Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα σενάρια για «λευκή εβδομάδα» στα σχολεία..



        Στο προσκήνιο έρχεται ξανά η «λευκή εβδομάδα» έπειτα από σχετική πρόταση του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.



Σε δηλώσεις του, στο ... περιθώριο της διεθνούς έκθεσης Philoxenia στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Γιάννης Ρέτσος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Προτείνουμε μεταξύ Χριστουγέννων και Πάσχα να δίνονται δύο ημέρες σχολικής ανάπαυλας, κατά προτίμηση Πέμπτη και Παρασκευή, οι οποίες να "κολλάνε" στο Σαββατοκύριακο ώστε να προκύπτει ένα τετραήμερο με εκπαιδευτικό και εκπτωτικό χαρακτήρα».

Παράλληλα, τόνισε ότι η περσινή πρόταση της ΠΟΞ, που βαφτίστηκε «Λευκή Εβδομάδα» παρερμηνεύτηκε, καθώς η Ομοσπονδία προτείνει μια ανάπαυλα εκπαιδευτικού χαρακτήρα για τους μαθητές, η οποία ταυτόχρονα θα τονώνει τις τοπικές κοινωνίες μέσω της ανάπτυξης του εσωτερικού τουρισμού.
Ο επικεφαλής των ξενοδόχων ζήτησε την παρέμβαση της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, προκειμένου να γίνει άμεσα μια συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο.
«Για να δούμε αν μπορούμε να ξεκινήσουμε ήδη από φέτος, γιατί πιστεύω πως αν δεν γίνει φέτος, δεν θα γίνει ποτέ», κατέληξε..

*Απορία: Τους γονείς τους ρώτησε κανείς;Γιατί δεν πρέπι να υπάρχουν και πάρα πολλοί που έχουν τη δυνατότητα να ..εκδράμουν επειδή οι ξενοδόχοι επιθυμούν κλειστά σχολεία προς αύξηση των δικών τους εσόδων


Διαβάστε Περισσότερα »

Στα δικαστήρια o Πλούταρχος για το 1 εκατ. ευρώ


Ένα δημοσίευμα, μία διάψευση και η σιωπή της περιφερειάρχη Αττικής συνθέτουν το παζλ της νέας κόντρας που ξέσπασε μεταξύ του γνωστού τραγουδιστή Γιάννη Πλούταρχου και της εφημερίδας «Espresso», σχετικά με ντοκιμαντέρ που θα είχε ως σκοπό την ανάδειξη της πρωτεύουσας και την προσέλκυση τουριστών.

Λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα ο δικηγόρος του καλλιτέχνη εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση, κάνοντας λόγο για συκοφαντίες, ενώ η κ. Ρένα Δούρου τηρεί μέχρι στιγμής σιγήν ιχθύος.

Το επίμαχο δημοσίευμα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Espresso», η νέα περιφερειάρχης Αττικής πριν από μερικές ημέρες δέχτηκε στο γραφείο της τον διάσημο τραγουδιστή και την τηλεπερσόνα Ρούλα Χάμου, οι οποίοι φέρονταν να της ζήτησαν 1 εκατομμύριο ευρώ για τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ που θα προβάλλει τις ομορφιές της Αττικής και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προσέλκυση τουριστών.

Στο ντοκιμαντέρ, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα εκτελούσε χρέη παρουσιαστή ο δημοφιλής τραγουδιστής, ενώ η Ρούλα Χάμου θα αναλάμβανε τη γενικότερη επιμέλεια της παραγωγής, καθώς τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τον τομέα αυτό.

«Ραντεβού στα δικαστήρια»

«Η ρυπαρότητα της εφημερίδος "Espresso" ξεπέρασε κάθε όριο στο φύλλο του Σαββατοκύριακου 15-16.11.2014.

»Αντιπαρέρχομαι το πρωτοσέλιδο ψευδέστατο δημοσίευμα της ανωτέρω εφημερίδας, στο οποίο αναφέρεται ότι, δήθεν, απαίτησα ποσό 1.000.000 ευρώ από την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου για, δήθεν, παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ που θα προέβαλλε τις ομορφιές της Αττικής και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προσέλκυση τουριστών».

Αυτή την απάντηση δίνει μέσω του δικηγόρου του ο τραγουδιστής Γιάννης Πλούταρχος στο δημοσίευμα της εφημερίδας.

«Διαψεύδω κατηγορηματικά το ανωτέρω συκοφαντικό και απαξιωτικό για το πρόσωπό μου δημοσίευμα που ανηπαρήχθη από μέρος του ηλεκτρονικού τύπου, δεδομένου του ότι ουδέποτε πραγματοποίησα συνάντηση με τη νεοκλεγείσα Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και ουδεμία πρόταση παραγωγής ντοκιμαντέρ έκαμα, καθώς καμία σχέση δεν έχω επιχειρηματικά με παραγωγή των ντοκιμαντέρ.

»Για το αληθές αυτό γεγονός μπορεί να ερωτηθεί και το γραφείο της ίδιας της Περιφερειάρχου Αττικής ή η ίδια η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου για να διαψεύσουν το κατάπτυστο δημοσίευμα.

»Το λόγο κατά των συκοφαντών μου θα έχει η Δικαιοσύνη. Δεν επιτρέπω άλλο τη στοχοποίησή μου με ανυπόστατα και άθλια δημοσιεύματα» καταλήγει η ανακοίνωση-απάντηση που εκδόθηκε από το γραφείο του δικηγόρου Αλέξανδρου Στρίμπερη.


Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία: Με τα… κιάλια η κορυφή


Η Θήβα πέρασε και από το Ακραίφνιο και αποσπάστηκε οκτώ ολόκληρους βαθμούς από την δεύτερη θέση όπου τώρα βρίσκονται Παμβαγιακός και Κιθαιρώνας με την ομάδα των Βαγίων να έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο. Ή Ένωση ανέκαμψε με επιβλητική νίκη επί του φιναλίστ του κυπέλλου Π.Α.Ο.Κοκκίνου που έμεινε στην πρόκριση. Έδαφος έχασε και ο Παρνασσός που «σκόνταψε» στις Ερυθρές.

Α’ Κατηγορία

8η αγωνιστική 

Επαμεινώνδας – Κιθαιρώνας  2-3

Ένωση – Κόκκινο     4-0

Αμβρυσσέας – Ύπατο    4-0

Αναγέννηση – Παμβαγιακός    1-3

Π.Α.Ο.Κυριακίου – Παναλίαρτος    1-0

Ορχομενός – Δήλεσι    0-2

Δάφνη – Παρνασσός   1-1

Απόλλων Ακρ. – Θήβα  0-1

Βαθμολογία

(σε 8 αγώνες)

 Θήβα                       26-3        24

————————————————

Παμβαγιακός          11-5         16

Κιθαιρώνας             14-9         16

Ένωση                    26-5         15

Παρνασσός             11-7         15

ΠΑΟ Κυριακίου     10-10         15

Κόκκινο                   12-9         14

Δήλεσι                    13-9          12

Αμβρυσσέας         15-13          12

Δάφνη Ερ.             15-14         12

Αναγέννηση           11-11         11

Επαμεινώνδας       10-17           5

—————————————————-

Απόλλων                 2-10           4

Ύπατο                     7-24           4

Ορχομενός              5-19           1

Παναλίαρτος            3-27           0

* Η Ένωση έχει -2 βαθμούς

** Παμβαγιακός, Ορχομενός έχουν 6 αγώνες

 9η αγωνιστική 

Κιθαιρώνας – Κόκκινο

Ύπατο – Επαμεινώνδας

Παμβαγιακός – Ένωση

Παναλίαρτος – Αμβρυσσέας

Δήλεσι – Αναγέννηση

Παρνασσός – Π.Α.Ο.Κυριακίου

Θήβα – Ορχομενός

Απόλλων Ακρ. – Δάφνη
stereasports.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο μαγευτικός μηχανισμός των Αντικυθήρων: Τα μυστικά της πιο τέλειας μηχανής της αρχαιότητας

Την πρώτη, παγκοσμίως, διδακτορική διατριβή για το Μηχανισμό των Αντικυθήρων ολοκλήρωσε στο Εργαστήριο Αστρονομίας του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ. η Μαγδαληνή Αναστασίου, διδάκτωρ του Τμήματος Φυσικής.

«Αναμφισβήτητα πλέον, ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων θεωρείται ως μια τέλεια μηχανική κατασκευή προηγμένης τεχνολογίας της αρχαιότητας. Η γνώση που έχει αποτυπωθεί πάνω του, η σύλληψη της όλης κατασκευής του αλλά και η ίδια η κατασκευή του εκπλήσσουν. Χάρη στην ανακάλυψη του Μηχανισμού ξαναγράφεται πλέον η ιστορία της εξέλιξης της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας» αναφέρει χαρακτηριστικά η κ.Αναστασίου στη διατριβή της που παρουσίασε σε εκδήλωση που διοργάνωσαν η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής και η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ με θέμα τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων.

Εκφράζει δε την πεποίθησή της ότι «ο Μηχανισμός δεν αποτελεί το πρώτο και μοναδικό τέτοιο «εργαλείο» που δημιουργήθηκε».

«Τόσο η πολυπλοκότητά του όσο και η τελειότητά του συνηγορούν ότι πρέπει το μηχάνημα που σώζεται αυτή τη στιγμή, να αποτελεί την κορυφή εξελικτικής διαδικασίας απλούστερων μηχανισμών που ολοένα εμπλουτίζονταν και με περισσότερες λειτουργίες» προσθέτει. «Μαγευτική επίσης», σύμφωνα με την ίδια, «είναι και η δομή του συνόλου της κατασκευής του, που έχει τις διαστάσεις ενός σύγχρονου φορητού υπολογιστή».

«Η πληθώρα των πληροφοριών σε μια τόσο συμπυκνωμένη δομή πρέπει να θεωρείται αποτέλεσμα μιας μακράς εξελικτικής πορείας. Η απάντηση στο γιατί δεν σώζεται άλλος μηχανισμός βρίσκεται στην πολυτιμότητα του υλικού του και στην ιδιότητά του να ανακυκλώνεται εύκολα για τη δημιουργία άλλων αντικειμένων».

Η κ.Αναστασίου κάνει επίσης ιδιαίτερη μνεία σε ένα θραύσμα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων του οποίου η λειτουργία δεν είναι ακόμη επιβεβαιωμένη.

«Η δομή του θραύσματος αυτού», περιγράφει, «είναι πολύ περίεργη με την ύπαρξη ενός οδοντωτού τροχού και δύο ιδιόμορφων εξαρτημάτων, το ένα από τα οποία έχει νεφροειδές σχήμα».

«Μια πλήρης περιστροφή του εξαρτήματος αυτού ως προς τον άξονά του εμφανίζει δύο μέγιστα και δύο ελάχιστα. Η μελέτη δείχνει ότι τα μέγιστα και ελάχιστα αυτά φαίνονται να ταιριάζουν με την εξίσωση του χρόνου, αστρονομικής γνώσης που είχε κατακτηθεί την εποχή του Μηχανισμού. Καθώς ο Μηχανισμός αποτύπωνε πάνω του όλες τις αστρονομικές γνώσεις της εποχής του, είναι πολύ πιθανό να περιελάμβανε κι αυτήν. Η όλη μελέτη βρίσκεται σε εξέλιξη ακόμα» καταλήγει.

Ενας από τους λίγους τυχερούς που έχει βουτήξει στο σημείο όπου βρίσκεται το ναυάγιο των Αντικυθήρων, συμμετέχοντας στην ερευνητική ομάδα που πρόσφατα ανέσυρε νέα ευρήματα ήταν και ο αρχαιολόγος- δύτης και υποψήφιος διδάκτορας του Α.Π.Θ., Αλέξανδρος Τούρτας.

«Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν και άλλα κινητά ευρήματα στο ναυάγιο και ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε να τα ανασύρουμε στην επόμενή μας έρευνα, τον Μάιο του 2015» ανέφερε, στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο κ.Τούρτας.

Όπως εξήγησε, στο ναυάγιο δεν έχει γίνει αρχαιολογική έρευνα στον πυθμένα, λόγω των σημαντικών τεχνικών δυσκολιών και του βάθους που βρίσκεται το ναυάγιο- είναι στα 50-55 μέτρα. Για τον ίδιο ωστόσο, η εμπειρία είναι σημαντική καθώς, όπως λέει, «βουτάμε σε ένα ναυάγιο με ιστορική και αρχαιολογική αξία». Όσο για την εικόνα που αντικρίζει στον βυθό, διευκρινίζει ότι στην ουσία ταυτίζει τις πληροφορίες που έχει στο μυαλό του και ανασυνθέτει την εικόνα αφού στην πραγματικότητα βλέπει μόνο σκόρπιες πέτρες. Απαντώντας πάντως σε ερώτηση για τον φόβο αρχαιοκαπηλίας στο ναυάγιο, δήλωσε ότι η θέση του δεν είναι γνωστή και ακόμα και οι ίδιοι που είχαν τις συντεταγμένες, δυσκολεύτηκαν να το βρουν.


Διαβάστε Περισσότερα »

Διήμερες εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο στη Λιβαδειά


Διαβάστε Περισσότερα »

Ψεύτικο το βίντεο με το μικρό ήρωα της Συρίας που σώζει κοριτσάκι -Εγινε όμως για καλό σκοπό

Ηταν το βίντεο που σκόρπισε ρίγη τις προηγούμενες ημέρες και το είδαν εκατομμύρια θεατές, σε όλο τον κόσμο. Ενα αγοράκι, ο μικρός ήρωας της Συρίας όπως έγινε γνωστό, αψηφούσε τη «βροχή» από σφαίρες που έπεφταν γύρω του για να σώσει ένα κοριτσάκι. Μόνο που τα δύο παιδιά δεν ήταν σε κίνδυνο.

Το βίντεο που έγινε viral ήταν σκηνοθετημένο, όπως αποκάλυψε το BBC. Μία ομάδα Νορβηγών κινηματογραφιστών το γύρισε τον περασμένο Μάιο στη Μάλτα, με στόχο να φαίνεται απόλυτα πειστικό. Ο λόγος; Ηθελαν ο κόσμος να αφυπνιστεί και να στρέψει το βλέμμα του σε αυτή την περιοχή.

Ο σκηνοθέτης, Λαρς Κλέβμπεργκ, έγραψε το σενάριο μελετώντας βίντεο από ειδησεογραφικά πρακτορεία με τις συγκρούσεις στη Συρία. Οπως λέει, με τη δουλειά του, ήθελε να ασχοληθεί ο κόσμος με την τραγική μοίρα των παιδιών που χάνουν τη ζωή τους σε εμπόλεμες ζώνες.

«Στόχος μου ήταν να κάνω ένα βίντεο που να μοιάζει πραγματικό και να γίνει πιστευτό από όλο τον κόσμο, ο οποίος θα το μοιράζονταν και θα γέμιζε ελπίδα», δήλωσε μιλώντας στο BBC. Η ομάδα που το γύρισε είχε δουλέψει σε μεγάλες επιτυχίες του κινηματογράφου, όπως η «Τροία» και ο «Μονομάχος», ενώ οι φωνές που ακούγονται στο βίντεο είναι προσφύγων από τη Συρία που ζουν στη Μάλτα.





Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΙΕΡΟ ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ

ΣΗΜΕΡΑ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΝΑ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Στὶς 15 Νοεμβρίου ἀρχίζει ἡ νηστεία τῶν Χριστουγέννων. Πρόκειται γιὰ μιὰ περίοδο ἔντονης πνευματικῆς ἐργασίας καὶ ψυχοσωματικῆς προετοιμασίας γιὰ τὸν ἑορτασμό τῆς μεγάλης ἑορτῆς τῆς Γεννήσεως τοῦ Κυρίου.
Ἀπὸ τὶς 15 Νοεμβρίου ἕως τὶς 17 Δεκεμβρίου (κατ’ ἄλλη παράδοση ἕως τὶς 12 Δεκεμβρίου) νηστεύουμε τὸ κρέας, τὰ γαλακτομικά καὶ τὰ αὐγά καὶ τρῶμε ψάρι (ἐκτὸς βεβαίως Τετάρτης καὶ Παρασκευῆς, ποὺ νηστεύουμε αὐστηρά). Μετὰ τὶς 17 (ἢ 12) Δεκεμβρίου νηστεύουμε καὶ τὸ ψάρι.
Ἡ νηστεία ὅμως κατὰ τὴν ὑπόδειξη τοῦ Κυρίου μας ἔχει νόημα, ὅταν συνδυάζεται μὲ προσευχὴ καὶ ἐλεημοσύνη. Γιὰ τὸ λόγο αὐτό, ἡ Ἐκκλησία μὲ τὴν ἔναρξη τῆς νηστείας μᾶς προσκαλεῖ σὲ ἐντονότερη λειτουργικὴ ζωή καὶ ἀγαθοεργία.
Ἔτσι, ἡ ἐκκλησιαστικὴ παράδοση προβλέπει γιὰ τὴν περίοδο αὐτὴ τὴν καθημερινὴ -ἂν οἱ συνθῆκες τὸ ἐπιτρέπουν- τέλεση τῆς θείας λειτουργίας, τὴν τέλεση δηλαδὴ σαρανταλείτουργου.
Ἡ τέλεση τοῦ σαρανταλείτουργου ἀποτελεῖ πολὺ μεγάλη εὐλογία. Εἶναι μιὰ θαυμάσια εὐκαιρία γιὰ βίωση τὴς μυστηριακῆς καὶ λατρευτικῆς ζωῆς, γιὰ ἐπαφὴ μὲ τὸν πλοῦτο τῆς ὑμνολογίας καὶ τῆς ἀκροάσεως τῶν θείων Γραφῶν, γιὰ συχνότερη θεία κοινωνία, γιὰ συχνότερη συγκρότηση τῆς ἐκκλησιαστικῆς κοινότητας.
Ὁ ἅγιος Ἰγνάτιος ὁ Θεοφόρος μᾶς λέει: «Σπουδάζετε πυκνότερον συνέρχεσθαι εἰς εὐχαριστίαν θεοῦ καὶ εἰς δόξαν. Ὅταν γὰρ πυκνῶς ἐπὶ τὸ αὐτὸ γίνεσθε, καθαιροῦνται οἱ δυνάμεις τοῦ σατανᾶ καὶ λύεται ὁ ὄλεθρος αὐτοῦ», δηλαδὴ «Προσπαθεῖστε μὲ σπουδὴ νὰ ἔρχεσθε ὅλοι μαζί στὴ Σύναξη τῆς Θείας Εὐχαριστίας (Θεία Λειτουργία), γιὰ νὰ εὐχαριστεῖτε τὸν Θεὸ καὶ νὰ Τὸν δοξολογεῖτε. Διότι ὅταν συχνά ἔρχεσθε στὴ Σύναξη τῆς Θείας Εὐχαριστίας (Θεία Λειτουργία), συντρίβονται οι δυνάμεις του σατανᾶ καί λύεται κάθε ὀλέθρια ἐνέργεια του».
Ἡ δύναμη τῆς Θείας Λειτουργίας δὲν εἶναι μαγική. Εἶναι ἡ δύναμη τῆς ἀγάπης καὶ τῆς ἑνότητας ἐν Χριστῷ. Ἡ Θεία Λειτουργία μᾶς μαθαίνει νὰ συγχωροῦμε, νὰ ἀγαποῦμε καὶ νὰ εἴμαστε ἑνωμένοι μὲ ὅλους τοὺς ἀνθρώπους.
Γι’ αὐτὸ ἄλλωστε προσφέρουμε τὰ Δῶρα μας στὸ Θεό, τὸν Ἄρτο καὶ τὸν Οἶνο, προσευχόμενοι γιὰ ζῶντες καὶ κεκοιμημένους ἀδελφούς μας. Ἡ μνημόνευση τῶν ὀνομάτων τῶν ζώντων καὶ κεκοιμημένων προσώπων (ἀνάγνωση τῶν «Διπτύχων») εἶναι ἔργο πολὺ σημαντικὸ καὶ ἱερό, ποὺ θεσμοθετήθηκε ἀπὸ τοὺς ἁγίους Ἀποστόλους καὶ ἐπιτελεῖται ἀδιάλειπτα μέσα στοὺς αἰῶνες.
ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΙΕΡΟ ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ
AΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΒΑΓΙΩΝ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 34χρονος στη Θήβα για μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός στην περιοχή της Θήβας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκε

Συνελήφθη, χθες (14-11-2014) το απόγευμα στην περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στον 34χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε, μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (6) γραμμαρίων.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Χειροπέδες σε Αλβανίδες μακρυχέρες


Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαπές υπήκοοι Αλβανίας, για κλοπή από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στη Λιβαδειά

Συνελήφθησαν, χθες (14-11-2014) το μεσημέρι στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, δύο (2) αλλοδαπές υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 56 και 53 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα χθες το μεσημέρι, οι δύο αλλοδαπές αφαίρεσαν από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 43χρονης ημεδαπής, μία βαλίτσα που περιείχε ρούχα και το χρηματικό ποσό των (50) ευρώ, πλην όμως έγιναν αντιληπτές από την 43χρονη και τράπηκαν σε φυγή.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, ενήργησαν επιστάμενες αναζητήσεις, στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενες και συνελήφθησαν. Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία αποδόθηκαν στην 43χρονη.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι η 56χρονη στερούταν νομιμοποιητικών εγγράφων διαμονής και σε βάρος της θα κινηθεί η διαδικασία διοικητικής επιστροφής στη χώρα καταγωγής της.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Θανάσης Σκούμας σχολιάζει τον Προϋπολογισμό του Δήμου Θηβαίων

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ 2015

Ο Προϋπολογισμός υπερψηφίστηκε χθές μόνο από την παράταξη του κ. Νικολάου. Καταψηφίστηκε από όλη την αντιπολίτευση. 17 υπέρ έναντι 10 κατά κι ένα λευκό. Το "Ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης", που αποτελεί το μηχανισμό ενσωμάτωσης των οικονομικών μεγεθών του δημοτικού προϋπολογισμού στο πλαίσιο "δημοσιονομικής προσαρμογής" (μνημόνιο), με βαρύτατες κυρώσεις για όποιον δήμο δεν συμμορφώνεται ψηφίστηκε φέτος μόνο από την συμπολίτευση με την ίδια πλειοψηφία (17-10). Δεν υπήρχε στην εισήγηση της δημοτικής αρχής, καμία αναφορά σε στόχους ικανοποίησης των τοπικών αναγκών, παρά μόνο η υποχρέωση συμμόρφωσης με την κυβερνητική πολιτική των μνημονίων, ενώ ο προϋπολογισμός είναι μειωμένος κατά 8 εκατομμύρια ευρώ, σε σχέση με τον διαμορφωμένο (μετά από αναμορφώσεις) προϋπολογισμό του 2014 (28 εκ. € το 2014 - 20 εκ. € το 2015). Επί των έργων, οι επενδύσεις είναι ελάχιστες (2.164.000€), με το έργο του πεζόδρομου Επαμεινώνδα να έχει γραμμένη πίστωση την μεγαλύτερη, ποσό 1.490.000€. Δεν υπάρχουν δαπάνες για κοινωνική πολιτική στήριξης των πολιτών, για πολεοδομικές εφαρμογές, για κυκλοφοριακά, για ενίσχυση των υποδομών των δημοτικών ενοτήτων (πλην 20 χιλ. για δρόμο Λεύκτρων -Καπαρελλίου, 20 χιλ. για οδοποιία Θίσβης, δημοτικό κτίριο Βαγίων και από 15 χιλ ανά ενότητα για συντήρηση δημοτικής οδοποιίας!!!). Τα περισσότερα συμβούλια τοπικών κοινοτήτων, δεν εισηγήθηκαν επί του προϋπολογισμού. Στις προβλέψεις του, υπάρχει και η απόκτηση εκτάσεων, χρηματοδοτούμενη από το πράσινο ταμείο, ποσού 363 χιλ.€ (ιδιοκτησίες Παπαχατζή, Πήλιουρη-Ξύδη, Βυλλιώτη και παρά το Χρυσορρόα).
Το θέμα των δημοτικών τελών συζητήθηκε μισή ώρα πριν την συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού, με πρόταση να μην τροποποιηθεί το ύψος των τελών. Προτείναμε την μείωση των δημοτικών τελών κατά 50% για τους ανέργους, αλλά δεν έγινε δεκτή η πρόταση μας.
Ισχυρίστηκαν ότι δεν μπορεί να αλλάξει τώρα, γιατί με αυτή την τιμή έχει διαμορφωθεί ο προϋπολογισμός εσόδων!!!. Στην διαμαρτυρία μας γιατί δεν τέθηκε το θέμα σε προγενέστερη χρονικά συζήτηση, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ανακούφισης των πληττόμενων από την ανεργία συμπολιτών μας, η απάντηση ήταν η σιωπή. Ρωτήσαμε το δήμαρχο για τη δέσμευση του να μειώσει τα τέλη των εμπόρων στην Επαμεινώνδα, λόγω των έργων και είπε αμήχανα ότι θα το κάνει στο μέλλον.
Σε διατεταγμένη υπηρεσία απόλυτης συμπόρευσης με την κυβερνητική πολιτική, η δημοτική πλειοψηφία του κ. Νικολάου, χωρίς κανένα σχεδιασμό, χωρίς καμία αντιστοίχηση με τις ανάγκες του Δήμου, ψήφισε τον πιο επώδυνο στα χρονικά της μεταπολιτευτικής ιστορίας του Δήμου προϋπολογισμό.
Τα χειρότερα έπονται...
 Θανάσης Σκούμας
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός είναι ο νεκρός της Αμφίπολης -Πώς θα έμοιαζε

Μέτριο ανάστημα, λευκό δέρμα και καστανά ή κόκκινα μαλλιά. Ετσι ήταν ο νεκρός της Αμφίπολης, σύμφωνα με εκτιμήσεις των επιστημόνων που βασίζονται στα στοιχεία για τους ανθρώπους της εποχής.

Σαφώς και η μελέτη του σκελετού, που βρέθηκε στον τύμβο της Αμφίπολης, κάτω από το δάπεδο του τρίτου θαλάμου σε βάθυος 1,6 μ., θα δώσει περισσότερες απαντήσεις. Το πιο πιθανό σενάριο για τα χαρακτηριστικά της όψης του κάνει λόγο για άνθρωπο ύψους περίπου 1,65 μ., με λευκό δέρμα και χρώμα μαλλιών καστανό, ή καστανοκόκκινο, αν είχε καταγωγή από τη Θράκη.

«Σύμφωνα πάντα με τα σενάρια των αρχαιολόγων για την περίοδο και την περιοχή όπου έζησε ο άνθρωπος, ο σκελετός του οποίου βρέθηκε στον τάφο της Αμφίπολης, τα βασικά χαρακτηριστικά του ατόμου θα ήταν αυτά», λέει στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο καθηγητής στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μανώλης Παπαγρηγοράκης.


Διαβάστε Περισσότερα »

15 αλλαγές στο ασφαλιστικό


Δεκαπέντε αλλαγές στο συνταξιοδοτικό καθεστώς των στρατιωτικών, των αστυνομικών, των λιμενικών, των πυροσβεστών, των πολιτικών δημοσίων υπαλλήλων και των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα προβλέπει νομοσχέδιο που ετοιμάζονται να καταθέσουν στη Βουλή οι υπουργοί οικονομικών και Εργασίας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» μια από τις πιο σημαντικές αλλαγές αφορά στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων για όσους υπαλλήλους και λειτουργούς του Δημοσίου (στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες, δικαστικούς λειτουργούς, πανεπιστημιακούς, καθηγητές ΤΕΙ, ιατρούς του ΕΣΥ, διπλωματικούς υπαλλήλους, ερευνητές κ.λπ.) συμπληρώνουν 25 έτη υπηρεσίας μετά 1η – 1- 2015.

Για όλους αυτούς τους πολίτες το νομοσχέδιο προβλέπει την καθιέρωση ενός συστήματος αναλογικών συντελεστών αναπλήρωσης, καταργώντας τα όσα ισχύουν σήμερα με βάση το «νόμο Ρέπα» όσον αφορά στον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης για τα έτη από την 1η – 1- 2008 και μετά.

Το αποτέλεσμα της εφαρμογής του νέου αυτού συστήματος υπολογισμού θα είναι μια μικρή μείωση των συντάξεων για όλους όσοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικά δικαιώματα από το Δημόσιο μετά την 1η – 1 – 2015 και έχουν διοριστεί ή καταταγεί πριν από την 1η – 1- 2011.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας


Διαβάστε Περισσότερα »

Την ασφαλή μεταφορά των παιδιών από τη Λιβαδειά στο Ειδικό Σχολείο της Θήβας ζητά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων





Την αγωνία τους εκφράζουν οι γονείς των παιδιών με ειδικές ανάγκες που καθημερινά μεταφέρονται από την περιοχή της Λιβαδειάς στο Ειδικό Σχολείο της Θήβας.

Τα προβλήματα είναι πολλά και ζητούν άμεσα λύση σύμφωνα με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

«Καθημερινά το λεωφορείο μεταφέρει στη Θήβα 18 παιδιά ηλικίας από 15 μέχρι και 21 ετών. Από αυτά ορισμένα με σοβαρές παθήσεις χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα δεδομένου ότι η κατάστασή τους είναι τέτοια που ανά πάσα στιγμή μπορεί να απαιτηθεί παρέμβαση ανθρώπου που μπορεί να ανταποκριθεί σε περιστατικά που πιθανόν προκύψουν», σημειώνουν οι γονείς μεταξύ άλλων και προσθέτουν: «Σήμερα για τα παιδιά που ταξιδεύουν από τη Λιβαδειά στη Θήβα στο λεωφορείο υπάρχει μόνο ένας συνοδός αν και γι΄ αυτόν τον αριθμό απαιτούνται τουλάχιστον δύο χωρίς επίσης να ξέρουμε με ποια κριτήρια και από ποιόν επιλέγονται οι συνοδοί».

Αυτό το υπογραμμίζουν όπως λένε όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά «σε περίπτωση που κατά τη διαδρομή συμβεί κάτι ο συνοδός θα πρέπει να ξέρει πώς να συμπεριφερθεί ώστε να προλάβει τα όποια προβλήματα χωρίς να δημιουργήσει περισσότερα από μια λάθος ενέργεια και να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών» ενώ αναρωτιούνται «αν κάποιος έχει αναλογιστεί τις ευθύνες».

Αφού επισημαίνουν ότι η ασφαλή μεταφορά των παιδιών προηγείται ζητούν περισσότερη ευαισθησία απ΄ όλους και τονίζουν ότι «πρέπει κάτι να γίνει άμεσα πριν να είναι πολύ αργά».

Παράλληλα εκφράζουν παράπονα και για τις στάσεις του λεωφορείου υποστηρίζοντας ότι οι δύο στάσεις, η μια στην πλατεία Λάμπρου Κατσώνη και η άλλη στη δυτικά της πόλης δεν εξυπηρετούν και «ειδικά τώρα τον χειμώνα καλό θα ήταν χωρίς κάποια παρέκκλιση από την διαδρομή να γίνονται και ορισμένες άλλες προκειμένου να διευκολυνθούν τα παιδιά που δεν μπορούν να περιμένουν στο πεζοδρόμιο».


Τέλος σύμφωνα με τους γονείς κρίνεται απαραίτητη η λειτουργία του Ειδικού Σχολείου στην Χαιρώνεια που θα λύσει οριστικά πολλά από τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα και αντιμετωπίζουν καθημερινά τα παιδιά με αναπηρίες και οι οικογένειές τους.
viotiki-ora.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Ικανοποιημένοι στον συνεταιρισμό ΑΙΧΜΕΑΣ για τις πληρωμές ενιαίας



Μετά από την πληρωμή της προκαταβολής (50% της ενιαίας ενίσχυσης) και λαμβάνοντας υπ' όψιν τα στοιχεία του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε (σε βάση της αρχικής ενημέρωσης) ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΑΙΧΜΕΑΣ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους αγρότες για τα εξής:

Υπολογίζοντας την οριζόντια μείωση που επέβαλε ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε μέσω του ΦΕΚ 13/1652 στις 23/06/2014 οι αγρότες που κατέθεσαν την αίτηση ενιαίας ενίσχυσης 2014 (ΟΣΔΕ) μέσω των υπηρεσιών του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΑΙΧΜΕΑΣ πληρώθηκαν σε ποσοστά (με μέγιστο ύψος το 50%) το 49,1% των ειδικών δικαιωμάτων και το 48,12% των εκστατικών δικαιωμάτων.

"Σε οικονομικά δεδομένα, τα ποσοστά αυτά είναι περίπου 11 εκατ.€ από το σύνολο των 11,4 εκατ. € (της προκαταβολής) της περιοχής ευθύνης του ΚΕΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ.

Σε όποιες περιπτώσεις διαπιστώθηκαν προβλήματα πληρωμής, μετά από την ενημέρωση του κάθε ενδιαφερόμενου παραγώγου από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε , καλείται να προσέλθει από την επόμενη εβδομάδα στα γραφεία του Α.Σ. ΑΙΧΜΕΑΣ (Σοφοκλέους 16,Λιβαδειά) ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις στα λάθη", διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΑΙΧΜΕΑΣ (Τμήμα Επιδοτήσεων-Gaia Subsidy).
Διαβάστε Περισσότερα »

12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ HΜΕΡΑ KATA THΣ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑΣ


Γράφει για το Permissospress  η Δεβενέ Σωτηρία – Πνευμονολόγος
Γεωργαντά 25-Λιβαδειά.Τηλ 6947321102 – 2261301142.

Οι λοιμώξεις του κατωτέρου αναπνευστικού εξακολουθούν να
αποτελούν ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας, παρά τη πρόοδο που έχει
γίνει. Η πνευμονία (οξεία λοίμωξη του πνευμονικού παρεγχύματος),
διαχωρίζεται σε πνευμονία της κοινότητας και σε νοσοκομειακή
πνευμονία. Παρά το γεγονός ότι η πνευμονία είναι σχετικά συχνή νόσος,
δεν εμφανίζεται τόσο συχνά σε άτομα με φυσιολογικό ανοσοποιητικό
σύστημα.Αυτο μπορεί να αποδωθεί στην αποτελεσματικότητα των
μηχανισμών άμυνας του οργανισμού.
Τα διάφορα παθογόνα φτάνουν στους πνεύμονες μέσω εισπνοής
λοιμωδών σωματιδίων, εισρόφησης περιεχομένων στοματοφάρυγγα,
διασπορά στους πνεύμονες από παρακείμενα όργανα, διασπορά στους
πνεύμονες μέσω αίματος, αναζωπύρωση παλαιάς εστίας. Το αν θα
εκδηλωθεί νόσος μετά την επαφή του οργανισμού με το παθογόνο,
εξαρτάται από τη κατάσταση του ανοσοποιητικού και την
αποτελεσματικότητα των αμυντικών του μηχανισμών.
Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο
εμφάνισης πνευμονίας όπως το κάπνισμα, η ηλικία άνω των 65 ετών,
συνηπάρχουσες νόσοι (ΧΑΠ, ίνωση,καρδιακή ανεπάρκεια, νεφρική
ανεπάρκεια, σακχαρώδης διαβήτης ), διαταραχές του ανοσοποιητικού
συστήματος, εισρόφηση γαστρικού περιεχομένου.
Μεταξύ των παθογόνων που προκαλούν πνευμονία της κοινότητας,
είναι ο πνευμονιόκοκκος, ο αιμόφιλος, η κλεμπσιέλλα, ο σταφυλόκοκκος,
ιοί, κ.λ.π.
Είναι πολύ σημαντικό να εκτιμηθεί η βαρύτητα της πνευμονίας και αυτό
γιατί ανάλογα με την εκτίμηση θα αποφασιστεί αν και πού θα νοσηλευτεί.
Η θεραπευτική προσέγγιση της πνευμονίας βασίζεται στη χορήγηση
αντιβιοτικών που θα καταπολεμήσουν το/τα παθογόνο μικρόβιο/α που την
προκαλούν.
Η συνετή και με βάση τις διεθνείς οδηγίες χορήγηση αντιβιοτικών, η
σωστή επιλογή σκευασμάτων, στη κατάλληλη δόση και για το χρονικό
διάστημα που απαιτείται,συμβάλλει στην αποφυγή κατά το δυνατόν
δημιουργίας ανθεκτικών στα υπάρχοντα φάρμακα στελεχών.
Τέλος ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της γρίπης αλλά και του
πνευμονιόκοκκου περιλαμβάνονται στο πλαίσιο της πρόληψης της
πνευμονίας της κοινότητας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κόβει την ανάσα: Τρισδιάστατη απεικόνιση της Αμφίπολης με ένα κλικ από το λιοντάρι μέχρι και τον σκελετό

Το λιγότερο εντυπωσιακό είναι το νέο βίντεο τρισδιάστατης απεικόνισης του τύμβου στην Αμφίπολη, που συμπληρώθηκε με την τελευταία ψηφίδα του εντυπωσιακού παζλ: με την εύρεση του χώρου ταφής του νεκρού και βέβαια με τον εντοπισμό του σκελετού.

Μέσω εφαρμογής 3D, δίνεται στον χρήστη η δυνατότητα να «πλοηγηθεί» εικονικά στο εσωτερικό του χώρου, από το λιοντάρι μέχρι τον χώρο που βρέθηκε ο νεκρός, περνώντας από το υπέροχο ψηφιδωτό, τις Σφίγγες και τις Καρυάτιδες.



Διαβάστε Περισσότερα »

Κακοκαιρία και σήμερα

Βροχερός θα είναι ο καιρός το Σάββατο. Η κακοκαιρία συνεχίζεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ σε αρκετά σημεία θα εκδηλωθούν καταιγίδες.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στην κεντρική Μακεδονία.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις. τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα κυρίως στις βορειότερες περιοχές.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα, όπου τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια. Βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Άνεμοι: ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ελλάδα-Νησιά Φερόε 0-1: Ηττα-ντροπή για την Εθνική μας


Τρίτη σερί εντός έδρας ήττα για την Εθνική ομάδα, αφού και τα Νησιά Φερόε με τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές τους κέρδισαν τους αποκαρδιωτικούς Έλληνες με 1-0 στο Καραϊσκάκη και έτσι δυσκόλεψε πολύ πλέον η πρόκριση στα τελικά του EURO 2016.

Στη χειρότερη εμφάνιση της στα προκριματικά η Εθνική ομάδα κατάφερε να χάσει και από τα Νησιά Φερόε που πανηγύρισαν την μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία τους. Ο Κλάουντιο Ρανιέρι και οι ποδοσφαιριστές του μετά από τέσσερις αγωνιστικές έχουν πλέον μόλις ένα βαθμό και δικαίως αποδοκιμάστηκαν έντονα από τους Έλληνες φιλάθλους απόψε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Mάλιστα, ξύπνησαν μνήμες από τα... πέτρινα χρόνια της Εθνικής ομάδας, τότε που έμενε εκτός μεγάλων διοργανώσεων και έπαιζε σε άδεια γήπεδα εντός έδρας. Χωρίς ταχύτητα, δίχως έμπνευση, χωρίς καμία κίνηση και αυτοματισμούς, η Ελλάδα δεν ήταν καλύτερη ούτε από τα Νησιά Φερόε και η εικόνα της μέσα στο γήπεδο προκάλεσε θλίψη, νοσταλγία και έντονο προβληματισμό.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν και δύο δοκάρια πριν το γκολ και ο Ορέστης Καρνέζης ήταν σωτήριος στις επεμβάσεις του. Μέχρι το 60' η Ελλάδα έπαιζε με την φωτιά αφού δεν έπαιζε ποδόσφαιρο και σε εκείνο το λεπτό... κάηκε. Ο Βατνχαμαρ ντρίπλαρε τον Καράμπελα και έβγαλε σέντρα, την οποία τελικά ο Έντμουνσον έκανε γκολ για το 0-1.

Η Ελλάδα εν συνεχεία πίεσε, είχε δοκάρι με τον Κονέ, έκανε κάποιες φάσεις, αλλά δεν σκόραρε. Και το ταμπλό έγραψε το 0-1 που είναι η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της εθνικής ομάδας. Μιας και έχασε από ερασιτέχνες, ενώ πριν λίγους μήνες διεκδικούσε την πρόκριση της στους «8» καλύτερους του κόσμου.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Καράμπελας, Mόρας, Μανωλάς, Τοροσίδης, Μανιάτης, Σάμαρης, Κονέ, Γκέκας (46’ Αθανασιάδης), Καρέλης (62’ Μαυρίας), Χριστοδουλόπουλος.

ΝΗΣΙΑ ΦΕΡΟΕ: Νίλσεν, Νες, Ντάβιντσεν, Γκρέγκερσεν, Νάτεσταντ, Χάνσον, Μπεντζαμινσεν, Όλσεν, Χολστ (75’Τζουστίνουσεν) , Έντμουνσον, Βατνχαμαρ.

Βαθμολογία 6ου ομίλου
1.Ρουμανία 10 β.
2.Β.Ιρλανδία 9 β.
3.Ουγγαρία 7 β.
4.Φινλανδία 4 β.
5.Ν.Φερόε 3 β.
6.Ελλάδα 1 β.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ