχει ίχνος μακιγιάζ στο πρόσωπό της...



Εντάξει από τη μία έχει βάση αυτό, γιατί υπάρχουν και άλλες που όσο και να βαφτούν δεν βλέπονται. Στην προκειμένη περίπτωση... δεν θέλω να κρίνω εγώ.

Θα βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματα σας. Πάντως μπορώ μόνο να σχολιάσω ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτή την εντυπωσιακή κοπέλα που θα δούμε σταπεριοδικά, στην τηλεόραση ή στην βόλτα της.

Έχω μήπως άδικο; Η αν την συναντούσατε θα καταλαβαίνατε ότι είναι η Όλγα Φαρμάκη; Από το πρόσωπο…χλωμό…απο το κορμί…μπορεί!


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Θήβας και η διαχείριση των απορριμμάτων


Το ζήτημα της παραγωγής και διαχείρισης των απορριμμάτων συνιστά τεράστιο περιβαλλοντικό πρόβλημα με οικονομικές και επιχειρηματικές παραμέτρους.
Ντόπια και ξένα εργολαβικά συμφέροντα εξασφάλισαν μεγάλα οφέλη και αποβλέπουν σε ακόμη μεγαλύτερα αφού η τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού προωθεί την εγκατάσταση εισαγόμενης τεχνολογίας για μονάδες μεγάλης κλίμακας με σκοπό την επεξεργασία σύμμικτων απορριμμάτων, για παραγωγή ενέργειας.
 Η ανωτέρω επιλογή είναι αντίθετη με τη διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση, την ανάκτηση χρήσιμων υλικών, είναι περιβαλλοντικά επικίνδυνη και απεχθής οικονομικά για τους δημότες. Έτσι ακυρώνεται και ο ρόλος της Τ.Α. που την μετατρέπουν σε εργαλείο επιβολής της μνημονιακής πολιτικής και σ’ αυτόν τον τομέα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ προτείνει ένα μοντέλο διαχείρισης σύγχρονο και φυσικό στο περιβάλλον, με άξονες την αποκέντρωση, τη μικρή κλίμακα, τις τοπικές ιδιαιτερότητες, την κοινωνική συμμετοχή με καθαρά δημόσιο χαρακτήρα. Αυτό το μοντέλο θα πρέπει να σχεδιαστεί και να αναπτυχτεί σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο καλύπτοντας τις διάφορες κατηγορίες απορριμμάτων (βιομηχανικά, νοσοκομειακά, τοξικά κλπ). Πιο συγκεκριμένα αυτό το σχέδιο αποβλέπει στην μείωση της παραγωγής αποβλήτων, ανάκτηση, επαναχρησιμοποίηση, διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση σε μονάδες μικρής κλίμακας (οικιακές, υπηρεσιών, νοσοκομεία, στρατόπεδα, επιχειρήσεις, Δήμοι κλπ) και διαχωρισμό επικινδύνων.
Παράλληλα η δημιουργία μικρών μονάδων επεξεργασίας σε επίπεδο Καποδιστριακών Δήμων θα συμβάλλει στην ποιοτική ανάκτηση των ανακυκλώσιμων, στη δημιουργία ποιοτικού κομπόστ, στην απασχόληση, στο χαμηλό κόστος και στο περιβαλλοντικό κέρδος. Στα καθ’ ημάς η πρόταση της ΔΕΠΟΔΑΘ για τη δημιουργία μεγάλης μονάδας επεξεργασίας σύμμικτων απορριμμάτων και παραγωγής βιοαερίου για ηλεκτρική ενέργεια με δημόσια χρηματοδότηση, βρίσκεται ως προς τους στόχους και τη φιλοσοφία της στον αντίποδα της πρότασής μας.
Και αυτό γιατί δεν εξυπηρετεί τη λογική της μείωσης των απορριμμάτων, αφού τίθεται ως στόχος η παραγωγή ενέργειας που απαιτεί την επεξεργασία του συνόλου σχεδόν των παραγόμενων αποβλήτων, ή και τη μεταφορά από άλλες περιοχές για να καλυφτεί η λειτουργία της μονάδας. Ταυτόχρονα υπονομεύει στην πράξη δράσεις όπως διαλογή στην πηγή, ανάκτηση, ανακύκλωση κλπ, αυξάνει το κόστος και ανοίγει κεκρόπορτες για περισσότερο ανεπιθύμητες ή επικίνδυνες εξελίξεις στο μέλλον, όπως η καύση που είναι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα αγωνιστεί για την αποτροπή τέτοιων σχεδίων και θα παρακολουθεί στενά το θέμα αποκαλύπτοντας και καταγγέλλοντας επιλογές περιβαλλοντικά επικίνδυνες και κοινωνικά απεχθείς.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Έξωση» στο Δ.Σ.Λεβαδέων από την Περιφέρεια


dsΣτο κτίριο του Παλαιού Δημαρχείου, επέστρεψε για τις συνεδριάσεις του το Δ.Σ. Λεβαδέων, καθώς η φιλοξενία του στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου κρίθηκε ασύμφορη για την Περιφέρεια Στερεάς. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοτικών συμβούλων, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δ. Καλλιαντάσης είπε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που του έγινε από τον αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Γ. Μουλκιώτη, κάθε συνεδρίαση συνεπάγεται κόστος 700ευρώ, που δεν μπορεί να καλυφθεί.
Έτσι από εδώ και το εξής οι συνεδριάσεις θα γίνονται στη στενή αίθουσα του Παλαιού Δημαρχείου.
Ωστόσο υπάρχει ένα σοβαρό ερώτημα, ποιος τελικά θα μπορεί να χρησιμοποιεί την σύγχρονη αίθουσα του Διοικητηρίου, όταν το κόστος χρήσης της είναι τόσο υψηλό; Μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που στοίχισε κοντά στις 500.000ευρώ για την επάνδρωση της.siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήριο μήνυμα Τοπικής Κοινότητας Λεύκτρων

Λεύκτρα Τρόπαιο, Leuktra Monument
Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Λεύκτρων καθώς και όλοι οι κάτοικοι, αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τον Περιφερειάρχη κ. Κλέαρχο Περγαντά, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνο Μπακομήτρο, τον Δήμαρχο κ. Σπυρίδωνα Νικολάου και όλους όσους συνετέλεσαν στην προσπάθεια για την ένταξη του έργου με τίτλο « Επέκταση - Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Τοπικής Κοινότητας Λεύκτρων Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων» στο πρόγραμμα «Περιβάλλον αειφόρος ανάπτυξη 2007 – 2013 » του ΕΣΠΑ, το οποίο αναμένεται να λύσει οριστικά το πρόβλημα της υδροδότησης των Λεύκτρων και του Οικισμού της παραλίας Λιβαδόστρας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Κ. ΛΕΥΚΤΡΩΝ ΜΗΤΣΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΦΑΚΑ ΕΛΕΝΗ ΡΟΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Πολίτες θα «περιπολούν» στην Ελάτεια Φθιώτιδας

Σοβαρό πρόβλημα με την αύξηση της εγκληματικότητας αντιμετωπίζει η περιοχή της Ελάτειας και της Αμφίκλειας στην Λοκρίδα Φθιώτιδας. Καθημερινά άγνωστοι μπαίνουν σε σπίτια αρπάζοντας χρήματα, κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Σε ένα πρόσφατο περιστατικό μάλιστα στην Ελάτεια, επιτήδειοι δεν δίστασαν να ρίξουν από τη σκάλα ενός σπιτιού την ιδιοκτήτρια και να την τραυματίσουν, η οποία μπήκε «εμπόδιο» στις βλέψεις που είχαν να κλέψουν.

Σε αδιέξοδο είναι οι κάτοικοι καθώς η αστυνομία δηλώνει αδυναμία αντιμετώπισης παρόμοιων περιστατικών, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Μετά από έκτακτη λαϊκή συνέλευση το απόγευμα, αποφάσισαν να συστήσουν ομάδες περιφρούρησης που -χωρίς όπλα- θα περιπολούν στο χωριό προκειμένου να εντοπίζουν «υπόπτους».

  lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Παραπέμπονται στην δικαιοσύνη Παπαντωνίου-Δούκας...


Για ελλιπείς δηλώσεις πόθεν έσχες...

Στην Δικαιοσύνη παραπέμπονται, μετά από απόφαση της επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, για ανειλικρινή δήλωση στο πόθεν έσχες τους, ο Γιάννος Παπαντωνίου και ο Πέτρος Δούκας .

Η...

απόφαση για τον πρώην υπουργό, Γιάννο Παπαντωνίου ήταν ομόφωνη. Η επιτροπή έκρινε ανειλικρινή την δήλωση του πρώην υπουργού, Γιάννου Παπαντωνίου και αφορά σε 2 εκατ. δολάρια που δεν είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες του 2008.

Για τον πρώην υφυπουργό της Ν.Δ. Πέτρο Δούκα, η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (ψήφοι 7-4) και αφορά σε 1,1 εκατ. δολάρια που έλειπαν από τη δήλωσή του σε σχέση με το προηγούμενο έτος...
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ