Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Σφαγή και τρόμος στο Παρίσι - 153 νεκροί σε 6 επιθέσεις-Bίντεο



Σοκαρισμένη η διεθνής κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Γαλλία από τα πολλαπλά τρομοκρατικά χτυπήματα που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Παρίσι.

Από τις επιθέσεις των τρομοκρατών έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 153 άτομα και περισσότερα από 60 να τραυματιστούν, πολλά από τα οποία σοβαρά.
Στο Παρίσι σημειώθηκαν έξι-επτά συντονισμένες επιθέσεις με εκρήξεις και πυροβολισμούς. Περίπου 118 ήταν οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν στο θέατρο Μπατακλάν και αρκετά άλλα άτομα έχασαν τη ζωή τους σε άλλα σημεία του Παρισιού από τις επιθέσεις πίσω από τις οποίες φαίνεται ότι βρίσκεται το Ισλαμικό Κράτος, όπως ανακοίνωσαν μέσω Διαδικτύου τα ξημερώματα του Σαββάτου οι τζιχαντιστές της ακραίας οργάνωσης.Σε δραματικούς τόνους ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα και να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.


Βίντεο "μαχαιριά" - Κρέμονται στο κενό προσπαθώντας να αποφύγουν το θάνατο!

Είναι οι στιγμές που όσοι βρίσκονταν στο Μπατακλάν, προσπαθούν να γλιτώσουν από τους τρομοκράτες.

Images de la fusillade au Bataclan από lemondefr Το χρονικό των επιθέσεων στο Παρίσι
Συντονισμένες επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα
Συνολικά, έξι ως επτά ταυτόχρονες επιθέσεις διαπράχθηκαν σε διάφορους τομείς της γαλλικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην έρευνα.
Επιθέσεις αυτοκτονίας έξω από το Σταντ ντε Φρανς
Τουλάχιστον τρεις εκρήξεις, η μία εκ των οποίων οφειλόταν σε βομβιστή-καμικάζι, σημειώθηκαν κοντά στο Σταντ ντε Φρανς, όπου διεξαγόταν φιλικός αγώνας μεταξύ των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου της Γαλλίας και της Γερμανίας με 80.000 θεατές, περιλαμβανομένου του προέδρου Φρανσουά Ολάντ.
Η επίθεση βομβιστή-καμικάζι είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη Γαλλία, τουλάχιστον στη σύγχρονη ιστορία της.

Η εφημερίδα Le Parisien ανήρτησε μια λίστα με τους νεκρούς και τους τραυματίες από όλα τα σημεία που σημειώθηκαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

    Θέατρο Μπατακλάν: Τουλάχιστον 118 νεκροί, 7 τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση, 4 πιο ελαφρά
    Οδός Σαρόν: 19 νεκροί, 13 τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση, 10 πιο ελαφρά
    Οδός Μπισά: 14 νεκροί, 10 τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση, 10 πιο ελαφρά
    Λεωφόρος Ρεπουμπλίκ: 4 νεκροί, 10 τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση 11 πιο ελαφρά
    Stade de France: 4 νεκροί, 11 τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση,  39 τραυματίες
    Οδός Μπομαρσέ: 3 τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση, 4 ελαφρά

Δεν υπάρχουν Έλληνες τραυματίες, ή νεκροί, από τις επιθέσεις στο Παρίσι, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και την ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι.
Όσοι επιθυμούν να επικοινωνήσουν με την γραμμή εκτάκτου ανάγκης του ελληνικού προξενείου στο Παρίσι, μπορούν να καλούν στο...
0033611222837.
 Συγκλονιστικές μαρτυρίες από το Παρίσι: «Εριχναν αδιακρίτως και φώναζαν Αλλάχ Άκμπαρ»«Τους άκουσα να ξαναγεμίζουν, η μουσική είχε σταματήσει, όλος ο κόσμος είχε πέσει κάτω, συνέχισαν να πυροβολούν στον κόσμο...», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας
Με την εισβολή της αστυνομίας, τον θάνατο τεσσάρων δραστών και 118 αθώων ανθρώπων ολοκληρώθηκε, έπειτα από εισβολή της αστυνομίας, η ομηρεία στο θέατρο Μπατακλάν του Παρισιού, όπου δεκάδες άνθρωποι κρατούνταν όμηροι από ένοπλους, μαυροφορομένους άντρες.
 
Οι δράστες της επίθεσης βράδυ στον συναυλιακό χώρο άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους, φωνάζοντας «Αλλάχ Άκμπαρ», ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας του μακελειού, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

«Μαζί με τη μητέρα μου καταφέραμε να διαφύγουμε από το Μπατακλάν. Αποφύγαμε τα πυρά, υπήρχε κόσμος πεσμένος κάτω παντού», αφηγήθηκε ο νεαρός, που σύμφωνα με το ραδιοφωνικό δίκτυο ονομάζεται Λουί.

«Ήρθαν οι τύποι, άρχισαν να ρίχνουν στο επίπεδο της εισόδου», συνέχισε. «Πυροβολούσαν μέσα στο πλήθος κραυγάζοντας "Αλλάχ Άκμπαρ" με τουφέκια».

«Τους άκουσα να ξαναγεμίζουν, η μουσική είχε σταματήσει, όλος ο κόσμος είχε πέσει κάτω, συνέχισαν να πυροβολούν στον κόσμο... ήταν κόλαση», πρόσθεσε, προσπαθώντας να συγκρατήσει τους λυγμούς του.

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας μίλησε για δέκα τρομακτικά λεπτά κατά τα οποία οι ένοπλοι με γάζωναν με καλάσνικοφ τους θεατές, «τον έναν μετά τον άλλον».


Attentats du 13 novembre à Paris : Retour sur... από lemondefr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ