Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Επίθεση ομάδας 70 Χρυσαυγιτών στο ιατρείο των Γιατρών του Κόσμου στο Πέραμα

Επίθεση ομάδας 70 Χρυσαυγιτών στο πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου στο Πέραμα

Σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης των Γιατρών του Κόσμου προχώρησε το πρωί της Πέμπτης μια ομάδα 60 με 70 Χρυσαυγιτών στο πολυϊατρείο του Περάματος.
Σύμφωνα με το tvxs.gr, τα μέλη της Χρυσής Αυγής, τα οποία βρίσκονταν την Πέμπτη στην περιοχή για μια προγραμματισμένη πορεία συγκεντρώθηκαν έξω από το πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου, με απειλητικές διαθέσεις και άρχισαν να φωνάζουν τα γνωστά συνθήματά τους.
Την καταγγελία έκανε ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου Νικήτας Κανάκης τονίζοντας, παράλληλα, πως εκείνη την ώρα το πολυϊατρείο ήταν γεμάτο κόσμο.
Σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης των Γιατρών του Κόσμου προέβησαν σήμερα μέλη της Χρυσής Αυγής στο πολυϊατρείο του Περάματος, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης, μιλώντας στο tvxs.gr. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής βρίσκονταν στην περιοχή του Περάματος εξ αιτίας μιας πορείας που είχαν προγραμματίσει για σήμερα.
Υπενθυμίζεται ότι στο πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου βρίσκουν καταφύγιο άποροι, μετανάστες, άνεργοι, άστεγοι στους οποίους προσφέρεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τροφή και ρουχισμός.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζεται ο... κακός μας ο καιρός - Βροχές και ισχυρές καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Συνεχίζεται ο... κακός μας ο καιρός - Βροχές και ισχυρές καταιγίδες σε όλη τη χώ

Συνεχίζεται και την Παρασκευή ο... κακός μας ο καιρός, με βροχές και ισχυρές καταιγίδες να πλήττουν το σύνολο της χώρας. Τα αφαινόμενα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ισχυρά στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του Αιγαίου. Παράλληλα χιόνια αναμένεται να πέσουν στα ορεινά και στα ημιορεινά της Βόρειας Ελλάδας. Ισχυροί θα είναι και οι άνεμοι που θα πνέουν στα πελάγη και οι οποίοι αναμένεται να φθάσουν ακόμη και τα οκτώ μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το απόγευμα.
Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Παρασκευή έχει ως εξής:
  • Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη. χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. σταδιακή ύφεση των φαινομένων από το μεσημέρι.
Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου. στη δυτικά Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της ηπείρου και της δυτικής στερεάς. αναμένεται ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα στα βόρεια.
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο ιόνιο τοπικά 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου. στην ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες και λίγα χιόνια στα ορεινά. σταδιακή ύφεση των φαινόμενων.
Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι από το μεσημέρι στα βόρεια σε βόρειους 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες.
Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
  • Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
  • Αττική
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες όπου και ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
  • Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και λίγα χιονιά στα ορεινά τις πρωινές ώρες. σταδιακή βελτίωση.
Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τρέμει η γη στους συνοικισμούς της Πρασιάς Ευρυτανίας

Έκλεισε και πάλι ο δρόμος προς Βασιλέσι.Με δική τους ευθύνη περνούν πλέον οι κάτοικοι για το Ραπτόπουλο
Αυτό που γίνεται με τις κατολισθήσεις στους συνοικισμούς της Πρασιάς Ευρυτανίας τις τελευταίες ημέρες δεν έχει προηγούμενο.
Σήμερα το πρωί είχαμε πάλι κατολίσθηση στο δρόμο Φουσιανά-Βασιλέσι με τόνους απο πέτρες και χώμα να κλείνουν το οδόστρωμα και να αποκλείουν το χωριό.
Μηχάνημα του δήμου έσπευσε αμέσως σε αντίθεση με την πρώτη κατολίσθηση πριν λίγες μέρες όπου το χωριό έμεινε αποκλεισμένο για τρεις μέρες.
Για τον κεντρικό Ραπτόπουλο-Πρασιά δεν υπάρχει κάτι νεώτερο και απο την στιγμή που οι ίδιοι κάτοικοι άνοιξαν απο μόνοι τους το δρόμο περνούν με δική τους ευθύνη κινδυνεύοντας να χτυπήσουν απο μια ξαφνική κατολίσθηση.
Σε Μεταξάδες,Πρόδρομο και Κυπαρίσσι είχαμε μικρής κλίμακας κατολισθητικά φαινόμενα
Ο καιρός δεν βοηθά καθόλου μιας και απο χθές έχουμε πυκνές βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.
prassia-eyrytanias.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλαγή ημέρας στο Αστέρας-Λεβαδειακός

Αλλαγή ημέρας στο Αστέρας-Λεβαδειακός

Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου και όχι τη Δευτέρα στις 25 θα διεξαχθεί η αναμέτρηση του Αστέρα Τρίπολης με τον Λεβαδειακό, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.


Αλλάζει μέρα η αναμέτρηση της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τον Λεβαδειακό, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή.

Το παιχνίδι είχε οριστεί αρχικά για τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, αλλά λόγω της διεξαγωγής του αγώνα του Κυπέλλου ανάμεσα στον Αστέρα και τον Πλατανιά στις 27 του μήνα, τελικά μετατίθεται για την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ανακοινώνεται ότι ο αγώνας ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής ημέρας της Super League ΟΠΑΠ, θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου και ώρα 15:00 (αντί για Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου και ώρα 19:30), λόγω του ορισμού του αγώνα Κυπέλλου ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου».sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Απάτη 244 εκ. ευρώ με επιστροφή ΦΠΑ σε αγρότες

Απάτη ύψους 244 εκατ. ευρώ με την επιστροφή του ΦΠΑ σε 37.000 αγρότες ερευνούν τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Σύμφωνα με τον Τσαυτάρη...

292.000 δικαιούχοι επιστροφής ΦΠΑ εισέπραξαν το 2012 επιστροφή 11% ΦΠΑ συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ. 

Από αυτούς διαπιστώθηκε ότι οι 37.000 πήραν 244 εκατ. ευρώ!!

Σύμφωνα με την Ημερησία, οι διασταυρώσεις των στοιχείων για τη φετινή επιστροφή του ΦΠΑ που πια έχει κατέβει στο 6% έδειξαν πως σε αυτές τις περιπτώσεις είχαν εισόδημα από ΦΠΑ μέχρι και τετραπλάσιο του δηλωθέντος εισοδήματος τους. 

Οι έλεγχοι συνεχίζονται προκειμένου να εξακριβωθεί κατά πόσο δικαιολογείται αυτή η επιστροφή του ΦΠΑ.

Ο Τσαυτάρης σημείωσε πως για φέτος μετά την απόφαση της κυβέρνηση για οριζόντια περικοπή του ποσού των 400 εκατ. ευρώ στα 250 εκατ. ευρώ γίνεται προσπάθεια ώστε τα ποσά από αυτούς τους 37.000 αγρότες να μοιραστούν σε όλους. 

Έτσι, είναι πιθανό το ποσοστό της επιστροφής αντί για 6% να πάει στο 8%.
Διαβάστε Περισσότερα »

Άκαρδος πατέρας: Αντικατέστησε το Kinder με κανονικό αυγό!



Φάρσα στο γιο του έκανε ένας άνδρας στη Βραζιλία. Αντί για σοκολατένιο αυγό το παιδί δάγκωσε ένα... ωμό αυγό.
Να "σπάσει πλάκα" με τον γιο του ήθελε ένας Βραζιλιάνος. Αποφάσισε να του δώσει ένα κιντεροαυγό, το οποίο όμως είχε αντικαταστήσει με ένα κανονικό!
Όταν λοιπόν του έδωσε το αυγό, ο μικρός δεν μπορούσε να το σπάσει με τα δόντια του. Τότε ο πατέρας του τον προέτρεψε να δαγκώσει πιο δυνατά με αποτέλεσμα να σπάσει στο πρόσωπό του.
Άντι λοιπόν το παιδί, να γευτεί τη σοκολάτα του αυγού και να πάρει το παιχνιδάκι που κρύβει μέσα, "έφαγε" στο πρόσωπο του τον κρόκο και το ασπράδι του φρέσκου αυγού.
Το παιδί, όπως ήταν φυσικό, έβαλε το κλάματα και όσοι ήταν δίπλα του "λύθηκαν" στα γέλια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε τεκέ μετέτρεψαν τη Βουλή

 
Σε τεκέ μετέτρεψαν τη Βουλή
Ψηφίζουν νόμους που οι ίδιοι δεν εφαρμόζουν.
Τελευταίο παράδειγμα η απαγόρευση του καπνίσματος εντός του κοινοβουλίου.

Οι περισσότεροι βουλευτές καπνίζουν στους διαδρόμους της βουλής αδιαφορώντας πλήρως για την απαγόρευση...

Μάλιστα, βουλευτίνα από την Πελοπόννησο, από τον έντονο βήχα, παραλίγο να έχει σοβαρό επεισόδιο, όπως είπε  συνάδελφος της από την Κρήτη.

Οι τσακωμοί θυμίζουν παιδιά που παίζουν σε παιδική χαρά και διαπληκτίζονται σχεδόν καθημερινά σαν τα ...λιονταράκια, μου είπε κοινοβουλευτικός συντάκτης . Γιάννη κερνάει, Γιάννης πίνει !

Οι 88 βουλευτές που διαμαρτυρήθηκαν μέσω επιστολής τους στον πρόεδρο του κοινοβουλίου,κ. Βαγγέλη Μειμαράκη, από το οποίον ζητούν να επιβάλει την εφαρμογή του νόμου, ας ζητήσουν και την εφαρμογή των υπολοίπων νόμων της ελληνική πως δημοκρατίας ...

Ώρε που φτάσαμε!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Γερμανικός ΟΑΕΔ έστειλε 19χρονη σε... πορνείο!

Τοπικό γραφείο ευρέσεως εργασίας στη Γερμανία, έστειλε 19χρονη άνεργη σε οίκο ανοχής!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Augsburger Allgemeine Zeitung η 19χρονη κοπέλα έπαθε... σοκ ανοίγοντας την επιστολή που έλαβε από το γραφείο εύρεσης εργασίας του Άουσμπουργκ που την ενημέρωνε για μια θέση εργασίας στον οίκο ανοχής "Augsburg Colosseum". "Έψαχνα για μια αξιοπρεπη δουλειά" δήλωσε η κοπέλα στην εφημερίδα συμπληρώνοντας ότι η μητέρα της έβαλε τις φωνές όταν διάβασε την επιστολή.

Η πορνεία στη Γερμανία είναι νόμιμη, ωστόσο ο επικεφαλής του γραφείου ευρέσεως εργασίας στο Άουσμπουργκ δήλωσε στην εφημερίδα ότι ήταν λάθος που έστειλαν την επιστολή χωρίς να ρωτήσουν πρώτα την κοπέλα αν ενδιαφέρεται να εργαστεί σε τέτοιο περιβάλλον.

Διαβάστε Περισσότερα »

Λιγότερα τροχαία ...λόγω κρίσης!

Η αύξηση της τιμής της βενζίνης σε συνδυασμό με την αδυναμία των ιδιοκτητών να συντηρήσουν τα αυτοκίνητά τους, οδήγησαν σε μεγάλη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, συμπεραίνει έρευνα που διεξήγαγε το Εργαστήρι Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης.
  • Για πρώτη φορά απ'το 1974 οι νεκροί από τροχαία ήταν λιγότεροι από χίλιους..
  • Οι Νομοί που θεωρούνται ως οι πιο επικίνδυνοι
Από τη συγκριτική μελέτη των στοιχείων των τελευταίων ετών διαπιστώθηκε ότι το 2012 καταγράφηκε μείωση σε... όλες τις κατηγορίες, τόσο των ατυχημάτων όσο και των θυμάτων. Συγκεκριμένα έγιναν 889 θανατηφόρα ατυχήματα έναντι 1.011 το 2011.

Ανάλογη μείωση καταγράφεται και στον αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο (976 το 2012 από 1.092 το 2011, δηλαδή 116 λιγότεροι).

Οι ερευνητές του Πολυτεχνείου Κρήτης υπογραμμίζουν στα συμπεράσματά τους πως το σύνολο των νεκρών είναι κάτω των χιλίων ατόμων για πρώτη φορά μετά από το 1974 που είχαμε 943 νεκρούς και κυκλοφορούσαν στους δρόμους της Ελλάδος μόνο 650.000 αυτοκίνητα, ενώ το 1998 είχαν φθάσει στη μέγιστη τιμή τους που ήταν 2.229 νεκροί.

Διευκρινίζουν όμως ότι οι μειώσεις δεν ήταν ομοιόμορφες σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος, καθώς σε ορισμένες περιφερειακές ενότητες διαπιστώθηκαν αυξήσεις.

Στην πρώτη θέση επικινδυνότητας δρόμων βρίσκεται η Λευκάδα, καθώς ενώ το 2011 δεν είχε κανένα νεκρό από τροχαίο ατύχημα, το 2012 είχε 5 νεκρούς, 8 σοβαρά τραυματίες και 36 ελαφρά, αριθμός πολύ μεγάλος για ένα μέρος με πληθυσμό 23.700 κατοίκους.
Την δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Χαλκιδική
και την τρίτη οι Κυκλάδες.

Λιγότερα χρήματα, λιγότερα τροχαία
Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές «στην αξιόλογη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων θα πρέπει να συνεκτιμηθούν δύο ακόμη σημαντικά στοιχεία:

1. Η μείωση των διανυομένων οχηματοχιλιομέτρων κάθε οχήματος (λόγω της αυξημένης τιμής των καυσίμων), η οποία σύμφωνα με το Σύνδεσμο Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος, σωρευτικά από το 2009 υπερβαίνει το 30%, ενώ το τρίτο 3μηνο του 2012 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011 φθάνει στο 15%.

2. Η μείωση του στόλου των κυκλοφορούντων οχημάτων που οφείλεται αφενός στην κατάθεση περίπου 700.000 πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων λόγω αδυναμίας πληρωμής των τελών κυκλοφορίας και αφετέρου στη μεγάλη μείωση της αγοράς νέων αυτοκινήτων, η οποία το 2012 γνώρισε σημαντικότατη κάμψη της τάξης του 40% σε σχέση με το 2011, με 58.482 νέες κυκλοφορίες που αποτελεί τη χαμηλότερη επίδοση των τελευταίων 24 ετών στην Ελληνική αγορά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοσχερώς καταστράφηκε κατάστημα χαλιών στην Αράχωβα


 
Ολοσχερώς καταστράφηκε κατάστημα χαλιών στην Αράχωβα το οποίο βρίσκεται δίπλα στο νεκροταφείο μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στις 12.00 τα ξημερώματα. Σύμφωνα με μαρτυρίες πετρέλαιο μύριζε στον χώρο του καταστήματος που μέσα σε λίγα λεπτά παραδόθηκε στις φλόγες. Ακολουθούν περισσότερες φωτογραφίες.
 

Τα ακριβή αίτια του συμβάντος ερευνώνται.

 
 
 
 
ilaliatisroumelis.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

«Κούρεμα» κατά 15% σε μισθούς ιερέων αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος

Η Ιερά Σύνοδος «κούρεψε» σε ποσοστό 15% τους μισθούς όλων των ιερέων ηλικίας μέχρι 70 ετών. Το μέτρο ισχύει για εφημέριους με μηνιαίο...
μισθό πέραν των €1.500 ετών και ετέθη σε εφαρμογή από την 1η Φεβρουαρίου.

Περισσότερο θα επηρεαστούν ιερείς θεολόγοι, οι οποίοι θεωρούνται υψηλόμισθοι.

Πρόκειται για ιερείς οι οποίοι είναι θεολόγοι και οι οποίοι εργοδοτούνται είτε στην Αρχιεπισκοπή είτε σε άλλους εκκλησιαστικούς οργανισμούς.

Για ιερείς άνω των 70 ετών, η Σύνοδος «έλαβε αποφάσεις για κοινό προς όλους ποσό αντιμισθίας».

Απεφάσισε επίσης την αποκοπή των επιδομάτων, πλην των επιδομάτων τέκνου, ενοικίου και οδοιπορικών.

Παράλληλα, η Σύνοδος εξέτασε πληροφορίες για ξεπούλημα ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα και απεφάσισε να καταδικάσει την πράξη, την οποία χαρακτηρίζει ως «πράξιν εσχάτης προδοσίας».

Τέλος, η Σύνοδος εξέτασε καταγγελίες για κάθοδο κληρικών από το εξωτερικό, οι οποίοι μιλούν είτε σε συγκεντρώσεις ενοριών, είτε σε σπίτια και απεφάσισε όπως απαγορεύσει τις ομιλίες αυτές, εκτός εάν εκ των προτέρων και προ της καθόδου των ομιλητών στην Κύπρο, δοθεί άδεια από τον οικείο Επίσκοπο
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκαριστικό...Η τίγρης σε τσίρκο που κατασπάραξε τον εκπαιδευτή της (video)



Έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη το τραγικό περιστατικό που συνέβη σε τσίρκο στο Μεξικό. Ένας θηριοδαμαστής έχασε την ζωή του όταν η τίγρης στη διάρκεια του σόου του επιτέθηκε και τον κατασπάραξε! Το βίντεο με το σοκαριστικό...
περιστατικό κάνει το γύρο του κόσμου.
Ο άτυχος άνδρας είναι ο Αμερικανός εκπαιδευτής Αλεξάντερ Κρίσπιν (Alexander Crispin) που εκτελούσε το πρόγραμμά του σε τσίρκο στο Μεξικό όταν η τίγρης του επιτέθηκε!
Αμέσως υπήρξε επέμβαση αλλά ο άνδρας έπεσε νεκρός από τα βαριά τραύματα.
Οι άνδρες που επενέβησαν άμεσα και προσπάθησαν να τον σώσουν σκότωσαν και την τίγρη...


Ο άτυχος άνδρας σε παλαιότερη φωτογραφία.
Διαβάστε Περισσότερα »

VIDEO: Απίστευτη πατέντα φτιάχνει ομελέτα...

Σούπερ σύστημα...
Μια μοναδική συσκευή που φτιάχνει μόνη της ομελέτα βήμα προς βήμα μέσα σε ένα λεπτό δημιουργήθηκε από μια ομάδα τεσσάρων σχεδιαστών.

Για να φτιάξουν και να τεστάρουν τη συγκεκριμένη συσκευή δαπάνησαν περισσότερες απο 300 ώρες.

Το αυτόματο μηχάνημα ομελέτας εκτίθεται στο Design Museum του Λονδίνου.pinnokio.gr

Δείτε το βίντεο




Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση από το Δήμο Λεβαδέων


Ο Δήμος Λεβαδέων επιθυμεί να ενημερώσει του ενδιαφερόμενους πολίτες ότι στον επίσημο διαδικτυακό τόπο του Δήμου (www.livadia.gr) και συγκεκριμένα στο κατάλογο επιλογών Δικαιολογητικά Δήμου Εμπόριο – Αγορά – ΚαταστήματαΜετάβαση έχουν αναρτηθεί σχετικά κείμενα στα οποία περιγράφεται αναλυτικά η νομοθεσία για τη διαδικασία έκδοσης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για την έκδοση άδειας μουσικής – μουσικών οργάνων, ερμηνευτικές εγκύκλιοι καθώς και τα σχετικά έντυπα αιτήσεων
Διαβάστε Περισσότερα »

Τίναξε την μπάνκα των χρεών στον αέρα -Συνελήφθη για οφειλές 64 εκατ. ευρώ

Τίναξε την μπάνκα των χρεών στον αέρα -Συνελήφθη για οφειλές 64 εκατ. ευρώ

Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι που πραγματοποιούν οι άνδρες της οικονομικής αστυνομίας και μέσα σε ένα τριήμερο πραγματοποίησαν εννέα συλλήψεις για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο.
Μάλιστα κάποιοι από τους συλληφθέντες δεν πρέπει να είχαν πληρώσει ποτέ αφού χρωστούν αστρονομικά ποσά. Συγκεκριμένα μία εταιρεία Εισαγωγής και Εμπορίας Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Ειδών χρωστούσε 64.891.068,57 ευρώ και συνελήφθη ο εκπρόσωπος της.
Συγκεκριμένα οι αρχές ανακοίνωσαν πως:
  1. Συνελήφθη στο Καπανδρίτι, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 43χρονος ημεδαπός, ως Νόμιμος Εκπρόσωπος Εταιρείας Εισαγωγής και Εμπορίας Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Ειδών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 64.891.068,57 ευρώ.
  2. Συνελήφθη στην Δάφνη, από αστυνομικούς του Τ.Α. Δάφνης, 59χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 7.930.913,64 ευρώ.
  3. Συνελήφθη στο Ψυχικό, από αστυνομικούς του Τ.Α. Ψυχικού, 32χρονος ημεδαπός, ως Διευθύνων Σύμβουλος Εταιρείας Εμπορίας Ειδών Ένδυσης, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, μη απόδοση Φ.Π.Α., μη απόδοση Φ.Μ.Υ. και μη απόδοση εισφορών προς το Ι.Κ.Α. ύψους 7.051.939,41 ευρώ.
  4. Συνελήφθη στο Ηράκλειο Αττικής, από αστυνομικούς του Τ.Α. Ηρακλείου, 44χρονος ημεδαπός, ως Διαχειριστής Εταιρείας για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 5.745.661,94 ευρώ.
  5. Συνελήφθη στη Φιλοθέη, από αστυνομικούς του Τ.Α. Φιλοθέης, 77χρονος ημεδαπός, ως Διευθύνων Σύμβουλος Εταιρείας για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 2.953.457,98 ευρώ.
  6. Συνελήφθησαν στη Ν. Ιωνία, από αστυνομικούς του Τ.Α. Ν. Ιωνίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 77 και 47 ετών, ως ομόρρυθμα μέλη Εταιρείας, για οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 1.061.539,70 ευρώ ο πρώτος και 376.597,77 ευρώ ο δεύτερος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι

Απότομη μεταβολή του καιρού προβλέπεται σήμερα Πέμπτη, αφού προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, με χιόνια στα ορεινά, ενώ οι άνεμοι θα φτάσουν μέχρι και 9 μποφόρ.
Αναλυτικά:
Σήμερα Πέμπτη προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και βαθμιαία στην Ανατολική Στερεά και την Εύβοια, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο.
Χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και από τις βραδυνές ώρες σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί στο Αιγαίο και θα φτάσουν τα 8 και πιθανόν τα 9 μποφόρ.
Αύριο Παρασκευή τα φαινόμενα θα εκδηλώνονται κατά περιόδους στα δυτικά, τα νότια και τα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έτοιμοι για μετωπική σύγκρουση οι Βοιωτοί. Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις (video).


Αποφασισμένοι να συγκρουστούν με την τρικομματική κυβέρνηση παρουσιάστηκαν στη γενική τους συνέλευσης οι αγρότες στο μπλόκο του Ορχομενού.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και ξεκινούν τον κλεφτοπόλεμο όπως υποστηρίζουν μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας για την επιβίωσή τους.
Δείτε το video

 από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα Έκτακτο:Προσοχή οδηγοί! Καταγγελία - στήνουν μπλόκο!!


Προσοχή στους διερχόμενους από το Πυρί προς το Sprider στη γέφυρα, στηνουν μπλόκα !!!
Διαβάστε την παρακάτω καταγγελία-Προειδοποίηση αναγνώστη του viotiashop!!!
 
"Εχθες το βραδυ γυρω στις 11 στην γεφυρα που ειναι πανω απο τον καταυλισμο των τσιγγανων (Πυρι) ,ειχαν στησει μπλοκο με τσιμεντολιθους και εκαναν επιθεση σε διερχομενους οδηγους, καμμια δεκαπενταρια νεαρα ατομα ,που φορουσαν τζοκει καπελα, μαντηλια και κουκουλες. Γλιτωσαμε αφου ειχαμε την ψυχραιμια κανοντας γρηγορα οπισθεν και κατεβαινοντας αναποδα το ρευμα,ενω δεχομασταν κυνηγητο και βροχη απο πετρες...
Στο υψος του SPRIDER ειδαμε οδηγο φορτηγου με σπασμενα τζαμια που ειχε δεχθει επιθεση να μιλα στο κινητο και να ζητα αστυνομικη βοηθεια.Φυσικα και δεν ξερω περισσοτερα για το τι εγινε,παρα μονο οτι καναμε αναστροφη και γυρισαμε πισω,αφου καλεσαμε το Α.Τ. Θηβας για ενημερωση!!!"
Viotiashop.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαριλένα Παππά- Η συγγραφέας που λατρεύουν τα παιδιά στην Αλίαρτο


Γυρίζει όλες τις γωνιές της Ελλάδας για να γνωρίσει τους λιλιπούτιους αναγνώστες της και να παίξει μαζί τους θεατρικά παιχνίδια

Ο μικρός Γιώργος από την Αλίαρτο ξέσπασε σε κλάματα κατά την διάρκεια του θεατρικού  και εκείνη τον αγκάλιασε και έκλαψε μαζί του. Στιγμή δυνατή, στιγμή συγκινιτική
Αν όλοι οι συγγραφείς που απευθύνονται στα παιδιά μας είχαν την αμεσότητα και την αγάπη της Μαριλένας Παππά τότε ο κόσμος που έρχεται να λάβει την σκυτάλη από εμάς θα ήταν πολύ πιο όμορφος και πιο αληθινός

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Πολλές είναι οι  φορές που έχω αναρωτηθεί ποιος είναι ο πραγματικός ρόλος ενός συγγραφέα παιδικών βιβλίων...Και η απορία μου αυτή πηγάζει από το γεγονός ότι αυτός ο άνθρωπος με την ιδιότητα του φέρει ευθύνη στην «δόμηση» των χαρακτήρων που θα κληθούν τα επόμενα χρόνια να λάβουν τη ζωή στα χέρια τους.
Οι περισσότεροι από αυτούς γράφουν ένα βιβλίο και στην συνέχεια αναθέτουν στον εκδοτικό τους οίκο μια ή δύο παρουσιάσεις και αυτό ήταν...το περιτύλιγμα πουλήθηκε και οι συγγραφείς αποσύρονται ξανά στα σκοτεινά γραφεία τους για να γράψουν τις επόμενες περιπέτειες τους, αδιαφορώντας για το τι συμβαίνει με τα παιδιά εκεί έξω....
Ωστόσο πριν από λίγο καιρό το «Πινάκιο» είχε φιλοξενήσει μια ανερχόμενη και ταλαντούχα συγγραφέα, η οποία φαίνεται πως διαφέρει πολύ από τους «φθασμένους» συναδέλφους της.  Ο λόγος, για την  25χρονη Μαριλένα που  παίρνει τη βαλίτσα της και γυρίζει τις γωνιές της χώρας (με δικά της έξοδα τις περισσότερες φορές) και δεν στέκεται απλώς στην παρουσίαση των δύο παιδικών της βιβλίων –τις Φεγγαροκουταλιές και τον Πλανήτη που Χαμογελά- αλλά στήνει διαδραστικές παραστάσεις στις οποίες συμμετέχουν οι λιλιπούτιοι θεατές της.
Η τελευταία της στάση ήταν η Αλίαρτος, όπου και την «αγκάλιασαν» τα παιδιά αλλά και οι γονείς. Εμείς της ζητήσαμε να μας περιγράψει καρέ-καρέ το ταξίδι της.
Αλίαρτος λοιπόν, μια ώρα και κάτι μακριά από την Αθήνα αλλά όμως  και εκεί  η Πολιτεία έχει επιδείξει το πιο σκληρό της πρόσωπο αυτό της απάθειας και της αδιαφορίας όπως και άλλοι συγγραφείς παιδικών βιβλίων αγνοούν τις συντεταγμένες του τόπου...Ας ταξιδέψουμε με συνοδοιπόρο τη Μαριλένα Παππά και φυσικά με τις «Φεγγαροκουταλιές» της και τον «Πλανήτη που Χαμογελά έως την Αλίαρτο....Όμως λίγο πριν «ακολουθήσετε» τη Μαριλένα στο ταξίδι της στην Αλίαρτο, οφείλουμε να σημειώσουμε πως κατά την διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης τόσο η ίδια όσο και ο μικρός Γιώργος (θεατής και μάλλον θαυμαστής) ξέσπασαν σε κλάματα λόγω ιδιαίτερης συναισθηματικής φόρτισης κατά την διάρκεια του θεατρικού. Αν όλοι οι συγγραφείς που απευθύνονται στα παιδιά μας είχαν την αμεσότητα και την αγάπη της Μαριλένας τότε ο κόσμος που έρχεται να λάβει την σκυτάλη από εμάς θα ήταν πολύ πιο όμορφος και πιο αληθινός. Χαρακτηριστικό του γεγονότος αυτού είναι ότι στο τέλος της εκδήλωσης η Μαριλένα Παππά συμβούλευσε τους μικρούς της φίλους πώς να συμπεριφέρονται στον αχανή κόσμο του διαδικτύου, ενώ στους γονείς απηύθυνε συμβουλές για την επίβλεψη των παιδιών τους, όπως αυτές τις έχουν ορίσει οι ειδικοί επιστήμονες του φορέα πρόληψης κατά του ηλεκτρονικού εθισμού ΔΙΑΔΡΑΣΙΣ.
Για να επικοινωνήσετε με τη Μαριλένα Παππά και να έρθει κοντά σας σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν είστε προκειμένου να παρουσιάσει σε εσάς και στα παιδιά σας το διαδραστικό έργο της επί σκηνής δεν έχετε απο το να της στείλετε email στο




Από την θέση 23 στον... «Πλανήτη που χαμογελά»

Της Μαριλένας Παππά
Σάββατο μεσημεράκι, επιβίβαση από τα κτελ Λιοσίων.
Θέση 23. Σ΄αυτήν κάθομαι πάντα.
Έτσι και χθες, άπλωσα στα πόδια μου τον Πλανήτη που χαμογελά και τις Φεγγαροκουταλιές μου και τα χάζεψα για μια στιγμή. Κοίταξα έξω από το παράθυρο το λεωφορείο που προσέγγιζε τον προορισμό μου, τους ανθρώπους που πηγαινοέρχονταν και χαμογέλασα.
Αυτή τη φορά το όνειρό μου μ΄είχε οδηγήσει στην Αλίαρτο, Βοιωτίας.
Κι όταν με οδηγεί το όνειρό μου, γνωρίζω πάντοτε υπέροχους ανθρώπους.
Έτσι και χθες.
Η διοργανώτρια και ιδιοκτήτρια του Βιβλιοπωλείου Bookali, κα. Σταυρούλα Τσιώλη με περίμενε στον απέναντι δρόμο. Και μ’ ένα χαμόγελό της σταμάτησε να είναι η κυρία Τσιώλη κι έγινε σκέτο, η Σταυρούλα!
(Είναι τόσο σπουδαίο οι άνθρωποι να σε αφοπλίζουν μ΄ένα ειλικρινές χαμόγελο.)
Με πήγε βόλτα μέχρι το βιβλιοπωλείο της, ώσπου κατέφτασε ο διαμεσολαβητής γι΄αυτήν την εκδήλωση, ο Κώστας! Φιλιά, αγκαλιές και βόλτα στους Κήπους της Αλιάρτου. Μία μεγάλη έκταση με δέντρα, με πράσινο, με γήπεδα για τα παιδιά, με παιδική χαρά και με πολλά σημεία για ξεμονάχιασμα(όπως μου επισήμανε ο Κώστας!!). Ένας μικρός παράδεισος σκέφτηκα, ενώ το βλέμμα μου περιπλανήθηκε στα χαμηλά σπίτια του χωριού, στα ξύλινα, ξεβαμμένα, ανοιχτά πατζούρια και στα γλαστράκια στις εξώπόρτες. Πόσο διαφορετικό σκηνικό στην Αθήνα της μίας ώρας μακριά...

Αλίαρτος...τόσο όμορφη κι όμως ξεχασμένη...
Προχωρήσαμε προς το Συνεδριακο Κέντρο της Αλιάρτου. Ο χώρος βρισκόταν σε μία γραφική πλακόστρωτη πλατεία, περνούσαμε πέτρινα κτίσματα που στο παρελθόν λειτουργούσαν ως στάβλοι.
Εν έτει 2013 οι ίδιοι χώροι λειτουργούν ως εγκαταλελημένες αποθήκες.
-Μα γιατί δεν αξιοποιούνται, ρώτησα τον Κώστα δείχνοντάς του τα κτήρια;
Κούνησε το κεφάλι του με απογοήτευση και τότε κατάλαβα... Ο φορέας κράτος.
Μπήκα στο χώρο της εκδήλωσης. Όμορφος, προσεγμένος. Διατηρούσε κάτι από την παλιά αρχοντιά του. Ό,τι έπρεπε για να μεταφέρω τη μάχη των δύο μου βιβλίων, σκέφτηκα!!
Ο κόσμος άρχισε να καταφτάνει. Αφήσαμε τις μαμάδες να καθίσουν στο κοινό και παρέα με όλα εκείνα τα υπέροχα, μικρά ανθρωπάκια ανεβήκαμε επί σκηνής!

Οι κομήτες...
Ο θεός Βάρβας, η μάγισσα Κουμάρα, ο Δημητράκης, η Μαριλούκο και όλοι κομήτες του Πλανήτη που χαμογελά πήραν ζωή μέσα από τις ερμηνείες των παιδιών και την αφήγησή μου. Κάθε φορά τα παιδιά με αφήνουν άφωνη με την ικανότητά τους να κατανοούν και να θεωρούν φυσιολογικούς όλους αυτούς τους κόσμους που περιγράφω στα βιβλία μου.
Σειρά είχαν οι Φεγγαροκουταλιές μου! Ο Μάιλο, η Ανεμηλιά, η Νάνα Νανίτα ,η Μπερλίνα κι όλες εκείνες οι φεγγαροκουταλιές χόρτασαν τους θεατές μας!!!
Έπειτα καθίσαμε όλα μαζί τα παιδάκια (μαζί τους κι εγώ βεβαίως-βεβαίως!!) κόψαμε πλανήτες κι αστέρια και φτιάξαμε το δικό μας διάστημα!!
Η μάχη ανάμεσα στα δύο βιβλία έληξε υπέρ των φεγγαροκουταλιών με ένα μικρό προβάδισμα!
Κι έτσι απλά ο πλανήτης μου χαμογέλασε και χθες...
Στιγμιότυπο από την παράσταση-παρουσίαση
Τη στιγμή που ο μικρός Γιώργος αγκαλιάζει τη Μαριλένα Παππά και οι δυο τους κλαίνε...
Ο μικρός δεν κρατίεται για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του
Ο νεαρός με το μικρόφωνο ενσαρκώνει κάποιο ρόλο απο τον Πλανήτη που Χαμογελά
Όλα τα παιδιά συμμετείχαν στο θεατρικό παιχνίδι
Τα παιδιά ένα κουβάρι με την συγγραφέα
Η μικρή δίπλα από τη Μαριλένα Παππά ενσαρκώνει έναν ρόλο από τις Φεγγαροκουταλιές
Η Σταυρούλα Τσιώλη ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου Bookali στην Αλίαρτο
Το Βιβλιοπωλείο Bookali στην Αλίαρτο
Η Αλίαρτος από το φακό της Μαριλένα Παππά
Σπίτι στην Αλίαρτο με άρωμα από τα πάλια

Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς εργαστηριακούς γιατρούς και η Θήβα!


 
Από την τσέπη τους θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΠΥ και στην συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τον Οργανισμό…
«Οι εργαστηριακοί γιατροί του Ι.Σ.Θηβών που είχαν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, δε θα πραγματοποιούν εξετάσεις με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από  1-2-2013 στα πλαίσια επίσχεσης παροχής υπηρεσιών υγείας.
Ως εκ τούτου οι ασθενείς θα πρέπει να πληρώνουν για τις εργαστηριακές εξετάσεις με το υπάρχον κρατικό τιμολόγιο και στην συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τον Οργανισμό.
Οι συμβεβλημένοι πάροχοι υγείας, δεν αντέχουν άλλο τις μεγάλες καθυστερήσεις αποπληρωμής των τρεχουσών οφειλών και το κούρεμα των οφειλομένων  5 ετών»...
Η ανακοίνωση έρχεται από τον ιατρικό Σύλλογο Θήβας, ως συνέχεια του μπλόκου, που επέβαλαν όλοι οι εργαστηριακοί γιατροί και τα διαγνωστικά κέντρα στον ΕΟΠΥΥ, κόβοντας την πίστωση, λόγω των υπέρογκων χρεών του Οργανισμού, τα οποία θα εξοφληθούν με καθυστέρηση ετών και κουρεμένα….
Ας δούμε όμως, τι ενδεικτικά θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι για εξετάσεις από την τσέπη τους, τα οποία θα εισπράξουν μετά την γνωστή διαδικασία στον ΕΟΠΥΥ…
Κοντά στα 60 ευρώ για σπινθηρογράφημα οστών, νεφρών ή θυρεοειδούς, 58 ευρώ για triplex καρδιάς, 44 ευρώ για αρτηριών, πάνω από 50 ευρώ  για αξονικές και για εγκεφάλου και θώρακος , 43 ευρώ  για την μέτρηση οστικής μάζας,  πρέπει να καταβάλουν 43 ευρώ, 28 ευρώ για τέστ κοπώσεως, 12,38 για holder καρδιακού ρυθμού  κ.α.
viotiki ora
Διαβάστε Περισσότερα »

Έξαρση Ληστειών χθες βράδυ στη Λιβαδειά

Έξαρση ληστειών χθες βράδυ στη Λιβαδειά
Έξαρση ληστειών χθες βράδυ στη Λιβαδειά
Σύμφωνα με αναγνώστη  του viotiashop , χθες βράδυ στο κέντρο της Λιβαδειάς λήστεψαν 7 επώνυμα καταστήματα. Σε λίγο περισσότερα για τις ληστείες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγορά 5.300 πούρων για δημόσιες σχέσεις -36.700 ευρώ για κηδεία

Σπαταλώντας το δημόσιο χρήμα -Αγορά 5.300 πούρων για δημόσιες σχέσεις -Εδωσαν 36

Η διαφθοράς και η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος δεν έχει τέλος με την Τοπική Αυτοδιοίκηση να κρατάει τα σκήπτρα της κακοδιαχείρισης. Σύμφωνα με την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αφορά το 2010 φάνηκε πως εγκρίθηκαν και σπαταλήθηκαν απίστευτα ποσά για κηδείες, υπερωρίες συνταξιούχων, για πούρα, αναμνηστικά δώρα και κινητά τηλέφωνα.
Όπως δημοσιεύει η «Ημερησία» στην έκθεση περιγράφονται οι ίδιες παρανομίες και σπατάλες που γίνονται κάθε χρόνο. Προμήθειες και έργα που γίνονταν με απευθείας αναθέσεις με κατατμήσεις δαπανών και αναθέσεις συμπληρωματικών εργασιών για να αποφεύγονται διαγωνισμοί. Παράνομες προσλήψεις συμβασιούχων και ειδικών συμβούλων με σωρεία παράνομων αμοιβών συνεχίζονταν παρά την ένταξη της χώρας στο Μνημόνιο.
Μερικές μόνο από τις σπατάλες που αναφέρονται στην έκθεση είναι οι εξής:
  • Τρεις δήμοι στη Βόρειο Ελλάδα αγόρασαν τζιπ 4Χ4 για τις μετακινήσεις τεχνικών υπηρεσιών τους ενώ δεν προβλέπεται στο νόμο (συνολική δαπάνη 79.700 ευρώ).
  • Νοσοκομειακές προμήθειες με υπερτιμολογήσεις και αναντιστοιχία ποσότητας ειδών χωρίς τιμολόγηση τιμών σε σχέση με προηγούμενες προμήθειες ή την κατάσταση στην αγορά, με λανθασμένες συνθέσεις επιτροπών, κλπ.
  • Μη νόμιμη κατάτμηση έργων ασφαλτόστρωσης (1,6 εκατ. ευρώ) σε τουριστικό νησί των Κυκλάδων για να αποφευχθεί ο προσυμβατικός έλεγχος του ΕΣ, παράνομη ανάθεση άλλου αντίστοιχου έργου σε υπεργολάβο κατά 100%, απευθείας ανάθεση σε εταιρεία για κατασκευή χλοοτάπητα δημοτικού γηπέδου στα Δωδεκάνησα (205.000) χωρίς να συντρέχει επείγουσα ανάγκη, κλπ.
  • Έργα συντήρησης κοιμητηρίων σε οικισμούς της Β. Ελλάδος (δαπάνη 7.000 ευρώ) που συμφωνήθηκε να γίνουν σε ένα μήνα, παραδόθηκαν σε 3 μέρες, διάστημα που δεν είναι επαρκές κατά την κοινή πείρα και λογική –τονίζει το ΕΣ- για να ολοκληρωθεί ακόμα και ένα τόσο μικρό έργο.
  • Επιδοτήσεις για αγορά κατοικιών σε προβληματικές περιοχές, μολονότι οι σύζυγοι διέθεταν άλλη κατοικία επαρκή για τη διαβίωσή τους.
  • Έξοδα κηδείας 36.700 για τέως δήμαρχο Γλυφάδας που κατά το ΕΣ υπερβαίνουν το προσιτών μέτρο. Έξοδα κηδείας 5.400 για τέως πρόεδρο τοπικού συμβουλίου στη Βόρειο Ελλάδα χωρίς να προβλέπεται από το νόμο. Εκτός λειτουργικών αναγκών εγκρίθηκε δαπάνη 4.500 για φιλοτέχνηση πορτρέτου αποθανόντος τ. δημάρχου και υπουργού για την αίθουσα του Δήμου Πειραιά.
  • Μη νόμιμες προσλήψεις συμβασιούχων από διάφορους ΟΤΑ για κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών, με διαδοχικές συμβάσεις (μικρότερης απόστασης 3 μηνών) που ξεπερνούσαν τους 24 μήνες παράνομα, με παρατυπίες και λανθασμένες μοριοδοτήσεις. Υπήρξαν προσλήψεις και απασχολήσεις σε χρόνου όπου είχαν εκλείψει οι εποχικές ανάγκες, προσλήψεις χωρίς να τηρηθεί η σειρά ακόμα και για υδρονομείς άνω των 65 ετών, ενώ δεν επιτρέπεται.
  • Μισθώσεις ΚΤΕΛ (δαπάνες 8.200 ευρώ) από δύο δήμους για να μεταβούν οι κάτοικοι στην Αθήνα για διαμαρτυρία κατά τις συνένωσης Δήμων (σχέδιο Καλλικράτης).
  • Προμήθεια πούρων 5.300 για εξυπηρέτηση αναγκών δημοσίων σχέσεων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. «Μπλοκαρίστηκε» και γιατί δεν υπήρξε έγκριση του υπουργείου για τη δαπάνη. Η έγκριση δόθηκε με νεότερη υπουργική απόφαση που δεν μπορούσε να καλύψει την πλημμέλεια, ενώ νεότερη έγκριση με όμοιο αριθμό πρωτοκόλλου και ημερομηνία προγενέστερη της προμήθειας, κρίθηκε ότι δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα...
  • Αποζημιώσεις 3.900 για μη λήψη άδειας 123 δημοτικών υπαλλήλων που την πήραν κανονικά καθώς και αποζημίωση για υπερωρίες υπαλλήλου που στο μεταξύ είχε συνταξιοδοτηθεί και ασφαλώς δεν είχαν γίνει!
  • Αποζημιώσεις για τήρηση πρακτικών του δημοτικού συμβουλίου σε δήμο της Β. Ελλάδας ενώ το μήνα εκείνο δεν είχαν γίνει συνεδριάσεις.
  • Έξοδα 23.100 ευρώ περιφερειακού ΤΕΙ για κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας, αναμνηστικά δώρα 16.800 ευρώ για βράβευση μαθητών, έκδοση 1.240 βιβλίων αξίας 15.000 ευρώ από δήμο, παραγωγή ταινίας 45.000 ευρώ από νησιωτικό δήμο, γεύματα 22.400 ευρώ σε χωριά της Βορείου Ελλάδας για την εκπομπή «Κυριακή στο Χωριό».

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΓΡΟΤΕΣ BOIΩΤΙΑΣ: "ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ, ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΑΝ"

Το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Αγροτών Κάστρου Βοιωτίας κ. Δημήτρης Δάλκας, μιλώντας πριν από λίγο στον..
ΑΝΤΕΝΝΑ για τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση...

υπέρ των αγροτών προκειμένου να σπάσουν τα μπλόκα στους δρόμους, είπε: "Αποτελούν εμπαιγμό για τους αγρότες. Το θέμα δεν είναι εάν θα πάει το ΦΠΑ στο 6% ή στο 7%, είναι η εξαθλίωση που υφίσταται ο αγροτικός κόσμος. Υπάρχουν αγρότες που δεν έχουν να φάνε. Γι' αυτό βρισκόμαστε και θα βρισκόμαστε έξω στους δρόμους και στο κρύο".

Διαβάστε Περισσότερα »

Υγειονομική και νοσοκομειακή περίθαλψη ανέργων


Υγειονομική και νοσοκομειακή περίθαλψη ανέργων




Για έναν ακόμη χρόνο θα έχουν υγειονομική και νοσοκομειακή περίθαλψη οι άνεργοι, σύμφωνα με διάταξη του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εργασίας, που θα καταθέσει μέσα στις επόμενες ημέρες ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης. Συγκεκριμένα οι άνεργοι θα καλύπτονται μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2014.
Πρόκειται για κάλυψη παροχών ασθενείας με δαπάνη του ΟΑΕΔ (θα καταβάλλει εισφορά 6,45% επί του κατώτατου ημερομισθίου). Να σημειωθεί ότι ήδη έχει παραταθεί η παροχή υγειονομικής και νοσοκομειακής περίθαλψης σε εργαζόμενους με μόνο 50 ημέρες ασφάλισης, ενώ οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά θα έχουν αντίστοιχο δικαίωμα με 70 ημέρες ασφάλισης είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος είτε κατά το τελευταίο 15μηνο.
Στο σχέδιο νόμου αναφέρεται ότι «λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης και της μακροχρόνιας ανεργίας σε πολλούς τομείς και κλάδους της οικονομίας με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην συμπληρώνουν τις απαιτούμενες ημέρες εργασίας – ασφάλισης και να παραμένουν ανασφάλιστοι για υγειονομική και νοσοκομειακή περίθαλψη, κρίνεται σκόπιμη η θέσπιση των διατάξεων αυτών ώστε να δοθεί το δικαίωμα κάλυψης των ίδιων και των μελών οικογένειάς τους».
Σύμφωνα με την διάταξη «η ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 5 του ν. 2768/1999 (Α,273) και της παρ. Α2 του άρθρου 138 του ν.4052/2012 (Α,41), παρατείνεται μέχρι την 28 Φεβρουαρίου 2014. Κατά τα λοιπά ισχύουν τα αναφερόμενα στις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 5 του ν.2768/1999 και ο ΟΑΕΔ υποχρεούται να καταβάλλει την προβλεπόμενη εισφορά στους οικείους ασφαλιστικούς οργανισμούς».

real.gr 
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί οι «στρατολόγοι» επιλέγουν 20χρονους για το «αντάρτικο πόλης»



«Στη δολοφονία του σταθμάρχη της CIA Ρίτσαρντ Γουέλς το 1975, από την 17 Νοέμβρη, δύο από τους δράστες ήταν, τότε, ηλικίας 18 και 20 χρονών. Τα περισσότερα από τα μέλη της οργάνωσης αυτής άρχισαν να συμμετέχουν σε αιματηρές επιθέσεις σε ηλικία 20 έως 23 ετών, οπότε δεν πρέπει να ξεγελά το γεγονός ότι συνελήφθησαν σε μεγάλη ηλικία. Ετσι, δεν μας
εκπλήσσει που εντοπίζονται ως μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» νεαροί ηλικίας 20 έως 22 ετών. Πρόκειται δυστυχώς για μία παλιά τακτική των στρατολόγων των ένοπλων οργανώσεων που αναζητούν ενόπλους σε μικρή ηλικία ώστε να παίρνουν ρίσκα και να έχουν την νεανική άγνοια κινδύνου».

Σε αυτήν την επισήμανση προχώρησε μιλώντας προς «Το Βήμα» ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που παρακολουθεί και αναλύει τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο του «αντάρτικου πόλης» και γνωρίζει τις διαδικασίες στρατολόγησης νέων μελών σε ένοπλες οργανώσεις.

Οπως αναφέρει «πριν μιλήσουμε για το τάχα νέο φαινόμενο των "μωρών της τρομοκρατίας", πρέπει να θυμηθούμε τι συνέβαινε τις προηγούμενες δεκαετίες. Όταν άρχισε να δημιουργείται η 17Ν και ο ΕΛΑ, οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες ήταν ηλικίας 18 έως 22 ετών. Οι Σάββας και Χριστόδουλος Ξηρός (έχουν γεννηθεί το 1962) εντάχθηκαν στην ομάδα κρούσης της 17Ν σε ηλικία περίπου 20 ετών. Ο Χριστόδουλος Ξηρός ήταν μόλις 22 χρονών όταν συμμετείχε -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- στην απόπειρα δολοφονίας του αμερικανού λοχία Ρόμπερτ Τσαντ, τον Απρίλιο του 1984 στον Αγιο Δημήτριο Αττικής. Λίγους μήνες αργότερα συμμετείχε στην ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Κάτω Πετράλωνα και στην δολοφονία του αστυφύλακα Χρήστου Μάτη. Το ίδιο ισχύει και για τους περισσότερους από τους κατηγορουμένους για την 17Νοέμβρη όπως τον Δημήτρη Κουφοντίνα, τον Πάτροκλο Τσελέντη, τον Κώστα Καρατσώλη, τον Θωμά Σερίφη κι άλλους οι οποίοι σε ηλικία μέχρι 23 έως 24 ετών είχαν αναπτύξει πλήρη ένοπλη δράση. Ο δημιουργός της οργάνωσης "Αντικρατική Πάλη" Χρήστος Τσουτσουβής, που σκοτώθηκε το 1985 σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς, συμμετείχε το 1977 στην ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στου Ρέντη _εκεί που σκοτώθηκε ο Χρήστος Κασσίμης_ σε ηλικία μόλις 24 ετών. Και υπάρχουν πολλά ακόμη παραδείγματα…».

Σύμφωνα με τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ «τις τελευταίες δεκαετίες υπάρχει ένα διαρκές, μεθοδικό σύστημα προσέγγισης, στρατολόγησης, εκπαίδευσης, εξοπλισμού ατόμων ηλικίας 17 έως 23 ετών από εξωκοινοβουλευτικούς ή αντεξουσιαστικούς χώρους. Μπορεί να έχουμε πέντε γενιές αντάρτικου πόλης όμως οι στρατολόγοι ξέρουμε ότι συνολικά δεν είναι περισσότεροι από 10-15 άτομα. Αυτή την περίοδο είναι μέλη παλαιότερων ένοπλων οργανώσεων που έδρασαν την δεκαετία του '90 αλλά και άτομα που συμμετείχαν σε ποινικές δραστηριότητες. Υπάρχουν όμως και 2-3 άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που εποπτεύουν το εγχώριο αντάρτικο.
Ξέρουν να εντοπίζουν και να στοχεύουν πρόθυμους νεαρούς για το  "ένοπλο βήμα", πώς να τους προσεγγίζουν και πώς να τους εντάσσουν σταδιακά σε οργανώσεις αντάρτικου πόλης. Οι άνθρωποι αυτοί εφαρμόζουν τους συνωμοτικούς κανόνες, δίνουν τις κατευθυντήριες εντολές στους νεοσύλλεκτους του αντάρτικου πόλης ενώ φροντίζουν για την χρηματοδότησή τους. Όμως, ενώ διαθέτουμε σημαντικά στοιχεία για την ταυτότητα και τον ρόλο τους είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποδείξουμε τη συμμετοχή τους. Παρότι έχουν εξαρθρωθεί πολλές ένοπλες οργανώσεις, ποτέ, κανείς δεν έχει κατηγορηθεί για ρόλο στρατολόγου ή για "ηθική αυτουργία" σε τέτοιου είδους ενέργειες …».

Τέλος, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ μιλούν για «τεράστιες ευθύνες που έχουν αυτοί που κατευθύνουν τις εγχώριες οργανώσεις αφού, πλέον, στέλνουν μαζικά νεαρούς αντεξουσιαστές σε ένοπλες επιθέσεις και ληστείες. Κι αυτό χωρίς να εξασφαλίζεται η στεγανοποίηση των οργανώσεων, όπως συνέβαινε παλαιότερα. Ετσι εύκολα οι νεαροί - "αναλώσιμοι" ένοπλοι αγωνιστές, πέφτουν διαρκώς στα χέρια της αστυνομίας και αντιμετωπίζουν πολυετείς καταδίκες. Οι στρατολόγοι βρίσκουν νέες ομάδες ένοπλης δράσης, μία κίνηση που υποθηκεύει το μέλλον και τις ζωές δεκάδων νεαρών ατόμων».
Από το Βήμα
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέσα σε 20 χρόνια χάθηκαν 6 εκατ. στρέμματα πράσινο

Μέσα σε 20 χρόνια χάθηκαν 6 εκατ. στρέμματα πράσινο

Περισσότερα από έξι εκατ. στρέμματα φυσικών εκτάσεων απώλεσε η χώρα μας την εικοσαετία 1987-2007, έναντι μιας αντίστοιχης αύξησης των γεωργικών και αστικών καλύψεων.
Το θλιβερό αυτό συμπέρασμα προκύπτει από την έκδοση, «Η Ελλάδα τότε και τώρα: Διαχρονική χαρτογράφηση των καλύψεων γης 1987-2007», την οποία παρουσίασε χθες το WWF Ελλάς.
Μέσα από την έκδοση καταδεικνύεται η διαχρονική και άναρχη μείωση των φυσικών εκτάσεων, προς όφελος της επέκτασης της γεωργικής γης, των υποδομών και των οικισμών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την οργάνωση, κατά την εικοσαετία 1987 – 2007 τα δάση μειώθηκαν κατά 1.311.382 στρέμματα και οι εκτάσεις θαμνώδους και χαμηλής βλάστησης μειώθηκαν κατά 4.886.431 στρέμματα.
Αντιθέτως, οι γεωργικές εκτάσεις αυξήθηκαν κατά 5.736.939 στρέμματα και οι υπόλοιπες καλύψεις (δόμηση, έργα υποδομής κλπ) παρουσίασαν αύξηση κατά 333.675 στρέμματα.
Σύμφωνα με το WWF, οι πλέον «θιγόμενες» φυσικές εκτάσεις είναι οι περιοχές χαμηλής βλάστησης, οι οποίες, κατά κύριο λόγο, απορροφούν τις πιέσεις επέκτασης της γεωργικής γης, των οικισμών και των υποδομών.
Ο γενικός διευθυντής του WWF Ελλάς Δημήτρης Καραβέλλας κάλεσε την ηγεσία της χώρας να αντιμετωπίσει την εθνική ανάγκη για βιώσιμο αναπτυξιακό σχεδιασμό, «βασισμένο στη διατήρηση του φυσικού κεφαλαίου και την οικολογικά ορθή, κοινωνικά δίκαιη και νομικά ασφαλή τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας».
Προειδοποίησε τέλος ότι η αποτυχία στην αποτελεσματική διαχείριση αυτών των χωρικών αλλαγών δεν θα λειτουργήσει μονάχα εις βάρος του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά θα υποσκάψει και την ίδια την προοπτική ανάπτυξης της χώρας, ειδικά σε ό, τι αφορά τους οικονομικούς κλάδους του τουρισμού και του πρωτογενούς τομέα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι δίνουν στους αγρότες για να φύγουν από τα μπλόκα

Αισιοδοξία της κυβέρνησης για τερματισμό των αγροτικών κινητοποιήσεων

Τη θετική εξέλιξη των συζητήσεων προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των αγροτών σημείωσε στις δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης.
Ο κ. Τσαυτάρης τόνισε πως σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, και με τη σύμφωνη γνώμη των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, έχουν ήδη λυθεί τα βασικότερα από τα αιτήματα των αγροτών και ελπίζει σε ολοκλήρωση των κινητοποιήσεών τους.
Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ήδη αποφασιστεί να επιστρέψει στα προ Μνημονίου επίπεδα ο η επιστροφή του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο, στα 160 εκατομμύρια ευρώ, σε δύο όμως δόσεις: μια τον Φεβρουάριο και μια τον Σεπτέμβριο.
Απόφαση πάρθηκε και στο αίτημα των αγροτών για φθηνότερο ρεύμα, καθώς αποφασίστηκε να ενταχθούν στο νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ από την 1η Ιουλίου, σε τιμή που θα καθορίσει η ΔΕΗ, ενώ σε θετική τροχιά βρίσκεται και το θέμα της επιστροφής του ΦΠΑ, με το νέο ποσοστό να κυμαίνεται ανάμεσα στα επίπεδα προ Μνημονίου (11%) και μετά Μνημονίου (6%).
Παράλληλα, φαίνεται πως υπάρχει απόφαση και για τα κόκκινα δάνεια των αγροτών, καθώς με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης και της πρώην Αγροτικής Τράπεζας θα παγώσουν οι πλειστηριασμοί αγροτεμαχίων.
Ανεπίλυτα παραμένουν ωστόσο, τα θέματα του ΦΑΠ στα αγροτεμάχια και του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια.
Αναλυτικά οι προτάσεις της κυβέρνησης στα αιτήματα των αγροτών
1. Εντός Φεβρουαρίου συνδεδεμένη ενίσχυση στους βαμβακοπαραγωγούς – και σε όσους επλήγησαν από το πράσινο σκουλήκι:
Εντός του Φεβρουαρίου θα καταβληθεί σε όλους τους βαμβακοπαραγωγούς η συνδεδεμένη ενίσχυση στο βαμβάκι ύψους 200 εκατ. ευρώ. Η συνδεδεμένη ενίσχυση θα δοθεί και στους αγρότες των οποίων η σοδειά δεν ικανοποιεί το όριο της ελάχιστης στρεμματικής παραγωγής γιατί επλήγη από το πράσινο σκουλήκι. Διευκρινίζεται, όμως, ότι δεν θα καταβληθεί συνδεδεμένη ενίσχυση στους λίγους γεωργούς που δήλωσαν «μηδενική» παραγωγή, για προφανείς λόγους.
2. Επιδότηση του κόστους ζωοτροφών για τους κτηνοτρόφους:
Με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΕ ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά ο κανονισμός «de minimis» για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων με 30 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά ζωοτροφών. Το πρόγραμμα αφορά αιγοπροβατοτρόφους, βοοτρόφους, πτηνοτρόφους και χοιροτρόφους. Ήδη έχουν καταβληθεί οι ενισχύσεις στους αιγοπροβατοτρόφους και βοοτρόφους των πεδινών περιοχών.
3. Πληρωμή Ροδακινοπαραγωγών Ημαθίας:
Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013 η έγκριση των δανείων στις κονσερβοποιίες από την Τράπεζα Πειραιώς-ΑΤΕ. Η καταβολή των χρημάτων, όπως ζητήθηκε από τους ροδακινοπαραγωγούς, θα γίνει κατευθείαν στους λογαριασμούς τους. Προκειμένου να υλοποιηθεί, οι εταιρείες κονσερβοποιίας θα ενημερώσουν την Τράπεζα για το αρχικό ποσό που έπρεπε να καταβληθεί στους αγρότες και την προκαταβολή που ήδη τους δόθηκε, έτσι ώστε να εξοφληθούν οι δικαιούχοι παραγωγοί.
4. Επιστροφή του ΦΠΑ για τους αγρότες:
Στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής μειώθηκε το ποσοστό της επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες από 11% στο 6% (από περίπου 400 εκατ. σε περίπου 250 εκατ. ευρώ). Η μείωση αυτή κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες έγινε οριζόντια στους 292.000 δικαιούχους.
Ωστόσο, μετά από ελέγχους και τη λήψη μέτρων εξυγίανσης στην επιστροφή ΦΠΑ μέσω της διασταύρωσης των στοιχείων του ΟΣΔΕ, αποδείχθηκε ότι 37.000 αγρότες από το σύνολο των 292.000 δικαιούχων του ειδικού καθεστώτος λάμβαναν αδικαιολόγητα πολλαπλάσια του δηλωθέντος εισοδήματός τους επιστροφή του ΦΠΑ. Με δεδομένο αυτό αναμένεται ότι από την επιστροφή ΦΠΑ με συντελεστή 6% θα προκύψει αδιάθετο ποσό, το οποίο στη συνέχεια θα υπάρχει η δυνατότητα αναδιανομής του στους αγρότες δικαιούχους.
Από την 01.01.2014, στο πλαίσιο της καθιέρωσης των απλοποιημένων βιβλίων εσόδων-εξόδων και για τους αγρότες, ο ΦΠΑ των εισροών θα συμψηφίζεται άμεσα, οπότε και οι αγρότες θα λαμβάνουν ακριβώς το ΦΠΑ που τους αναλογεί.
5. Συνταξιοδότηση αγροτών:
Παρατείνεται το πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης των αγροτών κατά δύο έτη, προκειμένου να μη μείνουν χωρίς σύνταξη όσοι με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα έβγαιναν σε σύνταξη γήρατος στα 65 ενώ το όριο συνταξιοδότησης αυξήθηκε στα 67.
Με ρύθμιση του Υπουργείου Εργασίας που προωθείται στη βουλή δίνεται η δυνατότητα σε όσους κατά το χρόνο της συνταξιοδότησής τους οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ έως 4.000 ευρώ να μπορούν να συνταξιοδοτούνται και το οφειλόμενο ποσό να παρακρατείται σταδιακά από τη σύνταξη που θα λαμβάνουν.
Υπενθυμίζεται ότι και για τους αγρότες ισχύει η διάταξη που δίδει τη δυνατότητα συνταξιοδότησης στο 62ο έτος της ηλικίας εφόσον έχουν συμπληρώσει 40 χρόνια ασφάλισης.
6. Υπερυποθηκευμένη γη από δάνεια αγροτών στην ΑΤΕ:
Το πρόβλημα επιλύεται ως εξής:
α) Για όσα δάνεια έχουν εξοφληθεί, θα γίνει εξάλειψη της υποθήκης με μηδενικό κόστος για τους αγρότες.
β) Απομειώνεται η υποθήκη, στο 120% της σημερινής αξίας του δανείου: για μεν το 80% των δανείων που μεταφέρθηκαν στην Πειραιώς-ΑΤΕ (εξυπηρετούμενα δάνεια), η προσαρμογή θα γίνει από την Τράπεζα, για δε το 20% των δανείων που έμειναν για εκκαθάριση στην παλαιά ΑΤΕ (μη εξυπηρετούμενα δάνεια), από τον εκκαθαριστή της υπό εκκαθάριση ΑΤΕ.
γ) Τέλος, για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της υπό εκκαθάριση ΑΤΕ, με νομοθετική ρύθμιση στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ καθορίζεται ο τρόπος αποπληρωμής τους, ώστε να μην κινδυνεύσουν με απώλεια των αγροτεμαχίων τους οι αγρότες.
7. Επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης των Πετρελαίου:
Εντός του Φεβρουαρίου θα καταβληθεί η επιστροφή της πρώτης δόσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου ύψους 80 εκατ. ευρώ. Η επόμενη δόση θα δοθεί το Σεπτέμβριο και θα είναι ισόποση της πρώτης.
Μεσοπρόθεσμα μελετώνται εναλλακτικές λύσεις για την καθιέρωση αγροτικού πετρελαίου.
8. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος:
Καθιερώνεται φέτος, από την 1 Ιουλίου, ειδικό αγροτικό νυχτερινό τιμολόγιο με στόχο τη μείωση του κόστους του ρεύματος για την άρδευση των αγρών στη διάρκεια των θερινών μηνών, αλλά και την εξοικονόμηση και καλύτερη αξιοποίησή του νερού.
9. Κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ και μέτρα αποτροπής:
Ήδη το αρμόδιο υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει επιληφθεί του θέματος.
10. Ενίσχυση της ρευστότητας των αγροτών και διευκόλυνση των σχεδίων βελτίωσης και μεταποίησης των γεωργών και μεταποιητών:
Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες σύστασης του Ταμείου Δανειοδότησης με την επωνυμία «Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας-(ΤΑΕ)» με κεφάλαια ύψους 300 και πλέον εκ. ευρώ που θα χορηγεί χαμηλότοκα βραχυπρόθεσμα και μεσομακροπρόθεσμα δάνεια από τις τράπεζες στους δικαιούχους των Σχεδίων Βελτίωσης, μεταποίησης καθώς και σε ιδιώτες επενδυτές : Ενισχύεται έτσι την επιχειρηματικότητα, τη ρευστότητα και την οικονομική ανάπτυξη σε περιφερειακό επίπεδο.
Βελτιώθηκε δραστικά η διαδικασία αξιολόγησης των 7.735 Σχεδίων Βελτίωσης και των 414 Σχεδίων Μεταποιητικών μονάδων αγροτικών προϊόντων που καθυστερούσε για πάνω από δύο χρόνια και έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες πληρωμής των ήδη ενταγμένων έργων. Έχουν ήδη αξιολογηθεί 7.735 Σχέδια Βελτίωσης και λάβει οριστική έγκριση πάνω από 2.000.
Για τα επενδυτικά σχέδια μεταποίησης στην Α' πρόσκληση αξιολογήθηκαν 194, οριστική έγκριση έχουν λάβει τα 70 με δημόσια δαπάνη 55 εκ και πραγματοποιήθηκαν πληρωμές ύψους 8,5 εκ. ευρώ. Ενώ στην Β' πρόσκληση αξιολογήθηκαν 414, έχουν εγκριθεί 248 με προϋπολογισμό περίπου 120 εκ. ευρώ.
Η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί εντός των προσεχών τριών μηνών μετά από ουσιαστικές παρεμβάσεις που κάναμε με απλοποίηση των διαδικασιών αξιολόγησης και έγκρισης.
11. Απλοποίηση διαδικασιών νομιμοποίησης σταβλικών εγκαταστάσεων
Με τροπολογία που προωθείται από το αρμόδιο υπουργείο (ΥΠΕΚΑ) στη Βουλή λύνεται το πρόβλημα αδειοδότησης των σταβλικών εγκαταστάσεων με μικρότερο κόστος για τους κτηνοτρόφους.
Παράλληλα, με ρύθμιση του ΥΠΑΑΤ που βρίσκεται ήδη στη διαβούλευση προωθείται η απλοποίηση και η επιτάχυνση της αδειοδότησης των σταβλικών εγκαταστάσεων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκφραση συγχαρητηρίων προς τους μικρούς μαθητές του Νηπιαγωγείου Καπαρελλίου



          Η σχολική σύμβουλος της 29ης Π.Π.Α. εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια προς τους μικρούς μαθητές του Νηπιαγωγείου Καπαρελλίου και ιδιαίτερα προς την Προϊσταμένη κα Άννα Καρύδη- Πυρουνάκη, για τη βράβευσή τους  από τον φορέα: ΑΡΙΣΤΕΙΑ 2012. Η βράβευση έγινε για  το  έργο με τίτλο: ACT IN ART.
        Στοιχεία του έργου μπορείτε να βρείτε  εδώ:
http://excellence.sch.gr/index.php?option=com_chronocontact&Itemid=85,
καθώς και στην ιστοσελίδα του Νηπιαγωγείου Καπαρελλίου.

                                                                             Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

                                                                             ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  ΜΠΑΣΑΓΙΑΝΝΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ