Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Ενεχυροδανειστήριο στη Λιβαδειά πουλούσε κλεμμένα κοσμήματα

Εξιχνιάσθηκε άμεσα κλοπή από οικία στη Λιβαδειά, όπου είχαν αφαιρεθεί κοσμήματα αξίας (5.000) ευρώ

Δράστης της ανωτέρω κλοπής είναι ένας 18χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία

Μέρος των κοσμημάτων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε παράπηγμα όπου διαμένει ο δράστης, ενώ για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ιδιοκτήτης και υπάλληλος ενεχυροδανειστηρίου, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Εντός του ενεχυροδανειστηρίου, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη και κατασχέθηκε μία ατζέντα του 2016, στην οποία ήταν καταχωρημένες ποσότητες χρυσού και χρηματικά ποσά, που ήταν σε αναντιστοιχία με το επίσημο βιβλίο της επιχείρησης

Επιπλέον από την οικία της υπαλλήλου, κατασχέθηκαν (2) ακόμη ατζέντες προηγούμενων ετών και ένα σημειωματάριο, όπου διαπιστώθηκαν παρόμοιες παραβάσεις

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, εξιχνιάσθηκε άμεσα υπόθεση κλοπής, η οποία διαπράχθηκε μεσημβρινές ώρες της 26-02-2016, σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής στη Λιβαδειά, όπου είχαν αφαιρεθεί διάφορα κοσμήματα συνολικής αξίας (5.000) περίπου ευρώ, χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο.

Δράστης της ανωτέρω κλοπής είναι ένας 18χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία, ενώ από τους αστυνομικούς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σε παράπηγμα όπου διαμένει ο 18χρονος, μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων, καθώς και το προαναφερόμενο κινητό τηλέφωνο, τα οποία αποδόθηκαν στη νόμιμη κάτοχό τους.


Επιπλέον στη δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνονται δύο (2) ακόμη ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας 32χρονος και μία 40χρονη, ιδιοκτήτης και υπάλληλος ενεχυροδανειστηρίου αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση αστυνομικών διατάξεων.

Συγκεκριμένα, εντός του ενεχυροδανειστηρίου βρέθηκε, επιμελώς κρυμμένη και κατασχέθηκε, μία ατζέντα του 2016, στην οποία αναγράφονταν ποσότητες χρυσού και χρηματικά ποσά, τα οποία δεν ήταν καταχωρημένα στο επίσημο και θεωρημένο, από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, βιβλίο της επιχείρησης.

Ομοίως από την οικία της 40χρονης, κατασχέθηκαν δύο (2) ακόμη ατζέντες προηγούμενων ετών (2014 - 2015) και ένα σημειωματάριο, όπου διαπιστώθηκαν παρόμοιες παραβάσεις.

Οι κατασχεμένες ατζέντες και σημειωματάριο, θα σταλούν σε αρμόδια Υπηρεσία, για την περαιτέρω διερεύνηση φορολογικών παραβάσεων και την επιβολή σχετικών κυρώσεων.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ