Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Σοβαρό τροχαίο με ένα νεκρό στην Υλίκη-φωτο





Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 20.00 στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας στην Υλίκη.Σύμφωνα με  πληροφορίες του Permissospress 
 νταλίκα  συγκρούστηκε με  Ι.Χ. στο ρεύμα προς Λαμία.Στο ατύχημα ενεπλάκησαν άλλα τρία οχήματα.



Πληροφορίες λένε για ένα νεκρό,η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην εθνική και  διεξάγεται  μέσα από παρακαμπτήριους δρόμους Φωτογραφίες απο το lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πότε κινδυνεύουν με τσουχτερά πρόστιμα οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων

Χρηματικές ποινές από 100 μέχρι 30.000 ευρώ - Δείτε αναλυτικά τη λίστα και τα ποσά σύμφωνα με τις αλλαγές στο νομοσχέδιο
Αλλαγές στο νόμο για τα κατοικίδια και «τσουχτερά» πρόστιμα για τους παραβάτες φέρνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο ψηφίστηκε στη Βουλή το βράδυ της Δευτέρας.

Οι αλλαγές στο νομοσχέδιο
Οι βασικές αλλαγές που επιφέρει το νομοσχέδιο είναι οι εξής:
 - Ο ιδιοκτήτης κάθε ζώου συντροφιάς θα πρέπει να ενημερώνει τον κτηνίατρό του για τη μεταβολή των στοιχείων που έχουν καταχωρισθεί στη βάση δεδομένων.
- Γίνεται υποχρεωτική η σήμανση (τσιπ) ακόμα και για τα τσοπανόσκυλα, με σκοπό την επίβλεψη του πληθυσμού τους και τη διασφάλιση της υγείας τους.
- Απαιτείται άδεια εκτροφέα σε όσους πωλούν ζώα, ακόμη και στην περίπτωση κατοχής ενός και μόνο θηλυκού ζώου αναπαραγωγής, ακόμη και για ερασιτέχνες εκτροφείς σκύλων ή γατών.
- Απαγορεύεται η πώληση σκύλων και γάτων σε υπαίθριους δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των υπαίθριων αγορών, καθώς δεν είναι δυνατόν στους χώρους αυτούς να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες συνθήκες ευζωίας των ζώων.
- Απαγορεύεται η εισαγωγή και εμπορία σκύλων που είναι ακρωτηριασμένοι.
- Οι σκύλοι οδηγοί τυφλών θα μπορούν να μπαίνουν χωρίς φίμωτρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
- Ακόμα αυστηρότερα είναι τα πρόστιμα για περιστατικό κακοποίησης, παραμέλησης και μη τήρησης των κανόνων ευζωίας, ενώ προστέθηκαν και νέα πρόστιμα, όπως αυτά που απαγορεύουν την εισαγωγή και εμπορία ακρωτηριασμένων σκύλων και επιφέρουν χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ ανά ζώο.

Τα κύρια πρόστιμα

- Απουσία εν ισχύει αντιλυσσικού εμβολιασμοί και μη τοποθέτησης της μεταλλικής κονκάρδας ή παράλειψη καθαρισμού του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου 100 ευρώ.
- Παράλειψη προσκόμισης στον οικείο δήμο του αντιγράφου πιστοποιητικού ηλεκτρονικής ταυτοποίησης 300 ευρώ.
- Μη κατοχή ενημερωμένου και θεωρημένου βιβλιαρίου υγείας ή διαβατηρίου 300 ευρώ.
- Παράλειψη τήρησης κανόνων για τον ασφαλή περίπατο του σκύλου ή παράλειψη λήψης μέτρων πρόληψης της εξόδου του σκύλου 300 ευρώ.
- Εγκατάλειψη τραυματισμένου ζώου ύστερα από τροχαίο ατύχημα 300 ευρώ.
- Παράλειψη τήρησης κανόνων ευζωίας του ζώου συντροφιάς ή της εξέτασης από κτηνίατρο 500 ευρώ.
- Παράλειψη τήρησης κανόνων ευζωίας, υγειονομικών και αστυνομικών διατάξεων και διατήρηση περισσοτέρων από δύο ζώων συντροφιάς σε διαμέρισμα όπου ο κανονισμός απαγορεύει τη διατήρηση ζώων συντροφιάς 500 ευρώ.
- Πώληση ζώου συντροφιάς με ηλικία μικρότερη των οκτώ εβδομάδων και πώληση σκύλων και γάτων σε υπαίθριους χώρους 1.000 ευρώ ανά ζώο.
- Εκτροφή έστω και ενός θηλυκού σκύλου αναπαραγωγής χωρίς άδεια εκτροφής 1.000 ευρώ ανά ζώο.
- Εκτροφή και αναπαραγωγή ακρωτηριασμένων ζώων μετά την οριζόμενη λήξη της μεταβατικής πενταετούς περιόδου 1.000 ευρώ ανά ζώο.
- Εισαγωγή και εμπορία ακρωτηριασμένων σκύλων 1.000 ευρώ ανά ζώο.
- Ανυπαρξία ειδικών κλουβιών σε επιβατικά πλοία για την μεταφορά μεγάλων ζώων 5.000 ευρώ.
- Χρησιμοποίηση ζώου σε υπαίθρια δημόσια έκθεση με οικονομικό όφελος 5.000 ευρώ για κάθε χρησιμοποιούμενο ζώο.
- Εκτροφή και εκπαίδευση ζώου για μονομαχία 10.000 ευρώ ανά ζώο.
- Διατήρηση ζώου σε τσίρκο ή θίασο που χρησιμοποιείται με οποιονδήποτε τρόπο ή σκοπό στο πρόγραμμά του ή πραγματοποιεί παράσταση 20.000 ευρώ για κάθε ζώο που διατηρείται.
- Κακοποίηση, βασανισμός, κακή ή βάναυση μεταχείριση ζώου, καθώς και εμπορία ή διακίνηση μέσω διαδικτύου 30.000 ευρώ για κάθε ζώο και κάθε περιστατικό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Σταθά για τη περιβαλλοντική ρύπανση στο ΧΥΤΑ Λιβαδειάς


Θέμα: Ανησυχία και νέα ερωτήματα για περιβαλλοντική ρύπανση στο ΧΥΤΑ Λιβαδειάς
    Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων, που πραγματοποιήθηκε στις 16-01-2014, παρουσιάστηκε οπτικό (φωτογραφικό) υλικό για εναπόθεση νέων απορριμμάτων (παρά την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του) σε τμήμα του ΧΥΤΑ που έχει υποστεί καταστροφές από την πυρκαγιά του Αυγούστου 2013. Στο εν λόγω οπτικό υλικό, εκτός των άλλων, ήταν εμφανής και η διαρροή στραγγιδίων.
Σε προηγούμενη ερώτησή μας (αριθ. πρωτ. 8636/17-03-2013) είχαμε αναδείξει τα προβλήματα στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Λιβαδειάς. Επανερχόμαστε, με βάση τα νεότερα δημοσιεύματα και τις καταγγελίες, αλλά κυρίως με βάση τα ουσιαστικά προβλήματα που έχουν ανακύψει από τη λειτουργία του ΧΥΤΑ και τα οποία απειλούν την υγεία των κατοίκων της περιοχής, καθώς το σύστημα διαχείρισης των υδάτων δεν επεξεργάζεται τα λύματα όπως έχει προβλεφθεί στην αρχική μελέτη.
Όπως έχει διαπιστωθεί αρμοδίως για το ΧΥΤΑ Λιβαδειάς, τα προβλήματα λειτουργίας του οφείλονται κυρίως σε κατασκευαστικές αστοχίες του έργου και στην ελλιπή στελέχωσή του. Εξάλλου, σύμφωνα και με τις βεβαιωθείσες παραβάσεις της ΕΥΕΠ και την επιβολή προστίμων (αριθ. πρωτ. 495/16-02-2010), η εν λόγω δραστηριότητα έπρεπε να συμμορφωθεί ως προς τις απαιτήσεις της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας και των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων.
Παρά ταύτα, από το 2010 μέχρι την πυρκαγιά του Αυγούστου του 2013 -που κατέστρεψε σημαντικό τμήμα του ΧΥΤΑ- η προβληματική λειτουργία της εγκατάστασης συνεχίστηκε κανονικά, χωρίς ουδέποτε να επιλυθούν τα προβλήματα που είχαν επισημάνει οι επιθεωρητές περιβάλλοντος με τις σχετικές υποδείξεις.
Επειδή, όπως καταγγέλθηκε τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και σε δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, τα παραγόμενα στραγγίσματα από  την εναπόθεση των παλαιών αλλά και των νέων  απορριμμάτων στον ημικατεστραμμένο ΧΥΤΑ καταλήγουν στη ευρύτερη περιοχή, απειλώντας τη δημόσια υγεία.


Ερωτάται ο κ Υπουργός:
•    Προτίθενται οι αρμόδιες υπηρεσίες να διερευνήσουν αν τα στραγγίσματα που δημιουργούνται ρέουν στο περιβάλλον και πιθανόν ρυπαίνουν τους παρακείμενους αποδέκτες;
•    Προτίθενται οι αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν σε ανάλυση των εξερχόμενων υγρών αποβλήτων;
•    Υπάρχει τακτικός έλεγχος της εγκατάστασης για τυχόν διαρροές στραγγισμάτων στους ελεύθερους χώρους του ΧΥΤΑ;
•    Είναι επαρκές το σύστημα συλλογής στραγγισμάτων ώστε να μην διαφεύγουν στραγγίσματα στο έδαφος ή σε άλλο φυσικό αποδέκτη;
•    Έχουν ληφθεί μέτρα ώστε τουλάχιστον η λειτουργία του  ΧΥΤΑ να συμμορφωθεί ως προς τις απαιτήσεις της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας και των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων, σύμφωνα με το πόρισμα ελέγχου της ΕΥΕΠ στις 28-05-2009; Αν όχι, ποιες άμεσες πρωτοβουλίες πρόκειται να αναληφθούν;
Παράλληλα, αιτούμεθα την κατάθεση των κάτωθι εγγράφων:
•    Το πόρισμα του περιβαλλοντικού ελέγχου της ΕΥΕΠ, η οποία διενέργησε αυτοψία στο χώρο του ΧΥΤΑ, μετά την καταστροφή που υπέστη από τη φωτιά τον Αύγουστο του 2013.
•    Τη μελέτη και τη σύμβαση για την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ Λιβαδειάς από τις ζημιές που προκλήθηκαν λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς στο τέλος του Αυγούστου 2013.

Οι ερωτώντες βουλευτές
Χαρά Καφαντάρη
Γιάννης Σταθάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε αυτούς τους 4 νομούς «Θερίζει» ο καρκίνος



Ο καρκίνος φαίνεται πως "προτιμά" κάποιες περιοχές της Ελλάδας περισσότερο από κάποιες άλλες...
Η Δράμα μαζί με το Κιλκίς, την Καρδίτσα και τα Γρεβενά, καταλαμβάνουν τις τέσσερις πρώτες θέσεις σε θνησιμότητα από καρκίνο, επισημαίνει ο παθολογοανατόμος και πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας "Η Δράμα ενάντια στον Καρκίνο" Σάββας Παπαδόπουλος, επικαλούμενος στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.
  Αυξητική τάση του καρκίνου έχει παρατηρήσει περισσότερο στη Δράμα και λιγότερο στη Ξάνθη και την Καβάλα ο καθηγητής Υγιεινής στην Ιατρική Σχολή του ΔΠΘ, Θεόδωρος Κωνσταντινίδης, ο οποίος θα παρουσιάσει στο συνέδριο τα επιδημιολογικά δεδομένα του καρκίνου στην Ανατολική Μακεδονία.
   "Η Δράμα μαζί με τις Σέρρες και το Κιλκίς είναι οι περιοχές της Ελλάδας με την υψηλότερη θνησιμότητα αλλά και με τον υψηλότερο δείκτη γήρανσης του πληθυσμού (23%) μαζί με τις Σέρρες (26%) τη στιγμή που στην Ξάνθη ο δείκτης είναι μόνο 15%" αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή τη διοργάνωση του 2ου Επιστημονικού Συμποσίου, με θέμα "Περιβάλλον και καρκίνος. Η παρέμβαση της φύσης στην παθογένεση- πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου", που θα πραγματοποιηθεί 14-16 Φεβρουαρίου στη Δράμα.
   Ο ίδιος πιθανολογεί ότι η αυξητική τάση του καρκίνου στη Δράμα μπορεί:
-Πρώτον να είναι ένα δημογραφικό φαινόμενο που σχετίζεται με τη μετανάστευση των Δραμινών κατά τη δεκαετία του ΄60 στη Δυτική Γερμανία, όπου εκτέθηκαν σε καρκινογόνους παράγοντες και στη συνέχεια επέστρεψαν έχοντας επηρεαστεί από αυτούς. -Δεύτερον να έχουν επηρεαστεί οι κάτοικοι της περιοχής από φυτοφάρμακα ή από τους υπάρχοντες περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως π.χ. το ραδόνιο, το οποίο σε κάποιες περιοχές της Δράμας υπάρχει σε υψηλότερα ποσοστά.
-Τρίτον να οφείλεται σε ρύπους που παράγει η γειτονική Βουλγαρία και μεταφέρονται στην Ελλάδα με τα νερά του Νέστου ή ακόμη και στη διαρροή ραδιενέργειας από τον πυρηνικό σταθμό του Κοζλοντούι, όπου είχε συμβεί ατύχημα το 2006.
   "Θα πρέπει όμως να γίνουν διαφορετικού τύπου μελέτες για να μπορούμε να μιλήσουμε με ακριβή στοιχεία και όχι πιθανολογώντας. Οι δικές μου μελέτες είναι περιγραφικής αιτιολογίας και βασίζονται στην παρατήρηση των τάσεων" προσθέτει ο κ. Κωνσταντινίδης.
   Στη διάρκεια του συνεδρίου θα εξεταστεί το γενικότερο πρόβλημα της επίδρασης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης των σύγχρονων πόλεων στην υγεία των πολιτών και η ατμοσφαιρική ρύπανση που θα αντιμετωπίσει στη Δράμα, ιδίως σε περίπτωση που ενδεχομένως θα υλοποιηθεί η εκμετάλλευση κοιτασμάτων λιγνίτη. Θα συζητηθεί και θα αναλυθεί η παρουσία ραδιενεργών κοιτασμάτων, όπως το ραδόνιο που υπάρχει σε ορισμένες περιοχές του νομού. Θα συζητηθεί, επίσης, η πιθανή βλαπτική παρουσία των πυρηνικών εργοστασίων, όπως το γειτονικό μας Κοζλοντούι. Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στην επίπτωση του καρκίνου θυρεοειδούς στους κατοίκους της περιοχής μας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδος μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ. Θα παρουσιαστούν επίσης νεότερες μελέτες για το αν η κινητή τηλεφωνία και τα άλλα ηλεκτρομαγνητικά πεδία έχουν επίπτωση στην αύξηση του καρκίνου στην εποχή μας.
   Εξειδικευμένοι επιστήμονες θα αναφερθούν στις βλαπτικές και καρκινογόνες επιδράσεις των φυτοφαρμάκων κυρίως, αλλά και των λιπασμάτων στις γεωργικές καλλιέργειες. Θα αναλυθούν οι μηχανισμοί εμφάνισης καρκίνων από κοινούς ιούς, όπως της ηπατίτιδος Β, του ιού Epstein-Bar και του HPV και θα αναζητηθούν τα αίτια και οι τρόποι που ο ήλιος, η τροφή και το αλκοόλ, μπορούν να γίνουν αίτια καρκίνου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση ως 28 Φλεβάρη για επιδόματα ΟΓΑ


Μέχρι την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή αρχικών αιτήσεων Α21, που αφορά τη χορήγηση από τον ΟΓΑ των οικογενειακών επιδομάτων του 2013, και η οποία έληγε στις 31 Ιανουαρίου.

Ωστόσο, από τον οργανισμό έγινε γνωστό πως δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση και καλεί τους ενδιαφερόμενους που υπέβαλαν Ε1 και δεν συμπλήρωσαν το έντυπο Α21 να προβούν στις σχετικές ενέργειες.

Όσοι από τους αιτούντες χορήγησης οικογενειακού επιδόματος κριθούν δικαιούχοι με την ολοκλήρωση των ελέγχων, θα λάβουν αναδρομικά όλες τις δόσεις του επιδόματος από την ημερομηνία θεμελίωσης του δικαιώματος.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται πως:
1) Το σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων Α21 θα παραμείνει ανοικτό και για ενδεχόμενες διορθώσεις-συμπληρώσεις, εφόσον αυτές δεν έχουν υποβληθεί σε προγενέστερο χρόνο.
2) Όσοι έχουν τροποποιήσει ή συμπληρώσει την αρχική αίτηση Α21 και έχουν υποβάλει και τα προβλεπόμενα έγγραφα, δεν απαιτείται να προβούν σε καμία άλλη ενέργεια.

Οι προαναφερθείσες περιπτώσεις ελέγχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΓΑ, με βάση την ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών και δρομολογείται η καταβολή των επιδομάτων σε όσες απ” αυτές τα δικαιολογητικά είναι πλήρη. Σε διαφορετική περίπτωση, οι αιτούντες θα ενημερωθούν σχετικά για τις περαιτέρω ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσουν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού


Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε αργά σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου και από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και τους θυελώδεις ανέμους στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά:
• Την Κυριακή 2/2/14, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και πιθανόν πρόσκαιρα στην Ανατολική Στερεά και στην Εύβοια.
Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά της Πελοποννήσου, της Στερεάς, της Εύβοιας και πιθανόν της Θεσσαλίας.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί στα βόρεια, ανατολικοί-νοτιοανατολικοί στα νότια και η έντασή τους θα φθάνει κατά τόπους τα 8 μποφόρ.
• Τη Δευτέρα 3/2/14 αναμένεται πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, των χιονοπτώσεων και του παγετού.

Ειδικότερα:

• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
• Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου. Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
• Να ντύνονται κατάλληλα.
• Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις, να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους. Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου και να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν. Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει τη Τετάρτη το Δ.Σ. του Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την 5η Φεβρουαρίου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1.Λήψη απόφασης του Δ.Σ. Λεβαδέων που αφορά την πρόταση της Ν.Ε. Βοιωτίας για το σχεδιασμό της Παράκαμψης Αγίας Παρασκευής

2.Εξέταση αιτήματος εργαζομένων Δήμου Λεβαδέων που αφορά την τροποποίηση του ΟΕΥ Δήμου Λεβαδέων.

3.Εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος εναλλακτικής διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ).

4.Εισήγηση για παράταση της σύμβασης με τίτλο: Μελέτη αποχέτευσης – προσαγωγής ακαθάρτων & εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ) Κοινότητας Κυριακίου.

5.Αποδοχή της υπ΄αριθμ. 2/28-01-2014 τεχνικής μελέτης που αφορά τροποποίηση της υπ΄αριθμ. 83/2013 τεχνικής μελέτης του έργου: «Αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από θεομηνία στο Δήμο Λεβαδέων».

6.Απ΄ευθείας ανάθεση της προμήθειας κατεψυγμένων ειδών για τις ανάγκες των Δημοτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών Δήμου Λεβαδέων, διότι ο διαγωνισμός για το συγκεκριμένο είδος απέβη άγονος.

7. Συγκρότηση επιτροπών (μετά από κλήρωση) για το έτος 2014.

8.Έγκριση της υπ΄αριθμ. 1/2014 απόφασης της Δ.Κ. Αγ. Γεωργίου που αφορά: Την αξιοποίηση ακινήτου του Δήμου που βρίσκεται στην περιοχή της Δ.Κ. Αγ. Γεωργίου και συγκεκριμένα στη θέση «Παλαιά Βρύση».



                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                                   Καλλιαντάσης Δημήτριος


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Οργάνου Στερεάς της ΔΗΜΑΡ

Το Περιφερειακό Όργανο Στερεάς Ελλάδας της ΔΗΜΑΡ, στην 3η συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε, χθες 29.01.2014, στο Δημαρχείο Αταλάντης, με θέμα τις εκλογές στην Περιφέρεια Στερεάς:
1.    Αποφάσισε και ψήφισε το κείμενο διακήρυξης των αρχών στις εκλογές της περιφέρειας
2.    Τη δημιουργία επιτροπών προγράμματος, και επικοινωνίας
3.    Αφού προβληματίστηκε επί των υποψηφιοτήτων των υπολοίπων πολιτικών εκλογικών σχημάτων, έκρινε ως θετική τη δυνατότητα καθόδου μας ως πολιτικού και αυτοδιοικητικού σχήματος, προερχομένου από την κοινωνία των πολιτών, ως λύση εφικτή – προσφορά στην περιφέρεια και νικηφόρα.
Προς τούτο καλούνται οι πολίτες  της Περιφέρειας σε συνδιαμόρφωση και σύγκλιση με το πρόγραμμα και το ψηφοδέλτιό μας.
4.    Η πλειοψηφία των κατατεθεισών προτάσεων των σχετικών με το πρόσωπο που θα ηγηθεί συνέκλιναν σε πρόσωπο κοινής αποδοχής από την κοινωνία
5.    Τελικές αποφάσεις θα ληφθούν με καταληκτική ημερομηνία την 15/02/2014


                                                                      ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΣΤΕΡΕΑΣ
                                                                                    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ 
Διαβάστε Περισσότερα »

Έπιασαν συμμορία ROMA στη Θήβα



Συνελήφθησαν, χθες (30-01-2014) το πρωί σε περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, τρεις (3) ημεδαποί ROMA, ηλικίας 20, 19 και 18 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή από οικία ηλικιωμένης στη Χαλκίδα.

Ειδικότερα χθες το πρωί, οι τρεις δράστες εισήλθαν σε οικία 78χρονης ημεδαπής στη Χαλκίδα και με την μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ και ακολούθως διέφυγαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε από την ηλικιωμένη στην Αστυνομία και άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τόσο στην Εύβοια όσο και στην Βοιωτία, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας συντονισμένων αστυνομικών ερευνών, σε συνδυασμό με κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι τρεις δράστες, εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα και ακινητοποιήθηκε σε περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας.

Οι τρεις ημεδαποί οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, όπου αναγνωρίστηκαν από την 78χρονη, ως οι δράστες της σε βάρος της κλοπής και σήμερα θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή των συλληφθέντων και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποφασίστηκε η μέτρηση αιθαλομίχλης σε Λιβαδειά,Θήβα και άλλες πόλεις της Στερεάς



Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Περιβάλλοντος η προμήθεια και τοποθέτηση μηχανημάτων ελέγχου για την αιθαλομίχλη...

Οι πόλεις που θα τοποθετηθούν τα μηχανήματα μέτρησης είναι η Λαμία, η Χαλκίδα, η Θήβα, η Λιβαδειά, η Άμφισσα και το Καρπενήσι.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση, θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της κάθε πόλης και θα είναι συνδεδεμένα με τα τμήματα Περιβάλλοντος της κάθε Π.Ε., ενώ όλα θα συνδέονται με την Δ/νση Περιβάλλοντος στη Λαμία.

Βέβαια είναι αδύνατον να προλάβουν φέτος να γίνουν μετρήσεις, αφού μέχρι να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία θα χρειαστούν τουλάχιστον 2 - 3 μήνες.

Δείτε τι είπε στην κάμερα του LamiaReport ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Ηλίας Σανίδας:
lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα »

«Kόβουν» ακόμη και στο μισό τα πρόστιμα για τον ΦΠΑ

Στο επίκεντρο των αλλαγών βρίσκονται τα εξοντωτικά πρόστιμα, αυτά των 1.000 και 2.500 ευρώ, τα οποία θα μειώνονται έως και 50% για την εκπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ, την πρώτη φορά
Αλλαγές ώστε τα πρόστιμα να τεθούν σε «πιο ρεαλιστική βάση», όπως τόνισε στα «Νέα» στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ετοιμάζει ο υπουργός κ. Στουρνάρας. Συγκεκριμένα, με νομοθετική παρέμβαση θα «ψαλιδίζονται» μέχρι και στο μισό τα πρόστιμα που αφορούν σε εκπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ όπως και άλλων κατηγοριών δηλώσεων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των «Νέων», στο επίκεντρο των αλλαγών βρίσκονται τα εξοντωτικά πρόστιμα, αυτά των 1.000 και 2.500 ευρώ, τα οποία θα μειώνονται έως το μισό για την εκπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ, την πρώτη φορά, ενώ δε θα διπλασιάζεται το πρόστιμο όπως προβλέπεται με τη δεύτερη εκπρόθεσμη δήλωση, αλλά έπειτα από έλεγχο που θα πιστοποιεί υποτροπή εντός πενταετίας.

Επίσης, υπάρχει εισήγηση για πλαφόν στο συνολικό πρόστιμο (1.000 ευρώ ανά απόδειξη) που επιβάλλεται για κάθε μία απόδειξη που δεν κόπηκε.

Τέλος, δεν θα επιβάλλονται πρόστιμα στα ήδη υπάρχοντα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα, 18 χρόνια από την κρίση στα Ίμια

Ένα γεγονός που έφερε κοντά όσο ποτέ στον πόλεμο την Ελλάδα και την Τουρκία στη σύγχρονη ιστορία τους και στοίχισε τη ζωή τριών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού
Ήταν σαν σήμερα, 18 ολόκληρα χρόνια πριν... Τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου του 1996, κορυφώθηκε η κρίση στα Ίμια, ένα γεγονός που έφερε κοντά όσο ποτέ στον πόλεμο την Ελλάδα και την Τουρκία στη σύγχρονη ιστορία τους.

Τα «ανησυχητικά» περιστατικά στο Αιγαίο είχαν αρχίσει ήδη από το Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους, όταν τουρκικό φορτηγό πλοίο που προσάραξε κοντά στα δύο νησιά αρνήθηκε τη βοήθεια του ελληνικού λιμενικού, λέγοντας πως βρισκόταν σε τουρκικά χωρικά ύδατα και κάνοντας σαφείς τις διαθέσεις της τουρκικής πλευράς στην περιοχή, με το υπουργείο εξωτερικών της γείτονος να δηλώνει πως «ανεξαρτήτως του ποιος θα ανελάμβανε τη διάσωση του πλοίου, υπήρχε γενικότερα θέμα με τα Ίμια».

Στις 25 Ιανουαρίου του 1996 υψώνεται σε ένα από τα δύο νησιά που αποτελούν τα Ίμια η ελληνική σημαία από τον τότε δήμαρχο Καλύμνου. Η τουρκική τηλεόραση μεταδίδει τις εικόνες ως πρόκληση και λίγο αργότερα δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας Χουριέτ, μετέβησαν εκεί με ελικόπτερο, υπέστειλαν την ελληνική σημαία και ύψωσαν την τουρκική σημαία. Το σχετικό βίντεο προβλήθηκε ως «ανδραγάθημα» στην Τουρκία και σύντομα, ελληνικά και τουρκικά πολεμικά σκάφη κινήθηκαν και αναπτύχθηκαν στην περιοχή φτάνοντας ένα βήμα πριν τη σύρραξη.

Στις 28 Ιανουαρίου 1996 το περιπολικό «Αντωνίου» του Πολεμικού Ναυτικού κατέβασε την τουρκική σημαία και ύψωσε την ελληνική, ενώ Έλληνες βατραχάνθρωποι αποβιβάστηκαν στη Μεγάλη Ίμια.

Στις 29 Ιανουαρίου, ο μόλις δέκα ημερών πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στις προγραμματικές του δηλώσεις στη Βουλή, στέλνει μήνυμα προς την Τουρκία, ότι σε οποιαδήποτε πρόκληση η Ελλάδα θα αντιδράσει άμεσα και δυναμικά.

Στις 30 Ιανουαρίου, η πρωθυπουργός της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ δηλώνει μέσα στην τουρκική Βουλή ότι την επόμενη μέρα η Ελληνική σημαία θα έχει κατέβει από τα Ίμια.

Στις 31 Ιανουαρίου τουρκικές ειδικές δυνάμεις αποβιβάζονται στη Μικρή Ίμια. Στις 05:30 της ίδιας μέρας ελικόπτερο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που απονηώθηκε από τη φρεγάτα Ναυαρίνο για να διαπιστώσει την παρουσία των Τούρκων στη βραχονησίδα κατέπεσε κατά την επιστροφή του στη φρεγάτα και τα τρία μέλη του πληρώματος, ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός, βρήκαν τραγικό θάνατο. Η επίσημη αιτιολόγηση του δυστυχήματος είναι ότι το ελικόπτερο κατέπεσε λόγω κακοκαιρίας και απώλειας προσανατολισμού του πιλότου (Vertigo).

Εν τω μεταξύ, καθόλη τη διάρκεια της κρίσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις, με την Τουρκάλα πρωθυπουργό μάλιστα να δηλώνει στον Μπιλ Κλίντον πως «Ελλάδα και Τουρκία ξεκινούν πόλεμο, επειδή δύο Τούρκοι δημοσιογράφοι και κάποιοι Έλληνες βαρκάρηδες συνεπλάκησαν σε έναν βράχο που κατοικούσε μία κατσίκα».

Τελικά, οι δύο πρωθυπουργοί δεσμεύτηκαν προς την Αμερική να αποσύρουν τις δυνάμεις τους και να υποστείλουν τις σημαίες, όπως και έγινε το πρωί της 31ης Ιανουαρίου 1996 υπό την επίβλεψη αεροσκαφών του 6ου αμερικανικού στόλου της Μεσογείου, ενώ ο Κώστας Σημίτης δηλώνει στη Βουλή, εν μέσω θυελλωδών αντιδράσεων «Ευχαριστώ τους Αμερικάνους».

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η Κρίση των Ιμίων ήταν η αφορμή που έψαχνε η τουρκική πλευρά να θέσει θέμα Γκρίζων Ζωνών και να διεκδικεί αρκετά ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, μια θέση που ποτέ δεν δέχθηκε να συζητήσει βέβαια η ελληνική πλευρά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτές είναι οι σχολικές αργίες που κόβονται -Αλλάζει η ημερομηνία έναρξης/λήξης του σχολικού έτους

Τις προθέσεις του υπουργείου για περικοπές αργιών, αλλά και για αλλαγή της ημερομηνίας έναρξης και λήξης του σχολικού έτους, εκδήλωσε σε συναδέλφους του ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, ο κ. Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε σε συναδέλφους του ότι από την προσεχή σχολική χρονιά καταργούνται δύο σχολικές αργίες: Του Αϊ-Γιαννιού (7 Ιανουαρίου) και των Τριών Ιεραρχών (30 Ιανουαρίου).

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια πηγή υπάρχει πρόταση να περικοπούν και μερικές άλλες αργίες, όπως για παράδειγμα του Αποστόλου Ανδρέα (30 Νοεμβρίου). Ως πολιούχος άγιος της Πάτρας, η συγκεκριμένη ημέρα δίνεται ως αργία στα σχολεία.

Στις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας, είναι βέβαια και η αλλαγή της ημερομηνίας έναρξης/λήξης της σχολικής χρονιάς. Το πιο πιθανό είναι η σχολική χρονιά να ξεκινά νωρίτερα, ενδεχομένως και από 1η Σεπτεμβρίου και να τελειώνει λίγο νωρίτερα, στα τέλη Μαΐου, ή, στις πρώτες ημέρες του Ιουνίου.
Αλλάζουν οι εξετάσεις -Τι είναι η Τράπεζα Θεμάτων που μπαίνει στα σχολεία
Στα τέλη Μαΐου, οι μαθητές της Α΄ Λυκείου θα αποκτήσουν πρόσβαση στην Τράπεζα Θεμάτων από την οποία θα επιλεγεί με κλήρωση, το 50% των θεμάτων, ενώ το υπόλοιπο 50% θα επιλέγεται από τον διδάσκοντα κάθε μαθήματος.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, το νέο σύστημα εξετάσεων θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά φέτος και η οργάνωση της Τράπεζας θα βασιστεί στην εθελοντική εργασία των καθηγητών, που θα κληθούν να καταθέσουν σε ηλεκτρονική πλατφόρμα θέματα σε κάθε μάθημα.

Πώς θα δημιουργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων για τη φετινή χρονιά

Οι σχολικοί σύμβουλοι, οι διευθυντές των σχολείων και οι καθηγητές θα κληθούν να καταθέσουν σε ηλεκτρονική πλατφόρμα θέματα κατά μάθημα. Κατόπιν, με εποπτεία του Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, επιτροπές εκπαιδευτικών, ανά ειδικότητα, θα κωδικοποιήσουν τα θέματα, με κριτήριο τον βαθμό δυσκολίας τους. Εκτιμάται ότι η Τράπεζα θα είναι έτοιμη μετά τις γιορτές του Πάσχα. Ουσιαστικά, το ΙΕΠ θα αναλάβει τον κύριο ρόλο στην οργάνωση της Τράπεζας φέτος, αφού δεν θα συσταθούν στον Εθνικό Οργανισμό Εξετάσεων επιτροπές καθηγητών, με αρμοδιότητα τη δημιουργία θεμάτων.

Το νέο σύστημα

    Τα περισσότερα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων θα ζητούν ανάπτυξη απάντησης. Λιγότερα θα είναι πολλαπλής επιλογής.
    Υπολογίζεται ότι τελικά (όχι από φέτος) στην Τράπεζα θα οργανωθούν 1.000 θέματα ανά μάθημα.
    Τα θέματα θα είναι ομαδοποιημένα με κριτήριο το βαθμό δυσκολίας τους
    Ο προαγωγικός βαθμός της Α΄Λυκείου θα πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 0,4 και το αποτέλεσμα των μονάδων θα προστίθεται στις μονάδες από τους βαθμούς της Β' και Γ' Λυκείου, καθώς και στις μονάδες από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις (σε 4 μαθήματα) ώστε να διαμορφωθεί το τελικό σύνολο μονάδων βάσει του οποίου κάθε υποψήφιος θα διεκδικεί μία θέση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.






Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος προθεσμίας σήμερα για πέντε φόρους



Τέλος προθεσμίας σήμερα για την πληρωμή όχι ενός ή δυο αλλά πέντε διαφορετικών φόρων. Οι φορολογούμενοι καλούνται σήμερα στις τράπεζες προκειμένου να εξοφλήσουν τσουχτερούς φόρους που αφορούν αυτοκίνητα, ακίνητα, εισοδήματα  και... πισίνες.

Ας δούμε τη λίστα των σημερινών φορολογικών υποχρεώσεων αναλυτικά. Οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν:

-την προτελευταία δόση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για το 2011, το 2012 και το 2013. Το συνολικό ποσό που καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

-το φόρο πολυτελούς διαβίωσης. Το φόρο που θα αποφέρει στο δημόσιο ταμείο περίπου 200 εκατ. ευρώ καλούνται να πληρώσουν όσοι διαθέτουν ΙΧ άνω των 1.929 κυβικών, πισίνα και αεροσκάφος. Ο φόρος υπολογίζεται με ποσοστό 10% επί του ετήσιου τεκμηρίου (με 5% για ΙΧ έως 2.500 κυβικά). Εφόσον ο φόρος εξοφληθεί έως σήμερα παρέχεται έκπτωσης 1,5%.

-το απλήρωτο χαράτσι (ΕΕΤΗΔΕ) για το 2012. Οι φορολογούμενοι που έχασαν την προθεσμία πληρωμής κάποιου λογαριασμού της ΔΕΗ στον οποίο ήταν χρεωμένο και χαράτσι θα πρέπει έως σήμερα να εξοφλήσουν το σχετικό ποσό. Το ακριβές ποσό μπορούν να το πληροφορηθούν μέσω του taxisnet στην εφαρμογή Στοιχεία Οφειλών.

-το εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος από τους περίπου 23.000 που το έλαβαν τον Δεκέμβριο

-την τέταρτη δόση του χαρατσιού (ΕΕΤΑ) που έχει ενσωματωθεί στο λογαριασμό της ΔΕΗ. Το χαράτσι πρέπει να πληρωθεί με το λογαριασμό ο οποίος λήγει την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Οι φορολογούμενοι που δεν θα εξοφλήσουν τις οφειλές τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής. Συγκεκριμένα, για κάθε μήνα καθυστέρησης επιβάλλεται προσαύξηση 1%. Σημειώνεται ότι επειδή όλες οι παραπάνω οφειλές δεν επιβαρύνονται με πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής καθώς έχουν βεβαιωθεί πριν την 1-1-2014. Αν περάσει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα μετά τη λήξη πληρωμής τότε ενεργοποιούνται μέτρα αναγκαστικής είσπραξης όπως είναι οι κατασχέσεις μισθών, καταθέσεων και ενοικίων.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 4 Ρίχτερ στη Ναύπακτο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη 01:48 στον υποθαλάσσιο χώρο, νότια της Ναυπάκτου.


Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης σύμφωνα με το EMSC εντοπίζεται 5χλμ. νότια της Ναυπάκτου, και 18χλμ. βορειοανατολικά της Πάτρας.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 2χλμ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με τσουχτερό κρύο «κλείνει» η εβδομάδα

Ο χειμωνιάτικος καιρός καλά κρατεί
Τσουχτερό κρύο και συννεφιά! Ο χειμωνιάτικος καιρός καλά κρατεί και η εβδομάδα «κλείνει» με τη θερμοκρασία να παραμένει παρόλα αυτά στα ίδια για την εποχή επίπεδα.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και το βράδυ στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 0 (μηδέν) έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών το βράδυ στο Ιόνιο.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 στα θαλάσσια τοπικά 8 μποφορ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 το βράδυ στα νότια τοπικά 7 μποφορ.
Θερμοκρασία: από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 βαθμιαια στα δυτικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 στα βορεια βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Τοπικές προγνώσεις

Αττική

Καιρός: τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφορ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βορεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών στα δυτικά του νομού.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Κεφαλονιά

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα τοπικών βροχών αργά τη νύχτα.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ