Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Συνελήφθη ο δολοφόνος των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ στο Ρέντη

Στα χέρια της αστυνομίας στο Μενίδι έπεσε σήμερα το πρωί ο καταζητούμενος ομογενής Γιώργος Εμερτζίδης, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ιωάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργου Σκυλογιάννη.
Είχε αφεθεί ελεύθερος
Ο Γιώργος Εμερτζίδης, ομογενής από το Καζακστάν, γνωστός και ως «Γιούρα», και άλλοι δύο συνεργοί του είχαν καταδικαστεί σε δις ισόβια και επιπλέον σε ποινή κάθειρξης 25 ετών για τη δολοφονία των αστυνομικών κατά τη διάρκεια καταδίωξης στην περιοχή του Ρέντη την 1η Μαρτίου του 2011.

Τελικά, συνελήφθη έπειτα από εκτενείς έρευνες στις 5 Μαΐου του 2011.

Η δίκη του έγινε σε δύο σκέλη: το πρώτο αφορούσε στη ληστεία που είχε προηγηθεί της καταδίωξης σε περίπτερο στο Μενίδι και το δεύτερο στη δολοφονία των ανδρών της ΔΙ.ΑΣ.

Στο πρώτο μέρος της δίκης είχε κριθεί αθώος και είχε αφεθεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, γεγονός που είχε προκαλέσει σάλο στους κόλπους του σωφρονιστικού συστήματος και για το οποίο είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα η -αποπεμφθείσα πλέον- διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού Μαρία Στέφη και δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Να σημειωθεί ότι ο Εμερτζίδης είχε αφεθεί ελεύθερος για την υπόθεση της ληστείας πριν από την παρέλευση του 18μήνου. Όσον αφορά στο δεύτερο και πιο σημαντικό κομμάτι της δίκης που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2012 για τη δολοφονία των αστυνομικών, ο συλληφθείς στην αρχή παρουσιαζόταν στο δικαστήριο, ωστόσο λίγο πριν από την… ώρα της κρίσης και την ετυμηγορία του δικαστηρίου τα ίχνη του εξαφανίστηκαν.

Από τον Μάρτιο του 2013, οπότε και το δικαστήριο απεφάνθη, παρέμενε καταζητούμενος και, τελικά, συνελήφθη σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ