Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Υποπτοι οι θάνατοι τριών αθλητών από οξεία λευχαιμία - Να γίνει έρευνα για ντόπινγκ

Οι τραγικές απώλειες τριών αθλητών μέσα σε μερικές εβδομάδες από το ίδιο πρόβλημα υγείας εγείρουν ερωτήματα. Αυτό επεσήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ, που ζητά να εξεταστεί από την αθλητική ηγεσία αν συνδέονται με κάποιο τρόπο ο θάνατος της Μαριάννας Ζαχαριάδη, του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη και του Στρατή Αλεξίδη από οξεία λευχαιμία.

«Η αθλητική ηγεσία και η δικαιοσύνη οφείλουν να παρέμβουν άμεσα, ώστε να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για συμπτωματικά γεγονότα ή υπάρχουν πλευρές που σχετίζονται με την πολύχρονη προπονητική διαδικασία και την ιατροφαρμακευτική αγωγή που πιθανά ελάμβαναν οι αθλητές», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Ζαχαριάδη, η Κύπρια αθλήτρια του στίβου, άφησε την τελευταία της πνοή τον Απρίλιο στα 23 της έπειτα από μάχη με μία σπάνια μορφή καρκίνου τα τελευταία δύο χρόνια. Ο Κιλιγκαρίδης, πρωταθλητής του κανόε- καγιάκ «έφυγε» τον προηγούμενο μήνα, μέσα σε μερικά 24ωρα από τη στιγμή που έπεσε σε κώμα υποφέροντας από οξεία λευχαιμία χωρίς να το γνωρίζει. Το νέο σοκ προήλθε από την είδηση πως «έσβησε» ο Στρατίδης, αθλητής της κωπηλασίας, «χτυπημένος» και εκείνος από την ίδια ασθένεια.

«Σε κάθε περίπτωση, η αθλητική ηγεσία και οι αθλητικές ομοσπονδίες οφείλουν να λαμβάνουν τα μέτρα τους για την προστασία των αθλητών, με τακτικούς προληπτικούς ελέγχους υγείας αλλά και πιστή εφαρμογή των κανονισμών αντιντόπινγκ. Είχαν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι στις συγκεκριμένες περιπτώσεις;», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που καταλήγει με την επισήμανση πως εξαιτίας των περικοπών και στον αθλητισμό «έχουν ατονήσει πλήρως τόσο η πρόληψη όσο και οι έλεγχοι, δυστυχώς με οδυνηρά αποτελέσματα».
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πού κρύβονταν οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων – Αχυρώνες και εγκαταλελειμμένα σπίτια-Φωτο

Βρίσκονταν πολύ κοντά στο δρόμο, αλλά η πυκνή βλάστηση τους πρόσφερε την καλύτερη κάλυψη. Τις προηγούμενες ημέρες, όταν η αστυνομία τους καταδίωκε στη Ναυπακτία, οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων βρήκαν καταφύγιο σε σπίτια της περιοχής.

Οπως φαίνεται στο φωτογραφικό ρεπορτάζ του nafpaktianews.gr, οι κακοποιοί κρύφτηκαν σε έναν αχυρώνα και ένα παλιό ακατοίκητο σπίτι στην περιοχή Στύλια Δωρίδας. Σημεία στα οποία εντοπίστηκαν και προσωπικά τους αντικείμενα.

Ακόμη είχαν στήσει ένα πρόχειρο κατάλυμα στην περιοχή Περιθιώτισσα, χρησιμοποιώντας σεντόνια που πήραν από σπίτια αλλά και κλαδιά. Μάλιστα αυτό αποδεικνύει πως έβρισκαν καταφύγιο κοντά στο δρόμο, αλλά χάρη στη βλάστηση περνούσαν απαρατήρητοι. Ολα αυτά τις προηγούμενες ημέρες. Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ, οι δραπέτες δεν έχουν περάσει ακόμη τα σύνορα με την Αλβανία, αλλά κρύβονται σε κάποιο αγρόκτημα στην Ηπειρο.





Διαβάστε Περισσότερα »

Άγριο φονικό στο Στείρι Βοιωτίας


Ανθρωποκτονία 32χρονης στην οικία της στo  Στείρι  Βοιωτίας
Δράστης φέρεται να είναι ο 40χρονος κουνιάδος της, ο οποίος προσπάθησε να αυτοκτονήσει
Ο 40χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς, με σοβαρά τραύματα στην κοιλιακή χώρα και στο χέρι του, όπου παραμένει για νοσηλεία φρουρούμενος
Η 32χρονη βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένη από μαχαίρι στο λαιμό
Χθες το μεσημέρι, έλαβε χώρα ανθρωποκτονία 32χρονης  στην οικία της, στη περιοχή Στείρι  Βοιωτίας. Δράστης για την υπόθεση αυτή φέρεται 40χρονος κουνιάδος του θύματος, ο οποίος προσπάθησε να αυτοκτονήσει.
Ειδικότερα σήμερα το μεσημέρι, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Διστόμου και του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, βρήκαν την 32χρονη θανάσιμα τραυματισμένη σε διάδρομο της οικίας της. Η θανούσα έφερε τραύμα από μαχαίρι στο λαιμό της.
Επιπλέον οι αστυνομικοί βρήκαν τον 40χρονο στην κουζίνα της οικίας, σοβαρά τραυματισμένο στην κοιλιακή του χώρα και στο αριστερό του χέρι, ενώ κρατούσε στο δεξί χέρι ένα μαχαίρι.
Ο 40χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και παραμένει για νοσηλεία φρουρούμενος.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το μαχαίρι που κρατούσε ο 40χρονος και παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής της σορρού της θανούσας.
Την αστυνομική έρευνα διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του περιστατικού.
Σε βάρος του 40χρονου σχηματίζεται δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση Νομοθεσίας περί όπλων, η οποία με την ολοκλήρωση του προανακριτικού έργου θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ: 865.000 γαλάζιες προσλήψεις στο Δημόσιο έκανε ο πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος


Σοκ προκαλούν τα στοιχεία για τις προσλήψεις στο Δημόσιο την περιόδο 2004-2009, αφού ο αριθμός τους αντιστοιχεί στο 129% του του σημερινού υπηρετούντος προσωπικού. Πώς γίνεται αυτό; Μόνο την περιόδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή προσελήφθησαν στο Δημόσιο 865.000 άτομα, ενώ σήμερα σε όλο το Δημόσιο απασχολούνται 670.000.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα» την περίοδο 2004-2009 προσελήφθησαν:

    Μόνιμοι και αορίστου χρόνου 167.230
    Ορισμένου χρόνου-εποχικοί 330.515
    Συμβασιούχοι έργου 161.383
    Ωρομίσθιο προσωπικό 120.826
    Αναπληρωτές καθηγητές 83.636
    Θητεία 1.542
    Σύνολο 865.132

Στην πλειονότητά τους οι προσλήψεις της περιόδου εκείνης δεν έγιναν μέσω ΑΣΕΠ. Εξι στις 10 ήταν για για υπαλλήλους με σύμβαση έργου ή ορισμένου χρόνου, οι διαδικασίες για τις οποίες δεν υπάγονταν τότε στον έλεγχο της ανεξάρτητης Αρχής.

Αντιθέτως, μόνο δύο στις δέκα προσλήψεις αφορούσαν μόνιμο προσωπικό, για το οποίο οι φορείς ήταν υποχρεωμένοι να τηρούν διαφανείς διαδικασίες. Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση καθιερώθηκε η προφορική συνέντευξη.

Παράλληλα, με το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου κατέστη δυνατή η μονιμοποίηση 35.240 συμβασιούχων που απασχολούνταν στο Δημόσιο.

Είναι χαρακτηριστικό πως την πενταετία Καραμανλή προσλαμβάνονταν κατά μέσο όρο ετησίως περίπου 98.400 συμβασιούχοι, αριθμός υπερδιπλάσιος των σημερινών 45.600 απασχολουμένων ως συμβασιούχων.
iefimerida.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι προβλέπει η νέα συμφωνία με την Τρόικα.



    Διαθεσιμότητα 12556 υπαλλήλων σε δύο φάσεις
    Σε πέντε δόσεις ο φόρος; ακινήτων μέσω των εφοριών
    Φορολόγηση της αγροτικής γης
    Νέος φόρος πολυτελείας στα Ι.Χ., πισίνες και αεροσκάφη
    Κατάργηση ευνοϊκών ρυθμίσεων σε επιχειρήσεις που εδρεύουν σε περιοχές με πληθυσμό μικρότερο των 2000 κατοίκων


Μεταξύ άλλων προβλέπει:
Επιβολή από φέτος του φόρου πολυτελείας σε αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, αεροσκάφη και σε πισίνες από εφέτος, αντί του 2014 που είχε σχεδιασθεί αρχικώς. Ο φόρος θα επιβληθεί από 1/7 ή από 1.8.2013. Το μέτρο θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Αφορά: Α) ΙΧ αυτοκίνητα άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών: Για οχήματα 1.929 - 2.500 κυβικών ο φόρος ανέρχεται στο 5% επί της αντικειμενικής δαπάνης και για αυτοκίνητα άνω των 2.501 κυβικών στο 10% επί του τεκμηρίου διαβίωσης. Ενδεικτικά, για όχημα 2.000 κ.εκ. που έχει συμπληρώσει πάνω από 5 και μέχρι 10 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του στην Ελλάδα, ο φόρος πολυτελείας θα είναι 308 ευρώ ετησίως. Για όχημα 3.000 κ.εκ., ηλικίας έως και 5 ετών, ο φόρος θα είναι 1.780 ευρώ. Εξαιρούνται τα επιβατικά ΙΧ αυτοκίνητα με παλαιότητα άνω των 10 ετών και τα επιβατικά ΙΧ αυτοκίνητα αναπήρων. Β) Πισίνες (εσωτερικές και εξωτερικές): Ο φόρος θα επιβάλλεται με συντελεστή 10% επί του ποσού του τεκμηρίου διαβίωσης. Έτσι, σε πισίνα 30 τ.μ. ο φόρος που θα προκύπτει έιναι 960 ευρώ ετησίως και σε πισίνα 50 τμ είναι 1.600 ευρώ. Γ) Αεροσκάφη, ελικόπτερα, ανεμόπτερα Ο φόρος θα αντιστοιχεί στο 10% επί του ποσού του τεκμηρίου διαβίωσης. Το σχέδιο για την επιβολή φόρου πολυτελούς διαβίωσης από το 2014 περιλάμβανε και τα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής. Ωστόσο δεδομένου ότι οι ιδιοκτήτες τους πληρώνουν το τέλος παραμονής και πλόων παραμένει μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστο αν και πως θα επηρεαστούν από την καθιέρωση φόρου πολυτελείας φέτος.


*Ο φόρος ακινήτων θα πληρωθεί εφέτος κανονικά σε πέντε δόσεις, με τις δύο τελευταίες το 2014, ενώ από τον επόμενο χρόνο θα επιβληθεί ο νέος φόρος που θα θεσμοθετηθεί με νομοσχέδιο τον Σεπτέμβριο. Θα φορολογηθεί και η αγροτική γη, ενώ η πληρωμή του φόρου θα μπορεί να γίνεται μέσω των εφοριών και όχι της ΔΕΗ - αν και δεν αποκλείεται να δοθεί η δυνατότητα πληρωμής και μέσω της ΔΕΗ για όσους το επιθυμούν.

*Για την αντιμετώπιση της μαύρης τρύπας του ΕΟΠΥΥ, στην οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό το δημοσιονομικό κενό του 2013 (1 δισ. ευρώ) θα εφαρμοστούν μια σειρά από διαρθρωτικά μέτρα, με κυριότερο το λεγόμενο «claw back», δηλαδή το κούρεμα των υπερβάσεων των δαπανών που έχουν εγκριθεί από το Δημόσιο για ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα. Παράλληλα θα επισπευθεί η περαιτέρω μείωση της τιμής στα γενόσημα φάρμακα, ο επιπλέον περιορισμός στη συνταγογράφηση μέσω των "θεραπευτικών πρωτοκόλλων".

*Θα καταργηθούν εξαιρέσεις και ευνοϊκά καθεστώτα που υπήρχαν έως τώρα και στερούσαν πόρους από τον ΟΑΕΕ, όπως π.χ. των επιχειρήσεων σε περιοχές της χώρας με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων, οι οποίες πλήρωναν ΟΓΑ. Το μέτρο συμφωνήθηκε ούτως ώστε να μην επιβληθεί εισφορά 0,2% επί του τζίρου των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών υπέρ ΟΑΕΕ. Ωστόσο η κατάργηση των εξαιρέσεων θα πλήξει ανεπανόρθωτα τις επιχειρήσεις σε μικρές και κυρίως απομακρυσμένες περιοχές της χώρας καθώς έχουν ελάχιστο τζίρο για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ΟΑΕΕ.

*Διαθεσιμότητα για 12.556 υπαλλήλους του Δημοσίου σε δύο φάσεις: στο τέλος Ιουλίου (4.260 υπάλληλοι) και στο τέλος Σεπτεμβρίου (οι υπόλοιποι 8.296).

Οι παραπάνω υπάλληλοι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας για 8 μήνες αντί για 12 που ίσχυε μέχρι σήμερα, λαμβάνοντας το 75% των αποδοχών τους και θα αξιολογηθούν προκειμένου να τοποθετηθούν σε άλλες θέσεις που υπάρχει ανάγκη ανθρώπινου δυναμικού. Όσοι δεν επιλεχθούν θα απολύονται.

Τον Σεπτέμβριο ωστόσο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα πρέπει να παρουσιάσει στην τρόικα επιπλέον 12.500 ονοματεπώνυμα δημοσίων υπαλλήλων που θα υπαχθούν στο ίδιο καθεστώς έως το τέλος του χρόνου.

*Ο στόχος των 15.000 απολύσεων απ' το δημόσιο θα τηρηθεί κατά γράμμα και φαίνεται πως οι 11.000 θα προκύψουν μέσα απ' το καθεστώς της διαθεσιμότητας. Οι υπόλοιποι 4.000 αφορούν τους πρώην εργαζόμενους στην ΕΡΤ, τους εργαζομένους στην αμυντική βιομηχανία αλλά και τους επίορκους υπαλλήλους.

Ως εκ τούτου επίκειται αναδιάρθρωση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, της ΕΛΒΟ και της ΕΑΒ. Οι δημόσιες αυτές επιχειρήσεις της αμυντικής βιομηχανίας απασχολούν περίπου 2.400 εργαζομένους, κάποιοι από τους οποίους ενδέχεται να βρεθούν στην έξοδο μετά τη συγχώνευση των τριών αυτών βιομηχανιών του κλάδου.

*Σε ότι αφορά τις τράπεζες θα πρέπει ως τις 15 Ιουλίου να πουληθούν το ΤΤ και η Proton Bank ενώ η Eurobank θα καταστεί τέταρτος πυλώνας στο τραπεζικό σύστημα. Κάτι που σημαίνει ότι οι δύο προς πώληση τράπεζες, σύμφωνα με το σκεπτικό της τρόικας, θα πρέπει να συγχωνευθούν με τη Eurobank ώστε να δημιουργηθεί ο νέος πυλώνας. Και καθώς μέχρι το Νοέμβριο θέλουν να πωληθεί τουλάχιστον το 25% συν μία μετοχή της Eurobank σε ιδιώτες να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία επανιδιωτικοποίησης της. Παράλληλα θα πρέπει να τρέξουν τα προγράμματα αναδιάρθρωσης των ίδιων των τραπεζών ώστε να καταθέσουν "σχέδιο βιωσιμότητας", γεγονός που θα επισπεύσει τις διαδικασίες για αποχωρήσεις ενός μεγάλου αριθμού υπαλλήλων, που μετά τις συνέργειες που θα προκύψουν θα χαρακτηριστούν υπεράριθμοι. Κάτι που συνδέεται και με τις πιέσεις της τρόικα προς το υπ. Εργασίας να χαλαρώσουν άμεσα οι περιορισμοί στις ομαδικές απολύσεις.
greece-salonika.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη φωτιά στην Ελασσόνα – Ο Δήμαρχος αποφάσισε την εκκένωση της πόλης


ΝΕΟΤΕΡΑ
Οι κάτοικοι επέστρεψαν στα σπίτια τους

Την εκκένωση της Ελασσόνας λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή αποφάσισε ο Δήμαρχος της πόλης. Οι φλόγες πλησιάζουν το στρατόπεδο της περιοχής και τις κατοικημένες περιοχές.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς συμμετέχουν μέχρι στιγμής 14 οχήματα με δεκάδες πυροσβέστες, ενώ συνεχώς καταφθάνουν ενισχύσεις κι από γειτονικούς νομούς. Οπως αναφέρει το thessalianews.gr η κινητοποίηση είναι μεγάλη και οι τοπικοί φορείς καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια η φωτιά να μην απειλήσει το στρατόπεδο καθώς και τις κατοικημένες περιοχές. Να σημειωθεί ότι οι φλόγες πλησιάζουν απειλητικά το στρατόπεδο, το οποίο απέχει μόλις μισό χιλιόμετρο από τα σπίτια και υπάρχει ο κίνδυνος να πάρουν φωτιά τα πυρομαχικά.

Λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται κοντά στην αποθήκη πυρομαχικών δίπλα στην πόλη της Ελασσόνας για προληπτικούς λόγους ο Δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Γιώργος Πασχόπουλος αποφάσισε πριν λίγο να εκκενώσει την πόλη της Ελασσόνας.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποιεί η δημοτική αρχή στους πολίτες : η Ανατολική πλευρά της πόλης κατευθύνεται προς την Τσαριτσάνη. Η Νότια πλευρά προς το Στεφανόβουνο – Γαλανόβρυση ενώ η Δυτική Πλευρά προς τον Ευαγγελισμό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο άνεμος έχει αλλάξει κατεύθυνση με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να απομακρύνεται πια από την αποθήκη πυρομαχικών και τη δημοτική αρχή να ετοιμάζεται να άρει το μέτρο της εκκένωσης.Η Πυροσβεστική θεωρεί πως η κατάσταση είναι υπό μερικό έλεγχο και στην παρούσα δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τους πολίτες της Ελασσόνας.


Οι πρώτες εικόνες που ανέβασε η ιστοσελίδα onlarissa.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει ο τρόπος αναζήτησης στο Facebook



Ετοιμαστείτε για μια ακόμα αλλαγή στο Facebook, αυτή τη φορά στη μπάρα αναζήτησης. Από σήμερα, το κοινωνικό δίκτυο ξεκινά σιγά-σιγά να ενεργοποιεί τη νέα υπηρεσία σύνθετης αναζήτησης, που είχε ανακοινώσει στις αρχές του χρόνου.




Το Graph Search, όπως ονομάζεται, είναι ένα εργαλείο που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν...
σύνθετες αναζητήσεις -όπως «εστιατόρια στην περιοχή που μπορεί να αρέσουν στους φίλους μου» ή «φωτογραφίες φίλων πριν από το 1996»- και να λαμβάνουν λεπτομερή αποτελέσματα.

Προς το παρόν, η νέα υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μόνο για τους αμερικανούς χρήστες, όμως, όπως ανακοίνωσε το Facebook, το Graph Search θα είναι πολύ σύντομα διαθέσιμο σε όλους.

Η υπηρεσία έχει υποστεί σημαντικές βελτιώσεις σε ό,τι αφορά στην ταχύτητα αλλά και την ακρίβεια των αποτελεσμάτων. Αναζητά άτομα, φωτογραφίες, τοποθεσίες και πράγματα που «αρέσουν» στους φίλους μας, ενώ ψάχνει και σε ανανεώσεις status και σχόλια. Η έκδοση για κινητά, ωστόσο, βρίσκεται ακόμα σε ανάπτυξη.

Το Graph Search δεν έχει ως στόχο να αντικαταστήσει το Google, αφού η αναζήτηση δεν γίνεται στο διαδίκτυο, αλλά έχει ως στόχο να κάνει ευκολότερη την αναζήτηση στο Facebook, υπενθυμίζοντας σε όλους τους χρήστες ότι θα πρέπει να ελέγχουν τις πληροφορίες που μοιράζονται και με ποιους τις μοιράζονται. Για το λόγο αυτό, μία μικρή ειδοποίηση θα εμφανίζεται στην περιοχή των εργαλείων ασφαλείας, στο πάνω δεξί μέρος της σελίδας, όταν οι χρήστες αποκτήσουν πρόσβαση στην καινούργια υπηρεσία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα έργα σε πυρόπληκτες περιοχές της Βοιωτίας


Νέα έργα για την Βοιωτία από την ΣΑΕΠ 466 (αφορά σε

πυρόπληκτες περιοχές του 2007)



Ύστερα από στοχευμένες προσπάθειες του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά, ενεκρίθηκαν από το αρμόδιο Υπουργείο, επί πλέον, πιστώσεις για την αποκατάσταση καταστροφών από τις πυρκαγιές του 2007 σε υποδομές της Περιφέρειας.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του στις 27/6/2013 για την περιοχή της Βοιωτίας, πέραν του έργου: Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας  Άσκρη – Μαυρομμάτι, προϋπολογισμού 1.370.000 €, που βρίσκεται σε εξέλιξη και συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα ΣΑΕΠ 466 και των όποιων παρεμβάσεων υλοποιήθηκαν με ιδίους πόρους, ενέκρινε επί πλέον την ένταξη των εξής έργων:
•    «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Τ.Κ. Άσκρης - Νεοχωρίου - Λεονταρίου στο τμήμα που αφορά την Άσκρη» (πυρόπληκτος περιοχή) προϋπολογισμού 316.000 €
•    «Αγροτική οδοποιία Άσκρης - Κοιλάδα Μουσών» προϋπολογισμού 450.000 €. 
Μετά την οριστική έγκριση του προγράμματος, από την Κεντρική Διοίκηση, θα ξεκινήσει η δημοπράτηση και υλοποίηση των εγκριθεισών δράσεων.
O Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ. Μουλκιώτης Γεώργιος δήλωσε «Διαρκές αίτημά μας, είναι, το κράτος να συμβάλλει πλέον στην αποκατάσταση των όποιων ζημιών, πέραν των δικών μας πόρων και προσπαθειών. Οι αγρότες και οι κάτοικοι της περιοχής το καλοκαίρι του 2007, υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Οφείλουμε, να τους παρέχουμε αγροτικό δίκτυο που να διευκολύνει την κίνησή τους, για την καλλιέργεια των χωραφιών και της μεταφοράς των προϊόντων τους».

ΓΡΑΦΕΙΟ   ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Διαβάστε Περισσότερα »

Επιτυχίες των Βοιωτών αθλητών στο Σχηματάρι-Χρυσό η Ξυδώνα





Διαβάστε Περισσότερα »

Θανατηφόρο τροχαίο στο 16ο χλμ Σχηματαρίου - Χαλκίδας....

Το θανατηφόρο τροχαίο έγινε χθες νωρίς το απόγευμα στο 16ο χλμ Σχηματαρίου - Χαλκίδας....

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο άτυχος άνδρας γύρω στα 50 και πιθανότατα αλλοδαπός, περπατούσε στην άκρη του δρόμου, ενώ παράλληλα έσπρωχνε το ποδήλατό του.

Όπως όλα δείχνουν οδηγός Ι.Χ. αυτοκινήτου τον παρέσυρε και τον σκότωσε, ενώ στη συνέχεια τον εγκατέλειψε.

Το τραγικό συμβάν πρέπει να έγινε γύρω στις 4:00΄ το απόγευμα της Κυριακής. Οι αστυνομικοί της τροχαίας από τα ευρήματα που έχουν στην διάθεσή τους, προσπαθούν να εντοπίσουν τον ασυνείδητο οδηγό και παράλληλα να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία του θύματος.
Lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα »

Παίρνει και Μανόλο ο Λεβαδειακός


Μετά τον Πετράζι, ο Λεβαδειακός είναι κοντά στην απόκτηση του Ισπανού αμυντικού Μανόλο. Προπονείται με την ομάδα και ίσως επιστρέψει ο Στρατηλάτης.


Σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Ισπανό αμυντικό Μανόλο βρίσκεται ο Λεβαδειακός. Ο Μανουέλ Μαρτίνεθ Λάρα, όπως είναι το πλήρες όνομά του, φέρεται να βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα για να ολοκληρώσει τη συμφωνία του με τους Βοιωτούς.

Ο 33χρονος άσος, ύψους 1,83μ., έχει μακρά θητεία στις μικρότερες κατηγορίες της Ισπανίας, σε Έρκουλες, Ταραγόνα και Τενερίφη, ενώ την τελευταία τριετία έπαιζε στην Ουέλβα. Φέτος είχε 23 συμμετοχές στη δεύτερη κατηγορία και μία στο Κύπελλο. Συνολικά μετρά 151 εμφανίσεις και 2 γκολ στη δεύτερη κατηγορία, ενώ στην Primera Division είχε 33 παρουσίες. Παράλληλα μπορεί να αγωνίζεται και ως μεσοαμυντικός.

Ο Λεβαδειακός, που χθες ανακοίνωσε την απόκτηση του Πέδρο Σας Πετράζι, κινείται πλέον για αριστερό μπακ και αριστερό χαφ, ενώ για τη θέση του τερματοφύλακα προπονείται με την ομάδα ο 25χρονος Κυριάκος Στρατηλάτης, που φέτος έπαιξε στην Κέρκυρα και την τετραετία 2008-2012 είχε παίξει στην ομάδα της Βοιωτίας.
sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ: Ξεκινά η διαδικασία χορήγησης των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού



Ξεκινά σήμερα από τον ΟΓΑ η διαδικασία χορήγησης των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού και των τριήμερων εκλογών.

Οι κληρωθέντες δικαιούχοι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών μέσω των Κ.Ε.Π. όλης της χώρας. Τα ονόματα όλων των κληρωθέντων είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, www.oga.gr και στα ΚΕΠ.

Η κλήρωση των δικαιούχων των Προγραμμάτων Αγροτικής Εστίας έγινε ηλεκτρονικά, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απόλυτη διαφάνεια.

Οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δελτία κοινωνικού τουρισμού και των τριήμερων εκλογών μέχρι τις 31-03- 2014 και 31-12-2013 αντίστοιχα.

Για την παραλαβή των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών οι δικαιούχοι πρέπει να προσκομίζουν:

α) Αντίγραφο της Αίτησης Συμμετοχής τους και Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (ή διαβατήριο) ή

β) Βιβλιάριο Υγείας ΟΓΑ - Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (ή διαβατήριο)

Το φετινό πρόγραμμα της Αγροτικής Εστίας περιλαμβάνει:

1) Εξαήμερες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) σε επιλεγμένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας, που έχουν συμβληθεί με τον ΟΓΑ. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε 120.000 άτομα, συνταξιούχους του ΟΓΑ, ασφαλισμένους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους

2) Τριήμερες οργανωμένες εκδρομές (2 διανυκτερεύσεις) σε διάφορους προορισμούς της Ελλάδας, που θα διοργανώνονται από συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ Τουριστικά Γραφεία. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε 10.000 άτομα,
συνταξιούχους του ΟΓΑ, ασφαλισμένους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους.

3) Δωρεάν παροχή εισιτηρίων θεάτρου σε 100.000 δικαιούχους από 8 Ιουλίου έως 31-05-2014. Η διανομή δελτίων θα γίνει από τα ΚΕΠ και θα συνεχιστεί μέχρι εξαντλήσεως τους.

4) Δωρεάν παροχή βιβλίων σε 300.000 δικαιούχους από 22 Ιουλίου έως 31-12-2013. Οι δικαιούχοι θα απευθύνονται στα συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία προκειμένου να κάνουν χρήση της παροχής.

Τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών του ΟΓΑ είναι
αποκλειστικά προσωπικά και δεν παραχωρούνται με οποιοδήποτε τρόπο για χρήση από άλλο άτομο εκτός των δικαιούχων. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί η χρήση τους από τρίτο πρόσωπο οι κυρώσεις θα είναι αυστηρότατες τόσο για τον ίδιο τον ασφαλισμένο όσο και για το φορέα υποδοχής (ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία κ.λ.π.).
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξηλώσανε τον διοικητή Ασφαλείας Λιβαδειάς

Βρήκαν εξιλαστήριο θύμα ...


Στους μικρούς οι ευθύνες
Το Αρχηγείο μετακίνησε στο Αστυνομικό Τμήμα τον διοικητή Ασφαλείας Λιβαδειάς Μιχάλη Τσάτση μετά την δολοφονία του Υπαρχιφύλακα Ανδριτσόπουλου στο Δίστομο.crimesonair
Εμείς στο Permissospress είχαμε θέσει κάποια ερωτήματα στην Γενική Στερεάς και Α.Δ.Βοιωτίας τα οποία δεν απαντήθηκαν.(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΙΔΗΔΗ)Αυτή τελικά ηταν η τιμωρία για τον άδικο χαμό του υπαρχιφύλακα Ανδριτσόπουλου??Κανένας άλλος δεν γνώριζε για την υπόθεση?? 

Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ


ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ (ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΡΟΝΟΙΑΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ) ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ.



Εικοσιτετράωρο κλείσιμο των δημοτικών υπηρεσιών με εξαίρεση τις κοινωνικοπρονοιακές δομές,  για σήμερα Δευτέρα, 8 Ιουλίου, αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του (7-7-2013), λόγω της συνεχούς υποβάθμισης του θεσμού και των προβλημάτων που συσσωρεύονται  στους δήμους της χώρας. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι οι κυβερνητικές εξαγγελίες για κατάργηση της  Δημοτικής Αστυνομίας και τη θέση σε καθεστώς διαθεσιμότητας των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων, αλλά και το ενδεχόμενο κατάργησης και άλλων δημοτικών υπηρεσιών.



Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της ΚΕΔΕ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου  Εσωτερικών. Αμέσως μετά η ΚΕΔΕ θα αξιολογήσει τα αποτελέσματα της συνάντησης και θα επανεκτιμήσει την όλη κατάσταση, ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για σύγκληση εκτάκτου Συνεδρίου.

Παράλληλα η ΚΕΔΕ αποφάσισε να προσφύγει στα ευρωπαϊκά και ελληνικά δικαστήρια κατά των παραπάνω αποφάσεων.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο καιρός σήμερα


Καλό καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αλλά και σποραδικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι κατά τόπους στη Δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο, περιμένουμε σήμερα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα, από 22 έως 36 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 21 έως 33 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 24 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίοι οι μέγιστες θα φθάσουν τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, με μικρή εξασθένηση μετά το μεσημέρι, ενώ στα νοτιότερα πελάγη θα επικρατήσουν μέτριοι έως ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι. Μέτριοι και τοπικά ισχυροί βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο μετά το μεσημέρι.

Λίγες νεφώσεις και ενισχυμένοι άνεμοι αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, με εξασθένηση από το απόγευμα.

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί, με γρήγορη εξασθένηση από το μεσημέρι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χρυσό μετάλλιο ο Τάσος Φράγκος του Γ.Σ. «Πίνδαρος» Θήβας στο Βαλκανικό πρωτάθλημα

Τέσσερα χρυσά μετάλλια και 14 στο σύνολο κατέκτησε η Ελλάδα την πρώτη μέρα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ε/Ν που γίνεται στο Ντενισλί της Τουρκίας.
Ο
Τάσος Φράγκος διένυσε τα 400 μ. σε 48.67 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, δίχως να χρειαστεί να πλησιάσεις το ατομικό του ρεκόρ, το οπίο είναι 48.20.
Η Γεωργία Στεφανίδη κατέκτησε την πρώτη θέση με 4,00 μ. κι έπειτα απέτυχε στα 4,10 μέτρα. Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Νίκος Γκότσης στα 1.500 μ. με 4.13.58, αλλά και ο Δημήτρης Πατραμάνης με 2,07 μέτρα. Ο αθλητής του ΟΦΗ στη συνέχεια δοκίμασε ανεπιτυχώς στα 2,11 μέτρα. Στη βαθμολογία η ελληνική ομάδα προηγείται στις Νεάνιδες με 104 β. Και είναι στην τρίτη θέση στους Εφηβους με 95 βαθμούς.
Η παρουσία των ελλήνων αθλητών
Εφηβοι
Σταύρου Ανδρέας 100μ Ηρακλής Φιλ. 10.86 3ος
Φράγκος Αναστάσιος 400μ Πίνδαρος Θηβών 48.67 1ος
Γκότσης Νικόλαος 1500μ ΣΑΚΑ 4.13.58 1ος
Μαλτέζος Λάμπρος 3000μ ΓΑΣ Ιλισσός 15.45.58 3ος
Μαρής Νικόλαος 400μ Ε Εφηβος Χίου 54.24 2ος
Πατραμάνης Δημήτρης Ύψος 2,09 ΟΦΗ 2,07 1ος
Περιστέρης Αλέξανδρος Μήκος ΓΑΣ Παιανίας 7,12 μ. (1,7) 4ος
Καταβάτης Ηλίας Σφαίρα Πρωτέας Ηγ. 17,16 4ος
Γαβριηλίδης Νίκος Σφύρα Αίολος Μακεδονίας 67,83 μ., 2ος
4Χ100 μ. άκυρη
Νεάνιδες
Φακιδάρη Μαρία 100 Ελ. Βενιζέλος 12.73 2η
Μουρτά Δέσποινα 400 Ολυμπιάδα Πατρών 56.83 3η
Λαμπροπούλου Θεοφανία 1500 Γ.Σ.Αρκαδίας 4:58.63 5η
Λιτσένη Μαρία-Ριγκέλτα 400μ Ε Α.Γ.Σ.Ιωαννίν. 64.00 2η
Γερόντη Κωνσταντίνα 3000 μ. στιπλ ΑΟ Λασηθίου 11.59.84 3η
Στεφανίδη Γεωργία Κοντώ Γ.Σ. Κηφισιάς 4,00 1η
Τυριτζή Παναγιώτα Τριπλούν Πανιώνιος 12,13 μ. 4η
Κοτσοβού Βασιλική Ακοντισμός ΓΣΦ Αργους 43,63 2η
4Χ100 μ. 2η 47.92
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσληψη 320 νέων στελεχών στο Λιμενικό Σώμα, Τον Αύγουστο ο διαγωνισμός



Μιλώντας στη Βουλή ο νέος υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Ιωάννης Βαρβιτσιώτης τόνισε πως η θωράκιση του Αιγαίου αποτελεί κυβερνητική επιλογή και παρά τις οικονομικές δυσκολίες το Λιμενικό θα είναι από τα πρώτα Σώματα που θα κάνει

προσλήψεις.

Αναλυτικά :

Από τους 80 Δόκιμους Σημαιοφόρους που θα προσληφθούν στο Λιμενικό Σώμα οι 48 θα είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ, οι 16 διπλωματούχοι πλοίαρχοι ή μηχανικοί των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και οι υπόλοιποι 16 θα είναι πτυχιούχοι Πολυτεχνικών Σχολών.

Πρόσληψη  περίπου 60 Υπαξιωματικών (ανδρών και γυναικών) στο Λιμενικό Σώμα, αποφοίτους ΑΕΙ, κυρίως οικονομικών σχολών, Νομικής, τμημάτων του Πολυτεχνείου (π.χ. Ναυπηγών) αλλά και Σχολών του Εμπορικού Ναυτικού. Απαραίτητη προϋπόθεση για τους υποψηφίους είναι η καλή γνώση μίας τουλάχιστον ξένης γλώσσας, ενώ ως όριο ηλικίας αναμένεται να θεσπιστεί το 28ο έτος.

Επίσης έχει γίνει σχετικό  Αίτημα  και για την κατάταξη περίπου 180 δόκιμων Λιμενοφυλάκων, που αφορά υποψηφίους με Απολυτήριο τίτλο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.



peals-online.
Διαβάστε Περισσότερα »

Υμνούν τους φονιάδες


Εθνικιστικό παραλήρημα υπέρ των φονιάδων-δραπετών ομοεθνών τους σε δημοσίευμα της αλβανικής ιστοσελίδας shekulli.com.al. Διαβάστε την περίεργη στάση που κρατάει απέναντι στους κατά συρροή δολοφόνους η δημοσιογράφος Nikoleta Kovaçi:

"Ο θείος και ανιψιός εκτελούνται από την αστυνομία στην Ελλάδα μετά από αναζήτηση, αυτό δεν είναι ασυνήθιστο, είναι μια λειτουργία που δεν κρύβει το μίσος προς τους Αλβανούς και επιδιώκει να τους δαιμονοποιήσει στην ελληνική γνώμη. Η Ελληνική αστυνομία προσπαθεί να αμαυρώσει την εικόνα των Αλβανών μεταναστών και να δικαιολογηθεί η αύξηση της ρατσιστικής βίας στη γειτονική χώρα. Χθες το απόγευμα ήταν τελευταίο "αντίο" στο χωριό Lac Shullaz για τον Emir (Edison) Lika (Sinani) . Από την αλβανική πλευρά, δεν υπάρχει ακόμα μια επίσημη φωνή που μπορεί να μιλήσει για την εκτέλεση των Αλβανών, ενώ η ελληνική αστυνομία, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, παρουσιάζουν την δολοφονία θείου και ανιψιού ως μια ασυνήθιστη επιτυχία της επιχείρησης
Διαβάστε Περισσότερα »

Τουρκία:Κυνηγούν τους διαδηλωτές με χατζάρες-βίντεο

Μπορεί επισήμως οι ταραχές στην Τουρκία και, κυρίως, την πλατεία Ταξίμ, να έχουν σταματήσει έπειτα από τη βίαια καταστολή των δυνάμεων του Ερντογάν, ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζεται ξανά κινητικότητα στην περιοχή.

Εκείνο, πάντως, που προκαλεί σοκ είναι ένα βίντεο που δείχνει έναν άνδρα να επιτίθεται σε «επίδοξους» διαδηλωτές με μια χατζάρα στο χέρι, ενώ λίγη ώρα αργότερα φαίνεται να κλοτσάει με μίσος μια ανυπεράσπιστη γυναίκα.

Μετά τη μετάδοση του βίντεο η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο εν λόγω άνδρας είχε συλληφθεί μαζί με άλλους τρεις, οι οποίοι επίσης κατηγορούνται για επιθέσεις σε διαδηλωτές, ενώ σήμερα αφέθηκαν ελεύθεροι από το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης.

Οι σκηνές εκτυλίσσονται στην περιοχή Ταλίμχανε δίπλα στην πλατεία Ταξίμ όπου υπάρχουν αρκετά τουριστικά ξενοδοχεία, ενώ ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι τα μαγαζί του είχε υποστεί φθορές από διαδηλωτές τις προηγούμενες ημέρες.

Και βγήκε στους δρόμους με τη χατζάρα..
Διαβάστε Περισσότερα »

«Λουκέτο» σήμερα στους δήμους



Κλειστοί θα μείνουν σήμερα οι δήμοι της χώρας, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, με εξαίρεσε τις κοινωνικές και προνοιακές δομές.

Οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν συγκέντρωση στις 12:30 στην πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Μετά τη συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον υπ. Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη σήμερα το μεσημέρι, στην οποία θα παραβρεθεί και ο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, το προεδρείο της ΚΕΔΕ και οι επικεφαλής των παρατάξεων θα αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους.

Μετά τη λήξη της έκτακτης συνεδρίασης, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Θέμης Μπαλασόπουλος δήλωσε ότι «η σημερινή συνάντηση αποτελεί το πρώτο ουσιαστικό βήμα, διότι συμπορεύονται οι δήμαρχοι και οι εργαζόμενοι. Είναι στο χέρι μας να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση. Νωρίτερα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία κατηγορεί τον υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι «καταφέρθηκε εναντίον των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χρησιμοποιώντας φράσεις απαράδεκτες και απαξιωτικές».

Κατά την έξοδό του από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος δέχτηκε φραστική αλλά και σωματική επίθεση, με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

«Στοχοποιώντας ρητά τον δήμαρχο Αθηναίων, ο οποίος με ιδιαίτερη σαφήνεια έχει τοποθετηθεί σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα, ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, κ. Θ. Μπαλασόπουλος, επιχειρεί να συγκαλύψει τη διαχρονική εμπλοκή του στο σύστημα των πελατειακών σχέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι συνθήκες κατατρομοκράτησης που κάποιοι επιχείρησαν να επιβάλουν στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και οι τραμπούκικες επιθέσεις, δεν συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσεων στον ευαίσθητο αυτό χώρο, και απαιτείται η ομόθυμη και απερίφραστη καταδίκη τους» αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του δημάρχου.

Από την πλευρά της, η ΠΟΕ - ΟΤΑ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταδικάζει την «φασιστική επίθεση» και κάνει λόγο για «προβοκατόρικη ενέργεια ακροδεξιών στοιχείων και χρυσαυγιτών».

«Απόλυτα καταδικαστέα, απαράδεκτη, επιζήμια και φασιστική για το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί η απρόκλητη επίθεση "εργαζομένων" στο Δήμαρχο της Αθήνας κ. Γιώργο Καμίνη. Τη στιγμή που το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ έστω και κάτω από την πίεση των εργαζομένων πήρε ομόφωνη απόφαση να σφραγιστούν οι Δήμοι τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013, η προσχεδιασμένη, προβοκατόρικη ενέργεια ακροδεξιών στοιχείων και χρυσαυγιτών μόνο σκοπό έχει να αποσυντονίσει και να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Διαβάστε Περισσότερα »

Στον Εφραίμ ο Καράμπελας....


Ο κ. Καράμπελας επισκέφθηκε το ιστορικό μοναστήρι του 'Αθωνα για να προσκυνήσει τα Ιερά κειμήλια και να πάρει μία πρώτη γεύση από την Αγιορείτικη ζωή. Να σημειώσουμε ότι ο γαλάζιος βουλευτής παρακολούθησε εξ ολοκλήρου τις Ιερές ακολουθίες προσευχόμενος με το 300αρη κοσμποσχοίνι του που δεν αποχωρήστηκε ούτε μία στιγμή.
"Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το έργο των μοναχών, το πνευματικό και το υλικό, αλλά και η ηρεμία και η γαλήνη που... εξέπεμπαν τα πρόσωπα τους ήταν κάτι μοναδικό", εξήγησε στο "Αγιορείτικο Βήμα" ο βουλευτής Βοιωτίας της ΝΔ κ. Γιάννης Καράμπελας λίγο πριν την αναχώρησή του σήμερα από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου.


"Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στο Αγιο Όρος και σίγουρα θα ακολουθήσουν κι άλλες", διευκρίνισε στο "Αγιορείτικο Βήμα".

Ο κ. Καράμπελας είχε και κατ' ιδίαν πνευματική συνάντηση με τον ηγούμενο Εφραίμ.




Άντε  βοηθειά μας...
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ - ΚΛΟΠΗ ΙΧ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ

 Η νύχτα πέρασε,χωρίς να έχει προκύψει κάποιο σημαντικό στοιχείο-Όσο κυλά ο χρόνος η προσπάθειά των αστυνομικών δυνάμεων μοιάζει να είναι απέλπιδα
Μοναδικό αξιοσημείωτο περιστατικό, η απόπειρα κλοπής ένός Ι.Χ. αυτοκινήτου στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας


Μάχη με το χρόνο δίνουν οι αστυνομικές δυνάμεις σε όλη την Ήπειρο, μήπως και τελικά καταφέρουν να βρουν κάποια ίχνη που θα τους οδηγήσουν στη σύλληψη των Αλβανών δραπετών. Όμως είναι κοινή η διαπίστωση, πως όσο κυλά ο χρόνος η προσπάθειά των αστυνομικών δυνάμεων μοιάζει να είναι απέλπιδα.Η νύχτα πέρασε,χωρίς να έχει προκύψει κάποιο σημαντικό στοιχείο.Οι θερμικές κάμερες δεν έχουν εντοπίσει κάτι αξιόλογο και σε λίγα λεπτά,δεν μπορούν να συνδράμουν στο έργο των αστυνομικών μιας και έχει πια ξημερώσει...Το μοναδικό αξιοσημείωτο περιστατικό,είναι η απόπειρα κλοπής ένός Ι.Χ. αυτοκινήτου στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας,από 2 άτομα τα οποία όμως δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν είναι οι καταζητούμενοι δραπέτες ή άλλοι δράστες.Βέβαια,οι αστυνομικοί εντόπισαν στο σημείο και περισυνέλεξαν τον λοστό με τον οποίο οι άγνωστοι προσπάθησαν να παραβιάσουν το αυτοκίνητο και ελπίζουν να βρουν κάποιο δακτυλικό αποτύπωμα ή γενετικό υλικό.Παράλληλα,γίνονται και έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό τους,χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα.
 epirusgate.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ