Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

24-25 Mαρτίου Πανηγυρίζει το Μαυρομμάτι


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων : ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τον "τσίμπησαν"την ώρα που έκλεβε βιβλία στο Σχηματάρι

Συνελήφθη 53χρονος ημεδαπός, για κλοπή βιβλίων από αποθήκη εκδοτικού οίκου στην ευρύτερη περιοχή του Σχηματαρίου Βοιωτίας

Κατασχέθηκαν συνολικά -629- βιβλία και το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο του 53χρονου

Συνελήφθη, χθες (21-03-2014) το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή του Σχηματαρίου Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ένας 53χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενεργούμενων περιπολιών και ελέγχων για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν χθες το βράδυ τον 53χρονο να έχει εισέλθει σε αποθήκη εκδοτικού οίκου και να έχει προβεί στην αφαίρεση συνολικά (629) βιβλίων, τα οποία είχε φορτώσει σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν το όχημα του 53χρονου, καθώς και τα ανωτέρω βιβλία, τα οποία θα αποδοθούν σε νόμιμο εκπρόσωπο του εκδοτικού οίκου .

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΙΧ: Ανατροπές στη φορολογία - Μείωση 30% στα τεκμήρια

Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει επίσης τη μείωση 30% του φόρου πολυτελούς διαβίωσης και την κατάργηση του Φόρου Πολυτελείας - Δείτε αναλυτικά παραδείγματα
Ανατροπές στη φορολογία των ΙΧ αυτοκινήτων περιλαμβάνει το φορολογικό νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί σε λίγες μέρες στη Βουλή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ημερησία», αναμένεται μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης κατά 30%, μείωση 30% του φόρου πολυτελούς διαβίωσης που πληρώνουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κινητήρες από 1.929 κ.εκ. και άνω και κατάργηση του Φόρου Πολυτελείας.

Επίσης, θα αλλάξει το καθεστώς ασφάλισης στα οχήματα, που έχουν οι εταιρείες χρονομίσθωσης, αλλά και οι εμπορίες, καθώς και το φορολογικό καθεστώς των εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ κατά τη χρήση.

Όσον αφορά στα τεκμήρια, το οικονομικό επιτελείο φέρεται να έχει αποφασίσει τη μείωση των τεκμηρίων κατά 30%, με αποτέλεσμα το ύψος τους να είναι πιο κοντά στο πραγματικό κόστος χρήσης.

Ωστόσο, με τη μείωση των τεκμηρίων κατά 30% μειώνεται αυτομάτως και ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης στα ΙΧ με κινητήρες από 1.929 κ.εκ. και άνω.

Παραδείγματα

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένας ιδιοκτήτης ενός δίλιτρου αυτοκινήτου τετραετίας, εκτός των 660 ευρώ για τα Τέλη Κυκλοφορίας, θα καταβάλει και 440 ευρώ για Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης, ενώ το τεκμήριο ανέρχεται σε 8.800 ευρώ.

Σύμφωνα με τις αλλαγές που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, το τεκμήριο μειώνεται στα 6.160 ευρώ από 8.800 ευρώ, με αποτέλεσμα ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης να μειώνεται στα 308 ευρώ.

Αντίστοιχα, κάτοχος ΙΧ με κινητήρα 2.501 κ.εκ. 4ετίας καταβάλει 880 ευρώ για Τέλη και 1.330 ευρώ για Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης. Με τη μείωση των τεκμηρίων ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης μειώνεται στα 931 ευρώ και το τεκμήριο θα ανέρχεται σε 9.310 ευρώ από 13.300 ευρώ.

Μεγαλύτερο θα είναι το όφελος για τους ιδιοκτήτες οχημάτων με κινητήρες από 3 λίτρα και πάνω, καθώς σε αυτή την κατηγορία οχημάτων το τεκμήριο κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Ειδικότερα, κάτοχος ενός τετρακίνητου οχήματος με κινητήρα 3,7 λίτρων 4ετίας θα καταβάλει για Τέλη Κυκλοφορίας 1.100 ευρώ για Τέλη Κυκλοφορίας και 2.740 ευρώ για Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης.

Με τη μείωση των τεκμηρίων ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης μειώνεται στα 1.918 ευρώ, ενώ αν πρόκειται για αυτοκίνητα με ηλικία μεταξύ 5-10 ετών, τότε ο συγκεκριμένος φόρος περιορίζεται στα 1.342 ευρώ.

Κατάργηση του φόρου πολυτελείας

Ο Φόρος Πολυτελείας επιβάλλεται σε καινούρια και εισαγόμενα αυτοκίνητα με εργοστασιακή αξία από 20.000 ευρώ και άνω.

Το ισχύον μέτρο δεν απέφερε τα αναμενόμενα έσοδα, ενώ στρέβλωσε και τις πραγματικές εργοστασιακές αξίες που δήλωναν κάποιες εισαγωγικές εταιρείες στην Υπηρεσία Αξιών, με αποτέλεσμα το κράτος να χάνει εκατομμύρια ευρώ από έσοδα.

Με την κατάργηση του Φόρου Πολυτελείας και την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του Τέλους Ταξινόμησης η αγορά θα λειτουργήσει με πιο σωστό ανταγωνιστικό πλαίσιο και θα πέσουν οι τιμές στα ακριβά μοντέλα.

«Κωδικοποιημένα», ανάμεσα στα θέματα που έχουν εξεταστεί, περιλαμβάνονται

- η μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης κατά 30%,
- η μείωση του φόρου πολυτελείας διαβίωσης κατα 30%,
- η αλλαγή του τρόπου φορολόγησης στη χρήση των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων,
- η ενεργοποίηση των πινακίδων “ΔΟΚ” για τους επαγγελματίες του κλάδου
Click4more:1.143.034 οχήματα βγήκαν εκτός κυκλοφορίας τα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα
- η “απενεργοποίηση” των πινακίδων “Μ” από τις εφορίες
- η προκαταβολή των τελών κυκλοφορίας με σημαντικές εκπτώσεις και
- αλλαγές στην καταβολή τελών για ΙΧ των οποίων οι πινακίδες έχουν κατατεθεί ή καινούργια που ταξινομούνται κατα το β' εξάμηνο κάθε χρόνου
- κατάργηση της καταβολής τελών στα ΙΧ που έχουν κατατεθειμένες πινακίδες και οδεύουν προς εξαγωγή
- αλλαγές στη χρήση εταιρικών αυτοκινήτων με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας
- υψηλά πρόστιμα στους κατόχους επαγγελματικών αυτοκινήτων που τα χρησιμοποιούν ως ΙΧ
- τα οχήματα που έχουν στην κατοχή τους οι εμπορίες αυτοκινήτων αλλα και οι εταιρίες χρονομίσθωσης και ενοικίασης θα εξαιρούνται από το νόμο περι υποχρεωικής ασφάλισης

Τέλος, το μέτρο της απόσυρσης θα λήγει στις 31, αντί για τις 20 Δεκεμβρίου .


Διαβάστε Περισσότερα »

Διάλογος της «δυναμικής συνεργασίας» και της υποψήφιας δημάρχου Γιώτας Πούλου με τους πολίτες του δήμου Λεβαδέων




Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ανοικτές θεματικές συζητήσεις που διοργανώνουν η «δυναμική συνεργασία» και η επικεφαλής του συνδυασμού, υποψήφια δήμαρχος Γιώτα Πούλου στο πλαίσιο της Διακήρυξης και της δέσμευσης για συνδιαμόρφωση του προγράμματος με τους δημότες του Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων.
Την Τετάρτη το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου (παλαιό Δημαρχείο) πραγματοποιήθηκαν δύο θεματικές συζητήσεις που αφορούσαν η πρώτη στα οικονομικά του Δήμου Λεβαδέων και στις προοπτικές ανάπτυξης με εισηγητές τους κ. Ανδρέα Διαμαντόπουλο και κ. Πανωραία Κοσμίδη και η δεύτερη στα ζητήματα αλληλεγγύης, πρόνοιας και κοινωνικής πολιτικής ένα θέμα με ιδιαίτερη σημασία την περίοδο της κρίσης που διανύουμε με εισηγήτρια την κ. Ζωή Χάνιου
Όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε σε καιρούς κρίσης η αλληλεγγύη είναι προϋπόθεση επιβίωσης όσων πληττόμαστε και η αυτοοργάνωση είναι το εφαλτήριο για την ενεργοποίηση.
Έμφαση δόθηκε στον εθελοντισμό που συνδέεται με την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά.
Ορισμένες από τις προτάσεις αφορούσαν στη δημιουργία δικτύου εθελοντών με άμεση ενεργοποίηση σημαντικής μερίδας πολιτών στον αγώνα κατά της φτώχειας ενώ απασχόλησε ιδιαίτερα η παράλληλη ψυχολογική υποστήριξη, η υγεία και η περίθαλψη.
Ακούστηκαν επίσης σημαντικές και καινοτόμες ιδέες για ζητήματα απασχόλησης και στήριξης από τον δήμο ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων αφού προηγηθεί η απαραίτητη οργάνωση.
Επίσης συζητήθηκε το θέμα των κατασκηνώσεων της Παλιομηλιάς και η διασφάλιση της εύρυθμής λειτουργίας τους καθώς και σειρά θεμάτων για τα οποία βασική προϋπόθεση είναι η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.
«Έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση και κατατέθηκαν σημαντικές προτάσεις που θα συμβάλλουν στην ολοκλήρωση του προγράμματός μας. Πιστεύουμε ότι η συμμετοχή των δημοτών στη λήψη αποφάσεων είναι καθοριστική», τόνισε μεταξύ άλλων η υποψήφια δήμαρχος του δήμου Λεβαδέων Γιώτα Πούλου.
Οι θεματικές συζητήσεις συνεχίζονται σήμερα Πέμπτη 20/3/2014 στις 5.00 μ.μ. το απόγευμα με θέμα «Περιβάλλον» και 7.00 μ. μ. με θέμα «Έργα υποδομής».
Τη Δευτέρα 24/3/2014 θα συζητηθούν θέματα παιδείας, στις 5.00 και θέματα αθλητισμού και πολιτισμού στις 7.00 το απόγευμα.
Την Πέμπτη 27/3/2014 στον ίδιο χώρο στις 8 το βράδυ θα μιλήσουν με θέμα «Ο πολιτισμός στην εποχή της κρίσης», ο ηθοποιός κ. Πάνος Σκουρολιάκος και ο ιστορικός κ. Βάσιας Τσοκόπουλος.



Διαβάστε Περισσότερα »

Νίκη παραμονής ο Επαμεινώνδας- Παμβαγιακός στην Α” μαζί με Ύπατο και Απόλλωνα




Δεν άλλαξε τίποτα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στην α” κατηγορία αφού η Ένωση πέρασε από το Δίστομο και βρίσκεται πάντα στην κορυφή με τον Παρνασσό. Νίκη παραμονής πέτυχε ο Επαμεινώνδας ενώ στη β” κατηγορία ο Παμβαγιακός κέρδισε το δεύτερο εισιτήριο στον β” όμιλο μαζί με το Ύπατο ενώ στον α” όμιλο ο Απόλλωνας οριστικοποίησε την άνοδο με τον Παναλίαρτο να θέλει νίκη την τελευταία αγωνιστική για να «κλείσει» η τετράδα.

Αναλυτικά:

Α’ Κατηγορία

26η αγωνιστική

Κιθαιρώνας – Πλαταιές   0-0

Δόξα/Πελοπίδας – ΠΑΟ Κυριακίου  1-2

Παρνασσός – Κάστρο     3-0  α.α.

Δάφνη Ερ.- Ορχομενός   1-1

Αναγέννηση – Δήλεσι     0-0

Αμβρυσσέας – Ένωση   1-2

Κόκκινο – Θήβα  2-1

Νίκη – Επαμεινώνδας 1-4   



Βαθμολογία

(σε 26 αγώνες)



Παρνασσός             69-18         66

————————————————

Ένωση                    64-24         66

Θήβα                       56-25         48

Κιθαιρώνας             41-32         46

ΠΑΟ Κυριακίου       45-24         45

Αμβρυσσέας           33-38         39

Δάφνη Ερ.              33-27         39

Κόκκινο                   43-30        39

Αναγέννηση           36-35         36

Δήλεσι                    34-36         32

Ορχομενός              38-40        32

Επαμεινώνδας        33-44        31

————————————————-

Νίκη                        32-48         27

Πλαταιές                28-38          25       

Δόξα/Πελοπίδας     24-63          9

Κάστρο                    7-94           4



27η αγωνιστική

Πλαταιές – ΠΑΟ Κυριακίου   

Κάστρο – Κιθαιρώνας 

Ορχομενός – Δόξα/Πελοπίδας 

Δήλεσι – Παρνασσός

Ένωση – Δάφνη Ερ.  

Θήβα – Αναγέννηση   

Επαμεινώνδας – Αμβρυσσέας 

Νίκη – Κόκκινο   



Β’ Κατηγορία

α’ όμιλος

 21η αγωνιστική

Απόλλων – Πανγεωργικός   2-1

Παύλο – Πήγασος  3-4

Άσκρη – Λεοντάρι

Θεσπιακός – Υψηλάντης  3-1

Παναλίαρτος – Παναθηναϊκός  4-1

Ρεπό: Δαύλεια



Βαθμολογία

(σε 20 αγώνες)

Απόλλων              47-7                52

Παναλίαρτος*       52-19              49

——————————————–

Θεσπιακός*           58-21            45

Πανγεωργικός*    36-27              30

Άσκρη*                 45-42             27

Πήγασος*             38-39             23

Παναθηναϊκός*      20-29            22

Δαύλεια*                29-39             18

Παύλο*                 27-54             13

Υψηλάντης*          27-46            12

Λεοντάρι*               14-69              4

* Έχουν κάνει το ρεπό



20η αγωνιστική

Πανγεωργικός – Παύλο    

Δαύλεια – Άσκρη

Πήγασος – Θεσπιακός

Λεοντάρι – Παναλίαρτος

Υψηλάντης – Παναθηναϊκός

Ρεπό: Απόλλων



 β’ όμιλος

18η αγωνιστική

Παμβαγιακός –  Αρματηλάτης  4-3

Ελεώνας – Ευαγόρας  4-2

Ελλοπιακός – Ιωνικός 

Μαυρομμάτι – Ύπατο  2-3

Οινόφυτα – Ηρακλής  1-1



Βαθμολογία

(σε 18 αγώνες, Τελική)

Ύπατο                    56-16     44

Ηρακλής                 33-25     37

——————————————-

Παμβαγιακός          48-19     38

Οινόφυτα               34-20      34

Αρματηλάτης         42-33      28

Ελλοπιακός           32-45      17

Ιωνικός                  25-29      16

Ευαγόρας              27-49      15

Ελεώνας               27-50       13

Μαυρομμάτι          23-57       11

StereaSports ·
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων ανακοινώνει τη συμμετοχή της στις εκλογές

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ
ANΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων καλεί τα Μέλη ,τους Φίλους και όλους τους Δημότες, την Τετάρτη 26-3-2014 και ώρα 6.30 μμ, στο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου, σε εκδήλωση με θέματα:
•    Ανακοίνωση της συμμετοχής του συνδυασμού στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου
•    Σχεδιασμός δράσης-Προτάσεις για την επόμενη πενταετία.

Αλίαρτος 20-3-2014
Ο Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών

ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Οδηγίες με 7 «καμπανάκια» κινδύνου από το ΚΕΠΥΟ -Τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι

Η εφαρμογή για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων άνοιξε, αλλά με δεδομένο ότι πέρα από τις αλλαγές στους κωδικούς υπάρχουν και αλλαγές στη διαδικασία συμπλήρωσης των ηλεκτρονικών εντύπων, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα.

Είναι ενδεικτικό ότι με ειδική ανακοίνωση, το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι η προσυμπλήρωση των κωδικών που αφορούν στις αποδοχές των υπόχρεων, μπορεί να λειτουργήσει ως παγίδα.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων επισημαίνει ότι η φετινή υποβολή εισάγει την καινοτομία της προσυμπλήρωσης εισοδημάτων για όσους λαμβάνουν βεβαίωση από εργοδότη ή αντισυμβαλλόμενο, και αναμένεται να μειώσει δραστικά τον χρόνο υποβολής των δηλώσεων για όσους φορολογούμενους δεν έχουν άλλα εισοδήματα πλην όσων αναγράφονται στις βεβαιώσεις αυτές. Και κάπου εδώ ηχούν τα. καμπανάκια κινδύνου:

1. Σε περίπτωση που οι φορολογούμενοι δεν βλέπουν προσυμπληρωμένα στοιχεία εισοδημάτων, θα πρέπει να επικοινωνούν με τον χορηγό της βεβαίωσης (πχ εργοδότη), για να πληροφορούνται πότε θα δηλώσει τα στοιχεία αποδοχών. Οι τελευταίοι μπορούν να κάνουν τις δηλώσεις εμπρόθεσμα, μέχρι 28/3

2. Η ενημέρωση του Ε1 μετά την υποβολή των στοιχείων βεβαίωσης γίνεται άμεσα

3. Συνιστάμε την αποφυγή της χρήσης της δυνατότητας αλλαγής των ποσών που δηλώνονται αν πχ ο εργοδότης δεν έχει ακόμη δηλώσει τα στοιχεία εισοδημάτων. Η διαδικασία αυτή, εκτρέπει την δήλωση προς έλεγχο, ενώ αν περιμένει ο φορολογούμενος την δήλωση του εργοδότη, δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα καθώς θα υπάρχει συμφωνία των ποσών

4. Η διαδικασία αλλαγών των στοιχείων θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις αδυναμίας συνεννόησης (πχ εργοδότης σε πτώχευση ή εκκαθάριση που δεν ανταποκρίνεται)

5. Όλοι οι εμπρόθεσμοι φορολογούμενοι ανεξαρτήτως της ημερομηνίας δήλωσης, μπορούν να πληρώσουν σε 3 διμηνιαίες δόσεις με την πρώτη τον Ιούλιο και την τελευταία τον Νοέμβριο. Συνεπώς, δεν υπάρχει λόγος αναβολής της εκπλήρωσης της υποχρέωσης δήλωσης

6. Με την οριστική υποβολή της δήλωσης, αυτή βεβαιώνεται και ο φορολογούμενος μπορεί να εκτυπώσει την πράξη προσδιορισμού του φόρου με τον κωδικό πληρωμής προς χρήση του. Ως εκ τούτου, δεν θα αποσταλούν επιστολές με τις πράξεις αυτές στους φορολογουμένους.

7. Προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των φορολογουμένων, αρκετές από τις περιπτώσεις που ελέγχονταν την περσινή χρονιά στις τοπικές ΔΟΥ, ελέγχονται φέτος κεντρικά. Έτσι θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος με ομοιομορφία και ταχύτητα, χωρίς ο φορολογούμενος να πρέπει να κάνει τίποτε άλλο από το να στείλει τα ζητούμενα παραστατικά με μία συστημένη επιστολή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Παπαγγελή για την 25η Μαρτίου

Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων του 1821 ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία αποτελεί μια από τις σημαντικότερες νίκες του ελληνικού έθνους απέναντι στους κατακτητές του, και αποτέλεσε την αρχή ενός πολύχρονου αγώνα που τελικά οδήγησε στη δημιουργία του ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους το 1830.
Ένας λαός με περιορισμένες πολεμικές δυνάμεις, αλλά με όπλο την ισχυρή επιθυμία για ελευθερία και αυτοδιάθεση αποφάσισε ότι έπρεπε να πάρει την τύχη στα χέρια του και να αποτινάξει από πάνω του τον τυρρανικό οθωμανικό ζυγό που λεηλατούσε τις ζωές και τις περιουσίες του για τέσσερις αιώνες.
Με σύνθημα «Ελευθερία ή Θάνατος» και αποφασισμένοι ότι θα πέσουν μέχρι ενός, αλλά με την επιθυμία για εθνική αυτοδιάθεση κατάφεραν το ανέλπιστο, αποτίναξαν τον οθωμανικό ζυγό που είχε βυθίσει ένα ολόκληρο έθνος στη σκλαβιά, το φόβο και την εξαθλίωση.
Η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 αποκτά τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερη σημασία για όλους τους Έλληνες καθώς στις σημερινές δυσμενείς συγκυρίες, οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές θα πρέπει να αποτελεί πηγή έμπνευσης, έτσι ώστε με ομοψυχία και αλληλεγγύη να καταφέρουμε και πάλι να κερδίσουμε ότι μας έχει αφαιρεθεί με τον πιο άδικο τρόπο και να προσπαθήσουμε να παραδώσουμε μια καλύτερη Ελλάδα στις επερχόμενες γενεές.
Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους τους δημότες και σας προσκαλώ να συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.
                            Δήμαρχος Λεβαδέων
                            Νικόλαος Παπαγγελής


Διαβάστε Περισσότερα »

Το ματωμένο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ: Τουλάχιστον 4.000 εργαζόμενοι θα πεθάνουν μέχρι το 2022

Μετά την επίσκεψη στα στρατόπεδα εργασίας κοντά στην πρωτεύουσα του Κατάρ, την Ντόχα, μια διεθνής ομοσπονδία συνδικαλιστικών οργανώσεων παρουσίασε μία σοκαριστική έκθεση που καταγράφει τις συνθήκες εργασίας και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εκτυλίσσονται στη χώρα υποδοχής του Παγκόσμιου Κυπέλλου FIFA 2022.

Αντλώντας στοιχεία από τις πρεσβείες της Ινδίας και του Νεπάλ, η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία (ΙΤUC) εκτιμά ότι περισσότεροι από 4.000 εργαζόμενοι είναι πιθανό να πεθάνουν πριντο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, εάν δεν αλλάξουν οι συνθήκες εργασίας.

Η έκθεση, σύμφωνα με τη Huffington Post, αποκαλεί το Κατάρ μια χώρα με «πρόσοψη κυβέρνησης» και αναφέρει ότι εξαθλιωμένοι μετανάστες εργάτες από το εξωτερικό ζουν σε άθλιες συνθήκες και εξαρτώνται από τους εργοδότες τους, οι οποίοι ελέγχουν τις κάρτες ταυτότητας τους και τις βίζα τους. Η εργασία στην «απίστευτη ζέστη» έξι ημέρες την εβδομάδα οδηγεί στην πρωτοφανή αύξηση των θανάτων των μεταναστών, σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης .

«Οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται σαν ζώα, όπως τα άλογα που ζουν σε ένα στάβλο. Μία εξουσία από μεσίτες στο Κατάρ μεσίτες έχουν επιλέξει να χτίσουν μία σύγχρονη οικονομία στις πλάτες των εκμεταλλευόμενων, υποδουλώνοντας κυριολεκτικά τους εργαζόμενους»

Η έκθεση έρχεται μετά την πρόσφατη έκκληση της Διεθνούς Αμνηστίας στη FIFA να αντιμετωπίσει τις εμφανείς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που περιβάλλουν την κατασκευή των εγκαταστάσεων του Παγκοσμίου Κυπέλλου . Ένας εκπρόσωπος της Αμνηστίας αναφέρει ότι η FIFA «εμπλέκεται στο χάος είτε της αρέσει είτε όχι.»

Ο πρόεδρος της FIFA Σεπ Μπλάτερ δήλωσε στο Γαλλικό πρακτορείο ότι «έχουμε κάποια ευθύνη , αλλά δεν μπορούμε να παρεμβαίνουμε στα δικαιώματα των εργαζομένων. Επιμένουμε ότι οι ευθύνες πέφτουν πρωτίστως στο κράτος του Κατάρ και δευτερευόντως στις εταιρείες που απασχολούν τους εργαζόμενους» και προσθέτει ότι ελπίζει «η FIFA να μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση αυτού του προβλήματος μέσα από το ποδόσφαιρο.»

Η (Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία) ITUC ζητάει από το Κατάρ να καταργήσει το σύστημα Kafala, μια μορφή χορηγίας που «δένει» τον ξένο εργαζόμενο μετανάστη με τον εργοδότη της χώρας υποδοχής . Είναι κοινό για τα αφεντικά να κατάσχουν τα διαβατήρια ή να αρνούνται να εκδώσουν τα δελτία ταυτότητας για να κρατήσουν τους εργαζόμενους σε αιχμαλωσία , σύμφωνα με την έκθεση. Η ομοσπονδία καλεί επίσης το Κατάρ να θεσπίσει νόμους που θα εγγυώνται τα προς το ζην και τα δικαιώματα συλλογικής διαπραγμάτευσης των εργαζομένων .

«Η FIFA μπορεί να κάνει τη διαφορά βοηθώντας στην κατάργηση της Kafala και στο σεβασμό των διεθνών δικαιωμάτων ως απαραίτητη προϋπόθεση για να επιτραπεί στο Κατάρ να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2022» τόνισε ο Σάραν Μπάροου γενικός γραμματέας της ITUC .

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η παρουσίαση των θέσεων του υποψήφιου Δημάρχου Θηβαίων, ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΡΔΑΤΖΗ

«Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα»
Υποψήφιος Δήμαρχος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΔΑΤΖΗΣ

ΘΗΒΑ 21 Μαρτίου 2014

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η παρουσίαση των βασικών αξόνων των θέσεων και των αρχών, της δημοτικής παράταξης «Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα», από τον υποψήφιο Δήμαρχο, ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΡΔΑΤΖΗ, τη Τετάρτη το απόγευμα στο «ΖΗΘΟ», στη ΘΗΒΑ.
Το σημαντικότερο και πιο ενδιαφέρον στην εκδήλωση αυτή, ήταν το γεγονός ότι, δεν ήταν μόνο μια απλή αναφορά στις αρχές της παράταξης, ένας μονόλογος από τη μεριά του υποψηφίου Γ.Κόρδατζη και των συνεργατών του, αλλά έγινε μια ζωντανή και γόνιμη συζήτηση  με τους παρευρισκόμενους πολίτες και δόθηκαν απαντήσεις σε πολλές και «δύσκολες» ερωτήσεις των εκπροσώπων των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης.
Τη Τετάρτη το απόγευμα στο «ΖΗΘΟ», εκφράστηκε σε όλους τους τόνους, από τον επικεφαλής του «Αυτοδιοικητικού Ριζοσπαστικού Κινήματος» και υποψήφιο Δήμαρχο Γ.Κόρδατζη ότι από την πρώτη μέρα στο Δήμο, αν ο λαός του Καλλικρατικού δήμου Θηβαίων, μας εμπιστευθεί αυτή τη θέση
1.    Θα  εργαστούμε με κινηματική ηθική και εντιμότητα. Θα πολεμήσουμε τη διαφθορά και θα εξασφαλίσουμε δομές για ουσιαστικό λαϊκό και κοινωνικό έλεγχο, με λογοδοσία των αρχών και των υπηρεσιών στην κοινωνία και θα εξασφαλίσουμε την άμεση πρόσβαση  και συμμετοχή του πολίτη στα κέντρα των αποφάσεων.
2.    Ο δήμος δεν θα είναι απλός θεατής των εξελίξεων, αλλά ενεργός διαμορφωτής αυτών προς το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου.
Κανένα πρόβλημα «κάτω από το χαλί», πρακτική που έφερε ολόκληρο το δήμο στα σημερινά αδιέξοδα. Με τη συμμετοχή των κοινωνικών ομάδων , των πολιτών τη διάθεση και το πείσμα που μας διακρίνει, θα απαντήσουμε σ’ όλες τις προκλήσεις.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γ.Κόρδατζης, πέρα από τις θέσεις-προτάσεις-λύσεις  της παράταξης για τα διάφορα προβλήματα που έχει ο δήμος μας, από τον Ελαιώνα έως το Σαράντι, αναφέρθηκε στην έμπρακτη συμβολή της δημοτικής αρχής στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η πρόταση για την ανάκαμψη της αγροτικής παραγωγής ώστε ο θηβαϊκός κάμπος να επανακτήσει τη θέση του στην παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής και της πατρίδας μας γενικότερα, έτσι που οι αγρότες μας να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.    
Η άρδευση όλου του κάμπου να γίνει με το πλεονάζον νερό της Υλίκης που σήμερα πάει χαμένο.
Με τεκμηριωμένα επιχειρήματα, με επιμονή και πείσμα θα διεκδικήσουμε κάτι τόσο σημαντικό και σπουδαίο για το τόπο. ήρθε η ώρα εμείς να κάνουμε πραγματικότητα. Είναι κάτι που το δικαιούμαστε, μας το χρωστάνε.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πουλούσε παράνομα κροτίδες στο Κάστρο Βοιωτίας



Συνελήφθη, στην περιοχή του Κάστρου Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 80χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή και πώληση κροτίδων και πυροτεχνημάτων.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς αιφνιδιαστικός έλεγχος σε κατάστημα ψιλικών, ιδιοκτησίας του 80χρονου, όπου βρέθηκαν, επιμελώς κρυμμένα μέσα σε μεταλλικό δοχείο και κατασχέθηκαν, συνολικά (950) κροτίδες και (4) πυροτεχνήματα, τα οποία ο 80χρονος διέθετε προς πώληση, χωρίς να έχει εφοδιαστεί με την απαραίτητη άδεια από την αρμόδια Αστυνομική Αρχή.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Σημειώνεται ότι από τα τέλη Φεβρουαρίου, έχουν συλληφθεί επτά (7) άτομα, μετά από στοχευμένους αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και έχουν κατασχεθεί συνολικά (20.613) τεμάχια κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι, δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Νόμο.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο της πρόληψης αυτών των ατυχημάτων συμβουλεύει - συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής :

• Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
• Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
• Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.
• Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
• Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
• Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς, με σκοπό να συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και την κατανόηση των κινδύνων που διατρέχουν ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά.

Οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εν όψει του εορτασμού του Πάσχα, θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στη Θήβα- Ένας νεκρός και δυο παιδιά σοβαρά τραυματισμένα σε τροχαίο με μηχανάκια

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στη Θήβα

Χθες, (21-03-2014) περίπου στις 22:40΄ το βράδυ στη Θήβα Βοιωτίας, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 25χρονος ημεδαπός και στην οποία επέβαινε μία 17χρονη ημεδαπή, συγκρούστηκε μετωπικά με δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 66χρονος ημεδαπός.

Από τη σύγκρουση, τραυματίστηκε θανάσιμα ο 66χρονος, ενώ ο 25χρονος και η 17χρονη τραυματίστηκαν σοβαρά και διακομίσθηκαν αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών και στην συνέχεια σε Νοσοκομείο των Αθηνών.

Από τους αστυνομικούς παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής της σορού του θανόντα.

Διενεργείται προανάκριση, από το Τμήμα Τροχαίας Θηβών, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ