Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Νέες τιμές στα αυτοκίνητα


    Δείτε τι αλλάζει με τα τέλη ταξινόμησης.
    Άνω-κάτω παλι η αγορά..



Σημαντικές αλλαγές φέρνει ο νέος τρόπος φορολόγησης των ΙΧ αυτοκινήτων με τον νέο τρόπο υπολογισμού των... τελών ταξινόμησης, βάσει της αξίας λιανικής προ φόρων, αλλά και την επιβολή ενός περιβαλλοντικού τέλους ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων (CO2).
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Εθνους με τα νέα δεδομένα που τίθενται σε ισχύ από 1ης Ιουνίου 2016, αμέσως μετά την κατάργηση του μέτρου της απόσυρσης, οι τιμές των αυτοκινήτων σε συνδυασμό και με την αύξηση του ΦΠΑ κατά μία εκατοστιαία μονάδα (στο 24%) αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά για τα αυτοκίνητα που η αξία τους είναι άνω των 15.000 ευρώ και έχουν εκπομπές ρύπων πάνω από 120 γραμμάρια CO2, ενώ αντιθέτως στα σημερινά επίπεδα με την ισχύ της απόσυρσης ή και χαμηλότερα θα πέσουν οι τιμές για τα φθηνά και με μικρούς και οικονομικούς κινητήρες ΙΧ.

Οι συντελεστές τελών ταξινόμησης στην τιμή λιανικής:
4% για αυτοκίνητο ως 14.000 ευρώ
8% για αυτοκίνητο από 14.001 ως 17.000 ευρώ
16% για αυτοκίνητο από 17.001 ως 20.000 ευρώ
24% για αυτοκίνητο από 20.001 ως 25.000 ευρώ
32% για αυτοκίνητα από 25.001 και άνω

Οι συντελεστές τελών ταξινόμησης βάσει ρύπων:
Μείωση 5% για εκπομπές CO2 ως 100 γρ.
Καμία αλλαγή για εκπομπές από 101 ως 120 γρ CO2
Αύξηση 10% για εκπομπές CO2 από 121 ως 140 γρ.
Αύξηση 20% για εκπομπές CO2 απο 141 ως 160 γρ.
Αύξηση 30% για εκπομπές CO2 από 161 ως 180 γρ.
Αύξηση 40% για εκπομπές CO2 από 181 ως 200 γρ.
Αύξηση 60% για εκπομπές CO2 από 201 ως 250 γρ.

Ετσι, για ένα ΙΧ αξίας ως 14.000 ευρώ και με ρύπους ως 100 γρ CO2 η επιβάρυνση είναι 3.8%
Η επιβάρυνση για το ίδιο αυτοκίνητο ανεβαίνει στο 4% για εκπομπές ρύπων από 101 ως 120 γρ CO2 και στο 4,4% για ρύπους από 121 ως 140 γρ CO2.
Αντίστοιχα για ένα αυτοκίνητο 1.200 κυβικών και με εκπομπές ρύπων ως 120 γρ. CO2 η τιμή θα μειωθεί κατά 400 ευρώ.
Για ένα αυτοκίνητο 1.300 κυβικών και με ρύπους ως 98 ευρώ θα υπάρξει επιβάρυνση στην τιμή κατά 475 ευρώ.
Για ένα ΙΧ 1.600 κυβικών με τιμή στα 30.000 ευρώ και 140 γρ CO2 ρύπους τα τέλη ταξινόμησης θα διπλασιαστούν και θα πάνε από τα 3.500 ευρώ στα 7.000 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φεστιβάλ Χορωδιών στο Συνεδριακό Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ: Οδηγίες για νέους αγρότες

Οδηγίες για τους νεοεισερχόμενους προκειμένου να θεωρηθούν κατ’ επάγγελμα αγρότες παρέχει σχετική εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εν λόγω εγκύκλιο ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να υποβάλει υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α΄ 75), στην οποία να δηλώνει ότι θα εγγραφεί στα μητρώα του ΟΓΑ, ότι για το σκοπό αυτόν εντός έξι (6) μηνών θα υποβάλλει προς τον ΟΓΑ σχετική αίτηση εγγραφής στα μητρώα του και επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας και ότι υποχρεούται με τη συμπλήρωση των δύο (2) ετών να προσκομίσει τη σχετική βεβαίωση εγγραφής στον κλάδο κύριας ασφάλισης του ΟΓΑ, γιατί σε διαφορετική περίπτωση εάν δεν προσκομίσει τη σχετική βεβαίωση, με υπαιτιότητά του, αναζητούνται και εισπράττονται εντόκως από το Δημόσιο όλα τα ωφελήματα που τυχόν αποκόμισε.

Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να μην απασχολείται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης.

Στις περιπτώσεις όπου δεν ασκεί εξωαγροτική δραστηριότητα δεν υπολογίζεται ετήσιος χρόνος απασχόλησης και υποβάλλονται τα κάτωθι ενδεικτικά δικαιολογητικά κατά περίπτωση:

1. Αντίγραφο βεβαίωσης διακοπής εργασιών της ΔΟΥ

2. Απόλυση

3. Οικειοθελής αποχώρηση

4. Βεβαίωση διακοπής κύριας απασχόλησης του οικείου ασφαλιστικού φορέα

5. Λήξη σύμβασης

6. Κάρτα ανεργίας

Σε περίπτωση μη προηγούμενης εξωαγροτικής απασχόλησης υποβάλλει Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α' 75) ότι δεν έχει προηγούμενη εξωαγροτική απασχόληση και ότι δεν έχει εγγραφεί σε άλλο ασφαλιστικό φορέα.

Μπορούν να χαρακτηριστούν ως επαγγελματίες αγρότες και όσοι ενδιαφερόμενοι νεοεισερχόμενοι αγρότες έχουν υπαχθεί στην ασφάλιση ΟΓΑ κατά το προηγούμενο δωδεκάμηνο από την ημερομηνία υποβολής αίτησης χορήγησης της σχετικής βεβαίωσης ΜΑΑΕ (νεοεισερχομένου) στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ, με την προϋπόθεση ότι εντός ενός έτους θα καλύπτεται και η απαιτητή προϋπόθεση του ποσοστού αγροτικού εισοδήματος.

Τέλος στις περιπτώσεις όπου ο ενδιαφερόμενος παραγωγός είχε αγροτική εκμετάλλευση κατά το έτος 2015 και δεν έχει υποβάλλει δήλωση καλλιέργειας/εκτροφής ζώων στο πλαίσιο Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης το αντίστοιχο έτος, για την απόδειξη της κατοχής της αγροτικής εκμετάλλευσης και τον χαρακτηρισμό του κατόχου αγροτικής εκμετάλλευσης ή του επαγγελματία αγρότη ή του επαγγελματία αγρότη ως νεοεισερχόμενου, με εφαρμογή μόνο για το έτος 2016, είναι απαραίτητη η προσκόμιση, τουλάχιστον, των παρακάτω δικαιολογητικών:

Α. Αντίγραφο της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Ε1, το αντίστοιχο Εκκαθαριστικό Φόρου Εισοδήματος και αντίγραφο της Κατάστασης Οικονομικών Στοιχείων από Επιχειρηματική δραστηριότητα έντυπο Ε3 του φορολογικού έτους 2015, όπου θα αποτυπώνεται η αγροτική δραστηριότητα (έσοδα-έξοδα) της αγροτικής εκμετάλλευσης του ενδιαφερομένου.

Β. Αντίγραφο της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, σύμφωνα με τις εθνικές διατάξεις, του έτους 2016.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για Ζούρα- Νιτσιάκο

 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και
Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Για ΖΟΥΡΑ – ΝΙΤΣΙΑΚΟ.

Τον πολύμηνο αγώνα τους για διατήρηση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις συμφερόντων «ΖΟΥΡΑ» με το σωματείο τους. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα έχουν προσφύγει σε κάθε αρμόδια αρχή αξιοποιώντας κάθε μέσο. Έχουν πραγματοποιηθεί τριμερείς συναντήσεις στο υπουργείο εργασίας καθώς και σε τμήματα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας ανά την Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Βοιωτία, Αττική).
Για το ζήτημα αυτό το ΚΚΕ έχει καταθέσει σχετική ερώτηση από τις 21/03/2016 αλλά μέχρι σήμερα τα σχέδια της εργοδοσίας συνεχίζονται χωρίς κανένα εμπόδιο.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει εμφανιστεί ο ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ να αναλαμβάνει μέρος της παραγωγικής διαδικασίας με συνέπειες για μία ακόμη φορά για τα δικαιώματα των εργαζομένων, η πλειοψηφία των οποίων έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τρεις διαδοχικούς εργοδότες και κάθε φορά γινόταν προσπάθεια να χειροτερεύσουν οι όροι εργασίας τους. Χαρακτηριστικά την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016 επιχειρήθηκε να τεθεί σε λειτουργία το πτηνοσφαγείο της Τανάγρας το οποίο έχει επινοικιάσει ο «ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ» από τον «ΖΟΥΡΑ», με νέο προσωπικό ενώ την ίδια στιγμή παλιοί εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναγκαστική άδεια ή έχουν απολυθεί. Στόχος τους είναι να λειτουργήσει ο εργασιακός χώρος με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες. Σε εγκαταστάσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα που επίσης ανέλαβε τη διαχείριση ο ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ από τον ΖΟΥΡΑ, αντίθετα με το ότι γίνεται στην Τανάγρα, κρατάει το παλιό προσωπικό, που όμως σε εκείνες τις περιπτώσεις είχε ήδη ισοπεδωμένα δικαιώματα. Φυσικά στην πορεία και εκεί απολύει όποιον δεν δέχεται τις ορέξεις της εργοδοσίας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζόμενων που διεκδικούν:
-    Τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, παλιών και νέων εργαζομένων.
-    Την εφαρμογή σε όλους της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των εργαζομένων στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις.
-    Την καταβολή των δεδουλευμένων που ξεπερνάνε τους 6 μήνες καθώς και
-    Την εξασφάλιση μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και ανθρώπινων συνθηκών εργασίας.

Ο βουλευτής
Χρήστος Κατσώτης

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων Αγίου Ρηγίνου Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλαδικές- Οι απαντήσεις των θεμάτων σε Χημεία και Λατινικά


Βατά κρίνουν τα θέματα των Λατινικών στα οποία διαγωνίστηκαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι υποψήφιοι.
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τις λύσεις

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς του φροντιστηρίου «Θεσμός» σε γενικές γραμμές τα θέματα και στη Χημεία ήταν βατά με μόνη εξαίρεση το Γ3 το οποίο παρουσίαζε δυσκολία διότι θα μπορούσε να μπερδέψει τους υποψηφίους.

Κατά τα άλλα εκτιμούν ότι ο χρόνος ήταν αρκετός για την επίλυση των ερωτημάτων και οι καλά διαβασμένοι υποψήφιοι δεν θα αντιμετώπιζαν ιδιαίτερη δυσκολία.

Πατήστε εδώ για να δείτε τις λύσεις στη Χημεία

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση της Ι.Μ.Θηβών και Λεβαδείας στο Μαυρομμάτι

Τοπική Κοινότητα Μαυρομματίου Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων

    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


    Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 ώρα 19.00μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Μαυρομματίου.
           Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ.Γεώργιος.
Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Λιβαδειάς με θέμα που σχετίζεται με σύγχρονους κοινωνικούς προβληματισμούς.Μετά την ομιλία η χορωδία Μητροπόλεως Λιβαδειάς θα ψάλλει αναστάσιμους ύμνους.Επίσης η χορωδία Μαυρομματίου θα τραγουδήσει παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια.



    Η Πρόεδρος της
                                                         Τ.Κ. Μαυρομματίου Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων
                                                                                Δρίτσα Ανθούλα


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Λιβαδειάς για τα πλαστά πτυχία

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. επαρχ. Λιβαδειάς , με αφορμή το θέμα των «πλαστών πτυχίων» που προέκυψε στο Υπουργείο Παιδείας και την επιχειρούμενη, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, νομιμοποίηση τους δια των... εξετάσεων, καταγγέλλει κάθε είδους προσπάθειες που θέτουν σε αμφισβήτηση το κύρος των Δημοσίων Υπαλλήλων, σπιλώνουν την υπόληψη τους και απειλούν με γενικεύσεις σε ύποπτες περιόδους και συγκυρίες. Κανένας εργαζόμενος στο δημόσιο και κανένα συνδικαλιστικό όργανο δεν πρόκειται να «καλύψει» και να υπερασπιστεί φαινόμενα διαφθοράς κι απάτης κι ούτε να δείξει ανοχή. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να συνεχίσει το ίδιο παραμύθι του κοινωνικού αυτοματισμού που χωρίζει την κοινωνία σε ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους, σε «καλούς» και «κακούς».
Ο Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. επαρχ. Λιβαδειάς  έχει τοποθετηθεί ήδη από τις 16/10/2014 με ανακοίνωση του για το θέμα των «πλαστών πτυχίων» ( αντιγράφουμε αυτούσιο το κομμάτι για του λόγου το αληθές: «…  Όσων αφορά τον προσχηματικό επανέλεγχο των συμβάσεων και επειδή υπάρχει σε εξέλιξη μια αρνητική προπαγάνδα από την κυβέρνηση με την αμέριστη συμπαράσταση των συστημικών Μ.Μ.Ε. , να προβαίνουν στην διαδικασία ενοχοποίησης των εργαζομένων ως δήθεν                                       
υποστηρικτών  της αναξιοκρατίας και προστατών των πλαστογράφων , ξεκαθαρίζουμε ξανά προς όλους τα εξής:
Όσοι έχουν πλαστογραφήσει πτυχία κτλ , να υποστούν τις προβλεπόμενες συνέπειες .ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ προς όλες τις κατευθύνσεις όμως ότι έλεγχος των πλαστών πιστοποιητικών έχει ξεκινήσει εδώ και πάνω από ένα έτος και συνεχίζεται ακώλυτα με τη συνδρομή των εργαζομένων , καθώς αποτελεί επιδίωξη του συνδικαλιστικού κινήματος η αποκατάσταση συνθηκών ισονομίας , διαφάνειας και αξιοκρατίας! ).
Αυτή λοιπόν είναι η πάγια , σταθερή και ξεκάθαρη θέση μας!!
Δηλώνουμε ότι  ως Σύλλογος θα συμβάλλουμε  και θα αγωνιστούμε έτσι ώστε το συνδικαλιστικό κι εργατικό κίνημα συνολικά, πρώτο να απομονώσει τέτοια φαινόμενα εργαζόμενων μέσα στις τάξεις του αλλά και για να τιμωρηθούν και να εξοβελιστούν και οι πραγματικά ένοχοι αυτής της ιστορίας που δεν είναι άλλοι από το πολιτικό κατεστημένο που εκμεταλλευόμενο πραγματικές ανάγκες κι ανθρώπους, χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους για να εδραιώσει την εξουσία του.


ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                        ΚΑΡΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστή η οδός Τσεβά στη Θήβα λόγω εργασιών


 Ο Δήμος Θηβαίων ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο του έργου “Δημοτική Οδοποιία Δημοτικής Ενότητας Θήβας” , την Πέμπτη  2  Ιουνίου  2016 η οδός  Τσεβά  (από την οδό Βουρδουμπά έως και την οδό Πινδάρου) θα είναι κλειστή λόγω εργασιών.  Oι κάθετοι οδοί  θα  είναι σε κυκλοφορία.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΕΔ Στερεάς :Ημερίδα ενημέρωσης για τις κοινωνικές δομές των Δήμων

«Πρόσκληση σε συνάντηση - ημερίδα ενημέρωσης για την ενεργοποίηση των δράσεων για τη λειτουργία Κοινωνικών Δομών των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014-2020».
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι Δήμοι πρόκειται να είναι οι δυνητικοί δικαιούχοι των δράσεων που θα χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 στο πλαίσιο του ΠΕΠ και ειδικότερα του Θεματικού Στόχου 9. Οι δράσεις θα αφορούν στην 3ετή χρηματοδότηση δομών όπως τα Κέντρα Κοινότητας, τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, οι Δομές Σίτισης, τα Κοινωνικά Φαρμακεία, τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία κ.α.
Δεδομένου ότι εντός του Μαΐου αναμένεται να δημοσιευτούν οι προσκλήσεις που θα αφορούν τις εν λόγω δράσεις, οι Δήμοι της Στερεάς Ελλάδας θα πρέπει να είναι έτοιμοι να συντάξουν τις προτάσεις τους, ως δυνητικοί δικαιούχοι των δράσεων και στη συνέχεια να τις υποβάλουν στη Διαχειριστική Αρχή της
Σελίδα 2
Περιφέρειας, προκειμένου να αξιολογηθούν και στη συνέχεια να προχωρήσουν στην υλοποίησή τους.
Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι οι Δήμοι θα πρέπει λάβουν τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη στη διαδικασία της σύνθεσης των προτάσεων για τις δράσεις που θα προκηρυχθούν, απέστειλε το αριθμ. 926/5-5-2016 έγγραφο με τίτλο: «Διοργάνωση συναντήσεων – ημερίδων ενημέρωσης και συντονισμού για λειτουργία των δομών που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 στο πλαίσιο του ΘΣ 9 των ΠΕΠ» με το οποίο ζητά από τις ΠΕΔ της Χώρας να συνδράμουν με τη διοργάνωση των συγκεκριμένων συναντήσεων εργασίας.
Η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, μένοντας πιστή στην πάγια θέση της περί παροχής κάθε είδους υποστήριξης στους Δήμους της Περιφέρειας, προχώρησε άμεσα σε συνεννόηση με το γραφείο της αρμόδιας Αναπληρώτριας Υπουργού, κας Φωτίου και αποφάσισε να διοργανώσει συνάντηση – ημερίδα ενημέρωσης την Τρίτη 31 Μαΐου 2016 και ώρα 11:00 π.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων, στην οδό Αινιάνων 6.
Στην συνάντηση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΥΣΕΚΤ) και της ΕΕΤΑΑ και θα δοθούν όλες τις αναγκαίες διευκρινίσεις καθώς και κάθε δυνατή αρωγή, συμπεριλαμβανομένου και κατάλληλα προετοιμασμένου υλικού, ώστε πολύ σύντομα να μπορούν οι Δήμοι μας να εξειδικεύσουν και υποβάλουν τις προτάσεις τους για τις διάφορες δράσεις.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΠΕΔ ΣΤΕΡΕΑΣ
ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΛΟΥΚΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ