Κυριακή 17 Απριλίου 2016

«Χαράτσι» σε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές


Ξαναζεσταίνεται το σενάριο..

   
    Πόσο θα πληρώνουμε



Λίγα 24ωρα πριν ξεκινήσει ο νέος και πιο καθοριστικός γύρος των διαπραγματεύσεων με το κουαρτέτο των δανειστών για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η κυβέρνηση «γράφει-σβήνει» τα... μέτρα που θα περιλαμβάνει η λίστα με τις αυξήσεις στους έμμεσους φόρους που θα πρέπει να αποδώσουν 1,8 δισ. ευρώ για να «κλείσει» το δημοσιονομικό κενό.
Το πακέτο με την αύξηση των έμμεσων φόρων παραμένει σε εκκρεμότητα, καθώς τις τελευταίες μέρες νέα μέτρα εντάσσονται στη λίστα, ενώ άλλα διαγράφονται όπως η αύξηση του ειδικού τέλους στην κινητή τηλεφωνία. Σε ορισμένες παρεμβάσεις όπως η αύξηση κατά μια ποσοστιαία μονάδα του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από 23% στο 24%, μέτρο που εκτιμάται ότι θα αποφέρει στα δημόσια ταμεία περίπου 400 - 500 εκατ. ευρώ, η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά με τους Θεσμούς.
Εκτός από την αύξηση του ΦΠΑ, στο πακέτο των μέτρων που βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων περιλαμβάνονται η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε βενζίνη, φυσικό αέριο και τσιγάρα, η επιβολή ειδικού τέλους στη συνδρομητική τηλεόρασης, η επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία, η επιβολή φόρου διέλευσης για τα Ι.Χ. με ξένες πινακίδες.
Ένα άλλο μέτρο που μπαίνει και βγαίνει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι η επιβολή ειδικού τέλους 1 τοις χιλίοις στις τραπεζικές συναλλαγές. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτρο αυτό, βγήκε ξανά από τα συρτάρια, με κάποιες εξαιρέσεις. Οι Θεσμοί δεν συμφωνούν με την επιβολή τέλους στις τραπεζικές συναλλαγές, αλλά οι υποστηρικτές του μέτρου εκτιμούν ότι το τέλος αυτό δεν θα επιβαρύνει σημαντικά τους πολίτες, ενώ θα έχει σημαντικά ετήσια έσοδα για το κράτος. Στην περίπτωση επιβολής φόρου 0,01% στις τραπεζικές συναλλαγές υπολογίζεται ότι τα έσοδα μπορούν να φτάσουν τα 300 εκατ. ευρώ. Για παράδειγμα, με φόρο ένα τοις χιλίοις, αν κάποιος πληρώνει μέσω τράπεζας ενοίκιο 500 ευρώ, τότε το ειδικό τέλος θα ήταν 50 λεπτά του ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η νέα φορολογική καταιγίδα που σχεδιάζεται αναμένεται να πλήξει ακόμη περισσότερο τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών και θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην κατανάλωση αλλά και στα έσοδα του Δημοσίου, καθώς όπως έχει αποδειχθεί στα χρόνια των Μνημονίων οι αυξήσεις των έμμεσων φόρων οδηγούν στο αντίθετο αποτέλεσμα. Αντί για αύξηση εσόδων προκύπτει μείωση, συμβάλλοντας στην αέναη τροφοδότηση του φαύλου κύκλου.
Μέχρι στιγμής το πακέτο με την αύξηση των έμμεσων φόρων που θα τεθεί ξανά στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των πιστωτών περιλαμβάνει:
• Αύξηση του ΦΠΑ από 23% στο 24% που θα οδηγήσει σε κύμα ανατιμήσεων σε μια σειρά αγαθών και υπηρεσιών.
• Αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στις βενζίνες, το υγραέριο και το φυσικό αέριο.
• Επιβολή ειδικού τέλους 10% στη συνδρομητική τηλεόραση.
• Επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία.
• Επιβολή τέλους στη χρήση του διαδικτύου.
• Επιβολή φόρου διέλευσης για τα αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες.
• Επιβολή ειδικού τέλους στις τραπεζικές επιταγές.
Την ίδια ώρα, αλλαγές σχεδιάζονται στο φορολογικό καθεστώς των αυτοκινήτων, καθώς τα τέλη κυκλοφορίας πρόκειται να αλλάξουν, αλλά και νέες επιβαρύνσεις θα υπάρξουν κατά την αγορά καινούργιου ή μεταχειρισμένου οχήματος.
Επίσης, στα ακίνητα σχεδιάζεται αναπροσαρμογή συντελεστών υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ και του συμπληρωματικού φόρου που θα πληρώσουν φέτος οι ιδιοκτήτες ακινήτων με στόχο την αύξηση των εσόδων κατά 200 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Καφετέρια στην Χαλκίδα σέρβιρε κροτίδες και λαθραίο καπνό!

Οι άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έκαναν έλεγχο στο κατάστημα, συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη και τον 22χρονο που εργαζόταν ως προσωρινά υπεύθυνος
Αναδουλειές είχε η καφετέρια που διατηρεί ένας 62χρονος στη Χαλκίδα και βρήκε τρόπο να αυξήσει την πελατεία του παρέχοντάς της, εκτός από τους καφέδες και τα αναψυκτικά, ποσότητες λαθραίου καπνού και κροτίδες εν όψει του επικείμενου Πάσχα!

Οι άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έκαναν έλεγχο στο κατάστημα, συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη και τον 22χρονο που εργαζόταν ως προσωρινά υπεύθυνος αλλά δεν διέθετε το απαραίτητο βιβλιάριο υγείας. Κατά την έρευνα που έκαναν, ανακάλυψαν 689 κροτίδες, 1.553 παιδικά αθύρματα και τέσσερα πυροτεχνήματα που διατίθεντο προς πώληση, όπως και 23 συσκευασίες που περιείχαν συνολικά ένα κιλό και 150 γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, κατηγορούμενοι για παράνομη κατοχή και πώληση πυροτεχνικών ειδών, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και για παράβαση της νομοθεσίας περί δημόσιας υγείας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Καθάρισαν την Παραλία Αγίου Νικολάου μαθητές των Σχολείων Δομβραίνας



Εξόρμηση καθαρισμού έκαναν μαθήτριες και μαθητές του Νηπιαγωγείου,Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου Δομβραίνας στην παραλία Αγίου Νικολάου,συμμετέχοντας στη δράση“Let's do it Greece”
συνοδευόμενοι από τον εκπαιδευτικό τους κ.Παράσχο Γαβριήλ.
Τα παιδιά, με την ενθάρρυνση του Συλλόγου Γυναικών Δομβραίνας αλλά και της Τοπικής Κοινότητας, με μεγάλη χαρά και ξεχωριστό ζήλο, μάζεψαν και συγκέντρωσαν κάθε λογής σκουπίδια που βρήκαν στην παραλία, γεμίζοντας ολόκληρες σακούλες απορριμμάτων.
 Μέσα σε λίγες ώρες έλαμψε η παραλία  από τη μια άκρη μέχρι την άλλη, ( περίπου ένα χιλιόμετρο)
γεγονός που σχολιάστηκε θετικά από όλους που είδαν την συμμετοχή των παιδιών για τον καθαρισμό της.
Είναι πολύ δύσκολο να καθαρίζεις!!!!!! Το εύκολο είναι να μην ρυπαίνεις!!!!!!
 δήλωσε στο Permisospress.blogspot.gr, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Δομβραίνας κ.Κιούσης


 ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ



ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Έχασε τη ζωή του κλέβοντας μετασχηματιστές της ΔΕΗ



Απίστευτη εξέλιξη επιφύλασσε η υπόθεση με τον θάνατο του 38χρονου Βούλγαρου στην περιοχή του Μύτικα, το πτώμα του οποίου εντόπισαν οι Αρχές μετά από έρευνες που διενεργούσαν από το πρωί του Σαββάτου.

Ο 38χρονος μαζί με άλλον έναν ομοεθνή του και έναν Έλληνα, είχαν πάει το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή για να αφαιρέσουν καλώδια από μετασχηματιστές της ΔΕΗ. Ο Βούλγαρος λοιπόν έπαθε ηλεκτροπληξία με συνέπεια να βρει ακαριαίο θάνατο. Μετά από πολύωρες ανακρίσεις, η αστυνομία όμως κατάφερε να λύσει τον «Γόρδιο Δεσμό».

Έτσι λοιπόν, όπως αναφέρει το sinidisi.gr, προχώρησε στη σύλληψη των άλλων δύο ατόμων, 39 και 28 ετών για απόπειρα διακεκριμένης κλοπής και για ψευδή ανωμοτί κατάθεση, καθώς νωρίτερα είχαν δηλώσει στο Α.Τ Κατούνας, ότι ο 38χρονος είχε εξαφανιστεί, ενώ ως πρόφαση επικαλέστηκαν ότι είχαν πάει για ψάρεμα!
Ωστόσο και οι δύο ήξεραν τι ακριβώς συνέβη και έτσι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη για τα περαιτέρω.

tempo24.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Κωπαΐδα. Ητανε κάποτε μια λίμνη




Κάμποι ως εκεί που φτάνει το μάτι. Πεδία κάποτε ηρωικά. Λίμνες και χωράφια που δίνουν ζωή. Πόλεις κάποτε ένδοξες. Πού τελειώνει το χθες, πού ξεκινά το σήμερα; Πώς παγιώνονται οι τόποι στη συνείδηση; Πότε άλλοτε το γνωστό ήταν τόσο άγνωστο;

Θήβα – Αλίαρτος – Ακραίφνιο – Κάστρο. Φευγαλέες ματιές στις πράσινες πινακίδες που περνούν απ” τα μάτια πιο γρήγορα κι από τη σκέψη. Διόδια. Τράβελ στοπ· το ΣΕΑ Σχηματαρίου, το καφέ στο 90ο, στο 110, στο 140ο. «Πού είσαι;»: Στην ευθεία της Θήβας, στον κόμβο του Ακραιφνίου, στο ύψος του Ορχομενού, λίγο πριν το Μαρτίνο. Λέξεις – ονόματα που συνοδεύουν πάντα το ταξίδι προς Βορρά, αλλά ποτέ δεν είναι το ίδιο ταξίδι.

Ο διάσημος Αμερικανός συγγραφέας Henry Miler έλεγε πως προορισμός δεν είναι ποτέ ένας τόπος, αλλά ένας νέος τρόπος να βλέπεις τα πράγματα. Και αποκτάς, αλήθεια, άλλη άποψη για τη Θήβα όταν τη βλέπεις μέσα από τα μάτια των κατοίκων της ή κοιτάς το Ακραίφνιο ως περιηγητής κι όχι ως περαστικός που ξέμεινε από βενζίνη. Και νοοτροπία αλλάζεις σαν αντικρίζεις την Υλίκη ή τα βαμβάκια της Κωπαΐδας.

Εδώ, στην «καρδιά» της Βοιωτίας, η Ιστορία ξεκίνησε να γράφεται αμέτρητους αιώνες πριν και οι κλαγγές απ” τις ασπίδες των πολεμιστών μοιάζει να αντηχούν ακόμα μες στις ερημιές, όταν φυσά. Πλαταιές, Θεσπιές, Λεύκτρα… Στα αλλοτινά ηρωικά πεδία νιώθεις την Ιστορία στο πετσί σου κι ας μην τη βλέπεις. Κωπαΐδα, θηβαϊκός κάμπος, κάμπος Πλαταιών... Στην εύφορη γη νιώθεις τον μόχθο στα χέρια σου, την ασφυξία απ” την εντατική καλλιέργεια, κι ας μην τη βίωσες ποτέ.

Στους λασπωμένους δρόμους των κάμπων, στους ανώμαλους παράδρομους της Εθνικής, στην επαρχιακή άσφαλτο που κλείνει απ” τα ζώα. Εκεί συναντάς το σύγχρονο Κοινό των Βοιωτών. Σπέρνει, θερίζει, εξορύσσει, μεταποιεί. Παλεύει πάντα να συμφιλιωθεί με τα νερά – της Κωπαΐδας, του Βοιωτικού Κηφισού, της Υλίκης. Σκοντάφτει μαζί με τα τρακτέρ στα αρχαία αγκωνάρια που είναι παντού.

Ξέρει καλά πως οι άλλοτε ισχυρές πόλεις του είναι συνώνυμες σήμερα με την αγροτιά και τη βιομηχανία. Ξέρει όμως κιόλας πως οι σύγχρονοι περιηγητές, κι όχι οι τουρίστες, δεν θα μετανιώσουν για την επίσκεψη. Οχι γιατί δεν περιμένουν τίποτα κι ό,τι δουν είναι κάτι. Γιατί θα δουν πολλά και πλέον θα τα ζυγίσουν διαφορετικά.

Μεγάλο ένδοξο… χωριό
Ποιος θα σου το “λεγε ότι θα έβγαινες στη Θήβα… Τη Θήβα που προσπερνούσες ανέκαθεν αποστρέφοντας ως και το βλέμμα. Με μία και μοναδική σκέψη στο μυαλό: «Γιατί ζουν άνθρωποι εδώ;». Η Θήβα των βιομηχανιών, των τσιγγάνων, των γυναικείων φυλακών. Η Θήβα του Αισχύλου και του Σοφοκλή, του Λάιου και του Οιδίποδα, του κάμπου, της πατάτας, της «μεγάλης ευθείας», των πινακίδων προς Ελευσίνα. Παράξενο ε; Κι αυτή παράξενη είναι. Δεν θυμίζει πόλη. Ενα μεγάλο χωριό. 25.000 ανθρώπων βέβαια. Και με αλλόκοτη ρυμοτομία φυσικά. Πόσοι λόφοι τη ζώνουν;
Συνέχεια ΕΔΩ


Διαβάστε Περισσότερα »

Η λίστα με τους 11 νέους φόρους, ποιοι θα πληρώσουν


Φόροι παντού και για όλους (πλούσιους και φτωχούς) περιλαμβάνει η λίστα των έμμεσων φόρων με στόχο 1,8 δισ ευρώ, η οποία μέρα με την μέρα μεγαλώνει με τελευταίες προσθήκες, όπως το τέλος διανυκτέρευσης για τα ξενοδοχειακά καταλύματα, την αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ στο 24% και το τέλος για την υπηρεσίες Internet που αποκάλυψε η εφημερίδα «Αγορά».

Μέχρι στιγμής, το οικονομικό επιτελείο επιμένει ότι οι περισσότεροι από τους έμμεσους φόρους θα ψηφιστούν μεν από τώρα, αλλά θα ισχύσουν από το 2018.

Κάτι τέτοιο όμως είναι μάλλον δύσκολο να συμβεί με δεδομένο ότι ακόμη ο «λογαριασμός δεν βγαίνει».

Αυτό φάνηκε και από την κίνηση της Commission να βάλει στο τραπέζι και πακέτο μέτρων «έκτακτης ανάγκης», για να καλυφθεί όποια απόκλιση από τους στόχους και να συμφωνήσει και το ΔΝΤ για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Στο μεταξύ στην Αθήνα, οι τεχνικές διαπραγματεύσεις εντείνονται ώστε να συντμηθεί όσο γίνεται ο χρόνος μέχρι και την τελική συμφωνία, με την ελπίδα αυτό να έχει γίνει μέχρι και το Eurogroup της Παρασκευής.

Από το σημείο της διακοπής μέχρι και χθες τα μέτρα τα οποία έχουν δεχθεί οι δανειστές είναι:

1. Η αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%, με στόχο επιπλέον έσοδα ύψους 500 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Το βάρος θα πέσει σε όλα τα τυποποιημένα τρόφιμα, τις επισκευές, τα αναλώσιμα των αγροτών, τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, των τρένων και των πλοίων.

Σύμφωνα με τα στελέχη του ΥΠΟΙΚ, τα μέτρα αυτά ήταν επιβεβλημένα, προκειμένου να αποφευχθούν οι αύξησεις από το 13% στο 23% του συντελεστή στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ και τα ξενοδοχεία και να κλείσει η τρύπα από την κατάργηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

2. Η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στη βενζίνη περίπου κατά 4,5%, με στόχο την άντληση επιπλέον εσόδων της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ.

Στην πράξη η αύξηση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα ο ειδικός φόρος από τα 670 ευρώ ανά 1.000 λίτρα που είναι σήμερα, θα διαμορφωθεί στα 700 ευρώ.

Επί του ειδικού φόρου κατανάλωσης επιβάλλεται και ΦΠΑ 24%, που σημαίνει ότι η επιβάρυνση στην τιμή λιανικής θα φτάσει στα 10 λεπτά, της τιμής λιανικής για απλή και σούπερ αμόλυβδη που πληρώνει η συντριπτική πλειοψηφία των κατόχων ΙΧ.

Η αύξηση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης του diesel αποκλείστηκε τελικά, καθώς κάτι τέτοιο θα επηρέαζε πολύ τις τιμές και το κόστος των μεταφορών, ενώ παράλληλα θα αποτελούσε και κίνητρο φοροδιαφυγής.

3. Η αύξηση του ειδικού φόρου στο φυσικό αέριο, με στόχο την είσπραξη περίπου 25 εκατ. ευρώ.

Σε ετήσια βάση ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο φυσικό αέριο αποδίδει εισπρακτικά περί τα 160 εκατ. ευρώ, οπότε για να συγκεντρωθούν επιπλέον 25 εκατ. ευρώ απαιτείται αύξηση του ειδικού φόρου κατά τουλάχιστον 15%.

4. Η αύξηση του ειδικού τέλους στην κινητή τηλεφωνία, το οποίο απέδωσε για το 2015 περί τα 210 εκατ. ευρώ, με στόχο να φτάσει τα 300 εκατ. ευρώ.

Με άλλα λόγια η επιβάρυνση για τους καταναλωτές θα φτάσει τα 90 - 100 εκατ. ευρώ, μέσω της αύξησης των συντελεστών κατά περίπου 30%.

5. Την επιβολή τέλους στις υπηρεσίες Internet, η οποία θα ακολουθεί την λογική του τέλους της κινητής τηλεφωνίας και θα επιβάλλεται ανάλογα με την ταχύτητα της σύνδεσης.

Το μέτρο βρίσκεται στο στάδιο της κοστολόγησης για να υπολογιστεί πως και που θα επιβληθεί ώστε να φέρει από 50 έως 70 εκ ευρώ.

6. Την επιβολή ειδικού φόρου στη συνδρομητική τηλεόραση:

Το μέτρο σχεδιάζεται να αποδώσει εισπρακτικά περίπου 30 εκατ. ευρώ ετησίως, με τα κυβερνητικά στελέχη να ελπίζουν ότι και στη συγκεκριμένη περίπτωση -όπως και στην περίπτωση της κινητής τηλεφωνίας- το πρόσθετο κόστος δεν θα μεταφερθεί στα νοικοκυριά, αλλά θα απορροφηθεί από τις εταιρείες του κλάδου.

Δεδομένου ότι τα ετήσια έσοδα του συγκεκριμένου κλάδου δεν ξεπερνούν τα 300-350 εκατ. ευρώ, η επιβολή του ειδικού φόρου θα προκαλέσει επιβάρυνση της τάξεως του 10%-15%.

Σε μια συνδρομή των 25 ευρώ θα προκύψει μηνιαία επιβάρυνση 2-3 ευρώ, εφόσον τελικώς προχωρήσει το μέτρο.

7. Η αλλαγή του τέλους των πέντε λεπτών ανά στήλη δεν θα επιβληθεί και στη θέση του θα μπει άλλος φόρος ο οποίος θα πρέπει να αποφέρει περί τα 400 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Μαζί με τα 100 εκατ. ευρώ από τη λειτουργία των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (VLTs), το συνολικό κονδύλι που αναμένεται να συγκεντρωθεί από τα τυχερά παιχνίδια εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 500 εκατ. ευρώ.

8. Αύξηση ειδικού φόρου κατανάλωσης στα προϊόντα καπνού, από όπου το Δημόσιο αντλεί περί τα 2,36 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση από τον φόρο στα τσιγάρα, ο οποίος ακόμη και με τα σημερινά δεδομένα φτάνει να αντιστοιχεί ακόμη και στο 82% επί της τιμής λιανικής.

Η ελληνική κυβέρνηση προτείνει περαιτέρω αύξηση του ειδικού φόρου, ώστε στα κρατικά ταμεία να εισρεύσουν επιπλέον 100 εκατ. ευρώ. Η δε επιβάρυνση ανά πακέτο προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό των 100 εκατ. ευρώ, εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 50 λεπτά.

9. Θέσπιση ειδικού τέλους διέλευσης στα Ι.Χ. με ξένες πινακίδες:

Το μέτρο εκτιμάται ότι θα αποφέρει περί τα 15 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για την «απάντηση» που σκοπεύει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών στον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό οδηγών που εφοδιάζουν τα οχήματά τους με ξένες πινακίδες -κυρίως βουλγάρικες- προκειμένου να τα χρησιμοποιούν εντός Ελλάδας, αποφεύγοντας τα υψηλά τέλη κυκλοφορίας, αλλά και τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης που επιβάλλεται στα Ι.Χ. με κινητήρα άνω των 1.929 κυβικών.

10. Αύξηση του τέλους ταξινόμησης στα Ι.Χ.: Προγραμματίζονται επιβαρύνσεις τόσο για την αγορά καινούργιων οχημάτων όσο και για την εισαγωγή μεταχειρισμένων.

Τα τέλη ταξινόμησης αποδίδουν σήμερα ελάχιστα έσοδα στο Δημόσιο -μόλις 100 εκατ. ευρώ ετησίως- λόγω της κατακόρυφης πτώσης των πωλήσεων, οπότε το συγκεκριμένο μέτρο δεν αναμένεται να έχει σημαντική εισπρακτική απόδοση.

11. Επιβολή του ειδικού τέλους στα ξενοδοχεία ανά διανυκτέρευση δεν έχει διαψευστεί και βρίσκεται στο τραπέζι.

Συγκεκριμένα επανέρχεται το σχέδιο για επιβολή του «ειδικού τέλους διανυκτέρευσης» στα ξενοδοχεία, με ποσά της τάξεως του ενός ευρώ ανά… αστέρι.

Δηλαδή, στα ξενοδοχεία τριών αστέρων θα επιβάλλεται ειδικό τέλος τριών ευρώ ανά διανυκτέρευση, στα ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων τέσσερα ευρώ ανά διανυκτέρευση, στα πεντάστερα πέντε ευρώ κ.λπ. από το μέτρο αναμένονται πρόσθετα έσοδα περίπου 350 - 400 εκ ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κορμός δέντρου καταπλάκωσε νεαρό στη Γραβιά Φωκίδας

Το ατύχημα συνέβη ενώ ο 23χρονος υλοτόμος έκοβε ξύλα στην περιοχή της Γραβιάς
Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας, όπου διακομίστηκε βαριά τραυματισμένος, ένας 23χρονος υλοτόμος που καταπλακώθηκε από ένα μεγάλο κορμό δέντρου την ώρα που έκοβε ξύλα στην περιοχή της Γραβιάς στην Φωκίδα!

Ο άτυχος νεαρός δεν πρόλαβε να αντιδράσει όταν ο τεράστιος κορμός που ήταν πρόχειρα αφημένος στο έδαφος άρχισε να κυλάει στην πλαγιά όπου εργαζόταν, με αποτέλεσμα τον καταπλακώσει.

Όσοι βρίσκονταν μαζί του, τον μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας και από εκεί στο νοσοκομείο Λαμίας. Όμως η κατάστασή του κρίθηκε ιδιαίτερα κρίσιμη και μεταφέρθηκε στη Λάρισα, όπου οι γιατροί προσπαθούν να τον σώσουν.

Διαβάστε Περισσότερα »

«Μυρίζει» καλοκαίρι -Εως και 29 βαθμούς η θερμοκρασία

Αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα σήμερα. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στα δυτικά και αργότερα στις υπόλοιπες περιοχές.



Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ για την Κυριακή:

    Μακεδονία, Θράκη

καιρός: αραιές νεφώσεις.
άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 09 έως 27 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: γενικά αίθριος αραιές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες.
άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 08 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: γενικά αίθριος αραιές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες.
άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

    Nησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: αίθριος αραιές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

καιρός: γενικά αίθριος αραιές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες.
άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

καιρός: αραιές νεφώσεις.
άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 09 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ