Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Η Γυναικεία Ομορφιά γίνεται φαντασία στο "moments art" στα Βάγια Βοιωτίας

Δημιουργήσαμε στο κέντρο των Βαγίων ένα χώρο για Γυναίκες που θέλουν να ξεχωρίσουν,με ρούχο ποιοτικό και οικονομικό.Σχέδια μοναδικά, ιδιαίτερα φτιαγμένα με πολύ πάθος, αγάπη και κατάθεση προσωπικής στιγμής είναι αυτό που η κάθεμιά

  μας θα συναντήσει μέσα στο moments art . Eλάτε να φτιάξουμε μαζί την μπομπονιέρα και το το προσκλητήριο των ονείρων σας.Επίσης θα βρείτε σε μας τσάντες,αξεσουάρ,πασχαλινές λαμπάδες.
Ώρες λειτουργίας του καταστήματος
Δευτέρα-Παρασκευή
5.30-8.30μ.μ
Σάββατο 9:00-2:00π.μ.
5.30-8.30μ.μ.
Τηλ.επικοινωνίας 6975062362
 






Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστίες Δημάρχου Λεβαδέων προς την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας για τον καθαρισμό ρεμάτων

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες της προς την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά και τις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας για την ανταπόκριση τους στο αίτημα του Δήμου για τον καθαρισμό των ρεμάτων στα χωριά του Καλλικρατικού Δήμου, Προφήτη Ηλία και Παρορίου και στη βελτίωση του ρέματος στον Άγιο Βλάσιο.
Ο καθαρισμός των ρεμάτων στις παραπάνω περιοχές με την απομάκρυνση φερτών υλικών, κλαδιών και απορριμμάτων κρίθηκε απαραίτητος κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν εκτός της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας και της Δημάρχου Λεβαδέων, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Κων/νος Καπλάνης, οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Παρορίου κ. Αθανασίος Ζησιμόπουλος και Προφήτη Ηλία κα Αγγελική Παπαδά καθώς και στελέχη των Υπηρεσιών.
Με τον καθαρισμό των ρεμάτων επετεύχθη η διάνοιξη της κοίτης των ρεμάτων για καλύτερη απορροή των υδάτων και πρόληψη τυχόν πλημμυρικών φαινομένων εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων που παρατηρούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου της Ακαδημίας Taekwondo Κεντρικής Στερεάς

Οι αθλητές μας στην μαθητικη και πολιτισμική παρέλαση που διοργάνωσε η Δημοτική Κοινότητα Ιτέας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου!
-Σημαιοφόρος Ελληνικής Σημαίας :
Γεώργιος-Ηλίας Ρέββας
Χρυσό Μετάλλιο στο διεθνές "Open Sofia 2014",Χρυσό Μετάλλιο στους "Διασυλλογικούς Αγωνες TKD της ΕΤΑΝΕ,Χαλκιδα 2014".
-Σημαιοφόρος Σημαίας Συλλόγου :
Λεμονιά Ματσούκα
Χρυσό Μετάλλιο στα "Φιλίππεια 2014",Χάλκινο Μετάλλιο στο διεθνές "Bulgaria TKD Cup 2014".
-Παραστάτες Ελληνικής Σημαίας :
Δημήτριος Χαρίτος
Χρυσό Μετάλλιο στο διεθνές "Bulgaria TKD Cup 2014".
Ευθύμιος Διαμαντώνης
Χρυσό Μετάλλιο στα "Φιλίππεια 2014",Χάλκινο Μετάλλιο στο διεθνές "Bulgaria TKD Cup 2014".
-Παραστάτες Σημαίας Συλλόγου :
Δήμητρα Γιαγκιλίτση
Χρυσό Μετάλλιο στα "Φιλίππεια 2014".
Αργυρώ Βούλγαρη
Χάλκινο Μετάλλιο στο "Daedo Cyprus kids tournament 2014"



Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Δημάρχου Λεβαδέων με μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου είχε την χαρά να υποδεχθεί, χθες, στο γραφείο της τους μαθητές της Γ2’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς και τον δάσκαλό τους κ. Εμμανουήλ Δαφτσή, στο πλαίσιο του μαθήματος «Μελέτη Περιβάλλοντος».
Η Δήμαρχος είπε στους μικρούς μαθητές ότι όλοι πρέπει να νοιαζόμαστε για το περιβάλλον, να προσπαθούμε να κρατάμε την πόλη καθαρή, να συμμετέχουμε στην ανακύκλωση υλικών και ζήτησε από τα παιδιά να μεταφέρουν στους γονείς τους το μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε να έχουμε μια καθαρή πόλη χωρίς σκουπίδια.
Στη συνέχεια οι μαθητές παρουσίασαν στη Δήμαρχο τα αιτήματά τους, όπως είναι η αναβάθμιση της περιοχής που είναι δίπλα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο μέχρι το πάρκο της Έρκυνας ώστε να ομορφύνει η περιοχή και να έχουν τα παιδιά τη δυνατότητα να παίζουν.  Επίσης, ζήτησαν να ασφαλτοστρωθεί η οδός Κυριακίου, η οποία βρίσκεται δίπλα στο σχολείο τους και να επισκευασθούν τα παγκάκια και τα παιγνίδια στον παιδότοπο που είναι στο προαύλιο του σχολείου τους για να μπορούν να τα χρησιμοποιούν με ασφάλεια.
Η Δήμαρχος άκουσε με προσοχή τα αιτήματα των μικρών συμπολιτών μας και δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να ικανοποιήσει τα πολύ σωστά αιτήματα των παιδιών μέσα στην επόμενη χρονιά.  Επίσης, ζήτησε από τα παιδιά να ακολουθούν τους κανόνες ασφαλείας όταν παίζουν σε παιδικές χαρές, και τα ενημέρωσε ότι ήδη ο Δήμος έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα αναβάθμισης των παιδικών χαρών, πρώτα αυτών που βρίσκονται εντός των σχολικών μονάδων και κατόπιν στις συνοικίες στις οποίες ζουν πολλά παιδιά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Απ όλα έχει ο... «μπαξές» Ηρωίνη,εμποτισμένα τσιγάρα, χάπια,δενδρύλλια

Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός στη Θήβα, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, αυτοσχέδια τσιγάρα εμποτισμένα με χασισέλαιο και ναρκωτικά δισκία

Συνελήφθη, χθες (29-10-2014) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 37χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στον 37χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

    (2) αυτοσχέδια τσιγάρα εμποτισμένα με χασισέλαιο, συνολικού βάρους (2,5) γραμμαρίων.
    (2) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ηρωίνης, συνολικού μεικτού βάρους (0,5) του γραμμαρίου.

Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθως πραγματοποιήθηκε στην οικία του 37χρονου, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

    (3) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ηρωίνης, συνολικού μεικτού βάρους (0,9) του γραμμαρίου.

    (3) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (7) γραμμαρίων.

    (3) ναρκωτικά δισκία, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.


 Συνελήφθη 57χρονος ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -2- δενδρύλλια κάνναβης, καθώς και -165- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (29-10-2014) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 57χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ακατέργαστης κάνναβης.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποίησαν νομότυπη έρευνα στην οικία του 57χρονου, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

    (2) δενδρύλλια κάνναβης, μετά πλήρους ριζικού συστήματος, ύψους (50) και (80) εκατοστών αντίστοιχα, τα οποία καλλιεργούσε στον κήπο της οικίας του, καθώς και
    (2) νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (165) γραμμαρίων, επιμελώς κρυμμένες σε παρακείμενη της οικίας υπόγεια αποθήκη.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τρισάγιο στο ''ξεχασμένο'' Εικονοστάσι του '40 στην Παραλία Διστόμου

 Τρισάγιο στο ''ξεχασμένο'' Εικονοστάσι  στα Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου,που είχε χτιστεί το 1940 για να βοηθήσει η Παναγία τον ελληνικό στρατό που μάχονταν στα βουνά της Ηπείρου,έγινε την 28η Οκτωβρίου 2014, για πρώτη φορά από το χτίσιμό του!

Το ''παρών'' έδωσαν πάρα πολλοί  κάτοικοι της περιοχής, από τους οικισμούς της Παραλίας, από το Δίστομο, την Αντίκυρα ακόμα και την Λιβαδιά ήταν μια οικογένεια,αλλά και αρκετοί εκλεγμένοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ( Αντιδήμαρχος,Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι).Εκπρόσωπος του Δήμου ΔΑΑ, η σύμβουλος κ. Σόνια Αρμακόλα, κατέθεσε στεφάνι στο φρεσκοβαμμένο εικονοστάσι στην μνήμη των νεκρών του τόπου.

Αναμνήσεις από την τότε καθημερινότητα, περιγραφές, συζητήσεις για την ακριβή θέση του Εικονοστασίου - είχε μεταφερθεί περί το '64-'65 λίγα μέτρα λόγω του γκρεμίσματος του παλαιού οικισμού και της ανέγερσης του νέου- έγιναν - με καφέ , κουλουράκια και γλυκά - μετά το τρισάγιο που έψαλε ο πατέρας Ευαγγελος της τοπικής Ενορίας.

Αυθεντική μαρτυρία για το πώς και από ποιος χτίστηκε αφηγήθηκε ο μόνος επιζών - παιδί τότε- από την ομάδα χτισίματος,ο Τιμολέων Σφουντούρης: Οι άλλοι ήταν ο Λουκάς Περγαντάς ή Κουβαρίστρας
(που είχε δίπλα μαγαζί, πατέρας της Κονδυλίας Περγαντά -Σάλμα), τα αδέλφια Λουκάς και Βασίλης Καρούζος (που δούλευαν στον Λ.Περγαντά), ενώ βοήθησαν  και οι Νίκος Χαραλάμπους (από τον Άγιο Νικόλαο) και ο Κ. Μίστηλης. Ο δημοσιογράφος Λουκάς Δημάκας μίλησε για την ''δύναμη''  του Διαδικτύου σήμερα, καθώς  μέσα από μια ανάρτηση του για την ιστορία του Εικονοστασίου μαζί με μερικές φωτογραφίες του στο FACEBOOK πριν 2-3 εβδομάδες, ξύπνησε θύμησες με αποτέλεσμα οι κυρίες Κονδυλια Περγαντά  και Γιάννα Χαραλάμπους να ρίξουν την ιδέα και  να απευθύνουν - επίσης Διαδικτυακά - προσκλήσεις για το τρισάγιο που έγινε τόσο επιτυχημένα μετά την μαθητική παρέλαση.Όπως είπε γενικεύοντας,  ''η

 Μνήμη- ατομική, τοπική, εθνική- πρέπει να μένει άσβεστη και αυτό είναι χρέος όλων μας'' όπως και ότι '' οι τόποι, ο κάθε τόπος δηλαδή,  έχουν συνέχεια που κάθε φορά επιβεβαιώνεται''! Από την πλευρά της η κ. Περγαντά είπε ότι θυμόταν από τον πάτερα της την πρωτοβουλία του να χτιστεί το Εικονοστάσι και όταν έμαθε από το FACEBOOK  και το λόγο που χτίστηκε, πρότεινε να γίνει το τρισάγιο την 28η Οκτωβρίου...

Από τον Δήμο Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας ήταν στην εκδήλωση η Αντιδήμαρχος Λιλίκα
Τρομπούκη, οι Δ.Σ. Νίκος Βαλαούρας, Τάκης Οικονόμου, Γ.Αγγελόπουλος και η Τ.Σ. κ Σόνια Αρμακόλα- μια ''γερή'' εντιπροσωπία που εγγυάται την καθιέρωση της εκδήλωσης και ένταξή της στον επίσημο εορτασμό.








Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Θηβαίων

   Πρόσκληση για την 19η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλαιού Δημαρχείου-οδός Πινδάρου & Οιδίποδος, στις  3  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ του 2014, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 18:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

1.       Έγκριση της σύμβασης υδροδότησης μεταξύ της Εταιρείας Παγίων ΕΥΔΑΠ και της ΔΕΥΑΘ.

2.       Έγκριση της σύμβασης ρύθμισης παλαιών οφειλών υδροδότησης της ΔΕΥΑΘ και διακανονισμός καταβολής τους στην Εταιρεία Παγίων ΕΥΔΑΠ.

3.                 Έγκριση Κανονισμού  Καθαριότητας  του Δήμου Θηβαίων.



4.       Λήψη απόφασης για την  παραχώρηση μιας θέσης στάθμευσης επί της οδού Π.Δράκου 11 έμπροσθεν των γραφείων της ΔΕΠΟΔΑΘ Α.Ε. για τις ανάγκες της επιχείρησης και ανάκληση της προγενέστερης απόφασης Δ.Σ. 252/2008. (σχετ. η υπ’ αριθ. 103/2014 Απόφασης της Επ. Ποιότ. Ζωής).



5.        Συζήτηση και λήψη απόφασης για την ανέγερση προτομής του Δημάρχου Ιωάννη Ν.Κτιστάκι και επιλογή χώρου τοποθέτησής της.



6.        Λήψη απόφασης για την καταγγελία σύμβασης μίσθωσης μεταξύ του Δήμου Θηβαίων και των Γελεγενίδη Ιωάννη κ.λ.π.,  κι άσκηση ενδίκων μέσων σε βάρος των μισθωτών, λόγω μη καταβολής μισθωμάτων.



7.       Συζήτηση και λήψη απόφασης επί προταθέντος σχεδίου ψηφίσματος από το ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, για τη διαδικασία επανελέγχου της μετατροπής των συμβάσεων των υπαλλήλων ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου στους ΟΤΑ.



8.       Λήψη απόφασης σχετικά με την πρόθεση του Δήμου Θηβαίων για σύναψη σχέσεων αδελφοποίησης με Κινεζικούς Δήμους, στο πλαίσιο της ανάπτυξης των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Κίνας.



9.       Λήψη απόφασης για τη διαγραφή βεβαιωμένων εσόδων από καταλόγους ύδρευσης που αφορούν τον κ. Σιάκουλη Χρήστο του Γεωργίου της Δ.Ε. Βαγίων.



10.  Λήψη απόφασης σχετικά με την καταβολή σε χρήμα της αξίας της παροχής γάλακτος στους δικαιούχους υπαλλήλους του Δήμου για το διάστημα από 15-6-2013 μέχρι 14-4-2014.  



11.   Λήψη απόφασης για την κατάργηση Τραπεζικού Λογαριασμού και κατανομή  του ποσού.



12.  Έγκριση άδειας εισόδου - εξόδου σε οικόπεδο ιδιοκτησίας Φίλη Δημητρίου (σχετ. η υπ’ αριθ. 104/2014 απόφαση της Επ. Π. Ζωής).



13.  Ανάκληση της υπ’αριθ. 69/2010 Α.Δ.Σ.  περί παραχώρησης θέσης στάθμευσης στον Γεωργίου Δημήτριο, λόγω θανάτου του δικαιούχου.





                                                              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                                  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων: Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους Δήμους



Η Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Θηβαίων ενημερώνει, ότι με τις διατάξεις του άρθρου 51 του Ν. 4257/2014 (ΦΕΚ 93/14.04.2014 τεύχος Α΄) όπως  τροποποιήθηκε με το άρθρο 24 του Ν.4304/2014 (ΦΕΚ 234/23.10.2014 τεύχος Α), ρυθμίζονται οι βεβαιωμένες οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες με βάση τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) έως 30/10/2014,  συμπεριλαμβανομένων των μισθωμάτων με τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, τόκους υπερημερίας ή τυχόν προβλεπόμενες λοιπές ρήτρες.

Συγκεκριμένα:    
Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους δήμους δύνανται να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται ως ακολούθως:     
1. Όσες ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν βεβαιωθεί έως 31.12.2009 υπάγονται στις ρυθμίσεις των σχετικών διατάξεων του ν. 3801/2009.   
2. Όσες ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν βεβαιωθεί από 1.1.2010 δύνανται να ρυθμίζονται ως ακολούθως:

α. Εφάπαξ, με απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%) από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.
β. Για οφειλές μέχρι 5.000,00 ευρώ σε εικοσιτέσσερις (24) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80%) από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων και υπό την προϋπόθεση ότι κάθε δόση δεν είναι μικρότερη των 100 ευρώ.
γ. Για οφειλές από 5.000,01 ευρώ μέχρι 10.000,00 ευρώ σε σαράντα οκτώ (48) δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%) από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.
δ. Για οφειλές από 10.000,01 ευρώ μέχρι 20.000,00 ευρώ σε εβδομήντα δύο (72) δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%) από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.
ε.Για οφειλές από 20.000,01 ευρώ και πάνω σε εκατό (100) δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.

Της ρύθμισης εξαιρούνται οι οφειλές από πρόστιμα αυθαιρέτων κατασκευών και οι οφειλές υπαγόμενες σε καθεστώς ειδικότερων, ευνοϊκότερων προβλέψεων περί καταβολής  (η εν λόγω εξαίρεση δεν ισχύει στην εφάπαξ εξόφληση των οφειλών με απαλλαγή κατά 100% των κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής).

Η προθεσμία υποβολής αίτησης για την υπαγωγή στη ρύθμιση ισχύει μέχρι 30.11.2014.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και προϋποθέσεις ένταξης στην ρύθμιση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων (Κύπρου 3, Θήβα) ή στα τηλέφωνα 2262350616- 617 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση στον Ι.Ν. Αγ. Καλοκτένη Θηβών στη μνήμη πεσόντων αεροπόρων


Ο Σύνδεσμος Αποστράτων και Εφέδρων Αξ/κων Θήβας την Κυριακή 2 Νοεμβρίου θα τιμήσει σε ειδική εκδήλωση στον Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη του Καλοκτένη Θηβών τους χειριστές της πολεμικής αεροπορίας ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ και ΔΡΙΣΤΙΛΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟ του ΙΩΑΝΝΗ, οι οποίοι την 2α Νοεμβρίου 1959 έχασαν τη ζωή τους κατά την πτώση των αεροσκαφών τους στις παρυφές της πόλης των Θηβών.



Πρόγραμμα εκδήλωσης:



-Έπαρση και υποστολή σημαίας στην κεντρική πλατεία Θήβας από άγημα του ΚΕΠΒ

-Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη Καλοκτένη χοροστατούντος του Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεωργίου

-Τέλεση τρισάγιου στη μνήμη των δύο χειριστών

-Αποκαλυπτήρια τιμητικής πλάκας στην πρόσοψη του Ι.Ν. Με τα ονόματα των δύο πεσόντων Αεροπόρων


Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΣΧΟΒΑΚΟΥ





Ο Σύλλογος ¨ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΗΒΑΣ¨ και οι Εκδόσεις ¨Μελάνι¨ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του ποιητικού έργου του Νίκου Μοσχοβάκου με αφορμή την έκδοση της συλλογής του ¨Αιφνίδια και διαρκή¨, την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014 στις 18:00μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας.



Για το έργο του ποιητή θα μιλήσουν οι:

Ζαχαρίας Σώκος, δημοσιογράφος, παραγωγός Τρίτου Προγράμματος ΕΡΤ

Γιώργος Λυμπερόπουλος, δικηγόρος

Ποιήματα θα διαβάσουν οι:

Ιωάννα Σταυροπούλου, ηθοποιός

Ναυσικά Μοσχοβάκου, εκπαιδευτικός

Μελοποιημένα ποιήματα θα τραγουδήσει ο Γιώργος Χατζηχρονόγλου.



Ο Νίκος Μοσχοβάκος γεννήθηκε το 1946 στα Τσικαλιά της Μάνης. Τελείωσε την τότε 8η Γυμνασίου στη Θήβα, όπου εγκαταστάθηκε και έζησε για πολλά χρόνια η οικογένεια του. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα και είναι δικηγόρος. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές: ¨Ειδοποίηση¨ 1970, ¨Ζέον¨ Εκδ.Καστανιώτη 1979, ¨Πολυετής σβέση φανού¨ 2008, ¨Οφειλή περιπέτειας¨ 2011, ¨Αιφνίδια και διαρκή¨ 2014, Εκδ. Μελάνι. Επίσης έχει λάβει μέρος στις ομαδικές εκδόσεις ¨Διήγημα 1970¨, Εκδ.Κάλβος, ¨Κατάθεση ΄73¨ Εκδ.Μπουκουμάνη, ¨Ποίηση 7¨ Εκδ.Καστανιώτη 1977 και ¨Ποίηση 81¨ Εκδ.Καστανιώτη 1981. Ποιήματα του έχουν μεταφραστεί στα Βουλγάρικα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.



Η ποίηση του Νίκου Μοσχοβάκου, συνθέτει έναν καμβά στον οποίο αποτυπώνεται η ίδια η γενιά και η εποχή του σε μια διαλλεκτική σχέση με τα προσωπικά του βιώματα. Ποιήματα υποβλητικά και υπαινικτικά, με μια λεπτή συχνά Καβαφική ειρωνεία, με ¨αμεσότητα και συγκεκαλυμμένη οργή¨, βαβίζουν χέρι-χέρι με την αγωνιστικότητα και τη ματαίωση, το πάθος και τον πόνο, την ελπίδα και την απαισιοδοξία, σ΄ένα δίπολο κατάφασης και άρνησης μέσα από το οποίο αναδύεται η αναζήτηση μιας ταυτότητας, προσωπικής και συλλογικής.



Για το Δ.Σ.

του Συλλόγου ¨ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ¨

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ


Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Γυναίκες της Αλιάρτου πάνε θέατρο


Διαβάστε Περισσότερα »

Τέσσερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τη φθηνή θέρμανση




    Η θέρμανση με πετρέλαιο είναι περίπου κατά 20% πιο φθηνή σε σχέση με πέρσι, στα επίπεδα του 2010, ενώ στο φυσικό αέριο οι τιμές παραμένουν σταθερές
    Το κλιματιστικό ή οι λύσεις με ηλεκτρισμό είναι πιο ακριβές σε σχέση με τις πιο συμβατικές λύσεις


 Εκτός από το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο υπάρχουν και άλλοι εναλλακτικοί τρόποι, οι οποίοι έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω του... ακριβότερου πετρελαίου, ωστόσο οι ειδικοί της αγοράς συμβουλεύουν ότι δεν είναι όλες οι λύσεις τόσο οικονομικές όσο φαίνονται... Υπενθυμίζεται ότι η θέρμανση με πετρέλαιο είναι κατά 20% περίπου πιο φθηνή σε σχέση με πέρσι, στα επίπεδα του 2010, ενώ στο φυσικό αέριο οι τιμές παραμείνουν σταθερές, ωστόσο συγκριτικά είναι κατά 20­30% πιο οικονομικό το αέριο. Από την άλλη, το κλιματιστικό ή οι λύσεις με ηλεκτρισμό είναι πιο ακριβές σε σχέση με τις πιο συμβατικές λύσεις.

Έτσι, ένα σπίτι 80 τετραγωνικών μέτρων σε μια μεγάλη πολυκατοικία με 20 διαμερίσματα στην Αθήνα θα πληρώσει περίπου 800­-900 ευρώ για πετρέλαιο, 500 ευρώ φυσικό αέριο, 750 ευρώ με κλιματισμό και 700 ευρώ με τζάκι.

Τι πρέπει να ξέρετε όταν ψάχνετε εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης:

1. Δεν συμφέρει για μικρά τετραγωνικά να γίνει αλλαγή εγκατάστασης καυσίμου.
Όταν ένα διαμέρισμα 50 τετραγωνικών μέτρων χρειάζεται περίπου 400 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης το χρόνο (410 ευρώ), σε φυσικό αέριο μεταφράζεται σε 300 – 310 ευρώ το ετήσιο κόστος και η αντλία θα κοστίσει 200 ευρώ περίπου. Η αλλαγή λέβητα σε αέριο κοστίζει περί τα 1500­2000 και για την αντλία τουλάχιστον 3.000 ευρώ.

2. Οι αντλίες θερμότητας θεωρούνται η οικονομικότερη λύση.
Προτείνεται από τους ειδικούς, συνήθως, για τις μονοκατοικίες και μεγάλα διαμερίσματα. Σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι αντλίες θερμότητας προσφέρουν οικονομία κατά: 33% σε σχέση με τα pellets, 44% από το κλειστό ενεργειακό τζάκι, 38­45% από το φυσικό αέριο, 61% από το πετρέλαιο και 71% από τους ηλεκτρολέβητες. Το κόστος αντλίας για κατοικία μέχρι 140τ.μ. χωρίς εγκατάσταση και ΦΠΑ, είναι 2.750 ευρώ. Οι αντλίες θερμότητας απορροφούν περίπου το 75% της απαιτούμενης ενέργειας για θέρμανση και ψύξη από το περιβάλλον και το υπόλοιπο 25% από την ηλεκτρική ενέργεια. Στην αγορά υπάρχει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων αντλιών θερμότητας Αέρος/Νερού, Εδάφους/Νερού κλπ, ενώ η εξοικονόμηση που μπορεί να επιτευχθεί έναντι του πετρελαίου μπορεί να φθάσει τα 900­1.100 ευρώ το χρόνο. Ωστόσο, στα μειονεκτήματα είναι η η μειωμένη απόδοση σε περιοχές με ακραίες καιρικές θερμοκρασίες και το υψηλό κόστος της εγκατάστασης.

3. Τα ηλεκτρικά καλοριφέρ και αερόθερμα θεωρούνται ακριβές, πλέον, λύσεις θέρμανσης.
Συμφέρει μόνο σε μικρούς χώρους. Ο ηλεκτρικές συσκευές μπορεί να εξελιχθούν σε παγίδα, αφού για έναν χώρο 80 τετραγωνικών μέτρων απαιτούνται τρεις μονάδες υψηλής ενεργειακής απόδοσης με κόστος 1.500­2.000 ευρώ. Άρα, με μία μέση κατανάλωση 2.500 kWh ­ 3.800kWh το ετήσιο κόστος θέρμανσης ανέρχεται στα 500 ευρώ­700 ευρώ. Τα αερόθερμα συμφέρουν σε μικρούς χώρους, ενώ ζεσταίνουν γρήγορα. Το κόστος είναι υψηλότερο από του κλιματιστικού γύρω στα 0,40 λεπτά την ώρα, με τιμή αγοράς από 16 ευρώ. Υπάρχει βέβαια και η υπέρυθρη θέρμανση – πανελ και είναι πολύ συμφέρουσα επιλογή. Τοποθετούνται στον τοίχο κα η τιμή τους ξεκινάει από τα 85 ευρώ. Οι ηλεκτρικοί θερμοπομποί λειτουργούν περισσότερο με τη φυσική ροή από το περιβάλλον. Ένα υπνοδωμάτιο 12 τ.μ. απαιτεί ένα θερμοπομπό 1500W και καταναλώνει 0,10 ευρώ την ώρα. Τιμή αγοράς για επιτοίχιο θερμοπομπό από 126 ευρώ. Τα ηλεκτρικά καλοριφέρ λαδιού ζεσταίνουν 30 τ.μ. με κατανάλωση ρεύματος γύρω στα 800 w, με τιμή αγοράς γύρω στα 100 ευρώ. Οι ηλεκτρικές σόμπες χαλαζία θερμαίνουν χώρους γύρω στα 50 τετραγωνικά μέτρα με κατανάλωση 400­2.800w. Το αερόθερμο τζακιού εγκαθίσταται στην εστία του παραδοσιακού και επιστρέφει στο χώρο ζεστό αέρα, αυξάνοντας τη θερμοκρασία. Το κόστος κατανάλωση θεωρείται υψηλό και η τιμή τους ξεκινάει από τα 190 ευρώ.

4. Κλιματιστικά.
Το κόστος τους πλησιάζει του τζακιού και εκείνα που ανήκουν στην κατηγορία inverter, μπορεί να καταναλώνουν μία μονάδα ενέργειας και να παράγουν 2,5 ή και 3 μονάδες θερμότητας. Το κόστος μίας συσκευής ξεκινά από τα 100 ευρώ περίπου και το κόστος για ένα διαμέρισμα 80 τ.μ φτάνει τα 750 ευρώ περίπου το έτος.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμική δόνηση στη Λιβαδειά

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 8.11 το πρωί της Πέμπτης στη Λειβαδιά.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 37 χλμ. νοτιοδυτικά της Λειβαδιάς και 97 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα δέκα χλμ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ταξίαρχος που έριξε τα κάγκελα στην παρέλαση



Ένας ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ έριξε τα…
κάγκελα και έσπασε τα δεσμά της «αποστειρωμένης» μαθητικής παρέλασης στην Πάτρα.
Λαός και… επίσημοι έγιναν ένα χωρίς ούτε ένα γιουχάισμα. Πήρε το ρίσκο και ήταν διατεθειμένος να παραιτηθεί αν κάτι πήγαινε στραβά. Δεν πήγε όμως, και νιώθει μια αγαλλίαση που δε πληρώνεται με τίποτα.
Ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας, Ιωάννης Σεϊντής άφησε εμβρόντητους τους συναδέλφους του και τους πολίτες της Πάτρας, όταν έδωσε διαταγή να ανοίξουν τα κιγκλιδώματα και οι γονείς να περάσουν μπροστά από αυτά για να δουν τα παιδιά τους.
Η ενέργειά του έχει τύχη θετικής ανταπόκρισης στην αχαϊκή πρωτεύουσα και όχι μόνο, εκτός από το υπουργείο Δημόσιας τάξης και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., στελέχη των οποίων, μουδιασμένα ίσως και αιφνιδιασμένα, δεν επικοινώνησαν μαζί του για να εκφράσουν την ευαρέσκεια ή δυσαρέσκεια για την κίνησή του.
«Το επεξεργαζόμουν μέρες στο μυαλό μου. Δεν μπορούσα να βλέπω παιδιά και γονείς πίσω από κάγκελα. Δεν θα μου άρεσε να ακούσω την επόμενη ημέρα για σιδηρόφρακτη παρέλαση, ότι καλύτερα να είναι να σταματήσουν οι παρελάσεις και άλλα τέτοια. Αποφάσισα να ρισκάρω αναλαμβάνοντας όλες τις συνέπειες της απόφασής μου», λέει ο ταξίαρχος Σεϊντής.
«Είχα πάρει την απόφασή μου. Τους είπα ότι εγώ είμαι μπροστά, μη φοβούνται, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη ότι κι αν συμβεί. Ο αξιωματικός πρέπει να διαβλέπει, να εκτιμά, να προβλέπει και να ρισκάρει με ασφάλεια. Ήμουν έτοιμος για όλα, ακόμη και να παραιτηθώ αν κάτι πήγαινε στραβά. Θα είχα κάνει λάθος. Θα είχα πάρει λάθος απόφαση. Την ίδια απόφαση όμως θα έπαιρνα όσες φορές κι αν έπρεπε να επιλέξω ανεξάρτητα από το γεγονός ότι τώρα ξέρω το θετικό αποτέλεσμά της», δηλώνει εμφατικά ο ταξίαρχος.
 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚ στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΒΙΑΖΑΝ και ΕΞΕΔΙΔΑΝ την 14χρονη συμμαθήτριά τους

Όταν ξεκίνησε το μαρτύριο του μικρού κοριτσιού από τη Θεσσαλονίκη ήταν μόλις 14 ετών
- Όχι μόνο τη βίαζαν, αλλά την έβαζαν να κάνει έρωτα με άλλους άντρες και εκείνοι έπαιρναν χρήματα
- Το δικαστήριο έκρινε ότι η ποινή είναι εξαγοράσιμη με 5 ευρώ την ημέρα και τους άφησε ελεύθερους
- Για την ίδια υπόθεση είχαν κατηγορηθεί άλλοι τρεις συνομήλικοί τους οι οποίοι αθωώθηκαν

Τη φρίκη στα χέρια δύο συμμαθητών της βίωνε ανήλικη κοπέλα σε σχολικό συγκρότημα της δυτικής Θεσσαλονίκης, μία φρίκη που θα της αφήσει στίγμα για όλη της, τη ζωή.

Αγόρια τότε στο σχολείο, ανάγκαζαν το μικρό κορίτσι με απειλές και χτυπώντας την, να ασελγούν στο κορμάκι της και δεν έμειναν μόνο εκεί, στην ικανοποίηση δηλαδή των δικών τους σεξουαλικών ορέξων. Αλλά, υποχρέωναν το 14 τότε κορίτσι να συνευρίσκεται ερωτικά με άλλους άντρες και εκείνοι σε ρόλο μαστροπών έπαιρναν χρήματα.

Το μαρτύριο του κοριτσιού ξεκίνησε το 2009 και διήρκησε τρία ολόκληρα χρόνια, μέχρι το 2012. Οι δράστες τότε το 2009 ήταν 15 και 14 ετών και παρόλο το νεαρό της ηλικίας τους, το μυαλό τους δούλευε ανατριχιαστικά βρώμικα.

Οι δράστες, ηλικίας 20 και 19 ετών -αντιστοίχως- σήμερα, κάθισαν στο εδώλιο του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, το οποίο τους καταδίκασε σε φυλάκιση 3 ετών και 3 μηνών, τον καθένα.
Φυσικά η ακροαματική διαδικασία έγινε κεκλεισμένων των θυρών.


Και παρόλο τη μικρή ποινή του δικαστηρίου, που σίγουρα δεν αποζημιώνει ούτε τα ψυχικά τραύματα του μικρού κοριτσιού ούτε και τον γολγοθά της οικογένειάς της. αποφάσισε να μετατρέψει την ποινή αυτή σε εξαγοράσιμη, που σημαίνει σε απλά μαθηματικά πως θα πληρώσουν 5 ευρώ για κάθε ημέρα ποινής.

Και φυσικά μετά από αυτή την "δίκαιη" τιμωρία άφησε τους δύο νεαρούς ελεύθερους εν όψει του Εφετείου και με την προϋπόθεση να εμφανίζονται στο αστυνομικό τμήμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Προηγουμένως τους έκρινε ένοχους για βιασμό, μαστροπεία και σωματική βλάβη σε βάρος της συμμαθήτριας τους.

 Για την ίδια υπόθεση κατηγορήθηκαν άλλοι τρεις συνομήλικοι των καταδικασθέντων, οι οποίοι όμως αθωώθηκαν.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Στις 30 Οκτωβρίου 1908 εμφανίζονται στους δρόμους της Αθήνας τα πρώτα ηλεκτρικά τραμ, τα οποία αντικαθιστούν σταδιακώς τα ιππήλατα.



1485 - Ο Ερρίκος Ζ' στέφεται βασιλιάς της Αγγλίας.

1657 - Μάχη του Ότσο Ρίος: οι ισπανικές δυνάμεις αποτυγχάνουν να ανακαταλάβουν την Τζαμάικα.

1831 - Στη Βιρτζίνια των Η.Π.Α., συλλαμβάνεται ο δραπέτης σκλάβος Νατ Τέρνερ ως καθοδηγητής της πιο αιματηρής εξέγερσης σκλάβων στην ιστορία των Η.Π.Α.

1863 - Ο Δανός πρίγκιπας Γουλιέλμος φτάνει στον Πειραιά για να αναλάβει το θρόνο του ως Γεώργιος Α', βασιλιάς των Ελλήνων.

1864 - Ιδρύεται η Χέλενα (Μοντάνα) μετά την ανακάλυψη χρυσού από τέσσερις χρυσοθήρες στην περιοχή "Λαστ Τσανς Γκαλτς".

1905 - Ο τσάρος Νικόλαος Β΄ της Ρωσίας χορηγεί στη Ρωσία το "Μανιφέστο της 17ης Οκτωβρίου".

1908 - Κυκλοφορούν στην Αθήνα τα πρώτα ηλεκτρικά τραμ, τα οποία θα αντικαταστήσουν σταδιακά τα ιππήλατα.

1912 - Α' Βαλκανικός πόλεμος: Οι Οθωμανοί αποχωρούν από το Κωσταράζι Καστοριάς, αφού πρώτα πυρπολούν συθέμελα όλο το χωριό, με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή του. - Βούλγαροι και Τούρκοι σφάζουν τους κατοίκους του Ελληνικού χωριού Ακ Αλάν της Ανατολικής Θράκης.

1918 - H Τεργέστη ενώθηκε με την Ιταλία.

1918 - Η Γερμανία καταθέτει τα όπλα. Τέλος Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

1925 - Ο Σκωτσέζος εφευρέτης, Τζον Λότζι Μπερντ, επιτυγχάνει την πρώτη τηλεοπτική μετάδοση κινούμενης εικόνας.

1930 - Υπογράφεται στην Άγκυρα ελληνοτουρκική συνθήκη φιλίας μεταξύ Ελ. Βενιζέλου και Κεμάλ Ατατούρκ.

1938 - Η ραδιοφωνική μετάδοση της νουβέλας «Ο Πόλεμος των Κόσμων» από τον Όρσον Γουέλς αναστατώνει τις ΗΠΑ καθώς το κοινό πείθεται ότι όντως έγινε εισβολή Αρειανών.

1940 - Ελληνοϊταλικός πόλεμος του 1940: Ο Ανθυποσμηναγός Ευάγγελος Γιάνναρης, επιστρέφοντας με το αεροσκάφος του στη βάση του, τραυματίζεται θανάσιμα.

1943 - Δύναμη 114 Ιερολοχιτών και 200 αλεξιπτωτιστών απελευθερώνουν προσωρινώς την Σάμο.

1944 - Οι Γερμανοί τουφεκίζουν 17 Έλληνες πατριώτες στην Πρώτη Φλωρίνης.

1944 - Η Θεσσαλονίκη απελευθερώνεται από τη ναζιστική κατοχή.

1947 - Υπογράφεται η εμπορική συμφωνία GATT από 23 κράτη, στη Γενεύη.

1956 - Μεγάλη αντισοβιετική εξέγερση στην Ουγγαρία.

1956 - Η Αγγλία και η Γαλλία επιδίδουν τελεσίγραφο στο Κάιρο και το Τελ-Αβίβ για τον τερματισμό των εχθροπραξιών και την αποχώρηση των στρατευμάτων από την περιοχή της διώρυγας του Σουέζ. Το τελεσίγραφο απορρίφθηκε. Την επομένη αγγλο-γαλλικά αεροσκάφη επιχειρούν βομβαρδισμούς αιγυπτιακών αεροδρομίων.

1961 - Η ΕΣΣΔ πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη πυρηνική δοκιμή της ιστορίας με την Τσαρ μπόμπα.

1975 - Ο δικτάτορας Φράνκο της Ισπανίας μεταβιβάζει την εξουσία της χώρας στον Χουάν Κάρλος Α' λόγω ασθένειας.

1978 - Έντεκα είναι οι αγνοούμενοι από βύθιση 2 πλοίων στην Ελλάδα.

1980 - Τελειώνει ο πόλεμος μεταξύ Ονδούρας και Ελ Σαλβαδόρ που μαινόταν από το 1969.

1983 - Διεξάγονται οι πρώτες δημοκρατικές εκλογές μετά την πτώση της δικτατορίας στην Αργεντινή.

1995 - Το Κεμπέκ, με οριακή πλειοψηφία (50,6% υπέρ- 49,4% κατά) στο σχετικό δημοψήφισμα τάσσεται κατά της απόσχισής του από τον Καναδά.

2000 - Ολοκληρώνονται οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Σίδνεϊ που ξεκίνησαν στις 18 του ιδίου μήνα. Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 33η θέση κατακτώντας 10 μετάλλια (4 χρυσά, 5 αργυρά και 1 χάλκινο).

2001 - Ο Νέλσον Οντούμπερ επιστρέφει στην πρωθυπουργία της Αρούμπας.

2003 - Για πρώτη φορά έπειτα από 60 χρόνια η Βουλή των Ελλήνων αποφασίζει να αρθεί η ασυλία πέντε βουλευτών, για παραβάσεις του ΚΟΚ και για ψευδορκία.

2006 - Αρχίζει στην Αθήνα το πρώτο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου, που διοργανώνεται από το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αστατος ο καιρός και σήμερα



Νεφώσεις, με βροχές ή καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα κατά περιόδους στο Αιγαίο και στο Ιόνιο, σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και πιθανόν πρόσκαιρα στα βορειοδυτικά, περιμένουμε σήμερα Πέμπτη.



Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 17 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 18 στην Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 12 έως 22 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 12 έως 18 στο Βόρειο Αιγαίο και από 15 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά στα βορειοανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά στα Δωδεκάνησα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Σχεδόν μέτριοι και τοπικά μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεω 4 με 5 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Βελτιωμένο καιρό με λίγες νεφώσεις, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι, 4 μποφόρ, και πρόσκαιρα κατά τόπους μέτριοι, 5 μποφόρ.

Παροδικές νεφώσεις περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι, 4 μποφόρ, και πρόσκαιρα κατά τόπους μέτριοι, 5 μποφόρ.


Αναλυτική Πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά οπού είναι πιθανό να εκδηλωθούν. Μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες από το απόγευμα στο Ιόνιο και την δυτική Πελοπόννησο. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινόμενων από το βράδυ στα ηπειρωτικά.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που το βράδυ θα ενταθούν.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 21 βαθμούς κελσίου.


Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.

Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 και το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Στα νοτιά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Αττική

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών από το μεσημέρι.

Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και τη νύχτα βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

To ψηφοδέλτιο της ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗΣ για το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Ενωτικός συνδυασμός για το ΠΥΣΔΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Στηρίζουμε Αξίες - Ψηφίζουμε Αδέσμευτα

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Δ.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

1    ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Θεοτόκη    ΓΕΛ ΑΣΠΡΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ
2    ΓΙΑΝΝΑΚΙΤΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  του Χαραλάμπους    ΓΕΛ ΑΣΠΡΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ
3    ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Κυριάκου    ΓΕΛ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
4    ΘΕΙΑΚΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Ιωάννη    2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
5    ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Χρήστου    ΓΕΛ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
6    ΚΑΣΤΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ανδρέα    ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ
7    ΚΙΑΦΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Λουκά    1ο ΕΠΑΛ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
8    ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Κλεομένη    ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΥΛΗΣ
9    ΚΩΤΣΑΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Βασιλείου    2ο ΓΕΛ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
10    ΛΑΜΠΙΔΗ ΕΥΤΥΧΙΑ του Ιωάννη    1ο ΕΠΑΛ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
11    ΜΑΡΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Λεωνίδα    2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
12    ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του Βασιλείου    ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΑΥΛΕΙΑΣ
13    ΜΠΟΥΛΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ του Ευσταθίου    5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΒΑΣ
14    ΝΑΥΠΑΚΤΙΤΟΥ ΚΑΛΟΥΣΑ του Γεωργίου    ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΑΧΩΒΑΣ
15    ΠΑΝΤΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ του Σπυρίδωνος     3ο ΓΕΛ ΘΗΒΑΣ
16    ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ του Χαραλάμπους    1ο ΕΠΑΛ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
17    ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αθανασίου    1ο ΕΠΑΛ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
18    ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του  Γεωργίου    ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
19    ΣΙΝΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Βασιλείου    ΓΕΛ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
20    ΣΠΥΡΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΣ του Νικολάου    ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΟΜΒΡΑΙΝΑΣ
21    ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Φωτίου    ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΙΣΤΟΜΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ