Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Τρεις γυναίκες έκλεψαν από το δημόσιο 600.000 ευρώ


Θηλυκή συμμορία κατέκλεψε το δημόσιο, μέσω εικονικών συντάξεων. Πώς δρούσε το κύκλωμα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Σε εξέλιξη οι έρευνες
Μία συνταξιούχος, μία πρώην υπάλληλος αλλά και μία υπάλληλος σε αργία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους είχαν συστήσει σπείρα και έκλεβαν το δημόσιο.
Συνελήφθησαν επίσης και άλλοι τρεις πολίτες, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.
Από κοινού, οι τρεις γυναίκες και οι συνεργοί τους, εμφανίζονται να συμμετείχαν σε δύο σπείρες οι οποίες έκαναν το εξής:
Εκταμίευαν χρήματα μέσω εικονικών συντάξεων και έτσι είχαν κατορθώσει να κλέψουν από το Δημόσιο, μόνο τον τελευταίο χρόνο, πάνω από 600.000 ευρώ.
Οι έρευνες συνεχίζονται και θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οδηγός της Ε.Α.Β περίμενε 1.895 μέρες τη Δικαιοσύνη και αποζημιώθηκε με 3.000€


Η απίστευτη ιστορία ενός οδηγού που περίμενε για χρόνια την απονομή δικαιοσύνης. Η προσφυγή και η αποζημίωση
Το ποσό των 3.000 ευρώ επιδίκασε το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών σε οδηγό, για τη ηθική βλάβη που υπέστη επειδή τα δικαστήρια καθυστέρησαν κατά 1.895 ημέρες (5χρόνια, 2 μήνες και 10 μέρες) να εκδώσουν απόφαση επί της προσφυγής που είχε καταθέσει, για τη μη πρόσληψή του στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) μετά από σχετικό διαγωνισμό.
Ειδικότερα, ο οδηγός τον Δεκέμβριο του 2006 κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή κατά του σχετικού διαγωνισμού πρόσληψης οδηγών στην ΕΑΒ, καθώς έμεινε εκτός του διαγωνισμού.
Η εκδίκαση της υπόθεσης του προσδιορίστηκε αρχικά στο ΣτΕ για τις 5.2.2009, αλλά αναβλήθηκε 4 φορές, καθώς το ΑΣΕΠ δεν έστελνε τα σχετικά έγγραφα λόγω έλλειψης νομικής υπηρεσίας, παρά τις έγγραφες οχλήσεις της αρμόδιας εισηγήτριας της υπόθεσης.
Μετά την ψήφιση του νόμου 3900/2010, λόγω αλλαγής αρμοδιότητας της ύλης των δικαστηρίων, η δικογραφία αυτή (υπόθεση) μεταφέρθηκε στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.
Η υπόθεση εκδικάστηκε από το Εφετείο στις 16.12.2011, η απόφαση δημοσιεύθηκε στις 29.2.2012 και θεωρήθηκε στις 26.6.2012.
Ο οδηγός διεκδικούσε από το Δημόσιο, σύμφωνα με το Ν. 4055/2012 και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου), το ποσό των 35.000 ευρώ για την υλική και ηθική βλάβη που υπέστη λόγω της υπέρβασης της εύλογης διάρκειας της δίκης του.
Το Διοικητικό Εφετείο με την υπ΄ αριθμ. 1/2013 απόφασή του έκρινε ότι πράγματι υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση της σχετικής απόφασης του οδηγού, η οποία του προκάλεσε ηθική βλάβη, συνισταμένη στην ταλαιπωρία και την αβεβαιότητα που υπέστη κατά την διάρκεια της όλης διαδικασίας. Για την αποκατάσταση της βλάβης αυτής το δικαστήριο τού επιδίκασε το ποσό των 3.000 ευρώ, το οποίο πρέπει να καταβληθεί από το υπουργείο Οικονομικών ως εκπρόσωπο του Ελληνικού Δημοσίου.
Να σημειωθεί ότι το Δημόσιο πρότεινε να επιδικαστεί στον οδηγό το ποσό των 300 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΘΗΒΑΪΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΣΙΑΣ



 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ρόλος των γονέων και των εκπαιδευτικών» την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στη Λιβαδειά



Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 

Η Εταιρεία Ειδικής Παιδαγωγικής Ελλάδας ( ΕΕΠΕ ) και το κέντρο Λογοθεραπείας,
Ειδικής Αγωγής  και αυτισμού Επί-λεκτον
με την υποστήριξη του Βιβλιοπωλείου Σύγχρονη Έκφραση,
σας προσκαλούν στην Ημερίδα - Συζήτηση
που διοργανώνουν με θέμα: 

«Δυσκολίες των παιδιών στο σχολικό και οικογενειακό περιβάλλον.
Ο ρόλος των γονέων και των εκπαιδευτικών» 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητήριου Βοιωτίας,
 
την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013
 
και ώρα 18:00 - 20:30

Είσοδος ελεύθερη. 

Εισηγητές:

Ευγενικού Ουρανία, Λογοθεραπεύτρια -Επιστημονική Υπεύθυνη Επί-λεκτον

Διβόλης Ιωσήφ, Εργοθεραπευτής

Μπουζά Αιμιλία, Ψυχολόγος

«Δυσκολίες των παιδιών στο νηπιαγωγείο»

 
Ευγενικού Ελένη, Μsc Φιλόλογος Ειδικής Αγωγής και  Εκπαίδευσης

«Μαθησιακές και άλλες δυσκολίες στην Εφηβεία».
 

Τομαράς Νίκος, Συγγραφέας, Ειδικός Εκπαιδευτικός
«Παρέμβαση σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες στο σχολικό πλαίσιο».

 

Κοσμόπουλος Γιάννης, Μed,
Δάσκαλος στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση – Γενικός Γραμματέας ΕΕΠΕ

«Συμβουλευτική Γονέων. Ο ρόλος των γονέων στα προβλήματα των παιδιών».
 
Θα διατίθεται προς πώληση το βιβλίο του συγγραφέα
και παιδαγωγικό υλικό από το βιβλιοπωλείο.
 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΕΠΕ                                                   Η Υπεύθυνη του Επί-λεκτον
 
   Κολιάδης Εμμανουήλ                                                                    Ευγενικού Ουρανία
 Καθηγητής ΠΤΔΕ Αθηνών                                                          Λογοθεραπεύτρια   
Διαβάστε Περισσότερα »

Την Κυριακή οι επαναληπτικές εκλογές στη Τοπική Κοινότητα Κοκκίνου


eklogesΓια την Κυριακή 24 Μαρτίου προκηρύχθηκαν οι εκλογές στη Τοπική Κοινότητα Κοκκίνου του δήμου Ορχομενού.
Πιο συγκεκριμένα οι επαναληπτικές εκλογές αφορούν στην κάλυψη όλων των κενών θέσεων τακτικών και αναπληρωματικών συμβούλων στην Τ. Κ. Κοκκίνου.
Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε δύο εκλογικά τμήματα, στο 202ο και στο 203ο  (Δημοτικό Σχολείο Κοκκίνου – 1n και 2n αίθουσα αντίστοιχα), θα αρχίσει στις 7 το πρωί και θα λήξει στις 7 το απόγευμα.
Δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφοφορία για την εκλογή των τοπικών συμβούλων έχουν μόνο οι εκλογείς οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Τοπικού Διαμερίσματος Κοκκίνου του Δήμου Ορχομενού, Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Η διαδικασία προβλέπει ενημέρωση των επικεφαλής των συνδυασμών από τον δήμαρχο για την κατάθεση των υποψηφίων σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.
Να θυμίσουμε ότι το πρόβλημα προέκυψε το περασμένο Φθινόπωρο μετά την παραίτηση όλων των μελών του Τ.Σ. και των επιλαχόντων που αντέδρασαν με αυτόν τον τρόπο όταν θεώρησαν ότι μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορχομενού ευνοούσε το γειτονικό Διαμέρισμα του Ακραιφνίου και έθιγε τα συμφέροντα του Κοκκίνου.
Η υπόθεση αφορούσε στην κατανομή των ανταποδοτικών οφειλών από αιολικό πάρκο στην περιοχή στην συγκεκριμένη περιοχή, στις τοπικές κοινωνίες μετά από μνημόνιο συνεργασίας που υπόγραψε ο δήμος Ορχομενού με τον επενδυτή.
Το περιστατικό δεν είχε προηγούμενο και απασχόλησε έντονα το υπουργείο Εσωτερικών και τους όλους τους εμπλεκόμενους μέχρι να καταλήξουν στην προκήρυξη εκλογών. Την πρώτη φορά ορίστηκαν για τον Φεβρουάριο με την συμμετοχή ψηφοδελτίων από τους συνδυασμούς που είχαν λάβει μέρος στις εκλογές για το δήμο Ορχομενού. Όμως κανένας συνδυασμός δεν κατόρθωσε να κάνει ψηφοδέλτιο και έτσι προκηρύχθηκαν επαναληπτικές εκλογές για το Μάρτιο. Αλλά και τώρα τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Σύμφωνα με πληροφορίες το πιθανότερο είναι στην εκλογική διαδικασία λάβει μέρος ένα και μοναδικό ψηφοδέλτιο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επαιρνε λεφτά από συμπολίτες του με την υπόσχεση να τους διορίσει ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Παπανικολάου -Εφαγε 5 χρόνια φυλακή

Επαιρνε λεφτά από συμπολίτες του με την υπόσχεση να τους διορίσει ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Παπανικολάου -Εφαγε 5 χρόνια φυλακή [εικόνα]

Ο σύγχρονος Μαυρογιαλούρος έχει πλέον το όνομα Ευάγγελος Παπανικολάου. Πρώην βουλευτής και δικηγόρος εξαπατούσε τους συμπολίτες του ζητώντας 3 εκατ. δραχμές για κάθε διορισμό στο Δημόσιο.
Αμετάκλητη έγινε ύστερα από σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου η καταδίκη σε 5ετή κάθειρξη του τέως βουλευτή της ΝΔ και δικηγόρου Ευάγγελου Παπανικολάου που κρίθηκε ένοχος για απάτη κατ' εξακολούθηση, κατ' επάγγελμα και συνήθεια που διέπραξε προ 15ετίας, παίρνοντας σημαντικά κονδύλια από συμπολίτες του με την ψευδή υπόσχεση ότι θα διόριζε παιδιά τους στο Δημόσιο.
Πέντε χρόνια και στον συνεργάτη του
Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε εφετειακή απόφαση κι επίσης επικύρωσε την ίδια ποινή που επιβλήθηκε στον συνεργάτη του, επιχειρηματία Στυλιανό Στεργίου του Μαρίνου, καθώς και οι δύο μαζί εισέπρατταν μεγάλα χρηματικά ποσά από γονείς για δήθεν διορισμούς των παιδιών τους στο Δημόσιο, τις Τράπεζες, κ.λπ.
Σύμφωνα με την απόφαση του 5μελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο κ. Παπανικολάου και ο Στ. Στεργίου αποφάσισαν να εξαπατήσουν τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Αργολίδας. Οι αρεοπαγίτες απέρριψαν τις αναιρέσεις τόσο του κ. Παπανικολάου όσο και του συνεργάτη του εργοστασιάρχη κατασκευής καπέλων κ. Στεργίου, που ζητούσαν να αναιρεθεί η απόφαση του Εφετείου Αθηνών με την οποία καταδικάστηκε ο καθένας σε κάθειρξη πέντε ετών. Αρχικά είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη έξι ετών, αλλά η ποινή μειώθηκε κατά ένα έτος, κατόπιν αναίρεσης, που έγινε δεκτή από το Εφετείο Αθηνών, καθώς τους αναγνώρισε ως ελαφρυντικό τον πρότερο έντιμο βίο τους.
Οι δικαστές του Αρείου Πάγου απέρριψαν τις αναιρέσεις των κ.κ. Παπανικολάου και Στεργίου, κρίνοντας ότι η απόφαση του Εφετείου Αθηνών με την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη πέντε ετών ο καθένας, έχει πλήρη, ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.
Γνώριζαν ότι έλεγαν ψέμματα
Όπως επισημαίνει η εφετειακή απόφαση ο Παπανικολάου και ο Στεργίου γνώριζαν ότι έλεγαν ψέματα για τους υποσχόμενους διορισμούς, αφού δεν είχαν τη δυνατότητα να διορίσουν στο Δημόσιο.(οι διορισμοί αυτοί ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν).
Παρ' όλα αυτά και οι δυο έβλαψαν περιουσιακά τους εννέα γονείς συνολικά με 73.366 ευρώ (25 εκ. δρχ.) και οφελήθηκαν το ποσό αυτό οι δύο κατηγορούμενοι, αφού ουδέποτε το επέστρεψαν παρά τις συνεχείς ενοχλήσεις που δεχόντουσαν.
Σταθερή ροπή για την διάπραξη τέτοιων εγκλημάτων
Τέλος, το Εφετείο Αθηνών έκρινε ότι για τις εννέα αυτές περιπτώσεις οι κ.κ. Παπανικολάου και Στεργίου «τέλεσαν κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια» τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, δηλαδή τις τέλεσαν «επανειλημμένα με σκοπό τον πορισμό εισοδήματος και έχοντας σταθερή ροπή προς τη διάπραξη τέτοιων εγκλημάτων ως στοιχείο της προσωπικότητάς τους».
Βουλευτής Αργολίδας το 1989
Ο Ευάγγελος Παπανικολάου διετέλεσε βουλευτής Αργολίδας από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο του 1989 και από τον Απρίλιο του 1990 έως τον Οκτώβριο του 1993.
Τόσο ο κ. Παπανικολάου όσο και ο κ. Στεργίου, είχαν προσφύγει στον Άρειο Πάγο ζητώντας να αναιρεθεί η απόφαση του Εφετείου με την οποία έχουν καταδικαστεί ο καθένας σε κάθειρξη πέντε ετών.
Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η εφετειακή απόφαση που τους καταδίκασε έχει πλήρη, ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία και η ποινή που επέβαλλε δεν παραβίασε την αρχή της αρχή της αναλογικότητας.
Αξίζει να σημειωθεί, πως σε πρώτο βαθμό τόσο ο πρώην βουλευτής όσο και ο συνεργάτης του είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη έξι ετών, αλλά στο Εφετείο η ποινή αυτή μειώθηκε κατά ένα έτος, αφού τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό τον πρότερο έντιμο βίο τους.
Τι έλεγε ο Μαυρογιαλούρος στους ψηφοφόρους του
Συγκεκριμένα, η εφετειακή απόφαση είναι απολύτως σαφής και θυμίζει καταστάσεις Μαυρογιαλούρου:
Οι δικαστές αναφέρουν πως ο κ. Παπανικολάου παρίστανε «εν γνώσει του ψευδώς» ότι λόγω της μακράς βουλευτικής ιδιότητάς του και την άσκηση δικηγορίας στην Αθήνα είχε υψηλές γνωριμίες και ότι μέσω αυτών είχε τη δυνατότητα να διορίσει τα παιδιά συμπολιτών του στο Δημόσιο, σε ΝΠΔΔ, στους ΟΤΑ, σε Τράπεζες και σε άλλους οργανισμούς. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην απόφαση, τους υπόσχονταν ότι μπορούσε να προχωρήσει ακόμη και στο διορισμό τους σε θέσεις της αρεσκείας τους και μάλιστα μέσω του ΑΣΕΠ χωρίς να χρειαστεί να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό.
Και ενώ έταζε διορισμούς επικαλούνταν συνεχώς το όνομα του κ. Στεργίου με τον οποίο, όπως έλεγε, θα συνεργάζονταν για τους διορισμούς.
Ζητούσε 3 εκατ. δραχμές για κάθε διορισμό
Για το κάθε διορισμό που «έκλεινε» ο πρώην βουλευτής υποχρέωνε τους γονείς των προς διορισμό νεαρών να του καταθέσουν σε τραπεζικό λογαριασμό 8.804 ευρώ ( 3 εκατ. δρχ.) ! Με τον τρόπο αυτό, αναφέρεται στην απόφαση του Εφετείου, ο πρώην βουλευτής να πείσει εννέα γονείς και να τους αποσπάσει συνολικά 73.366 ευρώ ( 25 εκατ. δρχ.)!
Οι διορισμοί αυτοί ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση έλαβε χώρα το 1997, όταν δηλαδή ο κ. Παπανικολάου δεν κατείχε τη βουλευτική ιδιότητα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα κόλπα με τις πειραγμένες αντλίες στα πρατήρια..

Προωθημένες μορφές μίσθωσης που είναι συνδυασμός leasing και pay per use (πληρωμή με την χρήση), εφαρμόζουν τα κυκλώματα των εισαγωγέων «πειραγμένων» αντλιών καυσίμων που εγκαθιστούν σε πρατήρια.

  •  Πώς βγαίνει και... προμήθεια!

Δηλαδή ενώ μέχρι πρόσφατα ... κακόβουλος πρατηριούχος εγκαθιστούσε με δικά του έξοδα την αντλία που κλέβει, τώρα έρχεται ο ίδιος ο προμηθευτής, του την προσφέρει δωρεάν και αντί αμοιβής εισπράττει ποσοστά….επί των κλοπιμαίων.

Κάλλιστα δε η τεχνολογία επιτρέπει στον προμηθευτή, να ελέγχει on line και real time τις ποσότητες που έκλεψε ο κακόβουλος πρατηριούχος, ώστε να διασφαλίζει τα ποσοστά του.

Όλα δε αυτά κάτω από τη μύτη των αρμόδιων δημόσιων αρχών. Οι έλεγχοι είναι αποσπασματικοί, (σύμφωνα με στοιχεία των βενζινοπωλών και των εταιρειών εμπορίας το 40% των πρατηρίων στην Αττική δεν ελέγχθηκαν ποτέ από τα ΚΕΔΑΚ, με ό,τι σημαίνει αυτό) ενώ συνεχίζουν να εισάγονται νομίμως αντλίες προέλευσης Τουρκίας ή Κορέας με ενσωματωμένο το λογισμικό κλοπής, αφού δεν υφίστανται προδιαγραφές ή πιστοποιήσεις για τις αντλίες που τοποθετούνται στα πρατήρια.

Παρά τις βελτιώσεις που έχουν γίνει στη νομοθεσία για το εμπόριο πετρελαιοειδών, το πολυδαίδαλο θεσμικό πλαίσιο συνεχίζει να ευνοεί τις κακοδαιμονίες της αγοράς, δηλαδή νοθεία, κλοπή, λαθρεμπόριο, ενώ και η Task Force του κ. Τράα παρασυρμένη (;) από τα ίδια κυκλώματα, αντί να εστιάσει τις παρεμβάσεις της στην εξυγίανση της αγοράς, έβαλε ως προαπαιτούμενο για τη λήψη της δόσης του δανείου, την… πρόσβαση των ανεξάρτητων πρατηρίων στα διυλιστήρια.

Θεωρητικά μέτρο ήταν για να πέσουν οι τιμές με το άνοιγμα της αγοράς, την στιγμή που το 62% της τιμής στην αντλία είναι φόροι και το μεγάλο ύψος τους αυξάνει τα κίνητρα για κλοπή, λαθρεμπόριο κλπ.

Αρκεί να σημειωθεί ότι εφ΄όσον διαπιστωθεί νοθεία σε ένα πρατήριο από τα κινητά συνεργεία του Υπ.Οικ, οι προβλεπόμενες κυρώσεις επιβάλλονται με καθυστέρηση 6-10 μηνών, αφού τα αποτελέσματα των μετρήσεων θα πρέπει να επαληθευτούν από το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Στην περίπτωση επαλήθευσης, κάτι που δεν είναι πάντα βέβαιο, το πρατήριο κλείνει για έξη μήνες ενώ στη συνέχεια μπορεί να ξανανοίξει στο όνομα συγγενικού προσώπου του ιδιοκτήτη του.

Για το θέμα αυτό οι εταιρείες έχουν προτείνει στα αρμόδια υπουργεία, χωρίς όμως να εισακούονται, οι ποινές να γίνουν ακόμη πιο αυστηρές, ο χρόνος διακοπής λειτουργίας του πρατήριου να γίνει μεγαλύτερος και τουλάχιστον να απαγορεύεται η επαναλειτουργία του στο όνομα συγγενικού προσώπου του παραβάτη.

Η ΕΚΟ

Μπροστά στην κατάσταση αυτή, οι εταιρείες εμπορίας έχοντας απέναντί τους την αβελτηρία του Δημοσίου και την στρεβλή προσέγγιση του θέματος από τους εκπρόσωπους της τρόικας, προσπαθούν να αμυνθούν και να οχυρωθούν, μέσω της εφαρμογής εσωτερικών συστημάτων ελέγχου της ποιότητας και της ποσότητας των καυσίμων που αγοράζουν οι καταναλωτές από τα πρατήρια με το σήμα τους.

Πρόσφατα η ΕΚΟ, μέλος του ομίλου ΕΛ.ΠΕ., άρχισε την εφαρμογή του ολοκληρωμένου προγράμματος «Εγγύηση ΕΚΟ».

Σε αυτό έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής πάνω από 400 πρατήρια, από τα περίπου 800 που φέρουν το σήμα της εταιρείας, ενώ στόχος είναι να ενταχθεί το σύνολο.

Στα πρατήρια αυτά που φέρουν το ειδικό σήμα, ελέγχονται οι αντλίες ως προς την ποσότητα που διαθέτουν και σφραγίζονται με μοναδικές αριθμημένες ταινίες, τα πρατήρια δέχονται ελέγχους ποιότητας καυσίμων από τα κινητά εργαστήρια - χημεία της ΕΚΟ και ελέγχους για τις ποσότητες που παραδίδει η αντλία, με συμβατικά αυτοκίνητα, χωρίς να το γνωρίζει ο πρατηριούχος.

Επίσης στα πρατήρια αυτά διατίθενται στους καταναλωτές δωρεάν test kit, με τα οποία μπορεί να διαπιστώσει αν το ντίζελ κίνησης, ή η βενζίνη 100 οκτανίων, είναι νοθευμένη.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΚΟ Γιάννη Ψυχογιό, στο σύστημα έχουν ενταχθεί όλα τα ιδιόκτητα και τα ιδιολειτουργούντα πρατήρια της ΕΚΟ, ενώ υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους ιδιώτες πρατηριούχους να ενταχθούν στο σύστημα και να λάβουν το σήμα.

Σε ερωτήσεις για το κατά πόσο το σύστημα δημιουργεί νομικές δεσμεύσεις των πρατηριούχων έναντι της εταιρείας, ο κ. Ψυχογιός είπε ότι οι εκατέρωθεν υποχρεώσεις περιγράφονται στις συμβάσεις και διέπονται από τους νόμους.

Σε περίπτωση μη τήρησης των υποχρεώσεων, ή όταν διαπιστώνεται η παραβίαση των αντλιών, ή η διακίνηση νοθευμένων καυσίμων, η εταιρεία απεντάσσει το πρατήριο από το σύστημα, ενώ φροντίζει το συντομότερο δυνατόν να μην έχει το σήμα της ΕΚΟ.

Τέλος σε ερωτήσεις για την τοποθέτηση του ηλεκτρονικού συστήματος εισροών - εκροών στα πρατήρια, ο επικεφαλής της ΕΚΟ είπε ότι τα ιδιόκτητα ή ιδιολειτουργούντα πρατήρια της ΕΚΟ θα το έχουν εγκαταστήσει στο σύνολό τους, μέχρι τις 31 Μαρτίου που προβλέπει ο Νόμος για Αττική και Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο εξέφρασε αμφιβολίες για την εγκατάσταση από τα υπόλοιπα πρατήρια, με πιθανότερη εξέλιξη να δοθεί παράταση, έως ότου δοθούν λύσεις στα θέματα χρηματοδότησης που θέτουν οι πρατηριούχοι.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ληστές πυροβολησαν εν ψυχρώ 3 φορές επιχειρηματία στη Λαμία! - ΒΙΝΤΕΟ η στιγμή της ληστείας!

Ο 37χρονος επιχειρηματίας αντιστάθηκε και πάλεψε με τους ληστές που του είχαν στήσει καρτέρι για να του πάρουν τις εισπράξεις!


Τον χτυπούσαν αλύπητα και τον πυροβόλησαν τρεις φορές! Λίγο μετά τις 11:00 το πρωί ο επιχειρηματίας βγήκε από το κατάστημα του με την τσάντα στα χέρια για να πάει στην τράπεζα για να καταθέσει χρήματα.

Σύμφωνα με το LamiaReport, οι δυο ληστές τον περίμεναν δίπλα στο αυτοκίνητό του, στο πάρκινγκ που βρίσκεται απέναντι από το κατάστημα του. Μια αντιπροσωπεία τσιγάρων, στην οδό Στουρνάρα στη Λαμία.



Ο 37χρονος επιχειρηματίας όμως δεν πήγε να πάρει το αυτοκίνητό του αλλά πήγε λίγα μέτρα πιο κάτω στη συμβολή των οδών Στουρνάρα και Πιπίνου όπου είχε το αμάξι της γυναίκας του. Οι ληστές έτρεξαν πίσω του και την ώρα που άνοιγε την πόρτα από το αυτοκίνητο απειλώντας τον με το πιστόλι του ζήτησαν τα χρήματα!

Δείτε τη στιγμή της ληστείας στο βίντεο του LamiaReport:



Ο 37χρονος αντιστάθηκε και τότε τον πυροβόλησαν τρεις φορές! Οι δυο σφαίρες τον βρήκαν στο πόδι και η τρίτη καρφώθηκε το λάστιχο του αυτοκινήτου! Ο άνδρας, αν και τραυματισμένος άρπαξε τον έναν από τους δύο από το πόδι και άρχισαν να παλεύουν!

Ακούστε τι λένε αυτόπτες μάρτυρες, στο LamiaReport:



Ο 37χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λαμίας, ενώ ταυτόχρονα η αστυνομία άρχισε να "χτενίζει"την περιοχή για να βρει τους δύο ληστές που διέφυγαν με μια μηχανή. Λίγο αργότερα η μηχανή εντοπίστηκε κοντά στο νεκροταφείο της Ροδίτσας, όχι όμως και οι ληστές....

Σε ότι αφορά την λεία των ληστών, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μεγάλο ποσό.



Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Μια απίστευτη φωτογραφία κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου…(φωτο)



Μια απίστευτη φωτογραφία κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου...
H φωτογραφία που έχει …γεμίσει τα προφίλ Ελλήνων και ξένων γράφει στα αγγλικά: «Μην ξεχνάτε ποτέ… Είμαστε στην Ελλάδα, την πιο όμορφη χώρα του κόσμου».
Φυσικά έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες likes και shares.
Διαβάστε Περισσότερα »

Aπό το 1961 είχε να βρέξει τόσο πολύ στην Αθήνα ...


Eικόνες, Τύπος της εποχής...
Η σημερινή πλημμύρα που έπληξε την Αττική συγκρίνεται με εκείνη του 1961 αλλά και με εκείνη του 1977 από τους ειδικούς.

Την τελευταία θεομηνία του 1961 και '77 κατέγραψε σε... εργασία του το 2009 ο Ιωάννης Φλώρος, στο πλαίσιο μεταπτυχιακού προγράμματος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Στις 6 Νοεμβρίου 1961 αταγράφηκε η μεγαλύτερη καταστροφή στην Αττική με χαλαζόπτωση μεγέθους καρυδιού επί δέκα συνεχόμενες ώρες. Τα καιρικά φαινόμενα ήταν εξαιρετικά έντονα και προκάλεσαν ανυπολόγιστες καταστροφές που θα μπορούσαν να συγκριθούν με αυτές ενός τυφώνα, καθώς σημειώθηκαν και καταστροφές του εδάφους. Σαράντα τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 300 τραυματίστηκαν και 3.700 άνθρωποι έμειναν άστεγοι, καθώς πλημμύρισαν περισσότερα από 4.000 σπίτια.

Οι έντονες και ακατάπαυστες βροχές οδήγησαν στην υπερχείλιση του Κηφισού. Χείμαρροι νερού που προέρχονταν από την Πάρνηθα έπιασαν τον κόσμο κυριολεκτικά στον ύπνο, αφού η πανίσχυρη νεροποντή ξέσπασε στις 11:30 το βράδυ και μέσα σε μια ώρα μετατράπηκε σε θύελλα που ισοπέδωσε τα πάντα στο πέρασμά της. Το νερό έφτασε σε ύψος τα δύο μέτρα στην Πειραιώς, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της πρωτεύουσας είχε μετατραπεί σε λιμνοθάλασσα.

2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1977
Η δεύτερη μεγαλύτερη θεομηνία όλων των εποχών έγινε στις 2 Νοεμβρίου 1977, κράτησε μιάμιση ώρα και έπληξε πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι το Αιγάλεω και το Μοσχάτο κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Συνολικά πλημμύρισαν 1.924 υπόγεια, παρασύρθηκαν 172 αυτοκίνητα και καταστράφηκε το 15% των δρόμων. Ο αριθμός των θυμάτων έφτασε τα 37.



iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μια γυναίκα νεκρή από τον κατακλυσμό - Η Αθήνα μετρά τις πληγές της ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ






Γυναίκα προσπαθεί να κρατηθεί από το Ι.Χ. προκειμένου να μην παρασυρθεί)

Διάσωση γυναίκας οδηγού)
Μία από τις δυσκολότερες ημέρες του φετινού χειμώνα ξημέρωσε σήμερα για τους κατοίκους σχεδόν όλης της Αθήνας αφού η ισχυρή νεροποντή που ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες και συνεχίστηκε μέχρι τις 10 το πρωί προκάλεσε τεράστιες καταστροφές, έκανε την πρωτεύουσα σε πολλά σημεία να μοιάζει με πόλη χτυπημένη από τσουνάμι, ενώ άφησε πίσω της και μία νεκρή κοπέλα 24 ετών. Η άτυχη οδηγούσε στην περιοχή Αμαρουσίου - Χαλανδρίου, όταν έσβησε το αυτοκίνητό της. Σύμφωνα με πληροφορίες, περαστικοί είδαν ότι η κοπέλα δεν έβγαινε από το αυτοκίνητό της και όταν άνοιξαν την πόρτα του οδηγού διαπίστωσαν ότι είχε χάσει τις αισθήσεις της. Μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο θάνατος επήλθε από έμφραγμα. Η κοπέλα επέβαινε σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας «SMART», το οποίο είχε ακινητοποιηθεί εξαιτίας της μεγάλης συγκέντρωσης υδάτων, λόγω της βροχής. Μία άλλη γυναίκα στο Χαλάνδρι σώθηκε την τελευταία στιγμή από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου και μετά από τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι άκουσαν τις φωνές της και έσπευσαν να τη βοηθήσουν. Η άτυχη γυναίκα κρατιόνταν από την πόρτα του ΙΧ και τελικά οι περίοικοι κατάφεραν να τη σώσουν. Το απόλυτο χάος στους δρόμους - Κεντρικές αρτηρίες μετατράπηκαν σε ποτάμια Η Τροχαία και η Πυροσβεστική έτρεχαν από τα ξημερώματα στα σημεία όπου η κατάσταση λόγω της βροχής είχε ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και υπήρχε ακόμα και ο κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών. Συγκεκριμένα σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν στη λεωφόρο Καβάλας, όπου χρειάστηκε να επιστρατευθούν ακόμα και ιδιωτικοί γερανοί για να απομακρυνθούν τα ΙΧ που είχαν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά της βροχής. Στην Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, η ουρά των οχημάτων στο μποτιλιάρισμα έφτασε ακόμα και τα 10 χιλιόμετρα, από τον Κηφισό μέχρι τη λίμνη Κουμουνδούρου. Στον παλιό ιππόδρομο, στο Δέλτα Φαλήρου σημειώθηκαν σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ για αρκετή ώρα είχε κλείσει ο δρόμος. Και η Πειραιώς όμως από το ύψος της Χαμοστέρνας μέχρι την Πέτρου Ράλλη είχε κλείσει, Μια γυναίκα νεκρή από τον κατακλυσμό - Η Αθήνα μετρά τις πληγές τηςαποκλείοντας ουσιαστικά τον Πειραιά από την υπόλοιπη Αττική, καθώς ο μόνος δρόμος σύνδεσης ήταν η εθνική οδός, η οποία ήταν απροσπέλαστη. Μάλιστα στο συγκεκριμένο σημείο στην Πειραιώς το νερό είχε καλύψει δρόμο και πεζοδρόμιο. Και στην περιφερειακή Υμηττού όμως οι οδηγοί ήταν εγκλωβισμένοι σε ένα απίστευτο μποτιλιάρισμα και η τροχαία αναγκάστηκε να στείλει τα αυτοκίνητα προς την Αττική Οδό, όπου τα διόδια είχαν σηκώσει τις μπάρες και οι οδηγοί περνούσαν χωρίς να πληρώνουν αντίτιμο. Κατέρρευσε κτίριο στον Αγιο Παντελεήμονα Μονοκατοικία στην οδό Μαγνησίας 28 στον Αγιο Παντελεήμονα, δεν άντεξε το ορμητικό ρεύμα και κατέρρευσε. Η Πυροσβεστική επιβεβαίωσε ότι το κτίριο είχε σφραγιστεί πριν μια εβδομάδα, ωστόσο για προληπτικούς λόγους στην περίπτωση που μπορεί να έχει καταπλακωθεί κάποιο άτομο, έσπευσαν στο σημείο τρία πυροσβεστικά οχήματα με δέκα πυροσβέστες καθώς και μονάδα της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο προκειμένου να ερευνήσουν τα ερείπια. Επεσε κολόνα στην Ηλιούπολη - Χείμαρρος στο Παλαιό Φάληρο Οι δρόμοι ποτάμια όμως δεν σταματούσαν εκεί αφού σοβαρότατα προβλήματα σημειώθηκαν σε Ηλιούπολη και Παλαιό Φάληρο. Στην πρώτη περίπτωση κολόνα έπεσε στην οδό Πεντάρη, με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος. Στο Παλαιό Φάληρο υπερχείλισε το ρέμα Πικροδάφνης και στους δρόμους δημιουργήθηκε χείμαρρος με αποτέλεσμα να παρασυρθούν αυτοκίνητα από τα σημεία που ήταν σταθμευμένα. Και ο Ιλισσός στην παραλιακή όμως υπερχείλισε (βίντεο 1) με τα ορμητικά νερά του να απειλούν να βγουν στο δρόμο και να δημιουργήσουν χειρότερες καταστάσεις.

Η βροχή προκάλεσε μπλακ άουτ και στα Μέσα Μεταφοράς Πολλά προβλήματα προκάλεσε ο κατακλυσμός και στα Μέσα Μεταφοράς. Οι συρμοί του Ηλεκτρικού πραγματοποιήσουν δρομολόγια από τον Πειραιά μέχρι τον Ταύρο και Από την Ομόνοια μέχρι την Κηφισιά εξαιτίας των πλημμυρών και της πτώσης ενός δέντρου. Το Τραμ σήκωσε χειρόφρενο, αφοί οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε ποτάμια και οι συρμοί δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν. Παράλληλα έκλεισε και ο σταθμός Μέγαρο Μουσικής στο Μετρό, αφού τα νερά από τους πλημμυρισμένους δρόμους μπήκαν στο σταθμό και υπήρχε κίνδυνος για την ασφάλεια τ5ων πολιτών. Διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές Διακοπες ρεύματος σημειώθηκαν σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου εξαιτίας της κακοκαιρίας. Οι βλάβες οφείλονται σε πτώσεις δέντρων στα δίκτυα της ΔΕΗ αλλά και σε πλημμύρες, οπότε χρειάζεται συνδυασμένη παρέμβαση τεχνικών της ΔΕΗ και της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η κακοκαιρία έχει θέσει εκτός λειτουργίας έξι γραμμές μέσης τάσης σε Κουκάκι, Νέο Κόσμο, Καλλιθέα προς Ταύρο, Φιλοθέη προς Αγ. Παρασκευή, Θρακομακεδόνες, Χολαργό. Εκλεισαν δέκα σχολεία Η νεροποντή δεν επέτρεψε σε πολλούς καθηγητές να μεταβούν στα σχολεία, με αποτέλεσμα δέκα να παραμείνουν κλειστά σε περιοχές της Πετρούπολης και του Μαραθώνα.
Τροχαία και πυροσβεστική έτρεχαν να βοηθήσουν οδηγούς και πεζούς Η πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 1.500 κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια στο Αιγάλεω και το Χαϊδάρι, ενώ και στο Πέραμα, στη λεωφόρο Δημοκρατίας, έχουν ακινητοποιηθεί οχήματα λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους στη Σταμάτα και οι τροχονόμοι προσπαθούσαν να βοηθήσουν πεζούς οι οποίοι ήταν παγιδευμένοι στα πεζοδρόμια.


(Κτήριο που κατέρρευσε στον Άγιο Παντελεήμονα)
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ:ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΠΑΙΔΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Δήμος Αλιάρτου  σας προσκαλεί  στην ημερίδα που διοργανώνει σε συνεργασία με του αγροτικούς συλλόγους και συνεταιρισμούς, στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Αλιάρτου την Τρίτη 26-02-2013  και  ώρα 6:30 μ.μ ,με θέμα τα προβλήματα του Κωπαϊδικού πεδίου την καλλιεργητική περίοδο 2013.
Από το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Αλιάρτου
Διαβάστε Περισσότερα »

Χοροεσπερίδα αύριο στην Αλυκή



Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013, στο καφέ «Τύφες» στην Παραλία της Αλυκής, στην Βοιωτία, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος θα πραγματοποιήσει χοροεσπερίδα με πλούσιο φαγητό-ποτό-μουσική και τραγούδι.   
Καλεσμένοι είναι ο Γιώργος Γερολυμάτος, η Μαρίνα Βλαχάκη, η Ντίνα με το μπουζούκι της και άλλοι καλλιτέχνες.   
Σας περιμένουμε για μία υπέροχη βραδιά κάτω από τα αστέρια δίπλα στο κύμα!   
Τιμή πρόσκλησης: 20 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα-Ορχομενός: Φωτο και βίντεο από την αστυνομική επιχείρηση στους καταυλισμούς ROMA


Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σε περιοχές καταυλισμών ROMA στο Πυρί Θηβών και στον Ορχομενό Βοιωτίας
Ελέγχθηκαν (361) άτομα και προσήχθησαν (63) άτομα

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες (21-02-2013), πρωινές και απογευματινές ώρες, σε καταυλισμούς ROMA στις περιοχές του Πυρίου Θηβών και του Ορχομενού Βοιωτίας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας :
Συμμετείχαν: Σαράντα εννέα (49) αστυνομικοί και διατέθηκαν δεκατέσσερα (14) οχήματα από διάφορες Υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων και ερευνών, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
Ελέγχθησαν: Τριακόσια εξήντα ένα (361) άτομα, εκ των οποίων τριακόσιοι σαράντα έξι (346) ημεδαποί και δεκαπέντε (15) αλλοδαποί, καθώς και τριάντα οκτώ (38) οχήματα.
Προσήχθησαν: Εξήντα τρία (63) άτομα, εκ των οποίων πενήντα έξι (56) ημεδαποί και επτά (7) αλλοδαποί.
Πραγματοποιήθηκαν: Δεκαέξι (16) έρευνες σε οικίες, με την παρουσία Δικαστικών Λειτουργών.
Συνελήφθησαν:
  • Δύο (2) ημεδαποί, για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις.
  • Μία (1) αλλοδαπή για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα.
Βεβαιώθηκαν:
  • (23) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
  • (1) παράβαση περί Αλλοδαπών.
Παρόμοιες αστυνομικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

 
Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται σήμερα στην Αττική, την Εύβοια και τα νησιά του κεντρικού και βορείου Αιγαίου θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες, ενώ άμεσα θα επηρεάσουν την ανατολική Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία.

Εξασθένηση των φαινόμενων αναμένεται στην Αττική από τις 13.00 τοπική ώρα και μέχρι το βράδυ βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πότε είναι επικίνδυνες οι βαφές!

Δηλητηριώδεις ουσίες εισέρχονται στο δέρμα

Πόσο επικίνδυνες για την υγεία είναι τελικά οι βαφές μαλλιών; 

Σύμφωνα με νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες στη Βρετανία, οι βαφές περιέχουν χημικές ουσίες οι οποίες, όταν αντιδρούν με τον καπνό και διάφορες αναθυμιάσεις, μπορεί να σχηματίσουν δηλητηριώδεις ουσίες που προκαλούν ακόμη και καρκίνο.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες της Green Chemicals, εταιρία που...

ανήκει στο πανεπιστήμιο του Λιντς, ενώ τα αποτελέσματά της δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «Materials». 

Οπως αναφέρεται σ' αυτά, οι μη φυτικές βαφές περιέχουν δευτεροταγείς αμίνες, ουσίες που με τον πέρασμα του χρόνου μπορεί να αντιδράσουν ακόμη και με τον καπνό του τσιγάρου, καθώς και άλλους ρύπους που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα, σχηματίζοντας χημικά που ονομάζονται Ν-νιτροζαμίνες και ανήκουν στις πιο ισχυρές καρκινογόνες ουσίες.

Οι ουσίες αυτές είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο, γι' αυτό και η χρήση τους σε καλλυντικά έχει απαγορευτεί. 

Ωστόσο, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι στα προϊόντα που περιέχουν δευτεροταγείς αμίνες οι συγκεκριμένες ουσίες είναι εύκολο να σχηματιστούν.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι δευτεροταγείς αμίνες υπάρχουν σε όλες τις βαφές που δεν είναι φυτικές ή σχηματίζονται σ' αυτές εξαιτίας της σύνθεσής τους και μπορούν να περάσουν στο δέρμα, παραμένοντας στον οργανισμό για εβδομάδες, μήνες, ακόμη και χρόνια μετά την εφαρμογή της βαφής!

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι αυτό ισχύει τόσο για τις βαφές που χρησιμοποιούνται στα κομμωτήρια όσο και για τις βαφές που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς στο σπίτι. 

Μάλιστα, όπως τονίζουν στην έκθεσή τους, όλα αυτά τα στοιχεία ήταν γνωστά, ενώ το μόνο που είχαν να κάνουν οι ίδιοι ήταν να τα συνδέσουν, γεγονός που τους οδήγησε στο συμπέρασμα για τον καρκίνο.

Κατά καιρούς, οι βαφές μαλλιών έχουν συνδεθεί έπειτα από επιστημονικές έρευνες με την πρόκληση διαφόρων μορφών καρκίνου, όπως στο στήθος, στις ωοθήκες, στον εγκέφαλο, στην ουροδόχο κύστη, ακόμη και με την πρόκληση λευχαιμίας. 

Επίσης, πιστεύεται ότι σε κάποια άτομα προκαλούν αλλεργίες, οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να έχουν θανατηφόρα αποτελέσματα.



Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Έλληνες "κλείνουν" το τηλέφωνο στην ύφεση..

 

Μεγάλη πτώση στον τζίρο τους έχουν υποστεί οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην 5ετία της κρίσης.

Την τελευταία 5ετία τα έσοδα από τις υπηρεσίας κινητής τηλεφωνίας περιορίσθηκαν κατά...  50%.
Έτσι, ενώ ο τζίρος των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας το 2008 έφτανε τα 4.264 δισεκ. ευρώ, το 2012 είχαν συρρικνωθεί στα 2.480 δισεκ. ευρώ.
Μάλιστα, η πτώση των εσόδων το 2012 σε σχέση με το 2011(2.770 δισεκ. ευρώ) έφτασε το 11%.Η πτωτική πορεία αναμένεται να συνεχισθεί και το 2013, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγω για μονοψήφια υποχώρηση της τάξης του 7%-9%.
Μέρος των απωλειών οφείλεται και στη μείωση των τελών τερματισμού, που τέθηκαν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2013 πανευρωπαϊκά.


Ωστόσο, οι εταιρείες προσπαθούν να αντισταθμίσουν τις απώλειες εστιάζοντας στην καρτοκινητή τηλεφωνία, όπου έχει στραφεί πλέον το ενδιαφέρον των πελατών.
Η Cosmote κυριαρχεί σήμερα τόσο στις συνδέσεις, όσο και στην καρτοκινητή διατηρώντας μερίδιο 51% της αγοράς, ενώ ακολουθούν η Vodafone με 27% και ηWind με 23%. Καθώς όμως η κρίση οδηγεί τους πελάτες να επιλέγουν μία καρτοσύνδεση ή ένα καρτοκινητό, καταργώντας τη σύνδεση, το κομμάτι αυτό της αγοράς γίνεται όλο και πιο ελκυστικό.
Η τρεις εταιρείες διεκδικούν όλο και πιο δυναμικά μερίδιο από την πίτα του 1 δισεκ. ευρώ, που αντιστοιχεί και στο 40% της συνολικής αγοράς.Ταυτόχρονα, τόσο η Vodafone όσο και η Wind προσφέρουν πακέτα που συνδυάζουν την κινητή τηλεφωνία, με τη σταθερή και το Ίντερνετ με κοινό πάγιο.

Εν τω μεταξύ, η σταθερή τηλεφωνία γίνεται ακόμη πιο φθηνή με τη νέα μείωση τελών, που θα προσφέρει εξοικονόμηση 47 εκατ. ευρώ για τους συνδρομητές το 2013, ενώ για το 2015 αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕΤΤ, η τελική τιμή της κλήσης θα διαμορφωθεί στα 1,099 σεντ/λεπτό, από 1,269 σεντ που είναι σήμερα. Παράλληλα, οι μειώνονται και τα τέλη τερματισμού στη χονδρική αγορά κλήσεων προς σταθερά δίκτυα, ΟΤΕ και εναλλακτικών

Διαβάστε Περισσότερα »

Κατακλυσμός - Εχει πνιγεί η Αθήνα από την απίστευτη καταιγίδα

Κατακλυσμός -Εχει πνιγεί η Αθήνα από την απίστευτη καταιγίδα

Από τα ξημερώματα άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική με αποτέλεσμα να σημειωθούν πολύ σημαντικά προβλήματα τόσο στην κυκλοφορία, αφού Πειραιώς, Χαμοστέρνας, περιφερειακή Αιγάλεω και άλλοι κεντρικοί δρόμοι κόπηκαν στα δύο γιατί μέσα σε λίγη ώρα μετατράπηκαν σε ποτάμια, όσο και σε σπίτια που πλημμύρισαν.
Χάος στους δρόμους - Εκλεισαν κεντρικά σημεία
Κλειστή είναι η λεωφόρος Δημοκρατίας στο Κερατσίνι, από τη Γρηγορίου Λαμπράκη και στα δύο ρεύματα. Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν στη λεωφόρο Καβάλας, ενώ ακινητοποιημένα αυτοκίνητα υπάρχουν και στην Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, με το μποτιλιάρισμα να φτάνει τα 10 χιλιόμετρα, από τον Κηφισό μέχρι τη λίμνη Κουμουνδούρου. Και στον παλιό ιππόδρομο όμως υπάρχουν πολύ σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Και στην περιφερειακή Υμηττού όμως οι οδηγοί πρέπει να είναι οπλισμένοι με πολλή υπομονή αφού το μποτιλιάρισμα δεν έχει προηγούμενο.
Κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στην περιοχή του Σκαραμαγκά, ενώ στην Ηλιούπολη έχει κλείσει η οδός Πεντάρη μετά από πτώση κολόνας. Στο Παλαιό Φάληρο έχει δημιουργηθεί χείμαρρος στο ρέμα της Πικροδάφνης, ενώ πλημμυρισμένη είναι και η Λεωφόρος Αλίμου. Εκτροπή κυκλοφορίας γίνεται από το ύψος του Παλαιού Ιπποδρόμου, στο ρεύμα προς Γλυφάδα.
Η Πειραιώς έχει κλείσει από τη Χαμοστέρνας μέχρι την Πέτρου Ράλλη.
Σε αρκετές περιοχές έριξε και χαλάζι όπως στο Χαϊδάρι, στο Περιστέρι, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.
Η Τροχαία τρέχει και δεν φτάνει να βοηθήσει οδηγούς και πεζούς 
Η πυροσβεστική έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 500 κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια στο Αιγάλεω και το Χαϊδάρι, ενώ και στο Πέραμα, στη λεωφόρο Δημοκρατίας, έχουν ακινητοποιηθεί οχήματα λόγω της έντονης βροχόπτωσης
Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους και οι τροχονόμοι προσπαθούσαν να βοηθήσουν πεζούς οι οποίοι ήταν παγιδευμένοι στα πεζοδρόμια.

Διαβάστε Περισσότερα »

Καταγγελία κατοίκου Αγ. Θωμά Τανάγρας

Σας στέλνω αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα για να σας αναφέρω ένα τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί  που μετακινούνται  καθημερινά από Άγιο Θωμά προς Οινόφυτα και αντίστροφα,  αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι της περιοχής .
Αναφέρομαι και για τους δύο δρόμους  που η κατάσταση τους έχει ως εξής:
1. Από Οινόφυτα προς Άγιο Θωμά  από το ύψος του σιδηροδρομικού σταθμού μέχρι την γέφυρα του Ασωπού ο δρόμος είναι κατεστραμμένος και ειδικά πριν την γέφυρα ανύπαρκτος με μια τεράστια <<φονική λακκούβα>>.
2.Από Οινόφυτα προς διασταύρωση Τανάγρας ( βιομηχανίες)  από το ύψος του σιδηροδρομικού σταθμού έως και την διασταύρωση ο δρόμος είναι σπασμένος με αρκετές λακκούβες και ταλαιπωρημένος από τα αλλεπάλληλα έργα (OTE,φυσικό αέριο,κλπ) καθώς σε πολλά σημεία έχει υποχωρήσει ο μισός στα πλάγια.
Θα το εκτιμούσα πολύ εάν δείχνατε κάποιο έστω και το ελάχιστο ενδιαφέρον για τα παραπάνω προβλήματα, αφού από αυτούς τους δύο δρόμους διέρχονται καθημερινά εκατοντάδες πολίτες της περιοχής και εργαζόμενοι στις βιομηχανίες.
Τέλος θα ήταν εύλογο εάν διαβιβάζατε το πρόβλημα στον Περιφερειάρχη και στον Αντινομάρχη Βοιωτίας.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Ένας κάτοικος.
viotiashop.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση στη βουλή από το Ν.Σταυρογιάννη για την ΕΑΒ



Ν.ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
Η ΕΑΒ ΑΕ αποτελεί την μόνη ίσως εθνική βιομηχανία, σαφούς εξωστρεφούς προσανατολισμού, που ταυτόχρονα υποστηρίζει έμπρακτα την Εθνική Άμυνα της χώρας. Σε αυτή την κατεύθυνση, τα 36 χρόνια λειτουργίας της, συνέβαλλε στην εξοικονόμηση συναλλάγματος, στην ανάπτυξη του εθνικού προϊόντος, την αύξηση της απασχόλησης και την προστασία της εθνικής ασφάλειας της χώρας. Ωστόσο, με τις ασφαλιστικές και εργοδοτικές ρυθμίσεις των τελευταίων ετών, που επέβαλλε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει η σημερινή κυβέρνηση και τις οριζόντιες περικοπές στην μισθοδοσία των υπαλλήλων, έχει οδηγήσει εκατοντάδες εξειδικευμένους και έμπειρους εργαζόμενους στην πρόωρη συνταξιοδότηση και μέρος αυτών στο εξωτερικό με πενταπλάσιες αποδοχές.
Αντί η κυβέρνηση να λάβει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της ΕΑΒ για την Εθνική Άμυνα της χώρας και τις σημαντικές εξαγωγές της, που φέρνουν συνάλλαγμα, εφαρμόζει το νόμο για το Ενιαίο Μισθολόγιο του Δημοσίου, χωρίς να λάβει και να προχωρήσει σύμφωνα με το νόμο, σε ανάλογες ρυθμίσεις και προσαρμογή για ΝΠΙΔ και βαριά βιομηχανία, που θα εξασφάλιζαν την ανταγωνιστικότητα της ΕΑΒ και την πλήρη ανταπόκριση της στις υποχρεώσεις της τόσο για την Εθνική Άμυνα, όσο και για τους υπόλοιπους πελάτες της.
Αντί η κυβέρνηση να εξασφαλίσει την επαρκή στελέχωση της ΕΑΒ με τις απαραίτητες προσλήψεις, που δεν έχουν γίνει από το 2005, συνεχίζει να παραδίδει μέρος του τεχνικού έργου σε ιδιώτες - εργολάβους - των οποίων η τεχνογνωσία και η εμπειρία έχει καταγγελθεί ως ανεπαρκή και σε συνταξιούχους πρώην ΕΑΒίτες με πολλαπλάσιο κόστος.
Επειδή η εταιρία έχει σημαντικό ανεκτέλεστο έργο, που ξεπερνά τα 800 εκ. € και με τις παραπάνω αποφάσεις διακυβεύεται η ικανότητα της εταιρίας να ανταποκριθεί στις διεθνείς διακρίσεις που έχει πετύχει, υπονομεύεται η αρτιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών και η αξιοπιστία της ΕΑΒ σε σχέση με τις διεθνείς συνεργασίες της και τα προγράμματα που έχει εξασφαλίσει, LOCKHEED-MARTIN, BOEING, EUROCOPTER, EADS, DASSAULT, ALENIA, AIRBUS κ.α.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
- Πως θα ανταποκριθεί η ΕΑΒ στις ανειλημμένες συμβατικές υποχρεώσεις της, όταν το προσωπικό μειώθηκε κατά περισσότερο από 50% τα τελευταία 2 έτη, χωρίς να έχει αντικατασταθεί επάξια έστω με την αναλογία 1/5, κάτι που θα διακινδυνεύσει και πιθανόν θα οδηγήσει σε απώλεια προγραμμάτων και συναλλάγματος για την ΕΑΒ και την χώρα, καθώς επίσης θα φέρει σε κίνδυνο την Εθνική Άμυνα της χώρας;
- Ποιο είναι το δημοσιονομικό όφελος από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου του Δημοσίου στην ΕΑΒ ΑΕ; Για ποιο λόγο δεν προχωράτε σύμφωνα με το νόμο, σε ανάλογες ρυθμίσεις και προσαρμογή για ΝΠΙΔ και βαριά βιομηχανία όπως η ΕΑΒ;
- Ποιο είναι το συνολικό ετήσιο κόστος για την εταιρία από την παράδοση τεχνικού έργου σε ιδιώτες εργολάβους, κάτι το οποίο ελλοχεύει τον κίνδυνο δημιουργίας ανταγωνιστών στο άμεσο μέλλον;
- Ποια είναι η στρατηγική της κυβέρνησης σε σχέση με την ανάπτυξη και το μέλλον της ΕΑΒ;
Αθήνα 21 Φεβρουαρίου 2013 ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΟΥΡΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
 .lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

AΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΙΘΑΙΡΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ


 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΕΕΛΠΝΟ: Σε έξαρση η γρίπη – Πώς θα την αντιμετωπίσουμε



Σε φάση υψηλής δραστηριότητας της γρίπης βρίσκεται η χώρα μας, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕΕΛΠΝΟ. Μέχρι την 20η Φεβρουαρίου 2013.... 42 σοβαρά κρούσματα επιβεβαιωμένης γρίπης νοσηλεύθηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (15 συνεχίζουν να νοσηλεύονται) ενώ έχουν καταγραφεί συνολικά 12 θάνατοι.

Χαρακτηριστικά, η πλειοψηφία των περιστατικών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ πάσχουν από γρίπη Α και κυρίως από το πανδημικό στέλεχος της γρίπης Α Η1Ν1 2009. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί, παρά το γεγονός πως ήταν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσο από γρίπη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ, η δραστηριότητα της νόσου θα εξακολουθήσει στη χώρα για τις επόμενες εβδομάδες και κατά συνέπεια αναμένεται να συνεχιστεί η εμφάνιση σοβαρών κρουσμάτων. Η επανεμφάνιση του πανδημικού στελέχους μπορεί να σχετιστεί με αυξημένο αριθμό σοβαρών περιστατικών ιδιαίτερα σε άτομα που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου και δεν έχουν εμβολιαστεί.

“Υπενθυμίζουμε ότι η μετάδοση του ιού ευνοείται από τις ψυχρές κλιματικές συνθήκες, οι οποίες επικρατούν στη χώρα αυτήν την περίοδο και επιβάλλεται η προσοχή όσον αφορά την εφαρμογή των προληπτικών μέτρων” αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τονίζεται εκ νέου ότι τα κύρια μέτρα για την αντιμετώπιση της έξαρσης της γρίπης είναι:

i. Η τήρηση των μέτρων υγιεινής, όπως συχνό πλύσιμο των χεριών, αναπνευστική υγιεινή με κάλυψη του βήχα και του φτερνίσματος. “Επισημαίνουμε την ανάγκη οικειοθελούς απομόνωσης και αποφυγής συγχρωτισμού για τα άτομα που έχουν συμπτώματα γρίπης για την αποφυγή μετάδοσης του ιού”.

ii. Η έγκαιρη χρήση των αντι-ιικών φαρμάκων κατά της γρίπης με τις πρώτες εκδηλώσεις (μέσα σε 2 ημέρες) κατά την κρίση των θεραπόντων ιατρών, χωρίς να είναι απαραίτητη η εργαστηριακή επιβεβαίωση. “Υπενθυμίζουμε ότι η σωστή χρήση των αντι-ιικών στις κλινικές ομάδες υψηλού κινδύνου του πληθυσμού (ακόμη και σε ήπια συμπτώματα από γρίπη) προστατεύει από τις επιπλοκές.”

Λόγω της επανεμφάνισης του πανδημικού στελέχους οι ιατροί καλούνται να είναι ευαισθητοποιημένοι για την έγκαιρη χορήγηση θεραπείας.

iii. Η συνέχιση του εμβολιασμού κατά της γρίπης για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Ο εμβολιασμός ενθαρρύνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Οι ομάδες υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσο από γρίπη παραμένουν οι ίδιες εφέτος (περισσότερες πληροφορίες για γρίπη στην ιστοσελίδα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ www.keelpno.gr). Επιπρόσθετα, συστήνεται ιδιαιτέρως ο εμβολιασμός του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού με κύριο στόχο την προστασία των ασθενών τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΣΟΚ Θήβας: Εκλογές για ανάδειξη αντιπροσώπων για το 9ο Συνέδριο 2013 του ΠΑΣΟΚ


Η Τοπική οργάνωση ΠΑΣΟΚ Θήβας σας ενημερώνει ότι την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013 και για τις ώρες 8:00π.μ. έως και 19:00μ.μ. θα διεξαχθούν στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας στην αίθουσα Αρμονία, εκλογές  για ανάδειξης αντιπροσώπων για το 9ο Συνέδριο 2013 του ΠΑΣΟΚ.
Προσκαλούνται οι φίλοι και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γερμανοί κάνουν έρανο για την Ελλάδα!



Οι δημότες της πόλης Hilden στη Γερμανία κατάφεραν να μαζέψουν το ποσό ... των 8.000 ευρώ. Την ιδέα την εμπνεύστηκε η κυρία Κραλ, η οποία έχει επισκεφθεί πολλές φορές τη χώρα μας. Στο τελευταίο της ταξίδι ωστόσο, η εικόνα των άστεγων ανθρώπων στο κέντρο της πρωτεύουσας, την παρακίνησε να δράσει για να βοηθήσει όπως μπορεί. "Στη Γερμανία υπάρχει ένα αρκετά παλιό χριστουγεννιάτικο έθιμο κατά το οποίο οι άνθρωποι μέσα σε κούτες παπουτσιών συλλέγουν όλα όσα θέλουν να δωρίσουν. Έτσι ξεκίνησε και η κυρία Κραλ την προσπάθεια για τη χώρα μας. Η ανταπόκριση των ανθρώπων όμως ήταν τόσο μεγάλη που σύντομα συνειδητοποίησε πως οι κούτες αυτές ήταν τελικά πολύ μικρές για να χωρέσουν τη βοήθεια των Γερμανών. Μια μέρα σ'ένα κρατικό κανάλι της Γερμανίας είδε ένα ρεπορτάζ για τη δράση του ΜΠΟΡΟΥΜΕ. Πήρε λοιπόν τηλέφωνο και μου ζήτησε μια λίστα με ιδρύματα και οικοτροφεία που χρειάζονται βοήθεια" εξηγεί μιλώντας στο metrogreece.gr o Αλέξενδρος Θεοδωρίδης, εθελοντής του ΜΠΟΡΟΥΜΕ .

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυρία Κραλ απευθύνθηκε στο δήμο του Hilden, κοινοποίησε την προσπάθεια στα τοπικά κανάλια και έφτιαξε σελίδα στο facebook με τίτλο "Hilden Hilft Griechenland" που σημαίνει " Η Γερμανία βοηθάει την Ελλάδα". Σε ένα ελληνικό εστιατόριο της πόλης μάλιστα, οι υπεύθυνοι του μαγαζιού μάζευαν όλα τα φιλοδωρήματα σ 'ένα κουτί παπουτσιών."Το πιο συγκινητικό από όλα είναι πως δύο άνθρωποι καθόταν με -5 βαθμούς Κελσίου στο δρόμο προκειμένου να συλλέξουν λεφτά. Είναι εκπληκτικό όλο αυτό που συνέβη", επισημαίνει ο Αλέξανδρος.

Ήδη τα 2.500 ευρώ προσφέρθηκαν στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας - Απασχόλησης ατόμων με αναπηρία στα Χανιά για τη θέρμανση του κτιρίου. Στις 5 Μαρτίου η κυρία Κραλ αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα προκειμένου να δει και η ίδια την κατάσταση των ιδρυμάτων και να διαθέσει το εμπόρευμα και το χρηματικό ποσό που κατάφερε να συλλέξει.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΕΒΕ Θήβας: "Πρόγραμμα για άνεργους Νέους έως 29 ετών"


Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες των συναρμόδιων Υπουργείων Παιδείας Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων διαμόρφωσαν ένα ενιαίο, συνεκτικό επιχειρησιακό «Σχέδιο Δράσης στοχευμένων παρεμβάσεων για την ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας των νέων στο πλαίσιο Ε.Π. του ΕΣΠΑ» με άμεση εφαρμογή και αποτελεσματικότητα.

Στο πλαίσιο υλοποίησης των συγχρηματοδοτούμενων δράσεων ΕΚΤ που αφορούν στην αντιμετώπιση της υψηλής ανεργίας των νέων την περίοδο του ΕΣΠΑ 2007 – 2013, πρόκειται άμεσα να υλοποιηθεί η παρακάτω δράση: «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών».

Στόχος του προγράμματος είναι η επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των νεοεισερχόμενων άνεργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία καταλήγει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας. Ειδικότερα το πρόγραμμα διασφαλίζει τις αναγκαίες προϋποθέσεις ένταξης των νέων στην αγορά εργασίας μέσω της απόκτησης και βελτίωσης των γνώσεών τους με παράλληλη θεωρητική κατάρτιση και απασχόληση σε πραγματικές συνθήκες εργασιακού περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Άνεργους Νέους έως 29 ετών (πτυχιούχους ΑΕΙ-ΤΕΙ, απόφοιτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) και περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων για: Κατάρτιση έως 100 ώρες (οριζόντιες και εξειδικευμένες δεξιότητες σε συνδυασμό με καθοδήγηση / εκπαιδευτικό mentoring) Απασχόληση / Εργασιακή εμπειρία 5 μηνών

Η ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ, στα πλαίσια της παραπάνω δράσης και έχοντας σκοπό την εξυπηρέτηση των στόχων του προγράμματος και την ενίσχυση του κλάδου σας, προτείνει συνεργασία που περιλαμβάνει ωφελούμενους Επιχειρήσεις και Ανέργους έως 29 ετών:

ΩΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ:

Πλήρης απασχόληση καταρτισμένου προσωπικού σε ειδικότητες του κλάδου, κατόπιν επιλογής σας, για διάστημα 5 μηνών χωρίς κανένα κόστος (μισθοδολογικό – εργοδοτικό) Στη δράση μπορούν να συμμετέχουν επιχειρήσεις οι οποίες επιδοτούνται από άλλα προγράμματα απασχόλησης, χωρίς κανένα περιορισμό Κάλυψη εργοδοτικών εισφορών (14 μήνες * 300,00 €) για τις επιχειρήσεις που θα προσλάβουν μόνιμο προσωπικό, μετά την πάροδο των 5 μηνών απασχόλησης.

ΩΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΕΡΓΟ:

-Εκπαιδευτικό επίδομα 5,00 € για κάθε ώρα κατάρτισης
-Απασχόληση σε επιχειρήσεις για διάστημα 5 μηνών
-Αμοιβή από 400,00 € - 460,00 € για κάθε μήνα απασχόλησης
-Ιατροφαρμακευτική κάλυψη και πρόσθετη ασφαλιστική κάλυψη έναντι κινδύνου, ατυχήματος κ.λπ. για όλη τη διάρκεια της απασχόλησης.

Το γεγονός ότι οι αυξημένες ανάγκες για προσωπικό, καλύπτονται είτε μέσω υπερωριακής απασχόλησης μονίμου προσωπικού ή με προσλήψεις εκτάκτου προσωπικού, υποδηλώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το όφελος της συνεργασίας μας στον κλάδο σας, ο οποίος διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο τόσο στην διαμόρφωση των χαρακτηριστικών της ελληνικής κοινωνίας, όσο και στην οικονομική πρόοδο αυτής.

Σε κάθε περίπτωση ευχαριστούμε για το χρόνο σας και παραμένουμε στην διάθεσή σας για μια συνάντηση προκειμένου να διαπιστώσουμε από κοινού τα χαρακτηριστικά και τα οφέλη της συνεργασίας μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ:
ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: 6978007275
ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: 6939628670

 oebethivas.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ