Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Λύθηκε το μυστήριο των 450 νεκρών μωρών, τα λείψανα των οποίων βρέθηκαν το 1930 στην Αρχαία Αγορά.



Μαζί τους είχαν βρεθεί και σκελετοί από 150 σκύλους..

Όταν οι αρχαιολόγοι άρχισαν τις ανασκαφές στην Αρχαία Αγορά το 1930, έκπληκτοι αντίκρισαν ένα πρωτόγνωρο και αποτρόπαιο θέαμα. Μέσα σε ένα πηγάδι, το οποίο φαινομενικά έμοιαζε χαμηλού αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, ανακάλυψαν...450 σκελετούς νεογνών και 150 σκελετούς σκύλων.

Το εύρημα αυτό απασχόλησε τους μελετητές οι οποίοι αρχικά υπέθεσαν είτε ότι επρόκειτο για μαζική παιδοκτονία είτε για πανδημία της εποχής. Αλλά σήμερα μια ομάδα ερευνητών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι και οι δύο υποθέσεις είναι λανθασμένες, όπως αναφέρει το αμερικανικό περιοδικό Newsweek, επικαλούμενο τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ακαδημαϊκό περιοδικό Hesperia.

Η βιολόγος-ανθρωπολόγος στο Πανεπιστήμιο του Οντάριο, Μαρία Λίστον, και η ομάδα της, σε συνεργασία με την αρχαιολόγο Σούζαν Ρότροφ του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον στο Σεντ Λούις, τοποθέτησαν τα ευρήματα στην χρονολογική περίοδο μεταξύ 165 -150 π.Χ, δηλαδή στο τέλος της ελληνιστικής περιόδου, μετά τις κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου, λίγο πριν οι Ρωμαίοι εισβάλλουν στην Ελλάδα.

Τα νεογνά πέθαναν από φυσικά αίτια

Όπως φάνηκε από την εξέταση των λειψάνων, τα νεογνά είχαν πεθάνει από φυσικά αίτια και όχι λόγω κάποιας ασθένειας. Όλα τα βρέφη, πλην τριών, δεν είχαν ζήσει περισσότερο από μια εβδομάδα. Η μελέτη της Δρ. Λίστον στα κρανία των νεογνών, έδειξε ότι το ένα τρίτο πέθανε από βακτηριακή μηνιγγίτιδα, μία λοίμωξη του εγκεφάλου και των γύρω ιστών που προκαλείται συχνά από την κοπή του ομφάλιου λώρου με μη αποστειρωμένα αντικείμενα. Η εν λόγω νόσος αποτελεί μέχρι και σήμερα μια κοινή αιτία θανάτου σε ορισμένες περιοχές του αναπτυσσόμενου κόσμου. Τα άλλα μωρά πιθανόν να πέθαναν από κάποια από τις πολλές παιδικές αρρώστιες της εποχής για τις οποίες δεν υπήρχε γιατρειά.
Αλλά γιατί τα οστά βρέθηκαν σε πηγάδι;

Οι επιστήμονες έδωσαν την εξήγηση και σε αυτό το ερώτημα. Στον αρχαίο κόσμο συνηθιζόταν οι σωροί των μωρών που πέθαιναν πρόωρα, να πετιούνται σε πηγάδια, σε χωματερές ή να “θάβονται” κάτω από πατώματα. Αυτό συνέβαινε γιατί τα μωρά δεν θεωρούνταν πλήρη ανθρώπινα όντα, μέχρι την πραγματοποίηση μιας τελετής ονοματοδοσίας. Η τελετή αυτή γινόταν μια εβδομάδα έως και δέκα μέρες μετά τη γέννηση, όπως εξήγησε η Δρ. Ρότροφ. Αν λοιπόν τα μωρά πέθαιναν πριν από την τελετή, δεν είχαν την ίδια αντιμετώπιση και κατέληγαν στο πάτο ενός πηγαδιού. Ωστόσο, δεν πέθαναν όλα τα μωρά από φυσικά αίτια. Ένα βρέφος 18μηνών είχε σημάδια κακομεταχείρισης και κατάγματα στο κρανίο και την γνάθο.

Σύμφωνα με την Δρα. Ρότροφ, είναι πιθανόν να πρόκειται για το αρχαιότερο παράδειγμα παιδικής κακοποίησης στην παγκόσμια ιστορία. Τέλος, οι Αμερικανοί και Καναδοί ανθρωπολόγοι και αρχαιολόγοι κλήθηκαν να απαντήσουν και στο μυστήριο των 150 σκελετών ενήλικων σκυλιών και κουταβιών που βρέθηκαν στο ίδιο πηγάδι με τα 450 βρέφη και τον έναν ανάπηρο ενήλικα. Οι ειδικοί υποστήριξαν ότι επρόκειτο για αδέσποτα σκυλιά τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως θυσίες. Τότε οι θυσίες των σκυλιών θεωρούνταν ως καθαρτικές από τη «μόλυνση» του θανάτου ενός παιδιού. Έτσι οι Αθηναίοι τα σκότωσαν για να “καθαρίσουν” την ψυχή τους.

Αν ισχύουν οι θεωρίες, τότε λύθηκε ένα αρχαιολογικό μυστήριο και μάθαμε ακόμη περισσότερα για τη ζωή των αρχαίων. Οι υπολογισμοί λένε ότι κάθε χρόνο πέθαιναν 30 νεογνά. Αριθμός που δεν είναι υπερβολικός για τον πληθυσμό και τα ιατρικά δεδομένα της εποχής. Ωστόσο δεν παύει να είναι μια θεωρία που περιμένει από τη μελλοντική έρευνα να επιβεβαιωθεί ή να διαψευσθεί....
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί οι άνδρες πεθαίνουν πιο νέοι -Τελικά, φταίνε οι γυναίκες

Στη μάχη μεταξύ αρσενικών και θηλυκών, οι άνδρες είναι καταδικασμένοι να χάνουν. Γιατί εκείνοι αποτελούν τελικά το ασθενές φύλο.

Οι επιστήμονες προβληματίζονταν γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερα χρόνια από τους άνδρες. Τώρα ίσως ξέρουν γιατί, καθώς ο γενετιστής Νιλ Τζίμελ ανέπτυξε μία θεωρία που αποδίδει το ζήτημα στο γεγονός ότι οι μητέρες «δίνουν» στους γιους τους ελαττωματικό DNA.

Κάτι που επιδρά στα πάντα, από τον εγκέφαλο και την υγεία της καρδιάς, μέχρι τη μυική δύναμη και τη γονιμότητα, ενώ τελικά στέλνει νωρίτερα τους άνδρες στον άλλο κόσμο. Το ίδιο DNA δεν είναι επιβλαβές για τις γυναίκες, μάλιστα είναι εξαιρετικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους.

«Το αποκαλώ ''η κατάρα της μητέρας''. Σίγουρα οι άνδρες είναι το ασθενές φύλο», τόνισε ο Τζίμελ, καθηγητής στο University of Ontago, στη Ν. Ζηλανδία. Η θεωρία του σχετίζεται με τα μιτοχόνδρια, τις «μπαταρίες» που τροφοδοτούν τα κύτταρα και είναι ιδιαίτερα άφθονα στην καρδιά, τους μύες, τον εγκέφαλο και άλλα μέρη του σώματος που χρησιμοποιούν πολλή ενέργεια.

Κανονικά, οι δύο γονείς περνούν τα γονίδιά τους στην επόμενη γενιά και όποιες επιβλαβείς μεταλλάξεις αποβάλλονται με την πάροδο των γενιών γιατί εκείνοι που τις μεταφέρουν κάνουν λιγότερα παιδιά ή πεθαίνουν νεότεροι. Ομως, το μιτοχονδριακό γονιδίωμα μεταφέρεται από τις κόρες. Η γυναίκα το περνά στα παιδιά της αλλά μόνο οι κόρες το μεταφέρουν στην επόμενη γενιά. Καθώς μεταφέρεται μέσω της θηλυκής γραμμής, όποιο DNA είναι επιβλαβές για τις γυναίκες, εξαλείφεται αλλά εκείνο που είναι επιβλαβές για τους άνδρες παραμένει, αφήνοντάς τους με μειονέκτημα.

Ο Τζίμελ παρουσίασε τη σχετική θεωρία του σε συνέδριο στη Λισαβόνα, μετά από μία δεκαετία ερευνών στο ζωικό βασίλειο. Καθησύχασε όμως τους άνδρες, τονίζοντας ότι η διαφορά στο προσδόκιμο ζωής σε σύγκριση με τις γυναίκες είναι μόλις 2-5 χρόνια.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζονται οι συλλήψεις στη Στερεά

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά δέκα (10) άτομα, για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς , στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου ε πιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, τη σύλληψη φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευρυτανίας, των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών, Λαμίας & Χαλκίδας, των Αστυνομικών Τμημάτων Αιδηψού Ευβοίας, Λαμίας & Καμένων Βούρλων Φθιώτιδας, καθώς και των Τμημάτων Τροχαίας Λαμίας & Λιβαδειάς, συνολικά δέκα (10) άτομα για διάφορα αδικήματα.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:

    Ημεδαπός στη Θήβα, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί βεγγαλικών – κροτίδων. Κατασχέθηκαν μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης, κροτίδες και ρόπαλα συνδεδεμένα με αλυσίδα.
    Ημεδαπός στα Καμένα Βούρλα, κατηγορούμενος για κλοπή, υπεξαίρεση, καθώς και για πρόκληση σωματικών βλαβών και διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς.
    Αλλοδαπός στη Θήβα, για απάτη και πλαστογραφία.
    Αλλοδαπή σε περιοχή του Δομοκού Φθιώτιδας, για παράβαση νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκε ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, βάρους (215) γραμμαρίων.
    Αλλοδαπός στη Χαλκίδα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση.
    Τρεις (3) αλλοδαποί στη Λαμία, στο Καρπενήσι και στην Πέτρα Βοιωτίας αντίστοιχα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
    Αλλοδαπός στη Λαμία, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στην Ελληνική Επικράτεια.
    Ημεδαπός στην Αιδηψό Ευβοίας, για παραεμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές .

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσκυνηματική Εκδρομή της ενορίας Αγίας Τριάδας Βαγίων


Διαβάστε Περισσότερα »

Αθλητικές Επιδείξεις Ακαδημίας TKD Κεντρικής Στερεάς στη Λιβαδειά

Ο σύλλογός μας σας καλεί στις φετινές επιδείξεις προόδου των αθλητών του Taekwondo στις 20 Ιουνίου 2015 στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς (συντριβάνι) και ώρα 20:00.Θα παρακολουθήσετε την πρόοδο όλων των αθλητών του συλλόγου μας και ελπίζουμε αυτές τις ώρες να σας παρασύρουμε δημιουργικά στον χώρο του αθλητισμού.
Ο σύλλογός μας ευχαριστεί θερμά τον Δημο Λιβαδειάς,αυτής της πραγματικά πανέμορφης πόλης,που μας στηρίζει εξαιρετικά!!

Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΑΝ.ΕΛ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Ρύθμιση οφειλών προς την ΔΕΗ.

Υπογράφτηκε στις 11/06/2015, από εννέα (9) Βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων σχετική τροπολογία για την ρύθμιση των οφειλών προς την ΔΕΗ. Με την προτεινόμενη ρύθμιση παρέχεται η δυνατότητα σε νοικοκυριά, αγρότες, επιχειρήσεις κ.λπ.  που έχουν πληγεί από τις πολιτικές της λιτότητας των προηγουμένων ετών  να ανταποκριθούν στις οφειλές τους απέναντι στην ΔΕΗ.
Οι αυξανόμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την επιχείρηση τα τελευταία χρόνια ξεπέρασαν τα 1,8  δις ευρώ με την αυξητική τάση να συνεχίζεται και σήμερα. Το πρόβλημα είναι έντονο σε όλη τη χώρα, ενώ γίνεται ακόμα εντονότερο το φαινόμενο ειδοποιητηρίων διακοπής ρεύματος σε νοικοκυριά και σε επιχειρήσεις.
Καθημερινά χιλιάδες καταναλωτές οι όποιοι βρίσκονται ήδη σε διακανονισμό με τη ΔΕΗ αδυνατούν να ανταποκριθούν λόγο τον λιγοστών δόσεων που κάνει  σήμερα η επιχείρηση και οι οποίες ανέρχονται σε τρεις έως πέντε δόσεις.
Με την συγκεκριμένη ρύθμιση κερδισμένοι θα είναι η Ελληνική κοινωνία όσο και η ΔΕΗ και θα αποτελέσει μεγάλη ανάσα για όλους τους καταναλωτές, τους αγρότες αλλά και όλες τις επιχειρήσεις.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΡΥΘΜΙΣΗ
“Κάθε έως σήμερα, οφειλή έναντι της Δ.Ε.Η. από ιδιώτες ή νομικές οντότητες, νομικά ή φυσικά πρόσωπα, δύναται να ρυθμιστεί μετά από σχετική αίτηση του οφειλέτη με έως εκατό (100) δόσεις, ενώ ο οφειλέτης δεν μπορεί να απευθυνθεί σε άλλο πάροχο ρεύματος, πλην της Δ.Ε.Η. , που υποχρεούται άμεσα σε επανασύνδεση, εφόσον έχει διακοπεί η σύνδεση παροχής ρεύματος στον οφειλέτη.
Σε επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών άνω των πέντε εκατομμυρίων (5.000.000) ευρώ, το πιο πάνω όριο δόσεων δύναται να ξεπεραστεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Η..”.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ιδιότυπο καθεστώς στη Βιομηχανική Περιοχή της Θίσβης Βοιωτίας



Προς τους κ.κ Υπουργούς
i)Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
ii)Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Θέμα: Ιδιότυπο καθεστώς στη Βιομηχανική Περιοχή της Θίσβης Βοιωτίας

Το Λιμενικό Τμήμα Δομβραίνας που στεγάζεται στο κοινοτικό κτίριο της Τοπικής Κοινότητας Θίσβης, του Δήμου Θηβαίων εποπτεύει τις  λιμενικές εγκαταστάσεις στον κόλπο της Νούσας. Η απόσταση μεταξύ στέγασης της Υπηρεσίας και των ανωτέρω λιμενικών εγκαταστάσεων στον κόλπο είναι πάνω από οκτώ χιλιόμετρα χωρίς να υπάρχει οπτική επαφή. Σημειώνεται, ότι στο παρελθόν έχουν αναφερθεί καταγγελίες  για έλεγχο νομιμότητας εγγράφων αναφορικά με φορτοεκφορτώσεις στις λιμενικές εγκαταστάσεις της Νούσας. Επιπλέον, στην οδό που συνδέει τις λιμενικές εγκαταστάσεις με την επαρχιακή οδό Θίσβης - Θήβας υπάρχουν δύο σημεία ελέγχου διέλευσης με μπάρες που εποπτεύονται από την εταιρία ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΙΣΒΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Α.Ε. (ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. ΑΕ). Η ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. ΑΕ χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης, η οποία επιτρέπει τη διέλευση των κατοίκων από τα σημεία ελέγχου κατά το δοκούν. Επίσης, υφίσταται και περίφραξη πέριξ των λιμενικών εγκαταστάσεων. Η οδός που οδηγεί στον κόλπο της Νούσας και σε παρακείμενη παραλία, εξυπηρετεί τις αλιευτικές δραστηριότητές των πολιτών, τις ανάγκες αναψυχής των λουομένων και τις θαλάσσιες αθλητικές τους δραστηριότητες.

Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:

•    Προτίθεται το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Υποδομών να μετεγκαταστήσει  το Λιμενικό Τμήμα της περιοχής μέσα στις λιμενικές εγκαταστάσεις ή πλησίον αυτών ώστε να έχει καλύτερο έλεγχο;
•    Είναι νόμιμος ο έλεγχος που γίνεται  από την ιδιωτική εταιρία φύλαξης σε κάθε πολίτη ο οποίος θέλει να επισκεφτεί τον κόλπο της Νούσας και την ευρύτερη περιοχή;
•    Είναι νόμιμη η περίφραξη που υπάρχει πέριξ των λιμενικών εγκαταστάσεων; Αν ναι ποια είναι τα όρια μέσα στα οποία θα πρέπει να υπάρχει η περίφραξη;


Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Σκούμας Αθανάσιος

Κωστοπαναγιώτου Ηλίας

Μιχελογιαννάκης Ιωάννης

Παπαδόπουλος Αθανάσιος

Σταθάς Γιάννης

Συρίγος Αντώνιος


Διαβάστε Περισσότερα »

Μπασιάκος:Ο Βαρουφάκης για μείωση επιδοτήσεων

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για  τούς  Υπουργούς
•    Οικονομικών
•    Παραγωγικής Ανασυγκρότησης , Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΘΕΜΑ: Αποστροφή ομιλίας Υπουργού Οικονομικών κ. Βαρουφάκη  για «απαίτηση μείωσης των ενισχύσεων των αγροτικών καλλιεργειών» .

Στην χθεσινή (15-6-2015) ομιλία του στο Ηράκλειο της Κρήτης ο Υπουργός Οικονομικών κ.Βαρουφάκης είπε, μεταξύ άλλων, επί λέξει: «Λες και η υποταγή μας στην απαίτηση (ενν. τους δανειστές) να μειωθούν δραστικά  οι ενισχύσεις των αγροτικών καλλιεργειών θα φέρει ανάπτυξη».
Με δεδομένο ότι οι αγροτικές επιδοτήσεις δεν περικόπτονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά μόνον θεσμικά και με κοινοτικούς κανονισμούς και όχι με εθνική επιλογή.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί

1.    Τι εννοεί ο Υπουργός Οικονομικών κ.Βαρουφάκης με τη αποστροφή της ομιλίας του «Λες και η υποταγή μας στην απαίτηση να μειωθούν δραστικά  οι ενισχύσεις των αγροτικών καλλιεργειών θα φέρει ανάπτυξη»;
2.    Ποια η θέση της Κυβέρνησης επ΄αυτού; Και
3.    Τι απαντά στους εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους αγροτικών επιδοτήσεων;

Αθήνα, 16/6/2015

Ο ερωτών Βουλευτής



ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ


Εξ άλλου ο κ. Μπασιάκος έφερε  στη Βουλή το πρόβλημα από την σχεδιαζόμενη φορολογική και ασφαλιστική επιβάρυνση των αγροτών.



ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για  τούς  Υπουργούς
•    Οικονομικών
•    Παραγωγικής Ανασυγκρότησης , Περιβάλλοντος και Ενέργειας
•    Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΘΕΜΑ: Φορολογική και Ασφαλιστική επιβάρυνση Αγροτών .

Η ανακοίνωση προτάσεων για κατάργηση φορολογικών ρυθμίσεων και φορολογικές επιβαρύνσεις στους αγρότες (φορολόγηση με συντελεστή 33%, κατάργηση επιστροφών ΦΠΑ και ΕΦΚ στο πετρέλαιο κλπ) καθώς και για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, τους έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ο κ.κ. Υπουργοί

Ποιες οι κυβερνητικές θέσεις επ΄αυτών , ιδιαίτερα λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης και της αύξησης του κόστους που αντιμετωπίζουν , γεγονότα που οδηγούν τον αγροτικό τομέα σε συρρίκνωση ;

Αθήνα, 15/6/2015

Ο ερωτών Βουλευτής



ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Από τον καύσωνα... στις καταιγίδες

Διαβάστε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία
Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αναμένονται σε αρκετές περιοχές της χώρας από αύριο, Τετάρτη, και έως την Παρασκευή σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Πιο αναλυτικά:

1. Σήμερα, Τρίτη το απόγευμα καταιγίδες θα σημειωθούν στη Θράκη, και πιθανόν στην ανατολική Μακεδονία που τοπιικά θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις

2. Αύριο, Τετάρτη από το απόγευμα ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν στη Μακεδονία, την Θράκη και την Ήπειρο και κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Θεσσαλία. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.

3. Την Πέμπτη, οι βροχές και οι καταιγίδες που θα σημειώνονται στο Ιόνιο, τα Ηπειρωτικά, το Κεντρικο και Βόρειο Αιγαίο θα είναι κατά τοπους ισχυρές και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια θα πέσει χαλάζι.

4.Την Παρασκευή, ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους κυρίως στην Μακεδονία, τη Θράκη, την Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου αλλά μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με επιτυχία το πολιτιστικό διήμερο της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας


Με την παράσταση “Όνειρο Θερινής Νυκτός” του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε διασκευή και σκηνοθεσία Δήμητρας Βαμβακάρη, ολοκλήρωσε η Ένωση Μικρασιατών Θήβας το πολιτιστικό διήμερο για το κλείσιμο της χρονιάς 2014-2015.

Την Κυριακή 14 Ιουνίου στην Κεντρική Πλατεία Θήβα η Ένωση παρουσίασε το έργο των τμημάτων ζωγραφικής, χορωδίας και των τεσσάρων χορευτικών με μεγάλη επιτυχία και την Δευτέρα 15 Ιουνίου στο κατάμεστο από κόσμο ανοιχτό θέατρο Θήβας “Μελίνα Μερκούρη” το θεατρικό της εργαστήρι ανέβασε το “Όνειρο θερινής νυχτός” με τη συμμετοχή 23 ερασιτεχνών ηθοποιών

Στις εκδηλώσεις της Ένωσης παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο οποίος συνεχάρη τον Πρόεδρο της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας κ. Δαγδελένη Αποστόλη και όλα τα μέλη του Δ.Σ. για το πολύτιμο έργο και την προσφορά τους στην πολιτιστική ζωή του τόπου.



Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκλονιστικά νέα στοιχεία για το τσιγάρο.



    Το τσιγάρο ευθύνεται για περίπου τους μισούς θανάτους από δώδεκα τύπους καρκίνου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε χθες στην επιστημονική επιθεώρηση JAMA Internal Medicine!
Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, το... 2011 το 48,5% των περίπου 346.000 θανάτων από έναν από τους δώδεκα τύπους καρκίνου που καταγράφηκαν εκείνη τη χρονιά σε ενηλίκους άνω των 35 ετών οφειλόταν στο κάπνισμα. Οι περισσότεροι από τους θανάτους αυτούς (το 74,9% ή 129.799) οφείλονταν σε καρκίνους των πνευμόνων, των βρόγχων και της τραχείας. Οι καρκίνοι του λάρυγγα αντιπροσώπευαν το 1,7% ή 2.856 θανάτους.

Σχεδόν οι μισοί από τους θανάτους λόγω καρκίνου του οισοφάγου, της στοματικής κοιλότητας και της κύστης ήταν επίσης συνέπεια του καπνίσματος, συμπέραναν οι ερευνητές μεταξύ των οποίων ήταν και η Ρεμπέκα Σίγκελ της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας της Ατλάντας.

"Το κάπνισμα εξακολουθεί να ευθύνεται για μεγάλο αριθμό θανάτων λόγω των διαφόρων καρκίνων, παρά το γεγονός ότι εδώ και πενήντα χρόνια το ποσοστό των καπνιστών μειώνεται" αποκαλύπτει η έρευνα.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι είναι σημαντικό να ληφθούν στοχευμένα και πιο σκληρά μέτρα ώστε να ελέγχονται τα προϊόντα καπνού και να ενθαρρύνονται οι καπνιστές να κόψουν το τσιγάρο, ώστε να μειωθεί η θνησιμότητα από τους καρκίνους και τις σοβαρές ασθένειες που προκαλούνται από αυτό.

Η μελέτη αφορούσε μόνο τα τσιγάρα και όχι τα άλλα προϊόντα καπνού, όπως τα πούρα ή τον ταμπάκο.

Περισσότερα από 20 εκατομμύρια Αμερικανών πέθαναν πρόωρα λόγω του τσιγάρου τα τελευταία 50 χρόνια, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του υπουργείου Υγείας που δόθηκε στη δημοσιότητα στις αρχές του έτους. Παρά την εντυπωσιακή πρόοδο που έχει επιτευχθεί -σήμερα καπνίζει το 18% των Αμερικανών, σε σύγκριση με το 42% που ήταν το 1964- υπολογίζεται ότι 443.000 Αμερικανοί πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασθένειες που σχετίζονται με το τσιγάρο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα: Επέτρεψε στο σπίτι και βρήκε το παιδί της σε μια λίμνη αίματος






Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία της Χαλκίδας από την αυτοκτονία 24χρονου το πρωί μέσα στο σπίτι του...
Ο 24χρονος διέμενε μαζί με τους γονείς του. Το πρωί ο πατέρας έλειπε από το σπίτι και για κάποια στιγμή βγήκε για λίγο και η μητέρα για μερικά ψώνια.

Τότε έγινε το κακό. Ο 24χρονος πήρε από την ντουλάπα την κυνηγετική καραμπίνα και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι.

Όταν η μητέρα επέστρεψε στο σπίτι βρήκε το παιδί της νεκρό μέσα σε μια λίμνη αίματος. Οι σκηνές που ακολούθησαν δεν περιγράφονται.

Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι που οδήγησαν το 24χρονο παλικάρι στο βάλει τέλος στη ζωή του, ενώ δεν βρέθηκε μέχρι στιγμής και κάποιο σημείωμα.

Την προανάκριση για το τραγικό συμβάν διενεργεί το Α.Τ. Χαλκίδας.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Φθηνότερο κατά 55% το νερό από ΕΥΔΑΠ στη Θήβα

Υπεγράφη τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015 στη Θήβα η σύμβαση μεταξύ της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Θήβας (ΔΕΥΑΘ) και της εταιρείας Παγίων ΕΥΔΑΠ με εγγυητή το Δήμο Θηβαίων, για την υδροδότηση με αδιύλιστο νερό της Δημοτικής Ενότητας Θήβας.

Η σύμβαση ολοκληρώθηκε μετά από μία μεγάλη προσπάθεια δύο (2) ετών, μεταξύ των εμπλεκομένων φορών (Εταιρεία Παγίων ΕΥΔΑΠ και ΕΥΔΑΠ Α.Ε.) με διαρκή και σκληρή διαπραγμάτευση, δικαστικές προσφυγές και αποφάσεις της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η μείωση κατά 55% της τιμής αγοράς του νερού, όπως προκύπτει από την υπογραφείσα σύμβαση και η μείωση των δαπανών βελτιώνει την οικονομική θέση της ΔΕΥΑΘ και συνδράμει στη βιωσιμότητά της. 





Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση υποβολής αιτήσεων για την Δημοτική Κατασκήνωση "Παλιομηλιά"

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για  φιλοξενία παιδιών ηλικίας 8 έως 14 ετών στη Δημοτική Κατασκήνωση στη θέση “Παλιομηλιά” θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015, στο Δημοτικό Κατάστημα, Σοφοκλέους 15, στον 1ο όροφο, ώρες :10:00 έως 14:00, στον κ. Μανούσκο Δημήτριο και κα Βασιλική Κασσάρα (τηλέφωνα επικοινωνίας: 2261350860, 2261350869).
Υπενθυμίζουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά συμμετοχής που θα συνοδεύουν την αίτησή τους:
•    Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
•    Φωτοτυπία τελευταίου εκκαθαριστικού εφορίας.
•    Απόδειξη πρόσφατου λογαριασμού Δ.Ε.Η.. ή Ο.Τ.Ε.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση στις τριήμερες εκδηλώσεις του Δημοτικού Ωδείου Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

Κέρδισε τις εντυπώσεις ο μεσαιωνικός πύργος του Μουσείου Θήβας



 Με κόσμο πλημμύρισε ο προαύλιος χώρος του Αρχαιολογικού Μουσείου της Θήβας, το Σάββατο 13 Ιουνίου καθώς η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Εύβοιας, με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών στερέωσης και αποκατάστασης του μεσαιωνικού Πύργου Σαιντ Ομέρ , διοργάνωσαν μια βραδιά γνωριμίας με το μνημείο αλλά και με τις εργασίες επανέκθεσης του Μουσείου που προχωρούν και αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία για πρώτη φορά να επισκεφτούν τον Πύργο, να διαβάσουν την ιστορία του, να περιηγηθούν στον προαύλιο χώρο του Μουσείου, να δουν τις αρχαιότητες που υπάρχουν εκεί και μέσα από ένα βίντεο που προβλήθηκε να γνωρίσουν τις εργασίες επανέκθεσης του και να συνομιλήσουν με τους συντελεστές. Στη συνέχεια απόλαυσαν το μουσικό σύνολο  Motectum Vocal Ensemble & Art is Life σε μία συναυλία με ποίηση από τον καιρό των ιπποτών και των κυρίων του Πύργου.

Στην εκδήλωση του Μουσείου παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, πολιτικοί και πολιτειακοί εκπρόσωποι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής και πλήθος κόσμου.









 
Διαβάστε Περισσότερα »

Αφαίρεσαν το όπλο από 500 αστυνομικούς...


Απέτυχαν στα ψυχολογικά τεστ!...
Σε συνολικά 500 αστυνομικούς έχει αφαιρεθεί το όπλο επειδή δεν κατάφεραν να περάσουν τα ψυχολογικά τεστ της επιτροπής ψυχολόγων της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της...
εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", από το 2009 όταν άρχισε η εφαρμογή του νόμου 3169/2003 έχουν περάσει από το… ντιβάνι του ψυχολόγου 20.000 αστυνομικοί, εκ των οποίων ένας στους 40 κρίθηκε ακατάλληλος να φέρει όπλο.

Αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει στην εφημερίδα ότι προτεραιότητα δόθηκε στην εξέταση των ομάδων "υψηλού κινδύνου", δηλαδή στους άνδρες που υπηρετούν στις μάχιμες υπηρεσίες, όπως τα ΜΑΤ, τα ΥΜΕΤ, τα ΕΚΑΜ και οι ομάδες Δέλτα, ΔΙ.ΑΣ. και Ζήτα.

Παρά τις προσπάθειες των ψυχολόγων της ΕΛ.ΑΣ. περισσότεροι από τους μισούς αστυνομικούς (30.000 άνδρες) δεν έχουν περάσει ποτέ από τις επιτροπές ψυχολόγων που βρίσκονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. "Δυστυχώς υπάρχουν ένστολοι που κάνουν ένοπλες υπηρεσίες χωρίς να έχουν περάσει ποτέ από ψυχολόγο(!). Θεωρούμε, πάντως, ότι το ποσοστό ακαταλληλότητας οπλοφορίας θα είναι μικρότερο στους υπόλοιπους 30.000 αστυνομικούς που δεν έχουμε εξετάσει ακόμα, διότι δεν ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου", αναφέρει αστυνομική πηγή στον "Ελεύθερο Τύπο"...
Διαβάστε Περισσότερα »

ΞΕΡΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΗΛΗ…

 
Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Ανθήλης η εικόνα που παρουσιάζουν οι λεύκες και τα πλατάνια στο προαύλιο του σχολείου και της εκκλησίας.
Ήδη ένας μεγάλος πλάτανος στο προαύλιο της εκκλησίας ξεράθηκε και κόπηκε από τη ρίζα. Ένας άλλος έχει υποστεί «βαθύ κούρεμα» και σε 4 - 5 δέντρα έχουν ξεραθεί αρκετά κλαδιά τους και έχουν κιτρινίσει. Επίσης δύο μεγάλες λεύκες στην αυλή του σχολείου έχουν ξεραθεί τελείως.
Το πρόβλημα αρχίζει και παίρνει διαστάσεις, χωρίς να ξέρει κανείς πού θα οδηγηθεί και ποια είναι η αιτία. Οι κάτοικοι αναρωτιούνται αν πρόκειται για δολιοφθορά ή αν οφείλεται σε κάποια ασθένεια. Αν οφείλεται στην ασθένεια που απειλεί τον πλάτανο γενικά, πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί. Με ευθύνη της δασικής υπηρεσίας και του Δήμου, να γίνει συστηματικός έλεγχος, να παρθούν δείγματα και να σταλούν στα εργαστήρια για την ανίχνευση του μύκητα ή να εντοπιστεί όποια άλλη αιτία ξήρανσης των δέντρων. Όμως δεν είναι μόνο τα πλατάνια. Ξεραίνονται και οι λεύκες…

Η δημοτική αρχή θα πρέπει επίσης να ελευθερώσει τις ρίζες των δέντρων και τον ζωτικό τους χώρο γύρω από τον κορμό, να μπορούν να «αναπνέουν» και να μπορεί να εισέρχεται το νερό στο ριζικό τους σύστημα.

Στέφανος Σταμέλλος
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρέμβαση Μπασιάκου για κατάργηση Έργου Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμάτων στη Θήβα μέσω ΕΣΠΑ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για  τούς  Υπουργούς
•    Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
•    Παραγωγικής Ανασυγκρότησης , Περιβάλλοντος και Ενέργειας
•    Υγείας

ΘΕΜΑ: Διαχείριση Απόβλητων / Απορριμμάτων .

Μετά τις τελευταίες κυβερνητικές αποφάσεις για το νέο «Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων» (ΕΣΔΑ)  με την κατάργηση των ήδη προγραμματισμένων και ώριμων σχετικών έργων μέσω ΣΔΙΤ , χωρίς διάλογο με Περιφέρειες, Δήμους κλπ και με διαφαινόμενο κίνδυνο απώλειας πόρων του ΕΣΠΑ.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ο κ.κ. Υπουργοί

1.    Ποιες οι συγκεκριμένες κυβερνητικές προτεραιότητες και αποφάσεις στη διαχείριση των κάθε είδους  αποβλήτων και με ποιους πόρους και κοστολόγηση;
2.    Ποιο το χρονοδιάγραμμα και ποιος ο σχεδιασμός , σε σχέση και με το ΕΣΠΑ ;
3.    Ποιος θα επωμιστεί το κόστος της καθυστέρησης και κυρίως της ως τώρα άκαρπης (;) προετοιμασίας των σχετικών έργων που καταργούνται;
4.    Ποια η εξέλιξη των χωροθετήσεων;
5.    Ποιες οι ενστάσεις και θέσεις της Ε.Ε. καθώς και των Περιφερειών και Δήμων επί του θέματος (Σχετικό το Ψήφισμα της 9/6/15 ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ για ΕΣΔΑ , που επισυνάπτεται) και ποια η κυβερνητική απάντηση;
6.    Ποια η εξέλιξη των ΧΥΤΑ;

(Επισυνάπτεται σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» , 13-6-2015)

Αθήνα, 15/6/2015

Ο ερωτών Βουλευτής


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΕΝΤΑΣ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ TOY ΑΟ ΘΗΒΑ


Το Δ.Σ. του ΑΟ ΘΗΒΑ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον 38χρονο προπονητή Ευάγγελο Λέντα. Ο νέος προπονητής του ΑΟ ΘΗΒΑ έχει εργαστεί τα τελευταία χρόνια σε Α.Σ.Α. ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ και ΕΝ. ΑΣΠΡΑ ΣΠΙΤΙΑ-ΑΝΤΙΚΥΡΑ!
Εμείς τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια του ΑΟ ΘΗΒΑ και του ευχόμαστε υγεία και να επιτύχουμε τους φετινούς στόχους.
Με το κλείσιμο του προπονητή μπαίνει μπροστά ο μεταγραφικός σχεδιασμός του ΑΟ ΘΗΒΑ!

Για το Δ.Σ.

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΑΟ ΘΗΒΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτές είναι οι αυξήσεις και οι νέοι συντελεστές στην έκτακτη εισφορά -Τι θα πληρώσουμε

Στις προτάσεις τις κυβέρνησης προς τους θεσμούς περιλαμβάνονται και οι αλλαγές στην έκτακτη εισφορά, οι οποίες θα φέρουν αυξήσεις.

Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις αναμένεται να υπάρξουν και αυξήσεις στην έκτακτη εισφορά η οποία θα επιβληθεί και αναδρομικά για τα μεσαία εισοδήματα που είχαν έκπτωση από την αρχή του χρόνου.

Όσοι έχουν εισόδημα από 30.000 ευρώ ως 50.000 θα δουν σημαντική μείωση στον μισθό τους καθώς μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα παρακρατηθεί και η διαφορά του 30% της έκτακτης εισφοράς που δεν παρακρατούνταν από 1/1/2015, ενώ μεγαλύτερη σε σχέση με πριν θα είναι η παρακράτηση έκτακτης εισφοράς για τα εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ.

Οι νέοι συντελεστές:

    Εισόδημα από 12.000 ως 20.000 ευρώ – 0,7%
    Εισόδημα από 20.000 ως 30.000 ευρώ - 1,4%
    Εισόδημα από 30.000 ως 50.000 ευρώ - 2%
    Εισόδημα από 50.000 ως 100.000 ευρώ – 4%
    Εισόδημα από 100.000 ως 500.000 ευρώ - 6%
    Εισόδημα άνω των 500.000 ευρώ – 8%

Το κράτος υπολογίζει έσοδα για φέτος 220 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για το 2016 έσοδα 250 εκατομμύρια ευρώ.
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς ο υδράργυρος

Aρκετή ζέστη σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, περιμένουμε την Τρίτη 16 Ιουνίου 2015.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 36 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 20 έως 36 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 20 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 20 έως 34 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας ωστόσο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, ενώ στον Κορινθιακό το δυτικό ρεύμα θα ενισχυθεί στα 6 με 7 μποφόρ.

Καλό και ζεστό καιρό, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι και τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ, με ενίσχυση το απόγευμα κατά τόπους στο Σαρωνικό σε ισχυρούς 6 μποφόρ.

Ζεστό καιρό με λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν με πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας στα ανατολικά τμήματα του νομού, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ