Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Τι παθαίνει η μπύρα αν την ρίξεις σε τηγάνι που καίει


Τι παθαίνει η μπύρα αν την ρίξεις σε τηγάνι που καίει
Αυτό που παθαίνει η μπύρα λέγεται φαινόμενο Leidenfrost και συμβαίνει όταν ένα υγρό βρίσκεται σε επαφή με ένα υλικό που είναι εξαιρετικά θερμότερο από το σημείο ζέσης του υγρού.

Όταν η θερμή επιφάνεια είναι πριονοτή υπάρχει η δυνατότητα να κατευθύνουμε τη σταγόνα προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση.Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Ν. Παπαγγελής: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές.

 Φωτιά στο προεκλογικό σκηνικό



Συνεχίζονται οι ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό της Βοιωτίας εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.


Μετά την ανακοίνωση βόμβα του Κέλαρχου Περγαντά ότι δεν κατεβαίνει στις περιφερειακές εκλογές τη σκυτάλη πήρε ο νυν Δήμαρχος Λεβαδεών Νίκος Παπαγγελής.
Στη συνεδρίαση της παράταξής του πριν από λίγα λεπτά επικαλούμενος προσωπικούς λόγους ανακοίνωσε στους συναδέλφους και συνεργάτες του ότι οριστικά δεν θα θα είναι υποψήφιος.
lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πωλείται αγροτεμάχιο 18 στρεμ. στους πρόποδες του Ελικώνα

 Πωλείται αγροτεμάχιο 18 στρεμμάτων στους πρόποδες του Ελικώνα στο Νεοχώρι Βοιωτίας.Απεριόριστη θέα μέχρι τον Κιθαιρώνα,15 λεπτά απο τις παραλίες του Κορινθιακού,20 λεπτά απο τη Θήβα και μια ώρα απο την Αθήνα.Τηλέφωνο επικοινωνίας κ.Γιώργος 6972681638




Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν έχετε πληρώσει το χαράτσι του 2012; Σας αφορά



Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών δίνει διευκρινίσεις σχετικά με τα σημειώματα που εστάλησαν στους φορολογούμενους και αφορούν ανεξόφλητα χαράτσια του 2012...

«Σχετικά με τα σημειώματα που εστάλησαν στους φορολογούμενους και αφορούν οφειλή ΕΕΤΗΔΕ 2012, το Υπουργείο Οικονομικών και η ΔΕΗ ενημερώνουν για τα ακόλουθα:
Τα ποσά αυτά οφείλονται κατά κύριο λόγο σε εκπρόθεσμη εξόφληση λογαριασμών ΔΕΗ που έληγαν μέχρι 21 Ιουνίου 2013 και συμπεριελάμβαναν ποσό ΕΕΤΗΔΕ», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών και προσθέτει:
«Η ΔΕΗ όπως είχε ενημερώσει το κοινό με σχετικό Δελτίο Τύπου στις 31.5.2013, πραγματοποίησε εκκαθάριση ανεξόφλητων ποσών ΕΕΤΗΔΕ στις 22.6.2013 και τα απέστειλε στο Υπουργείο Οικονομικών.
Στον επόμενο λογαριασμό μετά τις 21.6.13, εμφανίστηκε σε όσους είχαν ανεξόφλητο ΕΕΤΗΔΕ, μια διακριτή γραμμή με τίτλο “Επιστροφή ΕΕΤΗΔΕ ΔΟΥ” και το ανεξόφλητο ποσό πιστωμένο.
Συνεπώς, στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, το ποσό πιστώθηκε στον λογαριασμό της ΔΕΗ και ως εκ τούτου οφείλεται από τους φορολογούμενους που καλούνται να εξοφλήσουν. Δεν τίθεται δηλαδή ζήτημα διπλοπληρωμής.
Είναι σημαντικό να τονιστεί πως τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε κατασχέσεις ακινήτων για τα ανεξόφλητα ποσά του ΕΕΤΗΔΕ, που κατά τεκμήριο είναι μικρά, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Υπενθυμίζουμε πως υπόχρεοι καταβολής του ΕΕΤΗΔΕ 2012 είναι όσοι έχουν ακίνητα που ηλεκτροδοτούντο την 31/3/2012. Σε περίπτωση που το ακίνητο δεν ηλεκτροδοτείτο την ημερομηνία αυτή και βεβαιώθηκε ποσό, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στην ΔΟΥ.
Τέλος, οι φορολογούμενοι που θέλουν να ενημερωθούν για τον αριθμό παροχής για τον οποίο έχει βεβαιωθεί ΕΕΤΗΔΕ μπορούν να το κάνουν στην ιστοσελίδα http://link.minfin.gr/eidop».
Τέλος, οι φορολογούμενοι που θέλουν να ενημερωθούν για τον αριθμό παροχής για τον οποίο έχει βεβαιωθεί ΕΕΤΗΔΕ μπορούν να το κάνουν στην ιστοσελίδα http://link.minfin.gr/eidop». - See more at: http://www.gkourou.com/2014/01/2012.html#sthash.VT30nDuK.dpuf
Τέλος, οι φορολογούμενοι που θέλουν να ενημερωθούν για τον αριθμό παροχής για τον οποίο έχει βεβαιωθεί ΕΕΤΗΔΕ μπορούν να το κάνουν στην ιστοσελίδα http://link.minfin.gr/eidop». - See more at: http://www.gkourou.com/2014/01/2012.html#sthash.VT30nDuK.dpufω
Τέλος, οι φορολογούμενοι που θέλουν να ενημερωθούν για τον αριθμό παροχής για τον οποίο έχει βεβαιωθεί ΕΕΤΗΔΕ μπορούν να το κάνουν στην ιστοσελίδα http://link.minfin.gr/eidop». - See more at: http://www.gkourou.com/2014/01/2012.html#sthash.VT30nDuK.dpuf
Τέλος, οι φορολογούμενοι που θέλουν να ενημερωθούν για τον αριθμό παροχής για τον οποίο έχει βεβαιωθεί ΕΕΤΗΔΕ μπορούν να το κάνουν στην ιστοσελίδα http://link.minfin.gr/eidop». - See more at: http://www.gkourou.com/2014/01/2012.html#sthash.VT30nDuK.dpuf
http://link.minfin.gr/eidop».
http://link.minfin.gr/eidop».
http://link.minfin.gr/eidop».
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρωτοβουλία για τη Συγκρότηση Αριστερού Περιφερειακού Σχήματος στη Στερεά Ελλάδα



Εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες, νέοι/ες, συνταξιούχοι

Σε αυτή την κρίσιμη πολιτική συγκυρία, σε τούτη την ιστορική στιγμή που περνάει ο τόπος μας, εμείς, αγωνιστές/στριες της ανατρεπτικής, αντικαπιταλιστικής, αντιιμπεριαλιστικής αριστεράς στη Στερεά Ελλάδα, στη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, την Εύβοια, τη Φωκίδα και την Ευρυτανία, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην συγκρότηση περιφερειακού σχήματος, που θα παλεύει για:

    Την κατάργηση των μνημονίων, της δανειακής σύμβασης και των εφαρμοστικών τους νόμων που έχουν οδηγήσει το λαό στη φτώχια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Την ανατροπή μιας φασίζουσας κυβέρνησης, η οποία με όχημα τα μνημόνια έχει καταργήσει κεκτημένα δεκαετιών όπως εργασιακά δικαιώματα, δωρεάν υγεία και παιδεία, και πολιτικές και δημοκρατικές ελευθερίες. Μια κυβέρνηση, η οποία σε στενή συνεργασία με την τρόικα, την ΕΕ και το ΔΝΤ έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε αποικία χρέους, εξαρτημένη και υποτελής προς το διεθνές τοκογλυφικό χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και το λαό σε διεθνές πειραματόζωο.


    Την ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, την αντικαπιταλιστική ανατροπή σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η καπιταλιστική βαρβαρότητα δεν είναι μονόδρομος. Παλεύουμε για την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ε.Ε των ιμπεριαλιστικών πολέμων, της φτώχειας, της ανεργίας, των σύγχρονων στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους μετανάστες δεν είναι το σπίτι των λαών, δεν φτιασιδώνεται, αλλά ανατρέπεται!


    Την κατάργηση του Καλλικράτη, που είναι η εφαρμογή των Μνημονίων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και είναι πλέον ξεκάθαρο πως αποτελεί το μακρύ χέρι των επικυρίαρχων της τρόικα, με το νέο «τοποτηρητή-γκαουλάιτερ» Φούχτελ να συναντά αγεληδόν δημάρχους για να αρπάξει από τις τοπικές κοινωνίες ότι αυτές διαθέτουν ως δημόσιο και κοινωνικό αγαθό. Είμαστε υπέρ μιας αυτοδιοίκησης που θα έχει ως προτεραιότητα τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων της κάθε περιοχής και θα εφαρμόζει τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας, φέρνοντας τη λήψη των αποφάσεων στις λαϊκές συνελεύσεις των κατοίκων.


    Την ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων-ξεπούλημα που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση και η τρόικα. Υπερασπιζόμαστε και παλεύουμε για τη διεύρυνση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών που παρέχουν οι Δήμοι και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στους κατοίκους τους. Όχι στο κλείσιμο των κέντρων υγείας και την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας. Οι ντόπιες επιχειρήσεις και εργοστάσια (ΛΑΡΚΟ κ.α.) να μην ξεπουληθούν αλλά  να περάσουν σε εργατικό έλεγχο.


    Την υπεράσπιση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Υπερασπιζόμαστε το δημόσιου χαρακτήρα των πλουτοπαραγωγικών πηγών του τόπου μας. Το νερό, τα ιαματικά νερά, ο ορυκτός πλούτος, η χλωρίδα και η πανίδα ανήκουν στο λαό της Στερεάς και όχι στους ντόπιους και ξένους επίδοξους εκμεταλλευτές τους.


    Την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, τη διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής εργασίας για όλους/ες. Όχι στις απολύσεις στις ΔΕΚΟ.


    Την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών. Παλεύουμε ενάντια στο φασισμό και τον ρατσισμό, γνωρίζοντας πως και τα δύο είναι δημιουργήματα και εργαλεία του καπιταλιστικού συστήματος.


    Την Ανατρεπτική κοινή δράση της Αριστεράς στο εργατικό-λαϊκό κίνημα! Μπορούμε και πρέπει να ακολουθήσουμε το δρόμο της κοινής δράσης μέσα στο μαζικό κίνημα, για την ταξική ανασυγκρότησή του και τη νίκη των αγώνων, για την ανατροπή του σφαγείου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Η συμπόρευση της Αριστεράς, των πρωτοβάθμιων σωματείων και όλων των αγωνιστών μπορεί και πρέπει να επιτευχθεί με ανεξάρτητο, ταξικό συντονισμό βάσης, ξεπερνώντας τις αγκυλώσεις του ξεφτισμένου και ηττημένου «επίσημου» γραφειοκρατικού συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

 Το περιφερειακό σχήμα θα λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι θα είναι ανά πάσα στιγμή ανακλητοί και όλη η εξουσία θα βρίσκεται στα χέρια της γενικής συνέλευσης του σχήματος.

Απευθυνόμαστε σε όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που συμφωνούν με τους παραπάνω άξονες, σε όλες τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές του εργατικού και του νεολαιίστικου κινήματος με τους οποίους συναντιόμαστε στις απεργίες και τις διαδηλώσεις, στους άνεργους και τους εργαζόμενους στα σύγχρονα καπιταλιστικά κάτεργα. Απευθυνόμαστε σε όλους τους αγωνιστές που συνειδητοποιούν την ανάγκη για μια Αριστερά μαζική, ενωτική, πραγματική δύναμη ρήξης και ανατροπής, αντίπαλο δέος στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης και τους καλούμε σε κοινή συζήτηση και συμπόρευση για τη δημιουργία ενός νέου αριστερού περιφερειακού κινήματος.

Για το νομό Βοιωτίας ανοιχτή συνέλευση – συζήτηση
 τη Δευτέρα 3/2 και ώρα 18:00 στο

Συνεδριακό Κέντρο Λιβαδειάς


Να κάνουμε την οργή και την αγανάκτηση, δράση αντίστασης και ανατροπής!

 antarsya voiwtias
Διαβάστε Περισσότερα »

Βιβλίο για την Σφαγή του Διστόμου-Παρουσιάζει ο Μίμης Ανδρουλάκης


BIΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΔΙΣΤΟΜΟΥ- ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ 9/2 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΜΙΜΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Εβδομήντα χρόνια μετά την Σφαγή του Διστόμου από τα γερμανικά-ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 10 Ιουνίου 1944, έρχεται το βιβλίο "ΑΘΕΡΙΣΤΟΣ ΙΟΥΝΗΣ (Δίστομο, 1944)'' της κ. Καίτης Μανωλοπούλου, που θα παρουσιάσει ο συγγραφέας και ανεξάρτητος βουλευτής κ.Μίμης Ανδρουλάκης.

Στο βιβλίο αυτό εκτός από τις αναμνήσεις και τις μαρτυρίες για το Δίστομο και κυρίως τη μεγάλη Σφαγή των 218 Διστομιτών, που λογοτεχνικά αφηγείται η συγγραφέας, περιλαμβάνονται ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ και ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ που προέκυψαν μετά από πρόσφατη έρευνά της για την δράση των ναζιστών.

Η παρουσίαση από τις εκδόσεις Βεργίνα θα γίνει την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου , στις 12 το μεσημέρι, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Αμφιθέατρο ''Αντώνης Τρίτσης'' ), στην οδό Ακαδημίας 50. Την εκδήλωση, που συνδιοργανώνει και ο Πολιτισμικός Σύλλογος Διστόμου, θα συντονίσουν οι (Διστομίτες) δημοσιογράφοι Λουκάς Δημάκας και Φαίη Μαυραγάνη. Αποσπάσματα θα παρουσιάσει η ηθοποιός Ιωάννα Χαλιαμπάλια, ενώ βεβαίως θα μιλήσει και η συγγραφέας Καιτη Μανωλοπούλου για το βιβλίο της

Βιογραφικό

Η Καίτη Μανωλοπούλου,γεννήθηκε στην Αθήνα, ως τόπο καταγωγής της, όμως, θεωρεί το Δίστομο Βοιωτίας, γενέθλια γη της μητέρας της Αγγελικής, το γένος Καΐλη.
Μετά τις γυμνασιακές της σπουδές -Γαλλική Σχολή Saint Joseph- εργάστηκε ως υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. ΣΆ αυτό τον εργασιακό χώρο έμελλε να συναντήσει και τον σύντροφο της ζωής της, Τάκη Μανωλόπουλο.
Η κλίση της πάντως δεν ήταν οι αριθμοί, αλλά η λογοτεχνία και η ποίηση μέσα από την οποία άρχισε να εκφράζεται κάποια στιγμή. Θα έλεγε κανείς πως οι μικρές ποιητικές συλλογές της αποτελούν αποσπάσματα ημερολογίου της και παράλληλα σκέψεις και ανησυχίες για τη χώρα της που λατρεύει.
Αργότερα, η τραγική μοίρα του Διστόμου την έσπρωξε νΆ ασχοληθεί μΆ αυτό, μέσα από μια καταγραφή αγάπης, νοσταλγίας και πόνου που συνεχίζεται.
Λόγω της ενασχόλησής της με τη σφαγή του Διστόμου σε τρία βιβλία και της καταγραφής λαογραφικών στοιχείων του τόπου, έχει διακριθεί και τιμηθεί επανειλημμένα από τον Δήμο Διστόμου. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών από την οποία έχει βραβευτεί για την ποίησή της.
Πολλά πεζά και ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά.


Αφοί Ασημακόπουλοι Ο. Ε.
Φειδίου14-16, Αθήνα 10678

Τηλ. 38 33 725 - 38 30 663
Fax: 38 47 090
www.verbooks.gr
info@verbooks.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O ΑΘΕΡΙΣΤΟΣ ΙΟΥΝΗΣ (Δίστομο, 1944)

Βεργίνα, Δεκέμβρης 2013
Σχ.16Χ 24
240 σελ.
ISBN 978-960-9523-59-2,
Τιμή ¤ 14,00

Στο βιβλίο αυτό εκτός από τις αναμνήσεις και τις μαρτυρίες για το Δίστομο
και τη μεγάλη σφαγή, που λογοτεχνικά αφηγείται η συγγραφέας περιλαμβάνονται ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ που προέκυψαν μετά από πρόσφατη έρευνά της.

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

«Η Καίτη Μανωλοπούλου άφησε να περάσει πάνω από μισός αιώνας για να φιλτράρει ο χρόνος τον καημό για το χαμό των συγγενών της. Οι αναμνήσεις και οι μαρτυρίες έχουν τώρα τον κατασταλαγμένο τόνο του γνήσιου λογοτεχνήματος. Δεν είναι έκρηξη συναισθήματος. Τα γεγονότα δίνονται απλά, κρατώντας μέσα τους την ανθρώπινη θέρμη. Αυτό κάνει τη θυσία να φαίνεται πιο τραγική», γράφει ο Σαράντος Καργάκος στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο». Η Καίτη Μανωλοπούλου, η οποία, όχι μόνο έχασε τους δικούς της, αλλά έζησε το δράμα αυτής της σφαγής, μέσα από τις μαρτυρίες των ανθρώπων που επέζησαν, εξηγεί και τους λόγους που την έσπρωξαν να το γράψει. Ακόμη, μας ταξιδεύει στα ειρηνικά χρόνια της προπολεμικής ζωής του χωριού με τα παραδοσιακά του σπίτια, τους φούρνους και τα διασίδια στους δρόμους του. Τέλος, η συγγραφέας με αυτό της το βιβλίο φροντίζει να μην αφήσει τη μνήμη μας να θαμπώσει, γιατί όπως λέει ο Σεφέρης «σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν σβήνει κανείς κι ένα αντίστοιχο απΆ το μέλλον».
Μαριάννα Κορομηλά

Το βιβλίο «Αθέριστος Ιούνης - Δίστομο 1944» πρέπει να το διαβάσουν όλα τα νέα παιδιά. Βασίζεται μεν σΆ ένα ιστορικό γεγονός γύρω απΆ το οποίο πλέκεται ο καμβάς και κινούνται τα πρόσωπα, αλλά το ιστορικό γεγονός περνάει μέσα από την καρδιά της συγγραφέως και μεταδίδει τη συγκίνηση που προέρχεται απΆ τη δική της νοσταλγία, τους δικούς της στοχασμούς, το δικό της λυρικό ρεμβασμό, την ποίησή της, τις περιγραφές της. Κι αυτό μόνον οι τεχνίτες του λόγου μπορούν να το πετύχουν και όχι εκείνοι που ξέρουν καλά την ιστορία.
Αγγελική Βαρελά

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα διεύθυνση γραφείων ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ

Νέα διεύθυνση γραφείων ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ , Περιφερειακού Συνδέσμου ΦΟΔΣΑ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Σας ενημερώνουμε ότι η διεύθυνση των γραφείων της ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ άλλαξε. Η νέα διεύθυνση είναι Παν. Δράκου 11 και Πινδάρου, Τ.Κ 32200.

Στην ίδια διεύθυνση στεγάζεται η έδρα του  Περιφερειακού Συνδέσμου  ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας και η έδρα του Πανελληνίου Δικτύου των ΦοΔΣΑ.

Τα στοιχεία επικοινωνίας είναι τα εξής :
ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ
Γραφεία
Παν. Δράκου 11 και Πινδάρου   Ισόγειο 1ος, 2ος  3ος 4ος όροφος
Τηλέφωνο: 22620 80821
Φαξ: 22620 89627  
Email: info@depodath.gr

Περιφερειακός Σύνδεσμος ΦοΔΣΑ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
Παν. Δράκου 11 και Πινδάρου   3ος όροφος
Τηλέφωνο: 22620 27977
Fax:  22620 23823
Email: knika@depodath.gr

Δίκτυο ΦΟΔΣΑ (Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων )
Παν. Δράκου 11 και Πινδάρου  4ος όροφος
Τηλέφωνο:  22620 24651
Fax:  22620 24631
Email: dyfodisa@otenet.gr

Σας υπενθυμίζουμε τα στοιχεία του ΧΥΤΑ  2ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Βοιωτίας  ( ΧΥΤΑ Θήβας),  το οποίο βρίσκεται  στη θέση Τσατσάλι ( πίσω από το ALEXPACK)
Τηλέφωνο: 22620 22402, 22332
Fax:  22620 27579  
Email: pgeorgiou@depodath.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Μη ζητήσετε να βγάλετε αστυνομική ταυτότητα μέχρι τον Μάρτιο



Υπομονή χρειάζεται για όποιον επιθυμεί να βγάλει αστυνομική ταυτότητα, καθώς θα πρέπει να περιμένει μέχρι το Μάρτιο.

Πιο συγκεκριμένα, όλα τα αστυνομικά τμήματα ασφαλείας έλαβαν διαταγή από το αρχηγείο η οποία αναφέρει:

«Δεν υπάρχουν χρήματα για προμήθεια χαρτιού και αυτοκόλλητης ταινίας για την έκδοση ταυτοτήτων μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Θα προμηθευτούμε νέα ποσότητα αλλά μετά από ένα μήνα και μέχρι να μοιραστούν οι νέες ποσότητες στα τμήματα δεν είμαστε σε θέση κανένας πολίτης να βγάλει ταυτότητα».

Αξίζει να αναφέρουμε πως το αρχηγείο διατάζει τα τμήματα ασφαλείας μέχρι να προμηθευτούν και πάλι χαρτί να εκδίδουν μόνο τις απολύτως αναγκαίες ταυτότητες εάν και εφόσον υπάρχει μεγάλη ανάγκη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Προτάσεις της Περιφέρειας για τον Οργανισμό Κωπαίδας

Μετεξέλιξη του Οργανισμού Κωπαϊδος σε φορέα δημόσιου χαρακτήρα,
μετά από εκκαθάριση των υποχρεώσεών του και μεταβίβαση σ΄αυτόν όλης
της περιουσίας του.
----------------------
Με συγκεκριμένες προτάσεις, γνωστοποιήθηκε η θέση της Περιφέρειας,
προς τους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής
Διακυβέρνησης και Αγρτοικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, μετά την τελευταία
συνάντηση, στο ΥΔΜ για το σχέδιο Νόμου «περί κατάργησης του Οργανισμού
Κωπαϊδος», όπως διαμορφώθηκε
Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης, αναφέρεται στην πάγια
θέση όλων των φορέων της Βοιωτίας, που έχει επανειλημμένα εκφραστεί στο
αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, που είναι η μετεξέλιξη
του Οργανισμού Κωπαϊδας σε ένα σύγχρονο φορέα δημόσιου χαρακτήρα, μετά
από εκκαθάριση από το κράτος όλων των υποχρεώσεών του και μεταβίβαση
σε αυτόν όλης της περιουσίας.
Επίσης επιμένει στην απόλυτη συνεργασία και συνεννόηση των δύο
Υπουργείων, πριν την κατάθεση του σχεδίου νόμου στην Βουλή, για την
αλληλοενημέρωσή τους και για να αντιμετωπιστούν όλες οι ιδιαιτερότητες του
Οργανισμού.
Ειδικότερα προτείνονται τα ακόλουθα:
I. ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ από το Ελληνικό Δημόσιο, (ΥπΑΑΤ- Υπ.
Οικονομικών), δια των αρμοδίων οργάνων του, όλων των
υποχρεώσεων και απαιτήσεων, ως και εξυγίανση του Οργανισμού
Κωπαϊδος, πριν τη μεταβίβαση.
II. Μεταβίβαση του συνόλου της περιουσίας του ΝΠΔΔ «Οργανισμός
Κωπαΐδας», ακίνητης και κινητής, για την καλύτερη αξιοποίησή της
και στήριξη του συνολικού έργου που έχει να επιτελέσει το διάδοχο
σχήμα διοίκησης και διαχείρισης των υδατικών πόρων, της
άρδευσης και των υποδομών.
III. Να δίνεται, από το νόμο που θα ψηφιστεί, η δυνατότητα στην
Περιφέρεια, για σύσταση νέου νομικού προσώπου, δημοσίου
χαρακτήρα, με τη συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο εκπροσώπων της
Περιφέρειας, των Δήμων και των ΕΑΣ.
Η πρόταση του Υπουργείου για ένταξη του Οργανισμού Κωπαϊδας ως
υπηρεσίας της Περιφέρειας, στην Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας &
Κτηνιατρικής, θα προκαλέσει μόνο προβλήματα και δυσλειτουργίες, καθόσον
οι λειτουργίες του, αφορούν κύρια ενέργειες και δράσεις μέσα στο Κωπαϊδικό
πεδίο, καθόλη τη διάρκεια του έτους.
Αντίστοιχος σύγχρονος φορέας είναι ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης
[ΟΑΚ] (Ν. 4178/2013) και αποτελεί παράδειγμα αναπτυξιακού σύγχρονου
φορέα, του οποίου αξιοποιούμε την εμπειρία των θετικών του λειτουργιών
και αποτελεσμάτων, αλλά με δημόσιο χαρακτήρα
IV. Διατήρηση του υφιστάμενου προσωπικού. Να γίνει ρητή αναφορά, για
δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού του νέου φορέα, κατ΄ εξαίρεση των
απαγορεύσεων.
V. Η αρμόδια Διεύθυνση της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας
και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, θα εκδίδει
βεβαίωση για άδεια χρήσης νερού άρδευσης, εφ΄ όσον προσκομιστεί, ως
υποχρεωτικό δικαιολογητικό από τους παραγωγούς, προκειμένου να
υποβάλουν την αίτηση- δήλωση Ενιαίας Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) στα πλαίσια
του κανονισμού της Πολλαπλής συμμόρφωσης ΚΑΝ ΕΕ 79/2009,
65/2011 και 1698/05, βεβαίωση καταβολής των οφειλόμενων τελών
προς τον Οργανισμό Κωπαίδας ή ότι έχουν νόμιμα ρυθμιστεί, σύμφωνα
με τα προβλεπόμενα στον νόμο.
VI.Να προβλεφθεί ρητά, η απαγόρευση μεταβολής χρήσεως γης στο Κωπαϊδικό
Πεδίο.


Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχονται προσλήψεις: Το ΑΣΕΠ καλεί τους επιτυχόντες να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους

Σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) με ανακοίνωσή του καλεί όσους περιλαμβάνονται σε οριστικούς πίνακες διοριστέων που δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ από την 1η Ιανουαρίου 2009 και μετά βάσει διαδικασιών πλήρωσης θέσεων Πανεπιστημιακής (ΠΕ) και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) τακτικού προσωπικού και προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του ΑΣΕΠ ή των φορέων των οποίων οι πίνακες έχουν ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ και δεν διορίστηκαν μέχρι σήμερα, να καταγράψουν/επικαιροποιήσουν τα τρέχοντα στοιχεία και προσόντα τους (τίτλοι σπουδών, μεταπτυχιακοί τίτλοι, ξένες γλώσσες) στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του ΑΣΕΠ που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του (www.asep.gr) από σήμερα, Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014 έως και την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 21:00.

Η πρόσκληση απευθύνεται και σε όσους έχουν διατεθεί προς διορισμό σε αντικατάσταση-αναπλήρωση αρχικώς διορισθέντων υποψηφίων με απόφαση Τμήματος του ΑΣΕΠ που εκδόθηκε από την 1η Ιανουαρίου 2009 και μετά, και παραμένουν αδιόριστοι μέχρι σήμερα.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Η καταγραφή στοιχείων-προσόντων προϋποθέτει την εγγραφή στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΑΣΕΠ. Όσοι ενδιαφερόμενοι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε αυτές (δηλαδή όσοι δεν διαθέτουν ήδη όνομα μέλους και κωδικό πρόσβασης στις online υπηρεσίες) πρέπει προηγουμένως να ταυτοποιηθούν στο διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr), στη διαδρομή: Online Υπηρεσίες → Αίτηση ταυτοποίησης Υποψηφίων. Για την ταυτοποίηση απαιτείται η ύπαρξη ενεργού λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο οποίο, με την ολοκλήρωση υποβολής της αίτησης ταυτοποίησης, θα αποσταλούν οι κωδικοί πρόσβασης που θα επιτρέπουν την είσοδο στο σύστημα καθώς επίσης και σχετικός σύνδεσμος ενεργοποίησης του λογαριασμού.

Οι ενδιαφερόμενοι χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης πρέπει ακολουθώντας τη διαδρομή Online Υπηρεσίες-> Λίστα ηλεκτρονικών αιτήσεων, να επιλέξουν «Νέα Αίτηση» και στο πεδίο «Διαγωνισμός/Προκήρυξη» να επιλέξουν «Καταγραφή/Επικαιροποίηση μη Διορισθέντων Επιτυχόντων».

Για την ορθή συμπλήρωση των πεδίων της εφαρμογής παρέχονται στους υποψηφίους ηλεκτρονικά αναλυτικές οδηγίες, ειδικά κείμενα βοήθειας, δυνατότητα επιλογής από λίστες τιμών και παραδείγματα συμπλήρωσης ανά πεδίο. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν με ακρίβεια και πληρότητα τα πεδία της εφαρμογής που αντιστοιχούν στα στοιχεία και προσόντα τους (τίτλοι σπουδών, μεταπτυχιακοί τίτλοι, ξένες γλώσσες)..

Για τυχόν διευκρινίσεις σχετικά με τη συμπλήρωση των πεδίων της εφαρμογής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

Κατά τις ώρες 08:00 μέχρι 14:00, στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Τηλ. 2131319100)

Κατά τις ώρες 08:00 μέχρι 20:00, στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διοίκησης του ΑΣΕΠ (Τηλ. 2131319137, 132, 141, 124, 131).

Η συμμετοχή στην εν λόγω διαδικασία ολοκληρώνεται όταν εμφανιστεί στην οθόνη η σχετική ειδοποίηση «επιτυχούς υποβολής» και ο αριθμός πρωτοκόλλου συνοδευόμενος από την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής. Ανάλογη ειδοποίηση αποστέλλεται και στο e-mail που δήλωσαν οι ενδιαφερόμενοι.


Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση ΥΠΑΑΤ σε Μπασιάκο για τις αποζημιώσεις πυρκαγιάς στη Βοιωτία

ΘΕΜΑ:                  «Αποζημίωση-αποκατάσταση για ζημιές από πυρκαγιά στην Π.Ε. Βοιωτίας»

Απαντώντας στις παραπάνω Ερωτήσεις που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Γ. Σταθάς και Ε. Μπασιάκος, και κατόπιν ενημέρωσής μας από τον ΕΛΓΑ, σας πληροφορούμε τα εξής:

Όσον αφορά στην πυρκαγιά που σημειώθηκε στις 28 Αυγούστου του 2013 στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Λεβαδέων ΠΕ Βοιωτίας, σε  έκταση περίπου 35.000 στρεμμάτων (κυρίως δασική αλλά και καλλιεργήσιμη), ζημιές προξενήθηκαν σε αποθηκευμένα προϊόντα (άχυρο, μηδική, κριθάρι, βρώμη, καλαμπόκι και σιτάρι), ζωικό (αιγοπρόβατα και μελισσοσμήνη), φυτικό (κυρίως ελιές αλλά και αμπέλια, βερίκοκα κ.λπ.) και πάγιο (σταβλοϋπόστεγα, στάβλοι, υπόστεγα και αποθήκες) κεφάλαιο.

Αναλυτικότερα:
Α. Για τις ζημιές του φυτικού και παγίου κεφαλαίου, καθώς και των αποθηκευμένων προϊόντων, οι υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α. διενήργησαν άμεσα επισημάνσεις, έγιναν αναγγελίες και οι εκτιμήσεις των ζημιών στο πάγιο κεφάλαιο και στα αποθηκευμένα προϊόντα έχουν ξεκινήσει.

Συγκεκριμένα:
- για τα αποθηκευμένα προϊόντα, ολοκληρώθηκαν οι εκτιμήσεις στις Τοπικές Κοινότητες Αγ. Βλάσση και Χαιρώνειας του ανωτέρω Δήμου και έχουν καταγραφεί 2.110 μπάλες άχυρο, 12.730 μπάλες μηδική και 19 τόνοι καρπού σε κριθάρι, βρώμη, καλαμπόκι και σιτάρι.

Οι εκτιμήσεις στη Λιβαδειά θα διενεργηθούν  άμεσα, ενώ, μέχρι στιγμής, έχουν  δηλωθεί 790 μπάλες μηδική, 780 μπάλες άχυρο και 8.500 κιλά καρπού ζωοτροφής.

- για το πάγιο κεφάλαιο, οι ζημιές που αναφέρθηκαν  από τις ανωτέρω Τοπικές Κοινότητες αφορούν, μέχρι στιγμής, 7 σταβλοϋπόστεγα, 12 στάβλους και 17 αποθήκες - υπόστεγα, οι εκτιμήσεις των οποίων έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. 

- για το φυτικό κεφάλαιο έχουν γίνει, έως τώρα, 60 αιτήσεις σε Αγ. Βλάσση και Χαιρώνεια που αφορούν 2.500 ελαιόδενδρα και 100 στρέμματα αμπέλια. Στη Λιβαδειά έγιναν 26 αιτήσεις  που αφορούν 2.200 ελαιόδενδρα, 10 στρέμματα αμπέλια, 50 βερικοκιές και μεμονωμένα άλλα δένδρα, οι καταγραφές των οποίων θα διενεργηθούν μετά τη λήξη της υποβολής αιτήσεων.

Στη συνέχεια, οι ζημιές του φυτικού και παγίου κεφαλαίου, καθώς και των αποθηκευμένων προϊόντων, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις που απαιτεί ο Κανονισμός Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων και οι Κοινοτικές Κατευθυντήριες Γραμμές για τις κρατικές ενισχύσεις στον τομέα της γεωργίας και δασοκομίας 2007-2013 (2006/C 319/EΚ), θα ενταχθούν, μετά το τέλος της αντιπυρικής περιόδου (Οκτωβρίου 2013), σε πρόγραμμα χορήγησης Κρατικών Ενισχύσεων, το οποίο θα αφορά στις πυρκαγιές που σημειώθηκαν σε όλη τη  χώρα το 2013. Το εν λόγω πρόγραμμα θα υποβληθεί προς έγκριση στην Ε.Ε., μετά και τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Οικονομικών. Εφόσον το πρόγραμμα εγκριθεί από την Ε.Ε., ο ΕΛΓΑ θα μπορεί να καταβάλει τις ενισχύσεις στους επιλέξιμους παραγωγούς.  

Β. Για τις ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο, οι οποίες καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ, σύμφωνα με τον Κανονισμό Ασφάλισης του Ζωικού Κεφαλαίου, διενεργήθηκαν εκτιμήσεις σε 357 αιγοπρόβατα και 22 μελισσοσμήνη.

Στη συνέχεια, θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα και θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς, με την προϋπόθεση οι τελευταίοι να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι.

Όσον αφορά σε έργα πρόληψης και αποκατάστασης δασών από καταστροφές λόγω πυρκαγιάς, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», και, συγκεκριμένα, στο Μέτρο 226 «Αποκατάσταση του δασοκομικού δυναμικού και εισαγωγή δράσεων πρόληψης», περιλαμβάνονται τρεις Δράσεις που στοχεύουν, η πρώτη στη βελτίωση των συνθηκών πρόληψης, η δεύτερη σε αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα και η τρίτη σε έργα αναδασώσεων και  αποκατάστασης του δασοκομικού δυναμικού της χώρας.
Σημειώνεται ότι έχει πραγματοποιηθεί προκήρυξη για όλο το Μέτρο με ημερομηνίες από 10/5/2011 έως 30/9/2011, ενώ, μετά από παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, αυτή έληξε στις 14/10/2011.

Αναλυτικότερα:

- Δράση 1: «Βελτίωση των συνθηκών πρόληψης για την αντιπυρική προστασία των δασών και δασικών εκτάσεων και αποκατάστασης δασών και δασικών εκτάσεων που έχουν υποστεί καταστροφές κυρίως από πυρκαγιές».
Κατατέθηκαν 177 αιτήσεις σε όλη τη χώρα. Η Επιτροπή αξιολόγησης, μετά τον έλεγχο των φακέλων υποψηφιότητας και τη λήψη διευκρινίσεων από τους Δικαιούχους, όπου αυτό ήταν απαραίτητο, προέβη στην ένταξη 55 πράξεων. Από την Π.Ε. Βοιωτίας έγινε μία αίτηση από το Δασαρχείο Θήβας, σχετικά με Βελτίωση-Διάνοιξη δασικής οδού από δρόμο Μεταξά μέχρι Σταμάτα Τ.Κ. Στεφάνης Δερβενοχωρίων  Δ. Τανάγρας περιοχής Δασαρχείου Θηβών, η οποία, μετά τη θετική αξιολόγηση από τη γνωμοδοτική επιτροπή, εντάχθηκε με προϋπολογισμό 540.516,30 €.
 
- Δράση 2: «Ορεινά αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα για αποφυγή των επιπτώσεων πλημμυρών».
Κατατέθηκαν 35 αιτήσεις σε όλη τη χώρα. Η Επιτροπή αξιολόγησης, μετά τον έλεγχο των φακέλων υποψηφιότητας και τη λήψη διευκρινίσεων από τους Δικαιούχους, όπου αυτό ήταν απαραίτητο, προέβη στην ένταξη 28 πράξεων. Από την ΠΕ Βοιωτίας δεν υπήρξε ενδιαφέρον.

- Δράση 3: «Έργα Αναδάσωσης. Ορεινά αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα αποκατάστασης καμένων εκτάσεων».
Κατατέθηκαν 32 αιτήσεις σε όλη τη χώρα. Η Επιτροπή αξιολόγησης, μετά τον έλεγχο των φακέλων υποψηφιότητας και τη λήψη διευκρινίσεων από τους Δικαιούχους, όπου αυτό ήταν απαραίτητο, προέβη στην ένταξη 26 πράξεων. Από την ΠΕ Βοιωτίας έγιναν δύο αιτήσεις. Η μία αίτηση κατατέθηκε από το Δασαρχείο Θήβας σχετικά  με την αποκατάσταση δασικής βλάστησης στην καμένη  περιοχή προστατευτικού δάσους Τρέπια Σχηματαρίου Δ.Τανάγρας, η οποία, μετά τη θετική αξιολόγηση από τη γνωμοδοτική επιτροπή, εντάχθηκε με προϋπολογισμό 2.005.220,00 € και η άλλη αίτηση κατατέθηκε από το Δασαρχείο Λειβαδιάς, σχετικά με αναδασώσεις καμένων εκτάσεων στη Δ.Θ. Αγ. Φανούριος-Τζιμέικα-Πέρα Χωριό Δήμου Λιβαδειάς, περιοχής Δασαρχείου Λιβαδειάς, η οποία, μετά τη θετική αξιολόγηση από τη γνωμοδοτική επιτροπή, εντάχθηκε με προϋπολογισμό 940.000,00 €.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι διανύουμε το τέλος της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου, θα εξετασθεί η πιθανότητα για νέα προκήρυξη του Μέτρου 226, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του χρηματοδοτικού σχήματος του Μέτρου.

Κατά τα λοιπά, αρμόδια να απαντήσουν είναι τα συνερωτώμενα Υπουργεία Εσωτερικών, Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Πολιτισμού & Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, Ενέργειας  & Κλιματικής Αλλαγής.

   
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ  ΥΠΟΥΡΓΟΣ



  ΜΑΞΙΜΟΣ  ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ






Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστολή Παπαγγελή για τον Οργανισμό Κωπαίδας

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων απέστειλε σήμερα την ακόλουθη επιστολή προς τους βουλευτές του νομού, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μουλκιώτη, τους Δημάρχους Ορχομενού, Θηβαίων και Αλιάρτου καθώς και στους Προέδρους των Ε.Α.Σ. Λιβαδειάς και Θήβας σχετικά με θέματα που αφορούν στο προσωπικό και την οικονομική και περιουσιακή διαχείριση του Οργανισμού Κωπαΐδας:
«Σε συνέχεια της συνάντησης στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις 24/01/2014 για τα θέματα που αφορούν τον Οργανισμό Κωπαΐδας και της από 27/1/2014 επιστολής του Δημάρχου Ορχομενού, αφού εκφράσω ικανοποίηση για την παράταση της λειτουργίας του Οργανισμού για τη φετινή αρδευτική περίοδο, σας επισημαίνω ότι :
- Θεωρώ επιβεβλημένη την μεταφορά του προσωπικού στο αρμόδιο τμήμα που θα λειτουργήσει στην Περιφέρεια και θα αναλάβει τις αρμοδιότητες του Οργανισμού Κωπαΐδας, καθώς και την πρόβλεψη ενός ευέλικτου πλαισίου για την πρόσληψη του αναγκαίου εποχικού προσωπικού κυρίως υδρονομείς και χειριστές μηχανημάτων.
- Άμεση πρέπει να είναι η εκκαθάριση και εξυγίανση του Οργανισμού προκειμένου να μεταφερθεί στην Περιφέρεια.
- Η σημαντική και υπό καθεστώς προστασίας ακίνητη περιουσία του Οργανισμού παραμένει αναξιοποίητη και υποβαθμίζεται. Θεωρώ ότι πρέπει να περιέλθει στην Αυτοδιοίκηση, που θα επωμιστεί και τις δαπάνες λειτουργίας του Οργανισμού, γιατί έτσι θα εξασφαλίζεται καλύτερος έλεγχος και καλύτερες προοπτικές για την αξιοποίηση της περιουσίας του Οργανισμού».


Διαβάστε Περισσότερα »

Μπλόκο σε γονικές παροχές για χρέη προς το Δημόσιο

Τα χέρια των γονιών που θέλουν να μεταβιβάσουν στα παιδιά τους ακίνητα δένει η Εφορία στην περίπτωση ύπαρξης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, ακόμα και αν αυτές έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση η οποία εξοφλείται κανονικά. Για να ξεπεράσουν τον σκόπελο των ληξιπρόθεσμων οφειλών και να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση, είναι αναγκασμένοι να βάλουν υποθήκη είτε το ακίνητο που μεταβιβάζουν είτε κάποιο άλλο περιουσιακό τους στοιχείο, προκειμένου η εξόφληση της οφειλής να θεωρείται «διασφαλισμένη».
Τα περιστατικά διαπληκτισμών φορολογουμένων και εφοριακών είναι καθημερινά από τις αρχές του έτους, καθώς όσοι θέλουν να μεταβιβάσουν με γονική παροχή ή δωρεά ακίνητά τους και έχουν ληξιπρόθεσμη ρυθμισμένη οφειλή, η οποία εξυπηρετείται κανονικά, δεν θέλουν να βάλουν υποθήκη.
Η φορολογική νομοθεσία που ισχύει όμως δεν είναι με το μέρος τους. Με τη νέα απόφαση για τη χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, την οποία έστειλε στις Εφορίες στις 27 Δεκεμβρίου 2013 ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, ορίζεται ότι για τη χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας ο αιτών πρέπει σωρευτικά:
n να μην έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές βεβαιωμένες στη Φορολογική Διοίκηση ή να τις έχει τακτοποιήσει κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή είσπραξης ή με ρύθμιση τμηματικής καταβολής και
n να έχει υποβάλει όλες τις φορολογικές δηλώσεις της τελευταίας πενταετίας.
Με βάση τις διατυπώσεις αυτές, πολλοί φορολογούμενοι θεωρούν ότι εφόσον έχουν ρυθμισμένη οφειλή μποροούν να πάρου τη φορολογική ενημερότητα και να μεταβιβάσουν κανονικά τα ακίνητά τους.
Οπως είναι γνωστό, όταν υπάρχει ληξιπρόθεσμη οφειλή και γίνεται μεταβίβαση ακινήτου, η Εφορία παρακρατά από το τίμημα μεταβίβασης το σύνολο των οφειλόμενων φόρων.
Το ζήτημα γεννάται όταν υπάρχει ληξιπρόθεσμο χρέος, αλλά δεν υπάρχει τίμημα μεταβίβασης για να κρατήσει η ΔΟΥ τα χρωστούμενα.
Σε αυτή την περίπτωση, οι εφοριακοί απαιτούν υποθήκη ακινήτου για να ξεμπλοκάρουν τη μεταβίβαση, ερμηνεύοντας την παράγραφο 5 του άρθρου 3 της απόφασης Θεοχάρη. Σύμφωνα με αυτή, «στην περίπτωση της μεταβίβασης ακινήτου ή της σύστασης εμπράγματου δικαιώματος επ' αυτού χωρίς τίμημα, δεν χορηγείται αποδεικτικό ενημερότητας, εφόσον η είσπραξη της οφειλής δεν είναι διασφαλισμένη».

Ο ΦΟΡΟΣ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ. Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να βρίσκεται κοντά στη λύση του προβλήματος που είχε ανακύψει με τον υπολογισμό του φόρου υπεραξίας και οδήγησε στην απόφαση των συμβολαιογράφων να κάνουν αποχή από την υπογραφή συμβολαίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές των συμβολαιογράφων, έχει συμφωνηθεί με την ηγεσία του υπουργείου ο υπολογισμός του φόρου υπεραξίας κατά τις μεταβιβάσεις ακινήτων να γίνεται από τη ΔΟΥ του πωλητή και όχι από τον συμβολαιογράφο.
Οι συμβολαιογράφοι θα είναι υπεύθυνοι μόνο για την παρακράτηση του φόρου κατά την υπογραφή των συμβολαίων και την απόδοσή του στο Δημόσιο.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί σχετική απόφαση, όπως και η διευκρινιστική εγκύκλιος για τον τρόπο υπολογισμού της τιμής κτήσης ακινήτων και κατ' επέκταση και του φόρου υπεραξίας, ο οποίος επιβάλλεται στη διαφορά ανάμεσα στην τιμή κτήσης και την τιμή πώλησης με συντελεστή 15%.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Αρχιεπίσκοπος στη γιορτή του Οσίου Λουκά


Διαβάστε Περισσότερα »

Όλες οι ευκαιρίες απασχόλησης για 440.000 ανέργους



Προγράμματα, που θα δημιουργήσουν 440.000 νέες θέσεις εργασίας ή κατάρτισης για νέους ή μακροχρόνια ανέργους ανακοίνωσε... ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά από συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Τα προγράμματα αυτά, συνολικού κόστους άνω του 1,5 δισ. ευρώ (που κατά το μεγαλύτερο μέρος του θα καλυφθεί μέσω ΕΣΠΑ), χωρίζονται σε τρεις πυλώνες, όπως τους παρουσίασε ο κ. Σαμαράς, και είναι οι εξής:
1ος πυλώνας, που αφορά σε 114.000 ανέργους και περιλαμβάνει προγράμματα που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα, όπως:
- "επιταγή εισόδου" για νέους ως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις
- επιδότηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας των νέων
- επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 30-66 ετών
- τοποθέτηση ανέργων σε θέσεις απασχόλησης που προβλέπονται από Τοπικά Σχέδια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
- τοποθέτηση ατόμων από ευπαθείς ομάδες, όχι μόνο άτομα με αναπηρία, αλλά και αποφυλακισμένους και οροθετικούς
- νέες θέσεις εργασίας για μακροπρόθεσμα ανέργους, με επιχορηγήσεις στις επιχειρήσεις για να τους προσλάβουν
- επιχορήγηση προσλήψεων ειδικών κατηγοριών ανέργων σε μεγάλες επιχειρήσεις
- παρεμβάσεις απασχόλησης-κατάρτισης σε κλαδικά προγράμματα κλάδων αιχμής
oures oaed b2
ο 2ος πυλώνας, που αφορά σε περίπου 240.000 ανέργους, επικεντρώνεται στην ανεργία των νέων έως 24 ετών, στους οποίους θα δίνεται η δυνατότητα:
- να απασχοληθούν σε κάποια ιδιωτική επιχείρηση για κάποιο διάστημα, με επιδότηση μεγάλου μέρους του συνολικού μισθού τους και των ασφαλιστικών εισφορών τους
- να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους, προκειμένου να βρουν την πρώτη τους δουλειά το συντομότερο
- να συνδυάζουν την προσωρινή απασχόληση και κατάρτιση στο χώρο εργασίας, με μία δυνατότητα πρόσληψης στη συνέχεια στην εργασία αυτή.
Ο 3ος πυλώνας, που αφορά σε 90.000 δικαιούχους από νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο, περιλαμβάνει κυρίως προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στο δημόσιο τομέα, και ιδιαίτερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Όπως σημείωσε ο κ. Σαμαράς, από τις 440.000 ευκαιρίες εργασίας που θα ανοίξουν, το 80% θα αφορά στον ιδιωτικό τομέα και το 20% στο Δημόσιο, ενώ μεγάλο μέρος των ευκαιριών αυτών θα οδηγήσουν σε πρόσληψη με επιδότηση κόστους για τον εργοδότη.
Επεσήμανε μάλιστα ότι αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς επίκεινται και εξειδικευμένα προγράμματα στο χώρο της υγείας, των νέων τεχνολογιών και προγράμματα για νέους αγρότες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Πυροσβεστική με Πανελλήνιες

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας και της


Πυροσβεστικής που κατατέθηκε προς συζήτηση σήμερα στην βουλή προβλέπεται ότι στην Πυροσβεστική η εισαγωγή θα γίνεται μέσα από τις Πανελλήνιες εξετάσεις όπως ισχύει και για τις στρατιωτικές σχολές και την Αστυνομία των Πανελληνίων εξετάσεων και η εκπαίδευση θα διαρκεί πέντε εξάμηνα. Συγκεκριμένα,οι ακαδημίες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής μετατρέπονται σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), και θα εποπτεύονται από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και το υπουργείο Παιδείας ενώ θα λειτουργούν κατά τα πρότυπα των Πανεπιστημίων, με τα οποία συνεργάζονται, όπως και με πανεπιστήμια του εξωτερικού, για την κατάρτιση μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών. Επίσης , ιδρύεται η Σχολή Πολιτικής Προστασίας, η οποία θα πιστοποιεί τους εθελοντές , θα εκπαιδεύει δημοσίους υπαλλήλους, καθώς και αιρετούς σε θέματα πολιτικής προστασίας. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε σήμερα, η αναδιάρθρωση θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των δομών κατά 43% στην Αστυνομία, κατά 30% στην Πυροσβεστική και κατά 36% στη ΓΓΠΠ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΟΕΒΕ Θήβας για την έξοδο των νεοσυλλέκτων στη πόλη

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι  το  Σάββατο 1 Φεβρουαρίου και  Κυριακή 2 Φεβρουαρίου  θα πραγματοποιηθεί  έξοδος  νεοσυλλέκτων  οπλιτών.

Επίσης  η  ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ  κάνει  προσπάθειες  για  την  έξοδο  των  νεοσυλλέκτων  και  το επόμενο  Σαββατοκύριακο. 

Η ΟΕΒΕ Θήβας ευχαριστεί για ακόμη μια φορά τον Διοικητή του ΚΕΠΒ  Θήβας , Ταξίαρχο  Λυμπερίου  Σπυρίδωνα , τόσο για την έξοδο των νεοσυλλέκτων όσο και για την έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση που μας παρέχεται.    


                    ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ
            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
        ΧΑΡΑΤΣΗΣ   ΧΡΗΣΤΟΣ           ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ                                  
Διαβάστε Περισσότερα »

Δελτίο τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας για τον ιερέα στα Βάγια


   Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως  ἀνακοινοῦται ὅτι σήμερα κατόπιν ἀκροάσεως ἐνώπιον τοῦ κ. Εἰσαγγελέα Πλημμελειοδικῶν Θηβῶν ἀφέθη ἐλεύθερος ὁ ἱερέας τῆς περιοχῆς Βαγίων πού κατηγορεῖται γιά τό ἀδίκημα τῆς ζωοκλοπῆς καί διατάχθηκε περαιτέρω διερεύνηση τῆς ὅλης ὑποθέσεως ἀπό τίς ἁρμόδιες Δικαστικές καί Ἀστυνομικές Ἀρχές.
   Ὁ ἱερέας καί πάλιν ἀρνήθηκε τίς ἀποδιδόμενες σ’ αὐτόν κατηγορίες, ἐπιφυλάχθηκε κάθε νομίμου δικαιώματος του καί ἐδήλωσε ὅτι μέ τή βοήθεια τοῦ Θεοῦ στό τέλος θά λάμψει ἡ ἀλήθεια.

Ἐν Λεβαδείᾳ τῇ 29ῃ Ἰανουαρίου 2014
Διαβάστε Περισσότερα »

Aπολογισμός πεπραγμένων Περιφέρειας Στερεάς



Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς παρουσίασε τον απολογισμό πεπραγμένων της τετραετίας 2011-2014. της Περιφερειακής Αρχής, στην Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Ταυτόχρονα ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου ανέφερε ότι δεν θα διεκδικήσει άλλη θητεία στην Αυτοδιοίκηση.

Πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιανουαρίου στη Λαμία η Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Στερεάς Ελλάδας, με μοναδικό θέμα τον απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής, σύμφωνα με το άρθρο 185 του «Καλλικράτη».

 «Αυτός ο απολογισμός είναι ευκαιρία να πιάσουμε το νήμα από την αρχή, από το 2011. Αρχής γενομένης από το θεσμό» είπε ο κ. Περγαντάς κατά την παρουσίασή του, επισημαίνοντας :
«Η αιρετή Περιφέρεια που για πρώτη φορά εισήγαγε ο Καλλικράτης, ήταν ένα λευκό χαρτί. Ένα λευκό χαρτί που πάνω του έπρεπε να ιχνηλατήσουμε τις θεσμικές μεταβολές, την ενιαία λειτουργία των πέντε περιφερειακών μας ενοτήτων, την πορεία της Στερεάς Ελλάδας με νέους όρους, τον οδικό χάρτη για να προχωρήσουμε και να πετύχουμε περισσότερα για τον τόπο και την κοινωνία.
Όμως, υπό τις συνθήκες βαθιάς ύφεσης της χώρας, ο νέος θεσμός της αιρετής Περιφέρειας «ταξίδεψε» μόνος. Χωρίς υποστήριξη, θεσμική, λειτουργική και οικονομική, χωρίς τον «ούριο άνεμο» που χρειάζονται όλες οι μεγάλες τομές για να προχωρήσουν και να χαράξουν μια σταθερή πορεία.
Μέριμνά μας και κεντρική κατεύθυνσή μας ήταν να λειτουργήσουμε μέσα σ΄αυτό το πλαίσιο, να διεκδικήσουμε, να πιέσουμε, αλλά και να εκφράσουμε πρακτικά την αντίθεσή μας στην κρατική πολιτική.
Πετύχαμε θετικά αποτελέσματα : εξομαλύναμε χρηματοδοτήσεις, δεσμεύσαμε πόρους, απεμπλέξαμε και προχωρήσαμε έργα.
Διαχειριστήκαμε με σύνεση και ιεράρχιση τα έσοδα της Περιφέρειας, με ισορροπία ανάμεσα στα αναγκαία έργα και χρηστή οικονομική διαχείριση. Δίνουμε πραγματικό χρήμα στην αγορά, χωρίς οφειλές και καθυστερήσεις.»

Συνεχίζοντας ο Περιφερειάρχης, παρουσίασε την πορεία του ΕΣΠΑ 2007-2013, τα στοιχεία του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 για τη Στερεά Ελλάδα και τη συμβολή της Περιφέρειας στις ιδιωτικές επενδύσεις. Συγκεκριμένα :
« Πετύχαμε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να είναι πανελλαδικά πρώτη σε απορρόφηση στο ΕΣΠΑ, με ποσοστό 94,45%
Διασφαλίσαμε το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 της Στερεάς Ελλάδας να έχει πανελλαδικά τη μεγαλύτερη αύξηση. Να είναι 20,55 % μεγαλύτερο από το τρέχον και αριθμητικά να φτάνει στα 333,35 εκ. €. Επιπλέον θα επαυξηθεί και με εκχωρημένα κονδύλια για την Αγροτική Ανάπτυξη.
Καταφέραμε να δεσμεύσουμε συνολικά 50,8 εκ. € δημόσια δαπάνη για το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Στερεά Ελλάδα, που αρχικά ήταν 18 εκ. € δημόσια δαπάνη. Έτσι μπορούμε να εντάξουμε συνολικά 719 επιχειρήσεις.»

Στην επιτελική παρουσίαση υλοποίησης έργων την περίοδο 2011-2013, ο κ. Περγαντάς ανέφερε :
«Ολοκληρώσαμε, έχουμε σε εξέλιξη, δημοπρατήσαμε και συμβασιοποιήσαμε 613 έργα και μελέτες, συνολικού προϋπολογισμού 555.303.000 €, σε όλη τη Στερεά Ελλάδα.»

Αδιάψευστη εικόνα της υλοποίησης των έργων, ήταν το επιλεγμένο φωτογραφικό υλικό ολοκληρωμένων έργων ή σε εξέλιξη, με συγχρηματοδότηση ΕΣΠΑ, που παρουσιάστηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Σημαντικό μέρος της παρουσίασης του απολογισμού από τον Περιφερειάρχη ήταν μια δομημένη κριτική στο θεσμό του «Καλλικράτη» και στην εφαρμογή του υπό συνθήκες μνημονίου στη χώρα. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «Χωρίς ίχνος υπερβολής, τα μέχρι τώρα βήματα του Καλλικράτη, έχουν γίνει μόνο από τις αιρετές Περιφέρειες - όχι από το Κράτος - και την εμπιστοσύνη που έχουν στις βασικές αρχές του θεσμού Εστίασε δε, σε πέντε μείζονα ζητήματα :
Πρώτο ζήτημα η, πρακτικά, κατάργηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ)
Το δεύτερο ζήτημα είναι ότι ο Καλλικράτης έμεινε θεσμικά ανολοκλήρωτος
Το τρίτο ζήτημα είναι ότι το κράτος αρνείται να απαλλαγεί από τον κρατισμό του.
Τέταρτο ζήτημα είναι η μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς τους αντίστοιχους πόρους
Πέμπτο ζήτημα η συρρίκνωση του στελεχιακού δυναμικού.

Επιστέγασμα της κριτικής στον «Καλλικράτη» και στα σημαντικά προβλήματα που δημιούργησε το μνημόνιο στην εφαρμογή του και δη στην πρώτη θητεία των αιρετών Περιφερειών, ήταν η φράση στην οποία ο κ. Περγαντάς συμπύκνωσε όλο το νόημα της κατάστασης που επικρατεί :
«Σ΄αυτή τη χώρα μπορούμε να διαφωνούμε ακόμα κι εκεί που συμφωνήσαμε»

Στη συνεδρίαση, ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς ανακοίνωσε πως δεν θα διεκδικήσει άλλη θητεία στην αυτοδιοίκηση, λέγοντας :

«Μετά από 12 χρόνια συνεχούς παρουσίας στη Δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση (8 χρόνια Νομάρχης και 4 χρόνια Περιφερειάρχης) το ταξίδι μου στην Αυτοδιοίκηση ολοκληρώθηκε.
Προσπάθησα για το καλλίτερο και για το περισσότερο, άλλωστε ο απολογισμός μου σήμερα αναδεικνύει με αριθμούς και έργα την προσπάθεια αυτή.
Μια προσπάθεια συνεχή, συνεπή, διαφανή, ομαδική και αλληλέγγυα, μια δουλειά που σε πολύ δύσκολες συνθήκες έδωσε αξία στη Στερεά Ελλάδα και τους πολίτες της.

Είναι απολύτως αυτονόητο ότι έως την ολοκλήρωση της θητείας μου θα κάνω τη δουλειά μου με τον καλλίτερο τρόπο και είμαι βέβαιος ότι το ίδιο θα κάνει και το Περιφερειακό Συμβούλιο, αφού οι ανάγκες οργάνωσης, διοίκησης και λειτουργίας της Περιφέρειας είναι συνεχείς, καθημερινές και διαρκείς.

Την τετραετία αυτή, ως ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, συναντήθηκα, συνεργάστηκα, δούλεψα, αγωνίστηκα, διεκδίκησα με τους θεσμικούς, παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς αυτού του τόπου. Ειλικρινά ευχαριστώ όλους και έναν- έναν χωριστά, για την συμμετοχή, την παρουσία, τη συμβολή στην κοινή μας προσπάθεια.

Θέλω επίσης από καρδιάς να ευχαριστήσω :
Τους επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων, τον κ. Χειμμάρα, τον κ. Χρονά, τον κ. Παπανδρέου, τον κ. Στουπή, τον κ. Καρακικέ και την προκάτοχό του κ. Σπανούδη
Το σύνολο των Δημάρχων και Δημοτικών Συμβουλίων, καθώς και τους θεσμικούς εκπροσώπους της Περιφέρειας στη Βουλή και στην Κυβέρνηση.
Τους αγαπητούς συνεργάτες της Εκτελεστικής Επιτροπής, και τους Αντιπεριφερειάρχες, που άφησαν αυτή την τετραετία το δικό τους στίγμα στην Περιφέρεια
Τους Προέδρους και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και των Επιτροπών
Τους Προέδρους των Νομικών Προσώπων της Περιφέρειας και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων.
Τους εργαζόμενους, τα στελέχη, τους συνεργάτες των Υπηρεσιών μας και των Νομικών Προσώπων μας όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Τα ΜΜΕ
Την αγαπημένη μου γυναίκα και τον γιό μου Γιάννη
Και πέρα και πάνω απ΄όλους την κοινωνία της Στερεάς Ελλάδας, που στήριξε αυτή την προσπάθεια.

Τέλος, αναφερόμενος στο συνδυασμό της πλειοψηφίας, στους καλούς μου φίλους και συνεργάτες, αφού τους ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου, θέλω δημόσια να δηλώσω ότι θα σεβαστώ οποιαδήποτε επιλογή τους στις επερχόμενες εκλογές. Τις επιλογές δηλαδή, που οι ίδιοι θα κρίνουν ως καταλληλότερες στην πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση»

Τον κ. Περγαντά ευχαρίστησαν οι επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, αναγνωρίζοντάς του εντιμότητα, ειλικρίνεια, συνέπεια, χρηστή διοίκηση και ανοιχτή, με διευρυμένο πνεύμα συνεργασία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τσουχτερό κρύο και συννεφιά

Μπορεί οι βροχοπτώσεις να υποχωρούν, ωστόσο, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί με χειμωνιάτικους ρυθμούς, καθώς, στις περισσότερες περιοχές θα επικρατήσουν νεφώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες.

Αναλυτική πρόγνωση

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές κυρίως στα δυτικά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις το βράδυ στη δυτική Μακεδονία. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 που σταδιακά θα ενισχυθούν στα 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 0 (μηδέν) έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και σταδιακά στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφορ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές μικρής διαρκείας στα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και σταδιακά στα βορεια 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βορεια η μεγίστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αραιές που βαθμιαια θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και σταδιακά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αραιές νεφώσεις.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα βορεια 5 με σταδιακή ενίσχυση στα 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βορεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφορ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

    Κεφαλλήνια

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφορ με σταδιακή ενίσχυση στα 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

To Σαββατοκύριακο οι αποφάσεις για τα μπλόκα



Mέσα στο Σαββατοκύριακο θα αποφασίσουν για τις μορφές των κινητοποιήσεων στις οποίες θα προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες οι αγρότες από την Κεντρική & Ανατολική Μακεδονία και τη Στερεά Ελλάδα.

Αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών που τους εκπροσωπεί, είχαν αργά  το απόγευμα της Τετάρτης συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη, στον οποίο εξέθεσαν τα αιτήματά τους.

Σε δηλώσεις τους χαρακτήρισαν τη συνάντηση απογοητευτική, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για τον πρωτογενή τομέα. «Ένα χρόνο μετά βρισκόμαστε σε σημείο μηδέν. Καμία από τις δεσμεύσεις που είχαν πέρυσι δοθεί δεν έχει προχωρήσει. Το αγροτικό πετρέλαιο, για παράδειγμα, βρίσκεται στα σπάργανα» δήλωσε το μέλος της Συντονιστικής Ιωάννης Παναγής, προσθέτοντας: «Ζητάμε δικαίωμα στην παραγωγή. Αυτό θα είναι και το σύνθημα των κινητοποιήσεων μας». Σημείωσε, επίσης, ότι θα μεταφερθούν τα αποτελέσματα της συνάντησης στους αγρότες και ενδέχεται ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο να ληφθούν αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ