Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Κίνδυνος από την αιθαλομίχλη και την χρήση τζακιών..




    Με τον χειμώνα να δείχνει για τα καλά τα ...δόντια του, χρήσιμο είναι να μην περιμένουμε τι μέτρα προστασίας λαμβάνει η Πολιτεία για το φαινόμενο της αιθαλομίχλης αλλά τι πράττουμε εμείς οι ίδιοι για να διαφυλάξουμε την καλή μας υγεία.



Στην ενεργή συμμετοχή του... κάθε πολίτη στην καταπολέμηση του προβλήματος της αιθαλομίχλης στους αστικούς ιστούς στοχεύουν συμβουλές των ειδικών του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Συγκεκριμένα αυτό που μπορούμε να κάνουμε όλοι και ο καθένας από εμάς είναι:

-Να επιλέγουμε οικονομικούς τρόπους θέρμανσης, που παράλληλα δεν βλάπτουν την υγεία μας και το περιβάλλον.
-Να επιλέγουμε πιστοποιημένες και φιλικές προς το περιβάλλον συσκευές θέρμανσης
–Να ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης και συντήρησης του κατασκευαστή.

- Τις ημέρες με αιθαλομίχλη για τις οποίες ανακοινώνονται μέτρα από την Πολιτεία, να αξιοποιούμε τις μεγάλες εκπτώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, χρησιμοποιώντας εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης.
-Να ενημερωνόμαστε για τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης από την ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ : www.ypeka.gr και τα ειδησεογραφικά sites.

-Να βεβαιωνόμαστε ότι τα ξύλα που αγοράζουμε, είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές.
-Να βεβαιωνόμαστε ότι τα καύσιμα στερεής βιομάζας που αγοράζουμε (πέλετς, μπριγγέτες κλπ) είναι κατάλληλα για το σύστημα θέρμανσης που έχουμε (τα συνιστά ο
κατασκευαστής) και ότι είναι πιστοποιημένα.

-να μην καίμε ξύλα εμποτισμένα με χημικά και βερνίκια, όπως είναι τα παλιά έπιπλα,
παντζούρια, πόρτες, ξύλα από οικοδομές κ.ά.
-Να αποφεύγουμε τα προσανάμματα κηροζίνης και γενικότερα παραγώγων πετρελαίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λεβαδειακός: Βοιωτός και με τη... βούλα ο Μιλιάζες



Από το Ηράκλειο «μετακόμισε» στη Λιβαδειά ο Κάρλος Μιλιάζες, καθώς μία ημέρα μετά τον τελευταίο του αγώνα με τον ΟΦΗ με αντίπαλο την Κέρκυρα, στον οποίο σημειωτέον πέτυχε χατ-τρικ, βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη νίκη των Κρητικών, έγινε κι επίσημα Βοιωτός.

Πιο συγκεκριμένα, η ΠΑΕ Λεβαδειακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Πορτογάλου αμυντικού, ο οποίος υπέγραψε με τους «πράσινους» συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2017.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Λεβαδειακός ανακοινώσει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή, Κάρλος Μιλιάζες. Ο Πορτογάλος αμυντικός βρέθηκε σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ και έπειτα από συνάντηση που είχε με τον μεγαλομέτοχο της ομάδας κ. Κομπότη υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για 1,5 χρόνο».

Διαβάστε Περισσότερα »

Ακάλυπτοι από τα τεκμήρια άνεργοι και χαμηλόμισθοι..



    Απέναντι σε μια αρνητική έκπληξη θα βρεθούν με την κατάθεση της νέας φορολογικής δήλωσης χιλιάδες φορολογούμενοι με μηδενικά ή ελάχιστα εισοδήματα.
    Έληξε η ισχύς φορολογικής διάταξης η οποία τους προστάτευε από την επιδρομή των τεκμηρίων στο εισόδημά τους.


Η διάταξη είχε περάσει τον περασμένο χρόνο και αφορούσε τον...υπολογισμό του φόρου για το εισόδημα που απέκτησαν οι φορολογούμενοι το 2013 και φορολογήθηκε με τις δηλώσεις του 2014. Η διάταξη όριζε ότι “όταν το πραγματικό εισόδημα των φορολογουμένων κατά το οικονομικό έτος 2014 δεν υπερβαίνει το ποσό των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ ή το τεκμαρτό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.500 ευρώ και εφόσον αυτοί δεν ασκούν ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα και δεν αποκτούν εισόδημα από ακίνητα, τα εισοδήματά τους αυτά φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών – συνταξιούχων”.

Στην πράξη ο μακροχρόνια άνεργος που είχε απλώς από την είσπραξη μερικών τόκων από καταθέσεις προστατευόταν από την εφαρμογή τεκμαρτού εισοδήματος λόγω της κατοχής απλώς ενός επιβατικού αυτοκινήτου. Αυτό όμως πλέον δεν ισχύει για τα εισοδήματα που απέκτησαν οι φορολογούμενοι το 2014 και θα φορολογηθούν με τις φορολογικές δηλώσεις του 2015, Για παράδειγμα, ένας άνεργος εισεπραξε το 2013 τόκους ύψους 5 ευρώ από τις πενιχρές καταθέσεις τους. Με βάση τη φορολογική νομοθεσία, επειδή έχει πραγματικό εισόδημα, ενεργοποιούνται τα τεκμήρια διαβίωσης.

Έτσι ο φορολογούμενος “χρεώνεται” με τεκμήριο αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης 3.000 ευρώ ενώ επειδή έχει και ένα ΙΧ 1.300 κυβικών του επιβάλλεται και τεκμήριο 4.600 ευρώ, δηλαδή συνολικά 7.600 ευρώ (και όχι κυβικών, όπως εκ παραδρομής αναφέρθηκε νωρίτερα). Με δεδομένο ότι το πραγματικό του εισόδημα δεν αφορά μισθωτές υπηρεσίες θα φορολογηθεί με βάση την κλίμακα των ελευθέρων επαγγελματιών, δηλαδή με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ.

Έτσι, θα κληθεί να πληρώσει μαζί με την προκαταβολή φόρου το απίστευτο ποσό των 3.062,8 ευρώ ενώ το πραγματικό του εισόδημα είναι μόλις 5 ευρώ. Με βάση, όμως, όσα ίσχυσαν για το εισόδημα του 2013 ο συγκεκριμένος φορολογούμενος δεν θα πλήρωνε φόρο αφού το τεκμαρτό του εισόδημα θα φορολογούνταν με την κλίμακα των μισθωτών, δηλαδή θα είχε έμμεσο αφορολόγητο όριο έως 9.550 ευρώ.

Το παραπάνω αποτελεί μια παρενέργεια της εφαρμογής των τεκμηρίων διαβίωσης και της λήξης της διάταξης προστασίας από αυτά για όσους έχουν χαμηλό εισόδημα. Το θέμα αυτό είναι ένα από το πολλά με τα οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών που θα προκύψει μετά τις εκλογές και τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης.

greece-salonika.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Δωρεάν σπίτια με κλήρωση στη Θήβα και σε 13 περιοχές της χώρας




Ο υπουργός Εργασίας κ. Γ Βρούτσης υπέγραψε σήμερα τις αποφάσεις για την έναρξη των αιτήσεων στο ΟΑΕΔ απο δικαιούχους που πληρούν τα κριτήρια για την χορήγηση δωρεάν κατοικιών του πρώην ΟΕΚ σε 13 περιοχές της χώρας μετά απο κλήρωση.



Σύμφωνα με τις αποφάσεις του υπουργείου Εργασίας η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων στον ΟΑΕΔ ξεκινά από 1 Φεβρουαρίου 2015 και θα διαρκέσει εως τις 15 Μαρτίου 2015.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:

     Όλοι οι εργατοϋπάλληλοι που συνδέονται με τους εργοδότες τους με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, είναι ασφαλισμένοι σε οποιοδήποτε Οργανισμό Κύριας Ασφάλισης μισθωτών και από τις αμοιβές τους παρακρατούνται εισφορές υπέρ ΕΛΕΚΠ, εφόσον εργάζονται ή κατοικούν στον Καλλικρατικό Δήμο που θα γίνει η κλήρωση.

     Οι υπάλληλοι των ΝΠΔΔ από τις αμοιβές των οποίων παρακρατούνται εισφορές υπέρ ΕΛΕΚΠ και κατοικούν ή εργάζονται στο δήμο που γίνεται η κλήρωση.

Οι κατοικίες ανα περιοχή:

    Κλήρωση (9) κατοικιών στο Δήμο Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας
    Κλήρωση (8) κατοικιών στα Ιωάννινα της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων
    Κλήρωση (12) κατοικιών στην Περιφερειακή Ενότητας Καβάλας
    Κλήρωση (8) κατοικιών στην Κατερίνη, Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας
    Κλήρωση (8) κατοικιών στο Κιάτο του Δήμου Σικυωνίων, Περιφ. Ενότητας Κορινθίας
    Κλήρωση (4) κατοικιών στην Χαλκίδα, Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας
    Κλήρωση (12) κατοικιών στην Τρίπολη, Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας
    Κλήρωση (2) κατοικιών στο Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, Περιφ. Ενότητας Κυκλάδων
    Κλήρωση (4) κατοικιών στον Πολίχνιτο Δήμου Λέσβου, Περιφ. Ενότητας Λέσβου
    Κλήρωση (5) κατοικιών στην Ορεστιάδα, Περιφερειακής Ενότητας Έβρου
    Κλήρωση (16) κατοικιών στο Δήμο Μαρωνείας, Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης
    Κλήρωση (12) κατοικιών στο Λέχοβο Δήμου Αμυνταίου, Περιφ. Ενότητας Φλώρινας
    Κλήρωση (4) κατοικιών στο Δήμο Λαρισαίων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας



Οι παραπάνω δικαιούχοι για να δικαιούνται παραχώρησης κατοικίας θα πρέπει:

*Να μην έχουν οι ίδιοι ή τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς τους, ιδιόκτητη κατοικία ή άλλα περιουσιακά στοιχεία ικανά, κατά την αιτιολογημένη κρίση του ΔΣ του ΟΑΕΔ, να εξασφαλίσουν τη στέγασή τους.

*Να μην έχουν πάρει οι ίδιοι ή τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς τους, άλλη στεγαστική συνδρομή (δάνειο – κατοικία), από τον καταργηθέντα ΟΕΚ, πλην της επιδότησης ενοικίου και τυχόν δανείων που δόθηκαν από το υπουργείο Υγείας.

Για την εκτίμηση της περιουσιακής κατάστασης των δικαιούχων, λαμβάνονται υπόψη και τα ακίνητα που τυχόν μεταβίβασαν μέχρι δύο χρόνια πριν από την υποβολή της αίτησης παραχώρησης της κατοικίας.

Αν και οι δύο σύζυγοι έχουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για να λάβουν στεγαστική συνδρομή, αίτηση δικαιούται να υποβάλλει μόνο ο ένας απ' αυτούς, ύστερα από κοινή τους απόφαση. Οι δικαιούχοι πρέπει να είναι έγγαμοι.

Στην κατηγορία αυτή υπάγονται και εκείνοι που λύθηκε ο γάμος τους με θάνατο του συζύγου ή με αμετάκλητη απόφαση δικαστηρίου και συντηρούν παιδιά, καθώς και οι άγαμοι προστάτες οικογένειας, εφόσον έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει τις εξής ημέρες εργασίας σε ασφάλιση Οργανισμού κύριας ασφάλισης μισθωτών, ως εξής:

* Τουλάχιστον 2.000 ημέρες εργασίας, εάν είναι έγγαμος, χωρίς παιδιά.

* Τουλάχιστον 1.800 ημέρες εργασίας, εάν προστατεύει ένα παιδί.

* Τουλάχιστον 1.600 ημέρες εργασίας, εάν προστατεύει δύο παιδιά.

* Τουλάχιστον 1.400 ημέρες εργασίας, εάν προστατεύει τρία παιδιά.

* Τουλάχιστον 1.100 ημέρες εργασίας, εάν προστατεύει τέσσερα παιδιά.

* Τουλάχιστον 800 ημέρες εργασίας, εάν προστατεύει από πέντε έως εννέα παιδιά.

* Τουλάχιστον 700 ημέρες εργασίας εάν προστατεύει από δέκα παιδιά και άνω.

* Τουλάχιστον 1.400 ημέρες εργασίας, για όσους τέλεσαν το γάμο τους έως και δύο έτη πριν από την υποβολή της σχετικής αίτησης





Στην περίπτωση που οι δικαιούχοι έχουν οι ίδιοι ή προστατευόμενο μέλος τους αναπηρία από 67% και άνω, τότε τα όρια ημερών εργασίας διαμορφώνονται ως εξής:

* 1.400 ημέρες εργασίας, εάν είναι έγγαμοι.

* 1.100 ημέρες εργασίας, εάν ο δικαιούχος είναι τυφλός και προστατεύει σύζυγό.

* 1.100 ημέρες εργασίας, εάν προστατεύουν ένα παιδί.

* 900 ημέρες εργασίας, εάν προστατεύουν δύο παιδιά.

* 800 ημέρες εργασίας, εάν προστατεύουν τρία παιδιά.

* 700 ημέρες εργασίας εάν προστατεύουν τέσσερα παιδιά.

* 700 ημέρες εργασίας εάν είναι νιόπαντρο ζευγάρι.

* 600 ημέρες εργασίας εάν προστατεύουν 5 έως 9 παιδιά.

* 500 ημέρες εργασίας εάν προστατεύουν 10 παιδιά και άνω.

* 500 ημέρες εργασίας εάν είναι κινητικά ανάπηροι, παραπληγικοί, εφόσον προστατεύουν σύζυγο ή παιδί.



Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στην κλήρωση έχουν και οι εποχιακά εργαζόμενοι, που δικαιούνται εποχιακό επίδομα από τον ΟΑΕΔ, οι οικοδόμοι καθώς και οι εργαζόμενοι που από τη σύμβαση της εργασιακής τους σχέσης προκύπτει η εποχιακή τους απασχόληση.

Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι πρέπει να πληρούν τα εξής όρια ημερών ασφάλισης:

* 1.200 ημέρες εργασίας εάν είναι έγγαμοι ή προστατεύουν έως δύο παιδιά.

* 1.000 ημέρες εργασίας εάν προστατεύουν τρία παιδιά.

* 800 ημέρες εργασίας εάν προστατεύουν τέσσερα παιδιά.

* 600 ημέρες εργασίας, εάν προστατεύουν 5 παιδιά και άνω.

* 1.000 ημέρες εργασίας εάν είναι νιόπαντρα ζευγάρια.

Οι άγαμοι και οι γονείς που έχουν χωρίσει και προστατεύουν τουλάχιστον ένα παιδί, θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 700 ημέρες εργασίας για να συμμετάσχουν στην κλήρωση. Επίσης, απαιτούνται τουλάχιστον 500 ημέρες ασφάλισης, εάν ο δικαιούχος ή το προστατευόμενο μέλος του έχει αναπηρία με ποσοστό από 67% και άνω.

Για να θεμελιώνεται δικαίωμα υποβολής, θα πρέπει, από τις παραπάνω ημέρες εργασίας σε ασφάλιση, να έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 120, συνολικά τα τρία τελευταία έτη, από τα προηγούμενα του χρόνου υποβολής της αίτησης για παραχώρηση κατοικίας, καθώς και 5 ημέρες κατά το έτος υποβολής της αίτησης.

Σε περίπτωση που δεν έχει πραγματοποιηθεί ο απαιτούμενο κατώτατος συνολικός αριθμός των 120 ημερών εργασίας, ο δικαιούχος έχει το δικαίωμα να τις συμπληρώσει με εξαγορά, υποβάλλοντας αίτηση στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ. Προϋπόθεση οι ημέρες εργασίας που υπολείπονται να μην υπερβαίνουν τις πενήντα.

Η εξαγορά υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές του κατώτερου ημερομίσθιου και σήμερα διαμορφώνεται στα 26,18 ευρώ. Ως ημέρες εργασίας στην ασφάλιση υπολογίζονται οι ημέρες συνταξιοδότησης των δικαιούχων που είχαν συνταξιοδοτηθεί προσωρινά λόγω αναπηρίας με ποσοστό 50% και άνω και στη συνέχεια κατόπιν επανεξέτασης από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή του ασφαλιστικού τους φορέα η προσωρινή τους συνταξιοδότηση με το ίδιο ποσοστό αναπηρίας ή παρατάθηκε, ή κρίθηκαν οριστικά ή επ' αόριστον συνταξιούχοι ή ικανοί για κάθε εργασία.

Οι Έλληνες εργατοϋπάλληλοι που εργάσθηκαν στο εξωτερικό πριν την υποβολή της αίτησης για στεγαστική συνδρομή και έχουν πραγματοποιήσει μέσα στα όρια της Επικράτειαςτις ημέρες εργασίας που προβλέπονται, αλλά δεν έχουν πραγματοποιήσει τις 120 ημέρες στην Ελλάδα συνολικά για τα τρία προηγούμενα έτη, από το έτος υποβολής της αίτησης, μπορούν να εξαγοράσουν όσες ημέρες εργασίας τους λείπουν.

Ταυτόχρονα, πρέπει να εξοφλήσουν και τις οφειλόμενες εισφορές υπέρ ΕΛΕΚΠ. Σε κάθε περίπτωση, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, οι εργατοϋπάλληλοι πρέπει να εργάζονται μέσα στα όρια της Επικράτειας.

Οι συνταξιούχοι λόγω γήρατος ή λόγω προσωρινής ή οριστικής αναπηρίας με ποσοστό 67% και άνω ή λόγω θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος, δικαιούνται στεγαστική συνδρομή, ανεξαρτήτως ημερών εργασίας. Αρκεί για τις ημέρες εργασίας που είχαν ασφαλισθεί, σε Οργανισμό κύριας ασφάλισης μισθωτών, είχαν καταβληθεί οι προβλεπόμενες υπέρ ΕΛΕΚΠ, εισφορές και κατά τον χρόνο συνταξιοδότησής τους ήταν δικαιούχοι του καταργηθέντος ΟΕΚ.

Για όλες τις περιπτώσεις των ανάπηρων δικαιούχων, το ποσοστό αναπηρίας τους αποδεικνύεται με γνωμάτευση της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής του ασφαλιστικού του φορέα. Για τα προστατευόμενα μέλη τους, το ποσοστό αναπηρίας προκύπτει είτε με οριστική, είτε με δύο προσωρινές αποφάσεις ή γνωματεύσεις των αρμόδιων νομοθετημένων υγειονομικών επιτροπών.

Εξαιρούνται οι περιπτώσεις των προστατευόμενων παιδιών και των τυφλών για τους οποίους απαιτείται μία μόνο προσωρινή απόφαση ή γνωμάτευση.

Οι συνταξιούχοι λόγω θανάτου δικαιούνται στεγαστικής συνδρομής, αρκεί ο θανών δικαιούχος να πληρούσε τις ίδιες προϋποθέσεις με παραπάνω. Τονίζεται ότι ειδικά για τον χρόνο στράτευσης, ως ημέρες εργασίας στην ασφάλιση, υπολογίζονται δέκα για κάθε μήνα στράτευσης και μόνο εφόσον αυτές απαιτούνται για τη συμπλήρωση των συνολικών ημερών εργασίας.

Οι ημέρες επιδότησης λόγω ανεργίας ή ασθένειας ή κυήσεως και λοχείας υπολογίζονται ως ημέρες εργασίας στην ασφάλιση.

Σε περίπτωση που κανείς από τους δυο συζύγους δεν έχει πραγματοποιήσει το συνολικό αριθμό ημερών εργασίας που απαιτούνται για τη συμμετοχή τους στα στεγαστικά προγράμματα του ΟΑΕΔ, τότε συνυπολογίζεται το σύνολο των ημερών εργασίας και των δύο, υπό την προϋπόθεση ότι το άθροισμα, υπερβαίνει κατά 30% τις ημέρες εργασίας της κατηγορίας στην οποία ανήκουν.

Δωρεάν σπίτια με κλήρωση σε 13 περιοχές της χώρας
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη Πακιστανός στο Κάστρο για πλαστογραφία


Συνελήφθη 26χρονος υπήκοος Πακιστάν στο Κάστρο Βοιωτίας, κατηγορούμενος για πλαστογραφία, παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Ο αλλοδαπός οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και ασφαλιστηρίου συμβολαίου, διέμενε παράνομα στην χώρα μας, ενώ επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστό Δελτίο Αιτήσαντος Ασύλου Αλλοδαπού

Συνελήφθη, προχθές (10-01-2015) το πρωί στο Κάστρο Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, ένας 26χρονος υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία, παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς, ο 26χρονος κατελήφθη να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο 26χρονος στερούνταν παντελώς νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στην χώρα μας, ενώ κατά την διάρκεια του ελέγχου επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστό Δελτίο Αιτήσαντος Ασύλου Αλλοδαπού, το οποίο και κατασχέθηκε.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση για τη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδειάς

Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε  συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδειάς 
που θα πραγματοποιηθεί την 12/1/2015, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ  & ώρα 5.30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου (Παλαιό Δημαρχείο) Λιβαδειάς.
     Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι το εξής:
1.    Προέγκριση Ίδρυσης Καταστήματος «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ (ΚΥΛΙΚΕΙΟ)»   του κου ΤΣΕΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ. (επαναχορήγηση)
2.    Προέγκριση Ίδρυσης Καταστήματος «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ»   του κου ΤΣΩΝΗ ΗΛΙΑ (επαναχορήγηση)
3.    Προέγκριση Ίδρυσης Καταστήματος «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ (ΚΥΛΙΚΕΙΟ)»   της κας  ΠΑΠΙΩΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
4.    Χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων μετά παρατάσεως για ένα (1) έτος στο κατάστημα του κου ΜΠΟΥΡΛΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ με την διακριτική επωνυμία «ILLUSION» επί της οδού Ελ. Βενιζέλου 29.
5.    Χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων μετά παρατάσεως για ένα (1) έτος στο κατάστημα της  κας ΝΤΑΛΙΑΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ με την διακριτική επωνυμία «ΑΣΤΡΑΔΕΝΗ» επί της οδού Ι. Λάππα 4.
6.    Εξέταση αιτήματος ΒΑΓΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ
7.    Γνωμοδότηση επί της μελέτης της ΔΕΔΔΗΕ για το υποέργο «Υπογειοποίηση εναέριου δικτύου πεζοδρόμου επί της οδού Μπουφίδου
8.    Εξέταση αιτήματος ΤΣΕΣΜΕΤΖΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
9.    Συζήτηση της εξώδικης διαμαρτυρίας της Ζωής Κανούτσου
10.    Εξέταση αιτήματος ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
11.    Απ΄ευθείας αγορά  του ακινήτου «Τζαμί Γαζή Ομέρ»
12.    Εξέταση αιτήματος ΟΤΕ Α.Ε. για χρήγηση άδειας εκσκαφής  και τοποθέτησης οκτώ καμπινών τύπου Γ2.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ


ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ (ΝΙΚΗ) ΔΗΜΟΥ










Διαβάστε Περισσότερα »

Δήλεσι:Μπήκαν στο σπίτι του με την καραμπίνα

Σε εξέλιξη αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη τριών (3) δραστών, για ληστεία σε βάρος αλλοδαπού στην οικία του, στο Δήλεσι Βοιωτίας


Σε εξέλιξη αστυνομικές έρευνες, για τον εντοπισμό και την σύλληψη τριών (3) αγνώστων δραστών, οι οποίοι προχθές (10-01-2015) αργά το βράδυ στο Δήλεσι Βοιωτίας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν από ανασφάλιστη κεντρική πόρτα, σε οικία οπού διαμένει 33χρονος υπήκοος Πακιστάν και με την απειλή όπλου (καραμπίνας) και μαχαιριών, τον ακινητοποίησαν και του απέσπασαν ένα φορητό Η/Υ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ακολούθως οι δράστες διέφυγαν με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του παθόντα.

Την προανάκριση, για την συγκεκριμένη υπόθεση, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση μέχρι τις 30 Ιανουαρίου για την υποβολή αιτήσεων απαλλαγής από τον ΦΠΑ

Μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2015 παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για απαλλαγή από τον ΦΠΑ μικρών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, των οποίων ο τζίρος δεν ξεπερνά τις 10.000 ευρώ.

Την παράταση υπέγραψε τη Δευτέρα,12 Ιανουαρίου, η γενική γραμματέας δημοσίων εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ομιλία στον Άγιο Ρηγίνο Λιβαδειάς-«Γιατί τά ἀδέλφια μαλώνουν συνεχῶς; Ζήλια καί τρόποι ἀντιμετώπισης».




ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΡΗΓΙΝΟΥ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

          Ἔχουμε τήν τιμή καί τή χαρά νά σᾶς προσκαλέσουμε στήν τρίτη – κατά σειρά γιά τή φετινή χρονιά – συνάντηση, τοῦ κύκλου ὁμιλιῶν τῆς Σχολῆς Γονέων τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Ρηγίνου Λεβαδείας, τήν Κυριακή 18 Ἰανουαρίου 2015, ὥρα 19.00 μ.μ., στό Πνευματικό Κέντρο τοῦ ναοῦ μας, μέ προσκεκλημένη ὁμιλήτρια τήν κ. Ἔλενα Παπαγεωργίου, ψυχολόγο, ἡ ὁποῖα θά ἀναπτύξει τό θέμα:«Γιατί τά ἀδέλφια μαλώνουν συνεχῶς; Ζήλια καί τρόποι ἀντιμετώπισης».

Μετά τήν ὁμιλία θά ἀκολουθήσει διάλογος-ἐπικοινωνία.



ΓΙΑ ΤΗΝ Δ.Ε. ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Ἀρχιμ. Ἀλέξιος Σαμαρτζῆς
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστίες Δήμου Λεβαδέων προς συλλόγους, φορείς και πολίτες για την προσφορά τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Ο Δήμος Λεβαδέων ευχαριστεί θερμά τους συλλόγους, τους φορείς, τα σχολεία, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες της πόλης μας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου για αλληλεγγύη προς τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας και προσέφεραν τρόφιμα και άλλα είδη καθημερινής χρήσης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεβαδέων για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά προσέφερε βοήθεια με τρόφιμα, είδη ένδυσης και υπόδησης και είδη  καθημερινής υγιεινής σε 70 άπορες οικογένειες.
Ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθεια τους:
Τα σχολεία Α’βαθμιας και Β’βαθμιας εκπαίδευσης του Δήμου, την Ελληνική Αστυνομία, τον Όμιλο Φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς, το Σύνδεσμο Φιλάθλων Λεβαδειακού, τη σχολή χορού Burn the Floor των αδελφών Μεταξά, τους παραγωγούς και εμπόρους Λαϊκών Αγορών, τα κρεοπωλεία: Αραμπάνος, Γουργιώτης, Παπακωνσταντίνου, Πίνδος και Κώτσου, το παντοπωλείο του κ. Ιωάννη Κωτσαδάμ, το παντοπωλείο του κ. Κωνσταντίνου Λαζάρου, τον κ. Μάριο Ψαρόμυαλο, τον κ. Ευάγγελο Μπαρλά, την κα Μίνα Μπάζα, τον κ. Μπάτσαρη, τον κ. Πέτρο Πούλο, τις εταιρείες Barilla, Νομικός Α.Ε., ΑΒ (Βασιλόπουλος), ΑΒ (Βασιλόπουλος – Πέτρος Παλαιολόγος).
Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τους συμπολίτες μας που προσέφεραν διάφορα είδη, αλλά επιθυμούν να μην γνωστοποιηθούν τα ονόματά τους.
Ευχόμαστε το παράδειγμα όλων των ανωτέρω να αποτελέσει έναυσμα για όλους μας και να στεκόμαστε αλληλέγγυοι απέναντι στους συνανθρώπους μας, οι οποίοι βρέθηκαν σε δεινή οικονομική κατάσταση και αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.




Διαβάστε Περισσότερα »

Έκκληση απο τον Δήμο Λεβαδέων για προσφορά ειδών οικιακής χρήσης σε δύο συμπολίτες μας

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες στην καθημερινή διαβίωση πολλών συμπολιτών μας, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να ικανοποιήσουν βασικές τους ανάγκες.
Ο Δήμος Λεβαδέων φιλοξενεί, επί του παρόντος στις εγκαταστάσεις του ΚΑΠΗ του Δήμου, δύο συμπολίτες μας οι οποίοι δεν διαθέτουν τα βασικά είδη καθημερινής διαβίωσης, ώστε να διαμείνουν στην κατοικία τους με αξιοπρεπή τρόπο. Για τον λόγο αυτό, απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους συμπολίτες μας να δείξουν την ευαισθησία τους και να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας κρεβάτια με στρώμα, κλινοσκεπάσματα, είδη οικιακής χρήσεως και μια ξυλόσομπα.
Παρακαλούμε όποιον επιθυμεί να προσφέρει την βοήθεια του προς τους συνάνθρωπους μας να επικοινωνήσει με την κα Αναστασία Τουγουντζόγλου στο τηλέφωνο 22613 – 50868.   



Διαβάστε Περισσότερα »

Γιάννης Σταθάς: Η κοινωνική προσφορά στην... πράξη!



Ολα τα δάκτυλα δεν είναι ίδια. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη υποκρισία από αυτή που συχνά ακούμε, πως... και οι 300 είναι ίδιοι. Ε, λοιπόν δεν είναι...


Ο Βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σταθάς, που είναι βέβαια και πάλι υποψήφιος, πέρα από τις πολιτικές και κινηματικές του δραστηριότητες, απέδειξε με τρόπο έμπρακτο του λόγου το αληθές.

Αν και προσπάθησε να μην την «πουλήσει», εντούτοις απ την περιοχή του, διέρευσε η κοινωνική προσφορά του, που σηματοδοτεί το «ποιόν» του ανδρός, αλλά και το πως θα θέλαμε και πως οραματιζόμαστε εμείς ο λαός, τους πολιτικούς και την πολιτική. 

Ο Γιάννης Σταθάς λοιπόν, κατέθετε  ολόκληρο το ποσό, που λάμβανε από τη συμμετοχή του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, στο ΚΕΘΕΑ-ΣΤΡΟΦΗ το πρώτο Θεραπευτικό Πρόγραμμα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων. Ακόμα, μέρος της βουλευτικής του αποζημίωσης κατέθετε στο Σύλλογο Ιμβρίων για την επαναλειτουργία του δημοτικού σχολείου στην Ίμβρο που όπως είδαμε στις τηλεοράσεις λειτούργησε από πέρσι μετά από δεκάδες χρόνια.



Ο Γιάννης Σταθάς γεννήθηκε το 1975 στο μαρτυρικό Δίστομο, είναι βιομηχανικός εργάτης και πτυχιούχος του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών. Ως Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι μέλος της Διακομματικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων και Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς (2010-2014).

 

Αναφορικά με την Κοινοβουλετική του δραστηριότητα, αυτή στράφηκε...

“Κατά κύριο λόγο η δραστηριότητά μου στράφηκε σε θέματα που αφορούσαν το Νομό, όπως είναι λογικό, με έμφαση στη ρύπανση του Ασωπού ποταμού, που έχει προκαλέσει θύελλα με αυτά που προκαλεί και είναι γνωστά σε όλους πλέον. Επίσης έδωσα εστίασα στα ΧΥΤΑ Λιβαδειάς και Θήβας, στη Λειτουργία των Νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας, των καταστημάτων ΙΚΑ και των Κέντρων Υγείας της Βοιωτίας, στον Οργανισμός Κωπαΐδας», σχολιάζει ο ίδιος.

-Στα 2,5 αυτά χρόνια ήσουν στους πρώτους μεταξύ των 300 Βουλευτών στον κοινοβουλευτικό έλεγχο σε επίπεδο ερωτήσεων...

«Η στατιστική λέει πως ήμουν έκτος, αλλά θα μπορούσα να είμαι και πρώτος, όμως αυτό δεν έχει νόημα, ούτε αποτελεί ζητούμενο. Τα προβλήματα της περιοχής είναι πολλά και αυτό συνέβη εκ των πραγμάτων. Το ζήτημα είναι πως αυτά είναι χρονίζοντα και δεν υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια πολιτική βούληση σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής για την επίλυσή τους...»

Ομως ο «ριζοσπαστισμός» του, δεν αποδεικνύεται μόνο από τα πεπραγμένα του που ήδη εκθέσαμε... Ακόμα, αρνήθηκε να πάρει το βουλευτικό αυτοκίνητο που δικαιούνται όλοι οι βουλευτές, ενώ με επιστολή του στον αρμόδιο Υπουργό τότε κ. Δένδια, έχει διαθέσει τους αστυνομικούς, που δικαιούταν ως Βουλευτής, στο Α.Τ. Αλιάρτου που είχε έλλειμα. Ακόμα, δεν προσέλαβε μετακλητούς υπαλλήλους (από το Δημόσιο).

«Δεν έθεσα υποψηφιότητα για να λύσω προσωπικά προβλήματα», σχολιάζει. «Στόχος μου ήταν πάντα η προσφορά μου στο κοινωνικό σύνολο στο μέτρο του δυνατού. Αλλά ας τα αφήσουμε αυτά. Δεν έχει νόημα να τα συζητάμε, άλλα είναι τα προβλήματα της χώρας και του κόσμου που στενάζει κάτω από αυτές τις άθλιες μνημονιακές πολιτικές και όχι τι κάνει κάποιος μεμονωμένος...»

Να σημειωθεί οτι το 2010, ως Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, έκανε προσφυγή ενάντια στο Μνημόνιο.

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, επί των ημερών του δημιούργησε κοινωνικές δομές αλληλεγγύης, όπως Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο εξυπηρετεί περισσότερα από 300 άτομα το μήνα. Κοινωνικό Ιατρείο. Κοινωνικό Φροντιστήριο. Κοινωνικό Φαρμακείο, προς πλήρη επιβεβαίωση των όσων αναφέραμε στον πρόλογο. Οτι δηλαδή, όλα τα δάκτυλα δεν είναι ίδια...

«Η ελπίδα έρχεται, η Ελλάδα προχωράει, η Ευρώπη αλλάζει. Ηλθε επιτέλους η ώρα της Αριστεράς. Ηλθε η στιγμή η λαβωμένη περηφάνεια αυτού του λαού να αποκατασταθεί και να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσής του. Θα δοθεί και η τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μας προς την κατεύθυνση αυτή..», καταλήγει.



Διαβάστε Περισσότερα »

H μεγάλη γιορτή του χιονιού στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού



Η νέα χρονιά έφθασε και μαζί της έφερε κρύο και χιόνι, προσφέροντάς μας μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουμε τη μαγεία του χιονιού. Τι καλύτερο λοιπόν από μια επίσκεψη στο βουνό για να ανακαλύψουμε και να απολαύσουμε δραστηριότητες στο χιόνι με τη βοήθεια των ειδικών;

Με το σύνθημα «Φέρτε τα παιδιά στο χιόνι» και σε συνέχεια της πολύ επιτυχημένης προηγούμενης διοργάνωσης, η διεθνής καμπάνια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χιονιού FIS (Federation International de Ski) προσκαλεί και φέτος τους μικρούς φίλους να γνωρίσουν από κοντά αυτό το εξαίσιο άθλημα και να το απολαύσουν με όλες τους τις αισθήσεις. Για 4η συνεχόμενη χρονιά, η Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού διοργανώνεται από τις 12 έως τις 18 Ιανουαρίου 2015, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού με ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας από τις 12 Ιανουαρίου, σχολεία από όλη την Ελλάδα θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το βουνό και να απολαύσουν μια ολοήμερη εμπειρία στο χιόνι με δωρεάν συμμετοχή για όλα τα παιδιά κάτω των 15 ετών. Στο πλαίσιο αυτό, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν δωρεάν εξοπλισμό και πρόσβαση στο χιονοδρομικό κέντρο και να παρακολουθήσουν εκπτωτικά μαθήματα.

Η αποκορύφωση της γιορτής έρχεται το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιανουαρίου, όπου μια σειρά από δραστηριότητες σας περιμένουν με διαγωνισμούς, ελκυθοδρομίες για παιδιά, βραδινές διαδρομές στο βουνό και πολλές ακόμα εκπλήξεις!

Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύνδεσμο Αθηνών (ΕΟΣA) και τη Σχολή Σκι και Σνόουμπορντ Πάππος Μπαλντούμης.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Παγκόσμιας μέρας Χιονιού 2015

Aπό Δευτέρα 12/01/2015 έως Παρασκευή 16/0/12015
Ενοικιάσεις και μάθημα σκι και Σνόουμπορντ με δωρεάν παροχή εξοπλισμού για όλα τα παιδιά 10:00 – 11: 30 & 13:00 – 14-30
Σάββατο 17/01/2015 Ενοικιάσεις και μάθημα σκι και Σνόουμπορντ
• Ολοήμερο σκι 08.00-20.00
• Freestyle Ski
• Snowboarding Show
• Λαμπαδηδρομία με ανοιχτή συμμετοχή στα Κελλάρια
• Έναρξη Παράλληλης Διαδρομής Γιγαντιαίας Τεχνικής κατάβασης (Giant Slalom)
• Ελκυθοδρομίες για όλη την οικογένεια στη Φτερόλλακα
• Κατασκευή του μεγαλύτερου χιονανθρώπου ύψους 4μ

Κυριακή 18/01/2015
• Παράλληλη Διαδρομή Γιγαντιαίας Τεχνικής κατάβασης (Giant Slalom)
• Διαγωνισμοί Γιγαντιαίας Τεχνικής κατάβασης
• Διαγωνισμοί Freestyle και snowboard για παιδιά και οικογένειες
• Freestyle ski/snowboard show
• Κατασκευή ενός τεράστιου igloo
• Λήξη αγωνισμάτων, πάρτι και απονομές

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή το απόγευμα με ένα μεγάλο πάρτυ με συμμετοχή DJ!
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα ψηφοδέλτια των κομμάτων στη Βοιωτία


Οι συνδυασμοί των κομμάτων στη Βοιωτία
Ν.Δ.

ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΛΟΥΚΙΑ
ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΜΑΧΑΙΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΚΙΚΗ)




ΣΥΡΙΖΑ

 Γιάννης Σταθάς

 Παγώνα Κατσίκη

 Ελίζα Γεωργαντά

 Βασίλης Τσιτσιρίγκος.

 Θανάσης Σκούμας

ΠΑΣΟΚ

ΑΓΓΕΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΓΚΙΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΩΡΑΪΤΗ ΣΟΦΙΑ

ΚΚΕ   

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Απ., Γ.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ

ΚΑΒΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Θεοδ.

ΚΟΤΣΙΚΩΝΑΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ του Δημ.

ΤΖΑΝΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ του Δημ.

ΤΟΥΛΟΥΜΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Σπ.


Χρυσή Αυγή

Καρακώστας Ευάγγελος

Λαμπρούσης Αναστάσιος

Μίγκου Ελένη

Παγώνας Κωνσταντίνος

Σταύρου Ελευθερία


 ΑΝΕΛ


Απόστολος Δελαβέκουρας

Ευριδίκη Κουρνέτα

Γιώργος Χρυσικός

Βασίλης Παπαδάκης

Κατερίνα Παπαβασιλείου


Υποψήφιοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΑΡ Βοιωτίας:

Ζάκκας Ιωάννης

Καρακικές Σεραφείμ

Νίκας Αθανάσιος

Πολυμέρου Ευγενία

ΠΟΤΑΜΙ



    Μπάκας     Δημήτρης
    Περγαντάς     Παναγιώτης
    Στάμου     Εύα
    Φαντάκη     Αλεξία
    Χαλβατζής     Σταμάτης
















ΚΗΔΙΣΟ

Ελισσαίος (Σάκης) Μαμμής

Παγώνα (Νίνα) Παπαδήμου

Ζάγκας Λάμπρος

Κουλουριώτης Νικόλαος

Τζανοπούλου.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Αποστολόπουλος Αθανάσιος του Ιωάννη
Καλομοίρης Ιωάννης του Γεωργίου, Φυσικός

Λαμπρόπουλος Νικόλαος του Ιωάννη, Λογιστής

Πούλου Ελένη του Θεοφάνη, Κοινωνιολόγος

Τσιφής Κωνσταντίνος του Γεωργίου, Γεωπόνος

ΚΚΕ (μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ


ΣΑΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Σεραφείμ

ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ του Ιωάννη


 ΤΕΛΕΙΑ
 Λιάκου Άννα
Σταυρίδου Ευαγγελία



Διαβάστε Περισσότερα »

Οι 18 αλλαγές στο ασφαλιστικό



(Αναδημοσίευση από το Έθνος)

Δεκαοχτώ παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό έρχονται φέτος, με τις αλλαγές να υλοποιούνται σε... δόσεις. Η αρχή έγινε από τις κύριες συντάξεις, ενώ διαφορετικές ταχύτητες ισχύουν για επικουρικές συντάξεις, μερίσματα και εφάπαξ.

Μία σειρά θεμάτων -όπως είναι οι ενοποιήσεις των Ταμείων- παραμένουν ανοιχτά και θα πρέπει να βρεθεί λύση εντός του έτους. Την ίδια στιγμή προωθούνται μέτρα -όπως είναι η δημιουργία ενιαίου κέντρου απονομής συντάξεων- με στόχο να περιοριστεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων. Αναλυτικά οι αλλαγές που «τρέχουν» τη φετινή χρονιά είναι οι εξής:

1 Νέος τρόπος υπολογισμού της κύριας σύνταξης. Με βάση τον νόμο Λοβέρδου/Κουτρουμάνη στις κύριες συντάξεις εφαρμόζεται από 1η Ιανουαρίου ένα μεικτό σύστημα:

Τα χρόνια ασφάλισης μέχρι το τέλος του 2010 υπολογίζονται με βάση το «παλαιό» τρόπο.

Τα χρόνια ασφάλισης μετά την 1η Ιανουαρίου 2011 υπολογίζονται με το νέο σύστημα, δηλαδή το άθροισμα βασικής και αναλογικής σύνταξης. Η βασική σύνταξη διαμορφώνεται στα 360 ευρώ, ενώ η αναλογική σύνταξη εξαρτάται από τα έτη ασφάλισης και τον μισθό.

Τα δύο αυτά ποσά προστίθενται και προκύπτει η τελική σύνταξη.

Οπως εξηγεί ο Γιώργος Κουτρουμάνης, «ο νέος τρόπος υπολογισμού ισχύει για όσους ασφαλισμένους θεμελιώνουν δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου. Οσοι ''κλείδωσαν'' το δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2014 -ακόμα και αν παραμείνουν στην αγορά εργασίας- θα δουν τη σύνταξή τους να υπολογίζεται με το παλαιό σύστημα».

2 Κούρεμα κατά 30% της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Οσοι συνταξιούχοι έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ έχουν φέτος μία οριακή αύξηση στο εισόδημά τους. Για παράδειγμα το ετήσιο όφελος θα είναι 40 με 60 ευρώ για εισοδήματα από 13.000 έως και 20.000 ευρώ.

3 Μείωση κατά μία ποσοστιαία μονάδα του ποσοστού αναπλήρωσης για τις συντάξεις του Δημοσίου και των ειδικών ταμείων. Η σχετική ρύθμιση προβλέπεται στον νόμο 3029/02 και υλοποιείται σταδιακά για όσους αποχωρούν από το 2008 και μετά.

Προσοχή, καθώς η μείωση αυτή αφορά τα χρόνια που συμπληρώνει ο εργαζόμενος μετά την 1η Ιανουαρίου 2008, ενώ για τον υπολογισμό λαμβάνονται υπόψη οι συντάξιμες αποδοχές του Οκτωβρίου 2011. Πρέπει να επισημανθεί πως για κανένα εργαζόμενο δεν προκύπτει μείωση της σύνταξης (απλώς δίνεται μικρότερη προσαύξηση για κάθε επιπλέον χρόνο εργασίας).

4 Επιβολή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία. Σε όσες περιπτώσεις προκύπτει έλλειμμα θα περικόπτονται οι συντάξεις. Το μέτρο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο στο ΕΤΕΑ, όπου υπήρξε μείωση των επικουρικών συντάξεων κατά 5,2%.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο και νέων παρεμβάσεων στο ΕΤΕΑ, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για περικοπές 7% με 8%. Σε αυτήν τη φάση αναμένεται να αξιοποιηθούν πόροι από τον ειδικό λογαριασμό (ΑΚΑΓΕ) για να αποφευχθούν νέες μειώσεις σε ένα εκατομμύριο επικουρικές συντάξεις.

5 Παρεμβάσεις σε εννιά επικουρικά ταμεία που παραμένουν εκτός ΕΤΕΑ. Πρόκειται για τα ταμεία επικουρικής ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, Αρτοποιών, Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων, Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Εργων, Συμβολαιογράφων, Δικηγόρων, Ιδιοκτητών Συντακτών και Υπαλλήλων Τύπου, Τεχνικών Τύπου και Ναυτικών.

Οι συγκεκριμένοι φορείς θα κληθούν να αποφασίσουν εάν θα ενταχθούν στο ΕΤΕΑ ή θα μετατραπούν σε Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης έως τον Ιούνιο. Μέχρι τότε -σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας- θα εφαρμοστεί η νομοθεσία.

6 Δίμηνη παράταση στην ένταξη ή όχι του ΤΕΑΠΑΣΑ και του ΤΕΑΠΙΕΝ (λιμενικοί) στο ΕΤΕΑ. Αρχικά είχε δοθεί «διορία» μέχρι το τέλος του έτους για να αποφασιστεί αν τα επικουρικά αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών θα υπαχθούν στο ΕΤΕΑ ή θα μετατραπούν σε επαγγελματικά ταμεία. Τελικά δόθηκε μία μικρή παράταση και οι τελικές αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν έως τις 28 Φεβρουαρίου.

7 Νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ. Οσοι υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης από τον Σεπτέμβριο του 2013 και μετά θα δουν το εφάπαξ να υπολογίζεται με νέο τρόπο. Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι είναι ακόμα στην αναμονή, καθώς δεν έχουν εξεταστεί οι αιτήσεις τους.

Το νέο σύστημα αναμένεται να κάνει «πρεμιέρα» από τον Απρίλιο και μετά, οπότε και θα αρχίσουν να καταβάλλονται τα εφάπαξ σε όσους δημοσίους υπαλλήλους έκαναν αίτηση πέρσι το φθινόπωρο. Πάντως ακόμα δεν έχει καθοριστεί ο μαθηματικός τύπος με τον οποίο θα υπολογιστεί το ποσό της παροχής.

8 Παρεμβάσεις στα μερίσματα. Με βάση τη νομοθεσία θα εφαρμοστεί και στα μετοχικά ταμεία η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Αυτό επομένως ανοίγει τον δρόμο για νέες παρεμβάσεις, σε όσες περιπτώσεις υπάρχει μαύρη τρύπα στα Ταμεία.

9 Μείωση κατά 4% του ποσού της βασικής σύνταξης του ΟΓΑ. Με βάση όσα προβλέπονται στον Ν. 2458/97 όσοι συνταξιοδοτηθούν από τον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης του Οργανισμού το 2015 λαμβάνουν φέτος 4% μικρότερη βασική σύνταξη, σε σχέση με εκείνη που πήραν όσοι συνταξιοδοτήθηκαν το 2014.

Πρόκειται για τη μείωση της βασικής σύνταξης που ξεκίνησε το 2003 και θα ολοκληρωθεί το 2026 με ποσοστό 4% κάθε χρόνο. Ωστόσο, η βασική σύνταξη αναπληρώνεται από την κύρια σύνταξη για την οποία έχουν καταβληθεί οι σχετικές εισφορές και δεν επέρχεται μείωση στο τελικό ποσό.

10 Νέα κριτήρια για το ΕΚΑΣ. Είναι ένα από τα βασικά θέματα που έχουν τεθεί στις μέχρι τώρα συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών. Αυτό που εξετάζεται είναι να καθοριστεί νέος μαθηματικός τύπος για την καταβολή του επιδόματος, με αυστηρότερα εισοδηματικά κριτήρια και συνυπολογισμό και των ετών ασφάλισης.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Το νέο τοπίο στα όρια ηλικίας και στις συντάξεις

Τρεις αλλαγές στα όρια ηλικίας και μέτρα για την επίσπευση της απονομής σύνταξης μπαίνουν φέτος σε ισχύ. Αναλυτικά προβλέπονται τα εξής:

11 Αύξηση του ορίου ηλικίας στο ΙΚΑ για ασφαλισμένους με 10.500 ημέρες ασφάλισης, εκ των οποίων 7.500 στα βαρέα και ανθυγιεινά. Οσοι ασφαλισμένοι θεμελιώνουν δικαίωμα φέτος, δικαιούνται πλήρη σύνταξη στα 62 και μειωμένη στα 60. Προσοχή για τα 10.500 μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλασματικοί χρόνοι. Ωστόσο για τα 7.500 βαρέα ένσημα δεν μπορεί να γίνει εξαγορά.

12 Αύξηση του ορίου ηλικίας των γυναικών με 10.000 ημέρες ασφάλισης στο ΙΚΑ. Φέτος απαιτούνται 12.000 ημέρες ασφάλισης και το 61ο έτος για μειωμένη σύνταξη. Προσοχή, καθώς για τη λήψη της μειωμένης σύνταξης απαιτούνται 100 ημέρες πραγματικής ασφάλισης κατ' έτος την τελευταία 5ετία.

13 Αύξηση χρόνου ασφάλισης για συνταξιοδότηση χωρίς όριο ηλικίας των ενστόλων. Οι ένστολοι που θεμελιώνουν φέτος δικαίωμα συμπληρώνοντας 24,6 πραγματικά έτη ασφάλιση δικαιούνται πλήρη σύνταξη είτε συμπληρώνοντας το 60ό έτος είτε με συνολικά 40 έτη ανεξαρτήτως ηλικίας.

14 Ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών. Διορία μέχρι το τέλος Μαρτίου έχουν οι οφειλέτες για να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στη ρύθμιση που «τρέχει». Προβλέπονται έως και 100 δόσεις για όσους χρωστάνε ποσά μέχρι 15.000 ευρώ. Για μεγαλύτερα ποσά οι δόσεις φτάνουν έως και τις 72, ενώ προβλέπεται και έκπτωση σε πρόσθετα τέλη και προσαυξήσεις.

15 Ολοκλήρωση του «ασφαλιστικού βιογραφικού». Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει καταγραφεί όλη η ασφαλιστική ιστορία 5,3 εκατομμυρίων εργαζομένων. Ουσιαστικά με ένα «κλικ» στον υπολογιστή οι ασφαλισμένοι θα... παρακολουθούν την πορεία των ενσήμων τους και θα μπορούν να υπολογίζουν τη σύνταξή τους.

Σε αυτή τη φάση έχει ψηφιοποιηθεί το ασφαλιστικό ιστορικό των εργαζομένων από 1ης Ιανουαρίου 1994 μέχρι σήμερα στα Ταμεία κύριας ασφάλισης. Μέσα στην επόμενη χρονιά θα καταγραφούν και τα χρόνια πριν από το 1994, ενώ θα περάσουν στο σύστημα και τα ένσημα στα επικουρικά Ταμεία.

16 Δημιουργία ενιαίου κέντρου απονομής σύνταξης. Στο νέο Κέντρο -που θα στελεχωθεί από υπαλλήλους όλων των Ταμείων- θα κατευθύνεται το σύνολο των αιτήσεων για έκδοση σύνταξης. Στόχος είναι να επιταχυνθεί η διαδικασία απονομής σύνταξης, καθώς ο χρόνος αναμονής φτάνει ακόμα και τα δύο χρόνια (κυρίως στη διαδοχική ασφάλιση).

17 Ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων. Το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα, αν και έχει ήδη εκπονηθεί μελέτη του ΚΕΠΕ. Στα σενάρια που έχουν τεθεί επί τάπητος είναι η μετατροπή του ΙΚΑ σε ένα υπερ-Ταμείο, με δημιουργία χωριστών λογαριασμών για τους φορείς επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας. Ωστόσο οι αλλαγές δεν έχουν κλειδώσει και το θέμα παραμένει ανοιχτό.

18 Αλλαγή στον τρόπο καταβολής των εισφορών στον ΟΑΕΕ. Από τον Μάρτιο η καταβολή θα γίνεται κάθε μήνα και όχι κάθε δίμηνο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρεμιέρα εκπτώσεων σήμερα-Συμβουλές από την Ένωση Καταναλωτών



Έως τις 28 Φεβρουαρίου θα διαρκέσουν οι χειμερινές εκπτώσεις που κάνουν πρεμιέρα σήμερα. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων, μετά από τις εκπτώσεις, είναι υποχρεωτική σύμφωνα με την Ένωση Καναλωτών Ελλάδας.

Τι συμβουλεύει η Ένωση τους καταναλωτές:

- Να ιεραρχήσουν τις αγορές τους με βάση τις οικονομικές τους δυνατότητες και τις πραγματικές ανάγκες του νοικοκυριού.

- Να κάνουν επισταμένη σύγκριση τιμών και ποιότητας. ιδιαίτερα πριν από την έναρξη των εκπτώσεων για να διαπιστώνουν εάν από την έναρξή τους εμπεριέχουν έκπτωση.

- Να καταρτίσουν λίστα με τα απαραίτητα είδη.

- Να διαχωρίσουν το θέλω από το χρειάζομαι.

- Να μην αγοράζουν βεβιασμένα, γιατί κερδισμένοι καταναλωτές θα είναι αυτοί που η αγοραστική τους συμπεριφορά θα είναι πέρα του δέοντος ορθολογική.

- Οι καταναλωτές δεν πρέπει να βιάζονται καθώς οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

- Να ενημερώνονται για τις αλλαγές των ειδών που αγοράζουν κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων.

- Να ζητάνε αποδείξεις, γιατί αφενός αποδεικνύεται η αγορά σε περίπτωση ελαττωματικού είδους και αφετέρου αποτρέπεται η φοροδιαφυγή.

- Να ζητάνε πλήρη και επακριβή ενημέρωση όταν αγοράζουν με δόσεις.

- Nα καταγγέλλουν ο,τιδήποτε περίεργο πέφτει στην αντίληψή τους στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (τηλ. 1520) εφόσον υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για παραπλανητικές - πλασματικές εκπτώσεις.


Διαβάστε Περισσότερα »

Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για το νέο κύμα κακοκαιρίας




Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, των χιονοπτώσεων και του παγετού.



Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

• Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

-          Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου

-          Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα

-          Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους

-          Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν

-          Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων

-          Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.



• Αν μετακινούνται πεζοί :

-          Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας

-          Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση,  συνθήκες παγετού)

Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων καταιγίδων, θυελλωδών ανέμων:

•             Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

•             Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

•             Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

•             Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

•             Να ντύνονται κατάλληλα.

•             Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν τη νέα ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι θα ψηφίσουμε σε 15 ημέρες: Ολα τα κόμματα –Ολοι οι υποψήφιοι

Σε δύο Κυριακές κρίνεται το εκλογικό αποτέλεσμα και ίσως η τύχη της χώρας για αρκετά χρόνια από σήμερα. Στην πιο κρίσιμη πολιτική αναμέτρηση από την Μεταπολίτευση, η σύγχυση των ψηφοφόρων είναι, ίσως, η μόνη σταθερά μαζί με την διάχυτη αίσθηση της ανατροπής του πολιτικού σκηνικού.
Ανεξάρτητα από το τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις πάντως, από την πόλωση, από τον νέο δικομματισμό ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, από την συμπίεση των άλλων κομμάτων, οι επιλογές όλων ημών των ψηφοφόρων είναι ουκ ολίγες.
Εχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε 21 κόμματα, τέσσερις συνδυασμούς κομμάτων και έναν ανεξάρτητο.
Και έχει απ' όλα ο... μπαξές: Παλαιά κόμματα, νέους κομματικούς σχηματισμούς που εμφανίστηκαν εσχάτως, συμπράξεις, μνημονιακούς, αντιμνημονιακούς, μεταμνημονιακούς, συντηρητικούς, προοδευτικούς, ακραίους, σοσιαλιστές, κεντροαριστερούς, οικολόγους, νεοφιλελεύθερους, κομμουνιστές, φιλοναζιστές, εθνικιστές, αμεσοδημοκράτες - ακόμη και... αξιοπρεπείς.
Και φυσικά σε εκατοντάδες υποψηφίους βουλευτές σε όλους τους νομούς της Επικράτειας: Από πρώην βουλευτές και «πολιτικά ζώα» κατά την Αριστοτέλειο έκφραση, μέχρι celebrities. Και από ψώνια μέχρι σοβαρούς καθηγητές.
Ολοι – κόμματα και οι υποψήφιοί τους - ζητούν την ψήφο μας την Κυριακή 25 Ιανουαρίου.
Ιδού ο αναλυτικός χάρτης όλων των κομμάτων μεταξύ των οποίων θα κληθούμε να επιλέξουμε πίσω από το παραβάν και οι υποψήφιοι που έχουν ανακοινωθεί. Τα ψηφοδέλτια Επικρατείας των κομμάτων - όπου δεν χρειάζεται σταυρός - θα ανακοινωθούν την Δευτέρα από τα επιτελεία όλων των κομμάτων.
Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσαν δηλώσεις συμμετοχής τα εξής 21 κόμματα- αν και τον τελικό λόγο θα τον έχει το Α' ποινικό τμήμα του ανώτατου δικαστηρίου.
Κόμματα
  1. Νέα Δημοκρατία (Αντ. Σαμαράς) - Δείτε EΔΩ όλους τους υποψηφίους σε μορφή pdf 
  2. ΣΥΡΙΖΑ - Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (Αλ. Τσίπρας) - Υποψήφιοι ΣΥΡΙΖΑ
  3. ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (Ε. Βενιζέλος) - Υποψήφιοι ΠΑΣΟΚ
  4. Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή (Ν. Μιχαλολιάκος) - Υποψήφιοι Χρυσή Αυγή
  5. Κ.Κ.Ε. - Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Δ. Κουτσούμπας) - Υποψήφιοι ΚΚΕ
  6. Κόμμα Φιλελευθέρων ( Εμμ. Καλλιγιάννης)
  7. Τελεία - Απόστολος Γκλέτσος (Απ. Γκλέτσος) - Υποψήφιοι Τελεία
  8. Ο.Κ.Δ.Ε. - Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος (3μελής διοικούσα επιτροπή) - Υποψήφιοι ΟΚΔΕ
  9. Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (Γ. Παπανδρέου) - Υποψήφιοι Κινήματος
  10. Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.) (Μ. Τζαλαζίδης).
  11. Κ.Ε.Α.Ν. - Κίνημα Εθνικής Αντίστασης (Ιππ. Σαββούρας)
  12. ΕΕΚ –Τροτσκιστές - Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (Σαμπετάι Μάτσας) - Υποψήφιοι ΕΕΚ
  13. Εθνική Ελπίδα (Γεώργ. Παπαδόπουλος),
  14. ΛΑ.Ο.Σ. - Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (Γ. Καρατζαφέρης) - Υποψήφιοι ΛΑΟΣ
  15. Ένωση Κεντρώων (Βασ. Λεβέντης),
  16. ΕΛΚΣΙ- Ελληνικό Λευκό Κίνημα Σημερινής Ιδεολογίας (Ελ. Δανιηλίδης)
  17. Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης (3μελής διοικούσα επιτροπή)
  18. «ΡΟΜΑ»- Ριζοσπαστικό Ορθόδοξο Μέτωπο Αλληλεγγύης (Άγγ. Λιακόπουλος)
  19. Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας ( Γ. Κόκκας)
  20. Το Ποτάμι (Στ. Θεοδωράκης) - Υποψήφιοι Το Ποτάμι
  21. ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ -Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Απελευθέρωση (Κων. Παπανικόλας)
Συνασπισμοί κομμάτων
  1. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή  (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) – Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής Επαναστατικής Κουμμουνιστικής Αριστεράς και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας και Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση—ΜΑΡΣ (κεντρική συντονιστική επιτροπή) και 3μελής διοικούσα επιτροπή)
  2. Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Μαρξιστικό-Λενινιστικό)–Μ.Λ. ΚΚΕ- Εκλογική Συνεργασία (4μελής διευθύνουσα επιτροπή) - ΚΚΕ Μ-Λ / Μ-Λ ΚΚΕ
  3. Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά (Ν. Χρυσόγελος και Φωτ. Κουβέλης) - Υποψήφιοι ΔΗΜΑΡ-Πράσινοι
  4. Ανεξάρτητοι Έλληνες Εθνικής Πατριωτική Συμμαχία, Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας, Λευκό, Πυρίκαυστος Ελλάδα, Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, Ανεξάρτητοι Έλληνες (Πάν. Καμμένος) Υποψήφιοι ΑΝΕΛ
Ανεξάρτητος
  1. Συνδυασμός Ανεξάρτητων Υποψηφίων «Αξιοπρέπεια» (Δ. Κλαπάκης).


Διαβάστε Περισσότερα »

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού: Βροχές και θυελλώδεις άνεμοι -Πού χιονίζει

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο, περιμένουμε σήμερα, Δευτέρα 12 Ιανουαρίου.

Τα φαινόμενα από το βράδυ και από τα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν στο Δυτικό και Κεντρικό Αιγαίο σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί έως μέτριοι αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις.

Η αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο και χιονιά σε ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές. Τα φαινόμενα βαθμιαία από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη οπού είναι πιθανό να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα.
Ανεμοι: στη Μακεδονία βορειοδυτικοί 4 με 6 και στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα 7 με 8 και στη Θράκη βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -1 (μείον 1) έως 9 βαθμούς Κελσίου. Παγετός το βράδυ.

    Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές, χιονιά στα ορεινά και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Από το μεσημέρι βαθμιαία βελτίωση αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 6 με 8 και στο ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 6 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Σε περαιτέρω πτώση από το βράδυ

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονιά στα ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε ημιορεινές περιοχές και καταιγίδες στις θαλασσιές περιοχές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων στις βορειότερες περιοχές.
Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ που από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν τοπικά σε 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Σημαντική πτώση από το απόγευμα.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Το βράδυ χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.
Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Σε πτώση από το βράδυ.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Χιονοπτώσεις το βράδυ στις βορειότερες περιοχές.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 που βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς μικρότερη. Σε περαιτέρω πτώση από το βράδυ.

    Αττική

Καιρός: αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν, θα σημειωθούν καταιγίδες και το βράδυ χιονιά στα γύρω ορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα.
Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν σε 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Σημαντική πτώση από το απόγευμα

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Βελτίωση από το απόγευμα
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 6 πρόσκαιρα 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 2 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στο πένθος βύθισε τη Λαμία ο θάνατος 17χρονου αθλητή



Την τελευταία του πνοή άφησε τις πρωινές ώρες της Κυριακής ένας 17χρονος που έδινε τα τελευταία δύο χρόνια μάχη να κρατηθεί στη ζωή καθώς είχε υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία κατά τη διάρκεια σχολικού αγώνα ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με το lamiastar.gr, ο ανήλικος αθλητής έφυγε από τη ζωή στο νοσοκομείο της Λαμίας όπου νοσηλευόταν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας,

Η περίπτωσή του 17χρονου έχει ευαισθητοποιήσει τους πάντες και πριν λίγες ήμερες είχε διοργανωθεί στη Λαμία φιλανθρωπικός αγώνας χάντμπολ ανάμεσα στη Φθία Λαμίας και την ΑΕΚ. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τον αγώνα δόθηκαν στον τραγικό πατέρα, ο οποίος ευχαριστεί τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του νοσοκομείου της Λαμίας καθώς και όλους εκείνους που βρέθηκαν στο γήπεδο για να στηρίξουν τη προσπάθεια του γιου του.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ