Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Ερχονται 5.000 κατασχέσεις «εξπρές» έως τις 31 Μαρτίου!




«Σήμα» για την εκτέλεση, το αργότερο έως τις 31 Μαρτίου, τουλάχιστον 5.000 ανεκτέλεστων (από τον Νοέμβριο του '13) παραγγελιών κατασχέσεων κινητών και ακινήτων για οφειλές άνω των 30.000 ευρώ στα Ταμεία (κυρίως στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ) εξέδωσε το Κέντρο Eίσπραξης Aσφαλιστικών Oφειλών (KEAO).


Το επείγον «σήμα» που εστάλη στις υπηρεσίες, ζητά να...κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για τις κατασχέσεις που έχουν εκδοθεί από τις 26 Νοεμβρίου του '13 έως και τις 31 Ιανουαρίου του 2014 κατά οφειλετών του ΚΕΑΟ και, όπως διαπιστώθηκε μηχανογραφικά, δεν έχουν εκτελεστεί έως σήμερα (είτε δεν παραδόθηκαν είτε παραδόθηκαν στους οφειλέτες). Οπως υπογραμμίζεται στο σχετικό έγγραφο, «οι παραγγελίες πρέπει να εκτελούνται εντός διμήνου από την ημερομηνία παραλαβής από τους δικαστικούς επιμελητές» και «για την τήρηση της προθεσμίας αυτής οι υπηρεσίες του ΚΕΑΟ θα ελέγχονται» καθώς από την είσπραξη μέρους των συσσωρευμένων οφειλών (και υπό την απειλή των κατασχέσεων) εξαρτάται η επίτευξη του στόχου για αύξηση των εσόδων των Ταμείων κατά 764 εκατ. ευρώ το 2014, σύμφωνα με τον κοινωνικό προϋπολογισμό.

Ενημέρωση με e-mail

Για τον καλύτερο εντοπισμό (και την ταχύτερη ενημέρωση) των οφειλετών του ΚΕΑΟ - όπου έχουν μεταφερθεί οι οφειλές άνω των 5.000 ευρώ στο ΙΚΑ, στον ΟΑΕΕ και σταδιακά μεταφέρονται οι αντίστοιχες οφειλές προς το ΕΤΑΑ και τον ΟΓΑ - λειτουργεί υπηρεσία ηλεκτρονικής ενημέρωσης οφειλετών του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ. Οι οφειλέτες, αφού πιστοποιηθούν ως χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και αποκτήσουν κωδικούς πρόσβασης, θα ενημερώνονται μέσω e-mail για την τακτοποίηση των οφειλών τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκρυθμη η κατάσταση στο Νοσοκομείο Θήβας!




Έκτακτη συνάντηση με Ρουσσόπουλο…

Παραιτήθηκε ο Δ/ντής Ιατρικών Υπηρεσιών….

Κ. Ρουσόπουλος: «Ήρθα να αντιμετωπίσω και να δω με ποιον τρόπο μπορούν να  επιλυθούν άμεσα δυσλειτουργίες…»

Σοβαρή δυσλειτουργία όλων των υπηρεσιών, εντάσεις και εκνευρισμούς αντιμετωπίζει ο νέος Διοικητής των Νοσοκομείων Λιβαδειάς - Θήβας Κ. Ρουσόπουλος έναν μήνα περίπου μετά την ανάληψη των καθηκόντων του..

Η κατάσταση φαίνεται να οδηγήθηκε στο απροχώρητο  εξαιτίας συμπεριφορών της υποδιοικήτριας του Νοσοκομείου Θήβας, που τον οδήγησαν στην σύγκλιση έκτακτης σύσκεψης στο Νοσοκομείο Θήβας με όλο το προσωπικό, που είχε ειδοποιηθεί εγγράφως για τον σκοπό αυτό, για το πρωϊ της Παρασκευής 7 Μαρτίου 2014….

Φθάνοντας στην καθορισμένη ώρα όμως, ο Διοικητής των Νοσοκομείων, δεν βρήκε την υποδιοικήτρια και την πόρτα του γραφείου της κλειδωμένη….

Η σύσκεψη πάντως έγινε, ο κ. Ρουσόπουλος συναντήθηκε με όλο το προσωπικό, ενώ συμμετείχαν επίσης, ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπ. Νικολάου, ο βουλευτής Γ. Σταθάς, ο Δ/ντής του Κέντρου Υγείας Σχηματαρίου Π. Μαντάς, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας Φ. Πρωτόπαπα και το μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΑμεΑ Β. Λάσπη…

Σύσκεψη και συναντήσεις έγιναν κεκλεισμένων των θυρών, έκδηλος ωστόσο ήταν ο εκνευρισμός όλων , μετά τα όσα έχουν συμβεί στο Νοσοκομείο Θήβας και σχετίζονται με την συμπεριφορά της υποδιοικήτριας Κ. Λιακοπούλου, γεγονότα που έχουν προβληματίσει ιδιαίτερα τον Διοικητή των Νοσοκομείων, καθώς και τους; εργαζόμενους σε αυτό….

Να θυμίσουμε ότι πριν δυο εβδομάδες περίπου, το υπουργείο Υγείας  ανακοίνωσε την μετάθεση της κ. Λιακοπούλου  στο Νοσοκομείο Καρύστου και ορισμό του κ. Βασδέκη στο Νοσοκομείο Θήβας, μεταθέσεις, που δεν έγιναν όμως, καθώς μέχρι την ώρα που γραφόταν η είδηση  δεν υπήρχε η δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβέρνησης….

«Καθόλου τυχαίο δεν είναι το ότι βρίσκομαι σήμερα εδώ, καθώς έχουν υποπέσει στην αντίληψη  μου, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και εγγράφως τελευταία προβλήματα, αυτά ήρθα σήμερα να αντιμετωπίσω και να δω με ποιον τρόπο μπορούν να  επιλυθούν , δεδομένου ότι  το Νοσοκομείο είναι ενιαίο  διασυνδεόμενο και  πρέπει να λειτουργεί από κοινού. Προς αυτή την κατεύθυνση και με δεδομένες τις δυσκολίες που υπάρχουν σήμερα,  πρέπει να δούμε άμεσα  πως μπορούν και το ένα νοσοκομείο και το άλλο  να συνλειτουργήσουν  προς όφελος του πολίτη» δήλωσε κατηγορηματικά ο Διοικητής των Νοσοκομείων, που φαίνεται να γνωρίζει ακόμη περισσότερα προβλήματα…

«Υπέβαλα παραίτηση  και αναφέρει γενικά τους λόγους δυσλειτουργίας του Νοσοκομείου, η προσπάθεια όμως, εξακολουθεί  κι εγώ είμαι στην διάθεση του Νοσοκομείου ανά πάσα στιγμή» δηλώνει ο Δ/ντής των Ιατρικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου Θήβας Ι. Κίνιας, πλήν όμως η παραίτησή του, που υποβλήθηκε  στο υπουργείο Υγείας  κι έφτασε στα χέρια μας , δείχνει ξεκάθαρα και τους λόγους….

Ο κ. Κίνιας σημειώνει μεταξύ άλλων πως «οι αρνητικές οικονομικές συνθήκες  δεν υπήρξαν ατυχώς μόνο αίτιο δυσμενούς αποτελέσματος. Η εμμονή σε αναχρονιστική – οπισθοδρομική και καταδικασμένη νοοτροπία, η έλλειψη ευρύτερης αντίληψης, η ανυπαρξία αναγνω΄ρισης  αξιών και σεβασμού σε προσωπικότητες, η σπατάλη χρόνου σε ανούσιες ενασχολήσεις, η άγνοια εργασιακού αντικειμένου, η έπαρση και η αλαζονεία ταλανίζουν το Νοσοκομείο και δεν προδικάζουν αίσιες εξελίξεις…»..

Εύκολα λοιπόν, καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε, ότι τα γεγονότα που έχουν μεσολαβήσει και αποτελούν συνέχεια προηγούμενων συμπεριφορών στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου και στην Θήβα, θα πρέπει να λάβουν τέλος, καθώς οι πολίτες θα πρέπει να τυγχάνουν σωστών υπηρεσιών, απαλλαγμένων από κάθε είδους συμπεριφορών, εν μέσω κρίσης και εξαθλίωσης!
viotiki-ora.gr




Διαβάστε Περισσότερα »

Ημέρα της Γυναίκας στη Λίμνη Μουσών


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση-κάλεσμα Συνδυασμού "Νέα Ενωτική Πορεία" -Σπυρίδων Νικολάου

ΝΕΑ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

   

    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

    Ο Σπύρος Νικολάου Δήμαρχος Θηβαίων και επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Ενωτική Πορεία» προσκαλεί όλους τους δημότες, την Κυριακή 16 Μαρτίου και ώρα 18:30 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, σε εκδήλωση ανακοίνωσης της συμμετοχής του συνδυασμού στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου και σχεδιασμού δράσης για την επόμενη πενταετία.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βρήκαν έντομα μέσα σε δημητριακά

Την ανάκληση ολόκληρης παρτίδας των δημητριακών Νestle Fitness Fruits ζήτησε ο ΕΦΕΤ μετά τον εντοπισμό προνυμφών  εντόμων στο προϊόν.

Η σχετική έρευνα έγινε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης του Φορέα μετά από καταγγελία.

Συγκεκριμένα, προκειται για τα δημητριακά ολικής αλέσεως Fitness Fruits σε συσκευασία των 375g, με αρ. παρ.: L3185081900 06 και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: 04/07/2014. Το προϊόν διανέμεται από την CPW ΕΛΛΑΣ Α.Ε. Πατρόκλου 4, 15125, Μαρούσι.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την εταιρεία την άμεση ανάκληση/απόσυρση της εν λόγω παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάτι "Παίζει"στο Γήπεδο Θεσπιών-φωτο

 Σημαντική μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή μέρα για τη περιοχή μας.Συγκεκριμένα, σε εξέλιξη βρίσκεται  η κατασκευή κερκίδας στο γήπεδο Θεσπιών. Ένα πάρα πολύ όμορφο έργο είναι η νέα κερκίδα χωρητικότητας 350 θέσεων, με πλαστικά καθίσματα που κατασκευάζεται στο γήπεδο Θεσπιών,και σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι εργασίες θα διαρκέσουν μια εβδομάδα περίπου.

 Τέτοια έργα αναβαθμίζουν την αθλητική υποδομή της περιοχής μας και σπρώχνουν τους νέους μας στον αθλητισμό. Καλορίζικη και πάντα τέτοιες ευχάριστες ειδήσεις να έχουμε και να τις αναρτούμε.


 






Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλαγές στα επιδόματα μακροχρόνιων ανέργων

Σε αλλαγές των κριτηρίων αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Εργασίας, για το επίδομα μακροχρόνια ανέργων του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr 1.400 περισσότεροι, σε σχέση με πέρσι, μακροχρόνια άνεργοι έκαναν αίτηση και έλαβαν το επίδομα από τον ΟΑΕΔ μέσα στο πρώτο δίμηνο ισχύς των νέων κριτηρίων, αφού 5.000 έλαβαν το επίδομα μέχρι στιγμής για το 2014, ενώ το 2013 το ίδιο διάστημα το έλαβαν 3.400.

Μέχρι σήμερα οι προϋποθέσεις για το επίδομα μακροχρόνια ανέργων ήταν οι εξής:

    Να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι του ΟΑΕΔ .
    Να έχουν ηλικία από 20 μέχρι 66 ετών την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Ως ημερομηνία για τη συμπλήρωση του 20ου και 66ου έτους λογίζεται η ημερομηνία γέννησης.
    Να έχουν εξαντλήσει τη 12μηνη τακτική επιδότηση ανεργίας (360 ευρώ), ακόμη και αν την έλαβαν τμηματικά (δηλαδή με αναστολές και συνεχίσεις). Δεν είναι δικαιούχοι οι άνεργοι των οποίων η εγκριτική απόφαση χορήγησης τακτικής επιδότησης ανεργίας είναι μικρότερη των δώδεκα μηνών ή έχουν πάψει να είναι εγγεγραμμένοι μετά τη λήξη της τακτικής τους επιδότησης.
    Να υποβάλουν την αίτηση εντός αποσβεστικής προθεσμίας δύο μηνών από τη λήξη της 12μηνης τακτικής επιδότησης.
    Το ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα να μην υπερβαίνει τα 10.000 ευρώ.
    Οι αλλαγές στα κριτήρια αναμένεται να γίνουν γνωστές μέσα στο καλοκαίρι όπου θα υπάρχει σαφής εικόνα για την πορεία διάθεσης του κονδυλίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις για ναρκωτικά και λαθραία τσιγάρα στη Θήβα

Συνελήφθη 25χρονος υπήκοος Αφγανιστάν σε περιοχή της Θήβας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (06-03-2014) το μεσημέρι σε περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 25χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποίησαν με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, αιφνιδιαστική νομότυπη έρευνα σε πρόχειρο κατάλυμα όπου διέμενε ο 25χρονος και στον έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε στο περιβάλλοντα χώρο του καταλύματος, επιμελώς κρυμμένη στο έδαφος και κατασχέθηκε, μία νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (2,2) γραμμαρίων.

Επιπλέον, σε βάρος του 25χρονου είχε εκδοθεί απόφαση απέλασής του, με προθεσμία αναχώρησης (30) ημερών, χωρίς όμως να το πράξει, συνεχίζοντας έτσι να διαμένει παράνομα στη Χώρα.

Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Συνελήφθη 34χρονος υπήκοος Πακιστάν σε περιοχή της Θήβας, για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας


Συνελήφθη, χθες (06-03-2014) το πρωί σε περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 34χρονος υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για παράβαση της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διενεργήθηκε αιφνιδιαστική νομότυπη έρευνα σε πρόχειρο κατάλυμα όπου διέμενε ο 34χρονος, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δεκατέσσερα (14) λαθραία πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Τα κατασχεθέντα λαθραία πακέτα τσιγάρων, θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο

Επιπλέον, σε βάρος του 34χρονου είχε εκδοθεί και η από 12-09-2011 απόφαση απέλασής του, συνεχίζοντας όμως να διαμένει παράνομα στη Χώρα.

Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

.Εξιχνιάσθηκε κλοπή σε βάρος 34χρονου υπηκόου Πακιστάν στη Θήβα

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων (4) ημεδαπών ROMA

Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, εξιχνιάσθηκε η κλοπή που διαπράχθηκε τον Αύγουστο του 2013, σε βάρος 34χρονου υπηκόου Πακιστάν, στη Θήβα.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας τεσσάρων (4) ημεδαπών ROMA και συγκεκριμένα, τριών ανδρών ηλικίας 32, 18 και 16 ετών αντίστοιχα, καθώς και μίας 16χρονης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της 08-08-2013, οι τέσσερις ημεδαποί, αφαίρεσαν με την μέθοδο της απασχόλησης από τον 34χρονο, το χρηματικό ποσό των (135) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών


Διαβάστε Περισσότερα »

Μάθημα ..με ομπρέλες(Βίντεο)


"Έρανο" των κατοίκων μέσω του διαδικτύου για να μαζευτούν χρήματα!
Το πως βαδίζει τα τελευταία χρόνια ο δήμος Αγράφων φαίνεται και απο την κατάσταση των σχολείων του.
Σχολεία ακατάλληλα για μάθημα με τους μαθητές να ξεπαγιάζουν.
Για δεύτερη φορά επανερχόμαστε στο θέμα της κατάστασης του δημοτικού σχολείου Ραπτοπούλου Ευρυτανίας όπου τα νερά μπάζουν απο την οροφή του κτιρίου κάνοντας το μάθημα αδύνατο αλλά και επικίνδυνο αφού τα νερά πέφτουν πάνω στον ηλεκτρικό πίνακα.
Στο θέμα εκτός πολλών παρεμβάσεων με πρόσφατη της Κίνησης Πολιτών Αγράφων στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ,αναφέρθηκε και ο κ.Μάνεσης στην εκπομπή του για τα Άγραφα.
Δυστυχώς εως και σήμερα δεν ιδρώνει κανένος ανευθυνουπεύθυνου το αυτί ,πράγμα που έκανε του ίδιους τους κατοίκους του χωριού να βγούν στα ..κάγγελά αλλά και να  κάνουν "έρανο" μέσω διαδικτύου  για να μαζευτούν τα χρήματα.
Η κ.Μαρία ,κάτοικος του Ραπτόπουλο ,σε επικοινωνία που είχε με το PrasiaOnline,καταγγέλλει επικίνδυνη  αδιαφορία απο τους υπεύθυνους του δήμου που μάλιστα είναι απο το χωριό τους και ζητά την άμεση λύση του προβλήματος...
"Τα παιδιά μας κινδυνεύουν απο την κατάσταση του σχολείου.Είναι όλοι τους ανίκανοι αλλά και
επικίνδυνοι οι του δήμου.Μην μιλάμε συνέχεια για έναν Τάτση(δήμαρχο Αγράφων) .Εδώ στο χωριό μας έχουμε δύο Αντιδημάρχους(Ζαχαράκη και Παπαδήμο) που μένουν μόλις λίγα μέτρα απο το σχολείο.Την κατάσταση αυτή την βλέπουν κάθε μέρα.Είναι ανίκανοι και ανευθυνοι  για την θέση που κατέχουν αλλά και επικίνδυνοι για όλους εμάς.";;
Θυμίζουμε ότι πριν κάποιους μήνες ψηφίστηκε ομόφωνα στο δημοτικό συμβούλιο Αγράφων
να γίνουν κατεπείγον ενέργειες για την αντικατάσταση της στέγης παίρνοντας τα ποσά της
κατασκευής από το αποθεματικό του Δήμου .
Δυστυχώς δεν έγινε τίποτα.Και την Κυριακή που συζητήθηκε το θέμα μετά απο παρέμβαση της Κίνησης Πολιτών στο ΔΣ  δεν πάρθηκε ουσιώδης απόφαση με το πρόβλημα να αυξάνεται.Μάλιστα όπως μάθαμε το σοβαρό αυτό θέμα για την υγεία των μαθητών συζητήθηκε μόλις....1 λεπτό με τους περισσότερους στην αίθουσα να έχουν σηκωθεί να φύγουν!!
Τα συμπεράσματα δικά σας..
Δείτε παρακάτω τι αναφέρουν οι κάτοικοι του χωριού σε ανακοινωση τους στο διαδύκτιο
"SOS!!! Το 2/θέσιο δημοτικό σχολείο χρειάζεται επειγόντως βοήθεια.
Το 2/θέσιο δημοτικό σχολείου Ραπτοπούλου είναι έτοιμο να καταρρεύσει, όταν βρέχει οι μαθητές κινδυνεύουν από ηλεκτροπληξία επειδή η διαλυμένη στέγη βάζει νερό ακριβώς πάνω από τον ηλεκτρικό πίνακα. Ένα ακόμη από τα προβλήματα του υπό κατάρρευση σχολείου είναι τα χαλασμένα παράθυρα που μπαίνει μέσα το κρύο.
Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε βοήθεια και σύντομα".
Δείτε τι είπε η δασκάλα του σχολείου αλλά  και τις "απαντήσεις" που έδωσε για το σοβαρό αυτό θέμα ο Αντιδήμαρχος Αγράφων Παναγιώτης Παπαδήμος στην τηλεόραση του alpha prasiaonline.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς όρια και χρήσεις γης η βιομηχανική ζώνη Ασωπού

Χωρίς σαφή όρια είναι εδώ και πάρα πολλά χρόνια ο ποταμός Ασωπός στα Οινόφυτα καταδεικνύει η νέα έρευνα του Σκάι.

Η βιομηχανική ζώνη δεν έχει τις κατάλληλες χρήσεις γης και οι επιχειρήσεις να μην μπορούν να κάνουν εύκολα επενδύσεις.

Για τους πολεοδόμους είναι αδιανόητο μέσα στη βιομηχανική ζώνη να υπάρχουν εργοστάσια, κατοικίες και καλλιέργειες.

Στην περιοχή του Ασωπού, η κατάσταση έχει μείνει στάσιμη παρά τις ανακοινώσεις των υπουργών περιβάλλοντος από το 2006 ότι η ρύπανση θα αντιμετωπιστεί.


Τι ζητούν οι κάτοικοι;

1. Ζητούν να φτάσει καθαρό νερό στην περιοχή. Από το 2009 που κάνουμε στο ραδιόφωνο του Σκάι συνεχείς εκπομπές ακούμε για κεντρικό διυλιστήριο για να πίνουν οι κάτοικοι των Οινοφύτων και του δήμου Τανάγρας νερό από την ΕΥΔΑΠ που θα φέρνει από το Μόρνο. Αυτό δεν έχει γίνει έως τώρα.

2. Ζητούν να σταματήσει η ρύπανση. Οι «μπούκες» των εργοστασίων ακόμα υπάρχουν στον Ασωπό και λειτουργούν. Μέτρηση του περασμένου Νοεμβρίου στον υδροφόρο ορίζοντα έδειξε εξασθενές χρώμιο 250 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο.

3. Οι αγρότες ζητούν να ποτίζουν τα χωράφια του με καθαρό νερό που θα έρχεται από την ΕΥΔΑΠ. Δυστυχώς ακόμα και σήμερα υπάρχουν καλλιέργειες δίπλα στις μάντρες των εργοστασίων.

4. Να υπάρχει μόνιμη παρουσία επιθεωρητών περιβάλλοντος στην περιοχή.


Τι ζητούν οι βιομηχανίες.


1. Να υπάρχει σωστή χωροταξία και χρήσεις γης. Δεν είναι δυνατόν ακόμα και σήμερα στη βιομηχανική ζώνη Οινοφύτων να υπάρχουν περισσότερες από 350 βιομηχανίες, καλλιέργειες και σπίτια.

2. Να υπάρχει μονάδα διαχείρισης επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων. Οι βιομηχανίες αναγκάζονται να στέλνουν τα επικίνδυνα απόβλητα στο εξωτερικό με κόστος πολύ μεγαλύτερο από τις αντίστοιχες μονάδες του εξωτερικού. Για παράδειγμα για μια βιομηχανία στη Γερμανία το κόστος διαχείρισης κοστίζει 10 λεπτά ο τόνος, ενώ στην Ελλάδα κοστίζει 1 ευρώ.

3. Να υπάρχουν οργανωμένες υπηρεσίες και δίκτυα στη βιομηχανική περιοχή και να γίνεται πιστοποίηση της καλής ποιότητας των προϊόντων που παράγονται.



Διαβάστε Περισσότερα »

Σώματα Ασφαλείας: Τι αλλάζει με τον νέο νόμο


Σε κλίμα έντασης ολοκληρώθηκε αργά η συζήτηση στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς σημειώθηκαν από την αντιπολίτευση για την ψηφοφορία του άρθρου 30 που καταψήφισε εκτός από τους ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ και το ΠΑΣΟΚ. «Παρών» δήλωσε η ΔΗΜΑΡ, ενώ από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές και η Χρυσή Αυγή. Οι πολλές βουλευτικές τροπολογίες που είχαν κατατεθεί, η αποδοχή από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης αρκετών βελτιωτικών προτάσεων, αλλά και οι αντιπαραθέσεις χαρακτήρισαν τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση και τη λειτουργία της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Λίγο πριν την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας επί των άρθρων, το πολιτικό θερμόμετρο ανέβηκε στα ύψη με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει κοινοβουλευτικές παρατυπίες.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής και επί των άρθρων

Αναφορικά με το άρθρο 30, ο προεδρεύων της συνεδρίασης Χρήστος Μαρκογιαννάκης υποστήριξε ότι σύμφωνα με την εικαζόμενη πλειοψηφία τα «ναι» υπερτερούν των αρνητικών ψήφων, υπολογίζοντας 126 έναντι 125 «όχι». Παρά τις σφοδρές αντιδράσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης, ο προεδρεύων από έδρας ανέφερε ότι «το άρθρο γίνεται δεκτό».

Έντονη ήταν και η διαμαρτυρία προς τον κ. Μαρκογιαννάκη, του υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου που αμφισβήτησε το αποτέλεσμα επιρρίπτοντας του πλήρως τις ευθύνες.

Ακολούθησε γραπτή δήλωση τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, (Ζωής Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτη Λαφαζάνη και Δημήτρη Τσουκαλά) και του Νότη Μαριά από τους ΑΝΕΛ, με την οποία καταγγέλλουν ότι: «Η κυβέρνηση με εκτελεστικό όργανο τον προεδρεύοντα αντιπρόεδρο της ΝΔ Κύριο Μαρκογιαννάκη, έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο: Εκτροπή και πραξικοπηματικές διαδικασίες, εκεί όπου η Δημοκρατία δεν βολεύει. Έφθασε να κάνει δεκτό άρθρο, (30) που απορρίφθηκε πανηγυρικά. Δηλαδή νοθεία στην ψηφοφορία, αναγορεύοντας «πλειοψηφία» μόνο την ΝΔ, που μόνη της ψήφισε το άρθρο, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα κόμματα και κοινοβουλευτικές ομάδες».

Όπως προκύπτει όμως από την εικαζόμενη πλειοψηφία, οι βουλευτές που καταψηφίζουν αριθμούν τους 127, με αποτέλεσμα το επίμαχο άρθρο να μη γίνεται δεκτό.


Τι αλλάζει με τον νέο νόμο

Με τον νέο νόμο η Αστυνομία αποκτά νέα οργανωτική δομή στη βάση της δημιουργίας τριών κλάδων: Τάξης, Ασφάλειας και Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων. Ταυτόχρονα, περιορίζονται σημαντικά επιτελικές υπηρεσίες προκειμένου να δοθεί βάρος στην αστυνόμευση μέσω της αποδέσμευσης αστυνομικών από τις υπηρεσίες γραφείου. Το επόμενο βήμα αναδιοργάνωσης είναι οι συγχωνεύσεις υπηρεσιών και τμημάτων, που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του καλοκαιριού.
Ο νέος νόμος, πάντως, περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές για όσους υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας. Ενα από τα μέτρα που αφορά την τσέπη τους είναι η πρόβλεψη να αποζημιώνονται για μετακίνηση μακριά από την έδρα της υπηρεσίας τους από 60 χιλιόμετρα και άνω, ενώ σήμερα αποζημίωση προβλεπόταν για μετακίνηση σε απόσταση μεγαλύτερη των 120 χιλιομέτρων. zougla.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Για την ερχόμενη εβδομάδα μετατέθηκε η πληρωμή της συνδεδεμένη ενίσχυσης βάμβακος


Για την ερχόμενη εβδομάδα μετατέθηκε η πληρωμή της συνδεδεμένη ενίσχυσης βάμβακος ύψους 200 εκατ. ευρώ

Μπορεί την προηγούμενη εβδομάδα δια στόματος Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, οι βαμβακοπαραγωγοί της χώρας να πληροφορήθηκαν ότι η πληρωμή της συνδεδεμένη ενίσχυσης βάμβακος θα πραγματοποιούταν εντός της εβδομάδας που διανύουμε όμως τελικά οι προσδοκίες τους διαψεύστηκαν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, παρά το γεγονός ότι τα χρήματα υπάρχουν και από τον ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, η πληρωμή έχει μετατεθεί για την ερχόμενη εβδομάδα, με πιθανότερη ημερομηνία την Τετάρτη, 12 Μαρτίου. Ο λόγος έχει να κάνει με την διαδικασία που ακολουθεί για τις πληρωμές η τράπεζα Πειραιώς. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μαζί με τα χρήματα της συνδεδεμένης γίνεται προσπάθεια να πιστωθούν χρήματα που αφορούν υπόλοιπα πληρωμών της Ενιαίας Ενίσχυσης του 2010.

Πρόκειται μάλιστα για σημαντικό ποσό σύμφωνα με όσα μας αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές. Επιπλέον, μέσα στον Μάρτιο έχει προγραμματιστεί και οι αντίστοιχη πληρωμή υπολοίπων της Ενιαίας Ενίσχυσης του 2013.

Εν αναμονή της συνδεδεμένης ενίσχυσης, το ύψος της οποίας αγγίζει τα 200 εκατ. ευρώ, βαμβακοπαραγωγοί από τη Θεσσαλία αναφέρουν στον ΑγροΤύπο. «Πρόκειται για χρήματα που περιμένουμε προκειμένου να ικανοποιήσουμε βασικές ανάγκες των καλλιεργειών μας. Επίσης ένα μεγάλο έξοδο που θέλουμε να καλύψουμε είναι αυτός της ΔΕΗ (αγροτικό ρεύμα). Οι περισσότεροι δεν έχουμε καταφέρει να ξοφλήσουμε τη ΔΕΗ και με τα χρήματα αυτά τα υπολογίζαμε από τις αρχές του μήνα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥπΑΑΤ, φέτος από τα 2,5 εκατ. στρέμματα με βαμβάκι που καλλιεργήθηκαν παρήχθησαν περίπου 800.000 τόνοι εξαιρετικής ποιότητας βάμβακος ενώ με βάση τα στρέμματα καλλιέργειας και αφαιρώντας τις κρατήσεις ή συνδεδεμένη ενίσχυση αναμένεται να κυμανθεί στα 75 ευρώ το στρέμμα. Το προηγούμενο έτος, οι συνολικές πληρωμές στους 48.000 βαμβακοπαραγωγούς ανήλθαν στα 900 εκατ. ευρώ (εμπορική αξία: 400 εκατ. ευρώ, ενιαία ενίσχυση: 240 εκατ. ευρώ, συνδεδεμένη ενίσχυση: 200 εκατ. ευρώ, επιστροφές του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου και ΦΠΑ: 60 εκατ. ευρώ).

Να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο σύμφωνα με την διαδικασία που ακολουθείται δίνονται στην πρώτη βασική πληρωμή περίπου 190 εκατ. ευρώ, ενώ υπόλοιποι δικαιούχοι εξοφλούνται τις επόμενες εβδομάδες και εφόσον ολοκληρωθούν και οι τελευταίοι έλεγχοι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Άστατος καιρός και το Σαββατοκύριακο

Βροχές σε όλη τη χώρα προβλέπονται για σήμερα Παρασκευή
Άστατο καιρό, με παροδικές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Παρασκευή.

Ειδικότερα, στα δυτικά της χώρας, αλλά και στα ανατολικά θαλάσσια τμήματα, τα φαινόμενα θα είναι έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς στα πελάγη, έως 5 μποφόρ, με νοτιοανατολική διεύθυνση.

Η θερμοκρασία σε αρκετά καλά για την εποχή επίπεδα, θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 18. Η χαμηλότερη θα σημειωθεί στην Ήπειρο, στους 7 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Στην Αττική σήμερα Παρασκευή ο καιρός θα είναι άστατος, με τοπικές νεφώσεις, βροχές, ενώ αναμένονται και πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ.


Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Το ίδιο σκηνικό του καιρού προβλέπεται να επικρατήσει σε όλη τη χώρα και για το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μάρτη. Βροχές, καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, σχετικά υψηλή θερμοκρασία και ασθενείς άνεμοι, εκτός από το Ανατολικό Αιγαίο, όπου τοπικά θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ.

Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ την Κυριακή αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 11 Μαρτίου η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης

Στις 11 Μαρτίου θα καταβληθεί στους δικαιούχους η πέμπτη δόση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, όπως ανακοίνωσε, μέσω twitter, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα την ερχόμενη Τρίτη θα κατατεθούν σε 226.546 δικαιούχους του επιδόματος πάνω από 24 εκατ. ευρώ.

Μέχρι σήμερα έχουν καταβληθεί 117 εκατ. ευρώ  από τα συνολικά 180 εκατ. ευρώ που έχουν προϋπολογιστεί ως διαθέσιμες πιστώσεις.

Το επίδομα χορηγείται σε όσους έχουν υποβάλει σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Για φέτος υπολογίζονται σε περίπου 580.000 φορολογούμενους.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ