Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Οι 7 πιο… διεφθαρμένες χώρες του πλανήτη



    Η απληστία σε συνδυασμό με την αποτυχία εφαρμογής των νόμων και της δικαιοσύνης το ίδιο για όλους, καθιστά κάποιες χώρες πιο διεφθαρμένες από άλλες.


-Όχι, η Ελλάδα δεν είναι ανάμεσά τους...


Εκεί που οι θεσμοί και οι νόμοι αποτυγχάνουν να εφαρμοστούν σε όλους και το πάθος για την εξουσία και το χρήμα θριαμβεύουν, η διαφθορά βρίσκεται στο απόγειο της, πηγαίνοντας... χέρι-χέρι με τη φτώχια του λαού και τους εμφυλίους πολέμους.
Προτού, όμως, μπούμε στα άδυτα των πιο διεφθαρμένων χωρών, ας ρίξουμε μια ματιά στην αντίπερα όχθη, όπου βρίσκουμε τις σκανδιναβικές χώρες ανάμεσα σε αυτές που είναι λιγότερο διεφθαρμένες, με πρώτη τη Δανία. Στο τοπ 10 των… καλών βρίσκουμε επίσης και τον Καναδά, την Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, τη Νέα Ζηλανδία και την Ελβετία, σύμφωνα με τη Διεθνή Διαφάνεια, και μόνο το 1/3 των χωρών του πλανήτη κατάφεραν να περάσουν τη βαθμολογία 50/100 (όπου 0=η πιο διεφθαρμένη χώρα και 100 η πιο… αθώα).
Η Ελλάδα, δυστυχώς, βρίσκεται στη θέση 69, σημειώνοντας σκορ 43/100, με τη ζυγαριά να γέρνει προς τη… διεφθαρμένη πλευρά, ισοβαθμώντας με την Ιταλία και τη Βουλγαρία.

Ιράκ 16/100
Μια από τις πιο διαδεδομένες μορφές διαφθοράς στο Ιράκ είναι η συλλογή μισθών από τους διοικητές του στρατού για στρατιώτες που δεν υπάρχουν. Πιστεύεται ότι υπάρχουν περίπου 50 χιλιάδες στρατιώτες-φαντάσματα, ενώ πέραν αυτού, τα δισεκατομμύρια από τις εξαγωγές πετρελαίου φαίνεται πως δεν αξιοποιούνται κατάλληλα, πλουτίζοντας λίγους.

Λιβύη 15/100
Άλλη μια χώρα πλούσια σε πετρέλαιο, η Λιβύη δυστυχώς κατακλύζεται από πολλές συγκρούσεις και αιματοχυσίες, ενώ είναι πολύ δύσκολο να κατηγοριοποιήσει κάποιος τη δομή εξουσίας της, καθώς δεν υπάρχει και δεν διαφαίνεται καμιά ιδιαίτερη επιθυμία ή ικανότητα να ιδρυθεί ένα λειτουργικό κράτος. Είναι επίσης δύσκολο να αποκαλέσει τη Λιβύη κάποιος διεφθαρμένη οικονομία, καθώς η διαφθορά είναι η ίδια η οικονομία για τους δικαστές και τους στρατιωτικούς ηγέτες, με τις εταιρίες της Δύσης να μην παρουσιάζουν κανένα δισταγμό στο να «βουτήξουν» κι αυτές στη διαφθορά, κλείνοντας πλούσια συμβόλαια.

Νότιο Σουδάν 14/100
Μπορεί να είναι μια καινούργια χώρα, μετά την ανεξαρτησία του το 2011, αλλά μέχρι στιγμής τα πράγματα γι’ αυτό δεν πάνε και τόσο καλά, με εσωτερικές διαμάχες, πείνα, θανάτους και φτώχια που έχουν εκτοπίσει 1 εκατομμύριο ανθρώπους. Παρά τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττονται στη χώρα, στον πρόεδρο Salva Kiir Mayardit αρέσει να φοράει ένα μαύρο καουμπόικο καπέλο που του έχει χαρίσει ο Τζορτζ Μπους, κάνοντας –ίσως- ότι δεν γνωρίζει πως τα μαύρα καπέλα είναι για τους… κακούς της υπόθεσης.

Σουδάν 11/100
Όταν η σκλαβιά κυριαρχεί ακόμη σε ένα μέρος, δεν γίνεται να μην είναι «βουτηγμένο» στη διαφθορά, κάτι που συμβαίνει και με την περίπτωση του Σουδάν. Το εθνικό μότο του που μεταφράζεται ως «η νίκη είναι δική μας» χρειάζεται άμεση αλλαγή και το έθνος μοιάζει καταδικασμένο, με έναν διεφθαρμένο ηγέτη και φυσικά πολλά λεφτά από το πετρέλαιο, στα οποία όλοι θέλουν να έχουν μερίδιο. Απάτες, μίσος και η προοπτική πλούτου αποτελούσε πάντα την ιδανική φόρμουλα για απάνθρωπες συμπεριφορές και όπως στη Συρία, έτσι και στο Σουδάν καταγράφονται ανθρωπιστικά επείγοντα περιστατικά.

Αφγανιστάν 8/100
Φτάνοντας σε μονοψήφια σκορ, το Αφγανιστάν βρίσκεται αντιμέτωπο με εγκληματικότητα, ανασφάλεια, αδύναμη κυβέρνηση, έλλειψη υποδομών και τη δυσκολία της κυβέρνησης να επιβάλει τους νόμους σε όλα τα μέρη της χώρας. Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση δεν υφίσταται για την υπόλοιπη χώρα πέραν της πρωτεύουσας, Καμπούλ, με ένα μείγμα αδίστακτων ηγετών και πολέμαρχων να βρίσκεται σε μόνιμες αντιπαραθέσεις. Με λίγα λόγια, το σκηνικό είναι άγρια… Ανατολή και το δίλημμα είναι διαφθορά ή θάνατος.

Βόρεια Κορέα 8/100
Είναι δύσκολο να παρουσιάσει κάποιος στοιχεία που αποδεικνύουν διεφθαρμένες πρακτικές στη Νότιο Κορέα, αφού πρόκειται για μια χώρα που ξέρει να προστατεύει καλά τα «του οίκου» της. Εδώ και δεκαετίες, όμως, κυβερνάται από δικτάτορες που την έχουν μετατρέψει σε κάτι σαν φυλακή, με τους νόμους να μην ισχύουν ποτέ για τους ίδιους και να υπάρχουν για τα πάντα δυο μέτρα και δυο σταθμά. Βρίσκεται επίσης ψηλά στις εξαγωγές ηρωίνης και αμφεταμινών, είναι δυνατός «παίκτης» στο trafficking και μοιάζει να της ταιριάζει «γάντι» το απόφθεγμα «Η εξουσία διαφθείρει. Η απόλυτη εξουσία διαφθείρει απόλυτα. Οι ισχυροί άντρες είναι σχεδόν πάντα κακοί».

Σομαλία 8/100
Με πολύ κακή φήμη στο διεθνές στερέωμα, η Σομαλία αποτελεί μια χώρα που βρίσκεται στην κορυφή της διαφθοράς παρά την ισοβαθμία της με τη Βόρεια Κορέα και το Αφγανιστάν, καθώς ουσιαστικά δεν υπάρχει ως λειτουργικό κράτος. Δεκάδες εκατομμύρια ξένης βοήθειας εξαφανίστηκαν, οι εταιρίες πληρώνουν μη θεσμοθετημένα ποσά σε αξιωματούχους για να κινηθούν «ανενόχλητες» και η κυβέρνηση δεν συλλέγει φόρους. Χωρίς έσοδα, το κράτος δεν πληρώνει τους υπαλλήλους του, οι οποίοι το γυρνούν στο εμπόριο όπλων και σε άλλες ανάλογες δραστηριότητες. Η Σομαλία αποτελεί, επίσης, τη βάση των al-Shabaab εξτρεμιστών και ο κόσμος της Σομαλίας υποφέρει εκτός από ληστείες και δολοφονίες και από φυσικές καταστροφές.

Διαβάστε Περισσότερα »

Φιλανθρωπική εκδήλωση του Οργανισμού “ΑΡΩΓΗ”

 Την Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 στο κέντρο Rodon Palace πραγματοποιήθηκε για τρίτη χρονιά η εκδήλωση του οργανισμού κοινωνικών δομών της Μητροπόλεως μας “Αρωγή”. Στόχος ήταν η παρουσίαση του έργου του οργανισμού αλλά κ γενικότερα κ των άλλων Ιδρυμάτων της Μηητροπόλεως. Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς, συνεργάτες κ εθελοντές κυρίως που στηρίζουν το έργο της Αρωγής, αλλά κ όσους ενισχύουν κ στηρίζουν αυτή την προσπάθεια για την βοήθεια των εμπερίστατων συνανθρώπων μας. Ακολούθησε η χορωδία του Μητροπολιτικού ωδείου κ το χορευτικό του λαογραφικού Συλλόγου Λιβαδειάς υπό τη Διευθ/νση του κ. Α. Κουτσούμπα. Στο τέλος έγινε η κλήρωση της μικρής λσχειοφόρου αγοράς.



imtl.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Νεκρός ανασύρθηκε ο 53χρονος που εγκλωβίστηκε σε μεταλλείο της ΛΑΡΚΟ




Νεκρός ανασύρθηκε τελικά ο 53χρονος εργάτης από την Καλαμπάκα, που νωρίς το μεσημέρι εγκλωβίστηκε σε βάθος 10 μέτρων περίπου, όταν υποχώρησε η γη σε μεταλλείο της ΛΑΡΚΟ, ανάμεσα σε Φθιώτιδα και Βοιωτία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 53χρονος ήταν υπεύθυνος για την ανατίναξη για την αποκάλυψη μεταλλείου. Αφού ολοκληρώθηκε η επιχείρηση, κατευθύνθηκε στη στοά για την συνήθη επιθεώρηση. Πριν προλάβει να φτάσει, όμως βρέθηκε κάτω από τη γη και εγκλωβίστηκε. Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Π.Υ από την Λιβαδειά, την Αταλάντη και η 7η ΕΜΑΚ από τη Λαμία, συνολικά 9 οχήματα και 20 άτομα. Μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες, ο 53χρονος ανασύρθηκε δυστυχώς νεκρός.
lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ Ι.Ν ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΑΓΙΩΝ


ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒAIΩΝ Ώρα: 7:00 π.µ. Όρθρος-ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ «Επίδοσις Βαiων σε όλους τους πιστούς» Ώρα: 7:30 µ.µ. Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ «Ιωσήφ του Παγκάλου» ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Ώρα 7.00 π.μ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Ώρα: 7:30 µ.µ. Η ΑΚΟΛΟΎΘΙΑ ΤΟΎ ΝΎΜΦΙΟΎ «Των δέκα Παρθένων» ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ Ώρα 7.00 π.µ: ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΎΡΓΙΑ «Θ. Κοινωνία ( ασθενών, γερόντων και Κατάκοιτων) Ώρα: 7:30 µ.µ, Η ΑΚΟΛΟΎΘΙΑ ΤΟΎ ΝΎΜΦΙΟΎ «Το τροπάριo της Κασσιανής» ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤ ΑΡΤΗ Ώρα 7:00 π.µ:.ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΎΡΓΙΑ Ώρα 5:00 µ.µ. ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΎ ΕΎΧΕΛΑΙΟΎ ΩΡΑ 7:30 µ.µ. Η ΑΚΟΛΟΎΘΙΑ ΤΟΎ ΜΎΣΤΙΚΟΎ ΔΕΙΠΝΟΎ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ Ώρα: 7:00 π.µ, «ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΓ ΑΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ» Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΎ ΜΎΣΤΗΡΙΟΎ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΕΎΧΑΡΙΣΤΙΑΣ Ώρα :7:30 µ.µ. Η ΑΚΟΛΟΎΘΙΑ ΤΩΝ ΑΧΡΑΝΤΩΝ ΠΑΘΩΝ Η ανάγνωση των 12 Ευαγγελικών περικοπών Διήγηση των Παθών του ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΎ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΩΡΑ: 9:00 π.µ, Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΩΡΩΝ Ώρα: 11:00 π.µ. Ο Εσπερινός ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΕΩΣ Ώρα 3.00 μ.μ : ΤΕΛΕΣΗ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΤΡΙΣΑΓΙΟΥ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ Ώρα 7:30 µ.µ. Η Ακολουθία ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΘΡΗΝΟΥ Ώρα 9:30 µ.µ. Έξοδος και Περιφορά του ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Ώρα 7:00 π.µ. Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ «Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ επάνω στον επιτάφιο» Ώρα :11:00 µ.µ. Η Προ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ακολουθία Ώρα: 12:00 µ.µ, Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ και στη συνέχεια: Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ «Πέρας αυτής 1:30» Ευλογία Πασχαλινών Αυγών ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ Ώρα :8.00 µ.µ. ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓ ΑΠΗΣ «στον Ι.Ν Αγίας Τριάδος >>
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα: Έδεσε με σύρμα, έσυρε στην άσφαλτο και πέταξε ζωντανή την σκυλίτσα στο ρέμα

Στην περιοχή της Αγίας Τριάδας στην Θήβα μια γυναίκα που είχε πάει βόλτα με τον σκύλο της εντόπισε σήμερα το απόγευμα σε φρικτή κατάσταση την νεαρή σκυλίτσα, την οποία βλέπετε στις φωτογραφίες, πεταμένη από τον λόφο από ύψος 20 μέτρων.

Η σκυλίτσα ήταν έτσι όταν την βρήκαν και για τουλάχιστον ένα 24ωρο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κτηνίατρου.

Κάποιος πριν την πετάξει ζωντανή στο ρέμα την είχε δέσει με σύρμα γύρω από τον λαιμό. Έτσι προφανώς την είχε σύρει στον δρόμο και από τις πληγές φαίνονται μέχρι και τα κόκκαλα της καθώς η σάρκα είχε λιώσει στην άσφαλτο ή στον χωματόδρομο. Τα πόδια του ζώου ήταν γεμάτα εγκαύματα από την τριβή, ήταν γδαρμένη ακόμα και η μουσούδα του ενώ και το ένα μπροστινό της πόδι ήταν σπασμένο ενώ από το κόκκαλο εξείχε από το δέρμα.

Δείτε εδώ το χρονικό της διάσωσης του ζώου:

Η γυναίκα, που πρωτοείδε το ζώο και είναι μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Θήβας Άγιος Φραγκίσκος, το εντόπισε χάρη στο δικό της σκυλί το οποίο κατά τη διάρκεια της βόλτας πήγε στο σημείο και άρχισε να γαυγίζει και να κλαίει επίμονα καλώντας την να πλησιάσει.

Το σύρμα γύρω από τον λαιμό του ζώου.

Η σοβαρά τραυματισμένη κουταβίτσα - που την ονόμασαν Αλίκη -  σύμφωνα με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Θήβας «Άγιος Φραγκίσκος» ήταν μέσα στα αίματα. Ανοιγόκλεινε μόνο τα μάτια της και καθώς έβλεπε τους σωτήρες της να ψάχνουν τρόπο για να την μεταφέρουν στον κτηνίατρο δεν γαύγισε καν.

Πριν μεταφερθεί το ζώο στο κτηνιατρείο οι φιλόζωοι διαπίστωσαν ότι γύρω από το λαιμό της ήταν περασμένη μια συρμάτινη θηλιά. Στο κτηνιατρείο των Νικολέρη - Καπελέντζου στην Δροσιά Χαλκίδας ο κτηνίατρος κούρεψε το τρίχωμα του ζώου και εκεί φάνηκαν όλες πληγές και τα εγκαύματα.

Ακόμα και η μουσούδα του ζώου ήταν γδαρμένη ενώ το ένα από τα μπροστινά της πόδια σπασμένο. Η σκυλίτσα είναι περίπου 7 μηνών είναι με ορό και πλέον νοσηλεύεται στο κτηνιατρείο.

Το ζώο ήταν σε αυτή την κατάσταση για τουλάχιστον μια μέρα. Οι πληγές της είχαν αρχίσει να σαπίζουν και ήταν καλυμμένες με μύγες και λάσπες.

Ο φιλοζωικός σύλλογος επισημαίνει: «Πρώτο μας μέλημα να ζήσει. Δεύτερο μέλημα να σώσουμε το σμπαραλιασμένο πόδι. Τρίτο να σώσουμε και τα άλλα πόδια της που κινδυνεύουν από σήψη και από οστεομυελίτιδα. Είναι στο κτηνιατρείο. Μας χρειάζεται. Σας χρειαζόμαστε».

Αν μπορείτε να βοηθήσετε ώστε να καλυφθούν τα έξοδα για τη νοσηλεία της σκυλίτσας καταθέστε στην Τράπεζα Πειραιώς όποιο ποσό μπορείτε με την αιτιολογία «Για την Αλίκη»

Αρ. Λογαριασμού: 6610-127514-792

ΙΒΑΝ GR7101716100006610127514792
zoosos.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια!
ΣΤΗΡΙΞΤΕ – ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ – ΠAPTE MEPOΣ
στην πανελλαδική καμπάνια που οργανώνουν:

τα Σωματεία εργατών ΒΙΟΜΕ & Τσιμέντων Χαλκίδας
οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ
οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών
οι σχολικοί φύλακες Θεσ/νίκης

Οι Εργάτες της ΒΙΟΜΕ, των Τσιμέντων Χαλκίδας, οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3, οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών,  οι σχολικοί φύλακες Θεσ/νίκης, σωματεία, συνδικαλιστικές κινήσεις, πρωτοβουλίες, συλλογικότητες και κινήματα, ξεκινάμε ενωμένοι στις 3 Απρίλη από τη Θεσσαλονίκη (ΒΙΟΜΕ-ΕΡΤ3) μία διαδρομή αξιοπρέπειας με το «Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης» που θα καταλήξει στις 6 Απρίλη στην Αθήνα με πορεία προς το υπουργείο Εργασίας. Ενδιάμεσοι σταθμοί: περιφερειακές Ελεύθερες ΕΡΑ, εργοστάσιο Τσιμέντων Χαλκίδας, «άσπρα σπίτια», κέντρο Αθήνας.
Πρόκειται για μία αυτοοργανωμένη πρωτοβουλία «από τα κάτω» που στοχεύει αφενός στην άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας και της εργατικής τάξης και αφετέρου, στην υπενθύμιση προς την εξουσία, ότι η παλλόμενη κοινωνική/κινηματική δυναμική, κόντρα στη λογική της «πολιτικής ανάθεσης» και του «τέλους της ιστορίας», είναι σε θέση να δημιουργεί και να πολλαπλασιάζει κομβικά γεγονότα σε πραγματικό χρόνο όσο τα αιτήματα των αγωνιζόμενων παραμένουν αδικαίωτα. Αυτή την εξελισσόμενη δυναμική δεν πρέπει να την υποτιμήσει κανείς… πολύ περισσότερο αυτοί που διαχειρίζονται την πολιτική εξουσία. Εξάλλου, έως τώρα, τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Φτάσαμε έως εδώ με αγώνες και έτσι σκοπεύουμε να συνεχίσουμε.

    Να ανακοπούν όλες οι δικαστικές απαιτήσεις που οδηγούν στο ξεπούλημα του εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ και να επαναλειτουργήσει άμεσα και πλήρως το εργοστάσιο, κάτω από τον έλεγχο και την διαχείριση των εργατών. Δυο χρόνια τώρα κρατάμε το εργοστάσιο παλεύοντας να μείνουμε όρθιοι με αξιοπρέπεια, ενάντια στους μηχανισμούς της εργοδοσίας να ανακτήσει τον έλεγχο του εργοστασίου, το οποίο έχει εγκαταλείψει πάνω από τρία χρόνια αφήνοντας μας απλήρωτους, με σκοπό την οικοπεδοποίηση και το ξεπούλημά του.
    Να επαναλειτουργήσει άμεσα η ΕΡΤ με όλες τις δομές της με ενσωμάτωση των αυτοδιαχειριστικών χαρακτηριστικών του πολύμηνου αυτοδιευθυνόμενου αγώνα, με αποκοπή από την κρατικιστική νοοτροπία ελέγχου από την οποιαδήποτε κυβέρνηση, με διασφάλιση του αυτοδιοίκητου και της κυριαρχίας των γενικών συνελεύσεων των εργαζομένων που θα εκλέγουν τους (ανακλητούς) συντονιστές τους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα βάσει ΣΣΕ, ενσωμάτωση των αλληλέγγυων που συμμετείχαν ενεργά στην παραγωγή του αυτοδιευθυνόμενου προγράμματος, συμμετοχή της κοινωνίας στη συνδιαμόρφωση της «γενικότερης φιλοσοφίας του εκπεμπόμενου προγράμματος», μία ΕΡΤ ανοιχτή για τον λαό, ελεύθερη και ακηδεμόνευτη.
    Να ακυρωθούν όλες οι απολύσεις και να επαναλειτουργήσει άμεσα το εργοστάσιο τσιμέντων στη Χαλκίδα, γιατί η πολυεθνική εταιρεία αρνείται το άνοιγμα του εργοστασίου παρά τις δικαστικές αποφάσεις για επαναπρόσληψη μας στο τσιμεντάδικο.
    Να επαναπροσληφθούμε τώρα όλοι οι απολυμένοι, “διαθέσιμοι” στο δημόσιο, να απαγορευτούν οι απολύσεις, να καταργηθούν όλες οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και το δολοφονικό καθεστώς των εργολαβιών, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι στην ΒΙΟ.ΜΕ., στην Ελεύθερη Αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ3, οι πληττόμενοι εργαζόμενοι στα τσιμέντα Χαλκίδος, οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες στο Υπουργείο Οικονομικών, οι σχολικοί φύλακες της Θεσσαλονίκης, η αγωνιζόμενη και καταπιεσμένη τάξη, λέμε δυνατά:
Βγαίνουμε από τον δρόμο τις κοινωνικής καταστροφής! Μπαίνουμε ενωμένοι στο δρόμο του αγώνα!
Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!
Παλεύουμε να πάρουμε στα χέρια μας και να αρχίσουν επιτέλους να λειτουργούν τα εργοστάσια, να επαναπροσληφθούν όλοι όσοι απολύθηκαν στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στη διάρκεια των πέτρινων χρόνων των μνημονίων και της ολομέτωπης επίθεσης κράτους-κεφαλαίου, να βγει επιτέλους στον αέρα η φωνή της ίδιας της κοινωνίας μέσα από ένα πραγματικά δημόσιο Μέσο Ενημέρωσης με την απαραίτητη πια επαναλειτουργία της ΕΡΤ χωρίς άλλη καθυστέρηση.
Οργανώνουμε το καραβάνι αλληλεγγύης και αγώνα από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Αθήνα για να κάνουμε πράξη  τη δυνατότητα να πάρουμε πίσω τη ζωή και την αξιοπρέπεια μας από αυτούς που μας την ποδοπάτησαν.
Δεν διαπραγματευόμαστε τις εργατικές και κοινωνικές μας ανάγκες!
Με αδιαμεσολάβητο αγώνα διαρκείας, αυτοδιαχείριση, άμεση δημοκρατία, σωματεία βάσης, ταξική ενότητα και αλληλεγγύη
όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε!
Καλούμε όλο τον εργαζόμενο και άνεργο πληθυσμό, την κοινωνική πλειοψηφία που πλήττεται από τις μνημονιακές πολιτικές, τα προγράμματα διαρκούς λιτότητας και την καταστροφή που έφερε η καπιταλιστική κρίση να σταθούν δίπλα μας για να συνεχίσουμε τον αγώνα για την άμεση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων μας.
Η νίκη είναι κοντά.
Όχι γιατί μας περιμένει, αλλά γιατί ΕΜΕΙΣ βαδίζουμε προς αυτήν!
 Λόγω  προσθήκης νέων στάσεων παρέμβασης του καραβανιού και σε άλλες περιοχές, οι νέες ώρες σχετικά με την άφιξη του καραβανιού στην πόλη της Λιβαδειάς διαμορφώνονται ως εξής -παρακαλούμε στη διόρθωση τους.


Λιβαδειά 5/4



11:15 πμ: άφιξη στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς – υποδοχή



11:45 πμ: Εκδήλωση – Συζήτηση με τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους του καραβανιού στο Συνεδριακό Κέντρο Λιβαδειάς «Χρήστος Παλαιολόγος»



Αθήνα 6/4

7:00 μμ: άφιξη στο Σύνταγμα υποδοχή και συνέλευση των εργαζόμενων στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ στον 1ο όροφο (Νίκης 4)

9:30 μμ: Μουσική εκδήλωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στο καραβάνι έξω από το Υπουργείο Οικονομικών (Καραγεώργη Σερβίας
αντιφασιστική λιβαδειάς   
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΩΡΑ-Κατέρρευσε στοά μεταλλείων της ΛΑΡΚΟ ανάμεσα σε Φθιώτιδα και Βοιωτία-Εγκλωβισμένος 42χρονος εργάτης.



Μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων από Φθιώτιδα και Βοιωτία, βρίσκεται σε εξέλιξη, για τον απεγκλωβισμό εργάτη από στοά μεταλλειών της ΛΑΡΚΟ σε περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Μαρτίνο και Παύλο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατέρρευσε η στοά την ώρα που εκτελούνταν εργασίες, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί ο 42χρονος εργάτης που κατάγεται από το Δομοκό. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη στοά βρισκόταν ακόμη ένας συνάδελφος του, που κατάφερε όμως να βγει εγκαίρως. Στο σημείο έχει σπεύσει και η 7Η ΕΜΑΚ από τη Λαμία. Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι συμμετέχουν στην   επιχείρηση θεωρούν απίθανο ο 42χρονος να είναι ζωντανός.
lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών



    Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης και κυκλοφορίας, που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω:

1. Τη Μ. Πέμπτη 9 Απριλίου 2015 για το... ρεύμα εξόδου και από ώρα 15.00 έως 22.00 και την Μ. Παρασκευή 10 Απριλίου 2015 για το ρεύμα εξόδου από ώρα 06.00 έως 16.00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:
Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου.
Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).
Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.
Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).
Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από το 11ο χλμ (χ.θ. 11+340) έως την χ.θ. 97+650 (μέχρι τη γέφυρα του Στρυμόνα).

2. Τη Δευτέρα 13 Απριλίου 2015 για το ρεύμα εισόδου στα Αστικά Κέντρα και από ώρα 15.00 έως 22.00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:
Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.
Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (χ.θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).
Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.
Στην Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, από τη γέφυρα Στρυμόνα μέχρι την διασταύρωση Ρεντίνας.

3. Την Τρίτη 14 Απριλίου 2015 για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 11.00 έως 21.00, θα ισχύουν απαγορεύσεις:
Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.

4. Την ημέρα του Πάσχα Κυριακή 12 Απριλίου 2015 δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.

5. Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:
Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια (ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης), τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.
Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.
Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.
Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδεμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών από τα διόδια Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.
Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ.) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.
Τα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά.
Τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού Οργανισμού «Το χαμόγελο του Παιδιού».
Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την κάλυψη τηλεοπτικών και κινηματογραφικών γεγονότων.
Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν οξυγόνο για ιατρικούς σκοπούς.
Τα μηχανήματα έργου της ΔΕΣΕ και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών μετά από αίτημα της αρμόδιας Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και με σχετική απόφαση της κατά τόπον αρμόδιας Διεύθυνσης Τροχαίας.
Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν εκλογικό υλικό, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από παραστατικά έγγραφα.
Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν εμπορεύματα, τα οποία προορίζονται για τον εφοδιασμό πλοίων γραμμών εξωτερικού, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά (συνήθη εμπορικά και τελωνειακά έγγραφα) στα οποία αναφέρεται το όνομα του πλοίου, για το οποίο προορίζονται, καθώς και το λιμάνι ελλιμενισμού του

Διαβάστε Περισσότερα »

ΙΚΑ: Ζητά την επιστροφή των οικογενειακών επιδομάτων με τόκο

Σύμφωνα με τον υποδιοικητή του ιδρύματος, όσοι τα έλαβαν καλούνται να τα επιστρέψουν αναδρομικά και με τόκο μέσω παρακράτησής τους από τη σύνταξη
Την αναδρομική επιστροφή οικογενειακών επιδομάτων που χορηγούσε παράνομα επί δεκαετίες και μάλιστα με τόκο ζητά από τους ασφαλισμένους το ΙΚΑ.
Όπως διευκρίνισε ο υποδιοικητής του ιδρύματος, κ. Διονύσης Πατσούρης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, τα επιδόματα δίνονταν αυτόματα κατόπιν απόφασης επιτροπής ενώ όσοι έλαβαν τα επιδόματα καλούνται να τα επιστρέψουν αναδρομικά και με τόκο μέσω παρακράτησής τους από τη σύνταξη.

«Το ΙΚΑ θα κρατάει από τη σύνταξη το επίδομα που έδωσε παράνομα. Πρόκειται για χιλιάδες επιδόματα. Αυτοί οι άνθρωποι από κάποιους παραπλανήθηκαν», τόνισε ο κ. Πατσούρης.

Όπως είπε, οι ασφαλισμένοι που λάμβαναν αυτά τα επιδόματα είχαν κάνει αίτηση στο ΙΚΑ διότι το 2001 υπήρξε οικογενειακό επίδομα και στους δύο συζύγους για εργαζόμενους στο δημόσιο και εργατολόγοι παρακινούσαν τους ασφαλισμένους του Ιδρύματος να διεκδικήσουν το επίδομα αυτό σε ειδική επιτροπή.

«Η επιτροπή αυτή είχε αποφανθεί να χορηγηθεί το επίδομα μόνο στους αιτούντες. Οι αιτούντες όμως ήταν χιλιάδες. Όταν ο ασφαλισμένος όμως λάμβανε την απόφαση στα χέρια του γνωστοποιούταν ότι το Ίδρυμα επιφυλάσσεται για την νομιμότητα της χορήγησης των επιδομάτων», σημείωσε, προσθέτοντας πως όλοι αυτοί καλούνται τώρα να τα επιστρέψουν και με τόκο.

                                                                                          
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΚΙΝΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΛΑΪΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

 
"Ελληνικά Λαϊκά Μουσικά Όργανα"
Έκθεση - εκπαιδευτικά προγράμματα - συναυλία
Σάββατο 25 Απριλίου – Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Θήβας
Λουκά Μπέλλου 1 – τηλ. 22620-29729

Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή 08:00-13:00 & 18:00-21:00
Σάββατο & Κυριακή 10:00-14:00

Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς: Παρασκευή 24 Απριλίου, ώρα 14:00
 Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Θήβας – Λουκά Μπέλλου 1
Συνάντηση με ΚΑΠΗ:  Σάββατο 25 Απριλίου, ώρα 11:00
Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Θήβας – Λουκά Μπέλλου 1
Εγκαίνια - Διάλεξη Λ. Λιάβα: Σάββατο 25 Απριλίου, ώρα: 19:00
Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Θήβας – Λουκά Μπέλλου 1
Μουσική εκδήλωση:  Πέμπτη 21 Μαΐου, ώρα 19:00
Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Θήβας – Λουκά Μπέλλου 1

Το Σάββατο 25 Απριλίου, ώρα 19:00 στο  Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, ώρα 19:00 θα γίνουν τα εγκαίνια της κινητής έκθεσης του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης και Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων – Συλλογή Φοίβου Ανωγειανάκη, με θέμα «Ελληνικά Λαϊκά Μουσικά Όργανα».
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Μαΐου 2015  και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Θηβαίων, με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».
Η έκθεση, με επιστημονική επιμέλεια του καθηγητή Λάμπρου Λιάβα, περιλαμβάνει περίπου 200 αντικείμενα, που καλύπτουν όλες κατηγορίες μουσικών οργάνων: ταμπουράς, λαγούτο, ούτι, μαντολίνο, λύρα, σαντούρι, κανονάκι, φλογέρα, σουραύλι, ζουρνάς, τσαμπούνα, γκάιντα, τουμπελέκι, νταούλι, ντέφι, κουδούνια, ζίλια, σφυρίχτρες και ηχητικά αντικείμενα.
Παρουσιάζονται ο πλούτος και η ποικιλία στα σχήματα, την κατασκευή και την τεχνική παιξίματος των λαϊκών μουσικών οργάνων, μέσα από τις τοπικές παραλλαγές τους στις διάφορες περιοχές του Ελληνισμού και η συμμετοχή τους στα λαϊκά δρώμενα και τις τελετουργίες.
Η έκθεση περιοδεύει στη Θεσσαλία (ήδη παρουσιάστηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στη Λάρισα, τα Τρίκαλα και τον Βόλο). Για τις πόλεις που επισκέπτεται φιλοδοξεί ν’ αποτελέσει πόλο και αφορμή για πολλαπλές εκπαιδευτικές, ερευνητικές και καλλιτεχνικές δράσεις.

Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν:
Επισκέψεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές των σχολείων της ευρύτερης περιοχής. Για τον σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2α Απριλίου, ώρα 13:00 στη Λαμία στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Θήβας - Λουκά Μπέλλου 1, ειδικό σεμινάριο με τη μουσικοπαιδαγωγό Νάνση Τουμπακάρη για τους δασκάλους της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τους καθηγητές μουσικής. Στο σεμινάριο παρέχονται στους εκπαιδευτικούς οδηγίες και υλικό σε ψηφιακή μορφή ώστε να ξεναγήσουν οι ίδιοι τα παιδιά στην έκθεση, αλλά και να συνεχίσουν μετά την επίσκεψη στην τάξη με σχετικές δημιουργικές δραστηριότητες.
1.    Διάλεξη του Λάμπρου Λιάβα, καθηγητή εθνομουσικολογίας του Παν/μιου Αθηνών, με θέμα την ελληνική παραδοσιακή μουσική και τα λαϊκά όργανα.          Η διάλεξη θα γίνει το Σάββατο 25 Απριλίου, τη βραδιά των εγκαινίων της έκθεσης και θα συνδυαστεί με ανοικτή συζήτηση για το παρόν και μέλλον της μουσικής κληρονομιάς.
2.    Συνεργασία με τοπικούς φορείς (Πολιτιστικούς Συλλόγους, Λύκειο των Ελληνίδων, κ.λ.π.) για την κατάρτιση καταλόγου με τους λαϊκούς οργανοπαίκτες της περιοχής, συγκέντρωση-ψηφιοποίηση φωτογραφιών, ηχογραφήσεων, προφορικών μαρτυριών και σχετικής βιβλιογραφίας.
3.     Οργανωμένες επισκέψεις από ΚΑΠΗ το Σάββατο 25 Απριλίου,  ώρα 11:00 το πρωί  στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Θήβας και ανοιχτή συζήτηση για τις μνήμες τους από την παραδοσιακή μουσική, τα τραγούδια, τους χορούς και τα λαϊκά δρώμενα της περιοχής. Συνεννόηση με την κοινωνική λειτουργό για την καταγραφή των προφορικών τους μαρτυριών, με στόχο τη διοργάνωση εκδήλωσης με τραγούδια και χορούς από τους ίδιους και συμμετοχή τους στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της έκθεσης.
4.    Διαγωνισμό ζωγραφικής για μαθητές του Δημοτικού με θέμα τα λαϊκά όργανα και τα πανηγύρια της περιοχής τους.
5.    Μουσικοχορευτική εκδήλωση (την Πέμπτη 21 Μαΐου 2015, ώρα 19:00) στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Θήβας με τη συμμετοχή λαϊκών οργανοπαικτών της περιοχής, μαθητών και μελών των ΚΑΠΗ. Επίσης, στην εκδήλωση θα τιμηθούν οι παλαίμαχοι τοπικοί λαϊκοί οργανοπαίκτες και θα δοθούν έπαινοι σε επιλεγμένες ζωγραφιές μαθητών του δημοτικού που καλούνται να ζωγραφίσουν τα λαϊκά όργανα και τα πανηγύρια της περιοχής τους.

Η είσοδος στην έκθεση και τις παράλληλες εκπαιδευτικές
και καλλιτεχνικές δράσεις είναι δωρεάν.

Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή 08:00-13:00 & 18:00-21:00
Σάββατο & Κυριακή 10:00-14:00
Διαβάστε Περισσότερα »

Έναρξη λειτουργίας του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Θήβα

 Στα πλαίσια υλοποίησης των Κοινωνικών – Πολιτιστικών και Παιδαγωγικών σκοπών της, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θηβαίων (ΔΗ.Κ.Ε.Θ), ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, το οποίο  βρίσκεται επί της επαρχιακής οδού Θηβών – Νεοχωρακίου.
 Στόχος της λειτουργίας του είναι η εκπαίδευση παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης εκπαιδευτικών επισκέψεων.
 Η Εκπαίδευση στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, πραγματοποιείται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές, οι οποίοι οργανώνουν το πρόγραμμα άσκησης των εκπαιδευόμενων μαθητών. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, με απλουστευμένο τρόπο  επιδεικνύονται τα βασικά στοιχεία της οδού, οι βασικοί κανόνες που θέτει ο Κ.Ο.Κ., καθώς και ο τρόπος με τον οποίο θα πρέπει ο καθένας να λειτουργεί ως χρήστης της οδού, σεβόμενος τους λοιπούς χρήστες και το περιβάλλον. 
 Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών επισκέψεων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, μπορούν να επικοινωνούν με την Επιχείρηση στα τηλέφωνα 2262028062 & 2262029729.
              
                 
ΑΠΟ ΤΗ ΔΗ.Κ.Ε.Θ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσμα σε Πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στα διόδια στη Μαυρομαντήλα Λαμίας

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειακή Παράταξη

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα 16 Μαρτίου τη λειτουργία τους τρεις νέοι σταθμοί διοδίων στη Φθιώτιδα, μετωπικά στη Μαυρομαντήλα, πλευρικά στην Αγία Μαρίνα και πλευρικά στον Καραβόμυλο.

Οι τρεις αυτοί σταθμοί έρχονται να προστεθούν στους ήδη έξι (6) σταθμούς διοδίων που λειτουργούν στο Νομό Φθιώτιδας, στην Τραγάνα, στο Μώλο, στην Αγία Τριάδα, στις Θερμοπύλες, στην Πελασγία και στην έξοδο προς Βαθύκοιλο-Γλύφα. Δηλαδή, αυτή τη στιγμή λειτουργούν συνολικά εννέα σταθμοί διοδίων μόνο στη Φθιώτιδα, σε μια απόσταση 120 χιλιομέτρων.

Πάγια θέση της περιφερειακής μας παράταξης είναι πως οι κατάπτυστες συμβάσεις παραχώρησης με τις οποίες κατασκευάζονται αυτοί οι αυτοκινητόδρομοι, είναι μια ακόμη σελίδα στην επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στον ελληνικό λαό, είναι μια ακόμα σελίδα του καπιταλιστικού μνημονίου που εφάρμοζαν μέχρι τώρα οι προηγούμενες κυβερνήσεις σε στενή συνεργασία με τους επικυριάρχους της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ., και φαίνεται πως είναι πρόθυμη να συνεχίζει να εφαρμόζει και η νέα κυβέρνηση.

Πάγια θέση μας είναι η πλήρης ακύρωση των αποικιοκρατικών συμβάσεων παραχώρησης που ψήφισαν το 2007 ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ και αναθεώρησαν προς το χειρότερο το 2013 ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Πάγια θέση μας είναι η κατάργηση όλων των διοδίων και η απόδοση των δημόσιων αυτοκινητοδρόμων στο λαό. Διότι τους  αυτοκινητόδρομους αυτούς τους έχει πληρώσει ο λαός με το υστέρημά του εδώ και δεκαετίες μέσω της έμμεσης και άμεσης φορολογίας, μέσω των τελών κυκλοφορίας και του δυσβάσταχτου φόρου στο πετρέλαιο.
Μόνο οι λαϊκές κινητοποιήσεις, μόνο η σταθερή και συνειδητή μαζική παρουσία του λαού στους δρόμους είναι ικανή να πετύχει αυτό τον στόχο. Γι’ αυτό η Αριστερή Παρέμβαση συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στα διόδια, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Απριλίου, και καλεί όλους τους συμπολίτες μας από τη Φθιώτιδα να συμμετέχουν ενεργά σε αυτή. Στη Λαμία, η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι στα νέα μετωπικά διόδια της Μαυρομαντήλας, με προσυγκέντρωση στην Έκθεση Λαμίας στις 11:30π.μ.

Καλούμε επίσης όλους τους νεοεκλεγέντες Βουλευτές, τους Δημάρχους και τους αυτοδιοικητικούς Α’ και Β’ βαθμού της Φθιώτιδας, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συμμετέχουν και αυτοί στην κινητοποίηση με όλες τους τις δυνάμεις.

Εκτός από την ακύρωση των συμβάσεων παραχώρησης και την κατάργηση όλων των διοδίων, το πανελλαδικό κίνημα ενάντια στα διόδια ζητά από τη νέα κυβέρνηση:

- Την απόσυρση της αστυνομίας από τους σταθμούς των διοδίων.

- Την κατάργηση των νομοθετικών ρυθμίσεων Ρέππα – Βορίδη με τις οποίες το σήκωμα της μπάρας είναι παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

- Την κατάργηση του εικοσαπλάσιου προστίμου.

- Την αμνήστευση των ποινικών αδικημάτων και των αστικών υποχρεώσεων για τους αγώνες ενάντια στα διόδια.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειακή Παράταξη

http://www.aristeriparemvasistereas.wordpress.com

aristeriparemvasistereas@gmail.com

Fb: Αριστερή Παρέμβαση Στερεάς Ελλάδας
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ


Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ διοργανώνει σειρά σεμιναρίων ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ με σκοπό τη γνώση ηχοληψίας, επεξεργασίας ήχου και χρήσης των σχετικών προγραμμάτων (Cubase 7 και Komplete 9) του Music Studio του MEDIA Lab της Βιβλιοθήκης.



Με τον Αποστόλη Σύρο, Πτυχιούχο του Τμήματος Ηλεκτρονικής Μουσικής Παραγωγής - Πιστοποίηση από τη Sae Institute-Creative Media Education.



Το πρώτο σεμινάριο θα υλοποιηθεί το Σάββατο 4 Απριλίου 2015 10 πμ-12 μ.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ONLINE ΦΟΡΜΑΣ http://goo.gl/sIwIJi


Πληροφορίες στο τηλ. 22610.89979 (κ. Αικ. Κεράστα).


Τι μπορείς να κάνεις στο Music Studio της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς

    να κάνεις την παραγωγή και επεξεργασία βίντεο ήχου και εικόνας,
    να σχεδιάσεις,
    να συνθέσεις ή να γράψεις μουσική
    να καταγράψεις μια ψηφιακή ιστορία,
    να ηχογραφήσεις ένα ραδιοφωνικό σποτ
    να ηχογραφήσεις μία ραδιοφωνική εκπομπή
    να ηχογραφήσεις ένα δικό σου τραγούδι
    να ηχογραφήσεις ένα τραγούδι με το συγκρότημά σου
    να κάνεις πρόβα με το μικρό συγκρότημά σου
    να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες του υπερσύγχρονου ηλεκτρονικού υπολογιστή iMAC με τη γρήγορη ενσύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο και τα πολύτιμα προγράμματά του,
    να γνωρίσεις και να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες
        του επαγγελματικού προγράμματος ήχου και παραγωγής μουσικής Cubase 7
        της συλλογής ψηφιακών μουσικών οργάνων Komplete 9
        του προγράμματος επεξεργασίας βίντεο Final Cut Pro X
        του προγράμματος επεξεργασίας εικόνας Apple Aperture
        του βασικού προγράμματος σχεδίου Sketch Book Pro 6
    να παίξεις ή να μελετήσεις με την ακουστική κιθάρα
    να χρησιμοποιήσεις τον ενισχυτή για την ηλεκτρική σου κιθάρα
    να χρησιμοποιήσεις ή δανειστείς εντός της Βιβλιοθήκης την DSLR φωτογραφική μηχανή/κάμερα
    να παρακολουθήσεις οργανωμένα και προγραμματισμένα εργαστήρια από τη Βιβλιοθήκη
    να γνωρίσεις τη μαγεία του ήχου, της μουσικής, του music studio με τα μέσα που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία!

Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Σκούμα για την καταστροφή καλλιεργειών από πλημμύρες στο Δήμο Θηβαίων

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΘΕΜΑ: Καταστροφή καλλιεργειών από πλημμύρες στο Δήμο Θηβαίων

    Οι συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις, από τα τέλη Φεβρουαρίου,  δημιούργησαν εκτεταμένες πλημμύρες σε μεγάλη έκταση αγροτικών γαιών και συνακόλουθα πολύ μεγάλες καταστροφές, κυρίως σε σιτηρά αλλά και σε άλλες καλλιέργειες, σε πολλές περιοχές του Δήμου Θηβαίων. Αξίζει να τονισθεί, πως  είναι δύσκολο να γίνει ο προγραμματισμός για τις νέες καλλιέργειες το αμέσως προσεχές διάστημα, αφού τα νερά παραμένουν στις υπό καλλιέργεια εκτάσεις. Η προσπάθεια αντλήσεως του τεράστιου όγκου νερού γίνεται κυρίως με ίδια μέσα των αγροτών. Επισημαίνουμε, ότι  ζημιές προκλήθηκαν σε καλλιέργειες και στις 4 δημοτικές ενότητες του Δήμου Θηβαίων, ήτοι Βαγίων, Θήβας, Θίσβης και Πλαταιών.
   
    Καθίσταται προφανές, ότι απαιτείται κατεπείγουσα επίσκεψη και καταγραφή των καταστροφών από κλιμάκια του Υπουργείου και του ΕΛΓΑ, προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα η αποζημίωση των παραγωγών από τις εκτεταμένες καταστροφές.  
 
   
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
•    Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να  προχωρήσουν άμεσα οι ενέργειες της καταγραφής των ζημιών και της αποζημίωσης των πληγέντων παραγωγών;




Ο ερωτών Βουλευτής

Σκούμας Αθανάσιος
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιτέλους....Αστυνομικό Τμήμα στην Αλίαρτο

Εισακούστηκαν τα παράπονα των δημοτών για ελλιπή αστυνόμευση και έτσι επιτέλους ο Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων θα έχει το δικό του Αστυνομικό Τμήμα.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Permissospress απο το στενό περιβάλλον του Δημάρχου,πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στις 27-3-2015 στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,του Υπουργού κου Πανούση με τη συμμετοχή του  κ. Ντασιώτη,του περιφερειάρχη Στερεάς κ. Μπακογιάννη, για τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω  της έλλειψης προσωπικού που δυσχεραίνει σημαντικά το έργο της αστυνομίας    και κατέληξαν στη δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος στην Αλίαρτο.
Βάσει πάλι της  ίδιας  πηγής  ο χώρος στέγασης φαίνεται να έχει βρεθεί,ο κ Πανούσης απο πλευράς του δεσμεύθηκε για την ανακαίνηση του κτιρίου και την άμεση επάνδρωσή του,όταν αυτό θα είναι έτοιμο.


     Μέρα που είναι σήμερα, Τετάρτη 1 Απριλίου, είπαμε κι εμείς να κάνουμε ένα πρωταπριλιάτικο αστείο. Γράψαμε λοιπόν, για τη δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος στην Αλίαρτο,η "είδηση" βεβαίως δεν ισχύει...και, τουλάχιστον εξ'όσων είμαστε σε θέση να  γνωρίζουμε. Ωστόσο, κάποιοι... τσίμπησαν.

Καλό μήνα σε όλες
και  όλους!                                          
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα;


Δεν μας τα λέει καλά ο καιρός για το Πάσχα. Ανάσταση με χειμωνιάτικες θερμοκρασίες, ενώ η Μεγάλη Εβδομάδα θα κυλήσει με βροχές και καταιγίδες.
Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του και έτσι η Μεγάλη Εβδομάδα θα κυλήσει με χειμωνιάτικο καιρό. Η αρχή θα γίνει από την Κυριακή των Βαΐων οπότε και θα έρθουν βροχές, ισχυρές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά. Μέχρι και 10 βαθμούς -σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα- θα πέσει η θερμοκρασία.

«Η Κυριακή των Βαΐων θα ξεκινήσει με γενικά καλό καιρό, αλλά από το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια θα έρθει μια ισχυρή ατμοσφαιρική διαταραχή, η οποία τη Μεγάλη Δευτέρα θα επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα», εξηγεί ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές στην εφημερίδα Espresso.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες τρεις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.

«Μεγάλη Τρίτη, Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Πέμπτη τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, οι βροχές στα πεδινά και τα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και πιθανόν σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στη βόρεια Ελλάδα» λέει ο κ. Καντερές.

Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο θα παραμείνουν οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο άστατος καιρός, ενώ θα υπάρξουν και διαστήματα βελτίωσης. Την Κυριακή του Πάσχα, αν δεν απομακρυνθεί το σύστημα στα ανατολικά, πιθανόν να δημιουργηθούν τοπικά προβλήματα στο ψήσιμο του οβελία, κυρίως στα βόρεια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανασκευαστική ανακοίνωση του Δήμου Λεβαδέων σχετικά με διαμαρτυρία Μορφωτικού Συλλόγου Λιβαδειάς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Γραφείο Δημάρχου ενημερώνει ότι εκ παραδρομής, σε σχετική χθεσινή ανακοίνωσή του, έκανε λόγω για διαμαρτυρία του τέως Προέδρου του Μορφωτικού Συλλόγου Λιβαδειάς κ. Γεωργίου Κωσταγιάννη σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης μας.  Καθώς όπως πληροφορηθήκαμε δεν επρόκειτο για διαμαρτυρία του κ. Κωσταγιάννη, αλλά για επιστολή διαμαρτυρίας την οποία απέστειλε ο Μορφωτικός Σύλλογος Λιβαδειάς και αναγνώστηκε κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής εκπομπής.
Θεωρούμε ατυχές το γεγονός και αναμένουμε τον Μορφωτικό Σύλλογο Λιβαδειάς, που έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει σπουδαίες υπηρεσίες στην πολιτιστική ζωή της πόλης να συμμετάσχει στο σημερινό επετειακό εορτασμό της ευλογίας της σημαίας της επανάστασης κατά του οθωμανικού ζυγού στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής.

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί λέμε ψέματα την Πρωταπριλιά;


Ηρθε και φέτος η Πρωταπριλιά, η ημέρα που τα ψέματα και οι κοροϊδίες..
επιτρέπονται ελεύθερα… Το περίεργο αυτό έθιμο στηρίζεται στη δοξασία ότι όποιος κοροϊδέψει τον άλλον θα έχει καλή τύχη ενώ πολλοί ταυτίζουν την ύπαρξή της στη γιορτή της «Κοροϊδίας και του Ξεγελάσματος» της ρωμαϊκής Θεάς «Bένους Aπρίλις», δηλαδή της Απριλίου Αφροδίτης, που έδινε το έναυσμα για απελευθέρωση του πνεύματος, ταυτόχρονα με την απελευθέρωση της φύσης.

Οι εκδοχές για τα πρωταπριλιάτικα ψέματα:

Σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή, το έθιμο της Πρωταπριλιάς έχει ξεκινήσει από τους Κέλτες, οι οποίοι ασχολούνταν κυρίως με το ψάρεμα. Το ψάρεμα ξεκινούσε την 1η Απριλίου, εποχή πολύ δύσκολη για να πιαστούν ψάρια, με αποτέλεσμα οι Κέλτες ψαράδες να λένε ψέματα ο ένας στον άλλον σχετικά με την ψαριά που έπιασαν, με αποτέλεσμα να καθιερωθεί σαν έθιμο.

Μια άλλη εκδοχή η οποία απομακρύνεται από τη σφαίρα των θρύλων και προσεγγίζει κάπως την πραγματικότητα, έχει να κάνει με την πρωτοχρονιά των Γάλλων η οποία μέχρι το 1564 ήταν την 1η Απριλίου. Όλα αυτά όμως άλλαξαν με την άνοδο στο θρόνο του Καρόλου του 9ου, ο οποίος έφερε την αλλαγή του χρόνου στην 1η Ιανουαρίου σύμφωνα με το wikipedia. Η αλλαγή αυτή, δεν έγινε δεκτή από όλους τους Γάλλους πολίτες οι οποίοι συνέχιζαν να γιορτάζουν την πρωτοχρονιά τους την 1η Απριλίου και οι υπόλοιποι τους έστελναν κάλπικα δώρα για να τους κοροϊδέψουν, μετατρέποντας το πείραγμα σε έθιμο.

Η Πρωταπριλιά στην Ελλάδα

Το έθιμο όταν ήρθε στην Ελλάδα, διαφοροποιήθηκε και πήρε ιδιαίτερο χαρακτήρα, διατηρώντας παράλληλα το έθιμο των ψεμάτων και της κοροϊδίας, όπου οι κάτοικοι πιστεύουν ότι όποιος καταφέρει να ξεγελάσει τον άλλο θα έχει την τύχη με το μέρος του όλη την υπόλοιπη χρονιά, με τοπικές δοξασίες να αναφέρουν ότι ο «θύτης» θα έχει καλή σοδειά στις καλλιέργειες του, ενώ το θύμα πιστεύεται ότι θα έχει γρουσουζιά τον υπόλοιπο χρόνο.

Διάσημα πρωταπριλιάτικα αστεία

Ο Ρίτσαρντ Νίξον κατεβαίνει υποψήφιος πρόεδρος το 1992: Ένας ραδιοφωνικός σταθμός στην Αμερική μεταδίδει την είδηση, ότι ο 79χρονος τότε Ρίτσαρντ Νίξον θα είναι υποψήφιος για την προεδρεία την ΗΠΑ. Τότε γίνεται το… «έλα να δεις» με τους ακροατές να παίρνουν τηλέφωνα, αφού το μήνυμα του Νίξον ήταν «Δεν έκανα κανένα λάθος και δεν πρόκειται να ξανακάνω». Τελικά, λίγο μετά έμαθαν ότι η φωνή ήταν μίμου και ότι ο Νίξον δεν θα ήταν υποψήφιος.

Βρέθηκε ο τάφος και το κώνειο του Σωκράτη: Το έθιμο της Πρωταπριλιάς τίμησε και το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού το 1995! Το… made in Greece ψέμα ήθελε τον τάφο του Σωκράτη να έχει βρεθεί κοντά στην Ακρόπολη. Η εύρεση δε, συνοδεύονταν από υπολείμματα του κώνειου. Η είδηση φιλοξενήθηκε μέχρι και στα ξένα ΜΜΕ, για να αποκατασταθεί η αλήθεια λίγο αργότερα!

Ηρθε το τέλος του κόσμου: Ίσως από τις πιο πετυχημένες πρωταπριλιάτικες φάρσες! Το Ινστιτούτο «Franklin» το 1940 ενημέρωσε ότι την επόμενη μέρα θα ερχόταν το τέλος του κόσμου. Φυσικά, έγινε αλαλούμ, ενώ λίγο μετά ο εμπνευστής της ιδέας είδε την πόρτα της εξόδου από το Ινστιτούτο.

Χάμπουργκερ για… αριστερόχειρες: Το 1998 μια αλυσίδα γρήγορης εστίασης στην Αμερική λάνσαρε την πρώτη μέρα του Απρίλη το χάμπουργκερ για τους… αριστερόχειρες. Τι διαφορά είχε από το κλασικό χάμπουργκερ; Είχαν περιστραφεί τα υλικά κατά 180 μοίρες… Οι αριστερόχειρες έτρεξαν να απολαύσουν το χάμπουργκερ, ενώ πολλοί από αυτούς δήλωναν ότι ήταν και πιο νόστιμο από το κλασικό!

Αλλαγή στα μαθηματικά: Ο φυσικός Marc Boslough είχε την ιδέα να κοροϊδέψει τους επιστήμονες και όχι μόνο, ανακοινώνοντας την πρόθεση της Αλαμπάμα να αλλάξει με νόμο (!) την τιμή της μαθηματικής σταθεράς «π» από 3.14159 σε 3.0, ακολουθώντας τους συμβολισμούς της Βίβλου!

Οι δείκτες του «Big Ben»: Το ΒΒC όχι μόνο ανακοίνωσε ότι ο «Big Ben» θα λειτουργούσε με νέο μηχανισμό, αλλά θα πωλούνται και οι δείκτες του! Ο διαγωνισμός ήθελε τους πρώτους που θα τηλεφωνούσαν να κέρδιζαν τους δείκτες και φυσικά τα τηλέφωνα «πήραν φωτιά»


Διαβάστε Περισσότερα »

Άνοδος της θερμοκρασίας με κάποιες βροχές

Γενικά αίθριος θα είναι αρχικά ο καιρός την Τετάρτη. Βαθμιαία θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.Σποραδικές καταιγίδες το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη οπού από το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 που από το βράδυ θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που από το απόγευμα θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που από τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 08 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 που γρήγορα θα γίνουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και από το βραδύ βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ