Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Σπαρτιάτες πολεμιστές αναστάτωσαν το μετρό του Λονδίνου!

Μπορεί να μην ήταν 300, αλλά κατάφεραν να «ταράξουν» τις κυρίες που βρέθηκαν δίπλα τους!
Με τους απίστευτα γυμνασμένους κοιλιακούς τους και ασπίδες στα χέρια δεκάδες Σπαρτιάτες πολεμιστές κατέκλυσαν την Τετάρτη το μετρό του Λονδίνου, αναστατώνοντας ευχάριστα τους επιβάτες των συρμών!

Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται για πραγματικούς μαχητές αλλά για ηθοποιούς που συμμετέχουν στο σίκουελ των «300», στο «300: Rise of the Empire».

Και μπορεί να μην κατάφεραν να συμπληρώσουν τον αριθμό της ταινία που προωθούν -δεν συγκεντρώθηκαν 300 άτομα στο μετρό- ωστόσο, ήταν ικανοί να «ταράξουν» τις κυρίες που βρέθηκαν δίπλα τους!Ντυμένοι ως αρχαίοι, Σπαρτιάτες πολεμιστές, οι γυμνασμένοι κύριοι μπήκαν σε συρμό του μετρό, ανέβηκαν στις κυλιόμενες σκάλες, βγήκαν και άρχισαν να τρέχουν στους δρόμους της πόλης, στέλνοντας ένα... μεγάλο μήνυμα: «Η συνέχεια των "300" είναι τώρα διαθέσιμη σε DVD»!

Σημειώνεται ότι το νέο κεφάλαιο της επικής ταινίας λαμβάνει χώρα -αυτή τη φορά- στη θάλασσα, με τον Αθηναίο στρατηγό Θεμιστοκλή να επιχειρεί να ενώσει όλους τους Έλληνες ενάντια στις Περσικές δυνάμεις σε μια μάχη που έγραψε ιστορία.





Διαβάστε Περισσότερα »

Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην Στερεά με 24 συλλήψεις



Στοχευμένη επιχειρησιακή δράση πραγματοποιήθηκε το τελευταίο διήμερο (30-09-2014 και 01-10-2014), από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδος, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Η
συγκεκριμένη επιχειρησιακή δράση πραγματοποιήθηκε με κύριο σκοπό την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την ενίσχυση των μέτρων τροχονομικής αστυνόμευσης, την βεβαίωση επικίνδυνων τροχονομικών παραβάσεων και γενικότερα την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας.

Επιπλέον δόθηκε βαρύτητα στην δίωξη της παράνομης μετανάστευσης, καθώς και στην διενέργεια συστηματικών ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας.

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής δράσης, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: 2.260 άτομα, εκ των οποίων 1.792 Ελληνες και 468 αλλοδαποί, καθώς και 1.711 οχήματα.

Προσήχθησαν: 153 άτομα, εκ των οποίων 112 Ελληνες και 41 αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: 24 άτομα, εκ των οποίων 13 Ελληνες και 11 αλλοδαποί και συγκεκριμένα: 6 Ελληνες και 6 αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.), 4 αλλοδαποί, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, 3 ημεδαποί, για παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού, 1 Ελληνίδα για παράβαση νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας, τρεις Ελληνες, για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις και 1 αλλοδαπός για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

Κατασχέθηκαν: Διάφορα είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά 522 παραβάσεις και συγκεκριμένα: 512 παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ., 4 παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών, 4 παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού, 1 παράβαση περί πνευματικής ιδιοκτησίας και 1 παράβαση για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχισθούν με αμείωτο ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προς εξόντωση οι περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί μετά τον σκανδαλώδη διαγωνισμό παραχώρησης συχνοτήτων στην «Digea

ΕΡΩΤΗΣΗ BOYΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Προς τον κ. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων
την κ. Υφυπουργό Μέσων Ενημέρωσης 

ΘΕΜΑ:  Προς εξόντωση οι περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί μετά τον σκανδαλώδη διαγωνισμό παραχώρησης συχνοτήτων στην «Digea Ψηφιακός Πάροχος Α.Ε.»

Στο πλαίσιο της πλήρους μετάβασης στην ψηφιακή τηλεόραση, μετά τους κυβερνητικούς χειρισμούς που οδήγησαν στον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ και έπειτα από φωτογραφική προκήρυξη διαγωνισμού επιλογής παρόχου δικτύου ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος με αντικείμενο τη διάθεση για 15 έτη των συχνοτήτων ψηφιακής τηλεόρασης εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας, ανακοινώθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2014 από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) η χορήγηση των δικαιωμάτων χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής στην μόνη συμμετέχουσα Εταιρεία «Digea Ψηφιακός Πάροχος Α.Ε.» έναντι χαριστικού συνολικού τιμήματος ύψους 18.336.000 €.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναδείξει και καταγγείλει με κατάθεση ερωτήσεων και επίκαιρων ερωτήσεων το ζήτημα του φωτογραφικού χαρακτήρα της ως άνω προκήρυξης. Συγκεκριμένη διάταξη των προδιαγραφών απέτρεψε άλλη εταιρεία να λάβει μέρος στον διαγωνισμό, γεγονός αποκαλυπτικό της παράδοσης του πλήρους έλεγχου των ψηφιακών τηλεοπτικών εκπομπών στην κοινοπραξία που έχουν δημιουργήσει έξι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας.
Πέραν των προκλητικών διατάξεων της προκήρυξης που φωτογραφίζουν συγκεκριμένη ομάδα επιχειρηματικών συμφερόντων, που πλέον αποτελεί και προμηθευτή της υπηρεσίας και ταυτόχρονα πελάτη της, τίθεται ζήτημα διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος καθώς εκχωρήθηκε ένα φυσικό μονοπώλιο έναντι ιδιαίτερα χαμηλού τιμήματος, προκαλώντας ζημία στο δημόσιο από διαφυγόντα έσοδα.
Οι συνέπειες όμως της χαριστικής και προειλημμένης απόφασης εκχώρησης του δικτύου ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος μονοπωλιακά σε έναν πάροχο, έχουν άμεσο αντίκτυπο στους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς ανά την επικράτεια, οι οποίοι εξαναγκάζονται να  συμβληθούν με τον έναν και μοναδικό πάροχο δικτύου, ο οποίος μάλιστα ελέγχεται από τους ανταγωνιστικούς προς αυτούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας.
Όπως καταγγέλλεται από την Ένωση Περιφερειακών Καναλιών Ελλάδος (Ε.ΠΕ.Κ.), οι όροι των συμβάσεων με την «Digea Ψηφιακός Πάροχος Α.Ε.»,  εφόσον τίθενται από τον πάροχο του δικτύου, εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Παρόχου, χωρίς οι περιφερειακοί σταθμοί να έχουν την όποια διαπραγματευτική δύναμη. Ειδικότερα, εκπρόσωποι περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών κάνουν λόγο για καταχρηστικούς όρους της σύμβασης καθώς και για εκβιαστικό δίλημμα που θέτει η «Digea Ψηφιακός Πάροχος Α.Ε.», με αποτέλεσμα να απειλούνται με κλείσιμο όσοι σταθμοί δεν υπογράψουν τη σύμβαση.
Επιπρόσθετα, καταγγέλλουν ότι οι συχνότητες των περιφερειακών σταθμών συρρικνώνονται άνευ εμφανούς λόγου και δεν χωρούν πλέον όλοι οι σταθμοί να εκπέμψουν. Αποτέλεσμα αυτού είναι, η ποιότητα του σήματος εκπομπής των περιφερειακών σταθμών να είναι χαμηλή, ιδίως σε σχέση με τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι για την Κεντρική Μακεδονία  σε 2 διαύλους πρέπει να εκπέμψουν 16 τηλεοπτικοί σταθμοί.
Τα μισθώματα για τη μεταφορά του ψηφιακού σήματος, παρότι εν πρώτοις φαίνονται λογικά, δίδεται το δικαίωμα στον πάροχο (Digea), να ζητεί ανά έτος και αιτιολογημένα την αναπροσαρμογή τους, ανάλογα με τον αριθμό των περιφερειακών σταθμών που εκπέμπουν:  το κόστος συμμετοχής ενός καναλιού -αν κλείσει- μεταφέρεται στους υπόλοιπους. Έτσι είναι άγνωστο που θα φθάσουν τελικά  τα μισθώματα σε βάθος 15ετίας και με δεδομένη την οικονομική κρίση.
Ουσιαστικά διαμορφώνεται ένα θεσμικό, οικονομικό, νομικό και τεχνικό status που είναι απαγορευτικό για τη συνέχιση της λειτουργίας πολλών περιφερειακών καναλιών, οδηγώντας σταδιακά στη συρρίκνωση του περιφερειακού τηλεοπτικού τοπίου και τη φίμωση της πολυφωνίας.
Επειδή με τις άνευ προηγουμένου μεθοδεύσεις και πολιτικές στο χώρο της ραδιοτηλεόρασης, οι περιφερειακοί σταθμοί  οδηγούνται σε εξόντωση,
Επειδή, με το λουκέτο στην ΕΡΤ και την ίδρυση της ΝΕΡΙΤ, η « νέα δημόσια τηλεόραση» δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στη δυνατότητα που της δίνει ο νόμος να αναπτύξει τη δική της πλατφόρμα μεταφοράς επίγειου ψηφιακού σήματος, ως «αντίβαρο» στη Digea,
Επειδή δεν προηγήθηκε καμία διαβούλευση από την πλευρά της ΕΕΤΤ για τυχόν βούληση των Περιφερειακών σταθμών να αναπτύξουν τη δική τους πλατφόρμα μεταφοράς επίγειου ψηφιακού σήματος, δεδομένου ότι ορισμένοι από αυτούς είχαν πραγματοποιήσει δικές τους επενδύσεις, 

ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.    Θα ακυρώσει τον  φωτογραφικό  διαγωνισμό, που ανέδειξε τη DIGEA μονοπωλιακό πάροχο ψηφιακού σήματος ;
2.    Θα δώσει τη δυνατότητα στη Δημόσια τηλεόραση και στους περιφερειακούς σταθμούς να ιδρύσουν τη δική τους πλατφόρμα μεταφοράς ψηφιακού σήματος, έτσι ώστε οι περιφερειακοί σταθμοί να μην εξαρτώνται από την αποικιοκρατικού τύπου σύμβαση με την Digea;
3.    Ποια άμεσα μέτρα θα λάβει ώστε να  συνεχίσουν την λειτουργία τους  οι περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί ανά την επικράτεια;



Γιάννης Σταθάς

Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκέντρωση συνταξιούχων στη Λιβαδειά

Οι συνεργαζόμενοι σύλλογοι συνταξιούχων Δημοσίου-ΙΚΑ-ΟΑΕΕ της περιοχής Λιβαδειάς, συμμετέχουμε στην πανεργατική – πανσυνταξιουχική συγκέντρωση της Παρασκευής, στις 7.30 το βράδυ στην κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς, για να διαδηλώσουμε την αγανάκτησή μας στις συνεχείς περικοπές στις συντάξεις και στην υγειονομική περίθαλψη που μας έχουν καταντήσει ζητιάνους και απόκληρους της ζωής.

για το ΔΣ
ο Γ.Γ.
Δημ. Παπαγεωργίου

Διαβάστε Περισσότερα »

Ετοίμαζαν τρομοκρατικά χτυπήματα κατά ΝΔ, Μαρινάκη, Φέσσα και Βενιάμη

Το μεγάλο χτύπημα σχεδιαζόταν στις 4 Οκτωβρίου, ανήμερα της επετείου για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ - Ηθελαν να κάνουν «πρόβα τζενεράλε» μία μέρα νωρίτερα - Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 30χρονο που ανήκει στο δίκτυο Μαζιώτη - Αρνείται να δώσει αποτυπώματα και να συνεργαστεί
Κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον της ΝΔ, του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, του προέδρου του ΣΕΒ και επικεφαλής του ομίλου Info-Quest Θεόδωρου Φέσσα, του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θόδωρου Βενιάμη προετοίμαζε το δίκτυο των συνεργατών του προφυλακισμένου Νίκου Μαζιώτη, όπως αποκαλύφθηκε από την Ελληνική Αστυνομία.

Οπως αποκάλυψαν σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Δημήτριος Τσκανάκης, το δίκτυο των συνεργατών του Νίκου Μαζιώτη ετοίμαζε -εδώ και αρκετό καιρό- εντυπωσιακό και αιματηρό χτύπημα με στόχο τη ΝΔ, τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, τον πρόεδρο του ΣΕΒ και επικεφαλής του ομίλου Info-Quest Θεόδωρο Φέσσα, τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θόδωρο Βενιάμη.

Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό του οπλισμού που θα χρησιμοποιούσε το δίκτυο των συνεργατών του Μαζιώτη, διότι στο γκαράζ-γιάφκα του Βύρωνα όπου έκαναν έφοδο οι άνδρες της ΕΛΑΣ δεν βρέθηκαν όπλα.

Τι προέκυψε από την έρευνα στο γκαράζ του Βύρωνα

Νέα έρευνα πραγματοποίησαν άνδρες της Αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στο Βύρωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής εντόπισαν σχέδια από τα οποία προκύπτει ότι γινόταν προετοιμασία για χτύπημα σε εφοπλιστή, για επίθεση στις εγκαταστάσεις της Cosco στον Πειραιά, αλλά και εναντίον μεγαλοεπιχειρηματία!

Τα σχέδια των επιθέσεων που ματαιώθηκαν μετά την αστυνομική επιχείρηση εντοπίστηκαν μέσα στο γκαράζ που έχει βιντεοσκοπήσει το protothema.gr.

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν το συγκεκριμένο χώρο τα τελευταία 24ωρα και μάλιστα, αφού προσήγαγαν τον 30χρονο που ενοικίαζε τον κλειστό χώρο στάθμευσης, τον μετέφεραν πίσω στο γκαράζ, προκειμένου να τους ανοίξει.

Κατά πληροφορίες, ο 30χρονος νοίκιαζε το κλειστό πάρκινγκ, χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία.



Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν το σημείο εδώ και μέρες, ενώ είχαν εντοπίσει και έρθει σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του γκαράζ.

Ο ίδιος τους άνοιξε πριν από μέρες και έτσι έκαναν «φύλλο και φτερό» το γκαράζ. Από την περασμένη Παρασκευή και μετά, αστυνομικοί είχαν ζώσει την περιοχή.

Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι η ενοικίαση του γκαράζ είχε γίνει με ψεύτικα στοιχεία. Οι αστυνομικοί, σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη, ζήτησαν από τον 30χρονο ενοικιαστή του πάρκινγκ να αφήσει τα κλειδιά σε ένα καφενείο, απέναντι από το σημείο.

Εκεί τον περίμεναν αστυνομικοί, οι οποίοι, μόλις ο 30χρονος μπήκε στο καφενείο και είπε ότι έφερε τα κλειδιά, του όρμησαν. Ακολούθησε πάλη, ο άντρας συνελήφθη, του έβαλαν κουκούλα και τον έβαλαν σε αυτοκίνητο της Ασφάλειας. Όλα αυτά έγιναν την Τετάρτη, στις 5 το απόγευμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΡΙΤ, ο 30χρονος προσαχθείς είναι μέλος της «ομάδας Μαζιώτη».

Η σημερινή επιχείρηση διεξάγεται μία ημέρα μετά τη συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στην οποία εντοπίστηκαν ένα καλάσνικοφ, ένα περίστροφο και μια χειρομομβίδα.

Ανακοινώσεις για την πολύ σημαντική υπόθεση αναμένονται στις 18:30 το απόγευμα της Πέμπτης από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, μετά την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν έξι άτομα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 19/12 η πλήρης μετάβαση της χώρας στην ψηφιακή τηλεόραση



Στις 19 Δεκεμβρίου 2014 ολοκληρώνεται η πλήρης μετάβαση της χώρας στην ψηφιακή τηλεόραση, ενώ η κοινή υπουργική απόφαση, με την οποία ολοκληρώνεται η μετάβαση της χώρας στην ψηφιακή τηλεοπτική εποχή βρίσκεται προς δημοσίευση.


Τα επόμενα τρία -και τελευταία- αναλογικά "switch off":

    31 Οκτωβρίου 2014: Κεντρική Μακεδονία / Θεσσαλία / τμήμα Στερεάς Ελλάδας
    28 Νοεμβρίου 2014: Ήπειρος / Δυτική Μακεδονία / Ιόνιο / Αιτωλοακαρνανία
    19 Δεκεμβρίου 2014: Κρήτη / Κυκλάδες / Δωδεκάνησα / Σάμος & Ικαρία


Αυτό τονίζεται σε... ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών όπου αναφέρεται ότι «με ταχύτητα, διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και πάνω από όλα με πλήρη διασφάλιση των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου, ολοκληρώνεται το πλέγμα των θεσμικών μέτρων, και τεχνολογικών παρεμβάσεων, που απαιτούνται για την μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα υπάρχει νόμιμο και αδειοδοτημένο δίκτυο Παρόχου για την εκπομπή ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων».

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΡΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ «SWITCH-OFF»

31 Οκτωβρίου 2014: Κεντρική Μακεδονία / Θεσσαλία / τμήμα Στερεάς Ελλάδας

28 Νοεμβρίου 2014: Ήπειρος / Δυτική Μακεδονία / Ιόνιο / Αιτωλοακαρνανία

19 Δεκεμβρίου 2014: Κρήτη / Κυκλάδες / Δωδεκάνησα / Σάμος & Ικαρία

Από τις 19 Δεκεμβρίου οι πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα θα λαμβάνουν πλέον μόνο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα στις τηλεοράσεις τους.

Τέλος το αναλογικό σήμα, η Ελλάδα περνάει σε μία νέα εποχή

Σε μόλις 176 ημέρες, δηλαδή σε λιγότερο από 6 μήνες, το ψηφιακό σήμα θα έχει καλύψει τουλάχιστον το 96% του ελληνικού πληθυσμού!

Σημειώνεται πως βάσει της αρχικής προκήρυξης για την αδειοδότηση του Παρόχου Δικτύου το όλο εγχείρημα θα διαρκούσε 210 ημέρες, συμπιέστηκε όμως κατά περίπου ένα μήνα το συνολικό χρονοδιάγραμμα.

Πρόκειται για «χρόνο-ρεκόρ» σε σχέση με τα πανευρωπαϊκά δεδομένα.

Συγκεκριμένα, στην Ιρλανδία η μετάβαση ξεκίνησε το 2011 και ολοκληρώθηκε σε ένα χρόνο, στη Νορβηγία η μετάβαση ξεκίνησε το 2007 και ολοκληρώθηκε σε δυο χρόνια, στο Ηνωμένο Βασίλειο η μετάβαση ξεκίνησε το 1998 και ολοκληρώθηκε το 2012. Η χώρα μας θα έχει πραγματοποιήσει την πιο σύντομη τελική ψηφιακή μετάβαση μεταξύ των χωρών της Ευρώπης.

Πρόκειται επίσης για μια από τις μεγαλύτερες εθνικές πληθυσμιακές καλύψεις της Ευρώπης για την ψηφιακή τηλεόραση, καθώς ο μέσος όρος υποχρέωσης πληθυσμιακής κάλυψης στην Ευρώπη είναι ~92% (για τους ιδιωτικούς σταθμούς).

Η πολιτεία έθεσε ψηλά τον πήχη, προκειμένου να διασφαλίσει το βέλτιστο για τον Έλληνα πολίτη.

Η μέχρι σήμερα πρόοδος της «ψηφιακής μετάβασης»

Συγκεκριμένα, από τα τέλη Ιουνίου 2014 μέχρι και σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί τρία αναλογικά «switch-off» σε διάστημα μόλις 71 ημερών με απόλυτη επιτυχία:

27 Ιουνίου 2014: Πελοπόννησος ,παράλια Στερεάς Ελλάδας και τμήμα της Ζακύνθου

1 Αυγούστου 2014: Αττική, νησιά του Αργοσαρωνικού, κεντρική και νότια Εύβοια, βορειοδυτικές ακτές των Κυκλάδων

5 Σεπτεμβρίου 2014: Βορειανατολική Ελλάδα και νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου (Χίος, Λέσβος, Λήμνος)

Τι σημαίνει τελικά το «πέρασμα στην Ψηφιακή Τηλεόραση»

Πρώτη φορά στην Ελλάδα υπάρχει νόμιμο και αδειοδοτημένο δίκτυο Παρόχου για την εκπομπή ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων

Το δημόσιο για πρώτη φορά λαμβάνει έσοδα από την χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων

Η ορθή λειτουργία του δικτύου ψηφιακής τηλεόρασης ελέγχεται από το Κράτος

Η χώρα μας ακολουθεί τις τεχνολογικές εξελίξεις που συντελούνται στον ραδιοτηλεοπτικό τομέα, προσφέροντας βελτιωμένη εμπειρία στον Έλληνα τηλεθεατή και στα κανάλια ελευθέρας (δωρεάν) λήψης.

Για να μεγιστοποιηθεί η πληθυσμιακή κάλυψη απαιτούνται πλέον συγκριτικά πολύ λιγότεροι τοπικοί αναμεταδότες (gapfillers), χαμηλότερης ισχύος και κόστους, από ότι στην αναλογική τεχνολογία. Στην αναλογική εποχή, για να καλυφθούν όλες οι περιοχές της χώρας (οικισμοί που βρίσκονται εκτός κάλυψης από τα βασικά κέντρα εκπομπής) έπρεπε να τοποθετηθούν σχεδόν 1.000 αναμεταδότες, με υψηλό κόστος για τους Δήμους και τις τοπικές κοινωνίες. Με την πλήρη εθνική ψηφιακή μετάβαση, εκτιμάται ότι με 400 τοπικούς αναμεταδότες θα φτάνει το ψηφιακό σήμα σχεδόν σε κάθε γωνιά της Ελλάδος.

Η ψηφιακή τηλεόραση εξασφαλίζει:
• Πρόσβαση σε περισσότερα κανάλια, με ποιοτική ψηφιακή εικόνα και ήχο, χωρίς είδωλα και χιόνια
• Παροχή νέων υπηρεσιών, όπως πρόσβαση στο ηλεκτρονικό πρόγραμμα του κάθε καναλιού (EPG), πρόσβαση σε πολύγλωσσους υπότιτλους και λοιπές διαδραστικές υπηρεσίες, που δύνανται να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας
• Εξοικονόμηση ενέργειας (μικρότερη κατανάλωση ρεύματος) λόγω της χαμηλότερης απαιτούμενης ισχύς στα κέντρα εκπομπής σε σχέση με τα αναλογικά
• Πρόσβαση σε κανάλια υψηλής ευκρίνειας αλλά και τρισδιάστατης εικόνας μελλοντικά. Ήδη οι Έλληνες πολίτες παρακολούθησαν μέσω της ΝΕΡΙΤ HD αθλητικά γεγονότα, με πρωτόγνωρη ποιότητα υψηλής ευκρίνειας.
• Δυνατότητα υπηρεσιών ειδικά για τις ευαίσθητα κοινωνικές ομάδες, για παράδειγμα δυνατότητα για χρήση μεγαλύτερης γραμματοσειράς υποτίτλων για τα άτομα με δυσκολίες όρασης.

Στην αναλογική εποχή, η πληθυσμιακή κάλυψη για τους ιδιωτικούς εθνικούς σταθμούς κυμαινόταν στο 93%, και η ποιότητα λήψης δεν ήταν ομοιόμορφη.

Οι τηλεθεατές έχουν πρόσβαση σε περισσότερους περιφερειακούς σταθμούς καθώς αυτοί πλέον δεν εκπέμπονται μόνο τοπικά, αλλά καλύπτουν μία κατά πολύ μεγαλύτερη γεωγραφική περιοχή. Ουσιαστικά περισσότεροι τηλεθεατές έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο περισσότερων περιφερειακών σταθμών. Παράλληλα, μειώθηκε σημαντικά το κόστος λειτουργίας των περιφερειακών σταθμών καθώς το κόστος δικτύου και εγκαταστάσεων το επιφορτίστηκε ο Πάροχος Δικτύου, δίνοντας έτσι ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη και βελτιωμένες τηλεοπτικές υπηρεσίες στα τοπικά κανάλια.

Με την ολοκλήρωση της ψηφιακής μετάβασης ανοίγει ο δρόμος για αποδοτικότερη χρήση του τηλεπικοινωνιακού φάσματος, που αποτελεί σπάνιο δημόσιο πόρο. Δημιουργήθηκαν ήδη οι προϋποθέσεις για παροχή κινητών υπηρεσιών ευρυζωνικότητας από την επικείμενη διάθεση του «Ψηφιακού Μερίσματος» (800MHz), πράξη που οδηγεί στην εξασφάλιση άμεσων εσόδων για το Δημόσιο άνω των €300εκ εντός του 2014.




Διαβάστε Περισσότερα »

Αρχιμανδρίτης χαστούκισε γυναίκα αστυνομικό στο Κάστρο Βοιωτίας


Η αστυνομικός έχασε τις αισθήσεις της και ο αρχιμανδρίτης τράπηκε σε φυγή....

Όλα έγιναν νωρίς το απόγευμα της Κυριακής σε τροχονομικό έλεγχο στην εθνική οδό Λαμίας - Αθηνών, όπου συνεργείο της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας πραγματοποιούσε ελέγχους στο ύψος του Κάστρου Βοιωτίας.

Επικεφαλής του συνεργείου ήταν μια ανθυπαστυνόμος, η οποία είχε την ατυχία να σταματήσει το ιερωμένο, αφού το ραντάρ τον "συνέλαβε" να τρέχει με υπερβολική ταχύτητα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport την ώρα που η ανθυπαστυνόμος έκανε έλεγχο στα χαρτιά του αυτοκινήτου, αρχικά υπήρξε φραστική αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια της οποίας ο Αρχιμανδρίτης μεταξύ άλλων είπε "γαϊδούρα" την αστυνομικό.

Όμως ο οξύθυμος ιερωμένος δεν σταμάτησε εκεί. Σύμφωνα με την αστυνομικό της επιτέθηκε και προσπάθησε να την χαστουκίσει. Εκείνη αμυνόμενη έβαλε τα χέρια μπροστά στο πρόσωπο για να προστατευθεί.

Ωστόσο η άτυχη αστυνομικός από το χτύπημα που δέχτηκε της έπεσε το μπλοκ με τα χαρτιά που κρατούσε στα χέρια, της έφυγαν τα γυαλιά από το πρόσωπο, ενώ πέφτοντας χτύπησε με το κεφάλι δυνατά στις πλαϊνές μπάρες της εθνικής οδού.

Η αστυνομικός για δέκα λεπτά περίπου έχασε τις αισθήσεις της από το χτύπημα, ενώ ο Αρχιμανδρίτης μόλις η κοπέλα έπεσε μπήκε στο αυτοκίνητο και τράπηκε σε φυγή.

Οι δυο αστυνομικοί, οι οποίοι εκείνη την ώρα έκαναν έλεγχο σε άλλο αυτοκίνητο λίγα μέτρα πιο πέρα έτρεξαν να βοηθήσουν την ανθυπαστυνόμο, όταν την είδαν κάτω, χωρίς όμως να έχουν αντιληφθεί τι ακριβώς είχε συμβεί.

Όταν η αστυνομικός συνήλθε τους είπε τι έγινε και ο ιερωμένος αναζητήθηκε στα πλαίσια του αυτοφώρου άλλα δεν βρέθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχιμανδρίτης είναι από τη Φθιώτιδα και έχει μοναστήρι στην ανατολική Φθιώτιδα, ενώ παράλληλα υπηρετεί και στη Μονή Πετράκη της Αρχιεπισκοπής στην Αθήνα.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία η οποία θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα.

Οι αστυνομικοί για τον Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιο Σάπιο από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Κορώνεια-Τον έπιασαν την ώρα που πότιζε τα χασισόδεντρα

Συνελήφθη 65χρονος καλλιεργητής δενδρυλλίων κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Κορώνειας Βοιωτίας

Κατασχέθηκαν συνολικά (7) δενδρύλλια κάνναβης, πάνω από (1.200) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, εργαλεία και λάστιχα ποτίσματος

Συνελήφθη, χθες (01-10-2014) το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Κορώνειας Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 65χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν σε ειδικά διαμορφωμένο - εκχερσωμένο χώρο, ανάμεσα σε αυτοφυή βλάστηση της ανωτέρω περιοχής, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Ο χώρος άμεσα τέθηκε υπό συνεχή επιτήρηση και χθες το πρωί ο 65χρονος εμφανίστηκε και προέβη στην περιποίηση των δενδρυλλίων κάνναβης, με αποτέλεσμα να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω από τους ενεδρεύοντες αστυνομικούς.

Συνολικά από τον χώρο της φυτείας, αλλά και από την κατοχή του 65χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    επτά (7) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (1,20) έως (2,40) μέτρων το καθένα, από τα οποία δύο ήταν ήδη εκριζωμένα και ένα σε διαδικασία αποξήρανσης,
    ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (φυτικά αποσπάσματα), συνολικού μεικτού βάρους (1.215) γραμμαρίων,
    δύο (2) λάστιχα ποτίσματος, καθώς επίσης
    ένα φτυάρι και ένα εργαλείο κλαδέματος.

Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθως πραγματοποιήθηκε στην οικία του 65χρονου στη Λιβαδειά, βρέθηκε επιπλέον και κατασχέθηκε μια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (27,5) γραμμαρίων.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί ενώπιον του κ. Ανακριτή Λιβαδειάς.



Διαβάστε Περισσότερα »

Από τις ελπίδες για 45 λεπτά το κιλό στον αγώνα για το 40αρι το βαμβάκι




Με τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων στα διεθνή χρηματιστήρια να «υπονομεύουν» μια καλή αφετηρία για τις φετινές τιμές παραγωγού στο σύσπορο βαμβάκι, οι κινήσεις της αγοράς σηματοδοτούν έναν προσανατολισμό που θα επιδιώξει να έχει πρόσημο το 4, χωρίς ωστόσο να αφήνει πολλά περιθώρια για προσέγγιση του 45, τουλάχιστον σε ευρεία κλίμακα.
Προς το παρόν, η συντριπτική πλειοψηφία των παραδόσεων βάμβακος στα εκκοκκιστήρια γίνεται με ανοιχτές τιμές.Προς το παρόν, η συντριπτική πλειοψηφία των παραδόσεων βάμβακος στα εκκοκκιστήρια γίνεται με ανοιχτές τιμές.

Σε καλύτερη μοίρα βρίσκονται οι συλλογικές προσπάθειες, όπως π.χ. η Ομάδα Παραγωγών στα Βάγια Βοιωτίας, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες έχει στα χέρια της προσφορά για τιμή 4 λεπτά  πάνω από αυτή που θα «κοπεί» για τους μεμονωμένους. Σ’ αυτή την περίπτωση το 45αρι μοιάζει εφικτό.

Προς το παρόν, η συντριπτική πλειοψηφία των παραδόσεων βάμβακος στα εκκοκκιστήρια γίνεται με ανοιχτές τιμές, ενώ η τιμή που προσφέρεται για τους παραγωγούς που θα ήθελαν να «κλείσουν» σήμερα το προϊόν είναι τα 38 λεπτά στο χωράφι, δηλαδή στα 40 με 41 λεπτά το κιλό στο χώρο παραλαβής.

Η αλήθεια είναι πως αυτή τη φορά, ούτε οι ίδιοι οι εκκοκκιστές δηλώνουν ευχαριστημένοι με μια τιμή κάτω από τα 40 λεπτά το κιλό, καθώς ένα κλίμα στις διεθνείς αγορές που θα υπαγόρευε αυτή την πολιτική, θα έθετε μεσοπρόθεσμα σε σοβαρό κίνδυνο τη συνέχιση της καλλιέργειας στη χώρα μας. Για το λόγο αυτό και οι μεταποιητές περιμένουν με ενδιαφέρον τη διεθνή χρηματιστηριακή εικόνα, την πορεία του δολαρίου και τις διαθέσεις του καιρού (διαμόρφωση ποιότητας), μήπως και καταστεί δυνατή η προσέγγιση ενός επιπέδου τιμών περί τα 42 με 43 λεπτά το κιλό (σε ευρεία κλίμακα), έτσι ώστε να εξασφαλίζονται στοιχειωδώς όροι για την επιβίωση της καλλιέργειας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ-ΕΚΘΕΣΗ "Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ"

  Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ

    

    Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, ο Δήμος Λεβαδέων, ο σύλλογος «ΦΙΛΟΙ  ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ» και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Νομού Βοιωτίας συνδιοργανώνουν έκθεση φωτογραφιών του Γιώργου Σεφέρη στη Λιβαδειά.


    «Σταματήσαμε λίγο πιο κάτω από το Amshit και κοιτάξαμε τον ήλιο να βουλιάζει στην ήσυχη θάλασσα της Φοινίκης. Μα γιατί κάποτε βλέπει κανείς τα πράγματα καθαρά –θέλω να πω όπως όταν η φωτογραφική μηχανή είναι σωστά κανονισμένη–».


    Η ανάγκη του Σεφέρη να δει τα πράγματα καθαρά –τους τόπους, τα περιστατικά και τους ανθρώπους που σημάδεψαν το ταξίδι της ζωής του– είναι ίσως η κύρια διαπλαστική δύναμη πίσω από το έργο του, ομοούσια με την επιθυμία του να «μιλήσει απλά», όπως την είχε εκφράσει σ’ ένα του ποίημα γραμμένο το 1942, εν καιρώ πολέμου. Και το πόσο «σωστά κανονισμένη» ήταν συχνά η φωτογραφική μηχανή του Σεφέρη ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να το διαπιστώσει στις εξήντα περίπου φωτογραφίες της έκθεσης αυτής, μικρό αλλά αντιπροσωπευτικό δείγμα της γόνιμης και μακροχρόνιας ενασχόλησης του ποιητή με την τέχνη της φωτογραφίας.


    Το Φωτογραφικό Αρχείο Γιώργου Σεφέρη, μετά από ευγενή δωρεά της Μαρώς Σεφέρη το 1984 και της κυρίας Άννας Λόντου το 1999, απόκειται πλέον ολόκληρο στο Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης. Περιέχει πάνω από δυόμισι χιλιάδες αρνητικά φωτογραφιών που έβγαλε ο Σεφέρης, από το 1920, όταν ήταν ακόμη φοιτητής στο Παρίσι, ως τον τελευταίο χρόνο της ζωής του (1971) –μισό αιώνα φωτογραφίες.


    Η παρούσα έκθεση προσπαθεί να αναδείξει στο κοινό τον φωτογράφο Γιώργο Σεφέρη, στο καταπληκτικό πέτρινο ισόγειο του Νερόμυλου στις πηγές της Κρύας, στην Λιβαδειά, από τις 11 έως τις 17 Οκτωβρίου  2014.


    Στα εγκαίνια της έκθεσης, 11 Οκτωβρίου και ώρα 8 μμ στο Συνεδριακό Κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος», θα γίνει εισήγηση−συζήτηση για τον ποιητή, τον φωτογράφο και τον διπλωμάτη Γιώργο Σεφέρη.


        ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:

        Διονύσης Καψάλης, Διευθυντὴς του ΜΙΕΤ

        Δαμιανὸς Μωραΐτης, Μαθηματικὸς

        Πόπη Ἀδαμάκη, Φιλόλογος


    Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Καθημερινά 6 μμ – 9 μμ.

    Η έκθεση θα ανοίγει και τα πρωινά κυρίως για τα σχολεία (κατόπιν συνεννόησης)

    Πληροφορίες: 22610 89979, 22610 29216.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν τα δρομολόγια της Δημοτικής συγκοινωνίας του Δ.Αλιάρτου Θεσπιέων

Αρχίζει από την Τρίτη 7-10-2014,πιλοτικά έως 31-12-2014 η λειτουργία της ενδοδημοτικής Αστικής Συγκοινωνίας στο Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων. Η Δημοτική Αρχή εισήγαγε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην Οικονομική Επιτροπή, που αποφάσισαν ομόφωνα ,αφού  έλαβαν  υπόψη της τα παρακάτω
1.    Την Ανάγκη για συγκοινωνιακή σύνδεση των Δημοτικών Διαμερισμάτων, για την εξυπηρέτηση των δημοτών στις υπηρεσίες (Δήμος, ΚΕΠ, Κ.Υ, Τράπεζες κτλ)
2.    Την Υποχρέωση του Δήμου να εξασφαλίσει δυνατότητα πρόσβασης στους δημότες του, εντός των ορίων του.
3.    Το Δικαίωμα των δημοτών να έχουν παροχές που τους διευκολύνουν την καθημερινότητα, με χαμηλό κόστος.
Το έργο θα εκτελεστεί από το ΚΤΕΛ ΘΗΒΑΣ το οποίο έδωσε οικονομικότερη  προσφορά ανά/km,μετά την υπ’αριθμ.πρωτ.10005/23-9-2014 πρόσκληση ενδιαφέροντος που απεύθυνε ο Δήμος και αρχικά θα αφορά τα υφιστάμενα δρομολόγια, που μέχρι την Παρασκευή 3-10-2014 θα εκτελεί το Δημοτικό λεωφορείο, δηλ Τρίτη-Παρασκευή στη Δ.Ε Θεσπιών και Τετάρτη-Παρασκευή στη Δ.Ε. Αλιάρτου.
Η  αστική ενδοδημοτική συγκοινωνία με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ κρίθηκε αναγκαία γιατί το Δημοτικό Λεωφορείο που μέχρι τώρα εκτελούσε αντίστοιχο έργο δεν μπορεί να ανταποκριθεί, ούτε στο αυξημένο επιβατικό κοινό, ούτε στην ποιότητα της μετακίνησης που δικαιούται ο δημότης. 
Σύμφωνα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, το κόστος που θα επιβαρύνει τον επιβάτη διαμορφώνεται ως εξής:
•      ένα (1) Ευρώ ανά διαδρομή από κάθε τοπική κοινότητα προς την  έδρα και αντίστροφα.
•    Πενήντα λεπτά (50 λεπτά) εντός των  τοπικών-Δημοτικών κοινοτήτων και από μία  τοπική κοινότητα σε άλλη, στα όρια  των δημοτικών ενοτήτων.
•    Πενήντα λεπτά (50 λεπτά),για όσους σύμφωνα με το νόμο δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο στα υπόλοιπα συγκοινωνιακά μέσα και διαθέτουν την απαραίτητη κάρτα (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, ΑΜΕΑ, φοιτητές, κτλ),για διαδρομή από τοπική κοινότητα προς την έδρα και δωρεάν εντός τοπικών ή δημοτικών κοινοτήτων
•    Παιδιά κάτω των 12 ετών δεν πληρώνουν εισιτήριο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Είχαν στο αυτοκίνητό τους σιδερογροθιές

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί για παράνομη οπλοκατοχή στη Λιβαδειά

Κατασχέθηκαν δύο (2) σιδερογροθιές

Συνελήφθησαν, χθες (01-10-2014) το βράδυ στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Βοιωτίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 24 και 17 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή. Επιπλέον ο 24χρονος κατηγορείται και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι κατηγορούμενοι, βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος και κατασχέθηκαν, δύο (2) σιδερογροθιές.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο 24χρονος ιδιοκτήτης του οχήματος, στερούταν της απαραίτητης άδειας ικανότητας οδήγησης από την αρμόδια Αρχή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς, ενώ την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φθιώτιδα: Κατέβηκαν σε χαράδρα 400 μέτρων για σώσουν εγκλωβισμένο σκυλί


Tο πρωί της Τετάρτης η 7η ΕΜΑΚ από τη Λαμία κλήθηκε να συνδράμει το Π.Κ. Αργυροχωρίου Φθιώτιδας για απεγκλωβισμό σκύλου από χαράδρα βάθους 400 μέτρων στον ορεινό Δρυμό Οίτης στη θέση «Ακουνόραχη» και σε υψόμετρο 1100 μέτρων περίπου.

Ο…

άτυχος σκύλος είχε εγκλωβιστεί σε μια φυσική προεξοχή από άγνωστη αιτία σε γκρεμό σε βάθος 100 μέτρων χωρίς να μπορεί να απεγκλωβιστεί μόνος και για 9 ημέρες αγνοείτο από τον ιδιοκτήτη του ο οποίος και τον αναζητούσε όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Κατάφερε να τον βρει από τα ουρλιαχτά του και το μικρό κουδουνάκι που είχε περασμένο στο λαιμό του και ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η επιχείρηση για την διάσωση πραγματοποιήθηκε από έξι άνδρες διασώστες-ορειβάτες της 7ης ΕΜΑΚ και του Π.Κ. Αργυροχωρίου και έλαβε τέλος στις 14:15΄ περίπου της ίδιας ημέρας.

Ο σκύλος ανασύρθηκε με ειδικό διασωστικό σάκο και σχοινιά διάσωσης και δεν έφερε καμία αντίσταση στους Πυροσβέστες, αλλά απεναντίας ζητούσε την βοήθειά τους πλησιάζοντάς τους. Του δόθηκε τροφή και νερό και ήταν φανερά ταλαιπωρημένος.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού ήταν εξαιρετικά μεγάλου βαθμού δυσκολίας λόγω του απόκρημνου της χαράδρας και των μεγάλων αρνητικών κλίσεων αυτής.

Η όλη επιχείρηση συντονίστηκε από τον Υποδιοικητή της 7ης ΕΜΑΚ Αντιπύραρχο Σίμο Αποστόλου.


 lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στοπ στα τηλεοπτικά τυχερά παιχνίδια που εξαπατούν τηλεθεατές

Νέα ρύθμιση που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή αναμένεται να οδηγήσει σε κατάργηση των τυχερών παιγνίων που διεξάγονται στα τηλεοπτικά κανάλια, κυρίως κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες και μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας του τηλεθεατή.

Σύμφωνα με την αρμόδια εποπτική αρχή, τα τηλεοπτικά τυχερά παιχνίδια εξαπατούν τον τηλεθεατή, τόσο διατηρώντας τον σε αναμονή τηλεφωνικών γραμμών υψηλής χρέωσης, αλλά και με άλλους τρόπους.

Οπως γράφει η Καθημερινή η κυβέρνηση προωθεί ολοσχερή κατάργηση του άρθρου 53 του νόμου 4002/2011, στο οποίο ορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις διεξαγωγής τυχερών παιγνίων από τηλεοπτικά μέσα. Αυτό πρακτικά θα σημάνει την απουσία πλαισίου υλοποίησης της συγκεκριμένης δραστηριότητας. Κυβερνητικοί παράγοντες αναφέρουν ότι αξιολόγηση των τυχερών παιγνίων που διεξάγονται μέσω τηλεοπτικών μέσων είναι άκρως δυσφημιστική για τα τηλεοπτικά μέσα.

Η αξιολόγηση έγινε από την Επιτροπή Ελέγχου & Εποπτείας των Παιγνίων (ΕΕΕΠ) και έδειξε ότι ορισμένα μέσα εξαπατούσαν συστηματικά τον ενδιαφερόμενο τηλεθεατή, τόσο διατηρώντας τον σε αναμονή τηλεφωνικών γραμμών υψηλής χρέωσης, αλλά και με άλλους τρόπους. Αξιοσημείωτο ακόμη είναι ότι κάποια τηλεοπτικά μέσα σταμάτησαν την προβολή των συγκεκριμένων παιγνίων, καθώς η συγκεκριμένη δραστηριότητα ήταν ζημιογόνος, χωρίς το... «γδύσιμο» του τηλεθεατή.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

«Σίγησε» το κλαρίνο του Μάκη Μπέκου



Έφυγε από την ζωή το απόγευμα της Τρίτης, σε ηλικία 67 ετών, ο γνωστός σολίστας του κλαρίνου, Μάκης Μπέκος.

Ο εκλιπών, ο οποίος καταγόταν από την Αιτωλοακαρνανία και τα τελευταία χρόνια ζούσε μόνιμα στην Πορρωβίτσα Ακράτας, είχε συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του δημοτικού και λαϊκού τραγουδιού, οι οποίοι είχαν μόνο καλά λόγια να πουν για τον καλλιτέχνη και άνθρωπο Μάκη.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο Μάκης Μπέκος έλαβε μέρος σε πολλές μεγάλες μουσικές παραστάσεις με τον Γιώργο Νταλάρα, τη Χαρούλα Αλεξίου και την Ελένη Βιτάλη. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στον Ι.Ν. Τριών Ιεραρχών στην Πορρωβίτσα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιόλουστος ο καιρός -Σε ποιες περιοχές θα πέσει κι άλλο ο υδράργυρος

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες στη βόρεια Κρήτη και μετά το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια τμήματα περιμένουμε σήμερα, Πέμπτη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά στις Κυκλάδες και το Βόρειο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης μετά το μεσημέρι στο Βόρειο Αιγαίο, ενώ εξαίρεση θα παρουσιάσουν τα Δωδεκάνησα όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Ε.Μ.Υ έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος, αλλά από τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 α 4 α στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 α 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος, αλλά από τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

Άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά και νότια 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη κυρίως τις απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα βορεια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος, αλλά από τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Μήπως ο τάφος της Αμφίπολης δεν είναι τελικά... τάφος;




    Την ώρα που ο πόλεμος σχετικά με την χρονολόγηση του τύμβου της Αμφίπολης μοιάζει πλέον να τελειώνει, ένας νέος είναι έτοιμος να αρχίσει καθώς κάθε μέρα που περνάει όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που πλέον δεν αναρωτιούνται ούτε για τον νεκρό ή τους νεκρούς του τάφου ούτε για το αν πρόκειται για μακεδονικό ή ρωμαϊκό μνημείο.



Όπως αναφέρει η..  εφημερίδα «Τα Νέα», το ερώτημα που «καίει» είναι: πρόκειται τελικά όντως για ταφικό μνημείο ή μήπως η ταυτότητά του είναι διαφορετική; Ερώτημα που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων στα οποία ακόμα δεν έχουν δοθεί απαντήσεις και προβληματίζουν τον αρχαιολογικό κόσμο που όλο και αποσύρεται από τον διάλογο τόσο από αμηχανία, σύμφωνα με την εφημερίδα, όσο και επειδή υιοθετεί τη βασική αρχή της αρχαιολογίας: «Δεν μαντεύουμε, βρίσκουμε στο χώμα».

-Γιατί έως τώρα δεν έχουν βρεθεί πόρτες στο μνημείο;

«Διότι είτε δεν είναι μακεδονικός τάφος είτε επειδή όταν αποκαλυφθεί πλήρως θα αλλάξει όλα όσα ξέρουμε για τους μακεδονικούς τάφους, δεδομένου ότι δεν έχουν σαφή τυπολογία», λέει στην εφημερίδα ακαδημαϊκός δάσκαλος. «Δεν υπάρχουν πόρτες διότι τα ανοίγματα που έχουν βρεθεί με τις Σφίγγες , τις Καρυάτιδες, αλλά και τα ακόσμητα είναι πύλες και οι χώροι που ακολουθούν είναι περάματα και όχι θάλαμοι. Μπορεί να πρόκειται για συστάδα τάφων ή να έχει και άλλα μνημεία εσωτερικά του. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα όσο δεν ξέρουμε την κάτοψή του», συνεχίζει.


«Με έχει σκανδαλίσει το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πόρτες «, τονίζει και αρχαιολόγος με πλούσια ανασκαφική πείρα. «Ακόμα και πιο φτωχικοί μακεδονικοί τάφοι έχουν τουλάχιστον μια διπλή μαρμάρινη θύρα. Η μόνη λογική εξήγηση είναι να μην πρόκειται για μακεδονικό τάφος. Ίσως και, δεδομένου ότι φαίνεται πως διαθέτει υπόγειο χώρο, να πρόκειται για έναν χώρο λατρείας που συνδέεται με τον Διόνυσο, ο οποίος απολάμβανε ιδιαίτερες τιμές στη Μακεδονία, και τα ορφικά μυστήρια».

Γιατί δεν έχει βρεθεί κεραμική σε τόσους τόνους χώματος, ώστε να δοθεί ένα τέλος στη μάχη της χρονολόγησης;

Οι πιο καλόπιστοι αρχαιολόγοι πιστεύουν τις επίσημες ανακοινώσεις που θέλουν να μην έχει βρεθεί το παραμικρό εύρημα , το οποίο θα μπορούσε να λύσει τη σιωπή του αινιγματικού μνημείου. Εκτιμούν δε ότι «πιθανότητα δεν εξετάζεται επαρκώς το χώμα που αφαιρείται από το μνημείο». Πιστεύουν μάλιστα ότι ακόμα και να βρεθεί κάτι όταν το χώμα απομακρυνθεί δεν θα έχει αξία «διότι το εύρημα από τη φαγάνα της μπουλντόζας δεν σου λέει τίποτα. Σου μιλάει όταν το βρεις κάτω από τον τοίχο, όχι στα μπάζα», λέει αρχαιολόγος πεδίου, ενώ απορίας άξιο είναι και το γεγονός ότι δεν αφαιρείται πλήρως το χώμα από κάθε θάλαμο ώστε να διαπιστωθεί τι υπάρχει στο δάπεδο. Οι πιο καχύποπτοι πάλι εκτιμούν ότι πιθανόν να έχουν εντοπιστεί ευτελούς αξίας όστρακα, δηλαδή σπασμένα κομμάτια πήλινων αγγείων, όπως από μαγειρικά σκεύη, που όμως δεν περιλαμβάνονται στις ανακοινώσεις.

Ποια σχέση έχει ο καλοκτισμένος περίβολος διαμέτρου 497μ. με το υπόλοιπο μνημείο;

«Ο περίβολος και η σχέση του με την εσωτερική κατασκευή είναι το κλειδί του μυστηρίου», υποστηρίζει παλαίμαχος αρχαιολόγος που τυγχάνει ιδιαίτερου σεβασμού από τους συναδέλφους του. «Πιθανόν και να μη μάθουμε ποτέ από τη στιγμή που δεν γίνεται στρωματογραφημένη ανασκαφή. Κοιτάζουν περισσότερο το εσωτερικό και όχι το εξωτερικό», προσθέτει ο πανεπιστημιακός δάσκαλος.

Πώς είναι δυνατόν οι Καρυάτιδες να έχασαν τα χέρια τους, αν είχαν σφραγιστεί με τοίχο και τόνους χώματος ήδη από την εποχή κατασκευής του μνημείου;

«Είναι προφανές ότι το μνημείο έχει πολλές διαφορετικές φάσεις. Οι διαφραγματικοί τοίχοι εκτός από ανοίγματα έχουν και μπαλώματα. Πιθανόν να ήταν επισκέψιμο, όπως πιστεύει η Όλγα Παλαγγιά και κάποια στιγμή επειδή ήταν επισφαλές το γέμισαν με χώμα και χτίσανε τους τοίχους», λέει ο πανεπιστημιακός δάσκαλος. Όσο για το πού αποδίδονται τα σπασμένα μέλη και το πρόσωπο της μιας Καρυάτιδας; Οι απόψεις είναι διαφορετικές. Κάποιοι μιλούν για αστοχία υλικού. Άλλοι για συνέπεια του υπερκείμενου βάρους . Και κάποιοι εκτιμούν ότι μπορεί οι απώλειες να οφείλονται και στους κραδασμούς που προκάλεσαν τα εκσκαπτικά μηχανήματα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη κρίση στην κυβέρνηση: Ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, καθώς, όπως προέκυψε από το ραντεβού Σαμαρά -Βενιζέλου η κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Σημειωτέον ότι η Βουλή ανοίγει ξανά τη Δευτέρα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η κυβέρνηση αναμένεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης για να συνεχίσει το έργο της.

Οι διαδικασίες για την ψήφο εμπιστοσύνης είναι αρμοδιότητα του Προέδρου της Βουλής και εκείνος θα αποφασίσει τις ημερομηνίες για την τριήμερη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί και την ψηφοφορία που θα ακολουθήσει.

Τη Δευτέρα, βάσει προγράμματος θα πραγματοποιηθεί αγιασμός στη Βουλή, ωστόσο, δεν είναι σίγουρο, ακόμη αν θα κατατεθεί το αίτημα. Σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο στις αρχές της εβδομάδας θα ακολουθήσει η τριήμερη συζήτηση και το βράδυ της Τετάρτης θα διεξαχθεί η κρίσιμη ψηφοφορία.

Επιπλέον στη συνάντηση πρωθυπουργού και αντιπροέδρου αποφασίστηκε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο με εμφανή στόχο να σταματήσουν τα συνεχόμενα σενάρια για πρόωρες εκλογές μέσα στο 2014.

Την είδηση ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη.

Βενιζέλος για ψήφο εμπιστοσύνης: Η πατρίδα θα προχωρήσει γιατί υπάρχει σχέδιο σταθερότητας

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, από την οποία προέκυψε ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, προχώρησε σε δηλώσεις.

Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε: «Αποφασίσαμε δύο θεσμικές κινήσεις πολιτικής σταθερότητας. Οι δυνάμεις της ανευθυνότητας, της δημαγωγίας και της μιζέριας δεν θα καθηλώσουν τον τόπο. Η πατρίδα θα προχωρήσει γιατί υπάρχει σχέδιο σταθερότητας».

ΣΥΡΙΖΑ: Η κατάρρευση της κυβέρνησης συνεχίζεται

Λίγη ώρα αργότερα ήρθε και η πρώτη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ με κύκλους της Κομουνδούρου να επισημαίνουν ότι η κατάρρευση της κυβέρνησης επιταχύνεται.

«Ο κ. Σαμαράς ζητά ψήφο εμπιστοσύνης από μια απονομιμοποιημένη Βουλή. Εστω κι έτσι ας εμφανιστεί για τελευταία φορά μπροστά στον ελληνικό λαό για να απολογηθεί για την πολιτική του».

Κόντρες, γκρίνιες και στη μέση η Τρόικα

Εντός κυβερνητικού στρατοπέδου υπάρχουν αρκετές κόντρες και διαφωνίες, ενώ η λέξη εκλογές ακούγεται όλο και πιο συχνά στο περιβάλλον του Μαξίμου τη στιγμή που οι εκπρόσωποι των δανειστών βρίσκονται στην Αθήνα και πιέζουν ασφυκτικά για απολύσεις και μεταρρυθμίσεις. Παράλληλα οι Ευρωπαίοι εταίροι και οι εκπρόσωποί τους δεν φαίνεται να συμμερίζονται απολύτως τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου για απεμπλοκή από την Τρόικα, το Μνημόνιο και το ΔΝΤ κάτι που δυσκολεύει αφάνταστα τη στρατηγική του Μαξίμου.

Επιπλέον και η κοινωνία δείχνει να παραμένει σε αναβρασμό από τη στιγμή που οι εξαγγελίες για φοροελαφρύνσεις και χαλάρωση δεν δείχνουν να πείθουν τους πολίτες οι οποίοι έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της παρούσας κατάστασης.

Χαρακτηριστική ήταν η σημερινή εικόνα στο Μέγαρο Μαξίμου με τους πρωθυπουργό, αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών να συνεδριάζουν και απέξω να υπάρχουν καθηγητές σε διαθεσιμότητα οι οποίοι διαδήλωναν υπό την παρουσία των ΜΑΤ.

Εικόνα αποσύνθεσης στην κυβέρνηση

Η κυβερνητική πλειοψηφία δοκιμάζεται εντονότερα από ό,τι στο παρελθόν. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε επίπεδα οριακής ανοχής προς την κυβέρνηση και ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται σε οριακή σχέση με το ίδιο του το κόμμα. Το «αντάρτικο» Παπανδρέου, η οξύτατη κριτική Χρυσοχοΐδη και οι αντιρρήσεις βουλευτών έχουν φθάσει σε οριακό σημείο τον κ. Βενιζέλο, για τον οποίο οι εκλογές είναι πιθανόν καλύτερη λύση από ένα Συνέδριο αμφισβήτησης προς το πρόσωπό του.

Ενα παρόμοιο σκηνικό έχει στηθεί και στη ΝΔ, όπου το «αντάρτικο» καραδοκεί ανά πάσα στιγμή, ειδικά αν η κυβέρνηση επιχειρήσει να περάσει νέα μέτρα. Ο Πρωθυπουργός δείχνει πιο ευάλωτος απέναντι στις πιέσεις των λαϊκιστών της κυβέρνησης ενώ έχει εντυπωθεί η αίσθηση στην κοινή γνώμη ότι οι Ευρωπαίοι δεν φοβούνται πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη «μέγγενη» της Τρόικα

Το πρώτο από τα θέματα που τίθενται επί τάπητος είναι οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα και οι απαιτήσεις των δανειστών, καθώς, οι εκπρόσωποί τους έχουν έρθει στην πρωτεύουσα με άγριες διαθέσεις.

Τον τόνο, άλλωστε, είχε δώσει η ίδια η Κομισιόν με τις προ ημερών διαρροές για τα χίλια προαπαιτούμενα που καλείται να εκπληρώσει η κυβέρνηση, την αναπροσαρμογή μισθών και συντάξεων και τις ρυθμίσεις για ομαδικές απολύσεις.

Με βάση τις πρώτες πληροφορίες οι εκπρόσωποι ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ δεν εμφανίζονται ιδιαίτερα διαλλακτικοί και πιέζουν αφόρητα προς την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων.

Το πρόβλημα με τον Γκίκα Χαρδούβελη

Μέσα σε αυτό το κλίμα φαίνεται πως στο κυβερνητικό στρατόπεδο υπάρχει πρόβλημα με τον Γκίκα Χαρδούβελη, ενώ τις τελευταίες ημέρες έχουν διαρρεύσει πληροφορίες και φήμες για δυσαρέσκεια και από τις δύο πλευρές.

Στο χθεσινό «αλαλούμ» με την παρουσία του Χρύσανθου Λαζαρίδη στη σύσκεψη με την Τρόικα ήρθε να προστεθεί η σημερινή απουσία του υπουργού Οικονομικών από τις συναντήσεις, η οποία αποδίδεται από το περιβάλλον του σε ασθένεια που τον ταλαιπωρεί από την Δευτέρα.

Ωστόσο, ακόμη και η είδηση αυτή είναι ικανή να πυροδοτήσει σενάρια και φημολογίες για τον κ. Χαρδούβελη και τη σχέση του με το Μαξίμου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ